Spaanse media buigen diep: ‘Frenkie de Jong en Messi zijn Zipi en Zape’

Maandag, 10 februari 2020 om 09:12Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:21

Frenkie de Jong speelde zondagavond een belangrijke rol voor Barcelona. De middenvelder nam in het uitduel met Real Betis (2-3 winst) op heerlijke wijze de gelijkmaker voor zijn rekening, na een fraaie pass van Lionel Messi, en speelde sowieso een goede wedstrijd. De Spaanse kranten namen de voorbije weken geen blad voor de mond als het matige spel van de Nederlander én Barcelona moest worden beoordeeld, maar erkennen na de zwaarbevochten driepunter dat de manier waarop De Jong in het Benito Villamarin excelleerde én met Messi samenspeelde een lust voor het oog is.

Sport deelt ‘de losgeslagen’ De Jong een zeven uit. “Hij spleet de defensie van Betis open met klasse en kracht”, zo valt bij de Catalaanse sportkrant te lezen. “Het was een exhibitie van zijn kwaliteiten. De Jong speelde verticaal, was altijd gevaarlijk en combineerde met Messi als nooit tevoren. En zo ontstond ook de gelijkmaker, met een controle en een afronding om van te likkebaarden. Het ontbrak hem alleen aan continuïteit in de wedstrijd.” De ‘harde’ Busquets krijgt een zes. “De wedstrijd verplichtte Busquets om een niet gebruikelijke rol in te vullen. Hij werd te veel door zijn tegenstanders in de gaten gehouden en kon niet altijd het spel verdelen. Daarnaast moest hij ook voortdurend, met duidelijke overtredingen, tegenhouden als Betis de aanval opzocht. Hij had het zichtbaar moeilijk.” De dikke onvoldoende voor Vidal, een drie, komt niet als een verrassing. “Hij kreeg de nodige vrijheid op het middenveld, maar hij maakte een onvergeeflijke fout die de 2-1 inleidde. Vanaf dat moment was hij een verschrikking. Een wedstrijd om te vergeten.”

Bij de populaire radiozender Onda Cero werd bij de wisselwerking tussen Messi en De Jong voorafgaand aan de 1-1 verwezen naar Zipi y Zape, twee beroemde Spaanse stripfiguren. “Het zijn net Zipi en Zape. Ze zijn ondeugend, ze zijn energiek en ze zijn gek van voetbal”, doelend op de blonde en zwartharige iconische tweeling. AS heeft op de website lovende teksten aan de video van de treffer van de ex-speler van Willem II en Ajax toegevoegd. “De topper die Barcelona aantrok om geschiedenis te laten schrijven: een geweldig doelpunt van De Jong, barstensvol intelligentie.” De Madrileense sportkrant komt ook bij de beoordelingen superlatieven tekort om de wedstrijd van de Nederlander te omschrijven. “De Jong laat zien wat het begrip ‘totaalvoetballer’ inhoudt. Hij was de beste en dan komen we nog woorden tekort. Met zijn voetbal liet hij de monden van iedereen in het Benito Villamarin wagenwijd openstaan. En niet alleen vanwege zijn buitengewone goal.”

“Ook vanwege het gemak waarmee hij linies doorbreekt en het team in defensief opzicht helpt”, vervolgt AS, dat nimmer cijfers uitdeelt. “De Nederlander heeft laten zien dat hij het in zich heeft om die geweldige voetballer te zijn die het komende decennium moet schitteren.” Busquets wordt eveneens geprezen door de sportkrant. “Een ruime voldoende op alle gebieden. Hij blijft bewijzen dat hij zich op zijn gemak voelt in het systeem van Setién.” Bij Vidal kan men evenmin om zijn fout voorafgaand aan de 2-1 heen. “Maar hij blijft maar gaan. Zijn capaciteit om voor elke bal te strijden, om alles te geven, is onbetwistbaar. Hij werd na 56 minuten naar de kant gehaald, maar laten we niet vergeten dat de Chileen niet okselfris was vanwege de klachten aan zijn rechterknie.”

Sport-journalist Albert Masnou wijdt zijn column aan De Jong. “Barcelona was voorheen een apathisch elftal, maar nu is het zowaar een elftal met een ziel. Midden in deze wedergeboorte ontdekte Barcelona in Sevilla een speler die voor de prijs van een vedette was gekocht, maar in de schaduw leefde”, verwijst hij naar de Nederlander, die de laatste weken de nodige kritiek te verduren kreeg. “De Jong haalde een geweldig niveau. Hij kwam nu veel vaker voor het doel van de tegenstander. Hij is gevaarlijk wanneer hij zich met de aanval gaat bemoeien, wanneer hij in staat is om linies te doorbreken. Als hij daarnaast ook zijn verdedigende taken uitvoert. De Jong is een absolute meerwaarde als hij zich aanvallend kan laten gelden. Dat is een van meest positieve bijkomstigheden van deze zwaarbevochten overwinning in Sevilla.”

Francesc Aguilar, werkzaam voor Mundo Deportivo, zag De Jong een van zijn beste wedstrijden voor Barcelona spelen. “De Frenkie de Jong tegen Real Betis is dezelfde Frenkie de Jong die met Ajax indruk maakte in de Eredivisie en de Champions League. En dan heeft hij ook nog eens een compagnon in Messi gevonden. Dat is niet mis.” De sportkrant zelf legt ook de link naar zijn verleden bij Ajax. “Van achteruit opkomen met de daadwerkelijke intentie om schade aan te richten én scoren in samenwerking met Messi: dát moet zijn handleiding zijn om bij Barcelona te slagen. Hij was bij vlagen indrukwekkend. Eindelijk heeft hij zijn Ajax-gezicht opgezet.” Mundo Deportivo denkt dat Busquets meer baat heeft bij de aanwezigheid van Setién. “Met Setién en een Barcelona dat de bal meer rondspeelt, lijkt Busquets zijn geluk hervonden te hebben.” Over Vidal: “Hij had zin om te strijden, maar overmatige inspanningen zijn doorgaans niet goed. Hij maakte twee onvergeeflijke fouten: de een eindigde in een doelpunt en de ander bijna. Het was paradoxaal dat Setién hem naar de kant haalde toen hij zich meer op zijn gemak begon te voelen.”

Marca omschrijft de actie van De Jong voorafgaand aan de 1-1 als ‘een barbaarse rush’. “Hij zette de aanval op zijn eigen helft op, maakte een loopactie van tachtig meter en rondde schitterend af. Een golazo.” De meest verkochte sportkrant van Spanje denkt dat De Jong er ook baat bij kan hebben dat de Catalanen momenteel de nodige afwezigen in de voorhoede hebben. “Setién wil in De Jong een voetballer beitelen, zeker gezien de omstandigheden waarmee hij te maken heeft, die het strafschopgebied van de opponent opzoekt en dat lijkt aardig te lukken. De Jong was doorslaggevend in de overwinning van Barcelona. Als de samenwerking met Messi daadwerkelijk tot een succes uitgroeit, zal het barcelonismo daar nog het nodige plezier aan beleven.” Marca is opvallend kritisch over Busquets. “Langzaam en een zeurpiet. Dit is niet zijn beste moment in het shirt van Barcelona. En dat terwijl hij, zogenaamd, het meeste baat zou moeten hebben van de trainerswissel.” De sportkrant is van mening dat Vidal wel degelijk van meerwaarde is geweest, ondanks zijn fout voorafgaand aan de 2-1. “Hij is altijd een lastpak, voor welke defensie dan ook. Je weet nooit of hij een middenvelder of een aanvaller is. Hij is goed om de ruimtes in het defensieve spel van de tegenstander te vinden.”

Bij ElDesmarque krijgt zowel De Jong als Busquets een zeven. “De Jong leek verlegen, gereserveerd en zelfs een beetje beschaamd. Maar in het duel met Athletic Club liet hij al zien wat hij tegen Betis bewees: dat hij zich aan het ontwikkelen is. Hij was een van de beste middenvelders.” Over Busquets: “Zonder dat hij de voetballer is die het elftal nodig heeft, ging hij op het middenveld tot het uiterste en kwam hij ook nog eens tot scoren. Met zijn harde spel had hij wel veel eerder een gele kaart kunnen krijgen.” Voor Vidal zit er niet meer dan een vijf in. “Hij speelde als een valse negen en was niet bijzonder precies in zijn passing en spel. Rook zonder vuur.” El Periódico geeft de hoogste beoordelingen aan De Jong en Messi, beiden een zeven. Busquets en Vidal ontvangen een zes. “Bij gratie van Messi won Barcelona in Sevilla”, zo verwijst men naar de drie assists van de Argentijnse vedette. “De magie van Messi gaf de doorslag. Het is de enige manier om wedstrijden te winnen zolang De Jong niet de waardering en het spel krijgt dat hij verdient”, zo luidt de opvallende link met de Nederlander. “De Jong was de enige die één-tegen-één situaties bewust opzocht en voortdurend probeerde om linies te doorbreken.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Kon niet slapen zonder de wekelijkse Frenkie beoordelingen uit de Spaanse kranten, want wat was hij weer-ga-loos. En dat op zijn minst favoriete positie, zouden Valverde en met name Setien het dan toch beter als ons zien? Hopelijk kan hij dit vasthouden want zolang Busquets niet geblesseerd raakt, blijft Frenkie in deze rol spelen, helemaal met alle blessures voorin moet hij vaak in de diepte blijven rennen.

10 februari 2020 om 01:05

Hij speelde iets meer teruggetrokken dan vorige wedstrijden, waar Rakitic afgelopen tijd speelde. Daarom was hij bij vlagen weer de oude Frenkie. Vidal nam ditmaal de positie van meest vooruit geschoven middenvelder in, hoewel die nogal ongelukkig speelde. Omdat Frenkie wat meer teruggetrokken speelde kon hij meer in zijn kwaliteiten spelen: het spel verdelen, linies doorbreken met z'n passing en dribbels en verdedigend werk verrichten

10 februari 2020 om 01:07

Volgens mij is het heel simpel. De jong is een hele goede voetballer, die op elke positie zijn klasse kan etaleren (behalve mss op doel), hij zal zijn klasse echter het meeste laten zien op zijn favoriete positie.

De Jong verdiende zeker wel een hoog cijfer. Speelde echt een goede pot. Benieuwd wat Lengelet en Fakir voor cijfers kregen. Als intelligentie meetelt een 1 denk ik. Ondanks dat ze beiden gescoord hebben. Wat een dombo's

10 februari 2020 om 16:14

Dom waren ze zeker, maar Fekir heeft heel de achterhoede van Barcelona scheef gedold en een paar keer echt in verlegenheid gebracht, die moet wel een hoge cijfer krijgen.

10 februari 2020 om 17:07

Fekir is een fenomenale speler die imo bij een veel grotere club als Betis hoort te spelen met zijn kwaliteiten. hij verloor gisteren even zijn hoofd maar hij kan echt geweldig voetballen

10 februari 2020 om 17:25

Tuurlijk was Fekir goed, maar wat een domme actie was t. Dat wilde ik vooral benadrukken 😉. Ook van Langelet hoor.

Bergkamp throwback dit doelpunt. Zo beheerst zo lichtvoetig. Mooi man

10 februari 2020 om 02:34

Die van Bergkamp was vele malen mooier en moeilijker, totaal niet te vergelijken.

10 februari 2020 om 10:08

Ik denk dat gympie het in het algemeen bedoeld

De goal van Frenkie zegt genoeg. Krijg de bal op eigen zestien en dribbelt net over de middenlijn en pass naar Messi. Vervolgens loopt hij 50 meter door en komt binnen strafschopgebied van de tegenstander en ontvangt de bal van Messi en scoort. Best knap als je ziet waar Frenkie zijn voorbereiding begon. Waar is Griezmann als je bij het 'eindfase' hem nodig hebt. Die speelde vandaag echt onzichtbaar.

10 februari 2020 om 03:45

Ik ben het volledig met je eens. Griezmann is een afmaker en verder geen echt voetballende aanvaller. Heeft vooralsnog nog geen klik met de andere aanvallers van Barca. Zonde want ik vind hem wel goed maar helaas komt het er bij Barca niet uit. Frenkie is mentaal veel sterker dan Griezmann. Heerlijk om Frenkie zo te zien.

10 februari 2020 om 10:43

Het bizarre is nog dat drie dagen geleden VZ nog vol stond dat Frenkie die in de 16 opduikt een belachelijk idee is. En nu blijkt hij ineens prima te functioneren op zijn ‘misbruikte’ positie. Het is niet zo moeilijk: Frenkie kan absoluut geweldig spelen, maar speelt ook regelmatig als een natte krant, en dan komt er kritiek. Da’s niet erg, ladingen voetballers zijn wisselvallig, we moeten blij zijn dat hij dit soort wedstrijden speelt, voor hem zelf en voor Oranje. Frenkie komt er wel.

10 februari 2020 om 11:00

Ik ben alleen maar blij dat Frenkie niet op de 6 speelt. Ideale mogelijkheid voor hem om doelpunten maken en assists geven aan zijn kwaliteiten toe te voegen. Wordt hij alleen maar een completere speler van.

Misschien heeft ene Renee van de Gijp ook gekeken en het schaamrood op de kaken. Het zal wel niet, maar wat zat hij ernaast zeg. Afgelopen vrijdag haast hysterisch stellen dat de Jong enkel op een positie kan spelen en je dus of met Busquets of met Frenkie moet spelen. En niet met allebei. Grote onzin blijkt nu maar weer. Frenkie kan geweldig uit de voeten op andere posities en ook schitterend spelen terwijl hij en Busquets zijn opgesteld. Van de Gijp, Derksen en Driessen snappen er HE-LE-MAAL niks van. Wat zitten die er weer naast.

10 februari 2020 om 04:50

En je komt er nu pas achter dat die mensen er helemaal niks van snappen? Ze roepen maar wat voor de headlines op YouTube tegenwoordig, discussies over Baudet vinden ze leuker dan voetbal.

10 februari 2020 om 06:45

Een zwaluw maakt nog geen zomer he

10 februari 2020 om 07:02

Frenkie is ongeveer de enige van heel Barcelona die het afgelopen half jaar er voor zorgt dat de zon nog enigszins schijnt in Barcelona.

10 februari 2020 om 07:08

Vidal is anders de beste middenvelder geweest van de eerste seizoenshelft. De Jong heeft vaker slecht dan goed gespeeld.

10 februari 2020 om 07:08

Nee ook Frenkie is een paar keer door het ijs gezakt. Frenkie doet het niet slechter of beter dan de rest. Objectief blijven @myvision..

10 februari 2020 om 07:29

Objectiviteit is bij hem altijd ver te zoeken

10 februari 2020 om 07:47

Mauro, je doet er zelf verstandig aan eens objectief te zijn op dit forum want jij loopt werkelijk elk beetje NL talent naar beneden te praten. Frenkie is wel degelijk de meest constante speler van Barca dit seizoen, dit resulteert ook in de meeste wedstrijden van alle middenvelders dus kom niet aanzetten met je door het ijs zakken want dat overkomt iedereen wel eens.

10 februari 2020 om 08:14

Consy, de meest constante speler is ie niet. Dat is uiteraard Messi, ook al vinden veel mensen van niet. De cijfers liegen niet. Daarna volgt Suarez in mijn ogen. Hij heeft toch 15 wedstrijden basis gestaan, dus ik tel hem in deze gewoon mee. Dat Frenkie een van de meest constante spelers is, klopt echter wel. Zeker voor een speler zo in z'n eerste seizoen doet ie het gewoon goed. Voor de mensen die het vergeten zijn.. Neymar z'n eerste seizoen bij Barca was ook echt alles behalve overrtuigend en Frenkie is nu al belangrijker voor ze dan Neymar in zijn eerste seizoen.

10 februari 2020 om 08:31

Nee genoeg goede woorden over NL spelers, alleen @consy jij hyped de verkeerde spelers op de verkeerde momenten. Ik ben vaak genoeg positief over bepaalde NL spelers. Dat jij dat niet (wil) ziet, is iets anders

10 februari 2020 om 08:48

Mee eens fc ramires. En daarbii, hij speelde goed maar om het nou weergaloos te noemen.

10 februari 2020 om 10:46

Je kan toch onmogelijk deze wedstijd en die van drie dagen terug tegen Bilbao hebben gezien, en beweren dat Frenkie de meest constante speler van Barca is?

10 februari 2020 om 11:59

Éã©n slechte wedstrijd van de 22 competitie wedstrijden zegt niks over je constantheid.

10 februari 2020 om 07:12

@okan61 ik snap Rene's punt wel. Busquets en Frenkie samen opstellen is te veel van het goede, en om Frenkie nou op een positie te zetten waar hij eigenlijk niet hoort is een teken van gebrek aan beter. Al snap ik dat je als coach graag hun samen wilt opstellen. Is een moeilijke keuze. Wie je ook bankt, die gene zou gewoon basis staan bij een andere club

10 februari 2020 om 07:28

Als je wat durft te vertellen zit je er weleens naast. Achteraf makkelijk lullen is makkelijker...

10 februari 2020 om 08:15

Wat een onzin. Als Frenkie een keer een mindere pot speelt roepen alle Ajax en Barca fans hier dat het komt omdat hij op de verkeerde positie speelt. Nu ineens kan hij geweldig uit de voeten op andere posities. Beetje tegenstrijdig niet? Het is gewoon een feit dat Frenkie heel veel wedstrijden dit seizoen weinig toegevoegd heeft, dat wordt niet anders omdat hij nu een goede pot speelt.

10 februari 2020 om 11:08

@ FR-RKC --------------- Alle Ajax en Barca fans? Waar slaat dit nou op? Barcelona is een europese topclub in een sterke competitie. Mag Frenkie wat aanpassingstijd hebben? Ook nog een nieuw land en nu al de tweede trainer overgiens. -------------------- Als we zo gaan beginnen... Toen Frenkie nog bij Ajax speelde waren er heel veel niet-Ajax fans die boos werden als er een bericht was dat er interesse was van een Europese topclub. Toen ging Frenkie naar Barca en toen zou hij volgens vele fervent niet-Ajax fans nooit een basisplaats kunnen krijgen. Nu speelt hij bijna alles en zijn de niet-Ajax fans er als de kippen bij om opmerkingen te geven wanneer Frenkie een keer een mindere wedstrijd speelt. En speelt hij wel goed dan is het voor die niet-Ajax fans ook weer niet goed, want dan moet er toch ook vooral benadrukt worden dat hij heeeeeel veel wedstrijden dit seizoen niet veel heeft toe gevoegd. Tja, types als jij zullen altijd wel wat vinden. ik zie de grap ervan wel in.

10 februari 2020 om 08:37

Er zijn mijn inziens weinig mensen die meer van voetbal weten dan Van De Gijp. Iedereen kan er een keertje naast zitten. Hij is ook mans genoeg om dat toe te geven. Maar Frenkie speelde goed eindelijk weer. Hij blijkt echt over een goede mindset te beschikken. Heel knap

10 februari 2020 om 18:26

@Lanjouwer. Dat is de grap juist: Van de Gijp geeft achteraf nooit toe dat hij er naast zat over iets waar hij schreeuwend over zei dat het zus en zo is. Gewoon nooit. Natuurlijk kan je ernaast zit, maar schreeuw dan ook niet zo dat iets zus of zo zit. En zoveel verstand heeft hij er niet van hoor. Bij hem is alles gebaseerd op welke speler hij sympathiek vind of niet. De sympathieke jongens zijn goede spelers en de niet-sympathieke komen tekort. Meest bekende voorbeelden zijn Ronaldo en Depay. Nee, Gijp is niet consequent en heeft een stiekeme agenda.

Lekker oppertunisch om iedereen die zei dat dit niet de beste positie van De Jong is direct af te schrijven. Op basis van de vorige maanden was dat een prima conclusie. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik gun het Frenkie ook en ik weet hoe goed hij kan zijn maar de afgelopen maanden waren vaker onder zijn niveau dan op zijn niveau. Fijn dat hij nu wel een manier heeft gevonden om goed te spelen op die positie en hopelijk kan hij dit niveau volhouden.

Midweeks was het niet zo heel goed en ook vandaag tegen alle respect Real Betis waren er gewoon momenten dat het beter moet. Waarom is het dan toch, dit Barcelona, het slechte in jaren wat veel lofzang krijgt? Hetzelfde voor de Jong. Had gisteren een prima goal en 1 prachtige actie, maar tegen een Real Betis mag en moet dat eigenlijk ook wel als diepste middenvelder. Laten we eerst maar de drukke maanden afwachten en zien waar de Jong en Barcelona over 2 maanden staan. Real met een stuk makkelijker schema en met de huidige basis 11 een stuk sterker oogt.

10 februari 2020 om 09:57

Frenkie was niet de diepste middenvelder..

10 februari 2020 om 14:29

Driekwart van de mensen in de comments lijkt de wedstrijd(en) niet eens gezien te hebben. Schrijnend

10 februari 2020 om 16:38

Nee hij stond overduidelijk achter Busquets en Vidal... @skeuomorf heb je zelf uberhaupt gekeken dan?

De Spaanse media neemt zichzelf nog steeds serieus dus? De ene week is hij een wereldtopper om vervolgens de volgende wedstrijd waarin hij minder is met de grond gelijk gemaakt wordt. Houdt toch op man.

Waar zijn al die Frenkie haters nu ?het lijkt gewoon alsof ze wachten tot hij een slechte wedstrijd speelt en hem dan hier te kunnen afbranden.nu was het zeker allemaal geluk.die jongen heeft gewoon kwaliteit en het is voor hem wennen op die nieuwe positie maar je ziet al dat het vanzelf goed komt, hij laat blijkbaar zien op de training dat hij dit wel kan. en nu ook in de wedstrijd.voor ze eerste jaar bij Barca doet hij het gewoon erg goed, beter dan verwacht zelfs.iedereen dacht dat hij wel ff een jaartje op de bank zou belanden.

10 februari 2020 om 08:17

Een zwaluw maakt nog geen zomer, als een club 85 miljoen voor jou betaalt dan moet je er gewoon staan, en dan is de reden dat hij 20 meter meer naar voren staat dan normaal een heel slap excuus voor de vele matige potten die hij gespeeld heeft afgelopen half jaar.

10 februari 2020 om 08:28

Mwa. Vergelijk het met een buitenspeler die in de spits wordt opgesteld of een centrale verdediger die als back wordt opgesteld. Het is dezelfde linie maar zo anders. Frenkie is weergaloos als 6. Een leuke meedraver op 8. Daar liggen zijn kwaliteiten simpelweg niet.

10 februari 2020 om 08:29

FR-RKC-Wat de denken van J.Rodrigez,Bale,Coutinho,Dembele ???Die zijn even duur of nog duurder maar zijn allen minder dan F.de Jong.Objectief blijven

10 februari 2020 om 09:21

haha @FR-RKC tuurlijk is het wel een excuus als je op een andere positie staat waar je andere taken moet uitvoeren dat je wat mindere wedstrijden ertussen hebt. Heb je zelf wel gevoetbald?als jij vind dat je er voor dat bedrag meteen moet staan waar je ook gepositioneerd word, dat ben je niet realistisch of je bent 1 van die Frenkie haters waar ik het over heb.gisteren speelde hij en messi als enige een goede wedstrijd, barcelona zit gewoon in een wat mindere fase. En als je dan ook nog eens niet op je eigen positie word opgesteld, maakt dat het ook niet allemaal een stuk makkelijker

10 februari 2020 om 11:26

Dat hij voor 85 miljoen gekocht is.... Real Madrid koopt toch ook hele dure jonge Brazlilaanse spelers? Dat zijn ook geen basisspelers.... Overigens heeft Frenkie zowat alles gespeeld. Niet bij 1 trainer, maar bij 2 trainers. Misschien doet hij toch wel iets goed dan? Kijk, wij weten natuurlijk niet wat de opdrachten van de trainers zijn voor Frenkie de Jong. Maar ik zie dat hij op die aanvallende posities op het middenveld heel veel vuile meters maakt. Niet allen verdedigend, maar vooral ook in balbezit. Ik denk dat de trainers dat van hem vragen. Dus wanneer Frenkie onzichtbaar speelde, dan kan hij voor de trainer een goede pot gespeeld hebben. Voor jouw natuurlijk niet. Want ja, deze speler komt van Ajax. Vraagje puur uit interesse: ben je komende zomer wel voor Frenkie de Jong? Of Mathijs de Ligt? Of Daley Blind?

10 februari 2020 om 17:12

@ronna net zoals jij zit te wachten op 1 goede wedstrijd van De Jong om te roepen dat iedereen onterecht kritiek op hem had over zijn mindere wedstrijden?

Frenkie staat en stond nog steeds niet op zijn beste positie maar dat wil niet zeggen dat het niet kan lopen! Gebeurt alleen wat minder vaak. Buiten dat doet Frenkie het behoorlijk goed inzien 1e jaar van de ED naar de Liga en dat kunnen er niet veel. Frenkie is gewoon een goede speciale voetballer die gelukkig veel speelt en daarom steeds beter wordt. De Spaanse media en andere media zal me worst wezen, dat is waan van de dag in goede en slechte potten.

Niet te serieus nemen de media en analisten mensen. Ene keer bakt speler niks van en week erop zijn het geweldenaren haha. Laten we Frenkie eind van seizoen beoordelen en dan een balans opmaken

Heerlijk Frenkie, ik heb genoten!

Hopelijk dat Frenkie deze lijn door kan trekken. Heeft een mooie goal gemaakt en ook nog eens een aantal uitstekende acties waarmee hij de aanval opzette. Hopelijk mag hij nu gewoon wat meer controlerend blijven spelen, iets waar hij zich meer in thuis lijkt te voelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder60
M. DepayAanvaller63
PiquéVerdediger51
Sergi RobertoVerdediger52
F. de JongMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3771 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 2 0 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

Achraf Hakimi: ‘Ik was verrast door de manier hoe Messi zich gedroeg’

Achraf Hakimi vertelt ‘verrast’ te zijn door de manier hoe Lionel Messi zich gedraagt bij Paris Saint-Germain. De vleugelverdediger van les Parisiens omschrijft het gedrag van Messi als ‘eenvoudig en stil’....Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren