Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord ontvangt ‘mega-bedrag’ voor vertrek van Marino Pusic

Laatste update:

Marino Pusic gaat de overstap van Feyenoord naar Shakhtar Donetsk maken, zo bevestigt journalist Jeroen Kapteijns van De Telegraaf na eerdere berichtgeving van Fabrizio Romano. In een bericht op X spreekt de ochtendkrant over een afkoopsom van ‘miljoenen’, al wordt het bedrag niet gespecificeerd in het gelinkte artikel. Pusic maakt per direct de overstap naar Oekraïne.

Uit het artikel van De Telegraaf blijkt dat Feyenoord na een ‘mega-aanbod’ van Shakhtar heeft besloten om Pusic zijn transfer te gunnen. Aanvankelijk wilde de regerend landskampioen hem aan zijn contract houden. In De Kuip lag de assistent-trainer van Arne Slot nog vast tot medio 2025.

Bij de nummer drie van de Ukrainian Premier League wordt Pusic de opvolger van Nederlander Patrick van Leeuwen, die begin vorige week op straat werd gezet. Zijn nieuwe werkgever Shakhtar werkt thuiswedstrijden, ondanks de oorlog met Rusland, overigens ‘gewoon’ af in Oekraïne, in de hoofdstad Kiev. Thuiswedstrijden in de Champions League worden gespeeld in het Volksparkstadion in Hamburg.

In het miljardenbal staat Shakhtar na twee wedstrijden op drie punten. In een poule met FC Barcelona, FC Porto en Royal Antwerp is de derde plek momenteel een feit. Shakhtar verloor in eigen huis van de Portugezen, maar wist op bezoek in Antwerpen knap met 2-3 te winnen. Woensdag speelt de toekomstige club van Pusic uit in Barcelona.

Dat Van Leeuwen vorige week werd ontslagen kwam best als een verrassing. De 54-jarige Assenaar was geen onbekende van Shakhtar, daar hij tussen 2006 en 2013 al ruim zeven jaar actief was bij de club. Destijds fungeerde hij in de rol van hoofd jeugdopleiding bij de veertienvoudig kampioen van Oekraïne. Als trainer presteerde hij niet slecht, maar toch besloot technisch directeur Darijo Srna hem op straat te zetten.

Pusic zal, na zijn presentatie bij Shakhtar, eindelijk weer op eigen benen staan. De Kroatische Bosniër was in het seizoen 2018/19 trainer van FC Twente, dat kampioen werd in de Keuken Kampioen Divisie. Toch werd zijn nog een seizoen doorlopende contract ontbonden. Vervolgens ging Pusic aan de slag bij AZ als assistent van Slot, om hem later ook te volgen naar Feyenoord.

Shakhtar wilde in eerste instantie aan de haal gaan met Jan Sierksma, de trainer van Jong AZ. De 39-jarige oefenmeester besloot echter niet op het aanbod in te gaan in verband met zijn thuissituatie. Pusic gaat dus wel in zee met Shakhtar, waardoor hij ook zijn zoon Noah Pusic achterlaat bij Feyenoord. De negentienjarige Arnhemmer speelt zijn wedstrijden momenteel in Feyenoord Onder 21.

Gaat Feyenoord de vertrekkende Marino Pusic missen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
23 oktober 2023 om 20:44

Vooralsnog staan jullie gewoon tweede hoor

23 oktober 2023 om 20:48

3e. Maar wat wil dat zeggen? Het gaat toch gewoon ontzettend goed? Sinds we begonnen te winnen zijn we tegen geen enkele club ook maar een minuut in de problemen geweest in de Eredivisie.

23 oktober 2023 om 20:48

De reactie van Dominee omschrijft denk ik meer een besef momentje dat de assistent trainer van Feyenoord op dit moment voor miljoenen wordt weggekocht, waar dat een aantal jaar geleden niet eens lukte met een gemiddelde basis speler.

Tevens is ‘gewoon tweede’ op dit moment niet iets wat je uit de mond van een Ajacied verwacht. Jullie staan ‘gewoon tweede’ van onder !

23 oktober 2023 om 22:31



Jullie toch ook, tweede van onder..

Het is overigens derde, maar als Feyenoorder zijnde is het nou eenmaal de goed nieuws show een paar seizoenen al, twee keer PSV verslaan en de wereld ziet er anders uit.
Lukt PSV verslaan niet en het gat wordt groter dan hebben ze dat natuurlijk volledig verdiend.
En om eerlijk te zijn kan ik nu ook naar PSV kijken, attractief en perfect score, wil het alleen tegen de top 4 en in Europa zien, voorlopig werden buiten de JC Schaal om alle potten met weerstand niet gewonnen.

24 oktober 2023 om 01:40

Mag ik vragen fanaticus welke topduel Feyenoord heeft gewonnen? Kom aub niet aan met celtic.

23 oktober 2023 om 21:02

Vraag me af of dit een klap voor slot is, hoop niet dat deze man te veel invloed had of slot heel erg aan hem hing.. vind t best vervelend nieuws, hoop dat het mee valt

24 oktober 2023 om 13:22

Inderdaad ze wilden eerst de teainwr van jong az...

Voor 2 a 3 miljoen moet je natuurlijk iedere assistent trainer laten gaan

23 oktober 2023 om 20:58

Gaat om 5.5 miljoen volgens mijn bronnen.

23 oktober 2023 om 21:04

Zou een bizar bedrag zijn. 3 jaar geleden ging onze beste speler voor dat bedrag naar de eeuwige rivaal.

23 oktober 2023 om 21:16

5.5 zou wel een heel mooi bedrag zijn. Kan dat bijna niet geloven.

24 oktober 2023 om 08:54

Analist1995. Ik heb nog nergens gelezen dat Romano schrijft over 5,5 miljoen. De Telegraaf schrijft over " enige" miljoenen. Ben benieuwd naar " jou bronnen". Het bedrag lijkt mij nogal aan de hoge kant voor een assistent trainer.

Weet niete of ze Bosschaart dan terug willen halen van Dordt, maar anders zou ik Kuyt polsen. Heeft aanzien bij die jongens, weet wat er in de top gevraagd wordt, kan zelf ook wel coaching gebruiken om te groeien als trainer en heeft alle fouten zo’n beetje al gemaakt bij onze Haagse vrienden.

Jansen gaf laatst aan dat Dirk zelf ook open staat voor een assistenten rol, zou het best toejuichen. Kan veel leren van Arne.

23 oktober 2023 om 20:41

Moet hij daar dan maar op afgebrand blijven worden? Op een half jaartje ADO?

Als je zelfstandig al alle fouten hebt gemaakt en kan leren van een van de beste trainers van het moment terwijl je zelf de status hebt om iets bij te kunnen dragen vanuit jouw eigen carrière vind ik het best een mooie aanvulling op de huidige staf.

23 oktober 2023 om 20:46

@Zanazanyan - Op basis waarvan moet hij dan assistent worden? Op basis van z’n naam, want een beter argument heb je niet.

23 oktober 2023 om 20:52

Wie heeft het over afbranden? Kuyt lijkt domineedirksen gewoon geen geschikte kandidaat. Dat mag toch?

23 oktober 2023 om 20:58

@Messi volgens mij benoem ik hierboven alleen al drie redenen. Hij is door schade en schande wijzer, weet wat topsport inhoudt, heeft aanzien bij de huidige spelersgroep en is een speler met een rijke carrière achter de rug. Hij zou de enige zijn in de Feyenoord staf met deze ervaring en daarom -in mijn ogen- een mooie aanvulling.

Volgende keer even verder lezen dan de eerste paar zinnen.

@Cipo dat mag zeker, ik geef alleen redenen waarom ik hem wél geschikt vind. Snap even niet waarom jij je zo aangevallen voelt hier? 😅

Ik snap dat Kuyt niet de meest populaire keuze is, maar ik denk dat onder Arne’s vleugels hij een mooie toevoeging kan zijn. Om jou even te citeren: dat mag toch?

23 oktober 2023 om 21:00

@Zanazanyan - Op basis waarvan weet je dat hij wijzer is geworden? Als ik hem hoorde na zijn ontslag lag het aan alles en iedereen, behalve aan Kuyt zelf. Verder leuk die Feyenoord ervaring, maar kwaliteit moet leidend zijn.

Wat is nou een écht argument waaruit blijkt dat Kuyt een toegevoegde waarde is?

23 oktober 2023 om 21:06

Volgens mij heeft hij begin dit jaar nog een interview gegeven waarin hij de hand in eigen boezem steekt door te stellen dat hij met een verkeerde mindset te werk ging met de groep. Hij stelde daarin dat hij ver moest terugschakelen vanuit zijn eigen periode als speler en dat hij dat niet genoeg heeft gedaan en ook gefaald heeft dit op tijd te herkennen.

Daarnaast heeft Jansen nog geen twee weken geleden in Gijp’s podcast aangegeven dat Dirk juist wil laten zien hiervan geleerd te hebben. Het is zijn zaakwaarnemer, fair, maar ik geloof het wel want Kuyt kan zich heen misstappen meer veroorloven lijkt het.

Maar je kunt natuurlijk ook op aannames al iemand afschrijven, veel makkelijker.

Redenen heb ik hierboven al gegeven, als dat niet genoeg is voor je let’s agree to disagree, ik ga niet de hele avond in rondjes met je hier.

23 oktober 2023 om 21:08

Wat is voor jou een écht argument? Die kerel gaf er toch een paar? Alleen maar omdat jij het er niet mee eens bent moet hij met echte argumenten aankomen? Zo voer je geen discussie. Verder lijkt mij Kuyt niet echt een optie gezien het feit dat hij in mijn ogen totaal geen aanzien heeft in de huidige groep, maar dat is speculeren. Ik verwacht dat Te Kloese en Slot de juiste keuze maken en dat het verder niet uitmaakt wat ze doen. Alles lijkt in goud te veranderen.

23 oktober 2023 om 21:18

Jansen is toch totaal niet serieus te nemen? Die vind Heitinga en Kuyt geweldig omdat hij hun zaakwaarnemer is. Verder worden wij het totaal niet eens denk ik. Ik vind het namelijk lachwekkende argumenten want je hoort werkelijk 0 positieve verhalen over Kuyt als trainer. Maar goed, we hoeven het niet eens te zijn 🙂

23 oktober 2023 om 20:39

Of Van Persie klaarstomen? Ik ben Kuyt enorm dankbaar voor 2017, maar vind hem wel teveel bla bla. Ook lijkt hij een ‘luie’ trainer die nevenactiviteiten belangrijk vindt.

23 oktober 2023 om 20:43

Van Persie is veel te druk met de YL, daar heeft Feyenoord ook een goeie technische staf nodig om een visitekaartje af te geven in Europa. Die zit er lekker in met z’n maatje Ibi, laat die nou lekker in de luwte zich ontwikkelen.

Daarnaast kun je als assistent niet lui zijn, je rol is namelijk uitvoerend. Daarnaast zie ik Arne een luie assistent niet tolereren.

23 oktober 2023 om 20:42

De Dirk Kuyt die de U21 achterliet zodat hij een benefietwedstrijd kon spelen in Liverpool? Nee bedankt.

Ik heb dan liever dat van Persie doorschuift en alvast wordt klaargestoomd voor als Slot vertrekt.

23 oktober 2023 om 20:45

Stel je eens voor mensen leren van hun fouten. Nah, wat zeg ik nou, dat bestaat niet.

23 oktober 2023 om 20:51

Ik zou persoonlijk Bakkati terug proberen te halen vanuit Ajax. Ik ga ervan uit dat als van 't schip komt dat die een eigen staf samen zal willen stellen. Wellicht dat Bakkati dan ineens vrij komt. Die heeft het eerder bij Feyenoord uitstekend gedaan en was ook vaak de persoon die de veldtrainingen deed. Met zijn Zwolle achtergrond zal slot hem ook wel kennen. Dat lijkt mij echt een uitstekende toevoeging aan de staf.

Dirk lijkt mij gezien zijn geschiedenis nou niet bepaald een goede toevoeging aan de staf. Het lijkt mij ook een zeer dominant persoon terwijl je nu eigenlijk graag op eenzelfde manier verder zou willen gaan.

23 oktober 2023 om 21:09

Nou laat dirkie maar lekker waar die nu ergens zit, zie bosschaart 10 x liever komen.

23 oktober 2023 om 23:26

Ik zou juist graag Dick Schreuder zien. Hij was eerder ook in beeld bij Feyenoord. Hij heeft natuurlijk recent de stap gemaakt naar Spanje en doet het daar erg goed. Maar wel op een beduidend lager niveau. Dit kan zowel sportief als financieel voor hem ook een aantrekkelijke stap worden.

23 oktober 2023 om 23:56

Kuyt heeft natuurlijk veel betekend voor Feyenoord, 2017 zal ook ik hem altijd dankbaar voor zijn. Maar of hij nou geleerd heeft van zijn fouten of niet: hij lijkt gewoon de basis-competenties te missen om een goede trainer te worden.

Pusic had daarbij een heel specifieke rol onder Slot, het analyseren van de tegenstander. Dat is een rol die vervangen zal moeten worden, met heel specifieke competenties. En Kuyt heb ik er nog nooit op een sterke analyze van een wedstrijd kunnen betrappen. Dat heeft weinig met ervaring te maken, en veel met inzicht. Als hij wil leren mag hij weer aan de slag in de jeugd, of een stage doen. Het eerste is geen leerschool meer.

24 oktober 2023 om 00:36

De staf om slot heen is best zorgvuldig samen gesteld. Sipke schijnt een geweldige veld trainer te zijn. De wolf zit er wat meer als feyenoord icoon, om het feyenoord dna te bewaken en echt heel goed kan met iedereen, ook erg goed is in het opvangens van jonge jongens en echt wel wat kan overbrengen op de verdedigers en pusic deed altijd de tegenstander analyses en bespreking daarvan, ook zag slot hem een beetje als zijn tegenpool, slot vind zichzelf een hele rationele denker en pusic handeld veel meer op basis van gevoel en dat vind hij fijn om naast zich te hebben. Zijn kwaliteiten moeten dus wel gewoon vervangen worden, lukt dat niet binnen de huidige staf dan moet je misschien toch meer kijken naar een type die die dingen kan over nemen ipv een kuyt of rvp te kiezen. Daarnaast denk ik dat als kunt ergens een redelijke aanbieding krijgt voor hoofd coach dat die snel weer weg is, lijkt me ook niet handig.

Dat is toch wel lekker, een miljoenenbedrag voor een assistent. Het is ook niet zo dat Pusic nou de perfecte opvolger voor Slot zou zijn, dus in dit geval lekker laten gaan.

Ik begrijp niet dat Shakhtar miljoenen betaald voor, met alle respect (ach), Marino Pusic. Ik bedoel... op basis van wat? En anderzijds, waarom als Marino Pusic zijnde tekenen voor een club in Oekraiene? Technisch gezien is het natuurlijk een grote stap- van assistent bij Feyenoord naar hoofdtrainer Shakhtar is gewoon een heel mooie promotie -maar het land verkeerd in oorlog en ik zou dan toch mijn twijfels hebben over de continuiteit. Naja, misschien krijgt ie een dikke tekenbonus. Als de afkoopsom dan al miljoenen is.

Balen dat hij weggaat. Heb zo'n idee dat hij een flinke bijdrage had in het spel van Feyenoord en bij de visie van Slot. Wellicht dat Robin van Persie zijn rol vervuld. Heb wel vertrouwen in hem en dan kan hij uiteindelijk Slot opvolgen

Ik gun het Marino om op eigen benen te staan en ik ben blij dat we er een mooie transfersom voor krijgen. En goed dat Feyenoord er ook rekening mee heeft gehouden dat Pusic of Hulshoff ook kunnen vertrekken. Bosschaart staat bij Feyenoord onder contract dus dat heeft Feyenoord goed gedaan mocht er een assistent vertrekken.

Dat word nog een lastige om te vervangen. Pusic was de rechterhand van Slot en verantwoordelijk voor de analyses. Daarnaast ook de ogen en oren van de groep en een vertrouweling van Arne Slot. Vind dit echt jammer, ook al krijgen we miljoenen aan afkoop van zijn contract. Disbalans in de groep kost je meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren