Verbazing om absentie Veerman: ‘Er moet iets anders zijn, toch?’

Vrijdag, 13 november 2020 om 11:25Yanick Vos • Laatste update: 11:32

Joey Veerman behoort deze interlandperiode niet tot de selectie van Jong Oranje en volgens Kees Kwakman heeft dat niets te maken met zijn kwaliteiten als voetballer. De oud-voetballer denkt dat er iets anders speelt waardoor de middenvelder van sc Heerenveen geen uitnodiging heeft ontvangen van Erwin van de Looi. Ook Voetbalpraat-presentator Milan van Dongen en tafelgasten Mark van Rijswijk en Leo Driessen kunnen zich niet voorstellen dat Veerman is gepasseerd op basis van zijn voetballende kwaliteiten. “Er moet iets anders zijn, toch?”, aldus Van Dongen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Joey Veerman een oproep voor Jong Oranje had verdiend?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Leuke voetballer en zou zeker genoeg kwaliteit hebben. Maar toch: er is er maar een die de selectie samenstelt. Moet iedereen daar nou heel de tijd over klagen?

13 november 2020 om 11:34

Ik vind dat we daar met zijn allen onze mening over mogen geven, net zoals we dat doen bij het grote oranje van Frank de Boer. Dat Van de Looi de enige is die de selectie samenstelt, betekent niet dat iedereen die keuzes maar moet begrijpen. Ik vind overigens ook dat Veerman en Matusiwa er beide gewoon bij horen te zitten.

13 november 2020 om 11:38

Ben het helemaal eens. Ik vind Ekkelenkamp er niets te zoeken hebben. Het enige wat hij voor heeft op de andere middenvelders is "ajax".

13 november 2020 om 13:22

Dat hij van Ajax afkomt zou niet het verschil moeten maken. M.i. heeft Ekkelenkamp daar niets te zoeken, gezien Veerman vele malen beter is.

13 november 2020 om 11:35

Ja, als die ene regelmatig onbegrijpelijke keuzes maakt, is het logisch dat er geklaagd wordt. Bij Koeman werd geklaagd, bij Van de Looi wordt geklaagd en bij De Boer al helemaal.

13 november 2020 om 12:03

Ik weet niet of iedereen moet klagen, maar ik in ieder geval wel. Want dat vind ik leuk. En daarvoor is dit forum. Veerman is een uitstekende speler. Verdient absoluut een uitnodiging. Het selectiebeleid van de KNVB is mij een compleet raadsel. Maar die organisatie is sowieso compleet incompetent

13 november 2020 om 12:21

Ik ben het met je eens dat die organisatie compleet incompetent is, althans voor het profvoetbal. Echter vind ik het selectiebeleid van de Knvb wel een heel breed getrokken begrip. Het is niet de Knvb zelf die de selecties samenstellen en betreft bondscoaches waren er simpelweg weinig beschikbare opties. Dan kom je al snel bij coaches als De Boer uit.

13 november 2020 om 12:46

Het probleem is dat wij alleen niet weten wat er speelt. Wellicht heeft van de Looij gebeld met Veerman. Heeft Veerman gezegd, heb nog altijd klachten, ik heb echt rust nodig. Zonder dat soort informatie, is het raar om de Knvb incompetent te noemen.

13 november 2020 om 13:04

De KNVB heeft een bepaald beleid waarbij ze trainers uit hun eigen belabberde cursus de voorkeur geven. In de jaren 90 waren Nederlandse coaches voorlopers en nu lopen we hopeloos achter. Gio, van Bommel, de boer. Allemaal coaches die veel te behoudend zijn en balbezit als doel hebben. Blind overigens ook. En KNVB stelt deze coaches aan. Terwijl je best eens kan kijken naar nieuwe stromingen enz.

13 november 2020 om 14:05

Ik ben het met je eens dat die cursus echt van een belabberd niveau is. Maar daar moet ik bij plaatsen dat jongens als van Bronkhorst, van Bommel en de Boer jaren op niveau hebben gespeeld en dus met meerdere trainers hebben gewerkt in binnen- en buitenland. Die jongens zouden wat ze bij die cursus krijgen over tactieken toch het ene oor in en het andere oor uit kunnen laten gaan.

Het mooiste voorbeeld van het belabberde van de cursus is toen ik samen met een ander een hoger jeugdelftal trainde en hij de cursus ging volgen. Op een bepaald moment ging het over tactieken en wij hanteerden als trainers eigenlijk altijd 3 tactieken op training, zodat we tijdens wedstrijden konden schakelen en de spelers wisten wat ze moesten doen. Maar alles was bij die cursus puur gericht op 4-3-3 met de punt naar voren. Vragen werden afgekapt en oefeningen met bijvoorbeeld opkomende vleugelverdedigers met een 5-3-2/3-5-2 opstelling, die werden al afgeschoten voordat er begonnen was met de oefening.

Niet dat het ons als trainers wat boeide, want wij trainden op onze manier met die jongens en met succes, want we draaiden bovenin mee en veel jongens haalden binnen 3 jaar de eerste selectie. Dan kan je mij niet zeggen dat een stel veredelde jeugdtrainers wel door de cursus van de Knvb heen prikken, maar coaches met jarenlange ervaring en die met verschillende topcoaches hebben gewerkt, dat dan weer niet kunnen.

Het behoudende komt volgens mij veelal voort uit de druk die is toegenomen door onder andere social media. Presteren is nog belangrijker dan voorheen, want iedereen heeft een mening klaar. Daar waar vroeger de nadruk lag op meer scoren dan de tegenstander is het in veel gevallen veranderd in minder goals tegen krijgen dan de tegenstander.

Wat dat betreft ben ik er dan ook voorstander van om in groepsfasen en competitiewedstrijden het gelijkspel af te schaffen (bijvoorbeeld na 90 minuten iedere 5 minuten een speler van elk team het veld af halen, totdat er gescoord wordt), dan heeft het voor teams geen nut om zich te focussen op het houden van de nul, want je moet zelf scoren om punten te halen. Nu krijg je ploegen die zeggen dat ze toch wel verliezen als ze proberen te winnen en dus op de nul spelen, want een gelijkspel levert een punt op.

13 november 2020 om 14:41

Echt pure onzin. Weet niet welke cursus die vriend van je gedaan heeft maar mijn ervaring bij eufa B is dat de KNVB je alle ruimte geeft een formatie te kiezen zolang je het maar onderbouwd en kan uitleggen aan je spelers. Al is het ingraven op je eigen helft. Ik vermoed dat je gewoon punten probeert te scoren hier.

13 november 2020 om 14:57

Dat was inderdaad de Uefa B, toen nog bekend als Tc2. Dat kan best ondertussen veranderd zijn, maar 7-8 jaar terug was dat wel degelijk zo. Vandaar dat we als club toen begonnen zijn met het eigenhandig opleiden van jongere trainers, waarbij we met enkele oud-profs, hogere trainers en mensen met educatieve kennis een trainingsprogramma voor trainers hebben samengesteld, waarbij de focus lag op tactiek, tactische training en individuele ontwikkeling. Het doel was dat uiteindelijk elke speler in een elftal elke positie zou kunnen invullen en dus weet wat de tactische taken zijn. De gradaties hierin werden aangepast aan de leeftijd, want jongere kinderen nemen andere dingen op dan oudere kinderen.

13 november 2020 om 12:18

Ja, want diegene die de selectie samenstelt is ook maar een mens en bovendien loopt de staf van Jong Oranje nou niet bepaald over van kwaliteit. Als er dan rare keuzes worden gemaakt, mag dat gerust aangekaart worden.

13 november 2020 om 12:33

Mogen we niet meer klagen dan en wat jij zegt klopt wel er is er maar een die het uitmaakt. Laat nu net deze man totaal geen capaciteit hebben net als de Boer of het is een samenspel van die twee. Dat hij succes heeft, heeft wel te maken met de keuze en kwaliteiten van de spelers. Iedereen kan dat presteren maar wat is meneer de Looi nu om spelers die de beste zijn links te laten liggen, Hieruit blijkt zijn ondeskundig beleid. Jammer van het Nederlands Voetbal dat door een stel onkundige mensen kapot wordt gemaakt en daar valt ook het Nederland Team van van mister de Boer.

13 november 2020 om 17:38

@prem93 dankzij die stelling zijn we Ziyech misgelopen dus laten we dat maar niet meer doen. op het moment dat een coach oneerlijke beslissingen gaat nemen die niet in het landsbelang zijn moet de Knvb gewoon ingrijpen imo

Onzin dat hij er niet bij zit. Als het is omdat hij zich destijds een keer heeft afgemeld, kan ik het niet begrijpen.
Puur qua voetballer hoort hij sowieso te spelen. Niet alleen opgeroepen te worden.

Ik heb Jong Oranje niet geheel gevolgd. Weet niet of hij er altijd bij zat? Enige wat ik mij kan voorstellen is dat van Looij zegt: ik heb de cyclus met deze spelers gespeeld dus roep ze ook op, als ze gewoon spelen bij hun club(s).

Je gaat mij niet zeggen dat spelers als Reis, De Wit en Ekkelenkamp beter zijn dan Joey Veerman.

Een middenveld van Gravenberch - Matusiwa - Veerman zou ik top vinden.
Dani de Wit heeft wel prima statistieken als 10 bij Jong, maar ik vind hem voetballend te kort komen.

Jong moet ook een beetje een uitnodiging zijn richting het grote Oranje. Spelers als Ekkelenkamp en de Wit zie ik die snap nimmer en nooit maken richting het grote Oranje.

Reis, Matusiwa, Gravenberch en Veerman zie ik die potentie wel in.

Al met al wel rare keuzes, maar dat is mijn mening.

13 november 2020 om 11:39

Betreft je eerste alinea: Dat is ook de reden waarom Drommel nooit meer opgeroepen is voor Jong. Is inmiddels te oud maar verkoos destijds een wedstrijd in de KKD boven Jong Oranje.

13 november 2020 om 12:12

Dat was de reden waarom hij dat seizoen niet meer werd opgeroepen, maar daarna waren vorm en leeftijd twee obstakels. Het is natuurlijk niet zo dat hij nu al jaren goed staat te keepen. Sinds de Keuken Kampioen Divisie is hij langzaam beter gaan keepen, maar ook vorig jaar was er nog wel het 1 en ander aan te merken op Drommel. Dit seizoen lijkt hij de stap te maken en keept hij vooralsnog uitstekend.

13 november 2020 om 11:40

Volgens mij heeft De Wit 10x gescoord in de kwalificatie, dus dat die erbij zit is logisch. Reis speelt op een andere positie dan Veerman, is meer vergelijkbaar met Matusiwa. Dat Ekkelenkamp erbij zit vind ik onbegrijpelijk.

13 november 2020 om 12:07

De Wit is nog nooit zo goed in vorm geweest als nu, hij scoort bij AZ ook veel en lijkt wel één van de belangrijkste spelers te zijn tot nu toe. Niet meer dan logisch dat hij speelt, zeker gezien zijn statistieken bij Jong inderdaad.

13 november 2020 om 12:17

Die jongen komt dan ook net kijken, dus het is niet zo vreemd dat De Wit nog nooit zo gepresteerd heeft als nu. Het is niet vreemd dat hij erbij zit, maar het is wel vreemd dat Veerman niet geselecteerd is. Die kan op elke positie op het middenveld uit de voeten en is momenteel beter dan de alternatieven.

13 november 2020 om 12:18

Ik zeg toch ook dat ik snap dat de Wit er bij zit.
Hij speelt prima bij Jong en scoort er aardig op los als nummer 10.

Echter zou ik altijd de beste voetballers oproepen en degene die ook potentieel hebben voor het grote Oranje.

Ondanks de vorm van Dani, denk ik niet dat hij het grote Oranje gaat halen. Daar is hij wat mij betreft veel te beperkt voor. Idem dito voor Ekkelenkamp.

Snap heus dat hij speelt, gezien zijn statistieken. Maar een speler als Veerman zie ik veel liever en zie ik meer potentie in. Vandaar dat ik het een rare keuze vindt.

Jong Oranje hoeft niet te winnen. Jong Oranje moet meedoen met de toernooien en spelers daar laten ontwikkelen voor het grote Oranje. Daar moeten de prijzen gewonnen worden!

13 november 2020 om 13:19

Ik weet niet zo goed of Veerman meer potentie heeft in vergelijking met Dani de Wit eigenlijk. Beide zie ik ze eigenlijk niet als toekomstige Oranje spelers, maar ze zijn nog jong. De Wit maakt dit seizoen wel stappen, als hij dat weet vol te houden kan hij zomaar doorgroeien naar het grote Oranje als wisselspeler. Maar dat geldt ook voor Veerman. Daarnaast speelt De Wit momenteel nog een niveautje hoger, dus die keuze is wat mij betreft wel logisch. Al vind ik inderdaad ook wel dat Veerman een uitnodiging verdient.

13 november 2020 om 13:25

Wist niet dat dat de objective was voor Jong Oranje, spelers daar laten ontwikkelen voor het grote Oranje. Met 2/3 wedstrijden om de x aantal maanden kan je volgens mij niet iemand echt goed laten doorontwikkelen. Volgens mij wordt dat voornamelijk gedaan bij hun club(s) en speelminuten. Enige wat Van de Looi kan doen en uiteindelijk deed was adviezen geven aan die jonge jongens. Vorig jaar bijvoorbeeld was Zeefuik best teleurgesteld dat hij geen transfer mocht maken van Groningen, en toen had hij daar over met hem en dat hij uiteindelijk nog een jaar moest uitblinken om dan dat jaar erop die transfer te maken. En dat deed die, met het vervolg dat hij een mooie transfer maakte naar Hertha. Of met De Wit praten over waar hij moest gaan staan als aanvallende middenvelder om zo zijn goaltjes te pikken, wat resuldeerde dat hij nu topscorer is van de huidige poule bijvoorbeeld. Sommige jongens hebben zo'n steuntje in de rug nodig. Maar spelers doorontwikkelen hebben ze echt zelf in de hand, niet bij Jong Oranje.

13 november 2020 om 12:18

De Wit is niet sierlijk maar speelt wel in de top van NL i.t.t. Veerman. Ook laat hij het al langer zien dan Gravenberch. Ik vergelijk hem bewust niet met Matusiwa omdat je ook een controleur moet hebben. De Wit is momenteel de grote man van Jong Oranje en een bepalende speler van AZ. Voetbaltechnisch niet een mooie speler om naar te kijken, maar ook bij een voetballende ploeg houdt hij stand. De andere genoemde spelers beschikken over meer talent, maar moet je je belangrijkste speler er uit halen omdat anderen misschien beter worden? Dat is altijd nog maar de vraag, maar bij een opleidingselftal is dat nog uit te leggen. Echter weet je het van te voren nooit. Kuijt was ook een lelijke voetballer maar heeft toch de top bereikt.

13 november 2020 om 12:48

Ik denk dat men de wedstrijd tussen AZ en Heerenveen alweer is vergeten, waarin het middenveld van AZ (met onder andere de wit) het middenveld van Heerenveen (met onder andere veerman) helemaal zoek speelde. Ik denk dat de coaches van de nationale elftallen vooral kijken hoe spelers presteren tijdens de topwedstrijden. Als je ziet dat gravenberg enorm goed speelt in de Champions League en Matusiwa tegen Feyenoord echt heel goed speelt, terwijl veerman tegen zowel Ajax als AZ het totaal laat afweten. Dan snap ik bepaalde keuzes wel. Ekkelenkamp daarentegen heeft het nog niet echt laten zien in het eerste van Ajax en zijn oproep snap ik niet geheel, maar dat veerman niet altijd gelijk wordt opgeroepen kan ik zeker begrijpen.

13 november 2020 om 12:54

Volgens mij speel je voetbal nog steeds met z'n elven. Dus kun je het Veerman niet gaan aanrekenen dat het middenveld van AZ in een onderlinge wedstrijd beter was.

13 november 2020 om 13:26

@alkmaardertje - “terwijl veerman tegen zowel Ajax als AZ het totaal laat afweten.” - Ik hoorde dit Mulder ook bij een praatprogramma zeggen tav Ajax en op Twitter was er iemand die dit zei en jij hier nu ook. Tav Veerman tegen AZ heb je een punt naar mijn mening. AZ speelde Heerenveen helemaal zoek, inclusief Veerman, maar tegen Ajax vond ik Veerman best aardig juist. Ik ben toen naar wat rating sites gaan kijken en daar zag ik wel wat bevestiging in wat meer objectieve data. Bijvoorbeeld, van Whoscored kreeg Joey Veerman een 7.61 en kreeg met afstand de hoogste rating van zijn team. De nummer 2 (andere Veerman) duikt al onder de 7 tegen Ajax, terwijl die nog wel een goal wist te maken en daar krijg je aardig wat punten voor volgens hun ratingsysteem. Ik denk trouwens dat niet veel mensen die de wedstrijd Heerenveen tegen AZ hebben gekeken die alweer vergeten zijn. Dat was een van de meest indrukwekkende wedstrijden van de afgelopen maanden naar mijn mening. Hele puike pot, voetballend gesproken.

Echt geen reden die wij kunnen bedenken zonder dat we weten wat er achter de schermen gebeurt om te bepalen hoezo hij niet is opgeroepen. Ik had hem zelfs liever bij het grote Oranje willen zien dan Gravenberg. Maar dat is een discussie voor een andere keer.

13 november 2020 om 12:04

Hij wordt deze week 22, mag hij meedoen aan het EK volgend jaar? Zo niet, dan snap ik dat je hem niet meer oproept.

Hm, ik had in eerste instantie begrepen dat hij er niet bij zou zijn vanwege zijn leeftijd. Als dat niet het geval is, dan snap ik er weinig van. Ik zie niet in wie er op zijn positie beter is dan hem. Matusiwa is natuurlijk ook een heerlijke speler, maar een compleet ander type speler. Een beetje Modric vergelijken met Kanté qua spel.

13 november 2020 om 12:08

Anderzijds is Matusiwa al 22 jaar en dus ouder dan Veerman. Ik zat ook te denken aan leeftijd, maar in dat geval was Matusiwa ook gepasseerd geweest. Misschien is de technische staf van Jong Oranje wel gewoon zo matig als veel mensen denken.

13 november 2020 om 12:10

Nee hoor, Veerman mag in principe voor Jong Oranje geselecteerd worden, 21 jaar, en ik denk dat die ook gewoon meegaat naar het jeugd EK. Ondanks dat hij dan al 22 is, mag hij dan wel mee naar de jeugdtoernooi. Dit omdat hij dan al bij de selectie zat voor de kwalificatiewedstrijden (volgens mij waren dat de regels). Harroui, De Wit en Matusiwa zijn bijvoorbeeld al 22. Overigens moet er nog wel een vervanger komen voor Botman, want tegen Jong Wit-Rusland kan je misschien wel Schuurs en Hoogma zetten. Maar tegen Jong Portugal voor volgende week woensdag om de koppositie, heb ik nog wel mijn twijfels. In principe mag Jong Oranje gelijk spelen of verliezen met maximaal 1 doelpunt (of ze moeten uit doelpunten maken). Maar ik ben bang dat er wel meer doelpunten vallen. Ongeacht dat Jong Oranje eerder van ze hebben gewonnen, heeft Jong Portugal echt een onwijs sterke selectie. Ik denk dat Teze wordt opgeroepen voor Jong Oranje, en anders denk ik dat Van de Looi misschien voor Van Hecke gaat (nooit eerder geselecteerd, maar zou wel nu verdiend zijn). Echter, zag ik dat De Ligt weer fit was. Met zijn leeftijd mag hij opgeroepen worden, 21 jaar, en hij heeft nog geen interland gespeeld voor Jong Oranje. Dus misschien hem selecteren?

Enerzijds kon je in de wedstrijd tegen Ajax goed zien dat Veerman in wedstrijden tegen een tegenstander van formaat nog niet echt zijn stempel weet te drukken, maar zeker voor Jong Oranje verbaast het me wel dat zo'n talentvolle spelmaker, die met twee goals en vier assists in acht wedstrijden toch zijn waarde wel bewijst in de Eredivisie, gewoon wordt overgeslagen. Dat een huis-tuin-en-keukenvoetballer als Ekkelenkamp, die bij Ajax de bank warm houdt dan wel een uitnodiging krijgt is dan eigenlijk niet uit te leggen. En zeker niet met 'de concurrentie is groot.'

13 november 2020 om 11:53

Ach, welke speler kan dat nou echt? Als je in een team speelt dat gewoon minder is, dan moet je gewoon een paar dingen laten zien dat je het in je hebt. Je kan als 1 talent niet even heel Ajax dronken spelen. Ik zag hem 1 lange bal geven en daaraan zag je gewoon echt dat die echt zoveel gevoel heeft in zijn poot, dat soort dingen is voor mij het belangrijkste. Ik bedoel, zet een gravenberch bij Heerenveen neer en denk jij dat hij dan Heerenveen even bij de hand had genomen? En toch is die rijp genoeg voor het grote oranje. Soms verwachten wij gewoon teveel van onze talenten en ben je pas goed genoeg als je in je eentje even een topploeg dronken speelt.

13 november 2020 om 12:32

Helemaal eens hoor, en het is ook niet als kritiek bedoelt en zeker geen argument om hem thuis te laten als Jong Oranje moet spelen. Maar je hebt wel eens spelers die echt opstaan en zelfs in die wedstrijden de touwtjes in handen nemen. Vóór zijn transfer naar Italie zag ik dat Jerdy Schouten eens doen tegen Feyenoord bijvoorbeeld en in een bekerfinale tegen PSV was een piepjonge Maher eens de absolute uitblinker. In een verder verleden speelde Arjen Robben de Feyenoordverdediging tijdens zijn debuut helemaal dronken en in 1999 was een jonge, besnorde Mark van Bommel de uitblinker bij Fortuna, dat Ajax met 1-3 op de knieën kreeg. Het is dus echt niet ondenkbaar dat jonge spelers met veel potentie ook in mindere ploegen uitblinken of zelfs het verschil maken.

13 november 2020 om 13:30

en het is ook niet ondenkbaar dat wereldtoppers soms ook een team niet op sleeptouw kunnen nemen. Zie Messi bij Argentinië.

Dus wat wil je nu zeggen?

13 november 2020 om 11:59

Enerzijds kon je in de wedstrijd tegen Ajax goed zien dat Veerman in wedstrijden tegen een tegenstander van formaat nog niet echt zijn stempel weet te drukken. Wat een raar argument. zet een willekeurige andere speler op dat moment op die positie en die verzuipt ook. als je teamgenoten geen pressie spelen en half druk zetten op eigen helft. Dan kun je in jee eentje niet zoveel betekenen tegen een makkelijk voetballende tegenstander. Gotze, Klaassen of elke willekeurige andere speler zou er in jouw ogen op deze manier ook niets van kunnen. Had Veerman deze middag bij AZ gespeeld, dan was hij volgens jou geweldig geweest.

13 november 2020 om 12:33

Leg een ander woorden in de mond, zeg...

13 november 2020 om 13:36

Achja, een andere Ajax tribuneklant die er vorig jaar totaal niet aan te pas kwam schiet nu de hele eredivisie aan gort en is de mvp van de eredivisie op dit moment (Danilo) op moment dat ie bij iets lager aangeschreven team gaat spelen. Er bij Ajax als 'huis-tuin-en-keuken' voetballer niet aan te pas komen zegt dus niet zoveel over je niveau binnen de eredivisie. Vind overigens zeker dat deze Joey Veerman er ook bij moet zitten.

13 november 2020 om 15:07

Punt blijft of je het wekelijks waarmaakt en een uitverkiezing verdient. Vorig jaar was Danilo totaal niet in beeld bij de Braziliaanse bond, inmiddels is-ie geselecteerd voor het Braziliaans Olympisch elftal.

Tsjah, Matusiwa en Veerman zijn beide ongeveer even goed. Dan moet je kiezen.

Of inderdaad beide en dat Reis niet oproepen. Matusiwa en Veerman zijn de beste spelers bij hun club en spelen wekelijks in de Eredivisie. Reis speelt 2e Bundesliga en niet eens altijd. Maarja, Reis zit al een poos bij Jong Oranje en stelt niet teleur.

Dus dan is het toch een kwestie van kiezen tussen 2 goede opties.

13 november 2020 om 12:02

Matusiwa en Veerman zijn echter to-taaaaal niet met elkaar te vergelijken. Compleet andere spelers. Dus die vergelijking gaat bepaald niet op.

13 november 2020 om 12:04

Gewoon lekker Ekkelenkamp thuislaten, Reis, Matusiwa en Veerman mee! Denk dat die met z'n drieã«n nog best een leuk middenveld vormen.

13 november 2020 om 12:07

Ik ben het met jou eens dat Matusiwa mee moet hoor. Hele mooie speler. Ik bedoelde meer dat die vergelijke nogal mank loopt. Ben het geheel met je eens namelijk, Ekkelenkamp verdient het niet om erbij te zijn op basis van de prestaties van deze heren. Of zelfs Reis nog eerder niet. Veerman en Matusiwa wel.

13 november 2020 om 12:11

Nee klopt, die vergelijking slaat nergens op. Matusiwa en Veerman zijn heerlijke spelers waar ik echt van kan genieten (en dat is verdomt lastig over een Heerenveen speler te zeggen ). Reis is de jongste en zit er al jaren bij dus dat snap ik wel. Ekkelenkamp teert nog steeds op het omvergooien van Ronaldo.

13 november 2020 om 12:06

Het zijn twee totaal verschillende voetballers. Matusiwa is een pure verdedigende middenvelder, terwijl Veerman een voetballende controleur die bovendien multifunctioneel is. Dan zou je toch denken dat de afweging is of je Reis of Matusiwa selecteert. Maar goed, het is natuurlijk ook niet zo'n enorme strekking dat de technische staf van Jong Oranje fouten maken.

Het is inderdaad 1 grote grap dit, hoe is het nu mogelijk dat Veerman niet geselecteerd is? Aan de andere kant is het voor ons als sc Heerenveen wel dikke prima aangezien hij nu even wat rust krijgt, maar puur voetbaltechnisch is het echt te belachelijk voor woorden... En dan helpt het natuurlijk ook niet mee van vd Looi een achtergrond bij FC Groningen heeft, dat heeft dan helemaal de schijn tegen natuurlijk.

13 november 2020 om 12:38

Wat is dat voor bs. Een van jullie minste spelers, Floranus, wordt wel continu geselecteerd. Beetje een kinderachtige theorie. Van de Looi is 48 jaar, niet 13. Dus dit soort sentimenten spelen echt geen rol.

Zijn leeftijd zou ook een rol kunnen spelen. Die jongen is natuurlijk geen 19 jaar of iets dergelijks meer. Hij is van november 1998, dus dat zou een reden kunnen zijn dat hij er niet bij zit. Nu weet ik niet hoe dat precies zit met leeftijden en Jong Oranje, maar het zou wellicht mee kunnen spelen.

Jong Oranje?
Als hij bij Ajax had gespeeld had hij al meerdere interlands gehad voor het grote oranje.
Spijtig dat het bij ons weer zo moet gaan.

Ach ja selectie procedures bij de Knvb.... Zowieso lachwekkend maargoed de Knvb wil heel graag met een zooi 23 jarigen volgend jaar aan een EK voor O21 mee doen om zo weer is een prijsje te pakken. Spelers als Floranus, Doehki, Sierhuis, de Wit, Hoogma etc horen helemaal niet meer in wat officieel een O21 team is te spelen en gaan nooit Oranje halen. En dat terwijl je 18/19 jarigen die op het hoogste niveau in de basis spelen bij clubs als Hoffenheim, Celtic, Charlton etc, en wel het talent hebben om ooit Oranje te halen links laat liggen. Er is al jaren wanbeleid bij de Knvb jeugd selecties. Een Taylor van jong Ajax is op elk gebied een beetje speler als een Reis. Frimpong is beter als Floranus en Zeefuik. Bogarde is op zijn 18e al een betere speler als Hoogma en Doehki en zo kan je uren lang door gaan. Wanbeleid en Gravenberch is daar het mooiste voorbeeld van. 44 wedstrijden voor jong Ajax, 23 wedstrijden voor het eerste en 4 wedstrijden voor jong Oranje. Net pas zijn debuut gemaakt en zit nou bij het grote Oranje. De Knvb moet veel eerder door selecteren maargoed doen ze al jaren niet.

13 november 2020 om 12:59

Och kerel, Taylor heeft net een paar wedstrijden KKD gespeeld en is beter dan Reis, die bijna 50 wedstrijden in de ED gespeeld heeft en nog geen 20 jaar oud is. Die zal we voor de lol door Barcelona gehaald zijn. Frimpong beter dan Zeefuik? Kom op zeg. Zeefuik was 1 van de beste backs van Nederland afgelopen jaar. Niet voor niets dat hij aan PSV gelinkt werd als vervanger van Dumfries. Misschien hebben ze wel meer talent, maar als je die jongens van 18/19 nu de kans geeft, roep je over 2 jaar roep je weer precies hetzelfde.

13 november 2020 om 14:10

Intresseerd me vrij weinig hoeveel wedstrijden iemand heeft gespeeld, ik kijk gewoon naar niveau en talent. Taylor is veel en veel beter als Reis, niet zo'n klein beetje ook. En yep Frimpong is beter als Zeefuik.

Ik zou oproepen wie het meeste talent heeft zo lang ze spelen op de hoogste niveau omdat jong Oranje een efltal is waarbij de bedoeling is dat je spelers ontwikkeld. Niet heel ingewikkeld of een vreemde menining.

13 november 2020 om 14:24

Spelers van 18-19 spelen maar mooi in onder 20. Dat team is er ook niet voor niets. Ik vind het prima dat je vindt dat de ene speler meer talent heeft dan de andere, maar een hoger niveau ben ik absoluut niet met je eens. Het is ook leuk om de meest getalenteerde spelers op te roepen, maar als ze op dat moment nog niet goed genoeg zijn, hebben de spelers en het team daar niets aan. Laat ze maar lekker spelen in hun leeftijdscategorie, en als ze daar uitblinken, roep ze op. Aangezien ik niemand anders hoor om die jongens die je noemt, zullen ze nog wel niet de hele competitie kapot spelen, dus hou ze lekker in onder 19/onder 20

13 november 2020 om 13:33

Haha Charlton ook echt. Dan doel je dus op Maatsen die nog maar net 6 wedstrijden heeft opzitten in de League one en dit jaar 18 is geworden. Lol. Super hoog niveau man. Hoffenheim en Charlton in hetzelfde rijtje noemen is best wel grappig. Taylor heeft niet eens een vol seizoen gedraaid met Jong Ajax, terwijl Ludovit al 1,5 seizoen Eredivisie al in zijn benen had. Je hebt toch toch Oranje onder-20, onder-19, etc. voor om spelers van die leeftijdscategorie in te laten stromen. Anders kan je beter die hele pyramide eruit gooien. Dan kunnen die jonkies niet meer meedoen met de jeugd Wk's en Ek's van hun leeftijdscategorieen. Ik ben blij dat jij niet het beleid uitstippeld bij de Knvb. We hebben al wat incapabele mensen daarzitten, laat staan dat ze jou nog erbij nemen.

13 november 2020 om 14:19

Yup Charlton, grote mannen voetbal (en daar gaat het om als je 18/19 bent) en league one is een serieuze competitie hoor met grote ploegen en een prima niveau. Beter als onze KKD maargoed. Maargoed gelukkig speelt (nouja voornamenlijk de bank warm houdt) Reis bij het grote Osnabruck en een jaar ervoor jeugdwedstrijden bij Barca... Ik weet niet hoor wat je punt is, ervaring bij een jeugdploeg (wat O21 hoort te zijn) is normaal geen ding. En nee je hebt O20 (wat een onzin team is met enkel oefenpotjes) en O19 niet voor spelers die in het eerste spelen bij hun club en dus grote mannen voetbal dagelijks/ wekelijks spelen. Die doen je geen plezier meer om in een jeugdelftal te gooien, heb je niks aan. O20/o19/o18 kan je gebruiken voor spelers die wekelijks jeudgvoetbal spelen of wanneer je gewoon die spelers niet kwijt kan maar je kan ze prima kwijt hoor in O21. Knvb wil gewoon hetzelfde doen als met Foppe destijds, scoren met oudere middelmatige spelers terwijl andere landen met 18/19 jarigen op de proppen komt. Prima maar is niet een beleid waar ik het me eens ben.

13 november 2020 om 15:30

Maar we hebben niet eens spelers geselecteerd van de Kkd, dus die vergelijking gaat niet op. Uhm bank warmhouden? 2 wedstrijden basis en 2 wedstrijden wissel sinds hij is overgenomen, en ze staan nu tweede in de 2. Bundesliga, dus wat wil je ermee zeggen? Bij de onder-20 doen ze normaal mee met de Wk's onder-20. Alleen was Oranje niet gekwalificeerd voor die eindtoernooi van vorig jaar (gewonnen door Oekraine). Maar sorry hoor, met betrekking tot Foppe ben ik echt niet mee eens, want alle talenten van die lichting werden ook al geselecteerd door Van Basten (maduro, De Jong, Schaars, Babel, Huntelaar, etc. zweefde al tussen jong oranje en het grote oranje in 2006/2007), dus Foppe moest het sowieso met b-garnituur doen. Uiteindelijk zijn van die 2006/2007 lichting, de volgende spelers a-international geworden: Vermeer, Krul, Velthuizen, Vorm, Vlaar, Braafheid, Verhaegh, Tiendalli, Schaars, Emanuelson, Medunjanin (weliswaar bij Bosnie), De Zeeuw, Hofs, Aissati (weliswaar bij Marokko), Huntelaar, Castelen, John, Pieters, Brama, Drenthe, Bakkal, Elia, Lens, Beerens, en Owusu-Abeyie (weliswaar bij Ghana). Je kunt geen spelers ontwikkelen bij de jeugd elftallen, want van die lijst daarboven gaan de grotere talenten gelijk het grote Oranje in. Gelukkig is dat nu meer gebalanceerd.

Moet zeggen dat het ook wel lastig is om ren selectie samen te stellen voor jong oranje. Heel veel jonge talentvolle spelers op dit moment. Maar zou zelf Veerman zeker opgeroepen hebben, maar we weten dat van de Looi zijn lievelingetjes heeft en niet snel afwijkt van de bestaande selectie. Drommel word bijvoorbeeld ook nooit opgeroepen en Roemeratoe is ook afgevallen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren