Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vraagtekens omtrent reden absentie De Ligt: ‘Ze zeggen dat, maar...’

Laatste update:

Matthijs de Ligt zat ook maandag op de bank bij Juventus, dat in eigen huis geen moeite kende met Cagliari (4-0). Trainer Maurizio Sarri verkoos wederom Merih Demiral boven de miljoenenaankoop uit Nederland. In de optiek van Sarri is De Ligt nog niet geheel fit na een periode met enkele kleine blessures, al twijfelt Fabio Capello aan de uitleg van de oefenmeester van Juventus.

Capello, tussen 2004 en 2006 trainer van la Vecchia Signora, denkt dat Juventus de centrumverdediger in bescherming wil nemen door te zeggen dat hij nog niet helemaal gevrijwaard is van blessureleed. "Ze zeggen dat, maar...", aldus Capello in gesprek met Sky Italia. "We moeten hem de tijd geven om het systeem en de mentaliteit bij Juventus helemaal te begrijpen." De voormalige coach van de Italiaanse grootmacht verwijst naar Michel Platini, die ook een stroeve start kende in Turijn. "Hij had zes maanden nodig bij Juventus." De oud-middenvelder groeide uiteindelijk uit tot een clubheld, met onder meer het veroveren van de Europa Cup I in 1985 op zijn palmares.

Sarri: 'Ik weet zeker dat Matthijs de Ligt kan uitgroeien tot wereldtopper'

Sarri had na de thuiswedstrijd tegen Cagliari nog een bemoedigende boodschap voor bankzitter De Ligt. "Hij zal in de toekomst de beste verdediger ter wereld worden", zo liet de coach van de titelkandidaat maandag optekenen in de Italiaanse media. "Verplaats jezelf even in een jongen van twintig, wiens leven compleet op zijn kop gezet wordt. Hij heeft een periode van groei gehad en daarna is het wat minder geworden. Het is een hele natuurlijke en gezonde situatie. In de eerste vijf maanden heeft hij heel veel geleerd, iedere drie dagen gespeeld. Dat het nu even wat minder is, vind ik heel normaal."

Capello liet zich ook uit over Aaron Ramsey en Adrien Rabiot, die afgelopen zomer overkwamen van respectievelijk Arsenal en Paris Saint-Germain. De middenvelders hadden maandag een basisplaats bij Juventus in het thuisduel met Cagliari. "Het zijn twee geweldige spelers", zo oordeelt Capello. Om er gelijk een kritische kanttekening aan toe te voegen. "Ze zijn alleen nog niet in topconditie. Rabiot heeft zes maanden niet gespeeld, is erg lang en heeft tijd nodig om weer geheel fit te geraken."

Matthijs de Ligt heeft snel weer een basisplaats bij Juventus

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap dat gegeill op de Ligt echt totaal niet. Ik vind het maar een vrij lompe en houterige verdediger. 1 leuk jaar gehad bij Ajax en men denkt dat we met de nieuwe Beckenbauer of Maldini te maken hebben. Als ik dan kijk na bijv een Konate en Upemecano (leeftijdsgenoten van de Ligt) die zijn gewoon 3 a 4 klassen beter. Dat zijn echte verdedigers waar je als spits zijnde bang van wordt. De Ligt is een leuke speler voor de subtop , maar zie ik nooit escaleren bij een absolute topclub in Europa.

7 januari 2020 om 14:07

Vooral houterig indd. Ma zeg nooit nooit hè, jonge is 19 ofzo bedoel afschrijven is wel heel vroeg..dat hij nog veel moet leren klopt als een bus.

7 januari 2020 om 14:07

Wat een kortzichtige reactie. Dus omdat het maar 1 goed jaar was moeten we dat jaar maar helemaal vergeten? Ben je ook vergeten dat hij op zijn 17e in een europa league finale stond? Wat een onzin zeg. Ik moet het ook nog zien met De Ligt, had ook meer verwacht en vind hem inderdaad houterig ogen. Maar die subtop argumenten van jou slaan nergen op. Geef hem de tijd, die jongen is 20 en speelt niet zoals Demiral al langere tijd in de Serie A. Het is alleen nog wachten op een reactie van Japie, over dat linker of rechter CV niet uitmaakt, net als een overstap naar een totaal andere competitie/land.

7 januari 2020 om 18:16

Ben het helemaal met jou eens nogmaals ik had voor Barcelona gekozen toch heb ik alle vertrouwen in de Ligt

7 januari 2020 om 18:58

Dat van de Europa League finale is ook een beetje overdreven. We hebben het uiteindelijk wel over een teamsport en Ajax heeft het toen als team gewoon goed gedaan. De Ligt was zeker dat jaar niet een uitblinker ofzo. Hij viel vooral op omdat hij 17 was. Demiral speelt trouwens ook maar een halfjaar langer in de Serie A. Hij is vorig jaar in de winterstop naar Sassuolo gegaan. Daarvoor speelde hij gewoon bij Alanyaspor, een middenmoter in Turkije. Zo heel veel scheelt dat dus niet met De Ligt. Zeker als je ziet dat De Ligt in de eerste maanden vrjiwel alles heeft gespeeld en Demiral vrijwel niets.

7 januari 2020 om 19:35

Dat kan zo zijn, echter kan je van Demiral zeggen dat hij nog 0.0 tegenstand heeft gehad van een fatsoenlijke tegenstander. De Ligt moest in zijn eerste pot gelijk tegen Napoli en heeft ook Inter en fiorentina al gehad. Dat wil ik wel nog zien.

7 januari 2020 om 21:14

@feast: Dit weekend Juventus-Roma. Dan kunnen we zien hoe Demiral standhoudt tegen een sterkere tegenstander.

8 januari 2020 om 01:21

Wat een onzin. Juventus werd gedomineerd in de CL tegen Leverkusen, ze waren al geplaatst en Leverkusen was aan het vechten voor kwalificatie. Daarin was Demiral een belangrijke factor, Leverkusen verloor 0-2, ondanks 14 doelpogingen tegenover de 6 van Juventus. Dit was ook de wedstrijd die het mogelijk heeft gemaakt om Matthijs op de bank te zetten. Maar ook in de bekerwedstrijd was Demiral de betere op het veld. Dit was ook een lastigr wedstrijd. Tegenstand... je praat alsof De Ligt iedere wedstrijd voor Juventus tegen Liverpool heeft zitten spelen smh.

7 januari 2020 om 14:08

Maak van dat ene 'leuke jaar' maar gerust drie 'leuke jaren'. En mocht je graag willen doorgronden waar dat ontzettende gegeil vandaan komt, kijk dan de beelden van de champions league vorig jaar maar even terug. Onverzettelijk, overal tussen met slidings, waanzinnig sterk met instappen, levensgevaarlijk in corners, geboren leiderschap, aardige passing, ga maar door.ik zie overigens ook wel dat hij tot op heden nog geen schim van zichzelf is bij Juventus. Demiral speelt beter, dus logisch dat hij uit de basis verdrongen is. Komen we gelijk uit bij de laatste kwaliteit van De Ligt: mentale veerkracht. Gozertje werd ook helemaal kapot geschreven na zijn slechte debuut bij Oranje. Heeft ie vervolgens zonder al te veel moeite van zich afgespeeld. Razend knap voor een destijds 17-jarige speler. Ik ben er dus ook zeker niet bang voor dat ie zich gewoon gaat terugknokken bij Juve, en een van de allerbeste verdedigers ter wereld wordt.

7 januari 2020 om 14:15

Denk dat de Ligt ook beter gespeeld zou hebben op rechts ipv links. Vraag me af waarom Demiral niet links werd gezet.

7 januari 2020 om 14:25

Precies wat je zegt ebbie07: 3 'leuke' jaren. Maar 'leuk' telt in de top niet. Was zelfs in de Eredivisie niet eens foutloos. Is ook niet erg voor iemand van zijn leeftijd; hij heeft het zelfs fantastisch gedaan voor zo'n jonge gast. Alleen het probleem is dat bij een Juve leeftijd niet telt. Het enige wat daar telt is de prestatie die je levert en die levert hij op het moment niet.hij kan natuurlijk wel nog naar dat niveau groeien, alleen minuten worden nu wel moeilijker met een concurrent die het gewoon heel erg goed doet.

7 januari 2020 om 14:35

Omdat Demiral als enige van de verdediging niks kan met links. Dus omdat je iets niet kan mag je op je eigen positie spelen en de rest moet zich aanpassen. Vond wel rare aankoop, twee spelers voor de positie van Bonucci

7 januari 2020 om 14:37

Hahaha wat een reacties , de hele top zat achter hem aan omdat het het grootste talent can de wereld is, maar jullie zien het vast allemaal beter Haha. Geef die jongen een jaartje om te wennen en dan gaat hij vlammen en wordt de beste verdediger ter wereld !

7 januari 2020 om 15:07

@amazingninja Tja...ramos is wel altijd foutloos...oh...wacht. Pique maakt nooit een fout...oh...uh.. Llaporte gaat nooit de fout in... enz enz enz

7 januari 2020 om 15:48

Maar die hebben al stappen gemaakt de ligt moet nog groeien

7 januari 2020 om 18:17

Zeker weten heb alle vertrouwen in de Ligt

7 januari 2020 om 18:48

3 leuke jaren? Heb je hem in de championsleague tegen Atlético gezien dit jaar? Hij was fenomenaal en liet verdedigende acties zijn die je zelden ziet .

De ligt wordt sowieso Europese top binnen 1 jaar. Het enige wat hem nog uit de basis kan houden bij welke topclub dan ook zijn schorsingen en blessures...

7 januari 2020 om 14:09

De Ligt wordt beter dan deze allemaal.. is de beste verdediger in potentie als hij de kans krijgt en rustig gebracht wordt. Met hem erbij had Ajax nog CL gevoetbalt

7 januari 2020 om 15:36

Weet wel dat hij bij Ajax zo floreerde mede door de inzet van Daley Blind, die een hoop opknapte in zijn buurt.

7 januari 2020 om 15:50

In je dromen misschien word hij beter dan ze allemaal het probleem van de ligt is hij is te onzeker dat is zijn probleem

7 januari 2020 om 14:11

Oppassen voor dat al die Ajacieden je levend komen opeten! Maar vind hem inderdaad ook iets wat overschat door menig Nederlander. Ben wel blij dat Barcelona hier uiteindelijk geen 80 miljoen euro voor heeft betaald. Dan kun je wel zeggen hij is jong, maar voor dat bedrag verwacht je een verdediger die er direct staat.

7 januari 2020 om 14:16

Overschat of niet, ElPhenomeno slaat wel vaker door de andere kant op als het de Ligt betreft. Je hoort al jaren dat Upamecano zon mega talent is, maar toch wilden Barcelona, Juve en Bayern afgelopen zomer liever voor de Ligt gaan die in 3 jaar tijd de finale EL en halve finale CL heeft gehaald. Zullen al die mensen in de voetballerij het dan zo verkeerd zien, of zouden de reacties van ElPhenomeno lichtelijk onderhevig zijn aan subjectiviteit? Net zo hard als de die hard de ligt fans hem verdedigen, zo zijn er ook een aantal leden die continu hopen op een artikel waarin ze hun negativiteit ten aanzien van de Ligt willen spuien. Zoals bij veel internettopics tegenwoordig, lijken mensen alleen nog maar fel voor of tegen iets te kunnen zijn, een beetje genuanceerd commentaar geven zit er vaak niet bij. Is ook lastig, want dan moet je meer over je woorden na gaan denken.

7 januari 2020 om 14:22

Net of wat er nu goed is bij Barca heb nog nooit zo'n zwakke verdediging gezien met wat er nu staat. Het is heel jammer dat de Ligt naar Juventus is gegaan waar hij alleen maar op de verkeerde plek is gezet en dat terwijl je de taal niet machtig ben en de talen knobbel van de spelers die nu spelen niet verder komen dan Italiaans. Maar het lijkt allemaal zo makkelijk het enige wat ik de Ligt fout vond doen is het lange wachten met zijn besluit nemen. Dan moet je ook veel regelen je huis de taal leren en blabla. Ook het gelijk inbrengen was niet goed. En Sarri bakt er zelf ook niets van

7 januari 2020 om 14:23

Logisch ook als je even wat langer nadenkt dan je neus lang is. Allereerst was Upamecano ruim een half jaar geblesseerd geweest. Daarnaast vraagt Leipzig een bizar hoog bedrag en speelt Upamecano al in een topcompetitie wat momenteel zelfs op titelkoers ligt. Beetje hetzelfde als Koulibaly bij Napoli, zulke spelers zijn zelfs voor de absolute topclubs bijna niet te krijgen. De Ligt zat in een nietszeggende competitie en spelers uit mindere competities is altijd veel vraag naar en makkelijk weg te plukken. Kijk maar naar Haaland.

7 januari 2020 om 14:12

Wie van die verdedigers is 's werelds grootste talent geweest en was een doorslaggevende factor in in het bereiken van de halve finale? De Europese top loopt achter je aan, maar ElPhenomeno ziet als een van de weinigen dat het maar een beperkte houterige verdediger is? Zo kennen we je weer 😀

7 januari 2020 om 14:16

Nee hoor, ik vind ook de de Ligt zwaar op gehyped is vooral door zijn zaakwaarnemer. Hij heeft het leuk gedaan bij ajax maar om echt een top verdediger te worden heeft hij nog een lange weg te gaan.

7 januari 2020 om 14:18

Nee hoor wat dan, ik beweer toch nergens dat jij niet hetzelfde gedesillusioneerde beeld kunt hebben? Mag een jongen van 19 even een dip hebben? Er heeft letterlijk nog niemand beweert dat de Ligt de top heeft bereikt of niks meer te leren heeft, maar elk topic zijn er figuren die komen benadrukken hoeveel de ligt nog te leren heeft. Prima hoor, maar het wordt wel een beetje aandoenlijk.

7 januari 2020 om 14:28

Ach Ajax heeft een keer de halve finale gehaald hoor. Diezelfde mensen dachten ook dat Ajax meteen weer bij de Europese top hoorden. Clubs als Dortmund en Arsenal waren geen stap vooruit, opzij, maar zelfs een stap achteruit volgens de kenners. De Ligt zal heus wel wat kunnen, maar ik zie de kwaliteiten nog duidelijk in ieder geval nog niet waarom hij 10 jaar bij een absolute topclub in de basis zal staan. Leeftijdsgenoten als Gimenez, Sule, Konate, Upamecano vind ik stukken verder in hun ontwikkeling. En ook jongens als Söyüncü en Demiral vind ik niet veel minder. De Ligt zit in de categorie met spelers als Militao en Tah. Vrij overschat.!

7 januari 2020 om 14:31

Hoe vaak heeft Leipzig al de halve finale gehaald dan, of Konate of Koulibaly? Geen 1 van die "leeftijdsgenoten" heeft op 17 jarige leeftijd een Europese finale gespeeld met een matig clubje uit een flutcompetitie en 2 jaar later op 19 jarige leeftijd een Europese halve finale. Al die "leeftijdsgenoten" moeten het doen met in jouw ogen betere clubs en betere competities, maar alsnog hebben ze lang niet allemaal de Europese top kunmen overtuigen. Hmm toch vreemd als je jouw posts zo leest

7 januari 2020 om 14:35

Leipzig is momenteel nog een kleine speler in Europa. Maar die gaan er binnen 5 a 10 jaar standaard bijhoren. Die club heeft de volledige potentie om tot een absolute Europese topclub te komen. Groot stadion, groot bereik (tot dusver de enige sterke club in Oost-Duitsland), heel veel financiele middelen, spelen in een absolute topcompetitie en hebben meerdere clubs die als soort van satellietclub fungeren door het Red Bull concern. Als die 10 keer tegen Ajax spelen over 2 wedstrijden dan zouden die gewoon 7 a 8 keer doorgaan.

7 januari 2020 om 14:38

Och Shorty dat je nog je best doet siert je. Er zijn veel mensen hier op VZ zoveel aversie tegen Ajax hebben dat ze niet meer objectief kunnen kijken. Dat Barca, Juve, PSG en Mancity verregaande interesse hadden en dat Bayern, Real Madrid en Manu latente interesse hadden, dat de Ligt Goldne Boy was en er uiteindelijk 75 mio is betaald dat zegt natuurlijk helemaal niets. Al die topclubs die weten toch niets van voetbal af, nee mensen zoals Elphenomno die weten echt waar ze over praten. Er wordt vergeten dat de Ligt op links speelt bij Juve en dat is een enorme aanpassing als je gewend bent rechts te spelen. Dat wordt vergeten. Ik denk dat we met de Ligt een record international in huis hebben, maar dat kan ook zijn omdat ik elke wedstrijd van Ajax kijk en hem niet alleen op zijn sporadische fouten afreken, maar zijn goede ingrepen ook meeneem in mijn beoordeling.

7 januari 2020 om 14:44

Hoezo afgunst tegen Ajax? Als je me een beetje zal volgen dan weet je dat ik meermaals gezegd heb dat Ajax misschien wel de best voetballende ploeg van Europa is de afgelopen 2 jaar. Ajax is een perfecte club voor jonge spelers, maar zij hebben gewoon pech dat er tegen de sterkere competities financieel niet op te boksen is. Voetbal draait alleen nog maar om geld helaas.

7 januari 2020 om 14:45

@ElPhenomeno handig dat jij zo goed in de toekomst kan kijken en stellig bent. Als Ajacieden na een topjaar zeggen dat Ajax de aansluiting bij de Europese top vindt en beter is dan clubs als Arsenal, dan ben je er als de kippen bij om na een uitschakeling in de CL ze terecht te wijzen. Maar zelf kom je met uitspraken dat Leipzig binnen tien jaar structureel bij de top gaat horen en zeven of acht van de tien keer doorgaan tegen Ajax, wat allemaal compleet giswerk is. En dan "ach ajax heeft ook een keer de halve finale gehaald". Wat maakt het nou uit of het maar een keertje is en dat het een incident is? Ze hebben het toch gehaald? Aan de hand van onder anderen De Ligt. Die belangrijk was met doelpunten en ijzersterk was in persoonlijke duels met topspelers. Oh ja, dat deed hij op 17jarige leeftijd ook al tegen spitsen als Lacazette en Rashford. De Ligt heeft inderdaad nog veel te leren, maar dat neemt niet weg dat die jongen ontzettend talentvol is en dat al drie jaar lang laat zien. Niemand zegt dat De Ligt al de beste verdediger van de wereld is. Maar hij heeft op heel jonge leeftijd in ieder geval al meer bewezen in grote wedstrijden dan veel van die veel betere supertalenten die je opnoemt.

7 januari 2020 om 14:49

@ElPhenomeno, man ontspan eens. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat jouw clubvoorkeur (Feyenoord) iets met deze afgunst jegens De Ligt te maken heeft. Prima als jij het een houten klaas vindt, maar dat vinden een hoop scouts bij grote en minder grote voetbalclubs niet.On: ik geloof nog steeds dat De Ligt er wel komt. Het is ook goed om met tegenslag te maken te krijgen, want daar leer je meer van dan wanneer het altijd maar makkelijk en vanzelf gaat

7 januari 2020 om 14:50

Ach Samcro, soms heb je gewoon van die dagen dat jezelf ook je ei kwijt moet he? Dat Elphenomeno dezelfde persoon blijft en dezelfde beperkte visie, daar heb ik vrij weinig last van in mijn dagelijks leven verder. Het is gewoon leuk om zo weinig te hoeven zeggen wat er toch voor zorgt dat iemand zich zo belachelijk maakt. Maar goed ieder zo zn pleziertje, hij zal er op zijn manier wel plezier in hebben om een beetje tegendraads te zijn en wij zijn de trouwe mediaslaafjes.

7 januari 2020 om 14:50

Roma , Schalke en Monaco hebben ook de halve finales gehaald. Wat ik bedoel te zeggen is dat Ajax helaas financieel niet opgewassen is tegen de top. Leipzig is dat wel (mede door speciale constructies) en spelen in een topcompetitie. Iedereen met een beetje verstand ziet dat dat een slapende reus is.

7 januari 2020 om 14:55

Een slapende reus? newcastle United is een slapende reus, Leeds United, dat soort clubs met een rijke historie. Leipzig heeft zich in korte tijd op een commerciele manier omhoog gewerkt en dat is heel knap, maar er zit geen enkele historie in die club. Geen idee hoe je daar mu weer de term slapende reus aan kunt koppelen.

7 januari 2020 om 14:59

Inderdaad niet op de historie gebaseerd. Maar meer op toekomst perspectief. Zoals financiële middelen, hun ambitie en de mogelijkheden die in Oost-Duitsland en Leipzig liggen.

7 januari 2020 om 15:02

Iets met de enige club in het straatarme Oost-Duitsland een achterban zonder geld en industrie, nee Leipzig zal nooit tot de top van Europa horen. Als je al ziet hoeveel moeite Dortmund moet doen om aan te haken in het steenrijke Ruhrgebied dan heeft Leizig echt geen voedingsbodem om ooit een Europese topclub te worden. Kijk als hij nou Hertha BSC als slapende reus had genoemd dan had ik me daar wel iets bij kunnen voorstellen

7 januari 2020 om 15:04

En toch zit het wekelijks vol daar terwijl die club nog maar eventjes bestaat. Genoeg sponsors in rijkere gebieden die zich wel met die club willen identificeren. Dortmund moet zijn beste spelers verkopen, vergeet dat niet. Leipzig hoeft dat niet.

7 januari 2020 om 15:05

Haha Elphenomeno als ambitie een randvoorwaarde is dan is Feyenoord over 5 jaar ook Europese top. Denk je niet dat elke club in de hoogste nationale klasse die ambitie heeft.

7 januari 2020 om 15:05

Ach ja dan is elke club in potentie een slapende reus, als een miljardenbedrijf er maar genoeg interesse in krijgt.. de term slapende reus komt neer op een club met een rijke historie die in verval is geraakt, maar de potentie van een topclub behoud. Die historie is op Leipzig niet van toepassing en dus de term slapende reus ook niet. Het is een nieuwkomer met potentie.

7 januari 2020 om 15:07

De Kuip zit ook elke week vol, maar het si niet de gewone supporter die voor het grote geld zorgt. Daarvoor heb je industrie nodig en die is in de buurt van Leipzig niet te vinden. Als je je verdiept dan weet je ook dat Leipzig door Duitse subsidies lang in stand is gehouden, om Oost-Duitsland ook een club te laten hebben in de Buli. Nu met RB zal dat wat anders liggen, maar potentie is in dat hele gebied niet te vinden.

7 januari 2020 om 15:09

Misschien heb ik de term slapende reus beter niet kunnen gebruiken. Maar je snapt me punt toch. Moet je dan overal een probleem van maken? Wat zal jij een lastig leven hebben.

7 januari 2020 om 15:10

Ik denk dat er genoeg potentie in die club te vinden is. Maar we gaan het zien in ieder geval.

7 januari 2020 om 15:12

Ik snap je punt nu wel ja, maar als je zoveel onzin lult, dan moet je het mensen niet gaan verwijten dat ze soms niet meer zien hoe jij iets bedoelt.

7 januari 2020 om 15:16

De Ligt had gewoon niet naar Juve moeten gaan, een ploeg waar hij de bal zo snel mogelijk moet inleveren. Daarnaast mag ie nog niet eens op zn eigen plek staan.bij City had hij tenminste kunnen spelen op de manier waar hij goed in is.chiellini is absoluut 1 van de beste verdedigers ter wereld, maar laat hem met 50 meter in de rug spelen en kijk hoe het dan gaat.. Of een John Terry...die zou bij Barca volledig door de mand vallen, terwijl hij bij chelsea top was.

7 januari 2020 om 19:04

Inderdaad, het is Juventus’ schuld dat De Ligt om de wedstrijd een penalty veroorzaakt, een ziekenhuis bal geeft aan de keeper of hapt naar Peijnenburg!

7 januari 2020 om 19:20

@elphenomenoslapende reus is gewoon een prima term hiervoor, vaak gaat het om gevallen clubs met een grote achterban vaak in grote steden maar een club met een grote financiele armslag die steeds verder doorgroeit in een loodzware competitie zou je ook zo kunnen bestempelen, een club die groeit en groeit en zichzelf en anderen zal wakker maken als ze ineens kampioen blijken te zijn.

7 januari 2020 om 14:12

En daar hebben we Elphenomeno weer; onmisbaar bij elk artikel dat over De Ligt gaat als het aankomt op bashen. Uiteraard zonder feiten maar vooral wollig bashen. De statistieken van zn Ajaxtijd spreken voor zich en hij heeft ervoor gekozen deel uit te maken van de beste verdediging ter wereld. Dan heb je concurrentie en moet je vechten voor je plek, zal daar nog veel leren. Geheid als ik nu een artikel over Ryan Babel aanklik dat je we je bashen daar ook kunnen bewonderen, hou eens op zeg

7 januari 2020 om 14:14

Dit slaat natuurlijk nergens op. Toen De Ligt zijn opmars maakte bij Ajax was ik daar best wel van onder de indruk, en ik ben verder geen fan van die club, integendeel zelfs. Ik denk dat het heel moeilijk is te ontkennen dat hij de afgelopen jaren bijzondere dingen heeft laten zien op zijn leeftijd. Hij heeft ook fouten gemaakt, maar dat doet elke speler, helemaal in het begin van een carrière. De Ligt heeft over tweeënhalf seizoen bij Ajax een enorme progressie geboekt, is tot aanvoerder gebombardeerd, heeft zich in Europa laten zien. Maar eigenlijk zou het dus maar een lompe verdediger zijn? Dat lijkt me erg stug. Hij heeft het momenteel lastig, maar dat kan aan veel factoren liggen. Misschien dat zijn keuze voor de Italiaanse competitie toch niet de meest handige was in combinatie met het type speler dat hij is. Maar om hem nu kwalitatief af te kraken vind ik wat overdreven. Die jongen heeft zich echt wel weten te bewijzen, dat is overal in Europa opgemerkt. Ik vind het juist zo opvallend om te zien dat zodra er iets over De Ligt verschijnt sommige mensen hier direct met gestrekt been in moeten komen, blijkbaar roept die jongen iets van grote afgunst en irritatie op bij veel users.

7 januari 2020 om 14:19

Ja is toch een grap dit! De ligt won de golden boy verkiezing zoals vele grote spelers voor m, maar nee wij Nederlanders overschatten m, blijkbaar heel de wereld ook dan 🤦🏽‍♂️🤣🤣 en een verd van 80M moet er gelijk staan? Oh en Dembele en Coutinho dan bij Barca? Of Haland nu bij bvb? Of Felix bij Atletico? Hou toch op man...

7 januari 2020 om 14:20

Wauw dat ik dit van jou mag lezen Dejan, haha nooit verwacht je hebt gewoon van die figuren die de hele week wachten op een wedstrijd van een club waar ze geen fan van zijn, die zitten 90+ minuten te hopen op een blunder van een speler zodat ze lekker heel de week hun riedeltje op voetbalzone kunnen afdraaien.

7 januari 2020 om 14:37

Hier sluit ik me volkomen bij aan. Prettig dat er hier ook leden zijn die hun clubvoorkeur erbuiten kunnen laten wanneer ze een speler beoordelen. Als je vol overtuiging beweert dat De Ligt een 100% subtopspeler is en het hebt over ‘1 leuk jaartje’, heb je of geen verstand van voetbal of last van wrokgevoelens. Jammer dat het zo moet hier, aangezien het toch over een Nederlandse jongen gaat die veelbelovend is. Ben het er wel mee eens dat hij zich gewoon echt nog moet bewijzen daar, heeft nog te weinig aangetoond.

7 januari 2020 om 14:16

Haha, die konate😂 5 wedstrijden gespeeld in duitsland, goeie scout ben je

7 januari 2020 om 14:20

Konate zakt juist keihard door de mand en als je t dan over overschat hebt...! Maar gozert speelt teveel FIFA denk ik 🤣

7 januari 2020 om 14:23

Konate is geblesseerd geweest maar vorig jaar wel een stuk vaker gespeeld

7 januari 2020 om 14:29

Konate is geblesseerd, maar was vorig seizoen de beste verdediger van de Bundesliga. Momenteel is Upamecano dat ( en die was juist vorig jaar geblesseerd). Beide moeten wel oppassen met de vele blessures die ze nu al hebben. Maar mits blessurevrij komen die gasten binnen no-time aan de absolute top.

7 januari 2020 om 14:49

En dan maken ze een transfer naar Real, blijkt het toch moeilijk te zijn als jonge verdediger om je meteen aan te passen aan de absolute top en is ElPhenomeno daar om na een half jaar te roepen dat hij het altijd al overschatte verdedigers heeft gevonden. Je hebt opportunisme en je hebt opportunisme

7 januari 2020 om 14:22

Haha Upamenco en Konate.... 3 a 4 klassen beter nog wel. Dat je hem overschat vind kan natuurlijk, maar hiermee zet je jezelf echt voor lul eerlijk gezegd. Je zegt eerst De Ligt niet af te rekenen op 1 goed jaar en vervolgens kom je met Konate die 5(!) wedstrijden heeft gespeeld. Upamenco staat ook ongelofelijk stil en speelt ook niet meer alles. Als je nou Demiral had gezegd dan kwam je wat geloofwaardiger over.

7 januari 2020 om 14:33

Als je Leipzig niet volgt kun je beter niet reageren. Upamecano is mede door blessureleed van Orban en Konate der abwerchef van Leipzig. Juist de reden waarom Leipzig bovenaan staat is door hem. Zat ook in het beste elftal van de UCL groepsfase.

7 januari 2020 om 14:42

Was het breaktrough team, maar dat terzijde. Je weet toch dat de Ligt daar vorig jaar ook in stond, of telt dat nu niet meer.

7 januari 2020 om 14:45

Rochus, nee natuurlijk telt dat nu niet meer, dat snap je toch wel?

7 januari 2020 om 14:22

@elphenomeno bij Juve speelt hij idd als een natte krant maar ik vond hem vorig jaar in de CL met Ajax wel indrukwekkend goed. uiteindelijk zal blijken of hij zijn potentie gaat waarmaken maar hij kan zich niet teveel misstappen meer veroorloven als hij weer een kans krijgt want zijn concurrentie bij Juve is van een heel hoog niveau en op dat niveau word er van je verwacht dat je er elke wedstrijd weer staat. een fout in de Serie A word meteen genadeloos afgestraft dus de druk ligt een stuk hoger als in de Eredivisie. daar moet je mee om kunnen gaan als speler en de tijd zal uitwijzen of dat De Ligt gaat lukken

7 januari 2020 om 18:51

Als een natte krant??? Omdat hij een paar foutjes heeft gemaakt? Heb je de wedstrijd tegen Atlético gezien? Hij heeft zat goede wedstrijden voor juve gespeeld alleen die worden niet uitgelicht. Ik kan jou niet meer serieus nemen na 'natte krant blijkbaar heb je geen eigen mening

7 januari 2020 om 21:59

@lionaldinho er zijn 3 wedstrijden waarin ik hem goed vond. dat was idd tegen Atletico, tegen Leverkusen en tegen AC Milan. in de andere wedstrijden heb ik hem geen foutjes zien maken maar echt cruciale fouten die meteen een tegengoal inleidde dus ik vind idd dat hij de eerste seizoenshelft als een natte krant heeft gespeeld. hij heeft zelfs een keer 6 keer hands gemaakt in slechts 2 maanden tijd bij Juventus. er zijn maar weinig verdedigers die hem dat na doen

7 januari 2020 om 14:41

Pff dan heb jij niet goed gekeken ouwe. De ligt was samen met de jong dé en enige reden dat Ajax zover kwam in de europa league en het jaar daarop in de champions league. De ligt is een stuk verder dan elke centrale verdediger van zijn leeftijd. Daarnaast niet voor niets talent van het jaar geworden, daarnaast prijzen gewonnen als jongste verdediger ooit in de champions league etc.

7 januari 2020 om 14:55

Nou ja, jij doet hetzelfde bij Konate en Upamecano. Juventus is wel even andere koek dan Ajax of RB Leipzig. Clubs betalen echt geen 85 miljoen euro voor "een leuke speler voor de subtop". Verder is het ook nogal kortzichtig om een 20-jarige speler nu al te bestempelen als "een leuke speler voor de subtop", terwijl een verdediger op die leeftijd nog lang niet op z'n top zit.

7 januari 2020 om 15:05

@elphenomeno... heb je dr weer 1tje die met klasses begint te gooien..3 a 4 klasses op een schaal van 5? 10? 100?maar goed, dat jij geen bewonderaar van De Ligt bent was al bekend, dat je zo overdrijft is ook bekend.

7 januari 2020 om 16:00

Ik vind de Ligt ook geen buitensporig wereldtalent, maar hij kan de absolute top op termijn zeker wel halen. ik vind hem eigenlijk wel wat weghebben van de Vrij die bij Feyenoord doorbrak als 17 jarige. Alleen zat de Vrij in een minder goed elftal en is de Ligt meer een leider in het veld en voor de camera. Als je ziet hoe Stefan zich ontwikkeld heeft dan zal de Ligt dat ook zeker nog doen. Het gaat alleen bij deze jongen te snel, hij had beter een tussenstap kunnen gebruiken met minder sterke concurrentie zodat hij een jaar lang zorgeloos de tijd had om zich te ontwikkelen. Aan de andere kant, als heel de top van Europa achter je aan zit dan zeg je daar natuurlijk geen nee tegen. Tot nu toe lijkt het alsof de Ligt het niveau nog niet aan kan maar hij komt er uiteindelijk wel, al dan niet met een omweg. Ik ben het overig wel een met Phenomeno dat de Ligt wat lomp en houterig overkomt, maar het is niet alsof Japie Stam zo gracieus was en dat hoeft ook niets uit te maken.

7 januari 2020 om 16:39

Wel mooi dat iedereen zich 700 reacties op de eerste reactie later, nog steeds afvraagt waarom mensen van dat soort etterende reacties bovenaan topics plaatsen.escaleren in de absolute top vind ik wel een mooie uitspraak. En ik denk dat De Ligt in de komende jaren ook in de absolute top volledig uit de hand zal escaleren, maar ja heh, wie weet.

7 januari 2020 om 17:25

Ik volg juve... Demiral is echt niet beter dan de ligt. De ligt speelde in een team dat net sari zijn systeem moest leren. Het was gewoon stroef en heeft het nodige ongeluk gehad. Demiral had ook al eerder gespeeld en toen speelde hij ook bagger. Het begint nu wat beter te lopen bij Juve. Dan is de kans ook groter dat omdat je als team beter speelt jijzelf ook beter speelt. Dat is het geval jij Demiral.

7 januari 2020 om 17:25

Ik volg juve... Demiral is echt niet beter dan de ligt. De ligt speelde in een team dat net sari zijn systeem moest leren. Het was gewoon stroef en heeft het nodige ongeluk gehad. Demiral had ook al eerder gespeeld en toen speelde hij ook bagger. Het begint nu wat beter te lopen bij Juve. Dan is de kans ook groter dat omdat je als team beter speelt jijzelf ook beter speelt. Dat is het geval jij Demiral.

7 januari 2020 om 19:06

Escaleren. Wat voor problemen moet de ligt gaan maken dan. Of bedoel je excelleren.

7 januari 2020 om 20:37

Als ik mensen zie schrijven "... is 3 a 4 klassen beter dan ...", alsof de indeling in 'klassen' een soort exacte wetenschap is, dan haak ik al direct af. Vaak is het dan een onsamenhangend verhaal met wat populistisch gelul om iemand omhoog danwel omlaag te schrijven. Zo ook nu!

8 januari 2020 om 00:06

Dank voor deze reactie, die ga ik eventjes opslaan net zoals ik dat deed met mensen als Zermatt over Frenkie de Jong. Dat gaat gieren worden over een paar maanden wanneer hij ons naar de EK finale kopt op Wembley. Dan zijn mensen zoals jij er bij de kippen bij om aan te geven wat voor een "beest" het toch is en ben ik er voor je om je op je reactie te wijzen. Nu al zin in.

Natuurlijk is het niet vreemd dat hij even een kleine terugslag heeft, maar dit heeft natuurlijk wel gevolgen voor het aankomende EK, als je het mij vraagt, is De Vrij momenteel de betere en heeft hij dus meer recht op een basisplek bij Oranje.

Yep je chargeert.. want ik kan me ook nog herinneren dat De Ligt ene Kylian Mbappé in z'n zak had tijdens een Nations League wedstrijd. Daar was weinig houterigs aan bovendien. Komt wel goed met 'm!

Wat ik altijd vreemd heb gevonden is dat Juventus een hele goeie had met D'rugani. Die vond ik naar mijn mening stabieler spelen dan demiral en de Ligt. Het aantrekken van Demiral of de Ligt was niet nodig geweest in mijn ogen. Er van uitgaand natuurlijk dat Chiellini geen blessure zou krijgen.

7 januari 2020 om 15:27

Rugani vond ik voordat hij naar Juventus kwam zeer veelbelovend bij Empoli. Helaas is dat er bij Juve nooit uitgekomen anders klopt het wat je zegt. Zou een perfecte vervanger van Bonucci/chiellini zijn. Heeft dat potentieel nooit waargemaakt. Het lijkt altijd als ik hem zie spelen nu dat hij zelf niet eens meer in zijn kwaliteiten gelooft en daardoor heel onzeker speelt. Maakt ook te vaak een fout om ooit aanspraak te kunnen maken op een basisplaats bij een club als Juventus.

Waar of niet, feit is dat zn vervanger het nu prima doet. Hij zal fit moeten worden/blijven en wachten op zijn kans. Die komt ook wel weer.

7 januari 2020 om 15:05

eindelijk een normale nuchtere reactie,hulde

Benieuwd hoe lang deze quote hier op dit forum zal mogen blijven staan...... De Ligt was vorig seizoen uitermate sterk maar nu hij bij Juve speelt , een echt top level team mogen we toch stellen, kunnen we er toch niet naast kijken dat De Ligt ( nog?) Niet het vereiste niveau haalt om in het eerste elftal als onbetwistbare titularis te worden aanzien.......
Daar is gezien zijn leeftijd eigenlijk niets mis mee maar hier in Nederland durven wij nogal makkelijk overdrijven en vooral chauvinistisch uit de hoek komen..... Daar is ook niets mis mee maar we mogen toch ook de realiteit niet uit het oog verliezen.. ... Er is nog altijd een redelijk verschil tussen Ajax en Juve, en uiteindelijk zal De Ligt wel de nodige progressie maken ......

Ik heb zomaar een naar gevoel dat De Ligt gewoon geen speler is voor Juventus en na een periode banken verhuurt gaat worden of zelfs verkocht word.
Als die Turkse jongen zo doorgaat dan gaat hij nooit verdwijnen ten faveure van De Ligt.
Eeuwig zonde dat hij naar Turijn is gegaan terwijl bijvoorbeeld een Bayern veel meer bij hem past.
Maarja, degene die de grootste transfersom betaald bepaald in de ogen van een club en spelers kiezen voor de grootste zak met geld...wie je ook bent en bij welke club je oom speelt.

7 januari 2020 om 15:46

Die Turkse jongen speelt dan ook op links, zijn eigen positie. Ik zou de Ligt wel eens op rechts willen zien. Alleen daar staat Bonnuci, wellicht al Chielini weer terug is dat Sari het duo de Ligt Chielini eens gaat testen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren