Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord ontvouwt ambitieus plan om gat met Ajax en PSV te dichten

Laatste update:

Feyenoord wil serieus werk maken van het binnenhalen van een externe investeerder, zo meldt de Rotterdamse club vrijdagochtend in een verklaring op de clubsite. In samenwerking met investeringsbank Lazard zal er door de leiding in Rotterdam de komende tijd worden gekeken naar de mogelijkheden om geld van buitenaf naar De Kuip te krijgen. Feyenoord is al langer bezig met dit proces en hoopt nu stappen te kunnen gaan zetten.

Er zijn verschillende partijen betrokken bij de plannen van Feyenoord, te weten de directie, Raad van Commissarissen, de huidige aandeelhouders van Feyenoord, de Stichting Continuïteit Feyenoord en de Vrienden van Feyenoord. "Feyenoord heeft de ambitie om structureel mee te doen om de prijzen en de club naar een hoger sportief niveau te brengen, zowel nationaal als internationaal. Het externe kapitaal is nodig om deze ambitie te realiseren en zal aangewend worden om verder te investeren in de selectie, het scoutingsapparaat en de jeugdopleiding", zo valt te te lezen in de verklaring op de website.

Advocaat na zege Feyenoord: 'Ik betaal meer belasting dan jij'

De kapitaalinjectie die Feyenoord voor ogen heeft valt niet samen met de plannen voor een nieuw stadion elders in Rotterdam, waar overigens nog geen definitief besluit over is genomen. "Maar potentiële investeerders zal wel de mogelijkheid geboden worden om via de club ook in het nieuwe stadion te investeren", zo benadrukt de Feyenoord-leiding. "Er is op dit moment geen garantie dat er een transactie plaats zal vinden. Wat vaststaat is dat de onafhankelijkheid en het unieke karakter van Feyenoord behouden zullen blijven. Verdere mededelingen zullen worden gedaan als daar aanleiding toe is."

Feyenoord loopt op financieel gebied al enige tijd ver achter Ajax en PSV, waardoor de noodzaak van investeerders van buitenaf steeds groter lijkt te worden. Tijdens de coronacrisis moest men circa twintig miljoen euro bezuinigen en geld voor nieuwe spelers lijkt er niet te zijn, tot teleurstelling van Dick Advocaat. De trainer wil zich graag mengen in de strijd om de titel, maar vanwege de problemen in fnancieel opzicht lijkt dat een lastige doelstelling te zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat het op deze manier moet. Maar wel logisch als je echt wil aanhaken. Hoop alleen niet dat het investeerders worden die over alles willen mee bepalen. Laat de club wel zoals die is. Die vrienden van Feyenoord zijn volgens mij op dit moment ook meer een last dan een helpende hand.

13 november 2020 om 11:52

Zoals word gezegd zal het hart van de club behouden worden! Wel is het zo dat de vrienden van feyenoord met gemak meer een last zijn dan een helpende hand.

13 november 2020 om 12:03

Wow. Zonder die vrienden van feyenoord was feyenoord al jaren geleden failliet geweest. En dat zie je nu als last? 32,7 mln om de boel op poten te houden. Haarlem en Veendam gingen voor een paar ton schuld al uit het betaalde voetbal.
Van de Feyenoord site:
Hoe is de Vrienden van Feyenoord ooit ontstaan?
Gedurende het seizoen 2009-2010 werd Feyenoord geconfronteerd met ernstige financiële problemen. Er was sprake van omvangrijke schulden, een groot negatief eigen vermogen en de continuïteit van de club was serieus in gevaar. Op dat moment besloot een groep vermogende Feyenoord-supporters, onder leiding van Pim Blokland en onder de naam Vrienden van Feyenoord (vvf), de club de helpende hand toe te steken. De VvF is daarop met Feyenoord in gesprek gegaan en in goede harmonie is uiteindelijk overeenstemming bereikt over de oprichting van de VvF en een inbreng van (risicodragend) eigen vermogen tot een bedrag van 32,6 miljoen euro (waarvan 2,6 miljoen euro agio), bijeengebracht door ongeveer 30 betrokkenen. De VvF kreeg daarvoor 49% van de aandelen van Feyenoord, omdat zij onder geen beding de meerderheid van de aandelen van Feyenoord in bezit wensten te krijgen. De overige 51% van de aandelen zijn in bezit van de Stichting Continuïteit Feyenoord, kortweg Stico.

13 november 2020 om 12:08

Rudeboy. Mooi verslag over de Vvf.

Maar wat je hierbij nog moet vermelden is dat die VvF niet tesamen eventjes een bedrag van 32 miljoen bijeen gebracht hebben om de schulden af te betalen of zo. Die 'inbreng' die jij ook noemt dát was de schuld. Die VVF waren de schuldeisers die nog geld kregen van Feyenoord. Hierop is die constructie bedacht waarbij de leningen (vreemd vermogen) zijn omgezet in aandelen (eigen vermogen). Met daarbij de belofte dat zodra het financieel weer beter zou gaan met Feyenoord, de VvF hun geld weer terug betaald zouden gaan krijgen.

Okay, mooi gebaar, en Feyenoord gered. Maar het is dus niet zo dat die mannen allemaal in 2010-2011 eventjes die 30 miljoen vorgeschoten hebben. Dat hadden ze al die jaren daarvoor, toen de Feyenoord directie er een puinzooi van had gemaakt, allang gedaan.

13 november 2020 om 12:32

Doodzonde dat die schuld ooit is opgebouwd. Ik vraag mij af waar Feyenoord had gestaan als men die schuld niet had opgebouwd en gewoon financieel gezond was gebleven. Had het dan tussen Ajax en PSV gestaan? Of misschien boven Ajax? Echt doodzonde want de Eredivisie heeft een gezond en goed Feyenoord gewoon keihard nodig.

13 november 2020 om 12:36

@Elninoo, Lijkt me sterk. Zowel Ajax als PSV hebben ook schulden gehad. Ajax zelfs 1 van 26 miljoen in het tijdperk dat De Boer begon dacht ik. Daarna heeft Ajax sterk beleid gevoerd, daar waar Feyenoord is blijven aanmodderen.

13 november 2020 om 12:36

Helemaal gelijk Rudeboy. Ik wou dat wij vroeger een 'vrienden van Haarlem' hadden. Nou die was er in feite ook wel, maar niet zo kapitaalkrachtig helaas, omdat het voornamelijk uit 'gewone' supporters bestond.

13 november 2020 om 14:41

Wat je nu zegt klopt niet helemaal Ajax heeft geen schuld gehad van 26 miljoen, wel hadden ze in die periode een negatieve begroting van ca 20 miljoen per jaar en met zo'n 40 miljoen eigen vermogen, was het een kwestie van twee jaar geweest dat ook Ajax in het rood zou gaan.

13 november 2020 om 16:26

@araman, nu begin je een aantal termen door elkaar te gebruiken of het ontbreekt in wat je bedoeld met een aantal termen. Je spreekt over in 2 jaar interen op het opgebouwde eigen vermogen en je spreekt over schuld. Ondanks een positief eigen vermogen kan je nog steeds 26 miljoen schuld hebben. Ik denk dat je met schuld een negatief eigen vermogen bedoeld (een debet stand van het vermogen voor de financials). Een begroting is ook maar een verwachting, als die negatief is betekend nog niks aan het einde van het boekjaar.

15 november 2020 om 14:39

Araman.
Het probleem van Ajax was wel een stuk acuter dan jij nu stelt. Onder Van der Boog is er een moment geweest aan het einde van het seizoen dat Ajax gled heeft moeten lenen bij de bank om de lopende schulden, vooral salaris, te kunnen blijven voldoen. Dat duidde erop dat Ajax gewoon niet meer in staat was de kort lopende schulden te voldoen. 99% van alle faillissementen vinden plaats op die liquiditeit basis, ongeacht eigen vermogen, solvabiliteit of begroting dan ook.

13 november 2020 om 11:55

Feyenoord voert al jaren een wanbeleid.
De vrienden van Feyenoord die eigenlijk geen vrienden zijn en meer kosten dan dat ze opleveren.
We zijn al 3 jaar bezig met een nieuw stadion wat al 40 mil heeft gekost en nog steeds geen kogel door de kerk is.
We hadden de beste jeugdopleiding er gaat 1 man weg en heel de opleiding kakt in elkaar.
Zolang er op bepaalde plekken verkeerde mensen blijven zitten die elkaar het handje boven het hoofd houden word het een moeilijk verhaal om structureel aan te sluiten.

13 november 2020 om 12:07

Het bestuur van Feyenoord lijkt vooral mooiweer politiek te spelen.
Het ambitieuze plan van Feyenoord is om een investeerder te vinden?
Dat kan je toch niet eens een plan vinden, laatstaan dat je het ambitieus zou moeten vinden. Een samenwerking met Lazard om een potentiele investeerder te vinden helpt wellicht om het netwerk te vergroten, maar een inversteerder zal altijd willen investeren met de verwachting er zelf geld aan te verdienen. Daarvoor is een voetbalclub gewoon minder geschikt. Vergelijk het met de situatie van United, waar de familie Glazer er meer belang bij hoge winsten dan investeren in betere resultaten. Een zelfde risico zou Feyenoord kuunnen gaan lopen. Sleutelspelers moeten worden verkocht omdat ze het meest opbrengen in plaats van dat er aan het sportieve resultaat wordt gedacht.

13 november 2020 om 12:09

@bliek: De vrienden van Feyenoord zijn ook gewoon investeerders. Daar willen ze dus nu blijkbaar andere mensen voor. In de basis begrijp ik dat, maar ik zou persoonlijk eerder kiezen voor de geleidelijke weg en zorgen dat de structurele omzet kant van sponsoren een stuk groter wordt. Als je ziet dat Ajax en PSV daarin goed bezig zijn en de ene miljoenen na de andere binnen halen (en dus grote bedrijven aan je bindt die 0 invloed hebben op je bedrijfsvoering) is dat iets wat ik vind dat Feyenoord ook veel meer moet doen. Rotterdam is een enorm gebied waar zoveel bedrijven zitten met veel geld en binding met Rotterdam. Dat is misschien niet zo sexy als nu een investeerder binnenhalen met tientallen miljoenen, maar daarmee ben je wel structureel bezig en hoef je geen invloed weg te geven.

13 november 2020 om 12:25

Wanbeleid? nee hoor. Feyenoord is slechts onderdeel van een kleine competitie,waarin geen plek is voor 3 gelijkwaardige topclubs. Zie je het al voor je ?,een grote internationale investeerder die Feyenoord gaat voorzien van een concurrerend budget ? Hoe verdienen ze dat ooit terug ? Feyenoord speelt in een te kleine competitie,en heeft internationaal totaal geen uitstraling. Als Feyenoord investeerders binnenhaalt,zet een big name zoals Ajax gewoon 3 tandjes bij,met PSV dat meteen aanhaakt. PSV is structureel echt niet binnen 5 jaar in te halen door Feyenoord. AZ zit trouwens ook niet stil. die zie ik in de toekomst enorme stappen maken. Heb het niet eens over Vitesse waar ze al jaren toewerken naar groei. Feyenooord zie ik in 2035 gewoon blijven op de plek waar ze al decennia lang staan. 3e of 4e plek,met als basis hun gerenoveerde Kuip. niemand praat dan nog over dat Feyenoordcity plan. volstrekt onhaalbaar. tis hier geen Premier League,met uitzendrechten in duizend landen. tis de eredivisie.

13 november 2020 om 12:33

MessiBarca is geen Feyenoord liefhebber zo te lezen, maar wist je dat Feyenoord momenteel al een grotere omzet draait dan PSV? Dus dat PSV inhalen moet gemakkelijk kunnen met goed beleid en de veel grotere mogelijkheden, ook dankzij de veel grotere achterban. Ajax wordt inderdaad een uitdaging, maar die zijn daar ook naartoe gegroeid.

13 november 2020 om 12:34

Sorry messibarca, maar je doet alsof PSV intrinsiek meer potentie heeft dan Feyenoord wat gewoon niet waar is. De budgetten liggen niet eens zo ver uit elkaar alleen men gaag anders met hun geld om. Als Feyenoord het niveau kan bereiken dat ze teleurgesteld zijn als ze 3de worden in de CL dan kunnen we Portugal aanvallen en de 6e competitie van Europa worden. Met bijbehorende tweede CL plek. Als straks het Fox contract afloopt en Ajax en Feyenoord zijn Europees serieuze kandidaten zijn die contracten ook makkelijk op te waarderen. Ik zeg niet dat al deze dingen uitkomen maar door bij voorbaat al te zeggen dat Nederland te klein is weet je zeker dat de Eredivisie niet gaat groeien.

13 november 2020 om 12:00

Een investeerder zoekt rendement. Hij betaald een bepaald bedrag en verwacht dat met winst terug te verdienen. In de voetbalwereld gaat dat vaak fout. In het geval van Feyenoord kan het alleen maar lukken als Feyenoord door de investering vaker CL gaat spelen. In alle andere gevallen zal een investering niet leiden tot hogere omzet en dus niet tot rendement op de investering. In dat geval kan het Feynoord juist benadelen.

13 november 2020 om 12:04

Speedy.

Precies! Investeerders zijn er namelijk gewoon zat. Maar de meeste investeerders weten al heel lang dat in het voetbal over het algemeen nauwelijks rendement te behalen is.

En inderdaad, met het structureel Champions League spelen kan je wel rendement behalen. Maar dat kan ook door een goede transferbalans te behalen. Oftewel, goed spelersbeleid en spelers voor veel geld verkopen. Of, beter nog, door ze op te leiden en dan duur door te verkopen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ben benieuw wat Feyenoord hier concreet uit kan halen.

13 november 2020 om 12:06

Ajax heeft al een aandelenemissie gehad PSV grondverkoop dus het is niet dat Feyenoord als enige een kapitaalinjectie krijgt. De club is gewoon gezond en vorig jaar hebben we nog één van de duurste aankopen in de clubgeschiedenis gedaan. Ik denk dat vooral corona ervoor heeft gezorgd dat Feyenoord nu met investeerders aan het praten is.

13 november 2020 om 12:14

En wellicht is de investeerder voor Feyenoord wel vergelijkbaar als bij PSV, zoals daar de gemeente en brainport flink investeert in de club. Wanneer Feyenoord de investering krijgt van enkele Rotterdamse ondernemers, dan is dat opeens hulp van buitenaf, bij PSV heet het sponsoring.

13 november 2020 om 15:12

We zouden altijd nog naar de beurs kunnen gaan zolang je 51% beslissingsrecht behoud is er niet direct een gevaar. Wel zullen er regels moeten komen naar invloed van de investeerders richting het bestuur van Feyenoord + de Rvc.

Kan Feyenoord zich niet eerst beter richten op het afronden van de nieuwe stadion voordat ze zich op nieuwe investeerders gaan richten? Zorg dat je basis goed is voordat je überhaupt verder wilt kijken. Misschien volgend jaar maar geen nieuwe spelers kopen en dat geld gebruiken om in je jeugdopleiding te stoppen.

13 november 2020 om 12:02

Daar zit totaal geen schot in, het had allang rond moeten zijn. Probleem is het kapitaal te verkrijgen waar extreem veel risico op zit (de zogenaamde achtergestelde investeringen, die krijgen pas hun geld nadat eerst alle anderen hun geld gekregen hebben).

13 november 2020 om 12:17

Daar zit enorm veel schot in, de gebiedsontwikkeling is gestart, vergunningen zijn verleend. Het gaat om een complete wijk, niet enkel een stadion. Het enige dat nog gedicht moet worden is een gat van 40miljoen (van de 2miljard), dat moet over meer dan een jaar ergens rond zijn. Ik zou zeggen, bestudeer de website van Feyenoord city en je zult zien hoeveel progressie er is. Plus een nieuw stadion staat los van investeringen in spelersmateriaal

13 november 2020 om 12:27

Goalski. Bedankt voor de info! Als je het zo leest, dan is er zeker zicht op een nieuw stadion.

13 november 2020 om 13:12

@goalski Er zit totaal geen schot in, de 40 miljoen euro risico kapitaal moet al bijna een jaar opgehaald worden maar het lukt niet. En dat is vaak het probleem met fans, 11 duimpjes van supporters die denken dat het bijna rond is. Terwijl het gewoon niet waar is, het komt maar niet rond. We hebben deze discussie ook al in April gehad, toen was de deadline nog 1 juli 2020 voordat alles rond moest zijn. Zie https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=370712

13 november 2020 om 15:17

11 duimpjes van supporters die tegen de kuip zijn bij jou, rare opmerking eigenlijk.. Maar inhoudelijk, waarom is de gamma verhuisd en uitgekocht voor het nieuwe stadion? Waarom zijn de vergunningen al aangevraagd? Waarom is de gemeente zelfs al begonnen met de eerste werkzaamheden? Omdat het niet vordert? Dat stadion gaat er altijd komen, maar de vraag is inderdaad of het dan gunstig of ongunstig voor Feyenoord was. En de deadline heeft wel een knauw gekregen ja, van corona gehoord toevallig? De investeerders voor die laatste 40 miljoen wachten ook gewoon tot het laatste moment om zoveel mogelijk rendement te kunnen vragen, dat is ook een normaal spelletje.

13 november 2020 om 16:13

Dat de gemeente en met name Aboutaleb graag wil, dat is al heel lang duidelijk. Het gerucht gaat dat de gemeente nu ook het ontwerp stiekem betaald. Echter het komt maar niet rond, elke keer is er opnieuw uitstel. Dat de reden voor dat uitstel is dat de investeerers die de hoogste risico's moeten nemen wachten op het laatste moment om zo nog meer rendement te kunnen vragen, ik betwijfel het ten zeerste. Volgens mij zoeken ze juist mensen met geld en een Feyenoord hart omdat geen enkele investeerder dergelijke risico's wil lopen. En ook die fans zijn niet gek, dus lukt het maar niet. Op naar de nieuwe deadline in dit lang slepende dossier. We zullen het zien.

13 november 2020 om 12:03

Misschien is dat geld wel om jonge spelers te scouten en erbij te halen? Met de scouting is op het moment weinig mis, alleen het geld om toe te slaan mist. Op die manier zou je ook een flinke berg geld kunnen genereren. Laten we het maar afwachten. De mensen die dit onderzocht hebben, zullen er vast verstand van hebben en het beste weten waar Feyenoord zich op zou moeten richten. Verder heb ik er geen kaas van gegeten, maar ik hoop toch dat er een dermate goed plan achter zit.

13 november 2020 om 12:25

We hebben dit vaker in het voetbal gezien. Zowel bij Feyenoord, als bij FC Twente en vele andere clubs in binnen en buitenland. Het leidt zelden tot succes. Op de korte termijn kan je met geld beter spelers kopen echter er moet wel rendement op de aankopen gemaakt worden, anders verlies je geld want de investeerder wil wel rendement. Qua jeugdopleiding en scouting is het allang bekend dat de jonge Feyneoord jeugdelftallen het prima doen. Echter de ovegang na het eerste elftal is erg lastig, Feyenoord ontbeert een jong elftal in de Kkd. Dat is allemaal bekend, Feyenoord is al bezig met een inhaalslag, echter dat is door Corona nu hard onderuit gehaald.

Ik denk dat er dan wel eerst een visie moet komen, anders zou je gek zijn om te investeren. En ontbreekt het daar niet aan bij Feyenoord? Verder dan een nieuw stadion komen ze niet. Investeren in de selectie gebeurd al jaren, maar dat zijn zelden goede investeringen. Meer geld zal nu alleen leiden tot groter wanbeleid.

13 november 2020 om 11:53

Ook met Arnesen denk je? Spelers als Senesi, Texeira en Sinisterra werden eerst nooit gehaald. In de scouting is in ieder geval wel iets veranderd. Al weet ik niet of die transfers uit zijn koker komen. Senesi was nog van Sjaak Troost?

13 november 2020 om 12:00

Sinisterra was ook van van Geel of Troost

13 november 2020 om 12:17

Arnesen is een goede TD, maar het zo leuk zijn om wat over het beleid te lezen. Maar misschien hangen ze dat liever niet aan de grote boom. Meer geld = meer prijzen is volgens mij te simpel.

13 november 2020 om 12:19

Sinisterra komt van martin v geel niet sjakie

13 november 2020 om 12:08

@glory: Spijker op zijn kop, ik lees alleen maar geld en een stadion maar mis visie en missie. "wat gaan we met die investeringen doen en hoe komen we daar. Zonder deze elementen wordt dit wederom een bodemloze put

13 november 2020 om 12:11

Wederom? Wanneer is er nog meer geïnvesteerd in Feyenoord om aan te haken bij de top? De VVF heeft geïnvesteerd om Feyenoord te laten voortbestaan. Voetbalzone zit vol zelfbenoemde economen, zo te zien.

13 november 2020 om 12:15

Het terughalen van vedettes tegen hun pensioen en hun hoge salaris, ongerichte aankopen, weinig aanwas vanuit de jeugd. Waarin hebben de VVF precies geinvesteerd? Zien we dat terug op het veld?

13 november 2020 om 12:18

Het cl geld dat binnen kwam na het kampioenschap was ook binnen de kortste keren verdampt.

13 november 2020 om 12:20

Dat is goed geinvesteerd in een gloednieuw jeugd- en traingscomplex. Verdampen zou ik het dus niet willen noemen.

13 november 2020 om 12:22

Het terughalen van vedettes (dan heb ik het over de Makaays, De Clers, Hoflands) was in de tijd voor de VVF en juist de reden dat zij bij moesten springen. Er is nog nooit in Feyenoord geïnvesteerd toen ze gezond waren, zoals nu. Dus je opmerking "wederom" klopt niet.

13 november 2020 om 12:28

En Van Persie dan? Of kwam die gratis?

13 november 2020 om 12:33

Van Persie kwam inderdaad gratis over en verdiende "nog minder" dan bijvoorbeeld Berghuis. Dus nee, daar is niet met geld gesmeten.

13 november 2020 om 12:42

@repuiztav - Zoveel vreemds zegt hij toch niet? Feyenoord haalt al jaren echt het minimale uit z'n achterland en komt enkel met megalomane en kunstmatige ideeen om er weer wat van te maken. In plaats van te bedenken hoe ze meer rendement uit hun enorme achterland kunnen halen houden zij zich bezig met een enorm stadion waar ze minimaal voor hoeven te betalen of een externe investeerder zonder te veel inspraak. Dan ben je bezig met luchtkastelen en niet met gezond beleid. Ik neem toch aan dat jullie ook liever zien dat ze zich focussen op het fundament zodat juist dat eindelijk eens stabiel is? Ik bedoel; waar zoeken ze momenteel geen investeerder voor?

13 november 2020 om 13:13

Ik zeg alleen dat zijn vergelijking krom is. Er is destijds niet geïnvesteerd om Feyenoord een boost te geven naar structurele top, maar om het voortbestaan van de club. Men doet alsof er alleen negatieve kanten zitten aan zo'n investering. Het kan extreem goed uitpakken en een flinke boost geven, maar ook extreem slecht zoals jij het schetst. Tot dusver mijn gewaagde uitspraak

13 november 2020 om 13:27

@repuiztav: Van Persie verdiende bruto een miljoen, dat is een schijntje voor Feyenoord wou je beweren? Jammer van je houding, verandering begint bij probleemerkenning. Ook bij Feyenoord, visie en missie is het devies

Ben al langere tijd overtuigd dat het beste plan voor Feyenoord is om de kuip te verbouwen en het gebied eromheen. Dit moet goedkoper uit kunnen als dat belachelijk dure nieuwbouwproject. Daarnaast zal Feyenoord een investeerder moeten vinden voor sportieve presentaties op het veld.

Ligt het aan mij of is dit redelijk korte termijndenken? Zoals je bij PSV en AZ kunt zien, is investeren in de jeugd DE weg om het gat te dichten. Dan moet je de komende vijf of zes jaar nog even pas op de plaats maken misschien, maar kun je daarna de vruchten plukken. Op eigen kracht. Want Feyenoord kan natuurlijk in een vijver vissen die misschien nog groter is dan waar Ajax en AZ uit moeten vissen qua talenten. Ben een beetje bang dat een externe investeerder net als Advocaat nu graag direct resultaat wil en dat er dus direct geinvesteerd zal worden in grote aankopen en een dure salarishuishouding.

13 november 2020 om 11:58

Feyenoord had jaren de beste jeugdopleiding van Nederland. Toen Brard wegging is er 1 grote pestbende van gemaakt.
Brard is nu terug en zal het langzaam aan weer naar een prima niveau gaan.
Arnessen is natuurlijk wel lekker als TD alleen een TD zonder geld is als een vrouw in een kleding winkel zetten zonder geld.
Er zitten te veel mensen op de verkeerde plek die elkaar het hand boven de hoofd houden. Zolang dat gebeurd word het voorlopig niet beter.

13 november 2020 om 12:38

Dat had niets met Brard te maken en alles met het wegbezuinigen door de torenhoge schulden. Wonderdokters bestaan niet. Je hebt enkel capabel of incapabel. Laat Brard dan gewoon van die eerste categorie zijn. Bovendien moet Feyenoord het al decennia hebben van de aankopen. De gouden lichting werd uit nood "geboren" en verder zijn de memorabele spelers van Feyenoord bijna allemaal aankopen. Overigens vraag ik me af wat Feyenoord-supporters van de huidige denkwijze vinden? Het lijkt mij toch dat jullie liever een plan zien hoe de club eindelijk eens rendement uit het achterland haalt in plaats van zo'n onrealistisch plan waarin het op zoek gaat naar een investeerder met diepe zakken zonder de zeggenschap over te moeten dragen?

13 november 2020 om 12:40

En laten we eerlijk zijn, Bliek, dat is al sinds de jaren 80 aam de gang. Andere poppetjes, zelfde ellende.
Alleen ten tijde van vd Herik kreeg deze 5e colonne geen voet aan de grond en toen vd Herik een misstap maakte, werd hij meteen door ze aan de hoogste boom opgeknoopt.

13 november 2020 om 12:44

Maar jij gaat er al bij voorbaat vanuit dat het een onrealistisch plan is. Ik kan hier nog geen oordeel over vellen, maar kan me wel voorstellen wat voor mooie plannen Feyenoord met investeerders zou kunnen hebben. Ze moeten het geld ook niet gaan gebruiken om gearriveerde spelers te halen, maar investeren in jonge knaapies uit het buitenland, waar je nog meer geld mee kunt genereren. Datzelfde wordt nu toch ook gedaan met oa Senesi, Sinisterra, Bozenik? Ze zullen hier misschien op verder willen bouwen, maar je zult wel geld nodig moeten hebben om deze jonkies binnen te kunnen halen. Precies ook de reden dat Feyenoord na twee jaar scouten van Kudus, mis heeft gegrepen.

13 november 2020 om 12:53

Nou ja, waar zoekt Feyenoord momenteel geen investeerders voor? Rotterdam en Feyenoord zoeken externe investeerders op het stadion haalbare koek te kunnen maken en nu zoeken ze ook nog externe investeerders om geld te genereren. Dat noem ik geen plannen meer. Dat is brugklas-denken om niet met de werkelijke problemen om te willen gaan. Ja, je hebt geld nodig, maar met goed beleid kun je geld maken. Feyenoord echter geeft elk dubbeltje uit wat er binnenkomt en vaak ook nog eens aan spelers die zowel sportief als financieel weinig rendement blijken te hebben. Zolang er zoveel machtsspelletjes worden gespeeld in de bestuursgangen, zijn eventuele investeringen ook enkel pleisters op de wonden. Feyenoord moet bezig aan een sterk fundament zodat het zelf geld kan genereren. Ze houden zo krampachtig vast aan die aansluiting dat ze over de lange termijn te veel verliezen. Ze zijn nota bene dit seizoen 20 miljoen euro teruggegaan in de begroting. Er was geen beter moment om de centjes op de bank te houden. In plaats daarvan doen ze eigenlijk wat ze altijd hebben gedaan.

13 november 2020 om 13:01

Maar ik zou als Feyenoord zijnde dan ook je spelers die veel waard zijn verkopen zodra er een goed bod komt. 20 miljoen voor Jorgensen was veel geld. 20 miljoen voor Senesi afslaan vind ik ook een grote move. Dat doet Feyenoord, denk ik, omdat ze voor dat kampioenschap willen gaan. Maar zou je niet een paar keer dergelijke klappers moeten maken zodat je met slimme aankopen meer vermogende spelers kan halen? Want derde of vierde word je toch wel. Nu was er weer geen geld en haal je Linssen en Diemers, jongens die met een beetje mazzel straks voor twee miljoen euro vertrekken. Ook een Kokcu bijvoorbeeld: die is niet onmisbaar, maar je kan er zomaar 25 miljoen voor vangen. Ik zou zeggen, grijp die kansen met beide handen aan en dan heb je misschien wel de mogelijkheid om een Kudus te kopen. Of denk ik dan een beetje te naief?

13 november 2020 om 13:13

Martijn je kan je spelers snel en goed willen verkopen echter kan je niks terug kopen doordat je geld een andere kant weer op verdwijnd.
Senesi en Kocku niet verkopen vind ik prima die zijn beide nog jong dus je zou zeggen dat je dat geld later ook nog wel kan vangen. Die kans is iig groter dan dat je Jorgenson die voor Feyenoord weinig presteerde kan slijten voor 20 mil. Dat is een grote fout geweest.

13 november 2020 om 13:15

Martijnr12. Dat ben ik met je eens. Zodra je spelers 'hot' zijn, moet je ze gewoon verkopen en verder kijken naar een goedkopere vervanger. Die fouten zijn gemaakt en ik hoop dat daar ook van geleerd is.

13 november 2020 om 13:42

@bliek maar stel dat ze Senesi en Kocku voor bij elkaar 50 miljoen verkopen. Zou je dan niet voor dat geld vier vervangers van max 7/8 miljoen per stuk kunnen kopen? Want met een beetje goede scouting en een goede TD, en ik heb het idee dat dat op orde begint te raken, kun je zomaar weer nieuwe toptalenten in huis halen. Desnoods investeer je een groot deel van die inkomsten in jeugdspelers, ik noem maar wat. Het gaat mij erom dat ik het idee krijg dat Feyenoord zodra ze veel geld kunnen vangen voor een speler denken: die moeten we houden, want dan maken we meer kans op het kampioenschap. Terwijl, met alle respect, de kans dat je dat haalt is gewoon niet zo groot. Dan kun je denk ik beter, zoals AZ ook jarenlang deed, je beste spelers voor veel geld verkopen, waarna je genoeg kapitaal hebt om wel te zeggen: wij houden onze beste spelers om mee te doen voor een kampioenschap. Ik denk zegmaar dat Feyenoord te snel de stap wil zetten richting Ajax, PSV en in mindere mate AZ. En dat een investeerder daarin misschien juist de verkeerde stap kan zijn voor bestuurders die op de korte termijn willen presteren.

13 november 2020 om 14:04

Ik weet niet of de gedachten is dat ze dan mee kunnen doen om het kampioenschap.
Als je een trainer heb als dick advocaat die zekerheid wil en dolgraag die spelers wil behouden.
Dick is niet bezig met de toekomst van Feyenoord maar met hoe Dick er zelf voor staat.
Stel dat die 50 mil was binnen gekomen dan had er naar mijn vermoeden max 15 weer geïnvesteerd kunnen worden.
De volgende vraag is wel hoe concreet was uiteindelijk de interesse.
Feyenoord heeft aangegeven een minimaal bedrag te willen vangen voor en Kocku en Senesi. Als dat Bod van 20 cq 25 mil er was geweest waren ze wel weggeweest. Ik denk alleen niet dat het bod er ook echt geweest is.

Ik ben echt geen voorstander van het beleid wat er gevoerd is. Zolang er nog steeds mensen zitten die een ander het hoofd boven het hoofd houden zal er weinig verandering komen. Zelfs als je dan een investeerder heb zullen er nog steeds verkeerde beslissingen gemaakt worden.

Tja de vraag is toch altijd of je dat echt moet willen. Op de termijn gaat dat toch wel ten koste van de charme van een club.

13 november 2020 om 12:25

Ik hoor dat heel vaak, maar vraag me toch af of dat echt wat uit zal maken. Zolang het niet op het niveau van een City of PSG gebeurt (dat lukt je ook niet in Nl), maar gewoon een investeerder die zorgt voor meer financiele mogelijkheden, zal dat toch niet zo gek veel verschil gaan maken voor de gemiddelde fan? Het zal de fan base van Feyenoord niet aantasten lijkt me, dus het kolkende stadion (buiten Covid) zul je heus wel houden. Het verschil is dat je meer geld kunt gebruiken voor jeugdopleiding + scouting + aankopen etc. Het enige risico dat ik erin zie is dat je een verkeerde/onbetrouwbare investeerder te pakken hebt die z'n afspraken niet nakomt. Feyenoord zal gewoon Feyenoord blijven.

13 november 2020 om 12:46

@sieb nr. 15 - Maar je denkt toch niet dat iemand tientallen miljoenen of meer gaat investeren in een incidentele kampioen in een middelgrote competitie zonder de zeggenschap te willen hebben? Anders is het toch totaal niet interessant voor die mensen om te investeren in een dergelijke voetbalclub? Investeerders van dat formaat willen zelf bepalen wat er met hun geld gebeurt of zeker weten dat er veel rendement te halen valt. Dat laatste is binnen het voetbal bijna altijd een vraagteken, dus dan blijft alleen het eerste over.

13 november 2020 om 13:08

City en PSG hebben het dan nog redelijk goed voor elkaar omdat daar de investeerder dan ook daadwerkelijk blijft zitten als er een paar jaar wat minder prijzen gewonnen worden. Maar er zijn ondertussen toch al wel redelijk wat clubs die door middel van een investeerder veel dure spelers binnenhalen en die in de financiële problemen komen omdat de investeerder weer vertrekt na 3-4 jaar omdat een voetbalclub toch geen rendement oplevert. Mocht zoiets met Feyenoord gebeuren dan zie ik ze die klap ook niet meer te boven komen.

13 november 2020 om 13:49

Ik zeg ook niet dat ze geen zeggenschap zouden willen, maar betekent dat per definitie dat de cultuur van de club kapot zal gaan? Nogmaals, als je het hebt over het level waar we het bij Feyenoord over zullen hebben, dan zie ik daar echt niet ineens de club zijn identiteit verliezen hoor. Daarnaast, op het gebied van beleid is het de laatste jaren toch ook gewoon drama geweest in Rotterdam? Maar het hangt allemaal af van de keuze die gemaakt wordt qua betrouwbaarheid etc.

13 november 2020 om 12:29

Wat verandert er precies aan de charme?

13 november 2020 om 13:14

omdat je dan de de investeerders het voor het zeggen geeft die geld willen verdienen ipv clubmensen die Feyenoord zo goed mogelijk willen laten presteren.

Hoe zit dat met die Amerikaanse investeerders die begin juni genoemd werden? Had Emile Schelvis toch gelijk dat die helemaal niet bestonden?

13 november 2020 om 11:59

Die bestaan wel, maar het werd al snel duidelijk dat die Amerikanen natuurlijk geen Sinterklazen waren. Want die bestaat niet. Die Amerikanen waren alleen geïnteresseerd als zij het voor een groot deel voor het zeggen zouden krijgen. Want een zak geld in Rotterdam droppen en dan maar zien wat de beleidsmakers van Feyenoord ermee doen, dat gaat echt nooit gebeuren. Maar daar hadden met name de Vrienden van Feyenoord geen enkele zin in. Logisch ook. Formeel moet Feyenoor die Vrienden nog steeds rond de 20 miljoen terug betalen, dus die hebben geen trek in nieuw management van Amerikanen die hun geld niet geven om voetbal in Rotterdam Zuid op een hoger plan te brengen, maar puur om daar winst mee te maken.

13 november 2020 om 12:08

Elke investeerder verwacht rendement op zijn investering. Dat is juist de valkuil waar Feyenoord elke keer weer in trapt. Eerst met Jorien van den Herik, daarna met de vrienden van Feyenoord. Nu willen ze weer een nieuwe investeerder. En zullen ze dan moeten terugbetalen met rente van toekomstige inkomsten. Dat betekend of de CL halen of uit de verkoop van (jeugd)spelers.

Het zal mij niks verbazen als over een aantal jaar het aantal supporters bij de amateurtak groter word en bij de profclub wat gaat dalen. Als er straks een nieuw stadion staat waarbij je hoofdprijs mag betalen als seizoenkaarthouder en het bestuur al aangeeft de supporters met een ''ruw'' randje te willen uitbannen dan ben ik bang dat er qua Feyenoordgevoel weinig meer is te halen bij de profkant.

Dus Feyenoord gaat als het ware bedelen bij investeerders? Het probleem is dat voetbal in Nederland niet zo heel veel geld genereert. Dus het vinden van grote investeerders zal niet makkelijk zijn. Eigenlijk zou de hele eredivisie moeten verbeteren en niet alleen de top. Daarnaast willen de investeerders zeggenschap en gewoon resultaten zien. De term club van het volk kan dan wel de prullenbak in.

13 november 2020 om 12:32

Het grote probleem is ook dat zo'n investering meer een pleister op de wond is als je gewoon hetzelfde blijft doen wat je al jarenlang doet. Dan bras je ook dat geld er weer doorheen met minimaal rendement. Feyenoord moet in de kern gaan bouwen aan een sterk fundament zodat het ook zelf geld kan genereren. Elk dubbeltje wat daar binnenkomt gaat er ook direct weer uit en in het verleden zelfs een keer beduidend meer. Er is al jaren geen helder plan. In plaats van een plan te verzinnen over hoe investeerders te werven kun je beter een plan verzinnen hoe ze eens rendement uit hun achterland gaan halen. Op de huidige voet verder en ook eventueel geld van investeerders zal waarschijnlijk gaan "verdampen". Verder kun je je inderdaad afvragen hoe interessant Feyenoord is voor investeerders. Het is een club met weinig relevante prijzen in een middelgrote competitie met voor Europese begrippen weinig potentiele commerciele groei. Verder denk ik inderdaad ook dat geen enkele investeerder in zou stappen zonder volledige zeggenschap.

Wat heeft Feijenoord de investeerders te bieden ? Feijenoord is niet een sexy merk zoals Ajax , dus dat valt af. Ik denk dat ze een investeerder moeten vinden die binding heeft met de club of regio, zoals Philips met Psv.
Dan hebben de investeerders de kans om te investeren in het nieuwe stadion, waar een hoop onzekerheid over is. Dus tel uit je winst, blijft er eigenlijk weinig over wat Feijenoord kan bieden , hoe vreemd het ook klinkt.
Ze hadden een goede jeugdopleiding , maar die is de afgelopen jaren achteruit geholt. Het zal voor Feijenoord niet gemakkelijk zijn om geld te vinden , zeker op dit moment.

13 november 2020 om 12:29

Ben ik het 100% niet met je eens, bij feyenoord is juist alles te winnen. Feyenoord is in wezen even groot zoniet groter dan ajax enkel schort het bij feyenoord aan het genereren van geld door sponsoring en bepaalde foute keuzes. Nu vinden ze bij feyenoord dat ze in bepaalde takken moeten investeren maar ze hebben geen geld. Bij Feyenoord kan het enkel maar beter en groter worden omdat er nog veel rek in die bv zit.bij ajax is dat minder

13 november 2020 om 12:40

Feyenoord zou vrij sexy kunnen worden. Ik denk dat die potentie er zeker is. Men is gek op volksclubs die goed presteren. Kijk naar Liverpool of Dortmund. Die clubs zijn niet zo "modern" als Man City of Bayern. Je zou eeuwige roem kunnen vergaren door Feyenoord structureel goed met de Champions League te laten meedoen, de jeugdspelers een boost geven door ze voor veel geld te verkopen en dat ze het uiteindelijk ook goed doen in het buitenland.

Ontvouwt? Man, er wordt met dit hele bericht precies niets duidelijk! Dit is een plan voor een plan, het enige dat gezegd wordt is dat ze een externe investeerder zoeken. That's it. Een plan laat zien wat die moet brengen en wat dat concreet gaat opleveren. Dit hele stuk bevat niets anders dan nietszeggende algemeenheden.

Zo zonde, ontwikkel een visie. Maak een plan en voer dat plan uit bij voor- en tegenspoed. Feyenoord heeft een forse begroting en presteert al jaren onder ten opzichte van de financiële mogelijkheden. Dan doe je echt iets verkeerd. Je kan er wel geld in pompen maar dan nog heb je een goed plan nodig.
Vind het echt jammer, zelfs als Ajaxfan, ik zie Feyenoord graag meedoen en kijk er naar uit om weer een hekel te krijgen aan Feyenoord omdat ze zo aan ons gewaagd zijn en ik dus gewoon bang voor ze ben.

Dan ben ik toch wel nieuwsgierig wat de club daar tegenover wil zetten. Investeerders stappen niet in omdat een club zo sympathiek overkomt of iets dergelijks. Die willen rendement uit hun investering halen. Verder ben ik van mening dat Feyenoord alle ingredienten ter beschikking heeft, maar ze gaan er structureel erg slecht mee om waardoor er telkens weer sprake is van een flinke terugval. Ga die problemen nou eens eerst oplossen, want anders bras je dat geld er ook doorheen met minimaal rendement.

13 november 2020 om 12:38

Meestal gebruikt met talent poules als onderpand op de investering. Dat betekend dat de investeerder een percentage krijgt van alle toekomstige transfers van de spelers die in zo'n poule ondergebracht worden. Andere opties zijn percentage over alle uitgaande transfers, aandelen als onderpand danwel direct als bezit. Maar in het geval van aandelen willen marktpartijen vaak wel zeggenschap.

Naar mijn mening onnodig.
Je kan ook d.m.v. prestaties, spelersverkoop en goed beleid kapitaal vergaren.

Weet je Europees te overwinteren zal dat de waarde van de selectie doen stijgen.

Gaan spelers als Kokcu, Haps, Berguis etc komend zomer mee naar het EK verdubbelen ze zo in waarde en is het de kunst om ze na het EK voor veel geld te verkopen.

Weet je daarnaast dit seizoen als 2e te eindigen heb je volgend seizoen reële kans om in de CL te spelen wat veel oplevert.

Dit is een realistisch scenario wat je dan ook ten doel moet stellen. Kapitaal moet je zelf vergaren en niet lenen bij derde.

Geinig dat hierin wordt vermeld dat het wordt gebruikt om het gat met Ajax en PSV te dichten, terwijl daar door Feyenoord met geen woord over wordt gerept!

Feyenoord: Geen woorden maar daden? Nou, volgens mij klopt dit al lang niet meer. Ik denk dat ze al wel 10 jaar overleggen over een nieuw stadion, praten over investeerders, etc en ze zijn nog geen steek opgeschoten. Sterker nog, het gat is financieel gezien steeds groter geworden tussen zowel Ajax en PSV (en AZ) en Feyenoord.

13 november 2020 om 13:30

Nog 40 miljoen voor het stadion en de eerste paal gaat de grond in. Hoezo niks opgeschoten?

13 november 2020 om 13:39

In 2004 (!) werd er voor het eerst gesproken over een nieuw stadion. We zijn nu 16 jaar verder en die eerste paal moet nog steeds de grond in.

Klinkt als plan van ajax. Alleen hebben ze ajax doorgestreept en er feyenoord bij geschreven. En externe investeerder om een inhaalrace te voltooien. Maar is er nu met de huidige situatie? (Lege stadions) geen kleiner gat?

AZ loopt ook 60 mio achter tov Ajax en PSV en slaagt er ook in om aan te haken. Misschien moeten ze in Rotterdam eens een keer gaan nadenken over hun visie, beleid en filosofie ipv alleen om meer geld te gaan schooien. Wat heb je aan een éénmalige kapitaalsinjectie als je er verder weinig zinnigs mee doet? En ja, ik lees ook dat er in de opleiding zal worden geïnvesteerd. Maar je hebt geen miljoenen nodig om slimmer/beter met je talenten om te gaan of dient het extra geld om ook te kunnen gaan shoppen in Denemarken net zoals Ajax dat placht te doen?

Kapitaal staat op het veld zei iemand wel eens. Als door deze injectie betere spelers aangetrokken kunnen worden is dat gewoon een goede zaak. Stel je eens voor dat het lukt en nadat feyenoord Senesi voor meer dan 20 miljoen verkoopt en Berghuis voor 8, dat ze dan de garantie krijgen om 25 miljoen te mogen investeren in de selectie.

Dan kan je mooie spelers halen, zeker voor eredivisie begrippen. Bijvoorbeeld een:
Veerman, Bazoer, Tannane, Van Bergen, Zirkzee (huren)

Dan nog wat minder bekende (redelijk te betalen) talenten die volgens goede bronnen prima investeringen zullen blijken:
Bella Kotchap (bocum, beest Cv), Hlozek (18 jarige spits van Praag, speelt al 2 jaar in het eerste), Stergiou (CV grootste talent van Zwitserland), Shaparenko (CM heerlijke speler van Dinamo Kyev), Jakub Kaminski (links/rechtsbuiten grootste talent uit Polen), Daramy (rechtsbuiten groot talent uit Denemarken), Marko Stamenic (CM groot talent van Kopenhagen), Antonio Marin (linksbuiten) en de la rosa (spits van Pachuca, vinden het sinds Lozano weer een groot talent in Mexico)

Ik hoop dat feyenoord zeker probeert een keer buiten de bekende vijver van de eredivsie te vissen waar ze te vaak veel geld vragen voor spelers. Zeker bij Heerenveen en AZ hebben ze daar een handje van.

13 november 2020 om 16:30

Het probleem met een investeerder is dat je het maar een keer kan doen. En die investeerder wil op een gegeven moment zijn geld terug met een leuk rendement. Het zijn geen suikerooms zoals bij Chelsea, PSG of Vitesse die er maar geld in blijven pompen omdat ze het leuk vinden.

Het probleem daarna met zo'n eenmalige injectie is dat als je er toevallig 2 of 3 verkeerde spelers van koopt, de investering meteen weg is maar je nog wel vast zit aan die investeerder die zijn geld terug wil. Dat terwijl je er bij vrijwel elke club van uit mag gaan dat 50% van de aankopen mislukt. Soms zit er een keer een goed jaar tussen waarin het allemaal voltreffers zijn. Maar vaak genoeg ook niet.

Wel appart dat je hoopt dat feyenoord probeert buiten de bekende vijver van de eredivsie te vissen en dat met oudere talenten als Bazoer en Tannane komt. Feyenoord gaat een speler als Tannane van 27 nooit meer met veel winst verkopen, alles wat je daar aan uitgeeft is weggegooid geld. Ook voor Bazoer, toch ook al 24, ga je nooit meer de hoofdprijs krijgen. Niet omdat ze niet goed genoeg zouden zijn (dat kun - moet je je ook maar afvragen bij spelers van die leeftijd), maar gewoon doordat de clubs waar zij na Feyenoord naartoe kunnen die geen grote bedragen neerleggen voor spelers van eind 20 uit een kleine competitie.

AZ en Heerenveen vragen helemaal niet te veel voor hun spelers, die vragen gewoon wat de markt er voor wil betalen. Dat dat te veel is voor Feyenoord is niet hun fout. Het is het goed recht van Feyenoord om die spelers voor die bedragen niet te halen, maar het is net zo goed hun recht om spelers voor die bedragen dan maar aan buitenlandse clubs te verkopen. Feyenoord wil immers zel ook de hoofdprijs voor zijn spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren