Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman kan na zege Barcelona in leunstoel naar Atlético - Real kijken

Laatste update:

Barcelona heeft zaterdag de achtste uitoverwinning op rij in LaLiga geboekt. Het team van trainer Ronald Koeman hield dankzij treffers van Jordi Alba en Ilaix Moriba drie punten aan het uitduel met Osasun: 0-2. Een belangrijke zege, daar zondag de stadsderby tussen Atlético Madrid en Real Madrid op het programma staat. De Catalanen hebben slechts twee punten minder dan Atlético, dat wel twee duels minder heeft gespeeld, en drie punten meer dan Real Madrid. Barcelona kan zich nu gaan focussen op het weerzien met Paris Saint-Germain in de achtste finales van de Champions League, woensdag in het Parc des Princes.

Osasuna speelde een goede eerste helft en had ook uitzicht op een doelpunt, maar het team van Jagoba Arrasate stond tegenover een geïnspireerde Marc-André ter Stegen. De doelman keerde met een tegendraadse redding met de hand een uitstekend schot van Kike Barja en na ruim een half uur spelen mocht Barcelona de doelman opnieuw dankbaar zijn. Na een voorzet van Jon Moncayola controleerde Rubén García de bal op heerlijke wijze, maar in een één-tegen-één-situatie met Ter Stegen kwam de doelman als winnaar uit de strijd.

Barcelona was enkele minuten eerder op voorsprong gekomen dankzij een heerlijk doelpunt van Alba na de pas eerste gerichte poging op doel. De pass van Lionel Messi vanuit het midden richting de meegekomen back op links was perfect en Alba schoot het leer van dichtbij hoog in het doel van Sergio Herrera: 0-1. Tot meer was Barcelona in de eerste 45 minuten niet in staat. Het team van Koeman had 68 procent balbezit in de eerste helft, maar het vinden van openingen was bijzonder lastig.

Na rust koos Koeman ervoor om Samuel Umtiti, die geel op zak had, te vervangen door Ousmane Dembélé en het 5-3-2-systeem in te ruilen voor een 4-3-3-systeem. Osasuna had na rust zichtbaar meer moeite om het strafschopgebied van Barcelona te bereiken, terwijl het team van Koeman intenser oogde en alles eraan deed om het duel in het slot te gooien. Een schot van Messi werd tijdig gekeerd en Arindane kon pogingen van Dembélé en Frenkie de Jong van richting veranderen. Na 67 minuten opteerde Koeman voor nog twee wijzingen: Martin Braithwaite en Moriba in de plaats van Antoine Griezmann en Sergio Busquets.

Enkele minuten later kwam Barcelona goed weg: na een goede voorzet van Rubén García kopte Jonathan Calleri de bal op doel en ging deze maar millimeters naast. Barcelona bleef echter aandringen en na mogelijkheden voor Messi en Pedri verscheen uiteindelijk na 83 minuten de 0-2 op het scorebord. Messi legde de bal vlak voor het strafschopgebied perfect klaar voor Moriba, die eerst zijn tegenstander uitkapte en vervolgens de bal heerlijk in de linkerhoek achter Herrera joeg. Alleen Ansu Fati (16 jaar, 304 dagen), Bojan Krkic (17 jaar, 53 dagen), Messi (17 jaar, 311 dagen) en Pedri (17 jaar, 348 dagen) waren er eerder bij dan Moriba (18 jaar, 46 dagen) met hun eerste competitietreffer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Siiiiii geweldige overwinning en natuurlijk waren super belangrijke punten om zo de druk op te voeren op atletico. Geen geweldige messi maar dat hoeft ook niet als je ziet dat hij zelfs op zo een Slechte dag 2 belangrijke assists levert , ongekend! Moriba zo jong zo sterk fysiek staat bekend dat hij een harde schot heeft maar dit gaat zijn vertrouwen weer verder omhoog krikken. Ik vind het geweldig hoe die grote spelers met die jonkies omgaan echt gruwelijk. Laten we niet vergeten dat Ter Stegen ons weer red op zo een belangrijke moment want bij een 1-1 zou het heel lastig worden, omdat je ziet dat Barcelona vermoeid was en dat is super normaal als je zoveel wedstrijden speelt en nog eens wedstrijden waarin je 120 min alles moet geven. Ik moet weer credits geven aan Koeman en natuurlijk het teamprestatie. 8 uit overwinningen op rij is gewoon petje af. Men kan misschien roepen ja tegen wie, je moet het maar doen. Vamos!!

6 maart 2021 om 22:55

Ter Stegen echt een top keeper redt barca zo vaak. Inderdaad mooi dat moriba ff scoort, leek erop dat hij zelf het ook niet kon geloven. Denk dat hij een sterke speler met frenkie en pedri meer voetballende spelers, de toekomst van Barca is op het middenveld

6 maart 2021 om 23:04

Juist je zegt het goed de toekomst. Mensen moeten hem de tijd geven en niet teveel gaan verwachten, want kritiek zal heel snel volgen.

7 maart 2021 om 02:37

Wat vindt je van Dest? Wel vreemd dat er niemand over heeft. Zo goed speelt hij niet. Lees mijn comment helemaal onderin wat ik over Dest vind.

Matige wedstrijd. Het oogde vandaag wat vermoeid, wat logisch is na een verlenging. Wel een goede overwinning. Osasuna was beter dan ik van ze verwachtte en de winst was echt niet vanzelfsprekend. Dan toch de nul houden en er zelf gewoon twee maken. Prima. Twee fijne doelpunten ook. Jordi Alba is heerlijk in vorm de laatste tijd. Ook leuk voor Ilaix dat hij zijn doelpunt mee pikt. Belangrijke punten met het oog op de directe strijd tussen de concurrenten!

Man wat verdiend Koeman een groot compliment. Zoveel chaos rond de club maar een selectie zo rustig en goed gemanaget houden. En nog belangrijker, het doorbreken van jongens als Pedri, Araujo, Mingueza en Moriba. Stuk voor stuk jongens die het ruggengraat van Barca kunnen worden. Daarnaast nog een heropstanding van Dembele. De club is duidelijk niet in beste doen maar alsnog valt er positiviteit te zien. Ik ben geen Barca fan maar wel liefhebber van mooi voetbal en het is gewoon nog steeds leuk om naar Barca te kijken. Ik hoop niet dat een nieuwe voorzitter het in zijn hoofd haalt om opeens aan te komen kakken met een Xavi of Arteta.

6 maart 2021 om 22:58

Doet mij denken aan Frank de Boer toen hij het stokje overnam van Jol. De bestuurlijke pleuris brak uit toen Cruyff met de bezem door Ajax ging maar Frank ging onvestoord door en werd kampioen.

6 maart 2021 om 23:10

Het mooiste vind ik tot zover hoe hij deze team vol met veteranen zo goed met de nieuwkomers laat omgaan. De sfeer is gewoon duidelijk zichtbaar en dat was voorheen niet zo aanwezig vond ik. Toen was het vooral 2-3 spelers die vaak met elkaar leken om te gaan, maar nu is het iedereen samen en ze lijken elkaar ook alles te gunnen. Spelers als Griezmann, Trincao, Braithwaite en Moriba voelen zich steeds beter in het team. Enkel Dest lijkt beetje ongelukkig nog, maar hij is ook nog jong en kan groeien. Had prima beginfase, maar momenteel niet echt Barcelona materiaal.

6 maart 2021 om 23:12

ik vind het als Barcelona fan ook extra leuk om de club in slechtere tijden te volgen. natuurlijk genoot ik van al het succes, de kampioenschappen, alle mooie champions league wedstrijden zonder afgeslacht te worden . maar nu ben ik als fan oprecht blij als ze een finale van de beker halen, en geniet ik van jeugdspelers die de kans krijgen. je wordt dan misschien geen kampioen maar ik haal er ook plezier uit om een Moriba te zien groeien en spelers als Mingueza, Pedri en Araujo steeds belangrijker te zien worden voor de club. vroeger ging je voor een wedstrijd zitten en dacht je dit wordt een nulletje of 5 voor Barcelona. Nu is het veel spannender om de wedstrijden te volgen omdat ze (nog) niet goed genoeg te zijn en constant te spelen in Laliga.

7 maart 2021 om 03:52

Vind dit soort reacties wel mooi. Als er 2 weken op rij verloren wordt is Koeman volgens velen weer een absolute prutser en totaal niet geschikt voor Barca. Nu wordt Koeman weer veelal geprezen. En dan na te gaan dat dit 2 weken na de absolute deceptie was tegen PSG waarin veel fans hem liever kwijt dan rijk waren. Ik gun het hem van harte en geef hem prima kans voor het kampioenschap, maar vind het wel weer grappig om te zien hoe opportunistisch de gemiddelde voetbalfan weer kan zijn. Vind die Oscar Mingueza trouwens absoluut geen Barca materiaal, aan de bal echt veel te matig en chaotisch.

Heb me zelf al ingeschreven voor de Ilaix fan club. Ook Ansu maakte zijn eerste voor Barça vorig jaar in Pamplona. Ilaix schoot die bal er mooi in. Hij is Pjanic en Puig al voorbijgestreefd in de pikorde. Al lijkt mij dat bij de eerste niet zo moeilijk. Barça leid eindelijk eens een moderne middenvelder op. Niet je typische technisch verfijnde Spaanse middenvelder. Maar eentje met loopvermogen, fysieke kwaliteiten en een mooie trap zoals vandaag te zien was. Ik ben fan!

6 maart 2021 om 23:05

Hij heeft in de jeugd ook al laten zien dat hij een goed schot heeft. Doelpunten vanaf het middenveld zijn meer dan welkom.

6 maart 2021 om 23:40

Wat is er eigenlijk gebeurd met de hype rond Puig?

6 maart 2021 om 23:46

Er was geen hype dit seizoen. Mensen wilden hem gewoon meer zien spelen. En dat gebeurt toch wel de laatste tijd.

6 maart 2021 om 23:58

Puig hype was er zeker wel.

7 maart 2021 om 00:01

'dit seizoen', vorig jaar was die er inderdaad maar zijn prestaties rechtvaardigden dat wel.

7 maart 2021 om 00:06

Dit seizoen was 'ie er ook. Echter verplaatst zo'n hype snel weer. Als ik morgen in een Barcelona artikel verkondig hoe geweldig ik deze Ilaix Moriba vind en 'm een supertalent noem, schieten het aantal duimpjes door het dak. Zo was dat nog geen maand terug bij Puig. Zo gaat dat nou eenmaal in dit soort topics. Schrijf wat de fans willen horen en de duimpjes schieten de lucht in. Doe het tegenovergestelde en je krijgt allemaal verwijten om je oren geslingerd en als je ze dan een halfjaar later terugpakt op hun woorden, beweren ze dat ze het nooit gezegd hebben. Blader de artikelen deze zomer maar eens door.

7 maart 2021 om 00:09

Duimpjes zeggen dan ook echt niks naar mijn idee. De mensen die toen iets te zeggen hadden willen nu vooral hun gelijk halen door het allemaal te overdrijven en uit zijn context te trekken heb ik het gevoel.

7 maart 2021 om 00:27

Zo kun je alles wel afdoen als overdrijvingen of onderwerpen uit hun context halen. Ik kan enkel voor mezelf spreken, maar ik hoef echt niemand te overtuigen. Ik reageer enkel om m'n mening te geven en die luidt zoals ik het hier opschrijf.

Hard bevochten overwinning hoor. Spel was niet super denderend maar de punten blijven even heerlijk. Ik hoop dat de blessure van alba niet ernstig is. Hij blijft toch zo belangrijk op die linkerflank. Ik ben eigenlijk bijna van mening dat barca met een B-team het veld op moet gaan tegen Psg. Zodat ze volgende la liga wat verser ervoor staan.

6 maart 2021 om 23:28

Mwua de eerstvolgende wedstrijd is Huesca thuis 5 dagen na PSG. En daarna weer een heel weekje rust.
Ik zou het gewoon proberen de eerste helft tegen PSG en als het helemaal niet meer kan beginnen met wisselen.

Zakelijke overwinning met twee prachtige goals! Wat een poeier van Alba en heerlijke kap en uithaal van Moriba. Je ziet aan alles dat Moriba een jongen is die down to earth is, zo dankbaar voor alles kan daar echt van genieten. Toekomst van Barcelona met Pedri, Moriba en Frenkie ziet er goed uit op het middenveld en heb ook nog wel vertrouwen in Puig. Nu morgen lekker voor de buis de derby van Madrid kijken. Vraagje voor de kijkers, op wie zetten jullie je geld?

6 maart 2021 om 22:58

Ik denk dat het voor barca gunstig is als het een gelijkspel wordt, dus ik zet mijn geld op een gelijkspel :P.

6 maart 2021 om 22:57

Dat gaat snel, gisteren vond je Ilaix nog gigantisch overrated en begreep je niet waarom Puig niet speelt? Ilaix is in potentie een gigantisch complete middenvelder. Werd na vanavond wel duidelijk. 😁

6 maart 2021 om 23:42

@el_guaje7 - En een paar maanden geleden stond je (en andere supporters) in elk Barcelona topic te verkondigen dat Puig moest spelen en dat Barcelona 'm aan het verknallen was. Zo zie je maar hoe zo'n hype werkt...

6 maart 2021 om 23:47

Inderdaad dat klopt, maar Puig verdiende ook gewoon een kans. Pjanic stond toen destijds hoger in de pikorde dan Puig. Wat voor vele Barcelona fans onbegrijpelijk was. Heeft niets met een hype te maken.

6 maart 2021 om 23:58

Hoezo heeft dat niets met een hype te maken? Daar waar eerst de selectieve verontwaardiging was (en echt lang niet alleen over z'n gebrek aan kansen), bedenkt men nu juist argumenten waarom hij niet speelt. Het kan verkeren in nog geen 2 maanden tijd.

6 maart 2021 om 23:59

Jawel. Heeft wel met hyp te maken. Verwachtingen van Puig waren zodanig hoog. Trincao doet het ook goed en krijgt ongeveer dezelfde minuten als Puig. Maar geen haan die er naar kraait wanneer hij niet speelt.

7 maart 2021 om 00:05

Puig in La Liga dit seizoen: 184 speelminuten (voor speeldag 20 waren het er de volle 21). Trincao in La Liga: 520 minuten (voor speeldag 20 304 speelminuten).

~origami: "trincao krijgt ongeveer evenveel speelminuten als Puig".

7 maart 2021 om 00:09

En schijnbaar zijn 184 minuten verdeeld over 8 wedstrijden nu ineens genoeg speeltijd voor Puig. Kom op, je snapt de hypocrisie toch wel?

7 maart 2021 om 00:16

De laatste 6 wedstrijden 2 basisplaatsen en 2 invalbeurten, dan krijg je toch de kans neem ik aan?

7 maart 2021 om 00:23

Laten we het dan ook gelijk zeggen zoals het is: In de eerste wedstrijd 57 minuten, daarna 90 minuten, daarna 10 minuten, daarna 2 wedstrijden helemaal geen speeltijd en vandaag mocht hij 3 minuutjes meedoen. Dat zijn niet de kansen waar men eerder om vroeg. In de laatste 3 wedstrijden zelfs maar 3 minuten. Het is gewoon hypocrisie van de bovenste plank. Eerst begon men met Alena, toen schoof het door naar Puig en nu naar deze Moriba. Los van hun kwaliteiten, maar je ziet toch wel een patroon?

7 maart 2021 om 00:30

Ik zie vooral dat je de context uit het oog verloren bent. Vorig seizoen had hij een goed einde van het seizoen. Dit seizoen begon Barcelona afschuwelijk (slechtste start in bijna 30 jaar dacht ik) met een middenveld dat totaal niet draaide en waar Pjanic en Busquets week na week belabberd op speelden. En in die periode kreeg Puig geen enkele kans van Koeman. Hij moest zelfs weg nog voordat hij ook maar enige kans had. Nu als het vierkant draait dan kun je proberen iets te veranderen en daarom was er de schreeuw om speeltijd voor Puig. Het merendeel van de mensen zei niet dat hij alles ging oplossen. Het merendeel van de mensen wilde hem gewoon een kans zien krijgen. Nu ondertussen draait het middenveld Busquets-Frenki-Pedri gewoon goed en zijn de prestaties een stuk beter, logisch dus dat er dan minder vraag is naar verandering. En van iemand die 21 speelminuten had op 20 speeldagen naar meer dan 200 op slechts 6 speeldagen, kan je echt wel zeggen dat hij meer zijn kans krijgt.

7 maart 2021 om 00:33

Lierse, je hebt in deze gelijk. Minuten liggen minder dicht bij elkaar dan ik in eerste instantie dacht.

Maar verandert niets aan het feit dat er wel zeker een Puig hype was.

6 maart 2021 om 22:58

Hij krijgt zo langzamerhand meer minuten. Jaar verhuren en dan knallen bij Barca!

6 maart 2021 om 22:59

Koeman durft het niet aan met hem. Voornamelijk om het verdedigende aspect.

6 maart 2021 om 23:03

Puig is goed voor de breedte meer niey. Pedri is 3 keer beter.

6 maart 2021 om 23:03

hmm.. ben bang dat je gelijk hebt. zou het erg zonde vinden. Misschien als basisspeler niet goed genoeg maar als je Pedri rust geeft zie ik graag Puig voor hem spelen.

6 maart 2021 om 23:07

tja, toen Koeman hem niet opstelde was iedereen in rep en roer want Puig was zowat de nieuwe Maradona maar als ik hem zie spelen vind ik het allemaal wel meevallen

6 maart 2021 om 23:13

Japie jij bent hier echt de grootste clown die ik ooit op vz heb mee gemaakt. Ik lees het hele seizoen werkelijk elke barca topic en volg elke live topic en het enige wat barcafans riepen is dat Puig groot talent is en dat hij meer speelminuten verdient. Niemand noemt hem de verlosser of Maradona. Elke keer maak jij dat er van en doe je alsof dat de publieke opinie is hier. Kap daar is mee! Je bent constant maar dingen aan het invullen voor mensen zodat het goed in jouw straatje past.

6 maart 2021 om 23:14

hoe kom je daar bij Japie? Barcelona fans wilden meer speeltijd voor Puig, dus invalbeurten van een half uurtje en wedstrijden tegen de mindere goden als basisspeler. niemand heeft ooit maar gezegd dat Puig tegen grote clubs het verschil gaat maken. dat schud je hier maar ff uit je mouw.

6 maart 2021 om 23:15

oeps... je was me voor

6 maart 2021 om 23:26

Jawel Barçalover, hier moet ik Japie gelijk in geven. Het liep niet en in die tijd heb ik regelmatig discussies gehad rond Barça wedstrijden. Ik gaf aan dat Koeman nog aan het puzzelen was en dat hij gewoon de tijd moest krijgen en dan kreeg je iedereen over je heen dat je die tijd niet krijgt bij Barça want het is geen VVV en Koeman zelf zo stom was om " de beste middenvelder, geweldenaar Puig" niet op te stellen.

6 maart 2021 om 23:30

Klopt. Kan mij ook herinneren dat Puig de beste middenvelder werd genoemd. Maargoed is wel makkelijk praten achteraf want niemand zag Pedri aankomen.

6 maart 2021 om 23:39

Er werd gezegd dat Puig de best presterende middenvelder was in het voorgaande seizoen (na de corona onderbreking). Dat was ook wel zo opzich, toen presteerde hij heel goed. Maar Frenkie en Pedri zijn nu gewoon duidelijk verder op die posities.

6 maart 2021 om 23:51

@barcalover123 - Hij heeft toch gewoon gelijk? Tot ongeveer twee maanden geleden sprak iedereen er schande van dat Puig niet speelde en hij was zogenaamd de beste middenvelder die Barcelona had.

Nu is er een nieuw talent en ineens blijft er niets van die verhalen over. Supporters roepen niet eens meer om speeltijd voor Puig. Het is gewoon weer zo'n hype waarmee mensen zich totaal ongeloofwaardig maken.

Dan moet je het ook kunnen slikken als iemand die woorden een aantal maanden keihard terugkaatst. Je kunt namelijk zeggen over Japie_krekel wat je wilt, maar consequent in zijn mening is hij wel en ondanks het feit dat ik het lang niet altijd met 'm eens ben, heeft hij het vaker bij het juiste eind dan sommigen hier willen doen geloven.

Nu snap ik wel dat mensen hun argumenten ineens gaan "downplayen", maar over het algemeen onthouden mensen hier hun gelijk en dan pakken ze je terug op de ironie, hypocrisie of het ongelijk. Wat me dan altijd opvalt is dat personen het dan op de man gaan spelen. Bijvoorbeeld door datgene wat jij nu doet, door hem "de grootste clown ooit op Vz" te noemen.

6 maart 2021 om 23:55

Nee niemand zei dat hij de beste middenvelder van Barcelona was. Mensen zeiden dat het onbegrijpelijk was dat hij geen enkele kans kreeg in een Barcelona dat vierkant draaide en waar Busquets en Pjanic keer op keer zeer slecht speelden. En hij was heel goed op het einde van vorig seizoen dus dat was volledig niet logisch. Er werd gewoon gezegd dat Puig kansen moet krijgen. En nu krijgt hij ze toch al beetje bij beetje. Geen wonder dat er dus minder om te doen is momenteel.

6 maart 2021 om 23:56

Nou Bobo101, misschien zag Koeman het wel aankomen

7 maart 2021 om 00:01

Japie heeft in deze gelijk. Teveel verwijtingen richting Koeman voor het niet spelen van Puig terwijl de situatie onder een andere coach gewoon hetzelfde zou zijn.

7 maart 2021 om 00:01

@lierse1997 - Dan zou ik de artikelen maar eens terugzoeken, want ik heb het toch aardig vaak gelezen. Het was zeker niet enkel een discussie over het gebrek aan kansen. Als je ook maar een moment vraagtekens zette bij het zogenaamde supertalent, had je gelijk een aantal fanboys die zonder onderbouwing kwamen spuwen hoe weinig je ervan af wist en dat je wedstrijden moest kijken.

7 maart 2021 om 00:07

Je overdrijft enorm. Het was gewoon altijd Japie die altijd zei dat Puig te klein was en dus de facto niks te zoeken had bij Barcelona. Dat Pedri amper groter is, dat vergeten we dan maar even. Ik raad jou ook aan het even terug te lezen, de algemene teneur was niet zo overdreven als je doet uitschijnen.

7 maart 2021 om 00:14

De "algemene teneur" is een relatief begrip. De teneur onder de "niet-Barcelona-supporters" was zo, maar onder de Barca-fans was men het er wel over eens dat Puig per se in de basis hoorde te spelen met uiteraard hier en daar overdrijvingen naar boven en naar onder. Nu heb ik het nooit over de lengte van Puig gehad, maar ik heb zelf genoeg discussies over Puig gevoerd. Mensen schieten niet voor niets zo in de verdediging onder deze reactie van Japie_krekel.

7 maart 2021 om 00:18

Nu ik behoorde zelf tot het kamp dat Puig meer speeltijd gunde en samen met @Barcalover heb ik meer dan genoeg discussies gehad over het subject Puig met Japie. Die blijkbaar oprecht iets tegen Puig heeft, want anders voer je niet zo een kruistocht tegen die jongen.

7 maart 2021 om 00:32

@lierse1997, ik heb dat ook anders beleefd. In het begin riepen mensen hier zowaar om het hoofd van Koeman omdat Puig niet speelde en werd hij neergezet als de miskende redder van Barca. En je kon echt geen discussie over Puig starten en het voor Koemans keuzes opnemen toen hier. Puig werd serieus één op één vergeleken met Iniesta. De nuance was volledig weg. En ja dan kun je spreken over een hype. Achteraf je gelijk halen is misschien wat flauw, maar als je Puigs legende toen in twijfel trok toen kwamen de barca supporters als een school piranhas op je af. En niet om een constructieve discussie te hebben, maar om je voor alles en nog wat uit te maken. Dan snap ik wel dat men er nu op terugkomt.

7 maart 2021 om 00:38

@lierse1997

Zoals Mt87 zegt " In het begin riepen mensen hier zowaar om het hoofd van Koeman omdat Puig niet speelde en werd hij neergezet als de miskende redder van Barca. En je kon echt geen discussie over Puig starten en het voor Koemans keuzes opnemen toen hier."

Precies dit dus. Niet alleen op dit forum. Ben op een ander actief waar het misschien nog een tikkeltje erger was.

7 maart 2021 om 00:38

Ik weet niet wat hij allemaal precies over Puig schreef, maar ik kan me herinneren dat ik schreef dat ik Puig vooral nuttig vond in balbezit, maar dat hij in verdedigend opzicht weinig toevoegde. Het waren er niet 1 of 2, maar een behoorlijke waslijst aan personen die deden alsof ik ze stond uit te schelden. Overigens prima dat mensen 'm meer speeltijd gunden. Ik snap dat mensen 'm vaker wouden zien spelen en ik snap dat mensen 'm een risico vinden. Het is ook gewoon zo dat voor elke Japie_krekel zoals jij 'm nu omschrijft er weer drie personen in dit soort artikelen zijn die het tegenovergestelde doen. Dan vind ik vooral de tendens gewoon heel grappig, want mensen die 'm eerst bekritiseerden omdat hij juist vond dat Puig niet moest spelen word nu wederom neergesabeld, maar nu omdat hij z'n gelijk haalt. Tja, wat had men dan verwacht? Je bent al snel in de minderheid in dit soort artikelen en "jouw" menng word al snel ondergesneeuwd door de zogenaamde kenners die dan roepen dat je nooit wedstrijden kijkt en er naast zit.

7 maart 2021 om 00:42

Op Twitter leeft die discussie overigens ook nog. Puig wordt door vele supporters als een half-god gezien.

7 maart 2021 om 00:43

Nu ja dat is inderdaad onzin. Puig komt niet in de buurt van Iniesta. Zeker op het moment dat Koeman publiekelijk aankondigde dat Puig beter weg kon gaan toen waren er misschien veel van zulke comments. Maar dat was dus vlak na een echt goed einde van het jaar. De meeste mensen waren echt wel nuchter over Puig. Zeker iemand als barcalover waarop al deze huidige reacties zijn.

7 maart 2021 om 15:06

@lierse1997 ik heb helemaal niks tegen Puig, ik vond alleen dat Koeman wel erg hard werd aangepakt toen hij niet speelde, omdat deze jongen als een uitzonderlijk talent werd bestempeld met kwaliteiten die vergelijkbaar waren met Xavi en Iniesta. ik heb gezegd dat hij heel goed kan voetballen maar dat hij nog niet het rendement had om naast Pedri te zetten die de voorkeur kreeg, om de verdedigende en fysieke disbalans van zo een middenveld dan op te vangen. verder heb ik gezegd een middenveld met Puig, Pedri en Frenkie komt fysieke kracht en verdedigende balans tekort. ik heb nooit gezegd dat Puig zwaar tekort komt voor Barcelona zoals jij hier wil beweren. ik vroeg alleen aan mensen om me nog een middenveld in de Europese top te noemen in de actualiteit die met twee middenvelders van rond de 60kg spelen en daar kreeg ik dan nooit een antwoord op. het was een beetje een Arthur dejavu. toen ik zei dat die groter gemaakt werd dan dat hij daadwerkelijk was en dat een middenveld Arthur-Frenkie-Busquets niet ging werken door een gebrek aan dynamiek, diepgang en creativiteit werd ik destijds ook bestempeld als een clown

7 maart 2021 om 15:11

@sirius thanks! dat heb ik inderdaad gezegd. dat een middenveld Puig, Frenkie en Pedri te licht is fysiek gezien en qua verdedigende balans en dat Koeman dan een keuze moest maken tussen Puig en Pedri waar Koeman de voorkeur gaf aan de laatste. er waren toen zelfs mensen die vonden dat Koeman met Puig-Pedri-Alena moest spelen op het middenveld. toen heb ik gezegd dan wordt je middenveld compleet overlopen wat ik ook zei over een middenveld Puig-Pedri-Frenkie

zakelijke overwinning. Barcelona was niet heel goed maar toch de 0 gehouden en gewonnen. ilaix met een goede goal, altijd leuk om te zien als een jeugdspeler scoort. vond Messi en Pedri voor hun doen niet geweldig, Griezmann heeft ook niet laten zien dat hij in de basis hoort i.p.v Dembele. ik vond Dest wéér de slechtste aan Barca zijde; verdedigend echt drama, aanvallend brengt hij niks... als hij nou aanvallend het verschil zou maken, zou ik het door de vingers kunnen zien tegen dit soort tegenstanders. soms een leuke schaar hier en daar maar verder? elke pass die géén tikkie breed is, is gegarandeerd balverlies.

6 maart 2021 om 23:00

ohja wilde nog even zeggen dat osasuna niet onaardig meevoetbalde. best aardige spelers in hun selectie!

Belangrijke overwinning om in de flow te blijven. Tegen PSG geef ik ze geen schijn van kans om door te gaan. Daarom is het zo belangrijk om in de competitie goed te blijven presteren. Het zou in mijn ogen een klein wonder zijn als Barcelona kampioen zou worden, maar de kans is aanwezig als Real van de plaatsgenoot wint. Dan heeft Ronald Koeman een wereld prestatie geleverd.

Wat gebeurt er eigenlijk in zo'n geval van die ingetrokken rode kaart wegens buitenspel als die keeper Messi zijn enkel of knieschijf aan gort trapt in de verdedigende actie? Gaat dat dan over omdat er eerder buitenspel was?

6 maart 2021 om 23:29

Nee, bij buitensporig geweld blijft de kaart staan. Deze casus was begin dit seizoen bij Everton-Liverpool toen de keeper van Everton Van Dijk doormidden schopte. Het is dat de scheidsrechter het had gemist, maar achteraf werd geconstateerd dat ondanks dat er sprake was van buitenspel, de keeper toch rood had moeten krijgen.

7 maart 2021 om 01:48

Alleen is Pickford niet geschorst toen... Dus de regel is niet correct toegepast toen.

7 maart 2021 om 08:11

Schandalig eigenlijk, als je ziet wat voor impact die aanslag op van Dijk en Liverpool heeft gehad.

Het waren zeker geen makkelijke 3 punten, want je kon gedurende hele wedstrijd duidelijk zien dat Barcelona vermoeid was. Ze namen risico's, maar gelukkig ongedeerd (op Alba na) ervan af gekomen.

Nu lekker hopen dat Real en Atletico morgen gelijkspelen of Real zien winnen mag ook. Dat zou echt hoop op La Liga geven en we zullen eerder dan Atletico en Real uit de CL vliegen, dus wellicht minder drukke schema om de focus volledig op La Liga te leggen.

Lenglet terug sturen naar een amateur voetbalclub en het komt weer helemaal goed met barca.
Wat een slechte verdideger is dat zeg.
Dank zij hem kreeg umtite geel.

Echt knap wat Koeman presteert. Misschien wel het zwakste Barcelona van deze eeuw en dan nog meedoen om de titel en de bekerfinale gehaald. Ik hoop dat hij beloond wordt en de kans krijgt om een nieuw Barcelona tijdperk in te leiden. Dat heeft hij wel verdiend. Ongeacht hoe dit seizoen afloopt.

6 maart 2021 om 23:49

Hij heeft het inderdaad goed rechtgetrokken. En momenteel staat het echt goed. Een factor waar wel rekening mee gehouden moet worden is dat la Liga in de laatste 15 jaar ook niet zo zwak is geweest qua algemeen niveau. Want noch Barcelona, noch Real Madrid, noch Atletico zijn echt indrukwekkende teams.

6 maart 2021 om 23:55

Die hele competitie is dan ook een luchtkasteel die een keer moest verdwijnen. De clubs hebben jarenlang met geld gestrooid wat er eigenlijk niet had mogen zijn. Nu moeten die clubs hun schulden aflossen, kunnen ze niet meer naar de banken kijken en dan merk je toch heel goed dat die hele competities een aantal jasjes uitdoet. Enerzijds ook ironisch, want clubs als Barcelona en Real Madrid hebben bijgedragen aan het exploderen van de markt.

6 maart 2021 om 23:56

Nu ja Corona heeft gewoon een grote inpakt. La Liga gaat zichzelf uiteraard wel gewoon herstellen. Zeker Barcelona en Real Madrid.

7 maart 2021 om 00:16

Vast wel, maar het gaat niet zo makkelijk als vroeger en ze kunnen er niet zomaar even miljoenen tegenaan gooien om het probleem te doen verdwijnen voor de komende jaren. Daar is de markt momenteel niet meer voor, zelfs zonder corona. Een jongen als Mbappe kost in 5 jaar tijd al minimaal een jaaromzet.

Ben benieuwd hoe koeman gaat starten tegen psg 352 gaat hem niet worden.
Beter een 442 opstelling om het verlies zo veel mogelijk te beperken anders wordt het echt een afstraffing.

Sorry, maar Dest kan echt niet. Wat een clown op het veld gatverdamme. Dat Koeman dit niet ziet. Ik kan me aan hem zwaar ergeren. Ik was al zwaar tegen zijn komst. Wat denk die wel niet. Het is geen Cruyff courd dat je Youtube trucjes je abonnees je kanaal gaan liken. In de blessuretijd wanneer de tegenstanders al geslacht zijn doet hij doodleuk een no-look pass?! What the f@*&%#. Letterlijk de hele wedstrijd geen één fatsoenlijk actie gelukt en dan heb ik het nog niet eens over een simpele voorzetten die niet aan kwamen. Komt hij nog stoer/uitdagend doen met zijn no-look pass in de blessuretijd....clown. Terecht dat Tadic bij Ajax Dest op z'n donder gaf. Zo'n clown haalt bloed onder je nagels vandaan. Het is geen speeltuin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren