Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Georges Mikautadze geeft veelzeggend antwoord op vraag over contact met Ajax

Laatste update:

Georges Mikautadze heeft na afloop van de zege van FC Metz op RC Lens (2-1) kort gesproken over het huidige contact dat hij heeft met Ajax. De 23-jarige aanvaller zegt dat hij niets meer heeft gehoord van zijn Amsterdamse werkgever sinds hij terug is in de Ligue 1, tot ongeloof van een journalist van Prime Video.

Mikautadze verkeert in bloedvorm bij Metz. De Ajax-huurling was vrijdagavond goed voor twee treffers in het thuisduel met Lens. Mikautadze, die vorig weekend ook tweemaal trefzeker was tegen het Stade Brest van Marco Bizot, staat nu op negen Ligue 1-treffers dit seizoen.

In Frankrijk lijkt men niet te begrijpen waarom Mikautadze niet is geslaagd bij Ajax. Door zijn goede vorm stelt journalist Samuel Ollivier de vraag of de aanvaller nog iets heeft gehoord van zijn broodheer, waarop hij veelzeggend begint te lachen. “Nee, nee. Echt waar.” Ollivier maakt vervolgens een snijdende opmerking. “Dan hoop ik dat ze Prime Video hebben.” De gebeten Mikautadze reageert. “Dat hoop ik ook voor hen.”

Metz heeft de mogelijkheid om Mikautadze na dit seizoen definitief over te nemen, al is het de vraag of de club kan en wil voldoen aan de koopsom van naar verluidt tien miljoen euro. Mikautadze ligt nu nog tot medio 2028 vast in Amsterdam, waar hij in zijn eerste half jaar geen indruk wist te maken.

Metz heeft nu 26 punten verzameld en staat nu nog maar twee punten achter de veilige vijftiende plek, die momenteel bezet wordt door FC Nantes. Mikautadze kan door zijn doelpunten niet meer stuk bij de aanhang van de Franse laagvlieger.

Mikautadze kwam afgelopen zomer voor liefst 16 miljoen euro naar Ajax toe. In de Johan Cruijff ArenA wist de rechtspoot onder zowel Maurice Steijn als John van ’t Schip niet te presteren. In totaal kwam hij 338 minuten in actie namens Ajax, verdeeld over 9 officiële optredens.

Opvallend genoeg was Mikautadze tijdens de interlandperiode met Georgië wel in vorm in zijn tijd als Ajacied. Zo was de technicus viermaal trefzeker in de oefeninterland tegen Thailand (8-0 winst) en eenmaal tegen Cyprus (4-0 winst). Een maand later zakte Mikautadze dan weer door het ijs bij Ajax tijdens het gênante bekerduel met de amateurs van USV Hercules (3-2 nederlaag).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bizar, wat een koude club zijn we geworden

13 april 2024 om 08:33

Dat is toch altijd wel zo geweest bij Ajax?

13 april 2024 om 08:43

Nee joh. David Endt was jarenlang hartstikke goed in contact met spelers en ook in de periode Overmars werden jongens gewoon heel goed opgevangen. De Argentijnen zijn top geaard evenals de Brazilianen die kwamen in Neres en Antony. Ajax is geen koude club, een club is niet per definitie warm of koud, dat is onzin. De mensen die er nu zitten, die zijn koud. Al snap ik dat er niemand omkijkt naar huurspelers nu, de club staat in lichterlaaie. Het eerste elftal functioneert niet en op bestuursgebied is het 1 grote bende, dan verdwijnen huurspelers (helaas) ver naar de achtergrond.

13 april 2024 om 08:46

Ja klopt ook wel, je hoort vaak dit soort verhalen helaas.

13 april 2024 om 08:46

We zullen daar beide wel met een gekleurde bril naar kijken maar Ajax is, buiten de voor de hand liggende positieve aspecten aan de club, voor mij altijd synoniem geweest aan koud/kil.

13 april 2024 om 08:55

Want jij kunt natuurlijk als geen ander beoordelen dat Ajax een koude, kille club is.

13 april 2024 om 09:27

Bekijk het stuk tussen de palen met Theo Janssen. Dan zal je zien dat Ajax geen koude club is. ON: er zal ook wel een beetje rancune tussen zitten bij Mikautadze aangezien ze nu in een speelstijl spelen wat hem ligt. De kansen die een Taylor, Akpom blijven krijgen is hem niet gegund. Ik denk juist dat hij wel had kunnen renderen met het huidige spel systeem!

13 april 2024 om 09:44

Nee hoor, ook binnen de jeugdteams is de begeleiding veel menselijker en warmer dan vroeger. Ajax is een hele warme club. Heeft Theo Janssen twee weken geleden nog gezegd.

13 april 2024 om 10:37

Ik heb altijd in de buurt van het stadion gewoont. Als ik daar wsd stond het voor mij altijd synoniem voor warm gezellig en ongelooflijk dat ik daar rond mocht lopen tijdens trainingen etc. Ik snap gezien je profiel foto dat jij die ervaring niet hebt gehad, misschien had je er wat vaker moeten komen.

13 april 2024 om 12:09

@ajaxfollowers

Je kan beter vragen aan spelers die het niet hebben gered of de club zo warm was. Natuurlijk zal het voor de 'investeringen' allemaal heel warm aanvoelen, maar BVO voetbalclubs, zijn totaal niet warm. Enkel als je presteert en ze je kont ingaan, wat dus betekent dat het niet warm is.

Of wel.

13 april 2024 om 17:40

Ik snap echt niet dat ze daar niet een paar oud spelers voor aannemen. Je hoopt toch ook dat spelers tijdens zo'n periode opbloeien zodat ze nog van waarde kunnen zijn. Dat contact moet juist warm zijn.

13 april 2024 om 22:03

david Endt een legend als het gaat om het begeleiden van spelers. Ooit een keer mee gesproken en dat lijkt me oprecht een warme man met een goede persoonlijkheid.

1 grote bende en niemand die er wat aan veranderd bij Ajax

13 april 2024 om 11:48

Tja, het trieste is dat het contact met verhuurde spelers niet de allerhoogste prioriteit is. Als je dan een AD en een TD mist dan blijven dit soort dingen liggen. Laat onverlet dat het een schande is.

Eén grote schande is onze club geworden in de afgelopen 2/3 jaar, sinds het vertrekt van Marc. Een ongekende bende op ieder vlak binnen de organisatie

13 april 2024 om 08:59

Ook toen was er onrust, alleen de resultaten verbloemen dit... dossier Bergkamp, Jonk en Bogarde bijvoorbeeld.

13 april 2024 om 09:15

Tuurlijk zijn er toen ook fouten gemaakt door de directie toen der tijd. Het blijft mensenwerk en waar mensen werken, worden er fouten gemaakt. je noemt 3 dossiers op in een tijdspanne van ca. 10 jaar onder Van der Sar en Overmars. Is nog wel een verschil tussen de afgelopen 2/2.5 jaar en de 10 jaar daarvoor.

13 april 2024 om 09:35

Eerlijk is eerlijk. Qua bestuur is het bij Ajax altijd al een pleuriszooitje met een portie kemphanen waar je u tegen zegt. Het is momenteel alleen wel erg extreem.

Dat is wel een slecht verhaal, dacht dat Michel Kreek hier juist voor was aangesteld!

13 april 2024 om 09:07

Ja inderdaad, dacht ik ook aan. Wat is hij in godsnaam aan het doen dan? Alleen bellen met Conceicao zeker...

13 april 2024 om 10:06

Er zijn volgens mij zeven verhuurde spelers, lijkt me toch dat je die even kunt bellen. Al is het wel lastig dat Mikautadze alleen Frans spreekt en Kreek wellicht niet.

Het is ook in alle geledingen een puinhoop volgens mij. Het wordt de hoogste tijd dat er in alle lagen koppen gaan rollen! Zowel technisch als bestuurlijk. En dan creëren ze als eerste de functie Head of coaches….. Tja prioriteiten….

We hebben nota bene Michel Kreek die de verhuurde spelers zou begeleiden. Echt alles maar dan ook alles gaat fout.

Ik hoorde veel mensen zeggen dat deze gozer er niks van kon. Je zag alleen direct wel de techniek en de balbeheersing. Ik denk nog steeds dat dit geen echte Ajax-spits is, maar als je in 15 Ligue 1-duels bij een degradatiekandidaat 9 goals maakt en 3 assists levert moet je wel wat kunnen hoor. Dat alles ook nog zonder wedstrijdritme.

13 april 2024 om 09:23

Helemaal mee eens. Enkele weken geleden zei ik op VZ ook zoiets en het werd afgedaan met: “hij scoort een paar penalties”.
Deze jongen gaat na een compleet mislukt avontuur met 0 vertrouwen naar een degradatiekandidaat in Frankrijk en begint er alsnog op los te scoren. Gaat lekker daar in Amsterdam.

13 april 2024 om 09:39

Het voorbeeld dat we de malaise niet moeten overdrijven. Dit seizoen is rampzalig en het slechtste seizoen ooit. Maar in een stevig tactisch keurslijf komen genoeg spelers tot wasdom en zou je "gewoon" derde worden. Wie weet wat je dan met nog wat gerichte aankopen kan doen.

13 april 2024 om 13:39

Zeker waar, aankomende zomer wordt een make or break voor Ajax. Ze kunnen weer aansluiting vinden met wat gerichte aankopen, maar ook verder afglijden als er verkeerd ingekocht wordt.

Even hopen dat Almere City de nieuwe Ajax wordt.

Ze zijn bij ajax eerder druk om hun eigen baan te redden en lastpak (in hun ogen) Kroeg eruit te werken lijkt het!

Maakt niet uit, zij hebben rijkhoff.

Ik denk dus oprecht dat het beter zou zijn om Brobbey te verkopen. Om dan vervolgens met Conceicao en Mikautadze verder te bouwen. Heb je toch 2 prima spelers om op te bouwen en heb je wat extra geld van Brobbey.

13 april 2024 om 10:00

Helaas heeft Porto een verplichte koopoptie van 10 miljoen euro als hij 25 keer minimaal een helft heeft meegespeeld. De kans is dus levensgroot dat Porto hem voor een fooi terug krijgt. Zo'n Mikautadze komt ook niet meer terug als Metz erin blijft. Jammer want daar zou ik veel liever mee spelen dan met overbetaalde vedettes als Bergwijn en Berghuis.

13 april 2024 om 14:56

Mikautadze is een spits dat goed rendeert bij een laagvlieger maar we hebben kunnen zien dat het niveau verschil toch groot is en een heel ander manier van voetballen hier in Nederland. Ajax had hem bijvoorbeeld beter in Nederland kunnen verhuren bij een middenmoter zodat hij alvast kan wennen.

14 april 2024 om 09:53

In Nederland redde hij het ook niet bij een laagvlieger

Goede spelers verkeerd gebruiken door zwakke trainers.

Het verhaal van de afgelopen twee seizoenen; ik zeg niet dat Ajax tweemaal kampioen had kunnen worden, maar meer capabele managers en trainers hadden meer uit de spelersgroepen van dit en afgelopen seizoen kunnen halen.

Voor mij is de rode draad dat er te ver is afgeweken van de "cruijff lijn" - te weinig mensen direct uit de voetbalwereld, of gebrek aan Ajax-DNA. Heitinga en Van 't Schip zijn ook geen supermensen gebleken, maar beide hebben wel een serie kunnen neerzetten en (al was het tijdelijk) rust en stabiliteit kortstondig terug weten te brengen. De grote fout erachter was -in mijn optiek- dat het in beide gevallen Michael Reiziger had moeten zijn.

Nu is er ondanks alle onrust een kans: Wim Jonk is beschikbaar, Winston Bogarde, Edgar Davids, Dennis Bergkamp, Fred Grim, Wesley Sneijder, misschien zijn Michael Reiziger en Nigel de Jong los te pulken bij de KNVB en wie weet: Erik ten Hag en Christian Eriksen. Mensen met staat van dienst bij Ajax, doe er wat goeds mee. Maak ze trainer, laat ze anderen assisteren: haal dat Ajax-gehalte en dat Cruijffiaanse terug naar de club.

13 april 2024 om 10:20

Michael Reiziger is weg gegaan omdat hij geen eerlijke kans heeft gekregen. Laten we eerlijk zijn dat Reiziger het meer verdiende dan Heitinga. Kampioen worden met jong Ajax is een prestatie van formaat, Heitinga stond geloof ik vrij ver onder aan op dat punt. Ik denk dat Reiziger een prima hoofd trainer zou zijn bij Ajax maar gaat hij niet meer doen denk ik.

Die is binnen Ajax allang afgeschreven al scoort hij er nog 5, het is een aankoop van Mislintat dus hij moet eruit zo simpel is het.

Als supporter schaam ik me voor m'n club, het is niet eens club maar een bedrijf, mensen zijn maar nummers.

13 april 2024 om 11:14

En toch denk ik als hij goed gebruikt word het een aardige speler is. Met de ene trainerswissel naar de andere krijg je ook verschillende opstellingen en systemen want al die trainers willen toch wat anders doen dan de vorige. Ik denk dat Ajax eerst eens een stabiele basis moet gaan creëren en dan pas gaan kijken welke spelers passen wel en welke niet en wat hebben we nodig om weer een leuke selectie te hebben waar ze resultaten mee kunnen halen.

Neem aan dat de sponsering ook nog wel een probleem gaat worden i.v.m. wellicht geen Europees voetbal. Neem aan dat er clausules in de contracten staan waarin staat dat ze Europees moeten spelen anders is de sponsering natuurlijk ook veel minder waard als je minder zichtbaar bent.

Een speler die ze voor 16 miljoen euro hebben gekocht?! De rot zit wel heel erg diep in Amsterdam. Die hele organisatie ligt plat en er is blijkbaar niemand die de handen uit de mouwen steekt en dit soort dingen oppakt. Dan kan je nog zoveel geld hebben of hebben gehad, als mensen niet goed willen werken dan heb je er helemaal niks aan.

Het is zo makkelijk. Je pakt je favoriete livescore app en zet alerts op de wedstrijden van Metz. Als ze gewonnen hebben en hij heeft gescoord of het goed gedaan stuur je aan appje om hem te feliciteren. Dan weet hij ook dat het gezien en gewaardeerd wordt.
Af en toe vraag je even hoe het gaat etc.
Daar heb je echt geen dagtaak aan hoor.
Belachelijk dat Ajax zelfs dit niet goed kan verzorgen.

Volgens mij was dat de taak van Huntelaar, maar die zit met een burn-out thuis

13 april 2024 om 13:32

Nee, Michel Kreek.

Mislintat kocht ook gewoon een zwik spelers zonder naar balans te kijken. Hij kocht twee spitsen, terwijl Brobbey er al was. Ik denk nog steeds dat niet al die spelers echt slecht zijn hoor. Mikautadze heeft volgens mij nauwelijks in de spits gespeeld, maar vooral op 10 of de vleugels. Dat zijn niet zijn posities. Datzelfde gebeurde met Akpom, maar toen hij wel eens mocht invallen of zelfs starten als spits begon hij ook te scoren. Mikautadze is volgens mij best een goede spits, wat hij nu bij Metz in Ligue 1 laat zien, waarmee hij de voorheen gedragen kritiek dat zijn goals vorig seizoen maar in de Ligue 2 gemaakt werden logenstraft. Maar ja, je moet zo iemand wel een eerlijke kans geven. En niet 1x in de spits gooien in een slecht draaiend elftal en ''zie je wel'' roepen als hij zelf geen indruk maakt. Ajax moet Brobbey komende zomer verkopen voor veel geld en Mikautdaze lekker in de spits zetten.

Niemand in het buitenland begrijpt nog wat van Ajax. Gewoon even de RVC raadplegen, dan is alles zo maar duidelijk;-))

Kreek is er niet meer werkzaam lees ik de j het stukje van Tahamata. Dus dat hij geen contact onderhield is logisch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren