Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steijn: ‘Op basis daarvan zou ik misschien begrip hebben voor ontslag bij Ajax’

Laatste update:

Maurice Steijn wil niets weten van een tussentijds vertrek bij Ajax. De strijdbare coach laat dat kort na de 4-3 nederlaag op bezoek bij FC Utrecht van zondag weten. Ajax is inmiddels afgezakt naar de zeventiende plaats en wist medio augustus voor het laatst te winnen in de Eredivisie. Desondanks weigert Steijn om de handdoek te gooien.

"Ik sta hier met een dubbel gevoel, dat is duidelijk", opent de teleurgestelde Steijn bij ESPN. "Je krijgt op twee ongelukkige momenten de doelpunten tegen: een minuut voor en een minuut na rust. Terwijl je zelf in de eerste helft twee grote kansen hebt gehad. Nou, dan toont de ploeg veerkracht en kom je met 2-3 voor. En dat gebeurt er van alles, het wordt gestaakt en dan valt de 3-3. En dan gaan we weer naar binnen."

"Toen heb ik mijn ploeg voorgehouden om het punt te koesteren en voor de overwinning te gaan. En dan zie je hoe je hem weggeeft", verwijst Steijn naar de fout van Josip Sutalo, waarna Oscar Luigi Fraulo de winnende treffer aantekende voor Utrecht. Na de tactische bespielingen wilde verslaggever Cristian Willaert weten hoe Steijn tegen zijn toekomst aankijkt bij Ajax, dat een negatief clubrecord vestigt door acht keer op rij niet te winnen in alle competities.

"Het enige dat ik kan doen is bij mezelf blijven en met deze ploeg aan de slag", antwoordt Steijn. "Ik heb weleens vaker in deze situatie gezeten. Ik hoop het niet (tussentijds ontslag, red.), want ik zie nog steeds veerkracht in deze ploeg. Dat is voor mij het allerbelangrijkste. Na 2-0 achter toch je rug rechten naar 2-3."

"Het is een ongelooflijke mokerslag, maar weet je, ik ben 24/7 met Ajax bezig. En als Ajax vindt dat dat de oplossing is, om meer resultaten te boeken, wie ben ik dan om dat tegen te houden?", legt Steijn de bal voor nu bij de clubleiding. Willaert wil direct weten of Steijn er begrip voor zou hebben, mocht het Ajax-bestuur daadwerkelijk overgaan op ontslag.

"Op basis van de resultaten zou ik er begrip voor hebben, maar op basis van wat te hopelijk toch nog kunnen bewerkstelligen zeg ik 'nee'. Maar nogmaals, dat is iets dat ik niet in de hand heb." Willaert ziet net als Steijn enige aanknopingspunten in het spel van Ajax, maar de verslaggever benadrukt tegelijkertijd dat het 'te weinig' is om op korte termijn uit de sportieve malaise te komen. "Dat ben je toch met me eens, of zie ik dat verkeerd?"

"Nee, het is zeker te weinig. Je hebt sowieso te weinig punten (vijf, red.) en het spel is ook nog niet goed genoeg. Maar als je dan uit bij Utrecht drie doelpunten maakt, mag je hem eigenlijk niet verliezen. Ook dat is nog niet goed genoeg. Ik snap de vragen, maar dit is niet in mijn handen", aldus Steijn, die benadrukt 'onverminderd strijdbaar' te zijn.

Kwakman
Analist Kees Kwakman vreest in ieder geval het ergste voor Steijn bij Ajax. "Je hebt het gevoel dat het bijna niet houdbaar is", verzucht de analist van ESPN. "Omdat er ook zoveel krachten gaan spelen bij Ajax. Of het nou supporters zijn of achter de schermen. Het is ook niet alleen pech, je ziet het ook steeds terug in wedstrijden, dezelfde fouten. Sommige dingen gaan lichtelijk vooruit, zoals compacter spelen. Het gaat stapje voor stapje vooruit."

"Ik snap dat Steijn positief is en dat hij zijn baan wil behouden. En dat hij zegt strijdbaar te zijn, dat snap ik natuurlijk. Maar je hebt het gevoel dat het bijna niet te doen is. Het is niet aan mij hoor, maar ik zie ook geen Ajax waarvan ik denk: Dat gaat tegen Brighton en PSV wel goedkomen. Dat kan ik me haast niet voorstellen", aldus de pessimistisch gestemde Kwakman.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3328418888
2Feyenoord3325626281
3FC Twente3320673266
4AZ3319773164
5Ajax33151081355
6NEC33131191450
7FC Utrecht33131010249
8Sparta Rotterdam3313713246
9Go Ahead Eagles33111012043
10sc Heerenveen3310716-1637
11Fortuna Sittard3391014-1937
12PEC Zwolle339915-2136
13Almere City FC3371313-2334
14Heracles Almelo339519-3332
15RKC Waalwijk337818-1629
16Excelsior3361116-1929
17FC Volendam334722-5319
18Vitesse336522-445

Moet Ajax Maurice Steijn ontslaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ontsla hem vanavond nog! Er is vast ergens een trainer te vinden die dit zooitje aan het werk krijgt!

22 oktober 2023 om 15:50

Heeft al veel te lang mogen zitten. Na 4 wedstrijden ziet iedere debiel dat hij er geen systeem in kan krijgen. Mag maar aankloten en maakt geen enkele speler een betere voetballer.

22 oktober 2023 om 16:06

Het is vrij logisch dat alle supporters nu naar Steijn wijzen uit emotie dat er onmiddelijk iets gedaan moet worden. Maar eigenlijk zou je voor het grootste effect zeker je halve selectie bij het grofvuil moeten zetten. De spelers zijn gewoon niet goed genoeg. Onder Schreuder was het mwah. Onder Heitinga was het meh. Onder Steijn is het slecht. En het zijn echt niet alle drie complete voetbalnietsnutten. Welke onmiddelijk beschikbare wonderdokter gaat met deze rampparade Europees voetbal halen?

22 oktober 2023 om 16:10

@john Terry

Er waren redelijk wat excuses om Steijn te verdedigen, alleen waren de meest al onzinnig (gebrek aan voorbereiding bijv) en als ze er waren dan zijn die excuses toch ondertussen wel een gepasseerd schip. We zitten 22 oktober en het enige dat Steijn als positief punt op kan noemen is veerkracht..

Er is geen visie, geen lijn, geen tactisch plan, geen logische wissels, geen verbetering in welk vlak dan ook. En al deze punten mag je de coach wel aan rekenen.

Wie het wat mij betreft mag gaan doen? Ralph Hasenhuttl
Geef die man 3-4 miljoen aan salaris en laat hem komen. BIj zowel Leipzig als Southampton echt wel degelijk tot goede prestaties neergezet. Met aanvallend voetbal en oog voor jeugd en talent.

22 oktober 2023 om 16:15

@jonh Terry, dat zijn het dus wel. Alle Twente fans waarschuwde al dat het niets zou worden met Schreuder en ze hadden gelijk. Heitinga heeft bij alle jeugdteams vooral laten zien dat hij niet zo goed is. En Steijn is tactisch geen wonderdokter en ook dat blijkt. Het zijn drie zeer beperkte coaches en gevolg is dat Ajax nu staat waar het staat.

22 oktober 2023 om 16:18

@bergkamp

Ik ga misschien wat onzinnigs zeggen maar ik denk dat je beter bij zo'n Engels fossiel aan kan kloppen. Dan hebben we het over een Hodgson, Big Sam, Redknapp etc.

Hasenhuttl is een romantische oplossing maar Ajax is momenteel een gigantisch wespennest wat van alle kanten onder druk staat. Je moet een trainer hebben die ervaring met dat soort chaos heeft. De fossielen die ik noem stappen standaard altijd in bij PL clubs die op degraderen staan, gooien alle tactieken van gaarne het seizoen overboord, maken er een vechtmachine van en zorgen zo vrijwel altijd voor lijfsbehoud en vaak zelfs nog behoorlijke plekken op de ranglijst. Dan kan je volgend seizoen met een functionerende RVC en technische mensen weer eens denken aan een deftige trainer, jeugdopleiding etc. Dit seizoen is gewoon koste wat kost overleven.

22 oktober 2023 om 16:29

@John Terry

Geeneens een gekke gedachte, alleen kan je dan in mijn ogen net zo goed aan kloppen bij Dick Advocaat.

En dat is voor korte termijn “om het seizoen te redden” misschien leuk. Alleen het resultaat is dat er na het seizoen niets gebouwd is en je gaat weer verder met geen enkele basis.

Lange termijn is, zet er een coach neer met ervaring. Spreek duidelijk uit naar de achterban dat dit seizoen bedoelt is om de lijnen binnen club en veld weer goed te trekken is. En dat de coach komend jaar beoordeelt mag worden.

22 oktober 2023 om 17:19

Schreuder heeft alles kapot gemaakt. Zoals al vaker aangegeven, de sterkhouders Blind en Tadic zijn weg door Schreuder. Maar ook de supporters die die 2 te oud vonden moeten even in de spiegel kijken. Zij bepaalden alles binnen Ajax, het veldspel, de wil om te winnen. De opbouw de verdediging en de aanval. Nu is alles kapot. Schreuder bedankt. En Steijn kan er echt helemaal geen klote van, maar hij is natuurlijk ook geen trainer die voetbal wat ze in Amsterdam kennen wil spelen. De directie eruit. Vooral die Hendriks die moet vandaag nog weg! Hij is de grondlegger van de statistieken spelers. Geweldige statistieken op 2e niveaus van bepaalde landen. Hendriks eruit, Steijn eruit. Van Gaal die het bepaald, en we kunnen dit jaar mooi afsluiten op plek 7, opbouw naar volgend jaar. Oja snel de aanvoerdersband van Bergwijn afpakken want dat is geen aanvoerder nu niet dan niet en nooit niet.

22 oktober 2023 om 15:52

Stein moet lekker thuis gaan zitten tot er een andere club kom en Ajax lekker laten betalen ontslag kost geld. Er zal wel een club komen die het beter doet dan Ajax en ga je als nog vooruit

22 oktober 2023 om 16:17

Ajax moet Steijn lekker op non actief stellen en een belachelijke afkoopsom vragen als een club mr Ibiza wil hebben.

22 oktober 2023 om 16:28

Haha, wat een frustratie. Als ze hem op non-actief zetten moeten ze gewoon zijn salaris blijven betalen en ook nog het salaris van een nieuwe trainer. Als ze hem afkopen met de afspraak dat het restant bedrag komt te vervallen als hij een andere club vindt dan kost dat Ajax veel minder.

Was je ook zo boos toen Mislintat middels zelfverrijking miljoenen verbrande voor Ajax?

22 oktober 2023 om 15:52

Wie gaat dit team op de rit krijgen, zou niet weten wie er graag wil instappen. Van Gaal zou de beste oplossing zijn maar zijn gezondheid houdt hem tegen.

22 oktober 2023 om 15:59



@haki,

ik bied mijzelf vrijwillig aan, als amateur analist kom ik verder dan Steijn. Daar durf ik echt (heel veel) geld op in te zetten. Iedereen ziet namelijk met een beetje zoeken waar de problemen liggen.

Sutalo/hato kunnen geen enkele bal het middenveld in spelen, Tahirovic staat namelijk door twee man gedekt en Taylor staat (veel te) diep.
Als gevolg komt er een lange bal, terwijl er geen aanspeel punt voor in staat om die bal te vangen. Dus komt de bal in razend snel tempo terug op je af.
Taylor mist alle inzicht op de 8 om voetballend op te bouwen, en de mentaliteit om de tweede bal op te vangen.
(dit was vorig jaar ook bij Bassey al de oorzaak, het voetbal op het middenveld was er niet dus moest Bassey op gaan bouwen)

Dus laten we eens beginnen met 1 van de volgende twee manieren:
5-3-2 spelen met Gaaeij/sosa als wingbacks, met Sutalo/hato/avila als CV. (je kan eventueel nog 1 wisselen voor Medic)
Dan gebruik je de backs in hun kracht, en is het achter in niet zo een gaten kaas.
Staan we onder druk? Breng de kopsterke Akpom in ipv Bergwijn zodat er twee sterke kerels voor in staan.

Of

We blijven 4-3-3 spelen maar zorgen dat we afspeel puntne op het middenveld creeeren. Dus Taylor er uit en Boomen erin. Die zakt terug en bied zichzelf aan. Laten we eerst van achteruit weer gaan voetballen. En aangezien onze backs dan iets meer behoudend moeten spelen. Laten we dan ook een dynamische voorhoede inzetten. Forbs links, Brobbey, Mikautadze. Spelers die het veld breed houden ipv naar binnen trekken.



22 oktober 2023 om 16:07

Mag weg

22 oktober 2023 om 16:13

Als tahirovic 4 of 5 meter naar links/rechts gaat om zich aan te bieden en naast de twee cv’s komt is het probleem (bijna) opgelost. Dan moet Utrecht doorstappen op het middenveld en staat het in een overtal voor Ajax. Maar goed wij hebben makkelijk praten na een analyse op tv😂

22 oktober 2023 om 16:13

@zeballos

Toevallig heb ik een hele mooie baan, ben ik regelmatig op de toekomst te vinden en volg ik het jeugd voetbal erg intensief als hobby. Geen behoefte om hoofd trainer te worden, daar ligt niet mijn passie.

Omtrent de spelers...
Forbs die vorig jaar in de Premier League O21 de topscorer, MVP en beste speler van de competitie werd benoemd.

Premier League O18
- 28 wedstrijden
- 23 goals
- 21 assists

Premier League O21 (als 17 jarige debutant)
- 37 wedstrijden
- 22 goals
- 12 assists

Dan kan je zeggen dat Forbs er misschien helemaal niets van kan

22 oktober 2023 om 16:14

@anthy

Kwakman liet het in de rust toch prima zien, Tahirovic werd continu opgejaagd door twee man op het middenveld. En dat was mogelijk omdat Taylor veel te diep stond en daarmee gedekt werd door de CVM. Hierdoor had de verdediging precies 0 afspeel mogelijkheden.

22 oktober 2023 om 16:16

Jeugdvoetbal is wel iets heel anders dan seniorenvoetbal, zo hebben meerdere voorbeelden inmiddels aangetoond.

22 oktober 2023 om 16:29

@DBergkamp

Dat klopt inderdaad. Dus moest hij zich ergens anders gaan aanbieden. En dat is niet iets wat nieuw is ofzo. Basisregel als een ploeg met twee spitsen of een 10 druk zet op je cv’s. Dan ga je met 3 opbouwen ipv 2!

Maar ik ben het deels met je eens hoor! Onze trainer snapt er alleen niks van😂

22 oktober 2023 om 16:31

@Zeballos,

Dat klopt, alleen speelde Forbs bij de PLO21 als 17 jarige al tegen 22 jarigen wat de stap al grotendeels een senioren ploeg is.

Maar als je het niet over jeugd voetbal wilt hebben. Hoezo kunnen spelers als Sutalo, Sosa, Mannsverk, Boomen, MIkautadze etc er ook allemaal opeens helemaal niets meer van?

22 oktober 2023 om 16:36

100% mee eens. Je moet om te beginnen punten halen en die haal je door dat gepruts achterin te stoppen. Als je 5-3-2 gaat spelen dan is Advocaat de aangewezen trainer.

22 oktober 2023 om 16:46

Dickie bij Ajax hahahah, heel veel sterkte. Dan zit je echt jankend voor de televisie. Je gaat toch als Ajax zijnde geen Dickie aanstellen.

22 oktober 2023 om 18:08

Ik durf er ook heel veel geld op te zetten dat als ik coach van FC Utrecht word dat ik dan de CL met ze win binnen 3 jaar. Dat durf ik vooral omdat ik never nooit trainer van Utrecht word.

Mooi man, gasten die vanaf de bank serieus denken dat ze het beter kunnen dan een duurbetaalde trainer. Ik kan er wel om lachen.

Ik hoop wel dat Steijn snel de laan uit wordt gestuurd, al is het alleen om van dat gezeik af te zijn. En tuurlijk kunnen er betere resultaten gehaald worden door een andere trainer, maar geen enkele trainer gaat met dit zooitje mee doen om de bovenste plaatsen.

22 oktober 2023 om 20:20

Beide opties van D. Bergkamp zijn beter dan wat ik nu zie. Maar dan met de toevoeging: Bogarde terug om de verdediging te leren verdedigen

22 oktober 2023 om 15:57

Advocaat staat te popelen en is ook de aangewezen persoon om als interim trainer in te stappen tot het einde van het seizoen.
Hij heeft al vaak bewezen een team uit het ravijn te kunnen trekken

22 oktober 2023 om 16:25

Advocaat is met zijn speelstijl vloeken in de Amsterdamse kerk, maar momenteel wel iemand die ze hard nodig hebben. Hij zal de boel dichtmetselen en het vertrouwen een beetje terugbrengen. Dan ligt er een fundament voor de volgende trainer.

22 oktober 2023 om 18:47

Advocaat is niet zo n fan van van gaal. Denk dat dat niet gaat werken. Werd hem 2 weken geleden gevraagd door Genee en moest toen hard lachen wat veel zegt …Tenzij van gaal zich niet gaat bemoeien met het elftal

22 oktober 2023 om 16:11

Ja maar en dan wie? Van der Gaag of van t Schip zie ik het ook niet redden en mentaliteit en vertrouwen kweken in deze ploeg

22 oktober 2023 om 16:33

Het probleem als je vanavond Steijn ontslaat dat die persoon 2 onmogelijke wedstrijden krijgt en daarmee ook een zeer ongewenste valse start

22 oktober 2023 om 16:51

Maar dat zorgt er waarschijnlijk wel voor dat de schade in die twee wedstrijden qua score beperkt kan blijven.

Het punt koesteren en voor de overwinning gaan? Dat is dus precies de reden dat er van die gaten op het veld zijn 🤷‍♂️. De helft denkt, we verdedigen het punt en de rest denkt...aanvalluhhh.

Als hij dit inderdaad zo gezegd heeft dan moet ie gewoon weg

22 oktober 2023 om 15:50

Dat Ajax uiteindelijk nog verliest komt gewoon door Sutalo natuurlijk, wat een ziekenhuisbal was dat zeg.

22 oktober 2023 om 16:05

Iedereen heeft het maar over Sutalo! Dat zijn pass niet goed was ziet een blinde. Maar het is vooral een probleem dat hij geen bal kwijt kan en dus zelf de oplossingen gaat zoeken. Dat dit überhaupt moet gebeuren is een probleem van de staf! Hij is er om te verdedigen maar keer op keer moet zelfs het voetbal van hem en hato komen. Hato is hier opgeleid dus die kan wel iets met de bal maar hij duidelijk niet. Haal hem dus uit zo een situatie en zorg dat de middenvelders aan de bak komen! Daar krijgen die 3 mafketels die de hele wedstrijd op een iPad zitten toch voor betaald!!!

22 oktober 2023 om 16:09

Dan speel je de bal toch naar Hato? Nee wacht, laat ik zonder druk de bal maar ergens heen rammen. Hadden ze maar vrij moeten staan!

Zo werkt het natuurlijk niet. Die 4-3 staat gewoon op het conto van Sutalo.

22 oktober 2023 om 16:10

Precies dit dus! Hij is niet voor niets international. Er moet koste wat het kost opgebouwd worden en als spelers geen vertrouwen hebben krijg je zulke passes.

22 oktober 2023 om 16:32

Zo simpel is het natuurlijk niet hè😂. Maar Hato en Satulo stonden de hele wedstrijd 1 op 1 zonder hulp. Dan is de enige optie vaak lang spelen/wegschieten

22 oktober 2023 om 15:52

Ik zat ook al te denken, wat voor tegenstrijdige opmerking is dat nou. Hij wacht gwoon z'n ontslag af zodat ie een vergoeding meekrijgt.

Tuurlijk is zijn positie niet houdbaar, maar als je slim bent wacht je nog een week. Dan heb je PSV-uit gehad en heeft een eventuele nieuwe coach een serie makkelijkere wedstrijden om alles op de rails te krijgen.

Na volgend weekend heeft Ajax alle top 4 ploegen 1x gehad. De volgende topper in de competitie is dan pas in februari. Een mooi moment voor een nieuwe coach om in te stappen.

22 oktober 2023 om 15:47

Waar slaat dit op? Gewoon gelijk eruit. Een nieuwe start

22 oktober 2023 om 15:52

Voetbal is voor een groot deel een mentaal spelletje. Helemaal geen gekke gedachte van Tieske

22 oktober 2023 om 16:02

@marrieaandebal

Tieske zegt geeneens wat raars, hoewel het voor mij ook tegenstrijdig voelt. Desondanks gaat een trainer niet binnen 2-3 dagen progressie boeken om Brighton van de mat te voetballen en ook niet binnen een week het ongeklopte PSV. Dus hoeveel schade breng je een nieuwe trainer toe.

Wat je wel kan doen is alvast Steijn er uit knikkeren en duidelijk uitspreken dat Maduro/bakkatti het tijdelijk over nemen. Met de duidelijk instructie om het eerst achter in maar eens dicht te metselen. En dan over een week de nieuwe trainer paraat te hebben staan.

22 oktober 2023 om 20:39

Welke trainer gaat er met zijn gezonde verstand instappen dan? Of is verder denken dan een simpele uitspraak teveel gevraagd?

22 oktober 2023 om 16:05

Op dit moment is een wedstrijd van Ajax ongeacht de tegenstander geen topper

22 oktober 2023 om 17:49

Helemaal eens, een slimme directie wacht een weekje en dan Steijn er uit. Dannheb je tot de winterstop allemaal clubs waarvan je kan winnen, zelfs een zwalkend Ajax.

Vraag is meer wie er beschikbaar is

22 oktober 2023 om 18:24

Dit zeg ik dus al zeker 2 weken. Lijkt me serieus dat dit al even besloten is. Laat hem zitten t/m PSV om vervolgens een nieuw trainer aan een makkelijkere serie te laten beginnen voor een soort schok effect.

Zou tegelijk wel triest zijn als ze hem niet eerder eruit gooien. Ook buiten wat er op het veld gebeurt, hoe Steijn erbij zit in zo'n wedstrijd is gewoon lachwekkend.

Bij Utrecht zit er nog meer voetbal in dan bij Ajax. Elke bal is een lange bal zonder plan. Hoe lang gaat Ajax dit nog toestaan?

In het algemeen vind ik dat trainers langer de tijd moeten krijgen. Zeker als het overal binnen een club rommelt. Dus geef ook Steijn de tijd. Een vervanger doet het zelden beter. Zie Schreuder / Heitinga.

22 oktober 2023 om 15:52

Dat komt volgens mij meer doordat we gewoon steeds hele matige vervangers hebben aangesteld met Schreuder, Heitinga en nu Steijn. Zet er eens een buitenlandse trainer neer die zich heeft bewezen in de Duitse of Spaanse subtop. Je kan mij niet wijs maken dat zo'n trainer hier niet meer uit zou halen dan een 17de plek. Je hebt na PSV en Feyenoord gewoon de beste selectie. Waarachter je enkel AZ voor je zou mogen dulden omdat die spits zo makkelijk scoort.

22 oktober 2023 om 15:53

Clement had ik een hele goede optie gevonden. Maar die is nu al opgepikt door Rangers.

22 oktober 2023 om 15:55

We hebben echt niet de op 2 na beste selectie. Gewoon niet. Heel erg misschien dat sommige spelers individuele topspelers horen te zijn voor onze competitie, maar qua samenstelling is deze ploeg gewoon zo lek als een mandje. Geen mentaliteit, geen tactisch inzicht, geen leiders etc.

22 oktober 2023 om 16:03

Met Fifa misschien.. dit elftal gaat echt niet naar het linkerrijtje

22 oktober 2023 om 16:04

@De Toekomst

Mentaliteit straalt af van de top en het tactisch inzicht moet door de top neer gezet worden. En onze leiders (zoals Boomen) word structureel op de bank gezet.

Een ploeg met individuele spelers waarvan er 11 international zijn van een A land mag simpelweg geen 17e staan. En zeker niet als je dat weg zet tov de selecties van de nummers 3-4-5. Dan doet je selectie echt niet onder.

De vraag is, hoe krijg je die groep individuen samen?
Tja, dat is de verantwoordelijkheid van:....

22 oktober 2023 om 18:50

@ Martijn R: hier leg je de vinger op de zere plek. Je kunt iemand wel ontslaan, maar zelden kun je een betere trainer er voor in de plaats nemen. Zeker bij een vroeg ontslag, was de trainer die het overneemt vaak ook al beschikbaar toen de eerste trainer werd aangesteld.

Laat Steijn het seizoen afmaken. Een aantal lastige wedstrijden hebben ze al gehad. Hij eindigt heus wel in het linkerrijtje. Dan heb je nog een hele periode om naar een ideale vervanger te zoeken, of als je bijvoorbeeld Maduro wilt doorschuiven, een trainer klaar te stomen.

22 oktober 2023 om 15:52

Heitinga toen aanstellen en Steijn daarna.. De oplossing was Bosz. Het is allemaal zo simpel, maar als men domme keuzes blijft maken en slechte trainers blijft aanstellen heeft wisselen inderdaad weinig zin. Er moet wel een betere trainer komen.

22 oktober 2023 om 15:59

Knutsen gaat ook niet meer instappen, die heeft wel betere opties gok ik zo. Wie het dan moet gaan doen - geen idee.

22 oktober 2023 om 16:07

@zeballos/de Toekomst

Zelf hoop ik op Hasenhuttl, heeft zichzelf bij Leipzig bewezen en bij Southampton op zijn laatste seizoen na goed gedaan overal. Is een typische Ajax trainer met frivool vooruit voetballende intenties. En het mooiste: hij is beschikbaar.

Vroeger werden dit soort mensen in een dwangbuis gestopt en afgevoerd naar het dichtstbijzijnde hospitaal, tegenwoordig worden ze trainer van Ajax. Zoals ik al in de live zei, de opbouw van Ajax is Hato en Sutalo die de bal 38 keer naar elkaar overspelen om vervolgens een lange bal te geven. Maar niet getreurd, er is vooruitgang geboekt en er zijn aanknopingspunten, want we hebben drie keer gescoord tegen de toenmalige nummer 17. Er zijn trainers voor minder ontslagen. Zijn interviews, van alles wat hij fout doet, storen me nog het meest.

Ik vind het niet terecht om hem obv een nederlaag in uitwedstrijden tegen utrecht if psv weg te sturen dat zijn toch traditionele moeilijke wedstrijden had m dan meteen ontslagen. Daarna komen een rits wedstrijden aan waar er geen excuses meer zijn. Maar ik heb écht geen hoop dat stein dit gaat omkeren

22 oktober 2023 om 15:49

Ben jij niet goed bij je kokosnoot? Het is inmiddels bijna november he. Hij heeft een halfjaar gehad om een fatsoenlijke ploeg neer te zetten en zie hier het resultaat. Als je 8e zouden staan nu was ie nog ontslagen, laat staan nu..

T was niks, tis niks en t word niks.
Als je daadwerkelijk 24/7 bezig bent met ajax geef je die gasten geen vrije dagen, terwijl jij je selectie niet onder controle hebt. Dan ga je daar aan werken, oefenwedstrijden doen zodat je t goede gevoel kan krijgen, maar nee meneer gunt de spelers vrije dagen terwijl de ploeg in een vrije val terecht is gekomen.

Nu tijd!!! Ga aub hassenhuttl benaderen!!!!

22 oktober 2023 om 19:04

Volgens mij zei hij dat hij vrije dagen had gegeven omdat het gros van de spelers toch al weg was wegens interlandverplichtingen, dus kon hij geeneens een elftal op de been brengen voor een oefenwedstrijd. Dus ja, dan maar Ibiza.

22 oktober 2023 om 19:55

Dat maakt geen klote uit. Dan ga je met de selectie aan dr gang die je wel hebt. Het loopt 0,0. Hij heeft zn selectie niet onder controle. Dan is t echt ontiegelijk dom om de 1 week vrij van wedstrijden te besteden aan vrije dagen. Trainen trainen trainen, oefenwedstrijdje regelen, van mij apart 5 tegen 5. Doe iets met die week ipv op ibiza hangen. Toon dat je tijd en energie in t probleem steekt, dit is alleen maar olie op t vuur gooien.

Hij heeft een plaat voor zn kop zo groot, hij kan niet eens zn auto in.

Tja als je vier tegendoelpunten krijgt tegen de nummer laatst die zelfs tegen Almere City niet weet te scoren dan is er echt geen vooruitgang. Verwacht elk moment een aankondiging van het ontslag van Steijn. Slechtste trainer ooit van het slechte ajax ooit

Opgehemeld die Sutalo maar wat valt deze man ongelooflijk door de mand zeg, elke x die stomme foute passes door het midden, ik vindt dit echt een miskoop

22 oktober 2023 om 15:58

Nu gaat Sutalo de fout in maar dezelfde fouten hebben we gezien van Gaaei, Hato, Sosa, Tahirovic, Avila, Medic,taylor. allemaal spelers die dit seizoen vanuit stilstand een onbegrijpelijke bal geven. Als het zo vaak gebeurt is het toch geen toeval meer? Niet bedoeld om Sutalo op te hemelen overigens meer dat de veldbezetting echt dramatisch is in de opbouw.

22 oktober 2023 om 16:37

@Homelander hij gaat vaak genoeg in de fout, hoeveel passes geeft hij wel niet in de voeten vd tegenstander, die jij om noemt maken weleens een fout, dat doet hij elke wedstrijd en dat als kroatische international

Dit is denk ik het slechtste Ajax dat ik ooit heb gezien. Week in, week uit worden dezelfde fouten gemaakt, de tactiek klopt van geen kanten en het is zowel Ajax als zelfs Eredivisie onwaardig.

Compacter kunnen spelen? Hoe krijg je er dan in vredesnaam 4 tegen? Ook al heeft hij niet de spelers die hij wou, er zit echt nog wel gewoon kwaliteit bij. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren teams met minder kwaliteit hele stugge ploegen zien worden in de Eredivisie, doordat ze een kloppende tactiek hadden. Steijn gaat dat bij Ajax niet bewerkstelligen. De vraag is: ontsla je hem vandaag, of laat je je in een week nog twee keer vernederen tegen PSV en Brighton?

22 oktober 2023 om 15:54

'er zit echt nog wel gewoon kwaliteit bij.'

Welke spelers denk je dan aan?

22 oktober 2023 om 15:59

Taylor is wereldklasse.

22 oktober 2023 om 16:15

@noano

Ik zou hier bijna een compliment voor geven...

22 oktober 2023 om 18:53

Sutalo heeft in Kroatie en bij de nationale ploeg echt wel laten zien over kwaliteit te beschikken. Hato heeft ook de potentie. Bergwijn, hoe hopeloos uit vorm ook, heeft het bij PSV gewoon geweldig gedaan in de ED. Forbs heb ik goede dingen van gezien, Berghuis andere seizoenen ook. Denk jij echt dat het puur aan de spelers ligt? Het ontbreekt aan elke vorm van organisatie en spelidee.

22 oktober 2023 om 19:07

@ Fcb_catalunya

Ben ik met je eens maar ik vind het allemaal inclusief Sutalo mee voetballers. Niemand neemt de leiding, niemand corrigeert anderen. Er is veel te makkelijk afscheid genomen van leiders Klaassen en Tadic. Je ziet bijv ook aan Berghuis dat hij kwaliteit heeft maar hij voetbalt meer voor zichzelf. Hij is niet een persoon die een organisatie neerzet of wijzigingen doorvoert tijdens het spel.

22 oktober 2023 om 19:10

Ik vind die Hato's potentie op basis van wat ik gezien heb ook nog wel meevallen. Erg jong nog natuurlijk, maar deelt gewoon zwaar in de malaise mee. Berghuis is volgens mij best wel over the hill aan het glijden inmiddels. Die zie ik niet meer groeien en beter worden dan voorheen, eerder langzaam verslappen. Bergwijn is je topper en een redelijk hoog aangeslagen international, daar moet je het van hebben inderdaad, maar die verliest zo veel krediet dit seizoen. Vraag me af of hij het mentaal gaat opbrengen om door te zetten naarmate hij vaker en harder uitgejoeld wordt. Die denkt ws ook van waarom zou ik nog, dan ga ik wel elders mn best doen.

22 oktober 2023 om 16:33

Ik denk dat ze in Eindhoven zich al handen wrijvend verheugen op een uitslag zoals ze jaren geleden Feyenoord ongelofelijk vernederd hebben.

Of het moet zijn dat Bosz hoopt ooit nog bij ajax terug te kunnen keren waardoor hij zijn spelers na de 5-0 verbiedt er nog meer te maken. Want anders kan hij een terugkeer in de arena wel vergeten.

Ajax gaat geeneens Europees voetbal halen. En elke dag dat ze nog langer wachten raakt dat verder uit zicht. De man krijgt ajax gewoon niet aan de praat, dan moet je de conclusie trekken dat het beter is nu afscheid te nemen. Volgens mij werd marcel keizer ontslagen toen hij het behoorlijk tot goed deed. Hoeveel langer willen ze dan nog wachten met steijn? Totdat nacompetitie een zekerheid is?

22 oktober 2023 om 15:55

En dan een nieuwe coach laten beginnen met Brighton uit en PSV uit, dat is ook een lekker begin.

22 oktober 2023 om 16:10

Nouja als je Steijn nu ontslaat heb je ook niet direct een vervanger he. Dan zal er eerst een interem komen en dan kan je zoeken naar een nieuwe trainer. Daarnaast mag ik hopen dat de fans geen wonderen gaan verwachten in een week als er een nieuwe trainer staat. Die moet wel de kans krijgen om te bouwen.

22 oktober 2023 om 15:57

Nou, het raakt echt niet elke dag verder uit zicht. Maandag bijvoorbeeld. Maandag gebeurt er niks. Is het precies net zover weg als het vandaag eindigde.

23 oktober 2023 om 07:33

Als Ajacied klamp je je vast aan kleine dingen in deze tijden...😉🫣

Ik vond hen eigenlijk niet echt de rug rechten uit zichzelf. Er valt een frommelgoal en dan kwam het vertrouwen er terug in.

Maar dat zou ik niet echt omschrijven als dat de spelers de rug echt rechten in een moeilijke situatie. Er was wat meeval waardoor er een goal valt en daardoor krijg je een boost. Maar ik zag echt geen elftal dat dacht “nu gaan we enorm hard knokken”.

Ik denk eigenlijk niet dat Steijn vandaag ontslagen zal worden. Hooguit volgende week na de wedstrijd tegen PSV, niet eerder. Dat zou echt balen zijn. Steijn moest er na de wedstrijd tegen AZ al uit. Met een nieuwe trainer verliest Ajax denk ik ook wel van Brighton en PSV, maar met Steijn nog aan het roer kan je er de telraam bij pakken en zeker tegen PSV verwacht ik. Met een andere trainer zal de schade tegen die twee tegenstanders in ieder geval beperkt worden.

Maarja, ik verwacht echt geen ontslag. Zou ik eerder raar van opkijken mocht hi vandaag toch ontslagen worden..

22 oktober 2023 om 15:59

Ja, maar dan had Jan van Halst een trainer aangesteld waar Van Gaal en Kroes misschien niet achter stonden en krijg je daarna (mogelijk) weer een nieuwe rel/onenigheid...

Steijn wacht op geld dat is logisch. Dus Ajax moet ingrijpen en die onbenul ontslaan. Dit is te triest voor woorden. Trainers werden voor 2e plekken ontslagen eerder. Nu sta je 17e💀

Niet alleen hij! Met veel boembarie bijvoorbeeld Maduro gehaald. Nou……

22 oktober 2023 om 16:00

Daar kan je natuurlijk niks van zeggen. Maduro is niet voor niets assistent. De opstellingen, wissels en speelstijl zijn helemaal op het conto van Steijn te schrijven. Zelfs als Maduro daar 100% achter staat. Steijn is eindverantwoordelijk.

Ik wil zo graag een Hassenhutl ofzo zien. Een buitenlandse coach die gasten als Taylor gewoon op de bank flikkert en echt een collectief smeed.

22 oktober 2023 om 16:00

Een buitenlandse trainer nadat de buitenlandse TD er een zooitje van heeft gemaakt gaat nooit gebeuren, althans dat lijkt mij de redenatie binnen Ajax. Denk dat we gewoon weer voor een trainer niveau Steijn/schreuder gaan puur omdat er een Nederlander moet staan.

22 oktober 2023 om 16:32

Tsja, dan kan je beter kappen. Zeer laag niveau van Nl'se trainers, behalve Erik, Arne en Peter maar die zijn allen bezet. Had je beter Ron Jans kunnen halen ipv Steijn in eerste instantie.

Ik ben persoonlijk niet zo van een trainer snel ontslaan. Echter je ziet in alles dat er geen chemie is tussen spelers en trainer. Steijn krijgt het mentaal niet goed bij deze spelers. Nee, het is geen topselectie. Maar met deze selectie hoor je wel top 5 te staan. Alles valt of staat met het vertrouwen van de spelers. Steijn die regelmatig mannen bij naam noemt die het mentaal al zwaar hebben. Die een slechte start hebben gekend.

Ik geloof veel, maar niet dat een Sutalo een koekenbakker is. Dan speelde hij niet in het Nationale Elftal van Kroatië. Hetzelfde voor diverse andere spelers. Dat zit echt bij hun in het hoofd. Daar zit het mis en dat is aan de trainer.

Wat ik daarnaast niet snap is het wisselbeleid. Het middenveld was deze wedstrijd het probleem. Nergens te bekennen, sloom, slecht voetballend. Dan met name Tahirovic en Taylor. Waarom grijp je dan niet in?

Als je moet scoren dan breng je, lijkt mij, ook je enige man die recent nog flink gescoord heeft en dat is die Georgiër.

Al met al zie ik daarom vooral fouten bij de trainer. Spelers zonder vertrouwen, foute wissels. Dan kan je helaas maar 1 conclusie trekken.

Ik denk dat iedere trainer die in staat is deze jongens hun vertrouwen terug te geven er met deze selectie top 5 mee zal halen.

22 oktober 2023 om 16:33

Sutalo was deze interlandperiode zelfs nog een keer MOTM bij Kroatië.... Mika scoorde er 5, al was het tegen de lamme en de blinde. Sosa speelt gewoon ook. Zo slecht kunnen ze gewoon niet zijn. Niet P16/17/18 slecht. Top 5 moet gewoon kunnen.

Tuurlijk gaat Steijn niet zelf opstappen. Die heeft zijn hele carrière gewerkt voor clubs als ADO, Sparta en NAC. Die verdient nu waarschijnlijk per maand meer dan dat hij eerder per jaar verdiende bij die andere clubs. Die wacht lekker tot die wordt ontslagen en een flinke zak geld meekrijgt.

PSV heeft al eeuwen de reputatie om ploegen in zwaar weer de helpende hand te bieden.
Hopelijk is dat onder Bosz anders.
Het is voor Steijn ook balen. Het komt niet vaak voor dat trainers die het leuk tot goed doen bij mindere ploegen een kans krijgen in de top. Krijgt hij eindelijk en zeer verdiend de kans en dan stort de hele club in.
Om die reden zou Ajax Steijn niet moeten ontslaan. Hij kan er geen zak aan doen dat de club is ingestort. Dat ligt aan anderen, net als de selectie die hij heeft gekregen.

22 oktober 2023 om 16:11

Hij kan aan een boel zaken niks doen, maar het feit dat wij zonder middenveld spelen is 100 procent zijn schuld. Dat zijn tactische keuzes. Tactisch bewijst hij wekelijks een incompetente trainer te zijn voor Ajax.

En als mensen graag willen dat Steijn een topclub mag blijven trainen willen wij Ajacieden graag een ruil voorstellen met Slot of Bosz.

22 oktober 2023 om 16:11

Deels eens, en in een slecht seizoen kan je als Ajax zijnde inderdaad wel eens verliezen van clubs als AZ, Twente en Utrecht. Maar met dit materiaal moet Ajax toch gewoon winnen van ploegen als Go Ahead, Excelsior, Fortuna, etc. Het is een bijzonder matige ploeg die die Mislintat heeft samengesteld en daar wordt je nooit kampioen mee, maar 17e is wel echt het andere uiterste.

22 oktober 2023 om 16:20

Steijn kun je op dit moment ook niet meer verdedigen. De omstandigheden zijn natuurlijk wel erg rot voor iedere coach, maar dit is wel het andere uiterste hoor. Er is echt niets van een patroon te bekennen in het spel van Ajax. Dat mag je Steijn wel aanrekenen.

Volkomen begrijpelijk. Kijk nou eens naar de clubs die Maurice Steijn heeft gehad: ADO, VVV, Al-Wahda, NAC en Sparta. Afgezien van het oliegeld van Al-Wahda zijn dat allemaal clubs waar je, in vergelijking met Ajax, voor een fooi speelt of traint. Ajax is een Nederlandse topclub die ook met een dergelijke begroting werkt, dus ik zou er niet raar van opkijken als Steijn het hoogste salaris ontvangt dat hij ooit heeft gehad. Zo'n salaris opgeven zou ik niet zo snel doen, zeker niet als je bij ontslag een royale oprotpremie meekrijgt.

Maar ook vanuit sportief oogpunt snap ik dat Steijn zelf niet de handdoek in de ring gooit. Ajax is voor veel Nederlandse trainers een droomclub. Qua club, qua kansen, qua mogelijkheden, iets beters dan Ajax zal voor Steijn nooit meer voorbijkomen. Dus dat hij dan tegen beter weten in blijft hopen dat hij het kan omdraaien begrijp ik volledig.

Daarom is het in mijn ogen zaak dat Ajax met de vuist op tafel slaat, die ontslagpremie voor lief neemt en Steijn uit zijn leiden verlost. Ik neem die man niks kwalijk, ik vind het een hele sympathieke gozer, maar hij is gewoon niet goed genoeg. Ik heb er alle begrip voor dat het Ajax van nu niet meer het gespreide bedje is dat het de afgelopen jaren was. Ik kan het Steijn ook niet kwalijk nemen dat Mislintat zijn eigen gang is gegaan en hem spelers in de maag heeft gesplitst waar hij helemaal niet op zat te wachten. Maar dat is en blijft geen excuus om zo slecht te presteren. Het is gewoon klaar.

Waardeloos dat ie er nog steeds zit, waardeloos dat ie uberhaupt is aangesteld. Puur om de reden dat ie niks kon zeggen over het transferbeleid. En Bosz maar laten lopen. Vd Sar is het middelpunt van alle ellende. Alles komt uiteindelijk bij hem terug.

Van Gaal als Interim coach zou de grootste stunt zijn ooit uit Ajax-geschiedenis. Die man krijgt wel de discipline erin binnen 1 wedstrijd. Weliswaar met betonvoetbal, maar ik kies voor punten ipv mooi voetbal nu. Liever 6x winnen dan 6x verliezen.

22 oktober 2023 om 16:24

Advocaat is dan ook een optie. Betonvoetbal maar wel met een goede organisatie achterin.

Ja hij heeft niet de spelers gekregen die hij wilde. Maar het spel lijkt ook nergens naar.

Ik hoop dat ze zich volgende week revancheren

Oke Steijn wordt ontslagen en welke coach moet het dan worden om hem op te volgen??
En dan gaat het wel goedkomen met Ajax??
Dit is een compleet verloren seizoen en hopelijk gaan ze weer volgend seizoen meedoen en mogen ze het strijdbaar uitvechten met Feyenoord,Psv,Az

22 oktober 2023 om 16:52

Dick Advocaat, die is expert in dit soort klusjes.

22 oktober 2023 om 18:51

Maar die gaat echt niet onder van gaal werken denk ik. Is niet zo n fan van Louis. 2 weken geleden vroeg Genee het aan hem en moest Dick hard lachen wat veel zegt denk ik. Tenzij Louis zich niet met het eerste gaat bemoeien. Denk persoonlijk niet dat je voor advocaat moet gaan

Nee joh, laat em staan joh. Hij kan er niks aan doen hoor. Het is een leermeester pur sang. Is er echt voor de club. Geef em tijd, he got this! 🥸

Lol wat wordt Ajax (en vele fans) gehumbeld zeg. Wat een ongekende situatie, gewoon stijf onderaan staan, wanneer is dat ooit gebeurd hey? Poeh.

Ik ben 24/7 bezig met Ibiza - herstel, Ajax;-))) En het punt koesteren en vol op de aanval. Nu snap ik waarom de spelers in de war raken.....

Dubbel gevoel
Er kan maar een gevoel zijn en dat is ik heb gefaald en blijf falen. Door mijn schuld vernietig ik de club

Ideaal moment om Wiegman aan te stellen als coach na zondag. Geen druk want seizoen is al voorbij in competitie en Europees wordt ook niks meer verwacht. Mooie stap voor haar en in kader van inclusiviteit ook mooie stap van en voor Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren