Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luuk de Jong kopt FC Twente laat naast Ajax

Laatste update:

FC Twente heeft de koppositie in de Eredivisie met succes verdedigd. De ploeg van Co Adriaanse had het zwaar in de uitwedstrijd bij Ajax, maar omdat de Amsterdammers de nodige kansen lieten liggen en enkel scoorden via Miralem Sulejmani, bleef zij wel in leven. In de laatste twintig minuten werd de zoektocht naar de gelijkmaker serieus geopend en de 1-1 werd kort voor tijd gevonden, toen Luuk de Jong binnenkopte. Voor Ajax betekende dit een flinke teleurstelling, maar de landskampioen heeft geen tijd om te treuren: aankomende dinsdag wacht Real Madrid in de Champions League.

/

Bij de manschappen van Frank de Boer zal echter het idee leven dat Ajax te weinig heeft gekregen met een punt. Evenals op 15 mei, toen de landstitel op het spel stond, probeerde Ajax in een kolkende Amsterdam ArenA om FC Twente direct vast te zetten. Dat lukte goed: de Amsterdammers begonnen scherp en kregen binnen vijf minuten al twee goede kansen, toen Gregory van der Wiel net voorlangs schoot en Sulejmani gehaast naast schoot. Het antwoord van Twente kwam op naam van Willem Janssen, die na een fraaie combinatie de diepte in werd gestuurd, maar niet scherp was in de afronding. Het bleek een spaarzaam wapenfeit van Twente te zijn en kort hierna kwam Ajax verdiend op voorsprong.

Derk Boerrigter bewees dat zijn snelheid een belangrijk wapen is. De linksbuiten was veel sneller dan bewaker Tim Cornelisse, waarna hij het overzicht behield en Sulejmani een niet te missen kans bood. Ajax bleef druk zetten en kreeg nog kansen via Kolbeinn Sigthórsson en Van der Wiel, voordat Jan Vertonghen de tweede treffer binnenkopte. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel en dat bleek een totaal verkeerde beslissing te zijn: de grensrechter had een verdediger van Twente over het hoofd gezien, waardoor de Tukkers met de schrik vrijkwamen en Ajax werd bestolen.

/

Ajax domineerde in de eerste helft, maar Twente kwam er nog wel twee keer gevaarlijk uit, toen Douglas over kopte en Emir Bajrami voor eigen succes ging. Daartegenover stonden Amsterdamse mogelijkheden via Siem de Jong, Sulejmani en Sigthórsson, waardoor Twente niet mocht mopperen over de 1-0 achterstand bij rust. Na de thee probeerde de thuisploeg haar marge te verdubbelen en Sulejmani, De Jong en Sigthórsson zorgden weer voor gevaar. Ook nu bleef het tweede doelpunt waar de ArenA zo naar snakte uit. Dat kwam Ajax al snel bijna duur te staan. 25 minuten voor tijd kreeg Denny Landzaat een enorme kopkans op de gelijkmaker, maar met een sublieme redding bewees Kenneth Vermeer waarom hij de voorkeur krijgt boven nieuweling Jasper Cillessen.

De kans steunde Twente wel in de gedachte dat er nog wel wat haalbaar was en Adriaanse besloot om een extra aanvaller in de ploeg te brengen. Ajax had het daar niet gemakkelijk mee, dat dertien minuten voor tijd opnieuw een goede kans kreeg op de tweede goal, toen Douglas een inzet van Sigthórsson van de lijn haalde. Adriaanse bracht ook Marc Janko nog in de ploeg en de druk nam steeds verder toe. Ajax hoopte de nipte voorsprong over de streep te kunnen trekken, maar slaagde daar niet in: drie minuten voor tijd kopte de geheel vrijstaande De Jong bij de tweede paal de 1-1 binnen. Twente blijft daardoor de koploper van de Eredivisie.

De remise is terecht

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
24 september 2011 om 22:53

Over het veldspel!

24 september 2011 om 22:54

Maar ze wonnen niet, en daar gaat het om.

24 september 2011 om 23:40

Dus het komt er op neer dat hij het veldspel niet om aan te zien vond. Hij heeft het niet over winnen of gelijk spelen. Dat maak jij ervan.

Dwaling van de scheidsrechter/grensrechter zorgt ervoor dat het hier in een gelijkspel eindigt. Zulke fouten mogen echt niet op dit niveau!

24 september 2011 om 22:38

Laten we zeggen; Karma is a bitch ;

Vorige wedstrijden tegen PSV een puntje pakken dankzij de arbitrage,
nu dankzij de arbitrage twee puntjes verliezen.
Ajax heeft dit overigens ook aan zichzelf te danken!

Overigens een prachtige assist van mijn grote vriend Wisgerhof!!

24 september 2011 om 22:39

Waar heb jij het over?

24 september 2011 om 22:39

ik wou net over wisgerhof beginnen haha

24 september 2011 om 22:40

Jij bent werkelijk de meest trieste en provocerende gast die hier rondloopt. Ajax maakte geen overtreding met de 1-1, wat een dom gelul van je.

24 september 2011 om 22:41

Ik wou net over die slappe mandekker van een van der Wiel beginnen.
Wat is hij verdedigend zwakkkkkkkkkk zeg!!!!

24 september 2011 om 22:41

wat zit jij nou slap te lullen wat heeft deze ontzettend stomme arbitrale fout met vorige week te maken? die grensrechter mag van mij per direct naar de topklasse gestuurd worden zeg, hoe kun je zo'n fout maken...

24 september 2011 om 22:41

Vond die Wisgerhof niet eens verkeerd spelen, voorkomt de belangerijke pass van Eriksen op Janssen anders was het 2-0 en klaar..

Overigens is dit schitterend nieuws voor PSV hier had ik op getekent een gelijkspel en het is uitgekomen nu gelijkspe bij AZ - Feyenoord..

24 september 2011 om 22:41

100% overtreding!

Marcelo werd overduidelijk gehinderd, dom van Kuipers om daar niet voor te fluiten, maar daar gaat het nu niet over.

24 september 2011 om 22:43

Moet zeggen dat Peter mij deze wedstrijd positief verrast heeft!
Blijft natuulijk een verdediger die het niveau jupiler league niet eens aankan maar speelde vandaag een zeer degelijke wedstrijd!
Goed gedaan Peter!

24 september 2011 om 22:43

Als de arbitrage vorige week iets gedaan heeft dat is het een aantal Psv-ers op het veld gehouden die allang verwijderd hadden moeten worden wegens consequent schoppen en aan shirtjes trekken. Dat Manolev en Lens die wedstrijd uit hebben mogen spelen is zowel een wonder als bespottelijk.

24 september 2011 om 22:44

Dat matennaaier Vertonghen geen gele kaart krijgt voor het kaarten vragen is mij ook een raadsel.

24 september 2011 om 22:45

@ unitedstates, mooi kun je weer een ander slachtoffer uitkiezen!;

24 september 2011 om 22:47

Nee hoor, ik kijk gewoon objectief.
Wisgerhof speelde degelijk dus zeg ik dit ook!

24 september 2011 om 22:48

@ ik__ben__fan

Ik weet niet waar jij het over hebt van der Wiel speelde misschien niet één van zijn betere wedstrijden, maar ik vond hem niet zo slecht spelen als dat jij zegt.

Het is altijd lastig om kleine, flexibele, snelle jongens zoals john te verdedigen, maar ik vond dat hij het naar behoren deed.

24 september 2011 om 22:52

Hier kun je de amateurs van de topklasse ook niet mee opzadelen. Hij moet eerst maar eens gaan leren wat buitenspel is voor ie weer gaat vlaggen en een bril kopen.

24 september 2011 om 22:53

Unitedstates,

Ik heb Vertonghen nooit gehoord over kaarten vragen. Jij wel dan? Ik zie hem wel af en toe gebaren maken, maar niet zo'n Italiaanse kaartengebaar.

24 september 2011 om 23:04

Van der Wiel gaat zich teveel met de aanval bemoeien waardoor zijn rechtsback positie vaak overlopen wordt. Maar indien je Mickey eruit haalt en een verdedigende middenvelder erin zet komt er wel ruimte op rechts... en als van der Wiel ruimte ziet: verstand op 0, rennen met die bal en proberen voor te geven. als gevolg vergeet hij zijn verdedigende taak en dan krijg je dit... maar ik denk meer dat de fout bij het wisselbeleid van de Boer ligt!

24 september 2011 om 23:58

Waarom heb je een Twente logo? Haal die even weg zeg.

Zo praat je niet over onze aanvoerder, wat voor tukker ben jij zeg? Trots op Twente!!

Prima om een punt te pakken, in het voorjaar pakken we thuis de volle 3 punten! Dit was hun kans voor dit seizoen.

It's payback time from now on! :-)

25 september 2011 om 01:48

Manolev had op zijn minst wel geel moeten hebben, die was continue aan het trekken, duwen, en alles. Boerrigter werd er ziek van, en barste opgegeven moment ook even helemaal uit.

25 september 2011 om 02:10

@antonius

een beetje gefrustreerd? ben blij dat jullie vorige week nog een puntje gepakt hebben, want als het 4-1 voorpsv was geworden had je geen reden tot klagen gehad..

25 september 2011 om 02:13

@ifeelajax

Dat zeg je verkeerd, onze Manolev die door iedere niet psver in de zeik word gezet had Derkje gewoon geweldig in zn zak. ja dan zou ik ook gaan huilen dat ie me aant trekken en schoppen was..

25 september 2011 om 05:37

Laten we zeggen dat jij er geen drol van snapt!!!

Vorige week Pakte Ajax een puntje dankzij de arbitrage? De eerste goal zul je wel bedoelen. Zelfs de zogenaamde voetbalkenners waren het er niet over eens. De meesten zeiden zelfs dat het een prima goal was, waarbij marcelo uiterst slecht timed.

Over deze goal is geen discussie mogelijk, 100% onterecht afgekeurde goal. En van 2-0 was Twente niet terug gekomen.

Tuurlijk had Ajax de kansen gewoon moeten benutten, en heeft het zelf uiteraard ook schuld. Maar de grootste schuldige is Blatter en companen die schijnbaar geilt op dit soort fouten want er wordt totaal niets aan gedaan. Want ik weet niet hoe het met jullie zit, maar dit soort wedstrijden zijn zo ontzettend frustrerend. Als er punten worden verspeeld door toedoen van de scheids is zo veel erger dan terecht punten verliezen. Ik had ook liever gehad dat Ajax vorige week had verloren en vanavond had gewonnen, dan had ik overal vrede mee gehad. Maar dit slaat weer eens totaal nergens op!

Bedankt meneer Blatter en iedereen die technische ondersteuning tegen houdt!

25 september 2011 om 09:12

Over vorige week gesproken Ajax heeft vorige week bij PSV alle geluk van de wereld gehad dat ze daar 2-2 speelde. En over scheidsrechterlijke dwalingen gesproken, kijk alleen al naar de eerste goal van Ajax vorige week..

25 september 2011 om 09:15

Jij kijkt objectief door een psv bril, met alle nodige haat naar ajax, nee, dan beredeneer jij alles objectief. Is het misschien zo dat je daar in Amerika geen vriendjes hebt om je frustraties te uiten, want ik merk aan je dat je erg gefrustreerd bent over ajax. Beetje triest omdat dan op zo'n site te uiten. zal ik eens iets op zijn Engels zeggen? Get a life!

On;

Ik baal hier dus verschrikkelijk van, je kan het wel op de scheids afschuiven, maar ajax heeft meerdere kansen gehad op deze wedstrijd op slot te gooien. Maar zo'n arbitrale fout, kan ajax wel uiteindelijk het kampioenschap kosten.en als het 2-0 is, heb je natuurlijk wel weer een hele andere wedstrijd.

25 september 2011 om 10:03

Hoewel ik de frustratie begrijp, heb ik nooit begrepen waarom zo'n man dan maar in de Topklasse moet vlaggen. Alsof die divisie moet worden opgezadeld met foute beslissingen.

25 september 2011 om 10:14

''hvb530, nee hoor, Manolev had regelmatig overtredingen nodig om ´derkje´ af te stoppen. Dat is een zwaktebod. Vergelijk dat met VD Wiel die totaal geen overtreding nodig had op Mertens, nee, ook die pingel niet want dat was geen overtreding, en het verschil is duidelijk.

25 september 2011 om 11:11

@unitedstates .als het hier niet over gaat waarom begin je er dan over ?
plus het was geen overtreding ! Marcelo timed gewoon helemaal verkeerd waardoor ie uit balans raakt ! Een F-pupil doet dat nog beter . Tel daarbij de belachelijke penalty voor Mertens op en wat lul jij dan?
Daarbij was dit een 100 doelpunt en werd Ajax bestolen.
Maar Ajax deed zichzelf de das om door hun kansen niet te benutten , Twente kon daarom blijven hopen op de gelijkmaker . Waar Ajax eigenlijk had uit moeten lopen naar een 3-0 of zelfs 4-0 !
Dan hadden ze Twente een fikse tik uit kunnen delen. Helaas lieten ze dat na en dat hebben ze toch echt aan zichzelf te danken . Als ze de kansen maken had Twente een kansloze nederlaag geleden . Helaas ...

25 september 2011 om 11:33

Was gewoon een 100% strafschop, zet je ajax-bril af en kijk eens objectief.

25 september 2011 om 13:48

Je moet niet zeuren kneus ; je weet dat een aanvoerder dat mag en dan hoef je echt niet meteen geel te krijgen Ajax had ook gewoon moeten scoren maar het is wel lullig dat door een fout van die grensrechter de wedstrijd voor een deel woord bepaalt.

24 september 2011 om 22:40

dankjewel grensrechter!!

je bent verdomme de hele wedstrijd verreweg de betere ploeg, 2-0 word onterecht afgekeurd, zoveel kansen missen.
tjah ik hou er maar over op,sjongejonge zeg altijd het zelfde!

24 september 2011 om 22:42

Hele wedstrijd wil ik niet zeggen.. Zeker wel de 1e helft maar de 2e helft (vooral aan het einde) was Twente gewoon beter. Ik geef ook toe dat de grensrechter een (cruciale) fout maakt... Maar ben blij met dit punt.. Ajax uit een punt pakken doen er niet veel namelijk.

24 september 2011 om 22:44

zeer terechte uitslag. Jammer dat je afgeeft op de grensrechter. Alax verdiende het totaal niet. Ik vrees voor Dinsdag. Dit Ajax gaat wordt helemaal afgeslacht door Madrid die moeten winnen.

24 september 2011 om 22:47

Jij noemt het een punt pakken, ik zou het een punt cadeau krijgen noemen want zonder die gigantische dwaling die vast en zeker de hele wereld overgaat hadden jullie echt never een goed resultaat meegenomen uit Amsterdam.

24 september 2011 om 22:49

pardon??? jij hebt een andere wedstrijd gezien neem ik aan?? of had je je bril niet op?? ga toch weg man zeer terechte uitslag. en hoezo is het jammer? het is toch gewoon zo, we staan 1-0 voor, vertonghen kopte de 2-0 binnen word ie gvd afgekeurd en waarvoor?? omdat meneer uit het oosten zen lenzen niet in had. met 2-0 was het erop en erover geweest daar ben ik van overtuigd.

24 september 2011 om 22:50

Inderdaad ongelovelijk. Ajax was zoveel beter. Twente had alleen laatste 20 minuten af en toe de bal. Dat deze grensrechter het ook niet ziet is mij ook een raadsel. Tiendalli staat een halve meter voor zijn neus. Als deze man het echt niet gezien heeft kan hij er beter meteen mee ophouden. Ik had tijdens de wedstrijd al een gevoel dat twente nog met een gelukje zou profiteren van deze enorme blunder. Competitievervalsing!

24 september 2011 om 23:07

Je kunt (ken) beter Danny Landzaat bedanken dat hij um er vorig jaar wel ik kopte en dit keer niet.

24 september 2011 om 23:07

Twente laat hier dure punten liggen. Als ze Ajax meteen iets minder hadden laten voetballen was het gewoon 0-2 ofzo geworden. Te makkelijk begonnen door Twente tegen dit zwakke Ajax. Jammer.

24 september 2011 om 23:17

Twente beter? welke wedstrijd heb jij gezien?
Twente heeft maximaal 10a20 minuten goed gevoetbald, ajax was heer en meester, maar laten de kansen weer eens liggen.

24 september 2011 om 23:29

je draait de rollen een beetje om meneer flagg.

wat ben ik hier ziek van zeg, normaal wil ik niet na de arbitrage wijzen, maarja hier kan ik niet anders, 2-0 ja dan was de wedstrijd eigenlijk een beetje gespeeld, 2-0 voor in de arena had ajax noot meer weggegeven.

25 september 2011 om 00:04

ehm, welke wedstrijd heb je hier gezien mr. flagg?
volgens mij een andere dan ik, want twente heeft in de eerste helft ongeveer 1 kans gekregen en ajax had alleen al in de eerste helft met 3/4-0 voor kunnen/moeten staan, ze waren simpelweg enorm dominant alleen de afronding liet te wensen over, zoals sulejmani die van dichtbij misschiet, of van der wiel die half voorgeeft op sigthorsson en half schiet

25 september 2011 om 00:39

@antihooligan #76

Ach ga lekker ergens anders lopen provoceren man!
Zeer terechte uitslag? Ga alsjeblieft de wedstrijd statistieken even nakijken!
Jammer voor het afgeven op de grensrechter? Jonge, elke willekeurige korfballer ziet nog dat dit buitenspel is! Hij staat verdomme een meter tegenover hem! Tsjonge jongre jonge..

25 september 2011 om 02:14

ochja nu had je mss moeten winnen vorige week had je moeten verliezen. what comes around goes around..

25 september 2011 om 03:13

@afcaajaxxx en @jizzy wel toeval dat juist berichten van die ajacieden groen worden......

Gewoon terechte uitslag. Ajax vergeet om de nekslag uit te delen. Dit hebben ze geheel aan zichzelf te danken. Ook al beoordeelt een grens een beslissing niet geheel juist,, dan nog zou Ajax door hebben moeten drukken. Dat Twente langszij komt had Ajax lang moeten voorkomen..!

25 september 2011 om 10:36

@afcaajaxxx

In de beker stond Ajax ook met 2-0 voor, toen speelde ajax ook veel sterker, dus zeg nooit nooit...

On:
Natuurlijk een fout van de grensrechter, maja, dit hoort bij voetbal. Vergissingen zijn nou eenmaal mensen, al is dit natuurlijk wel een grote.
Ik, als Twente fan ben hier natuurlijk hartstikke blij mee en zou van te voren hebben getekend voor een gelijkspel.

25 september 2011 om 10:49

Hou toch op, Ajax was veel en veel beter en dan loop jij dit soort onzin te vertellen... Tot de laatse 20-30 minuten had twente helemaal niks in te brengen. Ajax speelde de eerste helft vrij sterk en had 2-0 voor moeten staan. Door de scheidsrechter is het hier gelijk maarja, dat gebeurt wel vaker tegenwoordig... Die arbitrale dwalingen zijn om gek van te worden.

24 september 2011 om 22:41

Hartstikke verdiend, als je naar het spel kijkt. Twente was minstens even goed, Ajax geeft het hier zelf uit handen. Makkelijk om naar anderen te wijzen, laten ze maar zichzelf afvragen hoe ze het hier uit handen hebben gegeven.

24 september 2011 om 22:43

Twente was niks tot de 60ste minuut, veel minder kansen gehad. en dat voetbal leek uberhaupt nergens op!

24 september 2011 om 22:45

hahah stevie wonder heeft nog gezien dat Ajax speelde met twente. doordat de boer belachelijk wisselt speelt twente 10 minuten goed

24 september 2011 om 22:48

Jammer dat Ajax het vergeet af te maken. Wat Anita dacht aan het eind op die pass naar Janssen, weet ik niet, maar dat was een van de vele kansen op de 2-0.
Winnaar van het weekend: Psv.

24 september 2011 om 22:56

Roan14,

- Balbezit: 66 procent - 33 procent
- schoten op doel: 14 - 4

Je hebt gelijk, Twente was gelijkwaardig aan Ajax.

24 september 2011 om 22:57

Bron misschien?

24 september 2011 om 23:00

Hoe kan iemand dit nu als verdiend bestempelen? De enige die iets verdiend is de grensrechter doe hem een cadeaubon bij een opticien (of een beter dan hij nu heeft). Hij staat nota bene op een lijn met de verdediging! Dan Weet je toch dat er iemand staat? Dit gaat mijn verstand echt te boven.
En als ze nu op tv durven beweren dat Twente het verdiend heeft dan neem ik die personen niet eens serieus. Gasten drink er nog een zou ik willen zeggen.

24 september 2011 om 23:02

Roan14,

Ik weet niet of je het tegen mij hebt, maar ik zit in het buitenland en moest deze wedstrijd via een gratis onlinesite bekijken. Gelukkig wel met een Engelse commentator. Maar na afloop van de wedstrijd werd de verhoudingen getoond.

24 september 2011 om 23:04

@beestvheesch
Tuurlijk had die 2-0 gewoon moeten tellen, maar waar ik op doel is dat Twente niet slechter was ofzo, dat het dus niet onverdiend is dat er gelijk is gespeeld.

24 september 2011 om 23:05

Verdiende uitslag. Ajax was in de eerste helft sterker, maar in de tweede helft hebben ze het zelf weggeven.

@ Hootch30

Leuk dat Ajax veel balbezit had en vaak op goal schoot, maar betekent dat dat je beter bent? In Italië bijvoorbeeld geven ze geen kloot om balbezit.

Het was gewoon duidelijk dat Twente het laatste half uur veel sterker was. De 1-1 hing in de lucht, kwam absoluut niet uit de lucht vallen.

24 september 2011 om 23:05

@hootch30
Oh oke, maar die statistieken verschillen bijna bij alles. Moet je maar is op eredivise.nl kijken, daar staan weer hele andere statistieken.

24 september 2011 om 23:35

In de eerste helft werd de bal eindeloos rond getikt in de verdediging. Zo kom je al snel aan 66% balbezit. In de tweede helft ging Twente druk zetten en dan zie je meteen de kwetsbaarheid van Ajax.

24 september 2011 om 23:50

Grappig dat ik meteen zie dat je het zelf verzint, want 66 33 komt uit op 99, dus wat een mislukte reactie @hootch30

Oh ik zag dat je nu beweerde dat het van een buitenlandse bron komt... het zou allemaal wel ...

25 september 2011 om 00:42

@roan14 #190
Hahaha ga jij hier nu over beginnen? Nu zijn het zeker voetbalkenners? En als ze iets negatiefs over psv zeggen zijn het natuurlijk ''maar'' analisten? Doe alsjeblieft niet zo hypocriet zeg

25 september 2011 om 01:10

natuurlijk betekent het dat je beter bent als je meer schoten op doel hebt! welke andere statistiek moet je anders meten om tot de conclusie te komen wie er beter is?? balbezit? je geeft zelf het antwoord al.

en natuurlijk kwam de 1-1 niet uit de lucht vallen, ajax ging achteruit lopen en ja dan roep je het over jezelf af.

25 september 2011 om 03:05

twente was hier veruit de slechtere dat het gelijk ismgeworden mogen ze onder andere danken aan het slechte fluiten van vink..blinde vlink kun je hem beter noemen

25 september 2011 om 03:09

twente was veruit de slechtere ze mogen de scheids op hun knietjes bedanken dat de goal is afgekeurd en dat ze geen pingelmin de eerste helft tegen hebben

25 september 2011 om 11:04

Jawel hoor, die kwam wel uit de lucht vallen, zo op het hoofd van Luuk de Jong

25 september 2011 om 11:54

Het resulteerd in elk geval in puntendeling.....
Ajax had het, gezien deze statistieken, gewoon nooit meer weg mogen geven... En ja dan heb je een onterecht afgekeurd doelpunt, maar die had dat niet mogen beinvloeden....

25 september 2011 om 12:59

@afcaajaxxx 25 september 2011 om 01:10 #409
De enige statistiek die 100% klopt en betrouwbaar is, is de uitslag.... Wat heb je aan 70% balbezit als je geen doelpunten maakt? Wat heb je aan 15 keer op doel schieten als je er maar 1 inschiet?

Voetbal draait om doelpunten, om niets anders....

24 september 2011 om 22:45

1 woord om deze wedstrijd te typeren. Wat worden we hier zwaar maar dan ook weer eens zwaar genaaid door de grens- en scheidsrechter. Heb nieteens zin om ook maar iets meer over deze wedstrijd te zeggen. Het kan toch niet meer anno 2011 dat je zulke belangrijke wedstrijden door zo'n blunder laat beslissen. De Twentespeler staat verdomme 4 meter voor zijn neus.

24 september 2011 om 22:47

Hou eens op man.
Als Ajax gewoon de kansen afmaakt is er niks aan de hand.
Ajacieden zijn zoals altijd weer bezig de schuld bij de scheidsrechter te leggen terwijl ze zelf de kansen laten liggen
Jij bent precies hoe een stereotype Ajacied zich gedraagt.
.

24 september 2011 om 22:51

En als jij nou eens ophoudt met provoceren ziet de wereld er een stuk beter uit. Ja Ajax miste kansen maar dat hoeft dus geen donder uit te maken als die 2-0 gewoon op dat scorebord verschijnt. Maar dat mag je niet zeggen want dan ben je volgens jou een stereotype Ajacied? Jij gedraagt je juist als een stereotype puber die constant om aandacht krijst en die nog krijgt ook. Maar ik kan het niet laten om jouw zinloze gezwets(overigens in elk topic) even te counteren. Man kom eens met een inhoudelijke reactie ipv dat oeverloze gezwam en dat uitlokgedrag, misselijk word ik ervan.

24 september 2011 om 22:52

Ajax heeft meer kansen afgemaakt dan Twente...

24 september 2011 om 22:57

Al zouden we dik gewonnen hebben dan nog valt die stupide blunder niet goed te praten. Als het andersom was geweest hadden we het hier over de stereotype twentesupporter. Beetje triest,

24 september 2011 om 22:57

Jongen doe toch is ff normaal, als je nu niet ziet dat Ajax genaaid is ben je niet goed. Als het nou een centimeter scheelde, maar was gewoon 4 meter. Met 2-0 sta je toch steviger in je schoenen

24 september 2011 om 22:59

@unitedstates

Ben het met je eens dat we zelf gewoon de kansen afmaken, maar als dat doelpunt van Vertonghen gewoon geteld had was de rest van de wedstrijd een stuk makkelijker. Snap nog steeds niet hoe de grensrechter die speler van Twente over het hoofd heeft kunnen zien, staat nota bene 1 meter voor zn neus.

Maar goed, fouten maken is menselijk en als we gewoon de kansen afgemaakt hadden zouden we het er niet eens over hebben.

24 september 2011 om 23:07

Hou toch je mond man met je voortduredende provocaties. Jij bent het stereotype mannetje dat niet objectief naar Ajax kan kijken. Wanneer je binnen 15 minuten met 2-0 voorkomt dan win je uiteindelijk met 2-1 (zo niet meer) dus donder toch op met je kansen niet afmaken.

En we geven de scheids niet de schuld we geven de grensrechter de schuld. Daarbij moet je naar je eigen zielige gedrag kijken want hierboven loop je te janken over een beslissing van de scheids (wat verre van een overtreding was) van vorige week bij het doelpunt van Sigthor.

We zijn bestolen!! en ja, niet door twente maar door die belachelijke grensrechter! Hij staat potverdorie 3 meter van je af! en Dan nog niet zien? Daar kan ik met mijn pet niet bij. En ja ik wijs maar weer eens naar de scheidsrechter! Maar het was toch ook gewoon schandalig!

25 september 2011 om 12:05

Toch had Ajax nog dik 5 kanssen die ze moesten maken en als ik die Ajax fans altijd hoor dan moesten ze gewoon winnen met 10-0. Gelukkig was dit niet zo en er was mooi vuurwerk in Twente, Luuk bedankt.

Als het goed is kent iedereen de voetbalwed: "als je de kansen zelf niet maakt doet de tegenstander dat wel". Dus ga nu niet zeiken: "we zijn bestolen". Dit moet je jezelf gewoonweg kwalijk nemen.

25 september 2011 om 13:45

Ik geef je helemaal gelijk dat Ajax het af had moeten maken.

Maar de combinatie van die blunder van de grens, het slechte wisselen van de boer en het goede wisselen van Adriaanse, waardoor Twente Ajax gewoon afblufte heeft Ajax de das omgedaan

25 september 2011 om 23:56

Beste kalkeen, ik zal ik ook even uit de droom helpen. met je ''als je de kansen zelf niet maakt doet de tegenstander dat wel'' de kans maakte we af, ofniet soms?? kopte vertonghen hem ernaast?? nee hr zat prima in het netje, en dan vlagt meneer de nietsnut uit het oosten voor een buitenspelgoal. dan ben je bestolen ja! punt.

Matige wedstrijd, kwam pas tot leven diep in de 2e helft!

Tja ajax eigen schuld! Maak je je kansen niet af dan krijg je hem op het laatst tegen! Al hadden jullie 2-0 voor moete staan, helaas was de scheids mega blind! Maar goed dat gebeurt elke club wel eens! Co ging gewoon alles of niets spelen, ajax had daar van kunnen profiteren, maar hebben ze niet gedaan, helaas!

25 september 2011 om 09:40

Matige wedstrijd voor de mensen die niets met Ajax hebben misschien. Ik vond het geweldig om te zien dat Ajax Twente volledig bij de keel had de eerste 65 minuten. Ajax creerde heel veel kansen en had de eerste helft de wedstrijd natuurlijk in het slot moeten gooien. Ajax hield Twente in leven en door wat meer achteruit te gaan lopen lieten ze zelfs een gelijkspel toe. Eeuwig zonde.

Ajax - Grensrechter: 1-1

24 september 2011 om 22:43

Dan nog. Dit was echt een slechte pot van Ajax. Alleen maar op nutteloze plekken balbezit, en ze mochten wel wat meer druk zetten op Twente.

Al 3 belangrijke wedstrijden op rij in een gelijkspel. Waarvan je er 2 thuis speelt.

24 september 2011 om 22:45

Dat is ook zo, maar het gaat erom dat bij een 2-0 Twente gebroken is, je de voorsprong lekker uit kunt bouwen en wachten op foutjes van Twente. Nu is het altijd gevaarlijk gebleven en was het op het einde hinken op 2 gedachten. Ik wijs nooit snel naar de scheidsrechter, maar dit is zo'n belangrijke beslissing in een hele belangrijke wedstrijd. Ajax was veruit de betere ploeg, verdiende de overwinning, maar kreeg hem niet door eigen toedoen maar ook zeker door toedoen van die grensrechter.

24 september 2011 om 22:46

PSV uit gelijk is gewoon goed. Thuis tegen Lyon gelijk is ook niet slecht en vandaag moet je gewoon winnen maar speel je gelijk door een blinde grensrechter.

24 september 2011 om 22:46

Eihoofd..

Ajax domineerde de complete wedstrijd en er was maar één team die de drie punten verdiende. Ik ben van mening dat Twente laf voetbal speelde en op gelukkige wijze op gelijke hoogte kwam. Mocht Ajax 'gewoon' een doelpunt mocht maken van de grensrechter dan was de wedstrijd heel anders gelopen.

24 september 2011 om 23:03

Kelm...

Ajax domineerde, mee eens
Twente speelde laf, mee eens

Maar waarom geef Ajax niet meer gas, in plaats van maar rond tikken op de meest nutteloze plekken op het veld. Ajax had makkelijk meer dikke cijfers kunnen winnen als ze wat meer naar voren speelden, en meer druk op Twente zouden zetten. Daarom:

Ajax laksheid - grensrechter 1-1

24 september 2011 om 23:08

Ajax heeft niet de hele wedstrijd gedomineerd, zeker het laatste half uur was het gewoon duidelijk de mindere. Twente speelde ook allesbehalve laf, hoe kom je erbij. Triest op dat te zeggen, zeker als je ziet dat Adriaanse er gewoon John en Janko bij zet voorin, omdat hij ziet dat Ajax op barsten staat.

Tactisch slim gedaan door Co, de goal hing al erg lang in de lucht. Terecht gelijkspel, al snap ik dat Ajax niet blij is met de grens.

25 september 2011 om 00:00

Twente is mentaal veel sterker. We kwamen zelfs met 2-0 weer terug. Waarom dacht je anders in de 87ste minuut nog een aanval vriend?

Dromenland kunnen je praatjes beter heen. Vanaf nu is het alleen nog maar verliezen

25 september 2011 om 00:47

@CL twent

Wauw, je durft aan te vallen met 1-0 achter in de 87e minuut. wat een mentale sterkte toon je dan toch! Hou toch op man. 2-0 na een kwartier in de Arena zou Twente van z'n leven niet meer te boven komen.

25 september 2011 om 08:53

Als er bij 1-0 een glaszuiver goal wordt afgekeurd dan is het gelijkspel nooti terecht.

Ik was totaal niet onder de indruk van dit Twente, het is een schande dat deze wedstrijd gelijk is geeindigd, hoewel Ajax zichzelf dat ook mag aanrekenen, maar dan praat ik puur over gemiste kansen, qua spel was Ajax op een fase in de 2e helft na duidelijk de betere.

24 september 2011 om 23:23

calimero - twente: 0 - 1

25 september 2011 om 00:22

Is wel heel makkelijk om alleen de grensrechter de schuld te geven van het puntenverlies. Alsof Ajax zelf niet Twente totaal terug liet komen in de wedstrijd. De eerste helft was volledig voor Ajax, maar ze hebben wel toegehapt, maar niet doorgebeten. De tweede helft hangt die 1-1 steeds nadrukkelijker in de lucht. Bij rust gaf ik geen cent meer voor FC Twente, maar de gelijkmaker was toch voor niemand een verrassing?

25 september 2011 om 13:12

Makkelijk om de grensrechter de schuld te geven?????
Voetbal gaat om doelpunten maken, een lijnrechter staat er onder andere om buitenspel te beoordelen.
Als er een loep zuivere goal wordt afgekeurd, en we praten niet over een twijfel geval, we praten over meters, dan is het gewoon de schuld van de lijnrechter.punt.
Met 1-0 blijf je hoop houden op een gelukkige goal, met 2-0 was het klaar tegen dit Ajax.

Dussss fout lijnrechter,,

25 september 2011 om 02:46

asjeblieft houd dit soort opmerkingen achterwege , vorig jaar tegen Excelsior scoorde we een belangrijke goal vanuit buitenspel positie , en staat er niet nog een beker uit 2002 in de prijzenkast dankzij een goal waarbij Wamberto 3 meter buitenspel stond ? Zo is voetbal nou eenmaal , de ene keer benadeeld de scheidsrechter je , de andere keer bevoordeeld de scheidsrechter je . Als je afhankelijk bent van de arbitrage voor de uitslag dan is het slecht gesteld.

Natuurlijk is dit een amateuristisch fout die achteraf een cruciaal verschil maakt , maar om daar nou het resultaat van vandaag aan op te hangen. Zelfs zonder die afgekeurde goal moet je met minstens 2-0 rusten en de wedstrijd gewoon uitspelen. Teveel kansen om zeep geholpen , te lang Twente in leven gehouden.

Al met al is de conclusie dat we 2 topduels spelen in 2 weken tijd en dat we 1 keer blij zijn met een 1 punt en een keer ontevrede , dus dat we gemideld niet mogen mopperen. We hebben nog een loodzware reeks te gaan en moeten nu ons volledig focussen op Real en vervolgens op Groningen uit.

25 september 2011 om 09:25

he gelukkig, een verstandige reactie : ) En nog wel door een ajacied
Maar het blijft heel irritant zulke fouten van de scheids/grensrechters.. Nu komt Twente er lekker uit, maar de volgende keer vloek ik misschien ook een paar keer

Succes met die vervelende Ronaldo en consorten.. in het buitenland gun ik Ajax alles ; )

25 september 2011 om 09:39

Dat ze mensen zoals jou geen groen randje geven......

Maar Twente speelde niet z'n beste wedstrijd, die 1-1 is vooral de schuld van Ajax zelf, (ja die 2-0 was een goal, oke!) maar als je het zelf dan zo knullig weggeeft en zelf de kansen niet meer afmaakt, tjah.

Ajax heeft zelf zoveel kansen laten liggen, als Ajax die afmaakt is die 2-0 niet nodig, dus tegen Real Madrid is er nog veel werk aan de winkel..

Real Madrid zal 90 minuten lang effectief zijn, hopelijk voor Ajax dus dat de verdediging stabiel is dan. Want zoals gisteren kan echt niet, dan word je in die laatste minuten gewoon totaal weggespeeld.

Voor het Nederlandse voetbal natuurlijk hoop ik dat Ajax daar kan stunten, maar ik verwacht niet te veel. Dan moet Ajax zeer stabiel spelen en niet zich de laatste minuten weg laten tikken zoals al vaker is gebeurd tegen Real...

25 september 2011 om 13:22

Hij maakt juist zon opmerking om een groen randje te krijgen.

Om nou met voorbeelden uit 2002 aan te komen. En dan beginnen over het puntje van vorige week, wat heeft dat er nou weer mee te maken?
Ik weet niet hoor maar als je nu niet boos bent als ajacied weet ik echt niet wat je mankeert.

De Nederlandse arbitrage heeft zich weer enorm belachelijk gemaakt. Ellende is het. Er gaat geen week voorbij zonder dat er over arbitrage gesproken wordt, maar deze slaat toch wel alles..

25 september 2011 om 17:24

@kingb

Waarom zou ik een opmerking maken om een groen randje te krijgen , wat schiet ik daar in hemelsnaam mee op ? Ik geef gewoon mijn mening , zoals ik altijd doe.

Wat dat er mee te maken heeft is dat de arbitrage in Nederland gewoon slecht is en dat je er soms van profiteerd en soms door word benadeeld. Zo is het voetbal nou eenmaal , natuurlijk had het een goal moeten zijn maar ik gaan we nou als Ajax zeggen dat we geheel dankzij de abitrage 3 punten zijn mislopen ? natuurlijk niet , een wedstrijd duurt 90 minuten en we hebben zelf verzuimt om in de resterende tijd het duel te beslissen. Veel van mijn mede Ajacieden op terugreis waren het met mij eens en vonden ook dat Ajax dit zelf had moeten beslissen.

Ik was echt wel teleurgesteld en boos dat Ajax niet heeft gewonnen , maar na een slopende lange terugreis kom je wel weer een beetje tot rust, of verplaats je de woede naar de NS waardoor je uiteindelijk in Weert strand terwijl je naar Sittard moet (dankzij foute informatie van de Ns). Ieder punt dat Ajax thuisbehaald zijn 2 punten te weinig , en dan heerst er teleurstelling. Maar teleurstelling is geen reden om de verantwoordelijkheid bij een ander neer te leggen.

mooie wedstrijd van beide kanten

al met al een verdiende puntendeling in amsterdam

24 september 2011 om 22:59

274933259,

Zeker "uitzending gemist" gekeken.

25 september 2011 om 00:25

Ik vond het een waardeloze topper. Eerste helft totaal geen wedstrijd. Twente speelde dramatisch. Zonder zelfvertrouwen, zonder pit, slap verdedigen, amper overtredingen. Alsof er niets op het spel stond. Tweede helft veel meer strijd en werd het toch nog spannend. Ontknoping viel gunstig uit voor mijn club, maar dat ik een mooie wedstrijd heb gezien, nee totaal niet.

zo zien we maar weer.

Technische hulpmiddelen!!!!

24 september 2011 om 22:47

Jep, dat wil elke club wel... Maar nee tot dan krijg je dit soort taferelen en het is natuurlijk helemaal zuur, als je de gehele wedstrijd daarna niet weet te score en je er wel 1 tegen krijgt! Geloof me anders had niemand niemand het er meer over!

24 september 2011 om 22:56

wat lul jij allemaal man.

Als de technische hulpmiddel aangeeft dat het geen buitenspel was, dan konden die twente spelers niks zeggen dat het offside was!

24 september 2011 om 22:59

Wat lul ik allemaal man? Ja duhhh ik heb die Twente lui niet eens zien lopen protesteren... Het was duidelijk geen buitenspel, maar luister nog 1 keer goed... Als jullie gewoon gewonnen hadden vandaag, was deze hele topic niet vol met dit soort ( terechte texten )!

24 september 2011 om 23:02

Tuurlijk wel, dat doelpuntje kan ook je kampioenschap kosten!

zie ontknoping ajax psv az!

24 september 2011 om 23:04

Ja tuurlijk, maar zeg dat maar is tegen de Knvb,of fifa ze doen er toch niks tegen!

24 september 2011 om 23:27

Maar goed, Het is de charme van het het voetbal volgens hun. Dus waarom hulpmiddelen?

On: Die Vink kan maar beter voorlopig geen belangrijke wedstrijden fluiten van Ajax want dit is al de negende keer dat die Ajax opzichtig benadeeld. Wat moet hem en die assistent bezield hebben om die goal af te keuren. 4 Meter !!!!!!!!! Hoe is het mogelijk. Dit kan niet. Schandalig. Even voor alle 4 10 wedstrijden 3e klasse amateurs. Daar wordt er op hun ingeslagen als ze dit soort beslissingen nemen. Eens even kijken of ze dan nog zo zeker zijn van hun zaak. Maar goed de Koninklijke Twentse Voetbalbond heeft weer hun zin hoor.

Wat ik al helemaal niet begreep was de wissel in de 70 minuut Sulejmani-enoh. Dat haalde meteen veel dreiging , opbouw en loopvermogen bij Ajax weg en het middenveld moest weer helemaal om met het opnieuw misbruiken van Eriksen op rechts. De hele opbouw werdt veel trager. En Twente kwam langzamerhand ook in de wedstrijd wat resulteerde op de onverdiende gelijkmaker. Ook heb ik me geergerd aan het nonchalant omgaan met kansen. Zoals de Jong die hem gewoon breed moet leggen op Boerrighter, van der Wiel met een heel zwak pasje op Sigi die helemaal voor open doel kan intikken en het van Anita uitspelen van die counter een minuut voor de goal van de Jong. Ook heb ik me zwaar geerged aan van der Wie die aan het eind fout na fout stond te maken en gewoon de Jong weg laat lopen en ongedekt de 1-1 laat inkoppen. Maar vooral de arbitrage moet zich kapot schamen. Wat een Wanvertoning Vink !!!!!!!!

25 september 2011 om 01:11

Vink gaat af op de beslissing van de grensrechter, er zijn maar weinig die dit overrulen. Vink floot vanavond een goede wedstrijd, had ajax maar de kansen benut die ze kregen, dan zat je nu niet te zeuren.

25 september 2011 om 01:17

Ga weg man met je kansen benutten, Tuurlijk moeten ze die omzetten in goals.

Maar 2-0 in 15e minuut is echt volle bak voor twente = meer ruimte

meer ruimte = sulejmani en boerrigter = weg!

Ja dom dat je natuurlijk zelf de kansen niet maakt op de beslissing. Maar goed, nu krijg ik waarschijnlijk alle Tukkers die 90 minuten nergens waren over me heen, maar de beslissing was al gemaakt door Vertonghen in de eerste helft, en de grensrechter boort hier gewoon 3 punten door de neus.
Onmogelijk dat je Jan als buitenspel aanmerkt als notabene de Twente speler voor je staat. Maar goed, Ajax domineert en Twente zal met AZ strijden om de 3e plek.

24 september 2011 om 22:42

Ik ben het vrij aardig met je eens maar je laatste zin slaat nergens op vind je wel.

24 september 2011 om 22:58

Ik eigenlijk wel. Als die goal van Vertonghen wordt goedgekeurd dan had Twente hier met forse cijfers verloren. Knap teruggeknokt hoor, daarvoor complimenten. Maar ergens in de 90e minuut was het aantal doelpogingen 13-4.

Wij spelen deze wedsrtijd heel slecht uit, maar ik schrok wel van Twente. Zonder Ruiz en Janssen is er wel heel veel ingeleverd. Cornelisse, Tiendalli, Wisgerhof achterin, daarmee krijg je het ieder uitduel lastig. Twente gaat denk ik idd voor de derde plek. Het extra stukje extra klasse is er niet meer. Het is heel degelijk. PSV is topfavoriet voor de titel, Ajax zit er kort achter en Twente en AZ zijn de outsiders.

Met Ruiz erbij, sleep je m hier in de tweede helft nog uit het vuur ook. Voor rust heeft Ajax het echter verzuimd af te maken, krachtsverschil was erg groot.

24 september 2011 om 23:01

We zullen zien hoe het loopt.
Ik denk dat Twente steeds meer gaat groeien en ze zullen in de winterstop ook nog wel een versterking halen.
Ik denk dat Ajax Psv en Twente om de titel strijden want Az heeft geen fatsoenlijke bank die de andere ploegen wel hebben.

24 september 2011 om 23:06

Met een Tadic en Assaidi erbij doe je idd weer mee.

Cornelisse en Tiendalli zijn wel vreselijk trouwens.

25 september 2011 om 00:08

Ik bedoel met mijn laatste zin dat Twente hier alleen in leven gehouden wordt door arbitrale fouten. Was dat niet gebeurt waren ze hier gewoon afgemaakt, ik bedoel het niet als een sneer. Twente kon terugkomen omdat wij de kansen niet maakte. Heb je naar PSV gekeken? Dat is een ploeg die wel de kansen maakt en zal Twente ook finaal van de mat spelen. Daarom zie ik Twente niet als kandidaat

25 september 2011 om 00:45

@ Jk-ajax

Bullshit natuurlijk,, dan kan je ook wel zeggen dat Ajax alleen maar in leven wordt gehouden doordat Vermeer z'n handjes net goed wappert bij de kopbal van Landzaat.

Dat Twente in de Arena Ajax het spel laat maken is niet meer dan logisch, Ajax zou zich kapot moeten schamen als het andersom was geweest. Door goed wisselbeleid van Co en het niet afmaken van de kansen door Ajax kantelt de wedstrijd in de tweede helt. Ik durf zelfs te zeggen dat Twente over de gehele tweede helft lichtjes de betere ploeg was.

PSV speelt vandaag een geweldige wedstrijd, tegen een matig spelend Roda maar ook PSV heeft z'n moeilijke tijden dit seizoen gehad.(az, Rkc, Vvv) Twente kan echt wel de kansen afmaken, kijk maar eens naar de uitslagen van dit seizoen, en naar het doelgemiddelde.

Schrijf Twente niet te snel af.

Ik snap Frank de Boer niet als het op wissels aankomt. Op het moment dat je lekker aanvallend speelt en niets van Twente te duchten hebt breng je niet Enoh voor Sulejmani. Daardoor haalt hij nota bene zelf de angel uit het aanvalsspel van zijn eigen ploeg. Ik begrijp dat Sulejmani geen 90 minuten kan spelen maar dan breng je dus een aanvallend ingestelde speler in. Ongelooflijk dat je dan met Enoh op de proppen komt. Kansloos, de zoveelste blunder van een beginnende coach die steeds meer fouten begint te maken. En lekker Siem de Jong weer laten staan, verschrikkelijk. En dat zo’n grensrechter zijn vlag omhoog durft te steken terwijl Vertonghen 3 meter Onside is gewoon een regelrechte schande, zo’n man kan niet worden gehandhaafd want als je dit soort fouten maakt hoort je dus gewoon te vlaggen bij FC Lienden. Dus Ajax wordt weer eens lekker wat punten door de neus geboord maar achteraf moet je ook durven stellen dat De Boer kinderlijke fouten maakte en Twente eigenhandig terug heeft laten keren in de wedstrijd.

24 september 2011 om 22:44

Ik wil het nog geen onkunde van Frank noemen of iets dergelijks maar ik dacht precies het zelfde toen Sulejmani eruit ging. Maar aan de andere kant, wie moeten we in godsnaam dan in brengen? We hebben gewoonweg niet iemand die Derk of Sulejmani kan vervangen. Ik mis dan ook een speler als Leonardo/ Rommedahl. Ajax mag van de winter best nog even winkelen. Dit is gewoon te karig. Ebecilio komt veelste kort en Ozbiliz hebben we ook nog maar weinig gezien.

24 september 2011 om 22:50

Vergeet niet dat Sulejmani eigenlijk niet eens zou spelen tegen Twente, en ze hebben hem nog langer nodig dan vandaag dus nemen ze geen risico met het ook op blessures.

24 september 2011 om 22:59

Dat is volgens mij ook wat Jizzzy zei, en daar ben ik het mee eens. Je kan er niet omheen dat hij geen 90min gaat spelen. Maar ik mis gewoon nog 1/2 spelers die een basisspeler kunnen vervangen in de aanval. Die hebben we gewoon niet.

24 september 2011 om 23:11

Je hebt gelijk dat de vervangers tekort komen, maar met Ebecilio heb je af en toe nog wat dreiging en kun je wel je spel blijven spelen zoals je dat al een uur lang doet. Op het moment dat Sulejmani van het veld gaat en Boerrigter al niet meer zo lekker in de wedstrijd zit komt Sigthórsson op een eiland te staan als je Enoh inbrengt. En na die wissel was Ajax geen schim meer van de ploeg die Twente van het kastje naar de muur stuurde. Dat vind ik echt onbegrijpelijk want Ajax heeft er niet het team naar om even een voorsprong een half uur lang vast te kunnen houden, zie het aantal tegendoelpunten dit seizoen. Dus dan gooi je je eigen glazen in en dat kan volgens mij niet de bedoeling zijn. Ik reken dit Frank de Boer dan ook enorm aan, maar dat doe ik al weken want zijn wissels zijn vaak onnavolgbaar en dat geldt ook voor de basisopstelling waarin altijd een plekje is ingeruimd voor een ondermaats presterende De Jong en waar Janssen steevast een rol toebedeeld krijgt waarin hij niet kan floreren. Dat moet dus anders maar als niemand dat aanstipt gaat ons dat heel veel punten kosten dit seizoen.

25 september 2011 om 13:35

Lukoku? Serero?
Als je zon veld overwicht hebt dan ga je Enoh toch niet inbrengen voor Mickey.

Ik had het er gister ook over, Frank heeft heel veel credits omdat het een aardige jongen is en ras Ajacied maar de afgelopen wedstrijden blijkt dat hij het niveau nog niet aan kan.

Deze ploeg heeft enorm veel potentie maar we missen een Van Gaal type coach. Met zo'n coach zal de beste spits van de eredivisie ook gewoon in het 1ste spelen.

Alle respect voor Frank, maar het blijkt dat hij het nivo nog niet aankan.

24 september 2011 om 23:11

Laat ik je uit de droom helpen. Het was niet eens deze fout van de scheids, maar het zeer slappe spel van FC Twente.
De dood was vlak bij, maar uit FC Twente's eigen graf, is FC Twente weer opgestaan. Dat is ook een kunst. En die koester ik volledig.

25 september 2011 om 00:49

Waarom mag hij wel vlaggen bij FC Lienden? Straks worden zij benadeeld!

Ze moeten die man zijn vlag afpakken en nóóit meer teruggeven!

Dit zag iedereen aankomen. Als het geen 2-0 wordt, dan wordt het 1-1. Twente mag Ajax bedanken dat ze het niet afmaken, man o man wat erger ik me hieraan. Dit moet je honderd procent uitspelen in de tweede helft. Twente maakt 1-1, en dat is verdiend, Ajax faalde vandaag helaas.

En laten we het maar niet hebben over de 2-0 van Vertongen, Ajax heeft dit puntverlies aan zichzelf te wijten, niet aan de scheids.

24 september 2011 om 22:44

ach kom op, als die 2-0 niet wordt afgekeurd dan had het bij de rust met 3,4-0 gestaan, dan waren die kansen er geheid in gegaan, nu door een rechterlijke dwaling gebeurd dat niet. Het neemt niet weg dat ajax het zich in de 2e helft mag aanrekenen dat ze die open kansen gemist hebben

24 september 2011 om 22:46

Ajax had het af moeten maken, tis balen dat die 2-0 niet telt, dat vind ik ook want dan had je gewonnen, maar Ajax heeft zat kansen gehad het alsnog af te maken

24 september 2011 om 22:50

dat klopt dat zeg ik ook, maar die dwaling heeft wel degelijk invloed en impact gehad op het wedstrijd verloop. Het is gewoon zonde dat uiteindelijk een rechterlijke dwaling de wedstrijd doet keren.

24 september 2011 om 22:55

Tuurlijk is het zonde, maar ik probeer hier de scheids niet de schuld te geven van puntverlies van Ajax.

24 september 2011 om 22:59

ik geef de scheids ook niet de schuld, maar de grensrechter haha, nee die was flauw. Nee ik leg de verantwoordelijkheid ook bij ajax, maar helaas zijn dit overduidelijke gebeurtenissen dat de verantwoordelijkheid niet alleen bij ajax komt te liggen, grotendeels wel maar ook een klein beetje bij de grens, want uiteindelijk is dat het keerpunt van de wedstrijd. Maar goed nogmaals als ajax in de 2e helft die open kansen had gemaakt dan zou die afgekeurde doelpunt een bij zaak zijn geweest

24 september 2011 om 23:11

@ rodaenajax

Het keerpunt in de wedstrijd? Nee, de afgekeurde goal is absoluut niet het keerpunt in de wedstrijd, niet eens in de buurt. Pas na een uur spelen kreeg Twente het overwicht, beetje populaire taal zonder onderbouwing dus.

Verder vind ik het mooi dat Kroketman gewoon de schuld bij de spelers legt. Natuurlijk is het klote dat die 2-0 wordt afgekeurd, maar Ajax moet het daarna gewoon alsnog afmaken

24 september 2011 om 23:29

Wat is dit voor onzinnige en op de man gespeelde reactie?

Wil je onderbowing?

Als die 2-0 goed gekeurd was, dan was er psychologisch, iets veranderd in de wedstrijd, de twente spelers, zouden zich nog meer naar achter laten leunen, en ajax gesterkt door de 2-0 voorsprong had die kansen in de eerste helft gemaakt, waardoor ze zeker met 3,4-0 de kleed kamer in gegaan zouden zijn.

Nu gebeurd dat niet, en gaan ze met 1-0 de kamer in. twente krijgt een peptalk en worden weer psychisch op gefrist . Na de rust krijgt ajax nog een paar goede kansen maar door de nasleep van de eerste helft en dat moment missen ze die kansen, daarmee wordt twente juist gesterkt, en uiteindelijk krijgt twente de overhand en scoort de 1-1 morele en psychische winnaar twente, morele verliezer ajax.

Genoeg onderbouwd? dat is dus wel degenlijk het keer punt gebleken.

Nu even de bal terug kaatsen naar jou.
Kritiek geven dat ook nog eens op de man gespeeld is, om vervolgens een nutteloze reactie te geven die zelf niet eens onderbouwd is? kweste van de pot verwijt de ketel vind je niet?

ten eerste ajax heeft het aan zichzelf te wijten, maar die grensrechter zal wel lekker onder zijn twente dekbedje slapen wetende dat hij ze aan 1 punt geholpen heeft

Dit Ajax speelt nog lang niet op haar kunnen. Je speelt thuis, en de tegenstander is niet zo top. Je staat voor met 1-0.

Dan ga je toch druk zetten, om een tweede te maken?? Ajax is goed in balbezit, maar bal afpakken zijn ze echt slecht in. Tjonge jonge.

dit sloeg nergens op, met name de 2e helft. De 1e ging nog wel maar het was vooral tik tak terug naar Vertonghen en Aldeweireld. De Jong en Janssen vond ik waardeloos. Ik hoop dat De Boer een keer lef toont en hun 2 er uit haalt of in iedergeval Janssen op zijn goede plek zetten en De Jong er gewoon uit. Verder sloeg de wissel Enoh voor Sulejmani natuurlijk ook nergens op.

24 september 2011 om 22:51

Eruit haalt?? De Boer wil zelf zo spelen! Hij is degene die ze zo laat rondtikken achterin. En die wissels van de Boer zijn al wekenlang belachelijk en niet te begrijpen.

24 september 2011 om 22:51

Ik vraag me af of je het wel live hebt gezien. De Jong speelde zeker niet slecht, ik vond hem zelfs goed spelen.

24 september 2011 om 23:17

De jong en janssen vond ik veelste passief spelen, telkens als ze de bal kregen meteen terug naar de 2 centrum verdedigers, die ik overigens erg goed vond spelen. Ik vind dat De Jong niks extra's toevoegt, het enige wat er van hem bij is is bij gebleven is die actie bij/in de 16. Ik hoop dat Serero of Lodeiro een keer een kans krijgt in de basis.
@ajaxdude Ik weet wel dat De Boer zo wil spelen, maar ik hoop dat hij tot de conclusie is gekomen dat als we zo blijven spelen nog meer onnodige punten gaan verspelen. Alderweireld en Vertonghen kunnen zulke goede cross passes geven, maak er dan ook gebruik van vind ik.

24 september 2011 om 23:44

Het centrale duo speelde inderdaad geweldig. Maar je moet maar eens kijken hoeveel werk De Jong verricht. Dat zie ik een Lodeiro niet doen.

zoooooooooo onterecht. ajax speelde veeeeeeel beter. domineerde 90 minuten

24 september 2011 om 22:45

Nou nou 90 min dat klopt uiteraard niet,
Twente was de 2e helft toch zeker aan het terug komen en drong Ajax toch even terug.
En als die kopbal van Landzaat erin gaat waar Vermeer met geluk tegen aanloopt nou dan had ik het nog wel willen zien.
Maar ben uiteraard blij met de punten deling.

24 september 2011 om 22:51

Ajax speelde niet goed maar Twente heeft maar 10 minuten aangevallen en gedomineerd, dat is toch wel erg weinig voor Twente. Het is dat Ajax laks en te gecontrolleerd heeft gespeeld, dan kun je wachten op die gelijkmaker.

24 september 2011 om 23:09

Dikke onzin, FC Twente was veeel beter in de tweede helft. Ajax ging angstig achteruit voetballen. Erg dom want dat is juist waar de kracht van Twente ligt. Je mag nog blij zijn dat Landzaat hem er niet in kopt. Eerste helft voor Ajax, tweede helft voor Twente.

24 september 2011 om 23:42

Dan heb jij de verkeerde wedstrijd gekeken. Tweede helft voor Twente ? Je bedoelt minuut 70-85 omdat jullie geluk hadden dat de tweede van Ajax er maar niet inging. Zet eerst je paardenbril af en praat dan verder want als de terechte 2-0 ( ik noem het gewoon 2-0 want dat was hem gewoon ) wordt goedgekeurd stappen jullie de kleedkamer in met een 4-0 en dan mogen jullie nog niet klagen ook. Tweede helft domineerde Ajax ook tot aan de 70 minuut totdat de Boer een oerdomme wissel maakte ( Hoe is het mogelijk. Enoh hoort nog niet eens bij de reserves ) en twente een kwartier leuk meedeed wat een goal opleverde daarna kon Twente weer voor 7 minuten hun laffe rol innemen wat ze altijd doen met dat zogenaamde Hollandse school voetbal van Co Adriaanse. Maar het geluk blijft niet aan jullie kant. Het gaat jullie een keer lelijk tegenzitten en dan wel meerdere wedstrijden. O neee wacht! De arbitrage komt uit Twente, helemaal vergeten. Enige die nog eerlijk tegen Twente durfde te fluiten ( Luinge ) is ook alleen maar om die rede weggejaagd doodr de Knvb.

25 september 2011 om 00:45

Ik zat er al op te wachten dat er weer iemand dat erbij moet verzinnen kun je gelijk al in je schelp kruipen en het de Knvb op de schuld geven als jullie geen kampioen worden.
Ik vind dit echt een zielige reactie net alsof Twente nooit benadeeld wordt door een arbitrale dwaling.
Leg de schuld toch eens bij de spelers Ajax was over de gehele linie in mijn ogen de betere ploeg maar afmaken daar ontbreekt het aan.
En je noemt Twente laf voetballen ben ik ook niet met je eens twee aanvallende wissels noem jij laf.
En die laatste 7 minuten heb je volgens mij niet gezien.

25 september 2011 om 13:05

@wlyajax 24 september 2011 om 23:42 #348
Zo jammer dat de eerste helft van je reactie redelijk klopt, maar dat je vervolgens jezelf voor schut zet..

Ga jij maar even een lijstje maken met geboorte- en woonplaatsen van scheidsrechters... Dan zullen we wel zien welke club daar in theorie het meeste voordeel van heeft..

Het verhaal over Luinge is echt te belachelijk voor woorden...

25 september 2011 om 13:46

Twente veel beter in de 2e helft? Misschien het laatste kwartier, verder was Ajax minder goed maar Twente niet beter hoor.

Dat de Twentenaren zo blij zijn met 1 punt zegt toch genoeg? Als iedereen even een momentje voor zichzelf neemt komt men tot de conclusie dat als Ajax hier met 3-0 had gewonnen er ook niks op aan te merken was, Ajax was de terechte winnaar geweest.

Frank de Boer moet toch wel heel snel inzien dat hij gewoon verkeerd bezig is op het moment.
Theo op deze wijze werkt niet, De Jong altijd maar laten staan? Enoh erin voor een spits?

Ik word doodziek hiervan want het is elke keer hetzelfde maar er gebeurd niks...

Knap gedaan van Twente toch nog met 1 - 1 weg gekomen gezien de tweede helft ook wel terecht.
Ajax liet Twente gaan voetballen dan is het ook vragen om problemen jammer trouwens dat de 1 - 2 niet viel goed gespeelt Fc Twente

Nou eigen schuld Ajax dan krijg je kansen, maar dan benut je dat niet. Elke x dat tikje breed of naar achteren toe dat heeft Ajax uit eindelijk gebroken jammer maar waar.

Lekker hoor, 2 punten door de neus geboord door die lijnrechter. Het is natuurlijk niet 100% zijn schuld, Twente speelde best goed de 2e helft. Maar het is wel bijna helemaal zijn schuld, bij 2-0 was de wedstrijd op slot geweest.

Ik heb mijn voorkeur voor Twente, maar ik moet zeggen dat dit door de fout van de grensrechter onverdiend voelt. FC Twente speelde de tweede helft wel een stuk beter dan de eerste, maar kwam alleen op gelijke hoogte omdat Ajax te slordig was.

Slecht dat ze het laat weggeven, Ajax had dit moeten winnen en de arbitrage heeft leuk mijn avondje verpest. Zat helemaal in de sfeer tot dat de 1-1 viel. Echt jammer dit.

Het had zo mooi kunnen zijn maar Ajax heeft dit puur aan zichzelf te danken, hoe kan je na zo'n geweldig eerste kwartier zo de 3 punten uit handen geven. En het begon niet in de 2e helft, het begon in de eerste helft al. Na 20min leek Ajax er al vreden mee te hebben. Balletje op eigen helft beetje heen en weer schieten. 2e helft slecht begonnen en ook totaal zonder enige bezieling. Waar was die zoals die er het eerste kwartier was?je speelt nog altijd thuis!! Ik begrijp het niet want Ajax had hier gewoon moeten winnen. Oja, laten we de grensrechter ook even bedanken. Als die goal gewoon in de boeken stond dan was die wedstrijd allang beslist. Weer mazzeltje voor twente. Aju!

24 september 2011 om 22:47

Zonde inderdaad.

Heel leuk dat balletje 25 minuten lang rond tikken bij 1 - 0 maar je tegenstander zal altijd nog een kans krijgen. Ze roepen het over zichzelf af met deze lakse houding. De tweede helft wordt Twente sterker omdat Ajax steeds meer totaal ongeïnteresseerd naar achteren begint te lopen.

Onbegrijpelijk.

Die grensrechter.... Tja, wat moet je er over zeggen....

Die grensrechter mag nog niet eens bij mijn team morgen vlaggen..

Jammer dat twente 12 man nodig had om een punt te halen. Meer zeg ik maar niet

Dit slaat echt helemaal nergens op, dit laat maar weer eens zien waarom de Knvb met die Kesler op de hand van FC Twente is. Ze mogen god op hun blote knieen bedanken dat ze hier met een punt met de staart tussen de benen uit de Arena kunnen vluchten! Dat noemt zichzelf een topclub sjongejonge, als je door dit soort scheidrechterlijke dwalingen een punt steelt en geeneens vaker dan 4 keer op doel schiet, dan snap ik niet waarom ze dit Twente als kampioenskandidaat zien.

Ajax had hier verdiend om te winnen!

24 september 2011 om 22:47

Kesler is niet meer in dienst bij de Knvb dus aan Kesler heeft het niet gelegen.
Ajax heeft de 2e helft het zelf verspeeld.

24 september 2011 om 22:50

Howel ik normaal gesproken totaal niet eens ben met Knvb= Twente of Knvb= Ajax,vroeg ik me wel af wat Kesler na deze wedstrijd zou doen. Toen Vink een fout maakte die Twente punten kostte tegen AZ werd hij geschorst. Als Kesler nog steeds de baas was zou hij dan hetzelfde doen?

24 september 2011 om 23:10

Whahaha Kesler, die beste man is al anderhalf jaar met pensioen. Uitzending gemist ???

24 september 2011 om 23:24

Weet je knul, Ajax mag nog blij zijn met een punt. Twente veel te slap in de eerste helft en creëer de kansen voor Ajax door enorm slap voetbal. Twente heeftt in de 2e helft laten zien dat ze veel sterker zijn dan dit Ajax. Hoop op een gigantische nederlaag voor Ajax tegen Real.

24 september 2011 om 23:46

@ Flagg, klopt man. Als ik jou mag geloven heeft Twente de hele wedstrijd bepaald. Hoe laat gaat je wekker ?

25 september 2011 om 00:10

Vink gaf aan dat hij afging op zijn grensrechter, wat heel begrijpelijk is.
Maar alle reacties hierop vind ik niet getuigen van realiteitszin. Ajax is met afstand de ploeg die altijd het arbitrale trio mee had.
In de 2 e helft was het niet georganiseerd om op het spel te reageren waardoor Twente weer in de wedstrijd kwam.
Soms zit de arbitrage mee, soms zit het tegen.
Het kan nog wel eens een spannende competitie worden, waar een outsider de verrassing kan worden.

Gerechtigheid!

Ajax was weliswaar dominanter aanwezig maar helaas...
Ik ben benieuwd hoe vaak ''als'' wordt herhaald!

24 september 2011 om 22:50

Hoezo ik ben benieuwd hoe vaak 'als' wordt herhaald. Tweede doelpunt van Ajax had gewoon moeten tellen. Falen op dit niveau hoort gewoon niet en dit kost Ajax wel 2 zeer belangrijke punten waarvan Fc Twente recht heeft op 0 punten. De grensrechter kan nooit zeggen dat hij het niet gezien heeft want die Twentespeler stond gewoon pal voor zn neus. Ik snap Pieter Vink ook niet dat hij dit goed heeft gekeurd. Je zou denken dat Vink het wel zou hebben gezien maar nee hoor. Met een 2-0 stand speel je veel rustiger en is de wedstrijd grotendeels gespeeld. Misschien maar eens protest aantekenen? Ajax wordt zowat elke wedstrijd genaaid en voor de mensen die zeggen dat het niet zo is : Ik heb genoeg voorbeelden om het te bewijzen.

24 september 2011 om 23:03

Inderdaad...gerechtigheid!

Ajax verdiende niet om gelijk te spelen in Eindhoven! Nu voelen ze het zelf!
En tja wat aan te doen. Bijna elke wedstrijd zie je dit soort dwalingen.en niet alleen bij Ajax!

25 september 2011 om 11:21

Ajax verdiende niet om gelijk te spelen in Eindhoven. Naar mijn weten is er hier geen arbitrale dwaling aan vooraf gegaan zoals gisteravond. De Knvb moet de goal van Vertonghen alsnog goedkeuren en de 3 punter naar Ajax sturen. Dit is een fout wat gecorrigeerd kan en moet worden. Als Vink dit seizoen geen wedstrijden meer fluit van Ajax vind ik dat volkomen terecht want hij was de enige die er nog iets aan kon doen en meneer gaat achteloos mee in het besluit van zijn assistent.

25 september 2011 om 03:23

niks gerechtigheid ajax verdiende hier de drie punten.. En in eindhoven zat er ook drie punten in, dankzij een schwalbe van dries toen is er een gelijkspel van geworden.

Ben blij met dit puntje.
Vond Twente de laatste 20 min wel meer beter spelen en Ajax werd terug gedrongen.
Jammer van de kopbal van Landzaat geluk voor Ajax dat Vermeer er tegen aan liep.

24 september 2011 om 22:42

Geluk dat de scheids zeer en zeer slecht floot niet normaal meer dat zulke mensen nog mogen gaan fluiten die zien we volgende week in de eerste divisie.

24 september 2011 om 22:51

Haha wat geeft jou het recht om die kans van Landzaat geluk voor Ajax te noemen. Als er een situatie was waar iemand geluk had, was het Twente met de goal van Vertonghen.

24 september 2011 om 22:53

Kom op zeg die ene verkeerde keus heeft Ajax dus doen gelijk spelen?
Ajax had het voor rust gewoon af moeten maken.
En in mijn Twente ogen heeft Frank de Boer ook slecht gewisseld.

24 september 2011 om 22:55

Ik benadruk nog door te zeggen 'een situatie' te zeggen. Ik zeg nergens dat het door die situatie komt. Maar laten we het is omdraaien. Jij wilt dus zeggen door het geluk(ik noem het geen geluk) maakt Twente niet al eerder de gelijkmaker?

Och Och Ajax had zelf ook moet afmaken maar wat was de scheids toch weer eens dramatisch zeg gewoon punten door ons neus geboord.

Ja jongens, we kunnen nu wel gaan treuren over een buitenspelgoal, maar veel schieten we er niet mee op (shit happens). Ajax was erg dominant en had ook meer schoten op goal (13-4). Michaylov heeft overigens alweer een goed wedstrijd gekeept. Ajax had kunnen winnen, maar liet (alweer) kansen liggen. Kop op en richten op de volgende wedstrijd.

Jonge jonge van der wiel idioot...''ja ik heb een wk finale gespeeld ik ben nergens bang voor'' en bedankt grens des al niet te min had ajax hier moeten winnen

onverdiend maar het is natuurlijk wel de eigen schuld van ajax.
word dit weer het twente dat alles van de laatste minuten nodig heeft?

Wat een zeer slechte 'topper'. Ik heb hier absoluut geen titel kandidaat gezien. Een erge rommel achtige wedstrijd waar absoluut geen lijn in zat.

Ondanks wat ongelukkig (op AZ na) punt verlies is PSV veel verder dan deze twee ploegen.

Ik snap de commentator ook niet "twente word beter en beter" maar het was juist ajax die slechter ging spelen en dat kwam niet door twente.

2 woorden: Diep Triest!!!!!!.
zulke dominatie weggeven, het balbezit was bijna barcalona niveau, bijna 70%!
Ik zag de bui al hangen de laatste tien minuten.
Het zorgen kindje is en blijft de verdedeging helaas.
Zo zie je maar dat 1 doelpunt te weinig is tegen zulke ploegen en je het jezelf alleen maar kan verwijten dat je niet verder uitgelopen bent.
Jammer maar helaas, ik vrees met grote vrezen tegen real madrid.

Toch nog een positief punt wat zeker vermeld moet worden. 75 minuten perfect pressie voetbal gespeeld, helaas zie ik dat te weinig bij de wedstrijden.

24 september 2011 om 22:43

het zorge kindje vandaag was v.d. wiel die al weken de zwakste schakel is in de verdediging.. verkeerde kant dekken, mannetje laten lopen.. word beetje ziek van die gast..
en een schande natuurlijk dat de 2-0 word afgekeurd

24 september 2011 om 23:09

Nu nog een keer 90 minuten pressievoetbal en nooit Mickey eruit halen voor Enoh! Zet dan Lukoki erin zodat je geen positiewisselingen hebt en door kunt gaan met pressievoetbal spelen en winnen in plaats van zo stom punten verspelen.

Wat verdedigt Ajax slecht, echt onvoorstelbaar slecht. Vertonghen en Van der Wiel kunnen totaal geen man dekken. Het verdedigen is gewoon van een F-jes niveau, lijkt 10 x nergens op. Creativiteit voorin ontbreekt ook op momenten. Voorin was het niet heel slecht maar er wordt gewoon niet efficient omgesprongen met de kansen, simple as that.

Die grensrechter is gewoon een totale idioot overigens. Als je dit niet ziet hoe scheel ben je dan? Totaal geen sprake van buitenspel. Ajax heeft het verder gewoon over zichzelf afgeroepen. Als je je kansen niet afmaakt en intussen zelf zo staat te verdedigen dan keert zich dat tegen je. Moet je maar beter voetballen.

Tsja, die grensrechter is blijkbaar een lange knaap, want die gast die voor m stond zag ie over t hoofd...

Jammer, maar Ajax had genoeg kansen op de 2-0... Gelijkspel is in ieder geval beter dan verlies.

Een wedstrijd gezien waar Ajax duidelijk sterker was in de 1e helft en Twente in de 2e helft! Er zullen waarschijnlijk heel veel discussies gaan over de grensrechter (hier kan je Vink niets kwalijk nemen), wat een drama is dat zeg! Ik gok dat het 3 meter geen buitenspel was. Maar als ik kijk naar mijn club, kan ik alleen zeggen dat het probleem hem erin zit, dat de spelers gewoon te weinig doelpunten maken en dat is het al weken. Natuurlijk is het leuk dat je steeds 2 doelpunten kan maken, maar ik vraag me af hoe het mogelijk is dat je 13! schoten hebt en slechts 1 doelpunt! Daarnaast is het vreselijk hoe ze een overtal situatie uitspelen....
Maar als ze het niveau van de 1e helft nu 2e helften vast kunnen houden en iets meer scoren... man ow man, wat is Ajax dan een geweldig elftal!

24 september 2011 om 22:51

Het niet scoren komt ook vooral dat Suljemani op rechts speelt maar totaal niks met zijn rechter been kan. Wat een drama als het in afmaken van kansen aankomt bij deze speler. Ja hij heeft gescoord, maar ook die ging er met moeite in omdat hij eerst naar zn linker moest.

24 september 2011 om 23:11

Ach weet je. Eigenlijk was het ook gewoon buitenspel. Tiendalli nam eigenlijk geen deel in het spel. Hij stond zo ver af van de goal... ;-)

Vorige week tegen PSV onterecht gelijkgespeeld. PSV had moeten winnen. Nu Ajax onterecht gelijkgespeeld. Ajax had moeten winnen. Dat wordt dus tegen elkaar weggestreept. Net goed.

24 september 2011 om 22:44

probleem is dat ajax nu gelijk speelt mede door een dwaling van de arbitrage waar vorige week geen ssprake van was...

24 september 2011 om 22:46

dan had ik liever vorige week verloren en vandaag gewonnen! Scheelt toch 1 punt..

25 september 2011 om 11:27

Ik heb liever gerechtigheid en dat zou betekenen dat Ajax alsnog 2 punten erbij zou krijgen.

24 september 2011 om 22:56

wat was er onterecht aan het gelijkspel vorige week??????? Kom niet met Marcelo want die ging als een stervende zwaan naar de grond!!!!!!!!!!!!!

Twente doet gewoon mee om de nr 1 positie
Bij Ajax op visite pakken ze een punt
en als Ajax bij Twente komt pakt Twente de volle winst
Waarschijnlijk eindigt Twente dus boven Ajax dit jaar

24 september 2011 om 23:21

Lekker simpel he paulo31 als Twente van Ajax wint zijn eindigen ze hoger als Ajax? haha, gelukkig zijn er 34 wedstrijden in een seizoen.

Terecht gelijkspel 2e helft was Twente gewoon beter en op het laatst verdiende ze ook de 1-1!

Wat een geluk heeft Twente hier wel niet gehad zeg, die mogen die grensrechter en Mihaylov wel verschrikkelijk dankbaar zijn. Hoe kun je als grensrechter nou niet zien dat er 5 meter van je af nog iemand staat. Die beslissing is wel bepalend geweest voor de einduitslag.

Maar goed we hadden het zelf ook al veel eerder moeten afmaken want kansen genoeg gehad. En dat is natuurlijk heel slecht als je het dan niet afmaakt maakt niet uit wat de arbitrage doet. Dit zijn gewoon 2 verloren punten die onnodig waren.het spel was gewoon goed alleen het afmaken ontbrak.

Terecht gelijk gespeelt Twente verdiende een punt omdat Ajax verzuimde de kansen af te maken.

24 september 2011 om 22:45

Omdat een club verzuimt te winnen kan de andere het niet verdienen om een punt te krijgen.

24 september 2011 om 22:47

Dus als jij 90 procent balbezit hebt, 20 doelpogingen, en een ander team scoort uit hun eerste schot op goal in de 93ste minuut, is dat terecht?

(niet gerelateerd aan deze wedstrijd)

24 september 2011 om 22:48

Ja, maar ook omdat op een kritiek moment een scheids Twente duidelijk hielp. Achteraf zou dit moment Twente kunnen breken aangezien ze nog minuten lang met hun anti voetbal door konden gaan. Terecht of niet terecht, ik moet deze bittere pil als Ajacied slikken. De competitie is nog erg lang en ik en de andere Ajacieden zullen met dit resultaat moeten leven. Ik schat ook dat vroeger of later deze schandalige fout van de grensrechter op een andere manier weer zal worden omgedraaid. Helaas heb ik daar nu niks aan.

ajax aan zichzelf te danken, belachelijk gespeeld in de 2e helft!
had natuurlijk 2-0 moeten zijn maar goed, dit heeft ajax vooral aan zichzelf te danken, bah!
deze wedstrijd moet je gewoon winnen maar ik ben dit ajax echt zat, een ajax dat alleen maar terug gaat, een ajax dat alleen maar zakt en belachelijk speelt…

ik ben dit ajax beu!
week in week uit worden we teleurgesteld en hoe komt dat? omdat het voetbal niet om aan te zien is, het tempo keer op keer te laag ligt en omdat ajax elke keer achteruit loopt als ze eens voor komen…
bah bah, dit ajax willen we niet zien, dit is zelfs ajax onwaardig en frank de boer moet nou eens fatsoenlijk gaan wisselen hoor want ook frank maakt keer op keer een fout!!!!

ik begin nu echt te twijfelen hoor, zet die tegenstander verdomme eens vast rond eigen 16 man!
gooi het tempo nou eens omhoog! ga pas achteruit lopen en slenteren als je minimaal 2/3 doelpunten voor staat.
dit ajax, nee, daar ben ik geen supporter van simpelweg omdat dit ajax niet is, dit zijn nonchalante voetballertjes die totaal geen beleving tonen en voetballertjes die met deze instelling ajax onwaardig zijn!

24 september 2011 om 22:48

Hoe kan je dat nou zeggen?
Sulejmani komt net terug van een blessure, 2 weken sneller dan verwacht! Daarnaast werd Twente sterker en wilde hij iets meer defensieve zekerheid.
Daarnaast speelde Ajax vorige week gelijk door een wissel van FdB (bulykin scoorde de 2-2 weet je nog)
Het enige wat je FdB kan kwalijk nemen is dat de aanval niet genoeg scoort en de verdediging (lees Vertonghen) momenteel niet in vorm zijn!

24 september 2011 om 22:59

De post hoe hij er nu staat is al heel anders, dan de post die je hiervoor had staan en daar reageerde ik op!
Maar je kan op zijn hoogst zeggen dat hij voor Sulejmani een aanvallende speler erin had moeten plaatsen! Maar ze kozen voor defensieve zekerheid en dat is gewoon een zwakke keuze.
Daarnaast ben ik met je eens dat Ajax, zeker thuis, aanvallend moet voetballen met de intentie om de bal te veroveren. Momenteel hebben ze de intentie om de bal niet bij het strafschop gebied te laten komen en dat zijn 2 verschillende manieren van verdedigen.
Daarnaast vind ik het opvallend dat spelers als Eriksen en Boerrigter zich de 1e helft laten zien en de 2e helft compleet onzichtbaar zijn! Wat mij betreft, zeker als je thuis speelt en Serero op de bank hebt zitten, kan je Serero na 70 minuten inbrengen voor Eriksen en Boerrigter voor Bulykin. Ik snap ook niet waarom juist Sightorsson altijd naar de kant moet. Zeker als je ziet hoe sterk en balvast hij is!

25 september 2011 om 00:26

Vorig seizoen was Frank de beste wat ons kon overkomen, het seizoen ervoor was Jol geweldig.
Reageer toch niet zo naïef, je hebt een leuke ploeg, die met Psv, Twente, en AZ waarschijnlijk gaat uitmaken hoe de top 4 eruit zal zien.
Iedereen heeft het over het niet te missen kampioenschap van Ajax, maar over de 3 ster hebben ze ook jaren moeten doen.

24 september 2011 om 22:56

het voetbal niet aan te zien? Tot aan de 65-70e minuut heeft Twente geen enkele hoop op ook maar enig punt gehad. Ze durfden er niet eens uit te komen. Toen werden ze sterker en vervolgens kregen ze vanzelf de durf naar voren te komen. Als jij 70 minuten lang de tegenstander kansloos laat is dat prima.
Het tempo ligt laag, klopt, maar ik denk dat het meer dan degelijk was. Vooral omdat dit eigenlijk gewoon een 3-1, 4-1 winstpartij had moeten zijn.

24 september 2011 om 23:00

het voetbal was niet aan te zien nee.
vanaf de 30e minuut keer op keer tikje terug, keer op keer geslenter, keer op keer gekampeer rond de middenlijn...
bah bah, dat twente weinig heeft gecreëerd, tja, je hebt maar 1 100 kans nodig he om 1-1 te maken... (uiteindelijk 2 gehad)
daarom vind ik het onbegrijpelijk dat ajax niet door ging voor de 2-0 nadat die onterecht afgekeurd werd.
dan mag je gas terug nemen maar niet eerder als je thuis speelt en je weet dat de wissels van twente gevaarlijk worden in de slotfase...

24 september 2011 om 22:56

Kijk nog eens goed rond op de bank en leg mij eens uit wie FdB er dan in had moeten brengen voor Suljemani. Zonder Özbiliz en met een Ebicillio die er echt niets van bakt de laatste tijd is de spoeling op de flanken gewoon heel erg dun. Zelfs een speler van het niveau Ola John (iemand die de verdediging van de tegenstander in de war kan brengen) is er op het moment niet bij Ajax. En dus krijg je gekke wissels, niet vanwege onkunde bij de trainer, maar vanwege een relatief smalle selectie.

24 september 2011 om 22:59

waarom niet iemand erin met snelheid?
serero kon hij makkelijk brengen, heb je in ieder geval nog iemand met snelheid voor de counter en juist met een iets aanvallendere speler kun je voorkomen dat je met 11 man achteruit gaat.
dat is namelijk gewoon een keuze, in plaats van met 11 man terug kun je dan beter gewoon normaal spelen en lekker druk houden op twente...

24 september 2011 om 23:04

Heb jij Serero tegen Noordwijk zien spelen? Dat viel echt heel erg tegen en ik denk dat de Boer dat ook vond. Daarnaast is ook Serero niet iemand die het veld breed houdt en in de ruimtes voetbalt. Hij komt ook in de bal en gaat voor de actie; zeker geen ideale speler voor de counter. Dan kan je beter Eriksen hangend op rechts hebben, met zijn intelligentie mag je in ieder geval een fatsoenlijke veldbezetting verwachten.

24 september 2011 om 23:07

ja dat had ik misschien duidelijker neer moeten zetten maar ik bedoel natuurlijk dat je dan serero op de plaats van eriksen zet en eriksen in plaats van sulejmani maar leek me dat dat voor zich zou spreken aangezien ik meerdere keren heb gezegd dat serero nooit aan de buitenkant moet spelen maar blijkbaar heb je die posts van mij gemist
serero tegen noordwijk, tja, heel ajax speelde niet goed daar en ik vind niet dat je van iemand uit afrika die net speelt bij ajax meteen mag verwachten dat hij opstaat.
maar goed, in de voorbereiding speelde hij uitstekend, het is ook maar net welke wedstrijd je wil onthouden he ;

24 september 2011 om 22:57

Helemaal mee eens. Als je de tweede helft met dezelfde mentaliteit speelt als de eerste helft, win je gewoon. Dat achteruit gehol... walgelijk! Ajax weet al jaren niet hoe je een wedstrijd netjes afmaakt. Erger me met de week meer kapot.

Overigens wil ik ook heel even stilstaan bij de grensrechter. Met 2-0 is de wedstrijd gewoon gespeeld.

25 september 2011 om 11:44

Ik heb nu negen jaar een seizoenkaart bij Ajax en ik heb Ajax in die negen jaar niet beter zien voetballen dan nu onder Frank de Boer. Dat ajax punten laten liggen komt ook door de kracht van de tegenstanders. Wees daar maar blij mee want een titelstrijd met vier ploegen is belangrijk voor het niveau en de prestaties in Europa.
Ik denk dat het huidige Ajax zal moeten worden doorgeselecteerd; aanvullen met een paar grote talenten uit de jeugd en paar topaankopen, net zoals psv heeft gedaan, topaankopen.

Gewoon bestolen punt. Ik heb zeer zeker kritiek op Ajax, maar Ajax had in de 15de minuut op 2-0 moeten komen. Wat daar gebeurde is gewoon schandalig en is precies te vergelijken met de goal van Wamberto in de bekerfinale tegen Utrecht.

Adriaanse kan zeer tevreden zijn met zijn puntje omdat Ajax gewoon meer verdiende. Wie daar niet mee eens is voor maar naar de statistieken kijken. Veel meer balbezit en 13 schoten op doel tegenover maar 4 van Twente.

De competitie is nog lang...

Eigen schuld dikke bult Ajax. Kun je wel de scheidsrechter de schuld gaan geven, en natuurlijk was het een gigantische blunder, feit is dat Ajax gewoon verzuimde om door te drukken. Je zag in de tweede helft dat Ajax genoegen nam met de 1-0, elke ervaren coach zou je vertellen dat dat in het profvoetbal een doodzonde is. De Boer maakte een hele grote beginnersfout door bij een fragiele stand als 1-0 een spits eruit te halen voor een verdedigende middenvelder. Daarmee geef je aan je ploeg namelijk het signaal af dat het zo wel goed is. Nou, tegen een topploeg als Twente is een 1-0 voorsprong natuurlijk nooit genoeg, dat blijkt wel weer. Zeker omdat Twente er in uitwedstrijden een patent op heeft om in de laatste minuten van de wedstrijd er nog een doelpunt in te jassen.

24 september 2011 om 23:01

Feit is dat Ajax níet verzuimde door te drukken, feit is dat Ajax het verschil in kracht gewoon in een loepzuivere 2-0 heeft uitgedrukt. Dat het daarna steeds moeilijker werd heeft te maken met het feit dat Twente geen slechte ploeg is, die heel compact voor de eigen goal speelde en fysiek beter is dan Ajax.
Verder is er veel kritiek op de wissel van de Boer, maar houdt niemand rekening met het feit dat hij nauwelijks alternatieven had. Het enige dat hij had kunnen doen was Serrero brengen in plaats van Enoh, maar dat is ook geen flankspeler en die had afgelopen woensdag echt geen al te beste indruk gemaakt.
In tegen stelling tot de buitenwacht denk ik dat de ploeg best wist dat deze wissel waarschijnlijk was en ook wist dat daarmee het middenveld enigszins omgezet zou moeten worden om de druk naar voren vol te houden.

24 september 2011 om 23:07

Dat was anders absoluut niet af te zien aan het gezicht van Sulejmani dat deze wissel er aan zat te komen, getuige ook het feit dat De Boer gelijk naar hem toe ging om het uit te leggen. Daarnaast moet je als professional beslissingen van scheidsrechters kunnen accepteren, dus als de 2-0 niet telt, moet je gewoon opnieuw beginnen met het maken van een tweede doelpunt, klaar. Verder had De Boer natuurlijk wel degelijk alternatieven, hij had het middenveld uberhaupt compleet anders op moeten stellen. Janssen is geen controleur, dat bleek vandaag wel weer. Daarnaast is het eeuwig zonde dat zo'n natuurlijke nummer 10 als Eriksson verkracht wordt als rechtshalf ten koste van een boerenkoolvoetballer als De Jong. Je kunt ook gewoon beginnen met Enoh, Janssen naar voren schuiven en De Jong op de bank zetten. Dan speel je 433 met de punt naar achter en Janssen en Eriksson afwisselend als centrale en aanvallende middenvelder. Dan heb je een veel beter middenveld staan, plus in de vorm van De Jong en Buylikin mensen op de bank die als invaller een wedstrijd kunnen breken. Ik snap best dat het zonde is om Janssen, De Jong of Eriksson op de bank te zetten, het zijn alledrie goede voetballers, maar het is een illusie om te denken dat je met deze drie een sterk middenveld hebt.

Terecht gelijkspel.

Ik werd gewoon treurig kijkend naar dit Ajax
Zó weinig aanvallend voetbal, zó weinig creativiteit, zó weinig intelligentie.

Je weet dat 1-0 een kleine marges is en dan ga je controlerend voetballen: puur oppertunisme en zélfs ná de aanvallende wissel van Co (hulde! toch nog één echte Amsterdammer in de Arena).
Ajax speelde zo doods voetbal dat ik het somber in zie voor de wedstrijden die gaan volgen.

Dat rare Anti-ajax voetbal doet me pijn in het hart en het stopt maar niet. Elke wedstrijd weer.
Ik moet verdorie voor Ajax voetbal naar Alkmaar!!

24 september 2011 om 23:11

Die creativiteit en intelligentie is er wel, maar wordt verkracht als rechtshalf.

24 september 2011 om 23:13

Ben ik het deels mee eens.
Wat dan over de creativiteit en intelligentie van Janssen?

Het is allemaal ellende. Hoe lang moeten we nog wachten tot we het échte Ajax weer gaan zien?

24 september 2011 om 23:13

daarbij,

Eriksen is ook nog maar een jong pikkie!
én hij heeft op de nummer 10 positie te maken met een constant (vaak te ver) inzakkende Sightorsson..

24 september 2011 om 23:18

Klopt ook. Ik zei net al in een andere post dat het me voortaan geen rare optie lijkt om Siem De Jong eruit te halen voor Enoh en dan met de punt naar achteren te gaan spelen met Janssen en Eriksson vlak achter de spitsen. De ene kan dan wat dieper staan dan de ander en dat kun je dan een beetje afwisselen, maar zo heb je Eriksson meer in het centrum en Janssen wat dichter bij de spitsen. Met Van der Wiel en Anita als backs en natuurlijk je vleugelspitsen heb je namelijk in principe genoeg diepgang aan de zijkant om op te vangen dat je 3 centrale middenvelders in dit geval niet zoveel aan de zijkant zullen komen. Ik vind niet dat je Janssen zoveel verdedigende taken moet geven, daar heb je toch Enoh voor nodig. Met Enoh in de ploeg heeft Janssen veel meer vrijheid om gebruik te maken van zijn inzicht en zijn traptechniek. En dat die Ijslander te ver terug zakt zou best kunnen kloppen, niet echt op gelet eigenlijk, maar mij lijkt dat je met zo'n gast toch wel kunt afspreken dat hij gewoon in de spits moet staan en meer niet? Hij is er koelbloedig genoeg voor.

24 september 2011 om 23:30

Hmmm,

Lijkt me eigenlijk best een goeie optie. Al is Enoh natuurlijk dramatisch voetballend, maar daar het je uiteraard Janssen en Eriksen voor.
Zo'n échte bikkel hebben we wel nodig. Janssen komt daar heel erg tekort verdedigend gezien..

Maarja, wie zijn wij.. ik ben bang dat De Boer nooit gaat nadenken

Ik wil nooit maar dan ook nooit meer iemand horen zeggen dat de Knvb pro Ajax is. Het tegendeel is vandaag wel bewezen.

En deze droeftoeters moeten als arbiters naar het EK. Ze krijgen vorstelijk betaald om zulke blunders te maken. Week in week uit. Een schande voor de echte voetballiefhebbers

24 september 2011 om 23:27

De knvb is pro ajax ;

Een foutje van de grens kan gebeuren, maar dut was wel een hele grote blunder. Los daarvan is het op basis van de 2e helft wel verdient qua spelbeeld, maar blijft natuurlijk zuur voor Ajax. Feyenoord morgen winnen en we staan bovenaan

24 september 2011 om 23:19

Dat moet er nog bij komen, dan is mijn weekend en dat van medesupporters helemaal verpest.

De Boer, wat doe je? Enoh erin brengen voor Sulejmani? Een verdedigend middenvelder voor een rechtsbuiten? Wat bezielt je om dat te doen, en zeker bij een 1-0 voorsprong in eigen huis! Gooi dan Ebecilio erin, zodat de posities bezet blijven, want ik heb geen rechtsbuiten gezien na die wissel.

Ajax had het moeten afmaken, had bij rust al met 2/3-0 moeten voor staan, maar mede door de grensrechter, is dit niet gebeurt.

24 september 2011 om 23:21

Ebecilio was geschorst, had dan Lukoki gedaan. Rechtsbuiten voor rechtsbuiten.

25 september 2011 om 00:17

Ebecilio was niet geschorst, die schorsing was net over. Heeft zelfs nog lange tijd warmgelopen.

24 september 2011 om 22:49

Inderdaad

Fouten kan je altijd maken maar als je de beelden terug ziet staat de grensrechter ongeveer 1,5 meter achter Tiendalli die het buitenspel van Vertonghen opheft dan Moet je dat toch zien

de grens hoort nooit meer mogen te vlaggen een foutje kan maar als hij niet ziet dat dat geen buitenspel is hoort die niet te vlaggen op dit nivo stuur hem maar naar de amateurs das zijn nivo.
vind het geen wonder dat er geen nederlandse scheids op het ek en wk zijn.

bij de wee uitslag was wel terrecht.

Ajax speelde bij vlagen geweldig, en de goal kwam ook uit een simpele (maar goed ) uitgespeelde counter. Die Boerirgter is trouwen echt snel.
Jammer dit puntverlies van Ajax , maar 1-0 is natuurlijk niet voldoende had eigenlijk verwacht dat Janko nog wel de gelijkmaker zou binnenkoppen. Wist in ieder geval zeker dat hij kwam.
Jammer maar helaas, dit moesten we eigenlijk winnen.

Ik denk eerlijk gezegd dat Martin Jol deze spelersgroep beter aan het voetballen zou krijgen. Ik weet niet wat het is met de Boer maar ik denk dat hij als assistent beter is. Dit Ajax kan nooit kampioen worden.

Nog even en ik verlang terug naar Jol. Wat is de Boer een L A F FE coach zeg. Elke week weer denkt ie Enoh te moeten brengen ehn elke keer weer krijg je dan een doelpunt tegen. Ga aanvallen, ga voetballen en ga scoren!!!nee de Boer wil de bal ellenlang achterin rond laten gaan. De voorsprong vasthouden......nou de groeten. Als ie zo doorgaat mag ie van mij oprotten!

24 september 2011 om 22:50

Grappig dat we allebei op dezelfde tijd iets over Jol zeggen haha

24 september 2011 om 22:52

Nou ja ik genoot meer van dat spel dan dit spel. En dit moet dan het echte Ajax spel voorstellen. Nou geef mij het spel maar met Pantelic en Rommedahl enz...

24 september 2011 om 23:05

Hier precies hetzelfde. Ik denk dat Ajax de laatste 10 jaar geen periode beter heeft gespeeld dan toen met Pantelic en Suarez. Iedere week minimaal 3-0 winnen, weinig tegendoelpunten en je zag dat teams Ajax vreesden. Nu heeft iedere ploeg het idee dat er wat te halen valt. Dat is niet des Ajax.

Ik moet me echt inhouden, ongelovelijk dit..

Ajax echt veruit de betere ploeg, creert kansen, speelde bij vlagen geweldig voetbal, en komt al vroeg op 1-0, en vervolgens 2-0, maar onze grote vriend aan de zijlijn ziet iets niet wat een kind van 4 jaar nog zou kunnen zien, daardoor wordt de 2-0 dus afgekeurd, onbegrijpelijk dat je zoiets niet kunt zien.

Ik was hier al bang voor dat die 1-1 zou vallen, zeker na het invallen van Janko, en aangezien Ajax de kansen niet afmaakt zat dit er wel in..

Gefeliciteerd Tukkers, dit is al de 2e keer dit seizoen dat jullie met een goed gevoel de Arena verlaten..

Twente heeft 70 minuten lang achter de bal aangelopen. Probeerde er door te counterren uit te komen en dat lukte zo slecht dat elke keer als Twente een beetje gevaarlijk leek te worden Ajax vervolgens een levensgrote kans kreeg. Dat resulteerde in 2 doelpunten waarvan dus 1 afgefloten werd voor buitenspel terwijl het zeker 4 meter ''binnen'' was, om het zo maar te zeggen.

Vervolgens haalt Frank de Boer Sujlemani eruit en brengt hij Enoh in waardoor de hele rechterkant open ligt, alle ruimte van de wereld voor Ola John van Twente waardoor Van der Wiel net als tegen PSV weer achter z'n man aan moet hobbelen (moet overigens meer vooruit verdedigen, loopt áltijd achteruit tegen een buitenspeler). En nog steeds had Ajax de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar Anita is met bal ongeveer 3x zo langzaam als zonder bal. Siem de Jong schiet over terwijl hij af kon leggen op Boerrigter en zo waren er nog wel wat meer mogelijkheden. Waaronder een prachtig schot van Alderweireld wat Mihailov net kon pakken.

Alderweireld was absoluut de beste man op het veld. Verdedigend ontzettend sterk, zoveel onderscheppingen en duels gewonnen. Ook een paar keer goed mee op gekomen met dus zoiezo 1 fantastisch schot, en nog een paar andere aardige.

Slechtste man, Anita. Weinig passes vooruit, wist niet wat hij er mee aan moest als hij de bal had, af en toe een gevaarlijke terugspeelbal en ik heb hem niet vaak iets nuttigs zien doen de opbouw. Verdedigend liet hij hier en daar ook wat steekjes vallen, voorzet bij de 1-1 kwam van zijn kant en dat kun je je als back altijd aanrekenen.

Co Adriaanse had weer voorspelbare wissels en dat maakt hem de grote winnaar van de trainers omdat iedereen in het stadion en thuis al aan zag komen dat er een buitenspeler en Janko gebracht zouden worden, en De Boer anticipeerde totaal niet. Wissels verzwakte Ajax alleen maar, al heeft dat wat te maken met de fysieke gesteldheid van Sigthorsson en Sujlemani. Als De Boer gelijk heeft in het consequent wisselen van die jongens gaat het zich aan het eind van de competitie terugbetalen, maar dat wil ik eerst nog wel eens zien.

Arbitrage dramatisch. Die ene grensrechter heeft onterecht een doelpunt afgekeurd, doeltrappen ipv corners alsof hij er geld voor kreeg en vaak genoeg een ingooi waar hij het ook allemaal niet meer wist. Lekker topklasse vlaggen volgende keer.

De 2-0 van Jan is te gek voor woorden, dit kan toch niet als er net een corner genomen is en de grens staat er met zijn gok bovenop. Maar hoe Ajax speelde kan ook echt niet. Zonder enige creativiteit en diepgang spelen terwijl je domineert en Twente zijn beste aanvallers op de bank heeft zitten.

Twente gaf door zijn opstelling al een signaal te willen counteren en wat doen wij? Helemaal niets, te nonchelant en arrogant balltetje rond laten gaan om zo nog steeds geen ruimte te creeeren en als die er was dan ongecontrolleerd schieten. Nee, Ajax is er nog lang niet en PSV begint echt vertrouwen te krijgen en te draaien.

Volkomen onterecht punt van Twente, Ajax had bij rust al met 3-0 voor moeten staan. Die incompetente scheidsrechter moeten ze verbannen van de velden, wat word ik hier woedend van. Twente heeft hoegenaamd niets laten zien, kont in de 16, Ajax had veel meer kansen, meer balbezit, meer alles. De scheidsrechter heeft zo'n ongelooflijk stempel gedrukt op deze wedstrijd, het is echt om te janken. Mijn God wat ben ik hier pissig over, hotseknots hoge ballen God zegene de greep voetbal wordt beloond. Volkomen onterecht dit, 100 procent het werk van het scheidsrechterscorps. Gadverdamme, die Twentenaar staat twee meter dan die incompetente flapdrol, hoe dom kun je zijn.

24 september 2011 om 23:14

God zegene de greep ???? Vond het een fraaie voorzet en een hele knappe kopbal van Luuk de Jong. Of bedoelde je de 1-0 van Ajax, Dat de voorzet van Boerrigter nipt en toevallig door de benen van Douglas gaat en Sulejmani de bal beroerd beroerd en nog net de goal in rolt.

Grensrechter uit Enschede en omstreken. (?)

Dubieuze beslissing hoor. Volledig onverdiend gelijkspel.

24 september 2011 om 23:14

Mwoa, ik vond hem juist wel goed.

Puntverlies met dank aan v/d Wiel(dekt lucht bij de goal) en Anita(besluiteloos aan de bal, zwak gespeeld).

Weer eens een arbitrale blunder door de 2-0 af te keuren. Te amateuristisch voor woorden. Had een walkover geworden was hij gewoon goedgekeurd, beetje jammer...
Niet goed voor het zelfvertrouwen van Ajax.

Lichtpuntjes waren Vermeer, Sulejmani, Boerrigter en Sigthorsson.

En dan dan te bedenken dat de knvb scheidsrechters wil hebben fluiten op het ek. Meschien moeten ze eerst maar eens ff langs een brillenzaak voor het scheidsrechterskorps dit sloeg egt weer alles. Wat een blunder zeg.

Mja dan nog hadden we dit niet weg moeten geven. 90 minuten domineren en dan helaas punten weggeven

Jammer dat de ajaxcieden weer eens niet met de punten verlies om kunnen gaan heel jammer
allemaal aan hun zelf te danken en puur terecht dat de 1 - 1 nog viel.
eerste kwartier dacht ik ook kan wel eens een pak rammel worden voor twente maar zag ajax toch al snel terug zakken waardoor Twente de tweede helft lekker mee kon voetballen

Vergeet ik te vermelden dat bij de stand van 2-0 er wel een heel andere wedstrijd gespeeld word. Twente moet komen. En dat deden ze al niet. Laten we vooral Twente de credits geven voor het anti voetbal wat ze hebben laten zien vandaag.

We domineerde thuis als vanouds alleen vergaten we de wedstrijd te beslissen in de 60/70 minuut. Eigenlijk hebben we het aan ons zelf te danken. Dat mensen de arbitrage de schuld geeft vind ik onzin. Ajax is gewoon beter dan twente en dat moet niet afhangen van een verkeerde beslissing van de grensrechter.

Misschien moeten we het maar positief bekijken. Thuis zijn we bijna niet te kloppen, de competitie wordt weer spannend en bovendien als we 1e staan dan worden we gemakzuchtig en laten puntjes liggen tegen de kleintjes. Als we de concurrentie nu bij kunnen houden zonder al te veel punten te verspelen kunnen we er in het makkelijkere progamma de overheen gaan.

Twente heeft een gebrek aan kwaliteit in de selectie, maar dat wordt gewoon goed opgevangen met een goede organisatie en uitstekende kopppers. Ik heb wel respect voor Twente want ze roeien met de riemen die ze hebben en doen het daarmee uitstekend. Gefeliciteerd Twente supporters met jullie overwinning

wat is die vd wiel ver teruggezakt zeg! hoop dat hij op de bank begint op het Ek.. laat bouhlarouz daar maar staan.. wat is hij dom zeg.. wat is die aan het doen bij die 1-1 hij keek gewoon hoe de jong bij hem voorbij liep.. ongelofelijk! verdiend gelijkspel overigens!

Bedankt Frank de Boer (en grensrechter).

Ajax begon goed en had bij rust al met 3-0 voor moeten staan. Dat gebeurt niet door een achterlijke dwaling van de grensrechter die bij wijze van spreken notabene een Twente-speler aan de kant moet duwen om Vertonghen te zien scoren. De 1ste helft werd er door Ajax goed gevoetbald, vooral de eerste 20 minuten. Daarna vooral de bal in de ploeg gehouden. Twente werd nauwelijks gevaarlijk.

2de helft viel Ajax ver terug. Aanvallend kwam er niet veel meer uit en tot overmaat van ramp denkt De Boer dat hij een tactisch wonder is. Hij wisselt Sulejmani. Oke, geblesseerd geweest en sparen. Dat begrepen we allemaal. Vervolgens zien we dat Enoh erin komt. Wat heeft dat te betekenen? Had het zijn uitwerking? Ja!!!! Voor Twente. Frank speelde Twente in de kaart met deze kinderlijke kleuterpoedelwissel. Twente had juist veel moeite omdat Ajax het veld groot hield. Met Enoh erbij krijg je het 5de wiel aan de wagen erbij. Co Adriaanse maakte hier dankbaar gebruik van en zette Ola John erin. Zo kantelde de wedstrijd en had Twente opeens het overwicht. Daarbij viel Enoh deze keer heel slecht in. Hij zette geen druk door maar bleef achterin hangen. Daardoor kon Twente telkens tot de rand 16 komen. Hieruit kwam ook de voorzet waaruit Luuk de Jong de gelijkmaker scoorde. Een volkomen onnodig weggeven voorsprong.

Dus, de vraag voor Frank luidt: Ben jij nou zo dom of zijn wij zo slim?

24 september 2011 om 23:15

Nee Hen_nie. Jij bent niet zo dom.

Arbitrale dwaling is bepalend voor het vervolg van de wedstrijd. Ajax heeft hem niet mee. PSV wel. Ik heb de overtreding van Roda 4x bekeken maar hier is geen enkele intentie voor rood bij. Twee arbitrale dwalingen verpsten onze voetbalavond toch?

aan de andere kant. 30 miljoen overheidssteun mag in Eindhoven toch ook wel worden terugbetaald ;

24 september 2011 om 23:25

@ hardgras

Natuurlijk beinvloed de blunder van de grensrechter de wedstrijd, maar de grensrechter is niet degene die de 1-1 binnenkopt. Ajax ging na de wissel Enoh-sulejmani achteruit lopen en riep het over zichzelf af. Natuurlijk kun je zeggen dat de grensrechter ons de punten heeft gekost. Maar, als je na dat moment kijkt dan moet je die wedstrijd ook gewoon winnen.

24 september 2011 om 23:39

Weet je. Als die grens de 1-1 binnekopt is hat ook een goal. Is namelijk een dood object! Tuurlijk moet Ajax winnen. We waren gewoon beter. Maar ik vind het een schande dat gasten die met een vlag in de hand staan niet een weten wat wel of geen buitenspel is. We gaan Amstel vragen voor een uitleg. Mag hij meedoen in de reclame.

Ik vond Ajax de iets betere partij vandaag en het was natuurlijk een fout van de grens.
Maar Ajax heeft het over zichzelf afgeroepen door gewoon te gaan verdedigen de laatste kwartier.
1-1 is gewoon een goede uitslag in Amsterdam en thuis proberen te winnen wat moeilijk gaat worden maar wat zeker niet onmogelijk is.

Ten eerste, die grensrechter mag nooit meer vlaggen, want als je hierin buitenspel ziet verdien je eigenlijk alleen een rood-witte stok en een hond.

Ten tweede, Gregory van der Wiel maar een keer niet opstellen. Vaak erg nonchalant, verprutst in minuut 1 al een enorme kans, en liep De Jong ook wel erg simpel inkoppen in de zestien meter. Moet maar eens even doorhebben dat zijn basisplek niet vanzelfsprekend is.

Verder, eerste helft genoten van Ajax, maar tweede helft zag je het gewoon inzakken en kon je op de gelijkmaker wachten.

Ajax heeft het allemaal aan zichzelf te danken. Natuurlijk is het een dwaling van scheids en grens maar Ajax en vooral De Boer moet even achter hun oren krabben. Ik lees hier dominantie? Is het tegenwoordig al dominantie als je de bal op je eigen helft rond tikt? Zonder openingen te vinden en de tegenstander echt onder druk te zetten? Nee, dat noem ik laf voetbal zonder creativiteit.

De wissels en de opstelling van De Boer zijn niet te begrijpen. Ajax wil toch het klassieke Ajax spel kunnen spelen? Attractief en aanvallend voetbal met ouderwetse vleugelspelers? Moet je vooral Eriksen naar de rechtsbuiten drukken, Siem de Jong laten staan voor creativiteit en Janssen mee laten verdedigen. De spelers komen op deze posities totaal niet uit de verf. Tik, tik tik achterin en dan een foute pass naar voren. Het is typerend voor dit Ajax op dit moment. Waar zijn de heerlijke strakke passes van Vertongen, Alderwereld en Janssen? Heb totaal niks gezien. De Boer wil voetballende oplossingen? Dan moet je hier wel de spelers voor hebben want Anita en Vd Wiel gaan vaak in de fout met hun zwakke terugspeel passes. Twente heeft slim gespeeld en heeft terecht een puntje gekregen.

24 september 2011 om 23:45

En jij hebt zeker naar een andere wedstrijd gekeken. Ajax was in de eerste helft zeer dominant met atractief voetbal waa Twente geen antwoord op had. Je kunt wel een mooi verhaal ophangen over wissles en dergelijke.

Weet je wie laf heeft gevoetbald vandaag. Twente. Als ze ballen hadden gahad dan hadden ze moeten doen wat ze de tweede helft hebben gedaan. Echt voetballen. Maar Co is een lafaard. Als ze nou de eerste helft zo hadden gevoetbald als de tweede. Dan hadden ze 3 punten gepakt. Nu hebben ze slechts 1. Tja wie is dan de morele winnaar????? Ik gok het arbitrale trio. Die zitten volgend jaar lekker voor de TV. Het eten in Polen en de Oekraine is namelijk niet te vreten.

Deze grensrechter is er één die vlagt voor een penalty bij een overtreding op de middenlijn, zo scheel is 'ie...

Ongelooflijk is dit. Kan een scheidsrechter tegenwoordig geen eigen beslissingen maken? Als een grensrechter vlagt voor buitenspel, dan moet een scheidsrechter toch ook wel kunnen zien dat die grensrechter scheel keek? Dwight stond zelfs nog voor de neus van de grensrechter. En dan Sighthorsson die in het strafschopgebied hard in zijn rug gelopen wordt. Hoe kan een scheidsrechter dat beoordelen als een correcte balverovering? Tja als je in iemands rug loopt en je geeft hem vervolgens een harde duw, dan komt de bal wel vrij.

Verder zag ik dat Ajax 13 maal geschoten heeft op doel en Twente maar 4 maal. Dan zul je ook denken wat er mis is met de aanvallers van Ajax. Die doelpunt ook van Sulejmani.... wat een gepruts. Zo'n bal moet je gewoon in één keer schieten of gewoon je voet ertegen aan. Maar blijkbaar was Sulejmani bang om hem ernaast te schieten, dus nam hij de bal voor de zekerheid eerst aan. Zegt toch ook iets over zijn zelfvertrouwen.

1e helft Ajax beter, 2e helft Twente beter dan zou een gelijkspel terecht zijn, ware het niet dat Ajax2x in de eerste helft heeft gescoord en Twente maar 1x in de 2e helft. Gigantische blunder van de grensrechter!

Zitten ze weer hoor, de moraalridders te roepen dat 1-1 terecht is. Gewoon een enorme arbitrale fout die zelfs een kind had kunnen zien, ik riep meteen dat het geen buitenspel is. Dacht dat scheidrechters serieus met hun vak om gingen...weinig van te merken. Echt weer een schandalige vertoning.

Ik begin steeds meer de spelers het matige spel van Ajax aan te rekenen. Het is geen tactische dwaling van De Boer dit, want zoals het middenveld nu staat is prima. Alleen geven de spelers zich niet 100%, veel komen niet eens aan 70%. En zo onstaat er een soort nonchalance in het spel. en menig tegenstander wordt onderschat. Ik baal daarvan.

Los van het afgekeurde doelpunt is het gewoon triest dat je wéér een tegengoal krijgt.
Een tegengoal met gevolgen.

En de wissels van de Boer raken kant nog wal.... Enoh voor Sulejmani?? Wat ben je dan in vredesnaam mee bezig?

Na die wissel ging het dik bergafwaarts.

Ajax heeft dit helemaal aan zichzelf te wijten. Uiteraard is het belachelijk dat de 2-0 werd afgekeurd. Maar de Boer heeft deze wedstrijd gekanteld in Twente voordeel.

Schande dit!!! Een ploeg als Twente profiteert hiervan en op grond van de laatste 20 min niet eens onverdiend. Maar goed begrijp echt 0,0 iets van de wissels van de Boer. Iemand wel hier?

Ajax mist op dit nivo veels te veel kansen. Jansen moet gebruikt worden op zijn kwaliteiten anders had je hem in Enschede moeten laten. Van der Wiel weer dramatisch. Grensrechter blind, of omgekocht, of afwezig, of stoned of weet ik veel. Maar als je hier voor vlagt, dan ben je echt echt stekeblind!!!! Vink had dit toch ook moeten zien en zijn grens moeten overrulen. Ajax is echt niet zo goed als men voordoet of zoals er over wordt gepraat. En het wisselbeleid van Frank is niet te volgen. Sterkte tegen Real, gaat hem denk ik niet worden als men zo blijft spelen.

Ik geef je groot gelijk dat onze grote grensrechter gewoon een schele .... is.
Dan is het gewoon 2 - 0 en gewoon al bijna gespeeld.

Maar wees is eerlijk.
We zijn Ajax. En we gaan verdedigen, op een manier wat gewoon niet kan.

Man man man hoop echt dat die vink met zijn assistentjes de komende half jaar wedstrijden niet op europees en eredivisie niveau te zien is, gewoon falende arbiters gewoon ook schorsen! (en wel zijn salaris krijgen eind van de maand)

En ik begin steeds mee te twijfelen aan de tactiek van Ajax en over de mantaliteit van de spelers(vooral na het kampioenschap). Vertonghen loopt te knullen met trucjes die geen nut hebben, Anita de constant een foute pass geeft of op verkeerde momenten op komt, Van der Wiel die geen schim meer is van toen zijn debuut jaar en het jaar daarop, De Jong heeft hij soms de hele wedstrijd met viagra gelopen?, Theo Janssen deed hij wel mee? En ik zeg je elke ploeg kan van dit Ajax winnen gewoon vol erop klappen en alles onderdruk zetten zie Psv!

En dat spel van Ajax is ook niet om aan tegluren alleen maar rond spelen in een laag tempo rond de middelijn heb ik ook wel gezien.

Ik denk eigenlijk dat wij de spelers er niet voor hebben om het 'barca spelletje' te spelen. En als Twente gewoon vol druk had gezet was het gewoon 0-3 geworden!

vermeer
van der Wiel
Alderweirld
Vertonghen
Anita
Eriksen
de Jong
Serero
Sulejmani
Sightorsson
Boerrigter

Om nu overal die grensrechter de schuld van te geven is wat overdreven. Ze moeten zelf die kansen creeeren en benutten. En dat doen ze niet. Vorige week een 1 punt gewonnen, vanavond twee verloren.
Een aantal spelers spelen zo arrogant, daar wordt ik zo moe van. En dan krijg je de discussie of de Jong eruit moet. Maar hij is één van de weinige die 90 minuten lang inzet toont. Ajax moet maar eens goed in de spiegel gaan kijken, en gaan stoppen met voetballen alsof ze er al zijn.

Kan me trouwens nog een bekerfinale herinneren tegen utrecht. Toen heb ik niemand van ons gehoord over de grensrechter.

Ach jah.....

Grensrechter was inderdaad mega blind dat klopt.
Maar is dit nu de rede dat we gelijk gespeeld hebben? Ajax heeft zoveel kansen gehad... Kolbein liet het deze wedstrijd verschrikkelijk na.
Ajax heeft FC Twente door het loome spel in de wedstrijd laten komen en pas na de 1-1 werden we wakkker.

We hebben het aan ons zelf te wijten!!

Eind van vorig seizoen zag ik iedere ajax supporter F de Boer ophemelen.
Nu is het een gelijk spel tegen twente ( geen schande overigens) en nu zie ik sommigen schelden op de Boer.
Nou ben ik blij met een puntendeling, maar ik vind het altijd zo jammer dat men iemand zo goed vind als de laatste wedstrijd.
Als Ajax binnenkort tegen Real een punt pakt is de Boer weer ineens goed?

Kom op Ajax Supporters blijf achter je Club staan en steunen.
Daar staan jullie toch bekend om ? of gaan jullie nu PSV ers nadoen?

24 september 2011 om 22:54

de boer loopt nu al wekenlang te blunderen met zn wissels en vreemde beslissingen. Dat heeft niets met alleen deze wedstrijd te maken. Mensen lopen al weken over frank te zeiken...........iets beter opletten voortaan.

24 september 2011 om 22:59

@ajaxdude, ik ben het eens met je dat zijn wisselbeleid niet deugde vandaag. Maar het probleem is ook dat we geen vleugelspeler achter de hand hebben voor Sulejmani. En Sulejmani wisselen gezien zijn blessure is wel verdedigbaar. Maar goed, als je geen echte vleugelspeler achter de hand hebt dan moet je hem niet wisselen, of iig later. Dus idd foute wissel van De Boer.

24 september 2011 om 23:38

Nou ik heb hier de laatste paar weken niemand horen zaniken over de Boer
Ik heb wel heel veel reacties gezien dat Ajax dit jaar kandidaat nr 1 voor de titel is .
Dus opletten ligt t niet aan.
Overigens gaat daar mijn stelling niet over.
Ik zeg dat je altijd achter de club moet blijven staan.
Maar Blijkbaar vind jij dat niet nodig als het even tegenzit

25 september 2011 om 10:22

Cyprioot..........zet dan Serero rechtsbuiten neer. Die kan daar prima spelen maar geen Eriksen. Dit was gewoon weer een fout van de Boer. Iedereen ziet het maar hijzelf blijkbaar.

25 september 2011 om 10:25

Arko.............ik sta altijd achter Ajax....maar ik sta niet achter een trainer die week na week dezelfde domme fouten maakt en de spelers daarna de schuld geeft. Hij ziet het zitten in spelers als Blind en Ebecilio en betere spelers laat ie links liggen. Constant tactische fouten en toegeven dat ie zelf fouten maakt....ho maar.zo gaat het dit seizoen constant en het zit niet even tegen het loopt vanaf het begin al van geen kant. 2 goede wedstrijden....voor de rest een en al bagger! Wij willen niet zien hoe Vermeer 800 keer de bal krijgt toegespeeld! Wij willen aanvallend voetbal...ajax voetbal. En de Boer laat ze dat niet spelen!

Natuurlijk was het een blunder van de grensrechter, maar Ajax heeft het puntverlies hier gewoon aan zichzelf te wijten..

Ze waren superieur aan Twente en hebben dat gewoon niet goed genoeg uitgespeeld.

24 september 2011 om 23:04

wat vond je van Twente. Ik schrok er een beetje van. Die lijken aan kwaliteit en klasse wel veel te hebben ingeleverd....

24 september 2011 om 23:30

Ik vond dat ze in het grootste gedeelte van de wedstrijd werden overklast, maar als Ajax dat niet om zet in doelpunten, dan hebben ze daar niet zo veel aan he.. ;-)

Alles of niks spelen zegt de Boer......dan moet je vooral Enoh inbrengen!! Vooral laf gaan lopen verdedigen!

24 september 2011 om 22:56

Volgens mij wilde de Boer 1 op 1 spelen en dan zet je inderdaad Enoh erin omdat Suljemani geen 90 minuten kon spelen. De Boer heeft niet gezegd dat ze de kansen maar moesten missen en dat ze minder diepgang moesten brengen, dat hebben onze spelers echt zelf gedaan.

Begin langzaam aan toch te twijfelen of dit Ajax in staat is om kampioen te worden. Leuk hoor, dat dominante spel, alleen hebben ze tot nu toe nog geen enkel belangrijk duel gewonnen dit seizoen. Dan kun je zeggen dat ze bestolen zijn door dat afgekeurde doelpunt, maar gezien de wedstrijd heeft Ajax het gewoon zelf laten liggen en dit puntverlies aan zichzelf te danken. Misschien moet Frank nu toch eens voor het elftal kiezen in plaats van voor de namen (janssen, S. De Jong).

man man wat een vertoning van ajax. Hoeveel kansen heb je nodig om de 2-0 te scoren.

maarja de grootste wanvertoning van vanavond was de grensrechter. Bij 2-0 was het echt wel gespeeld geweest.

Ajax dominant en dan gaat de Boer verdedigende/behoudende wissels plegen. Druk dan door en maak die 2-0 en misschien 3-0.

24 september 2011 om 23:02

Ik wilde net zeggen. De 2-0 zat er al vrij snel in hoor, maar die man met vlag (zonder labrador overigens) keurde hem af.

Wat een geweldig goede goal van Luuk de Jong zeg. Knap binnengekopt nadat de bal over het hoofd van Janko scheerde.

Je ziet zovaak dat spelers dan niet meer op zo'n bal rekenen, terwijl ze dan wel in goede positie staan.

Overigens wel erg triest dat de goal van Ajax werd afgekeurd. Hoe kan én de grens én de scheids de speler van Twente, die nagenoeg tegen de achterlijn stond, missen.

Ik heb regelmatig kritiek op de Ajacieden hier op dit forum dat ze altijd lopen te klagen over de scheids als ze niet winnen. Vandaag echter moet ik ze volledig gelijk geven. Het afgekeurde doelpunt van Vertonghen is natuurlijk te gek voor woorden. Op deze manier bleef mijn clubje natuurlijk wel in de wedstrijd en aan het eind van het seizoen kan dit wel eens kostbaar puntverlies / winst betekenen.

Toch mag Ajax zich niet alleen verschuilen achter Vink. Ajax was in de eerste helft heer en meester en had toen door moeten drukken. Dit heeft de ploeg nadrukkelijk verzuimd en dat mag men zichzelf aanrekenen. In de 2e helft zag je direct al dat Twente beter in de wedstrijd kwam. Het keerpunt was echter de onbegrijpelijke wissel van de Boer. Dat Sulejmani niet verder kon snap ik gezien zijn blessure maar waarom dan de tactiek omgooien en Enoh brengen. Vanaf dat moment was Twente de betere ploeg en was het wachten op de gelijkmaker die dan ook prachtig gemaakt werd door de Jong. Overigens mag Vertonghen dit zich weer aanrekenen. Daar waar Alderweireld nog een man dekte stond Vertonghen weer eens lucht te dekken.

Conclusie op basis van de eerste helft een onverdiend punt voor mijn clubje. Een slechte prestatie van Vink. Onbegrijpelijke wissels van de Boer en Jan Vertonghen blijft aantonen dat hij mega te kort komt voor de echte top.

Dis Ajacieden klagen over Vink snap ik maar kijk ook even iets verder dan dat.

24 september 2011 om 23:01

Volgens mij was het toch echt Vd Wiel die lucht aan het dekken was en niet met een man mee wil lopen. Dat is ook echt een probleem in de omschakeling. Verthongen speelde verder een uitstekende wedstrijd en dat kun je van Vd Wiel echt niet zeggen.

Twente heeft niet eens zolang gedomineerd in de 2e helft, was een korte periode en die was genoeg. Adriaanse wisselde met. lef en de Boer wilde 1 op 1 spelen maar dat blijken wij weer eens niet te kunnen.

Twente begon wel erg laf met een eenzame spits, ik denk dat Twente een veel betere wedstrijd kan spelen als ze met 3 aanvallers spelen en hun eigen spel kunnen spelen.

24 september 2011 om 23:20

Het spijt me zeer maar het zijn toch echt de 2 centrale verdedigers van Ajax die de 2 spitsen van Twente moeten dekken terwijl v.d. Wiel verantwoordelijk is voor Ola John. Bekijk de beelden nog maar eens goed. Terwijl Wisgerhof een bakje koffie staat te drinken en kijkt of hij Janko of de Jong aan zal spelen had Vertonghen zijn man op kunnen zoeken. Maar op het moment van de voorzet staat er in een cirkel van 3 meter niemand bij Vertonghen. Sta je dan lucht te dekken of niet. En de man waar hij bij zou moeten zijn maakt de goal.

25 september 2011 om 19:58

Zo werkt het toch echt niet. Ola John was nergens te bekennen en Luuk was naar de zijkant toe gegaan, dan moet vd Wiel hem overpakken, die stond trouwens achter Luuk. Jan, staat bij voorzetten gewoon centraal om de bal weg te koppen als de spelers gedekt staan.

Had wat raar geweest als Jan op de rechtsbuiten plek had gestaan om Luuk te volgen, bij Ajax pakken ze de mannetjes over. Kijk nog maar eens goed waar vd Wiel en Luuk stonden en hoe Greg gewoon stil staat te kijken.

Als de goal was goedgekeurd denk ik dat we hier alsnog gelijk gespeeld zouden hebben, Ajax staat 2-0 voor en gaat achterover leunen en zou Twente laten komen.

Ot
Ik denk dat de Boer zich onderschat van zijn eigen niveau. Waarom geen Ooijer inbrengen als je ziet dat Twente aanvallend gaat spelen. Waarom moet Sigthórsson er dan uitgaan i.p.v. Bulykin (wat overigens geen verkeerde zet geweest zou zijn als de Boer Ooijer er ingebracht zou hebben)

Terechte uitslag, al zou de kansenverhouding en het balbezit toch omgezet moeten worden in goals..

Is het zn gek idee om Janssen op de plek van Siem te zetten, Siem eruit en Enoh daar neer zetten?????? Dat je met Eriksen en Janssen voor het doel kan zwerfen. Ik vraag dat me al af vanaf het begin van het seizoen.

24 september 2011 om 22:57

Vond Siem juist vandaag sterk, beter dan Janssen en Eriksen

24 september 2011 om 23:00

Ja dat moet ik je nageven, maar ajax mist creativiteit en over het algemeen, zijn eriksen en janssen daar verantwoordelijk voor, dus lijkt me geen slecht idee om hun rond het doel te laten zwerven voor steekpaasje enzo. Dat enoh dan als stofzuiger dient.

1e uur was ajax de betere. De laatste 30 min Twente. We mogen blij zijn dat we een punt mee naar Enschede nemen.

Over het afgekeurde doelpunt. Een enorme fout. Een kleine verzachtend iets voor de grensrechter is, is dat een ajaxspeler tussen hem en Tiendalli in stond en zo kon hij Tiendalli niet goed zien. Desondanks had hij nooit mogen vlaggen.

Duur puntverlies. Fouten van Twente oorzaak Ajax kansen. 2e helft Twente de betere ploeg en hadden met 3 punten naar huis moeten gaan. Waarom Twente Ajax niet vanaf het begin iets feller aanpakt is me een raadsel, dan pak je ze met 2 vingers in de neus. Hebben het te makkelijk opgevat leek wel.

Het is fijn om als Psv-supporter deze eindstand te zien. FC Twente heeft een goede ploeg maar ik vind het allemaal maar net-niet. Ik denk dat ze daarom later ook gaan afhaken om het kampioenschap. PSV en Ajax zijn gewoon veel sterker en hebben ook een betere selectie. PSV begint te draaien en zal straks waarschijnlijk ook een sterke reeks gaan neerzetten. Dat mag je verwachten met deze selectie. Hetzelfde geldt voor Ajax. Aan het eind van de rit zullen we het zien maar in mijn ogen is Twente geen titelkandidaat. Zeker na deze wedstrijd.

24 september 2011 om 23:25

Als straks Chadli terug is en Twente in de winterstop een opvolger voor Ruiz haalt doen ze gewoon weer mee. Mentaal is dit Twente nog altijd sterk en het spel kan alleen maar beter worden. Ik zou Twente dus maar niet te snel afschrijven.

25 september 2011 om 00:37

Een opvolger halen is niet zo makkelijk. Twente is dan wel financieel goed maar ze kunnenz eker niet veel geld gaan uitgeven. De buitenspelers in Nederland kosten echt echt duur, dat is iets wat de topclubs in Nederland niet kunnen betalen dus dna moet je kijken in het buitenland. Daarvan weet je nooit zeker of diegene gaat slagen en heeft waarschijnlijk tijd nodig om zich aan te passen.

Ik ben blij met dit resultaat, al vind ik dat deze week Ajax eigenlijk had verdiend om te winnen.

Maar FF iets heel anders. Naar welke wedstrijden kijkt de Boer. Na Psv: WIj waren de hele wedstrijd veel sterker. Jan Joost van Gangelen schoot tijdens het interview in de lach. Net ook weer. Twente had gewoon geluk, hebben geen kans gehad. WTF hij kraamt steeds meer onzin uit en dan commentaar hebben over Rutten. De Boer kraamt echt constant arrogante onzin uit!

24 september 2011 om 23:04

@ entombed,

Ik heb een kans van landzaat en de jong gezien en dat waren ze dan ook. Ze speelden met 1 diepe spits zonder vleugel spelers. Twente had de 1e helft totaal niets in te brengen en maar een korte periode in de 2e helft begonnen ze druk te zetten, nadat Co eindelijk zijn aanvallers erin had gezet.

En ja, volgens mij heb je geluk als je een 100% goal afgekeurd ziet worden die de 2-0 betekend. Geloof me, dat voetbalt heel anders. Maar het is toch wel weer even een leuke moment om de Boer aan te pakken om Rutten even in de shaduw te zetten.

Ongeloofelijk dat mensen hier de Boer belachelijk maken. Dat Twente ging drukken kwam niet door de wissel van Frank maar omdat Adriaanse de opdracht gaf om alles te geven voor een doelpunt. Daardoor kwam Ajax wat verzaakte het af te maken in de problemen omdat Twente ging aanvallen en risico nam. Bij sommige hier is het tactisch inzicht ver te zoeken

24 september 2011 om 22:59

Precies, Ajax had het af moeten maken in de tegenaanvallen

Lekker voor de ajaxcieden zo zie je maar dat de beste spitsen niet in de arena rond lopen.

Luuk je bent een Held terechte gelijkspel al was de 1 - 2 mischien ook nog wel terecht geweest

24 september 2011 om 23:00

de beste spits in Nederland loopt zeker wel in de Arena. Sigthorsson komt over 3 jaar bij een Engelse topclub terecht. Hij is net wat completer dan De Jong.

Maar De Jong was vandaag belangrijker. Voor rust kwam al het gevaar van hem. Klasse beter dan zijn broer en de enige die bij Twente voor rust zijn niveau haalde.

24 september 2011 om 23:13

Completer in wat? Luuk De Jong is een betere spits dan Sigthorsson, zit niet voor niets bij Oranje. Ik vind De Jong een hele complete spits die ook al meer heeft bewezen dan Sigthorsson.

24 september 2011 om 23:03

en op basis van wat denk je dat twente had moeten winnen lijkt me toch egt dat ajax de betere was of ik heb waarschijnlijk naar een andere wedstrijd gekeken

24 september 2011 om 23:16

Waarom zou je je tijd verdoen op deze website? Als je blijkbaar zo stuitend weinig verstand van voetbal hebt, is het je enkel om de happende anderen te doen. Als dat je zaterdagavond kan vullen heb je vast een mooi leven. Drink er nog een, pik.

ontopic: bestolen; de punten houden we tegoed van je Pieter Vink. Veel plezier in de Jup League volgende week.

24 september 2011 om 23:02

Je hebt helemaal gelijk, maar Chadli moet wel snel terugkomen. Er zit veel te weinig creativiteit nu in het elftal. Eigenlijk haalde alleen De Jong echt zijn niveau (en Mihaylov zoals gebruikelijk). Maar desondanks heel knap het punt eruit gehaald. De Jong vond ik erg goed spelen, zeker als je bedenkt dat hij veelal geisoleerd stond voor rust en tegen die twee sterke Belgen moest.

24 september 2011 om 23:20

Je hebt gelijk wat Chadli betreft. Wij zitten ook met smart op zijn terugkeer te wachten. Maar om alles aan 1 speler op te hangen is niet echt handig. Twente moet het gewoon nog even zonder hem doen. Mihaylov keepte sterk en hield Twente op de been. De Jong speelde goed, was altijd aanspeelbaar en had een paar mooie acties. Cornelisse moet maar een paar sprint trainingen doen

Ajax word waarschijnlijk een overwinning ontnomen dor dei afgekeurde goal, die toch echt een blinde man had gezien, hij staat letterlijk 10 centimeter bij Tindalli weg, maar nog steeds keurt hij hem af, daarna moet Ajax gewoon scoren en scoren en scoren. Vandaag waren de scorings kansen 13-4 voor Ajax, die Siem De Jong moet nodig es vervangen worden, ook al hou je die pik van een Janssen als Verdedigend mid, dan moet je Serero der in zetten, De Jong is sloom en loopt Kolbi alleen maar in de weg, ik heb te vaak gehoord dat z'n loop acties belangrijk zijn, Welke Loop Acties, Ajax scoort nooit dankzij Siem De Jong, sterker nog hij loopt gaten dicht van Mickey en van Sightorsson.
En hoe durft hij een vrije trap op te eisen als hij van 2 meter niet eens raak kan schieten.
We zijn al weer een paar maanden verder en z'n kampioen's wedstrijd krediet is gewoon op hoor, want volgens mij zullen der 4 clubs boven Ajax staan morgen, en dat slaat nergens op.
Je hebt verreweg het beste elftal, nou ja PSV doet zeker niet onder, maar niet Az, niet Feyenoord en niet Twente komen dichtbij de klasse die je hebt.
Ajax hoort zich dood te schamen die afgekeurde goal moet wel telen en verandert de hele wedstrijd dan wel, maar je had die wedstrijd al lang in het slot moeten gooien, en wat staat iedereen weer te slapen bij die goal van Luuk De Jong... We mogen Vermeer bedanken dat we niet verliezen.
Frank, ik dacht echt dat je wist waar je mee bezig was, en ik heb het nog wel, maar het vertrouwen begint echt weinig tot niks meer te worden, want week in week uit zet je een slappe drol op het middenveld en wissel je verkeerd. Ik ga nog echt geloven ook dat vorig jaar gewoon een toeval's titel was. Ik hoop het echt niet, maar dit Twente is 2 klasse's lager dan Ajax en moet je gewoon vandaag aangezien de kansen met 4-0 Twente billekoek geven, Real deze week zal wel een ramp worden ook al krijg je 30 kansen zullen we ze niet maken, dus Jose' ga maar lekker Higuain en Kaka opstellen, zo als het nu der aan toe gaat maakt het toch niets uit, Siem De Jong zeg, wat wou ik graag dat je naam Luuk was.

De grensrechter speelt toch echt wel een beslissende rol in deze wedstrijd. Met 2-0 speel je toch een andere wedstrijd. Alhoewel Twente op het laatst beter in de wedstrijd kwam. Vond Anita erg zwak spelen bij Ajax. 1-1 had niet mogen vallen. Heb een slechte nasmaak aan deze wedstrijd overgehouden. Het verprutst mijn combi en loop bijna 3 roodjes hierdoor mis.

Helaas voor Ajax is arbitrage - net als vorige week - in het nadeel. Deze wedstrijd kost het dus 2 en t.o.v. Twente 3 (dure) punten. Kan aan het eind beslissend zijn. Het spreekt voor zich dat je een grens die deze fout maakt alleen koninginnedag nog gunt;-) Overigens had Ajax zelf de wedstrijd al lang en breed moeten beslissen. Kansenverhouding zo'n 10 - 4. Het zal voor Ajax met de huidige smalle - letterlijk en figuurlijk - reservebank dit jaar dus niet lukken het kampioenschap te prolongeren. Al wordt het wel spannend bovenin!

24 september 2011 om 23:05

Jij moet gezopen hebben. Fer had vorige week rood moeten hebben en Twente had moeten verliezen. Maar Ajax werd tegen PSV op alle fronten gematst. Wil je dat elke week? Ben je zogenaamd de grootst club maar heb je arbitrage en Zeist nodig? Zielig hoor...

25 september 2011 om 11:35

Nou, Cristobal: even de feiten op een rij: PSV heeft de afgelopen edities in de thuisduels tegen Ajax over de arbitrage absoluut niet te klagen gehad - en dan druk ik mij nog mild uit. Even over vorige week: de belachelijk gegeven strafschop doel je op? Probeer in de EL op deze manier er zo eentje te versieren: nul op request! En los van al deze bespiegelingen: het wordt een leuk seizoen met een ploeg of 4/5 die gaan knokken voor de titel! Misschien wint de gemeente Eindhoven de titel;-))

25 september 2011 om 11:59

Net zoals de gemeente Amsterdam die dit jaar won? Of is de Arena niet van de gemeente? Met je voorlaatste zin ben ik het gelukkig wel eens...

Ja, de wedstrijd wordt gewoon beslist als je na 15 minuten op 2-0(terecht) staat. Twente gaat komen, Ajax countert met Sulejmani en Boerrigter die veel sneller dan hun tegenstander zijn, een Douglas die er he-le-maal niets van kan en je loopt uit naar 4-1. Maar nee, de grensrechter heeft zin om een aantal duizend views op Youtube te produceren door de meest opzichtige fout ooit te maken. We krijgen nog twee punten van je, grens! En dan maakt het niet uit of je je kansen mist, deze fout is gewoon te groot om op dit niveau te maken. Randje buitenspel, dan hoor je mij meer zeggen over de kansen die Ajax had moeten benutten. Maar dit is zo wedstrijdbepalend, dan kan de grens geen enkele clementie van mij verwachten.

25 september 2011 om 09:44

Ben het met je eens dat de grensrechter Ajax hier gewoon 2 punten afpakt. Maar Ajax had voor rust ook zonder die goal al met 3-0 voor moeten staan.

Ook dat je zegt dat Douglas er helemaal niks van bakt klopt niet. Kijk eerst eens naar vd Wiel en Verthongen die dit seizoen nog niet voor een kwart zo goed spelen als ze ooit hebben gedaan.

25 september 2011 om 16:41

Ik had het anders moeten verwoorden: Douglas kan er voetballend gezien he-le-maal niets van, en hij was tot voor kort een beer in duels, goed verdedigen en lastig zijn. Nu dat niet scherp is, komt zijn gigantische tekort aan voetballend vermogen erg pijnlijk aan het licht. Dat is eigenlijk wat ik bedoelde, en daarom ben ik het eens met jou kritiek op de verwoording van mijn mening over Douglas.

dit Ajax kampioen?!?! wat een lachertje! wat een bullshit zeg, 85 minuten geen Twente bij het goal gezien.. 1 kansje.. echt 1 kans!!! en voila, direct doelpunt. Frank de Boer moet zich doodschamen net als de rest van het veld,wat een onzin. Ik hoop gewoon dat ze direct tegen Madrid op hun flikker krijgen, gaan ze misschien eens normaal doen. Je kan zo leuk domineren en 70% balbezit hebben, je schiet er geen hol mee op, als Ajax zijnde! altijd maar "tikkie-terug-jaap" donder op zeg.. zo de wedstrijd uit handen geven,schaam je dood!

Enoh is al jaren een blinde schopper en geen voetballer. Ik heb vanavond weer een coach gezien in het rijtje Van den Brom, Gullit, Van Basten, Witschge en Koeman. Goede voetballer, slechte trainer. Gniffelen geblazen.

Natuurlijk kan je weer naar de scheidsrechter/grensrechter wijzen.
persoonlijk begin ik nu te twijfelen aan het wisselbeleid van de Boer. Waarop wisselt hij een spits voor enoh? hij moet meer met lef spelen en niet terughoudend.....

Sightorson speelde een prima wedstrijd, laat die jongen dan ook eens staan! zelfde geldt voor mickey. al die wissels van de boer vind ik niet logisch. wanneer je mickey eruit haalt voor enoh ga je minder vooruit spelen waardoor het wachten is op de druk van twente. wanneer twente aanvallerder gaat spelen komen er gaten achterin, en dan moet je juist niet als Ajax zijnde ook achteruit gaan spelen, maar gewoon naar voren!
speel met lef ajax, en daar moet de boer voor zorgen...

24 september 2011 om 23:23

Ervan op de hoogte dat Micky terugkomt van een blessure en al sneller kon spelen als verwacht aangezien ze zeiden dat er nog wel 3 weken langer hersteltijd voor zou staan. Dus logisch dat je hem dan wisseld. De Jong ging gewoon op zijn positie spelen en Janssen ging op die van De Jong dus je speelt helemaal niet verdedigender.

Wat een gemekker hier weer over die afgekeurde goal zeg, jezus.
Alsof het de eerste afgekeurde goal in de geschiedenis van het voetbal is..
Hoeveel kansen na die afgekeurde goal heeft ajax nog gehad?
En hoeveel daar van zijn er gemaakt?

Het was weer ouderwets drama in de afwerking bij Ajax, wat ze ook uiteindelijk de winst tegen Lyon kostte.
Hoeveel kansjes denk je dat je van de week tegen Real gaat krijgen? Ook 15?
'ja het had voor de rust al 3-0 kunnen staan!'
Ja, maar dat deed het niet. Wie zn schuld is dát?
Twente blijft als ploeg tot aan het eindsignaal gevaarlijk, en er zullen er weinig zijn die gaan ontkennen dat het afkeuren van die goal onterecht was.
Maar het niet pakken van de 3 punten heeft ajax toch echt aan zichzelf te danken.

24 september 2011 om 23:26

Nee hoor het niet pakken van de 3 punten ligt toch echt aan de grensrechter. Al mis je nog 4000 kansen in de rest van de wedstrijd. Feit is dat de 2-0 onterecht afgekeurd was waardoor je anders met minimaal 2-1 gewonnen had. Ouderwets drama in de afwerking??? Ajax heeft met 21 doelpunten na PSV gewoon het meeste gescoord hoor.

25 september 2011 om 04:40

En omdat je veel scoort heb je een goede afwerking? Ajax hoort veel te scoren, maar het probleem is dat ze vijf+ kansen nodig hebben om tot 1 doelpunt te komen. In de Eredivisie kom je daar nog wel mee weg maar tegen Real Madrid zak je dan echt door het ijs, dan moet het meteen raak zijn.

Echt een kutuitslag, maar dat krijg je als je tegen 2 man meer speelt.

24 september 2011 om 23:07

Jah, schandalig, Twente verdiende de overwinning inderdaad!

24 september 2011 om 23:11

Jij vind jezelf wel heel grappig he? Je weet goed wat ik bedoel...

dit is een mijn mening,

Ajax beter eerste helft, veel kansen, twente slordig komt er niet echt door heen, half kansje hier of daar,
tweede helft ajax zakt in en twente komt meer, enoh gruwelijke fout bij de kans van landzaat en natuurlijk mag de jong hem niet zo inkoppen.

Kortom het had 3-2 of 2-1 voor ajax moeten zijn maar ik ben echt blij dat twente in de wedstrijd kwam en meer ging aanvallen

24 september 2011 om 23:07

Dit is een subjectieve mening:

Ajax domineert zeventig minuten lang, maakt 2-0 voor heel Nederland (op één blinde na), Co wisselt aanvallend, Enoh en Van der Wiel staan meerdere malen te slapen en de 1-1 valt binnen. Kortom, alle geluk van de wereld voor de tukkertjes. 2-0 Bij rust is het al gedaan.

Grootste fout was het inbrengen van Enoh, die maakte het spel er niet beter op en liep Janssen in de weg.

Zowiezo het wisselbeleid is erg slecht van Frank!

had dan Siggie eruit gehaald voor Ooijer ofzo.

Zeker gezien de aanvallande wissels van Co.

Als je na gaat dat voor de hoekschop Vink nog aangeeft dat Tiendalli afstand moet nemen van de hoekvlag, dan weet zo'n grensrechter toch ook dat hij daar staat? Je kunt mij niet wijsmaken dat die man zonder labrador hem niet heeft gezien. Het is ook echt twee/drie meter, normaal heb je 30 cm werk maar dit is echt ongelofelijk wat een afstand tussen Tiendalli en Vertonghen.

25 september 2011 om 00:10

Kun je de bekerfinale tegen Utrecht nog herinneren? Was ook drie meter werk, waardoor een zekere bekerwinst voor Utrecht hen door de neus werd geboort !!!!

Als het 1-0 blijft is er niks aan de hand, behalve als blijkt dat je na de laatste speelronde 1 doelpuntje tekort komt om kampioen te worden.

Bulykin erin brengen heeft alleen zin als je aan het drukken bent. Foute wissel van de Boer derhalve. Het gebrek aan scorend vermogen zal ajax dit seizoen gaan opbreken.

24 september 2011 om 23:10

Sigthorsson heeft steeds last van zijn liezen. Daar hebben die wissels ook mee van doen. En heel veel meer zit er niet op de bank.

Ja ene reservekeeper van 4 miljoen, maar geen fatsoenlijke defensieve vervanging of een extra aanvaller.

Goed gedaan van Twente om met 1 punt weg te komen uit Amsterdam. Geweldig dat Luuk weer heeft gescoord. Jammer dat de grensrechter Ajax zijn doelpunt niet gaf. Daar begint het allemaal mee. Als die had geteld stond het 2-0 voor Ajax. Dan was Twente gewoon kansloos. Ik begrijp ook volledig de frustraties bij de Ajax fans richting de grensrechter.

Jammer dat het zo weer moet gaan. Ajax fans hebben gewoon gelijk het was geen buitenspel!

man man man wat zijn er een boel zielepieten op voetbalzone zeg. Achter je computer uitlokken en praten, waarschijnlijk teletext supporters. Als je hier niet zag dat Ajax gewoon meer aanspraak maakte op de winst dan moet je je echt laten nakijken. Grensrechter voorop.
Anyway. Fabuleuze redding van Vermeer wel! Je baalt natuurlijk dat je bestolen bent maar ze hadden het eigenlijk ook wel uit mogen spelen zoals ze begonnen. Pas na het doelpunt lijkt het wel of sommigen weer wakker werden maarja, dan is het te laat.

Assistent scheidsrechters, scheidsrechter en 4e man waren allemaal aanwezig, maar ik kon nergens die Golden Retriever vinden. Heeft iemand die blinde geleidehond wel gezien?

24 september 2011 om 23:09

Ja, die was nog in Eindhoven blijven hangen na vorige week...

24 september 2011 om 23:14

ja want mertens weet niet hoe hij een kant op moet gaan en het arbitrale duo zag iets anders.

of ga je beweren dat dat glaszuivere doelpunt van sigthorsson niet geldig zou moeten zijn.

24 september 2011 om 23:17

Hij bedoelde die gemene sliding van Mertens op Van der Wiel. Dat ene moment dat Van der Wiel de 2-2 voorgeeft.

Al met al een terechte uitslag , echter zeer slecht gezien door de grensrechter , In de tweede helft roept ajax het zich over zichzelf af door o.a het wisselbeleid van De Boer en het missen van enkele kansen.
Spannende slotfase

25 september 2011 om 00:07

@furoa

Ben niet met je eens dat het wisselbeleid van Frank de Boer Ajax de das om heeft gedaan. Kon eigenlijk wel leven met de wissels. Sigthorsson voor Bulykin, omdat Siggi veel looparbeid verzet. Enoh voor Sulejmani (met wat omzetten) kan ook.....immers Sulejmani, die vorige week nog een hamstringblessure had moet je dan ook gedeeltelijk beschermen en niet nog eens extra overbelasten.
Dat Ajax vanaf minuut 70 of zo terug ging lopen, achteruit ging lopen doen uiteindelijk de spelers zelf. Er werd niet vroeg druk meer gezet voorin, niet snel meer de bal verovert en daarbij moest Twente wel meer en meer risiko gaan nemen wilde het niet met lege handen teruggaan naar Enschede. Daarin denk ik dat je voornamelijk de ajacieden zelf kan aanrekenen, dat het zover kwam. En verder natuurlijk ook het niet afmaken van de toch nog steeds voorkomende kansen.

Daardoor werd het ook een spannende slotfase........

Ajax had veel balbezit in de 1e helft, met name door het eindeloos rondtikken van de bal in de achterhoede. In de 2e helft zette Twente veel eerder druk en liet bij vlagen uitstekend positiespel zien. Ajax viel ver terug. Op de onterecht afgekeurde goal na een terecht gelijk spel.

Hoe je het ook stelt en went of keert. We zitten aan het begin van de competitie en het is echt schrikbarend om te zien dat de arbitrage het droevige nivo van de afgelopen seizoen blijft houden of dat het dramatische nivo wordt opgeschroefd. Hier moet de Knvb zich echt zorgen om gaan maken want deze heren beinvloeden de wedstrijden te vaak zeer negatief. De uitslagen worden meer en meer door deze mensen beinvloed. Dat is echt een zeer droevige constatering. Er zullen misschien mensen een week Jupiler straf krijgen maar daar los je het probleem niet mee op. Hoop dat er heel snel mensen opstaan die het probleem wel op kunnen lossen, want deze mensen (hoe beroerd hun baan ook is, ik doe het ze niet na) zijn, op een hele enkele na niet goed bezig. En die Guusebuujuuk, de enige redelijke arbiter, die krijgt maar geen topper. Weet iemand eigenlijk waarom dat is???

Pff, wat een rotavond. Een zeker lijkende overwinning zo uit handen geven. Ik laat de onterecht afgekeurde goal even buiten beschouwing, want Ajax roept dit keer op keer over zichzelf af. Ik hunker naar een wedstrijd waarbij Ajax van begin tot eind domineert en eens niet zo dom puntverlies lijdt. Het spel is bij vlagen verzorgd, maar verder is het slordig, naïef en vreselijk onvolwassen. Daarbij is het zorgwekkend dat Ajax zoveel kansen nodig heeft om het verschil te maken.

Extra pijnlijk wordt het nog eens door de wedstrijd van Psv. Niet door de uitslag of de drie punten, maar vooral door het spel. Eerlijk is eerlijk, PSV lijkt verder dan dit Ajax.

Zo jammer, dan begin je zo goed en faal je zo hard aan het eind. Ajax moet eens leren afmaken en beter passen. Dit is zo zonde want als je gewonnen had stond je gewoon weer lekker bovenaan mits Feyenoord verliest morgen. Nu loop je weer achter de feiten aan, maar dat is Ajax wel gewend...

Uiteraard had het 2-0 moeten zijn dat staat buiten elke discussie. Maar als je over een heel seizoen bekijkt dan komt elke ploeg wel een keer zulke beslissingen tegen en als je alles tegen elkaar afweegt dan kom je gewoon gelijk uit, competitievervalsing is het weigeren van hulpmiddelen. En dat gedoe van dat Ajax een oor word aangenaaid, kom op zeg, uiteraard had het daar 2-0 moeten zijn, maar de rest van de wedstrijd was gewoon een typisch geval van eigen schuld, als ze door voetballen dan is er niks aan de hand en valt die 2-0 alsnog. Twente kwam beter de kleedkamer uit en had gezien het spelbeeld in de 2e helft alle recht op de gelijkmaker en die hebben ze gekregen. Over de hele wedstrijd gezien had Ajax de 3 punten misschien moeten pakken maar dit hebben ze niet gedaan. 1-1 valt prima mee te leven gezien de wedstrijd, ondanks ik snap dat Amsterdam het hier niet mee eens is

Wat hebben wij toch matige scheids-/grensrechters. Naja ik ga er geen woorden aan vuil maken. Iedereen heeft het wel kunnen zien.

Om even puur op het voetballende gedeelte door te gaan: Wanneer je als Ajax-zijnde op zulke belangrijke momenten zo verschrikkelijk slecht verdedigd dan vraag je erom. Zowel Vertonghen als Alderweireld staan bij Janko, en De Jong kan vogeltjevrij inkoppen. Dit soort momenten gaat Ajax de kop kosten.

Compleet onnodig omdat Ajax gewoon goed kan voetballen/aanvallen. Maar verdedigend is het op momenten zo verschrikkelijk slecht, dat kan echt niet.

Ik denk dat PSV kampioen wordt.

25 september 2011 om 00:04

Waarom dan toch even melden?

Ajax kraakte aan alle kanten het laatste half uur.

Van de week moet ik hier op VZ zo vaak lezen dat Vertonghen de beste CV is samen met Alderwereld, veel beter dan Douglas etcetc.. Maar ow wat een fout zeg .

Kan maar zo dat Ajax vandaag het kampioensschap ontnomen is, erg vroeg om te zeggen maar die 2 punten zouden heel goed het verschil kunnen zijn tussen wel of geen kampioen worden.

gezien het spel en de kansen van Ajax hadden ze moeten winnen maar kansen afmaken is ook een kwaliteit, dan is 1 - 1 uiteindelijk een terechte uitslag, en wat ik nog niet snap is wat De Boer in De Jong ziet, aardige jongen maar is te licht voor Ajax, vind Theo op die plaats veel beter en nuttiger.

Fouten in Elftal van Ajax:
Geen lef, Weinig passie,geen flair, Tikkie breed, Tikkie terug, Gemaktzuchtig, Nonchalant

Fouten van de Boer:
Geen lef ,wisselbeleid, Geen tweede tactiek waar je op terug kan vallen, Siem de Jong en de Theo Janssen(positie).

Kortom het is niet om aan te zien, en dat doet pijn voor een Ajax supporter.

Ik vind het onbegrijpelijk hoe 2 mensen die de spelregels goed kennen en kunnen toepasssen, met hun neus bovenop het spel, beide beslissen dat de afgekeurde goal van Vertonghen buitenspel was. Onbegrijpelijk.

wat was ajax hopeloos,
ten eerste mickey was totaal niet fit dat was overduidelijk hij wou geen sprintjes maken, hij was overal waar die niet moest zijn.(hij stond op een geven momenten rechtsback,nummer 10,linksmid en zelfs in de spits. Hij was totaal niet fit ik vind het dan ook echt een fout van frank de boer dat hij alsnog wordt opgesteld.
Theo janssen staat op een totaal verkeerde positie waar die alleen maar postbode balletjes kan geven,maar goed daar is iedereen het over eens volgens mij.
Boerrigter had een gruwelijk mooie sprint waar die cornellise er uit liep maar viel ook ver weg.
Eriksen en de jong waren slecht, anita en van der wiel haalden nog een beetje hun normale niveau.
Verthongen is jammer genoeg erg wisselvallig terwijl die verschrikkelijk goed kan voetballen. Toby en kolbein speelde oke en vermeer is qua reactie vermogen echt top maar opbouwend is hij zo slecht en straalt totaal geen rust uit.
Ik weet best dat zeiken over het niveau niet slim is aangezien het de eredivisie is maar ik vond het echt een schandalige vertoning

Ik weet nog niet zo net wie in het voordeel was dat de 2-0 onterecht werd afgekeurd?
Co zou eerder gewisseld hebben, en aanvallender gaan spelen, toen hij dat 20 minuten voor tijd deed vond ik Twente wel wat beter en gevaarlijker dan Ajax. Twente is en blijft de laatste jaren een lastige tegenstander.

24 september 2011 om 23:32

Wat voor theorie is dit zeg. Bij 2-0 in de rust is het heus heel anders voetballen voor Ajax en twente.

Wat een actie van de grensrechter!!!

Vaak als er onterecht buitenspel gegeven wordt is het nog wel lastig om bijv. tegelijk in de gaten te houden wanneer de pass gegeven wordt en wie er net op dat moment achter staat, de verdediger of de aanvaller. Maar in dit geval.... De verdediger staat 2 meter voor de grensrechter die zelf bijna op de achterlijn staat. Hoe kan je daar overheen zien?

Overigens heeft ajax het wel aan zichzelf te wijten, zoveel beter in de eerste helft... als je het dan niet afmaakt krijg je de deksel op je neus.

Ajax heeft dit gewoon aan zich zelf te wijten, de eerste helft hadden ze gewoon meerdere keren moeten scoren. De tweede helft is ineens Twente veel beter en dan mag Ajax zich nog weer gelukkig prijzen dat het slechts 1-1 wordt. Al met al vind ik het een mooi resultaat voor de spanning bovenin, hoop dat het het hele seizoen zo dicht bij elkaar blijft staan. Vraag me af wat Az-feyenoord wordt morgen, ik vind het een bijzonder mooie seizoensstart tot nu toe

Zie je toch hoe belangrijk Landzaat is. Hij brengt rust en balans op het middenveld waar Fer nog zoekende is. Ajax was beter, maar naarmate de 2e helft vorderde voelde je dat Twente bloed rook. De kopbal van Landzaat was een waarschuwing die door Ajax werd genegeerd.fdb wisselde dramatisch en Adriaanse groots. Twente is gewoonweg uit vorm en weet toch bovenaan te blijven. Met Chadli is Twente toch echt titelkandidaat nr 1.

Het is te gemakkelijk en te goedkoop om het puntverlies alleen te wijtten aan de grove scheidsrechterlijke blunder bij de goal van Vertonghen. Achteraf kan je dan misschien stellen dat je misschien met 2-1 had kunnen winnen, maar toch...... de 1-1 had gewoon nooit kunnen en mogen vallen. Velen hoor je over het centrale verdedigingsduo bij Ajax, echter ben ik voornamelijk klaar met Gregory van der Wiel. Aanvallende verdediger, ja daarin was ie goed. Was ie, want ook dat wordt steeds minder. Maar bij de 1-1 stond ie erbij en keek ie erna. Hij deed totaal, maar ook totaal he-le-maal niets!. En dat terwijl alles vlak voor zijn neus afspeelde en hij slechts naarbinnen hoefde te knijpen...... . Alleen maar oog heeft ie voor de bal (aan de overzijde van het veld) en wat in zijn directe omgeving plaats heeft gaat doorgaan volledig aan hem voorbij. Zo ook nu. Seconden lang kon je De Jong via het midden zien opkomen en er was geen moment dat hij het zag of dat het maar in hem opkwam om naar binnen te knijpen en De Jong op te vangen.

Deze nonchalange, deze gemakszucht, dit gebrek aan gogme en echte interesse valt meer en meer op bij Gregory. Hij zakt verder en verder weg en het is me een raadsel waarom Frank de Boer hem maar iedere keer weer de hand boven het hoofd blijft houden. Al weken lang zie je hem slippertje op slippertje stapelen, fout op fout (met af en toe een dan nog wel goede voorzet) en bleef het veelal nog ongestraft. Vandaag wordt het door Luuk de Jong goed afgestraft!.

Het moet snel beter, het moet snel anders..... want voordat je het weet speel je een verloren seizoen kwa competitie!. Wanneer je een krappe voorsprong hebt moet je de klasse en bereidheid hebben om die ook over de streep te willen trekken. Ten koste van alles. Dat lijkt teveel gevraagd voor die lamzakken die de huidige mentaliteit tot kunst lijken te verheffen.

En Gregory kan beter op zijn playstation gaan spelen dan in Ajax 1. Daarin is ie beter en misschien zelfs wel meer in geïnteresseerd!.

25 september 2011 om 00:00

je kunt ook stellen, als Landzaat die bal erin had gekopt en niet tegen die matige keeper van julllie , hoe zou het dan afgelopen zijn?

Vind je reactie overigens heerlijk om te lezen, duidelijk een Ajax supporter, zo slecht is het nu ook weer niet bij Ajax. Ze spelen gelijk en de hele wereld stort in bij een aantal. Fix of nix in Amsterdam.

Slecht van Gregory, of gewoon goed afgeleid van Planko en toch wel erg heerlijk ingekopt door de toekomstige spits van het Nederlandse elftal?

25 september 2011 om 00:25

@fct81

Wanneer je werkelijk niets zinnigers te zeggen hebt over wat ik gepost hebt. Doe dan vooral die moeite niet. Landzaat die zijn knappe kopbal gekeerd zag worden door de reflex van Vermeer?. Kan je net zo goed de reflex van Mychailov noemen op een aantal kansen van ajacieden, maar dat doe ik ook niet.

Je vind het heerlijk om te lezen?. Typisch een ajax supporter?. En dan?. Moet jij me als Tente supporter komen vertellen dat het niet zo slecht is en je er dan ook nog even over verkneukelen?. De wereld stort natuurlijk niet in.

Even voor de duidelijkheid. Twente verliest evengoed 2 punten, net als Ajax. Maar ohw nee, natuurlijk zijn jullie geen kandidaat voor de titel, laat staan een concurrent, want jullie zijn al content met een plaats bij de eerste 5. Was het al bijna vergeten!.
Nee...... dan hebben jullie een punt gewonnen en kan je blij zijn, ik begrijp het alweer!.

Ik wil het alleen eigenlijk niet over jou en al helemaal niet over Twente hebben, maar meer over de schijt-instelling van sommige Ajax-spelers met de eeuwige nonchalange, gemakszucht, gebrek aan voetbalgogme.

25 september 2011 om 00:47

Het zit je wel erg hoog of niet? Landzaat kopt de bal per ongeluk op Vermeer, maar goed het is een speler van Ajax dus gelijk een wereldredding uiteraard. Tip voor jou: Kijk het nog eens terug.

Idd wij verliezen hier ook 2 punten. Zeker omdat het laatste halve uur Ajax kraakte aan alle kanten. Als die bal er gewoon ingaat dan moet ik het nog maar ff zien.

Tuurlijk verkneukel ik me, de hele week moet ik niets anders lezen dan bookmakers die Ajax als favoriet zien, Twente geen creativieit heeft, Ruiz weg is etc etc.. Vind je het dan heel gek dat ik me kapot lach als jullie het deksel op de neus krijgen in eigen huis. Om heel eerlijk te zijn ik lach me een ongeluk. Dan log ik in op VZ en zie ik hier al die Ajacieden die de grens de schuld geven en als een blad aan de boom omdraaien omdat ze gelijk spelen tegen een concurrent. Van de week is het nog Europese top en nu kunnen ze er niets meer van volgens het trouwe Ajax publiek. Dat is voor een supporter van de tegenpartij toch heerlijk voer om te lezen.

We hadden hier ook gewoon kunnen winnen, met iets meer scherpte bij Willem, Douglas en Danny.

Vervelend voor Ajax, dat de goal wordt afgekeurd, want anders spelen we niet gelijk en verliezen we. De eerste helft was duidelijk voor Ajax. Maar ja als je de kansen niet verzilverd. Twente had de eerste helft veels te veel ontzag.

Vermeer goede redding, ik weet niet maar hij staat per ongeluk in de weg omdat Danny Landzaat die bal tegen hem aan kopt.

Morgen maar weer heerlijk naar Studio Jack kijken, heerlijk onderuit gezakt, het geblaat over de grensrechter aanhoren en waarom Ajax niet doordrukte en dat ze veels te weinig hebben gekregen met een punt.

O ja, deed Theo Janssen overigens mee? Ik las vanmiddag nog dat de beste man dominanter wilde zijn? De Boer moet eens niet zo eigenwijs zijn. Theo links op het middenveld posten of ziet hij het niet omdat zijn wenkbrawen in de weg zitten ;? Erikssen brengt toch ook maar barweinig in de wedstrijden waar het erom gaat.

AZ - Feyenoord morgen een nul nul en wij staan nog steeds bovenaan.

Ajax had hier alles in eigen handen en had de wedstrijd hier gewoon moeten winnen. De grensrechter heeft een cruciale rol gespeeld in het afkeuren van de goal van Ajax, maar Ajax had zelf ook meer kunnen doen. Natuurlijk had die 2-0, ook met het afkeuren, al voor rust moeten vallen. Dat gebeurt niet, waardoor je Twente in leven houdt. In de tweede helft velt De Boer echter zijn eigen doodvonnis door het inbrengen van Enoh. Ajax zakte vanaf dat moment meer in en gaf Twente de ruimte om ook te voetballen. In de laatste 10 minuten was het gewoon afwachten tot de goal van Twente zou vallen, want je zag van ver af aankomen dat die nog ging komen. Ajax speelde angstig en liet Twente het spel maken, dat is niet slim tegen een rustig en geduldig Twente waarvan je weet dat ze in de laatste minuten regelmatig het doel weten te vinden.

Conclusie. Ajax was de betere ploeg, maar heeft Twente heeft uiteindelijk nog terecht de 1-1 gemaakt, maar dat was aan Ajax te danken die haar kansen niet afmaakte.

VZ Die bookmakers die hadden het toch mooi ff mis he?

25 september 2011 om 00:15

Valt wel mee hoor. Normaal gesproken was Ajax gewoon met 3-1 of 4-1 van het veld gestapt. Dat de grensrechter een minder momentje had en dat de afronding van Bal op het Dak 5 niveau was, daar houden ze waarschijnlijk geen rekening mee.

25 september 2011 om 00:19

Ja en de JC schaal verlies je en nu maar 1 punt ook in eigen huis, ligt allemaal aan de scheids etc.. Zou het ook kunnen zijn dat Ajax helemaal niet zo goed is, als dat 85 procent hier op VZ denkt dat ze zijn?

Het laatste halve uur kraakte Ajax aan alle kanten. Als Twente over de eerste helft iets meer ballen had getoond, hadden we hier met een nog beter resultaat weg kunnen gaan. Veels te veel ontzag voor een ploeg died duidelijk niet in vorm is.

25 september 2011 om 00:23

Heb je de wedstrijd überhaupt gezien? Ach, doe toch niet zo onnozel joh. Je hebt toch wel gezien dat Verthongen een paar kilometer achter Tiendalli stond? Dat Ajax wel degelijk zo goed is, is wel gebleken uit het kampioenschap en de afgelopen wedstrijden. Kijk wat verder dan je neus lang is, Ajax is gewoon klasses beter dan het zeer verzwakte Twente.

25 september 2011 om 00:33

@fct81

Jij houdt er wel heel erg van om posts te plaatsen van als dit en als dat en als, als, als.....
Als telt niet...... nergens niet!. Het geeft aan dat wat niet is of zal worden....

Maar om toch even met je mee te gaan in jouw denkwijze.... als Ajax doet wat het moet doen de eerste helft al.......dan speel je na 45 minuten al een kansloze wedstrijd en zijn er al 3 a 4 doelpunten gevallen.

Dus kom vrolijk doen. Daar heb je alle recht op, want je bent als Twente met de schrik vrij gekomen.... daar doet zelfs het verdere verloop van de wedstrijd niets meer aan af.

Veel te veel ontzag voor een ploeg die niet in vorm is?. Dat mag wel zo zijn.... maar dat geldt niet alleen voor de spelers maar net zo goed voor haar supporters, die vooral opgelucht zijn.....opgelucht dat het uiteindelijk geen afstraffing is geworden.

25 september 2011 om 00:51

Heb er nog 1 voor jou:

Als Landzaat raak kopt, dan had ik het nog wel willen zien of het 1-1 was gebleven.

Wij winnen niet vaak in Amsterdam dat klopt, maar met iets minder ontzag doen we hier gewoon mee om de 3 punten. Laatste halve uur kraakte Ajax.

Vond de supporters van jullie een mooie sfeeractie hebben, maar heb ze maar barweinig gehoord. Beetje Twente uitfluiten en Ajax komt eraan zingen, verder komen ze niet.

Ik kom vrolijk doen, omdat ik types als jou het ultieme voorbeeld vind van de term Aajx publiek, gaat het goed hemelen ze hun team op en doen ze alsof ze het voetbal hebben uitgevonden, loopt het niet dan kunnen ze er ineens niets meer van.

25 september 2011 om 09:06

@fct81, onvoorstelbaar wat een onzin jij uitkraamt. Je zegt dat als die bal van Landzaat had gezeten jullie hadden kunnen winnen. Ik zeg dat het achteraf beter was geweest voor ons als die bal had gezeten, want dan hadden we meer tijd gehad om de winnende te maken. Je zag dat wij meteen weer het heft in handen namen na die onterechte 1/1 en ook nog een kans kregen op 2/1.

Ajax had veel meer kansen, meer balbezit en het grootste deel vd wedstrijd beter tot veel beter veldspel. Maar het sterkste argument tegen jouw onzin stelling is natuurlijk die arbitrale blunder waar je luchtig overheen stapt.

Dan begrijp je er gewoon helemaal niets van.

Inderdaad was er een fase in de 2e helft dat Twente domineerde, maar dat kwam ook omdat Ajax daar bewust op speelde. Ze wilden de wedstrijd dood spelen en in de counter het afmaken.

Verkeerde taxctiek, geef ik toe, maar alleen al vanwege die onterecht afgekeurde goal was er maar 1 ploeg die hier de drie punten verdiende en dat was Ajax.

Ik was totaal niet onder de indruk van Twente, de enige 2 spelers die ik erbij zou willen hebben zijn Douglas en De Jong, hoewel zelfs de laatste niet eens zozeer omdat wij een geweldige spits hebben die ik fysiek sterker vind en ook doeltreffender, maar goed, De Jong is een sterk aanspeelpunt.

Ik weet dat we het deels over onszelf hebben afgeroepen, maar toch is deze uitslag over de hele wedstrijd, cker vanwege die arbitrale blunder, totaal maar dan ook totaal onverdiend.

Scorebordjournalistiek van de bovenste plank. De poll, ronduit lachwekkend. Schoten op doel, 13 tegen 4. Moet ik nog meer zeggen?

Ajax begon extreem sterk. In de eerste 5 minuten moet er al één in liggen, en bij rust moet het eigenlijk gewoon 3-0 staan. Ongelofelijk wat voor een kansen er zijn gemist. Desalniettemin hoeft men niet te doen alsof Ajax in een enorm dal zit. PSV is gewoon een hele sterke ploeg en Lyon lijkt weer de beste club van Frankrijk te zijn. Dit Twente speel je in de eerst helft gewoon vol-le-dig van de mat. Alleen al in de beginfase waarbij Eriksen op rand 16-meter keihard wordt ingespeeld en hem met een hakje perfect klaarlegt voor V/d Wiel. Tja, en dan de 2-0 nog die werd afgekeurd... Het zat op z'n zachtst gezegd niet mee

In de tweede helft ging het redelijk gelijk op, en in de laatste minuut is het dan ontzettend zuur. Maar ik word van het spel eigenlijk heel vrolijk, we hebben de runner-up van vorig jaar zoek gespeeld. Nu het resultaat nog.

Trouwens, De Boer moet nu wel echt ophouden met De Jong. Een hele goede gozer die zich altijd in de naad werkt, maar gewoon te langzaam qua handelingssnelheid voor het spel dat we willen spelen. De Jong eruit, Janssen naast Eriksen achter Sigthorsson en de al tijden uitstekend spelende Anita Dcm. Zolang Boilesen nog geblesseerd is moeten we het dan maar even met Enoh doen.

Conclusie: Ajax verdiende dik de zege, helaas krijg je die niet atijd. Ajax moet gewoon zo blijven doorgaan. Sightersson speelde goed. Heel ajax eigenlijk.
Alleen tussen de 60ste en 70ste minuut ging ajax wat naar achter lopen, desondanks kon ajax in die periode het toch al maken, dan laat ik de eerste helft nog buitenbeschouwing.

Ajax is veel stabieler dan de afgelopen jaren

Zoek gespeeld? Tweede helft gezien? leuk dat jullie zoveel waarde hechten aan statistieken maar enige statistiek die telt is de eindstand.

25 september 2011 om 00:26

Ja, en dat zoek spelen zit nou juist niet verpakt in de eindstand. Jij mag blij zijn met een punt en het onbelangrijk vinden dat je zoek bent gespeeld, maar dat maakt het niet minder waar.

25 september 2011 om 00:28

Ja en die enige statistiek dat telt hoort 2-1 te zijn voor Ajax.

Ajax heeft dit gelijk spel aan zichzelf te danken. De goal van Verthoghen werd onterecht afgekeurd ok maar als je ziet dat na de wissel van Suleymani Twente zoveel beter wordt roep je het onheil over je af en maakt Twente in mijn ogen gewoon terecht de 1-1

De zo geroemde achterhoede van Ajax valt hier wederom door de mand. Ze hebben zowat elke wedstrijd een goal tegen, alleen tegen Lyon niet. Misschien komen mensen nu eens terug op zijn woorden want de defensie leek vorig jaar zo goed omdat daar een wereld keeper achter stond genaamd Stekelenburg.

Mensen blijven het maar goed praten, dat het iets te maken heeft met de houding, etc. Alleen hou ik me aan de feiten, de defensie is gewoon verre van goed. Wederom zakt van der Wiel weer door het ijs, tegen Psv was dat ook al het geval en tegen Lyon liep hij in de laatste paar minuten ook weer te slapen.

Ja, Ajax had het in de eerste helft af moeten maken maar dat is niet gebeurd, in de tweede helft zag je Twente steeds sterker worden en een gelijk spel is terecht.

Wat een fantastische avond heb ik als Psv supporter!

25 september 2011 om 00:49

@matavzpsv

Je hebt gelijk. De defensie is aan het 'klootviolen' en dan voornamelijk de verdedigers en niet eens zo zeer Vermeer. De enige die ik nog een beetje zijn niveau vind halen is Alderwereild. Vertonghen is compleet met zijn hoofd bij andere zaken iopv het gewoon simpel oplossen van situatie's.
Anita wil ik niet te zwaar over oordelen, want hij is niet eens eerste keus daar en meer een 'noodverband' op links. En Van der Wiel..... ja je geeft het helemaal goed aan. Sinds het Wereldkampioenschap is het bergafwaards gegaan èn de neerwaardse spiraal is nog steeds niet gekeerd!. Het lijkt wel alsof ie helemaal niet meer kan voetballen, terwijl we allemaal weten dat het in hem zit. En het excuus van vorig jaar..... dat ie geen vakantie had omdat het wereldkampioenschap er tussen zat en bla bla bla..... dat gaat ook niet meer op. Zelfs zijn extra kwaliteiten, hij was een sterke opkomende vleugelback, komt er nauwelijks nog uit. Een verdwaalde goede voorzet hier en daar uitgezonderd. Echter zijn primaire taak..... puur verdedigen, wat altijd al zijn minste kwaliteit was, komt er nu helemaal niet meer uit!. Wordt tegenwoordig door tegenstanders met heel veel minder ervaring (zoals afgelopen week tegen Noordwijk ook al) als speler vann een worldcupfinale ernstig in verlegenheid gebracht. Dat kan en mag niet meer.... niet op dit niveau en al helemaal niet als je in de toekomst ambitie's buiten de landsgrenzen nog hebt.....
Het wordt tijd, dat Frank de Boer hem eens er naast zet en hem eens met de neus op de feiten drukt, dat wat ie laat zien gewoonweg niet goed genoeg meer is. Zet er dan maar een Van Rhijn neer (die overigens uiterlijk wel enigzins op hem lijkt). Want slechter dan hoe Gregory tegenwoordig presteert.... slechter kan zo een jongen het nooit doen. Misschien dat die Van Rhijn wel de motivatie en ambitie heeft om er alles aan te willen doen.
Ik ben klaar met Van der Wiel. Onbegrijpelijk ook dat Van Marwijk hem maar blijft selecteren.........

25 september 2011 om 01:01

Ja, vind het ook zeer vreemd. Van der Wiel was toen na dat echt hele goede jaar geroemd om alles en had de club zo zegzegd voor het uitkiezen maar sindsdien is het alleen maar bergafwaats gegaan, merkwaardig.

Ik geef ook niet Vermeer de schuld maar Vermeer is wel stukken minder dan Stekelenburg. Laat ik het zo zeggen, Vermeer kan de zwakke defensie niet verbloemen. Is ook geen schande want Vermeer doet het naar behoren.

Vertonghen vond ik ook weer zwak spelen, staat vaak lucht te dekken en speelt met een houding van, 'het komt wel goed'. Denk dat de linksback ook niet heel goed is, Blind kan het simpelweg niet aan en hoort thuis bij een leuke subtopper, Boilissen is nog te jong om elke wedstrijd goed te presteren en Anita vind ik echt goed als verdedigende middenvelder.

Fa. de Boer moet gewoon Janssen aanvallender laten spelen en Anita als controleur en dan De Jong op de bank zetten. Ook heeft de Boer vandaag een fout gemaakt door Enoh erin te brengen, want toen hij erin kwam ging Ajax nog meer achterover leunen..

Dit was niet nodig, Ajax had het af moeten maken in de eerste helft....

In mijn ogen ging het mis op het moment dat Frank de Boer Enoh bracht voor Sulejmani. Het was begrijpelijk dat Sulejmani eraf moest (net terug van een blessure) maar daarna werd Ajax voorin totaal onzichtbaar. Sulejmani had moeten worden gewisseld voor Ebecilio of Lukoki, opdat de dreiging van een counter Twente in bedwang zou houden. In plaats daarvan zag ik een laf Ajax dat alleen maar verder achteruit ging lopen en verdiend een tegentreffer te verwerken kreeg. Oogappeltje Eriksen speelde een zeer slechte wedstrijd in mijn ogen, en de Boer moet eens een keer ballen tonen door ook hem eens te wisselen. Ik had Sulejmani dus gewisseld voor Ebecilio, en Sightorsson kon in mijn ogen gewoon staan blijven, was nuttig, sterk aan de bal en verrichte een hoop werk. Het kan toch niet zo zijn dat hij nog steeds geen volle 90 minuten kan maken? Complimenten voor Co, want hij durft wel aanvallend te wisselen en brengt John en Janko op de juiste momenten. Nadat John was gekomen, heeft van der Wiel aanvallend helemaal niks meer kunnen brengen en Janko was uiterst nuttig als bliksemafleider bij de 1-1, die natuurlijk nooit had mogen vallen. Ajax wil zo graag aanvallend pressievoetbal spelen, hoe kan je dan in godsnaam een centrale verdediger helemaal tot aan de zestien laten komen zonder hem ook maar enigzins aan te pakken? Werd er na afloop gezegd door Kenneth Perez dat ze hem misschien wel expres laten opbouwen, dat is prima, maar dan niet helemaal tot aan je eigen zestien! Complete inschattingsfout van de technische staf en ik mag hopen dat ze hier ook van geleerd hebben. En voor alle mede Ajacieden die hier lopen klagen over de scheids, ja het was een geldig doelpunt, nou en. Een topclub als Ajax hoort niet op deze manier aan haar punten te komen, we moeten kritisch zijn op onszelf want we hebben hier gewoon zelf 2 punten weggegeven.

Dat zo een goal wordt afgekeurd heb ik de afgelopen seizoenen niet zien gebeuren en ook niet eens in de Jupiler League dus ik snap elke Ajax supporter want dit was toch wel echt een cruciaal moment, bij 3-0 kan die fout kan het ook niet maar heb je er meer vrede mee want een fout kan gebeuren maar die grensrechter kon het moeilijk zien doordat een Ajax-speler voor hem stond en schuin daarnaast stond een Twente-speler dus hoe heeft hij Vertonghen gezien Onbegrijpelijk.

25 september 2011 om 00:53

Eigenlijk was het heel logisch dat de grens die twente speler niet heeft gezien, want hij stond niet op een lijn met die speler en hij kijkt vooruit. bovendien stond die speler helemaal in het hoekje van de vlag. en als je eredivisie live hebt gekeken dacht echt iedereen dat het buitenspel was. de commentator zei het en die lijn stond bij de andere verdedigers.

Dan hebben we andere definitie van zoek gespeeld. meer balbezit betekent niet automatisch dat je zoek wordt gespeeld. twente was2e helft beter.

25 september 2011 om 00:58

@j.snor

Johan...... Twente was slechts een deel, zeg maar het tweede deel van de tweede helft echt beter. Misschien is beter nog niet eens het woord. Feller en ineens leek het geloof in een goede afloop er te zijn.....

Ajax heeft Twente in leven gelaten, heeft de hoop op meer bij de Tukkers in leven gelaten. En ja op het moment dat de Tukkers dat door hadden (tweede gedeelte tweede helft) kon je wachten op de onvermijdelijke gelijkmaker. Ajax had gewoon de wedstrijd in de eerste helft al in het slot moeten gooien en anders in de eerste 15-20 minuten van de tweede helft.
Daarna hebben de ajacieden het deels over zichjzelf afgeroepen door achteruit te gaan lopen en met de 'kont in de eigen goal' te gaan hangen. En Luuk de Jong heeft eenmaal toen ie zijn kans zag niet getwijfeld en het benut. Een kans overigens, waarbij 'onze vriend' Van der Wiel weer heerlijk toeschouwer was.... alleen dit keer bleef het niet ongestraft. Vertonghen en Alderwereild wil ik het niet eens aanrekenen, want die hadden de handjes vol aan Janko en verdedigen doe je niet alleen met je centrale verdedigingsduo, maar ook met je backs....... Van der Wiel dacht er anders over!.

waarom zijn mensen met iemand aan het discussieren over voetbal die Unitedstates heet en een vlag van de VS als plaatje heeft...hoeveel verstand van voetbal heeft hij nou?

Niet te bevatten hoe een aantal mensen hier op Frank de Boer afgeven.
Eerst bewierookt, nu is volgens een aantal Jol beter. Mooi weer supporters noem ik dat.
Ik heb in de eerste helft een goed spelend Ajax gezien, en in de tweede helft ging Adriaanse voor een risicovolle speelwijze. Wat een gunstig resultaat opleverde.
Hier kramen ongeveer 300 zelf benoemde kenners uit hoe er gespeeld dient te worden, het moet toch niet gekker worden.

25 september 2011 om 01:10

@de boes

Ik ben het helemaal met je eens.
Het ligt ook helemaal niet aan het wisselbeleid van Frank de Boer. We hebben het over 11 volwassen gasten die gewoon incapabel zijn om een wedstrijd òf in het slot te gooien òf zoals je dat wel eens hebt bij 1-0 uitslagen, de wedstrijd over de streep te trekken.

De Boer heeft geen abnormale wissels gedaan. Zelfs niet als ie Enoh brengt voor Sulejmani. Dat ie Sulejmani eraf haalt is trouwens heel verstandig, gezien het feit dat ie een week geleden nog kampte met zijn hamstring.
Enoh erin betekent dat Janssen doorschuift naar De Jong zijn positie, die op zijn beurt Sulejmani verangt. Bij Ajax weet iedere speler wat van hem verwacht wordt op de positie waar hij speelt of komt te spelen. Dat geldt niet alleen voor een Janssen, maar ook voor een De Jong. En zelfs dan ga je niet als team (want niet 1 speler deed het, maar het hele team) achteruit lopen en ga je niet het onheil over jezelf afroepen. Dan had je in het verleden dat er echte kerels opstonden, die het tij keerden.... die het iig niet zover lieten komen.

Maar schijnbaar is Theo de enige kerel (net nieuw en kan het natuurlijk niet in zijn eentje) en de rest slechts puberale jochies, die eerder profvoetballertje spelen dan het ook daadwerelijk zijn!. Ik zou zeggen: laat maar lekker het kaas van je brood eten en duik maar lekker weer achter je veilige playstation, kan je de voetbalwedstrijd overspelen en misschien dan wel winnen!. En anders kan je altijd nog naar de PC Hoofd..... uiteindelijk vinden ze dat toch belangrijker!.

Net terug uit de Arena, tot op het bot gefrustreerd. Ajax heeft het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt. Eerste 30 minuten speelde ze denk ik het beste voetbal van het seizoen tot nu toe. Lekker fel aan het jagen en domineren. Dat de 2-0 afgekeurd wordt is natuurlijk schandalig, vooral omdat dezelfde grensrechter 3(!) handsballen van Twente in het strafschopgebied over het hoofd zag.

De tweede helft kwam Twente iets meer in het spel, en na de gigantische kans die door Anita wordt verprutst voel je in het stadion dan al de gelijkmaker aankomen. Helaas viel deze dan ook. Duur puntverlies. Vond Twente overigens een beetje tegenvallen, je merkt echt dat ze een creatieve man missen. Dat ze vervolgens wel de gelijkmaker forceren is knap en verdiend een compliment.

Negatieve hoofdrol toch weer weggelegd voor Vermeer. 1 wereldredding, wat eerlijk meer geluk is dan wijsheid, waarbij hij de bal van de lijn tikt. Voor de rest weer de totale chaos in de opbouw als hij de bal uittrapt. Hij kan gewoon simpelweg niet meevoetballen en levert veel ballen direct in bij de tegenstander.

Sulejmani was, ondanks zijn goal, ook niet bijster sterk. Kwam fysiek nog wat te kort en werd soms erg makkelijk weggezet door z'n directe tegenstander.

25 september 2011 om 01:04

loopt weer is lekker te zijken op de arbitrage die prima gefloten heeft, verder vind ik vermeer een prima keeper.

25 september 2011 om 11:38

Tja, kijk zelf de beelden terug zou ik zeggen, Vertonghen staat toch echt 4 meter "binnenspel".

25 september 2011 om 23:09

maar niemand die het zag, naast de grens: eredivisie live cameraman en commentator, en heel het stadion (incl. de boer al zegt ie van niet). enkel door de beelden iedereen had die fout denk ik gemaakt.

Ik denk dat die grensrechter zelfs met elektronische hulpmiddelen buitenspel had gevladt, die man is zo blind als danny.

Ajax heeft het geheel aan zichzelf te danken.

Ze hadden gewoon meer doelpunten moeten maken toen het nog kon. Niks met scheidsrechters, Ajax was beter maar maakt het niet af zodat Twente nog gelijk kon komen, klaar.

Achja, laat dit maar snelle leermomenten zijn voor Ajax en zowel Frank de Boer. Beide moeten zich schamen na de kansen die ze niet afmaakte en Frank de Boer door zijn "uitstekende" tactische zetten. Met dat betreft kan hij nog veel leren van Co Adriaanse.

Zeer terechte uitslag. De 2e helft was Twente veel beter dan ajax. Het publiek floot ajax zelfs uit omdat het gewoonweg van de mat werd gespeeld. Dat kwam natuurlijk ook door die domme wissels van de boer, en die fantastische wissels van Co Adriaanse. Je ziet dan ook dat Twente zowel mentaal en conditioneel vele malen sterker is dan ajax.

En dan kan er wel geklaagd worden over de grensrechter, maar als ajax zijnde kun je de lijn van de eerste helft ook proberen door te zetten in de tweede helft. Maar in plaats daarvan koos ajax, in eigen huis nog wel, er voor om op de verdediging te leunen. Dit had natuurlijk met het sterke Twente te maken, maar ook met de zwakte van ajax en die zwakke wissel van de boer.

25 september 2011 om 11:39

"het publiek floot ajax zelfs uit"? man waar heb je het in vredesnaam over?

25 september 2011 om 11:46

In de tweede helft waren duidelijk fluitconcerten te horen toen Twente veel beter was dan ajax.

25 september 2011 om 12:56

Ik zat zelf in het stadion, dus ik denk dat ik die fluitconcerten dan wel gehoord zou hebben. Overigens vond ik Twente in de tweede helft zeker niet "veel" beter dan Ajax, maar goed, daar kan je over discussiëren. Ga gewoon geen onwaarheden verkondigen over fluitconcerten, maakt je niet echt geloofwaardiger.

De grootste fout van Frank is toch wel dat Siem de Jong onaantastbaar lijkt! Die kerel is al een jaar of anderhalf miserabel! Zet die jongen op de bank en dan gaat het beter lopne.

Mag ik dan het laatste woord doen? JA? Okee leip, want ik vond dat Merselo 2 ziek goed speelde!! Ze tikte iedereen weg zelfs de scheidsrechter! Stan Haegens aka manolev is bezeten goed geworden, deze man heeft bezeten voorzetten, net als Nathan Zintel! Kanjer van een spits, maar ik moet toegeven dat F. Versteegen het verschil weer maakte hoor, gigantische speler neit normaal.! 4-0 winst aaight!

Oh wacht het gaat over Ajax hap hap!

Tuurlijk had het doelpunt aan Ajax gegeven moeten worden. Feit is echter dat dit niet is gebeurd, en dan moet je er achteraf ook niet meer over zeuren. Ajax had kansen te over om de wedstrijd daarna alsnog te beslissen. Als het team dat nalaat, moeten de fans niet zeuren dat het 3 minuten voor tijd alsnog mis gaat.

Terecht of onterecht is in het voetbal niet aan de orde.

Terechte uitslag, met wel 2 grote blunders van landzaat(weer hij) en de grens natuurlijk.

Allemaal weer zeiken over arbitrage....help jullie even herinneren aan JC. schaal. Berghuis moet penalty krijgen, maar ontvangt rode kaart. Zo we staan weer quite... lekker verder huilen. Jan Vertonghen voorop

25 september 2011 om 02:36

Hier had ik geen eens aangedacht, maar je reactie zal wel verwijderd worden vanwege provoceren. Toen moest Twente vrij vroeg in de wedstrijd met 10 man door (ook een grote abritage fout) en vandaag wordt een terecht doelpunt van Ajax afgekeurd. (stand wat betreft de abritage ajax-twente seizoen 2011-2012= 1-1)

Verder over de wedstrijd: Ajax was veel beter en creërde ondanks het vaak compacte spel van Twente door individuele kwaliteiten goede mogelijkheden/kansen. Echter blijven ze steken op 1-0 en logische wijs blijft Twente hoop houden en zet Ajax de laatste 20 minuten goed onder druk en was het wachten op de 1-1 of 2-0 (snelle counters Ajax) en voor ons viel gelukkig de 1-0.

Moet erbij zeggen als Ajax de 2-0 had gemaakt was het 4 a 5-0 geworden en dit keer mogen wij tukkers de handen dichtknijpen dat de 2-0 van Vertonghen werd afgekeurd.

25 september 2011 om 02:49

@582149

En dan kan jij en met jou olaf28 wel de lijn doortrekken naar de JC schaal en het geven van de rode kaart aan Berghuis (wat overigens ook onterecht was), maar gaat het uiteindelijk achteraf erover hoeveel effect die beslissing heeft gehad op de uiteindelijke uitslag.
En we weten allemaal dat Twente de JC schaal won, dus uiteindelijk was het effect van de rode kaart niet doorslaggevend. Daar waar het afkeueren van Vertonghens doelpunt wel degelijk bepalend is geweest bij de einduitslag.

Was de einduitslag 3-0 of 4-0 geweest, ondanks de afgekeurde goal van Vertonghen dan hadden we het er wellicht over gehad, maar was niemand zo zwaar gevallen over het feit dat deze beslissing daadwerkelijk de wedstrijd beïnvloed heeft.
Wanneer het wegsturen van Berghuis uiteindelijk Twente het verlies in de JC schaal had opgeleverd was de ophef ook vele malen groter geweest!.

Dus ja.... je kan dan wel zeggen dat het wat arbitrale blunders 1-1 staat, maar toch is dat anders praten als het eindresultaat er wel degelijk door beïnvloed wordt.

Twente was de mindere in de eerste helft, maar in de 2e helft waren ze dominanter. Ajax moest terug lopen. Blij dat Twente een punt heeft gepakt en dat zonder Mark Janko.

Pff nou deze wedstrijd had Ajax echt makkelijk moeten winnen. In het 1e half uur werd Twente weggespeeld en had het al 3-0 moeten staan exclusief het belachelijk afgekeurde doelpunt van Vertonghen. Echt ongelofelijk wat een fout. Niet normaal meer. Echt schandalig. Ajax had gewoon met 3-0, 4-0 de rust in moeten gaan. Maar ja ze maakten de kansen niet af. En dan het laatste half uur zie je gewoon dat ze nog steeds teveel moeten leren. Je ziet het gewoon gebeuren. Zo'n Wisgerhof die dan volledig vrij mag opkomen en Enoh die dan op het laatste moment denkt van uuuuh zal ik maar ingrijpen dan? En ja hoor de Tukkers komen weer smerig geniepig op zijn Duits naast Ajax. Blegh. Ene kant kan je echt een berg schuld neerleggen bij de grensrechter want kom op hee. Zo'n fout kan echt niet hoor. Andere kant kan je een gedeelte leggen bij Ajax dat hun kansen niet afmaakte want ze hadden gewoon echt makkelijk moeten winnen. Dit Twente is echt zo sterk niet. Je ziet het aan hoe ze hun wedstrijd beginnen. Veels te afwachtend en te verdedigend want ze weten dat ze met mooi aanvallend voetbal het niet gaan redden. Ik had wel wat meer onder Adriaanse verwacht. Ze spelen vooral om niet te verliezen.

Maar ja er staat dan ook niemand op he. Janssen weer nergens gezien. Eriksen speelde ook niet best. Boerrigter werd te weinig betrokken. Er kan zoveel beter in dit elftal. Je kon ook de makke van Anita zien daar op linksback met zijn rechterbeen. Ik snap wel dat de Boer daar een linkspoot wil hoor. Verdedigend knapt hij het wel aardig op maar een linkspoot klikt denk ik wat makkelijker met Boerrigter. Die ook veels te weinig werd opgezocht vond ik.

Verder zitten er te weinig jokers op de bank die je er nog even in kan zetten. Alleen Bulykin heeft vooralsnog wat extra's maar voor de rest valt het bitter tegen eigenlijk. Ebecilio geloof ik niet in, Ozbiliz ook niet. Lukoki is nog te licht. Lodeiro ben ik ook nog niet van overtuigd.

Maar ik krijg de indruk dat de Boer het ook zat is nu en de dingen nu anders gaat aanpakken. In ieder geval op mentaal vlak.

Na een slopende terugreis die enorm is uitgelopen eindelijk terug van Ajax - FC Twente (NS bedankt voor de foute reisinformatie waardoor ik 55 kilometer van bestemming strande) .

Ik begin maar met wat me het meest is opgevallen en wat te weinig of zelfs niet benoemd is hier : de sfeer in het stadion. We moeten na vandaag concluderen dat we weer terug bij af zijn , vorig seizoen was de sfeer rondom Ajax - FC Twente echt fantastisch en was iedereen het erover eens dat we Ajax altijd zo moesten ondersteuen. Maar wat blijkt ? Schijnbaar zijn mensen vergeten hoe belangrijk verschil de sfeer kan maken in een wedstrijd. Keer op keer bevestigen spelers bij clubs dat de sfeer belangrijk is. Werkelijk de sfeer was ronduit dramatisch , vocaal was Vak410 niet zo sterk als normaal (schijnt ook zijn redenen te hebben) en de overige vakken wil ik dan al helemaal niet over beginnen. Een uitvak dat de helft is wat er vorig seizoen zat en toen volledig werd overklast kon nu de boventoon voeren. Het begon goed de sfeer van Ajax kant , maar na 20 minuten was het ook over. Daarna begon de sfeer weer tegen het einde , zo rond de 80ste minuut. Maar Ajax verdiend 90 minuten vocale steun , niet 30.

Ik hoop dat iedereen die zich oprecht Ajacied noemt ,regelmatig wedstrijden bezoekt en de club echt wel ondersteunen zich dit aantrekt. Naast Vak410 is het allemaal ontzettend versplintert en hebben we iedere ''splinter'' nodig , want Ajax verdiend de beste support vanaf de tribune.

Dan kom ik maar op de wedstrijd , die qua spel de eerste helft niet echt tegen viel , maar na een sprakelend begin toch inzakte. Het gene wat verzuimt was het overwicht in cijfers uti te drukken , bij rust had het minstens 2-0 moeten staan , nog zonder de afkeurde goal mee te rekenen. Ik lees hierboven termen als ''ajax - Grensrechter 1-1'' , in mijn ogen onterecht. Ik denk dat we het allemaal erover eens zijn dat Ajax vandaag FC Twente in leven hield door kansen te missen en de 2de helft FC Twente de vrijheid en ruimte gaven te voetballen. Te lang hield Ajax - FC Twente in leven en dan word het vlak voor tijd nog 1-1. Dan blijkt het natuurlijk zuur dat de 2-0 onterecht is afgekeurd , maar ja zo is het voetbal nou eenmaal. Vandaag 3 meter on-side , in 2002 3 meter off-side waardoor we de bekerfinale konden winnen. Natuurlijk is het amateuristisch en mag je even zeuren , maar ga er niet een hele wedstrijd aan ophangen. Er zijn vele malen ergere scheidsrechtlijke dwalingen geweest die Ajax meer bevoordeeld of benadeeld hebben.

Ik hoop dat Ajax zich snel herpakt , want in deze zware periode zullen we echt de volgende 3 wedstrijden moeten winnen voor de competitie , plus dat we belangrijke CL wedstrijden hebben. Bij de thuisduels ben ik van de partij en dan hoop ik dat we met z'n allen weer laten zien wat het thuisvoordeel is voor Ajax.

Hiermee sluit ik af en ga ik lekker naar bed

de grens maakt twee grote blunders, vlagt terwijl het een zuivere goal is, en vlagt niet terwijl luuk buitenspel staat als hij de goal maakt.

On-ge-loofelijk... nederlandse scheidsrechters mogen er niet eens over Dromen om op het wk te fluiten:./

Slaat allemaal nergens op..
Bij deze wedstrijd hoor de uitslag 2-1 klaar punt uit!!!!!
Ajax heeft deze wedstrijd gewoon gewonnen,door abritrage fouten is de eredivisie weer onneerlijk !

Pijnlijk dit voor Ajax. Een goal die onterecht afgekeurd word. Wat als we aan het eind van het seizoen een punt tekort komen? Er worden gewoon 2 punten door onze neus geboord door de arbritage en dat bij zo'n belangrijke wedstrijd tegen Twente.
Zorg aub snel dat er videobeelden bij de wedstrijden die de 4de man snel kan bekijken. Dit gaat nergens meer over zeg, dat een grensrechter op eredivisie niveau een speler over het hoofd ziet die de buitenspel opheft. Ik heb hier geen gewoon geen woorden voor.
Twente jullie mogen de arbitrage bedanken deze wedstrijd voor jullie punt, veel geluk ermee!

Als Ajacied zijnde schaam ik me een beetje voor het feit dat veel van mijn medesupporters de grensrechter de schuld geven van dit puntenverlies. Hoe bestaat het immers dat je uit een dergelijke stortvloed aan kansen slechts eenmaal (of tweemaal, zo je dunkt) het net weet te vinden? Ajax had ten tijde van de goal van Luuk al met minimaal 4 á 5 - 0 moeten leiden en heeft het toch echt volledig aan zichzelf te wijten dat het deze wedstrijd niet naar zich toe heeft weten te trekken. Ook zonder de goal van Vertonghen had er best wat vaker gescoord mogen worden vanavond, enig killerinstinct is onze selectie blijkbaar helaas nog steeds vreemd.

Een en ander werd er overigens bepaald niet beter op, op het moment dat de gevaarlijkste man aan Ajax-zijde (sigthorsson) plaats diende te maken voor Bulykin, die slechts opviel door een compleet misplaatste karatetrap en een schrijnend gebrek aan basistechniek. Wellicht dat zo'n man nuttig kan zijn als er in een eventueel slotoffensief nog iets geforceerd dient te worden (zie PSV uit) vanwege zijn scorend vermogen, maar in een wedstrijd als deze zie ik de meerwaarde van zijn inbreng niet direct. Je forceert jezelf, totaal onnodig, tot het hanteren van de lange bal, omdat er te weinig technisch vermogen voorin staat om er combinerend nog doorheen te komen. Dit biedt Twente de kans om de druk op te voeren, en zowaar nog een punt uit het vuur te slepen ook, terwijl dit er werkelijk waar geen moment in heeft gezeten. Eeuwig zonde, vooral omdat onze tegenstander het grootste deel van de wedstrijd niets in had te brengen, maar door onze eigen onkunde in leven wordt gehouden.

Zo zie je maar weer dat voetbal een sport van uitersten is. Mochten we vorige week onze handen dichtknijpen met een gelijkspel, vandaag doen we onszelf ernstig te kort door de overwinning te laten glippen. Helaas, ik hoop echter dat ondanks deze tegenslag alle neuzen voor de wedstrijden tegen Real en vooral Groningen weer dezelfde kant op staan en dat we eindelijk weer eens de volle buit binnen weten te slepen. Alleen op die manier kunnen we voorkomen dat de (naar mijn mening onterechte) negatieve berichtgeving rond onze ploeg doorslaat naar een neerwaartse spiraal.

Ik ben namelijk van mening dat het, ondanks een gebrek aan zeges in de laatste drie wedstrijden (noordwijk uiteraard niet meegerekend), helemaal niet zo slecht gaat met Ajax. Een leek had kunnen voorzien dat Ajax een zware periode tegemoet ging, volgens mij zijn een gelijkspel tegen Lyon (op papier gewoon een betere ploeg), PSV en Twente (directe titelconcurrenten) dan zo slecht nog niet. Laten we het glas vooral als halfvol zien, en niet als halfleeg!

In het begin dacht ik dat we met 4-0 klop zouden krijgen. Toch een punt gestolen. Ajax is op dit moment gewoon veel en veel beter. Ze moeten gewoon beter met hun kansen omgaan. Als ze dit niet doen, dan is het in de CL snel afgelopen.

Ik kan me voorstellen dat sommige mensen zeuren over de grensrechter. Mocht deze goal erin gaan zie ik het zomaar 3 a 4 -0 worden. Nu blijft het telang 1-0 waardoor je weer het deksel op de neus krijgt. Deze man mag natuurlijk nooit meer vlaggen op dit niveau als je een man op 2 meter voor je niet eens kans zien terwijl je nog langs hem heen moet kijken om Vertonghen te zien. Maar je kan natuurlijk nooit alleen deze foute beslissing als schuldig zien aan punt verlies ik vind dit echter wel Ajax eigenschuld omdat je wederom Twente 70 minuten totaal van de mat speelt en weer niet wint. Kansen worden niet benut en dat komt je duur te staan.

Ach ja als ze de scheids mee hebhen hoor je ze toch niet. Winnen ze niet dan heeft de scheids het weer gedaan.
1-1 de uitslag, klaar terecht

25 september 2011 om 09:33

Ze hadden jouw clubje moeten hebben met zo'n afgekeurde goal! Zeiken op de scheids is niet altijd plausibel, maar dit was toch wel een heel grove fout. Als je dat niet inziet dan snap je d'r geen hout van...

25 september 2011 om 09:41

Zo heeft jou clubje ze ook wel eens mee. En dan hoor ik je niet.
Blijkbaar snap jij het niet en kijk je maar een kant op.

25 september 2011 om 09:44

Onzin. Dit zijn te grote fouten om het af te doen als een herhalend feit wat ook wel eens in het voordeel van Ajax heeft kunnen zijn. Ik kan me er geen herinneren!

Helaas hebben we nog altijd te maken met mensen en mensen maken fouten... De 2-0 was een glaszuiver doelpunt...

Aan de andere kant zijn we over de helft van dit waanzinnige programma en kunnen we gewoon na deze periode bovenaan staan. Je moet van Feyenoord en AZ winnen en dan hoeven we een keer niet zoals altijd de achtervolging in te zetten... Het is mij wel duidelijk dat Twente dit jaar niet meedoet om de titel, die ploeg heeft teveel kwaliteit verloren. PSV en AZ doen daarentegen wel nadrukkelijk mee

Ajax had moeten winnen ondanks die afgekeurde goal, je moet daar niet van uitgaan dat scheids het gaat beslissen maar zelf, ze hebben genoeg kansjes gehoord in eerste twintig minuten toen Twente helemaal de weg kwijt was.
Echter wordt ik toch Scheid Ziek van dat Dhr. de Boer ze zo slap laat spelen, man o man zeg!
De hele tijd naar het middenveld dan naar achter naar het middenveld dan naar achter, balbezit houden is goed maar doe wat dan mee. Geef mij maar 50% balbezit en 6 of 7 kansen er bij dan had Twente zeker verloren.
Maar deze spel wijze wordt je niet vrolijk van, ook al is het "ajax systeem" , probeer dan is volgens dat systeem meer aan te vallen want zo goed speelde die Tukkers niet.

Een boze Ajacied heeft hier gesproken.

Het is inderdaad zo klaar als een klontje dat het arbitrale gezelschap fout zat tijdens die 2e onterecht afgekeurde goal,maar dat is ook wel eens andersom geweest,en niet meer terug te draaien,jammer maar helaas, als je dan aan het eind van het seizoen die 2 punten tekort komt is dat heel zuur,maar scheids en grensrechters zijn ook mensen en maken fouten,ook op het hoogste niveau,dat is én zal altijd blijven,als er voor de rest geen hulpmiddelen bij komen ?

Heb trouwens wel genoten van de wedstrijd,was een mooie pot,waarvoor hulde aan beide partijen !

25 september 2011 om 09:35

Wat is dat toch om altijd andere wedstrijden en arbitrale dwalingen aan te halen? Het gaat om gisteren, het had 2-0 moeten zijn. Dat zijn de feiten. Al dat 'als' 'maar' 'en toen bla bla' is suggestief geleuter.

25 september 2011 om 10:20

Het was zelfs 2-0.

Gelukkig heeft de grensrechter het allemaal gedaan en hoeft ajax niet bij haar eigen falen te zoeken. Stel je voor dat ajax en haar supporters ineens enigszins een reflectie vermogen krijgen en inzien dat ze na het onterecht afgekeurde doelpunt, de kansen hadden moeten afmaken. Maar dat is soms te veel gevraagd, beetje jammer.
Ik ben blij met het punt, op basis van de tweede helft vindt ik het terecht.

25 september 2011 om 11:17

Plus 1 als het gaat om zelfreflectie inderdaad. Vorige week pakten ze met veel kunst- en vliegwerk een punt op een moment dat ze zelf al dik achter hadden moeten staan, en ook toen was de scheids verantwoordelijk. Hij had er namelijk een paar uit moeten sturen. Tja, als je zo redeneert voel je je altijd tekort gedaan. Zonde, want Ajax heeft dit seizoen een prima ploeg, als ze gewoon zelf de kansen afmaken kunnen ze ver komen en heb je al dat suggestieve geleuter niet nodig.

Ik vind dat ajax geen stap vooruit is. Ze kunnen niet eens winnen van een twente zonder ruiz en janssen. Volgende week in madrid zal de nederlaag groter zijn dan die 2-0 van vorig jaar en zal M Jol de lachende 3e zijn.

De boer is nog te onervaren gebleken. Hij had de lijn van vorig seizoen moeten doortrekken, maar in plaats daarvan haalde hij janssen voor de plek van anita en die houterige spits van az. Siem de jong die zo stijf als een hark is geeft hij een basisplaats op het middenveld terwijl je zeer technischvaardige spelers als Serero en Lodeiro op de bank laat zitten. Ook vind ik het aantrekken van Cillessen een vreemde zet tegenover Vermeer.

Als dit zo doorgaat wordt het een dramatisch seizoen en ik vrees voor een zeer grote vernedering in Madrid.

Ajax had het zelf moeten afmaken, een 4 of 5-0 zat erin. Over die buitenspelgoal is waarschijnlijk al genoeg gezegd. Twente mag meer dan blij zijn met een punt. Kan me bijna niet voorstellen dat ze een rol gaan spelen in de strijd om het kampioenschap. Het team is vooral middenmaat met alleen Luuk de Jong en Chadli als spelers die echt top zijn.

Luuk de Jong, wat een held. Die man heeft 6 longen geloof ik. Heeft zeer veel druk gezet, en als Ajax dan verzuimd om de 2'e te maken nadat de goal onterecht overigens werd afgekeurd, maakt uitgerekend hij de 1-1.

Ik zie twente niet meer als titelkandidaat. Ze zijn hun 2 beste spelers kwijt geraakt en dat is wel te zien. Dat twente blij met een punt is kan ik wel begrijpen.

Mooi, weer belangrijke 2 punten van Ajax afgesnoept, had ik eerlijk gezegd niet verwacht toen ik de eerste helft bekeek, want eerlijk is eerlijk, toen was Ajax oppermachtig. Tweede helft ongeveer gelijkwaardig, maar Ajax zakte in waardoor Twente meer ruimte kreeg en een aantal goede kansen kreeg, daartegenover staat dat Ajax er een aantal keren gruwelijk gevaarlijk uitkwam. En uiteindelijk kopte Luuk de Jong behendig de 1-1 binnen....

Kortom, wij als Twente supporters moeten dit punt koesteren en Ajax zal zich zelf nog wel een keer voor de kop slaan, aangezien het in de rust 3 a 4-0 had kunnen staan.

Voor de rust had ajax duidelijk het beste van het spel.
Veel échte kansen leverde dat trouwens niet op.
W. Janssen en Douglas hadden misschien wel de grootste kansen van de 1ste helft.
Gezien het spelbeeld komt ajax terecht op 1-0 en gaat terecht met een voorsprong de rust in.
Al heeft twente geluk dat de 2-0 onterecht wordt afgekeurd.

2de helft komt Twente sterker uit de startblokken en zet het ajax onder druk.
Gezien het verloop van de 2de helft een verdiende gelijkmaker.
Met aan het eind misschen nog wel kans op meer, al zou dit gezien de hele wedstrijd onverdiend zijn geweest.

Over het geheel genomen kan ik leven met een remise, al zal ajax een zuurder gevoel aan de wedstrijd overhouden als Twente.

Ik snap niet dat niemand Frank eens corrigeert als hij met zon idee komt als Sulejmani met Enoh vervangen. Had Serero op de positie van Sulejmani gezet. Ik vond Ajax niet onaardig starten moet ik zeggen, als het 2de doelpunt gewoon had geteld zou Ajax- Twente misschien wel een doelpuntenfestijn opleveren.

Het woordje 'onterecht' is in alle reacties al 30 keer genoemd... dat vind ik best terecht.

Eerste helft was Ajax veel in balbezit, maar of ze er dreigend mee zijn??..... Nee. Beetje tikkie links en rechts om de tijd te doden. Het spreekt voor zich dat het eerste doelpunt een 100% perfect uitgespeelde counter was. En dat bij een thuiswedstrijd!!!!
Nee Ajax heeft het niet, wordt het niet en kan het niet.
In balbezit was en is Ajax niet dreigend, daar hebben ze de kwaliteiten niet voor. Beetje een grijze mus verhaal.
Aanvallend zijn het geen geweldige spelers, waar is de flair?

Ja het was een arbitrale dwaling, ja ajax was beter de eerste helft.
maar ik vind dat twente op basis van de 2e helft toch terecht een puntje pakt hoor.

Ik ben Ajacied en ja, de 1e helft was Ajax heer en meester en hadden ze het al moeten beslissen. De fout van de arbitrage gebeurt nu eenmaal in het voetbal, c'est la vie! Nobody's perfect. Toch knap van Twente dat ze gelijk spelen.
Maar wat ik belangrijker vind is dat de titelstrijd waarschijnlijk tussen vier ploegen zal gaan en dat is goed voor het niveau van onze competitie en zal de prestaties in Europa op termijn ten goede komen. Tevens ben ik enthousiast over het grote aantal Nederlanders bij de topploegen en dat is weer goed voor Oranje.

25 september 2011 om 12:47

wat een billenlikker ben jij zeg xd nobodys perfect? nee maar is everybody blind? nee..
maar deze vent wel. veel nederlands? ja moooi.. alderweireld vertonghen eriksen sightorsson sulejmani ja man.. twente douglas enso ook weinign hollanders.. dus ga iemand ander likken ipv hier vrienden zoeken ajax is genaaid door de knvb/... kesler heeft de touwtjes nog in handen die schof

Door falen van het arbitrale trio kan Twente heel maar dan ook héél blij zijn met dit punt. erg zuur voor Ajax want dit had een kind nog wel gezien, dit zal waarschijnlijk wel heel de wereld overgaan en logisch!

eerlijk is eerlijk , ajax heeft het wel weggegeven na de eerste helft. Natuurlijk waren er veel kansen en had het doelpunt zeker weten goed gekeurd moeten worden ( het was daarna wss een heel andere wedstrijd geworden) , maar je ziet heel vaak als een club na 60-70 minuten nog maar met 1-0 voorstaat het toch te weinig is voor de overwinning. Jammer dat de 3 punten niet in amsterdam waren gebleven.

Dit is echt zo zonde..
Laat de scheids maar een andere competitie fluiten, dit kan echt niet. Dit zag ik zelfs. Ajax had dit anders gewoon gewonnen.

Morgenochtend met grote letters in de Telegraaf ; Complot tegen Ajax" Alle scheidsrechters en grensrechters die geboren zijn in het Oosten des lands zijn omgekocht voor miljoehoenen euro s om bij elk doelpunt gemaakt door Ajax tegen Twente in de Arena de vlag op te steken of de fluit in de mond te steken om elk geldig doelpunt van de Amsterdammers af te keuren! Dit complot is door special agents van de Knvb aan het licht gekomen! De Knvb gaat nu harde maatregelen nemen om dit soort malafide veel voorkomende praktijken te stoppen!! In de toekomst zal elke wedstrijd van Twente in de arena met een 1-0 voorsprongdoelpunt voor Ajax beginnen. Dit om zo de gemoederen in voetballand wat te sussen. Ajax een doelpunt vooruit geven lijkt de beste oplossing. En ook mag geen enkele scheids of grensrechter uit het Oosten des lands de Arena nog betreden om zo fairplay te garanderen.

Een wedstrijd duurt 90 minuten + extra tijd. Als je in de laatste minuten scoort betekent dit niet dat je geluk hebt maar dat je een goede conditie hebt en geconcentreerd blijft tot het laatste fluitsignaal. Ajax had zelf de kansen er in moet schieten dan was het niet zover gekomen. Aan het eind van het seizoen heeft elke club evenveel last gehad van foute beslissingen van de scheidsrechters/lijnrechters. Dus ajacieden doe niet zo zielig om te denken dat het alleen maar bij jullie gebeurd. Dit heet calimero-gedrag en dat past niet bij een club als Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren