Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronaldo vijf wedstrijden geschorst na rode kaart in El Clásico

Laatste update:

Cristiano Ronaldo zal de komende vijf wedstrijden bij Real Madrid toe moeten kijken, zo heeft de Spaanse bond maandagmiddag bekendgemaakt. De Portugees werd zondagavond in de wedstrijd om de Spaanse Supercopa tegen Barcelona met twee keer geel van het veld gestuurd en gaf de scheidsrechter vervolgens een duw.

Ronaldo kreeg zijn eerste gele kaart toen hij zijn shirt uittrok na het scoren van de 1-2 en moest na een vermeende schwalbe met zijn tweede gele prent acht minuten voor tijd definitief inrukken. De aanvaller ontstak vervolgens in woede en deelde een duw uit aan scheidsrechter Ricardo De Burgos. Die laatste actie komt hem nu duur te staan: hij is één wedstrijd geschorst voor de indirecte rode kaart en nog eens vier voor het ‘agressief bejegenen’ van de scheidsrechter.

Als de straf blijft staan moet Ronaldo de return tegen Barcelona en de competitiewedstrijden tegen Deportivo La Coruña, Valencia, Levante en Real Sociedad aan zich voorbij laten gaan. De Koninklijke gaat naar verwachting wel in beroep tegen de sanctie.

Vijf wedstrijden schorsing is...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
14 augustus 2017 om 15:52

Iemand die onterecht wordt bestraft hoort gewoon eigenlijk vrijgesproken te worden. Het was geen schwalbe, dus die kaart zou geseponeerd moeten worden. Wat hij daarna doet is natuurlijk niet handig. Maar er is hem onrecht aangedaan.

14 augustus 2017 om 15:57

Dit slaat nergens op. Messi deed precies hetzelfde in de classico van 2009, en kreeg 0 wedstrijden schorsing.

14 augustus 2017 om 16:51

Heb je daar beelden van?

14 augustus 2017 om 16:57

Eerst je shirt uitdoen en vervolgens een schwalbe maken is 2x geel. Gewoon stom. En ja een Schwalbe..want hij draait zich om 'tijdens/na de val met en blik van ik wil een strafschop. terwijl er niet veel aan de hand was. Was hij gewoon opgestaan en verder gelopen dan was er niets aan de hand geweest en in mijn ogen geen schwalbe. Door zijn eigen gedrag geeft hij in mijn ogen aan dat er sprake is van een schwalbe.

Suarez was ook een schwalbe in mijn ogen, maar dat heeft niets met deze situatie te maken.

14 augustus 2017 om 17:47

https://twitter.com/nathenmcvittie/status/89709654...
Alsjeblieft.

14 augustus 2017 om 17:56

@-NEC-, Sorry, maar dat is wel een kromme redenering. In de spelregels staat dat je een gele kaart niet kunt seponeren. Dus dat ene duel ondanks een fout blijft staan. Dat hij vervolgens de scheidsrechter duwt is oliedom. Daar staat tussen 4 en 12 wedstrijden voor. Dat hij er maar 4 krijgt is absoluut matswerk! Het riekt naar klasse justitie. Iemand met zijn status en voorbeeldrol zou beter moeten weten.

14 augustus 2017 om 17:59

@asensio7, jou argumentatie ook niet. Jantje kwam weg met moord, oh dan kunnen we pietje ook niet veroordelen, dat gaat een beetje ver. Dat Messi er in het verleden mee weg is gekomen is een blunder, maar staat los van deze situatie

14 augustus 2017 om 19:37

Link werkt niet, maar ik geloof je. Maar als we oude koeien uit de sloot gaan halen... Mourinho die voor het in het oog prikken van de op dat moment hulptrainer van Barcelona Vilanova 1 wedstrijd voorwaardelijk krijgt? Die hij uiteindelijk nooit uitgezet heeft. De talloze aanslagen die Messi te verduren heeft gekregen door vele spelers van Madrid? Waar nooit achteraf actie op ondernomen is, ook al is dit wel mogelijk in Spanje. Zullen we het daar ook over hebben? Ik ben blij dat jullie club het nu zo goed doet, Real haalt een ontzettend hoog niveau, maar laten we niet doen alsof Real in het algemeen benadeeld wordt. Over een jaar gezien hebben ze, en/of de concurrentie juist niet, meer gelukjes dan ongelukjes.

14 augustus 2017 om 15:50

De kaart was onterecht maar Ronaldo moet nog steeds volwassen genoeg zijn en niet de scheids duwen, dus een terechte straf.

14 augustus 2017 om 15:57

Maar hoeveel wedstrijden schorsing krijgt deze scheidsrechter na de onterechte rode kaart en de onterechte penalty? Minstens net zo veel toch? Lijkt mij ook een slecht voorbeeld voor de jeugd als de leidinggevende een van de twee partijen voortrekt.

14 augustus 2017 om 17:56

Straf is een wedstrijd te hoog, de vier voor een lichte duw is normaal, de extra wedstrijd voor de vermeende schwalbe is niet terecht.

14 augustus 2017 om 18:13

De tweede kaart die hij krijgt is niet voor een "vermeende schwalbe", maar voor het misleiden van de arbitrage. Volkomen terecht dus.

Hij had zn tweede kaart van mij ook al mogen hebben voor het na-apen van Messi. Maarja je moet wat als je zelf niet creatief bent.

14 augustus 2017 om 18:15

Ik ben neutraal tussen Barca en Real en vond het eerst ook totaal geen schwalbe. Nu ik echter 25x de beelden heb terug bekeken zie je duidelijk dat Ronaldo schreeuwt en gebaart om een penalty, wat gewoon geel waard is. De val zelf is geen penalty noch een schwalbe, net zoals bij Suarez overigens.

14 augustus 2017 om 15:50

Wie zich misdraagt en met de scheidsrechter fysiek communiceert verdient zijn straf. Mocht hij dat niet hebben gedaan was het gewoon een wedstrijd geweest.

14 augustus 2017 om 15:53

Beetje overdreven. De scheids maakt een belachelijke beslissing door een speler onterecht het veld uit te sturen. Tuurlijk word je dan helemaal gek (zeker de sporter Ronaldo) en geeft ie hem een klein duwtje. Moeten het niet erger maken dan het is. Scheidsrechters staan boven de spelers tijdens de wedstrijd, maar als je achteraf ziet dat je zo'n fout maakt kan je dat duwtje best begrijpen.

14 augustus 2017 om 16:00

Tuurlijk. Laten we " kleine duwtjes" gewoon toestaan.

Geef je meteen even aan waar de grens ligt tussen een " klein" duwtje en een " gewone" of een " harde" duw, dan?

of zullen we gewoon bepalen dat je met je poten van de scheids af blijft?

Ik ben benieuwd of Real hiertegen in beroep gaat. Daarmee kan hij de return spelen, alleen kan je je afvragen in hoeverre Ronaldo daar echt nodig is.
Tel daar bij op dat een schorsing door beroep ook hoger kan worden... Lastig.

14 augustus 2017 om 15:50

Lijkt mij wel toch? Al kan je de return al als formaliteit afdoen.

14 augustus 2017 om 16:02

Naja gister heeft hij ook maar een paar minuten mee gedaan. Ronaldo is geweldig, maar heel Real Madrid is momenteel gewoon geweldig.

14 augustus 2017 om 16:12

Paar minuten meegedaan maar maakte alsnog het verschil.

14 augustus 2017 om 15:50

Je kan volgens mij niet in beroep gaan tegen een schorsing door 2 gele kaarten.

14 augustus 2017 om 15:54

Schorsing is voor het duwen, niet de gele kaarten.

14 augustus 2017 om 15:54

Inmiddels ook in het artikel aangevuld:
"hij is één wedstrijd geschorst voor de indirecte rode kaart en nog eens vier voor het ‘agressief bejegenen’ van de scheidsrechter."

Tegen dat tweede stuk kan Real sowieso in beroep.

14 augustus 2017 om 19:51

Tegen die rode kaart kunnen ze idd niet in beroep (2x geel) en tegen die duw kunnen ze wel in beroep maar dat is kansloos. Onder aggressief bejegenen valt al schreeuwen, dus een scheidsrechter aanraken is al helemaal uit den boze. Laat staan een duw(tje). Als ze in beroep gaan is de kans alleen maar groter dat de straf nog hoger uitvalt.

14 augustus 2017 om 16:15

Ik denk bij Barca bij uitstek de ploeg is waarvan je nooit na 1 overwinning van hebt gewonnen over 2 wedstrijden

14 augustus 2017 om 16:27

Neem aan dat Barcelona niet hetzelfde geluk heeft als tegen Psg. Maar ja gisteren was ook duidelijk dat Barcelona voorgetrokken werd. Afwachten wie de bond als winnaar wilt hebben, na gisteren lijkt de keuze gevallen te zijn op Barcelona.

14 augustus 2017 om 16:57

Waarop gebaseerd?

14 augustus 2017 om 17:01

@false9

Makker, stel je niet eens zo aan zeg. Ja de penalty was onterecht, maar daarvoor was er een zuivere van Ramos op Messi. In de plaats van zo op de ref te vitten, zou Ronaldo beter eens naar zichzelf kijken. Nergens voor nodig om je shirt uit te trekken en wat te provoceren als je net de 1-2 gemaakt een kwartier voor het einde terwijl er ook nog een terugmatch is. Messi deed het in de allerlaatste seconde in het Bernabeu bij een zekere overwinning. Daarna zoekt hij gewoon al te graag naar die penalty die er absoluut geen was (je zag gewoon aan zijn gebaren dat hij een penalty wou) en dan is dat terecht een 2de geel. Dom van Ronaldo, simpel.

Beide ploegen waren gisteren trouwens totaal niet indrukwekkend, maar Real heeft de uitslag in hun voordeel kunnen trekken na 2 fantastische, individuele doelpunten. So be it, voor Barcelona is het misschien beter aangezien het steeds duidelijker wordt zo dat er versterking nodig is.

14 augustus 2017 om 17:52

Die van Ramos op Messi was Absoluut geen strafschop. Messi was uit balans en probeerde er wat uit te slepen. Het geval van Ronaldo was geen strafschop maar zeker geen geel. Terwijl bij Suarez het wel geel was, die gozer lag echt twee minuten lang te rollen over de grond, er was geen contact.

En als je al speler een klein duwtje krijgt en uit balans op de grond valt kijk je automatisch naar de scheidsrechter, dat is logisch. Dat is geen geel, want anders moet je als scheidsrechter bij elke keer dat een speler op de grond ligt en jou richting kijkt geel geven. Dan was dat van Messi met Ramos ook geel voor Messi want die wilde ook een strafschop wat het niet was.

En 1-3 onderuit gaan voor eigen publiek terwijl de enige goal een schwalbe was en de 1-3 viel tegen tien man is nooit goed. Barcelona heeft serieuze problemen, die gaan echt niet in de aankomende twee weken opgelost worden.

14 augustus 2017 om 17:56

False 9 die tackel van Casemiro op messi dan??? Had ook gewoon rood moeten zijn

14 augustus 2017 om 18:00

Welnee, daar was niet zoveel aan de hand. Messi werd nauwelijks geraakt, stond weer op en ging weer verder voetballen. En even later nam Messi Casemiro te grazen, ook dat werd alleen met geel bestraft.

14 augustus 2017 om 18:32

@false 9

Als je de fase van Ramos afdoet als "absoluut geen penalty" dan ben je zo subjectief als het maar kan. Dat Messi uit balans is klopt, maar doet hier niets ter zake. Je moet jezelf gewoon 2 vragen stellen:
Raakt Ramos de bal? Nee
Raakt Ramos Messi? Ja
Ik denk dat daaruit een strafschop afleiden toch niet iets geks is?

Over Suarez geef ik je meer dan gelijk. De Ronaldo fase is moeilijk te beoordelen. Hij is idd op volle snelheid, maar voor mij geeft het zoeken (wat half tegen Umtiti aanlopen) de doorslag om het als een schwalbe te bestempelen. Maar hier is er zeker discussie over mogelijk, dus voor mij had geel ook niet gemoeten.....maar wel gekund en dat is gebeurd dus. Uiteindelijk is het vooral die eerste kaart die hem nekt en die was echt nergens voor nodig.

Tenslotte, Barcelona was idd slecht. Speelden ook gewoon met 10 man want Deulofeu heeft een uur lang geen knikker goed geraakt. Van zodra hij er af was, zag je een beter Barcelona. Ik denk dat Barcelona wel mogelijkheden had om te scoren (de 1-2 komt er na een reuzekans voor Rakitic nota bene), maar het was veel te weinig. Real was veel gevaarlijker wanneer ze in de aanval waren.

14 augustus 2017 om 16:27

Goed dat het dit keer bestraft wordt, want Ronaldo is in het verleden vaak weggekomen zonder bestraft te worden, na een vuistslag aan de tegenstander.

14 augustus 2017 om 17:59

Appels en peren ben je aan het vergelijken, dit gaat om een wedstrijd schorsing wegens een vermeende schwalbe en vier voor een licht duw in de rug van de scheidsrechter waarbij de scheidsrechter niet ten val kwam.

Uiteraard wordt hij bestraft want je mag de scheidsrechter niet express aanraken echter er is geen relatie met eerdere vermeende overtredingen tegen tegenstanders.

Schandalige beslissing in plaats van kwijtschelden dit ongelofelijk!

14 augustus 2017 om 15:50

Niks schandaligs aan. Met je poten van de scheids afblijven. Hoe dan ook.

14 augustus 2017 om 16:01

Speel die "barcelona-kaart" nou gewoon lekker even niet tegen mij want dat gaat echt niet op. Ik heb meer sympathie voor Real dan voor Barcelona, en voor beide clubs eigenlijk uberhaupt maar heel weinig.

Dus als een Barcelona speler doet wat Ronaldo deed, dan mogen ze hem van mij ook 4 wedstrijden schorsen. Graag zelfs.

Dat protesteren van Barcelona komt me ook mijn strot uit, inderdaad.

14 augustus 2017 om 16:06

@ Fcbakkerunited: waarom er nu meteen zielig een Real vs Barca discussie van maken??
Je blijft gewoon van de scheids af, klaar!
En inderdaad vind ik het Spaanse "voetbal" steeds minder leuk. Enerzijds vanwege het theater, discussies en aanstellerij en anderzijds vanwege mensen zoals jij waarbij je voor of tegen de 1 moet zijn....

14 augustus 2017 om 16:08

@michiel2424

Ik heb echt exact hetzelfde. Zowel Real- als Barcelonafans wijzen altijd direct naar de concurrent. Ze doen die vervelende dingen gewoon aan beide kanten net zo hard. Ik kan de Spaanse competitie er gewoon amper door kijken. Al dat theater en misbaar. En vooral dat domme gewijs naar elkaar. Maakt liefde echt zo blind?

14 augustus 2017 om 16:10

Wat heeft hij nou met het spaanse voetbal te maken?

14 augustus 2017 om 16:10

Wat heeft hij nou met het spaanse voetbal te maken?

14 augustus 2017 om 16:12

Ramos en consorten doen precies hetzelfde. Als dit soort spelers voor elke keer dat ze met de scheids in discussie gaan worden bestraft, dan hadden een hele hoop spelers in La Liga geen voetbalcarrière gehad.

14 augustus 2017 om 17:13

@fcbakkerunited, ja en als het andersom is, gebeurt precies hetzelfde. Jij speelt zojuist tegen iemand de barca kaart die niet eens een voorkeur heeft voor barca, dus wie moet er nou objectief zijn? Als jij objectief had deelgenomen aan deze discussie dan had je gewoon gezegd dat Ronaldo met z'n handen van de scheids af moet blijven. Ongeacht of die kaart terecht is of niet. En tegen mij hoef je de barca kaart ook niet te spelen want ik vind het beide k*t clubs. #UNITED

14 augustus 2017 om 17:17

@fcbakkerunited
Jij doet nu toch precies hetzelfde waar je anderen zo om vervloekt? Als iedereen nu eens begint door naar het gedrag van de eigen spelers te kijken in plaats van meteen naar de rivaal te wijzen....dat maakt het voor iedereen een stuk prettiger. Menig Barcelona fan kan vast ook een lijstje opnoemen met Real spelers die zich misdragen richting de scheidsrechter maar dat is hier helemaal niet het punt.

14 augustus 2017 om 17:37

@michiel2424 en @migi84, met name clasico's zijn verschrikkelijk. Al dat gehuil, gejammer, wat een treurige ontwikkeling voor het voetbal. Mourinho heeft het daar niet beter gemaakt. Nog steeds twee clubs waar ik niks mee kan hebben door dat zielige gedrag van staf en spelers. Nu ook weer. Niet te kijken zo een wedstrijd.

14 augustus 2017 om 18:02

Nou dan heb je een geweldige tweede helft gemist. Overigens valt het aantal echte zware overtredingen tegenwoordig reuze mee. Sinds Mourhino weg is, voetbalt Real weer en weten zo zo regelmatig te winnen van Barcelona.

14 augustus 2017 om 18:11

mee eens was gewoon heel erg dom van Ronaldo

14 augustus 2017 om 18:51

Gebeurt volgens mij bij Real ook, net als de meeste Spaanse ploegen. Het gaat hier om het incident met Ronaldo, en dat moet gewoon beoordeeld worden met een straf. Je kan een Scheidsrechter niet zo duwen, dat is gewoon een schorsing waard.

14 augustus 2017 om 15:52

Waarom zou dit kwijtgescholden moeten worden?!

14 augustus 2017 om 15:58

En dan? Heb je een vrijbrief om maar aan hem te zitten? Nee, natuurlijk niet! Ronaldo komt nog goed weg imo..

14 augustus 2017 om 15:58

De scheids kan een fout maken, is helaas ook maar een mens dat geeft je natuurlijk geen vrijbrief om hem te duwen. Dat gezegd hebbende vind ik 5 wedstrijden wel heel erg overdreven, zo heftig was het nou ook weer niet.

14 augustus 2017 om 16:05

Hij naait zichzelf. Ronaldo moet gewoon opstaan en verder spelen en niet verontwaardigd om een penalty vragen want hoewel het geen schwalbe was, was het natuurlijk ook geen penalty. Had hij er niet om gevraagd, dan had de scheidsrechyer hem vermoedelijk niet met geel bestraft.

En ja, je moet maar je shirtje aanhouden bij het vieren, vind dat altijd zo'n domme kaarten. Eigen schuld, dikke bult.

Dan nog die reactie die niet door de beugel kan. Van de scheidsrechter blijf je af, punt.

14 augustus 2017 om 16:08

Haha nee. Je bent scheidsrechter op het hoogste niveau en fluit een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. Ronaldo trok zijn shirt uit. Geel. Ronaldo word aangeraakt en valt en vraagt om een penalty. Geen gele kaart. Ook al vraagt hij er zoveel om, het is geen schwalbe dus geen geel. De scheids faalt hier.

14 augustus 2017 om 16:10

Mja ik denk dat het weinig had uitgemaakt. Je ziet vaak genoeg dat spelers alsnog bestraft worden, ook al staan ze snel op. Zeker in zo'n beladen wedstrijd met een speler die er toch redelijk om bekend staat. Hij zal wellicht ook gedacht hebben een gouden beslissing te hebben gemaakt door Ronaldo rood te geven (je weet dat het in de media komt).

14 augustus 2017 om 16:12

De scheids faalde absoluut.

Maar al stuurde hij hem van het veld omdat zijn haar niet goed zat. Je geeft de scheids geen duw.

14 augustus 2017 om 16:13

Jammer voor hem. Voor shirts uittrekken staat geel, ook als je een goal viert en zelfs als je het doet voor een emotionele reden (zie Nouri, Chapecoense etc). Dat Ronaldo al geel had maakt dan niet uit, hij wist dit ook wel. Dat hij daarna een duw geeft maakt het alleen maar meer gerechtvaardigd. Heel goed dat ze ook superster Ronaldo eventjes met beide benen op de grond zetten. Niemand is groter dan de regels omtrent respect, ook hij niet.

14 augustus 2017 om 16:22

Je kan vinden dat de scheidsrechter geen 2e gele kaart hoeft te geven maar volgens de spelregels kan het wel. De term schwalbe bestaat helemaal niet in de regels, het gaat om het misleiden van de scheidsrechter.

Dit kan door middel van simulatie (een schwalbe genoemd door het publiek) maar ook door na een gewoon duel waar je op de grond terecht komt overdreven om een vrije trap/penalty vraagt.

14 augustus 2017 om 16:31

ronaldo faalt in deze situatie veel meer dan de scheidsrechter!!

14 augustus 2017 om 18:03

Dus zijn de vier wedstrijden wegens de lichte duw terecht echter de wedstrijd voor een niet bestaande schwalbe slaat nergens op.

14 augustus 2017 om 21:43

Het is gewoon een belachelijke regel dat je daar geel voor geeft.
Heeft totaal niks met het regelement te maken.

14 augustus 2017 om 15:56

Waarom? Meneer moet eens volwassen worden en zijn handen thuis houden. 4 wedstrijden voor het onheus bejegenen van een arbiter mag ie niet eens mee klagen.

14 augustus 2017 om 16:00

Geval van bedrijfsblindheid?? Je moet met je handen (etc) van de scheidsrechter afblijven. Als mijn baas mij aanspreekt op een fout ga ik hem toch ook niet tegen de grond duwen/timmeren? Als ik dat doe kan ik op staande voet worden ontslagen. Nee, dit is een geheel terechte straf die wat mij betreft nog wat forser had mogen uitvallen. Vergeet niet dat je hiermee een precedent creeert, als een andere speler nu 10 wedstrijden krijgt voor het duwen van een scheidsrechter heb je de poppen aan het dansen..

14 augustus 2017 om 16:04

Maar het was geen fout van Ronaldo. Als je baas je zomaar de schuld geeft zeg je er toch ook wat van?

14 augustus 2017 om 16:06

Inderdaad, dan zeg je daar wat van.

14 augustus 2017 om 16:07

En als jij je baas een duw geeft, heb je ook een probleem.

14 augustus 2017 om 16:08

Zeggen inderdaad, niet duwen.

14 augustus 2017 om 16:09

Geen fout van Ronaldo? Hij duwt de scheidsrechter!! Of je dat nou hard of zacht doet, je bent gewoon fout. Dus is deze schorsing meer dan terecht. Ik maakte een metafoor om het even duidelijk te maken dat dit soort acties gevolgen heeft, in het normale leven en dus ook bij voetbal.

14 augustus 2017 om 18:04

CRMadrid7 idd dan zeg je er wat van, dan duw je hem niet!!

14 augustus 2017 om 16:15

Als je dit onbestraft laat, geeft dit bijna een vrijbrief voor de jeugd/senioren op de amateur velden, want als Ronaldo het mag......

14 augustus 2017 om 16:34

En terecht ,je kon ook zien hoe erg dat Messi in zijn hoofd zit.

14 augustus 2017 om 20:00

Mensen vergeten dat neymar 3 wedstrijden kreeg voor een applausje naar de scheids ronaldo duwt te scheids niet hard ofs maar daar gaat het niet om er is duidelijk een regel hier tegen en wat zou je zeggen als het suarez was lekker voor hem is terecht ?

Fijn gelukkig niet hele grote wedstrijden maar alsnog balen dat hij er niet bij is.

Prima schorsing. Met je poten van de scheidsrechter afblijven. Hadden er nog wel 2 of 3 bij gemogen van mij.

14 augustus 2017 om 16:19

Gelukkig voor jullie Real supporters ja. Hij heeft gewoon gelijk, eerst huilend op de grond liggen en daarna nog duwen, gewoon terecht al kwamen er meer bij.

14 augustus 2017 om 15:56

Mocht je willen. Ook zonder Ronaldo zal je met pijn in je hart toekijken hoe Real domineert en als ze hem voor de zoveelste keer hebben afgeschreven komt hij weer keihard terug.

14 augustus 2017 om 16:02

Want de scheids is zo heilig. Die man had veel meer dan een duwtje verdient voor die onterechte gele kaart.

14 augustus 2017 om 16:03

Mwa, geef m dan direct 5 voor het duwen, en niet 4+1(die rode kaart)

14 augustus 2017 om 16:05

Ten eerste zijn het handen en armen wat mensen hebben, een beetje respect is gewenst, ten tweede zo een onschuldig duwtje meteen beboeten met vijf wedstrijden ? waar zijn ze daar mee bezig, de scheidsreschters mogen wel fouten maken en als iemand dan commentaat geeft zeggen ze ja het zijn mensen, maar wat zijn voetballers dan, ook mensen toch. Dus het was gewoon een ongelukkig moment en emotie.

14 augustus 2017 om 16:16

Weet je wat er gebeurt als een willekeurig iemand ( zeg: jij) een persoon die de regels handhaaft in de ruimte waar jij bent ( zeg: een politieagent) een duw geeft als hij je ergens, al of niet terecht, voor bestraft?

14 augustus 2017 om 16:27

In de VS krijg je vermoedelijk een kogel en in Nederland een geniepige wurggreep. Autoriteit, walgelijk.

14 augustus 2017 om 16:46

Kartal. Als ik in een ongelukkig moment van emotie iemand neerschiet. Is een boete ook alleen genoeg? Regels zijn regels. Overtreed je deze, zal je de sancties moeten ondervinden. Of dit nu per ongeluk of express doet. Of hier bij nadenkt of niet is een slap excuus. Want niemand staat boven de wet

14 augustus 2017 om 18:05

Een lichte duw geeft, vervolgens zeg je sorry, ik was niet in balans. Denk dat de agent zegt, geen probleem meneer. Je moet niet overdrijven, het was een lciht duwtje waarbij de scheisrechter neit ten val kwam. Prima dat hij vier wedstrijden krijgt, want regels zijn regels. Alleen ddie wedstrijd voor de niet bestaande schwalbe, daar heb ik wel moeite mee, zeker omdat Suarez er mee weg komt.

14 augustus 2017 om 20:05

Neymar kreeg 3 voor een applausje naar de scheids ronaldo duwt iemand hoe hard maakt niet uit de straf is 4 tot 12 wedstrijden

14 augustus 2017 om 16:39

Wat een dramaqueens op deze website zeg.

T was een duwtje. Blijft fout uiteraard. Maar tijdens het uitgaan worden er hardere zetten uitgedeeld vroegâh.

Tevens snap ik totaal niet waarom die ''scheidsrechter'' niet aangepakt wordt. Die zou ik z'n fluit afnemen en nooit meer laten fluiten.

T is echt om te janken, algemene scheidsrechters niveau. En al dat kut theater gedrag op het veld maakt het niet makkelijker.

Voor dat zetje? Zelfs als Barcelona fan kan ik niet anders zeggen dat de LFP zich belachelijk maakt.

14 augustus 2017 om 15:55

Wat voor zetjes mogen wel en niet dan? Je moet gewoon van de scheidsrechter afblijven, dat zijn de regels. Ook een pisduwtje mag dus niet.

14 augustus 2017 om 16:03

Je zou naar de context van de duw moeten kijken. Die man had veel dan een duwtje verdient in mijn ogen.

14 augustus 2017 om 16:03

Tuurlijk een terechte schorsing, maar 1 of 2 was op zijn plek geweest. 5 is gewoon belachelijk. Zoals Spandoek hier onder zegt als je soms ziet hoe spelers met de kop tegen een scheids aan staan dan vind ik dit er echt he-le-maal niks bij. Als dit 5 wedstrijden is dan kan je op praten tegen een scheids ook 1 wedstrijd zetten.

14 augustus 2017 om 16:12

4 is het minimum, en hij kreeg 4 (de 5e is voor dubbel geel). Over de hoogte kunnen we lang discussieren, en daar heb je zeker een punt. Maar je mag nou eenmaal ab-so-luut niet aan een scheidsrechter zitten.

14 augustus 2017 om 17:21

@stagiaire idd. Gewoon de volgende keer als een scheids erg slecht fluit een takedown inzetten en op zijn hoofd trappen op de grond.

Dat zal hem leren!

14 augustus 2017 om 15:56

Ik vind het vooral willekeur. Als je ziet hoe dreigend en intimiderend spelers vaak tegenover een scheidsrechter gaan staan, soms bijna met de hoofden tegen elkaar, dan vind ik dat een stuk meer misselijkmakend dan dit zetje. Ik vind het niet onterecht dat hij geschorst wordt, maar bescherm de scheidsrechter dan ook in alle situaties en niet alleen nu het Ronaldo is en iedereen moord en brand schreeuwt.

14 augustus 2017 om 17:10

Mee eens. Ronaldo en Real Madrid is onrecht aangedaan door een gele kaart te trekken dat er geen was en dus ook nog een dikke schorsing aan de broek krijgt. Vreemd aangezien iedereen heeft gezien dat de scheids fout zat. Natuurlijk moet hij ook slimmer zijn, dat zetje was ook onnodig.

14 augustus 2017 om 18:13

Je snapt het niet. Je blijft altijd van de scheids af. Zetje of karate kick, ze zijn beiden verkeerd en worden bestraft.

14 augustus 2017 om 18:38

Helemaal waar, maar waarom is het dan wel nog steeds geoorloofd om een scheidsrechter zodanig te intimideren na een verschil in mening over een beslissing dat de scheidsrechter door de verbale agressie van die speler onder het zweet en spuug zit van 'm? Als je pech hebt krijg je geel, maar raak 'm aan en je krijgt minimaal 4 wedstrijden aan de broek. Ik vind dat echt onthutsend. Scheidsrechters moeten ook verbaal beter beschermd worden, want intimidatie na een beslissing vind ik minstens net zo bezwaarlijk als een 'onschuldig' zetje.

15 augustus 2017 om 12:31

Heel vaak worden spelers die de scheids intimideren ook snel bestraft met geel, en dan de verontwaardiging in hun blik is echt typisch voor voetballers. Probleem is dat hij er alleen staat, tegen 22 spelers. De rest staat aan de zijlijn, het is haast niet op te lossen.

14 augustus 2017 om 20:22

Neymar kreeg er 3 voor een applausje ronaldo duwt de scheids

Iedereen zegt wel dat hij struikelde maar nadat hij struikelde ging hij gebaren naar de scheids.
En daarna dat duwtje? Verdient 5 schorsing. Naar mannetje af en toe

14 augustus 2017 om 15:50

En wat verdiend suarez dan ???

14 augustus 2017 om 15:51

Dacht ik ook meteen aan, mogen ze hen ook wel aanpakken

14 augustus 2017 om 15:52

Hopen dat in Spanje ook een onafhankelijke commissie komt die schwalbes beoordeelt na een wedstrijd.

14 augustus 2017 om 15:52

Als suarez een duw geeft aan de scheids verdient hij een zelfde straf. Dat heeft ie alleen niet gedaan.

14 augustus 2017 om 15:56

Dat staat hier compleet los van... Ronaldo geeft de schieds een duw en dat is gewoon not done! Suarez verdient ook straf (alhoewel ik betwijfel of hij die zal krijgen), maar Ronaldo verdient hier een meervoud van!! Van de scheids blijf je af... Hoe lullig het zetje ook is!!

14 augustus 2017 om 15:56

Daar gaat het ook niet om, heb je het duel wel gezien?

14 augustus 2017 om 15:56

Alleen gedoken..waar is zijn gele kaart dan? Oh..

14 augustus 2017 om 16:10

Suarez duwt niet, hij gromt en als je niks uitkijkt......hap.

14 augustus 2017 om 16:01

So what dat hij gebaarde? Elke speler gebaart ook altijd als er zogenaamd een handsbal is, zelfs als het niet in de buurt komt van hands. Geen penalty, geen schwalbe, geen geel

14 augustus 2017 om 16:20

Waarom zou je gebaren naar de scheids als je struikelt? Hij hoopte er een penalty uit te slepen. Hij probeert de scheidsrechter doelbewust te misleiden. Misschien als hij niet zo liep te gebaren en gewoon gelijk was opgestaan had hij geen kaart gekregen. EIGEN SCHULD DIKKE BULT. Je kan de scheidsrechter het niet kwalijk nemen dat hij het als een schwalbe ziet. Goede les voor ronaldo, als je struikelt sta gewoon op en doe normaal en blijf vooral van de scheids af.

14 augustus 2017 om 16:29

HAHAHAHAHAHA hoe meer comments ik lees hoe grappiger het word. Real madrid fans zijn de leukste thuis denk ik. Ronaldo 'struikelde' daarna liep hij te gebaren naar de scheids zo van waar is mijn penalty? Daarna geeft die de scheids nog eens een duw en volgens de fans is dit nog steeds een onterechte schorsing hahahahaha. Hoe duidelijker wil je het hebben dat dit gewoon een schorsing is. Volgende keer niet overdreven je shirt uitdoen ronaldo dan had je nu 1 wedstrijd minder schorsing.

14 augustus 2017 om 16:43

Elke voetballer zou zijn kop moeten houden tegen de scheids, zwaar irritant. Altijd maar claimen voor onterechte inworpen, hoekschoppen, vrijetrappen, penalties.

Barcelona is daar koning in overigens. Maar de hele voetbalwereld is aan het rotten.

En ja wel hoor, je kan het de scheids wél kwalijk nemen voor deze amateur beslissing.

Werkelijk waar schandalig dit. Meer kan ik er echt niet over zeggen. Het was maar een klein duwtje en die 2e gele kaart was sowieso al onterecht, aangezien het geen schwalbe was.

14 augustus 2017 om 15:50

Al gaf de scheids hem rood omdat hij vond dat Ronaldo uit z'n bek stonk.

Je blijft met je poten van hem af. Het is volledig terecht.

14 augustus 2017 om 15:58

Je doet net alsof hij hem een hoek heeft gegeven ofso

14 augustus 2017 om 16:03

Dat dus, als je hiermee een speler (of het nou Ronaldo is of niet) mee weg laat weg komen is het eind zoek. Dan worden de scheidsrechters aangeschoten wild want je wordt toch niet gestraft als je de scheidsrechter fysiek bedreigt/duwt/slaat/spuugt... etc.

14 augustus 2017 om 16:03

Dat doe ik helemaal niet. Hij gaf hem een duw.

Hoe dom kun je zijn en hoe terecht kun je geschorst worden?

14 augustus 2017 om 16:10

Mwah, in het vuur van de strijd en onder adrenaline doe je wel eens wat ongecontroleerds. Zeker als je vind dat je groot onrecht wordt aangedaan. Je mag van mij wel een beetje rekening houden met de context en ernst van dit 'vergrijp' en het afdoen met een wedstrijdje ofzo.

14 augustus 2017 om 16:14

Eens, maar 5 is wel belachelijk. 2 was op zijn plek geweest.

14 augustus 2017 om 16:35

Kijk wat MrChelsea hieronder zegt

14 augustus 2017 om 18:11

Van een superster die Ronaldo is mag je toch wel verwachten dat hij in het vuur van de strijd en onder adrenaline niets ongecontroleerd doet. Het is geen 16 jarig pikkie die zijn debuut maakte, het gaat om misschien wel de allerbeste voetballer die we op deze aardkloot hebben, een volwassen vent die op de wereldtitel na alles gewonnen heeft wat er te winnen valt. Ik vind dat toch wel het allerslapste excuus wat je kan verzinnen.

14 augustus 2017 om 20:08

Neymar kreeg 3 voor een applausje

14 augustus 2017 om 20:08

Neymar kreeg 3 voor een applausje dus

15 augustus 2017 om 12:32

Ik vind het schandalig dat je alles uit de kast haalt om een speler te verdedigen, echt stuitend man. Je weet dat ie fout zit, laat gaan joh.

Was geen rood maar ja... Als je de scheidsrechter gaat duwen kan je dit verwachten natuurlijk.

14 augustus 2017 om 15:52

5 wedstrijden is wel erg overdreven, na dat minimale duwtje liep hij ook gelijk weg, was niet dat hij als een gek te keer bleef gasn.

14 augustus 2017 om 16:15

1 wedstrijd voor de rode kaart + 4 wedstrijden voor de duw. In Spanje is 4 wedstrijden schorsing de minimumstraf op het duwen van de scheidsrechter.

Ik vind het terecht. Het was geen tweede kaart, maar je moet gewoon met je poten van de scheidsrechters afblijven.

Terecht natuurlijk. Zo'n duw kun je de scheids niet geven, ook niet als hij een foute beslissing maakt.

14 augustus 2017 om 15:51

Dat zeg ik ook nergens... dus misschien moet je zelf even beter opletten...

14 augustus 2017 om 15:55

Nee maar de extra schorsing van 4 wedstrijden bovenop de 1 wedstrijd schorsing voor de indirecte rode kaart is wel voor het duwen van de scheidsrechter.... dus beter opletten....

14 augustus 2017 om 15:57

Misschien moet je zijn reactie nog eens lezen. Hij zegt nergens dat ronaldo rood heeft gekregen voor duwen.

Daarnaast natuurlijk volledig terecht dat hij 5 wedstrijden krijgt.

14 augustus 2017 om 23:05

Er is maar 1 iemand die het zo leest, en dat ben jij. En ik snap werkelijk niet hoe je dat uit mijn reactie haalt.

14 augustus 2017 om 15:52

Dat zie je toch echt verkeerd. Je mist hem niet door een zogenaamde schwalbe, maar door de reactie van Ronaldo erna.

Ja, de beslissing was fout. Maar nee, die beslissing had hooguit 1 wedstrijd gekost. Geen 5.

14 augustus 2017 om 15:58

Tja dat is emotie helaas. Voelde zich wel gewoon gister bestolen door de scheids.

14 augustus 2017 om 15:58

Als Ronaldo hiervoor 5 wedstrijden geschorst wordt mag die scheids ook de rest van het seizoen geschorst worden. Zal m leren om clasicos zo te beïnvloeden. Zulke arbitrale dwalingen moeten we niet tolereren. Al helemaal niet in Spanje waar de arbitrage al dramatisch is.

14 augustus 2017 om 16:04

Is natuurlijk wel een direct gevolg van. Had de scheids normaal gefloten, dan was Ronaldo niet van het veld gestuurd; geen duw; geen schorsing.

Klopt dat hij van de scheidsrechter moet afblijven, maar je beargumentatie klopt hier gewoon niet Michiel.

14 augustus 2017 om 16:09

Er is niks mis met mijn argumentatie, volgens mij

Als hij niet geduwd had, had hij wellicht 1 wedstrijd gekregen. Niks meer, niks minder. Onterecht, absoluut. Maar zeker geen 5.

Dan had je recht van spreken gehad. Nu niet.

14 augustus 2017 om 17:26

Dat is net zoiets zeggen als dat je een bekeuring kriijgt ten onrechte en een agent dan een duw geeft, hem op de grond legt en op zijn kop gaat schoppen.

Ben benieuwd welke rechter je gelijk gaat geven en welke advocaat je kan redden en je zonder gevangenisstraf laat gaan.

14 augustus 2017 om 18:23

Xamsix en heel veel anderen

Ga nu eens rustig nadenken en jezelf afvragen of het terecht is dat die scheidsrechter een duw krijgt na het nemen van een verkeerde beslissing terwijl je van tevoren weet dat daar een straf op staat van 4 tot 12 wedstrijden. Als je dan nog ja zegt, vraag je dan eens af of het wel zo snugger is om je shirtje uit te trekken na het maken van een doelpunt terwijl je weet dat daar standaard een gele kaart op volgt.

Jullie kunnen allemaal die scheids aan de hoogste boom ophangen wegens een verkeerd ingeschatte situatie maar de grootste en domste fouten zijn gemaakt door zijne majesteit Ronaldo.

14 augustus 2017 om 16:13

Classico moet je lekker laten fluiten door een van de spelers zelf. Alsof het voor welke scheidsrechter dan ook mogelijk is om goed te fluiten in zo'n balletvoorstelling met vijf stervende zwanen per minuut. Beide teams zijn 90 minuten lang bezig de scheidsrechter proberen voor de gek te houde, vind je het gek dat het soms lukt.

Je mist Ronaldo niet door de schwalbe je mist hem door z'n hissyfit waarin die de scheids duwt.

14 augustus 2017 om 16:18

Maakt mij niet uit wat ze doen. Er was geen schwalbe dus geen geel. De sterspeler van een van de teams in een clasico onterecht wegsturen is een grove grove fout. Als je de druk niet aankan moet je niet het veld opgaan om te fluiten.

14 augustus 2017 om 16:24

Hij struikelde zelf en vraagt dan een pingel. Alsie gewoon was opgestaan had ie de kaart niet gehad. Karma.

14 augustus 2017 om 16:36

Nee, kijk de herhaling nog maar eens. Umtiti liep tegen hem aan terwijl hij op volle snelheid aan het rennen was. Licht contact ? Absoluut. Penalty? Misschien wel/misschien niet. Geel? Absoluut niet.

14 augustus 2017 om 16:41

Er lopen toch gewoon twee spelers tegen elkaar aan waarbij Ronaldo al een beetje een voorbode op contact neemt door wat voorover te gaan op het moment dat hij de bal aantikt? Hij weet dat Umtiti komt en probeert het maximale uit dat contact dat eigenlijk gewoon een duel is te halen. Dat hij daarna ook nog verongelijk valt en doet alsof hem groot onrecht aangedaan is en er een strafschop en rood gegeven moet worden is gewoon zwaar overdreven en een poging ge scheidsrechter te beinvloeden en heeft wel aardig wat schijn van een schwalbe. Van mij hoef je geen geel te geven maar ergens snap ik het wel.

Daarnaast is dat nog geen enkele reden voor die reactie

15 augustus 2017 om 01:54

@ Dammie

Ik ga volledig akkoord met die analyse van de fase. Ik snap niet waarom hij om een penalty vraagt als hij gewoon valt. Dan vraag je er ergens om

14 augustus 2017 om 16:50

Sorry hoor maar dit was miss wel eem van de beste scheidsrechters die ik zag in een classico in jaren. Met name de grensrechter. Vergeet niet de gigantische lading, publieke druk en het moordend tempo waarin de teams spelen. Tevens is een El Classico jet ergste wat je kunt fluiten. 1 fout en je bent waardeloos.

15 augustus 2017 om 12:35

Nee eigenlijk zit het zo. Shirtje uit, geel. Schwalbe, tweede geel. Duwtje, schorsing. Heeft ie he-le-maal aan zichzelf te danken.

En stop nu met het advocaatje uit te hangen want het is echt misselijkmakend hoe ver fans gaan om hun spelers te verdedigen.

Vindt dit wel erg overdreven, komt dit echt door dat duwtje? Ja je moet van een arbiter afblijven masr 5 duels?

14 augustus 2017 om 15:59

4 duels, dat is de minimumstraf voor dat vergrijp (max 12). De 5e is voor 2x geel.

14 augustus 2017 om 20:10

Vergeten mensen dat neymar 3 kreeg voor een applausje

Enerzijds natuurlijk een goede beslissing. Anderszijds was het oordeel van de scheidsrechter ook waardeloos. Maar goed, de sukkel had zijn shirt niet uit moeten doen. Was er niets aan de hand geweest.

Haha, wat een gigantische grap. Waar deze rode kaart eigenlijk geseponeerd moest worden en Suarez 5 geschorst, krijgen we dit. Niet serieus te nemen.

14 augustus 2017 om 15:51

Dat is natuurlijk onzin. Ronaldo had pech met die beslissing, maar moet gewoon van de scheidsrechter afblijven. Bij Suarez doel je op die schwalbe? Dat had geel moeten zijn ja, maar meer niet.

14 augustus 2017 om 16:06

Als Suarez elke keer (terecht) een gele kaart zou krijgen voor een schwalbe zaten we inmiddels op meer dan 5 wedstrijden schorsing.

14 augustus 2017 om 16:14

Superstick, dus jij vindt dat schwalbes met geel moeten worden bestraft? Dan ben jij namelijk ook 1 van de redenen dat dit o zo mooie spel soms o zo lelijk is.

14 augustus 2017 om 16:16

Het gaat er in dit geval niet om wat ik denk, dat zijn simpelweg de regels.

14 augustus 2017 om 16:25

Ronaldo maakt ook vaak schwalbes, daarom dat de scheids dit ook zo zag.
Teouwens hoevaak is Ronaldo weggekomen, door een speler een slag te geven..

Ik vind dit terecht! Hopelijk een wijze les voor Ronaldo die zijn handen niet thuis weet te houden. Als hij gewoon weg was gelopen was het vast bij 1 wedstrijd gebleven.

Onzin natuurlijk. Een schorsing is nog tot daaraan toe, maar vijf wedstrijden vind ik persoonlijk erg veel. Verwacht overigens niet dat Real nog in de problemen komt woensdag. Ze zijn op dit moment echt een stap verder dan Barcelona.

14 augustus 2017 om 16:15

De straf voor het fysiek belagen van de scheidsrechter is 4 tot 12 wedstrijden. Dus omdat het een klein duwtje was 4 wedstrijden voor dat vergrijp en 1 wedstrijd schorsing voor de rode kaart. (die m.i. wel geseponeerd had mogen worden maar de overige 4 wedstrijden zijn volkomen terecht)

14 augustus 2017 om 20:11

Voor een applausje kreeg neymar al 3

Ongelofelijk dat zo'n prof zn shirt uittrekt om vervolgens naar nu blijkt messi te kopieren. Wat een geniale afmaker en prof, maar hier slaat hij beetje door. Dat duwtje was duidelijk, ondanks dat de straf overdreven was van dienstdoende arbiter, maar voor een man die daar 25mio plus verdient, had hij het beter moeten weten. Terechte straf en duidelijk signaal.

14 augustus 2017 om 16:06

Niet te kopieren, maar zijn uitvoering te verbeteren. Dat is gelukt.

14 augustus 2017 om 17:25

ten eerste marcelo was eerste die het deed dus als iemand kopiert doen ze allebei marcelo na ten tweede shirt uit eerste terecht tweede zwaar onterecht op volle snelheid uit balans gebracht

Eerlijk had ik dit dan weer niet verwacht.
Maar Real gaat neem ik aan wel in beroep.

14 augustus 2017 om 16:16

Hij heeft de minimale straf gekregen; namelijk 4 wedstrijd + 1 voor de rode kaart. Gaan ze dan in beroep, omdat ze vinden dat ie er meer verdient?

14 augustus 2017 om 16:34

Als dat de minimale straf is er natuurlijk weinig om in beroep te gaan.
Maar had gewoon eerder 3 met 2 voorwaardelijk verwacht.

14 augustus 2017 om 16:21

Als Real in beroep gaat geven ze een slechte statement tegenover de voetbal wereld.
Je moet gewoon met je poten van iemand afblijven.

14 augustus 2017 om 16:33

Dat zeker weten en het zou ze sieren.
Maar heb het gevoel dat ze het wel gaan proberen, we hebben het namelijk over CR7 die onvervangbaar is.

Ongelofelijk, het seizoen is net begonnen en ik krijg nu al hoofdpijn van de scheidsrechters. Worden zij nooit bestraft door de bond of hebben ze nou echt geen betere scheidsrechters in het land?

En terecht. Moet ie maar niet toe. Goed bezig spaanse bond

Domdomdom, neem je verlies en leg je erbij neer. Een prof als Ronaldo zou beter moeten weten dan de scheids een duw te geven. Terechte beslissing.

Dat zal hem leren! Van de scheids blijf je af!

Ook al was de 2e gele kaart niet nodig, je hoort van de scheids af te blijven, te allen tijde!

Luis mag niet bijten, Ronnie, what ever, niet een scheids duwen. Volledig terecht!

Dit is enorm overdreven, het was nog geeneens een zetje. Dat terwijl Suarez een schwalbe maakte en een penalty kreeg en Ronaldo wel werd geraakt. De voorkeur van Spaanse bond is wel weer duidelijk.

14 augustus 2017 om 15:53

Het was absoluut wel een zetje. En volkomen terecht bestraft.

En nee, ik ben geen Barcelona fan. Bepaald niet.

14 augustus 2017 om 15:59

El Fenomeno, het gaat er niet om hoe hard het zetje was, hij moet met zijn poten van de scheids aafblijven ongeacht wat er allemaal al gebeurd is in de wedstrijd.

14 augustus 2017 om 20:13

Ja duidelijk voorkeer ze geven neymar 3 voor een applausje naar de scheids hierdoor miste hij de clasico

Moest die maar zijn handjes thuis houden. Terechte schorsing.

Zo weinig maar? Ach dat is niks. Bij amateurs krijg je al 12 wedstrijden. Dan is op profniveau beter geregeld. Zo zie je maar hoe corrupt voetbal is en blijft. Nergens word gelijk behandeld.

Goed om te zien dat zulk gedrag niet gepikt wordt, had ergens verwacht dat de straf lager uit zou vallen omdat het Ronaldo is en omdat het een grote club betaamd.

Gele kaart was overdreven, maar was ook geen penalty naar mijn idee. Maar je moet hoe dan ook van de scheidsrechter afblijven. Off: zou die nu gelijk weer wegwillen? 😂😂

14 augustus 2017 om 16:02

Ronaldo wilde nooit weg. Of denk je dat journalisten die krantjes vullen namens hem spreken?? Haha gekkie toch!

14 augustus 2017 om 20:45

Nee ik denk meer dat krantjes smullen van die onzin en al dromen over alle roddels die ze kunnen verzinnen

Die jongen doet er echt alles aan om Spanje en deze competitie te verlaten.

14 augustus 2017 om 15:55

Heb je met aad zitten drinken? Waar uit blijkt dit dan? Volgens mij zet hij zich namelijk nog optimaal in en heeft hij dit nooit uitgesproken.
Mooi altijd die complot theorieën tegen Ronaldo om weg te willen.

De rode kaart was natuurlijk onterecht want het was geen schwalbe in mijn ogen. Alleen natuurlijk volkomen terecht dat hij wordt gestraft voor het duwen van de scheids, hij moet gewoon van hem afblijven. Op het voetbalveld is de scheidsrechter simpelweg de "baas". Gewoon van afblijven dus.

Voor het sarcastische klapje van neymar Kreeg neymar een 3 wedstrijden schorsing dus dit is meer Dan terecht dat ronaldo een 5 wedstrijden schorsing krijgt.

14 augustus 2017 om 15:54

Neymar kreeg 2 wedstrijden extra, want Neymar had sowieso al een wedstrijd schorsig vanwege die rode kaart. Ronaldo heeft waarschijnlijk gewoon 5 wedstrijden gekregen vanwege die duw..

14 augustus 2017 om 16:02

Neen 1 voor de kaarten en 4 voor het duwen. Dus verhoudingsgewijs met Neymar z'n sanctie klopt dit gewoon.

Spaanse bond zal wel geschrokken zijn van Barca. Dus schorsen we Ronaldo maar voor 5(!) wedstrijden.

Wel gigantisch dom van Ronaldo om de scheidsrechter te duwen. Nooit doen, ook al ben je niet eens met de beslissing.

14 augustus 2017 om 16:16

Uitroepteken dat het aan de weinige kant is. Indd, eindelijk een RM fan die realistisch is. Dit hoor je niet eens op amateurveld te doen, laat staan op aller aller hoogste trede.

Goh als de scheidsrechter niet zijn levens hoogtepuntje zo nodig eilde hebben om een grote naam er af te sturen dan was er niks aan de hand geweest. Zie hem waarschijnlijk het voorval ook wel zwaar overdreven hebben asngekaart in zijn report na de wedstrijd. Als dit soort duwtjes 5 wedstrijden zijn dan mag je serieuzer geweld of zware overtredingen ook wel flink zwaarder gaan bestraffen.

Dit soort straffen gaat niet ondoordachte handelingen verminderen maar eerder de ernst van ondoordachte handelingen verhogen gezien hoe makkelijk dezelfde straffen gegeven worden.

Wel grappig om te zien dat destijds voor de schorsing van Neymar (3 wedstrijden voor louter en alleen het applaudisseren jegens de scheidsrechter) (bijna) iedereen hier moord en brand schreeuwde dat het niet kon en dat het respect naar scheidsrechters juist moet toenemen. Hier gaat het om een duw (in mijn ogen een kleine duw) maar toch fysiek geweld, men vindt dat het veel te veel is, en met name de Madrileense vleugel dit weer bagataliseert alsof het een doodnormale zaak is zowaar even een scheidsrechter fysiek te lijf gaan. (En nogmaals ik ga het niet over de overtredingen zelf hebben want die discussie laat ik in het midden.. al ik vond ze niet al te zwaar m.n. die schwalbe) maar daarvoor krijgt Ronaldo die schorsing niet... het gaat hier om het duwen van een scheidsrechter. (Overigens een wereldster met toch wel een voorbeeldfunctie naast en vooral op het veld).

14 augustus 2017 om 15:58

Vindt het beide overdreven, krijg hier alleen maar minder respect voor die kinderachtige arbiters.

14 augustus 2017 om 16:01

Iedereen? Ik lees anders genoeg mensen die het gewoon terecht vinden hoor.

Gewoon een manier om Ronaldo af te stoppen, anders had hij thuis Barcelona verkracht. Dit is gewoon om te lachen, Suarez krijgt een penalty en Ronaldo een gele kaart voor schwalbe wat zwaar bestraft is. Maar we weten allemaal voor wie de scheids in Spanje is.

De Spaanse bond moet zich aan de regels houden. Het aanraken van de scheidsrechter levert een schorsing van 4 tot 12 wedstrijden op las ik. Ze hebben dus begrip voor de situatie, want Ronaldo krijgt het minimale aantal wedstrijden (4 voor de duw + 1 voor de rode kaart zelf).
Daarnaast moet een ervaren speler als Ronaldo beter weten en zijn emoties onder controle houden.
Ik vind wel dat ze de scheidsrechter op het matje moeten roepen, want die floot natuurlijk dramatisch.

Ik snap niet waarom iedereen hier loopt te bitchen. Hard of niet, hij duwt wel degelijk, en dat is gewoon een schorsing.

Dat hij dat dan doet omdat hij zijn tweede geel krijgt, oké. Dan kun je wel discussiëren over of het wel of geen schwalbe was, maar als deze pannekoek nou eens gewoon z'n shirt aanhoudt bij het juichen, is er geen enkel probleem. Dan kun je zo'n twijfelachtige kaart ook incasseren. Dit heeft hij helemaal aan zichzelf te danken.

Mwaa je moet van de scheids afblijven natuurlijk. Maar 5 wedstrijden is wel heel lang, hoewel Ronaldo nu wel weer lekker uit kan rusten is het misschien wel lekker dat hij dan aan het eind van dit seizoen weer ouderwets kan vlammen. Ik verwacht dat real in beroep gaat en dat het 3 wedstrijden worden.

Ik snap dat dit gestraft moet worden, maar als hij dit bij een tegenstander doet, krijgt hij hooguit geel? En nu 5 wedstrijden schorsing? Alleen omdat het een arbiter is? Iemand mag me dit uitleggen. Ik praat het niet goed, alleen nogal vreemd.

14 augustus 2017 om 20:15

Neymar 3 wedstrijden schorsing voor een applaus naar de scheids

Ongelofelijk alleen omdat het Critiano is.... heb gister zeker 8-10 momenten gezien dat de scheids duwtjes kreeg van spelers en alleen deze pakke ze eruit.... voornamelijk Navas na het geven van die schandalige penalty gaf de scheids minsten zon harde 'duw' als cristiano...
Schandalig scheids wordt op deze manier beloond voor zijn vreselijke oprteden. Suarez Navas en de scheids verdienen minsten zo een lange schorsing

Neymar maakt vorig seizoen een wegwerp gebaar en krijgt hetzelfde.

Jammer dat Ronaldo weer gematst wordt maar dat is keer op keer bij Real want vorig seizoen flikte Ramos hetzelfde als neymar en kreeg niets extra.

14 augustus 2017 om 16:12

Nee. Neymar kreeg 3 wedstrijden. Niet zo liegen.

Belachelijk besluit.
Eerst gaat de bal op de stip voor barca voor niks = frustratie.
Daarna word je eraf gestuurd voor een schwalbe wat het niet is. = meer frustratie.

De scheids mag nog heel blij zijn met een simpel duwtje.
de volgende keer beide ogen maar lekker pot dicht slaan want beide keren ziet hij toch niks dan maar 5 wedstrijden meer banken weet die lul tenminste wel dat hij lamlendig fluit en beter achter de garaniums plaats kan nemen.

Die schorsing voor het duwtje kan ik begrijpen, maar die voor de indirecte rode kaart is natuurlijk onzin. Was 100% geen 2e gele kaart..

14 augustus 2017 om 16:07

Niet? Meneer vraagt na zijn struikelpartij toch duidelijk om een strafschop!

14 augustus 2017 om 16:12

Dus dat kan je toch gewoon appeleren want hij wordt wel gewoon uit balans gebracht door Umtiti. Suarez was niet eens aangetikt en die leek net alles te hebben gebroken ofzo.

14 augustus 2017 om 16:13

Er was duidelijk contact, hoe lichtjes ook. Geen schwalbe, penalty? Misschien wel of misschien niet. Geen geel.

Het is echt duidelijk dat iedereen altijd voorkeur geeft aan zijn clubje. Pff deze man duwt de scheids gewoon en mensen zitten het goed te praten en halen schwalbe van Suarez erbij like w t f Ronaldo maakt duizenden schwalbes per jaar man en krijgt voor het grootste deel nog een penalty mee' vandaag lukt het niet krijgt ie geel oh laat mij even de scheids duwen like come on. Laten we de scheids volgende keer dan ook maar schoppen en slaan wat een onzin reacties hier

Lachwekkend. Natuurlijk moet je van die kluns afblijven maar als je onrecht wordt aangedaan is dat erg lastig. misschien was het wel een schwalbe maar ik vind het erg overdreven om daar geel voor te geven. Deze scheidsrechter moet voorlopig geen clasico's meer fluiten daar is hij duidelijk nog niet klaar voor geef mij maar Mateu Lahoz, hij kan in de geest van de wedstrijd fluiten iets wat deze scheids niet kan. Trouwens die penalty aan Barcelona had helemaal nooit gegeven mogen worden want Suarez maakte ook een schwalbe dat moest de scheidsrechter ook moeten constanteren, toch? Deze scheidsrechter is een aanfluiting.

14 augustus 2017 om 16:29

Hij probeert Barcelona ook onrecht aan te doen door te vragen om een pingel terwijl het er duidelijk geen is.

Het enige dat hem hier iets aandoet is karma.

14 augustus 2017 om 19:25

Enige karma die is aangedaan, was het rapen van Acting Academy Barcelona... door Ronaldo😉

Als ik de reacties hier lees.
Dan zakt de moed me in de schoenen, zijn hier nog mensen bij die nog kinderen moeten opvoeden ik hoop van niet.
Je blijft toch gewoon van de scheidsrechter af of ben ik nou zo dom.

Ik ben meer voor Barca (al word ik steeds meer voor Madrid, ze spelen het Barca voetbal van een aantal jaar geleden). Maar serieus, dit pisduwtje 5 wedstrijden, want een onzin zeg, waar gaat het heen.

14 augustus 2017 om 17:26

Doe dit als amateur maar eens in Nederland, kan je een paar maanden toe kijken

Een sarcastisch klapje levert ook een schorsing op dus dit is terecht. Vind wel dat, als we af willen van dat gediscussieer met en intimideren van de scheidsrechter (dat helaas zo typisch voor voetbal is, andere sporten helemaal niet of veel minder), we consistenter moeten optreden tegen alle vormen van ondermijnen van het gezag van de scheidsrechter. De aanvoerder mag met de scheidsrechter praten. Praten. Dus niet schelden, duwen, sarcastisch klappen, boos discussiëren of wat dan ook voor opstandig gedrag. Niet meer hele teams die de scheidsrechter omcirkelen en hun gezicht tegen dat van de scheidsrechter duwen. Consequent elke speler voor al die dingen één of twee wedstrijden schorsen, dan ben je er zo vanaf!

Schorsing is terecht. Vind het zelf maar overdreven, maar regels zijn regels.

Ik zou zeggen, straf verminderen naar 4 wedstrijden. Maw voor 2keer geel kwijtschelden, was nl geen shwalbe. Voor het duwen de 4 wedstrijden laten staan. Ook al had Ronaldo gelijk, hij moet van de schieds afblijven.

Ergens vind ik het wel een schwalbe. Als hij gewoon opstaat zonder zeuren niks aan de hand, maar hij valt omdat ie niet uitkomt met z'n passen en gebaart dan dattie een pingel wil.

Ongelofelijk dat er mensen zijn die dit goed praten. Het gaat niet om hoeveel kracht Ronaldo gebruikt het gaat erom dat hij met zijn poten van de scheids afblijft.

De rode kaart opzich was belachelijk, maar zijn reacties is nog belachelijker. Van mij had de schorsing best wat langer mogen zijn. Je blijft gewoon van elkaar af.

Van de scheids blijf je af! Maar wat heeft la liga waardeloze scheidsrechters zeg :0

Erg goed. Hard optreden tegen het aanraken van de scheids. Als je dit laat lopen geef je iedereen een vrijbrief om handtastelijk te worden. En ergens vond ik het wel een gele kaart waard. Ten val komen kan maar dan niet zo lopen schreeuwen om een penal.

dit is te veel 2 of 3 wedstrijden zijn genoeg de scheids was fout ronaldo was gefustreerd en ik zou erger gereageerd hebben om dqsat het onterecht was dat neemt niet weg dat je van de scheids moet afblijven maar 3 wedstrijden is genoeg want de scheids zelf schreef in het rapport een lichte duwtje
hopelijk leert ronaldo hiervan #halamadrid

Ik snap werkelijk waar niet waarom er mensen zijn die dit gaan bagatelliseren en zich achter het gedrag van anderen en andere beslissingen van de scheidsrechter verschuilen. Wat mij betreft zijn er een aantal basisregels in het voetbal en eentje is dan je ten alle tijden met je handen van de scheidsrechter afblijft. Al maakt die man nog zoveel fouten in jouw ogen en voel je je benadeeld: dat doe je gewoon niet. En dan maakt het niet uit of het een harde of een zachte duw was: dat neemt de bond mee in zijn strafmaat. Feit is en blijft dat Ronaldo zijn frustratie niet in de hand had en dat op een verkeerde manier botvierde op de scheidsrechter.

En ja, het was een duel waarbij er contact gemaakt wordt maar wat mij betreft gaat Ronaldo veel te theatraal naar de grond en probeert hij met armgebaren duidelijk te maken dat de scheidsrechter hem ertoe te bewegen naar de stip te wijzen. Die manier van beinvloeiding valt wat mij betreft ook onder de definitie van een schwalbe. Want feitelijk gezien was er gewoon nauwelijks wat aan de hand: twee spelers gaan voor de bal en hun looppad kruist elkaar. Een strafschop en een rode kaart voor dat duel zou volkomen absurd zijn en Ronaldo doet er wel alles aan om dat eruit te halen door al wat vallend naar de bal te gaan en overdreven te vallen en te gebaren. Het zou mooi zijn als er in Spanje eens harder opgetreden gaat worden tegen dat gedrag want je ziet tegenwoordig bij elke club wel misbaar en overdreven valpartijen. Voor een scheidsrechter wordt het daardoor ook alleen maar moeilijker om situaties in te schatten.

Was echt een duwtje van niks. Leek meer op een vriendschappelijk schouderklopje, zo van 'wat maak je mij nou'.

14 augustus 2017 om 16:49

Het was gewoon een duw uit frustratie en dat dient bestraft te worden want van de scheidsrechter blijf je af. En of het hard of zacht was maakt niet uit: het was in ieder geval zeker geen vriendelijk schouderklopje

Vind het allebei teams die veel zeuren en kaarten aannaaien en elkaar uit zitten te schelden, spaans voetbal is qua dat echt verschrikkelijk. Daarbij is het niveau wel heel hoog en vind ik de schorsing terecht! Deze 2 teams zijn echt vol met mietjes en jankerds

Vijf wedstrijden ,schandalig
Je moet en voorbeeld geven aan iedereen ,wat nou als elke speler dit gaat doen?

Voor iedereen die hier roept dat dit voorval niks voorsteld, en dat Ronaldo hier niet voor gestraft hoeft te worden, zou ik het volgende willen zeggen: Probeer dit zelfs eens a.s. zaterdag/zondag tijdens je amateurwedstrijd bij een scheidsrechter nadat je een (on)terechte kaart heb gekregen. Ik kan je nu al vertellen dat de Knvb je een paar meer wedstrijden schorsing oplegt dan de 4 die Ronaldo hier heeft gekregen.

Dat hier nog over gediscussieerd wordt! Mag nog blij zijn met deze straf. Een heel slecht voorbeeld voor jonge spelers. Duwen minstens 5 wedstrijden. Bedreigen en nog groffer gewoon einde seizoen. Kijken hoe duur de spelers dan worden. Bij consequent benaderen wordt het voetbal weer leuker. Oh ja dit geld voor alle voetballers. Neem een voorbeeld aan andere sporten. Geen sport waar de spelers zo weinig respect hebben voor scheidsrechters of medespelers. Wel veel schijn op houden.

De aanleiding was onterecht. Real had hier gewoon een penalty moeten krijgen. Waar Suárez als een stervende naar de grond gaat terwijl hij niet wordt aangeraakt. Dan had Ronaldo ook dat voordeel van een eventuele twijfel moeten krijgen.
De schorsing is echter geheel terecht. Hoe je het ook wendt of keert, van de scheids blijf je af!
Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen maar nog niet eens erg rouwig om de schorsing met al die parels die er bij Real rondlopen.

Ik ga dit niet goed praten want dit hoort hij niet te doen. En 5 wedstrijden is mssn wel terecht. Maar ik snap zijn frustratie wel. Ik had mssn ook hetzelfde gedaan. Die woede kwam door een onterechte gele kaart.
De scheids mag ook wel geschorst worden vind ik en beter opgeleid worden. En spelers zoals Suarez moeten echt stoppen met dat diva gedrag en duiken (!) want zo maak je het de sheids echt moeilijk.

Ik vind het jammer dat niet iedereen bestraft wordt.
Arda Turan die zijn voetbalschoen naar de grens gooit.
Messi die (in 2009) Undiano Mallenco (volgensmij) weg duwt... allemaal onbestraft gebleven alleen omdat de scheids geen melding van heeft gemaakt.

Trieste dag voor het voetbal.

14 augustus 2017 om 17:02

Dat geldt natuurlijk niet alleen voor Suarez en de andere spelers van Barcelona maar voor een groot deel van de spelers in Spanje. Als je naar de top 3 kijkt dan heeft elk team een hoog drama en theater gehalte dat het Spaanse voetbal verziekt. Het Spaanse voetbal is voor scheidsrechters een regelrecht drama omdat je bij elke overtreding of situatie wel spelers hebt die je proberen te beinvloeden. Real, Barcelona en Atletico doen daarin echt niet voor elkaar onder en je kan van al die clubs een mooie compilatie maken vrees ik. Voor mij ook reden om niet al te veel naar Spaans voetbal te kijken omdat ik me enorm irriteer aan dat gedrag. Ik ben al te vaak voor El Classico gaan zitten in de hoop een leuke wedstrijd te zien en ben te vaak teleurgesteld

Helemaal prima, duwtje verdiende de scheids want het is belachelijk om Suarez geen geel te geven en Ronaldo dan wel. Wees consequent. Duw terecht en schorsing op te koop toe prima. Redden ons wel zonder hem.

Gewoon goed besluit. Het tikje doe de scheids helemaal niets, maar Barca Real word door iedereen in de wereld bekeken, als je hoort hoe steeds vaker scheidrechters worden aangevallen enzv dan is dit het slechtste voorbeeld wat eris, beste voetballer van de beste club die dat gedrag vertoont. Ik begrijp dat je als Real fan, club, en Ronaldo geirriteerd bent over de 2de gele kaart die had nooit getrokken mogen worden, maar Ronaldo doet in feite 2 dingen waarvoor je heel dom bestraft word, shirt ut trekken en scheids duwen. De scheids floot dramatisch, maar dan nog Ronaldo moet z'n handen bij zichzelf houden, no matter what.

Wat een vreemde reacties hier.... Sommigen proberen het goed te praten..Van de scheids blijf je af. En als rolmodel voor vele vele vele kinderen mag je dit gewoon echt niet doen. Dat geldt voor een Ronaldo, Messi en weet ik veel wie.

14 augustus 2017 om 17:21

Bizar idd hoeveel mensen dit gewoon goed proberen te praten. Je blijft met je poten van de scheids af, zo niet dan kan je op de blaren zitten... Triest van Real ook als ze in beroep zouden gaan, dan keur je dit gedrag dus gewoon goed blijkbaar.

En terecht, gedraag je je gewoon op het veld!

Eigenlijk had die ref zich na die duw van Ronaldo gewoon moeten laten vallen, net zoals al die voetballers doen bij het minste contact of zuchtje wind. ze zouden nogal raar gekeken hebben al die overbetaalde kleuters.

14 augustus 2017 om 17:22

Haha, dat zou wel briljant zijn geweest ja!

Dit is precies de reden waarom de huidige samenleving uit allemaal softies bestaat. De scheidsrechter een duwtje geven, kom op zeg. Dit mag je niet eens een een duw noemen. Zo te zien is de scheidsrechter heilig. Maar hij heeft wel een penalty terwijl er geen contact is.

14 augustus 2017 om 18:24

Precies de reden van verharding van de samenleving dat sommige mensen dit soort eigen gewoon lijkt te vinden. Je moet gewoon met je handen van anderen afblijven en zeker van scheidsrechters, hulpverleners en agenten etc. Heb gewoon respect voor anderen en ga niet bij een beslissing of een actie die jou niet bevalt in de aanval: niet verbaal maar zeker niet fysiek!

Ten eerste moge het duidelijk zijn dat Ronaldo van die man af moet blijven en dat hij nog goed wegkomt met een minimale schorsing.

Alleen wat was die scheids dramatisch zeg. Ik heb maar zelden zo een waardeloze scheidsrechter gezien, en dan nog in misschien wel de grootste wedstrijd op aarde. Van wat ik gister heb gezien is dat die man beter af is in de 3e divisie en wat mij sowieso is opgevallen is dat het niveau daar over het algemeen dramatisch is. Zelfs hier in onze Micky Mouse competitie zijn de scheidsrechters beter.

Terecht. Of het nou Ronaldo, Messi, Neymar of Zlatan is.. van de scheids blijf je af. Vind sowieso dat een scheids tegenwoordig veel te weinig autoriteit heeft. Ook dat kaartjes vragen, dat omsingelen (waar vooral Barca een handje van heeft) en dat schreeuwen naar de scheids.. direct afstraffen. Laat de spelers maar duidelijk weten dat er maar 1 de baas is op het veld, en of je dan Messi of Ronaldo bent maakt niet. Je mag het er niet mee eens zijn, maar je hebt het maar te accepteren. Uefa zou sowieso een regel in moeten voeren dat alle communicatie na een discutabele beslissing met de scheids alleen via de aanvoerder loopt. Ieder ander die durft te gillen, direct geel zonder discussie.

Schorsen voor het leven! Ronaldoeii!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren