Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Vertrokken uit Amsterdam, nu een sensatie: ‘Had meer krediet verwacht bij Ajax’

Woensdag, 30 augustus 2023 om 12:00 • Laatste update: 15:08

Azor Matusiwa genoot een groot deel van zijn jeugdopleiding bij Ajax, maar wist nooit door te breken in de hoofdmacht. De inmiddels 25-jarige middenvelder vertrok in de zomer van 2019 naar FC Groningen, dat hem twee jaar later met veel winst verkocht aan Stade Reims. Daar doet Matusiwa het zó goed, dat hij volgens collega en teamgenoot Mitchell van Bergen dicht bij het krijgen van een standbeeld is. Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters zocht Matusiwa op in Frankrijk voor de VZ Zomertour.

De rechtspoot moet lachen als hij de suggestie van Van Bergen hoort. “Dat is een beetje overdreven. Mitchell houdt een beetje van overdrijven, haha. Ik heb het goed naar mijn zin hier. De mensen zijn blij met me en ik ben blij met de club.” Het goede spel van Matusiwa werd eind juli beloond met een nieuw en verbeterd contract, waardoor hij nu tot de zomer van 2027 vastligt bij Reims.

“Ik ben een speler die voor elke bal vecht. Het is niet zo alsof ik echt uitmuntend contact heb met de supporters, maar ik denk wel dat ze me waarderen. Het is natuurlijk altijd fijn als de fans je waarderen.” Matusiwa maakte zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Ajax in het seizoen 2017/18, toen hij op de laatste speeldag negentig minuten speelde op bezoek bij Excelsior (1-2). Dat werd uiteindelijk ook het enige officiële optreden van de middenvelder in het shirt van de Amsterdammers.

“Erik ten Hag hield een beetje van spelers zoals ik. Ik was op dat moment alleen een beetje geblesseerd”, vervolgt de viervoudig international van Jong Oranje. “Toen heb ik de knop om kunnen zetten met de gedachte: je traint nu met het eerste mee, je zit dicht tegen het eerste elftal aan. Probeer nog even vol te houden, het is bijna vakantie. Alleen toen merkte ik dat het gewoon echt niet meer ging en wist ik dat als ik doorging, het gevaarlijk kon worden voor het vervolg van mijn carrière.”

Matusiwa besloot op dat moment om zich volledig te gaan focussen op zijn herstel. “Na een half jaar kwam ik terug en hoorde ik dat ik weer helemaal onderaan de pikorde moest beginnen. Toen dacht ik: ik heb hier wel iets opgebouwd en nu moet ik opeens onderaan de pikorde beginnen”, aldus de middenvelder. “Vervolgens ben ik met mijn zaakwaarnemer en Ajax gaan zitten. De club gaf aan dat ik weer voor mijn plek moest gaan vechten. Als je hoort dat jonge talenten je voorbij zijn gegaan en dat je je weer moet gaan laten zien bij Jong Ajax... Dat is wel een hele grote stap terug.”

“Of ik me daarin onterecht behandeld voel door Ajax? Ik had wel meer krediet verwacht. Uiteindelijk heeft de club die beslissing genomen. Als je bij Ajax 1 zit, goede wedstrijden bij Jong Ajax speelt, gewaardeerd wordt en je contract openbreekt, dan verwacht je wel meer waardering. Maar so be it. Het heeft me wel geholpen om sterker te worden. Nu zit ik bij Reims. Ik ben heel blij met hoe mijn carrière is verlopen”, sluit Matusiwa af.

Harde lessen in het buitenland: ‘Ik sta nu open voor bepaalde Eredivisie-clubs’

Bekijk hier het interview met Mitchell van Bergen.Lees artikel



Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door bongiorno)

Is toch normaal? Wereld draait door tijdens een blessure.. als ze iemand die basis stond er ineens uit zouden halen zou het ook eeg vreemd zijn. Ook komen spelers na een lange blessure vaak lastig terug op niveau. Niet meer dan normaal dus dat hij zich weer moest bewijzen.

28 augustus 2023 om 19:25

Tsja anders hadden we nu niet Alvarez zo kunnen ontwikkelen op zijn positie.

29 augustus 2023 om 00:50

En Matusiwa had ook gewoon die jaartjes Groningen nodig. Desondanks had dit nu best een goede opvolger geweest voor Alvarez!

30 augustus 2023 om 09:07

Ja echt he, hoe kan hij nou verwachten na die paar wedstrijden zoveel krediet te hebben verdiend dat hij na terugkomst van zijn blesure bovenaan de pikorde dient te staan. Dat geldt voor spelers als Litmanen, Davids en recenter Frenkie en Tadic, niet voor meneer A. Matusiwa. Sommige mensen snappen echt niet hoe de wereld werkt.

Vond het oprecht jammer dat hij niet meer kansen kreeg bij Ajax. Speelde bij zijn debuut tegen Excelsior echt een goede pot en is een stofzuiger met prima voetballend vermogen en veel fysiek vermogen. Denk dat hij na Reims nog wel een leuke stap maakt.

28 augustus 2023 om 19:28

Ideale vervanger voor Alvarez lijk mij. Maar dan moet je wel afscheid nemen van Taylor en / of Klaassen

28 augustus 2023 om 19:36

Eerlijk gezegd vind ik het een beetje vreemd dat ze op Tahirovic gokken als 6 in plaats van voor een 6 kiezen die meer bewezen heeft. Je hebt nu Tahirovic en Vos daar, dus zie niet snel een 6 komen tenzij ze Vos een heel jaar in Jong willen laten spelen i.p.v. eerste wissel op 6 zijn.

Taylor vind ik prima concurrentie voor Van den Boomen. Klaassen zie ik echt niet meer een basisplaats veroveren en denk niet dat hij een heel seizoen op de bank wil zitten dus hij zou van mij weg mogen. Maar weet niet of dat de komst van een 6 zou beïnvloeden.

Toch had ik deze jongen graag nog wat langer bij Ajax willen zien. Deed het daar tot aan zijn blessure goed. Natuurlijk, Ajax moet door selecteren, maar soms bloeien vertrekkers opeens heel erg op bij andere clubs. Botman, Schuurs en deze jongen, om maar een paar voorbeelden te noemen. En Schuurs en Botman zijn sowieso beter dan Medic.

28 augustus 2023 om 20:25

Ja, op dit moment. Botman heeft nooit een serieuze kans gekregen bij Ajax, maar was de Schuurs die van Fortuna overkwam naar Ajax (toen) beter dan Medic toen hij van St Pauli overkwam naar Ajax (nu) ?

Ik vind van niet; de twee zijn zeer vergelijkbaar qua fysiek, gebrek aan wendbaarheid, gebrek aan handelingsnelheid, de foutjes maar ook wel goed afstandschot in de benen. Gelijk aan elkaar, echter zie ik bij Medic wel een bepaalde mentale hardheid waardoor ik de hoop heb dat hij zich sneller en beter bij Ajax ontwikkelen gaat, dan dat Schuurs ooit heeft gedaan.

29 augustus 2023 om 21:16

Medic is dan ook enkele jaren ouder dan Schuurs

29 augustus 2023 om 08:37

Tja, soms bloeien vertrekkers opeens op bij een andere club. Maar je kunt natuurlijk onmogelijk iedereen binnenboord houden, dan heb je een selectie van 40 man. Je laatste zin slaat overigens helemaal nergens op, aangezien Schuurs en Botman niet concurreerden met Medic. Botman vertrok omdat Blind en Martinez voor hem in de pikorde stonden. Schuurs was ingehaald door Timber. Dus de vraag is niet of ze beter zijn dan Medic (die pas kwam toen Schuurs al een jaar weg was en Botman zelfs 3 of 4 jaar) maar of ze beter zijn dan Timber, Martinez en Blind. Daarbij ook nog de kanttekening dat Botman niet bij het voetbal past dat Ajax wil spelen, dat zegt Botman zelfs zelf.

29 augustus 2023 om 10:41

Dat doorselecteren is van alle tijden, en je ontkomt daar nu eenmaal niet aan. Dat is ook niet iets wat ik betwist. De vergelijking Schuurs/botman versus Medic maakte ik meer in de zin van dat tijden veranderen. En het Ajax van toen die twee terecht een transfer gunde omdat er betere opties waren, maar dat nu Medic als kwaliteit voldoende wordt geacht. Terwijl ik de twee vertrekkende CV’s in kwaliteit hoger aansla, en in het Ajax van nu zo maar het verdedigingscentrum zouden kunnen vormen. Al zal ik de net gehaalde Sutalo nu te kort doen, afgaande op wat ik van hem heb gezien. En dat Hato in potentie zeker niet onderdoet voor een Botman. Alhoewel beide spelers moeilijk vergelijkbaar zijn. Hoe dan ook, de tijd zal het leren….

Tijdens FIFA spelletjes probeer ik altijd 'verloren zonen' terug te halen naar Ajax, waaronder deze Matusiwa. Hij zou thans niet misstaan hebben als de vervanger van Alvarez.

28 augustus 2023 om 21:45

Het probleem is dat je voor zo'n 5 miljoen euro betere verdedigende middenvelders haalt dan deze Matusiwa. Hij is een leuke speler, maar dan vooral voor de subtop van Nederland. Topclubs kunnen nou eenmaal betere spelers aantrekken op die positie.

is te makkelijk om van die talenten die het nu op hun 25-26e ergens leuk doen opeens te gaan zeggen dat ze bij ajax de kans hadden moeten krijgen... ze vergeten dan ff dat die jongens vaak vanaf hun 19-24e (of soms later/eerder) er geen pepernoot van kunnen bijwijze van. dat ze in die jaren gewoon op hun niveau speelde en gewoon hun stappen blijven maken waardoor ze dan uiteindelijk in hun hoogtij dagen (midden/eind 20) hun volle potentie bereiken...
leuk en aardig maar een club als ajax gaat toch nooit zo lang op een speler wachten totdat ie dat potentieel heeft bereikt?

leuke speler, zit goed op zijn plek, hopelijk maakt ie nog een stap

28 augustus 2023 om 20:55

Ik ben 1 van de personen die heeft gezegd dat hij meer kansen verdiende, maar dat is niet op basis van hoe hij het nu doet. Dat is op basis van wat ik van hem zag bij Ajax en vond het echt een speler met potentie.

Tja, als je op dat moment Alvarez en Martinez in de selectie hebt, is er voor zo'n jongen weinig kans om door te breken. Dan kun je meer krediet willen, maar op dat moment ben je gewoon een jong talent die alles nog te bewijzen heeft. Bij pakweg een FC Twente of lager krijg je die kans wel, maar hier hebben we het over Ajax. Hij heeft zich elders goed ontwikkeld, maar nog steeds zou ik hem te licht voor Ajax achten. Een gezonde dosis zelfreflectie en een juiste blik op de realiteit zijn ook factoren die meespelen. Zelfreflectie heeft hij wel, maar ik denk niet helemaal dat hij beseft hoe makkelijk het voor Ajax is om een betere speler dan Matusiwa te halen voor niet eens zoveel geld (in relatieve zin).

29 augustus 2023 om 06:00

Toen was hij allang weg.
Hij was op het moment dat hij speelde ernaast vanwege frenkie, van de beek en schone dus ook logisch dat hij ernaast stond want die 3 waren goed samen.

Uitstekende speler dit, zou niet misstaan op het oranje middenveld naast frenkie. Een sleler met gif die zich nu al een tijdje staande houdt ij de ligue 1. Een echte ballenafpakker, die ook nog kan voetballen

Heel leuk dat ze collega dat zegt maar blijft nu ook nog steeds geen keuze.
Met alle respect waar hij nu speelt is nog steeds geen niveau voor Ajax speler.
En in de tijd dat hij er speelde was schone en frenkie logischer om te spelen dan hij dat was.
En in de verdediging had je toen Sanchez en een uitstekende De Ligt.

Defensieve middenvelders worden altijd onderschat en helemaal in Nederland. We praten ze altijd naar beneden omdat "ze niet kunnen voetballen" zoals bij Alvarez, Sangare, De Roon en Schouten terwijl het echt de backbone van je team is. Vandaar dat het ook mijn favoriete positie is. Azor deed het echt geweldig bij Groningen. Zie hem wel slagen bij een top 4 club. Zijn vertrek heeft Fledderus nooit opgevangen, wat een van de reden is dat we degradeerden.

Wat ik wel vaker roep, samenwerkingsverband met Eredivisie club zou helemaal niet zo gek zijn zodat je talenten als Matusiwa maar ook Doekhi en nu Hansen, unuvar, Regeer etc een kans geeft om weer terug te komen na paar jaar. Beetje Botman constructie.
Mooi vb ook omdat Heerenveen in dit geval financieel krap zit door minder economisch achterland en kleine populatie (jeugdopleiding)
Zou je elkaar prima kunnen helpen waarbij beide financieel vooruit gaan en speler speeltijd krijgt. Zo moeilijk is t niet lijkt me, zeker niet met KJ Huntelaar als ingang bii beide clubs (??)
Enfin, misschien teveel eigenwijze mannetjes en gokken op aankopen resp eigen spelers. Doodzonde

29 augustus 2023 om 10:30

Gj7300

Daarom zo jammer dat een Willem 2 niet in de Eredivisie speelt. Dat zou echt de ideale club zijn. Spelen ook op dezelfde manier, geven jeugd veel kans en staan ook voor aanvallend voetbal.

Dit seizoen had je dan Regeer, ASE, Unuvar en Fitz-Jim kunnen verhuren. Lekker vlieguren maken in de Eredivisie.

29 augustus 2023 om 16:24

Is dat niet de reden dat ze gedegradeerd zijn, doordat ze zoveel spelers huurden?

Dertien in een dozijn voetballer. Denk dat niemand hem mist bij Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax183
10.Excelsior16-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. de GraaffKeeper00
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper70
G. RulliKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren