Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mourinho: 'Ronaldo is de beste voetballer ooit'

Laatste update:

Het lijdt voor José Mourinho geen twijfel: hij heeft bij Real Madrid de beste speler ter wereld in zijn ploeg. Voorafgaand aan de Champions League-kraker tegen Manchester United stak de Portugese coach de loftrompet over landgenoot Cristiano Ronaldo. Hij noemde hem in gesprek met ITV Sport zelfs de beste speler ooit. Dinsdagavond keert de dribbelaar terug op Old Trafford, waar hij tot de zomer van 2009 furore maakte.

/

Mourinho werd gevraagd naar zijn zienswijze met betrekking tot het afstoppen van Ronaldo door de defensie van United. “Dat is niet mijn probleem”, kaatste de coach de bal meteen terug. “Dat is natuurlijk nooit mijn probleem. Ik heb er toch geen belang bij om Ronaldo te stoppen. Dat is het probleem van de tegenstander. Hij is de beste. En daarmee bedoel ik de beste ter wereld, inderdaad.”

Vervolgens ging The Special One nog een stapje verder. “Hij is waarschijnlijk de beste voetballer ooit. Ik heb Diego Maradona een paar keer zien spelen, maar Pelé niet. Maar Cristiano is weergaloos, deze man is de allerbeste.” Mourinho weet echter dat er meer nodig is om het hechte collectief van Manchester United op het eigen Old Trafford te ontmantelen. “Ronaldo kan het niet alleen. Op dit niveau mag niemand falen, dan ben je namelijk kansloos.”

Gaat Cristiano Ronaldo vanavond scoren op Old Trafford?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En we kunnen weer los branden met de discussie. Het blijft toch ieders smaak, voor mij C.ronaldo omdat hij de complete en supersnelle aanvaller is. Messi is meer voor de kleine ruimtes en de dribbel en de bal geweldig dichtbij zich kunnen houden. Daarnaast blijft Messi bij één team, terwijl C. Ronaldo al twee keer de dragende kracht is geweest van een topteam. Smullen van beide spelers en vanavond zal voor mij de wereld even 90 min stilstaan

5 maart 2013 om 16:32

Voel u niet aangevallen ofzo maar bedoel je dat Messi bij een andere ploeg zou falen?

5 maart 2013 om 16:49

Ja dat lijkt mij wel

Ronaldo is gewoon de beste op dit moment snap net dat sommige mensen poep voer hun ogen hebben en dat ze niet daarmee eens zijn

Dat kleine mannetje uit Rosario is er niks bij ik heb een documentaire gezien waar ze di Maria als grotere held zien in Rosario dan Messi

5 maart 2013 om 17:01

Een wijze man zei ooit eens "wie niets deftig te zeggen heeft moet stil zijn"

5 maart 2013 om 19:48

@shaak, of hij zo goed zal zijn bij een andere topploeg, weet je niet. Dat zou moeten blijken na een transfer. En die kans acht ik ergens om en nabij de 0% de komende jaren. Al kun je hierover blijven speculeren, niemand weet het zeker.

Wat Ronaldo betreft liegen daarover de cijfers niet. Die was wel drager van 2 topteams.

Ontopic. Ik vind Ronaldo de meest complete speler van dit moment, al vind ik dat je de 2 type spelers niet moet vergelijken. Beide fenomenen, beide super in wat ze doen.

5 maart 2013 om 22:51

Wie gaf die uitspraak. Klinkt als Johan Cruijff dat zegt al genoeg denk ik

6 maart 2013 om 22:50

Messi zou hopeloos falen in UK, omdat hij bij de minste overtreding al naar de scheidsrechter kijkt !! Vooral als hij niet lekker in een wedstrijd zit, In Uk heb je kerels, geen jongetjes.. In UK heb je tenminste ook scheidsrechters die veel door laten gaan, dan altijd maar te fluiten zoals hier in de Eredivisie of de Primera division... Ht lijkt wel hockey zoals derksen altijd zegt..

Slim van Mourinho om Ronaldo nog even goed te motiveren voor vanavond.

Het schijnt dat hier de meningen over zijn verdeeld.
Maar deze speler streeft naar perfectie, mooi om te zien.

Ja dat was te verwachten he, een echte motivator is die Mourinho. En voor de mensen die er nou weer serieus op ingaan. Mourinho zegt dit alleen maar omdat hij beseft dat hij Ronaldo vanavond nodig heeft. Ik durf wel te stellen dat ik nog nooit zo'n complete voetballer als Ronaldo heb gezien.

Dus mensen nou niet weer die discussie over Messi/ronaldo losbarsten. Want zo bedoeld Mourinho het helemaal niet.

5 maart 2013 om 15:11

ach jo sommige mensen hebben het verstand van een caviahok vol met zaagsel -.- die snappen niet dat hij ronaldo nog scherper te krijgen vanavond.

Zucht, gaan we weer.
Lekker objectief ook.
Mourinho kan zoveel zeggen..en de Real fans ook.
Merendeel van de mensen vind Messi de beste van de wereld..velen ook niet.
Verander je niks aan..geniet gewoon van beide spelers.

Hij zegt waarschijnlijk, de nuance is gewoon heel belangrijk, maar dat wil voetbalzone even niet in de titel stoppen. Ik ben het namelijk met hem eens, je moet echter altijd wat ruimte overlaten voor twijfel.

Hahahaha de eeuwige discussie gaat weer los. Overigens logisch dat Mourinho dit zegt. Ronaldo zit in zijn team en speelt vanavond.

Ik denk dat Cristiano Ronaldo vanavond gaat scoren en jullie ?
Ik voorspel 1-2 voor Real

5 maart 2013 om 15:09

Denk het ook wel, al weet ik niet of zijn doelpunt genoeg zal zijn voor de volgende ronde vanavond.

5 maart 2013 om 15:09

Ik denk dat Manu gaat winnen met 1 of 2 doelpunten verschil en dat Real dus wordt uitgeschakeld..

5 maart 2013 om 22:56

nou dat had je goed zeg.

Daar gaan we weer!!?
Nou goed dan, ik vindt zelf Maradona de beste ooit en daarna Messi..

Ronanldo is een fenomeen, helemaal mee eens. Is van ontzettend hoog niveau en stak altijd met kop en schouders boven iedereen uit. Zijn mening natuurlijk.

Maar ik blijf het zeggen: zolang Iniesta niet gestopt is mag niemand zichzelf de beste noemen !

5 maart 2013 om 15:43

Schaam je diep dat je C Ronaldo een fenomeen durft te noemen. Die bijnaam behoort tot de enige echte Braziliaanse Ronaldo toe!

5 maart 2013 om 15:54

Hohoho wacht even. Hij noemt Cristiano een fenomeen. Ronaldo werd Het Fenomeen genoemd. Nuance verschil.

5 maart 2013 om 15:59

Fenoneem is gewoon een woord wat je aan alles kunt geven.. Als iets bestaat is het een fenoneem.

"een fenomeen of verschijnsel is een observeerbare gebeurtenis, in het bijzonder iets speciaals."

5 maart 2013 om 16:50

'fenoneem' is geen woord luc.

Tuurlijk Mourinho, Ronaldo kan niet eens winnen van Lionel Messi en heeft nog nooit een wereldbeker of andere beker met Portugal gehaald 1x de champions league.

Belachelijke uitspraak

5 maart 2013 om 15:24

Welke beker won Messi met Argentinië dan?

Daarnaast is de Gouden Bal ook gewoon een fan prijs, want niemand stemt daar met objectiviteit. De Messi fans stemmen daar op Messi en de Ronaldo fans op Ronaldo.

5 maart 2013 om 15:32

En Messi heeft 3x de CL gewonnen waarvan de 1e keer als wisselspeler, het jaar dat Ronaldo de CL won was hij weergaloos, net als Messi overigens toen hij zijn 2e en 3e CL won.
Verder heeft Messi ook nog niks bewonderingswaardig gepresteerd met Argentinië wat toch een aanzienlijk groter voetbal land is als Portugal, Daar hebben ze spelers als Aguero, Tevez, Pastore, Higuain, Cambiasso, Di Maria enz... bij Portugal houdt het na Ronaldo wel op wat betreft wereldtop....

Verder kan je het natuurlijk niet vergelijken met spelers van vroeger omdat die in een ander tijperk speelde tegen andere tegenstander en aangezien in het hedendaagse voetbal de tactiek ook veel belangrijker is geworden is het veel moeilijker om als individu echt je stempel op een seizoen of een toernooi te drukken, maar ik vind wel dat beide spelers al jaren achter elkaar de perfectie benaderen en het aantal doelpunten wat de 2 scoren is natuurlijk ongekend, het enige wat nog ontbreekt is nog internationaal succes met hun land.
Maar voor mij zijn het de 2 allerbeste voetballers van het moment allebei op hun eigen manier.

Opmerkelijk dat hij zegt dat hij Pele nooit heeft zien spelen, maar dat hij toch zeker weet dat Ronaldo beter is. Maakt het niet echt geloofwaardig. Maar goed, Mourinho zegt toch altijd wat hem het beste uitkomt, en dat is lang niet altijd de waarheid.

5 maart 2013 om 15:49

Periodista,

Leer nou eens lezen.

Vervolgens ging The Special One nog een stapje verder. “hij is waarschijnlijk de beste voetballer ooit.

Waarschijnlijk, zegt hij!

Jou comment slaat dus nergens op.
selectieve perceptie

Hij is wel misschien de meest complete voetballer ooit.

Voor de rest kun je urenlang discussiëren over wie de beste speler ooit is. Daar doe ik niet aan mee.

5 maart 2013 om 15:29

Want hij heeft de begaafde techniek om in de kleine ruimte 2 a 3 man voorbij te gaan zoals de echte Ronaldo, Ronaldinho, Maradona, Iniesta en Cruijff dat bijvoorbeeld konden? Of heeft hij het inzicht en de steekpass van een Zidane, Platini of een Pirlo? Om maar 2 voorbeelden te geven. Ja Ronaldo is een atleet, maar dat maakt je nog niet tot de meest complete voetballer ooit.

5 maart 2013 om 15:40

Yes techniek gecombineerd met kracht, Ronaldo heeft juist een geweldige steekpass in huis.

5 maart 2013 om 15:49

Nu noem je van individuele spelers hun enige kwaliteit. bijvoorbeeld pirlo kan ik niet 2/3 man op snelheid passeren. En de andere spelers die jij noemt kunnen bijvoorbeeld niet goed defensief spelen. Ronaldo kan alles goed, maar blinkt nergens echt in uit. Hij is wel de meest complete dus, maar niet de beste.

5 maart 2013 om 15:57

Ronaldo kan helemaal niet 2 of 3 man in de kleine ruimte uitspelen, hij zet ook lang niet zoveel spelers met een steekbal of goede assist alleen voor de keeper omdat ie vaker voor eigen succes gaat. Nogmaals Ronaldo is een atleet maar zeker niet de meest complete speler ooit, daarvoor ontbreekt het hem aan een aantal belangrijke kwaliteiten die iemand de allerbeste maken. Ja hij is snel, kan hoog springen, heeft een goed schot en is enorm doelgericht maar in de kleine ruimtes heeft hij het gewoon erg lastig en voor mij zijn juist dat de beste voetballers. Die in de kleine ruimtes het overzicht weten te bewaren en de juiste oplossing kunnen vinden. Maar dit is oneindige discussie.

5 maart 2013 om 16:02

Ronaldo heeft gewoon alles, is juist geweldig in de kleine ruimte.
Hij een geweldige inzicht overzicht, ik zie wel vaker haten op Ronaldo, dan het zijn kapsel spel, de zogenaamde arrogantie van Ronaldo.

5 maart 2013 om 16:09

@rodg

Mensen denken vaak dat iemand die twintig scharen en overstapjes doet veel techniek heeft terwijl dat er vrij weinig mee te maken heeft.

Ronaldo moet het niet hebben van de kleine ruimte maar juist van explosiviteit en snelheid. Hij doet het niet op techniek maar op power. Hij is een beest, maar geen technisch wonder.

5 maart 2013 om 16:15

Haha Migi je hebt hem duidelijk nooit zien spelen, zijn techniek is gewoon uitstekend

5 maart 2013 om 16:20

Nee klopt, ik post veelvuldig op een voetbalforum maar heb Real Madrid nog nooit gezien.

5 maart 2013 om 16:28

Je bent onzin aan verkondigen over Ronaldo.

5 maart 2013 om 16:31

Laliga Ronaldo is geweldig in de kleine ruimte? Daarom laat Madrid zich altijd inzakken om ruimte achter de verdediging zo groot mogelijk te krijgen. Want dan is Ronaldo op zijn best als hij ruimte heeft, niet als Madrid het spel moet maken en er 6 man op de 16m staan. Wanneer heb jij Ronaldo laatst een actie zien maken waarbij hij 3 spelers voorbij ging? Komt gewoon niet voor!

5 maart 2013 om 16:44

Rodg volgens mij was Madrid dat Barca van kastje naar de muur stuurde, ja zowat op het einde zakte in Madrid correct. Ten City vol op de aanval Bayeren vergeten, na de 2-0 mocht Ronaldo niet aanvallen spelen van Jose,, kraam nog meer onzin uit.

5 maart 2013 om 16:59

Blinkt nergens echt in uit?

Ik raad je aan alle 118 doelpunten van Ronaldo @ United ff terug te kijken. Daar kun je zien dat hij uitblinkt in de volgende dingen:
- Koppen
- Vrije trappen
- Afstandschoten
- Penalty's
- Neusje voor de goal / altijd goed staan
- Man passeren / snelheid
- Inzicht / naar binnen kappen schieten

en dat zijn nog maar een paar dingen waar hij in uitblinkt.

5 maart 2013 om 17:15

Wat een onzin allemaal. Elke speler is met veel ruimtes op zn best, Messi ook en Ronaldo ook. Om te zeggen dat Ronaldo in de kleine ruimte geen spelers uit kan spelen slaat nergens op. Ronaldo heeft een goede (steek)pass met zijn linker en rechterbeen in huis en behoudt altijd het overzicht. Je ziet hem nooit, maar dan ook nooit een verkeerde pass geven.

''wanneer heb jij Ronaldo laatst een actie zien maken waarbij hij 3 spelers voorbij ging?''
Vaak genoeg

5 maart 2013 om 19:30

Criuijff was vele malen completer dan CR. Maar niemand hier op VZ heeft Cruijff ooit zien spelen en toch weten de heren hier dat hij beter is dan Criuijff.

Hij is completer en heeft het bij 2 teams in 2 competities laten zien. Messi is een technisch wereldwonder en kan combineren als de beste. Zeg het maar!

5 maart 2013 om 15:21

Ik ga voor de oude Ronaldo als spits, Zidane als middenvelder, Cannavaro als beste verdediger en Casillias als beste keeper.

Persoonlijk kies ik voor Iniesta maar omdat deze niet op de voorgrond speelt zal hij nooit zo gewaardeerd worden.

5 maart 2013 om 15:38

mmsschien zit er ergens een fout in mijn redenering, maar als je Zidane als beste middenvelder noemt kan toch vervolgens niet Iniesta de beste speler zijn?

5 maart 2013 om 15:44

Staat ook dat persoonlijk is hé!

Over het algemeen zullen de meeste mensen voor Zidane kiezen maar ik vind zelf Iniesta de beste.

5 maart 2013 om 15:48

ronaldo, casillas en zidane ben ik cker mee eens

maar voor cannavaro komt cker paolo maldini en voor paolo komt toch cker frans beckenbauer imo

iniesta vrije rol

Dat hij nog niet zegt; "ik heb van Ronaldo de beste speler ooit gemaakt" valt me nog mee..
Ik hoop dat Manchester hem af kan stoppen, want dat hij kan voetballen, dat staat buiten kijf.

Ach dat ben je tegenwoordig al heel snel. Paar goede seizoenen bij je club en je bent de beste aller tijden. Wat een onzin zeg. De beste aller tijden wisten hun nationale team altijd naar een hoger niveau te tillen. Van outsider naar favoriet, laat die spelers van vandaag dat eerst maar doen en dan kijken we dan wel of ze echt bij de beste aller tijden horen.

5 maart 2013 om 16:15

Inderdaad, daarom blijft het voor mij Maradonna die Napoli in zijn eentje kampioen maakte.

Lekkere poll... Eigenlijk staat er zoiets of hij goed gaat spelen vanavond.
Weet ik veel of dat gaat gebeuren. Misschien heeft ie vanavond wel 3 assists en een vrije trap op de kruising, Dan kan die ook geweldig spelen..

Messi is de beste denk ik toch, Ronaldo de meest complete aanvaller maar Rooney de meest complete speler. Kan overal spelen en goed.

kijkt iedereen hier nou met een barca bril ?
wat heeft messi dit jaar laten zien ?
wat heeft ronaldo laten zien dit jaar (veel meer als messi)
en de gouden bal zal komend jaar naar ronaldo let ma op want messi is niks dit jaar

5 maart 2013 om 15:31

nou zeg het eens dan, wat heeft Ronaldo dit jaar laten zien

5 maart 2013 om 15:44

En wat heeft Ronaldo laten zien?
Afgelopen jaar heeft Messi individueel vele malen beter gepresteerd dan een Ronaldo.
Dit jaar is amper begonnen..en al is Ronaldo dit jaar een keer beter..mag ook wel een keer..van de afgelopen jaren eens 1 keer beter dan een Messi (wat nog niet zover is)..nou, nou..mocht het ook een keer.

5 maart 2013 om 17:09

jonge ronaldo legt er alles in messi is niks dit jaar .

5 maart 2013 om 17:26

als Ronaldo alles erin legt, en messi niks hoe komt het dan dat Messi topscoorder is van de Primera Division en Ronaldo niet. en wat voor records heeft Ronaldo gebroken Geen en messi heeft zowat alle records verbroken dus stop met je lulverhaal en doe je lolbroek en je grapjas uit

5 maart 2013 om 15:59

Euh, wat heeft Messi laten zien dit jaar? Volgens mij heeft hij meer goals gemaakt dan Ronaldo en staan ze een straatlengte voor in de competitie.

5 maart 2013 om 17:10

de boys kijken door een rose barca brilletje en zien alleen ma messi messi messi
en dat was het .

5 maart 2013 om 21:35

rose? ma?
Mijn god..minder sms taal gebruiken en meer naar school gaan.
Nee hoor, wij kijken naar de feiten en cijfers en records..en daarin staat Messi meestal bovenaan.
En dat was het.

Haha ochoch och, ronaldo is een top speler dat soieso maar de beste ooit gaat nu nog te ver,hy is op dit moment in zo een bloedvorm dat ie het verschil kan maken tegen utd. Laten we hopen dat het een mooie pot gaat worden en dat cr7 en v persie de show gaan maken.

ben meer een Ronaldo fan maar mensen die onkennen dat Messi niet beter is dan Ronaldo, is een leugen.

5 maart 2013 om 17:10

Probeer je een wit voetje te halen bij de messi fans?
Het is gewoon een kwestie van smaak, wie jij de betere vindt. (lees: Mening!)

Mijn voorkeur gaat uit naar Ronaldo, en niet alleen omdat ik Real Madrid een warm hart toedraag.
Ronaldo maakte al furore bij Man U 1 toen Messi nog de bank warm hield bij Barca C.

Ik ben Ronaldo's speelstyle en kwaliteiten gaan adoreren, daarom is hij voor mij de betere.

Uiteraard is Messi in een aantal dingen beter dan Ronaldo is, maar kom.. die kopgoal die hij pas maakte in de heenwedstrijd tegen Man U in eigen huis.. voor eigen publiek, dat is toch om te smullen! Zulke headers maakte hij al in zijn tijd bij Man U. Een absoluut fenomeen

Hij is niet eens de beste Ronaldo ooit, wel een geweldige voetballer natuurlijk

nee jose, je zit hier flink mis.

ronaldo is wel een van de beste doelpuntenmakers aller tijden, maar hij komt zeker niet voor in de top 10 aller tijden. ronaldo fenomeno zal altijd een treedje hoger zijn dan hem en ik ga nog een stapje verder. mocht van persie deze cl-campagne beslissend zijn dan staat ook hij hoger op de ranglijst vergeleken met ronaldo.

mijn top 10

1. ronaldo luiz nazario de lima, el fenomeno
2.pele
3.romario
4.diego armando maradona
5.garrincha
6.johan cruyff
7.eusebio
8.di stefano
9.andriy shevchenko
10.roberto baggio

geen plek voor c ronaldo dus mourinho

edit:shevchenko eruit en ronaldinho erin. baggio eruit en zizou erin.

excuses van de chef voor het niet gebruiken van hoofdletters, m'n keyboard heeft z'n dag niet.

5 maart 2013 om 15:22

haha jou reactie is totaal niet serieus te nemen mede door Zizou grootste allertijden niet in je lijst op te noemen.

5 maart 2013 om 15:24

Ja sorry, ik verwissel Zizou met Baggio... Ik had het even snel tijdens college samengesteld. Zizou vond zelf Ronaldo de beste aller tijden.

5 maart 2013 om 15:23

dat je shevchenko erin zet en zidane vergeet zegt al genoeg volgens mij..

5 maart 2013 om 15:24

Waar slaat die lijst dan weer op ?

Geen Zidane, Ronaldinho, Messi (die alle records gebroken heeft?) ?

5 maart 2013 om 15:26

Zidane hoort erin, en Ronaldinho ook. Ik had het even snel ingevuld. Voor wie zou jij Ronaldinho wisselen in mijn lijstje?

5 maart 2013 om 15:31

Het is wellicht handiger om een lijst te maken met spelers die op dezelfde linie plek hebben gespeeld want alleen namen noteren kan iedereen maar je heb er niks aan. Zo vind ik dat je messi en ronaldo niet kunt vergelijken met elkaar.

Zidane is een echte nmr 10, en die zou je dan al niet kunnen vergelijken met c c.ronaldo of messi enz.

5 maart 2013 om 15:52

Ik had 7,9,10 gewisseld voor die 3..

En dan neem ik aan dat die 10 willekeurige volgorde is ?

5 maart 2013 om 16:01

Heel leuk en aardig maar de helft van die spelers heb jij waarschijnlijk nooit zien voetballen. Hoe kun je dan beoordelen wie beter was dan de ander?

5 maart 2013 om 16:35

Toen ik zag dat je schreef dat als Van Persie deze Cl campagne beslissend is dat hij hoger op jou lijstje staat dan Ronaldo nam ik je niet meer serieus.

ik denk dat het beter is om een beste speler op elke positie lijst te maken want een spelers zoals Maldini en Beckenbauer staat er bij jou niet in en ik denk omdat dit verdedigers zijn Romario beter dan Maradona? Hij is zeker een betere afmaker maar of hij beter is dan Maradona daar twijfel ik aan.

5 maart 2013 om 20:09

Dit is dus het gevaar van lijstjes maken... Je staat compleet voor schut en etaleerd 'en publique' je onwetendheid en onkunde.

Ronaldo heeft al bij meerdere clubs bewezen een betere voetballer te zijn, messi in een ander team zoals bij Argentinië is drama niks waard

Ronaldo eindbaas daarna messi

5 maart 2013 om 15:23

Ik zou maar eens adviseren wat wedstrijden te kijken van Argentinië dan want dan kun je ook stellen dat Ronaldo drama is bij Portugal en dat is hij ook niet maar de teams zijn gewoon minder en dan kun je nog zo goed zijn.

Iniesta eindbaas en daarna Messi

5 maart 2013 om 15:48

Euh, zijn we vergeten dat Ronaldo ook een flink aantal slechte wedstrijden met Portugal heeft gespeeld??
Afgelopen EK was hij de eerste paar wedstrijden ook niks.

5 maart 2013 om 17:21

Ronaldo heeft ook geen wereldspelers om zich heen bij Portugal. Na hem is Nani de beste, en dat is een bankzitter bij United.

Messi heeft; Di Maria, Pastore, Aguero, Higuain, Lavezzi, Mascherano en eerst een tijdje Tevez om zich heen.

Voor Ronaldo is het veel en veel moeilijker om bij het nationale elftal te presteren!

5 maart 2013 om 17:40

Onzin want de wedstrijden van Argentinie worden meestal verloren op de verdediging die bagger is hoor.

Alles wat je opnoemt is aanvallend op Masch. na en bij Portugal hebben ze op iedere linie goede of betere spelers (op de aanval na dan)

Je mag wel iemand verdedigen maar je moet wel met goede argumenten komen.

Kijk alleen al de grabbelaar die in de goal staat bij Messi zijn elftal zegt genoeg lijkt me.

5 maart 2013 om 18:35

Argentinie is alleen in de aanval top.
Maar middenveld en verdediging is Portugal gewoon beter.
Argentinie heeft geen enkele goede verdediger.
Terwijl Portugal met Coentrao, Pepe, Alves, gewoon 1 van de sterkste verdediging van europa heeft.

Kijk hoeveel druk er op Ronaldo's schouders ligt. Er wordt zoveel geroepen vanuit beide kampen (man U en Real) en hij zal het echt moeilijk krijgen om een top wedstrijd te spelen. En als hij in staat is om dat te doen, tjsa dan is het duidelijk een meester!

Puur omdat hij ook Portugees is want als hij Turks zou zijn
Zou hij dat niet zeggen! Man neem ik al jaren niks kwalijk..
Daar zijn medicijnen voor

Een fenomeen is het zonder meer, maar hij moet nu al betere 'voetballers' voor zich dulden...

5 maart 2013 om 15:42

Als ik C. Ronaldo in een rijtje met beste spelers ooit top 100 ofzo moest plaatsen, weet ik niet eens waar hij terecht zou komen. In ieder geval nog niet in de top 30. Ik heb echt geen idee of hij in de top 70 komt of niet.

Hahahahaha, hij ziet ze vliegen. Als hij nou zegt dat hij een van de beste is, dan kan ik er nog iets van objectiviteit in zien. Altijd lachen weer met deze gek

Haha wat een fantastisch antwoord van José op de vraag hoe je Ronalo moet afstoppen, Wat maakt mij dat nou uit.

Ronaldo behoort tot de spelers die voor altijd zijn naam heft afgegeven aan de voetbalwereld en nooit meer vergeten zal worden. Wat een speler.

Mourinho geeft gewoon zijn mening. Ik weet niet waarom juist op dit moment, misschien gewoon even Ronaldo motiveren om te laten zien hoe goed hij is.

Het is zijn mening, zoals iedereen zijn eige mening mag hebben. Heel mooi van Mourinho, dit zal Ronaldo echt prikkelen om het ook op het veld te laten zien.

Zidane is de beste voetballer ooit volgens mij en daarna de echte ronaldo.... Vo de rest vind ik messi als voetballer wel beter dan CR7

Aller tijden:
1) Zidane
2) Ronaldo
3) Messi
4) Maradona
5) Cristiano Ronaldo

Beste op dit moment:
1) Cristiano Ronaldo
2) v.persie
3) Iniesta
4) El Shaarawy
5) Bale

Messi niet in de top 5 omdat ik vind dat deze 5 spelers op dit moment veel beter voetballen en ook beter in vorm zijn

5 maart 2013 om 15:52

El Shaarawy ??

Haha doe me een lol

5 maart 2013 om 16:06

Messi uit vorm nog altijd beter dan El Shaarawy!! Laat me niet lachen man, je moet niet kijken naar vorm maar naar kwaliteit.

5 maart 2013 om 20:26

Niet omdat de italiaanse competitie niet zo aantrekkelijk is of omdat El Shaarawy niet zo bekend is als messi wilt zeggen dat hij het op dit moment niet beter doet. Op dit moment is hij beter in vorm dan messi

5 maart 2013 om 20:27

Ik heb het erover wie op DIT moment de betere spelers zijn en ik vind messi op dit moment niet beter voetballen dan die jochie van Milan. Je hoeft het niet eens met mij te zijn hoor

5 maart 2013 om 16:25

je mag zeggen wat je wilt maar messi heeft wel met afstand de meeste doelpunten van iedereen dit seioen

5 maart 2013 om 20:28

Meeste doelpunten??? het gaat om wie beter in vorm is en niet wie beter gescoord heeft. Messi is momenteel hopeloos uit vorm. Zijn doelpunten heeft hij vooral in 2012 gescoord ma goed.....

5 maart 2013 om 16:40

Hahah messi niet in vorm, schitterend sommige mensen hier:

Nou messi scoorde erop los hoor voor argentina
Dus jullie hebben geen verstand.. Wat heeft Ronaldo bereikt dan met Portugal?
Vrije trappen nemen van 55 meter en niemand die op ze hoofd tikt en Zegt
Doe dat volgende keer niet

5 maart 2013 om 15:51

Precies..kan ik me ook altijd dood aan ergeren.
Krijgen ze een vrije trap ergens op 40 meter afstand..en ja hoor..die gek schiet vanaf daar op goal.
Alsof hij ze constant van die afstand erin schiet.
Zou me doodergeren als hij dat in mijn elftal zou doen.
1 keer is leuk..maar doe ff normaal..alsof hij god zelf is..

5 maart 2013 om 19:10

Ronaldo krijgt nu slapeloze nachten omdat jij hem niet in je elftal wil. Verzin iets haalbaars ofzo.

5 maart 2013 om 21:37

Begrijpend Nederlands nog te hoog gegrepen voor je?

Mourinho wordt steeds vervelender met deze uitspraken, als hij trainer was bij barca, zou hij vast zeggen dat Messi de beste is en dat Ronaldo ver daarachter staat,

5 maart 2013 om 15:30

Dat maakt hem nou een goede trainer. Hij weet dat Ronaldo altijd de beste wilt zijn. Door hem die crediet te geven prikkel je Ronaldo alleen maar om veel beter te doen dan hij nu doet. Volgens mij een meester actie van Mourinho want ook Mourinho weet dat hij alles van iedereen nodig zal hebben om door te bekeren tegen Manu

5 maart 2013 om 15:52

Ach, altijd dat overdreven gedoe alsof alles wat Mourinho doet zo doordacht is en een reden heeft.
Als hij een grote mond heeft is het om de aandacht bij het elftal weg te halen en meer van die onzin.
Als je Ronaldo nu nog moet motiveren in zo'n wedstrijd tegen zijn oud club in zijn oude stadion..dan klopt er al iets niet.

Ronaldo wordt op deze wijze helemaal niet geprikkeld..die vind zichzelf sowieso wel de beste.

5 maart 2013 om 20:33

Een beetje motivatie kan eccht geen kwaad. Ronaldo vind zichzelf de beste maar als je het van iemand hoort die kennis heeft van dat voetbal dan geeft het je een enorme boost.

En tuurlijk is niet alles doordacht, maar je moet wel eerlijk zijn dat hij tactisch een van de besten is. dat kan niemand ontkennen

En tuurlijk moet elke voetballer voldoende motivatie hebben . Jij doet alsof Manu een of ander amateursclub is terwijl het wel een van de beste teams op aarde is en dan moet je als coach ervoor zorgen dat je je spelers voldoende motiveert, vooral je beste spelers

@ la roja Ronaldo is al meer beslissend geweest voor Portugal dan messi voor Argentinië

2. Bij 3 clubs in verschillende competities al succes vol geweest! Messi?? Not
3. Als het ff tegen zit zoals tegen af Milan en real Madrid zal messi nooit harder gaan werken altijd maar wachten opmaken eigen kans om zgn het team te helpen

Ronald verdedigt als gek stopt meer energie in de wedstrijd... Ga zo maar door

Messi word nooit beter dan ronaldo

Manmanman wat word ik moe van dit gezeur over wie de beste ooit is. Elke week horen we wel van Mourinho dat Ronaldo de beste is, en van één van de teammaats van Messi dat hij de beste is. Ook op dit forum is men het er niet over eens. Dat gaat zo blijven. Blijven herhalen van wat men vindt gaat daar geen verandering in brengen, en is op een gegeven moment nogal saai om te lezen. VZ mag er van mij dan ook veel minder aandacht aan besteden.

Dennis Bergkamp is de beste voetballer allertijden. Oké dat is niet waar, maar wel de meest majesteuze voetballer allertijden. Wie de beste is interesseert me vrij weinig dat is nogal lastig vast te stellen. Kwestie van smaak. Voor mij zit Cr7 niet in de top 10 allertijden, al is hij natuurlijk wel ontzettend goed.

Wat een discussies allemaal over wie de beste is. Maak elkaar blij met verhalen over Zico en Socrates, Rui Costa en Eusebio, Messi en Maradona, Muller en Puskas. Er worden zoveel namen vergeten. Ook de helden van nu zoals Scholes, Xavi, Iniesta en Xabi Alonso. Het gaat er niet om wie de beste is, je kunt het niet weten. Voetbal is eigenlijk net agnosticisme, alleen zijn er mensen die het teveel als religie behandelen met ieder zijn eigen God. Nergens voor nodig.

Mourinho zit gewoon mindgames te spelen. We moeten nou niet doen alsof dit de eerste keer is dat Mourinho psychologische spelletjes zit te spelen voor een grote wedstrijd.

Kan ik me wel wat bij voorstellen ja, hij won eigenhandig het WK in 2002 voor zijn land, en verder heeft hij bij elke club geschitterd. Zelfs na zijn zware blessures was hij nog geweldig, terwijl hij al minder was.

(En ja, ik bedoel de Braziliaanse Ronaldo, want Cristiano is echt niet eens een klein beetje dichtbij de titel 'beste ooit`

5 maart 2013 om 16:02

hoewel ik altijd een gigantische ronaldofan ben geweest en zal blijven, moet ik toch stellen dat hij niet alleen was op dat Wk:
- roberto carlos
- cafu
- rivaldo
- denilson
- adriano
- ronaldinho

het was ronaldinho tegen turkije die het wk redde. brazilie stond op het punt overlopen te worden. zal het nooit meer vergeten. op school, in de aula, niemand naar de les en de turken werden helemaal leip.

maar ronaldo was wel exceptioneel, werd ook goed gebruikt en hoefte niet te verdedigen of de eindpass te geven. das een verschil met messi. die moet ook de eindpass geven daar argentinie een zwakke aanvoer heeft

Andrés Iniesta is de allerbeste speler ter wereld.

Ronaldo is ook wel Oké.

Nou, humor heeft hij in ieder geval wel, laten we het daar maar op houden.
Of misschien wil hij Real nog een leuk cadeautje geven in de vorm van miljoentjes vlak voordat hij vertrekt.

5 maart 2013 om 19:31

Niet omdat hij alle persoonlijke records aan diggelen schiet?

Mourinho heeft helemaal gelijk. Heb nog nooit een completere en zo hard werkende voetballer gezien. Kijk zijn status, en alsnog is hij altijd de eerste op de training en de laatste die naar huis gaat, hij is een echte perfectionist. Ik heb zoveel respect voor deze man voor wat die heeft bereikt en hoe hard hij traint om nog beter te worden, ik denk niet dat Messi zo hard als Ronaldo heeft hoeven werken, hij had talent en Ronaldo heeft just zo hard als wat getraind om zo ver als nu te zijn gekomen. En ik denk niet dat veel mensen een EK Finale zouden kunnen spelen in dezelfde week als dat een van hun ouders zijn overleden. Niks dan respect voor deze man! Noem me maar een fanboy of wat je wilt...

5 maart 2013 om 15:57

Overdrijf niet zo.
Zijn tal van spelers die minstens zo hard werken.
En Ronaldo altijd als eerste op de training?? Bron??
Beetje overdreven gedoe om te doen alsof Ronaldo altijd zo verschrikkelijk hard werkt..veel harder dan welk mens dan ook...pff..overdreven gedoe.
Zat spelers die na de training nog blijven door trainen om ergens beter in te worden..is echt niet Ronaldo alleen die dat doet hoor. Dat deed bijv. een v. Hooydonk en een R. Koeman ook al..en nog tig spelers

Edit:
Als die figuren die duimpjes omlaag geven nou ook even met onderbouwing en feiten in discussie zouden gaan zouden we al een stuk verder komen.
Maar nu is het allemaal elkaar napraten..oh wat traint Ronaldo hard..bovenmenselijk zo hard.
Man, is het ook het minste wat hij mag doen..verdient ook miljoenen meer dan de andere spelers..alleen daarom zou hij het al moeten doen.

5 maart 2013 om 16:54

Als een Ronaldo fan gesproken maar niet als iemand die verstand heeft van voetbal, Messi werkt niet hard? Je weet precies alles wat Ronaldo en Messi doen, kun je me voorstellen aan hun?

Wat zal de rest van Real wel niet denken, dat Mourinho altijd Ronaldo voortrekt omdat hij Portugees is? Casillas is de aanvoerder, en die zet Mourinho gewoon op de bank wanneer hij zin heeft, terwijl Casillas veel groter is dan Ronaldo.

Natuurlijk zegt hij dat en het zou best kunnen dat hij dit ook vindt. Zijn er genoeg die dit vinden en het is gewoon een mening, net zoals anderen Messi de beste vinden en anderen weer Maradonna ofzo. Ik zou er een feit van maken om het iets anders op te stellen. Ronaldo is zeker een van de beste spelers ooit. De beste? die discussie zal altijd blijven. Het is net waar je voorkeur naar uit gaat.

Voor mij zijn dit de betere speler aler tijdenzujn niet alemaal de aller beste
1 Pele
2 Cruijf
3 Bergkamp
4zidane
5 Beckenbouer
6 Muller
7 Romario
8 V Basten
9 Gullit
10 Toti
11 Rijkaard
12 Litmannen
13 Laudrop
14 Platini
15 Ronaldo
ik heb gezien mijn leeftijd de meeste spelers zien voetballen
pele muller ,beckenbauwer alleen op archief beelden gezien de rest was echt heel goed
Maradonna niet daar heb ik zo mijn mening over (han van god pfff)vals spelen en verder uch

5 maart 2013 om 15:50

Pfff, wat mis ik Litmanen verdient wel meer credits buiten Nederland vind ik.

5 maart 2013 om 16:05

waar is ronaldo(r9)?

Daarom heeft Messi iets meer gouden ballen gewonnen, maar goed dan komt iedereen weer dat zegt niets. Op het moment wel, de afgelopen 3 weken is die even de beste, alle lof voor Ronaldo en verdient hij ook.maar als Messi weer dalijk aan het voetballen komt, dan is hij toch echt de eewige tweede.

C ron beste aller tijden noemen is gewoon motivatie voor vanavond ... Je hebt zoveel fenomenem in hun tijd , jullie vergeten allemaal cruijf - 3 champs namekaar zelfde voor beckenbauer 3 champs 1 wk 1 ek ...op 4 jaar tijd ... Dan heb je nog eusebio ... Bobby charlton ... Grg best ... Zijn allemaal fenomenen in hun tijd ... En dan zoveel spelers die zoveel gewonnen hebben ... Ik blijf erbij scoren is heel goed maar je scoort nooit alleen ... Messi heeft xavi iniesta ... Dat hem zoveel laten scoren en dan c ron heeft ozil die zoveel klaarzet voor deze ... 1 punt is waar ze tikken ze wel allemaal binnen ... 1 ding is spijtig in de jaren 90 was er 1 aanvaller die mss kon tippen tot dan maar heeft zich zwaar gekwest en gedaan met name van basten was tot zijn periode mss de beste ooit ... Maar ja mijn punt er zijn zoveel goeie spelers geweest dat je nooit mag zeggen die is de beste aller tijden want je kan iedereen tegen spreken met alles.

Messi is ook nog 5 jaar jonger als Ronaldo dus ook nog meer te winnen.
Als Ronaldo ze snelheid verliest dan valt hij heel ver terug en das over 2 a 3 jaar al denk ik.

Maar blijft een fenomeen dat zagen we de afgelopen 2 classico's.

Guaporta, lekker kunnen slapen. Je was een week nergens te bekennen, hij is er weer hoor, reageert altijd op een real bericht en zeikt dan ook echt alles af wat een witte madrid shirt draagt of ze een warm hart toedraagt,

Vind ik best jammer, maar het is een rivaal he. Tuurlijk mag je je mening geven, alleen is bij jou objectiviteit nergens te bekennen wat betreft Madrid, al hoef je ze niet op te hemelen. Maar al is iets goed, is het nog fout, omdat het namelijk een Ronaldo of een Ozil is die het doet.

Gelukkig winnen we twee wedstrijden, en mag Mourinho van mij blijven, net als de Barca fans in Camp Nou die datzelfde denken. Jammer genoeg ben je weer op aarde, na drie verliezen voor je club, al had ik graag ook toen je verslagen gelezen die ik altijd interessant vindt en leuk om te lezen.

Vandaag speelt Madrid weer een wedstrijd, dus duim voor ze, en anderen niet wat natuurlijk mag. Hopelijk laten ze zien waarom het topspelers zijn die het verdienen het maagdelijke witte shirt te dragen. En verwacht natuurlijk een uitgebreid verslag, maar alleen bij verlies van Real

Als laatste, misschien merkte je het al, maar irriteer me mateloos bij elke comment van sommigen over Real, maar werkelijk bij elke bericht van Real, al staat er dat Real bijv iets voor het goede doel doet ofzo. Achja, sommigen flikken het elke keer weer.

Als laatste is voor mij Ronaldo een topvoetballer, in mijn top 10 aller tijden staat die zeker. Staat er bijna altijd, he Guaporta, denk aan een weekje geleden, jammer dat sommigen nog steeds zo denigrerend praten over hem en nog steeds afzeiken. Maar denk dat het komt, omdat hij weer scoorde tegen Barca. Mourinho zegt dit alleen om hem te motiveren, want Cristiano zal moeten schitteren met zijn team, de hele wereld kijkt mee

Ik denk dat menig persoon die hier een lijstje neer zet geen idee heeft over de spelers van vroeger. Ik zelf ook niet, dat geef ik ook eerlijk toe. Dus waarom een lijstjes maken/afkraken als je zelf sommige spelers nog nooit gezien hebt.

Spelers als Maradona, Pele, di Stefano en noem zo maar op heeft geen een persoon die hier op deze website heel actief is in discussies meegemaakt waarschijnlijk.

Als ik een lijstje spelers zou mogen opnoemen die voor mij tot de beste horen die ik meegemaakt heb zouden dat de volgende zijn(niet in volgorde): Dennis Bergkamp, Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Messi, Thierry Henry, Zidane, Ronaldinho, Kaká, Beckham, Vieira, Totti, Sjevtsjenko, Raúl en Pirès.

Natuurlijk waren er veel betere speler zoals Maradonna en Pele maar die heb ik niet meegemaakt, die kun je dus ook niet beoordelen en vergelijken. Dus dit zijn spelers die op mijn een echt indruk gemaakt hebben en waarom ik van voetbal ben gaan houden als klein jongetje.

Pff ik ben echt benieuwd hoelang deze discussie zal duren. Moet er perse iemand stoppen met voetballen zodat we dit gezeur niet meer te horen krijgen?

We weten het onderhand wel, alle Barca fans, spelers en Argentijnen vinden Messi de beste en alle R.madrid fans, spelers en Portugezen vinden Ronaldo de beste.

Ronaldo is echt veel beter dan Messi. Heeft het in drie competities laten zien en heeft minder goede voetballers om zich heen. Is geen vergelijk.

5 maart 2013 om 16:04

Waarom in drie? Bij Porto was hij gewoon een talent, geen wereldster, hij heeft het dus gewoon in twee competities laten zien. Verder slaat het natuurlijk nergens op dat Messi dit niet zou kunnen, want die speelt de teams uit Engeland ook van de mat in de CL.

5 maart 2013 om 16:12

Hij heeft bij Sporting gevoetbald en niet bij Porto.. daar gaat je geloofwaardigheid (die je in eerste instantie toch al niet had maar hier onderstreep je het even op een heel pijnlijke manier)

5 maart 2013 om 16:17

Mja foutje, moet kunnen toch?
Blijft een feit dat hij bij Sporting een talent was en geen wereldster, of ben jij het daar niet mee eens?

5 maart 2013 om 16:25

Vraag je mij nu om met jou een mening te wisselen betreft een feit dat jij niet hebt gezien en bewust hebt mee gemaakt?

5 maart 2013 om 16:32

Ik zit op mijn werk de hele dag te typen en zette in een vlaag van verstandsverbijstering Porto neer oke?

Ik zal het nog een keer duidelijk stellen:

Vond jij Ronaldo bij Sporting dan al een wereldster?

5 maart 2013 om 16:40

Mij best hoor.. je mag er ook Barcelona van maken persoonlijk zal het mij niet echt boeien.. ik attendeerde je er alleen op aangezien het wel een knullig 'foutje' is en persoonlijk kijk ik al meteen met andere 'ogen' naar je posts.

Maargoed, ik had het nog niet eens inhoudelijk gehad op je posts en stellingen maar als je het zo graag wilt zal ik je zeggen dat ik idd Ronaldo toen al een wereldster in wording vond. Maargoed daar heb je ook niet echt bijster veel inzicht voor nodig. Maar wanneer je naar Porto hebt gekeken is Ronaldo je idd niet echt opgevallen.

Klein vraagje voor jou (nou we toch aan het kletsen zijn.. ) Had jij al door dat van Persie zo een goede voetballer zou worden toen deze nog bij Ajax voetbalde?

5 maart 2013 om 16:46

In wording dus nog geen wereldster, dan zijn we het eens. Je bent verder erg geestig, proficiat.

5 maart 2013 om 18:35

wat is je punt eigenlijk? het gaat er niet om of we het eens zijn of niet.

verder had ik het als een compliment opgevat wanneer ik waarde aan jou mening had gehecht maar voor de vorm. bedankt.

5 maart 2013 om 18:59

Mijn punt, dat jij nu al drie reacties weet te negeren staat duidelijk in mijn eerste reactie op jouw (ja dat is met een w aan het einde) eerste post. Het feit dat jij er puur op uit bent om steeds een kinderachtige sneer uit te delen wijst er inderdaad op dat jij hier niet bent om het met wie dan ook eens te worden. Het is eigenlijk ook mijn eigen schuld door steeds op je te blijven reageren. Prettige avond en veel plezier bij de wedstrijd.

5 maart 2013 om 19:43

Ik snap niet wat je wilt lezen namelijk. Je hebt iets aan mij gevraagd en ik heb er antwoord op gegeven, ik negeer niks aangezien ik helemaal niet in discussie met je ben gegaan. Wat ik heb gedaan is je wijzen op het feit dat je ongeloofwaardig over komt door simpelweg je feiten niet op orde te hebben. Aangezien dit geen ortografisch forum is maar wel een voetbalforum zou ik me daar meer zorgen over maken ipv ortografische fouten van iemand anders. Zo sla je niet de plank een keer mis maar twee keer.

6 maart 2013 om 07:51

@migi84. Ronaldo kan alles wat Messi kan, alleen is Ronaldo de betere kopper, heeft meer snelheid en een betere vrije trap.

Dus ja, Ronaldo is beter. En bij Sporting heeft hij ook waargemaakt dat ie er bovenuit stak en het verschil maakte. Messi echt alleen bij Barca. Ik wil het nog wel eens zien in het Premiership of de Serie A

Ronaldo is ook de beste voetballer kom op wat heeft hij niet hij heeft : snelheid hij is 2benig
hij kan koppen hij heeft controle hij kan afmaken van afstand schieten hij kan zijn tegenstanders makkelijk passeren hij neemt uitstekende vrije trappen en kan op veel verschillende positie's spelen
voor mij is hij de beste

Of toch messi, of toch neymar of was pele nou de beste nee maradonna.

Ik wodt hier zo schijt ziek van wie er nu de beste is. Boeie het zijn allen geweldenaren die niet met elkaar te vergelijken zijn.

Nou als deze beste man dat vind is het zijn goed recht. In tegenstelling tot de meeste users die hier op vz reageren is deze man wel serieus te nemen. Deze man heeft iig nog iets bereikt in het voetbal itt tot de meeste leeghoofden hier op vz die tot voor kort niet eens wisten wat buitenspel inhield (en dat voor iemand die zogenaamd een jeugd scheidsrechter is)

Deze man is iig serieuzer te nemen dan het gros dat hier met namen komt waarbij ze de meesten niet eens hebben zien spelen. pfff.. youtube generatie die tegenwoordig niet eens weet wat het is om een bal een trap te geven zonder gamepad in je hand te hebben. Die knuppels gaan het even over voetbal hebben hier... vermoeiend.. heel vermoeiend..

JM Pedroto

Ronaldo is niet de beste ooit, laat ik dat eerst zeggen. Echter word hij wel ondergewaardeerd door sommige mensen. Hij hoort echt wel in het rijtje allerbesten hoor. De plek waar zo veel mensen hem buiten laten.

5 maart 2013 om 16:53

Of hij bij de beste aller tijden hoort hangt volgens mij af van het feit hoe lang je de lijst maakt. Ik kan mij in ieder geval niet voorstellen dat iemand die al langer dan vijftien jaar voetbal kijkt Ronaldo in zijn top tien heeft staan. Maar zoals wel vaker wordt aangegeven hangt het voor een groot deel af van iemands smaak. Ik hou van technisch verfijnde spelers en hoewel ik Ronaldo werkelijk een fenomenale speler vind mag hij wat mij betreft niet in de schaduw staan van spelers als Maradona, Zidane en Cruijff.

Daar kunnen we Messi trouwens onderhand ook wel bij zetten.

5 maart 2013 om 17:02

Dus Ronaldo mag niet in de schaduw staan van de allerbeste, waaronder Messi?
Komt niet heel erg objectief over.

Wat betreft beste aller tijden worden mensen altijd minder gewaardeerd wanneer ze actief zijn dan wanneer ze al gestopt/gestorven zijn. In dat opzicht denk ik dat Ronaldo pas echt de waardering krijgt die hij verdient wanneer hij niet meer speelt.

5 maart 2013 om 17:17

Ik snap niet wat er niet objectief aan is. Ronaldo mag wat mij betreft inderdaad niet in de schaduw staan van Messi. Ik plaats hier Messi trouwens tussen de besten ooit dus je argument dat spelers pas na hun actieve loopbaan echt de waardering krijgen die ze verdienen kan in dit geval de prullenbak in.

5 maart 2013 om 19:56

Dat jij van mening bent dat Ronaldo niet in de schaduw van Messi kan staan zegt natuurlijk meer over jouw geloofwaardigheid als over de werkelijke feiten. Net zo geloofwaardig als de Paus die zegt dat iemand te gelovig is.

Nou Special one dan vergeet je toch iemand die echt wel beter is geweest dan Ronaldo hoor. Zinedine Zidane dat is de beste voetballer van de wereld geweest en nog steeds daar komt Ronaldo nog niet eens in de buurt.

Maar ja Mouinho heeft het niet zo op Zidane vandaar.

Voor mij alleen Zidane.

Die vent is knettergek zou goed zijn als ze die een tijdje opsluiten in een inrichting wat een vreselijke kwal is dat , in alle opzichten is Lionel messi natuurlijk een veel betere voetballer .

Lekker boeie! Feit is alleen dat Messi weer is verkozen tot beste voetballer van de wereld door het merendeel van de voetbal wereld.

Het gaat erom wat onafhankelijke mensen vinden, want Real mensen zeggen Ronaldo en Barca mensen zeggen Messi dat is niet zo raar. Onafhankelijke mensen vinden Messi de beste dus daar moet je je maar bij neerleggen! Daarom heeft Messi 4 goude ballen.

Denk dat Ronaldo wel in de top 15 zit van de alle beste voetballer van de wereld en kan zich nog steeds meer bewijzen net als Messi.

1. Cruyf
2. Maradonna
3. Pelé
4. Di Stefano
5. Ronaldo Lima
6. Zico
7. Zidane
8. Beckenbauer
9. Messi
10. Ronaldo Cristiano
11. Ronaldinho
12. Maldini
13. Del Piero
14. Iniesta
15. Litmanen

5 maart 2013 om 16:56

Ik weet niet hoe oud je bent; maar ik vind het een vreemd lijstje. Heb je de oude spelers in de lijstje zien spelen?

Zo niet is het lastig oordelen. Zo ja dan vind ik het vreemd dat je bijvoorbeeld Puskas er dan weer niet inzet. Of van Basten niet en Del Piero wel vind ik ook vreemd. Goed ieder zijn voorkeuren maar vind het lijstje erg vreemd.

5 maart 2013 om 16:58

Er zijn zoveel goede voetballers dat lijsten ook te lang worden. Iedereen heeft z'n favorieten maar bepaalde namen zijn de meesten het wel over eens.

5 maart 2013 om 17:35

Het is een persoonlijke lijst, dus dat kan eigenlijk nooit vreemd zijn. Iedereen heeft een andere manier van beoordelen, dus Blackeagles ook.

Als we het zo gaan bekijken, waarom hebben honderden miljoenen mensen respect voor een bepaalde filosofie die geleerden hebben gefundeerd? Waarom worden helden van vroeger met veel verbloemingen doorverteld en nemen wij hen als voorbeeld?

Dus omdat wij hun tijdperk hebben gemist, kunnen we hun niet goed vinden? Er zijn genoeg beelden met hele wedstrijden om deze spelers te beoordelen.

Nogmaals, het is onmogelijk om een feitelijke lijst op te stellen.

Ik zie hier mensen lijsten maken van de beste voetballers ooit , en in geen 1 lijst zie ik Marco van Basten staan . (ieder zijn mening )

5 maart 2013 om 16:56

En Gullit, Rijkaard en See'tje niet te vergeten natuurlijk!

5 maart 2013 om 16:59

dan kijk nog maar eens naar mijn top 15 staat zelfs in de top 10 en als ik mij niet vergis heeft hij een gouden bal gewonnen weet het niet zeker

5 maart 2013 om 16:59

Waar ik me over verbaas is dat iedereen maar lijstjes maakt met spelers die ze nooit hebben zien spelen, en dus enkel op verhalen of enkele archief beelden.

Het is al lastig spelers te vergelijken, maar zeker om een goed oordeel te vellen tussen spelers van nu die je elke wedstrijd ziet (ook de mindere wedstrijden) en spelers van vroeger waar vaak niets of enkel hoogtepunten video's van bekeken zijn.

5 maart 2013 om 17:08

Ik snap best wat je bedoelt alleen als je die beelden van Pele ziet hoef ik niet lang te twijfelen om zeker te weten dat hij een legendarische voetballer was. Op je 17e heel belangrijk zijn in de eindfase van een WK is op zichzelf al bovengemiddeld goed.

Met het verleden vergelijken is sowieso enorm lastig. Het voetbal was toen anders, er werd veel minder getraind en de kennis op het gebied van training, voeding en materiaal was toen vele malen minder. Dus zo'n vergelijking is heel erg lastig.

De vergelijking Messi, Ronaldo is ook gewoon een hele lastige en is ook een kwestie van smaak en gun factor.

Ronaldo is heel zelfverzekerd of arrogant, ligt er maar aan welke bril je ophebt. Is iemand die alles doet om beter te worden, probeert een top atleet te zijn. Messi oogt bescheiden en is vooral een ras voetballer die veel op intuïtie doet.

Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar Messi, en met name omdat hij niet alleen zelf schittert maar vaak ook het hele team beter laat spelen. Ronaldo is vaak vooral zelf weergaloos; maar laat in mijn ogen anderen niet beter spelen. Bij Real vind ik ook vaak dat het de bal naar Ronaldo is, en maar afwachten wat hij er mee doet. Messi is meer in het spel betrokken.

Wat wel enorm voor Ronaldo pleit is dat hij zich in meerdere competities en bij meerdere clubs bewezen heeft. Maar goed, voor Messi is er ook weinig reden om van club te veranderen.

Echter is het nu enkel maar gissen of Messi ook zo goed zou zijn als hij geen Xavi, Iniesta, Fabregas om zich heen had die ook van het Messi/barcelona spelletje houden.

Mensen doen altijd alsof het raar is om te zeggen, alsof de Braziliaanse Ronaldo heilig is, maar CR is (sowieso afgaande op de statistieken) toch echt nog wel een stapje hoger dan de ''oude'' Ronaldo..

Snap dat het vaak gevoelig ligt om legendes te ''schenden'', maar ik zou eigenlijk geen argumenten kunnen noemen waarom de oude Ronaldo beter zou zijn dan Cristiano. Andersom gaat dat me wel lukken..

wat een gezever wie de beste ooit is.

Ik heb Cruijff zien voetballen, zowel als jonkie in de gloriejaren van Ajax als zijn laatste jaren. De meest complete speler ooit.

In mijn ogen is hij nog steeds de beste omdat hij een heel team beter maakte door iedereen te coachen. Dat doen/deden bijv een Pele, Ronaldo, van Basten, Messi en C Ronaldo niet. Die hebben heel veel individuele kwaliteiten, maar nemen geen team op sleeptouw. Maradonna had weer heel veel voetbalkwaliteiten, maar die showde die zelf en de rest van het team sloopte de tegenstander (even heel cru gezegd) en gaf verder elke bal aan Diego die er (hopelijk) iets goed mee deed.

Daarnaast noem ik Beckenbauer (net wat minder dan Cruijff, dus 1 na beste ooit), Platini, Pirlo, Xavi, Iniesta, Zidane, Charlton, Gullit, Netzer en Rivera betere spelers omdat ze een heel team naar een hoger niveau dirigeerden.

5 maart 2013 om 18:31

In je profiel staat dat je van 1979 bent en in dat geval klopt er iets niet aan je verhaal. Ik ben nu 43 en ik heb Cruijff in zijn laatste jaren zien spelen bij zowel Ajax als Feyenoord, toen was jij dus een jaar of acht. Zijn jonge jaren bij Ajax, in het begin van de jaren 70, waren dus voor jouw tijd en die jaren kun je dus, net als ikzelf, alleen van oude beelden kennen. Persoonlijk vind ik niet dat je een speler kunt beoordelen op fragmenten, dat is ook de reden dat ik Pele nooit in mijn lijstje opneem, hoewel dat volgens de beelden die ik gezien heb een fenomenale speler was.

Kortom, of je kent Cruijff uit zijn jonge jaren alleen van wat beeldmateriaal of je profiel klopt niet. Het zou natuurlijk ook kunnen dat een familielid van je een enorme collectie aan beeldmateriaal van Cruijff heeft verzameld.

5 maart 2013 om 19:10

@ hainrich:

ik ben nog 8 jaar ouder, maar niet iedereen heft dat te weten. Toch?
Ik heb Coen nog zien spelen in de Kuip

Ik snap dat Mourinho zijn meest geliefde voetballende kleuter een hart onder de riem wilt steken voor vanavond maar hij hoort niet eens bij de 30 beste ooit.

5 maart 2013 om 20:16

En. Dat kan jij weten omdat? Zo lijkt het of je ook daadwerkelijk zou herkennen wat een goede of minder goede voetballer zou zijn. Betreft de kleuter... Hij is niet de zoon van je moeder he..

Man, man, man.

Wat een gebakkelei allemaal zeg. Mourinho zegt dit alleen om Ronaldo tot op de bot (misschien zelfs verder) te motiveren. Vanavond staat de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het schema en laat Ronaldo nou de sleutelspeler zijn die deze wedstrijd kan beslissen.

Wat zijn er toch detaillistische mensen aanwezig zeg, dat is zijn mening toch? Je kan hooguit je eigen mening ertegenover zetten, maar that's it.

Een prima actie van Mourinho om net dat extratje in Ronaldo los te krijgen.

Wat is zijn doel hier nou van iedereen weet dat messi en ronaldo topspelers zijn, maar dat messi net wat beter is wat individuele prijzen betreft.. We kunnen er wel over door blijven zeuren maar de feiten zeggen genoeg

Zo irritant altijd dat bij zulke onderwerpen altijd van die aandachtzoekers komen die willen tonen hoe slim ze wel niet zijn en hoeveel ze wel niet weten van het voetbal van vroeger (toen het allemaal nog zoveel beter was..)

C.ronaldo hoort zeker weten tot de 15 beste ooit. Ik heb veel grote namen niet vaak genoeg zien spelen om ze daadwerkelijk te kunnen beoordelen (en met mij 95% van VZ, maar dat weerhoudt hun er dan jammer genoeg weer niet van om hun geweledige lijstje te maken), maar ik kan me niet voorstellen dat die legendes uit het verleden nog beter deden dan Cr.

En dan nog een punt: Dat denigrerende richting Cr, als het over de naam Ronaldo gaat. Misschien was Cr puur voetballend niet zo goed als oude Ronaldo, maar overall gezien doet hij niks onder voor hem, iig op zijn huidige leeftijd. Enig punt van verschil is dat Cr een concurrent heeft die ook geweldig presteert.

Wie had Ronaldo als concurrent? Je had Zidane, maar dat was een mid. De enigeechte concurrent die er was van Ronaldo was eigenlijk Kluivert, die ook een geweldige aanvaller was en daarnaat ook ontzettend goed kon voetballen.

Er zijn weinig spelers die ik heb meegemeakt die meer impact hadden dan een cr heeft.

veel real fans zullen dit niet leuk vinden, maarja. ik vind cr7 niet de beste voetballer en zal dat ook nooit worden want het gaat hier over 'voetbal' en niet ego'en, want hij denkt dat vanaf 40 meter een bal der in kan schieten, kan hij dus niet. hij is kortom dus ego en een tikje arrogant en wie ik wel de beste voetballer allertijden vind: iets in de richting van maradonna, best, beckenbauer. en op dit moment: plus minus lahm, iniesta, messi, of natuurlijk kompany.

ps waarom is cr7 'compleet'?

pps waarom lokken mensen deze discussie telkens uit want heti een beetje erg irritan ant er toch nooit conreet bewijs at cr7 of messi of iniesta de beste is maar wat ik we kan zeggen geniet ervan nu ze er nog zijn.

ppps btw ik ben geen barca fanboy ik ben voor bayern en man. utd. en ook voor ajax.

5 redenen waarom hij thuishoort in de top 10 beste spelers aller tijden.

1. Hij speelt de laatste tijd veel en veel beter dan messi,
ook speelt hij al jaren heel goed zonder echt z'n vorm kwijt te raken (ronaldinho, kaka en al die andere Brazilianen wel)
3. Hij is nooit geblesseerd, kunnen we niet van iedereen zeggen.
4. Hij speelt bij de top 3 meest succesvolste clubs in 50 jaar (AC Milan, Ajax en Real Madrid)
5. Hij ziet er tenminste een beetje verzorgt uit: tattoos, warrig haar, lelijk enz (messi, hugo sanchez, maradona, ronaldinho enz wel)

Hij is niet de allerbeste allertijden, maar wel een van.

zidane, maradona en gerd muller zijn denk ik beter.

Lol@mourinho. Hahahaha. Ronaldo beter dan Maradona en Cruyf ??? Zelfs Ronaldinho was beter dan Ronaldo. Ronaldo is een supertalent maar niemand kan zich meten met Maradona in zijn beste dagen. En dit komt van iemand die totaal geen respect heeft voor Maradona als persoon.

5 maart 2013 om 18:04

Amen! Ik ben het helemaal met je eens. Ook ik heb niets met het achterlijke gedrag van Maradona maar puur op basis van zijn kwaliteiten als voetballer is hij onovertroffen. Hij had snelheid, een geweldige fysiek, was creatiever dan welke andere speler ooit en zijn technische vaardigheid is nog steeds ongeëvenaard.

Messi fans zeggen Messi, Ronaldo fans vise versa. Echter ik heb messi nog nooit iemand met de rug uit zien spelen. Wat een actie was dat zeg.

Ronaldo is een fenomeen. Hij is echter niet de beste voetballer allertijden.

Misschien een top 10/20 maar daar houd het ook wel bij op.

Qua spelinzicht en passing kan ik er gemakkelijk 30-40 noemen die beter zijn op dit moment. Om dan nog maar te zwijgen over geniale strategen uit het verleden.

Cristiano Ronaldo de beste ooit? Nee dat niet, hij zal later echter wel zich bij de beste ooit kunnen scharen. Wat is die man belachelijk goed. Echter is de beste speler ook een kwestie van smaak. Iedereen beleeft het spelletje anders en baseert daarop zijn keuze. Voor mij zal Bergkamp de beste ooit zijn. Wat speelde die man met ongelofelijk veel flair en daarbij een erg majestueuze voetballer. Sommige mensen vinden R9 dan weer beter of Zizou, ook legendarische voetballers. Maar nog steeds al ik naar Bergkamp kijk, krijg ik weer kippenvel.

Het is Mourinho's mening en ergens kan ik het wel begrijpen.
Voetballers als Ronaldo, Zlatan en Van Persie zijn van die alleskunners/tovenaars. Niets is te gek.
Messi kan niet alles, maar wat hij kan, doet hij perfect.

Ik blijf erbij dat Zidane de aller- allerbeste is!
Er was en is werkelijk niemand die zo ongelooflijk compleet en briljant was als hij.
Hij heeft alles gewonnen, heeft dingen laten zien die tot op heden ongeëvenaard zijn, nam teams eigenhandig op sleeptouw en is gewoon een geweldige persoon.
Mijn droom is dat hij ooit trainer wordt van Real Madrid.

Ik constateer eigenlijk dat er een redelijk groot gat is tussen Zidane en andere grote voetballers, voor mij staat hij eenzaam aan de top.

Dit is mijn top (aangezien ik te weinig beelden van Pelé heb gezien, neem ik hem niet in deze lijst op):

1. Zidane
2. Maradona
3. Ronaldo (de Braziliaan)
4. Messi
5. C. Ronaldo
6. Cruijff
7. Best
8. Ronaldinho
9. Bergkamp
10. Iniesta / RVP

En zei Mourinho niet in 2008 dat hij Ronaldo overrated vond en dat hij Messi, Kaká en Ibra beter vond. En een paar weken geleden was hij de beste speler die hij ooit gecoacht had en nu is hij de allerbeste ooit? Erg logisch van Mourinho hoor.

5 maart 2013 om 18:39

Is een beetje zoals Derksen in dit soort uitspraken: dingen roepen wanneer ze je uit komen maar constant van mening veranderen.

Wie de beste voetballer ooit was is niet te meten. Dit zal altijd gebaseerd gaan met persoonlijke voorkeuren. De beste ooit bestaat er in mijn ogen niet, want je kan als voetballer simpelweg niet op ieder vlak de beste zijn. Maradonna, zelf nooit zien spelen ,was natuurlijk een geweldenaar. Maar een Beckenbauer was een uitzonderlijke verdediger, evenals Maldini. In de spits Ronaldo (braziliaan) en op het middenveld de tovenaar Zidane. En er zijn ook weergaloze doelmannen geweest waarvan Casillas en Buffon nog actief zijn.

Daarnaast ben je ook nog afhankelijk van de succesfactor van je team. Messi speelt wel in het beste Barca ooit, volgens velen. Ronaldo speelt niet in het beste Real ooit. Wie weet wat er gebeurd was als Ronaldo voor Barcelona had gespeeld en Messi voor Real. Waren ze dan ook uitgegroeit tot de spelers die ze nu zijn? Ik denk van niet.

Ibrahimovic heeft bewezen overal succesvol te kunnen zijn, dan behoor je ook tot de grootsten in mijn optiek. Maar hij heeft dan weer niet die adembenemende dribbels van Messi en Ronaldo, maar wel het betere fysiek ten opzichte van Messi.

En zo kan ik nog wel 3 A4-tjes vol lullen met ''wat-als-dan'' verhalen.

De beste ooit bestaat niet, er zal altijd wel weer een nieuwe ster opstaan die uitblinkt op zijn eigen manier en daarmee verbazing wekt. Het zijn ook vooral de mensen van de huidige generatie die Messi de allerbeste ooit vinden, dit vanwege het feit dat ze de andere grootheden nooit ''live'' hebben zien spelen.

Goed, Mourinho mag dit natuurlijk zeggen maar doet dit hoogstwaarschijnlijk weer om de aandacht van zijn team af te halen. Over Ronaldo is de afgelopen dagen al zoveel gezegd in de media dat het voor hem niet uitmaakt dat er wederom commotie ontstaat.

De beste ooit bestaat niet, noem alleen al tal van verdedigers die nooit de erkenning zullen krijgen die ze verdienen, appelen met peen vergelijken is dit allemaal.

De beste ooit? Cruijff. Pelé was technisch, Maradonna was fantastisch, maar Cruijff was voetbal en alles wat een voetballer hoorde te zijn. Veel mensen beoordelen een voetballer op techniek, snelheid, scorend vermogen. Allemaal heel belangrijk, maar Cruijff had het ook in zich om een leider te zijn en het team op sleeptouw te nemen, de poppetjes neer te zetten en iedereen te coachen.

Messi heeft dit niet en ook bij Ronaldo zie ik dit nooit. Cruijff is voor mij de beste speler ooit. maar dat kan ook een kwestie van smaak wezen.

Haha wat een clown is die Mourinho toch. Toen hij nog bij Inter trainde was het Ibrahimovich die de beste aller tijden was. Het is maar op welk moment hij bij welke ploeg hij de leiding heeft. Deze man is niet serieus te nemen. Ik vind Cristiano echt wel een geweldige speler hoor, een van de beste van dit moment, maar echt niet de beste aller tijden.

Never Ending Story ....

Ik begrijp goed dat Mourinho vindt dat hij Ronaldo de beste vindt . Hij heeft hem tenslotte onder zijn hoede en ziet zelf heel goed wat CR7 allemaal presteert . Dit zijn lovende woorden van hem plus een dosis motivatie voor ronaldo .

Echter zal het altijd moeilijk blijven om nou te zeggen wie de beste ooit was . Voor velen is dat maradonna of pele , wij hebben ze niet zien voetballen , weliswaar iets van maradonna meegekregen . In het hedendaagse voetbal zijn er eigenlijk 2 spelers die er met kop en schouders uitsteken , Messi en Ronaldo . Ook daar verschillen meningen . Hoe je het wendt of keert zullen mensen altijd hun eigen mening voorleggen en zeggen wie zij het beste vinden .

Er zijn genoeg namen om op te noemen : Zidane , Ronaldo (el fenomeno) , Del Piero , Cruijf , Di stefano enz enz .

Zoals ik al aangaf , het blijft een never ending story ...

"mourinho weet echter dat er meer nodig is om het hechte collectief van Manchester United op het eigen Old Trafford te ontmantelen."

Klopt, een rode kaart waar het eigenlijk een gele zou moeten zijn.

Op dit moment is hij echt de beste ter wereld. Sinds begin 2013 speelt hij echt fenomenaal. Ik ben absoluut geen fan van Ronaldo, maar hij doet het echt geweldig. Klasse wat hij laat zien.

Als ik alle verhalen over Abe hoor, is hij een fenomeen en de beste aller tijden. Waarschijnlijk zegt Mourinho hem niks.

Individueel is Ronaldo zeker beter als Messi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren