Derksen haalt vernietigend uit: ‘Ik vind hem echt een engerd eerste klas’

Maandag, 30 maart 2020 om 21:03Demen Bulbul • Laatste update: 22:14

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor Quincy Promes en Daishawn Redan. De aanvallers van respectievelijk Ajax en FC Groningen raakten zondag in opspraak nadat er via social media een video was verschenen waarin te zien was hoe zij met een aantal vrienden op een pleintje aan het voetballen waren. Derksen hecht geen enkele waarde aan de excuses die beide spelers inmiddels hebben gemaakt.

De beelden van Promes en Redan leidden tot behoorlijk wat kritiek, daar iedereen door de uitbraak van het coronavirus wordt aangeraden om zoveel mogelijk binnen te blijven en niet in groepsverband samen te komen. "Uit die actie sprak: wij zijn voetballers, wij zijn sterren, wij hebben heel veel geld, wij hebben schijt aan de hele wereld en wij doen gewoon wat wij willen. En krijgen jullie allemaal maar de tering, of krijgen jullie allemaal maar corona", zo zegt Derksen maandagavond in niet mis te verstane woorden bij Veronica Inside.

De ervaren analist is teleurgesteld omdat onder meer minister-president Mark Rutte en verder nagenoeg 'iedereen die in een talkshow gezeten heeft' erop hebben gehamerd dat het belangrijk is om tijdens de coronacrisis de richtlijnen van het RIVM en de overheid op te volgen. "En in het eerste weekend dat Nederland echt goed geluisterd heeft en zich aan de afspraken gehouden heeft, komen deze twee heren met zo’n filmpje. Zij zijn de helden van de opgroeiende jeugd, dus de jeugd denkt dat zij dit dan ook mogen. Ik vind die Promes echt een engerd eerste klas", briest Derksen.

Collega-analist René van der Gijp kan zich goed vinden in de woorden van Derksen. "Ik heb ook een beetje het idee dat het te maken heeft met een soort dommigheid", zegt de oud-buitenspeler. Presentator Wilfred Genee merkt op dat zowel Promes als Redan zich inmiddels heeft geëxcuseerd, maar daar heeft Derksen absoluut geen boodschap aan. "Wat is dat nou voor onzin? Dat komt niet uit henzelf. Die clubs schamen zich dood en hebben natuurlijk contact opgenomen. Dan krijg je van die zinloze excuses. Maar het zegt alles over de mentaliteit van dat soort kornuiten."


Poll

Kun jij je vinden in de woorden van Johan Derksen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

129 reacties (laatste reactie door cambuur1960)

Compleet mee eens. Promes snapt helemaal niks van het leven en heeft geluk goed te kunnen voetballen.

30 maart 2020 om 21:13

Hele stomme actie natuurlijk, maar hoezo snapt promes helemaal niks van het leven? Hij is geen Einstein maar ook weer niet compleet achterlijk ofzo

30 maart 2020 om 21:21

Als je dit soort acties hebt en het over quarantaine Squad hebt dan ben je dus wel compleet achterlijk. Echt te triest voor woorden.

30 maart 2020 om 21:26

Hij is wel compleet achterlijk. Is niet de eerste keer dat hij dit soort achterlijke filmpjes maakt. Toen hij nog in Rusland speelde maakte hij van die debiele filmpjes waarin hij met spraakgebrek even de wereld zijn rijkdom tentoonstelde.

30 maart 2020 om 21:48

Het is ook een vrij relatieve term. Iedereen houdt er andere standaarden op na, maar dat Promes niet bijzonder intelligent is, daar hoeven we eigenlijk niet over te twisten. Gelukkig voor hem heb je dat ook niet nodig als voetballer. Een wat groter maatschappelijk besef was dan wel weer beter voor hem geweest.

30 maart 2020 om 21:50

Het is een kleuter met het iq van een fruitvliegje. Enorm domme jongen.

30 maart 2020 om 21:55

Promes is een ongelooflijke idioot. Enkele weken geleden bracht hij ook een nummer uit met een veroordeelde moordenaar, die momenteel een gevangenisstraf van 18 (!) jaar uit zit. Dat kan toch gewoon niet!? Een paar jaar terug in opspraak omdat hij zijn vriendin zou hebben geslagen, nu dit weer. Ik snap dat Ajax het niet doet, want het zou regelrechte kapitaalvernietiging zijn, maar ik vind oprecht dat dit soort figuren geen podium meer zouden moeten krijgen! Deze gozer vertegenwoordig nota bene het Nederlands elftal. Te bizar eigenlijk.

30 maart 2020 om 22:33

@marcoverratti Bijna goed. Jason L. is geen veroordeelde moordenaar. Hij is veroordeeld voor betrokkenheid bij een liquidatie. Hij zou het slachtoffer naar een locatie hebben gelokt waar hij door iemand anders geliquideerd is.

30 maart 2020 om 23:16

Waar haal jij je informatie vandaan? Een track met een veroordeelde moordenaar? Hij zou zijn vriendin hebben geslagen? Kapitaalvernietiging? Geloven jullie dit echt?

30 maart 2020 om 23:47

Niet met een moordenaar, maar met iemand die is veroordeeld voor betrokkenheid bij moord. Overigens schijnt, voor zover ik weet, deze jongen zonder medeweten van Promes een paar opnames van Promes te hebben gebruikt in zijn eigen nummer.

31 maart 2020 om 00:02

Geen fijne mensen om mee om te gaan in ieder geval

31 maart 2020 om 00:28

@apocalyps - Even googlen en je kunt het binnen een paar seconden vinden. Dat over het slaan van z'n vriendin is overigens nooit ontkend noch bevestigd. Ik hou me dus buiten die discussie.

31 maart 2020 om 09:36

@sirius,ik was al eventjes bekend met die roddels... Dat iets op Google staat, wil niet zeggen dat het per definitie waar is. Het is mij zelf een aantal keer overkomen dat ik journalisten na wedstrijden te woord stond die later doodleuk dingen in de krant publiceerden die nooit, direct noch indirect, uit mijn mond zijn gekomen. En ik heb het dan niet over een plaatselijke krant... Dit waren dingen die voor mij (of anderen) gelukkig niet schadelijk waren, maar dat maakte mijn boosheid / verontwaardiging niet minder.

30 maart 2020 om 21:20

Gelukkig hoeven wij niet te bepalen hoe iemand moet leven. En hoeveel weet jij hier dan van?

30 maart 2020 om 21:53

Wij niet Rutte wel, Promes moet een voorbeeld zijn voor de jeugd, niet aanmoedigen om buiten te voetballen.

30 maart 2020 om 21:59

Rutte wilde de jeugd op school houden, en van Rutte mogen kinderen buitenspelen dus qua kinderen zal het wel meevallen.

30 maart 2020 om 22:19

Ooo ja snap het, laat alle profs lekker buiten voetballen zodat de jeugd hun opvolgt, krijgt Rutte zijn zin toch.

30 maart 2020 om 23:39

Shevanr7 Promes moet een voorbeeld voor de jeugd zijn, en niet aanmoedigen om buiten te voetballen zeg je nu. Ik wil je graag even confronteren met een recente uitspraak van je op deze site. Het is van 19 maart jongstleden. “Nee dankje ik sla over, zolang jij binnen zit en je zorg uitvoert met een mondkapje en al is het toch goed, ik voetbal dagelijks op het pleintje maak me geen zorgen over Corona, net als de overige 20/25 jongens die daar voetballen”. Wat is je commentaar daar nu op?

31 maart 2020 om 00:00

Ik denk dat de meeste personen twee weken terug nog wat huiverig waren over het virus en de schade die het aanricht. Toen was de Eredivisie ook pas net stilgelegd, want vier dagen daarvoor werd er nog gevoetbald. Het is alleen maar goed dat hij nu dus wel doorheeft dat het belangrijk is de maatregelen te handhaven. In de eerste berichten over corona was ik ook nog een stuk luchtiger dan ik nu ben en de kans is groot dat ik nu heel anders schrijf over zaken dan bijvoorbeeld een poos geleden. Meningen veranderen nou eenmaal, maar daden niet.

31 maart 2020 om 00:18

Sirius. Er is een verschil tussen huiverig, afwachtend of luchtig en de wijze waarop sheva reageerde op de acties van Jovic en de overtuiging die hij daarbij had. Ik ben heel benieuwd wat zijn gedachtegang hier nu over is.

31 maart 2020 om 00:20

Dat zowel ik als de overige 20/25 jongens wel luisteren naar Rutte door niet meer te voetballen maar thuis te zitten, dacht dat jouw brein volledig was ontwikkelt aangezien jij jezelf zo slim vond, maar goed. Als er dan iemand op het pleintje voetbalt met een voorbeeldfunctie en zo stoer doet, dan ben je niet goed in je bol.

31 maart 2020 om 00:25

Ik ben van gedachte verandert Andonis, aangezien je er zo erg mee zit over hoe ik reageerde op de actie van Jovic.

31 maart 2020 om 00:32

Ben blij dat je van gedachten bent veranderd Sheva

30 maart 2020 om 22:37

Ach gos al die personen die Promes, voordat hij ook maar tegen een bal had geschopt bij Ajax, al een vreselijk persoon vonden komen nu weer onder hun steen vandaan. Jeetje wat is die Promes toch een onaardige jongen. Not. Ze kunnen niet meer roepen dat hij er als voetballer niks van kan dus zijn ze er nu als de kippen bij om hem dan maar op zn persoon te pakken. Gelukkig heeft hij niemand beroofd, heeft hij met niemand gevochten, is hij tegen niemand onaardig geweest, is hij altijd beleefd op en rond het veld, heeft hij altijd tijd voor de supporters en blijkt hij volgens iedereen binnen Ajax een bijzonder sympathieke en positieve jongen te zijn. Maar dat is allemaal niet voldoende om de sympathie te krijgen van meneer Derksen, je weet wel die lijstduwer van het Forum voor Democratie. Weet je, dan ben je pas echt een engnek.

30 maart 2020 om 22:54

Holland8, nee hij heeft inderdaad niet alles verkeerd gedaan. Maar als Promes besmet raakt en anderen besmet, is hij door dit soort acties dan niet een ordinaire moordenaar? Ik schets het wellicht wat overdreven, maar jij bent er weer als de kippen bij om zijn domme acties goed te praten. Dat zegt vooral veel over jouw niveau, namelijk dat dat niet veel hoger is dan het denkniveau van Promes.

30 maart 2020 om 23:14

Afcamark, jij doet nu precies hetzelfde als wat Holland8 wil duiden. Oordelen over iemand en zo hard zonder enige echte kennis van de persoon. Hij zegt verder toch niets over het goed praten van zijn actie, alleen over de overdreven reacties en nu roep jij dat Holland8 ook dom is? Goed verhaal.

30 maart 2020 om 23:58

Derksen heeft al meerdere malen aangegeven dat hij afstand neemt van de huidige koers van FVD, dus dat is niet zo relevant natuurlijk. Ook als ie het er wel mee eens was trouwens. Daarnaast is het niet zo dat Promes nou per se onsympathiek is, maar hij leeft wel een beetje langs de werkelijkheid toch? Dat blijkt wel uit die filmpjes destijds in Rusland en nu dit weer.

31 maart 2020 om 00:15

Ordinaire moordenaar? Zo hey. Io weet niet wat ik van alles hier moet denken maar dat je hem hier als moordenaar neer zet gaat er bij mij niet in.

31 maart 2020 om 00:20

Pikachu's mocht hij tellen, geen problemen mee en vond het een vrolijke gozer, maar hiermee hiermee heeft hij echt aan waardigheid verloren. Het ironische is dat hij nu juist degene is met een smet...

31 maart 2020 om 01:07

Ik stel de vraag. Hij kan de reden zijn dat iemand anders doodgaat. Ben je dan een moordenaar? Ik vind dat je daar in ieder geval dicht bij in de buurt komt. Ik vind dat ik op basis van de acties van Promes kan oordelen over zijn intelligentie, dus dat doe ik. Holland8 vertelt dat het allemaal wel meevalt wat Proces doet, terwijl hij de reden kan zijn dat er doden vallen. Daar heb ik een oordeel over...

31 maart 2020 om 11:07

En heeft daarbij het geluk dat Ziyech hem goals aanreikt. Hij is nogal overtuigd van zichzelf, maar komt niet erg intelligent over in interviews. Zijn excuses neem ik met een vrachtwagen zout.

Van der Gijp denkt dat het te maken heeft met een soort dommigheid. Zou het? Kan het me niet voorstellen. Promes heeft het IQ van een baksteen, dat heeft hij wel bewezen in die domme videos van hem en zijn rapteksten die me neefje van 2 nog kan bedenken.

30 maart 2020 om 21:32

Ja. Dat lijkt mij ook. Dat je goed kan voetballen wil nog niet zeggen dat je slim bent natuurlijk.

30 maart 2020 om 21:35

Ik weet niet of songteksten nou echt bewijzen dat iemand het IQ van een baksteen heeft. Er zijn meer rappers die stinkend rijk zijn geworden met teksten waar, laat ik het zo zeggen, ik niks mee heb. Bovendien zeggen songteksten niets. Marco Borsato heeft prachtige nummers maar is de laatste tijd evenmin slim bezig.

30 maart 2020 om 21:44

Maar dat je ergens rijk mee wordt wil toch ook niet zeggen dat het niet dom kan zijn?

30 maart 2020 om 22:17

Marco Borsato's nummers worden geschreven door John Ewbank, daar loopt de vergelijking dus volledig mank. We kunnen wel stellen dat gezien de omstandigheden met een stel vrienden te gaan voetballen niet duidt op bijster veel begrip over de situatie.

30 maart 2020 om 22:21

Marco Borsato schrijft zijn teksten dan ook niet zelf, omdat hij daar waarschijnlijk ook te dom voor is. Hij komt ook nogal dom over in de Voice, wat overigens ook een dom programma is. Maar goed, tot zover Borsato. Natuurlijk zijn er rappers die rijk zijn geworden met domme teksten, kijk naar Chivv, de rapper met wie Promes hier in de Quarantainesquad zit. Overigens vind ik dat de teksten van Borsato wel van een hoger niveau dan Promes. Rappen over geld is wel erg simpel.

30 maart 2020 om 22:44

Hoe kan jij bepalen of Borsato dom is. Hij zit in de voice Kids en daar zijn de uitspraken gericht op de kinderen maar dat weet jij waarschijnlijk niet omdat je denk ik niet kijkt.vind wat Promes gedaan heeft zeker niet slim maar ook een voetballer zal toch een vrij hoog denkvermogen moeten hebben om op hoog niveau te kunnen spelen.heb er altijd moeite mee om mensen persoonlijk aan te vallen

30 maart 2020 om 23:17

Borsato heeft ook jarenlang in het ‘volwassen’ programma meegedaan als jurylid. Afgelopen vrijdag heb ik het inderdaad gezien omdat het door een huisgenoot werd gekeken en toen zag ik inderdaad dat ik het een dom programma vind. Ik bepaal niet dat hij dom is, ik zeg dat hij dom overkomt in de Voice. Niet alleen in de Voice overigens, zijn acties de afgelopen jaren lijken me ook niet heel snugger, voor zover ik er van op de hoogte ben (wat ik al erg genoeg vind). Mha, een voetballer hoeft niet echt een hoog denkvermogen te hebben om te kunnen voetballen. Ronaldinho, Maradona of Dembele lijken me nou ook niet erg snugger.

30 maart 2020 om 21:52

Hahaha Heerlijke post die ook nog eens pijnlijk waar is. Wat is dommer: Quarantaine sqad of bananas

30 maart 2020 om 22:54

Verwijt iemand anders het “IQ van een baksteen”. - Gebruikt vervolgens zelf “me” als bezittelijk voornaamwoord. 🤦‍♂️

30 maart 2020 om 23:21

Tja, ga inhoudelijk in op mijn reactie of reageer niet. Over taal beginnen is vaak nogal een zwaktebod, om over het gebruik van een emoji nog maar te zwijgen. Sommige mensen hebben dyslexie, terwijl zij wel een hoog IQ hebben. Kortom, mijn taalgebruik hier zegt verder niets over mijn IQ.

31 maart 2020 om 00:20

Iemand zijn rapteksten zegt ook niks over zijn IQ maar over zijn muziekaal talent. Eminem is nogal een domme gozer maar shrijft rapteksten waar je u tegen zegt. En voor je zegt dat eminem geen domme dingen doet, dat heeft hij wel gedaan op de leeftijd van promes. Ik verdedig promes overigens niet, maar ik krijg het gevoel dat als dit iemand anders was dat ie er makkelijker vanaf zou komen.

31 maart 2020 om 00:55

Rappers zeggen vaak dat je street smart en book smart hebt. Jammergenoeg voor Promes is hij geen van beiden.

30 maart 2020 om 23:15

Deze stelling en je argumenten zijn in mijn ogen minstens even dom. Wat heeft rappen met IQ te maken? Je neefje van 2 kan ze ook bedenken? Oké dude. Het valt me verder op dat er wel heel bekrompen wordt gereageerd op dit artikel. Ja, het is niet verstandig wat Promes en consorten hebben gedaan, maar laten we ons in het commentaar bij zijn actie houden en geen achterlijke taal bezigen mbt zijn persoon.

30 maart 2020 om 23:28

Ik reageer op dit artikel met het onderwerp domheid, omdat Van der Gijp daar blijkbaar over is begonnen. Dat staat namelijk in het artikel. Vrij logisch dus dat ik dan ook daar op reageer. Rappen heeft niets met het IQ te maken, dat zeg ik ook niet. De teksten van Promes, die vaak enkel over geld gaan, laten aan mij zien dat hij gewoon niet zo heel erg slim is (althans, hij komt niet erg snugger over naar mijn idee). Dat is verder niet erg hoor, als hij het leuk vindt om te rappen moet hij dat vooral doen!

30 maart 2020 om 23:39

Dude, je zegt letterlijk: "promes heeft het IQ van een baksteen, dat heeft hij wel bewezen in die domme videos van hem en zijn rapteksten die me neefje van 2 nog kan bedenken." Dan kun je nu toch niet ineens ontkennen dat je een verband legt tussen IQ en rappen? Je nam in je reactie wel degelijk een standpunt in, en dan vind ik het nogal goedkoop dat je je nu achter Van der Gijp zijn mening probeert te verschuilen. Maar goed, je laatste zin biedt in ieder geval nog hoop .

31 maart 2020 om 01:00

Hij legt een link tussen Promes zijn IQ en zijn rapteksten. Niet met rappen in het algemeen. Ik denk dat hij daar ook eigenlijk helemaal gelijk in heeft.

31 maart 2020 om 01:13

Ook die link kun je helemaal niet leggen. 'Braggadocio'-rap en brag and boast, wat veel voorkomt in zijn teksten, zijn onderdeel van de hip-hop cultuur. Je kunt het smakeloos of slecht vinden, maar om dan gelijk iemands IQ erbij te halen?

31 maart 2020 om 01:35

Dude, ik geloof dat je mij nu niet helemaal snapt en niet echt weet wat ik normaal gesproken luister. Je hebt zeg maar de teksten uit Juicy en je hebt zeg maar deze teksten: “Al mijn jongens willen graag verdienen En mijn shooter kan je op en neer laten gaan alsof je staat op trampoline En we passde vaak in kantines”. We kunnen toch wel een beetje objectief stellen dat het niveau groep 5 is?

31 maart 2020 om 09:46

Rapteksten inderdaad. Ik heb het niet over het rappen zelf, dat kan hij namelijk wel. Maar de teksten slaan gewoon nergens op. Dus ja, ik ontken inderdaad dat ik een verband leg tussen IQ en rappen, ik leg een verband tussen het IQ van Promes en zijn teksten wanneer hij rapt. Ik verschuil me niet achter vd Gijp, jij zegt dat we het commentaar bij zijn actie moeten houden en niet bij zijn persoon. Dat vind ik prima, maar het artikel ging helaas ook over zijn persoon. En dus reageer ik ook daar op.

Zo is dat. Ik ben zelf Ajacied (niet dat dat nou m’n mening extra sterk maakt of zo, maar voordat het wordt gezien als afgunst op Promes), maar ik ben het volkomen met Derksen eens. Die excuses zijn ook altijd zo lachwekkend. Ze menen er geen reet van, maar het wordt ze gewoon opgedragen om de publieke opinie weer een beetje tevreden te stellen. Ik houd er niet van om iemand dom te noemen, maar als je na zo veel weken nieuws nog steeds niet snapt dat dit niet kan, dan ben je op z’n minst heel naïef.

"ik heb ook een beetje het idee dat het te maken heeft met een soort dommigheid'' No shit Sherlock. Laten we dit nu maar snel achter ons laten, dommigheid kent geen tijd en deze idioten hebben nu wel genoeg aandacht gehad. Hard straffen en snel vergeten, dit soort mensen verdienen toch geen podium.

Verrotte zielen zullen altijd slecht denken over anderen. De realiteit is dat dat programma op Veronica meer schade levert aan de maatschappij dan een voetballende Promes.

30 maart 2020 om 21:14

Wat zit jij nou te zwammen? Die vent heeft een publieke functie! Hij brengt mensen in gevaar en geeft een ontzettend slecht voorbeeld voor de jeugd. Ajax zou hier een hele zware sanctie aan moeten verbinden.

30 maart 2020 om 23:51

Misschien wordt het eens tijd om niet van mensen die een beroep uitvoeren waarin geen maatschappelijke verantwoordelijkheid schuilt te verwachten dat ze zich voorbeeldig gedragen. Ze zijn immers niet op de plek gekomen vanwege hun intellectuele capaciteiten. Zangers, artiesten, voetballers etc. dienen helemaal geen voorbeeld te zijn. Het enige voorbeeld voor een voetballer zou zijn voetballende capaciteit moeten zijn en niet verder.

31 maart 2020 om 00:26

@adonis dit vind ik ook. Ik zou het niet beter kunnen verwoorden.

31 maart 2020 om 01:08

Status hierarchie zit jammergenoeg in onze evolutie. Betekent niet dat iedereen er aan mee doet, maar bekende mensen hebben over het algemeen veel invloed. Met deze invloed komt ook wel een bepaalde verantwoordelijkheid. Vooral als ze dan ook nog jongere fans hebben.

31 maart 2020 om 03:39

Dat klopt. Het is echter een vrij recente ontwikkelingen om vanuit alle kanten voetballers als voorbeelden neer te zetten en allerlei ethische verantwoordelijkheid naar ze toe te schuiven. Ik denk niet dat dat een goede ontwikkeling is. Uiteindelijk zijn het maar voetballers. Dat mogen we niet uit het oog verliezen en zo dienen ze ook behandeld te worden.

30 maart 2020 om 21:14

Oké, kun jij me dan even bij deze uitleggen hoe een tv-programma op dit moment meer schade levert aan de maatschappij dan samenscholing van een stel domoren bij een wereldwijde pandemie?

30 maart 2020 om 21:22

Normaal gesproken behoeft dat ook geen uitleg. derksen en co branden wekelijks mensen tot op het bot af. Meestal gebaseerd op aannames roddel en achterklap.ze hebben geen idee en benul wat dit met hun slachtoffers doet en het interesseert hun ook niet, alles voor de kijkcijfers. Sterker nog zij zijn zelf zo snugger dat ze niet in de gaten hebben dat ze loopjongens van John de Mol zijn.alles voor de reclame....

30 maart 2020 om 21:30

Hahah ik denk dat jij voor hun salaris heel graag de loopjongen voor de mol speelt😉 ik zou er in ieder geval geen probleem mee hebben

30 maart 2020 om 22:20

Wellicht, maar ik heb gelukkig niet te klagen, dus ik kan nu zeggen dat ik mijzelf niet verloochen voor geld.

30 maart 2020 om 22:38

Dann “Sterker nog zij zijn zelf zo snugger dat ze niet in de gaten hebben dat ze loopjongens van John de Mol zijn.alles voor de reclame....”Dus jij denkt echt dat die gasten dat niet doorhebben? Ik wordt echt vreselijk moe van mensen die zichzelf niet verloochenen voor geld en zichzelf daarvoor op de borst kloppen terwijl ze naar anderen wijzen. Ontopic: die gasten hebben gewoon gelijk. Ze hebben er schijt aan en gaan gewoon lekker voetballen. En inderdaad komt dat door dommigheid.

30 maart 2020 om 21:22

@Analist25....wow, je slaat echt de plank volledig mis. Je kan vinden wat je wil over Derksen en co maar in deze hebben ze gewoon 100% gelijk.

31 maart 2020 om 09:00

In deze hebben ze gelijk. Maar in die homohatende, denigrerende kijk op vrouwen en alle andere vernederende opmerkingen welke deze 'heren' maken over andere mensen ( dikke, turken, Marokkanen, etc). Hebben ze in die ook gelijk? En waarom hebben zij zelf dan geen voorbeeldfunctie voor de 'kinderen'. Het is echt erger als een voetballer met een (hopelijk) afgeronde middelbare school om iets doms te doen dan voor een gepensioneerde hoogopgeleide engnek.

30 maart 2020 om 21:39

Als dat al zo is, wat doet dat af aan het feit dat Promes en Redan doodleuk gaan lopen voetballen en de maatregelen aan hun laars lappen? Johan Derksen heeft in deze gewoon gelijk.

30 maart 2020 om 21:53

Ja en alle andere mensen ook de afgelopen 8 uur op elk fora en Social media platform. Hij heeft zijn excuses aangeboden, was een domme actie en dat is het. Sommige doen hier alsof hij met griep klachten een feest is gaan houden. Gelukkig was het een Cruijff Court. Dom en hij zal nog vaker domme dingen doen, als ze maar niet ernstig zijn.

30 maart 2020 om 23:55

Definieer ernstig. Als Promes het bijvoorbeeld oploopt en onbewust een bejaard persoon aansteekt (of wellicht 1 van die jongens op dat court die het in hun beurt weer doorgeven aan bijvoorbeeld hun grootouders), vind ik dat toch zeer ernstig. Het is misschien wat kort door de bocht, maar dat is wel de hele reden waarom mensen zich aan die maatregelen moeten houden.

31 maart 2020 om 00:03

Ik snap dat men zich aan de maatregelen moet houden en daar sta ik achter. Ook dat dit dom was. Je kunt overal het ergste achter zoeken of je kunt het iets anders bekijken. Ik ben al blij dat het een Cruijff Court was, bijna iedereen zich hield aan 1,5 meter afstand wat ook de maatregel is. Nog steeds dom maar niet genoeg om hem te ontslaan of zijn IQ of hobbies belachelijk te maken.

31 maart 2020 om 00:21

Maar dat ontken ik ook niet. Ik ben ook niet diegene die z'n hobby's of z'n IQ belachelijk maakt. Ik heb echter wel geconstateerd dat Promes geen intelligente jongen is en dat mag ik ook best vinden. Het is inderdaad absoluut niet genoeg om hem te ontslaan, maar hij mag wel even voelen dat dit soort dingen onacceptabel zijn.

Als je rijk bent, dan heb je niks te vrezen van corona lijkt het net. Privéarts, continu testen, snelle behandeling, snelle genezing. Ze onderschatten het totdat een van hun de pijp uitgaat.

30 maart 2020 om 21:26

Of ze een privéarts hebben, vraag ik mij af. Maar continue testen en een snelle behandeling? Zo werkt het niet met het Coronavirus.

30 maart 2020 om 22:01

Als Proes begint te hoesten, staat de hele medische staf van Ajax tot zijner beschikking.hij vertegenwoordigt wat waarde tenslotte

30 maart 2020 om 21:34

Daarvoor zijn er in Amerika en verder in Europa inmiddels toch al best wat rijke mensen overleden.

Niet eng maar vooral heel dom , maakte laatst ook een rap nummer met vriend die 18 jaar veroordeelt is voor een liquidatie. Daar moet je heel ver van weg blijven , zeker als bekende voetballer. Ik mag hopen dat Ajax hem hard straft , maar goed het is een vriendje van Erik , aai over zijn bol en alles is weer prima.

30 maart 2020 om 21:41

Ik denk dat Ten Hag daar in deze minder over heeft te vertellen. Promes schaadt in deze de club en er zal toch nog lang niet gevoetbald worden, dus de straf zal bij de club weg moeten komen in plaats van de coach.

Het zijn ook vaak van dezelfde types.. Van die wannabe rap/hiphop/gangster figuren die achter elke zin bro, ja toch of je weet zelf zeggen.. Hun rugnummer is hun Iq..

30 maart 2020 om 21:39

Hun bankrekening is het enige nummer wat er toe doet. En ik geef ze gelijk ook. Je hebt een voorbeeldfunctie, prima. Maar dat betekent niet dat heel NL over je hoeft te oordelen. Hij heeft zijn excuses aangeboden, dan is het voor mij persoonlijk goed. Ondertussen zitten er groepen jongeren elk weekend bij elkaar te drinken, zijn er idioten die mensen in het gezicht spugen en ga maar door. Nee, doe mij dan maar 10x zo graag Promes, die een foutje maakt itt asociaal gedrag.

30 maart 2020 om 21:47

"Hun bankrekening is het enige nummer wat er toe doet". Man, man... Dat vind ik nou echt van die simpele wannabe gangster teksten. Denk je nou werkelijk dat alles draait om geld? Tuurlijk zijn die imbecielen die iemand bespugen nog 10x erger maar dat neemt niet weg dat deze actie van Promes en Redan gewoon oliedom is. Bovendien valt een filmpje op Insta knallen waarin je laat zien aan je honderduizenden volgers dat je lak hebt aan de regels en de volksgezondheid, met daar bovenop teksten als "quarantaine squad" ook gewoon onder asociaal gedrag hoor. Hoe kun je überhaupt niet doorhebben hoe absurd dom dit is voor je die video online gooit..?

30 maart 2020 om 22:04

Als je niet wilt dat heel NL over je oordeelt moet je niet van alles op social media knallen. Want 1000-en likes scoren is ook oordelen. Dat vinden ze prachtig maar als het dan ineens tegen ze werkt is het ineens niet leuk. Dan zijn het bv ineens “haters”. Ook zo’n mode “straatwoordje”...

30 maart 2020 om 22:12

Oh want al die idioten die massaal naar 't strand en bos gaan zijn inderdaad ook van die hip hop types

30 maart 2020 om 22:14

Dat was ruim een week geleden en afgelopen weekend was het overal doodstil. Nu zijn we ruim een week verder en zijn de gevolgen nog duidelijker geworden. Niet voor iedereen blijkbaar..

30 maart 2020 om 22:46

@blackpool, ja logisch dat het doodstil op het strand is als je de toegangswegen en parkeerplaatsen afsluit.

30 maart 2020 om 23:03

Ten eerste doen mensen het nog steeds. Afgelopen weekend was het nog steeds gewoon een probleem. Dus je praat onzin. Ten tweede, is je punt nog steeds dom want de mensen die de adviezen van experts negeren zijn en waren gewoon blanke Nederlanders die perfect abn spreken en dus niet van gangster hip hoppers waar jij over praat.

31 maart 2020 om 10:01

@linleyhet blijft vreemd om te zien hoe mensen als Blackpool direct hun diarree uit hun onderbuik laten stromen. Het negeren van de maatregelen omtrent het coronavirus heeft niets, maar dan ook Niets, met bepaalde wannabe rap/hiphop/gangster figuren te maken. Toch grijpt hij dit aan om dat sausje eroverheen gieten. En dan heeft hij nog het lef om over andermans IQ te beginnen. Zou Blackpool doorhebben hoe zwakhoofdig en hypocriet zijn teksten hem wel niet maken?

30 maart 2020 om 23:25

‘Het zijn ook vaak van dezelfde types.. Van die wannabe rap/hiphop/gangster figuren die achter elke zin bro, ja toch of je weet zelf zeggen..’ Gezien de vele voorbeelden die in de media zijn verschenen lijkt het me wijs dat jij niet dit soort teksten de wereld in slingert...

You told them. Goed gedaan Johan, dat zal hem leren. Beetje excuses aanbieden want moet, had ie het niet gedaan was het ook niet goed. Enige wat Promes naderhand had kunnen doen is zeggen was een grapje, beetje satire mag altijd namelijk.

30 maart 2020 om 21:43

Dit soort excuses zijn natuurlijk meer voor de buhne. In het argument van Derksen daarover kan ik me wel vinden. Promes is gewoon heel idioot geweest in deze en dan mag je naar mijn mening wel even flink op de blaren zitten. Ik mag toch aannemen dat Ajax hier wel wat tegen doet.

30 maart 2020 om 21:56

Tuurlijk zal Ajax hier wat tegen doen en tuurlijk is hij dom geweest echter een Derksen die het over voorbeeld functie heeft een maatschappelijk belang is vragen of hij nu sarcastisch is of humor want Derksen is wel de laatste die ik serieus neem over maatschappelijk belang.

30 maart 2020 om 23:35

Als het gaat over een voorbeeldfunctie zouden de mannen VI inderdaad stil moeten zijn, met name Van der Gijp en Derksen hebben al meerdere malen walgelijke ‘grappen’ gemaakt niet die niet op tv thuis horen. Verder heeft Derksen in deze wel gelijk.

30 maart 2020 om 23:50

Maar het is niet relevant. Het mag dan hypocriet zijn, maar hij heeft gewoon gelijk. De volgende keer als Derksen zich niet naar z'n maatschappelijke invloed gedraagt (kan nooit lang duren), zullen mensen dat ook weer aankaarten.

31 maart 2020 om 00:05

Maar dat hij gelijk denkt te hebben is net zozeer niet relevant. Wel hypocriet.

Vd Gijp slaat de spijker op zn kop: pure dommigheid!

Ze zouden beter moeten weten , zeker omdat ze zouden kunnen weten dat kinderen dit filmpje zouden kunnen zien.

En om dit soort reacties te voorkomen moet je dit soort mensen verdomme geen stok geven om mee te slaan. Het lijkt wel een gebed zonder eind af en toe...

hahahahaha waneer de grootste engerd van Nederland iemand anders een engerd noemt. Ik ga stuk lol. Derksen is meest gadverdamme mens op televisie. Dat moest ik even kwijt. On topic: Verder, hier bij ons op t pleintje in Amsterdam waren er 2 weken geleden ook 3 bekende voetballers aan het partijen en schieten. Dit deden ze iets van 3 dagen achter elkaar, en daarna zagen we ze niet meer. Dit was nadat Rutten maatregelen invoerde. Niemand die ze filmde of er wat van zei. Wat dat betreft hebben ze veel geluk gehad. Het waren alle 3 spelers die bij een top 3 club spelen en zelfs bij Oranje hebben gezeten. Ik ga verder geen namen noemen. Mijn punt is, Promes is niet de enige die dit heeft gedaan. Hij is wel de enige die tot nu toe gefilmd is en in de media is terecht gekomen. Is het dom? Ja zeker. Moeten we hem nu met zijn allen die man afkraken? Vind ik een beeetje te ver gaan. Al die mensen die masaal naar de markt, het bos of strand gaan worden ook niet persoonlijk aangevallen. Die doen het voor de lol. Deze gasten moeten voor hun werk fit blijven. We hoeven hier dus niet te doen alsof ze iemand vermoord hebben.

30 maart 2020 om 21:46

Dan hebben die drie gemazzeld dat er geen camera's waren en dat ze het zelf ook niet online hebben gezet. Bij Promes wordt het bekend en dan zul je als speler op de blaren moeten gaan zitten. Het feit dat Derksen er dan wat van vindt (z'n argumenten snijden gewoon hout) doet daar werkelijk niets aan af. Deze gasten moeten voor hun werk fit blijven, maar door het werk wat ze doen hebben ze automatisch een voorbeeldfunctie, of ze dat nou leuk vinden of niet. Je wilt de baten, dan ook de lasten.

31 maart 2020 om 08:11

Er zit wel verschil tussen met z'n 3en voetballen of met 10/11 man.

Tja, voetbaltalent gaat niet altijd samen met een hoog iq. Soms wel lastig als je zo in de picture staat, maar niet echt nozel bent.

Ik vraag me gelijk zo af wat de noodzaak is van een voetbalpraatprogramma in deze tijden, waarvoor toch een groot aantal mensen naar dezelfde studio moet komen om de opnames te verzorgen. Beter maar een paar maanden opschorten. Derksen zit nog in de risicogroep qua leeftijd ook.

Ben het vaak niet eens met die bromsnor Derksen, maar deze keer totaal wel. Sommige mensen (zoals Promes) zijn blijkbaar echt te dom om te poepen.

Hebben derksen en van der gijp deze reacties van huis uit gegeven?

Beetje overdreven weer zo'n reactie. Ik geef Gijp gelijk. Maar ja, het doel is wel bereikt. Ze (vi) maken er weer nieuws mee.

30 maart 2020 om 21:57

Ja terwijl ze beter thuis kunnen blijven om zo minder risico te lopen om weer een hele groep of individu te beledigen.

De enige personen die hier tegen op kunnen treden zijn ten hag en Koeman. Koeman heeft al vaker laten blijken niet van nare trekjes te houden ( zie berghuis. ) Het is dat oranje niet op korte termijn een interland speelt, maar hij zou m eens lekker thuis moeten laten. We gaan er bij oranje ok niets aan missen verwacht ik.

Ik snap de kritiek niet zo goed. Als je hoort hoe hij spreekt dan heeft hij volgens mij een niet al te hoge intelligentie. Kun je het zo'n iemand wel kwalijk nemen?

Ben overigens wel benieuwd wat ajax nu gaat doen. Kan me goed voorstellen dat je dit soort nonfiguren eigenlijk niet in je team wilt

30 maart 2020 om 22:46

Er staat ook een artikel open over Grealish die wel naar een feestje is gegaan en zijn auto gecrashed heeft. Wat denk je? 0 reacties, bied excuses aan en krijgt een boete. Tuurlijk kun je zeggen is geen Nederlander maar was echt een stuk gevaarlijker. De mensen die hier maar los blijven gaan op Promes hebben denk ik, niet zoveel op met Promes.

30 maart 2020 om 22:56

@thamike, Kijk maar eens in de Engelse media over Grealish. De gemiddelde Nederlandse voetbal supporter is toch jan modaal die volgen alleen de eredivisie. Die kennen de hele speler niet. Maar Promes waar ze tegen op kijken wel. Grealish is nog stommer dan Promes maar dat maakt niet wat Promes doet echt olie dom is.

30 maart 2020 om 23:03

Ik zeg ook niet dat Promes zijn actie niet dom is, ik proef bij vele reacties meer dan alleen een domme actie van Promes. Sommige willen hem zelfs ontslagen hebben. Dus nee, Promes zijn actie was niet slim maar sommige vinden het crimineel en dat gaat mij echt te ver. Grealish was wel bijna crimineel te noemen en viel op dat er 0 reacties stonden ook al is het nieuws vanuit de PL van een behoorlijk grote speler.

@tibbe Dat slaat weer nergens op. Denk jij echt dat Ajax een investering van 20 miljoen door het afvoerputje gooit omdat hij een oliedomme actie onderneemt ?nee natuurlijk niet. Zo iemand geef je een keer goed op zijn flikker, en daarna doet ieder zijn plasje en daarna handen wasje.je snapt niet echt hoe de wereld werkt Tibbe.

Is de daad dom en dient Promes gestraft te worden? Ja. Vraag me alleen af hoeveel mensen hier de speler ook echt kennen? De oordelen liegen er niet om en dat zonder dat men überhaupt deze jongen persoonlijk kent. Dat vind ik veel te makkelijk, maar ja bij Derksen is ook alles zwart en wit. Dat begint mij ook heel erg te storen net zo als het domme en ontverantwoordlijke gedrag van Promes.

30 maart 2020 om 23:58

En hem ook een engnek noemen. Grappig om te zien dat zoveel mensen er mee weg lopen terwijl de meesten Corona niet serieus namen tot Brabant overspoeld werd. Er zijn miljoenen Nederlanders die onnodige risico's hebben genomen en een aantal daarvan lijkt nu vooraan te staan om met hun vingertje te wijzen. Leg zo'n domme jongen gewoon eens duidelijk uit wat Corona is en waarom je thuis moet blijven. Iedere dag lezen we online weer reacties van mensen die het nog steeds niet weten. Ze beledigen is heel makkelijk maar ze hebben veel meer aan educatie.

Deze man laat geen kans voorbij gaan om Promes neer te sabbelen. Ja het was een stomme actie, een heel stomme actie zelfs. Hij heeft zijn verontschuldigingen aangeboden en het is klaar. Vond hij alle mensen vorige week op het strand ook allemaal eerste klas engerds. Ik denk dat deze man eerder een eerste klas r.c..t is. Een tijdje terug had hij het gemunt op Wijnaldum en de donkere spelers van Psv. Over Wijnaldum kan hij nu weinig zeggen. Daarvoor was het Seedorf, en daarvoor de kabel. Jij bent pas eng Johan bah

Ach mensen mogen zeggen wat ze willen hier. Ik vind Promes echt heel dom, maar ik vind hem vooral zo dom niet eens omdat het een klote actie is of zo, want dat is het, maar omdat het zo geweldig dom is. Je weet al lang wat er aan de hand is, en dan ga je het nog op social media zetten ook. Zo te zien was het een van zijn matties of zo, die wilt stoer doen, maar als je al de lul uit hangt om naar buiten te gaan zorg je er toch voor dat niemand zoiets online zet.

Natuurlijk moesten die jongens dat niet hebben gedaan. Maar die Derksen, van der Gijp en co zijn ook grote kloothommels. Zij zitten mediagenieke nog steeds in de studio om het geld! Maar door dat hun de weg op gaan brengen ze ook anderen in gevaar. Maar die eikels hebben boter op hun kop.

Gelukkig heeft Derksen onlangs ook toegeven dat ze samen allemaal in dezelfde kleedkamer zitten bij Vi.op TV afstand houden en daarna zelf ook doen waar ze zin in hebben.en gestel dat Promess, corona zou hebben zegt dat natuurlijk niet dat daardoor de rest van Nederland het ook krijgt

Je zet een oude seniele vent, een junk en een depressieve kerel achter een tafel die iedereen afzeiken en blijkbaar heb je een goed televisie programma. Zo simpel is het tegenwoordig

Enorm domme actie van promes, aangezien dit nou is wat het rivm en rutte niet willen. Je moet gwn een balletje kunnen trappen natuurlijk, echter mag je buiten maag met max 4 bij elkaar zijn...nou ter er wel aardig wat meer en daar hoeft maar een besmette tussen te zitten

Iedereen die hier zegt dat deze twee heren dom zijn, zijn erg naïef. Nog een week geleden was half Nederland te vinden in de bossen terwijl er toen ook gehanerd werd door Mark Rutte om thuis te blijven, dus in mijn ogen js half Nederland net zo dom en niet alleen deze jongens. Zij hebben het alleen een weekje later gedaan.

Ik snap niet waarom die clubs niet hun contracten laat ontbinden. Ze hebben het gewoon verpest en als club hoef je ook geen geld meer te betalen en gezichtsverlies te lijden

2020 is nu al een enerverend jaar. De dood van Kobe Bryant, het coronavirus en de dag waarop ik het eens ben met Johan Derksen. En we zijn nog maar 3 maanden onderweg, ben benieuwd wat dit jaar allemaal nog meer voor me in petto heeft. Ik had al eerder aangegeven dat deze jongens precies weten waar ze mee bezig zijn. Ze zijn dom, maar niet zo dom. Ze zijn vooral ontzettend arrogant en egoïstisch. Het zal me niks verbazen als Redan aan Promes iets had gevraagd als 'moeten we dit wel doen?' waarop Promes dan zou zeggen 'ja tuurlijk, lekker schijt hebben en als dit uitvergroot wordt in de media gewoon excuses aanbieden en klaar alweer'. Het is misschien vergezocht van mij, maar ik geloof echt niet dat mensen zo dom zijn dat ze met hun volle verstand ergens gaan voetballen, het nog filmen ook en zich dan niet bewust zijn van de consequenties. Nee, dat gaat er bij mij niet in.

Leuk al deze reacties, maar kijk eerst even in je eigen spiegel. Jullie doen zeker altijd alles goed toch.... niet zo miepen mensen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3214
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

87 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren