Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Timber maakt veel indruk in Engeland: media benadrukken een specifieke kwaliteit

Laatste update:

De Britse kranten zijn uiterst tevreden over het debuut van Jurriën Timber. Zondagavond legde de verdediger met Arsenal beslag op de Community Shield door Manchester City na strafschoppen te verslaan. Timber gaf invulling aan de linksbackpositie, en in de 75 minuten die hij meespeelde maakte hij een zeer ‘solide’ indruk. Vooral zijn kwaliteiten in balbezit worden benadrukt in de Britse media.

Arsenal begon het duel met drie debutanten in de basis: Timber begon als linksback, de van West Ham United overgekomen Declan Rice op het middenveld en Kai Havertz, die van Chelsea werd gekocht, startte als spits. Cole Palmer zette Manchester City op een 0-1 voorsprong, waarna een eigen doelpunt van Manuel Akanji in de elfde minuut van de blessuretijd voor de 1-1 zorgde. Daarna misten Kevin De Bruyne en Rodri in de strafschoppenserie, die eindigde in 4-1.

Na afloop zijn de Britse media erg positief over het debuut van Timber, die van de meeste kranten het rapportcijfer 7 of 8 krijgt. Arsenal Insider, dat een 8 uitdeelt, benadrukt dat hij voelt hoe het is om ‘totaalvoetbal’ te spelen. “Hij speelde erg zelfverzekerd als linksback en verdedigde erg slim, terwijl hij in balbezit altijd de intentie had om naar voren te spelen.” De Evening Standard vond doelman Aaron Ramsdale weliswaar de beste speler aan de kant van Arsenal, maar de krant voorziet Timber, die een 7 krijgt, eveneens van complimenten. “Het was een goed debuut en hij had enkele belangrijke onderscheppingen.”

Football London geeft Timber een 7 voor zijn debuutoptreden en benadrukt zijn defensieve stabiliteit. “Hij voorkwam dat spelers van City voorzetten konden geven en hij was goed in balbezit.” Tegelijkertijd is The Telegraph, dat eveneens een 7 geeft, onder de indruk van het oplossend vermogen van de voormalig Ajacied. “Hij zag er comfortabel uit op de linksbackpositie en hij had voldoende snelheid om zich onder de druk vandaan te spelen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

linksbackpositie??

Dat ie kan voetballen, is geen verrassing. Ik ben wel benieuwd hoe hij zich verdedigend gaat houden. Bemoedigende eerste optreden.

6 augustus 2023 om 23:21

Jazeker, daar speelde hij in de oefenpotjes ook al. Vult het erg goed in op het moment en het was frappant dat City vanavond direct na zijn wissel scoorde, waarbij zijn vervanger Tierney ook nog eens in de fout ging.

Het is eigenlijk zijn enige kans op een vaste basisplaats want concurreren met Saliba voor rcv is kansloos, en White op rb is ook top.

7 augustus 2023 om 00:01

Hoezo zou hij Saliba er niet uit kunnen spelen? Ze hebben echt niet zoveel voor hem betaald om hem linksback te zetten.

7 augustus 2023 om 00:03

Omdat Saliba echt top is. Timber is echt (nog) niet van dat niveau

7 augustus 2023 om 00:16

Saliba is samen met Gvardiol het grootste verdedigende talent dat nu rondloopt. Als je hem ziet spelen weet je dat hij speciaal is. Had Haaland vandaag ook volledig in zijn broekzak. Die is binnen 2 jaar echt absolute wereldtop.

7 augustus 2023 om 01:46

Vergeet Araújo niet, is wel 2 jaar ouder maar vind ik ook echt een wereldverdediger waar te weinig over gesproken wordt. Kan centraal en rechts achter spelen. En is een van de weinige verdedigers die tegen vini echt weerstand kan bieden. En als hij niet speelt dan is het bij Barcelona in de verdediging chaos zoals je kon zien in de cl.

7 augustus 2023 om 02:00

Dan kan je de Ligt ook wel opnoemen als Araujo nog telt

7 augustus 2023 om 03:28

Zeker en vast

7 augustus 2023 om 07:50

Timber is niet eens gehaald als cv man. Wat loop je nou te roepen?

7 augustus 2023 om 09:34

Denk dat je meer naar roulatie moet kijken. Gabriel en Saliba gaan niet alles spelen. Vermoeidheid (denk maar aan de kerstperiode in Engeland), blessures, schorsingen, genoeg momenten dat hij speeltijd kan krijgen. Zeker als hij in aanmerking komt voor alle posities achterin.

7 augustus 2023 om 10:00

Niemand speelt Saliba eruit, dat is op dit moment de beste CB in de PL in zijn leeftijdsklasse. Gvardiol wordt vaak genoemd, maar mag het eerst nog in de PL laten zien voordat we hem in hetzelfde rijtje gaan noemen. Saliba kreeg gisteren het vertrouwen om alles alleen op de lossen toen Gabriel gewisseld werd en wij op zoek moesten naar de gelijkmaker. Dat deed hij met verve, KDB en Haaland zullen vannacht nog wel een paar keer zwetend wakker geworden zijn. Wat een geweldige speler.

7 augustus 2023 om 11:13

Met je eens Baloog wat betreft de invulling van Timber. Ik vind het alleen te ver gaan om de tegengoal volledig op Tierney te gooien. Hij staat daar in z'n eentje tegen 2 tegenstanders en kopt in 1e instantie de steekpass weg. Daarna heeft hij nog steeds 2 man en glijdt hij ongelukkig weg, maar hij had daar weinig kunnen doen. Als hij Palmer had gepresst dan had Palmer de bal naar rechtsbuiten gespeeld en stond die volledig vrij. Als hij de rechtsbuiten had afgedekt had Palmer alsnog kunnen schieten. Was dus in mijn optiek vooral een organisatorische fout waarbij er niet genoeg mee terug werd verdedigd.

Hij speelde echt heel goed. City scoorde ook toen hij er echt net uit was, via de kant waar hij stond.

In de voorbereiding op diverse posities gebruikt, dus hoop niet dat hij een manusje van alles gaat worden maar gewoon een vaste plek krijgt. Arteta schijnt echt een groot fan van hem te zijn.

7 augustus 2023 om 07:55

Eerste seizoen PL is echt geen schande om rotatiespeler te zijn. Misschien zelfs wel beter om te wennen aan het niveau en intensiteit om so blessurevrij te blijven.

7 augustus 2023 om 08:09

Hij speeld egoed, maar ook weer niet heel goed. Heeft van al de verdedigers ook de laagste beoordeling bij Arsenal.

Iets wat ook totaal geen schande is zo in je eerste wedstrijd. Denk dat Arsenal nog HEEL veel plezier aan deze jonge gaat beleven. Hoop alleen wel dat hij zich kan en mag gaan focussen op 1 positie.

Blijft wel echt heerlijke luxe al die Nederlandse verdedigers bij top clubs. Zonde dat we in de aanval niet heel veel hebben.....

7 augustus 2023 om 09:56

@Capis, wat praat jij? Timber wordt door vele Arsenal supporters gezien als MOTM samen met Saliba.

7 augustus 2023 om 13:04

Wat is dit dan "hij speelde goed, maar ook weer niet heel goed" wat is het nou? Goed of slecht?

8 augustus 2023 om 08:13

@gestuga:
Er is toch een verschil tussen gewoon goed spelen of heel goed?

Was niet 1 van de 3 beste op het veld...
Of bij jou is het altijd zwart of wit? een 1 of een 10?

8 augustus 2023 om 08:15

@soldierboy:
Wat praat jij? hahaha staan niet op de straathoek!

Leuk door de fans, en Saliba was ook verre weg de beste in de verdediging samen met White!
Beste aan de kant van Arsenal was weer Saka

Toch altijd apart dat spelers het bij ajax niet laten zien en ergens anders wel! Jullie zullen mij misschien voor gek verklaren maar ik denk dat bassey echt als mandekker het super gaat doen en dat hij straks echt heel veel geld waard word. Ik weet dat hij niet de beste voetballer is maar hij is wel Snel, kopsterk en een beest in de duels

6 augustus 2023 om 23:26

Had je het idee dat Timber zich bij Ajax niet liet zien? Iedereen zag denk ik wel dat hij een bijzondere speler was.

6 augustus 2023 om 23:26

Ach ik weet nog dat veel mensen grote twijfels hadden of een technisch beperkte rommelaar als Luis Suarez het niveau van de Premier League wel aan zou kunnen.

6 augustus 2023 om 23:26

Timber heeft bij Ajax toch ook al fantastische dingen laten zien of ben ik nou gek? Edit: En op wie doel je zoal verder nog die het bij Ajax niet lieten zien en elders wel? Denk dat het misschien nog wel vaker andersom is zelfs eerlijk gezegd.

7 augustus 2023 om 12:24

Timber noemen vind ik inderdaad ook best gek. Oké, vorig jaar had hij een minder jaar, maar dat had iedereen bij Ajax.

Overigens denk ik dat je Schuurs en Botman wel kunt noemen als spelers die het niet echt lieten zien bij Ajax, maar elders wel. Botman heeft dan nooit de kans gehad in het eerste.

6 augustus 2023 om 23:32

Timber heeft het bij Ajax allang laten zien. Het geheugen van veel mensen is alleen zeer beperkt. Overigens was hij bij het zeer zwakke Ajax van afgelopen seizoen ook vaak gewoon één van de beste en ik denk dat als hij niet verkocht was geweest, hij als aanvoerder van het nieuwe Ajax komend seizoen voor het dubbele was vertrokken maar goed, als telt niet. De mensen die hem bij voorbaat al afschrijven, gun ik dat Timber een succesverhaal gaat schrijven in de PL.

7 augustus 2023 om 00:05

Ik kan mij nog goed herinneren hoe hij Schuurs in 1 wedstrijd uit het team speelde. Met Timber was Ajax veel beter.

7 augustus 2023 om 02:12

Heel veel mensen hebben deze voorspelling over Bassey gedaan. Dus je bent zeker niet de enige.

7 augustus 2023 om 07:15

Dit slaat nergens op. Timber heeft bij Ajax werelds gespeeld in de CL. Haaland uit de wedstrijd gespeeld oa. 1 minder seizoen en hij heeft gelijk niets laten zien bij Ajax. Waan van de dag...

Las toch echt dat Arsenal hem niet per se nodig zou hebben. En nee, laten we niet al te hard van stapel lopen, maar hij heeft het natuurlijk bij Ajax ook al lange tijd op absoluut hoog niveau laten zien. Hij zat afgelopen jaar alleen in de algehele malaise waarbij een team niet draaide.

7 augustus 2023 om 00:32

Arsenal heeft hem ook niet per se nodig. Daarom staat hij ook linksback en niet op zijn favoriete positie. Als Arsenal nog een pure linksback gaat halen, wat ik niet uitsluit, dan gaat Timber gewoon op de bank hoor.

7 augustus 2023 om 07:36

In principe heeft Arsenal hem ook niet nodig natuurlijk, qua basis gezien. Laten we wel zijn, hij zal White en Saliba er niet uitspelen.

Hij is gehaald voor beide back posities. Met zijn voetballende kwaliteiten kan hij perfect als 3de cv functioneren of inschuiven in het middenveld. Zou ook zomaar kunnen dat het een typische 12de man wordt achter Zinchenko en White.

Ik ben tenminste positief verrast en als hij dit doorzet gaat het helemaal goedkomen.

7 augustus 2023 om 07:51

Als of hij minder is dan White. We zijn er in NL wel altijd heel goed in om onze eigen spelers af te branden. Ook Zinchenko is helemaal geen geweldenaar. Verdedigend gewoon kwetsbaar.

7 augustus 2023 om 07:56

Ik kijk alle wedstrijden van Arsenal en bijna alles van Ajax. Dan kan ik wel degelijk wat inschatten denk je niet?

White en Zinchenko zijn 1 van de beste rechts- en linksbacks van de PL. Die speel je er echt niet zo uit. Maar goed, iemand die nooit PL kijkt iets proberen uit te leggen. Dat wordt niks, hou het maar gewoon bij Bundesliga.

7 augustus 2023 om 07:58

Van mij mag hij de plek van Zinchenko wel overnemen als hij zo doorgaat, voetballend net zo soepel aan de bal en verdedigend gewoon 10x zo sterk.

7 augustus 2023 om 08:08

Mwa, Zini is nog wel een tikkie beter op dit moment. Kan alles wat Timber doet en heeft ook die vlijmscherpe pass in z’n voeten. Defensief is Timber wel beter. Het voelt wel goed om alternatieven te hebben

7 augustus 2023 om 08:08

Wat laat jij kennen zeg. Wellicht chagrijnig omdat het maandag ochtend is? Dus ik mag Timber (in potentie) niet beter vinden dan die 2? Zinchenko is niet voor niks weggedaan door City, White is helemaal geen absolute topper. Timber kan dezelfde impact creëren bij Arsenal dan Martinez bij United. Het is wellicht geen Gvardiol, maar qua leeftijd en potentie zeker in staat een van de betere te worden op zijn positie.

7 augustus 2023 om 08:11

Hij heeft toch gewoon een punt? Je hebt zelf aangegeven de PL niet intensief te volgen maar weet wel precies te vertellen wie er allemaal wel en niet presteren voor hun club in diezelfde PL.

7 augustus 2023 om 08:22

Precies hetgeen wat Samcro zegt. Jij roept altijd veel dingen over de PL terwijl je het niet intensief volgt. Hoe serieus moet ik je mening dan nemen?

7 augustus 2023 om 08:31

Aldus de man die vond dat VD Beek onzichtbaar was in de uitwedstrijden tegen Spurs en Juve terwijl die de beste man op het veld was (sofascore). Ik volg genoeg wedstrijden om een oordeel te vellen. Gisteren gewoon de pot gezien. Timber was een van de beteren op het veld. Ik weet ook niet waar je dat vandaan haalt dat ik nauwelijks PL volg, maar dat verzin je gewoon nu ter plekke.

7 augustus 2023 om 08:37

Waarom verzin je nu allemaal dingen ter plekke? Ik heb gezegd dat vd Beek onzichtbaar was in de wedstrijden waarin hij niet gescoord heeft. Dat zijn beide thuiswedstrijden. Misschien de feiten iets beter op orde hebben, komt door de maandag ochtend zeker?

Ah meneer heeft is 1 pot gezien. Je hebt zelf aangegeven PL niet intensief te volgen. Niet voor niets dat anderen dat ook weten zoals Samcro. Hebben we allemaal verzonnen zeker?

7 augustus 2023 om 08:48

Je had het wel degelijk over de uitwedstrijden. Wellicht je eigen reacties nog een keer nalezen slimmerd. 1 pot gezien? Er is ook nog maar 1 pot officiele gespeeld dit seizoen.vorig jaar meer dan genoeg wedstrijden gezien van Arsenal (stuk of 20), van Ajax ook zoiets inclusief het NL elftal. Genoeg om ergens een oordeel over te vellen. Moet je tegenwoordig alle potten gezien hebben om een mening te geven? Dan moet je wellicht zelf ook niet gaan reageren op andere voetbalclubs, want je moet tenslotte alle potten gezien hebben.

7 augustus 2023 om 09:00

Ik had het helemaal niet over de uitwedstrijden. Ik heb al meerdere keren gezegd dat de wedstrijden waarin hij niet gescoord heeft dat hij daar onzichtbaar was. Hij heeft alleen de thuiswedstrijden niet gescoord, daar was hij naar mijn mening onzichtbaar. Maar vertel even, wat heeft Vd beek, de CL en Ajax te maken met deze wedstrijd van Arsenal?

Jij zegt zelf dat je de PL niet intensief volgt. Dan is het toch logisch dat er vraagtekens worden gezet als je vervolgens een mening verkondigd?

Ik zeg helemaal nergens gezegd dat je alle wedstrijden moet zien. Maar als iemand zelf al zegt de competitie niet intensief te volgen hoe moet ik dan zijn mening serieus nemen? Ik gok dat als iemand een mening over een Bundesliga speler heeft en daarna zegt de competitie niet intensief te volgen, dat jij dan precies hetzelfde zou zeggen.


Maar goed waar wil je nou heen? Jij hebt een mening en ik heb een mening. Beide gaan niet veranderen dus een discussie heeft weinig zin.

7 augustus 2023 om 09:57

Ik zeg helemaal nergens gezegd dat je alle wedstrijden moet zien. Maar als iemand zelf al zegt de competitie niet intensief te volgen hoe moet ik dan zijn mening serieus nemen? Ik gok dat als iemand een mening over een Bundesliga speler heeft en daarna zegt de competitie niet intensief te volgen, dat jij dan precies hetzelfde zou zeggen.

Bingo

Had zelf ook wat vraagtekens bij de aankoop van Timber maar het lijkt weer een top aankoop van Arteta en Edu te gaan worden. Speelde echt fantastisch en was voor mij ook de MOTM vandaag.

Ik denk dat Ten Hag wel zal balen in Manchester

7 augustus 2023 om 06:52

Als Timber zo goed presteert mag er altijd nog 20M extra overgemaakt worden hoor

Zoveel goede verdedigers alleen al in England met timber Botman ake virgil 😳 nu nog voorin

Tja rare positie voor Timber maar hij vult het tot nu toe prima in sinds Zinchenko niet beschikbaar is. Op zijn eigen positie wordt het wel heel moeilijk met Saliba, die vandaag ook weer een prima pot speelde. Ben bang dat hij zich moet richten op die linksback positie als die wil gaan spelen want ook White doet het goed.

7 augustus 2023 om 00:19

Denk dat er voor hem ook wel kansen liggen op het middenveld wanneer Partey toch opeens alsnog vertrekt. Voetballend kan hij het denk ik wel aan, zeker tegen het rechterrijtje van de PL.

7 augustus 2023 om 00:52

Timber heeft inderdaad wel de kwaliteiten om daar te kunnen spelen met zijn dribbel. Maar ja we zullen zien want voorlopig zie ik hem nog wel als verdediger.

7 augustus 2023 om 07:40

Partey gaat 100% blijven, Timber als cvm gaat echt compleet fout. Die kan dat niet aan.

7 augustus 2023 om 07:39

Dat is helemaal geen rare positie voor hem. Timber is namelijk helemaal niet gehaald als cv. Timber is gehaald voor beide back posities, voorlopig eerst back up gezien de topprestaties van Zinchenko en White.

Die kan hij prima invullen want hij kan prima doorschuiven naar het middenveld of 3de cv worden. Als cv is hij niet fysiek genoeg en daar zal hij ook niet gaan spelen. Deze “linksback” positie is de beste optie voor hem en daar deed die het erg goed.

Als Timber zich moet gaan richten op de linksback positie dan kun je ernstig je vraagtekens zetten bij het transferbeleid van Arsenal.

7 augustus 2023 om 07:42

Heb je de wedstrijd überhaupt gezien gister? Ik ga er vanuit dat Arteta er meer verstand van heeft dan Garco.

Arteta en Arsenal zijn juist “geniaal”. Ze weten dat Timber vrij kwetsbaar is in de lucht en fysiek geen monster is. Daarom is hij niet gehaald voor centraal achterin maar voor de back posities.

7 augustus 2023 om 08:10

Als je ernstig vraagtekens zet bij het beleid dan heb je afgelopen jaren niet secuur genoeg gekeken wat ze aan het doen zijn.

Wauw ik had absoluut niet verwacht dat Timber zich zo makkelijk zou aanpassen, en dat ook nog eens op de linksback positie. Hij vult het zo goed in en het lijkt er ook op alsof hij als paar seizoenen met ons meedraait. Multifunctioneel inzetbaar achter dat is 1 ding wat zeker is. Op naar meer prijzen en geweldige prestaties. COYG !!!

Zullen we dit bericht bewaren totdat hij straks 1 keer een heel klein foutje maakt en “schlemiel timber die er niks van kan” wordt genoemd? Niks zo wisselvallig als de Engelse media. Wel prettig dat timber het iig goed lijkt te doen. Altijd fijn als Nederlanders het in het buitenland goed doen

Hij speelde erg goed en dat zegt iets over zijn kwaliteiten en multifunctionaliteit. Maar ik hoop dat Arteta hem niet meer als linksback gaat gebruiken. Zet daar gewoon een van nature linkspoot neer. Timber is een RCV of RV. Een verdediger op de back positie op zijn niet-natuurlijke been opstellen gaat na verloop van tijd vanzelf fout, je draait constant over je verkeerde been heen en wordt verplicht op te bouwen met je niet-natuurlijke been. Je maakt iemand automatisch 30-40% beperkter dan hij zou kunnen zijn. Hij heeft alles om te slagen bij Arsenal, zolang je hem opstelt op zijn natuurlijke posities

7 augustus 2023 om 11:04

Zijn natuurlijke positie is RCV, daar staat Saliba. De beste op zijn positie in Engeland. Die ga je er niet uitspelen.

Timber is gehaald voor beide backposities, en dan vooral als back up. Daar zal hij de meeste minuten maken en beide plekken past hij juist perfect.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren