Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kwakman: ‘Ten Hag kan hem toch niet zomaar weer uit de basis halen?’

Laatste update:

Kees Kwakman vindt dat Lisandro Martínez in de basis moet blijven bij Ajax. De analist van ESPN vond de 23-jarige centrumverdediger van Ajax een uitstekende indruk maken tegen Lille OSC (1-2 zege), maar vreest dat Erik ten Hag de Argentijn de volgende wedstrijden niet meer zal opstellen. Dan keert Ryan Gravenberch namelijk terug van een schorsing en zou Martínez opnieuw kind van de rekening kunnen worden.

Door de schorsing van Gravenberch schoof Daley Blind tegen Lille net als eerder in de beker tegen PSV (2-1 zege) door naar het middenveld. De plek achterin die Blind vacant liet, werd ingevuld door Martínez. "Ik vond Martínez echt geweldig spelen", zegt Kwakman. "Die had één foutje, dat had afgestraft kunnen worden", doelt de analist op een moment waarbij Martínez tegenstander Jonathan David kwijt was. De spits van Lille legde de bal vanaf de achterlijn gevaarlijk voor het doel, maar zag hoe Jurriën Timber de bal namens Ajax met enig geluk wegwerkte.

Kwakman hoopt dat Martínez zijn plek in het elftal behoudt. "Ik ben benieuwd wat Ten Hag gaat doen. Want je kunt hem er toch eigenlijk niet zomaar weer uithalen? Die laat toch echt heel vaak zien dat hij toch echt heel erg goed is." Kwakman voorziet de optie om Blind op het middenveld naast Gravenberch te laten spelen. In dat geval zou Edson Álvarez uit het elftal verdwijnen. "In de Nederlandse competitie kan dat wel", zegt Kwakman. "Ik vind dat Álvarez overigens hetgeen wat hij moet doen, en wat hij heeft, dat is net wat anders dan de rest, dat komt echt wel goed van pas, zeker in Europese wedstrijden." Een andere optie, om Martínez naast Blind te laten spelen in de verdediging, blijft onbelicht op ESPN.

Ook bij de collega's van RTL 7 is het luxeprobleem bij Ajax onderwerp van gesprek. "Martínez speelde een goede pot, maar Blind gaat normaal gesproken weer terug naar achteren", zegt Theo Janssen op die zender. "Ik vond Blind vandaag een goede wedstrijd spelen. Blind speelt gewoon heel erg goed. Waar ik van houd, is dat hij bijna altijd door de as speelt. Hij probeert altijd mensen over te slaan en strakke ballen tussendoor te spelen. Dat is wel echt een kwaliteit van hem. Hij is zó slim en dat laat hij nu zien. Complimenten."

Ook Jan Boskamp weet dat Gravenberch zijn plek in de basis direct terug krijgt. "Dat scheelt veel, want hij kan goed ballen", zegt Boskamp, die daarnaast eveneens lyrisch is over Blind. "Als Ajax een aanval opzette, zag je Blind soms een tweede bal oprapen en op doel schieten. Dan sluit je bij en zit er geen gat tussen de linies. Hij heeft volgens mij twee of drie keer op doel geschoten met afvallende ballen." Een ander pluspunt van Blind is volgens Boskamp dat hij op veel plekken inzetbaar is. "Voor de trainer is het een gouden speler."

Hoort Lisandro Martínez in de basis bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is altijd heel makkelijk om te roepen dat iemand in de basis moet, maar er moet dan wel een speler uit. Gravenberch doet het heel goed, dus logisch dat die speelt. Wie haal je dan uit de basis?

19 februari 2021 om 00:10

Klaassen eruit en Gravenberch op 10?

19 februari 2021 om 00:12

Klaasen doet het juist zo goed in de samenwerking met Haller, dat loopt momenteel prima.

19 februari 2021 om 00:14

@kralingen doe normaal! Klaassen blijft 10..
Luxe probleem dat er 4 zeer goede spelers zijn voor 3 posities. Nico, Blind, Gravenberch en Martinez.

19 februari 2021 om 00:15

Maar Europees niet Vond Klaassen in de (korte) combinatie met Tadic vrij matig Veel misverstanden.

19 februari 2021 om 00:17

@SpeedyAFC Klaassen ... Zo denderend speelt hij nou ook weer niet. Vandaag ook slordig en conditioneel moeite hebbende ... Prima gozer die Davy maar prestaties dienen leidend te zijn. Martinez/Blind-Gravenberch/Kudus ... Tadic op 10 en Haller op 9, met de Brazilianen links en rechtsvoor. In de EL Tadic op 9, kortom Davy hoeft niet per se basis zeker niet in zijn huidige vorm.

19 februari 2021 om 00:35

Ik heb vandaag een heel betoog gehouden over waarom ik niet al te blij was met de terugkeer van Klaassen. Hij gaf me vanavond figuurlijk een klap voor m'n donders. Die assist op Brobbey was weergaloos.

19 februari 2021 om 00:43

Ik vind het prachtig als mensen ook terug kunnen komen op hun oordeel @Regulator, hulde. In sommige gevallen heeft Ajax zeker een luxeprobleem maar juist vanavond bewees maar weer dat de kwaliteit in de breedte ontzettend belangrijk is. In Europa, Eredivisie en Beker.

19 februari 2021 om 07:31

Klaassen hoort sowieso op 10 te spelen. Gravenberch is geen 10 en Kudus is niet eens zichzelf meer. Die moet nog echt fit worden. Klaassen maakt op 10 gewoon 20 goals/assists. Houwe daar.

Martinez verdiend indd een basisplek. Hem dus laten staan en Alvarez eruit halen voor Gravenberch. Middenveld aangevuld met Blind en Klaassen.
Niet dat Alvarez slecht speelt. Integendeel zelfs. Speelt ijzersterk en ik hoop dat hij verlengd, echter vind ik hem niet aantonend beter dan Blind, Gravenberch of Klaassen. Centraal op rechts doet Timber het zeer goed. Die jongen had ik persoonlijk laten staan, maar als Alvarez toch moet spelen dan maar als Rcv.

Ik hoop op het volgende in de Ed:

Tadic-Haller-Antony
Klaassen
Gravenberch-Blind
Nico-Martinez-Timber/Alvarez-Mazraoui
Steek

Europees:
Neres-Tadic-Antony
Klaassen
Gravenberch-Blind
Nico-Martinez-Timber/Alvarez-Mazraoui
Steek

19 februari 2021 om 08:54

Dat lijken me hele logische opstellingen Lee. Alleen vind ik Alvarez juist erg sterk nu op een soort 6. Die stofzuigt op het middenveld, zet snel druk, wint veel duels. Dat ontlast ook je verdediging die dit jaar de zwakkere linie is. Maar eens dat de spelers die jij noemt moeten spelen. Zou het ook zo doen.

19 februari 2021 om 09:01

Gravenberch is geen 10, lijkt me alleen daarom al geen optie.

19 februari 2021 om 09:17

@leidsehood, ik weet niet wat er met onze Mexicaan is gebeurt, maar het is miraculeus. Echt niet normaal hoe sterk Alvarez speelt momenteel. Dit is de speler waar 15 miljoen voor is betaald, en eindelijk laat hij zijn potentieel zien. Ook kredits naar ten Hag die hem op die positie bleef opstellen terwijl het lang niet altijd gelukkig was.

19 februari 2021 om 09:44

Zijn vrouw en kind zijn geloof ik sinds deze winter eindelijk in Nederland, dat zal vast een enorme invloed op hem hebben.

19 februari 2021 om 00:11

Tagliafico was volgens Ten Hag geblesseerd. Blind linksback dan?

19 februari 2021 om 00:13

Taglifico speelde toch gewoon de hele wedstrijd?

19 februari 2021 om 00:15

@speedy met blessure zei Erik. Mogelijk weekend ff rust geven.

19 februari 2021 om 00:53

Ik denk eerlijk gezegd dat Erik doelde op zijn oogblessure. Klonk wel een beetje als slap excuus om Nico in bescherming te nemen na die zwakke bal om eerlijk te zijn. Maar goed, kan inderdaad zeker dat hij rust krijgt tegen Sparta, dat kan sowieso geen kwaad!

19 februari 2021 om 00:17

Op dit moment is het lastig, maar aan het begin van het seizoen vond ik het onbegrijpelijk dat hij met Martinez op de bank en Blind centraal achterin begon. Blind vind ik op het middenveld echt een verademing aangezien hij altijd rugdekking heeft, dus zijn snelheid minder belangrijk is en hij meer aan de bal komt dichter bij de goal van de tegenstander. Op dit moment spelen zowel Alvarez, Gravenberch, Blind als Tagliafico (ondanks zijn fout) gewoon sterk en zijn ze alle 4 in een goede vorm, maar rond oktober was Gravenberch nog wel een stuk minder goed (heeft zich enorm snel ontwikkeld) en waren die andere 3 in een mindere vorm. Voorlopig zou ik het zo laten staan in de Eredivisie, maar afhankelijk van de spits van de tegenstander zou ik gewoon Martinez opstellen. Martinez had malen in zijn broekzak in de beker. Dat kon je van Blind toch een stuk minder zeggen 3 weken daarvoor in de competitie.

19 februari 2021 om 00:46

Ik zou het per wedstrijd bekijken. Tref je bv een lange kopsterke spits dan gaat een duo Timber - Martinez niet werken en moet je weer iets anders verzinnen

19 februari 2021 om 00:52

Dan kan je Perr Schuurs weer opstellen, die kan prima koppen met zijn 1.91. Ajax heeft gewoon een geweldige selectie die de coach keuze mogelijkheden geeft per wedstrijd. Fluit Nijhuis, dan stellen we de zuid Amerikaanse spelers op, die kunnen wel een partijtje knokken. Hebben we Kuipers, dan Blind omdat we lekker kunnen combineren en heeft de tegenstander een boomlange spits waarop ze lange ballen geven, dan zetten we daar Schuurs op. Echt een heerlijke selectie.

19 februari 2021 om 01:08

Ik vind Schuurs ondanks zijn lengte juist geen goede kopper. Die verliest aardig wat kopduels, zelfs van kleinere spelers

19 februari 2021 om 06:53

Martinez is denk ik de beste kopper bij Ajax in de verdediging. Hij mist wat lengte maar is toch goed in de lucht, ook tegen de wat langere spitsen.

19 februari 2021 om 08:06

Cannavaro was ook niet de langste, maar had wel de nodige sprongkracht en timing. Martinez moet wat mij betreft gewoon naast Blind in de verdediging spelen.

19 februari 2021 om 08:34

Liever eventueel een kopduel verliezen dan de hele wedstrijd dat geschutter van schutters waardoor niemand eigenlijk op het middenveld kan voetballen omdat ieder foutje gelijk billenknijpen is. Wat mij betreft is die echt helemaal klaar

19 februari 2021 om 12:33

Wat Schuurs betreft ben ik het zeker met je eens maar ik zou in de zomer nog wel een lange verdediger halen die wel kan koppen als ik Ajax was. Puur voor de wedstrijden in bv de CL als je weet dat je types als Llorente, Ronaldo of Van Dijk kan treffen. Dan kan je geen centrum met twee verdedigers van 1.78 meter hebben staan

Hij was echt enorm goed vandaag en naast zijn lengte, is er eigenlijk totaal geen argument om hem niet op te stellen. Een centrum Timber-Martinez is ietwat kort, maar vandaag leverde dat geen problemen op. De felheid van Martinez hielp Ajax echt enorm in het zadel. Ik ben blij dat Schuurs verleden tijd is, maar wel vraag ik me af wat achterin het beste koppel is.

19 februari 2021 om 00:17

Schuurs moet je nog niet afschrijven, die komt er wel. Daarnaast maken onze Zuid Amerikaanse jongens toch wel het verschil de laatste tijd. Alvarez - Martinez - Tagliafico, aangevuld met winnaars als Tadic en Klaassen. Lekker man. Edit: Beste koppel imo Alvarez - Martinez met Blind er kort tussen/voor.

19 februari 2021 om 00:39

Vleugels worden trouwens zo goed verdedigd, dat er bijna bruikbare voorzetten gegeven worden. Over de lengte maak ik me oprecht geen zorgen.

Toch wel een lekkere luxe bij Ajax nu met Alvarez en Martinez wie het echt geweldig doen. Ik denk zelf dat TenHag Alvarez zal gaan wisselen voor Gravenbergh en Blind gewoon op het middenveld laat staan. Martinez is verdedigend echt te goed om eruit te halen. Zou Alvarez evt wel over willen nemen bij PSV, krijgen jullie Rosario

19 februari 2021 om 00:16

@agueroooo doe maar Ihattaren voor Alvarez.
Jullie vaak zieke wisselspeler voor onze Mexicaanse international en basisspeler. Eerlijke deal.

19 februari 2021 om 08:46

Ik heb op dit moment liever Alvarez dan ihattaren. Die mogen ze lekker houden.

Martinez speelde fantastisch. Heerlijk om zo'n speler achter de hand te hebben. Ten Hag gaf aan dat Nico een blessure had. Dus misschien krijgt Martinez aankomende zondag wel weer een basisplaats.

Ajax heeft gewoon een probleem, een luxe probleem wel te verstaan. Er zijn eigenlijk te veel spelers die een basisplek zouden moeten krijgen, dan dat er plekken zijn. Je hebt Mazz, Timber, Nico, Blind, Martinez, Alvarez, Gravenberch, Klaassen, Tadic, Haller en Antony die allemaal een basisplek verdienen. Dat zijn er al 11 voor 10 plekken. Dan heb je nog Kudus en Neres die terug komen van blessures en ook aanspraak maken op een basisplek. Verder klopt Rensch heel hard op de deur voor een plek. En heb je ook nog altijd Schuurs, Idrissi, Traore, Quincy en eventueel Brobbey. Dat zijn gewoon heel veel spelers die minuten verdienen / nodig hebben. Wat een ongekende luxe.

19 februari 2021 om 00:14

Gelukkig strijd Ajax nog op drie fronten dus krijgen de meeste alsnog genoeg speeltijd.

19 februari 2021 om 00:25

Ja dat komt wel goed. Tagliafico zal in de EL nog wel een paar schorsingen pakken. Tagliafico is ook geschorst voor de halve finale van de beker trouwens. Nu was Gravenberch 2 keer geschorst (Lille en psv). Blind zal vast ook nog wel een schorsing pakken (kreeg vandaag ook dom geel). Daarnaast kan dit zomaar een mooie EL knock-out fase worden. We zijn in ieder geval goed begonnen met een 1-2 bij de Franse koploper en in de competitie staan we er zelf ook riant voor. Dan kan je prima Blind een keer ergens rust geven. Om Martinez veel aan het spelen te houden is er wel een kwartfinale nodig, maar zolang we op drie fronten mee doen gaat hij genoeg spelen de komende weken.

19 februari 2021 om 09:24

Ajax heeft inderdaad een ''luxeprobleem'' . Maar zolang we op drie fronten mee doen is dit juist nodig. Ik vind het heerlijk om te bedenken dat we dit jaar waarschijnlijk onze sterkhouders zullen behouden en wellicht alleen afscheid gaan nemen van Neres, Tagliafico, Promes en overbodig breedte materiaal. Wellicht dat Nous ook nog vertrekt, maar heb goede hoop dat hij zijn contract nog een keer verlengd.

Voor nu moeten we vooral genieten van al het kwaliteit dat er rondloopt en het zogenaamde ''luxeprobleem''.

Bedenk dat Kudus ook gewoon een van de betere zo niet de beste was voor zijn blessure. Wat een luxe... Keerzijde! Het wordt echt steeds pittiger voor eigen jeugd op bepaalde posities om aan te haken.

19 februari 2021 om 00:18

@thigvz hoezo? Gravenberch is basisspeler. Timber nu ook. Rensch en Brobbey krijgen meer minuten. Dan hebben we niet over bijv Mazzroui, Dest, Donny etc die eerder kansen kregen

19 februari 2021 om 08:58

Een hele sterke en grote, maar altijd geblesseerde baby die minderjarige meisjes aanrandt. Top!

19 februari 2021 om 11:28

Huh, wat? Wellicht heb ik wat gemist maar waar heb je het precies over?

Deze jongens die er vandaag in stonden verdienen allaal wel een basisplaats. Op Neres uitgezonderd want in dr competitie zal Haller daar natuurlijk spelen. Neres Antony lekker switchen misschien met Tadic soms. Nu Nous geblesseerd is en vaker is zou ik het geek idee vinden om als volgt te spelen.
Maarten-Timber,Alvares,Martinez,Nico-Gravenberch,Blind, Klaasen-Antony,Haller,Tadic.
Als Nous weer fit is laat hem maar vechten met Timber of Nico heeft niet ze beste seizoen. Al speelt die laatate weken wel weer beter. Kudus lekker rustig brengen en laten concureren met Klaasen maar die speelt ook goed. Luxe probleem

19 februari 2021 om 01:41

Antony op links is iets wat je nooit maar dan ook nooit meer zou moeten willen zien. Dramatisch speelt hij als hij daar moet staan

Dat is gewoon het lastige bij Ajax. Dat is een luxeprobleem. Ajax heeft nou eenmaal meer dan 11 basiswaardige spelers. Tuurlijk is een 1 beter dan de andere en heeft de ene betere vorm dan de andere. Alvarez vind ik ook niet dat je hem eruit kan halen want diw vind ik erg belangrijk voor de balans ook juist tegen de wat kleinere ploegen in de eredivisie waar hij veel counters er toch weet uit te halen. Blind is natuurlijk te goed om er naast te zetten en Gravenberch is je volgende groeibriljantje die laat je ook niet snel banken denk ik. Al met al erg lastig. Ben het wel mee eens dat Martinez het ook zeker verdiens, maarja voor wie?

Martinez blinkt eigenlijk altijd uit wanneer hij speelt. Zo fel en hard met ook nog eens rust aan de bal. Doet mij een beetje denken aan de Mascherano die bij Barca achterin speelde. Ajax krijgt in ieder geval te maken met een enorm luxe probleem. In de eredivisie denk ik dat je gewoon met Blind op het middenveld kan blijven spelen zonder Alvarez, waardoor Martinez achterin kan blijven spelen. Europees is het een beetje afhankelijk van de matchup. Tegen snelle bewegelijke spitsen zoals die van Lille zou ik altijd met het centrum Timber - Martinez spelen.

Het is een luxe probleem en dat is natuurlijk erg lekker. Ik zou persoonlijk misschien wel gaan voor de optie om Alvarez eruit te halen waardoor Blind op het middenveld kan blijven als Ryan terug is + Martinez CV. Ook daarbij is het heel lullig voor Alvarez, omdat die ook gewoon erg goed speelt. Komt bij dat een fitte Kudus in vorm daar mogelijk ook weer een stokje voor zal gaan steken. Ik geef het Ten Hag te doen om de spelers tevreden te houden, want hij zal toch spelers moeten teleurstellen die eigenlijk een plek in het team zouden verdienen. Maar nogmaals, dat is een absoluut luxe probleem en zal de selectie hopelijk ook erg scherp houden.

Ajax is nog actief op drie fronten. Zondag tegen Sparta moet je eventueel jongens wat rust geven. Ten Hag heeft gewoon nu een luxe probleem, maar als Ajax ver wil komen in de EL moet je echt een brede selectie hebben.

Ten hag gaat dat gewoon doen omdat Gravenberch en blind bij hem gewoon nr 1 blijven ook al zouden ze een flinke dip hebben.

Het probleem is dat Ten Hag zo eigenwijs is dat hij dat juist wel zou doen

ETH logica: Je moet eens weten wat Ten Hag allemaal kan...

Ik weet dat 433 heilig is bij Ajax, maar het draait vooral erom dat het spel attractief is toch? Is het gezien de huidige ontwikkelingen geen optie om 3-4-3 te gaan spelen dan? Ik zou eerlijk gezegd Mazraoui dan momenteel opofferen in het systeem. Die is de laatste tijd toch niet helemaal fit. Alleen zou ik op het middenveld niet op éã©n lijn spelen, maar meer in een ruit. Ik twijfelde achterin rechts wel tussen Alvarez en Timber, maar Timber komt er nog wel! Je moet Alvarez nu juist belonen na zijn mindere periode. Blind zou ik dan meer als verdedigende middenvelder voor die laatste linie opstellen. Klaassen als meest offensieve middenvelder kort achter Haller. Gravenberch en Kudus als de halfspelers.

Stekelenburg
Alvarez
Martinez
Tagliafico
Klaassen
Gravenberch
Blind
Kudus
Antony
Haller
Tadic
19 februari 2021 om 09:54

In principe speel je in de huidige "4-2-3-1" al heel vaak een soort 3-4-3 doordat de backs vaak best wel hoog staan en een van de controlerende middenvelders inzakt tussen de centrale verdedigers.

Je zag gisteren ook heel vaak dat Rensch of Nico heel hoog stonden en dat Alvarez of Blind dan terugzakten. Ten Hag liet voor de wedstrijd ook doorschemeren dat Ajax dat wilden doen omdat Lille met 2 spitsen speelden en je dan achterin 3 tegen 2 kan spelen. Dus met de huidige heb je dat eigenlijk al en tegelijkertijd heb je meer flexibiliteit om te wisselen van formatie in de wedstrijd dan als je op papier meteen aantreed met een 3-4-3 een back daarvoor opoffert.

Wat was hij sterk aan de bal, speelde als verdediger Yazici helemaal suf. Zoveel zelfvertrouwen, heerlijk. Mag inderdaad vaker in de basis staan.

Kom op, wees blij met die keuzemogelijkheden. Stuk beter dan Labyad en Promes op 10. Martinez en Timber achterin, Blind, Gravenberch en Klaassen op t middenveld. Als er dan 1 wegvalt gooi je Alvarez erin.

Erik ten Hag heeft echt een heel groot luxeprobleem met zoveel prima spelers! Daarom zou ik het zeer waarderen als hij de kans aangrijpt om te rouleren want dat doet hij niet of nauwelijks terwijl er heel veel wedstrijden nog zijn die gespeeld moeten worden. Geef blind een keer rust en laat martinez spelen.
Klaassen een wedstrijd rust en je hebt Kudus die een enorm potentieel heeft op die positie. Timber en Schuurs kunnen rouleren. Geef gewoon tegen de mindere goden in de competitie wat andere spelers speeltijd en je houdt je selectie gemotiveerd en scherp! Want daar ontbreekt het nog wel eens aan.. de jongens die altijd spelen nemen dan genoegen met een kleine overwinning omdat ze weten dat ze Europees weer moeten. Dus MEER ROULEREN ERIK!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren