‘Heel raar dat Cillessen erbij zit, laat staan als eerste keeper’

Zondag, 9 september 2018 om

Als het aan Henk de Haan ligt, wordt Jeroen Zoet de nieuwe eerste keeper van het Nederlands elftal. Op dit moment krijgt Jasper Cillessen de voorkeur van bondscoach Ronald Koeman, ondanks dat de doelman bij Barcelona tweede viool speelt. Volgens De Haan heeft Zoet het belangrijke voordeel dat hij wekelijks in actie komt bij PSV.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Heeft Henk de Haan gelijk?


Gerelateerd

153 reacties (laatste reactie door redondono5)

Ben ik het zelfs als PSV'er niet mee eens. Ik vind dat Cilessen het perfect doet bij Barcelona. In die inderdaad niet vele wedstrijden die hij speelt staat ie er altijd en daarom wilde Barcelona ook absoluut niet dat hij weggaat. Qua talent is Cilessen denk ik gewoon beter dan Zoet en aangezien hij zonder ritme erg goed wedstrijden speelt zou ik ook voor Cilessen kiezen.

9 september 2018 om 15:05

Ik zag cillessen ook weer twee ballen stoppen tegen peru die zoet nooit gehad had. Zoet is nou eenmaal een onrustige grabbelaar bij NL. Bij PSV doet hij het uitstekend.

9 september 2018 om 15:40

Ben t met jullie eens dat Cilissen beter is dan Zoet maar het is wel beschamend dat onze eerste keeper een reserve doelman is zonder ambitie.

9 september 2018 om 15:53

Zonder ambitie? Volgens mij ambieerde Cillissen afgelopen transferwindow een overgang naar een nieuwe club als eerste keeper, maar wilde Barcelona niet meewerken en hem aan zijn contract houden. Dan houdt het op en heb je je te schikken in je rol als tweede doelman. Ook zijn overgang naar van Ajax naar Barca was best een ambitieuze stap.

9 september 2018 om 16:11

Zijn stap naar Barcelona was juist een stap vol ambitie. Hij ging er naar toe in de hoop eerste keeper te worden. Dan heb je echt ambitie. En in tegenstelling tot al die spelers die dwars gaan zitten als ze niet weg mogen, gedraagt Cillissen zich voorbeeldig. Hij zegt: "ik heb met mijn volle verstand voor vijf jaar getekend en heb dan geen recht om te klagen".

9 september 2018 om 16:27

@jaialai

Toch doet het me goed, dat voetballiefhebbers zoals jij ondanks hun clubliefde een objectieve reactie geven op dit forum. Helaas kijken de meeste vaak door een gekleurde bril.

Zoet is absolute een goede keeper en zit terecht bij de NL selectie echter is Cillessen veel stabieler en completer.
Straalt meer rust uit en is voetballend beter. Zoet is een betere lijnkeeper maar overal, ook als je primair kijkt naar gespeelde wedstrijden van beide voor Nederland, is Cillessen gewoon beter en terecht de 1e keuze.

Het argument dat Cillessen geen basisspeler is begrijpelijk. Maar in dit geval kan er in mijn ogen (en ook van de bondscoach) een uitzondering gemaakt worden. In de top 5 beste clubs van de wereld. Heb je nauwelijk klasse verschil tussen de bank en basisspelers.
Kijk naar bijvoorbeeld Ascentio van Real begon ook regelmatig vanaf de bank. Maar bij Spanje stond ie ook regelmatig in de basis.

9 september 2018 om 19:54

Precies dit. Los van de capaciteiten van Cillissen (die mi zwaar worden overschat) vind ik het gewoon triest dat je als groot voetballand een reservedoelman je eerste keeper maakt. Dat kan bij kleine landen maar moet je echt niet willen als Nederland.

9 september 2018 om 19:56

Met een keeper is het een heel ander verhaal dan veldspelers. Cilissen zal namelijk niet (en terecht) de eerste doelman van barca worden.

9 september 2018 om 15:09

Inderdaad, toch te zot voor woorden dat dergelijke personen zulke uitspraken doen, die kan je toch gewoon niet serieus meer nemen.. In Barcelona wordt Cillessen ten zeerste gewaardeerd, hij is veruit de meest stabiele keeper van Nederland en deze man komt vrolijk aan met "Cillessen, speelt die nog?" Wat een grapjas man haha..

9 september 2018 om 15:38

Echt bizar inderdaad dat uitspraken van dit soort figuren serieus genomen worden. Cillessen is duidelijk van een hoger niveau dan Zoet en is tweede keeper bij een van de grootste clubs ter wereld waar hij dagelijks met wereldtoppers op het veld staat. Ik vraag me soms echt af of sommige mensen die hun mening zo rond lopen te spuwen überhaupt wel naar voetbal kijken..

9 september 2018 om 17:54

Maar wat wil Henkie dan, elke keer het trio Zoet, Padt en Bizot oproepen?
Je selecteert de beste, en dat is Cilessen die het ook gewoon waarmaakt in de wedstrijden voor Oranje dat hij speelt.
Kan me interland tegen Italië van juni herinneren, met een corner voor de Italianen kwam zo’n Italiaan dicht tegen Cilessen aanstaan.
Cilessen duwde hem gewoon weg van wegwezen hier, zoiets zou Zoet nooit doen.

9 september 2018 om 18:30

bizot doet het wel beter dan padt en ik denk dat op lange termijn bizot ook nog zoet voorbij gaat.

9 september 2018 om 15:52

Blijft een feit dat hij heel weinig keept waardoor Zoet het met wedstrijden in de CL gewoon verdient. Cillissen heeft jaren geen CL gespeeld en maakt heel weinig minuten. Ongelooflijke keuze.

9 september 2018 om 16:12

Moet je je voorstellen hoe goed hij dan is dat hij zonder wedstrijdritme al die ballen stopt.

9 september 2018 om 17:41

Zoet is een aardige keeper, niet meer dan dat. Bij Cillissen oogt het allemaal wat minder spectaculair misschien, maar dat komt omdat hij bijna altijd goed staat en heel veel ballen klemvast heeft. Hele goede keeper, die het denk ik bij elke topclub goed zou doen.

9 september 2018 om 16:08

Ik heb trainingen gezien waar je u tegen zegt. Hij traint met de beste van de beste ter wereld en die spelers moet hij tijdens de training elke x afstoppen. Cillessen is heel heel erg sterk geworden bij Barcelona en natuurlijk heb je wedstrijden nodig maar cillessen is wel gewoon de nr1. Hij heeft zoveel zelfvertrouwen wat ik echt top vind aan hem. Hij speelt niet maar hij weet dat als hij speelt hij er zal staan.

"en het is een Veendammer bovendien, dat is ook mooi"

Aldus de objectieve meneer De Haan.....

9 september 2018 om 15:02

Niet alleen dat, hij vindt het niet eens raar dat Sergio Padt bij de selectie zit en noemt hem (Zoet) iets beter dan Padt. Nou sorry hoor maar dat is echt bezopen! Hij hoort never in oranje niet als 5e keeper of als keeper van welk vertegenwoordigent elftal van oranje dan ook! Cillisen is nu eenmaal het beste wat we hebben en doet het ook goed als hij speelt! Stekelenburg is nog een betere optie als derde keeper echt bizar beleid dit!

Ik ben het er zeker mee eens, ik zie nog liever K. Vermeer keepen dan Jasper C.

9 september 2018 om 14:46

Sorry hoor dit klinkt meer als afgunst dan dat het naar voetbal intelligentie klinkt.

9 september 2018 om 14:51

Hoor ik hier persoonlijke voorkeur. Gewoon de beste opstellen. Lijkt alsof je het hem gewoon niet gunt. Is met afstand de beste ook al speelt hij minder. Des te knapper.

Gelukkig is Henk niet de bondscoach. Cillessen is namelijk in ieder opzicht beter dan Zoet, ook in banken. Zoveel toppers heeft NL op dit moment niet. Als je dan een keeper hebt die dagelijks traint met Goden als Messi en Suarez, dan moet hij gewoon je eerste keeper zijn. Overigens doet Cillessen het altijd meer dan prima, indien hij speelt.

9 september 2018 om 14:50

Ik vind Cillissen ook een betere keeper dan Zoet en het is best terecht dat hij eerste keeper is. Maar zullen we alsjeblieft het argument 'Cillissen traint dagelijks met betere spelers', uit deze discussie halen? Dat is natuurlijk totaal geen argument, laat staan dat het waar is.

9 september 2018 om 15:00

Zullen we dat argument er maar in laten? Of je moet Luuk de Jong of Messi traint, dat is een wereld van verschil. En laat staan of het waar is? Dit geeft eigenlijk al aan dat ik je niet serieus moet nemen. Het is een feit dat geen enkele speler van PSV in de buurt komt van de selectie van Barca.

9 september 2018 om 15:06

Nee, je begrijpt het niet helemaal. Dat er bij Barcelona op elke positie 3 spelers zijn die beter zijn dan bij PSV (enkele uitzonderingen daargelaten) weet ik ook wel.
Wat niet waar is, is dat Cillissen dagelijks staat te trainen met Messi en co. Cillissen heeft namelijk gewoon individuele keeperstraining. Die staat echt niet hele dagen af te werken met Suarez, Coutinho en Rakitic.
Af en toe een partijvorm of afwerken, uiteraard. Maar daarmee ontwikkel je je echt niet meer dan iemand die wekelijks wel keept. En zelfs al zou hij elke dag 3 uur lang afwerken met die gasten, ook dat is natuurlijk geen argument om te zeggen: ja, daarom moet hij eerste keeper zijn bij Oranje.
Cillissen is terecht de eerste keeper omdat hij laat zien dat hij beter is dan Zoet, niet om zijn trainingsdagen.
Daarom is het een doodzonde dat Cillissen daar nu al een paar seizoenen loopt te verpieteren terwijl hij zich had kunnen opwerken tot een Europese (sub)topkeeper en het wekelijks had kunnen laten zien.

9 september 2018 om 15:14

Hoe weet jij dit? Sta je dagelijks bij Barva op de training? Nee? Oh ok, dan neem ik alles wat je net hebt gezegd ook met een gigantische schep zout. Indien het niet dagelijks is, is het wel wekelijks. Maar goed, Cillessen is beter dan Zoet en staat ook om die reden in de basis. Daar zijn we het iig over eens.

9 september 2018 om 15:24

Van mij mag je overal zoveel zout overheen gooien als je zelf wilt. Dat voetbalclubs niet de hele dag aan het afwerken/partijen zijn is volgens mij geen hele grote gok. Gewoon logisch nadenken over de manier waarop clubs trainen.

Dagelijks, wekelijks maakt weinig verschil. Je ontwikkelt je er gewoon echt niet meer door dan wekelijks spelen.

Maar inderdaad, Cillessen is op dit moment een betere keeper dan Zoet en is terecht eerste doelman. Daar zijn we het over eens.

9 september 2018 om 15:48

Dagelijks of wekelijks met giganten trainen maakt geen groot verschil? Wie bepaalt dat, jij misschien? Fijn dat dat duidelijk is. Waar staat het zout?

9 september 2018 om 17:39

Niet te populair doen. Je kunt toch nadenken?

9 september 2018 om 14:52

Dat hij met Messi traint zal me een zorg zijn. Cillessen moet spelen omdat hij beter is, dat is het enige dat telt. Alle andere argumenten (en zeker die subjectieve flauwekul dat hij Veendammer is) doen er niet toe.

9 september 2018 om 15:10

@jarretelletjes

Kluivert traint ook met betere voetballers als Bergwijn dus dan zou die dan ten alle tijden dus de voorkeur moeten krijgen?

dat Cillissen de beste keeper is die we hebben ben ik met je eens maar dat je iemand opstelt omdat hij trainingspartijtjes heeft met goede voetballers vind ik een non argument

9 september 2018 om 15:30

Hoe lang zit Kluivert nu bij Roma. Een maand hooguit twee? Dus met andere woorden ga je te kort door de bocht. Ten tweede welke voetbalgoden spelen er bij Roma? Ja zeg het maar? Oh geen?? Nee ok. Ik denk dat ik je argumenten maar niet serieus neem.

9 september 2018 om 15:31

@Japie zullen we Kluivert er pas bij halen als hij er net zo lang speelt als Jasper bij Barca? Of het een non argument is weet ik niet maar doet er niet echt toe zolang Jasper laat zien op dit moment nog de beste te zijn. De beste spelers moeten spelen en gelukkig bepaald de bondscoach dat en niet de bezoekers van VZ.

9 september 2018 om 16:47

@thamike

als hij er net zo lang op de bank zit als Cillisen bedoel je

ik ben overigens met je eens dat de beste keeper moet spelen en dat is Cilissen inderdaad dus ik begrijp heel goed dat hij speelt voor Oranje. wat ik alleen onzin vind is de stelling dat je zogenaamd een betere speler word door met betere voetballers om je heen trainingspartijtjes af te werken zoals @jarretelletjes aangaf in zijn reactie

9 september 2018 om 17:16

@Japie, dat ben ik niet met je eens. Hij vertelde een keer dat hij moest wennen aan de trainingen bij Barca. De ballen kwamen uit de meest onmogelijke hoeken en in een heel hoog tempo op hem af. Dat was hij niet gewend bij Ajax. Dus ja, het maakt wel degelijk wat uit of je met Luuk de Jong en Rosario traint of met Suarez en Messi.

9 september 2018 om 17:47

@kyle66

ik geloof niet echt dat je op trainingen een beter speler word. ik geloof dat je een betere speler word door veel wedstrijden tegen sterke tegenstanders te spelen

9 september 2018 om 18:08

Het gaat niet om waar jij wel of niet in gelooft. De trainingen bij Barca zijn van een hoger niveau, dat is een feit. Of dacht jij dat ze broodjes eten en elkaars haren vlechten daar op de training? Kappen met die nonsens

9 september 2018 om 18:12

@jarreteletjes

dan stel ik voor dat vanaf nu elke groot Nederlands talent zsm uit de Eredivisie vertrekt en ergens bij een buitenlandse topclub op de bank of tribune gaat zitten aangezien ze op de trainingen daar dan gaan uitgroeien tot wereldtoppers door met betere spelers te trainen. dat is iig de logica volgens jouw stelling

9 september 2018 om 18:34

Ik heb nooit gezegd dat je dan tot wereldtopper uitgroeit. Dat verzin jij nu. En een talent vergelijken met een keeper van 29 jaar oud? Een behoorlijk scheve vergelijking, vind je niet? Ik weet verder ook niet zo goed wat ik met je reactie aan moet.

10 september 2018 om 00:21

In dat opzicht zou je dus ook Vorm moeten selecteren en niet Padt, niet?

Henk de Haan is ook niet meer serieus te nemen. De beste moet spelen en dat is Cillessen. Op elk vlak is Cillessen bete dan Zoet dus nee Zoet moet geen eerste keeper van Nederland worden.

Het artikel snel overgekeken want de titel voorspelde al weinig goeds. Uitspraken als ' voetbalt Cilessen nog ' & ' Ik gun het pad ook maar zoet is iets beter ' slaan natuurlijk volledig de plank is. Ik gun het onze keeper ook wel, maarja dat wilt niet zeggen dat die de kwaliteiten heeft. & ik vindt Cilessen beter dan zoet, maar zoet is echt vele malen beter dan Pad kom op zeg...

9 september 2018 om 14:53

Ik gun het mezelf het meest. Maar da’s ook een heel slecht plan.

9 september 2018 om 14:58

Wel de quote 'voetbalt Cillessen nog' lezen, maar niet dat hij het met cynisme zegt. Vermoedelijk gaat daar al het een en ander mis bij jou

Cillessen heeft in Oranje bewezen een betrouwbare en goede keeper te zijn. Dat hij reservespeler is bij zijn club maakt mij niks uit. Bij Zoet heb ik toch nog vaak het gevoel dat er ieder moment een foutje kan gebeuren.

9 september 2018 om 15:10

En soms komt dat foutje er ook zoals tegen BATE.

9 september 2018 om 17:16

Zoet kan er weinig aan doen dat jij dat gevoel hebt. In de praktijk valt het gelukkig erg mee. Die fout tegen BATE was zijn eerste grote fout sinds hij tegen Feyenoord die bal over de lijn trok. En daar zat anderhalf jaar tussen.

10 september 2018 om 09:26

Natuurlijk maakt zoet wel eens een foutje want hij keept veel. Wanneer je niet keept zoals cillesen dan maak je weinig tot geen fouten. Vind wel dat cillesen terecht op doel staat hoor, topper. Echter is Jeroen ook goed, die 2 foutjes in 2 jaar is echt wel te overzien, mensen overdrijven en het negatieve blijft hangen.

Er kraait geen Haan naar die Henk! Nog nooit van deze “oud voetballer” gehoord. Ik ben een 33 jarige oud voetballer die waarschijnlijk net zo(on)bekend is als deze beste Henk. Mijn mening doet er niet toe dus die van Henk ook niet.

Cillessen is beter dan Zoet, is geen discussie over. Alleen dat trainen vs wekelijks spelen. Vraag me af wanneer deze discussie stopt....

9 september 2018 om 14:51

Wanneer ze beide weer spelen of wanneer er één of beide geblesseerd of gestops is. ;-)

9 september 2018 om 15:06

Er is genoeg discussie over. Nu ook weer...

Zoet is een goede keeper voor Psv, maar niet iemand voor een grote competitie. Verder heeft die in Oranje flink wat fouten gemaakt en houdbare ballen doorgelaten. Cillissen is beter en is daarom ook de terechte eerste doelman. Dat gezever over speeltijd bij hun club is niet zo relevant.

Wat ik wel relevant vind is dat Blind speelt. Die is traag en verdedigend slecht en dan zet je hem erin tegen een beter land, daar kan ik echt niet bij. Die heeft niets te zoeken in de verdediging van Oranje, eigenlijk helemaal niet meer bij Oranje.

Er kraait geen Haan naar die Henk! Nog nooit van deze “oud voetballer” gehoord. Ik ben een 33 jarige oud voetballer die waarschijnlijk net zo(on)bekend is als deze beste Henk. Mijn mening doet er niet toe dus die van Henk ook niet.

9 september 2018 om 14:58

Verschil is alleen dat er aan zijn mening een heel artikel wordt gewijd, en dat jij slechts je mening in de comments onder zijn artikel mag zetten

9 september 2018 om 17:05

Ik ben een iets oudere Groninger en kent deze man wel. Hij speelde bij Groningen begin jaren 80 (ook in Europees verband) en was speler van het Veendam die promoveerde naar de eredivisie.voor die clubs heeft hij het netjes gedaan

Wordt hier een beetje moe van. De beste speler moet spelen, klaar. Vind wel dat domme uitspraken als dat je moet spelen bij je club om in aanmerking te komen voor Oranje achterwege moet laten. Hierdoor wordt de mate van deze discussie zoveel groter.

Haha, gaan we Henk de Haan nu ook al dingen over voetbal vragen? Geniale vent, leuke tv persoonlijkheid en een lokale held in Groningen, maar kom op zeg.

Natuurlijk heb je een punt als je zegt dat de keeper van het NL elftal iedere week moet keepen. Ook al doet Cillessen het verder prima en lijkt hij zelfs wat sterker of iig beter te passen dan Zoet in het nl elftal.
Heb bij Henk (wie?) De Haan wel het gevoel dat hij een persoonlijke voorkeur heeft. Zijn cynisme is niet passend en corrigeer me als ik het fout heb maar heeft Zoet zijn roots niet ergens in het noorden in de buurt van Veendam?

10 september 2018 om 00:07

Zoet is een Veendammer. Die voorkeur staat trouwens ook letterlijk in het artikel.

10 september 2018 om 08:24

Ja klopt, ik bedoel eigenlijk dat hij zijn voorkeur voor Zoet heeft juist omdat hij uit Veendam komt

Een opmerking van Henk de Haan brengen als voorpaginanieuws, alsjeblieft jongens. Deze site verliest zichzelf steeds meer aan de oprukkende sensatiezucht. Mijn balkje zal nu wel weer verder leeg worden getrokken.

9 september 2018 om 15:26

Helemaal mee eens hoor, denk dat mijn balkje ondertussen helemaal vol zou zitten als ik geen kritiek zou geven dus daar zou ik me niet al te druk om maken. Henk who?

Zolang Zoet niet in een topcompetitie speelt, valt de keuze voor Cillessen te billijken. Het is jammer dat keepers als Cillessen, Vorm en Stekelenburg allen op het tweede plan fungeren. Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van Zoet, maar mocht hij toch de stap maken naar een topcompetitie en zich daar ontwikkelen als eerste keeper, dan verdient hij de voorkeur boven een bankzitter als Cillessen.

9 september 2018 om 15:03

Hoezo, Cillissen speelt ook niet in een topcompetitie. Dat is nou juist de discussie. Maar goed hij mag wel elke training de ballen van Messi en Suarez uit het net halen. Dat dan weer wel.

9 september 2018 om 16:09

Daarom zeg ik ook dat Zoet wel de voorkeur moet krijgen indien hij wel speelt in een topcompetitie. Wedstrijden spelen in de ED vind ik niet voldoende, dan keep je ook slechts een paar wedstrijden op topniveau.

Henk wie? Cilissen doet het gewoon goed bij Barça. Sorry Henk niemand neemt je serieus

Als ik Zoet was zou ik lekker bedanken. Koeman is niet serieus te nemen als bondscoach met zijn selectiebeleid.

9 september 2018 om 15:01

Het gaat om kwaliteit in het NL elftal en die heb je met Cillessen meer als met Zoet of Padt. Dit zou niet eens een discussie hoeven te zijn.

Is Cillessen in Oranje slechter gaan presteren sinds hij bij Barcelona op de bank zit? Volgens mij niet. Oftewel, dat argument kan de prullenbak in.

Cillessen is gewoon beter.

Daily Blind weer basis verbaast me meer.

Cilessen is gewoon de beste keeper, hoop ook dat ie volgend jaar weg gaat naar een mooie club, waar ie wel eerste keus is. Iets van Roma, Valencia, Dortmund. Dat vind ik wel mooie clubs die bij hem zouden passen, dat niveau.

Wanneer je beide keepers objectief beoordeeld weet je gewoon dat Cilessen betere keeper is.

Koeman moet de beste keeper een basisplaats geven.
Cilessen is dat, bewijst hij telkens weer.
Einde discussie lijkt me dan.
Dat Zoet wekelijks speelt is dan niet relevant.

Cilessen is gewoon de beste doelman. dat bewijst hij keer op keer. ik vind dat hij moet spelen bij een club, maarja, de beste doelman staat op doel. heb ook het meeste vertrouwen in hem. aLS Cilessen vreselijk goed keept vanavond pakken we misschien een 0-0. dat zie ik met cilessen eerder gebeuren dan met Zoet of een Padt

Cillissen is een hele modale keeper zonder uitstraling die niet heel bijzonder is, maar het is wel de beste keeper die voor handen is dus in dat kaders snap ik wel dat hij eerste keeper is ondanks dat hij bij Barcelona de bank warm hou

9 september 2018 om 15:36

Haha meen je dat? Een modale keeper? Je weet wat modaal betekend toch? Jasper is meer dan modaal en noem hem liever compleet. Dat uitstralen verhaal is ook wat achterhaalt en belangrijkste is dat hij goed kan keepen en dat laat hij gelukkig zien.

9 september 2018 om 15:44

@thamike

modaal betekend voor mij een doorsnee keeper. hij is wel bovengemiddeld voor Nederlandse begrippen momenteel maar internationaal gezien vind ik het een vrij normale keeper. degelijk en doet geen gekke dingen maar het is ook weer niet zo dat ik het een topkeeper vind ofzo

9 september 2018 om 15:50

@Japie: Cillessen hoort i.m.o. tot de 15 beste keepers in Europa. Wat ook de reden is dat Barca hem niet wil laten gaan. Dat lijkt meer dan modaal.

9 september 2018 om 16:12

@bjp79

ik vind hem niet bij de beste 15 keepers ter wereld horen dus dat is een mening maar geen feit. mensen hebben hem na een stuk of 7 goede bekerwedstrijdjes vorig jaar en een handjevol interlands opeens gebombardeerd tot een of andere topkeeper maar dat vind ik het niet. gewoon een degelijke keeper die het als stand in bij Barca aardig doet maar meer ook niet. zelfs elke houdbare bal die hij tegenwoordig stopt word in Nederland opeens uitgelegd als een of andere wereldredding

9 september 2018 om 16:27

Je kan het ook overdrijven natuurlijk over dat elke houdbare bal als geniaal wordt uit gelegd. Tuurlijk mogen meningen verschillen en dat is goed anders zou je ook nooit kunnen discussiëren over wat voor topic dan ook. Alleen het feit blijft dat ik er geen 15 kan opnoemen die beter zijn dan Cillessen. Ben al jaren keeper en jeugdtrainer wat niet wil zeggen dat ik alle wijsheid in pacht heb in dit geval. Echter in alle disciplines van het keepen is Cillessen gewoon beter dan Zoet en in vele oom beter dan mening keeper in europa. Maar zoals gezegd gelukkig verschillen meningen zo dat er zo'n discussie kan ontstaan.

9 september 2018 om 16:53

@bjp79

ik kan er wel 15 opnoemen die ik beter vind als Cillissen. Oblak, Neuer, Lloris, Alisson Becker, Courtois, Handanovic, Ter Stegen, Ederson, Horn, Perin, Lopes, Fahrmann, Donnarumma, Areola, Kepa en Butland bijvoorbeeld maar wie weet vind jij dat niet dus dat is inderdaad een mening die kan verschillen en die respecteer ik ook

dat Cillissen overigens beter is als Zoet ben ik volledig met je eens

9 september 2018 om 17:09

Nou hieruit blijkt wel dat meningen verschillen.Lopes Fahrmann Butland en Horn mogen niet eens de veters van Cillessen strikken imo en zijn leuke keepers maar niet van hetzelfde niveau. Ederson en Handanovic en Donnaruma komen in de buurt en Areola is gelijkwaardig de rest vind ik ook beter. Maar goed dat is mijn mening. Laten we het erop houden dat Cillessen beter is en terecht in het Nederlands elftal staat.

9 september 2018 om 17:56

@bpjp79

ik weet het niet. een heel seizoen keepen is weer heel wat anders dan 10 wedstrijden per seizoen keepen daarom vind ik dat lastig in te schatten of hij echt beter is als de keepers die jij noemt

verder staat hij inderdaad wel terecht in de basis van Oranje want hij is de best beschikbare keeper die we voor handen hebben

Wat is wedstrijdritme voor een keeper?
Een keeper van Ajax, Barcelona etc. krijgt in de meeste wedstijden alleen terugspeelballen te verwerken.
Trainen op een hoog niveau lijkt me beter.

Heb ook liever zoet als cilessen maar goed zijn beide redelijke keepers. Hoop wel voor koeman dat hij blind niet opstelt. Eerste klas prutzooi die gozer. Hopen op een goede uitslag.

Kwaliteit moet altijd doorslaggevend zijn, zo simpel is het. Alleen als gebrek aan wedstrijdritme de kwaliteit in de weg zit mag je een uitzondering maken. Bij Cillessen is dit echter niet het geval, dus dan staat hij gewoon basis. Simpel toch?

9 september 2018 om 18:17

Cullissen heeft wedstrijdritme? Hij speelt nooit!! Hij zit nu al voor het 3e jaar op de bank!! Ik hoorde dat hij bij aanvang van de wedstrijd van Oranje tegen Peru uit gewoonte op de doellijn was gaan zitten, echt waar...

9 september 2018 om 18:43

Je weet wat de betekenis van 'nooit' is? Ik krijg de indruk dat je dat namelijk niet weet. Als dat zo is, zou ik je adviseren geen woorden te gebruiken die je niet kent.

Wie is Henk de Haan? Krijgen we straks ieders mening in een artikel!?

Er moet echt gekapt worden met dat 'hij moet spelen' gejank. Heb in het begin ook nooit wat met Cillessen gehad en toen hij naar Barca kwam vond ik dat eerst helemaal niks (ook al vond ik hem toen al wel een hele solide doelman). Wat kunnen tijden veranderen. Maar laten we eerlijk zijn deze man is gewoon de beste, ook al zou ie op de tribune zitten. Kleinere landen kwalificeren zich al sinds jaar en dag met bankspelers van kleine clubs, en als er dan een keer een speler van Oranje bij de beste club ter wereld (😎😏) op de bank zit kan het opeens niet. Neem een voorbeels aan landen als Ierland, Albanie en Ijsland die wel gewoon hun beste spelers herkennen, niet mauwen om het lagere niveau en gewoon hun ding doen. Daarmee haal je ook gewoon een EK...

Cilissen is de beste keeper die we hebben. Zou wel moeten vertrekken bij Barcelona want het is zonde dat hij zo weinig speelt.

9 september 2018 om 18:19

Hoe weet je dat, Cullissen keept nooit. Hij zit nu al voor het 3e jaar op de bank daar, wat een sukkel zeg...

9 september 2018 om 19:31

Hoe ik dat “weet”? Dat vind ik en dat is voor mij voldoende. Ik beschrijf hier net zoals iedereen mijn persoonlijke mening. En het feit dat volgens mij alle bondscoaches die de keuze hadden tussen Cilissen en Zoet hadden voor hem kiezen bevestigd mij in mijn mening.

9 september 2018 om 18:20

Hoe weet je dat, Cullissen keept nooit. Hij zit nu al voor het 3e jaar op de bank daar, wat een sukkel zeg...

9 september 2018 om 18:44

Daar zal Cillissen wakker van liggen. En Koeman vast ook. Van jouw mening. Over sukkels gesproken...

Eerlijk gezegd kan ik met beide keuzes wel leven, Persoonlijk ben ik geen fan van cillissen, het is een erg degelijke keeper maar hij zal je geen punten pakken en hij is ook een keeper, die naar mijn mening vanaf dat hij van NEC naar ajax is gegaan niet beter is geworden en stil staat in zijn ontwikkeling. Terwijl zoet wedstrijden heeft waar hij je zeker punten pakt (zie psv-atl, in de cl waar het 2 keer 0-0 bleef mede dankzij hem) en over de jaren zich sterk ontwikkeld heeft en steeds stabieler is geworden. Ik vind cillessen de veilige keuze maar niet de juiste, zeker omdat zoet wekelijks speelt en cillissen niet. Persoonlijk vind ik dat zoet erin hoort

9 september 2018 om 15:43

Ok maaf als je serieus vind dat Cillessen niet beter is geworden vanaf zijn NEC tijd kan ik de comment niet serieus nemen. Dat je Zoet liever hebt prima. Maar kom op als je niet ziet dat hij bij Ajax al beter was als bij NEC en nu weer beter is geworden bij Barca vraag ik me af hoeveel voetbal je kijkt. Zo'n fout als uit bij Bate zal je Cillessen nooit zien doen. Cillessen is in alle disciplines van het keepen beter dus de terechte eerste keeper van Nederland.

9 september 2018 om 16:17

Hij zal geen punten pakken? Serieus? Heb je zijn reddingen donderdag niet gezien? Als hij die ballen door had gelaten, was Oranje zonder punten van het veld gelopen.

9 september 2018 om 16:49

Hij zegt ook dat ie vanaf zn overstap naar Ajax niet beter is geworden en stilstaat.... Dat zegt wel genoeg lijkt me. Next!

Denk eerder dat het vreemd is dat zoet bij de selectie zit. Een cillessen is 10 klassen beter als zoet. Welke in mijn ogen helemaal niet zo betrouwbaar is.

Cilissen is gewoon beter! De trainingen van Barcelona is kwa niveau nog altijd hoger dan een wedstrijdje in de Eredivisie.. Cilissen lijkt alleen maar beter te worden

Momenteel vind ik geen enkele keeper Oranje waardig. Van de Sar was de laatste keeper die oranje waardig was. Cilessen is momenteel terechte 1e keeper vergeleken met Zoet.

Of je nou schoten op doel krijgt van Luuk de jong of van Messi ja het blijft vreemd dat Jeroen zoet niet op doel staat???

Is De Vrij geblesseerd ofzo dat De Ligt speelt? Hoezo Blind op links. Mbappe gaat hem kapot maken....

Kom op man. Zoet is we gegroeid en een betere keeper dan 2 jaar terug toen ik nog veel kritiek op m had, maar iedereen ziet dat Cillessen de beste doelman is die we hebben. Zoet is ook veel beter bij PSv dan bij Oranje, heb m vaak genoeg opvallende fouten zien maken. Dat Cillessen Ter Stegen er niet uit keept maakt t geennslechte doelman, tzou alleen wel fijn zijn als hij ergens anders gaat voetballen, t zou alleen maar goed voor ons en voor hemzelf zijn.

9 september 2018 om 16:45

Ja maarja ik begrijp cillissen ook wel, je pakt gemiddeld 12 Interlands per jaar. Misschien evenveel bekerwedstrijden bij Barcelona, je traint met sterren, pakt 3.5 miljoen per jaar en je hebt een heerlijk klimaat. Ik was gebleven

Hij moet zich schamen.. Hoe kan iemand hem serieus nemen op deze manier? 'ergens in het derde van Barcelona'. Het niveau waarop hij daar keer op keer presteert op het moment dat ie speelt laat al genoeg zien. Die leert op de training zo ongelovelijk veel bij, daar kan de Nederlandse competitie echt niet tegenop. Duidelijk onze beste keeper op dit moment. Deze zogenaamde kenner vanaf nu maar gewoon negeren.

Vorm was een paar jaar terug mijn favoriete keeper. Hoorde dat ie laatst weer een wedstrijdje mocht in de Pm.. als hij elke wedstrijd keept is het wel concurentie voor de basis

Vind ze gelijkaardig. Alleen heb ik Zoet laatste tijd een aantal penalty's zien stoppen(JC schaal, PEC uit). Vond Cillessen er bij de 0-1 van Peru ook niet goed uit zien. Had die voorzet moeten hebben door uit te komen ipv te blijven staan op de lijn. Belangrijkste is dat NL zich plaatst voor volgende EK, ongeacht welke spelers erin staan.

9 september 2018 om 17:21

Noem dan ook de reddingen die hij verrichtte zodat Oranje niet verloor.

Ik speel ook elke week. Kom ik dan ook in aanmerking? Zolang Cillisen actief is mag zoet de bank verwarmen zo werkt het. Kwaliteitsverschil is aanmerkelijk

Ik ben er van overtuigd dat je beter word van een trainingspotje tegen Messi Suárez coutinho dan wedstrijdjes tegen Emmen De graafschap of Fortuna Sittard of dat rot kunstgras, op die trainingen krijg je ballen waar je je vinger van aflikt en geloof mij nou maar die ballen krijg je niet van een dumpfries of een hendrix misschien dat lozano perongeluk een keer zulke ballen geeft

Vind ook dat de eerste doelman van een nl elftal moet spelen bij de club. Als nederland zijnde sla je hier een flater en worden we toch al niet! Maar andere landen nemen ons niet meer serieus.

9 september 2018 om 17:37

Of cillesen nu beter is of niet.

9 september 2018 om 18:46

Nee. Laten we de mindere keeper laten spelen. Dan slaan we zeker geen flater. Zucht. Zelden een dommere opmerking gehoord.

9 september 2018 om 20:13

Mag jij vinden Van gaal stelde niemand op die niet speelde. Is gewoon niet meer als normaal. En promt we worden 3e Cillessen traint mischien met grote jongens maar ritme is veel belangrijker. En daarnaast schiet messi op de training op de lat boeit niemand het wat,maar in de wedstrijd is hij veel anders net zoals al die andere. Nee nee slechte opmerking

Henk de Haan maakt een hele domme opmerking hier. Meer kan ik er niet van maken. Iemand die het met hem eens is, is het eens met een domme opmerking.

Heeft Henk zelf wel eens op het hoogste niveau gespeelt ik denk het niet want anders kom je niet met zulke idiote uitspraken.

9 september 2018 om 18:29

Jawel heeft met Groningen nog tegen Inter en Atletico Madrid gespeeld. Pom pom pom Henkie de Haan Google maar eens.

De Haan heeft natuurlijk helemaal gelijk. Heel armoedig als een bondscoach moet teruggrijpen op allerle bankzitters zoals landen als Andorra en Moldavie dat ook doen. Die hopeloze bankzitters als Culissen, Tete, Kluivert en van de Beek moeten gewoon niet geselecteerd worden. Eerst maar eens een basisplaats bij je club verdienen, daarna komt het grote Oranje pas...

De beste speler staat opgesteld, en dat is Cillisen e niet zoet. Of hij wel of niet speelt doet er niet toe.

Hij staat als een huis is Oranje. En daar gaat het om. Als hij zou falen is het een andere zaak.

Ach, is deze discussie al klaar en al beslist door Ronald Koeman. Komt deze psv'err als een stumpert reageren. Zoet is niet op niveau van Cillessen, het zegt al genoeg dat je op de training schoten krijgt van Luuk de Jong dan van Messi.

op dit moment hoe triest het ook klinkt heeft Nederland maar 3 goede keepers.

Cillessen
Zoet
Bizot

10 september 2018 om 00:20

Wel meer maar die zitten voornamelijk op de bank. Vorm bijvoorbeeld.

Zoet is een prima keeper maar cilessen keept dagelijks tegen de beste spelers van de wereld ipv de Mickey mouse competitie. Wedstrijdritme vind ik voor keepers een stuk minder belangrijk. Los nog van het feit dat cilessen vele malen beter is dan zoet...

Ja hij speelt niet bij Barcelona en Zoet wel. Maar Cillissen blijft 2 klasse beter dan Zoet. We zitten nu eenmaal niet zo ruim in de keepers, dat moeten we accepteren. Wil je Bijlow erin zetten ? Kom op, doe ons dat niet aan.

"en het is een Veendammer bovendien, dat is ook mooi (...) "
Daar komt de aap uit de mauw.
De beste keeper hoort op doel te staan en zolang Cillessen het beter doet dan Zoet, zie ik geen reden om hem te vervangen.

Ik snap deze discussie niet. Cilessen is gewoon duidelijk beter dan Zoet. Hij laat verder ook zien dat hij gewoon zijn niveau haalt terwijl hij weinig speelt bij Barca. Net als in de tijd met Afellay kan Cilessen ook aangeven dat de trainingen bij Barca van een hoger niveau is dan de meeste wedstrijden die gespeeld worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2200 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

281 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 0 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Ajax 2 0 0 0
2015/2016 Ajax 33 0 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Paris Saint-Germain gaat een poging wagen om Dani Alves aan boord te houden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren