AZ neemt per direct afscheid van naar Feyenoord vertrekkende Pusic

Maandag, 1 februari 2021 om 11:35Chris Meijer • Laatste update: 12:11

AZ heeft Marino Pusic ‘in goed overleg’ op non-actief gesteld, zo maken de Alkmaarders via de officiële kanalen wereldkundig. De aanleiding is het feit dat de 49-jarige assistent van hoofdtrainer Pascal Jansen aan de clubleiding heeft laten weten dat hij volgend seizoen naar Feyenoord zal vertrekken, waar hij aan de zijde van Arne Slot gaat werken. De taken van Pusic zullen tot het einde van het seizoen overgenomen worden door Kenneth Goudmijn, die als assistent bij Jong AZ fungeerde.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij dit besluit van AZ?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

207 reacties (laatste reactie door curtazimo)
1 februari 2021 om 11:40

Ik vind het prima beleid. Als Ten Hag of schmidt al een principe akkoord heeft met een andere club wat ook in de eredivisie speelt of een europese tegenstander is dan wordt er ook om hun hoofd geschreeuwd.

1 februari 2021 om 11:46

We hebben het nu over een assistent. Kom op zeg....

1 februari 2021 om 11:50

Een assistent is ook trainer bij een club en denkt ook mee over de plannen voor volgend seizoen. Dus het is gewoon hetzelfde. Kom op zeg...

1 februari 2021 om 11:55

Dat is een aanname maar geen feit. Ik denk eerder dat ETH en Ajax het professioneler aangepakt zou hebben.

1 februari 2021 om 11:55

Prima beleid? Puntje bij paaltje is het seizoen voor AZ al klaar. En een trainer, die goed in de groep lag, op de 1 op andere dag ontslaan kan nooit goed zijn voor de spelersgroep. Maar inderdaad goed beleid...

1 februari 2021 om 11:59

Je gaat er wel even aan voorbij dat psv en Ajax al de absolute top zijn in nederland. Bij AZ kun je gewoon nog een stap zetten dus vind je vergelijking maar matig. Net of AZ hetzelfde is als psv of Ajax. Zelfs van AZ naar Feyenoord blijkt nog een stap omhoog voor bijvoorbeeld Slot..

1 februari 2021 om 12:02

AZ kan toch nog tweede worden? Dus waarom is het seizoen voorbij?

1 februari 2021 om 12:08

Ik vind het ook heel begrijpelijk. Hoe kom je erbij om daags voor een belangrijke wedstrijd naar buiten te (laten) brengen dat je overstapt naar een concurrerende club? Verwacht niet dat Ajax, PSV of Feyenoord anders hadden gehandeld.

1 februari 2021 om 12:09

Daar ben ik niet mee eens. Als je er vanuit gaat dat Ajax kampioen wordt, moet je je richten op plek 2. Voorronde CL. Voor mij is het geen uitgemaakte zaak dat PSV of Feyenoord dat 'zomaar' even gaan redden.

1 februari 2021 om 12:31

Helemaal mee eens, consequent zijn en niet over je heen laten lopen. Natuurlijk mogen Slot en Pusic weg na dit seizoen en dus zelf hun toekomst bepalen. Maar AZ mag dat ook en gezien AZ organisatorisch verder is lijkt het alsof AZ geen medewerking wil verlenen aan verdere geestelijke verrijking van die twee bij AZ. Slot komt straks toch met een litteken aan bij Feyenoord. En de start van de competitie was gewoon dramatisch. In feite was hij een buitengewoon goede assistent onder van de Brom, had een goed seizoen vorig jaar dat in niets eindigde en starte dit jaar belabberd. Het is natuurlijk de vraag hoe goed hij dan echt is. We zullen het volgend jaar zien. Mino bracht hem graag naar Feyenoord en die hapte erg snel toe, misschien wel te snel.

1 februari 2021 om 13:29

"en een trainer, die goed in de groep lag, op de 1 op andere dag ontslaan kan nooit goed zijn voor de spelersgroep."

Je kan je afvragen hoe goed hij in de groep lag, als je interviews heb gekeken van AZ spelers nadat bekend werd dat hij naar Feyenoord zou gaan. De spelers waren not amused. Overstappen naar de concurrent is wel goed voor de spelersgroep volgens jou?? Of dat is niet belangrijk..

1 februari 2021 om 16:04

Omdat het anders misschien in de media zou komen, net als bij Slot

1 februari 2021 om 17:22

Feyenoord is veel groter dan AZ maar AZ is weer veel beter dan Feynoord

1 februari 2021 om 19:54

Dus als je na afloop van je contract ergens anders gaat trainen mag je nooit het seizoen afmaken. Waarom zou dat niet kunnen? voor mij komt het meer over als kinderachtig beleid, zeker omdat dit een assistent trainer is.

1 februari 2021 om 11:44

Ben wel benieuwd wat er nu allemaal nog ,meer gaat gebeuren bij AZ, nu met 13 punten achterstand is de titel natuurlijk voorlopig wel verspeeld, maar de tweede plaats lijkt toch nog zeker haalbaar, dus of het dan verstandig is om de technische staf maar weg te sturen heb ik toch mijn twijfels bij.

1 februari 2021 om 12:11

Een assistent op non-actief zetten vind ik nog wel ergens oke, maar waar AZ de laatste jaren richting Nederlandse topclub ging zijn ze dit het laatste jaar weer helemaal naar de klote aan het helpen.

1 februari 2021 om 13:01

@puntnaarachteren "topclub waardige acties" Feyenoord is gewoon een concurrent voor AZ. Samen strijden ze meestal om plek 3. Het lijkt mij logisch dat ze afscheid nemen. Komende tijd zullen ze bij AZ ook vooral bezig zijn met volgend seizoen. Je hebt dan een vervelende situatie. Hoe ga je mogelijke transfers bespreken. Steeds rekening houden met Pulic. Gaat hij informatie doorspelen aan Feyenoord over mogelijke transfers of beleidsplannen. Lijtk mij voor beide partijen beste om afscheid te nemen.

1 februari 2021 om 19:10

Ik vrees dat je bedrogen gaat uitkomen. Feit blijft dat AZ met een beperkt achterland werkt, , in een bescheiden voetbalcompetitie zit en door deze factoren een beperkt budget heeft. Je kan spelers nou eenmaal niet zoveel betalen als clubs met een veel grotere begroting, je blijft Eredivisie voetbal aanbieden (en soms EL, wat door de komst van de conference League lastiger zal worden) en geen Bundesliga of Premier League voetbal. Daardoor gaan spelers vroeg of laat verder kijken. Dat is geen mentaliteit van die spelers of trainers maar een afweging die altijd gemaakt zal worden. Ook Porto, Ajax, Club Brugge, Dortmund, Sevilla, Arsenal en Napoli ondervinden dat aan den lijve en moeten daar mee omgaan. Daar ontkom je bijna alleen aan als je Liverpool, City, Bayern, Juve, Real of Barca bent. Als je een topclub bent die succesvol is in een topcompetitie, een serieuze kanshebber in de CL en absurd hoge salarissen en transfersommen kan betalen.

1 februari 2021 om 20:09

Daar komt de familie Achterland ook weer om de hoek kijken. Laten we daar nou eens mee stoppen want dat wordt wat eentonig. Als de familie Achterland leidend zou zijn dan komt AZ ook achter Ado, Utrecht, Heerenveen, Groningen en zelfs Almere City. AZ zou in dat geval een echte middenmoter zijn en ik wil niet al te hoog van de toren blazen maar volgens mij is AZ dat stadium al een tijdje voorbij. Edit: ik vergeet Vitesse en Twente nog en misschien nog wel een paar. Kijkend naar het achterland zou AZ misschien wel elk jaar degradatievoetbal spelen

1 februari 2021 om 14:39

Ik snap op zich wel dat ze naar grotere clubs willen en Feyenoord is een stukje groter dan AZ, dat is gewoon zo. Maar wat ik nog steeds niet snap van AZ is dat ze contracten ontbinden. Als ze dat niet doen, kunnen ze misschien nog 1/2 miljoen misschien zelfs een miljoen vor Slot vragen aan Feyenoord om z'n contract af te kopen. Dit hadden ze ook kunnen doen bij Pusic, maar nu hoeft Feyenoord dit niet te doen. Of hadden Slot en Pusic een aflopend contract?
Je kunt er natuurlijk op wachten dat Feyenoord ook voor Koopmeiners en Boadu en/of Stengs komt. Ze krijgen als het goed is voor volgend jaar een aankoopbudget van 50 miljoen, dus dat moet kunnen.

1 februari 2021 om 14:57

@nmekenkamp: Slot had n aflopend contract. Zomaar uit nieuwsgierigheid; waar komt dat budget van 50mln vandaan? Dat zijn serieuze knaken...

Blijft niet veel van AZ over zo. Zouden ze dat ook bij spelers doen die in hun laatste 6 maanden zitten?

1 februari 2021 om 11:41

Dat gaan we binnenkort zien hoop ik

1 februari 2021 om 11:53

Nee, want spelers gaat niet over het beleid, het aantrekken van spelers en andere dingen die je liever binnen de club houdt. Het is zelfs een domme vraag, want Svensson zit gewoon nog bij AZ. Wat er zou kunnen gebeuren is dat AZ hem niet meer opstelt, maar dat doen heel veel clubs bij een aflopend contract.

1 februari 2021 om 12:37

Het verschil is dat bij Svensson gekozen was om zijn contract uit te laten lopen. Met het idee dat je veel aan hem zou hebben in dit jaar waar ze uitgingen van spelen voor het kampioenschap. Vanaf Feb zijn de wit (die op stoom was voor zijn blessure) en Svensson weer terug. Dus worden nog spannende maanden.

1 februari 2021 om 12:37

Het verschil is dat bij Svensson gekozen was om zijn contract uit te laten lopen. Met het idee dat je veel aan hem zou hebben in dit jaar waar ze uitgingen van spelen voor het kampioenschap. Vanaf Feb zijn de wit (die op stoom was voor zijn blessure) en Svensson weer terug. Dus worden nog spannende maanden.

1 februari 2021 om 12:51

En assistent trainers gaan wel over het beleid?

1 februari 2021 om 12:53

AZ had ook het takenpaket van deze trainers kunnen versoberen. Allen concentreren op het huidige seizoen en niet aan tafel zitten bij beleidskwesties.

Sinds Slot weg is is het verval gekomen. Onder Slot verloren ze veel punten, maar het veldspel was prima en er waren genoeg kansen. Ze kregen vaak minder dan ze verdienden. Bovendien stonden ze op een overzichtelijke 7 punten van de nr1. Ik dichtte AZ nog wel kansen toe. Maar nu wordt het spel steeds minder. Gewoon een domme zet om Slot meteen weg te sturen.

1 februari 2021 om 13:25

Ja ze stonden op 7 punten, maar dat was in het begin van het seizoen. De verschillen waren sowieso kleiner. Het veldspel was onder Slot inderdaad beter, maar de resultaten niet en daar gaat het om. Het enige wat ik niet verstandig vind, is dat ze Slot hebben ontslagen vlak voor die wedstrijd met Rijeka.

1 februari 2021 om 13:26

Assistent trainers gaat niet over het beleid, maar wel over hoe je dat gaat inrichten, welke spelers je (niet meer) nodig hebt, heeft contact met spelers als Svensson die in de belangstelling staan van Feyenoord.

1 februari 2021 om 15:15

@oigatinha, ze stonden inderdaad op 7 punten. Dat was echter voordat ze alle toppers achter de rug hadden, en dus gewoon echt slecht. Al helemaal als je bekijkt tegen welke clubs ze punten hebben verspeelt.

Zelfde verhaal als Slot dus, blijft toch een vervelend verhaal voor AZ.

1 februari 2021 om 11:43

Waarom een vervelend verhaal? Het is toch gewoon een stap vooruit voor die gasten. Az kan zich nog lang niet meten aan Ajax Feyenoord en psv. Koopmeiners zal wel weggaan na dit seizoen en dan is az weer een stap verder verwijderd van de top. Ze moeten het zich niet zo aantrekken en lekker doen wat ze deden, jonge talenten ontwikkelen en die proberen goed door te verkopen. En blij zijn als je eens in de 5/6 jaar een keer in de buurt van de titel kunt komen.

1 februari 2021 om 11:47

Hoezo kan AZ zich niet meten aan die clubs dan? volgens mij hebben ze nog redelijk recent gewonnen van Feyenoord en PSV en zijn ze al seizoenen lang bezig met het steeds verder opbouwen van de club waardoor het nu voor de tradionele top 3 wel als een serieuze tegenstander wordt gezien.

1 februari 2021 om 11:50

Volgens mij zeg ik dat het een vervelend verhaal blijft voor AZ, die zijn midden in het seizoen (door eigen toedoen ook natuurlijk) zowel Hun hoofdcoach als assistent coach kwijt geraakt.
niemand zal ontkennen dat het voor Slot en Pusic een mooie stap is om bij Feyenoord aan de slag te gaan.

1 februari 2021 om 12:06

Nou, ik ben Feyenoorder, maar een week geleden kregen wij nog klop in eigen huis van AZ. Zo snel zou ik nu niet durven te zeggen dat Feyenoord sportief een stap verder is dan Az.

Qua ambiance en omgeving snap ik overigens honderd procent dat je AZ voor Feyenoord inruilt.

1 februari 2021 om 12:20

Maar de ambiance is op dit moment het enige waar ze erop vooruit gaan. Slot heeft maar 2 x een halve competitie als hoofdcoach achter de rug. De eerste helft ging fantastisch en de 2e helft aanzienlijk minder. Bij AZ had hij het vertrouwen en het materiaal om binnen een paar jaar een ervaren hoofdtrainer te worden.nu komt hij met relatief weinig ervaring bij een club waar veel meer druk is waar op elk vlak nog super grote slagen gemaakt moeten worden. Feyenoord neemt ook een groot risico omdat helemaal niet zeker is of Slot wel zo'n toptrainer is. Van Bommel won ook de eerste 16 van de 17 competitiewedstrijden. Je zag dat de ploeg na jaren Cocu blij was met verandering. Dat kan bij AZ na jarenlang Van den Brom ook het geval zijn geweest. En ook bij AZ kwam de terugval. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen. Vooralsnog vind ik dat zowel Feyenoord als Slot een super groot risico hebben genomen.

1 februari 2021 om 12:26

Het meest wat Slot en nu ook Pusic kwalijk genomen wordt is dat ze achter de rug van het bestuur om zijn gaan onderhandelen met Feyenoord. Ik zeg dan goed voorbeeld doet goed volgen, was het niet Eenhoorn die acher iedereen hun rug om contact opnam met de Uefa en CAS om het besluit van de Knvb ongedaan te krijgen en 2x toe bot ving? Blijkbaar is dat een clubcultuur.

1 februari 2021 om 12:28

Ja ze zijn inderdaad goed bezig. Ik zeg ook niet dat ze dat niet doen alleen ze moeten niet groter gaan denken dan ze zijn of er moet een grote investeerder komen. Dat ze af en toe van de grotere clubs winnen dat gebeurt altijd wel een keer. 7 achter elkaar gewonnen en daarvoor een hele tijd niet. Ze zouden nu met deze lichting spelers die ze hebben moeten oogsten en dat doen ze niet. De beste spelers gaan zo lopen want weer geen championsleague weer geen prijzen. En dan begin je weer van voor af aan.

1 februari 2021 om 12:41

Ajax en psv hebben gewoon meer money op de bank ook. Als je ziet dat psv bijna een volledig elftal kan kopen dit jaar. Maar alhoewel feyenoord meer potentie heeft qau sponsoren en inkomsten. Hebben e het hier over jaren aan wanbeleid en een uitgebluste seniorenselectie. Dus ben bang voor slot dat ze iets te vroeg willen komen om feyenoord uit het slop te trekken. Verder denk ik dat az nog een streepje voor staat als ze nu ook wat risico's durven te nemen. Meeste spelers hebben nog flinke contracten en 30 mil plus op de bank. Niet zo negatief als vele mensen het afschilderen in deze app.

1 februari 2021 om 13:31

@thiesarend. Trainers waar je van tevoren al weet dat het een toptrainer gaat worden zitten bij Real Madrid, niet bij Feyenoord. Slot is echt gewoon een prima zet voor Feyenoord. Laat z'n ploegen aantrekkelijk voetbal spelen, spelers ontwikkelen zich goed onder hem. Snap het volledig dat Arnesen van hem gecharmeerd is geraakt.

1 februari 2021 om 15:38

Voor Feyenoord geldt hetzelfde dat ze eens in de 5/6 jaar in de buurt komen van de titel.
Als dat een maatstaf is om zich te meten aan de top 3, dan hoort Feyenoord er dus ook niet meer bij. AZ kan zich bij vlagen wel meten met Ajax, Feyenoord en Psv. Ze worden ook standaard meegenomen in zaken als 'super Zondag'. Dat is natuurlijk ook vanuit de 'media', maar ze horen wat mij betreft ook gewoon bij de bovenste 4 van Nederland.

Zat er aan te komen, wordt nog een zwaar seizoen voor AZ.

1 februari 2021 om 13:07

@azeverton hoezo zwaar jaar, omdat Pulic weggaat? Ik vind het wel goede beslissing van jullie bestuur. Komende maanden gaan jullie ook al bezig zijn met volgend seizoen. Je wilt natuurlijk geen risico's nemen dat er informatie gelekt wordt naar jullie grootste concurrent om plek 3. Als jullie bestuur ook even "wraak' wil nemen, dan moeten ze even paar grote talenten uit de jeugd wegkapen daar. Feyenoord kan amper weerstand bieden in hun campingcompetitie.

1 februari 2021 om 13:35

AZ is gewoon een zielig clubje aan het worden. Ze denken te groot, het is in hun bol geslagen, niets meer dan een subtopper die het topclubs lastig kan maken.

Dus houdt AZ voet bij stuk. Keurig. Hoofd bij een andere club doet de prestaties toch niet ten goede.

1 februari 2021 om 11:43

Dan ga je uit van onprofessionaliteit van betreffende mensen. Voor het huidige seizoen had je hem er prima bij kunnen houden, bij gesprekken over de toekomst gewoon niet uitnodigen.

1 februari 2021 om 11:46

Nou als je ziet dat Svensson al op de weg naar rotterdam is en slot wel meer van de az selectie zou mee willen nemen en wetend dat pusic een verlengstuk van Slot was is de rekensom niet al te moeilijk te maken vind ik. Ben er niet rouwig om.

1 februari 2021 om 11:49

Waarom zou je een trainer er voor de helft bij willen houden. In de komende maanden ga je als trainersstaf toch op zoek naar nieuwe spelers. Dan kan je beter een trainer vanuit een lager team doorschuiven die mee kan denken over de mogelijkheden. Pusic gaat ook met Slot meedenken over spelers van Feyenoord, AZ heeft daar gewoon geen zin in.

1 februari 2021 om 12:18

Ik ben benieuwd... Stel dat Jonk de nieuwe man bij AZ wordt. Zal Volendam hem dan ontslaan? Ik denk van niet.

1 februari 2021 om 13:21

Dat is heel anders. Volendam en AZ zijn geen concurrenten en Jonk doet het heel erg goed met Volendam. Pusic heeft geen wonderen verricht bij AZ.

1 februari 2021 om 13:45

Slot deed het naar mijn weten ook uitstekend bij Az?

1 februari 2021 om 13:54

@Azb100 Slot kan wel allerlei spelers van AZ willen meenemen naar Feyenoord, maar denk je dat Feyenoord die spelers ook kan betalen? Lijkt me niet erg realistisch. Qua selectie en middelen staat AZ er gewoon duidelijk beter voor dan Feyenoord, en hoeft AZ echt niet zo bang te zijn dat hun contracten afgekocht worden door Feyenoord.

1 februari 2021 om 14:42

Slot deed het wel goed bij AZ in het eerste seizoen, maar daar was helaas een onwerkbare situatie ontstaan omdat hij niet eerlijk was tegenover zijn spelers en de directie. Dit seizoen presteerde Slot toch niet geweldig, op de EL na.
Pusic daarentegen heeft aangegeven naar Feyenoord te gaan en toen is er in goed overleg besloten om per direct afscheid te nemen. Die situatie is dus wel anders in die zin.

1 februari 2021 om 11:45

Zielig. Het zijn professionals, dus willen zo hoog mogelijk eindigen, staat mooi op je cv.

1 februari 2021 om 11:53

Als AZ boven Feyenoord had geeindigd onder aanvoering van slot had je weer een hele hoop van die 'supporters' die het hem kwalijk genomen hadden. Meteen een onwerkbare situatie. Dit was voor beide partijen het beste. De manier waarop is jammer.

1 februari 2021 om 12:11

Waarom zou je met een aflopende verbintenis niet naar een andere werkgever mogen kijken? Hij doet toch gewoon zijn werk? Als nou blijkt dat dit zijn werk dusdanig beïnvloed dan zou ik het begrijpen maar op deze manier niet.

Je laat jezelf als club wel erg goed kennen zo, wat moeten potentiele kandidaten wel niet denken zo?

1 februari 2021 om 12:21

Alsof de prestaties met Pascal Jansen die wel volledig met zijn hoofd bij AZ zit zo lekker zijn. Heb niet de indruk dat ze met Slot het nou zoveel minder gedaan hadden, met uitschakeling in de beker, uitschakeling in Europa en de kansloze achterstand in de titelrace.

1 februari 2021 om 20:43

Ik heb niet de indruk dat ze het met Slot zoveel beter deden. Vijf keer een zo goed als zekere overwinning uit handen gegeven waaronder een 0-4 voorsprong. Janssen won bij Twente, PSV en Feyenoord. Kansloos waren ze onder Slot al door de eerste 6 wedstrijden te remiseren.

Tja, dat zat eraan te komen. Ben benieuwd of ze ook direct afscheid nemen als Svensson bekend maakt dat ie naar Feyenoord gaat aan het eind van het seizoen. Zo kan je bezig blijven. Het is ook een assistent. Die wordt helemaal niet betrokken bij transferzaken en dingen op de lange termijn waarmee hij de club kan schaden (daarom werd Slot ontslagen toch?).

1 februari 2021 om 12:04

Svensson wordt niet betrokken bij het beleid. Dat is iets heel anders. Probeer je als Feyenoord-supporter eens in de situatie te verplaatsen dat het bij jullie zou gebeuren.

1 februari 2021 om 12:33

Ik zou er geen moeite mee hebben wanneer een assistent trainer met een aflopend contract zijn toekomst veilig stelt. Heb er ook geen moeite mee dat dit nu naar buiten komt, is meer transparant en alle partijen weten dan wat ze aan elkaar hebben. In dit geval ziet Az zich blijkbaar genoodzaakt om het vertrouwen op te zeggen waar volgens mij geen directe aanleiding voor is dan behalve het vervelend vinden dat iemand naar een concurrent vertrekt. Eenhoorn zelf heeft een paar jaar terug ook met Feyenoord gesproken. Uiteindelijk is dit op niks uitgelopen, toch ging hij wel de gespreken aan.

1 februari 2021 om 12:33

Als Advocaat bekend maakt dat hij volgend jaar trainer wordt bij AZ, verwacht ik dat hij het seizoen gewoon mag afmaken.

1 februari 2021 om 12:40

Fijn dat jullie er anders over denken maar als de trainer achter de rug om onderhandelt begrijp ik hun standpunt. De trainer wordt betrokken bij mogelijke transfers en het beleid. Die kan je niet meer bij de gesprekken hebben.

1 februari 2021 om 13:08

@kyle66 Wie zegt dat hij nog bij die gesprekken moet zitten dan? Je kan hem toch prima vrij stellen van die werkzaamheden en eventueel de opvolger daar al in meenemen?

Az had blijkbaar liever gehad dat Slot in de zomer bekend maakte dat hij weg ging zodat ze last minute nog opzoek moesten gaan naar vervanging. Hetzelfde als met de assistent nu, contract liep af beide partijen wisten dat.

1 februari 2021 om 13:09

@kyle66 AZ - nu ze geen kampioen zullen worden - kunnen beter voortaan die Japanner opstellen ipv Svensson. Investeren in eigen speler. Svenson als back-up erbij houden. Ze zullen ook komende tijd met volgend seizoen bezig zijn, dan beter eigen speler ontwikkelen.

1 februari 2021 om 13:34

Maar Slot had intern toch al aangegeven dat hij zijn contract niet zou verlengen, waarom zou je hem uberhaubt nog betrekken bij transfers?

1 februari 2021 om 13:41

Als onze trainer halverwege het seizoen aankondigt dat hij aan het eind van het seizoen naar Ajax of PSV gaat dan zou ik dat absoluut niet leuk vinden, en bij elke tegenvallende reeks zou ik om zijn kop roepen. Maar zolang de prestaties nog naar behoren zijn zou ik dat zeker niet doen.

Verder vind ik niet helemaal eerlijk dat er steeds wordt geroepen dat zo Slot achterbaks zou zijn geweest. Slot heeft netjes aangekondigd zijn contract niet te verlengen en is vervolgens gaan onderhandelen met Feyenoord. Ik begrijp wel dat hij hierover niets zegt zolang er niets zeker was. Vrij kort na het akkoord met Feyenoord heeft hij desgevraagd door AZ eerlijk antwoord gegeven. Ik begrijp dat men bij AZ pissed is dat ze het eerst via de media te horen kregen, maar het is volgens mij allemaal vrij snel gegaan. Tuurlijk zal Feyenoord in een eerder stadium wel en lijntje hebben uitgegooid bij Slot, maar is dat allemaal echt heel gek en achterbaks?

Uiteindelijk denk ik dat dit zowel voor AZ als Slot gewoon niet goed is. Feyenoord is de lachende derde, want die hebben een nieuwe trainer die ruim de tijd heeft om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

1 februari 2021 om 13:43

Dat zou raar zijn: een trainer die je eerste elftal traint, mag niet bij de gesprekken over het elftal zijn. Ik begrijp dat jullie alles best vinden omdat Slot naar Feyenoord gaat, maar ik vind dat makkelijk praten. Ik zie bij heel weinig supporters van Feyenoord een beetje begrip voor AZ. Ik lees enkel reacties dat hij erop vooruit gaat en dat het dus logisch is dat een trainer achter de rug van zijn club onderhandelt met een concurrent.

1 februari 2021 om 13:49

Die Japanner is wel erg matig hoor zeker in vergelijking met Svensson. Als ik AZ was zou ik op zoek gaan naar een vervanger en niet al te veel vertrouwen hebben in Sugawara en zeker op zoek gaan naar een back-up.

1 februari 2021 om 13:57

Welke gesprekken over het eerste elftal? Over volgend seizoen? Dat is toch juist iets voor de TD en wellicht in overleg met een nieuwe trainer. Ik kan me voorstellen dat een TD met de oude trainer nog praat over het elftal. Op welke plekken het elftal versterkt moet worden of bepaalde talenten aanhaken bij de selectie. Maar ze hoeven het toch niet te hebben over mogelijke versterkingen? Hij komt er toch niet mee te werken.

1 februari 2021 om 16:56

@kyle66

Hoezo? Denk je dat Advocaat bij Feyenoord ook nog bij de besprekingen van potentiele transfers zit? Nee, daar zit als er al iemand bij zit dan zal dat de nieuwe trainer zijn.

Wat dat betreft kunnen we Az bedanken, Feyenoord kan zich zo optimaal voorbereiden op aankomend seizoen.

wat een kleine kinderachtige club is dat Az toch.
hier bewijzen ze eens te meer hoe klein ze nog zijn en absoluut geen topclub!

1 februari 2021 om 13:10

@kev83 waarom kinderachtig? moeten ze risico nemen dat Pulic informatie over plannen volgend seizoen gaat lekken naar de grootste concurrent om plek 3?

1 februari 2021 om 13:59

Een assistent trainer die aan het eind van het seizoen vertrekt, betrek je toch per definitie niet bij je plannen voor volgend jaar.
Sterker: Als een assistent trainer wel blijft, betrek je hem daar ook amper bij. Hij kan hooguit wat input geven.

1 februari 2021 om 14:02

@njfromvol gaat niet om bij betrekken maar hij loopt er natuurlijk rond in de trainerskamer, bij bestuur etc. Dus kan opvangen. Je wilt ook geen ongemakkelijke situaties dat als je naar mening vraagt van de trainer om een speler en hij loopt langs dat je stil valt.

1 februari 2021 om 14:35

@kevin1983: volkomen logisch toch. Je gaat iemand die over een paar maanden bij je grootste concurrent voor europees voetbal zit toch niet intern houden. Dat zou pas dom beleid zijn. Het is juist professioneel dat AZ zo handelt en volledig te begrijpen.

Was wel te verwachten natuurlijk. AZ zou zich ongeloofwaardig maken als het Pusic de rest van het seizoen daar laat zitten, terwijl men weet dat hij dikke maatjes is met Slot en ondertussen bij AZ 'infiltreert'. Wel bijzonder dat deze Pusic zo gewild is. Bij Twente vonden ze hem niet veel. Wellicht gewoon een uitstekende assistent .

1 februari 2021 om 11:47

Pusic. Haha. De enige trainer die zichzelf in het bad gooide na een kampioenschap omdat de spelers hem helemaal niet in de feestvreugde betrokken. En hij heeft op TV gezien dat de trainer dan traditioneel in het bad gegooid wordt. Pusic, in alles een toneelstukje van een trainer.

1 februari 2021 om 12:11

Dat lijkt me juist uitstekend voor een assistent beetje ambitieloos pionnen neerzetten en hesjes uitdelen. Een assistent moet vooral assistent zijn en als de hoofdtrainer vertrouwen heeft in deze man lijkt het meer dan voldoende.

Tsja laat maar weer zien wat een kleinzerige types er in die directie zitten. Benieuwd of ze ook zo principieel zijn als het om spelers gaat.

1 februari 2021 om 11:45

nee daar ben ik het niet mee eens. Je kan veel over de handelswijze van de directie tov Slot zeggen. Achteraf misschien iets te snel gedaan. Maar vooropgesteld, voor Slot en Pusic, als je nog voor de helft van de competitie contracten afsluit met misschien wel de belangrijkste concurrent, dan snap ik dat je geen zin hebt dat deze heren nog even heel dicht op de details van het aankomende jaar zitten, de vernieuwingen, de targets etc .

Dan moet je gewoon zsm naar je andere club gaan. Dat is juist niet zielig, maar kordaat handelen.

1 februari 2021 om 11:52

Het gaat mij vooral om het gedrag. Ze doen zelf structureel hetzelfde. Vanuit AZ is er al veel contact met Jonk en Van der Ven. Ook schijnen ze Salah-Eddine (die wel uit zijn contract loopt) benaderd te hebben tot een terugkeer. Constant huilen om dat er een speler of wie dan ook bij hun word weggetrokken, maar zelf structureel met zelfde soort zaken bezig te zijn. Buiten dat kunnen mensen prima een seizoen afmaken in een constructie dat zij niet meer betrokken zijn bij beleidsmatige kwesties voor het komende seizoen. Ze zullen altijd dingen meekrijgen ook nu, want ze zitten nu eenmaal in dat voetbalwereldje met scouts, zaakwaarnemers etc.

1 februari 2021 om 12:13

ok, ik ben niet op de hoogte van contact met Jonk (en van der Ven wel eens vaag wat gehoord maar nog nooit iets concreets. Vorige week hoorde ik vd Ven ook spreken over Ajax en PSV op een manier dat mij niet deed denken dat ie bijna rond is met AZ.

Maar goed, dat terzijde. Ik ben met je eens dat 'de manier ' waarop Slot werd ontslagen niet bij AZ past zoals de supporters AZ kennen. Aan de andere kant steun ik het besluit om niet met deze heren door te gaan (hoe jammer ook, ik baalde echt van Slot). Maar je moet gewoon heel secuur zijn (misschien is Vd Ven daarin dan een uitstekend voorbeeld), als je al contact hebt - want je hebt gelijk natuurlijk dat dat vaak genoeg gebeurd - moet je zo goed mogelijk borgne dat het uit de media blijft danwel - mijn persoonlijke voorkeur - zorgen dat je een principe afspraak maakt gedurende het seizoen om direct na het seizoen verder te praten met elkaar.

In het geval van Jonk en Vd Ven wil ik nog aanvullen, dat dat niet vergelijkbaar is. Qua aard wel als het zo zou zijn, maar dat zou veel minder gevoelig liggen. Als Slot naar Barcelona was gegaan had AZ hem ook aangehouden. Een directe concurrent die je op dat moment nog minimaal tweemaal treft en een verantwoordleijk team dat nog meer dan een halve competitie moet strijden met Feyenoord om plekken 2 en 3 is erg lastig..

1 februari 2021 om 20:50

@ Downwards De enige link tussen AZ en Jonk die er is komt van de media. afgelopen zomer hebben ze wel contact gehad met Volendam over v/d Ven. Kortom, ik durf met enige zekerheid te stellen dat je uit je nek zit te kletsen.

Was te verwachten. AZ trekt wat dat betreft 1 lijn, dat doen ze wel goed. Als slot eruit moest, dan moet pusic dat ook.

1 februari 2021 om 11:49

Waar een kleine club nog kleiner in kan zijn. Heel onprofessioneel van het bestuur, dan laat je je echt kennen.

1 februari 2021 om 11:59

Maar is dat professioneel voor een club die gezien wil worden als een topclub?

1 februari 2021 om 12:12

Topclub of niet ik snap niet dat het een probleem is wanneer iemand met een aflopende verbintenis zijn opties bekijkt. Als degene nog steeds zijn werk goed doet dan snap ik niet waar je als club mee bezig bent.

Het lijkt me ook dat dit soort beleid intern voor onrust zorgt want blijkbaar mag je niet aan je eigen toekomst nadenken bij Az.

1 februari 2021 om 12:17

tuurlijk mag je wel met een aflopende verbintenis je opties bekijken, dat is inherent aan een aflopend contract.

Vraag is echter waarom een dergelijk gangbare situatie (aflopend contract) 99 van de 100 keer geen issue is en nu wel. Daar wil je antwoord op toch?

1) de competitie was nog niet halverwege. de maand waarin je onderling tegen elkaar moest, lag nog voor ons. Alle cruciale potten spelen met een trainer die hoofdtrainer wordt bij de belangrijkste concurrent, vind je dat passend?

2) Wat zou je als supporter vinden als je ziet dat een trainer iemand op de bank zet die beter is? Daar vinden we altijd al wat van, maar wat in een situatie dat je weet dat je trainer hoofdtrainer wordt bij de concurrent?

3) wat zou je als speler vinden als je coach je naar de kant haalt in de belangrijkste wedstrijd voor plek 2 of 3 bijvoorbeeld terwijl je in vorm bent? Zou je het als speler gek vinden dat je coach al rond is met de belangrijkste concurrent?

Je kan het zo gek niet bedenken, maar iemand die weg wilt /sterker nog al zo goed als rond is het mjet belangrijkste concurrent, die moet je laten vertrekken....

1 februari 2021 om 12:56

@shota1

Je gaat er dan vanuit dat de trainer die je eerder hebt aangesteld en het volste vertrouwen gaf plotseling niet meer kan functioneren. Al jouw punten zijn gebaseerd op aannames waar geen enkele aanleiding voor was.

Met dit soort intern wantrouwen en selectief vertrouwen snap ik wel waarom mensen liever vertrekken.

1 februari 2021 om 14:14

tuurlijk kan hij functioneren, maar het gaat om een topsportklimaat.

als een van jouw belangrijkste schakels in het klaarstomen van je spelers en het opstellen van je spelers een contract tussentijds tekent bij je belangrijkste concurrent is dat een signaal dat niet past bij topsportklimaat. Iedereen mag dromen van het spelen of trainen van een andere club, maar dat is wat anders dan een contract afsluiten tijdens / Middenin de competitie bij de belangrijkste concurrent. Welke lat je er ook naast legt, dat leidt af en kan enkel en alleen maar tot gespannen relaties leiden. Dit artikel en alle reacties hierover, dat zegt toch genoeg?? Anders heb je dat elke week als het ook maar even tegenzit. Afscheid nemen zsm, en doorgaan met de groep die VOL voor AZ wil gaan en de focus in Alkmaar heeft. Consequent en kordaat van de directie dus!

1 februari 2021 om 14:18

@ Eazy-e ;

Stel, je had Slot gehouden. Ok. En vorige week komen er geruchten dat Wijndal bij Ajax heeft getekend. Dat is best vervelend als club, vind je niet?
Maar in het klimaat bij de club zou dat moeten kunnen, immers de trainer heeft dat eerder ook gedaan..

En stel je eens voor dat gisteren de beslissing om plek 1-2 zou zijn. Zou je Wijndal dan opstellen? Best vervelend als je moet zeggen ' beste AZ supporters, Wijndal kan vandaag niet spelen omdat ie niet vol focus op AZ heeft'. Stel je zegt, scheid toch uit, hij moet gewoon spelen en doet zn best. Hij zal immers nooit (!!) zeggen dat ie zn best niet deed, of denk je van wel?

Maar stel diezelfde Wijndal staat zo te verdedigen als ie gisteren deed bij de 0-1. Hoe zou jij dat vinden als supporter? En als spelersgroep? Denk je niet...goh heeft ie wel het maximale uit die actie gehaald??

@ Eazy-E; tot slot een vraag aan jou. Begrijp je het echt niet of wil je het niet begrijpen en gewoon AZ neersabelen?

1 februari 2021 om 17:06

Waarom zou je zo'n speler niet opstellen? Dat is hetzelfde als spelers die verhuurd worden en dan tegen hun club moeten spelen, gebeurd ook gewoon en zover ik weet nog nooit een probleem mee geweest.

Zo scoorde Vertonghen die verhuurt was aan Willem2 door Ajax, tegen Ajax en won daarmee de onderlinge wedstrijd. Vervolgens verloor Ajax het kampioenschap van Psv op basis van doelsaldo.

Volgens jouw retoriek zouden mensen als Vertonghen dit nooit doen toch zijn er genoeg voorbeelden van. Toch blijf jij liever alles beredeneren vanuit jouw negatieve gedachtes.

Ik bekritiseer verder bepaald beleid, dit heeft niks met neersabelen te maken. Dat jij met slechte argumenten aankomt kan ik niks aan doen.

1 februari 2021 om 21:16

@ eazy, Ik zie er ook geen probleem in als iemand zijn opties bekijkt, lijkt mij heel normaal maar AZ en Pusic hebben samen in onderling overleg het besluit genomen niet met elkaar verder te gaan, hij is itt Slot niet op staande voet ontslagen. We kunnen daar alles achter gaan zoeken maar zolang Pusic niets anders beweert denk ik dat we het daarmee moeten doen en maar aannemen dat ze met een warme handdruk afscheid hebben genomen. Ik kan me heel goed vinden in het verhaal van Shota en Wijndal. Tenzij er niets meer te winnen valt zou ik Wijndal dan ook niet meer opstellen om de eenvoudige reden om de situatie met, ik meen, Stefan de Vrij in Italie niet te willen herhalen. Henk ten Cate die trainer was tijdens de wedstrijd Ajax - RKC (dus niet Willem 2) was woedend op Verthongen na diens beroemde of beruchte doelpunt en dan zal ik het maar niet over de Ajax supporters gaan hebben. Edit: Overigens heeft ook AZ een redelijke historie met uitgeleende spelers die tegen hun broodheer scoorden. In mijn herinnering scoorde Kees Luickx namens Excelsior in de door AZ verloren kampioenswedstrijd van 2007 maar ik denk dat ik met een andere wedstrijd in de war ben want dat klopt niet. In Engeland hebben ze dat verboden, daar staat in het huurcontract dat verhuurde spelers niet tegen hun broodheer mogen spelen.

Ook dit vind ik een rare beslissing, zoals ook die met Slot. Ik ga ervan uit dat beide heren professioneel genoeg zijn om AZ zo hoog mogelijk te laten eindigen. Ik blijf het een kinderachtige reactie vinden van een omhoog geschoten provincieclub dat zichzelf overschat. Dus als straks een Boadu, Stengs of Koomeiners bij Feyenoord yekent, zal die dan ook weggestuurd worden? Komop, het zijn volwassen mannen onder elkaar, maar ik heb het idee dat ze in de bestuurskamer van AZ hele lange tenen hebben en een groot ego hebben.

1 februari 2021 om 11:47

ik vind het de enige logische beslissing.

Slot is hoofdtrainer, stel je had hem nog aangehouden. Laatste paar competitieweken spelen Feyenoord AZ en PSV om plek 2 en 3. Hee Arne stelt Svensson niet op. Waarom niet? Corona?
He Arne, je stelt een mega defensief elftal op tegen Feyenoord, terwijl je die juist kapot moet spelen voorin.

Zou toch raar zijn?

Pusic was assistent van Slot en die 2 waren een eenheid. Ws was daarom al snel duidelijk dat niet Pusic maar Janssen hoofdtrainer zou worden. Wat is dan nog de toegevoegde waarde van iemand die weg wilt naar de concurrent? Dat hij nog even meevergadert over de transfertargets van aankomend jaar als kersverse Feyenoorder?

1 februari 2021 om 11:50

En zo is het, maar op deze denkwijze is het moeilijk negatief te reageren voor sommige mensen.

1 februari 2021 om 11:52

Shota: je gaat uit van het slechte in de mens. Ook een trainer wil een goede carriere, en het zou niet de eerste trainer of speler zijn die zijn nieuwe club een loer draait. Waarom negatief denken daar in Alkmaar! Zelfde met scheidsrechters, dan weet men de clubvoorkeur, denk je echt dat ze dan in het nadeel fluiten van een concurrent? Nee, ook de scheids wil zo hoog mogelijk fluiten, en van een kampioenschap van zijn favo club wordt hij niet rijk.

1 februari 2021 om 12:06

Je kan het toch niet vergelijken met een scheidsrechter? De trainer wordt betrokken bij mogelijke transfers en het beleid!

1 februari 2021 om 12:14

Als je zo denkt kan je ook geen spelers opstellen die misschien een overstap gaan maken naar een andere club in dezelfde competitie, stel je voor dat ze een tegenstander laten lopen of een eigen goal scoren. Dus alleen nog maar spelers opstellen waarvan je weet dat er geen interesse in is dan zou je zomaar een B elftal moeten opstellen?

1 februari 2021 om 12:20

Wat is de aanleiding om zo'n negatieve benadering te hebben? Is dit eerder bij Slot voorgekomen? Of heeft hij altijd zijn werk zo goed mogelijk gedaan? Is er dan aanleiding voor dit soort negatieve scenarios die nergens op gebaseerd zijn?

Wat Pusic betreft, zijn toegevoegde waarde was de waarde die hij altijd vertegenwoordigde. Waarom zou dat nu zomaar anders liggen? Az wist dat hij een aflopende verbintenis had, waarom mag hij zijn eigen toekomst na Az niet veilig stellen? Je voorbeeld qua transfertargets slaat dan ook nergens op gezien Az al wist van zijn aflopende verbintenis. Zo niet, dan had hij simpelweg voor dat soort afspraken als je daar als assistent al voor uitgenodigd wordt niet voor uitgenodigd kunnen worden.

Al die scenarios van jouw zijn leuk maar nergens op gebaseerd daar kun je als werkgever dan ook niet naar handelen. Az laat zich hier gewoon kennen zo simpel is het gewoon.

1 februari 2021 om 12:22

@ Fr_ronnie, ik heb het totaal niet over scheidsrechters, laten we daar niet over hebben.

Ik ga niet uit van het slechte in de mens. Het gaat niet perse om de persoon Slot voor mij, hoe jammer en soms niet geheel begrijpelijk ik deze stap ook vind. Let op: niets ten nadelen van Feyenoord of tov AZ, maar ik dacht ie naar Ajax zou gaan.

Maar los van de persoon Slot, het gaat mij erom dat je met je hele selectie zo goed mogelijk tegen de concurrenten moet kunnen strijden. Dat helpt niet als een van de belangrijkste schakels daarin een contract bij diezelfde concurrent heeft getekend.

Stel Slot was aangebleven en die vroeg over 1 maand aan Svensson of hij openstond om met hem mee te gaan naar Feyenoord.
En over 2 maanden spelen beide clubs om voorronde CL plek of Uefa cup plek.

Er kunnen slechts en alleen maar onwenselijke situaties voorkomen die directe impact hebben op de prestaties. Is Svensson echt al maanden gebleseerd of is ie ook verstoppertje aan het spelen? Je krijgt louter onrust in de club....

1 februari 2021 om 13:05

@shota1

Je blijft maar van die gekke aannames doen.

Waarom zou Slot Svensson benaderen in jouw scenario? Waarom zou dit de technisch directeur niet kunnen zijn zoals het normaliter gaat? Je bedenkt allerlei gekke, niet realistische scenario's om een soort van punt te maken.

1 februari 2021 om 14:21

@ Eazy-E: snap je het echt niet of WIL je het niet begrijpen?

Ik snap dat het lekker voelt voor velen om AZ neer te sabelen. Daar heb ik begrip voor. Maar Eazy-E , ik heb inmiddels 3x aan je uitgelegd waarom dit gewoon Echt Niet Kan...

Jij vind de aanname dat Slot, Svensson zou benaderen dus een gekke aanname. Mag ik jou dan vragen waarom je dat gek vindt, vorige week heeft Slot immers Svensson benadert voor een overstap.

Dus waarom is dat een gekke aanname?1 februari 2021 om 17:16

@shota1

Een technisch directeur of manager heeft die rol binnen de organisatie. Een trainer gaat niet zelf spelers benaderen en contracteren. Ik ben dan ook erg benieuwd waar jij deze informatie vandaan haalt.

Wat wel zou kunnen is dat Slot, Arnesen op de hoogte bracht en heeft aangegeven dit een versterking voor volgend seizoen te vinden. Verder mocht Svensson zijn contract binnen nu en 6 maanden aflopen dan mag hij nu al bij Feyenoord tekenen. Ik zie niet in waarom dit een probleem is, is allemaal reglementair vastgelegd.

1 februari 2021 om 21:31

Fr_ronnie, In het zakenleven moet je ook uitgaan van het slechtste in een mens. Ik houd me er nooit mee bezig van welke club een scheidsrechter supporter is maar het lijkt mij een superslecht idee om een Scheids een wedstrijd te laten fluiten om het kampioenschap of de beker terwijl men weet dat hij voor de tegenpartij is. Je ziet tijdens een finale van een EK of WK ook nooit een scheids uit 1 van die 2 landen en dat geldt ook voor wedstrijden om de EL en CL. Lijkt mij in ieder geval geen goed idee. Hoe goed en eerlijk hij ook zal fluiten, het kan nooit goed eindigen.

2 februari 2021 om 12:56

@ Eazy-E; gister gaf je aan dat ik 'gekke aannames' had, dat is een mening en dat is prima. Maar ik vind het op mijn beurt een vreemde aanname dat jij stelt dat Arnesen Svensson zou benaderen en dat niet Slot dat heeft gedaan, terwijl overal in de media staat dat Slot dat heeft gedaan.

Maar goed, het maakt ook niet uit, ik ga er oprecht vanuit dat jij ook weet dat er wel vaker in het voetbal trainers zijn die weggaan die op het laatst nog een batterij aan spelers van zijn huidige club meenemen, transfervrij of niet.

Als het binnen de regels gebeurd (er zijn transferluiken weet je...) dan mag het, maar je zult ook begrijpen dat je als directie daar niet op zit te wachten toch?

Of denk jij dat een TD of AD denkt, neem de beste 3 spelers maar mee? terwijl je zelf nog bezig bent om die jongens te verlengen....

Dan begrijp je ook dat dit een meer dan goed directiebesluit is, om hiertegen te ageren. Dat begint door deze jongens niet meer dagelijks met deze invloed op het veld te laten trainen...

1 februari 2021 om 11:50

Oneens. Slot en Pusic waren beide bij elke tactische bespreking betrokken en zeker Slot ging ook over het transferbeleid. Als je dan al van tevoren weet dat deze mannen naar een directe concurrent gaat vind ik dit dus juist sterk handelen. Omhoog geschoten provincieclub vind ik weer zeer denigrerend en provocerend en totaal onnodig. Boadu, stengs en koopmeiners kan feyenoord niet toch niet betalen dus dat is onrealistisch. Noem dan een aboukhlal en die mag je meenemen hoor 🤣

1 februari 2021 om 12:22

Tactische besprekingen lijkt me logisch gezien hun rol. Transferbeleid hoef je niet altijd bij betrokken te zijn, dat kan je eventueel aan de opvolger(s) al overlaten. Daarbij Pusic had ook pas in mei of zelfs nog later deze beslissing kunnen maken en dan had hij gewoon overal bij gezeten hetzelfde telt voor Slot.

1 februari 2021 om 11:57

Dat Slot op straat is gezet is niet zo gek, Slot heeft AZ besodemieterd en is op achterbase wijze te werk gegaan. Lopende een aanbieiding van AZ achter de rug stiekem met Feyenoord praten is niet goed voor het vertrouwen. Zeker als je dat van anderen moeten horen. Dan is het vertrouwen weg.

1 februari 2021 om 17:47

"we hebben een maand geleden aangegeven bij AZ dat we niet gaan verlengen. Daarbij zijn geen clubs aangegeven." Het contract van Slot liep in juli 2021 namelijk af. "er waren inderdaad meerdere clubs geïnteresseerd. Dit is nu voor Slot ook een zeer grote donderslag bij heldere hemel geweest. Hij is erg ontdaan."

Toen een maand later bekend werd dat hij met Feyenoord gespreken had werd hij onmiddellijk ontslagen.

1 februari 2021 om 21:42

Voor spelers geldt dat als hun contract binnen een half jaar afloopt, zij zonder toestemming van hun broodheer, met een andere club mag praten. Voor trainers
bestaat die verplichting niet en mogen ten alle tijden met een 'mogelijke' nieuwe werkgever praten, zelfs als dat contract net 1 minuut geleden is ondertekend. Slot had geen enkele verplichting om AZ op de hoogte te stellen van zijn gesprekken met Feyenoord. Iedereen is verbaasd over de handelswijze van AZ maar het gekke is dat niemand is verbaasd over de handelswijze van Slot en Feyenoord. Waarom moest er zo stiekem gehandeld worden als ze toch vrij in hun doen en laten zijn?

Om geloofwaardig te blijven kon AZ ook niet anders natuurlijk. Slot is er uitgegooid, omdat hij akkoord was met Feyenoord voor volgend seizoen en dan kunnen ze deze man, die ook rond is met Feyenoord, natuurlijk niet laten zitten.

1 februari 2021 om 11:49

helemaal eens Trissy. En ze hebben ervan geleerd om het ws. iets schappelijker te doen. Hadden ook iets meer tijd dan bij Slot, volgens mij was dit al een poosje bekend. Pusic scheen zich ook ziek gemeld te hebben met Corona exact de dag dat Slot op non-actief werd gesteld...

1 februari 2021 om 12:25

@shota1 Wat wil je daarmee zeggen dat Pusic zijn test heeft gefaked omdat Slot weg moest?

1 februari 2021 om 12:55

Het zou toeval kunnen zijn, maar het is natuurlijk wel opmerkelijk als iemand plots een maand lang afwezig is net nadat zijn collega er op vervelende wijze uit is gezet.

1 februari 2021 om 12:59

@azchelsea

Je bent je er van bewust dat clubs de tests met de staf en spelers doet? Daarbij kan je niet zomaar roepen dat je covid hebt als werknemer.

Daarbij als dit een smoes was, was een gewone griep dan niet een betere?

1 februari 2021 om 13:03

geen idee, het was heel bijzondere timing. Maar @Eazy-E, puur dit al he, dat wij met elkaar gaan discussieren over of die corona afwezigheid wel de echte reden was.

Juist dat!! maakt het dat dit soort onderhandelingen gedurende het seizoen met je concurrent ervoor zorgen dat er maar 1 mogelijkheid is, zsm afscheid nemen. Het liefst zonder gene, maar soms is het niet anders.

De club is groter dan een trainer of een speler. Iedereen die bij de club werkt moet maximaal kunnen geven om prestaties te leveren om je concurrenten te verslaan. Als ik met mijn ene been in Alkmaar zit en met een half been in Rotterdam, ben ik niet de juiste persoon om in Alkmaar maximaal te presteren. Dat heet ook topsportklimaat.

1 februari 2021 om 13:17

@shota1

Waar zie je mij discussie voeren omtrent de Corona claim. Ik onderstreep slechts hoe dom voorbeeld dit is gezien de factoren die dan allemaal meespelen. Je wordt immers getest op de club, bij een positieve test moet je de personen waarmee je contact hebt gehad contacteren en die moeten ook getest worden. Bedrijven en werknemers zijn genoodzaakt dit allemaal te registeren volgens de richtlijnen.

Ruimte om juist hiermee te sjoemelen is er niet ik voer dus ook geen discussie ik wijs er slechts op hoe dom argument dit is.

1 februari 2021 om 14:25

en als je claim is 'jongens, ik kom niet op de club want in mijn directe omgeving is iemand positief getest gisteren'?
Er bestaan meerdere wegen naar Rome....daar is juist heel veel ruimte om mee te sjoemelen

Hij was niet positief of negatief getest op de club. Afgemeld toen Slot werd weggestuurd.

1 februari 2021 om 17:31

@shota1

Volgens de regels zou dit dan zelf isolement betreffen (is iets anders dan ziek zijn - iets wat initieel gemeld werd) en dat zou voor een duur van 10 dagen zijn dan. Hij was echter zoals azchelsea aangaf een maand ziek.

Alle bvo's testen continue hun spelers en staf om zo hun bubbel te monitoren. Ga jij me nu vertellen dat Az dit als enige bvo niet doet?

Logisch natuurlijk als je Slot ook al direct weggestuurd hebt. Dan moet je ook consequent blijven.

In goed overleg mensen, goed overleg.
Dat is heel wat anders dan het verhaal Slot, maar ja dit is natuurlijk weer olie op het vuur voor leden die vinden dat ze weer even Az moeten bashen.

1 februari 2021 om 13:08

Ah joh, bij elk negatief nieuws rondom AZ zit een grote groep alweer klaar om te zeggen hoe topclub-onwaardig AZ wel niet is. Mij maakt dat hele wel/geen topclub zijn toch allemaal niet zoveel uit. Wat maakt dat labeltje nou uit? Grappige is ook wel dat ik vrijwel nooit AZ supporters zie die AZ een topclub noemen maar vooral supporters van andere clubs die met verweren blijven komen. Waar maak je je druk om denk ik dan.

1 februari 2021 om 14:47

Helemaal mee eens. De enige die telkens wil bewijzen dat AZ een topclub is, is Prem93. Ik vind het verder ook een nutteloze discussie, helemaal geen zin om die telkens te moeten voeren. Net als of AZ beter is dan Feyenoord of andersom, het boeit me echt geen hol. De naam AZ werkt als een rode lap op een stier lijkt het wel.

1 februari 2021 om 15:05

De club AZ werkt bij veel mensen als de bekende rode lap op een stier Wen er maar aan, dit hoort bij topclubs en topclubs in wording. Ik geniet er wel van, hoe meer ze lopen te bashen, hoe meer respect ze hebben.

1 februari 2021 om 15:08

Klopt wat je zegt, AZ is gewoon een waardige opponent van bijvoorbeeld Feyenoord. Daarom deze reacties.

1 februari 2021 om 17:42

Ik vind het prima hoor, dit biedt Feyenoord de kans om zich optimaal op komend seizoen voor te bereiden.

De argumenten die sommige mensen hier aanhalen slaan alleen nergens op. Az voelt zich gelijkwaardig aan Feyenoord en pikt bepaalde beslissingen (ondanks aflopende contracten) niet, prima.

Hiermee laat AZ toch wel zien een kleine club te zijn. Ze willen zo graag Feyenoord voorbij, dat het ze blijkbaar erg hoog zit.

1 februari 2021 om 11:54

Als dat je definitie van een kleine club is, wat voor een club is Feyenoord dan? Waar spelers met de dood worden bedreigd wanneer ze naar PSV of FC Twente gaan?

1 februari 2021 om 12:01

En Scheringa werd destijds ook bedreigd door AZ fans, wat is je punt? Ik heb het over de club en niet over de supporters, een groot verschil en dat weet jij volgens mij ook wel.

1 februari 2021 om 12:02

@Alkmaar54, wat een rare verwijzing. De een is een reactie/ gedraging van de directie van de club en de ander komt van (laten we ze voor het gemak) supporters (noemen).En ik ben niet eens supporter van Feyenoord maar dit was wel een rare opmerking.

1 februari 2021 om 12:04

Belachelijke vergelijking. Bestuur vs hersenloze supporters....

1 februari 2021 om 12:07

Het bestuur van Feyenoord zwichtte jaren geleden ook voor dreigementen van supporters dat Feyenoord moest verliezen zodat Ajax geen kampioen kon worden...

1 februari 2021 om 12:13

@kyle - Het bestuur speelde inderdaad een waardeloze partij.

1 februari 2021 om 12:22

Kyle, wellicht kun je beter even uitloggen, want je maakt jezelf enorm belachelijk met zulke uitspraken.

1 februari 2021 om 12:39

@kyle: inderdaad het bestuur ... kyle= kul.

1 februari 2021 om 13:04

hier hoor ik van op. Wat dit echt zo? Heb je een bron?
Scheringa was een bejubeld man onder de supporters, dus ik herken dit totaal niet

1 februari 2021 om 17:10

Scheringa wordt ontzettend gewaardeerd door de meeste mensen rondom AZ. Snap ook niet waar dit opeens vandaan komt inderdaad.

Blijkbaar ben je niet meer vrij om een andere werkgever te kiezen. Als iedereen onmiddellijk wordt ontslagen als ie ergens anders wil gaan werken wat zijn we dan aan het doen?

1 februari 2021 om 15:08

"in goed overleg uit elkaar" noemen ze dat... Ik vind dat ook apart; je sluit een contract af en nu dat afloopt zet je iemand op non-actief omdat ie naar een concurrent gaat. Mag er vanuit gaan dat ie dan ook n afkoopsom meekrijgt, dat zal dat dat "goed overleg" zijn :-)

1 februari 2021 om 21:47

Zolang Pusic niets anders beweert dan mag je er inderdaad vanuit gaan dat ze in goed overleg uit elkaar zijn gegaan. Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik ben niet zo van de complot theorieën.

2 februari 2021 om 14:39

Welk complottheorie noem of suggereer ik dan? "in goed overleg" is iets voor de buitenwereld waar het 'gewoon' een ontslag betreft. Het initiatief om nu uit elkaar komt toch niet van Pusic? Is een aanname, maar daar doelde ik op, geen complot :-)

Was te verwachten, ze konden ook bijna niet anders meer sinds Slot. Svensson gaat waarschijnlijk ook komen, ben wel benieuwd wat er dan met Geertruida gaat gebeuren. Die is zich zo sterk aan het ontwikkelen op de Rechtsback, maar misschien moeten we hem toch maar centraal proberen volgend jaar en dan Senesi nog een seizoen behouden. Dan heb je voor Nederlandse begrippen echt een heel talentvol en sterke verdediging. Dan kunnen we ook een stuk hoger op spelen met de snelheid van Geertruida! Hopen dat Kokcu dan verkocht gaat worden voor een hoop centjes en dan kijken of we een mooi middenveld kunnen gaan bouwen rond Fer. En dan burger, Diemers en Toornstra op de bank. Bijlow Svensson- Geertruida- Senesi- Malacia Ziet er toch aardig uit.

1 februari 2021 om 11:57

Helemaal mee eens, we kunnen echt wel een heel leuk team op gaan stellen. Hopelijk doen de jonkies die verhuurd zijn het goed als een Hendriks, Azarkan en Bannis. En verder inderdaad Fer en Antonucci op het middenveld en die derde plek kan dan ingevuld worden door een Burger/Toornstra/Diemers of Teixeira/Kokcu

1 februari 2021 om 12:00

Alleen jij bouwt heel je selectie op een niet bepalende verdedigende middenvelder. Is puur afpakken en bal inleverenvan Fer..... draaien met je bal en handelings snelheid heeft ie niet. Verdedigend wel top... maar kom op haha hele team om hem heen bouwen haha

Dat AZ zit wel vol met rancune en nogal snel op de teentjes getrapt. Mensen worden weggestuurd, spelers worden niet aan de "concurrent" verkocht. Ze denken/willen een topclub zijn maar hun beleid staat daar echt haaks op.

Calimero gedrag !! Al sinds seizoen 2019-2020 Benieuwd wanneer Robert eenhoorn , arnessen op volgt 😉

1 februari 2021 om 12:06

Eenhoorn is een algemeen directeur en Arnesen technisch directeur..

1 februari 2021 om 12:10

En Eenhoorn is naast AD van AZ ook nog eens Feijenoord supporter. Soms heb je van die tegenstrijdigheden die je als persoon niet wenst. En dan ook nog eens worden beroofd van je succestrainer en, nu, assistent. Al moet diens rol nou ook weer niet worden overschat....

1 februari 2021 om 17:07

Bizar dat deze provocerende reactie er na 5 uur nog steeds op staat. Ik wilde hem rapporteren maar die optie werkt niet.

Ach, als Ten Hag na dit seizoen naar PSV zou vertrekken en de resultaten zouden niet al te best zijn dan zou Ajax hem ook gewoon ontslaan. Voor Schmidt geldt hetzelfde. Zo geweldig ging het niet met Slot en Pusic, dus ik zie ook geen reden om ze wel te houden. Liever mensen in de organisatie die wel volledig met AZ bezig zijn en niet met de concurrent. Prima actie dus. Ik houd wel van consequent zijn, maar misschien is dat gewoon meer de mentaliteit die de mensen hebben rondom Alkmaar.

1 februari 2021 om 12:51

Lol maar 6 punten achter Psv. Het gaat meer dan prima met Az.
Gewoon kinderachtig.

1 februari 2021 om 13:20

Ja dat is nu ja. Voor december (onder leiding van Slot) ging het gewoon matig. Kijk de resultaten er maar op na. Nog steeds gaat het matig trouwens.

1 februari 2021 om 16:48

Maar ff zonder dollen vindt jij echt dat AZ beter kan?
Ik vind het een middenmoot ploeg en daar staan ze.

1 februari 2021 om 18:05

Ik heb nooit geweten dat een 5e plek in de eredivisie middenmoot is

AZ zakt wel flink door de mand dit seizoen. Het bestuur predikt en straalt topsportmentaliteit uit, maar het eerste elftal wil maar niet leveren. De technische staf vliegt er tijdens het seizoen uit en de prestaties van de kroonjuweeltjes blijven ook van wel heel vrijblijvende aard. Stengs, Boadu, Wijndal en Koopmeiners worden met de wedstrijd minder waard, en er moet nog maar worden afgewacht of Europees voetbal wel wordt gehaald. Kampioenschap zo goed als verkeken, uitgeschakeld door kwade genius Ajax in de strijd om de Knvb beker, en chaos in de bestuurskamer. Tel uit je winst. Stel. AZ verkoopt een van de dragende krachten. Wordt die dan ook direct op de reservebank gepleurd? Of is die daar dan net even te belangrijk voor? Kortom, het hemd is nader dan de rok. Maar dat AZ na de CL ticket blamage en het verloop van de eerste seizoenhelft niet te benijden is, spreekt voor zich...

1 februari 2021 om 13:43

Ik vraag me af waarom dit soort dossier niet beter 'gemanaged' kunnen worden. Heb ik het goed dan liep Pusic deze zomer uit zijn contract. De hoofdtrainer waarvoor hij werkte is al vertrokken. AZ kan zich dus voorstellen dat Pusic ook om zich heen gaat kijken. Spreek dan alvast met zo'n vent af dat hij daarvoor de ruimte krijgt, maar dat je een eventuele deal graag in onderling overleg openbaar maakt en laat Pusic die verplichting ook opleggen aan de club waar hij dan een deal mee sluit. Zo kun je het moment en de inhoud van de boodschap sturen en is er minder ophef (en dus meer rust binnen de club). Maar goed, ik heb geen inside-info, dus misschien hebben ze dat wel geprobeerd. Hoe dan ook had ik na de kwestie-Slot verwacht dat dit beter aangepakt zou worden.

Zou ook heel inconsequent zijn als je de trainer wel wegstuurt omdat hij naar Feyenoord vertrekt volgend seizoen en dan de assistent trainer die hetzelfde doet laat zitten. Voor de rest heb ik nou niet het idee dat AZ veel beter is geworden van al deze stappen, dus had je dit dan wel moeten doen? Focus je meer op jezelf en spiegel je minder aan die topclubs. Dus niet meteen de gordijnen in vliegen als een topclub interesse in jouw spelers of stafleden heeft.

Haha, AZ blijft maar kleinzerig doen. Past niet bij de grote topclub-jas die ze zichzelf hebben aangemeten.

1 februari 2021 om 17:09

Volgens mij begon Ajax ooit met kleedkamer 2 met spelers die niet wilden bijtekenen. Is dit dan ook een te grote club jasje? Mensen zijn tegenwoordig zo geil als het om negatief nieuws gaat betreft AZ. Daar kan Jizz Hornkamp een puntje aan zuigen.

2 februari 2021 om 09:26

Poeh, stel je niet zo aan. "zo geil als het om negatief nieuws gaat betreft Az", ik kan je verzekeren, voor heel erg veel mensen is AZ echt niet zo interessant. Het verschil met die kleedkamer 2 (bestaat dat nog ja?) is wel dat AZ nu heel cool de trainers wegstuurt omdat ze naar Feyenoord gaan, en voorzover ik het gezien heb niet voor spelers met een aflopend contract. Daarmee richt het zich dus specifiek op Feyenoord, wat ik dus kleinzerig vind. Net als een 'kleedkamer 2' overigens.

Snap ik wel. Zou ik ook graag bij Ajax zien als Ten Hag al bij een andere club, een concurrent nota bene, tekent. Liever iemand die full focus zich op de club richt.

In dit opzicht vind ik AZ wel een bijzonder trieste club. Per 1 Juli is hij Feyenoorder. Alsof hij dan tot 30 Juni zijn werk voor AZ niet goed zal doen. En stel nu dat Svensson volgende week zijn transfer naar Feyenoord zou afronden ik ben wel benieuwd wat dan? Mag hij dan niet meer worden opgesteld tot zijn contract is afgelopen?

Mooi, wegwezen. Niks aantrekken van de buitenwacht. Kritiek krijg je toch wel ongeacht je beslissing.

1 februari 2021 om 14:26

kenmerk van een topclub Aerox. En dat is prima. Enige juiste besluit is genomen.

AZ speelt aardig voetbal. Maar de top is natuurlijk gewoon Ajax,psv en Feyenoord. Aan alles is te zien dat dit gewoon de grootste clubs van Nederland zijn. De druk is gewoon heel anders vooral bij Ajax en Feyenoord. Je ziet nu ook dat bijvoorbeeld Vitesse het niet bij kan benen, leuk voetbal spelen, maar de druk wordt dan toch te groot. Kijkend naar AZ 5,4,4,10,8,3,4,6,3,4,2 eindklasseringen afgelopen 10 jaar. Feyenoord 10,2,3,2,4,3,3,1,4,3,3,4 de laatste 10 jaar niet best. Maar zoals je ziet zit AZ op zijn top en Feyenoord doet het gewoon volgens velen slecht. En nog steeds doe je het beter dan AZ. Dus dat geouwehoer van AZ is top. Kan de prullenbak in....

1 februari 2021 om 15:42

Dat zijn ook zeker de grootste clubs van Nederland, echter is het verschil tussen Feyenoord en AZ echt niet zo heel groot meer. Waar zien we precies dat AZ aan zijn top zit? Als zij hun jonge spelers verkopen, dan komt er behoorlijk wat geld in het laatje om weer allerlei andere investeringen te doen. Ze hebben meer kapitaal in huis wat betreft spelers, dan Feyenoord. Als je AZ geen top vind, dan moet je Feyenoord ook geen top meer noemen in mijn ogen.

1 februari 2021 om 17:15

Dat is een te pijnlijke conclusie voor deze toetsenboordheld. Iedereen mag zijn eigen definitie van topclub hanteren. In mijn ogen is een topclub een ploeg die meestrijdt om de titel. Dan heb je het dus over Ajax en Psv. Is je definitie structureel bij de bovenste ploegen, dan heb je het ook over AZ en Feyenoord. Ik snap best dat er mensen in Rotterdam zichzelf groter vinden dan AZ, maar goed. Hoe luidt dat gezegde; Even if you win the Paralympics, you're still a retard. Het gaat om plek 3. Niet om de titel. Dat dit de top is van AZ is ook gewoon speculatief. Waarom zou dit niet de top van Feyenoord zijn? In de afgelopen 10 jaar was dit toch de enige landstitel van Feyenoord in de 21e eeuw.

1 februari 2021 om 20:20

Ja dit soort reacties moet je eigenlijk laten lopen. Ook heerlijk in die vergelijking precies het kampioensjaar van AZ niet meenemen 😂. Duidelijk dat het geen voetbalkenner is. Feyenoord kan alleen transfervrije spelers halen en heeft 0 of negatief eigen vermogen. Dus ook de komende 5 jaar kan Feyenoord niet presteren tenzij Chinezen of Amerikanen de club kopen. Er komt een moment dat de transfervrije spelers op zijn of dat spelers of trainers niet van nummer 3/4 naar de andere nummer 3/4 van de competitie willen ....

1 februari 2021 om 21:51

De Druk bij Feyenoord is zo hoog dat ze in de afgelopen 19 jaar na het winnen van de Uefa cup 2 x Europees hebben overwinterd

Als ze deze week Svensson overnemen, mag hij dan ook direct weg?

1 februari 2021 om 20:17

Yes wat mij betreft wel. Het stadion willen ze ook kopen maar dat is nog niet af.

Kan Pusic gelijk even de video analyses gaan maken.
Maar goed. Ik vind het voor Feyenoord zeer goed nieuws. Nu kunnen Slot Pusic en Arnesen moi bezig met volgend seizoen.

1 februari 2021 om 13:00

Dick moet eerst nog uitzoeken hoe zijn ipad aan moet.

En om dan te bedenken dat Eenhoorn voorheen altijd groot Feijenoord aanhanger was/is.

1 februari 2021 om 13:13

Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Ik vind het ontslag van Pusic logisch aangezien Feyenoord en AZ de laatste jaren toch wel rechtstreekse concurrenten geworden zijn en logischerwijs dan ook vlassen op dezelfde categorie spelers. Elke schijn van tegenstrijdig belang wil je dan vermijden.

Kaartenhuis van AZ valt ineens snel in elkaar. Een trainer en assistent gaan volgend seizoen naar een andere club dus vindt het bestuur dat ze maar direct moeten wieberen. Volstrekt emotioneel besturen dat nu vertaald wordt in een dramatische reeks wedstrijden.

Ik snap vooral niet zo goed wat AZ hiermee wil bereiken. Dat stafleden van wie het contract afloopt om zich heen kijken is toch niet heel gek. Moeten ze dan tot de zomer wachten om na te denken over hun toekomst? Volgens mij is het enige dat je hiermee bereikt dat het de volgende keer allemaal in het geniep gebeurt en je wordt voorgelogen. Als iemand professioneel genoeg is om kenbaar te maken dat hij aan het eind van het seizoen naar een andere club gaat is die persoon toch ook professioneel genoeg om het seizoen met maximale inzet af te maken. Dat verwachten ze toch ook van spelers? Of worden die straks ook de deur gewezen als ze overstappen naar een andere club? Het enige reële argument vind ik dat iemand langer bij de club rondloopt en dus in de keuken kan kijken, maar maakt dat écht een verschil een paar maanden voor het eind van het seizoen?

1 februari 2021 om 14:05

Mee eens, en dat risico van 'in de keuken blijven meekijken' kun je ook wegnemen door ze slechts toegang te geven tot die informatie die ze nodig hebben om op de korte termijn hun werk als (assistent)trainer te doen. Dus niet mee laten praten over (de beleidsmatige keuzes in) de scouting, jeugdopleiding, transfers, etc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7366
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. KoopmeinersMiddenvelder2815
M. BoaduAanvaller2712
J. KarlssonAanvaller279
M. BizotKeeper280
F. MidtsjøMiddenvelder262
C. StengsAanvaller256
Z. AboukhlalAanvaller224
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

Nederland
1 fan
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren