Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pusic stunt met Shakhtar en dient onmachtig Barcelona pijnlijke nederlaag toe

Laatste update:

FC Barcelona heeft een pijnlijke nederlaag geleden in de Champions League. Shakhtar Donetsk, onder leiding van Marino Pusic, won in eigen huis met 1-0. De voormalig assistent-trainer van Arne Slot zag toe hoe Danylo Sikan zich tot matchwinner kroonde. Door de verliespartij blijft Barcelona met negen punten uit vier wedstrijden voorlopig aan kop van Groep H. Porto, dat later op dinsdag in actie komt tegen Royal Antwerp, kan die koppositie overnemen, terwijl Shakhtar met zes punten ook nog altijd loert op overwintering in het miljardenbal.

Bij de Catalanen was de nog altijd geblesseerde Frenkie de Jong afwezig. Wel kon Xavi weer beschikken over Raphinha, waardoor João Félix genoegen moest nemen met een reserverol. Datzelfde lot trof Alejandro Baldé, Iñigo Martínez en Lamine Yamal, terwijl Pedri en Julies Koundé na hun blessures ook weer eens op de bank plaatsnamen.

De eerste helft was lange tijd weinig enerverend. Barcelona was niet bij machte om de tegenstander echt de wil op te leggen en creëerde nagenoeg geen kansen. Shakhtar verdedigde op solide wijze en werd via de lange bal bij vlagen gevaarlijk.

Na veertig minuten spelen greep Shakhtar met de eerste echte kans van de wedstrijd de voorsprong. Aan het doelpunt gingen 27 (!) passes vooraf. Met een geweldige opening bereikte Yaroslav Rakitskyi uiteindelijk de aan de contrakant vrijgekomen Giorgi Gocholeishvili. Hij leverde een afgemeten voorzet af, die door Sikan tegendraads werd binnengekopt: 1-0.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Het leverde Shakhtar een kwartier na de theepauze een grote kans op. Oleksandr Zubkov zette Sikan met een steekbal voor Marc-André ter Stegen, maar de Duitser bracht redding met de knie.

Een kopballetje van Gavi na een mispeer van de ingevallen Félix leverde het eerste serieuze wapenfeit van Barcelona in de tweede helft op. De inzet vormde echter geen enkel gevaar voor doelman Dmytro Riznyk.

Newerton kreeg namens de ploeg van Pusic wederom een grote kans om de voorsprong uit te breiden. Zijn schot eindigde echter in het zijnet. In de tegenstoot werd een schot van Félix geblokt. In het laatste kwart drukte de ploeg van Xavi de Oekraïners naar achteren. Het leverde los Azulgrana weinig op. Sterker nog, Newerton dacht na een fraaie actie en dito uithaal voor de 2-0 te zorgen. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt een hele matige partij van Barca zeg. Verdiende overwinning. Puike prestatie van Shakhtar!

De Chinese muur heeft gewonnen, en terecht waarschijnlijk.

Haha het Pusic effect. Zou wel geinig zijn als nu opeens blijkt dat niet Slot, maar Pusic de man achter ons succes is.

7 november 2023 om 20:45

Pusic is vooral een motivator, wat ik heb begrepen uit de interviews met de spelers. Ik dacht ook dat hij de analyses van de tegenstanders doet.

7 november 2023 om 20:45

Zou zeker niet geinig zijn, want dan stort onze mooie club dus als een kaartenhuis in elkaar.

7 november 2023 om 20:48

Ja oke niet echt geinig, maar het is vast niet zo...toch? 😬

7 november 2023 om 21:04

Dat riepen ze bij Ajax ook een tijdje toen na het vertrek van assistent Schreuder ze 2x puntverlies leden. Uiteindelijk mocht hij het wellicht wel hierom zelf proberen, de rest is geschiedenis

7 november 2023 om 21:15

Vooral in Eindhoven zouden ze dat heel geinig vinden denk ik :D
Pusic heeft ons ook kampioen gemaakt. In de KKD, dat wel..

8 november 2023 om 00:05

Voorlopig lijkt het in ieder geval wel alsof de klad er in is gekomen bij Feyenoord sinds het vertrek van Pusic.

8 november 2023 om 02:10

Wat je tot noch toe ziet, is dat sinds Pusic weg is, Feyenoord als een natte krant speelt.

En Shakhtar won een topduel in eigen comp rn nu tegen Barca haha.

Wat een slechte 2e helft kon de 1e helft niet kijken maar wat een zaadpot.

Prachtig hoe Shaktar knokte voor alles, sommige konden gewoon niet meer rennen bij Shaktar.

Barca gigantisch slecht! Top prestatie Shaktar!

Wat een geweldige goal zeg

Terechte overwinning. Een aantal spelers weer treurig.

Lewa, al een poos. Raphinha heb ik twee keer gezien, één keer zag ik zijn naam bij de opstelling en één keer kwam ie een mannetje voorbij. Cancelo schijnt ook op het veld te hebben gestaan. Ferran wil teveel dingen tegelijk doen en doet uiteindelijk weinig.

Felix mag wat mij betreft ook een tikje krijgen van Xavi. Dat constante vallen altijd is afschuwelijk.

7 november 2023 om 20:48

Denk niet dat Xavi daar moeite mee heeft.

Zeer matige partij van barca. Spelen al weken niet goed. Afgelopen weekend (en daarvoor ook al een aantal x) kwamen ze goed weg, maar met dit niveau kan dat niet goed blijven gaan.

7 november 2023 om 22:51

In Baskenland was het niet best, maar tijdens de Classic waren ze een dik uur een stuk sterker en was alleen het afronden bagger. Daar doet een wereldgoal van Bellingham niets aan af.

7 november 2023 om 21:00

Het valt me zo op dat scheidsrechters schwalbes niet meer met geel bestraffen! Die verschrikkelijke schwalbe van Felix 2 minuten voor tijd moet toch héél snel geel zijn???

7 november 2023 om 21:43

Ik denk niet dat Xavi zijn spelers ooit op sportiviteit zal wijzen. Die speelde zelf in teams (barca en Spaanse elftal) die constant bezig waren om de scheids te manipuleren.

7 november 2023 om 22:38

@Almogaver

Ik maak mij enorm veel zorgen, de mentaliteit van deze spelers kan gewoon echt niet op topniveau, vooral Ferran hij wilt idd veel maar kan weinigs goed is ook totaal geen basisniveau.

7 november 2023 om 22:57

De voorhoede is in zijn totaliteit niet van het gewenste niveau en, erger nog, niet complementair.

Daar ligt deels werk voor Xavi, maar verder is het ook wel echt balen dat we Raphinha hebben gekocht. Het grootste verschil tussen hem en Dembele is dat laatstgenoemde een man voorbij kon komen, waardoor hij minimaal twee verdedigers op zich kreeg en ruimte kon maken voor Lewa. Wanneer Raphinha de bal heeft weet je dat ie vaak terugkapt om vervolgens een (lage) voorzet te geven. Hoef je alleen maar de lijnen dicht te lopen als verdediger zijnde of voor een dubbele dekking te zorgen bij Lewa.

Enig pluspunt (om er maar een te benoemen) is dat je dan met instormende middenvelders wat kunt forceren.

En Ferran is gewoon niet goed genoeg op de vleugels met zo'n statische spits naast 'm. Kan er ook geen combinatiespel mee aangaan. Terwijl ik me goed kan voorstellen dat hij met een type Villa makkelijk zat 15+15 kan maken per seizoen.

7 november 2023 om 23:22

@Almogaver

Ja eens, Ousmane Dembele heeft verder ook gewoon veel meer dreiging als speler, en had ook een goede klik met Lewandowski Raphinha is wel een goeie speler maar niet goed genoeg voor het niveau van Barca denk ik, misschien komende zomer verkopen voor een mooi bedrag.

Over Ferran Torres heb je ook gelijk in, maar Xavi gebruikt hem ook deels verkeer, vandaag speelde die weer als linksbuiten wat gewoon niet zijn positie is Ferran is als backup speler helemaal geen slechte optie.

Dit Barcelona heeft buiten Spanje echt niets te zoeken.
Echt een dramatische ploeg met alleen maar mooi weer voetballers, ik vind het zo zonde dat gundogan na barca is gegaan.
Hopelijk vertrekt frenkie snel want het is echt pure armoe, wat een niveau zeg.
Als real toch een kane, lewa of desnoods een alvaraz hadden gehad waren ze lachend kampioen in het armoedige Spanje.

7 november 2023 om 21:01

Real is dit seizoen net zo goed bar armoedig. Dat kun je deels wijten aan het gebrek aan een topspits, maar dat is echt niet de enige linie waarin het heel moeizaam gaat. Dat lachend kampioen worden valt ook met een topspits nog vies tegen. Vorig seizoen had Real ook niet bepaald een slechte selectie, en dat wou ook niet echt.

Frenkie gaat trouwens juist niet vertrekken nu. Hij is de beste en belangrijkste speler van Barca, en met hem op het veld draait het stukken beter. Alle fans lopen ondertussen weg met hem, hij vind het wonen en leven daar fantastisch, en zit in een talentvol team dat de komende jaren alleen maar beter kan worden.

7 november 2023 om 21:20

Real speelt beter voetbal dan Barcelona dit seizoen. Het is dat je een topspits mist want kansen creëer je genoeg. Vorig jaar kwam het voornamelijk door blessures en oververmoeidheid ook mede door het WK. Valverde en Modric liepen bijvoorbeeld al op hun tandvlees tegen Manchester City in de halve finale. En ook Benzema heb je maanden moeten missen dat seizoen.

7 november 2023 om 21:59



Real is lang niet zo matig als Barca de afgelopen twee wedstrijden, maar voetballend ook lang niet zo goed als Barca tegen Betis. Het zegt ook wel wat dat Barca met de afwezigheid van aardig wat spelers, het grootste deel van El Clasico voetballend beter was dan Real. Ik zou dus zeggen dat Barca flinke uitschieters heeft, maar gemiddeld niet perse slechter is dan Real op voetballend gebied. Zeker niet als je meeneemt dat Barca juist een aantal spelers mist(te) die voor het voetbal heel belangrijk zijn, terwijl Real ook met flinke blessures kampt maar wel op andere plekken.
In La Liga is het aantal kansen per wedstrijd ongeveer gelijk, met Barca zelfs wat meer grote kansen per wedstrijd. Ook dat valt wel mee dus.

Er is bij Real echt wel wat meer mis dan enkel het gemis van een topspits. De tactiek klopt ook voor geen meter, waardoor bijvoorbeeld Vinicius veel minder uitblinkt.

7 november 2023 om 22:09

ModricMagic, dat klopt niet volgens statistieken. Barca is in de Liga de ploeg die de meeste grote kansen heeft gecreëerd (41 tegenover 37 van Real). Dat Barca niet goed speelt is wel duidelijk, maar Real vind ik ook niet bepaald sterk. Jude Bellingham verbloemt enorm veel en wij hebben dit seizoen helaas niet zo een speler die de kar trekt.

8 november 2023 om 09:22

De backs van Real vind ik matig en centraal heb ik van niemand echt een hoge pet op. Zowel Rudiger als Militao kunnen beesten zijn, maar ik zie ze te vaak ook enorm matig tot slecht spelen. Daar kan Real sowieso een kwaliteitsimpuls gebruiken. Hetzelfde geldt voor de rechtsbuiten positie en spits.

Kubo en Mbappé halen (endrick hebben ze al). En dan heb je een wereldaanval waar je meer kanten mee op kan. Defensief sowieso een rechtsback van formaat halen. In Fran Garcia en Mendy heb ik nog wel vertrouwen. Eventueel kan Alaba ook als linksback uit de voeten.

Ze hadden een uitstekend strijdplan en Barca was zwaar onmachtig, andermaal. Tegen Sociedad kwamen we nog gelukkig weg, vandaag niet. Zwaar zonde, nu wordt het nog onnodig spannend en eindig je straks nog tweede of, God verhoede, weer derde… Het is te hopen dat we snel weer met Pedri en Frenkie kunnen starten.

7 november 2023 om 21:04

Het is echt drama op het moment inderdaad. Je ziet het gemis van Frenkie steeds duidelijker worden, maar toch moet er wel meer mis zijn dan enkel dat. Maar wat precies? Geen idee eerlijk gezegd.
Tegen Porto zorgen dat er echt wordt gevochten en je wint, dan is er niks aan de hand. Alleen ja, dat gaat niet een makkelijke opgave worden op deze manier.

Wat een matig ploegje Barca… hoogstens kwartfinale dit jaar

Ik wist dat ze het moeilijk gingen krijgen toen ik de opstelling zag.
Barca draait al niet goed, als je dan ook nog u team gaat wijzigen, dan heb je problemen.
Xavi is al 2 jaar trainer, en kent zijn team nog altijd niet.
Sinds Frenkie niet speelt draait het ook totaal niet.
Xavi mag wat mij betreft ook vertrekken, altijd veel praat over mooi en aanvallend voetbal, maar speelt altijd behoudend, en slecht voetbal.

7 november 2023 om 20:50

Over Xavi moet ik je gelijk geven. Altijd een grote mond betreft mooi en aanvallend voetbal, maar is de eerste die Araujo en Cancelo op 1 flank laat voetballen, daar is niks aanvallends aan.

7 november 2023 om 20:55

Sorry hoor maar mooi en aanvallend voetbal was in periode puyol messi xavi iniesta villa pedro 2011. Als Real fan waren het zware tijden, maar heb ontzettend veel respect hoe ze speelde.

Daarvoor heb je ook de juiste spelers nodig en niet transfervrije spelers die 32+ zijn.

Barcelona identiteit is allang verdwenen en je moet gewoon accepteren dat ze zo moeten spelen want domineren kunnen ze echt niet.

Ik denk dat Xavi nog 1 zomertransfer pediode nodig heeft om de laatste puzzels te kopen, na mijn idee nog vleugelspelers en een spits.

7 november 2023 om 20:58

2011? En daarna heb je zeker onder een steen geleefd?

7 november 2023 om 21:03

Ik denk dat je MSN bedoeld, maar 2011 was barcelona qua mooi en aanvallend voetbal de beste. En ik heb over aantrekkelijk en dominant voetbal.

MSN onderschat ik zeker niet.

7 november 2023 om 21:03

Lewa, ferran, rapinha, en oriol zijn gewoon aankopen van Xavi.
Rapinha en lewa kregen vorig seizoen ook aanbiedingen, ze mochten niet vertrekken van Xavi.
Xavi wilt gewoon elke keer de verkeerde spelers.
Alonso is ook een aankoop van hem, xavi wou hem.
Enigste goede aankoop onder Xavi is Kounde

7 november 2023 om 21:06

2009-2011 was de absolute prime van barca, daarna ging het simpelweg bergafwaarts met een opleving in 14-15

7 november 2023 om 21:41



2009-2011 is ook een niveau qua spel wat absurd is. Dat niveau ga je hoogstwaarschijnlijk nooit meer zien, van geen enkele ploeg. De enige ploeg die zo kan domineren en dicteren en in de buurt ervan komt is het City van de laatste 2/3 seizoenen. Barca heeft na 2011 genoeg seizoenen aantrekkelijk en aanvallend gevoetbald. Maar als je 2009-2011 als standaard daarvoor neemt, dan zal alles altijd tegenvallen.

15/16( 83 doelsaldo en een memorabele 0-4 in Bernabeu) en 17/18(kampioen met 91 punten, 14 punten voorsprong op de nummer 2 Atletico) pakte Barca gewoon de dubbel met aantrekkelijk en aanvallend voetbal. In 18/19 ook weer met overmacht kampioen en goed spel. Halve finale CL waar je eruit gaat tegen Liverpool tja, overall was het spel dat seizoen aanvallend en aantrekkelijk.

Maar zoals ik al zeg: andere teams met zulke cijfers zullen veren in hun achterste krijgen. Barca moet een Treble pakken en iedereen scheel tikken, anders is het meteen ''slecht''.

Als het een beetje tegenvalt kan je zo weer 3e eindigen. Ik denk en verwacht niet, maar het kan nu echt in hun hoofden weer spoken.

Jezus dit Barcelona speelt slechter en slechter. Hebben geluk dat ze nog tegen Sociedad hadden gewonnen door Araujo. Maar ze creëren gewoon heel weinig. Weer geen grote kansen gehad. Sinds die twee 5-0's op een rij hebben ze echt niks meer laten zien op die 50 minuten tegen Real na. Balde, Lewandowski, Pedri en Raphinha vond ik in het bijzonder heel zwak. Er moet echt wat gaan veranderen daar want anders ga je het moeilijk krijgen tegen Atletico en Girona die ze de gaan treffen binnenkort.

7 november 2023 om 21:06

Loop het al weet ik veel hoelang te roepen: Barca is alleen goed in haar beste 11 misschien 10. Zodra Frenkie, Pedri, Araujo, Kounde en in het verleden Dembele etc uitvallen is het een en al troep en antivoetbal en hopen op een individuele ingeving of ter stegen die weer 100 reddingen moet verrichten. Xavi heeft werkelijk niks laten zien.

7 november 2023 om 21:19

Zonder Pedri ging het ook wel prima met Gavi en Gündogan. Vooral De Jong wordt inderdaad enorm gemist. Die is zo enorm belangrijk in de opbouw bij Barcelona. Pedri moet zichzelf maar is gaan herpakken want zijn invalbeurten waren dramatisch en nog niet de Pedri van voor zijn blessure.

7 november 2023 om 21:28

Over Pedri die is ingevallen tegen Sociedad en het liep toen al een beetje beter. Vandaag was hij zoals heel dit team slecht en Pedri werd aan 't einde alleen maar slechter en slechter. Maar die moet gewoon wedstrijdritme opdoen. Dit waren zijn eerste 1,5 wedstrijd na maanden! Ik maak me meer druk op de tactieken van Xavi... zo door de ondergrens zakken tegen Sociedad en Shaktar kan echt niet!

7 november 2023 om 21:35

Frenkie wordt inderdaad meer gemist dan Pedri, vooral omdat er geen andere goede spelers op zijn positie zijn. Tegelijk kan Pedri wel net dat vleugje creativiteit toevoegen aan de verbinding tussen aanval en middenveld, waardoor ook bijvoorbeeld Lewandowski beter kan gaan spelen. Pedri is daarmee wel echt een andere speler dan Fermin en Gundogan, terwijl die het toch ook prima doen.
Die 2 invalbeurten zeggen denk niet zo veel, als je net terug komt van een lange blessure en in zo'n zwak team terechtkomt kan dat gebeuren.
Overigens ben ik wel benieuwd of die z'n oude niveau weer snel gaat halen.

Ontsla die Xavi maar a.u.b. direct. Alleen maar winnen
Op geluk gaat ook niet altijd lukken. #xaviout

ongelofelijk hoe barca afhangt van 2 spelers pedri en frenkie als die er niet zijn is barca geen reet waard wekenlang is barca zeer zwak

Dit is echt niet Barca waardig. Niemand knokt voor elkaar, niemand speelt met passie. Passen over de grond die nauwelijks aankomen. Aanvallers die statisch zijn en op de bal wachten. Hier en daar slappe voorzetten vanaf de zijkanten. Geen enkel rendement. Het zal mij niet eens verbazen als Barcelona uiteindelijk niet door de groepsfase heen komt. Het lijkt alsof Xavi maar een slappe coach aan het worden is en telkens met zijn hoofd naar beneden de kleedkamer in gaat i.p.v. de spelers wakker te laten maken. Barcelona heeft een harde coach nodig om de spelers moreel weer op te krikken. Xavi deed het vorig seizoen prima. Maar nu lijkt hij de puzzels niet meer bij elkaar te kunnen schrapen.

Waarom kunnen ze bij Clasico wel knokken en zie je een heel ander wedstrijd maar in normale competitiewedstrijden of CL wedstrijden altijd zo slap spelen alsof ze niet meer weten hoe ze moeten voetballen.

Als het zo doorgaat, pakt Barca geen enkel prijs dit seizoen. En dat met versterkingen nota bene.

7 november 2023 om 21:08

Dit soort fopduikjes moeten meteen geel zijn! Kappen met die ongein.

Het wordt met de week slechter. Ziet er werkelijk waar niet uit. Kwartfinale max haalbare. Mits de loting een beetje mee zit en je 1e wordt in de poule.

7 november 2023 om 21:31

Worden we 2e loten we weer Bayern haha ; ) Dit had vandaag al beslist moeten zijn helaas...

7 november 2023 om 22:40

@Joga_Bonito10

Ja eens, deze mentaliteit is gewoon niks voor Barca in de CL ik maak mij daar ook enorme zorgen over, Lewandowski voor ik weet niet de zoveelste keer dramatisch en amper een bal geraakt, die wordt voetballend ook met de dag minder en minder.

7 november 2023 om 23:07

Barca in Europa sinds Xavi er is: 20 wedstrijden, 7x winst, 6x gelijk en 7x verloren. Dat zijn dramatische statistieken...

Hopelijk worden we gewoon eerste en met de komst van Victor Roque is er hoop dat de aanval een boost krijgt!

7 november 2023 om 23:23

@Reppi

Ja hoop het ook, maar ik weet niet of Roque er gelijk kan staan hoop het wel natuurlijk.

8 november 2023 om 09:16

Kwartfinale is ten opzichte van de laatste jaren al een hele stap vooruit trouwens. Ik had sowieso niet de illusie dat Barca daadwerkelijk een rol zou betekenen in de CL. Outsider zijn ze hoogstens, meer ook niet.

Reppi
Hoe het er nu voor staat komt Roque pas in de zomer. Is nu ook al een aantal weken geblesseerd. Dus we zullen het dit jaar met Lewandowski moeten doen of de 17 jarige Giui.

Frenkie is essentieel. Sinds hij weg is gevallen ziet het spel er niet meer uit. Gavi speelt het hele seizoen al goed en Gundogan vind ik sinds de clasico beduidend beter voor de dag komen. Hopelijk komt Pedri snel weer op zijn niveau. Het middenveld is de sterkste linie, daar moet Barca het van hebben.

Balde vind ik al weken ook matig. Cancelo begon veelbelovend maar bewandeld dezelfde weg als Balde inmiddels.

8 november 2023 om 13:55

@Joga_Bonito10

Ja eens, Frenkie is eigenlijk het zelfde verhaal als met Rodri bij City, als hij er niet is wordt er niet fatsoenlijk opgebouwd en Frenkie is zo’n beetje onze belangrijkste speler

Gavi is idd dit seizoen geweldig bezig, Gundogan speelt ook goed maar toch kies ik liever voor een middenveld met Pedri-Frenkie-Gavi.

Balde vind ik dit seizoen echt minder misschien heeft ie wel rust nodig, laat Cancelo maar de komende wedstrijden linksback spelen wat hij ook uitstekend kan.

won in eigen huis? de wedstrijd werd in Duitsland gespeeld toch? (Hamburg ofzo)

Feyenoord zins het vertrek van pusic 4x gespeeld 2x gewonnen 2x verloren. toch opvallend 😉

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren