Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman krijgt er in aanloop naar EK optie bij: ‘Het ziet er per week beter uit’

Laatste update:

Jurriën Timber komt steeds dichter bij zijn rentree voor Arsenal. De Nederlander zit al sinds begin dit seizoen in de lappenmand, maar oefenmeester Mikel Arteta heeft goede hoop dit seizoen nog een beroep te kunnen doen op de multifunctionele verdediger, zo heeft hij gezegd in de persconferentie voorafgaand aan het duel met Luton Town.

Timber raakte op 12 augustus 2023 zwaar geblesseerd. Op die dag speelde hij zijn officiële debuutwedstrijd in de Premier League voor Arsenal tegen Nottingham Forest in het Emirates Stadium (2-1 winst). Zijn debuut werd er echter niet een om over naar huis te schrijven, daar Timber na vijftig minuten de strijd moest staken door een zware kruisbandblessure.

Het was een hard gelag voor de 22-jarige Utrechter, daar hij met the Gunners een succesvolle voorbereiding kende in de Verenigde Staten. Na maanden van herstel werd er in de winter voor het eerst weer een glimp van Timber opgevangen op het trainingskamp van de Londense club in Dubai.

In een persconferentie voorafgaand aan het Premier League duel met Luton Town op dinsdag ging hoofdtrainer Arteta in op de situatie van Timber. “Het gaat erg goed met hem. Hij staat weer op het trainingsveld en zijn rentree laat niet lang meer op zich wachten”, vertelde de Spanjaard.

Toch wil de oefenmeester niet te gehaast omspringen met het lichaam van zijn pupil. Zo bestaat de kans dat Timber eerst nog een paar wedstrijden met de Onder 21 van Arsenal gaat spelen om wedstrijdfit te worden. Hoeveel wedstrijden dat worden, kon Arteta nog niet zeggen.

Wel heeft de manager goede hoop dat Timber dit seizoen nog in actie gaat komen voor de huidige nummer twee van de Premier League. “Ik denk dat er een goede kans is dat Timber dit seizoen nog minuten gaat maken. Ik kan geen percentage geven, maar het ziet er per week beter uit."

Timber tekende afgelopen zomer een contract tot medio 2028 bij Arsenal. Die ploeg betaalde veertig miljoen euro om hem los te weken bij Ajax. Bij de Amsterdammers had Timber ondanks zijn jonge leeftijd reeds 121 wedstrijden gespeeld. Daarin was hij goed voor 6 goals, 4 assists en pakte hij met de recordkampioen twee landstitels en een TOTO KNVB Beker. Met Arsenal is hij nog altijd in de race om het kampioenschap met Liverpool en Manchester City.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Allereerst heel erg mooi voor Timber zelf natuurlijk. Maar hoe je het wendt of keert Timber kan toch onmogelijk mee naar het EK? Bijna een heel seizoen geblesseerd en hooguit nog 2 of 3 (delen) van een wedstrijd kunnen meedoen geeft je toch geen enkele mogelijkheid om geselecteerd te worden in mijn ogen. Alhoewel je het met Koemand nooit weet, die zal Daley Blind nog selecteren als die allebei zijn kruisbanden tegelijk afscheurt.

Van Dijk, De Vrij en Geertuida lijken me al zeker als RCV in een 3 of 4 mansdefensie. Dan heb je nog iemand als De Ligt. Komen interresante tijden aan om geselecteerd te worden.

2 april 2024 om 13:47

Lijkt me ook. Al is de Vrij ook niet zonder vraagtekens en maakt Geertruida ook de nodige foutjes laatste tijd. De Ligt lijkt weer op weg terug.
Uiteindelijk maakt t niet veel uit. Tis niet dat je de finale wel of niet haalt als je voor de een kiest en de ander niet mi

2 april 2024 om 13:56

De finale zal inderdaad niet gehaald worden wie je er ook neerzet.
De Vrij mits fit hoort ten alle tijde te spelen in mijn ogen. Maar Geertruida de nodige foujtes de laatste tijd, heb ik iets gemist? Welke foutjes bedoel je?
Er is 1 iemand die constant fouten maakt in Oranje en dat is meneer De Ligt.

2 april 2024 om 14:47

De rechterzijde was met Frimpong en Geertruida matig tot slecht tegen Schotland. Geertruida was tweemaal compleet zijn man kwijt en verloor een belangrijk kopduel.

2 april 2024 om 13:55

Ik schat Timber hoger in dan Geertruida maar het hangt er van af hoe hij terugkomt. Zelfs al zou hij een basisplek krijgen is dat waarschijnlijk op LB ipv Kiwior en dan hebben Geertruida en de Ligt toch mijn voorkeur.

2 april 2024 om 14:46

Ik vind Timber een slapjanus eerste klas. Zodra er mannelijk verdedigd moet worden of een kopduel moet worden aangegaan, verzaakt hij. Dan heb ik liever Geertruida, al heb ik daar een beetje dezelfde bezwaren bij.

2 april 2024 om 14:36

Timber begon het seizoen als LB bij arsenal. Zou toch super zijn wanneer hij nog een wedstrijd of 10 kan spelen op die positie. Als hij dat goed doet, dan mag hij van mij ook basis staan dit ek

2 april 2024 om 19:22

Timber kan linksback.

Naast Timber mag er ook nog wel worden gekeken naar een aanvaller als Summerville, Bergwijn of Lang. Iedereen doet alsof we met Malen op rechtsvoor het EK al gewonnen hebben, maar ik blijf het een wisselvallige speler vinden met een matig rendement.

2 april 2024 om 13:57

Je hebt het over de rechtsbuiten positie en noemt dan Lang op? Die speelt toch linksbuiten?

2 april 2024 om 13:59

Ik heb het in eerste instantie over “een aanvaller”.

2 april 2024 om 14:02

Kritiek op Malen en dan kom je aan met Bergwijn, lang en Summerville? Dat komt niet bepaald geloofwaardig over. Malen is gewoon je beste aanvaller

2 april 2024 om 14:10

Matig rendement en dan inderdaad met Bergwijn en Lang aankomen zetten.
Lang moet eerst maar eens fit zien te worden en dat ook blijven.

Summerville verdiend misschien wel eens een kans ja. Snel, direct naar goal en rendement (weliswaar op het tweede niveau, maar hij heeft ook al BPL voetbal in de schoenen)

2 april 2024 om 14:13

Summerville kun je een kans geven maar speelt wel voornamelijk op links waar je Gakpo ook hebt. Als back up zou ik hem wel is willen zien.

2 april 2024 om 14:15

Arsenal reactie voor de bühne. Je reageert weer puur om te reageren precies tegenovergesteld aan mijn reactie. Lang en Bergwijn hebben zich in het verleden al bewezen in Oranje en Summerville timmert hard aan de weg. Daarbij is de spoeling gewoon dun op de flanken.

2 april 2024 om 14:29

Lang en Bergwijn hebben helemaal niks bewezen in oranje. Summerville moet überhaupt nog zijn debuut maken, doet het goed in Engeland maar heeft echt niet meer bewezen dan Malen die het gewoon erg goed doet in Duitsland.

2 april 2024 om 14:13

Het aantal wedstrijden van Lang in de laatste 6 maanden is misschien net op 1 hand te tellen. Bergwijn is elke week dramatisch. Summerville is dan nog de meest realistische optie, maar speelt op het 2e niveau, waar Malen het wekelijks in de Bundesliga laat zien.

2 april 2024 om 14:18

Ik zou Lang gewoon meenemen als ie fit is. De spoeling is dun op de flanken met alleen Gakpo en Malen. Bergwijn speelt in Oranje altijd anders dan bij Ajax. Zo schoot hij ons nog naar Qatar. Summerville kun je ook uitproberen.

2 april 2024 om 14:35

Lang heeft lekker veel rendement. Betrokken bij 5 goals dit seizoen. Net zoveel als Leo Sauer.

2 april 2024 om 18:34

Als niet Feyenoorder heb ik even moeten googelen. Leo Sauer, nog nooit van gehoord. Maar idd, beide momenteel geen NL materiaal.

2 april 2024 om 15:04

Je benoemd drie spelers die precies hetzelfde brengen als Gakpo, Depay en Xavi in mijn ogen. En ook alle drie beter en verder zijn dan de door jou genoemde buitenspelers. Bergwijn, Lang en Summerville zijn alle drie naar binnen trekkende linksbuitens. Bergwijn heeft een tijd bij oranje op rechtsbuiten gestaan zonder succes. Malen laat bij Dortmund, en ook in de laatste interland periode, toch zien dat het hem bijzonder goed ligt. Als je al meer aanvallers mee zou nemen (wat me sterk lijkt aangezien nederland vaak met 2 spitsen speelt), dan zou ik eerder opten voor een speler die op rechtsbuiten kan staan. Depay, Gakpo en Weghorst kunnen om de spits strijden. Depay, Xavi en Gakpo om de linksbuiten positie. En dan heb je op rechts de mogelijkheid over Malen, Xavi en je nieuwe rechtsbuiten.

Probleem is alleen dat je weinig spoeling hebt op de rechtsbuiten positie. Het stokt een beetje bij Berghuis en Stengs. Al met al vind ik het een hele logische selectie van Koeman. Bergwijn is duidelijk minder dan de huidige aanvallers, Lang heeft net 10 wedstrijden dit seizoen volgemaakt, en Summerville moet het echt eerst tegen grotere tegenstand laten zien.

2 april 2024 om 15:14

Oh ja Stengs hebben we ook nog. Misschien dat ik die dan zou meenemen. In ieder geval vind ik dat er nog een vacature is op rechts. Xavi en Malen daar is te onzeker.

Tsja. Hij heeft amper gespeeld, dus logisch mocht hij niet meegaan hoor. Zeker niet met alle concurrentie.

De Vrij, De Ligt, Geertruida (al vind ik hem niet beter dan de oude Timber iig), Van Dijk, Aké en Van de Ven zijn de CV concurrenten.... En dan kan je bij hoge nood nog Blind er neerzetten, maar die lijkt een basisplek als LWB te gaan krijgen nu Hartman eruit ligt. Tenzij Koeman eens echt wedstrijden gaat ovlgen en een Maatsen de kans geeft op die plek?

Overigens is hij wel ''topfit'' en heeft hij amper minuten in de benen. Misschien ook we fijn om er bij te hebben

We gaan eht zien. Van mij hoeft het niet, gezien de concurrentie. En als Arsenal fan zou ik ook liever zeggen: blijf fit en focus je op het volgende seizoen. Dan moet hij zich echt laten zien. Aan de andere kant: je wilt de sterkste 23 man bij NL mee en ook een speler van je cluppie geen EK ontnemen

2 april 2024 om 20:47

Timber begon bij Arsenal dit seizoen als linksachter als ik me niet vergis. Wellicht is dat nog een optie. Ik vind Dest het ook erg goed doen als rechtspoot op links. Wellicht heeft Timber dat ook, nu Hartman weg ie gevallen

3 april 2024 om 09:20

Ja, linksachter als inverted fullback hé. Zo speelt Oranje totaal niet, helaas. Ik zie Timber niet als wingback op links spelen.

Dest speelt voor USA, dus die gaat al lang niet meer hé

Of je moet al met Timber als inverted fullback op het middenveld spelen en dan Dumfries of Frimpong nog hoger laten staan.

Dan heb je achterin gewoon Geertruida/de Vrij - Van Dijk - Aké/van de Ven - Timber, waarbij Timber dan naar het middenveld inschuift.

Zou hem zeker meenemen indien hij fit is en wedstrijdritme heeft opgedaan. Zeker ook met het oog op de linksback positie waar met de blessure van Hartman nu een gat is gevallen. Timber begon het seizoen bij Arsenal echt uitstekend op de linksback positie waar hij voetballend ook echt iets toe kan voegen in Oranje. Daarnaast natuurlijk een voordeel dat hij eigenlijk overal achterin kan staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren