Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV treurt na liefst 35 schoten: ‘Het was onmogelijk om niet te winnen’

Laatste update:

Roger Schmidt kon zaterdag maar moeilijk geloven dat PSV bij ADO Den Haag punten had verspeeld. “Het was onmogelijk om deze wedstrijd niet te winnen. Maar het is ons toch gelukt”, treurde de trainer van PSV na de late 2-2 via Michiel Kramer. PSV noteerde in Den Haag liefst 35 schotpogingen waarvan 15 op doel. Alleen Donyell Malen wist echter te scoren en deed dat tweemaal. Het was echter niet voldoende voor een overwinning van PSV in de Hofstad.

Ook Schmidt had tientallen kansen geteld voor PSV. “En normaal win je dan met 5-1 of 6-1, misschien wel 8-1. Dat de tegenstander in de slotfase nog de gelijkmaker maakt, is erg teleurstellend”, verklaarde de Duitser na afloop in het Car Jeans Stadion. “Het is eigenlijk onmogelijk om deze wedstrijd niet te winnen. We hebben er alles aan gedaan. We hebben eigenlijk een hele goede wedstrijd gespeeld.”

Schmidt had zo snel geen antwoord op de vraag: wat nu? “Je kunt alles wel trainen. Je kunt ook trainen op het creëren van zoveel kansen, waarbij je ervan uit gaat dat je er meer maakt dan twee. Normaal gesproken hebben we ook de kwaliteit om er meer te maken. Nee, ik heb niet zoveel van dit soort wedstrijden meegemaakt. Een keertje in de Champions League, volgens mij. Soms gaat het in voetbal zo.”

Bij Denzel Dumfries, die alleen het laatste kwartier meedeed, kwam het puntenverlies hard aan. “We hadden vandaag veel kansen, maar de bal moet er dan wel in. Op dat soort momenten missen we scherpte en venijn”, erkende de captain van PSV. “Zorgen maak ik me niet, maar dit is wel vervelend. Je roept het over jezelf af. Dit mag niet gebeuren.”

Malen rekende zich de kritiek van de gemiste kansen aan. “Ik had de wedstrijd eerder af kunnen maken. Dat neem ik mezelf wel enigszins kwalijk. Ik denk dat we bij vlagen wel goed hebben gespeeld. We kwamen op achterstand, maar toonden toen de juiste reactie. Al kopen we daar uiteindelijk niets voor, door die tegengoal in de laatste minuut.”

PSV staat door het puntenverlies nu zes punten achter Ajax, dat zaterdag met 0-2 won bij Heracles Almelo. De Amsterdammers, die PSV woensdag uitschakelden in de TOTO KNVB Beker, moeten bovendien nog een wedstrijd inhalen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Veel kritiek over het algemeen, maar vandaag had het 1-8 kunnen worden. Dit gelijke spel kun je niet afschuiven op Schmidt of op het systeem: als ze voor de goal wat scherper waren en de kansen benut hadden, had je hier met ruime cijfers gewonnen. Het vingertje vandaag mag vandaag wel naar Malen gewezen worden, die echt minimaal 5 kansen heeft gemist.

13 februari 2021 om 21:47

Als de spelers met vertrouwen spelen zullen ze voor de goal ook wel wat scherper zijn. Daarnaast had Schmidr zijn kansen ook vergroot door gewoon met een fatsoenlijke opstelling te beginnen. Dit is in ieder geval weer een wedstrijd die meegenomen kan worden in de inmiddels lange lijst van misstappen onder Schmidt.

13 februari 2021 om 21:50

Onzin. Dit is gewoon pech, niks meer en niets minder. Er zijn veel redenen om kritiek op Schmidt te hebben, maar vandaag is er echt geen.

13 februari 2021 om 22:03

Ik vind het te kort door de bocht om dit volledig op Schmidt af te schuiven. Toch denk ik zelf day het team dat meer in een vaste formatie speelt en met meer vertrouwen hier dik wint.

13 februari 2021 om 22:04

Dat is helemaal geen onzin. Ik denk dat je het mentale aspect van voetbal onderschat.

13 februari 2021 om 22:17

Dit team van PSV kon ook dik winnen, alleen eens per zoveel tientallen wedstrijden zit een duel tussen waarin het onmogelijke gebeurd. Vraag dat maar aan alle Ajacieden die er in 2009 bij waren toen we Sparta onder de voet liepen maar met 0-0 van het veld gingen.

13 februari 2021 om 22:18

Dus ze zijn mentaal scherp genoeg om een goede wedstrijd te spelen en heel veel kansen te creëren, maar om ze af te werken hebben ze dan plots problemen op mentaal vlak? Elk groot team heeft om de zoveel keer een wedstrijd als deze, niks speciaals aan dus.

13 februari 2021 om 22:22

Lierse1997. Ik zeg niet dat je het op Schmidt moet afschuiven. Maar hij heeft wel vaker tegen " mindere" teams met een behoorlijk gewijzigde opstelling gespeeld wat billenknijpen was. Dus misschien is de selectie met de bankzitters wel te matig. Bij Ajax zie je denk ik een betere selectie.

13 februari 2021 om 22:24

Vreemde conclusie, zo werkt het namelijk niet Lierse. Het is een combinatie van pech, geen vertrouwen hebben en geen geoliede machine zijn. De eerste factor is onoverkomelijk, de tweede en derde niet. Als Schmidt er voor had gezorgd dat PSV inmiddels een ploeg was die lekker draaide, had je hier nog meer kansen gecreëerd en eenvoudig gewonnen. Dus ja, Schmidt kan hier zeker wel wat verweten worden.

13 februari 2021 om 23:42

Gewoon onzin. Dit soort wedstrijden zitten ertussen en hier kan je Schmidt niet de schuld van geven (van veel andere dingen wel). Maar ja sommige mensen moeten altijd een grijze plaat afspelen en vanaf ze een slachtoffer hebben is het altijd die persoon zijn schuld.

13 februari 2021 om 23:50

Tja als je telkens blijft roepen dat het onzin is zonder dat te onderbouwen is deze discussie ten einde.

14 februari 2021 om 11:12

Ik zeg dat het onzin is en dan onderbouw ik waarom het dat is.

13 februari 2021 om 21:53

Nou sorry, maar in deze wedstrijd kan je toch wel met een creatieve middenvelder spelen ipv Rosario of Sangare. Bewezen vandaag maar weer eens dat ze er geen kloten van kunnen. Het continu rouleren van spelers slaat nergens op. Op topniveau moet je gewoon 1x in de maand 3 wedstrijden in de week kunnen spelen. Spelers worden totaal niet beter van al dat gewissel, maar volgens mij word je beter door het spelen van wedstrijden. Ook behoud je dan beter het ritme. Het is misschien mosterd na de maaltijd, maar dat mag je Schmidt zeker aanrekenen dit seizoen en deze wedstrijd.

13 februari 2021 om 22:03

Heb je Schmidt wel eens horen zeggen, het was mijn fout. Het ligt altijd buiten zijn mogelijkheden...... toch knap als eindverantwoordelijk. Als de kansen er niet in gaan, moet je toch iets anders doen.

13 februari 2021 om 22:09

Twee goals tegen de nummer 17 van de eredivisie. Natuurlijk kan je daar wel iets aan doen. Ja als de penalty erin ging of die ballen van Malen op de lat maar dan nog, twee goals tegen de nummer 17. Dan is er toch iets mis met de taktiek of de spelers die opgesteld zijn. Voor beide zaken is de coach verantwoordelijk. Maar Schmidt ziet dat niet zo, die denkt dat het onmogelijk was om niet van ADO te winnen.

13 februari 2021 om 22:15

Allemaal leuk een aardig die stats, uiteindelijk ga je met 1 punt naar huis. Tegen een club als ADO sta je gewoon te voetballen met 6 spelers die bij geen enkele eredivisie club zouden op vallen, en dan tel ik Vertessen nog even niet mee. Kijk hoe Sangare voetbalt, met een beetje geluk verkoop je zo'n speler nog met winst ook, al zou dat hoogstens vanwege zijn fysiek zijn, maar die gast kan toch niet voetballen? Kijk naar zijn foute passes, dat drafje over het veld in de 1e versnelling.. totaal geen creativiteit. Het is nog een wonder dat ze met dit elftal kansen creëren. De hele achterhoede plus de helft van je middenveld heb je niks aan als je moet aanvallen.

13 februari 2021 om 23:28

het leek een beetje op Nederland-Italie onder Rijkaard, dat je na afloop denkt hoe kan dit? Als je je kansen niet maakt en dat waren echt veel vandaag dan kan dit gebeuren. Wel super voor Den-Haag, mooie ontlading na afloop!

Misschien beter wisselen. Aanvallender. Niet breker en nietsnut Rosario laten staan.

13 februari 2021 om 21:52

In deze situatie kan ik het mij bij een 2-1 voorsprong eigenlijk wel voorstellen. De overwinning over de streep trekken en uit Den Haag vertrekken met drie punten. Loopt nu dan verkeerd af, maar ik had Rosario denk ik ook wel laten staan.

Deze trainer is duidelijk ready om ontslagen te worden als je na zo een boel aan kansen nog schaamteloos gaat lachen en zegt dat het niet mogelijk was om niet te winnen. Ik ben geen eens PSV fan, maar ik begin me echt te irriteren aan dit gedrag van hem. Als het tegen Olympiakos ook fout gaat moet PSV Markie gewoon terughalen want deze man ondanks zijn CV kan er weinig van.

13 februari 2021 om 21:37

Hoe moet je dan reageren? 35 schoten en niet winnen. Ik snap deze reactie ergens wel..

13 februari 2021 om 21:46

Ik zou deze coach niet ontslaan en hem gewoon de tijd geven. Ook volgend seizoen. Het schiet echt op geen enkele manier op als je deze coach er nu uit knikkert. De gehele organisatie is aangepast, hij heeft het systeem omgegooid en spelers mogen aantrekken. Geef de beste man eens tijd en beoordeel hem volgend seizoen op zijn resultaten. Met een paar gerichte aankopen in de zomer kan er volgend seizoen een heel ander PSV staan. Ik word er altijd wel een beetje moe van als er direct om het hoofd van een coach wordt geroepen. Tijd en geduld is er blijkbaar niet meer bij.

13 februari 2021 om 21:52

Schmidt ontslaan is tot door aan toe maar Van Bommel terughalen zou van PSV zomaar een degradatie kandidaat kunnen maken. Dat er werkelijk supporters bestaan die deze prutser terug willen zien.

13 februari 2021 om 22:13

Wat een onzin. Dit is juist een situatie waarin een trainer heel weinig kon doen. Is het spel slecht? Worden ze overklast? Nee, man hou eens op met deze man aanvallen. Hij staat 2de onder een subliem ajax. Echt waarom praten veel niet psv fans zulke extreem hoge verwachtingen aan. Nee hij is ging verlosser gebleken maar het is ook niet dat hij zoals Mark van Bommel tactisch wordt overklast en van een team los zand maakte. Wat zijn sommige voetbalfans toch ontzettende pessimisten in nederland

14 februari 2021 om 01:31

Wat je over Van Bommel's PSV zegt klopt, maar van Schmidt had ik juist verwacht dat hij een duidelijke stempel op het spel van PSV zou gaan drukken. Hoog drukzetten, veel diepgang, erg aanvallend. Zoals hij ook bij Salzburg had gedaan. Ik besef dat het tijd kost om een team dat gewend was aan een terughoudende, afwachtende speelstijl aan te passen. Bosz had ook tijd nodig bij Ajax toen hij het overnam van De Boer. Echter mag je na meer dan een halfjaar toch wel meer van zijn spelopvatting verwachten terug te zien in het spel van PSV dan nu het geval is... Het valt mij wel tegen in ieder geval...

14 februari 2021 om 06:04

La decima, Ajax is verre van subliem en de machine begint langzaam te draaien. Hier en daar een beetje geluk, maar ook zat verliespunten. Dan nog sta je op zes punten mogelijk zelfs 9 als zajax de inhaalwedstrijd heeft gespeeld. En dat is inclusief verliespunten tegen Twente, Groningen en Willem 2. Tegen een subliem Ajax stond je op een punt of 12 a 14. PSV wordt tactisch juist wel overklast. En niet zo zuinig ook. Geen topwedstrijd gewonnen, een volendam die je alle hoeken van het veld laat zien. Dat continue wisselen wat PSV niets heeft gebracht, nog altijd max een helft goed voetbal laten zien. Als Ajacied hoop ik dat Schmidt nog 10 jaar bij PSV zit en NG een paar blikken aan spelers wensen open trekt.

14 februari 2021 om 11:07

@NinjaKai ja ik vind dat als ik kijk naar hun spelersgroep en als ik kijk naar hoe Ajax er eerder na 21 speelrondes voor komt. Ik heb even gekeken en de afgelopen 15 seizoenen hadden ze nog nooit 53 (of meer punten) na 21 rondes (ben na 15 seizoenen gestopt met kijken). Psv lukte het 4 keer en AZ 1 keer maar meestal zaten ze hier ver onder. Dus dan vind ik dat je echt wel mag zeg dat Ajax goed bezig is. Ja Schmidt is tactisch verslagen door Ter Hag, maar dat is toch geen schande aangezien hij gewoon de beste trainer van de ED is. Net als over je Volendam, kijk Ajax had het ook heel moeilijk tegen mijn clubbie Groningen (verloor zelfs). Ja ik denk dat er zeker verbetering in zit en je kritisch mag gaan kijken naar het vele gewissel maar ik zie hier mensen hem afdoen alsof hij slechter was dan Mark van Bommel of Jaap Stam bij Feyenoord. Net als jou hoop ik gewoon dat hij blijft.

13 februari 2021 om 22:39

Is dit serieus of doe je dit om te provoceren om te zeggen dat we van Bommel terug moeten halen? Schmidt doet het sportief prima bij PSV en had vandaag pech met de afwerking waar hij niks aan kan doen. Van Bommel vloog uit de beker door van RKC te verliezen, presteerde voor geen meter in Europa, ging tegen 10 man van Ajax in een sleutelduel defensief spelen en zorgde binnen de club voor persoonlijke oorlogjes en kampen. Die had er van mij nog eerder mogen uitvliegen.

Doet me een beetje denken aan die 0-0 van Ajax destijds in de ArenA tegen Sparta. Zo een vijf a zes jaar geleden. We kregen die bal gewoon niet in het doel. En toch, maakt PSV vandaag twee doelpunten, krijgt een pingel (die ze zelf missen) en had je dus gewoon met 0-2 kunnen en zelfs moeten winnen. De vraag is dan hoe krijg je dan tweemaal een doelpunt tegen? Die omhaal van Kramer was mooi, maar die bal mag nooit bij hem komen. De aanval had dus een off day, maar wat had de verdediging dan? Alle aandacht gaat nu naar de gemiste kansen, maar je krijgt wel twee tikken om je oren van een zwakke ploeg. Dat zou ik eigenlijk erger vinden, niet?

13 februari 2021 om 21:39

12 jaar geleden inmiddels. Kostbare punten, want Ajax liep het kampioenschap op 1 punt mis.

13 februari 2021 om 21:44

16 overwinningen, 1 gelijkspel dat jaar thuis. Nick Viergever kwam net kijken toen bij Sparta.

13 februari 2021 om 21:48

@Eagles, mijn god, alweer twaalf jaar geleden? Wat gaat de tijd snel zeg. Denk dat de PSV fans nu het zelfde voelen als de Ajacieden destijds. "Hoe hebben we deze pot niet gewonnen?"

13 februari 2021 om 23:02

Heerlijk dit draadje. Alsof je midden in een kroeg in Eindhoven aan een tafeltje lekker herinneringen over Ajaxgaat ophalen.

13 februari 2021 om 21:41

Haha die pot tegen Sparta.. 40 kansen ongeveer toch? Ongekend was dat inderdaad. Net zoals vandaag. Maar als je er 2 tegen krijgt tegen dit ADO verdien je het inderdaad ook niet.

13 februari 2021 om 21:56

Ja dat was een trieste dag, 26 schoten op goal geloof ik. Ik zat in het stadion en kon het niet geloven. Maar vandaag was anders, zoals je zegt, PSV kreeg twee goals tegen. Dat mag natuurlijk niet als je tegen ADO speelt.

Kan er veel over zeggen. Keeper van ADO had een topdag, aanval van PSV niet scherp en verdedigend weer matig. Beetje de samenvatting van het seizoen van PSV.

Van mij mag Schmidt nog jarenlang aanblijven bij Psv. Hij maakt de jeugdspelers die geld opleveren kapot omdat hij deze jongens geen vertrouwen geeft. Hij heeft een heel raar wisselbeleid. Wanneer hij verliest ligt het aan iedereen(vooral aan de scheidsrechter) maar niet aan hem. En alles moeten ze afschaffen als het hem niet in het voordeel uitkomt. Met Van Bommel had je tenminste nog een persoonlijkheid zitten waar de spelers mee overweg konden. Nu zit er een Duitse coach die totaal de weg kwijt is. Ik kan mij er in ieder geval goed mee vermaken.

13 februari 2021 om 21:42

Dat hij jeugd geen vertrouwen geeft is onzin. Vertessen krijgt al even de kans en ook Teze heeft volop de kans gekregen onder Schmidt.

13 februari 2021 om 22:44

En die Franse centrumverdediger, Madueke, Junior krijgen (meer) kansen.

13 februari 2021 om 21:42

Teze, Gakpo, Madueke, Ledezma, Vertessen, Ihattaren, Piroe,luis Filipe, Kjolo, Oppegard, Antonisse allemaal jongens uit de jeugd En wat denk je dat ze met elkaar gemeen hebben?

13 februari 2021 om 21:46

Ach ja. Ik denk dat jullie niet helemaal begrijpen wat ''jeugdspelers die geld opleveren betekend''. Ik kan mij er wel mee vermaken hoor. Dat Schmidt niet eens kan inzien welke spelers goud waard zijn en daarom maar zoveel spelers erin gooit dat hij door de bomen het bos niet meer kan zien.

13 februari 2021 om 21:48

Dat ze bij PSV spelen?

13 februari 2021 om 21:51

@drmario

Ze hebben allemaal twee oren en een neus.

13 februari 2021 om 21:51

Nu je doelt dus alleen op Ihataren. Zeg dat dan gewoon. Malen is ook een jeugdspeler trouwens en die gaat heel veel geld opleveren (meer dan Ihataren denk ik) en ook Madueke gaat veel geld opleveren.

13 februari 2021 om 21:54

Dat waag ik te betwijfelen. Piroe wordt niet voor niets '' Piroepen '' genoemd. Die staat mij een partij te roepen terwijl zijn teamgenoten hem niet lijken te horen. Dan hebben ze vast niet allemaal twee oren. Dat lijkt mij sterk.

13 februari 2021 om 21:54

@denn01

Dat zal het zijn ja, grappig dat je in het wedstrijd topic van Heracles - Ajax ook al over Schmidt begon.

Rent free in your head, zoals Est-1913 dat al mooi verwoorde.

13 februari 2021 om 21:55

@lierse1997

Ho ho, Malen is toch geen jeugdspeler? Die is overgekomen van Arsenal.

13 februari 2021 om 21:57

Malen is jeugdspeler van Ajax. Van Ajax naar Arsenal en nu bij PSV de man met twee goals.

13 februari 2021 om 22:10

Ik vind het heel mooi dat je begint over ''rent free in your head'' terwijl je geen 1 normaal argument terug kan geven. Nou ik geniet heel erg van dat rent free in mijn hoofd. Ik hoop dat Schmidt mij dat wekenlang nog kan bezorgen.

13 februari 2021 om 22:15

@denn01 Dat 'argument' heb ik al gegeven, Schmidt geeft jongens uit de jeugd wã©l een kans. Teze, Gakpo, Madueke, Vertessen, Ihattaren, Piroe, Ledezma...

13 februari 2021 om 22:17

Vertessen, ja die willen we zien in plaats van Ihattaren. Waar gaat dit over? Een prestige strijd van de coach? Waarom wordt de beste man tegen Ajax ernaast gezet? Waarom zijn er mensen zoals jij die dat normaal vinden. Ongelooflijk.

13 februari 2021 om 22:20

Hangt ervan af hoe je “jeugdspeler” definieert. Ik definieer het als “speler uit de jeugd die doorbreekt”, nu dan is Malen wel een jeugdspeler.

13 februari 2021 om 22:42

@denn01 Alleen zeg je dat helemaal niet, ik zie de naam van Ihattaren in ieder geval niet in je berichtje staan. En ja, ik wil Vertessen zien voetballen ja.

13 februari 2021 om 22:46

@speedyafc Ligt er maar net aan wat de definitie van jeugdspeler is. Het is behoorlijk subjectief om een speler maar aan 1 opleidingsclub te linken. Malen is in mijn mening een product van Ajax, Arsenal en PSV.

13 februari 2021 om 22:50

@andres13

En dan vergeet je VV Succes en HVV Hollandia nog!

13 februari 2021 om 23:10

@andres13 Hij is bij PSV doorgebroken maar hij was al een volwassen man toen hij gehaald werd door Psv. Vergeet niet dat hij inmiddels al 22 jaar oud is. Hij zat van zijn negende tot en met zijn zestiende bij Ajax in de opleiding.

Snap het wel hoor, maar dat je na de 1-2 dan Guti brengt voor Zahavi snap ik dan weer niet. Je speelt goed, zit er bovenop, ADO heeft niks te vertellen maar toch wissel je Zahavi voor Guti en ga je achteruit lopen. Tuurlijk had PSV hier dik moeten winnen maar die 2-2 had ook niet hoeven vallen. Ik verwijt Schmidt dit niet maar kan niet zeggen dat het slim is om achteruit te lopen bij 1-2.

Het was ook wel een wonder dat het uiteindelijk nog 2-2 werd daar waar PSV allang afstand had moeten nemen. Om de in de woorden van Schmidt te blijven: zo worden ze nooit kampioen

Ik ben helemaal klaar met Schmidt. Ja vandaag hadden we pech, maar het is dit seizoen al zo vaak andersom geweest; wedstrijden waarin we legio kansen weggaven en toch onverdiend wonnen (denk aan Rkc, Utrecht, Volendam). Toen hoorde ik hem niet. Uiteindelijk is het gewoon veel te pover wat Schmidt uit zijn ploeg haalt en 47 punten na 22 wedstrijden is echt niet goed genoeg. Over 1.5 week is ons seizoen alweer voorbij en hebben we als supporters praktisch niets meer om naar uit te kijken.

13 februari 2021 om 21:44

Nu ik kan de kritiek op Schmidt snappen. Maar na vandaag? Gewoon dikke pech gehad vandaag, en Schmidt kan echt niks verweten worden.

13 februari 2021 om 21:52

Klopt Lierse maar mijn kritiek op Schmidt heeft ook niets met de wedstrijd van vandaag te maken. De afgelopen maanden is hij zo'n beetje iedere week verder in mijn achting gedaald, door onbegrijpelijke keuzes en raar gedrag tijdens interviews en persconferenties. Gisteren deed hij ook weer mijn wenkbrauwen fronsen, met zijn uitspraak over 'cancel the var' en Rosario die een 'top player' is die al het hele seizoen op 'top level' functioneert. Dit kun je gewoon niet menen als weldenkend mens. Dan heb je er, in mijn ogen, totaal geen kijk op.

13 februari 2021 om 22:02

Spelers sparen en met 2-1 voorsprong verdedigend wisselen rekenen jullie hem niet aan?

13 februari 2021 om 23:44

Daar kan ik je zeker in volgen. Maar vandaag zie ik niet echt meteen een reden om hem specifiek uit te lichten.

Zonde, hierdoor is de competitie gespeeld. De eredivisie was altijd leuk vanwege de spanning. Het lijkt erop dat dit verleden tijd is en zal blijven gezien de financiele voorsprong van Ajax. Als je een spits kan kopen die net zo duur is als het hele basisteam van de concurrent zegt dat eigenlijk al genoeg.

Als ik dit zo lees moet ik aan één wedstrijd van Ajax tegen Sparta denken dat 0-0 werd met 41 schoten. Super zuur voor PSV, maar vind het ergens ook beetje grappig!

Hoop voor de PSV-ers dat het jullie carnaval niet verpest! Alaaf he!

Effe van de week oefenen op het afwerken.

Schmidt maakt wel vaker keuzes waar ik helemaal niets van snap, maar wat ik vandaag de meest bizarre vond, was dat hij kort voor tijd middenvelder Guti inbracht voor spits Zahavi. Terwijl ADO de hele tweede helft aanvallend nog helemaal niets gedaan had en het wel duidelijk was dat PSV gewoon zo snel mogelijk de 1-3 moest gaan maken om de wedstrijd definitief te beslissen. De situatie schreeuwde juist om een aanvallende wissel.

In mijn optiek kan je hier als trainer niks aan doen. Pure pech dat je hier niet dik wint. Maar, ik noemde het in het andere artikel al, als ik advocaat v.d. duivel speel dan zou het eventueel kunnen zijn dat spelers zich irriteren aan het wisselsysteem en daardoor net niet scherp (genoeg) starten en in de wedstrijd zitten. Zou absoluut niet mogen en onprofessioneel zijn. Ik zie het dan ook als een incident.

13 februari 2021 om 21:58

Je kan er wel degelijk wat aan doen. Zorgen dat je tegen een laagvlieger als ADO geen twee goals tegen krijgt.

13 februari 2021 om 22:02

Niet mee eens. Er is genoeg wat je Schmidt kunt verwijten.
- Hij spaart twee basisspelers. Daarmee geef je je spelers het signaal dat de wedstrijd minder belangrijk is.
- Hij stelt vier spelers op (baumgartl, Rosario, Sangare, Vertessen) die gewoon een waardeloze wedstrijd spelen en hij laat ze te lang of zelfs de hele wedstrijd staan.
- Hij wisselt verdedigend (middenvelder voor een spits) op een moment waarop je dringend 1-3 moet maken om de wedstrijd te beslissen.
- Ondanks meer dan voldoende aanvallende kwaliteiten en twee backs die voortdurend bruikbare ballen voor de goal gooien, wordt er al het hele seizoen veel te moeizaam gescoord en zitten er echt nog niet genoeg automatismes in het spel. Dat is de verantwoordelijkheid van de trainer.

13 februari 2021 om 22:04

@cabinessence

Sorry maar Vertessen speelde een prima wedstrijd hoor, viel me 100% mee.

13 februari 2021 om 23:03

Mooi hakje ook waarmee hij de 1-1 inleidde.

Dit overkomt je 1 keer in de 3 jaar.
Vervelend maar dat is ook voetbal.

Ik ben wel een beetje klaar met Schmidt. Niet per se door deze wedstrijd, maar het is gewoon een optelsom geworden. Er is genoeg kwaliteit en talent in de selectie. Maar het is aan Schmidt om hier een geoliede machine van te maken. Je ziet duidelijk dat zijn tactiek niet werkt en spelers het vertrouwen missen. Hierdoor spelen ze niet goed. De belangrijke spelers zijn alleen maar minder goed gaan spelen. Zijn systeem heeft nog geen enkele goede wedstrijd opgeleverd. En er is in 9 maanden tijd gewoon nul progressie geboekt. Daarnaast wordt er hard getraind op fitheid, maar de spelers zijn niet fitter dan de gemiddelde Eredivisie ploeg. Sterker nog, Schmidt acht het noodzakelijk om topspelers vaak te wisselen omdat ze anders moe raken. Het aantal blessure gevallen is erg hoog, en dat kan niet alleen maar met pech te maken hebben. Het ergste vind ik misschien nog wel hoe Schmidt zich in de media presenteert. Hij klaagt en zoekt altijd excuses. Maar het ligt nooit aan hemzelf. Het zou hem sieren om zich gewoon eens te vermannen en te zeggen dat het niet lekker loopt, maar dat hij er alles aan gaat doen om het tij te keren.

Dit puntverlies kun je onmogelijk aan de trainer toeschrijven. Aanvallers hadden er makkelijk 8 kunnen maken en hebben dat niet gedaan. 2 tegentreffers waren ook niet nodig. Zo’n wedstrijd speel je 1x in de zoveel jaar. Kan gebeuren. Wel zijn er genoeg andere dingen die je kunt aanmerken op Schmidt, maar vandaag treft hem weinig blaam, ook al waren niet al zijn keuzes even begrijpelijk. Spel op het veld was gewoon goed,

13 februari 2021 om 23:04

Let maar op. Dit wordt door Derksen en Driessen gespind als sabotage tegen de trainer ;-)

Moet Schmidt ze er soms inschieten of waa

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren