Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kees Luijckx is overtuigd na NEC - PSV: ‘Een gegadigde voor Oranje’

Laatste update:

Kees Luijckx is van mening dat Jasper Cillessen nog steeds in aanmerking hoort te komen voor het Nederlands elftal, zo zegt hij zaterdagavond in De Eretribune. De doelman van NEC blonk uit in de thuiswedstrijd tegen PSV (3-1 winst) door onder meer een strafschop te stoppen van Luuk de Jong.

PSV keek al tegen een 3-1 achterstand aan, toen De Jong een uitgelezen kans kreeg om de spanning terug te brengen. De spits mocht tien minuten voor tijd aanleggen vanaf elf meter, maar faalde doordat Cillessen de goede hoek koos.

In De Eretribune is de gestopte penalty van Cillessen onderwerp van gesprek. "Als keeper is mentaliteit je belangrijkste kwaliteit", aldus Luijckx. "Cillessen heeft heel veel tikken gehad."

"Met alles wat hij heeft meegemaakt kan je twee dingen doen: je verdrinkt of je komt bovendrijven. Hij komt bovendrijven. In de halve finale van de beker tegen Cambuur was hij ook ongelooflijk belangrijk. Nu zet hij zich opnieuw op de kaart."

Cillessen gaat er frontaal in bij Milan van Dongen: ‘Jij hebt mij uitgelachen!’

Jasper Cillessen haalde zijn gram bij Milan van Dongen.Lees artikel

Marciano Vink vindt vooral dat Cillessen moet stoppen met het aanpakken van journalisten. Meteen na NEC - PSV haalde Cillessen zijn gram bij Milan van Dongen, die hem in zijn ogen had uitgelachen in zijn podcast.

"De laatste die ik pakte telde niet (tegen RKC, red.) en daar heb jij nog om gelachen, dus nu kan ik lachen", was de eerste reactie van Cillessen bij ESPN in gesprek met Van Dongen.

"Daar heeft men om gelachen", haastte Van Dongen zich te zeggen. "Jij ook!", antwoordde Cillessen. "Ik heb je podcast gezien. Maar dat maakt niet uit. Nee, ga nou niet terugkrabbelen. Jij hebt mij ook uitgelachen."

Vink vindt het jammer dat Cillessen iedereen aanpakt. "Hij moet daar mee stoppen. Ik stond bij Ajax met Hélène, toen pakte hij haar ook aan. Als je daar iedere keer op terug moet komen... Het gaat erom dat je dat zelf een draai kan geven."

Luijckx vindt het vooral opvallend dat Cillessen alles leest en hoort. "Daarmee maak je het jezelf ook niet makkelijk", sluit de analist af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Krijgen we dit weer. Natuurlijk is Cillessen niet goed genoeg meer voor het Nederlands elftal. Met Verbruggen en Flekken, 2 keepers die wekelijks in de Premier League spelen, en Bijlow (mits fit) en Bizot die het goed doet in de Ligue 1 zitten we wel goed met de keepers.

30 maart 2024 om 20:43

Hier kon je op wachten. Ik had verwacht dat het de eerste reactie zou zijn op VZ maar zelfs analist Luijkx was ze voor. Hij keepte echte een geweldige wedstrijd. Penalty was niet best ingeschoten maar alsnog moet je hem pakken. Nederlands elftal is gewoon een gepasseerd station.

30 maart 2024 om 21:02

Gewoon weer een overdrijving van een van de vele analisten die opvallend genoeg moet blijven met dit soort uitspraken.

Ik heb op de tribune genoten van Cillessen, die een pingel pakte, goed keepte, maar verder niet bijzonder is getest. Laat ‘m zich vooral focussen op de bekerfinale en die vijfde plek met NEC. Hier in Nijmegen en omstreken wordt ‘ie op handen gedragen en bij het gros van het Nederlandse publiek wordt z’n kop er direct afgehakt als ‘ie ook maar verkeerd ademt. Ver van weg blijven en je carrière mooi afsluiten als icoon bij NEC.

Er wordt nu net gedaan alsof Cillessen nog nooit een penalty heeft gepakt. Het heeft inderdaad heel lang geduurd voor hij de eerste pakte, maar hij pakt ze ondertussen toch vaker dan de gemiddelde keeper. Heeft toch al veel gepakt. Even gekeken. De eerste 23 gingen erin. Daarna pakte hij er 6 van de volgende 26.

30 maart 2024 om 20:19

Ik weet niet de exacte cijfers maar meen een keer rondom het WK een statistiekje gezien te hebben waaruit bleek dat het aantal gestopte pingels van Cillessen qua percentage niet eens schrikbarend veel slechter waren dan die van Bijlow of Noppert, alleen staat Cillessen dan bekend als een faalhaas bij penalty’s. Beeldvorming hè.

God, Kwakman moet weer interessant doen. Nee, Cillessen is met Flekken, Verbruggen en Bijlow geen optie voor Oranje.

31 maart 2024 om 07:38

*Luijckx

De keeper van NEC hoort niet in Iranje Kees. Ook niet na een goed potje tegen PSV.

30 maart 2024 om 21:36

Of is een keeper van een subtopper juist heel geschikt omdat hij veel meer moet doen dan een keeper van een 'topclub'?

31 maart 2024 om 09:19

Of als een keeper van een subtopper zo geschikt was, keepte deze keeper niet bij een subtopper. Daarintegen keept Flekken en Verbruggen bij een subtopper op een veel hoger niveau, dus zit wel goed met de keepers.

Laten we dat nou maar niet doen. Hartstikke blij dat Cillessen weer uit het dal is gekropen, buiten dat hij dan voor NEC een geweldige keeper is gun ik hem dat persoonlijk ook enorm. Maar hij is/wordt 35, het is dan ook tijd dat de nieuwe generatie keepers zijn kans pakt. Hebben ze de laatste interlands niet altijd gedaan maar ik denk dat iedereen er wel mee kan leven als Flekken, Bijlow en Verbruggen mee gaan naar het EK. Cillessen kan dan gewoon terugkijken op een hele mooie carrière met 65(?) interlands, meerdere titels en een halve finale WK op zijn naam. Hoop dat ie nog jaren bij NEC keept.

Op basis van 1 wedstrijd? De volgende wedstrijd schuttert hij weer en hij is nog niet goed genoeg voor NEC zelf…

Kees spoort niet, in oranje omdat hij voor het eerst in zijn carrière een pingel stopt, hou toch op...

30 maart 2024 om 22:45

Voor het eerst in de eredivisie, was er tegen RKC al dichtbij maar die moest bleek later onterecht overgenomen worden. In Spanje heeft hij er 5 gestopt. Dus graag wel bij de feiten blijven anders zijn reacties alleen vanuit emotie en daar heeft niemand wat aan.Wel super dat hij deze pingel pakte zeg, Dat was een cruciaal moment in de wedstrijd en leverde de overwinning op.

Moet Jasper zelf ook niet meer willen. Is echt wel een prima keeper, maar wordt sinds het WK eigenlijk nooit meer beoordeeld op zijn keeperskwaliteiten. Heeft inderdaad een flinke dip gehad rond die tijd, maar is dit seizoen gewoon weer erg belangrijk. Qua niveau vergeleken met de rest van de Nederlandse keepers is hij denk ik een beetje gelijkwaardig, niet veel minder maar ook niet veel beter.
Gewoon focus op NEC, waar je altijd geliefd zal zijn.

Joh Kees, als er iets is wat het NL elftal nodig heeft is het vastigheid.

Verbruggen js nu gewoon 1e doelman
Flekken is je 2e doelman

En de 3e doelman zal normaal gesproken Bijlow worden als die fit is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren