Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax op zoek naar een controleur en leiders: VI noemt interessant type

Laatste update:

Ajax gaat in de winterse transferperiode op zoek naar een ‘nummer 6’, die als leider voor balans op het middenveld kan zorgen. Dat meldt Tim van Duijn in een uitgebreide analyse van Voetbal International. In zijn artikel laat de journalist de namen van vier spelers vallen, waarvan niet iedereen een concrete of realistische optie is. “De ideale nummer 6 vinden voor dit Ajax lijkt vooralsnog makkelijker gezegd dan gedaan.”

Volgens Van Duijn weet men in Amsterdam inmiddels waarom het niet loopt. “Ajax ziet het toevoegen van balans op het middenveld als sleutel voor de oplossing van dat probleem.” Het vertrek van een absolute sterkhouder is nog niet opgevangen volgens de journalist. “Benjamin Tahirovic en Sivert Mannsverk konden de erfenis van Edson Álvarez om uiteenlopende redenen namelijk ook niet invullen.”

Daarnaast wil Ajax echte leiders toevoegen aan de selectie. “Dusan Tadic was de belichaming van een absolute leider, iemand die de discipline strak in de gaten hield en het niet accepteerde als de spelers de teugels lieten vieren.” Ook Daley Blind (Girona FC) wordt genoemd als voorbeeld uit het recente verleden. “Blind werd na zijn vertrek bij Bayern München nog aangeboden bij Ajax, maar daar zag de club vanaf.” Een terugkeer lijkt dus niet in de pijplijn te zitten.

Van Duijn noemt de Nederlandse Azor Matusiwa (Stade Reims) als het type speler waarnaar Ajax op zoek is. “Ajax informeerde vorig jaar zomer naar Azor Matusiwa (25) zelf, maar concreet werd dat nooit. Of hij nu haalbaar is, is de vraag, mocht de speler een wintertransfer zelf al zien zitten. Zijn contract loopt nog tot 2027. Ajax brengt meerdere opties in kaart.”

De volgende naam die Van Duijn als voorbeeld noemt, is die van Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham Hotspur). “De Deense middenvelder (28) was in 2020 al eens in beeld, maar koos toen voor Tottenham Hotspur, waar hij nu amper een rol van betekenis speelt. Hij lijkt op dit moment te duur voor Ajax.” Højbjerg ligt in Londen nog tot medio 2025 vast en is volgens Transfermarkt liefst 32 miljoen euro waard.

Tot slot schrijft Van Duijn ook over oudgediende Donny van de Beek (Manchester United). “Van de Beek is na aanhoudend blessureleed en een gebrek aan wedstrijdritme niet topfit, terwijl Ajax inzet op spelers die er meteen staan. Daarnaast is hij een aanvallende middenvelder, in plaats van de controleur waar zo dringend behoefte aan is. Of Van de Beek nu zelf terug wil naar Amsterdam, is nog afwachten en zal afhankelijk zijn van de andere opties. Tegelijkertijd zal Ajax altijd een speler als Van de Beek willen verwelkomen, omdat hij naast kwaliteit en ervaring ook goed ligt bij het publiek.”

Genoeg leiders
Waar Ajax dus volop bezig is met een zoektocht naar een leider, lijken de spelers zelf nog niet bewust te zijn van het gebrek binnen de Amsterdamse selectie. Zo liet Kenneth Taylor deze week nog weten tevreden te zijn over het aantal leiders in de groep van John van 't Schip. In gesprek met Voetbal International-journalist Lentin Goodijk liet Taylor zich vanuit Zweden uit over de kwestie.

“Bergwijn, onze aanvoerder, is sowieso een leider, maar we hebben er nog meer, hoor. Steven Berghuis is een echte leider, ook buiten het veld”, aldus Taylor. “Hoe hij de jonge en nieuwe spelers helpt. We hebben Remko Pasveer nog, Gerónimo Rulli, we hebben er écht wel genoeg.”

Wie zie jij het liefst bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

van de Beek is niet meer de van de Beek uit 18-19. Hojberg veel te duur. Matusiwa is qua financieel plaatje ook een gok, daar zijn er al te veel van genomen.

22 november 2023 om 13:27

@deregenjas,

Met jou instelling kun je niemand meer kopen,
Dan is elke speler een te dure gok of te duur om te halen of ze zijn niet goed genoeg.
Onder de 10 miljoen ga je geen speler meer halen die er meteen staat en van wenselijke kwaliteit is.

22 november 2023 om 13:34

@j3ro3ntje33__

Probleem met dit artikel is is dat je nu al 2 nummer 6's hebt. Het gehele elftal is ruk, wellicht op Hato na en dat heeft allemaal met vorm te maken. Tahirovic verdiend nog ruim de tijd en Mannsverk heeft 1 pot gespeeld en lijkt al te zijn afgeschreven, terwijl hij samen met Tahirovic speelde en niet eens op zijn eigen plek.

Ik zou zeggen, gun Tahirovic even de tijd en geef Mannsverk wat wedstrijden als hij weer fit is , is tevens een 6 die gewoon ontzettend goed is.

22 november 2023 om 13:41

*jouw instelling. Buiten dit taalfoutje trek je m'n bericht uit z'n context. Ajax heeft Tahirovic en Mannsverk. Laatstgenoemde heeft enorme potentie, die moet je vertrouwen geven. Het punt is vooral dat de namen die genoemd worden veel geld kosten en niet perse wat toe gaan voegen, en gezien de eerdere uitgaven is dat op dezelfde voet verder gaan.

Mansverk is wel vroeg afgeserveerd.
Tuurlijk, hij speelde niet goed in die wedstrijd, maar hij stond ook enorm lang bij Feyenoord op de radar.
Dat is echt niet voor niks.
Ben het overigens niet met Taylor eens dat Ajax genoeg echte leiders heeft.
Tegelijk afscheid nemen van Tadic, Klaassen, Alvarez en Timber is gewoon niet handig geweest.
Doorselecteren moet geleidelijk.

22 november 2023 om 10:52

Mansverk heeft zich gewoon nog helemaal niet kunnen laten zien door die blessure en zal niet af geserveerd zijn mag ik aannemen. Feit is wel dat Mannsverk ook weer 21 is en er gewoon enorm veel ervaring mist op het middenveld. v.d. Boomen is de enige man met ervaring daar, en van hem mag je (hoewel hele specifieke kwaliteiten, en zou dus best een soort Schone kunnen zijn) nog afvragen of hij echt de capaciteiten heeft om in een goed Ajax mee te draaien. Er moet daar gewoon een stuk ervaring bij komen.

22 november 2023 om 11:09

Is helemaal nog niet afgeserveerd hoor, die is al dik anderhalve maand geblesseerd. Die zal zeker nog wel kansen krijgen als hij terugkeert want een echte 6 is iets waar het totaal aan ontbreekt!

Is dit een grap? Die namen voegen niets toe of zijn volslagen onhaalbaar..

22 november 2023 om 11:08

Ik zie zelf Rodri graag komen! Een echte leider en City heeft toch 100miljoenmiljard goede spelers.

22 november 2023 om 11:18

Matusiwa is wel een interessante, prima goed voetballende stofzuiger die voor balans zou kunnen zorgen. Zal ook niet meer dan 10-15 miljoen moeten kosten toch?

Hojbjerg is inderdaad volslagen onhaalbaar. Zou wel echt perfect zijn voor Ajax maar is natuurlijk veel te goed voor de Eredivisie.

Ik zou zelf eens een lijntje uitgooien bij Lucas Torreira of Julian Weigl. Ambitieus, maar niet onhaalbaar en beide zouden echt wat toevoegen aan het middenveld van Ajax.

22 november 2023 om 11:48

Matusiwa is niet goed genoeg bevonden door ajax. Daarna heeft hij het 'aardig' gedaan bij een modale club. Dat gaat natuurlijk niet de nieuwe leider van ajax worden.

22 november 2023 om 14:28

Dat was wel in de periode 2018-2019 dat hij niet goed genoeg werd bevonden. Die jongen is inmiddels verder in zijn ontwikkeling en helaas bevinden we als Ajax zijnde ons ook in een andere staat.

Ik weet niet of Matusiwa per se het antwoord is. Ik vind het in ieder geval een zinvollere naam dan Van de Beek, die gewoon absoluut geen 6 is. Als Ajax een controleur zoekt moeten ze ook bij een controleur uitkomen, niet bij een 8 of een 10.

22 november 2023 om 15:53

Dat zeker, maar vooral bij iemand die zich direct beter maakt. Daar valt deze jongen niet onder.

4 opties die ofwel niet haalbaar zijn ofwel te weinig gaan toevoegen. Hopelijk heeft Ajax zelf wat meer in de pijpleiding zitten dan de scouts van Voetbal International. Wel ronduit belachelijk trouwens dat Ajax dus niet in is gegaan op de terugkomst van Daley Blind afgelopen zomer.

Tahirovic is nog te wisselvallig, niet gek voor zijn leeftijd. En aangezien Mannsverk net weer fit is en ook nog jong, denken ze bij Ajax dat hij nog niet klaar is om die positie over te nemen.
Dit moet er ook wel bij gezegd worden, nu lijkt het alsof die twee direct zijn afgeschreven. Maar er zitten wel wat nuances aan.

Vooral van Mannsverk is het goed te begrijpen aangezien Ajax op zoek is naar een ervaren 6 die er direct kan staan. Dat wordt gezegd in het stukje over Van Den Haag Beek

Kom op Tim van Duijn van VI, dat kan beter
Blind en Van de Beek geen controleurs. Blind zal daarnaast in Soanje willen blijven en Van de Beek niet wedstrijdfit

Hojberg niet haalbaar en Matusiwa niet een aankoop die het beter maakt.

Ja zo kan ik ook een lijstje maken...

Afgelopen zomer 115 miljoen geinstevsteerd en in de winter er nog doodleuk miljoenen tegen aangooien.
Wat een schande eerlijk gezegd dat dat mogelijk is en dan moeten strijden voor playoffs Europees voetbal.

22 november 2023 om 12:18

Schande weet ik niet.
Want geld hebben ze wel door goed beleid in de jaren van overmars

22 november 2023 om 14:55

@weszol,

Dus als jij 20.000 euro per maand verdient, en daarmee na wat jaren een spaarrekening opbouwt van 140.000 euro, vind jij het een schande dat je dat zomaar 100.000 uit mag geven aan een nieuw huis?

22 november 2023 om 16:52

Wat heeft het uitgeven van 115 miljoen door de vorige beleidsbepalers te maken met wat je eventueel in de winter zou kunnen doen om de selectie te versterken?

Als het geld er is, waarom zou men dat niet mogen gebruiken?
Tuurlijk kan je je afvragen of het verstandig is om in de winter te doen, aangezien spelers dan vaak 1.5 zo duur zijn.

Maar neemt niet weg dat als je de mogelijkheid hebt om een 6 en een rechtsbuiten te halen, dat je dat niet moet overwegen?

Zeker als je een Bergwijn kunt verkopen voor een mooi bedrag. Niet dat hij van mij weg moet overigens. Want Forbs weet ook niet bepaald te overtuigen.

Waardeloos lijstje, alleen Hojbjerg is een versterking maar onhaalbaar. En wat doen we dan met Tahirovic,Vos,Mannsverk? Probeer het bij Eriksen als creatieve 10 en haal een rechtsbuiten die er gelijk staat. Bergwijn en Berghuis uitzwaaien.

Je bent natuurlijk helemaal gek geworden als je Klaassen gratis weg laat gaan en dan de peperdure Donny van de Beek gaat halen. Het zijn vergelijkbare spelers maar van de Beek is veel duurder (alleen al qua salaris) en minder fit.

22 november 2023 om 17:36

Vond van de Beek technisch echt wel iets verfijnder dan Klaassen. Hij moet alleen wel als 10 spelen. Op andere posities speelt hij niet in zn kracht en is hij geen speciale voetballer. Ook op zn best leuk om erbij te hebben. Die gaat niet het verschil maken vrees ik in een slecht draaiend team.

Donny is natuurlijk altijd goed !! we hebben zo een lopende middenvelder nodig, en is nog steeeds vol met kwaliteit mits hij weer 100% wedstrijdfit is. Mannsverk is eigenlijk gewoon de ideale 6 al, 1 pot gespeeld en viel toen tegen, maaar kom op die jingen was er net 3 dagen in nederland. beetje geduld met nieuwe spelers. De rest dat word opgenoemd is niet logisch... matusiwa een beetje, maar krijg je weer zo een gevalletje. misschien dat een kondogbia of coquellin zou willen, aangezien ze nooit spelen ze zijn ook 30+. zijn ook niet per se de meest voor de hand liggende opties, maar als je namen noemt zoals hojberg, noem ik deze !

Vier keer niks. Is dit een pseudoniem van Aad de Mos of wordt deze jongen betaald door de concurrentie van Ajax

Matusiwa is de enige serieuze suggestie in dit artikel, maar zo veel ervaring heeft die nu ook weer niet. Volg Ligue 1 ook niet zo goed dus durf niet te zeggen of hij veel indruk maakt, speelt wel vrijwel alles al andershalf jaar bij Reims, dat wel. Hojbjerg lijkt me volstrekt onhaalbaar, die ook de geschatte transferwaarde. De andere twee zijn helemaal geen controleurs, die suggesties slaan werkelijk nergens op.

Nou, VI is ook niet meer wat het geweest is. Hojberg veel te duur, Matusiwa een gok, maar als je denkt dat het niet gekker kan komen ze met van der Beek en Blind aanzetten. Allereerst is Van der Beek geen controleur, maar bovendien is het totaal geen leider. Dat je routine nodig hebt, ben ik mee eens, maar denk nu eens toekomstgericht en val niet terug op een dikke dertiger die toen hij bij Ajax speelde behoorlijk met de grond werd gelijkgemaakt en nu zo groot wordt gemaakt dat het wel lijkt alsof hij Messi is. Bovendien is er met veel bravoure een trainer met Ajax DNA aangesteld want dat was belangrijk volgens de Ajacieden. Laat die trainer dan eens eerst aan de slag gaan en proberen om de aanwezige spelers beter te maken en alles wat Steyn volgens diezelfde Ajacieden verkeerd heeft gedaan goed doen. Dat is toch de taak van een trainer of zie ik dat verkeerd. In de winter haal je nooit de spelers die je echt wil en wat je haalt, is ook nog eens duurder dan in de zomer. Na 115 miljoen te hebben uitgegeven in de zomer willen ze nu weer tientallen miljoenen uitgeven? Dan kunnen de nieuwe beleidsmakers ook gelijk een sticker wanbeleid op zich plakken.

22 november 2023 om 16:54

De trainer is ook weer weg in de zomer he.schip heeft 1 taak, zo hoog mogelijk eindigen dit seizoen omdat er toch niets meer te winnen valt.

Behalve de beker dan..

Een artikel maken onder het de norm we moeten iets publiceren.

Alle namen die genoemd worden in het artikel op Matusiwa na zijn volstrekt belachelijk.
Spelers willen niet terug of zijn compleet onhaalbaar doormiddel van salaris.

Donny van de Beek zou ik niet eens willen, dit is namelijk geen nummer 6.

Als Ajax echt opzoek moet gaan naar een Nr 6 met ervaring en betaalbaar, zou ik een poging wagen bij Frederik Midtsjö. Die heeft bij AZ altijd goed gespeeld en heeft inmiddels een berg aan ervaring, Ook ga ik ervanuit dat die niet onhaalbaar is voor Ajax.

Mads Bidstrup is ook een goed talent die op de 6 positie kan spelen maar nog wel maar 22 jaar is. Is gewend om in een systeem te spelen waarin ze hoge pressie zetten en heeft opbouwende kwaliteiten.

Nog een 22 jarige speler die ik aan een enorme opmars vindt werken is André Trindade van Fluminense. De recente winnaars van de Copa Libertadores. Hier speelt hij als nr 6 in een 4-2-3-1 systeem en overlegt erg goede statistieken. Is erg sterk in de opbouwende fase van het spel. Iets waar Sutalo en Hato op het moment wel assistentie in kunnen gebruiken. Ik ben alleen benieuwd of het haalbaar is voor Ajax om zoon speler weg te kapen.

Ook zou ik mocht Thiago Almada niet haalbaar zijn eens een gesprekje inplannen met Azzedine Ounahi. Vindt dit toch wel een geweldige speler die zich nog goed kant ontwikkelen. Creatieve speler die Ajax op t moment ook zwaar tekort komt.

22 november 2023 om 12:30

André is helaas al niet meer haalbaar, die gaat rechtstreeks richting de PL. Ik ben niet bekend met huidige niveau van Midtsjo of de speler Bidstrup maar dit is wel het soort creatieve werk wat nodig is ipv terugvallen op dezelfde namen.

Ounahi heeft mij voor de zoveelste keer overtuigd in de wedstrijd tegen Ajax, heerlijke speler zou binnen no time een publiekslieveling in de JC Arena zijn.

Donny een leider 😂😂😂😂 als er 1 iemand juist geen leider is, dan is hij dat wel.

Het is ook het grote probleem bij Ajax. Het beste zou zelfs zijn als ze twee controleurs hadden, waarvan 1 aan de bal ook nog wat kan. Een beetje zoals FC Twente vorig jaar speelde met Sadilek en Zerrouki. Die hadden met Smal en Brenet ook twee erg aanvallende backs. Dat kan ook prima, zolang je maar middenvelders hebt die de gaten dicht kunnen lopen. Liverpool heeft het jaren op die manier gedaan.

Al deze leiders mogen van mijn part verkocht worden. Pasveer, Berghuis en Bergwijn verkopen en haal daarvoor 1 echt goede middenvelder die de bal naar voren kan brengen en nog meeverdedigd ook.

Rulli
Gaaei
Sutalo
Hato
Sosa
vd Boomen
Aankoop
Vos
Forbs
Brobby
Godts

Een puur verdedigende middenvelder is het probleem niet zozeer. Het probleem is een verbindingsspeler die het spel van achteruit via het middenveld naar de voorwaartsen verdeelt. Iemand die gewoon de bal bij de verdedigers op komt halen zodat die niet zelf de oplossingen hoeven verzinnen. Zo iemand mist Ajax sinds ze Gravenberch hebben verkocht. Om één of andere reden lijken ze te denken dat Taylor dat kan, maar die is daar totaal ongeschikt voor. Ook Van den Boomen zie ik niet echt in die rol excelleren. Tahirovic is daar te afwezig voor in de opbouw en van Manssverk ik nog totaal geen beeld. Maar die rol wordt bij Ajax niet ingevuld en dat zie je gewoon in de falende opbouw. Het is absurd dat ze dat al een dik jaar weigeren in te zien in de Arena.

22 november 2023 om 16:44

De opbouw is toch het probleem helemaal niet? Het feit dat men continu uit positie loopt omdat spelers van nature op andere posities spelen des te meer. Dat zorgt er voor dat de onderlinge afstanden te groot worden, en dus enorme gaten ontstaan waardoor iedereen met een counter gevaarlijk is of kan zijn. Je speelt tegen Almere niet gelijk omdat het mis gaat in de opbouw..

Dit Ajax mist juist wel een 6, die de ballen afpakt, de ruimtes dichtloopt en de onderlinge afstanden met de rest van de achterhoede bewaakt.

Met Sutalo en Hato in het centrum, met daar achter Ramaj heb je prima 'opbouwers'.

Spelers als Gravenberch (die overigens transfervrij vertrok) en Frenkie de Jong zijn natuurlijk altijd welkom. Maar die spelers liggen niet voor het oprapen. Helaas.

22 november 2023 om 17:20

Ik vind de opbouw een gigantisch probleem bij Ajax. Onder Steijn was dat het grootste probleem, nog groter zelfs dan de gigantische afstanden tussen de linies. Doordat de opbouw slecht is, heeft Ajax geen controle over de wedstrijden. Sutalo en Hato moesten als verdedigers de oplossingen gaan verzinnen, wat je logischerwijs niet van je centrale verdedigers moet willen verwachten. Sutalo is hierdoor een paar keer in de fout gegaan wat hem zijn zelfvertrouwen heeft gekost, om maar een voorbeeld te noemen.

Je ziet bij Ajax veel te vaak de verdedigers de bal naar elkaar schuiven. Wanneer de bal op het middenveld wordt gewonnen gaat hij direct naar achteren en mogen de centrale verdedigers weer een nieuwe oplossing verzinnen. Dat is hun taak niet. Een middenvelder moet de bal op komen halen en het middenveld in dribbelen. Frenkie kwam de bal van achteren halen, later deed Gravenberch dit. Toen die spelers weg zijn gegaan is het voetbal ver teruggevallen. Dat komt daardoor. Je hebt geen opbouwer die de bal het middenveld in brengt en met het gezicht naar de goal de tegenstander tot keuzes dwingt. Als je dat hebt, heb je controle over de wedstrijd. Nu heeft Ajax die controle niet. Balbezit is niks waard omdat ze amper gevaar creëren, het is een bal bij Brobbey in de voet spelen en naar hem toe hollen, er zit verder geen variatie in. En als de passlijn dicht zit kom je er gewoon niet aan te pas. Dan gaat het balletje weer naar achteren.

Overigens spreekt je laatste alinea voor zich. Het wordt een zoektocht naar een verbindingsspeler. Maar goed, de scouts hebben in het verleden bewezen hun werk goed te verstaan, maar dan moet er wel naar ze geluisterd worden.

Donny vd Beek is natuurlijk geen 6. Al is hij natuurlijk altijd welkom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren