PECZ038
Algemeen
Vrienden (4)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Woensdag, 8 augustus 2007
  • PECZ038
  • 75 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 645
  • Onbekend
  • zwolle
  • 4
Persoonlijke berichten
6 november 2013 om 10:50
#1

Zomaar even een vraag: uit je naam maak ik op dat je fan bent van RC Lens. Mag ik vragen hoe dat komt? Het is geen grote club en hij heeft, lijkt het, niet veel aanzien in het buitenland.
Ik vraag het puur omdat ik francofiel ben...

15 november 2013 om 10:13
#2

Uiteraard mag je dat vragen. Ik heb zelf een jaar in Zuid-Frankrijk gewoond, in de Ardèche. Dit was in 2005. Toen was Lens nog een subtopper, een paar jaar daarvoor zelfs nog landskampioen geworden en de halve finale van de CL gehaald.

Een franse vriend van mij was destijds, en nu nog steeds, voor RC Lens. Lens is maar een stad met ongeveer 30.000 inwoners en het stadion, Stade Fèlix-Bollaert (tegenwoordig Stade Bollaert-Delelis) , zat met zijn 42.000 plaatsen toch altijd vol! RC Lens was destijds een club met de 3e grootste supportersschare door heel Frankrijk. Hij heeft mij in dat jaar 2x meegenomen naar les Sang et 'or en ik was gelijk verliefd op die club! Ik vol ze nog steeds, ook nu ze gedegradeerd zijn naar de Ligue 2.

Vanuit Zwolle, waar ik woon, pak ik gemiddeld zo'n 5 wedstrijden per jaar van RC Lens. Als zo'n club eenmaal je hart gestolen heeft, blijf je fan. RC Lens heeft gewoon zo'n aantrekkingskracht, dat kun je niet uitleggen.

Dus dit is een beetje het verhaal! ik hoop dat het je nu een beetje duidelijk is.

23 november 2013 om 22:19
#3

Ha, wat een leuk verhaal. Ja, sommige dingen kun je inderdaad niet beschrijven, die moet je ervaren. Maar wel ongelofelijk dat et altijd ruim meer supporters kwamen dan dat er mensen in de stad woonden. Wat een regio-functie had die club dan, zeg! Zit het tegenwoordig ook nog een beetje vol?

Ik heb in een heel grijs verleden een paar wedstrijden uit de Ligue 1 bezocht, maar dat was nog in de tijd dat Sonny Silooy in Parijs speelde... half jaren 80, denk ik. Eind jaren 90 woonde ik in Parijs, maar PSG is een club die me helemaal niet aanspreekt en ik ben dan ook nooit gaan kijken. Mijn plan was toen om door te verhuizen naar Nantes. Ik had daar al werk en een appartement gevonden, maar toen kwam er ineens wat tussen. Uiteindelijk heb ik daar dus niet gewoond, maar die club zou ik zeker wel zijn gaan volgen. Nantes staat toch een beetje bekend als een leuke, creatieve club die aanvallend voetbal speelt en de jeugd de kans geeft. Dat soort clubs spreken mij aan.

Overigens had ik dit bericht niet eerder gezien, ik dacht dat ik hierover wel bericht zou krijgen via de site, maar dat was niet zo. Pas nu je mij hierover actief een berichtje hebt geschreven, kreeg ik daarvan een melding. Vandaar mijn late reactie. Ik zal zo nog even je vriendschapsverzoek beantwoorden.

28 juli 2014 om 21:26
#4Gefeliciteerd :)

29 juli 2014 om 10:38
#5

Allez Sochaux!

Allez Lens!

Veel succes in de Ligue 1, en wij worden gewoon (hopelijk) lekker kampioen

14 december 2016 om 16:13
#6

Ik ben al meer dan 50 jaar supporter met een seizoenkaart en goede en slechte tijden meegemaakt. Ik heb PEC op alle fronten gesteund in positieve zin. Maar de laatste jaren ben ik zeer tevreden over de fantastische prestaties, ook al mag er best wel kritiek zijn op een wedstrijd, een speler o.i.d. Dat is toch niet zo erg.
Helaas ben ik minder enthousiast over de laatste paar jaar wat betreft het beleid, met name v.w.b. spelerscontracten, contractverlenging en heel veel spelers die maar zonder een stuiver over te houden voor PEC weglopen, omdat PEC het verdomd om te investeren in spelers. Ik zal ze niet nogmaals allemaal opnoemen maar alle transfervrij of nagenoeg transvervrij vertrokken spelers hebben veel opgeleverd voor iedereen, behalve Pec. Vervolgens kalven we steeds verder de kwaliteit van het elftal af met al die huurlingen. Die spelen niet voor Pec, maar voor een andere club.
Ook heb ik me dood geergerd aan het gedoe omtrent Vincent Jansen. Uit zeer betrouwbare bron weet ik dat daar de grootste misser allertijden bij PEC is gemaakt. Helemaal rond met en Vincent Jansen, en met zijn ouders, en met zijn club Almere, maar toen puntje bij paaltje kwam was er gewoon geen 2 ton. Maar wel de wereld aan elkaar lenen met gemeentegarantie om simpelweg je lopende zaken te regelen.
De hele leiding heeft niet goed op de winkel gepast in de meest succesvolle periode van Pec. Teveel achter het succes aan. Teveel kosten gemaakt met onbetrouwbare sponsoren, teveel salaris betaald aan zaakwaarnemer en speler Necid. En dat is geen klein bedragje. Geloof me. En wat doen we dan een paar jaartjes later.... dan geven we zo'n cultfiguur uit Rotterdam een contract voor 4 jaar, huren we voor veel geld via Raiola en co de zogenaamd beste talenten van Europa. Nou, die spelen nog niet eens bij een amateur in de hoofdklasse. We gokken maar weer wat raak met huurlingen en komen er dan steeds weer achter dat inderdaad op Warmerdam na, geen enkele speler het eredivisie aankan. Allemaal resultaat van het niet goed op je winkel passen. Want als je de beker wint, nog een bekerfinale speelt, Europees meedoet, iedere twee weken een uitverkocht huis hebt en je toch in categorie I beland dan doe je iets echt niet goed. Of denk jij van wel? PEC als merknaam is nog nooit zoveel waard geweest als in die periode. Jammer dat Joost Broerse, die het heel goed doet als commercieel directeur i.o., toen nog niets te vertellen had. Dan was het zeker niet gebeurd.
En als je denkt dat we nu uit de penarie zijn, dan heb je het mis. Voorzitter A. Visscher roept wel dat hij 1 miljoen winst heeft gemaakt, en dat is een compliment waard. Maar ondanks de winst, de bezuinigingen op personeelskosten (en dus spelerssalarissen en contracten) heeft als resultaat dat er nog steeds 8 ton tekort is op eigen vermogen en er nog steeds 1,8 miljoen euro schuld is bij een geldschieter met garantstelling van de gemeente Zwolle. Zonder die lening kunnen ze de PEC-Toko niet eens runnen en iedere maand de vaste lasten en salarissen betalen.
En nog even over eigen vermogen.... Eigen vermogen staat op het veld en zit hem in de langlopende contracten. Maar wie heeft volgens jouw nog transferwaarde? Ik heb altijd gehoopt op Thomas en Saymak, maar inmiddels zien we wat de status is van deze jongens. Groeien door allerlei omstandigheden niet door in niveau. Wie heeft volgens jouw dan nog transferwaarde? Van Polen? Brama? Kingsley? Misschien nog een klein beetje voor Mokhtar of v.d. Pavert, maar dan moeten ze net als Sainsbury verkassen naar China o.i.d.
Daarom ben ik negatief, omdat de geschiedenis zich een beetje herhaald. Ik heb 2 keer een faillissement van PEC meegemaakt en dat ging op dezelfde wijze als nu. Alleen kon toen de gemeente nog bijspringen, maar dat is inmiddels ook al onmogelijk i.v.m. EU-regels. Failliet is nu weg en dat is helemaal niet zo heel ver weg als je denkt. We kunnen dit jaar gewoon degraderen en dan zit er op maandag nog 4000 toeschouwers en wordt de waarde van de sponsorcontracten teruggebracht naar minder dan de helft. Reken maar uit wat dat betekend? Kijk als voorbeeld maar naar Nac, die toch een iets grotere achterban heeft dan hier in Zwolle.
Zwolle heeft geen enkel bezit. Stadion niet, catering niet, alleen wat merchandising. Een stadion wat na zo'n korte periode alweer is uitgebreid, maar voor zo'n modern onderkomen worden mensen zeik-nat en zitten niet comfortabel in het stadion. Ben je toevallig afgelopen zaterdag in het stadion geweest? Nou, dan heb je het kunnen zien. Triest toch!
Tel daarbij op de hopeloos slechte mentaliteit en kwaliteit op dit moment van zowel spelers als begeleiding, dan is het vooruitzicht belabberd. En dat gaat mij aan het hart. Waarschijnlijk gaan we weer een aantal paniek,,aankopen'' doen, maar het is geen enkele garantie op lijfsbehoudt. En dat stemt niet tot vrolijkheid.

Ik beweer dit al een 3-tal jaren en ben verguisd door supporters, die ik dan ook successupporters noem. Maar ik wil nog graag jaren naar PEC in betaald voetbal. Ik zit ook bij die 4.000 als het ooit weer zover komt, maar heb vaak het idee dat al die criticasters als eerste afhaken en de meeste babbels hebben. Die gaan waarschijnlijk gewoon weer richting Almelo of Heerenveen!

Dus, ik hoop genoeg verklaart te hebben over mijn verontrustheid. Ik hoop dat ik het helemaal fout heb, maar ben bang dat ik er niet ver naast zit.

Mvrgr
Peinke

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Woensdag 18 mei
Juventus wil Paul Pogba graag terughalen naar de club. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren