Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Park wordt medisch gekeurd, PSV wil speler maandag presenteren

Laatste update:
/

Ji-Sung Park keert wellicht terug op de Nederlandse velden, zo meldt Voetbal International. De 32-jarige middenvelder arriveerde zaterdag in Eindhoven en ondergaat vandaag een medische keuring.

Park maakte vorig jaar de overstap van Manchester United naar Queens Park Rangers, dat afgelopen seizoen uit de Premier League degradeerde. Mocht de Zuid-Koreaan de medische testen doorstaan, dan wordt hij transfervrij aan de selectie van hoofdtrainer Phillip Cocu toegevoegd. Beiden speelden bij PSV nog met elkaar samen.

Park speelde tussen januari 2003 en medio 2005 in het tenue van PSV. Hij maakte vervolgens voor zes miljoen euro de overstap naar Manchester United, waar hij onder leiding van Sir Alex Ferguson tot een alom gewaardeerde Mancunian uitgroeide.

Update 28 juli 13.05 uur - Park wordt medisch gekeurd, PSV wil speler maandag presenteren
PSV wil Ji-Sung Park maandag presenteren als nieuwe aanwinst. De middenvelder annex aanvaller wordt volgens verslaggever Bart Hoffman van het Eindhovens Dagblad op het moment van schrijven medisch gekeurd in Eindhoven. Dat meldt de journalist via Twitter. Mochten er geen problemen aan het licht komen, dan zal Park vermoedelijk maandag zijn terugkeer naar PSV afronden.

Een goede versterking voor PSV

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldig nieuws! PSV kan nog wel een extra middenvelder gebruiken en Park is daar de ideale man voor!

28 juli 2013 om 09:47

Zie net die tweet van Slegers:

thijsslegers ‏@thijsslegers 3m
#park komt transfervrij over van Qpr. Meer details later

Zo te zien komt hij transfervrij over, ben benieuwd wat het nu is.

28 juli 2013 om 10:03

Je hebt gelijk.

Contractduur en het verloop van de medische keuring komen nog.

Daarnaast vervalt volgens Thijs hiermee de huurstatus.

Conclusie: hij komt gewoon transfervrij. Dat is best wel interessant, op meerdere manieren

28 juli 2013 om 10:27

Vooral dat hij langer dan een seizoen blijft. Als restwaarde zal hij over een jaar of drie niet veel meer over hebben

28 juli 2013 om 10:42

Natuurlijk heeft hij weinig restwaarde over 3 jaar, maar je moet ook naar andere aspecten kijken dan het financiële. Als hij sportief iets toe te voegen heeft dan maakt zijn restwaarde weinig uit. Ik betwijfel of hij na PSV nog ergens heen gaat. Of hij sluit af in Eindhoven of hij pakt emmer en schep en gaat lekker in de zandbak spelen voor 5 miljoen per jaar na Psv.

Daarnaast is hij een clubheld en een fantastische persoonlijkheid. Dat gaat echt wel goed komen hoor. Van Bommel had ook geen geweldig seizoen maar de PSV supporters bleven hem wel gewoon steunen. Dat doe je nou eenmaal met clubhelden, i.p.v. kijken naar de restwaarde. Kijk maar naar Vennegoor. Dat was ook gewoon leuk toen hij terug kwam, natuurlijk voegde hij geen reet meer toe. Niet helemaal zelfde situatie natuurlijk aangezien Park zeker nog wel wat kan toevoegen, maar het gaat om het idee.

Restwaarde is voor spelers die je wil doorverkopen.

28 juli 2013 om 11:06

Een TD die een clubheld terughaalt voor de sfeer en gezelligheid is een waardeloze TD. Vennegoor terughalen was dan ook een grote fout. En ik heb nu zo'n zelfde gevoel over Park. Als hij echt zo goed is als hij was, dan had hij niet bij QPR gespeeld en was hij daarmee al helemaal niet gedegradeerd. En was er daarnaast ook veel meer interesse voor hem.

28 juli 2013 om 11:12

Vennegoor had een minimum salaris en werd puur en alleen voor de sfeer gehaald. Park, die 7 jaar bij United heeft gespeeld, komt echt niet voor de sfeer. Er wordt hier alleen ineens over restwaarde gesproken en daarvoor is Park niet gehaald. Je kan wel verwachten de groepsfase van de Champions League te gaan halen met een groep die samen 0 wedstrijden in de Champions League heeft gespeeld, hoewel Schaars er misschien toch wel 6 op zijn naam heeft, maar dat haal je niet. De meest ervaren speler van PSV Europees gezien is Toivonen en het is niet eens zeker dat hij blijft. Park heeft in zijn eentje meer ervaring dan de rest van de selectie bij elkaar.

Daarnaast is hij een fantastische speler + clubheld. Dan kun je wel over restwaarde beginnen maar dat is hier geen factor. Plus hij verdient onder het miljoen.

28 juli 2013 om 11:38

Psv4champs, jij weet duidelijk niets over Qpr.

Julio Cesar, Raphael, Barton, Traore, Gago, Cisse, Wright-philips, Taiwo, Taarabt en Remi hoeven van jou niet bij PSV te spelen want waarom hebben ze ooit bij QPR gespeeld.

28 juli 2013 om 12:02

Gago?? Granero?

28 juli 2013 om 12:52

Beste Psv4champs,

Ik moet toch even reageren op je zinnetje: "en was hij daarmee al helemaal niet gedegradeerd". Mijn reactie daarop is whahahahahahahahaha. Wat een onzinnige opmerking, alsof hij alleen op het veld staat.

28 juli 2013 om 13:01

Onlyone, al die spelers gingen naar QPR voor het geld vanwege de vermogende eigenaren, nu rest dus de grote vraag wat Park gaat verdienen in Eindhoven gezien hij ook 1 van die spelers was dat richting QPR trok voor het geld ondanks dat er betere/grotere clubs voor hem belangstelling hadden toendertijd.

Ik wil de PSV fans er wel even op wijzen dat hij in zijn ene seizoen bij QPR minder wedstrijden heeft gespeeld als in zijn laatste 3 jaren bij Mufc terwijl hij daar al een tijdje niet meer als basisspeler werd gezien. Of dat was hetzelfde bij QPR of hij heeft veel moeten missen vanwege blessures.

28 juli 2013 om 13:15

Park gaat, zoals ik al zeg, minder dan een miljoen per jaar verdienen. Dat meldt Thijs Slegers. Daarnaast als hij geen basis speelt bij United is dat niet heel erg interessant of wel? Alsof een speler die niet in de basis speelt bij United te slecht is voor Psv. Ten slotte is hieronder gemeld dat Park zijn basisplaats verloor aan Junior Hoilett die op dat moment nogal in de picture stond van grote clubs.

28 juli 2013 om 13:17

Park zat verleden jaar vaak op de bank bij Qpr, verdiend een hele hoop centen.. Is over de top. Waarom dezelfde fout maken als bij v Bommel

28 juli 2013 om 13:18

@fl0r1d43 Bij QPR speelde hij ook geen basis

28 juli 2013 om 13:25

Hahaha, lachwekkend ben je.... Noem een middenvelder die degradatie WEL had kunnen verkomen en die ook nog eens open zou staan voor een vertrek naar Psv. Clown!

28 juli 2013 om 13:58

Lees jij eigenlijk wel wat ik zeg?

Ten slotte is hieronder gemeld dat Park zijn basisplaats verloor aan Junior Hoilett die op dat moment nogal in de picture stond van grote clubs.

Dat geeft aan dat hij bij QPR niet in de basis stond, dat was alleen niet het hele jaar zo. Hij is als 31/32 jarige voorbijgestreefd door Hoilett die zelf 22/23 was. Ik zie niet in waarom dat zo raar is. Hij verdiende bij QPR 3.02 miljoen per jaar, bij PSV gaat hij nogmaals minder dan een miljoen verdienen.

Echt, alsof je tegen de muur praat

28 juli 2013 om 14:12

Slimpie, dat weet je nog helemaal niet zeker.. Dat zijn geruchten dat hij minder dan een miljoen gaat verdienen plus dat, minder dan een miljoen verdienen.. 900.000 is voor een over the top voetballer erg veel.. en voor als je het wilt weten ik ben QPR fan en Park heeft geen enkele goede wedstrijd gespeeld voor mijn club. Ik was erg blij met zijn komst, maar hij kon zijn verwachtingen absoluut niet waarmaken .. Succes met Park

28 juli 2013 om 14:28

Het salarisplafond is 1 miljoen, dus weet je zeker dat ie niet meer gaat verdienen. Lijkt me nogal simpel.

28 juli 2013 om 14:37

PSV heeft gewoon een salarisplafond. Daar gaan ze alleen nog in extreme gevallen overheen en dit lijkt me geen extreem geval. Daarnaast heeft Thijs Slegers dit geïmpliceerd. Die is vrij betrouwbaar als bron.

En het is jammer voor je dat Park zijn verwachtingen niet waar kon maken bij Qpr, maar zoals Fcda hieronder al zegt komt dat ook deels door zijn rol in combinatie met de positie van Qpr. Park heeft in zijn carrière vooral bij topclubs in de respectievelijke competitie gespeeld. Psv, United. Beiden zijn topclubs in hun eigen land en beiden speelden een rol van betekenis in de Champions League ten tijden van Park. Park speelde in een dominerend team, hoefde niet achter elke back aan te rennen en kon zijn eigen spel spelen waar hij zo goed in is. Veel loopwerk verrichten, hard werken en vooral bijdragen aan aanvallen.

Bij QPR speelde hij degradatievoetbal wat op eigen helft hangen, veel verdedigend werk en een ander speltype vereist. Dat is blijkbaar niet goed uitgepakt voor hem. Maar is Park daar verantwoordelijk voor? Je degradeert als team, niet omdat je linksbuiten niet presteert. QPR heeft ook Taarabt, heeft die zulke geweldige cijfers afgeleverd?

Park gaat nu terug naar een dominerend team in de nationale competitie dat enkel in de Champions League terug gedwongen wordt. Je hebt nooit een garantie dat iemand slaagt, de vooruitzichten zijn echter heel wat positiever dan bij Qpr.

Ten slotte, het feit waar mensen hier op de een of andere manier behendig om heen weten te manoeuvreren: de Eredivisie is een kleutercompetitie vergeleken met de Premier League. Park kan dan wel 32 zijn en een slecht seizoen achter de rug hebben, in alle opzichten is dit een vooruitgang behalve het niveau van de competitie wat positief kan uitpakken. Dat is geen garantie van slagen, die is er simpelweg niet.

28 juli 2013 om 15:20

Met zijn ervaring alleen al is hij een aanwinst...

Strootman en V Bommel verlies je al een blok aan ervaring op middenveld, dit is voor de Eredivisie gewoon een aanwinst!

Heeft bij Man Utd mooie prijzen gepakt en ik denk vrij weinig spelers in de Eredivisie hem dat na kunnen zeggen.

En al had ie een slecht seizoen de Engelse competitie is wel iets zwaarder dan de Eredivisie, zeker nu die half is leeg gekocht.

Alleen Ajax en Feyenoord zijn nog intact, maar of dat nog zo zal blijven voor einde van de transfermarkt?

28 juli 2013 om 16:57

Die komt nog even cashen in Nederland.

28 juli 2013 om 22:39

Jij weet duidelijk ook niet al te veel over Qpr.
Gago zat er niet en Rafael ook niet maar Fabio.

28 juli 2013 om 11:03

Park is daar de ideale man voor? Op basis waarvan? Ik durf mij hardop af te vragen of je hem afgelopen seizoen veel hebt zien spelen.

Als PSV supporter ben ik hier helemaal niet zo blij mee. Hij is dik op zijn retour, kost enorm veel aan salaris en zal de ontwikkeling van Maher of Wijnaldum (of als hij rechtsbuiten gaat spelen: Narsingh) in de weg staan.

PSV kan best wat ervaring gebruiken, maar Schaars viel al behoorlijk door de mand tegen Fenerbache en Park is geen type leider.

Ik weet het allemaal zo net nog niet...

28 juli 2013 om 11:12

Ik denk dat dat best mee gaat vallen als ik Cocu zo eens in schat.
Park komt zonder al teveel verwachtingen en echt wel voor minder loon dan wat hij in uk verdiende lijkt mij, correct me if i'm wrong.
Prima aanvulling voor de selectie, schikt zich hoe hij zich schikken moet, zit in z'n karakter. Park weet zelf ook wel dat hij niet alle wedstrijden speelt en niet altijd basis staat en dat PSV ook bezig is met verjongen en hij dus als "ervaren rot" aangetrokken is, ik ben van mening dat hij waardevol voor jullie kan zijn.

28 juli 2013 om 11:20

Is toch een prima man voor de bank. De vraag is of Bakalli een heel jaar volhoudt, dus dan heb je echt nog een buitenspeler nodig. In feite zullen Depay en Narsingh basis staan uiteindelijk. En dan laat je Bakalli de seizoensstart in de basis staan. En dan heb je Josefzoon en Park als stand-ins. En je kunt er ook vanuit gaan dat er altijd wel 1 van die 5 geblesseerd is, door het seizoen..

28 juli 2013 om 11:48

"park is geen type leider"
Nou, Park was toch mooi aanvoerder van Manchester United, en volgens mij moet je daarvoor een flinke leider zijn hoor.
Je kan zeggen dat de ontwikkeling van Maher of Wijnaldum wordt geblokkeerd, maar deze man kan Maher en Wijnaldum zoveel leren door zijn ervaring.
Daarnaast had PSV gewoon een ervaren routinier nodig want als Matavz (24) en Schaars (29) de oudste waren tegen Fenerbahce dan ga je er niet zo makkelijk komen.

28 juli 2013 om 12:40

Ik denk niet dat Park zomaar een basisplaats krijt dus maak je niet druk.

28 juli 2013 om 11:44

Geweldige PSV aankoop. Chapeau ! Ik ben altijd wel een fan van deze uiterst gedreven Park.

28 juli 2013 om 20:52

Grapje zeker?

Park is al over zijn top, hij komt gewoon even cashen bij Psv.

28 juli 2013 om 21:31

@ 2045

Cashen???

Dan was hij wel bij QPR gebleven. Daar verdiende hij 2,5 miljoen per jaar. Bij PSV is dat maximaal 1 miljoen.

Dus hoezo cashen?

29 juli 2013 om 01:05

Cashen in de Eredivisie? Sorry, die gozer heeft al een godsvermogen in Engeland verdiend in Engeland bij United en QPR

28 juli 2013 om 11:45

Ji Sung Park doet me een beetje denken aan van Bommels komst afgelopen seizoen alleen speelde van Bommel wel langer op hoog niveau dan Park.
De Park in de Hiddink periode is een absolute aanwinst, vrees alleen of deze Park een aanwinst is

28 juli 2013 om 11:52

Ik weet zo net niet of van bommel op een hoger niveau heeft gespeeld? Jaren lang bij man.u in de basis wanneer ze CL speelden

28 juli 2013 om 12:29

Captain Bayern en met Barcelona de CL gewonnen. Vervolgens ''afgebouwd'' bij Milan.

Park is wel een klasse minder dan van Bommel hoor ;0

28 juli 2013 om 12:36

Mja maar 8 jaar bij man.u is echt niet niets.

28 juli 2013 om 13:16

In 8 jaar tijd nooit een echte basisspeler geweest... En bij QPR zat hij verleden jaar ook vaak op de bank en deed hij mee als invaller

28 juli 2013 om 12:34

goeie aankoop ja! Dit is ook weer erg top voor het merk Psv. Zouden weer een hoop shirtjes worden verkocht in oost Azië.

Wel een lekker talentvol team heeft PSV en met Park en misschien Gomes toch weer een hoop ervaring in het elftal.

Zoet/Gomes
Arias
Bruma
Rekik
Willems
Park
Schaars
Maher
Narsingh
Matavz
Depay
28 juli 2013 om 17:11

Je bedoelt natuurlijk gewoon Zuid-korea, neem ik aan.

Ik schat dat er in China bijna alleen maar Ajax shirtjes verkocht gaan worden het komende jaar

28 juli 2013 om 20:55

Voor de shirtverkoop is het misschien wel een goede aankoop.

Voor de rest is het een speler die al over zijn top heen is.

Hij komt gewoon lekker cashen bij PSV door te teren op zijn naam.

28 juli 2013 om 12:52

Even wat statistieken over Park
Park speelde dus 20 van de 38 in de competitie wedstrijden bij het gedegradeerde QPR daarvan wonnen hun er 3 en speelde ze er 8 gelijk.

Hij dacht zelfs aan stoppen, maar hij was dus geen sterspeler met 3 assisten en 0 doelpunten bij het gedegreadeerde Qpr, dus ik betwijfel of het een aanwinst is voor psv.

Ook zal hij wel zwaar op de loonlijst komen, want hij verdient nu 2.5 miljoen pond.

28 juli 2013 om 13:08

Als jij nou gewoon de statistieken van het "vondel" park bijhoudt... en gewoon lekker met de hond gaat wandelen...

28 juli 2013 om 13:29

Nee die Bojan die heeft top statistieken..

28 juli 2013 om 14:28

Daarbij komt natuurlijk nog dat de Eredivisie veel sterker is dan de Premier League, dus dan hebben we al helemaal niks aan Park. Ga maar eens in de aanval tegen Etiënne Reijnen, dan kun je toch beter tegenover Kompany staan.

Hoewel me dit erg sterk lijkt ben ik er wel erg blij mee .

Park held. Mooie goal nog in de halve finale van de Champions League 04/05. Ook fijn dat hij op huurbasis komt, heb je meteen een schat aan ervaring erbij. Dit zal ook waarschijnlijk het vertrek van Toivonen aangeven, want anders heb je teveel aanvallende middenvelders. Nou nog even wachten wat Thijs Slegers er van zegt.

Nou hij zegt dat het waar is dus zal het wel zo zijn. Overigens is Locadia vandaag vader geworden/gaat hij vader worden.

28 juli 2013 om 14:16

die is er vroeg bij dan! 19 jaar? Park is natuurlijk een aanwinst voor Psv, zowel qua kwaliteit als mentaliteit.

28 juli 2013 om 20:57

Een aanwinst?

Ja PSV is een aanwinst voor Park bedoel je?

Hij komt op zijn oude dag nog eventjes cashen bij Psv.

29 juli 2013 om 00:20

Nou, als ik het zo eens bekijk moet PSV blijer zijn met Park dan andersom, maar we gaan het dit seizoen zien als de transfer rondkomt..

28 juli 2013 om 09:22

Als dit waar is dan lijkt het me dat a.s. maandag het bericht naar buiten zal komen dat Ola een club gevonden heeft.
Anders kan ik het me niet voorstellen.
Of het moet zo zijn dat Philip echt pertinent weigert om komend seizoen gebruik te maken van toivonen.
Het duurt nog lang tot 2 september.

28 juli 2013 om 10:48

Toivonen en Park zijn Alles behalve concurrenten van elkaar. Park speelt stijf op rechts (aan de flank) terwijl Toivonen altijd centraal speelt. De een zal nooit de ander zijn positie oppakken. Dus dit lijkt me volledig los te staan van Toivonen

Ik vraag me alleen wel af hoe het nu gaat met Narsingh. Het is voor hem natuurlijk wel een directe concurrent. Is Narsingh nou afgeschreven of zit hij nog steeds in de lappenmand?

28 juli 2013 om 10:51

Narsingh sluit pas begin oktober weer aan bij de groep. Overigens kan Park wel op het middenveld spelen, het is alleen niet zijn favoriete positie. Bij United speelde hij vrijwel altijd op het middenveld.

28 juli 2013 om 11:22

Narsingh heeft natuurlijk ook al de concurrentie met wijnaldum en nu Bakkali, die ik ontzettend goed vind. Daar komt Park nu bij. Lijkt mij dat Narsingh het zwaar gaat krijgen om in de basis terug te komen. Kan Park of Narsingh ook op linksbuiten? Daar loopt volgens mij alleen Depay?

28 juli 2013 om 11:32

Park kan op het middenveld en rechtsbuiten, is een wat meer veelzijdige speler, maar niet aan de linkerkant. Narsingh is stijf rechts en heeft geen actie zoals Depay bijvoorbeeld, kan alleen op rechtsbuiten. Bakkali is echter van origine een linksbuiten, speelt nu alleen op rechts omdat Narsingh nog geblesseerd is en Jozefzoon nog niet geheel fit is en ook geen geweldige indruk maakt tot op heden.

De eigenlijke posities op dit moment zijn:
Depay/bakkali-matavz/locadia-narsingh/jozefzoonbr....
Park zal denk ik op het middenveld belanden.

Edit: met dank aan Rodyboss, Park kan dus op beide vleugels spelen

28 juli 2013 om 11:47

Ji Sung Park speelde anders zijn beste wedstrijden voor Man Utd aan de linkerkant.. en bij PSV stond hij daar ook altijd in de CL maar omdat hij zoveel werkt verzette was hij een soort extra middenvelder. Niet dat PSV iemand voor links nodig heeft, maar Park kan dus echt wel aan de linkerflank staan.

28 juli 2013 om 11:47

Narsingh is nog niet helemaal genezen van z'n blessure. Zal wel een wedstrijd of 5 - 10 duren voordat hij zijn rentree maakt.

28 juli 2013 om 11:55

Hij speelde inderdaad zijn beste wedstrijden aan de linkerkant, maar hij werd vaak op het middenveld neergezet. Daar zal hij ook bij PSV terechtkomen want hij gaat niet de vervanger van Depay worden, rechts is logischer.

Je hebt overigens wel gelijk, ik had het mis. Bij deze mijn excuses. Ik blijf er echter wel bij dat hij op het middenveld zal belanden en niet op de flank (standaard).

28 juli 2013 om 12:09

Park is de ideale verbindingsspeler tussen middenveld en verdediging.
Dat hij zowel van rechts alsook van links uit de voeten kan is alleen maar een pre.
Geloof me maar dat als dit waar is psv anticipeert op een vertrek van toivonen.
Hij gaat echt gehaald worden als vervanger van en als stand in van de nr 10 plek die wijnaldum nu bezet.
Voor narsing is jozefzoon de back up en eventueel kan gino daar ook nog uit de voeten.

Park! Ja hem herinneren we ons nog wel.
Altijd een leuke speler gevonden, echte prof die niet zeurt en gewoon zijn minuutjes mee pakt.
Vooral bij United was dat goed te zien.

Of het een versterking is, je zou het wel zeggen op het eerste gebied maar we wachten het even af.
Net zoals alle fans die zeggen dat PSV nu de gedoodverfde titelkandidaat is

28 juli 2013 om 11:47

Ajax is de gedoodverfde titelkandidaat want die zijn qua selectie nog sterker geworden en PSV zwakker

Maar PSV kan wel meedoen omdat het misschien nu meer een ploeg is met minder ego's en een betere defensie

We zullen zien hoe het gaat.

Sommigen zeggen ook dat het een overbruggingsjaar wordt van Psv. Maar een gedoodverfde titelkandidaat zie ik nog weinig mensen zeggen na wegvallen Mertens, Strootman, Lens, v Bommel, Waterman en Pieters

28 juli 2013 om 11:54

Heb ze in mijn directe omgeving anders al genoeg gehoord, alhoewel ik het enigszins kan begrijpen omdat PSV altijd meedoet en leuke spelers erbij heeft.
Vooral van Rekik verwacht ik veel en met Bruma en Arias hebben ze in mijn ogen zeker weten een betere verdediging dan vorig jaar

We zullen het inderdaad gaan zien, gelukkig begint het weer!

Het staat ook op VI.nl. Dus het is waar. Maar PSV PSV, je was zo op de goede weg met alle jeugdigde talenten en nou gaan we voetballers halen die aan het einde van hun loopbaan zijn? Schaars, Park, Gomes. Feyenoord heeft al een keer ondervonden dat dit slecht beleid is. Ze gingen eraan onderdoor en kwamen weer tot leven door te kiezen voor de jeugd

28 juli 2013 om 09:15

32 is toch niet t eind van je loopbaan? Juist voor een jeugdig elftal en met zijn ervaring en mentaliteit zou t een super huurspeler zijn.

28 juli 2013 om 09:18

@ricogrunn: Maar met alle respect maar denk je echt dat jonge talentvolle spelers iets zullen aannemen van een type speler als Park of eerder van een type speler van Bommel?
Het is goed dat Psv ook een ervaren man erbij haalt voor in het veld maar het is geen echte type leider.

We moeten gewoon afwachten hoe hij het gaat doen vorig seizoen lag iedereen ook in een deuk toen Ajax met Poulsen kwam aanzetten en dat bleek ook een geweldige zet te zijn geweest.

28 juli 2013 om 11:11

Hij heeft wel 124 wedstrijden voor United gespeeld en de Champions League gewonnen. Volgens mij kunnen de meeste daar van dromen en hebben zij als kleine mannen hem regelmatig zien spelen bij o.a. PSV en United. Ik denk dat zij juist veel respect hebben voor hem en Park is een zeer geliefde speler in Azië maar ook in Europa. Alleen het stukje merchandising is al goed voor PSV en naast zo veel jeugd is het verstandig om ook een brok ervaring toe te voegen aan de selectie. Ik ben blij dat PSV hem (transfervrij) terug heeft kunnen halen bij Psv. Zegt ook wat over hem wat hij met de club had en wellicht ook met Cocu. Ik denk dat er een mooi seizoen voor het Nederlands voetbal in het verschiet zit!

28 juli 2013 om 09:15

Huuuuuuurrrr...

Gomes is niet gehaald en wordt alleen gehaald als een van de keepers vertrekt.
Schaars is 29 en dat valt dus alleszins mee, ook heeft hij veel ervaring en dat is wel nodig bij al die jonge jongens.

ga ergens anders je onzin spuwen.

28 juli 2013 om 09:16

Gomes? Je weet meer als mij dus, nee maar een paar oudere speles is niet erg, het is zelfs goed voor de ontwikkeling van de jonge spelers, ze hebben nou Schaars en Park die rond de 30 zitten, niet verkeerd

28 juli 2013 om 21:04

Geef nou maar gewoon toe, 32 is al oud.

Hij is allang al over zijn top en is blij dat hij nog kan cashen bij Psv.

29 juli 2013 om 10:10

licht eraan wat je cashen noemt? van 4 miljoen naar 1 miljoen is niet meer cashen

28 juli 2013 om 09:16

Gomes komt alleen voor een minimumsalaris, als of Zoet of Tyton vertrekt en hij zal dan 2e keeper worden. Dus lijkt me sterk dat hij komt. Schaars is er voor de ervaring en kostte 7,5 ton. Park is gehuurd en vertrekt aan het einde van het seizoen weer.

De gemiddelde leeftijd van het basiselftal ligt ietsje boven de 20 en de oudste spelers zijn 22 en dat zijn er 3. Welk slecht beleid zie jij en wat verhoedt je om te concluderen dat de komst van Park ook meteen het einde van Toivonen bij PSV betekent?

28 juli 2013 om 09:36

Ach houd toch eens op met dat zeuren over de Jeugd. PSV heeft aangegeven meer jeugd in te passen en het heeft nooit gezegd dit jaar volledig op de jeugd te spelen. Dat duurt een tijdje. Bovendien, heb je wel eens de gemiddelde leeftijd van PSV bekeken? Misschien wel de jongste van de eredivisie! Als je het dan nog jeugd gaat zeuren dan snap je er volgens mij niet zoveel van.

Verder heel goed dat PSV eens wat ervaring erbij haalt, alleen Schaars en nu dus Park hebben wat ervaring. Dat Gomes komt is nog helemaal niet zeker en daar ga ik eigenlijk niet vanuit.

28 juli 2013 om 11:49

die jeugdige talenten hebben ook ervaren spelers nodig om ze te begeleiden anders ga je het niet redden

een goed team heeft een mix van jonge talenten, oudere ervaren spelers, en wat daar tussen in zit en mix van technische spelers en werkers

Feyenoord heeft niet alleen jong staan , maar ook oudere spelers en missen misschien nog juist die 1 oudere speler als leider waardoor ze niet voor de titel kunnen gaan

28 juli 2013 om 11:57

Opzich.. een of twee routiniers erbij vind ik niet slecht.. ik heb vaak gezegd en gezeurd over het beleid van Psv, maar ik vind ze toch echt de goede kant op gaan.. hoe het er financieel voorstaat, daar heb ik zo mijn vraagtekens bij.. maar qua selectie zit het nu goed in elkaar, zo eerlijk moet je gewoon zijn.

Verassend
Maar komt ie dan voor de basis, en hoe zou het middenveld er dan uit zien? Schaars-park-maher of zo
Benieuwd wat hij nog kan, iig wat ervaring erbij, nooit verkeerd

28 juli 2013 om 09:18

Schaars/hiljemark-maher-wijnaldum/park. Cocu wil veel rouleren, zal dan wel in de grote wedstrijden erbij komen, of met Wijnaldum om en om gaan worden.

Overigens is er iemand die vorig jaar QPR keek en iets meer kan vertellen over zijn niveau?

28 juli 2013 om 10:26

Was in ieder geval geen onbetwiste basisspeler. Veel fans waren ook niet echt onder de indruk. Dus ja.... Ben benieuwd

28 juli 2013 om 10:43

Aha. Okee bedankt voor de info. Dan ben ik ook erg nieuwsgierig.

28 juli 2013 om 11:25

Probleem voor Park bij QPR is natuurlijk dat Park een speler is die aan de bal moet zijn, niet een speler die een bal moet gaan veroveren. Er zit voor Park een groot verschil tussen PSV en Qpr, daar waar PSV bijna elke wedstrijd het meeste balbezit heeft, heeft QPR dat niet. Dat is het grote verschil wat goed is voor Park.

28 juli 2013 om 12:01

Dat ben ik met je eens Fcda. Daarnaast zal hij sowieso minder werk hoeven te verrichten in onze kwalitatief zwakkere Eredivisie.

28 juli 2013 om 12:37

25 wedstrijden gespeeld, begon als belangrijke pion in het team maar werd in 2e seizoenshekft voorbij gegaan door bijvoorbeeld hoillet...
Zou niet weten welke positie hij bij psv moet haan invullen..
Maar zeer zeer. Blij dat deze man wordt terug hehaald....
Als gomes maar weg blijft

Hoezo geen versterking? Je hebt ook ervaring nodig, niet voor niks dat saf altijd park liet spelen in de CL. Leeftijd zegt niks en PSV heeft op dit moment gewoon ervaren mannen nodig als je kampioen wilt worden.

28 juli 2013 om 17:17

Ik dacht dat Psv dat nu eindelijk eens had losgelaten...of gaan ze er toch weer alles aan doen om het team dusdanig te versterken dat ze meedoen om het kampioenschap? Lijkt me niet heel slim.

Geweldige nieuws! Park heeft ervaring in de Cl; dus echt een nodige versterking voor dit jong elftal.

@pekela, PSV heeft gewoon een jonge selectie dus ervaring er tussen is niet verkeerd. De situatie met Feyenoord is toch niet helemaal hetdelfde.

Waar gaat die spelen?

Park is voor iedere club een nuttige speler, maar ik neem aan dat PSV met Schaars, Maher en Wijnaldum op het middenveld gaat spelen en voorin met Depay, Matavz en straks Narsingh.

Daarbij vraag ik me altijd af wat de toegevoegde waarde is van een oudere speler, zeker in het geval van huur. Poulsen heeft bij Ajax voetballend gezien ook niet veel toegevoegd, maar stond verdedigend wel altijd goed. We kunnen ook niet zeggen dat Van Bommel afgelopen seizoen een geweldenaar was. Ik vind het dus vreemd dat je een oude speler huurt terwijl je een basisteam hebt staan. Bovendien is het misschien een teken aan de wand dat andere Premier League teams niet in de rij staan voor Park. Niettemin is het wel leuk om hem straks weer in actie te zien. Ik hebt het altijd een leuke voetballer gevonden.

28 juli 2013 om 10:46

hen_nie

Het wordt dus transfervrij en ik denk een contract voor 2 seizoenen.

Ik vind het een meesterzet, hier kun je niet slechter van worden. Ik zou Mokhtar er nog bij pakken, psv mag hem voor een vastgestelde prijs weer voor 1 miljoen terugnemen. Dan is je selectie voorrin rond.

Depay + Mokhtar
Locadia + Matavz
Bakkali + Jozefzoon
Schaars + Hiljemark
Maher + Mokhtar
Wijnaldum + Park

Later komt Narsingh erbij en heb je nog iets meer lucht en nog een fantastische speler erbij!

28 juli 2013 om 10:52

hen_nie: gefeliciteerd nog met gisteren.

On: Wat de toegevoegde waarde vooral zal zijn is energie en ervaring. PSV heeft inmiddels en wel heel erg jong elftal.
Vind ik echt prachtig hoor, ben bijvoorbeeld nu al fan van Bakkali, wat een kereltje is dat zeg! Maar wat ervaring ernaast kan geen kwaad denk ik en de tweede toegevoegde waarde kan zijn dat je in geval van blessures en schorsingen (of een bijna onvermijdelijk dipje bij een jonge speler) ook een aardige bank nodig hebt die je elftal niet zwakker maakt.

28 juli 2013 om 17:20

@rudeboy65

Ik heb werkelijk geen idee wat Park nog kan, maar vindt hem denk ik een betere 'aankoop' dan Schaars...park heeft toch op het allerhoogste niveau meegedraaid en dat is toch echt een brok ervaring die Schaars met alle respect mist. Daarnaast is Park een betere voetballer...mits hij natuurlijk nog echt fit is, maar daar heb ik dus geen idee van.

Bij QPR al geen potten kunnen breken. Ik weet niet wat we van zijn terugkeer moeten verwachten.
Cocu flirt ook al opzichtig met Gomes. Het gaat een soort reünie worden in Eindhoven.

Het wordt wel druk op het middenveld bij PSV met Park, Maher, Wijnaldum, Toivonen, Schaars en Hiljemark. De eigen jeugd neem ik hierin al niet eens mee....

28 juli 2013 om 09:25

De enige eigen jeugd op het middenveld die er op dit moment staan zijn van Ooijen en Ritzmaier en die zijn beiden niet goed genoeg voor Psv. Ritzmaier wordt waarschijnlijk aan Cambuur verhuurd en van Ooijen zou alleen maar 5e/6e middenvelder zijn dus voor beiden veranderd er niks.

28 juli 2013 om 09:52

Alle posities moeten dubbel bezet.op het middenveld heeft psv op dit moment geen capabele vervangers voor wijnaldum/toivonen .
Deze actie (mocht die op waarheid berusten) is er een omdat men in eindhoven meer dan waarschijnlijk al op de hoogte is van een definitief vertrek van toivo.
Goeie zaak dus want Park is een hele goede speler met de nodige ervaring en hij is er 1 die je nooit hoort klagen (in ieder geval niet verstaanbaar)

Je kan net als jij deze ochtend wel weer een flesje azijn op hebben en weer alles aangrijpen om cynisch te reageren op alles wat psv is maar ik zal voor jouw speciaal nog even de koppels opnoemen:

Stijn Schaars - Óscar Hiljemark
Georginio Wijnaldum-ji Sung Park

Hiermee kan je een seizoen in en mocht Maher wegvallen dan kan je door te schuiven dit ook nog opvangen.
Niet dat ik de illusie heb dat het jouw ook maar iets intresseert maar toch.


28 juli 2013 om 10:01

Lekker makkelijk .Park speelde in een team wat degradeerde.Denk dat Iniesta ook geen potten had kunnin zo n team.Goedkoop om negatief te zijn in deze kwestie

28 juli 2013 om 13:40

Ik weet niet wat hieraan negatief is....

Letterlijk staat er: 'ik weet niet wat we van zijn terugkeer moeten verwachten'
Verder was het een constatering dat hij bij QPR geen potten heeft kunnen breken. Dit is een feit/constatering.

Het is niet Toornstra Duarte maar Park....helemaal geweldig dit. Ga vanuit dat hij het nivo nog aan kan, maar deze speler brengt zeker meerwaarde en zal zeker in de basis staan. Kan ook op rechts uit de voeten heerlijke speler.

En dan Gomes er nog bij !
Echt leuk om hem terug te zien.
Maarja, denk dat hij niet meer zo goed is. (Gelukkig) :D

Ik zie dat de meeste PSVers het niet met me eens zijn. Verrassend, want ik ben zelf in hart en nieren PSV fan. Ik hoop dat ze dan de goede keus maken met wat ervaren mannen erbij. Ik heb er niet zo'n goed gevoel over. Betreft Gomes, nee die is niet terug. Maar dit kan niet uitblijven. Zodra Zoet of Tyton verkocht is komt Gomes. Ik vind het iig wel top dat PSV niet gelijk al die miljoenen weer uitgeeft die ze hebben ontvangen. Trouwens ik hoop dat de komst van Park niet ten koste gaat van Wijnaldum. Hij moet echt in de basis, hij komt eraan......

28 juli 2013 om 09:40

Ik ben het wel met je eens : wijnaldum moet nu de eerste man worden op die positie.
Cocu kennende gaat dat ook wel gebeuren gezien de afgelopen oefenpotjes.
Park als "vervanger " van Toivonen .
PSV zal meer dan waarschijnlijk al op de hoogte zijn van zijn vertrek.

28 juli 2013 om 09:48

Je bedoelt dat het zeker is dat hij vertrekt . Ik mag inderdaad hopen dat PSV op de hoogte is van een vertrek van hun eigen speler haha

28 juli 2013 om 09:53

Ik hoop het wel zeker als dit "park bericht "waar is.

28 juli 2013 om 10:01

Je begrijpt me verkeerd . Je zegt: PSV zal meer dan waarschijnlijk al op de hoogte zijn van zijn vertrek.

Ik bedoel dat je daar eigenlijk 'voor PSV is het zeker dat hij vertrekt' van zou moeten maken, het lijkt me namelijk erg sterk als PSV niet op de hoogte zou zijn van het vertrek van hun eigen speler

28 juli 2013 om 12:11

klopt helemaal wat je zegt.

Bevestigd door Thijs Slegers.
Goede aanvulling en kost alleen salaris.
Hoe breder de selectie hoe beter.

28 juli 2013 om 17:53

Tekengeld? Eenvoudige manier om jecsalarisplafond te omzeilen.

Ze zullen wel weten binnen psv dat ola ergens zeer binnenkort gaat tekenen anders begrijp zelfs ik deze zet niet helemaal.
Goeie speler daar niet van maar waar gaat ie ballen??
Ik vind hem op de toivo positie(wijnaldum) juist het best tot zijn recht komen, zwervend tussen middenveld en aanval.
We zullen zien maar ik ga ervan uit dat we zeer snel een bericht over toivonen gaan krijgen mocht dit waar zijn.

28 juli 2013 om 09:43

Het lijkt me ook dat Toivonen vertrekt. Zoals PSV speelde de eerste helft tegen Fenerbahce is denk ik de beoogde basisopstelling. Park zal als stand-in voor Wijnaldum en eventueel Maher dienen. En dat is ook noodzakelijk als je op 3 fronten wilt meespelen. Met Park haal je een schat aan ervaring terug. Deze jongen is altijd een voorbeeldige prof geweest dus PSV doet hier goed aan.

Prima versterking zeg!!!

Memphis Depay - Jürgen Locadia - Luciano Narsingh
Stijn Schaars - Adam Maher - Georginio Wijnaldum
Willems - Rekik - Bruma - Arias
Zoet

Zakarya Bakkali - Tim Matavz - Florian Jozefzoon
Óscar Hiljemark - Rai Vloet - Ji Sung Park
Heesakkers/tamata - Hendrix - Zanka/koch - Brenet
Tyton

De selectie is toch al lekker vroeg rond!

Maar vraag me echt af wie er gaat spelen, Maher is een zekerheidje voor mij, Schaars, Hiljemark, Park, Wijnaldum voor 2 posities...

Vind Park toch eigenlijk ook wel basisspeler!

En Wijnaldum ook...

En als ik eerlijk ben vind ik Hiljemark net zo'n leuke speler als Schaars minstens en is vele malen jonger.

Word toch wel een lekker uitgebalanceerd team zo!

28 juli 2013 om 09:40

Park kan eventueel ook nog op rechtsbuiten spelen, dus dat zou om 3 posities gaan aangezien Narsingh nog niet fit is en ik er niet vanuit ga dat Bakkali al alles tot die tijd kan gaan spelen. Alles wat hij speelt dit jaar is mooi meegenomen. En reken maar dat je alle spelers hard nodig hebt in zo'n seizoen, waarin Europa League of CL voetbal wel serieus genomen gaat worden, dat zit nou eenmaal in Cocu. Maar ik ben het met je eens lastige keuzes. Echter alle vertrouwen in Cocu, en ik vind, als je niet tegen een plaats op de bank kan dan ben je niet geschikt voor profvoetbal en al helemaal niet voor Psv/ andere topclubs.

28 juli 2013 om 11:10

//wordt toch wel een lekker uitgebalanceerd team zo\\

Hoe kan je dat nou zeggen? De meeste spelers hebben nog geen minuut met elkaar gespeeld.
Ik vind sowieso dat sommige psv'ers alweer de polonaise lopen voordat de competitie is begonnen.

Er zijn wederom leuke 'namen' gehaald maar of dit team wél uitgebalanceerd is, zal nog moeten blijken...

28 juli 2013 om 11:25

Kebm,

Ik snap jou helemaal, maar het zegt genoeg

Je zegt, ze hebben nog geen fatsoenlijke wedstrijd met elkaar gespeelt kennen elkaar niet.

En toch ik heb de wedstrijden tegen team bommel gezien en tegen Fenerbahce en ze vonden echt elkaar blind. Tegen een Fener dat over een aantal dagen ook gewoon voorronde cl speelt.

Nieuw team er waait een frisse wind hahaha, komt echt helemaal goed met psv.

Ze wisten elkaar met een of 2 tikken te vinden, hakjes, mooie passen, en dat terwijl er een volledig nieuwe basis staat...

Vorig jaar...

Mertens - Lens - Narsingh
Strootman - Ola - Bommel
Pieters - Marcelo - Derijck - Hutch
Waterman

gehele basis zal de komende maanden zijn veranderd, daarna komt Narsingh terug maar voor de rest

En nu al is het spel leuker dan vorig jaar

28 juli 2013 om 11:36

Dit is de voorbereiding. Wedstrijden in deze fase zeggen niets(!) over het verloop van het seizoen. Je zou denken dat PSV daar ervaring mee zou moeten hebben.

Nu zeg ik niet dat PSV geen leuk elftal heeft, maar vorig jaar was het precies hetzelfde verhaal als nu. Nu zelfs met nog meer nieuwelingen en ook nu lopen er jongens tussen die (nog) niets bewezen hebben.

Ik vrees dat veel PSV supporters weer veel te snel de vlag uithangen terwijl er nog niets, maar dan ook echt helemaal niets, bereikt is...

28 juli 2013 om 11:40

nee je hebt zeker gelijk @kebm

Maar weet je wat het is,

Mocht je 3e eindigen, is er dan heel veel aan de hand?

In principe niet, want je hebt een positieve balans van tegen de 40 miljoen euro!!! op de transfermarkt gehaald...

De druk zal niet super hoog zijn als je het zo bekijkt...

28 juli 2013 om 15:20

@ Kebm

Jij hebt echt helemaal gelijk. We kunnen pas in oktober een beetje de balans gaan opmaken van die nieuwe Psv.

Het is leuk en misschien goed voor het zelfvertrouwens dat PSV in instanbul me 2-0 wint van Fenerbahçe. Leuk zeg ik niets meer dan dat. Oefenduels zeggen namelijk helemaal niks zoals je al aangaf.

Ik ben PSV fan in hart en nieren en ook enig opportunisme is mij niet vreemd. Zo ben ik al gelijk gecharmeerd van Karim Rekik en maakt Bakkali de indruk op mij van een toptalent. Echter gokt PSV ontzettend met deze selectie. Het is echt pokeren om al die bepalende spelers van vorig jaar te laten gaan en ze te vervangen met onervaren talenten. Het kan goed uitpakken maar de kans is meer aanwezig dat het tegenvalt.

Het lijkt me namelijk sterk dat elk talent aan de verwachtingen kan voldoen en dat moeten ze willen ze meestrijden om het kampioenschap. Het lijkt me daarom ook zeer onrelastisch om grote verwachtingen te hebben van een team dat grotendeels uit spelers bestaat die nooit een volledig seizoen hebben gespeeld.

Ik ga gewoon onbevangen het komende seizoen in en ik bepaal mijn verwachtingen wel na 10 wedstrijden.

28 juli 2013 om 15:29

Thomas..

Precies. Daarom snap ik het optimisme van veel Psv-supporters niet. Je kan er -zoals je zegt- niet vanuit gaan dat alle aangetrokken spelers het waar gaan maken. Zeker niet gezien het feit dat er veel spelers aan zijn getrokken die weinig speelminuten gemaakt hebben het afgelopen seizoen of langer.

Wat ik mij overigens ook afvraag is hoe het zit met het salarishuis van Psv. Natuurlijk zijn er veel 'grootverdieners' vertrokken. Maar er zijn er ook veel voor terug gekomen, denk ik. Weet iemand hoeveel Schaars, Bruma en Park gaan verdienen in Eindhoven?

28 juli 2013 om 15:35

PSV heeft een salarisplafond van rond de 1 miljoen euro. Grote kans dat Park en Schaars rond de 1 miljoen verdienen op jaarbasis. Ik denk Bruma wat minder dan deze twee. Zeker weten doe ik het niet. Wel kun je met enige zekerheid stellen dat ze in iedergeval niet meer verdienen dan het vastgestelde salarisplafond.

28 juli 2013 om 17:55

En dan het tekengeld, meest eenvoudige manier om je salarisplafond te omzeilen maar ook risicovol.

Geen slechte keus om Park een jaar te huren. Kopen is geen optie je verdient er niks meer aan. Gewoon een jaartje salaris betalen en je hebt er een schat aan ervaring bij. Park is een no nonsens voetballer. Een creatieve middenvelder. Maher is dat ook maar als Cocu vasthoud aan de 3hoek met maher als controlerende middenvelder voor de verdediging is Park (mits hij zijn niveau haalt) een uitstekende aanwinst op 10. Maar ja daar zie ik ook Wijnaldum graag. Rechtermiddenvelder ook een optie. We zullen zien! Forza PSV op naar een mooi seizoen! Sympathie voor de club komt met dit soort voetballers weer helemaal terug. Geen grote bek hebben kampioen blabla. Op hoop van zegen dan maar!

28 juli 2013 om 09:51

Geen huur maar transfervrij overgenomen! Das nog beter

@Maher 4 ever. Jij hebt al afscheid genomen van Marcelo en Manolev dus? Toch zonde dat die contracten verlengd zijn. Maar ja....

28 juli 2013 om 09:49

Pekela,

Ja dat is zeker! hahaha

Ik zie Manolev zeer zeker vertrekken, je hebt met Arias en Brenet 2 prima backs.

Ik zie Marcelo liever ook vertrekken, Rekik is een fenomeen en Hendrix moet echt op zn minst back-iup worden, voor rechts heb je bruma, zanka, koch.

28 juli 2013 om 15:42

Maher..

Ik vind je heel erg positief over Psv. Dat mag natuurlijk. Maar ik vraag mij af wat jij -persoonlijk- voor doelstellingen hebt voor dit Psv? Wat verwacht jij van dit Psv?

Ben erg benieuwd..

28 juli 2013 om 17:32

@maher 4 ever

Rekik is misschien een fenomeen, maar niet van Psv en die zal dus vertrekken. Bruma maakt op mijn nog geen geweldige indruk, al is het te vroeg om daar conclusies aan te verbinden.

Ik blijf het vreemd vinden dat Psv niet iemand heeft gehaald voor de toekomst achterin, zoals Van Dijk...maar dat is een gepasseerd station.

28 juli 2013 om 17:33

@kebm

Ik vind de meeste Psv fans over het algemeen wel erg positief over hun club. Het lijkt alsof ze denken al kampioen te zijn...nu Ajax de Jc-schaal heeft gewonnen en het dus 'blijkbaar' tussen Psv en Feyenoord zal gaan.

28 juli 2013 om 18:39

@ Klopper1900

Rekik is gehuurd en dat is puur gedaan omdat men in de persoon van Jorrit Hendrix een speler heeft die die rol moet overnemen.

Dat is ook gelijk de reden waarom men Virgil van Dijk niet heeft gehaald. Klaarblijkelijk vond de scouting Van Dijk niet overtuigend genoeg. Daarbij heeft men in de vorm van Derijck al een CV gehad die de stap naar de top niet kon maken. Niets maar dan ook niets geeft je de garantie dat Van Dijk die stap wel gaat maken.
Bruma die men wel gekocht heeft van Chelsea heeft met 40 wedstrijden in HSV 1 al wel laten zien dat hij over het niveau beschikt. Immers HSV mogen we wel iets hoger inschalen dan met alle respect FC Groningen.

Voor de balans zal het een prima versterking zijn. En in de eredivisie kan iedere aardige voetballer meekomen. Vond hem, met name in het laatste jaar bij Qpr, niet meevallen in Engeland.

Zoooo mooie aanwinst.Denk dat hij komt uit loyaliteit naar Cocu toe.Genoeg Engelse middenmoot die um gebruiken kan dunkt mij

28 juli 2013 om 09:45

Idd dat vermoeden heb ik ook

28 juli 2013 om 10:17

Ja man dat denk ik ook.. Hij komt van QPR he? Engelse middenmoot laat me niet lachen hij mag niet voor niks weg bij Qpr.. Geen eens PL meer..

Park zou een leuke aanwinst zijn, altijd een bruikbare en hardwerkende speler, al moet je maar afwachten of hij nog op niveau is als bv Poulsen of zal tegenvallen als vbommel ..

28 juli 2013 om 11:06

De enige reden dat Park weg mag bij QPR is omdat ze zijn gedegradeerd en hij daarom te zwaar op de begroting drukt met zijn week salaris van 50.000 pond = 3.02 miljoen euro per jaar. En voordat je daar weer over gaat zeiken: hij gaat bij PSV onder het miljoen verdienen.

28 juli 2013 om 11:13

goh een typisch geval van een Ajaxbrilletje ?? alsof een Poulsen QPR wel in de PL gehouden had wat een onzin. het zelfde geld natuurlijk ook voor v Bommel. maar dat ben je vast met me eens. er bestaat nog zoiets als eergevoel/vriendendienst voor het geld hoeft Pak het niet meer te doen. Al is hij nog maar 70% van toen dan is het NOG een aanwinst

28 juli 2013 om 11:17

Vergelijking Poulsen vBommel is niet eerlijk.Een speler uit een goeddraaiend team met 1uit een slecht draaiende.Overigen is vBommel in de meeste ,zo niet alle klassementen boven Poulsen geeindigd.

Park heeft altijd goed gespeeld bij M.U.
Bij QPR is hij niet aan voetballen toegekomen.Ik kan me niet voorstellen dat hij het verleerd is ,zeker iemand met zo n energiek en uithoudingsvermogen.Die gaat van toegevoegde waarde worden denk ik.Cocu is aan iets moois aan het bouwen

28 juli 2013 om 11:33

Dus dat geef ik toch ook aan geen PL meer! En ik zeg niet dat park hun in de PL had moet houden maar als hij naar de engelse middenmoot kon was hij daar wel heen gegaan. Dus waarom zogenaamd het nog mooier proberen te maken met die loyaliteits onzin. Hij gaat onder het miljoen verdienen volgens jou dus ja hij had zeker naar de middenmoot van Engeland gekund.. ahum..

Man man wat zijn jullie zielig, het is sowieso een mooie aanwinst hoe hij het gaat doen is afwachten daarom ook mijn vergelijking bommel-poulsen dat jullie boeren meteen weer op je pikkies getrapt zijn. Ajaxbrilletje ja, net als jou Psv bril, hou op met brilletjes want iedereen heeft een bril op.. Ja net als dat vbommel nog op 60 van zijn bayern tijd zat, was hij nog een aanwinst en dat is gebleken toch, precies dat is het enige wat ik zeg over de aankoop het afwachten is of hij het niveau haalt..

@ magical, vergelijking niet eerlijk? Meer dan eerlijk, Poulsen is 1 van de redenen waarom het goed draaide, en vbommel 1 van de redenen waarom er steeds zand in de motor kwam. Beide op leeftijd, en waar vbommel psv kampioen zou maken, was Poulsen een ouwe rot die alleen kon schoppen dus ja voor mij een goede en heerlijke vergelijking..

Maar he Park is nog een jongen god jongens, 32 lentes, heeft bij QPR niet veel gespeeld dus is super fit voor Psv

28 juli 2013 om 11:48

Engelse middenmoot laat me niet lachen hij mag niet voor niks weg bij Qpr.. Geen eens PL meer..

Het gaat om dit zinnetje. Dit zinnetje impliceert dat Park weg mag bij een club die niet eens meer in de Premier League speelt omdat hij niet goed genoeg is dus dat hij sowieso niet bij de Engelse middenmoot terecht kon. Het is toch wel erg treurig als je zelf niet eens begrijpt wat voor onzin je uitkraamt.

Daarnaast is van Bommel helemaal niet de reden dat er zand in de motor kwam. Van Bommel had bij AC Milan een totaal andere rol dan hij bij PSV kreeg. Bij AC Milan hoefde hij niet zoveel meters te maken, hoefde hij niet continu een mannetje te dekken en kon hij meer een schakelrol vervullen. Had een geweldig duo achter hem, met daarin Thiago Silva, die nu denk ik wel gezien kan worden als de beste cv ter wereld op het moment.

Bij PSV stonden Marcelo en Derijck achter hem. Die kunnen echt geen mannetjes opvangen. Gevolg: van Bommel moest de hele tijd achter spelers van 20 aanrennen, had geen tijd meer om ook maar iets aan het spel toe te voegen en moest continu overtredingen maken om maar de counter af te stoppen die die 2 kneuzen achterin toch niet hadden kunnen stoppen.

Dat hij daarnaast ook smerige overtredingen maakt is jammer, maar dat is het enige mankement.

Maar he, het is wel erg moeilijk om dat te zien als je nooit naar PSV kijkt, behalve de negatieve berichten en je je laat verleiden om de meest onlogische vergelijkingen te maken.

28 juli 2013 om 11:49

sooooow oer op je pik getrapt gesproken tssss het grote verschil tussen v Bommel en Poulsen is dat v Bommel dacht dattie het hele team arrogante mannetjes er wel ff doorheen zou slepen en dat werd ook van hem verwacht idd een grote fail maar kom niet aanzetten met zand in de motor door v Bommel want dat lag aan het hele team. Terwijl Poulsen in een goed draaiend elftal speelde. Daarbij lag v Bommel elke week onder de loep en Poulsen amper. het enige wat ik zeg is dat jij beweert dat hij voor niks weg mag en dus niet goed genoeg zou zijn voor QPR of engelse middenmoot.

28 juli 2013 om 11:54

Helemaal zeker weten kan natuurlijk niet,maar ik denk dat Park nog wel goed genoeg is voor de eredivisie.Ik verwacht iets moois van Psv komend seizoen.Er lijkt een frisse ,positieve wind te waaien en er ligt nauwelijks druk.

28 juli 2013 om 11:57

Idd i rest my case

28 juli 2013 om 14:47

@ magical

In het belangrijkste klassement het enige wat er toe doet stond mark gewoon onder poulsen hoor!

Ik zie dit als een versterking voor Psv. Park is een hele bruikbare, ervaren kracht.

Transfervrij komt hij, goeie zet een speler die ervoor gaat met ervaring en is multifuncioneel.

Dit is een hele mooie aanwinst. (huur) Man met ervaring en kwaliteit, rustig en zeer professioneel. Als men het toch wil blijven hebben over jeugd? Een ideaal voorbeeld is meneer Park zeker! PSV nu heeft drie jaar nodig om op een stabiel platform te staan en te spelen, die investering begint nu. Dat dus e.v.t. een Toivonen ook gaat? jammer dan. Maar dit jaar is het jaar om het fundement te leggen ik zie een titelrace tussen de "oude" top 3 en Wie er aan het end trekt weet ik niet maar ik zeg; laat ons genieten!

Hij komt transfervrij over van QPR

Op zich erg interessante versterking natuurlijk. Wordt wel puzzelen met al die middenvelders, maar voordeel van Park is dat hij overal inzetbaar is en zich schikt in de rol die hem toebedeeld wordt. Is wel veel geblesseerd geweest en heeft bij QPR helemaal niets gedaan (toch niet de beste ploeg van de EPL vorig jaar zeg maar...). Daarnaast zal hij qua salaris een behoorlijk dure kracht zijn. Indien Gomes ook nog zou komen heb je er toch weer ene paar behoorlijk dure spelers bij. Natuurlijk is er geld geïnd, maar er zou ook structureel iets gedaan worden aan de spelerskosten dacht ik...

@thijsslegers: Heb van #psv de bevestiging dat #park transfervrij is overgenomen. Het eerdere zinnetje over huur vervalt daarmee.

Geen huur, maar transfervrij.

Wat ik nu niet snap. Ze halen meer dan 40 Mio aan geld binnen, en versterken zich met huur spelers, transfer vrije spelers. Dacht dat ze structureel aan een nieuw elftal gingen bouwen.

28 juli 2013 om 10:24

bart76,

Volgens mij kun je als club niet slimmer handelen dan voor 50 miljoen euro op te halen en er voor ruim 10 binnen te halen en mensen discussiëren er gewoon over of het team nou sterker is geworden of minder, nou voor 40 miljoen verschil mag daar best twijfel over bestaan!

En ikzelf denk dat psv een beter seizoen gaat draaien dan vorig seizoen zelfs!

In europa zie ik ze van Zulte winnen, en wie weet kun je daarna een club van die sterke 5 gewoon pakken, een goede dag hebben, beetje geluk er staat wel heel erg veel talent op t veld or!.

Dan heb je zoiezo europa league, nou dat kan haast niet minder gaan dan vorig jaar en daar zie ik ze absoluut doorgaan en nog een goede rol spelen, cocu neemt dat absoluut serieus.

De beker, wrm niet??

En de competitie, als ajax intact blijft, zie ik alleen die als betere ploeg.

Twente? Vitesse? echt niet...

En feyenoord vind ik ook nog geen geweldige indruk maken, al kunnen die absoluut in de top 2/3 eindigen.

Ik zou op dit moment dit zeggen:

1. Ajax
2. Psv
3. Feyenoord
4. Twente/vitesse/az

is er ooit iemand slechter geworden van transfervrije spelers halen?

Poulsen, Van Bommel, Janmaat,

en huur wil ook niet altijd misgaan hoor...

Guidetti, Pelle, Klich, Avdic, ga maar heel erg lang zo door...

PSV heeft gewoon fenomenaal gehandeld deze zomer, brands heeft fenomenaal gehandeld, mag best gezegd worden, alleen moet hij niet met die investeringsmaatschappij in zee, lekker op eigen benen staan!

28 juli 2013 om 11:00

Guidetti, Pelle en avdic is uitnood geboren, geen financiële middelen. Probleem is dat ze meestal na een jaar weer weggaan. Moet je het daarop volgende jaar iets nieuws verzinnen en hopen dat het goed uitpakt. Er waren zat Nederlandse verdedigers die psv had kunnen kopen voor een prikkie. Genoeg budget. Toch 40 Mio.. Maar goed ben benieuwd hoe dit uitpakt.

28 juli 2013 om 11:09

bart76,

Je doelt op rekik, wat ik overigens een wereldtalent vind, maar ze hebben iemand voor een jaar gehuurd en daarna willen ze Hendrix vól de kans geven en basis zetten, dus als je het zo bekijkt.

Maar ben wel met je eens dat een Virgil van Dijk had moeten komen voor 3,5 miljoen euro maar ja...

Ik vind rekik echt een fenomeen. en het jaar daarna zal Jorrit Hendrix er klaar voor zijn als je Van Dijk gehaald had had ie Hendriks nog 2/3 jaar in de weg gezeten.

En park komt trasnfervrij over en wordt niet gehuurd

28 juli 2013 om 12:14

@ bart
Er is er welgeteld 1 gehuurd (rekik) en mocht dit doorgaan dan is er 1 transfervrij gehaald.
En dat op een selectie van pak m beet 28 man
Wat is je punt??

Wauw, ik lees op twitter dat hij zelfs transfervrij overkomt!!! 0.000.000 euro transfergeld enkel enkele jaren salaris.

Wat een meesterzet om dat als vervanger van een toivonen te doen, die ws voor ruim 5 miljoen weggaat.

PSV is echt goed bezig hoor!

Weg:

Mertens - 9.500.000
Lens - 9.500.000
Strootman - 20.000.000
Toivonen - 5.700.000
Pieters - 3.500.000
---------------------------
47.700.000 voor 5 spelers

Daarbij is er met deze 5 spelers en (ws) Manolev, hopelijk Marcelo, Derijck, Engelaar, Van Bommel, Vukovic, Nijland, Hutchinson, gigantisch in de salarishuishouding gesneden! Gigantisch!

En daarvoor heb je deze zomer ingekocht, voor 50 miljoen zeg maar:

Rekik - 0.000.000 enkel salaris (wat er genoeg is vrijgekomen!!)
Bruma - 3.500.000
Maher - 6.500.000
Schaars Arias - 1.600.000
Jozefzoon - 250.000
Ji Sung Park - 0.000.000
spelers uit de jeugd die 0,- kosten Depay, Locadiai, Zoet = basis Bakkali Hendrix Brenet Vloet Van Ooijen Ritzmaier Heesakkers Koch Bertrams Van Overbeek

Heel veel getalenteerde spelers voor nog geen 12 miljoen, iets minder dan 1/4 (!!!) van wat je binnen kreeg.

Nou dan mag je er ook wat slechter op worden en voor hetzelfde geld heb je nog een beter seizoen ook!

Prima, maar dan ook echt een prima transferzomer voor psv!

28 juli 2013 om 10:13

Strootman 16,5 met 3,5 variabel waarvan 2 miljoen zo goed als zeker is, de andere 1,5 is afwachten. Voor de rest met je eens. Je bent daarnaast Hendrix nog vergeten bij basisspelers uit de jeugd.

28 juli 2013 om 10:27

Fl0r1d43,

Volgens Thijs Slegers, die ik in principe qua informatie heel erg hoog heb zitten, kan psv gerust rekenen op de volle 20 miljoen

en hahah thx voor hendrix, in principe heeft psv heel erg veel jeugdspelers die iets kunnen (gaan) toevoegen aan het 1e en dan zegt iedereen dat er geen jeugd is. Depay en Locadia gaan in de basis een wereldrol vervullen denk ik en Bakkali op rechts tot narsingh dr is vind ik geweldig! en daarna 1e back-up voor beide vleugels, die kerel kan zó geweldig voetballen! en Hendriks gaat ook een hele goede worden!

28 juli 2013 om 10:30

Volgens mij, maar ik kan er naast zitten, zei Thijs dat 16,5 miljoen de basisprijs was, en dat PSV sowieso 2 miljoen van de 3,5 miljoen krijgt omdat de prestaties die daar aan hangen heel makkelijk te krijgen waren. De overige 1,5 miljoen is niet duidelijk, maar was volgens Thijs ook niet al te moeilijk.

28 juli 2013 om 10:51

Fl0r1d43,

Klopt helemaal!

Ook zei die in een tweet, dat psv geheel terecht gewoon mag rekenen op de volle 20 miljoen euro.

Enkel als Strootman 5 jaar op de bank zit zou die 1,5 vervallen ofzo.

Wordt dus gewoon 20 miljoen volgens thijs.

28 juli 2013 om 10:53

Ah vandaar het misverstand, ik dacht dat die 3,5 kwam te vervallen als Strootman op de bank zat, maar die 2 miljoen is dan nog zekerder dan ik al dacht.

28 juli 2013 om 11:10

flor1d43,

Ja volgens mij is de 20 miljoen gewoon 95% zeker,

zal wel iets zijn als strootman 15 wedstrijden speelt ofzo, en 5 goals maakt, wat ie gewoon gaat doen.

Psv krijgt er gewoon 20 miljoen voor, dat denk ik zeker te weten.

28 juli 2013 om 10:20

Je prijzen klopt niet helemaal gaat het ook niet om, maar Psv had geen geld nodig hoor

28 juli 2013 om 10:29

Manonthemoon,

Mijn prijzen zitten toch wel heel aardig in de buurt hoor, ben ik zeker van.

En geen geld nodig, daar gaat het niet om, als je 40 miljoen winst kan boeken op de markt en vervolgens kan je net zo goed een beter seizoen als vorige draaien dan doe je het heel goed!!

28 juli 2013 om 10:35

Zijn prijzen kloppen wel hoor.

Die 20 miljoen voor Strootman is gewoon met variabelen, die 5,7 voor Toivonen is de vraagprijs van Psv. De enige die niet 100% zeker is is die 6,5 van Maher aangezien daar nooit details over zijn vrijgegeven.

28 juli 2013 om 10:54

fl0r1d43,

Klopt helemaal hahah, met jou kan ik praten!

Maher zou ook prima, 7,5 of 8 kunnen zijn, weet egt niet hoe die deal uiteindelijk beklonken is.

Pieters is stoke idd zo gek geweest om 3,5 voor neer te leggen.

En psv is/was akkoord met Norwich over 5.7 voor toivonen, maar ondertussen hebben die fer ook al en nog meer spelers, dus ik weet niet maar ik denk dat nu met park erbij de carrousel van toivonen ook wel is vandaag zal gaan lopen denk dat toivonen snel naar een andere club gaat en dat hij dan egt wel een miljoentje of 5 op gaat brengen.

Oh en Jozefzoon heb ik bedragen 250.000 en 4 ton gehoord, het was i.i.g. gelimiteerd in zijn contract

28 juli 2013 om 11:02

transfermarkt.co.uk meldt een bedrag van 8 miljoen voor Maher, in de Nederlandse media kwam 6,5-8 voorbij dus het lijkt me het beste om even uit te gaan van 8, dat is het hoogste bedrag wat wordt vermeld en dus ook het worst case scenario.

Toivonen is een beetje twijfelachtig. Ik was er van overtuigd dat dit het vertrek van Toivonen aan zou kondigen maar Thijsslegers meldt net dat vanaf nu alleen vervangers komen voor spelers die vertrekken waarbij hij Toivonen als voorbeeld noemt. Vertrekt Toivonen, dan komt er een nieuwe schaduwspits. Dat zou ik een beetje raar vinden, maar het betekend wel dat de selectie van Cocu nu rond is en dat Park de gewenste aanvaller is die Cocu nog wilde hebben.

Jozefzoon werd eerst foutief vermeld voor 4 ton door het ED, maar dat is achteraf 2,5 ton gebleken, dus je had gewoon gelijk.

28 juli 2013 om 11:15

Ja klopt je zit sowieso wel in de buurt maar sommige zijn te positief of nog geens eens weg maar zoals ik al zei doet dat er niet eens toe, er moest dus duidelijk wel geld binnen gehaald worden, dit was een must.. Leuk die winst, zonder succes extra zuur, met succes extra mooi maar liever 1 euro winst en sportief succes toch

28 juli 2013 om 11:16

hee fl0r1d43,

Wat vind jij van de gedachte om Youness Mokhtar erbij te pakken, die jongen gaat de komende 3 jaar zoiezo een basisplaats pakken, want die kan geweldig voetballen!

1 miljoen en je hebt toch wel een chadli in de gelederen hoor! Die jongen kan zo geweldig voetballen! Die moet je er bij pakken!

Als Toivonen weggaat en Narsingh is nog niet terug dan zou het er mooi uitzien zo

Depay - Locadia - Bakkali
Schaars - Maher - Wijnaldum

Mokhtar - Matavz - Jozefzoon
Hiljemark - Mokhtar - Park

Mokhtars ontwikkeling zal niet stokken, want die kan als vaste invaller voor Depay en Maher komen en je kan hem er ook in gooien voor Bakkali of wijnaldum of Schaars/hiljemark

Vind het echt een hele goede voetballer en voor een miljoen kun je hem niet laten lopen, tis al erg genoeg dat psv hem heeft laten lopen, hij kon uit de eigen jeugd heerlijk door naar het 1e maar nu kost ie een miljoen voor psv.

28 juli 2013 om 11:26

Mokthar erbij zou ik een prima idee vinden, sowieso nogal dom geweest om hem te verkopen, hadden ze beter kunnen verhuren. Ook ben ik nog steeds een fan van het idee om Bel-hassani bij Sparta op te gaan halen en vervolgens te verhuren.

Als Mokthar erbij komt zit je wel echt compleet ramvol voorin, op een goede manier. Dan kun je echt het eigen spel gaan maken en zelfs Europees iets gaan betekenen.

Depay-locadia-bakkali als vaste aanval inderdaad, met sowieso al 2 spelers die op elk gewenst moment van vleugel kunnen veranderen, lekker Mokthar erin voor Bakkali die toch geen hele wedstrijden kan spelen het hele seizoen, je kan Jozefzoon ook op beide vleugels kwijt, Matavz erin als je wat wil forceren etc. Nee dan zou ik het komende seizoen zeer positief inzien!

Het middenveld is dan ook lekker waarbij je kan kiezen voor techniek of power met een power middenveld Hiljemark, Wijnaldum, Park en techniek Maher, Schaars, Mokthar.

Als Mokthar komt en de selectie is zoals jij die schetst heeft Psv, wederom, de sterkste selectie van de Eredivisie en ook Europees echt een kans.

28 juli 2013 om 15:23

Wat een stomme uitspraak, nooit zo'n erge tegenstelling in een zin gezien:

'nou dan mag je er ook wat slechter op worden en voor hetzelfde geld heb je nog een beter seizoen ook!'

Zou hij al bij de wedsrtijdselectie zitten tegen Zulte? Dit is echt een top aankoop, zo n man had PSV nodig!!!!

28 juli 2013 om 10:15

Het zou kunnen ja, maar ik zou er niet op rekenen. Meestal duren dergelijke zaken wel een week. Soms nog wel langer, zie bijvoorbeeld Bony bij Swansea. Hij zal er wel bij zijn voor de return tegen Zulte.

28 juli 2013 om 10:53

‏@thijsslegers
#park kan nog tijdig aangemeld worden voor 3e voorronde CL, maar of hij fit genoeg is om te spelen moet nog blijken

Als hij fit is zit hij er gewoon bij

28 juli 2013 om 10:55

Ja, maar niet deze dinsdag. Dat geloof ik gewoon niet. De return zou wel kunnen, dat is immers nog steeds 3e voorronde Champions League.

28 juli 2013 om 10:51

Denk dat de selecties al doorgegeven zijn bjj de uefa, moet meestal wel ruim van tevoren

28 juli 2013 om 11:07

PSV heeft 24 van de 25 mogelijke spelers doorgegeven aan de Uefa.
Een plek is dus nog open en mag tot 24 uur voor aanvang toegevoegd worden.

Dus ja, indien Park vandaag door de keuring komt, kan hij toegevoegd worden

28 juli 2013 om 11:15

Thanks, alweer, Oleguapa voor deze informatie. Dan zal hij, indien fit, dus gewoon bij de selectie zitten.

28 juli 2013 om 12:01

Park is een geweldige speler. Hoop dat hij weer zo goed gaat spelen bij man u ook veel wedstrijden gespeeld een topper dus.

Dat betekend dat Ritzmaier naar Cambuur gaat (verhuurt)

28 juli 2013 om 10:32

Willum,

Yep, dat zou ik een hele goede stap vinden.

En met:

Schaars + Hiljemark + Maher + Park + Wijnaldum

Heb je 5 basiswaardige middenvelders

heb je ook nodig met een seizoen waarop je op 3 vlakken meestrijdt

daarachter voor die 6e plaats heb je dan lekker een goede jeugdspeler, Van Ooijen, (ritzmaier?) Rayhi, Vloet, Horsten, die kunnen dat wel verdelen!

Lijkt me een goede zet van Psv. Park is een goede speler met een ongeloofelijke conditie die echt nog wel drie jaar mee kan. Al mijn mede supporters nemen Psv weinig serieus voor de titel maar ik vind de sele

28 juli 2013 om 10:43

Nou, het is wel duidelijk dat Ajax een voorsprong heeft wat betreft dat het team ingespeeld is. En dat het een stuk meer ervaring heeft dan Psv. Hoewel dat vorig jaar ook bij Ajax het geval was, en dat ze toen Poulsen haalden. Datzelfde doet PSV nu eigenlijk met Park.

Maar van Feyenoord weet ik eigenlijk nog niet wat ik ervan moet denken.

Dat wordt wel erg druk op de flanken met Narsingh en Depay.

In deze speler zit geen toekomst meer.

28 juli 2013 om 10:37

Josgijzel123,

Park kan uiteraard ook op de flank, rechts, maar ik denk dat hij in eerste instantie lekker op het middenveld wordt geposeerd en voor is gehaald

Depay/bakkali - Locadia/matavz - Narsingh/jozefzoon (van Overbeek) (bakkali op rechts)

Maher + Wijnaldum + Park + Schaars + Hiljemark + (van Ooijen, Ritzmaier, Vloet, Rayhi, Horsten)

Dit zal de dubbelbezzeting zijn, maar in principe zou ik als psv een miljoen uittrekken om oud psver Mokhtar lekker op te pikken, kan op 10 en op de linkerflank! Als Bakkali lekker op rechts gaat aant begin van tseizoen met Jozefzoon erachter kan depay basis links, Mokhtar daarachter, kan Maher op 10 en Mokhtar daarachter, 2x back-up dus en kunnen Schaars en Hiljemark op linkshalf en Wijnaldum en Park op rechtshalf.

Ook al zou al het papierwerk in orde zijn, dan nog zit hij niet bij de selectie dunkt mij. Hij zal nog geen minuten maken tegen Zulte. Hij is er NET. Waarschijnlijk de ronde erna. Ik hoop trouwens dat PSV nog een topper haalt voor de linksback positie. Willems eerst maar even bankje. En zou er nog een aanvaller bijkomen, of is Cocu klaar?

28 juli 2013 om 10:34

Ik denk dat Park er wel bij in de return tegen Zulte, natuurlijk nog niet deze dinsdag.
De andere linksback is Hendrix en anders Rekik. Er zullen volgens Brands geen nieuwe verdedigers meer bij komen.
En er zal inderdaad wel nog een aanvaller bijkomen, ik denk een multi-fuctionele aanvaller die zowel in de spits als op beide vleugels kan spelen. Wie dat dan moet zijn weet ik niet, ik laat me verrassen. Tenzij Park natuurlijk die gewenste aanvaller is aangezien hij ook op rechtsbuiten kan spelen.

Edit: grappig genoeg bevestigt Thijs Slegers mijn verhaal over Hendrix. Oftewel: Hendrix is de vervanger van Willems voor op links.

28 juli 2013 om 10:59

Pekala,

Voor de linksback heb je idd Willems, Tamata, Heesakkers

Alle 3 wel getalenteerd, maar Heesakkers is er nog niet aan toe, Tamata is middenmaat en Willems moet zich nu echt gaan bewijzen want iedereen gaat zich er aan ergeren, waar is die gozer mee bezig weet t niet meer or...

Een echte topper op de linksback zou idd best fijn zijn en ik zou Youness Mokhtar er ook weer bij pakken, kun je voor een voor psv vastgestelde prijs van een miljoen euro oppikken bij pec, kun je niet laten lopen, als die zich doorontwikkelt is hij over 2/3 jaar bij psv een speler van 5/6/7/8 miljoen.

En Narsingh is er nog niet, dus kan de dubbelbezzeting er zo uit zien 1e gedeelte van de competitie met Mokhtar

Depay + Mokhtar
Locadia + Matavz
Bakkali + Jozefzoon
Schaars + Hiljemark
Maher + Mokhtar
Wijnaldum + Park

Mokhtar mag dan een dubbele back-up rol vervullen.

Nu duidelijk is dat Park transfervrij overkomt, schat ik het contract op 2 jaar met misschien een optie op nog een jaar.

Dit is werkelijk fantastisch nieuws! Een voormalig psv'er met jarenlange ervaring in de bpl en de cl, die gratis terugkomt! Dit betekend dan wel dat Toivonen weggaat, wat ik niet zo heel erg vind eigenlijk^^
We mogen nu wel concluderen dat Brands deze periode fenomenaal heeft gehandeld denk ik zo.

Geweldige speler, Veer ervaring en kan nog goed 2 a 3 jaar mee met middenmoters in Europa.
Ik denk dat het zelfde zal zijn als Bommel. Speelde veel beter dan de meeste mensen dachten.
Heeft alleen wat pech gehad bij Qpr. En ben benieuwd wat er nu met Toivonnen gebeurd, of hij toch akkoord gaat met Norwich!.

zoiets denk ik ook @pekela
voor iedereen dus nog even duidelijk ji-sung park komt transfervrij over van QPR dus geen huur.
ik vind dit een erg goede aankoop van psv, afgelopen wedstrijden was de gemiddelde leeftijd net iets boven de 20jaar met een heel aantal jeugdspelers erbij ! om nou te zeggen dat park de jeugd in de weg zou staan vind ik een beetje raar. je kan niet alles opvangen met de jeugd en ervaring is toch wel belangrijk zeker als je misschien nog CL gaat spelen !

ik denk eerlijk gezegd niet dat hij al bij de selectie zal zitten van aankomende dinsdag tegen zulte, lijkt mij dat dat te vroeg komt maar je weet natuurlijk nooit

ik weet niet hoe hij gespeeld heeft bij QPR maar bij manu was hij er meestal bij in de grote wedstrijden en dat zal toch niet voor niets zijn geweest lijkt mij !

Een 32 jarige veteraan voor je middenveld halen? Ik weet het niet. Als hij voor de flanken gehaald is, mag ik hopen dat het voor de bank is. We willen als voetbal fans dit jaar eens eigen jeugd zien bij Psv! Bakkali, Depay! Geen versleten Park die na zijn Engelse avontuur komt afbouwen in Nederland..

28 juli 2013 om 10:59

Ervaring heb je nodig en zoals @chico! al zei, "je kan niet alles opvangen met de jeugd en ervaring is toch wel belangrijk zeker als je misschien nog CL gaat spelen !" Ik denk dat park niet
voor de basis gehaald is/word maar als invaller in sommige situatie's.

28 juli 2013 om 11:41

Ervaring hadden ze toch al gehaald met Schaars. Bovendien heeft Wijnaldum ook al heel wat minuten erop zitten in de Eredivisie en mag je dat inmiddels ook al wel een ervaren speler noemen.
CL is geen argument, die laatste voorronde komen ze waarschijnlijk toch niet door.

28 juli 2013 om 12:23

je zegt het zelf al, met schaars..da's er maar één; daar komt bij dat park weet hoe het is om in de champions league te spelen..

Ji-sung Park.......
Wel een absolute modelprof maar ik heb mijn twijfels over zijn speltechnisch toegevoegde waarde op dit moment.
Moet ook gezien worden als breedteversterking.

Zijn komst kan niet gekoppeld worden aan een vertrek van Toivonen.
Indien Toivonen vertrekt dan trekt PSV nog een jonge schaduwspits aan met doorgroeipotentie.
De naam is intern al bekend maar - vanzelfsprekend - nog niet vrijgegeven.

Dit had ik (en ik denk wel bijna iedereen hier op Voetbalzone) dus echt niet zien aankomen. Park zou een topaankoop voor PSV zijn! Een brok ervaring voor PSV en tevens een speler die de clubcultuur goed kent. Een goede keuze voor beide partijen!

Dit maakt PSV kampioenskandidaat no 1. Middenveld met Schaars Park en Maher: beste middenveld van Nederland!

28 juli 2013 om 11:15

Wat een grap, vorig jaar was het middenveld Strootman, Bommel en Toivonen zeker het beste van Nederland? Alleen verloor dit "beste" middenveld wel twee keer van Ajax. Maar denk jij maar dat PSV kandidaat nummer 1 is, de klap zal dan des te harder aankomen als jullie weer eens met lege handen staan.

28 juli 2013 om 11:28

Vorig jaar was de verdediging van PSV de zwakste schakel die misschien wel het kampioenschap gekost heeft (misschien dat weet je natuurlijk nooit zeker). Wat ik gisteravond gezien heb is dat verdediging van Ajax ook niet het sterkste onderdeel van het elftal is. Dus in plaats van je druk te maken over het terug halen van Park, zou ik me maar eens zorgen gaan maken over de verdediging van die "geoliede machine". Ik denk dat ze bij AZ zelf ook schrokken van hoe gemakkelijk ze er doorheen kwamen.

Ze zijn bij Ajax zo trots op hun middenveld en het gehuurde afdankertje van Barcelona dat ze niet in de gaten hebben dat zij defensief verschrikkelijk kwetsbaar zijn. En dan hebben ze ook nog van de Hoorn gehaald. Dat kan nog lachen worden dit seizoen.

28 juli 2013 om 11:40

Vergeet niet dar Eriksen nog gaat vertrekken bij Ajax he? Deze mag je buiten beschouwing laten in je afweging..

28 juli 2013 om 11:41

Grappig dat je dit concludeert na het zien van één wedstrijd, maar kom dan ook met feiten in plaats van je eigen gekleurde mening te geven. De verdediging is vooralsnog in tact gebleven en was vorig jaar de minst gepasseerde verdediging van de eredivisie, zo slecht als jij doet voorkomen is het dus niet. En dat "afdankertje" van Barcelona hadden jullie ook graag willen hebben, hoezo jaloers?

28 juli 2013 om 11:52

Hoezo mag ik deze buiten beschouwing laten, hij is nog altijd speler van Ajax. Dat jij al weet te melden dat hij nog gaat vertrekken vind ik knap, aangezien hij zelf aangeeft dat er nog niks concreet is. Zal ik voor het gemak de Jong dan ook maar buiten beschouwing laten, aangezien hij volgend jaar wel zal vertrekken, is wel zo eerlijk.

28 juli 2013 om 11:19

Hahahahah weet je het zeker? vbommel vergeten

En sorry maar Schaars word een nog groter debacle als vbommel..

28 juli 2013 om 12:03

Jij denkt dat Schaars voor de basis gehaald is ?

28 juli 2013 om 15:49

Het debacle Van Bommel? Van Bommel speelde in veel wedstrijden goed afgelopen seizoen. Het ging af en toe mis omdat Marcello en Bouma niet met ruimte in hun rug kunnen voetballen. Hierdoor miste af en toe de aansluiting met de verdediging en het middenveld. Je zag Dick dan helemaal uit zijn plaat gaan dat Marcelo en Bouma moesten aansluiten maar dit durfde ze gewoon niet. Ook Van Bommel probeerde ze te coachen maar Marcelo neemt kritiek van niemand aan. Hij is een keer bijna op de vuist gegaan met Van Bommel nadat hij wat kritiek van hem kreeg.

Doordat er dus ruime lag tussen de verdediging en middenveld verzopen zowel Strootman als Van Bommel in de te belopen ruimte. Hierdoor waren ze overal net te laat omdat het simpelweg niet te belopen valt. Dus niet voor iemand van 23 (strootman) en ook niet voor iemand van 35 (van Bommel) met leeftijd weinig te maken dus.

Ik hoop dat Rekik en Bruma wel met ruimte in de rug durven te spelen en het huidige middenveld niet wordt geconfronteerd met hetzelfde probleem. Ze hebben in ieder geval beide snelheid, iets wat Bouma ontbrak.

Ik vind het heel jammer, net zoals de 35.000 medesupporters die op vrijdag 19 juli in het stadion zaten, dat Mark gestopt is. Ik had hem er nog graag een seizoen bij gehad.

Over het algemeen stoot een ezel..........
Dit lijkt dus niet voor PSV op te gaan na vorig jaar project Bommel krijg je nu project park!
Maar denk nu even hard op met me mee er loopt een maher die bij balverlies niet mee verdedigd( dus geen Eriksen dus geen Ajax) een schaars die met zijn kont tegen rekik aanstaat( duidelijk te zien tegen Fenerbahçe) en daar tussen in moet goodold park bij balverlies dus alles gaan dicht lopen?
Of wordt depay meer in een middenveld rol gedwongen? Of gaat er een Back af en hiljemark de basis in! De poulsenrol gaat niet op want poulsen heeft Eriksen die bij balverlies terugkomt!

PSV kan hiermee zomaar de eigen glazen ingooien of komt hij in reserve rol???

28 juli 2013 om 12:05

Nu lijkt net of je denkt dat je tactisch meer verstand hebt dan Cocu...Lachwekkende post.

28 juli 2013 om 15:02

Jou reactie is totaal lachwekkend en niet onderbouwd! Terwijl ik diverse obstakels aangeef met voorbeelden uit het zeer recente verleden!
Daarbij doe ik het in de vragende vorm dus leg jij het dan maat tactisch uit aan mij wand ik Zie nu al een hele grote ruimte ontstaan tussen midden veld en verdediging!
Van de week vond ik PSV best ok voetballen tegen Fenerbahçe waarbij ik wel het probleem schaars met teveel punt naar achter zag als je dan een niet meeverdedigende maher heb staat park er bij balverlies( als hij speelt) alleen voor leg mij het maar uit...... Of ben jij net als al die andere mensen uit Eindhoven die alleen maar roepen: die halen en die halen en die kopen...... Zonder dat jullie een beetje tactisch nadenken hoe dat plaatje er uit ziet?? Nu jij weer wel graag met een normalere reactie!!

28 juli 2013 om 19:21

@ magical
Toen PSV bij Ajax 2 jaar geleden de titel kwam inleveren onder cocu had ik idd een betere tactische opstelling met veel meer lef dus op dat vlak heeft hij idd veel te bewijzen

Moeilijk te zeggen of dit een aanwinst zal zijn voor Psv. Was natuurlijk een zeer bruikbare speler in zijn jaren bij Psv, en daarna bij Manchester United. Ik heb alleen geen zicht op in hoeverre hij die kwaliteiten nog heeft. Sommige spelers kunnen op hun 32e nog goed een paar jaar mee, en anderen zijn dan al lang geen top meer. Ik vraag me dan ook af of de mensen die hier op dit moment zo blij zijn met zijn komst, wel een goede inschatting kunnen maken van zijn kwaliteiten, of dit vooral baseren op zijn prestaties uit het verleden en zijn naam.

Het voordeel van de transfervrije status van Park is natuurlijk dat PSV relatief weinig kosten aan hem heeft. Aan de andere kant zegt het ook wel weer iets dat QPR Park zo makkelijk laat gaan.

Geweldig nieuws dat park terug komt bij psv.
Psv is deze transfer periode goed bezig eindelijk komt er weer eens wat geld binnen en is het team alleen maar beter geworden. Jonge spelers die zich altijd willen bewijzen samen met wat ervaring dit zie ik liever dan die ego s van vorig seizoen.

28 juli 2013 om 11:49

Beter geworden? Ben met je eens dat er geld is binnen gekomen maar je kunt toch niet heen om het feit dat als je van Bommel, Strootman, Mertens en Lens hebt laten gaan dat PSV geen adequate vervangers heeft voor hen. Hoe gaat PSV Mertens opvangen bijvoorbeeld? Dat waren nogal wat goals en assists! Bommel en Strootman waren twee bijtertjes en daarvoor is alleen een hele dure technicus teruggekomen. Hiljemark in de basis dus ipv Bommel/strootman. Dat is geen verbetering, dat is een klasse of wat minder.

28 juli 2013 om 13:09

@ bearsc

Volgens mij heb jij de Hiljemark van vorig seizoen nog in je hoofd zitten. Zal niet zeggen dat hij al van het niveau Strootman is, maar die jongen komt er wel. Overigens had hij toen hij bij PSV aankwam al een heel seizoen in Zweden erop zitten.

Over de goals en assist van Mertens wordt zoveel geschreven en gezegd. Ik ga even iets heel geks zeggen, maar met 34x scoren en geen goals tegen ben je gewoon kampioen.
Hoef je geen hogere wiskunde voor te kennen, immers 34x met 1-0 winnen, fijn het moge duidelijk zijn. Gaat niet gebeuren maar in theorie is het mogelijk.

De jongens die er nu staan willen het licht uit de ogen lopen voor elkaar. Een verdediging die een stuk stabieler oogt dan die van vorig jaar helpt je middenveld ook een stuk fijner opereren, immers geeft dat rust dat het achter je wel opgelost wordt.

Individuele klasse is er erg leuk, maar is het ook functioneel? Grote elftallen hebben vaak juist een hoog gehalte aan waterdragers. 1 echte leider en 2 a 3 man die de sterren van het elftal zijn. Als de waterdragers niet naast hun schoenen gaan lopen, maar doen waar ze goed in zijn, namelijk (waterdragen) de rotzooi achter de sterren opruimen. Kunnen er hele mooie dingen gaan gebeuren.

1 van de redenen waarom Ajax vorige seizoen de titel pakte zit hem in het feit dat Ajax een aantal zeer goede waterdragers heeft lopen. Mensen die zonder morren heel veel werk opknappen waardoor andere beter kunnen renderen. Zou zeggen kijk eens naar Poulsen of De Jong. Geen sterren maar zo waanzinnig belangrijk voor een elftal. Soms onzichtbaar, soms heb je niet eens het idee dat ze meedoen, echter zijn dit soort spelers het cement binnen een elftal.

28 juli 2013 om 13:31

Dat klopt maar die waterdragers laat PSV nu juist gaan met van Bommel en Strootman. Haal bij Ajax de Jong weg en vervang hem niet en je hebt ook een probleem, dat is precies waarom Ajax perse de Jong wilt behouden en Eriksen liever laat gaan!

28 juli 2013 om 14:07

@ Bearsc

Met alle respect maar Van Bommel en Strootman zijn geen waterdragers. Van Bommel en Strootman zijn beide leiderstypes. Vergelijk het een beetje met een wielerploeg waar je een wegkapitein hebt. Niet direct de grootste renner, maar wel iemand die waanzinnig de koers kan lezen (ja oude tijden van voor de oortjes )
Zo zie ik ook Strootman en Van Bommel. Dienende spelers met grote leiderschapskwaliteiten. Maar beide als waterdragers neerzetten gaat me een stap te ver.

De Jong kan ook vertrekken met het juiste bod. Verschil tussen Eriksen en De Jong is contract duur. Waar Eriksen nog 1 jaar heeft, heeft De Jong nog 2 jaar.
Wat De Boer gister ook aangaf als hun een niet te weigeren bod krijgen (noemde 40 miljoen voor Fischer) gaat Ajax ook over tot verkoop. Hij wil daarmee alleen aangeven dat elke speler zijn prijs heeft.

Het liefst behoud een coach zijn winnende elftal geheel en haalt er nog een gerichte versterking bij. Dat is een ideaal plaatje echter zal dat maar weinig voorkomen in de praktijk, omdat transferinkomsten gewoon een wezenlijk onderdeel vormen van de financiële huishouding van een club.

Weet nog dat een paar mensen en ik over Park begonnen en we werden uitgelachen omdat ie nooit haalbaar zou zijn qua salaris etc en moet je nu eens zien. Het verbaast me niks omdat QPR is gedegradeerd en dan worden er wel vaker spelers verhuurd.

Ik denk dat PSV zeker voor de Eredivisie maar ook internationaal dan een goed middenveld heeft met: Hiljemark, Maher en Park. Wijnaldum zou ik net als bij jong Oranje rechtsbuiten zetten, dan hoef je ook geen extra buitenspeler meer te halen.

PSV moet nu denk ik nog 1, een wat oudere verdediger halen en dan zijn ze in mijn ogen klaar. Ben erg benieuwd naar dit Psv.

mooizo betekent waarschijnlijk ook dat ritzmaier naar cambuur mag vertrekken!

28 juli 2013 om 11:36

Gewoon typisch Nl..

Ik zie dat alle Psv-supporters weer lyrisch zijn over het aankoopbeleid van Brands, prima, maar dan moet hij ook gesteund worden als PSV derde of vierde staat. PSV zal zich denk ik moeten richten op het halen van Europa League, zijn er kwalitatief toch flink op achteruitgegaan en ik zie ze absoluut niet meedoen om de titel. De komst van Park veranderd daar niks aan.

28 juli 2013 om 15:34

Toch gaan ze meedoen. Spelen fris verzorgd voetbal wat ik tot nu toe heb gezien en ik vind Ajax of Feyenoord nou echt niet beter ogen. Rekik en Bruma zijn spelers die wel wedstrijden voor je winnen en Tyton/zoet pakken wel punten voor je club. Daarnaast een leuk middenveld met Maher, Wijnaldum en Park. Voorin Depay, Locadia/matavz en Bakkali/narsingh en je praat toch over een elftal dat mee moet kunnen strijden om de eerste plaats.

Erg komisch om te zien hoe Ajacieden almaar furieus afgeven op het transferbeleid van Psv. Niets deugt eraan; teveel geld, te oud, overbodig, onnodig, waar is de eigen jeugd bla bla.. Ondertussen is er wel een beest van een selectie in elkaar gesleuteld.

Terwijl PSV spectaculaire aankopen deed (maher, Bruma, Rekik, Park) deed Ajax niets en ik begrijp derhalve de frustraties van de Amsterdamse vrinden. Het spel van Ajax was gisteren vrij bedroevend en als straks ook Eriksen nog last-minute vertrekt heb je een serieus probleem. Hoe wil je dat oplossen, met een grijze muis als Schone?

28 juli 2013 om 12:02

Vind je nou werkelijk waar dat PSV uitstekend heeft ingekocht?
Een Park is echt over zijn retour heen hoor, ondanks dat hij transfervrij overkomt hadden ze beter een jongere speler kunnen aantrekken. Ik heb hem regelmatig zien spelen de laatste 3 jaar en hij is lang niet zo goed meer. De enige speler wat en versterking is is Maher.
Rekik moet het allemaal nog maar bewijzen.
Daarnaast is het logisch dat Ajax bijna niemand heeft gekocht, ze hebben hun complete elftal nog bij elkaar.

28 juli 2013 om 12:13

Park heeft de afgelopen jaren in in de PL gespeeld. Ik denk dat je wanneer je daar een paar jaar gespeeld hebt en je op dat niveau redelijk overeind gebleven bent, dat je dan met twee vingers in de neus in Nederland mee moet kunnen.

28 juli 2013 om 13:46

En daarmee sta je met Park ook niet voor lul in de Cl/el. Een type speler als Hiljemark zou op dat podium misschien wel grandioos door de mand vallen..

28 juli 2013 om 12:05

Erg komisch om te zien dat alle Psv-supporters denken dat ze nu een geweldige selectie hebben, wat gaat dat straks pijn doen als de derde plaats weer het maximaal haalbare blijkt. Je mag je daarnaast iets beter inlezen over de ontwikkelingen omtrent Ajax. De selectie is zo goed als in tact gebleven en versterkt met van der Hoorn en Bojan, daar hadden jullie ook interesse in geloof ik. Wat vind je trouwens zo spectaculair aan Bruma? Heeft hopeloos gefaald bij HSV en komt te kort voor de subtop Bundesliga, of is dat het niveau wat jullie tegenwoordig nastreven?

28 juli 2013 om 12:20

De selectie is in tact gebleven roepen ze continu bij Ajax, een metafoor voor de harde werkelijkheid en die luidt dat niemand zit te wachten op een stel overgehypte godenzonen. Van der Hoorn is een aankoop waarvan nog maar afgewacht moet worden of dat een versterking is. Wat betreft Bojan zijn de geluiden wat tegenstrijdig. De ene zegt PSV wilde hem ook, een ander zegt weer PSV had geen belangstelling. Persoonlijk ben ik blij dat hij niet gekomen is. Hij zal vast goed kunnen voetballen, maar hij moet het nog wel laten zien.

Tot slot, dat "de selectie in tact is gebleven" hoeft helemaal geen voordeel te zijn. Vers bloed kan positief zijn binnen een elftal. Nu zit je jaren met het zelfde elftal en het zelfde systeem. Inderdaad wel drie keer kampioen. Maar misschien is het hier wel zo dat het resultaten de problemen een beetje verbloemen. Want behalve Eriksen en Fischer is het bij Ajax een behoorlijk matig geheel.

28 juli 2013 om 12:34

"nu zit je jaren met hetzelfde elftal en hetzelfde systeem''. Gelukkig wel zeg, moet er niet aan denken dat Frank besluit om ieder jaar een nieuw systeem te hanteren. Verder is het elftal helemaal niet ieder jaar hetzelfde, vorig jaar zijn er vier belangrijke basisspelers vertrokken. Zo vinden er ieder jaar wel wat mutaties plaats. En een matig geheel? Het geheel is juist de kracht van dit Ajax. Je bedoelt zeker te zeggen dat er verder geen spelers zijn die individueel gezien van pure klasse zijn. Als dat de komende jaren weer alle kampioenschappen oplevert kan ik daar prima mee leven.

28 juli 2013 om 13:37

@punt01... je bent echt te lachwekkend voor woorden... Jullie hebben een heel team gekocht (met uitzondering van Maher) waarvan iedereen zich nog moet bewijzen en jij loopt vervolgens te verkondigen dat je blij bent dat Bojan niet naar psv is gekomen omdat hij zich nog moet bewijzen? hahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahaahah ik heb zelden zo een ontzettende tegenspraak gezien. Neem jij jezelf nog wel serieus?

Dit matige geheel is anders wel 3x kampioen geworden en het team is sterker dan 11 individualisten bij elkaar..

on: Park kan een leuke aankoop zijn, ik heb hem niet meer gevolgd sinds Manu. Was altijd een sterke speler voor psv... maar
1) waarom zou hij transfervrij weg mogen? (wat zegt dat over hoe goed hij is?)
2) waarom speelde hij in de afgelopen 4 seizoenen telkens niet meer dan 30 wedstrijden in totaal? (wat zegt dat over hoe goed hij is?)
3) waarom wilden andere Engelse ploegen hem niet hebben?

28 juli 2013 om 13:41

Versterkt zei je?? Waar was vd Hoorn gisteren dan?? En Bojan kon tegen een verzwakt AZ ook niet het verschil maken. Sterker nog toen onze gigant uit Barcelona gewisseld werd scoorde Ajax pas.

Park is gewoon een prima versterking voor je elftal, helemaal omdat hij gratis is. Het is volgens mij ook een jongen die voor het voetbal leeft zonder teveel poespas. Als je zo'n speler als Nederlandse club transfervrij kan binnen halen dan moet je dat altijd doen.

28 juli 2013 om 13:56

@bg_afca

Nee een speler die bij jong oranje faalde en pas een leuk jaartje bij een subtopper heeft gespeelt tegen spitsen als Joachim en dergelijke is dus het niveau wat jullie willen nastreven met zo'n fantastische jeugd...
En Bojan ja gedegradeerd naar de Micky mouse leaque. Zou vast een eer zijn als je bij Barca Roma en Milan hebt gespeeld. Zou ook wel een rede achter zitten voor die switch. Had zíjn eventuele komst naar PSV nooit geweldig gevonden staat alleen maar talenten in de weg.
Nee geef mij maar een Park, transfervrij, ervaren, kent de club etc. etc. etc.

28 juli 2013 om 14:42

Weer zo iemand die zijn conclusies trekt op basis van één wedstrijd, erg makkelijk. Ja, Bojan is een versterking op de rechtsbuiten positie, brengt meer dan Lukoki, Sana en Boerigter. En voor als je het nog niet wist: een speler, van der Hoorn op dit moment, kan ook in de breedte een versterking zijn.

28 juli 2013 om 14:51

Beste Kricko,

Ten eerste hoor je mij niks zeggen over de fantastische jeugd, dus waarom je dat aanhaalt is voor mij een raadsel. Daarnaast heeft van der Hoorn een uitstekend seizoen gedraaid bij Utrecht, al is het nog wel afwachten of hij een echte basisspeler zal worden.

Verder spreek je jezelf wel een beetje tegen. Eerst zeggen dat een eventuele komst van Bojan talenten in de weg had gezeten, en vervolgens wel blij zijn met Park. Zit hij dan geen talenten in de weg? Wat is het verschil?

28 juli 2013 om 23:59

@bg_afca

Was even vergeten dat hij dan de toekomst van onze topspelers Ritzmaier en v Ooijen in de weg zou zitten.... Sorry. Je hebt gelijk liever die 2 dan Park...

28 juli 2013 om 12:14

Huh, een beest van een selectie? Je laat Bommel, Strootman, Mertens en Lens gaan. Daarvoor haal je terug alweer een aanvallende middenvelder en een verdediger die bij HSV niet is geslaagd. En onder de streep praten we dan over een beest van een selectie? Huh!? Alles is weg man!

Bruma spectaculair? Nogmaals bij HSV niet geslaagd. Rekik spectaculair? Hij is pas 18, wordt gehuurd en speelde vorig jaar op het 2e niveau in Engeland! Is PSV zo weinig gewend dat dat al spectaculair is?
Bij Ajax werd Bojan, een Spaans toptalent gehuurd, dat vind ik even wat spectaculairder dan Rekik als je het niet erg vindt....bovendien is er bij Ajax niks vertrokken en bij PSV is de helft weg.

28 juli 2013 om 12:27

je zegt dat bruma niet geslaagd is in het buitenland..is bojan dat dan wel?

28 juli 2013 om 12:35

En wat is je punt, dat stel ik ook helemaal niet. Ik zeg alleen dat ik dat een spectaculairdere transfer vind dan de huur van Rekik.

28 juli 2013 om 13:20

@ bearsc

Zullen we Bojan maar een (ex) spaans toptalent gaan noemen? Immers de beste man heeft het bij Barca niet tot een basisplaats geschopt. Bij As Roma was het niet best, en ook bij Ac Milan was het niet goed.
Ik wil het woord drama niet gebruiken. Daar heeft Bojan te veel talent voor. Echter komt hij nu wel in een fase van zijn spelerscarriere dat hij echt zal moeten laten zien dat hij zo'n geweldige speler is.

Bruma gefaald bij Hsv???? Sorry hoor maar hij komt tot 40 wedstrijden in 2 jaar. Dat is volgens mij gewoon 2/3 van alle wedstrijden. De beste jongen is 21 jaar. Volgens mij dus net zo oud als Joel Veldman en die heeft minder wedstrijden achter zijn naam staan. Dus hoezo weer meten met 2 maten?

Rekik is 18 jaar en heeft zijn debuut gemaakt bij City en wordt gezien als een groot verdedigend talent. Daarom mag er vanuit City alleen worden gesproken over verhuur en niet over verkoop. Ze willen dat die jongen ervaring gaat opdoen, en dan gewoon een heel seizoen spelen. Daar krijgt hij bij PSV gewoon de kans voor. Vertrouwde omgeving, eigen taal. Kan een groot voordeel zijn (zie Van Aanholt bij Vitesse).

28 juli 2013 om 13:34

Dat is geen meten met twee maten, want jij legt me woorden in de mond! Waar zie je mij zeggen dat ik Veltman zo goed vind? Dat maak jij ervan! Omdat ik voor Ajax ben zal ik Veltman wel zo goed vinden? Man man waarom zie je zoveel dingen die er niet staan! Je gaat maar door want je zegt nu dat ik zeg dat Bruma heeft gefaald? Dat staat er niet hoor!

En Bruma heeft 40 wedstrijden gespeeld in 2 seizoenen maar vooral het laatste jaar weinig gespeeld, hij kwam maar tot 18 wedstrijden in een seizoen. Dat vind ik niet zo geweldig om dan te spreken van een beest van een selectie. Nogmaals, ik zeg niet dat Bruma slecht is maar er werd door iemand gesteld dat PSV nu een beest van een selectie heeft en dan overdrijft diegene de kwaliteiten van Bruma nogal als je het mij vraagt. Net als Rekik, vast een groot talent maar laten we niet doen alsof zijn komst ervoor zorgt dat PSV een beest van een selectie heeft.

28 juli 2013 om 13:43

@the Ref: daarom zit Veltman ook op de bank bij Ajax en staat Bruma bij jullie in de basis... als Bruma 40 wedstrijden speelde, wat vind je dan van het feit dat Park de afgelopen 4 seizoenen niet eens tot 30 wedstrijden per seizoen kwam? En dat terwijl zijn laatste seizoen bij een degradant was...
Over bojan ben ik het helemaal met je eens: die jongen moet het maar laten zien. Was aardig aanwezig gisteren, maar heeft (logischerwijs sinds hij moet aanpassen) nog niet veel tastbaars laten zien.

28 juli 2013 om 14:23

@ bearsc

Volgens mij zit Veldman nog op de bank omdat Aldeweireld niet weg is. Immers is hij de standin daar voor.

Wat ik er mee bedoel is dat Veldman net als Bruma 21 jaar is. En dat Bruma al veel meer wedstrijden op het hoogste niveau in zijn benen heeft. Daarbij mag ik de Bundesliga toch echt wel een treetje hoger aanslaan als de Nederlandse Eredivisie.
Veldman wordt gewoon gezien als verdedigend talent bij Ajax. Tenminste dat is wat veel ajax fans hier toch wel verkondigen.

Bruma is overigens op de bank komen te zitten bij HSV toen bekend werd dat hij niet opnieuw aan HSV uitgeleend wilde worden. Dan vind ik het ook niet vreemd dat een trainer overgaat tot het opstellen van spelers waar hij naar alle waarschijnlijkheid het jaar daarop wel de beschikking over heeft.

Maar iemand die tot 40 duels komt in 2 jaar mag je zeggen dat hij gefaald heeft. Dat is een beetje kort door de bocht.

Mij heb je niet horen verkondigen dat PSV een beest van een selectie heeft. Wat ik wel vind is dat er meer evenwicht in de selectie zit. En wat ook veel ajax fans toch moeten zien dat er vooral veel jonge (jeugd) spelers lopen.

28 juli 2013 om 14:31

@ Rvandoor

Het valt te bezien of Veldman op de bank zit. Nu nog wel. Maar mijn verwachting is dat als Aldeweireld vertrekt dat niet Van der Hoorn maar Veldman er staat.

Ik hoop voor Ajax en jullie echt dat Van der Hoorn niet een gevalletje Derijck van PSV gaat worden. Goed bij Ado en tegenvallend bij een topclub. Kan zomaar gebeuren. De stap van subtop en goed lopend elftal naar een topclub is soms heel groot.

Over Park. Laatste 4 seizoenen maar 30 per jaar. Van die 4 waren de laatste 3 bij Man Utd. Echter waren dat wel alle grote wedstrijden waarin Park speelde. En daarin is het gewoon een goede speler geweest. Verzaakt nooit maakt veel meters en is vooral voetballend goed. Hele nuttige speler (type waterdrager).

Zijn laatste seizoen bij Qpr was niet zijn beste dat klopt. Echter wil ik daar wel bij aantekenen dat het moeilijk voetballen is als je verzorg voetbal gewend bent (man Utd) en je gaat met alle respect voor Qpr in eens in een systeem van de lange bal voetballen.
En het is niet zo dat Park een Messi is ofzo. En in Engeland is het ook zo dat het gat tussen de middenmoot en degradanten zeer klein is.

Park is een speler die veel meters kan maken. 1 van de dingen die SAF altijd roemde van Park. Verder heeft hij gewoon verschrikkelijk veel ervaring en dat is in een jonge ploeg als PSV gewoon onmisbaar.
Kijk voor de grap eens hoeveel CL duels de beste man achter zijn naam heeft staan.

28 juli 2013 om 14:59

@ The Ref
Nogmaals, ik zeg nergens dat Bruma gehaald heeft...ik heb alleen gezegd dat hij het bij HSV niet echt fantastisch heeft gedaan, dus dat diegene hierboven die roept dat PSV een beest van een selectie heeft, daarmee een beetje overdrijft. Meer heb ik niet gezegd.

28 juli 2013 om 18:52

@ bearsc

Dan zou ik je eigen post #192 toch even terug lezen. Want daarin staat echt dat PSV een verdediger heeft gehaald van Hsv? (eigendom Chelsea) die het daar niet gemaakt heeft.

Sorry nogmaals iemand die 2/3 van de wedstrijden speelt in de Bundesliga kan je niet van zeggen dat hij het niet gehaald heeft.

Bojan kwam in zijn 2 italiaanse jaren ook maar aan 42 wedstrijden. Wat er overigens maar 2 meer zijn dan Bruma. En dat vind jij dan een zeer verrassende huur?

Dat noem ik dus met 2 maten meten. Want Bojan heeft het niet kunnen maken bij Barca, As Roma en AC Milan.
Even kort door de bocht redeneren, kan je ook zeggen dat Bojan dus te kort komt voor het allerhoogste niveau en dat zijn plafond misschien wel de subtop is.

Jonge spelers waar nog niks van te zeggen is. Bruma niet, Bojan niet. Kunnen beide alle 2 wel eens laatbloeiers blijken te zijn.

En als je mijn posten gelezen had en ik reageer inhoudelijk op je post omtrent spelers niet omtrent dat PSV wel of niet een beestachtige selectie heeft.

28 juli 2013 om 20:36

Daar zeg ik letterlijk over Bruma: Die niet is geslaagd. En dat is heel wat anders dan falen. En nog was ik daar niet met 2 maten aan het meten, dat was in reactie op het feit dat iemand zei dat PSV een beest van een selectie had. En dat vind ik wel meevallen.

28 juli 2013 om 21:43

@ bearsc

wanneer ben je dan geslaagd?

En nogmaals we hebben het over spelers. De kwalificatie van de selectie komt niet van mij. Wij hadden het over spelers.

@joeriajax. Ga ergens anders stoken of boeven vangen. Transfervrij is geen kopen

Uitstekende aankoop van Psv! Die kunnen wel wat ervaring gebruiken. Waar is Lex Muller en Wim Kieft nou? Dit is weer een uitstekende toevoeging aan de eredivisie.

Goed nieuws dit, veel Ervaring en je heb gewoon een brede selectie nodig met veel ervaring, wil je meedoen in zowel de beker/champions Leauge, Europa Leauge, competitie.

Dit lijkt me een mooie versterking van de selectie. Vooral voor de nodige ervaring is dit een welkome aanwinst.

ze houden het nog geen maand vol, eerst zeggen eigen jeugd dit eigen jeugd dat en nu een 32 jarige park halen die totaal niks toevoegd als je al transfervrij mag vertrekken bij dat matige qpr dan ben je gewoon niet goed genoeg maarja wat verwacht je van psv die halen altijd spelers die totaal niks toevoegen. psv bij deze veel plezier en ik hoop dat jullie inzien dat jullie weer dom bezig zijn

28 juli 2013 om 13:25

@ stefanofr

Hmmm rare opmerking van je. Gemiddelde leeftijd bij PSV is nog lager dan die van Ajax zelfs met een schaars in de gelederen.
Dus hoezo de jeugd krijgt geen kans.

Park mocht vertrekken omdat hij te duur is voor Qpr. Dat is de reden dat hij weg mag. Begrotingstechnisch.
Park voegt niks toe??? Ga jij voor de grap ff googlen hoeveel CL duels die man heeft gespeeld.
Hij kost letterlijk alleen salaris. En aangezien er een plafond is en er flink in het salarishuis is gesneden is er voldoende ruimte om Park aan te trekken.

Oh en Park is een verschrikkelijk veelzijdige speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Dus hij voegt wel degelijks iets toe.

Dus nu mag jij uitleggen waarom PSV dom bezig is.

Hmmm, een ijzersterk en talentvol centraal duo, voorin Park, Locadia en Depay. Middenveld met Maher.

Ik zie PSV als serieuze titelkandidaat.

Prima versterking voor in de breedte. Ik neem aan dat Cocu in eerste instantie vasthoudt aan een middenveld met Maher, Wijnaldum en Schaars. Maar het is fijn zo'n kilometervreter als Park in je team te hebben. Voor de grotere wedstrijden is het in ieder geval fijn dat je dan niet op Peter van Ooijen of Marcel Ritzmaier hoeft terug te vallen. Niet dat zij het niet goed zullen doen, maar je mag dat nog niet van hen verwachten.

Park was volgens vele puur en alleen gehaald door Manu voor de Aziatische markt maar heeft zich daar wel ontwikkeld tot een speler die Elke, maar dan ook elke topwedstrijd in de basis stond. Hij werkt hard, haalt een constant niveau. Oké, hij is geen Ronaldo en beslist geen wedstrijden direct, maar indirect is hij daar wel regelmatig verantwoordelijk voor geweest. Schakelde de belangrijkste speler van de tegenstander uit. Veel loopvermogen, pikt zijn doelpuntjes mee en een groot leider. Kijk maar na Qpr, ze hadden al wat leiders maar hij komt er en wie wordt er aanvoerder? Park!

Goed nieuws voor Psv, maar hij kan toch ook als linksvoor spelen?

28 juli 2013 om 13:33

Volgensmij is het middenvelder die ook RV kan spelen.

Ik als PSVer zie mijn club absoluut niet als titelkandidaat nr. 1. Het totaalplaatje bekeken ben ik tevreden wat ze gehaald hebben. Maar dan vooral op basis voor het weinige geld wat ze hebben uitgeven, dat vind ik super. Individueel is PSV er dit nieuwe seizoen er niet sterker op geworden. Ajax is kandidaat nr. 1, ze hebben het kampioenselftal bij elkaar gehouden en zelfs iets versterkt. Als ze geen kampioen worden moeten ze zich schamen. Anders dan voorgaande seizoenen, toen ik Ajax niet als topkandidaat zag. Ben trouwens wel geschrokken van Ajax gisteren, dat was niet best. Zal dit seizoen wel weer een inhaaalrace worden. :-) Ben erg benieuwd naar dit nieuwe PSV. Handelsbalans is iig dik in orde! Dat kan je van de voorgaande seizoen niet zeggen. Forza PSV.

28 juli 2013 om 13:37

Gisteren was niet echt voor het echie. Het is nog maar de vraag wat Ajax kan, maar tot nu toe ziet het er best goed voor ze uit.

Maar als Eriksen vertrekt zie ik het somber in voor ze. Alderwierld vang je makkelijk op met Veltman en vd Hoorn. Die een ervaren kracht naast hem heeft staan: Moisander. De Jong blijft sowieso en Vermeer kan je makkelijk opvangen met Cillessen.
Het is dus maar de vraag wie eventueel Eriksen kan opvangen! (is Schone iets? Ajacieden?)

28 juli 2013 om 14:58

Weet je wat het probleem is met je vraag mbt tot een evt vervanger van Eriksen? die is gewoon zeer moeilijk te beantwoorden, simpelweg omdat hij de afgelopen 2,5 jaar onder de Boer echt bijna alles gespeeld heeft wat je kan spelen in een seizoen. Er is dus eigenlijk nooit een periode van 2 wedstrijden of meer geweest dat we als supporters een vervanger van hem goed hebben kunnen beoordelen.

Ik kan dus eigenlijk je vraag alleen beantwoorden als ik een speler voor een langere periode aan het werk heb gezien op de positie van Eriksen. Schone zal in ieder geval wel een optie zijn voor de Boer mocht Eriksen alsnog vertrekken.

Hoe fit is die Park nog eigenlijk... heeft ie veel gespeeld laatste seizoen bij Qpr?
Transfervrij aantrekkelijk , maar hoeveel doekoe moeten ze wel niet overmaken naar mr. Ji-sung himself??

28 juli 2013 om 12:57

20 duels en ze hebben een salaris platform waar Park waarschijnlijk tegen aanstaat. 1 mill is dat bij Psv. Zijn conditie zal het nog wel goed zitten, al zit the running man op 75% heeft hij nog meer conditie als een aantal selectie spelers van vorig jaar..

28 juli 2013 om 13:06

okay , thanks voor de info.. nu heb ik een beter beeld bij de gedachte om hem terug te halen.

28 juli 2013 om 13:08

Park zit iets onder het salarisplafond bij PSV zegt Thijs Slegers van VI op Twitter. Dus dat zit wel goed!

Ik vind het leuk om hem weer in nederland te zien maar ik snap Cocu niet helemaal. Wat wil hij nu. Al zn oude ploeggenootjes terughalen??

28 juli 2013 om 13:46

Nee Cocu wil bouwen aan een nieuw team, en we hebben nu een hele jonge ploeg dus een ervaren kracht als Park kan er best bij. Wie zijn die andere ploeggenoten???
Maar hier zal het ook wel bij blijven, of er moeten nog spelers vertrekken.

28 juli 2013 om 14:10

Ik denk dat hij Gomes bedoelt, Cocu heeft nl. aangegeven Gomes er heel graag bij te willen.

Een mooie club waar je je carrière mee kunt afsluiten, Park. Welkom terug!

Goede aanwinst voor Psv

ennn Feyenoord heeft weer liggen slapen, wij hebben er echt een goede, felle en leidende (aanvallende) middenvelder/vleugelspeler nodig anders kunnen wij het echt wel vergeten voor dit jaar!!

Goede speler voor de selectie. Op deze manier snapt Toivonen denk ik wel dat hij niet meer aan spelen toe gaat komen in Eindhoven. Met park hebben we het schaduwelftal wel compleet. Goede speler, tranfervrij, kent de club en heeft heel veel ervaring. Daarbij ook nog eens een top professional volgens Fergi.

Aan de ene kant snap ik deze transfer wel maar aan de andere kant ook niet.

Hij is een goede en ervaren speler voor Psv: heeft in het verleden als het een en ander gepresteerd. Aan de andere kant zou psv toch gaan verjongen/ eigen jeugd inbrengen? Wat laat je aan de rest van de selectie zien als Park komt? een van Ooijen en een hiljermark? Zou toch zonde zijn als zij weinig aan spelen toe komen. Daarbij loopt er in de jeugd dacht ik ook nog wat rond.

28 juli 2013 om 13:26

werkelijk waar...... wat wil je dan?
De competitie ingaan met alleen maar broekies van 21 of jonger?

Als je al een klein beetje verstand van voetbal hebt dan zou je weten dat hier en daar een beetje ervaring geen kwaad kan!!

Ik bedoel er mee te zeggen dat je vorig jaar ook hebt kunnen zien dat een bijv. Willems nog heel veel sturing nodig heeft.....

28 juli 2013 om 13:35

Broekies van 21 jaar of jonger? Ik noem Stijn Schaars...
Met alle respect iedereen had gehoopt Mark van Bommel het ook goed ging doen.... Dat deed hij niet echt. Dit kan het zelfde geval zijn, Willems heeft veel sturing nodig ja, maar wat heeft dat te maken met een Park? Koop dan een centrale verdediger op leeftijd. Als je ziet heeft Ajax Poulsen als enige oude rot. Ook veelal jonge jongens zijn er daar.

Wat de Boer zegt: Als je jong maar goed genoeg bent sta je er gewoon in(ongeacht de leeftijd).

28 juli 2013 om 14:34

@awdrgyilp

Wat een wereld argument : schaars is de enigste die ouder is dan 21 .
Oja Tim is ook maar liefst al 24!!!

28 juli 2013 om 15:19

hahahaha schaars en matavz de enigste boven de 21
Tyton 26
Zoet 22
Jorgensen 23
Marcelo 26
Manolev 27
Toivonen 27
Wijnaldum 22
Narsingh 22
Jozefzoon 22

en dan is derijk nog verhuurd
ze hadden het gewoon slimmer moeten aanpakken door niet te zeggen dat ze jeugd wilde inbrengen of geen jonge jongens te kopen zoals Bruma en Jozefzoon ze hadden gewoon een evaren verdedigger of 2 en een evaren middenvelder kon je de rest met jeugd opvullen

Nu staan
Bruma 21 staat de jeugd in de weg nu komen spelers als koch en hendrikx ook volgend jaar niet in de basis of Bruma moet dan al verkocht zijn
Maher 20 is wel een goede aankoop
Jozefzoon 22 komt toch niet in de basis en is al 22 kan Bakkali toch ook spelen
Arias 21 staat ook de jeugd in de weg ook al weet ik niet wat ze daar hebben lopen voor Rb
de jeugd in de weg

ook heb je hiljemark al gekocht van de zomer als je nu het basis elftal gaat maken met wissels erbij komen er niet veel jeugd spelers in voor

Depay (jeugd==== Matavz ==== Jozefzoon\narsingh
Maher====== toivonen ====== Schaars
Willems=====rekik=====bruma=====arias
==========zoet=========

wissels: Tyton. Marcelo, Jorgensen, wijnaldum,hiljemark, Locadia (jeugd), Jozefzoon\narsingh

Dus wel geteld 2 jeugdspelers die eigenlijk vorig seizoen ook al een kans hebben gehad dus vind ik het nu niet meer jeugdspelers.

28 juli 2013 om 19:05

@ ajax18-03-00

Misschien moet je even terug gaan graven. Marcello mag weg. Manolev mag weg. Tyton gaat waarschijnlijk weg want heeft geen zin om op de bank te zitten.
Dus van de ervaren spelers die jij opnoemt qua leeftijd vallen er waarschijnlijk gewoon 3 weg.

PSV heeft te kennen gegeven dat men "de jeugd" meer kans wil geven. Volgens mij is er nergens gezegd "eigen jeugd".

Daarbij was er pas een topic (dag of 2 terug) waarin Willem Kieft uithaalde naar de jeugdopleiding van Ajax. En 1 van de meest geleverde commentaren was. Dit is pas 2 jaar in werking gezet laten we eens wachten tot we 5 jaar verder zijn.

PSV heeft het dit jaar te kennen gegeven en nu moet PSV 1 ineens uit eigen jeugd spelers bestaan. Laten we dit ook gewoon even 5 jaar geven.

Overigens heeft PSV op dit moment meer jeugdspelers in zijn A-selectie dan het er ooit waren. Dus in dat licht gezien kloppen de worden van Brands/sanders gewoon.
Je kan toch niet verwachten als jij gister zegt we gaan ons concentreren op eigen jeugd dat er morgen een heel blik aan spelers opentrekt die er gelijk staan?

Zelfs Ajax past de filosofie die jij hier uit de doeken doet niet toe. Dus wat wil je nu dat PSV met een baby elftal gaat spelen?

Hendrix is vast stand-in voor Willems/rekik. Volgend jaar is Rekik naar alle waarschijnlijkheid weg en kan Hendrix het stokje overnemen.
Dan kan Koch weer doorschuiven in de rol van Hendrix.

Bakkali is koud 17 jaar oud. Die jongen kan en mag je geen 50 a 60 wedstrijden laten spelen. Dan kill je een letterlijk een talent. Hoe dom kun je wezen.

Arias is 21 ja en? PSV heeft niets anders op die positie. Anders had men Manolev toch nooit verlengd? Ja men heeft Brenet achter de hand maar die jongen moet echt nog stappen gaan maken.

Voorheen kregen jeugdspelers amper de kans om bij de selectie aan te sluiten. Dus in dat licht bezien gaat het juist super bij Psv.

Overigens zet jij Toivonen in de opstelling. En daar snap ik helemaal niets van. Immers die moet of bijtekenen dan speelt hij of hij tekent niet bij en speelt bij Jong Psv. Of hij wordt verkocht.
Dus heel vreemd dat jij die in de opstelling zet.

Een van de hard werkende spelers ooit in de Eredivsie
Altijd Netjes, beleefd, harde werker en niet arrogant.

Gefeliciteerd Psv.

Uitstekende speler! Ik voorspel dat Park de spil wordt van elke aanval, net als in 2005. Uiteraard kan hij als rechtsbuiten uitstekend uit de voeten, maar als nummer tien is hij nog altijd op z'n best. Met Maher en Schaars/hiljemark in zijn rug, kan Park tussen de linies zwerven. Zo ontlast hij de flankspelers, en zorgt hij met zijn tomeloze inzet en dynamiek voor extra bijsluiting in het vijandelijke zestienmetergebied. Wat wordt dit een prachtseizoen voor Psv!

Geweldig nieuws! PSV kan nog wel een extra middenvelder gebruiken en Park is daar de ideale man voor!

Droom gaat in vervulling mocht dit kloppen. Hulde voor Brands en co.

Ji-sung Park naar de Eredivisie > Top

Ji-sung Park naar de Süperlig > Flop

Eens met deze stellingen duimpje omhoog, oneens omlaag.

Persoonlijk vind ik het een nuttige versterking, die meer ervaring inbrengt in deze jonge PSV selectie.

28 juli 2013 om 13:55

Het is raar, maar je hebt wel gelijk.
De meeste geroutineerde voetballers die naar Turkije gaan zijn meestal niet de spelers die nog echt van waarde kunnen zijn. Dat verwacht ik van Park maar ik zie hem in de Eredivisie nog wel echt een grote speler zijn!

Wel geestig dat hij nog een jaartje bij Queens Park Rangers heeft gespeeld. Iedere voetballer met een achternaam die past in de naam van de club zou daar zo moeten spelen. ( ik hoopte ook echt dat Everton naar Everton zou gaan, maar nee ).

Leuke speler voor Psv. Park is de meest geweldige voetballer die ik ken en ik zou hem graag in de eredivisie willen zien, het liefst nog zaterdag in Den Haag in het Kyocera stadion. Alleen hoop ik dan eenmaal op een akelig (tweede) debuut voor hem, zodat hij daarna weer lekker kan spelen.

Dacht gisteren toevallig nog over hoe het zou zijn als Park of Lee terug kwam.
Dat ik dit vanmorgen las deed mij dan ook zeer deugd.
Deze man kan je altijd gebruiken en doet nooit moeilijk, ben blij dat hij terug komt.

Geweldige transfer goed gedaan PSV

Het is niet alleen mooi voor PSV maar ook voor de Eredivisie. Met Bojan Krikic , Park en Eriksen lopen er weer toppers in de Eredivisie.

Grappig, ik zei hier anderhalve maand geleden al dat psv Park wel zou kunnen halen. Toen had psv Schaars nog niet en ik dacht dat Park wel voor de ervaring kon zorgen.
Park lijkt me een goede aanwinst. Een voorbeeld prof die hard werkt en weinig zeurt, daarbij heeft hij prijzen gewonnen waar die jonge spelers alleen nog maar van kunnen dromen.

Verstandige beslissing van Psv, hij is transfervrij en brengt een een dosis broodnodige ervarig met zich mee wat dit jonge team uitstekend kan gebruiken. Tevens zit het met zijn mentaliteit ook wel goed. Is een speler die nooit zeurt en gewoon altijd zijn werk doet. Voetbaltechnisch moet het ook nog wel in orde zijn, anders hou je het nooit zo lang vol in Engeland en ben je niet jarenlang een gewaardeerde kracht bij United. Voor de Eredivisie is het gewoon een prima aanwinst.

Het geeft Cocu in ieder geval weer wat extra mogelijkheden. Alleen ben ik wel benieuwd voor welke positie(s) hij gehaald word.

Leuk dat ze weer oude legende´s halen, Park prima versterking denk ik qua ervaring heel belangrijk voor dit jonge elftal. Bij QPR Niet veel wedstrijden gespeelt min of meer beetje mislukt, vindt ik toch vreemd omdat die het jaar daarvoor nog het nodige wedstrijden voor Man U Heeft gespeeld en kon goed meedoen met het niveau.

Zoet naar Newcastle halen ze waarschijnlijk Gomes terug, leuk elftal met 2 goede spelers met ervaring en die psv kennen en zeer geliefd zijn bij de supporters van Psv.

04/05/2005

Zeker een versterking voor PSV. Nu zijn ze er helemaal sterker op geworden.

Als Amsterdammer baart het me enigzins zorgen maar als ManU en Park fan hoop ik dat hij nog een paar jaar in Nederland kan ballen. Superbruikbare speler voor een elftal.

Poeh, lijkt me een goede aankoop van Psv (aankoop lees transfervrije aanwinst). Park heeft veel ervaring, oogt zeer sympathiek en brengt een bak aan kwaliteit mee. Hij kan goed voor de balans op het middenveld zorgen en mogelijk sturing geven aan de jonkies. Ondanks dat ik graag kritiek zou willen uiten op Psv en haar beleid, moet ik toch toegeven dat het voetballend gezien er goed uit ziet. Het elftal oogt fris, gretig en bulkt van het talent. Het zullen mooie potjes Amsterdam-eindhoven worden dit jaar, beide ploegen staat vol met voetbal en de drang naar voren. Overigens vraag ik wel af hoe het met de financien gaat bij Psv, ik weet daar gewoon geen reet van af maar het oogt erg ondoorzichtelijk, ik hoop maar dat het goed gaat.

28 juli 2013 om 14:56

Er komt dit jaar sowieso meer geld binnen dan dat er uit gaat,plus nog is die 1.7 mil. die ze overhouden per jaar van het salaris van Engelaar.

Dus ik denk dat het de goede kant opgaat.

28 juli 2013 om 15:03

Ja, er zijn idd goede zaken gedaan. Maar goed, je hebt ook te maken met premies en andere variabelen die niet zichtbaar zijn voor het grote publiek, vandaar mijn twijfel. Ik hoop ook maar dat het de goede kant op gaat. Niet eens zo zeer voor Psv trouwens, maar Nederland is gewoon gebaat bij topclubs, wil het niveau niet verder achteruit gaan en het verschi met het buitenland nog groter worden.

28 juli 2013 om 16:29

@est.1913

Een groot gedeelte van het vrijkomende salaris van Engelaar gaat naar de opleiding.

28 juli 2013 om 17:00

Sympathieke reactie en niet als zo vaak vanuit één club beredeneerd. Ik verheug me ook al op de grote wedstrijden tussen Ajax, Feyenoord en Psv.

Hopelijk kan Park de bal vasthouden zodat er een man meer ontstaat tegen vooral de verdedigend ingestelde ploegen. Ik ben benieuwd!

Broodnodige ervaring voor deze piepjonge selectie, goede zet Brands!

Met Park heb je een jongen die de club kent en weet hoe het is om onder de druk te spelen die je hebt bij een topclub. Ik verwacht niet dat hij alles gaat spelen maar hij heeft een voorbeeldige werkhouding en de juiste mentaliteit. Hij is op en top prof. Ik zie hem met name als grote waarde in de kleedkamer zoals ze dat noemen.

Hier word ik nou echt blij van, ik had al het gevoel dat PSV zou kunnen verrassen dit jaar, maar denk nu dat met deze ervaren speler erbij PSV echt voor de titel gaat spelen. TOP gedaan Philip, ik hoor mensen zeggen goed gedaan Brands' maar ik denk dat de aanwezigheid van Philip zwaarder heeft gewogen.

Wat een verrassing. Prima aankoop. Deze ervaring had PSV nodig. Je kunt onmogelijk een heel seizoen rekenen op je talenten (depay, Bakkali,narsingh en Jozefzoon). Op die manier kan Bakkali zich verder ontwikkelen bij Jong Psv, dat in de JPL speelt.

Psv kan ook altijd nog over een jaar of twee paar talenten door verkopen.

Weet je wat lachen wordt dit seizoen? PSV bij balverlies

29 juli 2013 om 15:07

want????

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren