Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

RKC-spits Michiel Kramer noemt geschikte coach voor Ajax: ‘Hij heeft alles’

Laatste update:

Michiel Kramer vindt Joseph Oosting een geschikte kandidaat om John van ‘t Schip op te volgen bij Ajax. De spits geeft te gast in het programma Studio Voetbal van de NOS aan dat hij denkt dat de huidige trainer van FC Twente ‘alle ingrediënten’ heeft om aan het roer bij Ajax te staan.

“Wie de trainer van Ajax moet worden? Nou, ik heb misschien een beetje een persoonlijke voorkeur. Maar dat is Joseph Oosting. Ik heb twee jaar met hem gewerkt”, vertelt de spits van RKC Waalwijk in het praatprogramma.

“Ik weet hoe hij werkt en hoe hij met spelers omgaat. Je ziet ook bij Twente nu dat die spelers met hem weglopen. Hij liet dat al bij RKC zien, een kleinere club, en nu ook bij een iets grotere club.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Je zou kunnen zeggen dat daarna misschien een topclub aan bod komt”, vervolgt Kramer. Ik weet niet of het matcht natuurlijk, maar ik weet wel hoe hij traint en met spelers omgaat. Dat is voor iedere club van grote waarde.”

“Hij verbindt, het is een winnaar én hij wil aanvallend voetballen. Dat zijn wel ingrediënten waarmee je eventueel in beeld kan komen bij een club als Ajax”, besluit Kramer.

Collega Ibrahim Afellay ziet liever Frank de Boer naar Ajax gaan. “Kijk, er zijn op dit moment niet veel trainers beschikbaar. Maar als ik kijk naar de problemen die Ajax heeft, dan zou ik eerder kijken naar Frank de Boer in combinatie met Pepijn Lijnders. Frank de Boer heeft het in zijn eerste periode bij Ajax goed gedaan en toen waren er ook problemen.”

“Frank de Boer is natuurlijk ook een jongen van de club. We hebben de afgelopen jaren allemaal gezien wat er bij Ajax is gebeurd. Er speelt daar veel en je moet meer zijn dan alleen een trainer. Je hebt mensen met een Ajax-DNA nodig”, besluit Afellay.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laat Oosting alsjeblieft nog wat langer bij Twente blijven, hij lijkt enorm belangrijk in het groepsproces. Ik zie hem ook eerder bij een club als Feyenoord trainer worden, dan bij Ajax. Een jongen van het kamp bij een volksclub zoals Twente ne Feyenoord.

31 maart 2024 om 23:51

Maar als hij het aanbod krijgt, zal die het wel doen denk ik. Ben in ieder geval meer gecharmeerd van hem, dan van Pascal Jansen.

31 maart 2024 om 23:56

Komt ie van het kamp?

1 april 2024 om 09:26

@Pimpelman, Hij komt van de Ark in Emmen.

1 april 2024 om 00:13

Ten Hag was ook geen prototype Ajax-coach op dat gebied. Moet niks uitmaken. Echter ben ik het met je eens dat het nu wellicht nog te vroeg komt, na 1 jaartje Twente.

1 april 2024 om 01:22

Red zoals Dsquared al aangaf, wat maakt dat nou uit? Ten Hag kwam ook uit het Oosten.

1 april 2024 om 09:29

Omdat je van een woonwagenkamp komt moet je een "Volksclub" trainen? Feyenoord is allang geen volksclub meer.

1 april 2024 om 09:45

En wat is een volksclub?

1 april 2024 om 10:28

In mijn ogen bestaan volksclubs niet meer.

1 april 2024 om 13:43

Niet echt op topniveau in NL iig

Van Gaal samen met Oosting als assistent. Heel leuk dat hij het goed, maar hij kan nog heel veel leren over het werken bij een topclub. Contract van een jaar. Waarbij Oosting stap voor stap meer op eigen benen mag komen te staan en Van Gaal bij het trainingskamp in de winterstop in Portugal kan achterblijven.

1 april 2024 om 00:38

En waarom zou Oosting dat willen? Lijkt mij niet dat hij staat te popelen om assistent te worden?

1 april 2024 om 03:09

Zeer realistisch.. Misschien Mourinho ook nog vragen als assistent

1 april 2024 om 08:39

Van hoofdtrainer bij een club die voorronde CL gaat spelen naar assistent bij een club die play offs speelt voor de conference league….

1 april 2024 om 08:53

En waarom komt iedereen met de namen van Van Gaal en ook Rijkaard Gullit en van Basten zie ik af en toe genoemd worden. Die mensen hebben er geen trek meer in. Om wat voor een reden dan ook. Van Gaal is nog steeds ziek en gaat echt geen hoofdtrainer positie aanpakken.

1 april 2024 om 10:18

Of wat dacht je van Oosting als materiaalman, met van Gaal als coach en Lijnders als assistent? En dan geven we hem geen jaarcontract, maar een prestatiecontract dat hij alleen betaald wordt als Ajax zich plaatst voor CL voetbal. Europaleague krijgt hij alleen onkosten vergoed en alles daaronder moet hij geld afstaan aan de club. Win win situatie.

Ik zie Oosting niet als een trainer die in staat is om jong elftal door te ontwikkelen middels een duidelijke visie.

Denk prima trainer, maar in de shitstorm waar Ajax in zit is dat denk ik niet genoeg.

1 april 2024 om 03:10

Denk eigenlijk dat hij de beste keuze is en dat je heel blij mag zijn als hij het aandurft

Zowel Kramer als Affelay hebben niks met Ajax. Lekker laten gaan dus. Helemaal wanneer iemand FDB naar voren schuift. Wat heeft hij na Ajax laten zien om de baan überhaupt te verdienen?

31 maart 2024 om 23:57

Eens over je eerste zin. Maar wat boeit het precies dat FdB gefaald is na Ajax als hij wel met Ajax 4x kampioen kon worden met zeer matig materiaal? Die 4x kampioen is altijd genoeg wat mij betreft om hem nog een kans te geven. Mensen vergeten altijd dat toen Frank de Boer kwam dat het voetbal verfrissend en herkenbaar was. In Europa met bravoure. Dat laatste seizoen is vooral blijven hangen. En daar is hij op een haar na niet voor de 5e keer kampioen geworden.

1 april 2024 om 00:08

Wat het voor mij boeit, is dat ik de meest recente prestaties van trainers altijd het meest relevant vind. Natuurlijk komt er ook context bij kijken, bijvoorbeeld dat het aan omstandigheden kan liggen dat een trainer niet optimaal heeft gefunctioneerd. Maar in het geval van Frank de Boer: hij heeft al tien jaar niet meer goed gepresteerd als trainer. Begin 2014 werd hij door het Red Bull Salzburg van Roger Schmidt geconfronteerd met 'modern voetbal' en het lukte hem nooit om daar een goed antwoord op te krijgen. Niet in de Europese wedstrijden waar hij daarna mee te maken kreeg, niet in de wedstrijden tegen het Utrecht van Erik ten Hag in seizoen 2015/16, ook het Vitesse van Peter Bosz veegde meerdere keren de vloer aan met het Ajax van De Boer etc.

Frank de Boer heeft niet aan kunnen tonen dat hij in het huidige voetballandschap een goede trainer is. Daarom zou het een schande zijn imo als hij hoofdtrainer van Ajax wordt.

1 april 2024 om 02:42

Verfrissend voetbal met Frank de Boer? Het was vaak niet om aan te gluren en dat was ook wel te zien aan de hoeveelheid punten die werden behaald.

1 april 2024 om 08:10

Als er 1 aspect ontbrak in het voetbal van FdB dan was het wel verfrissend of avontuurlijk. Het voetbal werd pas verfrissend toen Peter bosz kwam. Toen ging ik weer voor elke wedstrijd zitten en dan maakte het nog niet eens uit of ze wonnen of niet.

Maar man man, wat was ik blij dat we van Frank de boer zijn voetbal af waren 😴.

Doe maar een jaartje iets verrassends. Pascal Jansen komt wel altijd goed en correct over. Geef hem een contract voor een jaar en geef hem de kans. Voor de rest zijn er wat mij betreft weinig opties

1 april 2024 om 08:55

Het slechte voetbal van F de Boer was vooral de laatste 1,5 jaar. De eerste 2 jaar was prima voetbal hoor. Mensen praten elkaar zoveel na. Maar de eerste 2 jaar was gewoon nog met spelers als vertonghen, alderweireld, eriksen en Siem de Jong in zn top. Dat was toen zo slecht nog niet. Toen die weggingen werd het drama voetbal. Daarmer zeg ik niet dat hij trainer moet worden van Ajax. Maar dat hij nu zo word neergezet klopt gewoon niet

1 april 2024 om 01:02

Moet je iets met een club hebben om een mening te hebben? Dan kunnen we 90% van de posts hier ook wel verwijderen. Doen alsof Kramer en Affelay bewust aan het wanpresteren zijn gaat wel erg ver, vind je niet?

1 april 2024 om 07:55

Dus omdat ze niet voor ajax zijn mogen ze geen goed onderbouwde mening hebben…
Lekker kortzichtig zeg.

1 april 2024 om 15:05

Wat is er goed onderbouwd aan het voorstellen van FDB dan?

Alles wat Kramer zegt neem ik niet serieus, helemaal niet als hij 'ajax' noemt.
En met alle respect voor Oosting, ik ben blij voor hem dat hij het goed doet bij Twente, maar als we straks weer op een eendagsvlieg ons team gaan bouwen krijg je weer hetzelfde als met Keizer/schreuder/steijn dat ze uiteindelijk te licht zijn.

Ik snap ook de obsessie niet voor een Nederlandse trainer bij mijn club, want je speelt met een heleboel jongens van allerlei verschillende nationaliteiten, zeker dit seizoen. Ik neem aan dat de voertaal toch engels is?

Verder vind ik FdB ook geen goede keuze. Hij is 4x kampioen geworden ja, maar over het algemeen wel met een laag puntentotaal in bijna alle 4 de seizoenen.
En verder was het spel ook niet om aan te gluren, en is hij sindsdien overal gefaald.

31 maart 2024 om 23:52

AZ en Feijenoord waagden het ook met de "onbekende" Slot. Heracles met de "onbekende" Bosz. Wat is er tegen een "onbekende" Oosting? Liever nog een soort van 't Schip???? Dan hoef ik alleen maar aan de wedstrijd van vanmiddag te denken. Wanneer ik directeur van Ajax was, stond de hele huidige trainersstaf morgen op straat. Een parodie op leiding geven!

1 april 2024 om 00:05

De keuze van Ajax voor Bosz was veel gewaagder. Een oud-Feyenoorder die alleen maar "kleintjes" had gecoached. En ook Ten Hag kwam van met alle respect FC Utrecht he. Stappen van subtop/middenmoot naar Nederlandse topclubs zijn veel gewaagder. Die coaches staan met 1-0 achter daar waar Ajacieden of trainers met een grote cv veel meer credits en tijd krijgen. Schreuder kreeg ongekend veel tijd.

1 april 2024 om 00:30

Huh dat is toch totaal geen vergelijking. Arne had al ervaring als assistent en hoofdtrainer bij Cambuur en 2 seizoenen assistent bij AZ voordat hij daar hoofdtrainer werd. Die is gewoon langzaam en bedachtzaam gebracht.
De belangen zijn daar en ook voor heracles w.b. Bosz veel kleiner.

Oosting heeft 2 jaar RKC en dan nu 1 jaar twente, en verder alleen maar amateur teams, ik vind dat toch behoorlijk summier.

En Bosz ook gewaagd voor Ajax? Die man had 9 seizoenen hoofdtrainerschap bij 3 verschillende clubs en 3 a 4 seizoenen technisch manager bij notabene feyenoord erop zitten voordat hij naar Ajax ging.1 april 2024 om 06:16

Oosting is ook jaren jeugd en assistent trainer geweest bij Vitesse voordat hij naar RKC ging. Dus wat dat betreft vergelijkbaar met Slot. Nou denk ik ook dat Ajax net wat te vroeg komt. Maar hij doet het wel erg goed met Twente met niet het allerbeste materiaal.

Overigens is Ten Hag met Utrecht nooit hoger geëindigd dan de 4e plek terwijl Oosting waarschijnlijk als 3e eindigt in zijn debuutjaar. Lijkt me voldoende referentie.

1 april 2024 om 15:07

Toen Feyenoord voor Slot ging was dat geen gok meer. Onbekend was die sowieso niet

1 april 2024 om 00:37

Eendagsvlieg? Dacht rkc 2 keer rond plek 10 , doen er niet veel hem na, zelfs een ervaren Fraser niet. En waarom niet proberen en waarom mag een ex speler van Ajax het wel meteen proberen?

1 april 2024 om 13:28

Is Oosting het station eendagsvlieg niet al gepasseerd? Het is niet dat hij net om de hoek komt kijken? Denk net als Slot dezelfde manier van groei doorstaan, de volgende club een topper zou dus prima passen. Als Slot vetrekt dan zou Oosting naar mijn mening wel een optie zijn voor Feyenoord. Niet als eerste maar zeker wel als 2e of 3e.

Liever Oosting dan Frank de Boer. Al vrees ik de van Gaal invloed. En waarom niet Oosting? Die heeft het overal meer dan goed gedaan. Bij iedere club een positief stempel achtergelaten. Een soort Arne Slot in de dop. En vooral GEEN Ajax DNA. Zie van 't Schip. Een ramp voor Ajax. Nu en straks. Lekker doorgaan richting afgrond????

Ik baal er van dit te zeggen: maar ik ben het eens met Kramer. Ik heb Oosting al maanden lang hoog op m'n lijstje staan. Bovenaan als het gaat om coaches in de Eredivisie.

31 maart 2024 om 23:55

Ik zie Oosting graag als opvolger van Slot, mocht hij ooit vertrekken. Te hopen dat Ajax na Schreuder en Steijn niet nogmaals een onervaren (top)trainer in de dop voor de groep te zetten.

1 april 2024 om 00:01

Maar bij Ajax is er eerder een plek vacant, dus daar zou je gedroomde opvolger dan misschien toch naar het Amsterdamse kunnen trekken. Ik snap wat je zegt over Steijn en Schreuder maar die zou ik niet zo snel vergelijken met Oosting. Schreuder heeft het gewoon als hoofdcoach niet goed gedaan bij Twente en Steijn had alleen maar, met alle respect, kleine clubs gecoached.

1 april 2024 om 13:08

Maar dit is ook pas het eerste seizoen van Oosting en daarvoor ook alleen maar kleine clubs. Maar mijn inziens zou Ajax echt een goede trainer aantrekken.

Als in de zomer spelers als Bergwijn en Berghuis vertrekken, heb je helemaal geen vedette meer bij Ajax met diva gedrag. Daar zullen toch weer jonge spelers voor terugkomen. Met Oosting haal je wel een trainer die de potentie eruit kan halen.

Ondanks z’n verleden heeft Frank de Boer absoluut geen Ajax DNA. Met z’n laffe, saaie en gedateerde voetbalvisie. Peter Bosz heeft nooit bij Ajax gespeeld maar dat was een perfecte match. En niet dat slaapverwekkende en zogenaamde controlevoetbal.

Zou hem de ideale opvolger vinden van Slot als hij gaat… roep ik al 2 jaar

Ik zien Oosting als ideale opvolger van Slot mocht hij vertrekken. Oosting presteert uitstekend en is een trainer die heel goed ligt bij de spelers

Geen verkeerde keuze toch. De vijver is klein mocht het perse een Nederlander moeten zijn .
Dan kom je idd uit bij het rijtje
Oosting , Pascal Jansen , Frank de boer , van Bronckhorst en misschien ook wel een jans .
Ik zou zeggen doe eens gek en haal Xavi van barca. Die is straks vrij en een gokje waard.

Als het dan toch een Nederlander moet zijn is hij denk ik wel de beste optie en samen met Dave Vos uberhaupt de enige optie voor mij. Levert nu al 3 jaar knap werk en zijn visie spreekt me wel aan. Ik zie hem echter eerder een stap naar Feyenoord maken zodra Slot vertrekt en vind hem daar ook wel passen.

Ik denk dat Kramer groot gelijk heeft. Natuurlijk alleen op basis van wat hij heeft kunnen waarnemen, ik bedoel dat er nog wel andere factoren zijn die door een sollicitatiecommissie onder de loep genomen zouden moeten worden. Maar degenen die zeggen na Schreuder en Steijn niet nog een "onervaren" of "niet des Ajax" trainer voor de groep te willen zien, kijken alleen maar naar de oppervlakte. De fouten die bij Schreuder en Steijn gemaakt zijn, hoef je niet te herhalen. Bij Schreuder waren er twee fouten: 1) denken dat een goede assistent ook meteen een goede hoofdcoach is, en 2) niet luisteren naar signalen vanuit clubs waar Schreuder hoofdcoach is geweest. Die twee fouten waren ingegeven door het idee dat je na Ten Hag het Ten Hag-effect wil behouden (terwijl je gewoon moet meebewegen met zo'n verlies, en onverschrokken een nieuw hoofdstuk moet willen schrijven). Bij Steijn zijn het eigenlijk grotendeels dezelfde fouten. Met daarbij nog dat degene die Steijn aanstelde - zo is inmiddels wel gebleken - echt alleen maar naar statistieken keek en totaal niet naar de inhoud. Voor zover ik het kan beoordelen, kleven al deze bezwaren niet aan Oosting. Natuurlijk moet Ajax niet op mijn oordeel af gaan en met deze vragen gaan kijken naar de potentiële trainer. Maar wat Ajax zeker niet moet doen is "op safe" spelen en iemand aanstellen omdat hij 1) beroemd is, 2) bij Ajax hoort, 3) bewezen heeft het relatief goed te kunnen doen in een chaotisch Ajax. Je moet een voetbalvisie uitstippelen. En daarbij een trainer zoeken en vinden. En dit is dan ook de reden dat je nooit voor Frank de Boer mag gaan. Natuurlijk, die loodst je misschien met wat geluk door het eerste jaar heen. Maar je stelt het bouwen van een nieuwe visie opnieuw een jaar, twee jaar, uit. De tijd voor visie is nu. Als Oosting na het onderzoeken van de details inderdaad - zoals ik bereid ben te overwegen - bij die visie past, stel hem dan meteen aan.

Ik heb Kramer werkelijk nog nooit iets positiefs horen zeggen over Ajax. Ken geen speler die grotere haat heeft tegenover Ajax. Waarom zou hij dan nu iets zeggen met de “beste bedoelingen” voor Ajax? Moet niet gekker worden.

Pep Giardiola is de top maar niet beschikbaar en Arne Slot ook niet. Zullen we even wachten op de beslissing? Er zijn meerdere kandidaten al bekend in verschillende combinaties en Lijnders wordt een deel van de trainerstaf

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren