Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Moet Ajax een nieuwe poging wagen voor zomers target? ‘Ik wil nu naar Europa’

Laatste update:

Thiago Almada wil deze winter vertrekken bij Atlanta United, zo laat de 22-jarige middenvelder weten in gesprek met de Argentijnse tak van ESPN. De viervoudig international van la Albiceleste ligt in de Major League Soccer nog tot december 2025 vast, maar is niet van plan dat dienstverband uit te zitten. Afgelopen zomer werd Almada nog in verband gebracht met Ajax.

Maurice Steijn sprak zich eind augustus nog uit over Almada tijdens een persconferentie van Ajax. “Die hebben we ook aan het werk gezien. Dat is een geweldige speler”, aldus de inmiddels ontslagen Hagenees. Transfermarkt taxeert de marktwaarde van Almada momenteel op 27 miljoen euro.

Waar Almada afgelopen zomer gewoon bij Atlanta bleef, heeft hij deze winter een duidelijk doel voor ogen. “Ik wil nu naar Europa! Ja, in de volgende transferwindow.” De wereldkampioen plaatst wel een kanttekening die het voor Ajax lastiger maakt. “Als ik zou moeten kiezen, zou ik gaan voor de Premier League of LaLiga. Maar ik sta open voor elke topcompetitie.”

Almada speelde ondanks zijn leeftijd al behoorlijk wat wedstrijden in clubverband. Zijn carrière begon bij Vélez Sarsfield, waar hij in 100 wedstrijden goed was voor 24 doelpunten en 10 assists. Atlanta telde in februari 2022 zo’n 15 miljoen euro neer om Almada naar de MLS te halen. In de Verenigde Staten werd de rechtspoot onlangs verkozen tot de beste jonge speler van het jaar.

In totaal speelde Almada tot dusver 66 officiële duels voor Atlanta, waarin hij goed was voor 20 doelpunten en 23 assists. Onder meer VfB Stuttgart, de huidige nummer drie van de Bundesliga, zou de Argentijn hoog op het lijstje hebben staan. Of Ajax nog interesse heeft in Almada is onbekend.

Argentijnen bij Ajax
Almada kan bij een transfer naar Amsterdam de elfde Argentijnse Ajacied worden. Onder meer Iván Gabrich, Mariano Juan, Mauro Rosales, Darío Cvitanich, Nicolás Tagliafico, Lisandro Magallán, Lisandro Martínez en Lucas Ocampos. Daarbij kan worden gesproken over afwisselend succes.

In de huidige selectie van Ajax beschikt trainer John van 't Schip over twee Argentijnen met Gastón Ávila en Gerónimo Rulli. In beide gevallen is een vertrek komende winter niet uitgesloten. Ávila, die afgelopen zomer voor 12,5 miljoen euro overkwam van Royal Antwerp, kwam al sinds 29 oktober niet meer in actie in de hoofdmacht van Ajax. Rulli is, mede door zijn blessure, zijn basisplaats in Amsterdam kwijtgeraakt. De Argentijn is een van de grootverdieners in de selectie van Ajax, waardoor een winterse uittocht goed mogelijk is.

Moet Ajax proberen Thiago Almada te strikken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Meteen halen, ook als ie 20-25 miljoen kost.

5 december 2023 om 09:44

Volgens Transfermakt is die jongen al 27 miljoen waard. Tel daar nog een status als grootste talent van de competitie, en het feit dat het een Argentijns international is bij op. En Atalanta gaat echt wel voor meer dan 5-10 miljoen winst op die 15 die voor hem betaalt is.

Lijkt mij ook dat hij daarom afgelopen zomer niet gehaald is. Niet omdat Mislintat hem niet goed genoeg vond. Maar omdat hij toch minimaal een miljoen of 35-40 moet gaan kosten..

Die kans is nu wel verkeken. Afgelopen zomer was hij al op het randje van onhaalbaar; met de huidige status van Ajax -i.c.m. zijn geschatte transferwaarde en zijn voorkeur voor PL of La Liga- kun je zijn komst uiteraard wel op je buik schrijven. Erg goede speler, kan ook wel mikken op een stapje hoger dan het huidige Ajax, zo eerlijk moeten we ook zijn. Bovendien is is dit niet de positie die de meeste prioriteit heeft bij Ajax mijns inziens, het budget wat beschikbaar is kan beter aangesproken worden om echte probleemposities te versterken eerst.

5 december 2023 om 09:06

Eens met wat je zegt. Dit caliber spelers komt nu echt niet naar Ajax toe, daar zijn we gewoon veel te slecht voor. Brighton zou wellicht kunnen al weet ik niet of die in de speelstijl past. En anders zal Chelsea vast interesse hebben.

5 december 2023 om 14:25

Chelsea zal zeker interesse hebben, ongeacht of ze hem nodig hebben. Die kopen zo'n beetje de hele FM database van -23 jaar oud haha. Maar het is wel echt een fijne speler, jammer dat hij inmiddels niet meer haalbaar is voor de eredivisie. Het is jammer dat Sevilla in zwaar weer zit, dat vind ik echt een perfecte club voor hem. Ik zag overigens net pas wat voor bizarre statistieken hij dit jaar gehaald heeft met 31 wedstrijden, 11 goals en 16 assists.

Alsof halen een optie is op dit moment.
Ajax moet beseffen dat hun status op dit moment niet best is.
Seizoen is verloren.
Dat weten spelers ook en zullen niet makkelijk nu instappen.

5 december 2023 om 09:46

Dat beseffen ze ook wel bij Ajax hoor. Waarom denk jij dat ze zich dat niet beseffen dan? Ajax blijft gewoon een grote club dus genoeg redenen te bedenken waarom spelers nog wel voor Ajax willen spelen. Ook toen Ajax in betere vorm was haalden Feyenoord en Psv prima spelers, waarom zouden die spelers toen wel naar Psv en Feyenoord gaan?

5 december 2023 om 14:05

Nou nou, het zal heel moeilijk worden, maar als morgen Ajax de punten behoudt en AZ verliest kom je op 9 punten van de 3de plek staan. Dat is nog steeds een hele opgaven, maar ik zie daar nog best wel wat perspectief.

5 december 2023 om 17:13

Voordeel voor Ajax is en blijft hun naam met veel aantrekkingskracht internationaal gezien. Ik sta er niet raar van op te kijken als zulke spelers (zelfs in de huidige status van Ajax) nog steeds naar Ajax willen komen

Echt een geweldige speler maar de kans voor Ajax/feyenoord om hem nu te halen is toch echt totaal onhaalbaar. Dat was enigsinds deze zomer al. Maar met de huidige status van nu en zijn duidelijke uitspraken zal het een no go gaan worden. Verwacht ook wel eerljk gezegd dat die nu wel rond de 30 miljoen moet gaan kosten.

Zou je hem nu wel willen halen met de ontwikkeling van Hlynsson

Kans op cl volgend jaar is erg klein. Dus financieel erg onverantwoord. Zie hem uiteraard graag komen maar is niet verstandig denk ik.

Ruilen voor Bergwijn, misschien dat men in de VS daar nog intrapt. Ajax moet snel van hem af.

5 december 2023 om 14:41

Dan wel vooral vanwege het kostenplaatje. Bergwijn is wel goed voor een Nederlandse topclub en haalt ook wel een aardig rendement, maar zijn kostenplaatje maakt het vooral een soort van miskoop.

Bergwijn naar de zandbak toe sturen. Volgens mij boden die iets van 30 Miljoen.
Kan je meteen deze man inclusief salaris mee halen.
Spaar je bergwijn ze salaris meteen uit.

Bij Avila is een winters vertrek uitgesloten hoor, of hij moet naar een Amerikaans land (Amerika zelf, Brazilie, Argentinie etc.). Zo niet, dan kan hij geen officiele wedstrijden meer spelen voor een andere club omdat hij in 1 seizoen al voor 2 clubs heeft gespeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren