Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Te Kloese bevestigt ‘miljoenentransfer’ Pusic: ‘Uitzonderlijke situatie’

Laatste update:

Feyenoord heeft afscheid genomen van Marino Pusic, zo bevestigt de regerend landskampioen dinsdag via de officiële kanalen. De 52-jarige assistent-trainer, die in Rotterdam-Zuid nog tot medio 2025 vast lag, gaat bij Shakhtar Donetsk aan de slag als hoofdtrainer. Volgens De Telegraaf houdt Feyenoord miljoenen over aan het vertrek van de rechterhand van Arne Slot.

“Bedankt voor je passie op en buiten het veld, Marino”, schrijft Feyenoord bij een foto van de Nederlands-Kroatische trainer. In het persbericht van de club komt Pusic ook zelf aan het woord. De voormalig hoofdtrainer van FC Twente zegt Feyenoord dankbaar te zijn voor het meedenken met zijn ambities.

“Ik ben Feyenoord zeer erkentelijk voor het meewerken aan deze stap”, aldus Pusic. “Hoewel ik het nog steeds echt enorm naar mijn zin had in Rotterdam is het hoofdtrainerschap van Shakhtar Donetsk voor mij in alle opzichten een unieke kans. Het is dan ook een lastige keuze geweest. Ik dank Feyenoord voor het meedenken in dit proces.”

Pusic was als assistent van Slot sinds 2021 in dienst bij Feyenoord. Samen met zijn geliefde collega loodste hij Feyenoord in twee seizoenen naar de finale van de Conference League en zestiende landstitel. “Ik kijk met ontzettend veel trots terug op de afgelopen 2,5 jaar, waarin ik als assistent-trainer een bijdrage heb mogen leveren aan het weer prominent op de kaart zetten van deze schitterende club.”

De rek zit er nog volop in bij Feyenoord, zo denkt Pusic. “Ik heb er alle vertrouwen in dat Feyenoord nog verder zal groeien en bloeien en blijf het natuurlijk op de voet volgen. De club zit voor altijd in mijn hart.” Pusic is momenteel in Spanje, daar zijn nieuwe werkgever woensdagavond al in actie komt op bezoek bij FC Barcelona voor de Champions League.

Ook directeur Dennis te Kloese komt aan het woord in het persbericht. De succesvolle leidsman houdt dubbele gevoelens over aan het vertrek van Pusic. “Er was sprake van een zeer uitzonderlijke situatie, want je ziet een belangrijke assistent natuurlijk liever niet midden in het seizoen vertrekken. Dat we toch hebben meegewerkt aan zijn overgang is uit respect naar de mens, trainer en persoon Pusic. ”

Hoewel Feyenoord geen bedragen noemt, laat Te Kloese wel doorschemeren dat de financiële voorwaarden achter het vertrek van Pusic gunstig waren. “Shakhtar heeft ook richting Feyenoord in alle opzichten laten merken dat ze hem graag willen hebben en we hebben dan ook met hen overeenstemming bereikt over zijn overgang.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Feyenoord dat miljoenen overhoudt aan een assistent trainer. Wie had dat 3 jaar geleden gedacht.

24 oktober 2023 om 17:31

Ik las ergens (onbevestigd dus) dat het 5,5 mln zou zijn. Dat zou ongeveer net zoveel zijn als we voor onze topspeler ruim 2 jaar geleden kregen.

24 oktober 2023 om 17:41

Dat zou echt bizar zijn! Benieuwd wat voor specifieke kwaliteiten ze hem dan toedichten.

24 oktober 2023 om 17:46

5,5m zou wel bizar veel zijn, maar het is wat de gek ervoor op tafel legt.

Is gepromoveerd uit de KKD met Twente, verder toch voornamelijk bekend als de assistent van Slot. Hoe komt Shakthar bij hem uit?

Ik vond het altijd een simpele schreeuwer langs de zijlijn, die ook nog regelmatig een kaartje pakte. Lijkt bij Feyenoord wel te worden gewaardeerd.

24 oktober 2023 om 17:50

Zaakwaarnemers hebben zoveel invloed in de voetbalwereld. Waarschijnlijk heeft Pusic een prima agent.

24 oktober 2023 om 17:51

Ik vond hem vrij irritant; de laatste tijd weer wat minder. Schijnt toch een belangrijke kracht te zijn in Slot team.

24 oktober 2023 om 17:55

5.5mln? Dat zou denk ik ook een record transfer zijn voor een Assistent Trainer. Mooi voor Feyenoord dat ze zo’n bedrag dan krijgen.

24 oktober 2023 om 17:58

Mensen vonden vooral dat juichen tegen AZ overdreven, maar daar zat een hoop emotie bij over hoe ze weggingen bij AZ en hoe er daarna over gepraat werd ("zouden ze al spijt hebben", "is geen stap vooruit" etc) Verder deed hij toch weinig rare dingen?

24 oktober 2023 om 17:58

Ik zei heel nadrukkelijk: onbevestigd ...

25 oktober 2023 om 00:06

1908 meldt dat hem om 1.25m gaat.

25 oktober 2023 om 00:09

dat is een stukkie minder ...

25 oktober 2023 om 09:12

Nog steeds een recordbedrag voor een assistent in deze tijd, maar kon me al moeilijk voorstellen dat het om 5.5m zou gaan.

Laten we hopen dat hij het goed gaat doen bij Shakhtar, staat Feyenoord er ook weer goed op, da’s ook wat waard. Bovendien, misschien kan Pusic ons verlossen van een aantal spelers zoals Dilrosun. 🙈

25 oktober 2023 om 10:24

Wij hebben in het verleden 3 ton (in oud hollandse florijnen) betaald voor fucking Pim Verbeek ...

24 oktober 2023 om 17:39

Vroeger konden clubs als psv of Ajax nog wel eens een speler overnemen van Feyenoord . Nu kan dat niet meer want ze zijn te duur . Ze kunnen ze niet meer betalen. We waren ooit de rijkste club maar dat gaan we nu weer mee maken

24 oktober 2023 om 22:13

Ik snap hem nu nog steeds niet, heeft niet meteen het CV dat je denkt 'die is X miljoen waard voor mijn club'.

Miljoenen voor een assistent, hoe belangrijk ook, moet je altijd accepteren.

Miljoenen voor Pusic? Voorheen had je de Ajax-taks, maar Feyenoord kan er inmiddels ook wat van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren