Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Boze Vitesse-fans wachten spelersbus op; Cocu voelt zich ‘in de steek gelaten’

Laatste update:

Zo'n dertig boze Vitesse-supporters hebben in de nacht van zaterdag op zondag de spelersbus van hun club opgewacht. De Arnhemmers gingen op bezoek bij Go Ahead Eagles pijnlijk onderuit met 5-1 en dat kon een deel van de aanhang moeilijk verkroppen. Het gesprek verliep volgens de Gelderlander rustig.

Het was voor Vitesse alweer de vierde competitiewedstrijd op rij zonder zege. De ploeg van Phillip Cocu wist dit seizoen pas twee keer te winnen en moet daardoor genoegen nemen met de zeventiende plek op de ranglijst. Reden voor de fans om verhaal te halen bij de staf en selectie.

De Gelderlander schrijft dat Marco van Ginkel, Eloy Room en Cocu de groep te woord stonden. "Wij doen er alles aan om wedstrijden te winnen en uit de problemen te komen", zei Room. "We moeten met zijn allen alles geven."

"Wij willen het Groningen-scenario voorkomen", zou een van de fans geroepen hebben. De Trots van het Noorden degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie en krijgt het ook een niveau lager niet aan het draaien.

Cocu voelde zich vooral in de steek gelaten door zijn elftal. "Ik begrijp de woede van de supporters absoluut", liet de Vitesse-trainer optekenen. "En ik weet dat mijn positie bij de aanhang nu ter discussie staat. Ik begrijp de frustraties en boosheid."

Vooral de manier waarop de tegentreffers vielen stelde Cocu zwaar teleur. "En helemaal in de laatste fase, waarin we de zaak laten lopen. Ze laten de trainer in de steek. Zo voelt dat. Ik kan wel duizend dingen noemen. Dat zit me dwars. Grip op de ploeg? In de eindfase absoluut niet meer."

Cocu weigert zelf de handdoek in de ring te gooien. "Ik ben strijdbaar. Maar dit is echt zwaar teleurstellend. Ik zie dit ook niet zomaar als een nederlaag. Dit moet ik wel een plek geven. Een wedstrijd verliezen kan. Maar dit kan ik niet hebben."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat cocu zijn eigen spelers voor de bus gooit ipv hand in eigen boezem te steken is wel schrijnend hoor. Exit cocu!

5 november 2023 om 14:30

Gewoon niet gemaakt om een goede coach te zijn. Is iemand die op een achtergrond moet gaan werken. In bestuur ergens of als assistent.

5 november 2023 om 14:31

Cocu heeft ook een beetje gelijk, zie hier veel vergelijkingen met ajax en steijn. Uiteindelijk is het aan de coach om je spelers te motiveren

5 november 2023 om 14:32

Ik snap eigenlijk wel dat Cocu zich in de steek gelaten voelt hoor. Hij weet heel goed hoe het voetbalwereldje werkt en begrijpt als de beste dat hij eindverantwoordelijk is. Zijn baan staat als eerste op het spel en als je spelers dan niet doen wat je afgesproken hebt zal dat heel frustrerend zijn.

Als je ziet hoe ze de goals tegen krijgen is dat echt stuitend. Ook wel tekenend dat van Ginkel, die nog maar op halve kracht kan spelen door zijn blessures uit zijn carrière daar de kar moet trekken in het veld.

5 november 2023 om 15:00

Is hier echt nog geen flauwe grap over gemaakt?

5 november 2023 om 16:06

Exit cocu, en wat is daarna de oplossing? We missen gewoon de kwaliteit. Met wat geluk word je 12de, als het normaal verloopt wordt je met hangen en wurgen 15 de en zit het wat tegen ga je er gewoon uit. Met of zonder cocu

Nu vind ik het altijd vrij triest om een bus op te wachten, maar nu was het allemaal heel gemoedelijk las ik in de Gelderlander, waarbij de supporters nog vroegen wat hun bijdrage zou kunnen zijn

5 november 2023 om 16:34

Precies. Niks geen agressie maar praten met elkaar. Niks mis mee lijkt me.

5-1 van Eagles is ook niet zomaar een nederlaag. Beschamend voor Vitesse. Hoop dat ze het tij kunnen keren.

Cocu heeft zijn statement gemaakt, nu de neuzen in alle geledingen dezelfde kant op en gaan met die banaan.

Iedereen doet mee met de Groningen trend. Ik zie het al. Volgend seizoen wordt de KKD de competitie van Nederland met Ajax, Vitesse, Fc Utrecht en Groningen. We maken onze eigen Super League :P

Voor de fans is het frustrerend en zuur. Heb zelf niet zoveel met de bus opwachten of een training verstoren. Wat gaat het brengen, dat ze ineens wel kunnen voetballen? Maar het ziet er slecht uit voor Vitesse op dit moment. Tot januari kan je niks en vraag me af wat er mogelijk is nog te halen. Maar de club is zo vaak zo slecht geleid, dat het misschien maar eens moet gebeuren. Ze willen geen Groningen worden zeggen ze, zijn hard op weg. Al is het probleem bij Groningen het aankoop beleid bij Vitesse zijn de financiën ook erg zorgelijk.

5 november 2023 om 16:05

Poh wat een goeie grap, zelf bedacht?

5 november 2023 om 16:33

Dank je, ik ook! Dit zijn wel. Hele echte, echte... Veel? Nee, maar dat doet er niet toe. Misschien ben jij wel anders gewend en reis jij net als die 30 die er op normale manier in de nacht staan wel elke keer je club achterna en volg en beleef je alles.

Huilen met de pet op! Wat een zwak elftal. Als dan ook de inzet en beleving mist..

Leuk die kop, maar was niks boos aan. Ja, er zit emotie op. Maar was gewoon een goed gesprek. Niks mis mee lijkt mij, door de mensen die de club sinds jaar en dag volgen en de selectie.

Maar ja, de woorden 'boos' en 'opwachten' doen het altijd wel goed natuurlijk.

Heet dit al ' voor de bus gooien ' ? Cocu mag zijn teleurstelling toch laten blijken. En hij heeft het specifiek over de laatste fase waarin de spelers het allemaal laten lopen. Hij houdt zijn spelers een spiegel voor en dat vind ik alleen maar goed. Ik heb juist een hekel aan die Henk de Jong types:

" Ach, ach, die lieve jongens doen ook hun best. "

Hou jezelf voor de gek. Van mij mag een trainer best teleurgesteld of zelfs boos zijn, en dat hoeft echt niet altijd binnenskamers te zijn. Ik kan me niet voorstellen dat voetballers zo snel gekrenkt zijn, en als dat wel zo is vind ik dat veel kwalijker dan trainers die af en toe eens wat kritischer voor de camera komen. Kweek eens wat eelt op je ziel.

Culocu heeft ook een dramatische selectie wat in de KKD ook niet hoog zal meedraaien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren