Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jeugdproduct Ajax heeft transfer te pakken: liefst 20 miljoen euro gemoeid

Laatste update:

Azor Matusiwa maakt de overstap van Stade Reims naar Stade Rennes, zo meldt L'Équipe donderdag. Volgens de Franse sportkrant maakt zijn nieuwe werkgever liefst 16 miljoen euro over voor zijn diensten, een bedrag dat later middels bonussen nog kan oplopen tot 20 miljoen euro. De 25-jarige Matusiwa lag in Reims nog tot medio 2027 vast.

Rennes wil haast maken met de transfer van Matusiwa, die er zondag direct moet staan in het bekerduel met Olympique Marseille. De nummer 10 van de Ligue 1, die ook nog Europees actief is, gaat de controleur uit Hilversum in eerste instantie huren van Reims

Vervolgens moet Rennes Matusiwa in de zomer definitief overnemen voor een bedrag van 16 miljoen euro. Door middel van goed haalbare bonussen kan Matusiwa Reims in een later stadium nog eens 4 miljoen euro extra opleveren.

Matusiwa speelt sinds de zomer van 2021 voor Reims en blijkt een schot in de roos voor de club. Destijds werd de rechtspoot voor slechts 4 miljoen euro overgenomen van FC Groningen, waar hij aanvoerder was.

De Nederlandse jeugdinternational groeide bij Reims binnen korte tijd uit tot een absolute sterkhouder. In Frankrijk is men lovend over Matusiwa’s fysieke én voetballende kwaliteiten.

Matusiwa genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij Ajax, waar hij onder trainer Erik ten Hag één duel in de hoofdmacht speelde. Afgelopen zomer werd hij veelvuldig gelinkt aan een terugkeer naar Amsterdam.

Ajax werd echter nooit concreet voor Matusiwa. De Amsterdammers haalden met Benjamin Tahirovic, Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen diverse goedkopere controleurs in huis.

Had Ajax Matusiwa in een eerder stadium moeten terughalen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En dat is nou een echte 6 die Ajax verder zou helpen, ik denk misschien meer dan Henderson. Leuke vervolgstap voor hem.

18 januari 2024 om 12:47

Helemaal mee eens! Is een type Enoh met meer voetballend vermogen, echt een bikkel op het veld

18 januari 2024 om 12:47

Qua positie, rek en fitheid misschien wel, maar Ajax heeft vooral heel hard leiderschap en een ervaren man met uitstraling nodig en dat heeft Henderson natuurlijk wel en in een groot surplus ten opzichte van Matusiwa zelfs.

Daarnaast denk ik niet dat Ajax in de financiële situatie zit waar het deze winter nog eens 20 miljoen kan uitgeven aan een speler (ja, ik weet dat Henderson al met al ook heel duur zal zijn, maar salaris verloopt over een langere tijd) en hoewel niet zoveel als Henderson zal je Matusiwa ook nog eens een behoorlijk salaris moeten bieden.

Daarnaast timmert deze jongen volgens mij hard aan de weg in Frankrijk en vanuit de Ligue 1 naar de Europese subtop of de Pl/la Liga is een veel kleinere stap dan vanuit de Eredivisie. Concluderend: Ja, vanzelfsprekend, maar totaal onhaalbaar voor dit Ajax denk ik.

18 januari 2024 om 15:19

Helemaal mee eens, daarbij is Ajax ook geen CL club meer. Dus waarom de stap terug naar Nederland?
Ook kan je op deze manier wel heel veel spelers aan Ajax , Feyenoord of PSV linken, 75% van alle eredivisie spelers kom volgens mij uit de jeugd van de 3 grote clubs.

Ajax kan zich beter richten op de échte talenten, die proberen te strikken of spelers 27 a 28 jaar die einde contract zijn en ervaring op niveau hebben.

Verder vind ik het vooral kwalijk dat er geen echte talenten meer door komen vanuit de jeugd. Tuurlijk hebben ze De Ligt en De Jong gehad. Het niveau van de jeugdopleidingen in NL is echt drastisch gedaald, daar moet meer focus op komen mijn inziens.

18 januari 2024 om 12:47

Is te klein om Ajax verder te helpen. Op 6 heeft Ajax iemand nodig die ook nog kopsterk is. Als je namelijk bij lange ballen iemand net voor de verdediging neer zet kan hij die lange bal eruit halen. Gaat de bal nog langer, dan is hij voor de centrale verdediger. Ze speelde Ajax in de tijd van Alvarez en dat scheelde al een hoop. Matusiwa is een goede bal afpakker maar komt op andere vlakken te kort. Wel raar om te veronderstellen dat hij beter zou zijn dan Henderson die aanvoerder was bij Liverpool. Laat we eerst maar eens gaan afwachten of hij ook echt komt en hoe zijn spel en leiding dan gaan uitpakken in dit Ajax. In iemand al afschrijven voordat hij een bal heeft gespeeld zijn de meesten wel erg goed.

18 januari 2024 om 12:48

Haha ja iemand die jaren bij Liverpool in basis heeft gespeeld zal onder doen voor deze man. Bijzonder.

18 januari 2024 om 13:01

Gast, Matusiwa is nog jong, Henderson gaat richting het einde van zijn carrière.

18 januari 2024 om 13:15

En is dus veel meer ervaren. Op de lange termijn zal je meer winst maken op een Matusiwa, maar op dit moment is Henderson echt wel een stuk beter. Daarnaast lijkt me een korte termijn oplossing ook wel beter nu voor Ajax, gaat momenteel namelijk niet heel best in Amsterdam.

18 januari 2024 om 13:06

Lekker makkelijk lullen. Ajax kan nu niet zomaar 20 miljoen uitgeven en is dit überhaupt een geboren leider, waar Ajax zo naar snakt?

18 januari 2024 om 13:45

Wel een speler met ajax dna.
Zit nog een groei marge op.
Maar ajax had toch geld zat als ik de ajacieden moet geloven.

18 januari 2024 om 13:58

Matusiwa toch een paar jaar aanvoerder geweest bij groningen. Deze stap is hem dan ook van harte gegund

18 januari 2024 om 14:04

Levert het de FC nog geld op? Doorverkooppercentage bedongen destijds?

18 januari 2024 om 14:34

Ja 15% over de winst, dus zo'n 1.5 miljoen. Nu een vervanger voor balker halen en een aanvaller erbij

18 januari 2024 om 13:29

Klopt, maar dan hadden ze dat eerder moeten doen. Matusiwa was financieel al niet meer haalbaar dit window.

18 januari 2024 om 13:49

Had je afgelopen zomer eigenlijk moeten halen voor het geld wat je had betaald voor Tahirovic en Mannsverk. Net als wat PSV deed met Schouten, had Ajax dat moeten doen met Matusiwa. Hij was op een ideale leeftijd en vooral uitstekend als vervanger van Alvarez. Maar ja helaas had je een incompetente technisch directeur.



Groningen kennende hebben ze wel een doorverkooppercentage afgedwongen. Iemand die hier meer informatie over heeft?

18 januari 2024 om 12:50

Zeker. 15%. Mooi bedrag dus.

18 januari 2024 om 13:13

En hoeveel krijgt Groningen voor die gast van Hellas Verona? Ze kunnen het geld wel gebruiken in elk geval

18 januari 2024 om 13:32

Maximaal 2,4 miljoen dus voor matusiuwa, niet gek

18 januari 2024 om 13:41

Groningen verkoopt balker voor 1,35 miljoen,krijgt 1,65 miljoen voor Ngonge en nu maakt Matisuwa een transfer en krijgt groningen nog eens anderhalf miljoen op basis van het verkooppercentage over de winst. Dat was wel op basis van 16 miljoen. Maar weet niet hoe het zit met verkooppercentages op mogelijke bonussen.

Maar dit is bij elkaar toch een mooie som aan bedragen.

18 januari 2024 om 13:47

Alleen vijftien procent over de winst. Weet niet hoe het zit met doorverkooppercentage op mogelijke bonussen.het Dagblad van het Noorden had het in ieder geval over anderhalf miljoen.

18 januari 2024 om 13:50

Wellicht gaat die linksback van Club Brugge nog een transfer maken ook. Hebben ze daar ook nog een doorverkoop percentage op?

18 januari 2024 om 13:53

Volgens mij wel. Groningen laat spelers vaak relatief goedkoop gaan, maar wel altijd met doorverkooppercentage.

18 januari 2024 om 14:27

@madmarcel, zeker, dat doen we altijd.

Ik vond het altijd een groot talent maar met Alvarez opzijn positie had hij zich nooit zo kunnen ontwikkelen. Mooi stap voor hem

Mooi voor hem! Al is het nu ook weer geen hele grote of mooie stap. Stade Rennes is wel een grotere club, maar staan wel gewoon 7 punten achter Reims, die het gewoon weer goed doen dit jaar, zelfs zonder Balogun in de punt

Goede balafpakker en leuk dat hij het goed doet in Frankrijk.

denk vooral dat op dit moment ajax weinig geld heeft om aan transfersommen te betalen . ze zulken eerst weer geld moeten genereren wat lastig is met die weinige restwaarde in het veld . dus kunnen zomaar 5 magere jaren komen

Wat mij wel opvalt is dat bijna alle ex-FC Groningen spelers het vaak wel goed doen in het buitenland.

18 januari 2024 om 14:56

Zelfs de jongens die zijn mislukt/niet zijn doorgebroken. Dallinga, Sorloth en Ngonge bijvoorbeeld doen het meer dan prima.

18 januari 2024 om 16:54

Precies, blijft bijzonder.

18 januari 2024 om 17:07

Stiekem zijn we best goed in het scouten en opleiden van spelers. Over 2 jaar zal Kevin van Veen ook Premier League spelen . Huidige lichting valt helaas tegen. Zie daar nog weinig lichtpuntjes. Misschien Valente of Schreuders.

19 januari 2024 om 13:32

Haha Kevin van Veen die Premier League zou gaan spelen dat zou toch bijzonder zijn😂. Schreuders is een goeie loper in mijn ogen & heeft goeie werklust die kan nog wel een leuke carrière krijgen.

hij is voor een nederlandse topclub al bijna te duur geworden om te halen, maar ik vraag mij af of hij ooit een echte optie voor een PSV of Ajax geweest zou zijn (feyenoord neem ik niet mee omdat die qua transfersommen toch in een lager segment zitten). Het zou voor hem wel beter zijn om in het beeld te komen voor het Nederlands elftal. De missing link naast Frenkie ?

Dit soort spelers had je eigenlijk afgelopen zomer moeten halen. Zeker na het vertrek van Alvarez had Matusiwa keuze nummer 1 moeten zijn. Hij had er perfect kunnen staan als verdedigende middenvelder. Zeker omdat je van dat geld dus Tahirovic en Mannsverk hebt gehaald. Twee spelers waarvan je op voorhand niet wist of ze gelijk goed genoeg waren of niet. Maar ja nu is het geld natuurlijk op.

Was in zijn jaar bij de Graafschap echt een geweldige speler om erbij te hebben. Sinds dien heeft hij een stukje van mijn hart veroverd en volg ik hem intensief. Voor hem een geweldige transfer en echt verdiend!

18 januari 2024 om 17:08

Bij Groningen ook echt een tank. Slimme, sterke speler. Kon toen al naar een Nederlandse topploeg. Ben benieuwd wat zijn plafond is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren