Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rennes neemt na komst Matusiwa afscheid van voormalig Premier League-ster

Laatste update:

Nemanja Matic is niet langer speler van Stade Rennes. De 35-jarige middenvelder heeft zich tot medio 2026 verbonden aan Olympique Lyon, dat 2,6 miljoen euro overmaakt naar les Rennais. Matic moet OL met zijn ervaring behoeden voor degradatie uit de Ligue 1.

Matic speelde pas sinds augustus 2023 voor Rennes, dat 2,5 miljoen euro betaalde aan AS Roma. De 48-voudig international van Servië speelde slechts 19 officiële wedstrijden, waarin hij 3 assists afleverde. Nu stapt Matic binnen de Ligue 1 over van de nummer negen naar de nummer zestien op de ranglijst.

In Lyon moet Matic zorgen voor meer controle op het middenveld. De gevallen grootmacht hoopt naast de Servische linkspoot ook Pierre-Emile Højbjerg te verleiden tot een tijdelijk avontuur in Frankrijk. Het is echter nog maar de vraag of Tottenham Hotspur de Deense middenvelder op huurbasis laat gaan.

Vrijdagavond speelde Lyon toevalligerwijs tegen Rennes. Matic was als toeschouwer aanwezig in het Groupama Stadium. De controleur zag toe hoe zijn nieuwe werkgever met 2-3 onderuit ging, waardoor de zorgen om degradatie weer wat toenemen. Lyon versterkte zich eerder deze transferperiode met Brazilianen Lucas Perri en Adryelson van Botafogo. Aanvallers Gift Orban en Malick Fofana kwamen over van het Belgische KAA Gent.

Matic is tot dusver de meest ervaren winterse versterking van Lyon. De Serviër maakte in zijn carrière naam bij onder meer Chelsea, Manchester United en Roma. In het seizoen 2010/11 speelde Matic op huurbasis in de Eredivisie, toen the Blues hem stalden bij Vitesse in Arnhem.

Matusiwa
Matic had al langere tijd een persoonlijk akkoord met Lyon. Bij Rennes maakte de routinier zich onmogelijk door niet te komen opdagen op meerdere trainingen. Ook zou Matic plotseling de WhatsApp-groepschat van de selectie hebben verlaten. Na de komst van Hilversummer Azor Matusiwa besloot Rennes alsnog mee te werken aan de uittocht van Matic.

Matusiwa werd voor liefst 16 miljoen euro overgenomen van Stade Reims. Dat bedrag kan middels bonussen zelfs oplopen tot 20 miljoen euro. Matusiwa debuteerde vrijdag in het shirt van Rennes. Tijdens de zege op Lyon kwam de controleur 27 minuten voor het laatste fluitsignaal binnen de lijnen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vormde echt een sterke blok op het middenveld samen met Kante in Chelseas kampioensjaar onder Conte. Daarnaast al vele jaartjes een solide speler geweest. Ik zal zijn poeier tegen Spurs in Wembley nooit meer vergeten. Hopelijk kan hij belangrijk zijn voor zijn nieuwe werkgever.

Was besiktas niet bezig om Matic binnen te halen? Dat zou zeker een versterking voor hen zijn, erg jammer.

27 januari 2024 om 15:49

Voetballen er al niet genoeg bejaarden in Turkije?

27 januari 2024 om 21:20

Wij leren dat nooit af. Wanneer een Turkse club in verband wordt gebracht met een 20jarige speler, dan worden er gigantisch veel tweets uitgestuurd met een foto van die jongen en een prullenbak. Maar wordt de club in verband gebracht met een oude, versleten vedette, dan breekt de hel los. Elke supportersgroep noemt zichzelf kampioen. Het bestuur gaat mee en doet wat de supporters willen, anders krijg je boze fans die bij iedere thuiswedstrijd scheldende spreekkoren zingen en eisen dat bestuursleden ontslag nemen. Dit gaat al eeuwen zo in Turkije en zal ook nooit veranderen. Sacha Boey was een 20 jarige jongen toen hij naar Galatasaray kwam. Deze jongen kreeg de hele supportersgroep tegen zich, en het bestuur had besloten om hem weg te sturen. Hij moest zelf een club zoeken, wat niet was gelukt. Gisteren is deze jongen verkocht naar Bayern München voor €35.000.000. Je gaat denken oke, vanaf nu moeten supporters inzien dat jonge talenten geld opleveren. Maar nee, Twitter barst vol met tweets dat supporters Kamada of Dybala willen zien.

In Arnhem vaak draMatic genoemd...

Olympique Lyon en Stade Rennes zijn op een intrigerende manier het tegenovergestelde van elkaar in het lopende seizoen, terwijl de clubs op een soortgelijke manier tegenvallend presteren. Stade Rennes was in de afgelopen jaren niet in staat om veelbelovende jeugdspelers langer te behouden voor de club, maar produceerde wel een constante stroom aan talenten. Olympique Lyon wist spelers langer te behouden, maar was niet in staat om een speler als Rayan Cherki verder te ontwikkelen tot een speler van wereldklasse. Beide clubs hebben een historisch sterke jeugdopleiding, maar de ene club profiteert van de vroegtijdige verkoop van spelers terwijl de andere club met inkomsten uit het verleden bijna lukraak spelers lijkt te kopen. Stade Rennes is een club van de toekomst, Olympique Lyon moet oppassen dat ze niet een club van het verleden worden. Het zegt misschien wel genoeg dat de ene club investeert in een speler met potentie en een duidelijk profiel, terwijl de andere club voor (met alle respect) Nemanja Matic in deze fase van zijn carrière gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren