Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman doet oude vriend Guardiola pijn met fikse afstraffing

Laatste update:

Manchester City moet voorlopig een pas op de plaats maken in de Engelse titelrace. Het team van Josep Guardiola leed op bezoek bij Everton een zeer pijnlijke nederlaag en kijkt nu tegen een achterstand van liefst tien punten aan op koploper Chelsea: 4-0.

/

Everton is bezig aan een ijzersterke reeks op het eigen Goodison Park. Het elftal van Ronald Koeman verloor slechts één keer in de laatste vijftien competitiewedstrijden voor eigen publiek en maakte het ook City lastig. De thuisploeg ging fanatiek van start en dacht na tien minuten spelen te scoren toen Kevin Mirallas de bal achter Claudio Bravo werkte. Het doelpunt van de Belg werd echter afgekeurd vanwege buitenspel door scheidsrechter Mark Clattenburg.

Even later kwamen the Toffees alsnog op voorsprong. Mirallas ontsnapte aan de aandacht van Yaya Touré en stelde landsgenoot Romelu Lukaku in de gelegenheid zijn twaalfde competitiedoelpunt dit seizoen te maken. De bezoekers maakten een slordige indruk in het eerste bedrijf en oogden andermaal kwetsbaar achterin. Toch kreeg City op slag van rust een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, toen Gaël Clichy de bal op het hoofd van teamgenoot Bacary Sagna plaatste. De poging van de Franse rechtervleugelverdediger werd achter op de lijn weggehaald door Tom Davies.

Die misser kwam the Citizens vlak na rust duur te staan. Ross Barkley lanceerde de uitblinkende Mirallas en die liet Bravo vervolgens kansloos met een verwoestende uithaal in de verre hoek. Everton plooide vervolgens terug op eigen helft en bleef uiteindelijk betrekkelijk eenvoudig op de been tegen een tam City, dat in de slotfase nog twee treffers incasseerde door toedoen van Davies en Ademola Lookman.

Zie jij Manchester City nog als een titelkandidaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is officieel! De Premier League heeft Guardiola ontmaskerd. Pep Guardiola is een schandalig slechte trainer die niets te zoeken heeft in de Epl. Zo heeft zijn goudhaantje Bravo nog steeds nul reddingen! Jarenlang is Pep door Barca supporters overschat terwijl hij alleen maar teerde op het succes van een gouden generatie met in het bijzonder Messi en Iniesta.

Verder zijn de behaalde kampioenschappen van Guardiola in Duitsland irrelevant. De Duitse Bundesliga is namelijk een monopolie en geen competitie. Hierdoor is de Bundesliga nog saaier dan de competitie in Qatar.

Het zou mij niet verbazen indien City volgend jaar geen CL voetbal speelt. Met dank aan Pep!

15 januari 2017 om 16:37

Hij is niet van het niveau Cor Pot ofzo he, Pep is natuurlijk wel gewoon een goede trainer die een mooi spelletje op de mat kan leggen?! Ik vind hem niet de beste ter wereld zoals men dat steeds roept, en ik had ook wel verwacht dat hij het erg moeilijk zou krijgen in de BPL!

15 januari 2017 om 16:42

Hij is zeker teveel opgehemeld, en ik mag die man totaal niet. Maar ontmaskerd? City is een klote club wat dat betreft, 11 individuelen, geen team, en enkele dure aankopen zijn gewoon van zeer matig niveau wat een club met die ambitie helemaal niks aan heeft.

Het toont aan dat Pep geen topcoach is, tactisch ook niet zo heel sterk, gedrag was al mwah, maar het toont ook aan wat voor een slecht team City is. En dat is het gevolg van kopen, kopen en kopen.

Mooi resultaat dit voor Koeman. Zat zelf Ajax te kijken, heel even geswitched naar deze wedstrijd en toen stond het 2-0, was ik al verbaast over. Maar 4-0 is gewoon echt een topprestatie.

15 januari 2017 om 16:43

dat pep bij barca alleen teerde op goede spelers is gwn dikke onzin. Je moet kunnen omgaan met grote vedettes, dat maakt je een goede trainer. Een nobody gaat het daar nooit redden, puur omdat zo iemand het dan nooit klaar krijgt in de kleedkamer.

15 januari 2017 om 17:38

Uhm, dat bewijst dat Guardiola een goede manager is, die (eventueel) goed met zijn spelers om kan gaan en een team kan 'bouwen'/managen. En dus boven Zoals Ferguson dat ook was. Maar niet dat hij een goede trainer is, die zijn oefenstof/filosofie over kan brengen op een team.

Er is voor hem maar éã©n filosofie, en daar teerde hij bij Barca op waar het in het DNA van de club zit. Gepaard met een gouden generatie (xavi, Iniesta, Messi) dat deze speelstijl al tot in perfectie kende was het voor Guardiola alleen de puntjes op de i zetten.

Nu hij het bij City niet kan overbrengen, laat hij zien ook nog eens tactisch te falen.

15 januari 2017 om 18:41

daar heb je idd wel gelijk in, mijn punt is echt het manager gedeelte. Bedankt voor de nuttige bijdrage

15 januari 2017 om 19:35

@guardiola kon juist niet met bepaalde spelers omgaan.
Resultaat. Exit: Ronaldinho, Eto'o, Ibrahimovic, Toure, Villa.

Hij wilde graag een team bouwen om Messi en dat is niet verkeerd geweest maar bepaalde karakters kon hij daarvoor niet beheersen of tevreden houden.

Zelf ben ik gewoon heel blij voor de gebroeders Koeman omdat ik hem juist wel een goede coach vindt en waardeer het gewoon dat hij koos voor zijn broer als assistent. Wetend dat je daarmee best eens een vergrote druk op jezelf en familie kan plaatsen.

15 januari 2017 om 16:48

Hij doet het nu inderdaad niet goed, zoals Mourinho eerder dit seizoen niet goed presteerde, en Mourinho heeft toch heel wat jaren meer ervaring in de Premier League. Is Mourinho dan ook zo'n slechte trainer? Ancelotti domineert ook nog niet zo ruim met Bayern als Guardialo in zijn eerste jaar in Duitsland, maakt dat Ancelotti een slechte trainer?

Geef het tijd. Om meteen te roepen dat hij is "ontmaskerd" gaat nergens over. Je kunt het mijn inziens wel omdraaien, dat een coach als Conte nu in zijn eerste jaar meteen (voorlopig) zo presteert met Chelsea is klasse.

15 januari 2017 om 17:07

Sinds wanneer is de CL zo een goede graadmeter dan. Ze eindigde dezelfde paar maanden geleden kansloos achter Leicester.

15 januari 2017 om 20:05

Groot verschil tussen mou en pep is dat de eerste zich al heeft bewezen bij clubs waar niet de allerbeste der aarde rondlopen.

15 januari 2017 om 16:55

Matthaus

Er is helemaal niks officieel, als je de invloeden van Pep niet kan herkennen ben je blind of haatdragend, ja City heeft het moeilijk, maar dat kon je op voorhand al incalculeren, ze hebben (nog) niet de selectie die nodig is om dominant te spelen en dat vol te houden, deze selectie is aan grondige vernieuwing toe en dat doe je niet op 1 transferzomer, dat kost tijd en geld. Gelukkig is Pep dan ook gehaald voor zijn lange termijn visie en werkwijze. Bovendien zijn er zoveel toptrainers die het wel ooit eens moeilijk krijgen in hun loopbaan, zie Mourinho, zie Ancelotti, wat jij nu doet is aanvallen wanneer iemand het moeilijk heeft, dan is het makkelijk om te oordelen en je "gelijk" te komen halen.

15 januari 2017 om 18:08

Alexdelpiero10

Jouw vergelijking met Ancelotti en Mourinho is onzinnig. Pep is namelijk niet in staat om met kleine ploegen succesvol te zijn. Iets wat Mourinho wel kon met Porto. Ook is pep niet in staat om succesvol te zijn buiten Barca om.

15 januari 2017 om 18:17

Haal die selectie er eens bij, die van Porto, dan praten we nog eens, veel spelers die de absolute top zijn geworden of al waren, aangevuld met goede subtoppers, dat Porto was geen kleine ploeg. Niet succesvol? Drie jaar tijd drie keer de halve finales CL gehaald noem ik niet onsuccesvol, dat is gewoon knap.

15 januari 2017 om 18:38

Doe eens normaal man. Porto was een kleine ploeg en pas nadat succes werden die spelers zo groot. Verder daag ik je uit om te laten zie. Waar Pep succesvol is geweest buiten Barca om? Ik daag je uit.

15 januari 2017 om 18:44

Dus jij gaat ontkennen dat dat Porto geen exceptioneel talent had? Porto was helemaal geen kleine ploeg en speelde in een CL waar meerdere clubs van hun niveau (net onder de echte top) allen kans maakte op een goede campagne. Euhm, hallo, ik zeg het je net, drie keer de halve finale CL gehaald met Bayern? Supercup gewonnen, drie keer Duits landskampioen, moet ik verder gaan? Dat is allemaal niks zeker? Ik ben ook geen fan van Pep, maar jij hebt wel vaker last van een subjectieve kijk op dingen of mensen waar je geen fan van bent, ook nu weer, das duidelijk.

Porto

Maniche
Deco
Carlos Alberto
Pedro Mendes
Costinha
Jorge Costa
Ricardo Carvalho
Nuno Valente
Paulo Fereira
Bosingwa
Vitor Baia

Allemaal toen en sommige later topspelers. En dan was er nog een solide bank met enkele zeer goede spelers. Porto was geen Barcelona neen, maar wel degelijk een team vol toppers.

15 januari 2017 om 18:44

@Alexdelpiero

Verder was Bayern zeer succesvol voor de komst Pep. Juist na zijn komst faalden zij om de finale van de CL te halen. Volgens Rummenigge faalde Pep in Europa aangezien hij niet aan de verwachtingen voldeed.

15 januari 2017 om 18:47

@Alex

Niemand kan jouw serieus nemen als jij de kampioenschappen van Duitsland erbij haalt. De Duitse competitie is een grote grap namelijk. Verder haalde hij de doelstellingen niet in europa dus is hij mislukt. Nee dan ben jij de enige die dit als succes ziet.

15 januari 2017 om 18:54

Matthaus

In de drie jaar voor Guardiola werd Dortmund twee keer kampioen.

15 januari 2017 om 18:54

Matthaus

Drie keer de halve finale halen is gewoon mooi en is zeker een succes te noemen, dat is alleen voor de beste teams weg gelegd, dan komt het aan op de factor vorm en geluk, en ook dat moet meezitten. Dat het Bayern van Jupp dat net meer mee had doet niets af aan Pep zijn prestaties. En waarom zijn die Duitse titels niet van tel volgens jouw? Schrap die van Juve en PSG dan ook maar, uitendelijk moeten ze het nog altijd doen, met de druk bij hen en op hun schouders, niet op die van Nice, Napoli en Dortmund, Pep heeft van Bayern een machine naar zijn model gemaakt, die zowel nationaal als internationaal succesvol was.

15 januari 2017 om 20:08

@alexdelpiero

Drie keer halve finale ben je niets mee als je de selectie van Bayern hebt. Dan moet je hem gewoon 1 keer winnen als je toch zo'n fantastische coach bent. Bayern is top drie beste clubs ter wereld. Dus halve finale is eigenlijk 'logisch'.

15 januari 2017 om 20:19

Rooney

Van jouw had ik meer inzicht verwacht, je speelt geen carriere op fifa hoor, dit is het echte werk, ook met Bayern is drie keer halve finale gewoon knap en zeker niet logisch nog simpel. Het zit hem daarin vaak gewoon in de details.

15 januari 2017 om 22:12

@Alex

Jouw methode is verkeerd. Jij verwart topploegen als Juve en Arsenal met absolute topploegen als Bayern en Barca. Een halve finale is voor barca en Bayern een mislukking. Teams als Bayern, Barca en Real zijn teleurgesteld met een halve finale. Zie vorig jaar en zie de teleurgestelde reacties van Rummenige en de spelers. halve finale is mooi voor ploegen als Juve of Arsenal. Maar niet voor Bayern. Jouw manier van beredeneren is foutief. Pep is mislukt bij Bayern. Zijn doelstelling was het winnen van de CL. Iets wat Bayern voor pep wel deed. Hier kan jij niet omheen.

15 januari 2017 om 22:16

@Alex

Het feit dat jij mij persoonlijk aanvalt laat jouw zwakte zien in dit gesprek. Weinig inzicht? Jammer. Ik merk juist dat jij weinig inzicht hebt in de aanstelling van Pep bij Bayern. Rummenigge en Pep hebben namelijk aangegeven dat Guardiola is gehaald om de CL te winnen met Bayern. Dat was de doelstelling van Pep. Niet het winnen van de nietsbetekenende Bundesliga of het behalen van de halve finale CL. Achteraf is Guardiola mislukt. Neen, jouw stelling is onzinnig.

15 januari 2017 om 22:28

@Alex

Joe Hart, een typische Engelse keeper die groot is en uitstekend is in lichtduels, is door Pep weggepest en vervangen door Bravo. Een korte keeper die gemaakt is voor lijnredingen, maar zeker niet voor Engels voetbal welke vol zit met luchtduels. Dit is 1 van de vele blunders die Pep heeft gemaakt.

Ga hier op in ik daag je uit. Hoe ga jij dit rechtpraten?


Verder heb jij een raar definitie omtrent internationaal succes. Internationaal succes voor Bayern en Barca is wanneer ze prijzen winnen. Halve finale is geen succes voor ze. Misschien wel voor jou, maar dat is irrelevant.

16 januari 2017 om 00:02

@matthaus

Pep een schandalig slechte trainer noemen getuigt ook van geen enkele voetbalkennis. Het zit nu gewoon even niet mee, maar de andere ploegen zitten gewoon nog binnen bereik. Hoe vaak komt het voor dat een trainer 3x in zijn eerste jaar bij een club meteen kampioen wordt? Daarnaast is toch duidelijk te zien dat de jongens die City ooit aan een kampioenschap hebben geholpen, toen nog in hun prime zaten, inmiddels over hun top heen zijn. Als City zich de aankomende jaren nog wilt meten met de beste, dan zal het toch flink wat aankopen moeten doen.

16 januari 2017 om 08:46

@ Xavihernandez

Hoe komt het dat barca fans over het algemeen niet objectief zijn voor elke vorm van kritiek wanneer het gaat over Barca? Dit is een zeer irritante eigenschap moet ik zeggen.

Wanneer een trainer er bewust voor kiest om, uitgerekend in England, een grote ervaren doelman weg te pesten en te vervangen door de korte Bravo mogen wij inderdaad stellen dat hij slecht is. Zoek de statistieken maar op. Bravo heeft tot nu toe geen 1 redding verricht. Niet 1 redding.

Verder maakt Guardiola scnandalige keuzes. Otamendi op het middenveld? Die ziellige Otamendi is een CV en werd compleet overlopen.

16 januari 2017 om 11:54

"hoe komt het dat barca fans over het algemeen niet objectief zijn voor elke vorm van kritiek wanneer het gaat over Barca?" Hoezo stel je deze vraag aan mij? Ik heb het in geen enkele zin over Barcelona gehad..

Ik heb de statistieken opgezocht. En ben tot de conclusie gekomen dat jij zwaar in de war bent. Er zijn zelfs compilatie filmpjes te vinden van zijn reddingen bij City.

Otamendi stond naast Stones. Zabaleta stond naast Toure. Als je dingen gaat verkondigen, zorg dan ook dat ze kloppen.

16 januari 2017 om 14:31

Feit blijft dat Guardiola zwaar door de mand valt en zichzelf nooit heeft bewezen buiten barca om. Anders daag ik je uit om met bewijs te komen. Winst van de Budesliga is standaard aangezien bayern daar heerst.

Het gaat om de context, Guardiola komt van Barca en dus moet iemand als jij die zichzelf Xavi noemt de advocaat van Guardiola spelen. Met barca fans en real fans is het heel vermoeiend om te praten.

Feit blijft dat Guardiola zwaar door de mand valt

16 januari 2017 om 22:49

Dat heeft totaal geen zin. Aangezien jij je mening verkondigt als een feit. Ik verdedig Pep niet eens, dus hoe speel ik zijn advocaat.

Feit blijft dat je weinig kennis van voetbal hebt.

18 januari 2017 om 13:34

Je reageert niet inhoudelijk, Pep heeft buiten Barca om niks noemenswaardigs gepresteerd. Dit is een feit inderdaad en daar kan jij niet om heen. Jij gaat op de man spelen door mij aan te vallen. Dat jij nu mij gaat aanvallen toont aan dat jij geen weerwoord hebt.

15 januari 2017 om 17:01

Wat een onzin joh! Ja, het is een sterke competitie, maar een trainer heeft ook te maken met de selectie die er staat. Hij heeft enkele aankopen gedaan, maar heeft ook te maken met de spelers die er gewoon rondlopen.

De selectie is op dit moment nog niet helemaal van het niveau wat hij wilt en dan met name verdedigend. Dat komt wel goed.

15 januari 2017 om 17:01

Iets met waan de dag hoop ik.

Misschien kan jij mij vertellen waarom Tata Martino geen successen had bij Barcelona terwijl Messi en Iniesta er ook gewoon bij waren. Ook Bayern had voor de tijd van Pep met Heynckes niet elk jaar de Bundesliga opgeeist zoals jij dat nu probeert te verkondigen.

Achja je zal wel lang gewacht hebben om dit te kunnen zeggen.
Gelukkig is de wereld nooit zo zwart-wit als jjij het nu probeert af te schilderen.

15 januari 2017 om 17:13

Dramaqueen, geef die man gewoon tijd.
Mensen zoals zitten gewoon te wachten totdat hij faalt en schreeuwen dan als eerste. Zijn prijzenkast zegt genoeg. De hele defensie van city mag een update krijgen. Met zo'n defensie zouden de andere topclubs zelfs in Engeland keihard falen.

15 januari 2017 om 17:22

Echt een lariekoek wat jij hier probeert uit te kramen. Waarom won Klopp dan niet vaker de Duitse competitie dan? Er kan in Engeland maar een winnaar zijn en dat terwijl er 6 potentiã«le titelkandidaten zijn. Mourinho staat ook niet op een gunstige plek, is hij afgeschreven? Van Gaal presteerde ook niet optimaal, die ook maar afschrijven. Conto doet het nu goed, maar stel als hij naar Duitsland gaat en daar faalt. Is jouw mening dan nog steeds van kracht? Pep moet de kans krijgen om te groeien en die tijd is erg kort in de Premiã¨re League. Wat is er met Rainieri gebeurd dan? Die was toch ook slecht? Of is hij vorig jaar wel goed en ineens dit jaar heel slecht? Beetje objectiever zijn man, jij creã«ert alleen maar meer tegenstrijdige vragen hier. Mourinho heeft successen behaald in verschillende competities, zelfs de Premiã¨re League gewonnen, maar nu kan hij er ineens niks van? Jij volgt de media, blaast dingen op. Als volgende maand Chelsea, Arsenal en Liverpool een slechte reeks achter de rug hebben, sta jij zeker weer op de voorgrond te roepen dat je gelijk had dat Guardiola wel degelijk een goede coach is? De ballen in de Premiã¨re League gaan eenmaal vaker door de lucht ipv over de grond en dat is precies wat het spel voor Guardiola lastig maakt. Gun deze man twee volle seizoen en oordeel dan pas. Van Gaal was toch ook een supertrainer? Meteen het seizoen erop, mocht hij zijn biezen pakken bij United. Ja rare wereld.

15 januari 2017 om 17:30

Haha, velen hebben hier jaren op gewacht om even de gelegenheid te hebben om Pep Guardiola met de grond gelijk te kunnen maken.

Ik zal Pep in ieder geval nooit vergeten als de coach van het elftal die het mooiste en beste voetbal heeft gespeeld dat ik in mijn veel te lange leven heb gezien.

15 januari 2017 om 17:38

Guardiola is wel een goede coach, maar ik deel jouw mening over het feit dat hij wel erg overschat is. Het spel dat Barcelona speelde toen hij coach was, speelde Bayern niet onder zijn leiding. In beide gevallen zette hij gewoon voort wat zijn voorgangers al hadden neergezet. Dat is nu bij Manchester City ook een beetje het geval. Het natuurlijk ook niet bijzonder moeilijk om prijzen te winnen bij Barcelona en Bayern Munchen.

15 januari 2017 om 18:35

Als je serieus denkt dat hij simpelweg het beleid voortzette van zijn voorganger bij Barcelona dan kun je beter naar korfbalzone, want hier heb je niks te zoeken.

15 januari 2017 om 19:11

Als je niet logisch kunt redeneren en reflecteren, reageer dan gewoon niet. Maak dan op zijn minst gebruik van goede argumenten of een goed genuanceerde mening.

15 januari 2017 om 19:43

Goed, houd je vast.

In het seizoen 2006/2007 werd Barcelona onder Rijkaard tweede in de competitie. Het seizoen daarna, 2007/2008 werd de club derde met 67 punten. Er was gedoe met Deco, Ronaldinho en Eto.

Guardiola begon in de zomer van 2008, na de derde plaats, en maakte de drie sterren duidelijk dat zij niet meer welkom waren. Deco en Ronaldinho vertrokken, Etoo paste zich aan.

In zijn eerste seizoen werd Pep zonder de oude sterren eerste met 87 punten. 20 punten meer dan het jaar ervoor. Het jaar daarna haalde hij 99 punten. Volgens mij was dat destijds een record.

Dus van twee matige seizoenen met sterren onder Rijkaard, ging het naar de toptijd onder Guardiola. Dat lijkt me geenszins het beleid voortzetten.

16 januari 2017 om 00:11

Pep is een zeer overschatte trainer.in Spanje had je 2 clubs die altijd titels onder elkaar verdelen,barca en real.die 2 clubs hadden coach niet eens nodig.ze waren elke keer kampioen,een keer heb je Messi nodig,andere keer heb je echte Ronaldo Lima nodig,bij Real zelfde,,messi heeft Pep op de map gezet.met Bayern wint iedere coach titel omdat concurrentie in Bundesliga niet bestaat.het was duidelijk dat we echte Pep in Engeland zullen zien,waar geen Messi is en waar wel concurrentie tussen 4-5 teams is.. echte Pep zoals verwacht zien we nu.met tika taka kan je in Spanje nog wat winnen,in Bundesliga zeker ,maar in Engeland bewijst hij wat we wisten dat het om overschatte coach ging.zijn volgende stap is China ,nog paar miljoenen makkelijk verdienen

16 januari 2017 om 23:49

Ik heb het over de speelstijl. Ik begrijp ook niets van het groene randje, want je benoemt de feiten om vervolgens de resultaten te onderbouwen. Je vergeet alleen te vermelden dat wereldtalenten als Messi en Iniesta die rol ontgroeien en vervolgens absolute wereldsterren worden.

Ik vind Guardiola een hele goede coach, maar het probleem is dat dit soort coachjes een te hoog verwachtingspatroon krijgen. De speelstijl onder Rijkaard was niet anders dan onder Guardiola. Het niveau ging alleen omhoog maar dat kwam vooral door de kwaliteit in de selectie.

Guardiola kiest altijd de elite van Europa uit en ik zie bij drie clubs ook drie verschillende speelstijlen. Hij speelde het typische "tiki taka" voetbal in Barcelona, bij Bayern het fysieke combinatiespel dat Heynckes ook al speelde en nu bij City eigenlijk op de krachten van jongens als De Bruyne. Verder is het gewoon het standaard PL-voetbal wat je bij veel ploegen ziet.

Jij begint over prestaties, terwijl ik het heb over het tactische plan. Het gaat mij niet over de prestaties van Barcelona, maar de manier van spelen van de clubs die Guardiola tot nu toe onder zijn hoede heeft (gehad). Dan zie ik toch duidelijk 3 verschillende speelstijlen...

17 januari 2017 om 00:46

Je hebt echt geen idee waar je het over hebt, sorry.

Er is geen coach met een meer herkenbare stijl dan Guardiola. Bij Bayern haalde hij Thiago en Xabi Alonso om daar ook tiki taka te kunnen spelen. Elke Bayern fan zal beamen dat de speelstijl van Heynckes en Guardiola ontzettend verschillen. Heynckes focuste op een snelle omschakeling, terwijl Guardiola vanuit gecontroleer balbezit aanvalt. Welke speelstijl je mooier vindt is persoonlijk, maar het is echt een heel groot verschil.

Man City speelt sinds Guardiola met een hoge lijn in de verdediging, wat vaak problemen oplevert voor Otamendi en Stones. Tiki Taka wordt wederom het uiteindelijke doel. Wederom, die keuze kun je betwisten, maar het verschil is zichtbaar.

Tot slot noem je Iniesta en Messi. Iniesta was al 24 toen Guardiola kwam. Pas onder Guardiola werd het een van de beste voetballers ter wereld. Messi is qua talent een bijzonder verhaal, maar de vraag blijft of hij onder een andere coach ook zo goed geworden was. Daarnaast had Rijkaard dus het voorgaande jaar ook over beiden beschikking. Zijn die in éã©n jaar zoveel beter geworden?

Nu ja, deze discussie is wel klaar. Bespaar jezelf de moeite om nog te reageren.

17 januari 2017 om 11:07

Begrijpend lezen is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Ik zeg nergens dat Guardiola geen enkel aandeel gehad heeft in de prestaties van zijn teams. Ik zeg alleen dat hij daarin wel overschat word. Als je dan even leest, zeg ik ook dat Guardiola een hele goede coach is. Alleen vind ik hem niet zo goed als hem word toegedicht.

Om in te haken op de transfers van Thiago en Xabi Alonso, zij mogen dan gehaald zijn om die reden, maar als het rest van het materiaal niet de kwaliteiten heeft, heb je niets aan de speelstijl en naarmate de tijd vorderde, had Guardiola dit ook door. Bayern ging al vrij snel weer terug in zijn oude patroon en Thiago eindigde na zijn blessure op de bank.

Je mag het kampioenschap in het eerste jaar van Guardiola best op zijn kanto schrijven. Het team draaide inderdaad beter, maar je bent wel heel naief om te ontkennen dat jongens als Messi en Iniesta op die leeftijd met het jaar beter worden. Messi kwam op zijn 18de al prima mee met Barcelona dus ja, bij veel andere coaches was hij ook zo goed geworden.

15 januari 2017 om 18:35

Manchester City is door de mand gevallen als team dat kwalitatief niet sterk genoeg is om voetbal te spelen en faalt onder trainers als Pellegrini, Mancini en zelfs Guardiola. Dat ze incidenteel een keer kampioen worden doet daar niets aan af: man city heeft nog nooit een heel seizoen gedomineerd, laat staan kans gemaakt in Europa.

16 januari 2017 om 00:43

Guardiola heeft de grenzen van het mondiale voetbal verlegd middels het beste team ooit te maken. Dit is de grootste prestatie die je je kunt bedenken trainer zijnde. Een schandalig slechte trainer is niet in staat dit te realiseren, zelfs niet een danig matige, een goede, of uitstekende trainer. Dit is louter weggelegd voor de allergrootsten. Maar goed, je hebt je aandacht gehad.

Everton, wat een geweldige prestatie! Manchester City volledig afgedroogd. Inspiratieloos, slap en weer aangetoond slechte verliezers te zijn. Everton scoorde mooie doelpunten, erg goed uitgespeeld en zeer verdiend. De goal van Davies was natuurlijk leuk voor hem, mooie rush en afronding natuurlijk. Dat Lookman dan nog mag scoren maakt het natuurlijk helemaal af voor Everton. Leuk om te zien hoe die jonkies het hebben afgebracht vandaag. Everton heeft City vandaag geen enkele kans gegeven op de overwinning.

Die Stones.. mijn hemel dat kost dan 60 miljoen. Dit City mag blij zijn als ze überhaupt CL mag spelen. Rampzalig gewoon.

15 januari 2017 om 16:44

Altijd al gezegd dat die stones geweldig overschat is. Maarja in de BPL is het blijkbaar normaal om dat soort bedragen te betalen voor dood gewone huis tuin en keuken voetballers.

15 januari 2017 om 17:00

Als je dan zijn vervanger Williams ziet die gewoon 3 klasse beter is haha Everton lacht zich kapot

15 januari 2017 om 17:01

Typisch een reactie van iemand die de wedstrijd niet heeft gezien. En reageert op de eindstand. City speelde tot de 2-0 gewoon erg sterk. Maarja er staat helaas geen verdediging en keeper op doel. Waardoor het uiteindelijk nog een afstraffing werd, Tottenham die op dit moment beter speelt dan City is wel uit de CL terwijl die een makkelijkere poule hadden dan City. Dus zoveel zegt dat dus nog niet eens.

15 januari 2017 om 17:41

Elke Engelsman die tegen een bal aan kan trappen is al automatisch 30 miljoen euro waard. Stones is een leuk talent, maar meer ook niet. Dat zei ik al toen hij nog bij Everton speelde. Ook wel vreemd om maar 1 wissel toe te passen als je doelpunten nodig hebt.

16 januari 2017 om 01:00

Er is een soort chronische zelfoverschatting bij Engelse spelers en clubs. De enige competitie die al jaren prijzen pakt is de Spaanse. Engeland heeft op nationaal vlak al decennia niks meer gepresteerd. Toch denken ze elke keer dat ze spelers hebben die wereldtop zijn. Maar dat valt hartstikke tegen. Die spelers zijn niet zo goed en worden gedragen door goede buitenlandse voetballers.
Het is een beetje genant aan het worden.

16 januari 2017 om 23:53

Ik ben het inderdaad met je eens. Het zijn ook vooral de buitenlandse spelers in de Premier League die de competitie aantrekkelijk maken. Natuurlijk hebben ze nu een leuke generatie met jongens als Kane, Alli en noem ze allemaal maar op, maar de prestaties van het Engelse elftal spreken voor zich. Je slaat de spijker op zijn kop!

Misschien ook eens een doelman in doel zetten die eens een bal pakt. Niet dat Bravo vandaag schuldig is aan het verlies, maar pakt werkelijk waar geen enkele moeilijke bal. Topclub onwaardig maar dat waren er wel meer vandaag bij city.

15 januari 2017 om 17:00

Joe Hart zal ook wel denken..

15 januari 2017 om 17:04

Die kon niet voetballen, haha. Keepers moeten in de eerste plaats toch wel ballen pakken he.

Goeie pot man! Everton speelde echt prima en City heeft volgens mij geen kans gehad joh! Echt genoten van Everton, nu hopen dat Man Utd-Liverpool ook zo leuk wordt!

15 januari 2017 om 17:01

Everton stond op 3-0 met 30% balbezit en 3 schoten op goal, tegenover 12 van city. Die keeper pakt geen bal en individuele fouten doen ze de das om. Die toure, gewoon genant wat hij laat zien. De gehele achterhoede was dramatsich en middenveld... nou ja, iedereen eigenlijk wel. Hierboven wordt Pep de schuld gegeven, maar als je ziet wat die spelers op de mat leggen, dan valt saar niet tegenaan te coachen. Heel slim gespeeld van everton vandaag, alle zwaktes werden optimaal benut. Zeer dramatisch city vandaag, niet om aan te zien hoeveel fouten er worden gemaakt.

15 januari 2017 om 16:46

Je mag de schuld ook wel bij Pep zoeken. Fernandinho en Gundogan zijn er niet en dan laat hij Zabaleta daar spelen. Die heeft al moeite genoeg als hij op zijn eigen positie speelt dus laat staan als hij op het middenveld moet spelen. Waarom niet gewoon Delph? Ja hij is niet iemand die thuis hoort bij een topclub, maar hij weet wel wat er van hem verwacht wordt op die positie en kan het vuile werk van de sierlijke spelers opruimen. Pep moet zijn tactiek aanpassen op zijn spelers want andersom lukt het niet.

15 januari 2017 om 16:58

Zabaleta op die positie pakte inderdaad volledig verkeerd uit. Zo heeft Pep dit seizoen al vaker verkeerde keuzes gemaakt, en dat kun je hem best aanrekenen.

Ik ben benieuwd hoe snel hij van zijn fouten leert, want hij zal dat zelf ook wel door hebben.

Zelf had ik liever Nolito voorin gezien, en Silva naast de Bruyne op het middenveld. Dan moet Toure in de rol van Fernandinho spelen. Wellicht dat Pep dat risico niet wilde nemen, maar de beste wedstrijden van City waren met Nolito, Aguero, en Sterling in de aanval, met Silva en de Bruyne daarachter.

Vanaf het moment dat daar verandering in kwam zijn ze niet meer in staat geweest om hun balbezit in uitgespeelde aan vallen om te zetten.

15 januari 2017 om 17:15

Alleen zag je vandaag ook weer waarom Toure niet op de positie van Fernandinho kan: hij is belachelijk lui en kan voor iemand met zijn fysiek slecht verdedigen.. Dat is dan zelfmoord als je zo gaat spelen lijkt mij.

15 januari 2017 om 19:09

Je ziet toch zelf ook dat luiwammes Yaya Tourã© die positie helemaal niet aankan? Hij heeft de Ramseyziekte, zo'n speler die echt zou kunnen schitteren als box-to-boxmidfielder maar denkt dat hij een 10 is en niet moet werken. Enige wat ie had kunnen doen is De Bruyne naast Toure zetten, dan offer je De Bruyne op maar die kan ook lange ballen van die positie geven. Beetje zoals Tielemans het bij Anderlecht doet of Modric bij Real Madrid. Maar dan kun je ook niet rekenen op Yaya Toure.. Delph is ook een optie, alles beter dan Toure of Zabaleta. Laat staan hen samen.

15 januari 2017 om 19:18

Andonis

Yaya Toure is ronduit rampzalig in die rol, veel te lui, laat de verdediging compleet aan haar lot over. Als je dan nog een instabiele verdediging en een twijfelende doelman hebt, is dat pure zelfmoord.

Ik wacht nog altijd totdat Bravo aantoont het geld waard te zijn. Nul reddingen. Nul.

Guardiola komt er ook achter dat zijn systeem niet werkt als je niet de absolute wereldtop tot je beschikking hebt. Stones kon overigens de druk niet aan, maakte simpele fouten. En je zou toch verwachten dat iemand die dagelijks op de training tegen Lukaku staat wel weet hoe je hem moet bespelen, niet dus.

Davies en Lookman heerlijk debuut, maar de echte winst van Everton komt toch echt van de backs af. Geen enkele Premier League club heeft zo'n goed duo op de flanken staan als Everton. Lukaku erbij die zo enorm belangrijk is en je hebt een enorm effectief en stug team.

Het is denk ik Gedaan met Guardiola, je zag het aan zijn gezicht dat hij geen zin meer had! Het is ook logisch hij komt even langs en denk het ff die overschatte spelers zelfde kwaliteit hebben als Barca of Bayern! En de Compititie past ook niet bij hem

15 januari 2017 om 16:38

Ik vind het wel mooi om te zien dat hij nu eens een uitdaging krijgt...hoe kan die verdediging zo slecht staan? 60 miljoen voor die Stones sjonge jonge

Koeman verdient complimenten voor deze zege. Op het perfecte moment jonge jongens voor de leeuwen gegooid, en vooral die Davies liet zien dat ie het aankon. En City... Als je Zabaleta op het middenveld gaat zetten, ben je de weg echt volledig kwijt. Waar is Pep nou mee bezig?

15 januari 2017 om 16:43

Wie moet er dan staan als Gundogan, Fernandinho en Fernando afwezig zijn.

15 januari 2017 om 16:51

Toure

15 januari 2017 om 16:52

Die stond er ook in.

15 januari 2017 om 17:01

Delph?

15 januari 2017 om 17:44

Delph heeft denk ik niet het niveau wat ze nastreven, maar oké. Denk dat die wat meer defensieve zekerheid wou, ook al zijn we dat niet van hem gewend.

Zo zie je maar weer hoe Guardialo als trainer zo overschat is. Hem kun je goed vergelijken met een Zidane als trainer ook al is die net begonnen. Hun zullen het bij een normale topclub geen eens redden laat staan middenmoters.

Dat is de reden dat ik het trainerschap in de hedendaagse voetbal nooit zal begrijpen, waarom tientallen miljoenen betalen als je gewoon de trainer van de 2de elftal kan pakken of een jeugdtrainer.

15 januari 2017 om 16:48

Of Tata martino dus zo makkelijk ise het niet.

15 januari 2017 om 17:46

Ik denk juist dat Zidane er meer uithaalt bij een minder team. Terwijl Pep dan weer perfectie kan bereiken met top spelers. Het verschil is dat Zidane niet aan 1 utopische speelstijl vasthoudt en gewoon inspeelt op de kwaliteiten van z'n team. Hij zal nooit de beste coach worden maar zou het imo wel naar behoren doen met een club als City hoor

15 januari 2017 om 16:44

Laten we het hopen, heb zojuist een betje geplaatst met 4-0 voor Manu.

Overigens een heerlijke overwinning van Everton, en terecht ook. Pep heeft toch wel een behoorlijke kluif hieraan om ze nog wakker te schudden.

Wat een beschamende vertoning van city en wat een scherpte van everton. Everton verdedigde zeer goed en was steeds effectief in de counter. Voor mij onbegrijpelijk hoe je de ene week met 0-5 wint van West Ham en vervolgens zo ongemotiveerd het veld op komen. Ballen die van de voet af kaatsen, slechte paasjes en constant je man laten lopen. Clichy was volgens mij de slechtste op het veld. De linksback positie is toch wel de achileshiel van het team. Als city hier niet iets aan gaat doen, dan word de CL halen nog een hele opgave. In ieder geval gefeliciteerd Everton.

15 januari 2017 om 18:25

Hopen dat Everton dit niveau een tijdje vast kan houden, en ze nog een of twee plaatsen kunnen stijgen. Een 7de plaats is niet heel erg knap ofzo, dat is waar ze thuishoren in principe. Gun het koeman wel.

Verder snap ik niet waarom City niet wat geld neerlegt voor twee fatsoenlijke verdedigers. Ik ben het met je eens dat dit de zwakste linie is, al ben ik ook van mening dat het aan scorend vermogen ontbreekt.

Wat een waanzinnige wedstrijd van Everton, de passie spatte ervan af. Manchester City viel helemaal weg na de eerste twee goals en hebben daarna niet echt meer iets gecreeerd. Leuk voor jongens zoals Davies en de nieuwe aanwinst van Koeman.

Stones, Aguero en de Bruyne vielen trouwens echt tegen!

15 januari 2017 om 17:02

De Bruyne vond ik de eerste helft echt wel ok, 2de helft was hij inderdaad nergens.

16 januari 2017 om 09:57

Ja, in de eerste helft niet slecht idd, maar ik had veel meer van hem verwacht, maar de hele ploeg zakte helemaal weg hoor daar niet van.

Davies is echt wel een heel goede speler. Wat een rush bij dat doelpunt. In de studio van Playsports toonde ze dat Funes Mori vroeg aan Lukaku of dat hij gescoord had en hij gaf aan dat hij gescoord had.

Verder gaf ik het al aan bij het live meepraten. De tactiek van Guardiola is zo voorspelbaar. Elke ietwat deftige ploeg kan dat doorgronden. Het is misschien tijd voor Guardiola om zich aan te passen aan het materiaal dat hij heeft.

15 januari 2017 om 16:50

Pep werd echt tactisch overklast door Koeman. City had mooi 70% balbezit ofzo tot op dertig meter van de goal, maar Williams leidde zijn verdediging als een veldheer. Een absolute topaankoop voor 13 miljoen, als ze daar nog 3 jaar plezier aanhebben is ie dat geld dubbel en dwars waard.

Daarnaast, Coleman en Baines doen mij echt watertanden. Wat een duo, wat een longen. Geen enkele PL club heeft zo'n geweldig duo aan backs als Everton vind ik. Walker en Rose komen dichtbij, maar daar houdt het ook op. De andere clubs hebben misschien een back die beter is, maar niet twee. Dit vind ik ook echt essentieel voor het spel van Everton aangezien beide flanken ongeveer evengoed zijn. Het gevaar komt dus ook van twee kanten, wat een stuk onvoorspelbaarheid toevoegt.

Overigens vind ik het materiaal van Guardiola al het beste van de competitie samen met Utd en Chelsea. In principe presteert Guardiola dus pas wanneer zijn tem beter is dan de rest. Maar maakt dat hem dan wel zo'n topcoach?

15 januari 2017 om 17:02

Baines is al jaren de beste linksback in Engeland en Coleman is ook niet mis inderdaad

15 januari 2017 om 18:05

Ik vind het materiaal van United anders wel een stuk minder dan Chelsea, en City heeft met de beste 11 veel kwaliteit maar daarbuiten komen toch pijntjes aan het licht. En dan met name in bepaalde linies. United heeft een goede verdediging, ook qua back-ups, maar weinig echte vleugelspelers die goed zijn en ze missen een jongere versie van Carrick. Bij City is het precies andersom; ze hebben voorin kwaliteit te over, maar achterin en op de cvm posities hebben ze kwaliteit te weinig als team. Sagna, Kolarov, Zabaleta, Clichy, Fernando, Toure (als cvm zijnde, als cm kan het nog) zijn passé, en Stones moet nog ontwikkelen naast een solide en betrouwbare verdediger. Dus ik vind hen absoluut niet het beste materiaal hebben. Chelsea heeft in mijn ogen het beste materiaal en de tactisch sterkste coach.

15 januari 2017 om 17:02

Volgens mij staat het doelpunt op naam van Davies. Vond het wel een vieze actie van Lukaku, die bal gaat toch al het doel in waarom dan toch nog proberen om hem te raken? Laat zo'n jonge speler zijn moment pakken en al helemaal na zo'n rush, maar nee hoor meneer wil toch ff een extra doelpunt op zijn naam. Vind het echt walgelijk.

15 januari 2017 om 17:08

Ik had juist het idee dat Lukaku inhield en pas doen de bal gepasseerd was zijn been en voet strekte. Hij kon hem in ieder geval makkelijk raken en toch heeft ie dat niet gedaan want het doelpunt staat op naam van Davies gelukkig.

Mocht ie wel echt vol ervoor gegaan zijn (want hij strekte zeker zijn been en voet, maar heb persoonlijk echt het idee dat ie inhield) dan is het inderdaad een walgelijke actie. Aan de andere kant, die extra goalbonus die ie ongetwijfeld krijgt per goal zal ook niet mis zijn. De bal niet raken zou in zeker zin hem een dief van zijn eigen portemonnee maken, al is het niet bepaald collegiaal.

16 januari 2017 om 11:32

y0y0y

Ik denk niet dat hij inhield. Door zijn sterke en logge lijf is hij gewoon niet zo snel de eerste meters.

Hoe dan ook, Lukaku claimde de goal alleszins wel. Geen mooie actie.

Vermakelijke wedstrijd. De reputatie van Koeman als trainer is er vandaag flink op vooruit gegaan. Hij zet z'n ploeg geweldig neer en geeft jonge spelers de kans. En dan is het natuurlijk fijn voor Koeman dat Tom Davies de wedstrijd van z'n leven speelt. Misschien moet hij er nog een verdediger en een aanvaller bij hebben maar voor de rest is zijn team wel rond denk ik. Manchester City vond ik verdedigend zwak en aanvallend niet goed genoeg om door de organisatie van Everton heen te spelen. Pep moet maar iets verdedigender gaan spelen of vragen of hij er nog een verdediger of 4 bij kan krijgen en nog een goede verdedigende middenvelder kan ook geen kwaad

Haha die verdediging van City is echt een lachtertje zeg. Stones en Otamendi zijn echt zo overschat. 80m voor die 2 en zijn zo matig. Verder de Backs zijn ook van zeer laag niveau. Waar elke topclub wel goeie backs heeft komt city aan met Kolarov, Clichy, Zabaleta en Sagna. Ze moeten goeie verdedigers halen en heel veel van die opgenoemde gaan verkopen. Verder speelde Everton echt goed. Koeman begint zijn reputatie als trainer te verstevigen en doet het keurig met Everton.

De score viel nog laag uit vond ik, zoals de analist van Ziggo sports al zei, Everton ging heel erg slecht met de countermogelijkheden om. Wel was dat laastste doelpunt meer geluk dan weisheid naar mijn mening. Hij nam de bal niet erg goed mee, maar maakte het desondanks wel mooi af. Verdiend gewonnen. City was helemaal nergens. Ben benieuwd of United zometeen in punten gelijk kan komen...

Erg mooi voor Koeman dit, maar wat een matig elftal heeft City toch eigenlijk, terwijl elke speler voor vele miljoenen is aangetrokken. Silva en De Bruyne moeten wel moedeloos worden van de achterhoede, met Clichy als dieptepunt. En dan nog Zabaleta op het middenveld? Guardiola valt hier toch wel echt door de mand.

We kunnen wel concluderen dat Guardiola een overschatte trainer is. Bij Barcelona had hij éã©n van de beste teams in de geschiedenis van het voetbal, maar bij Bayern wist die in drie jaar geen CL voetbal te halen. Nu heeft die eindelijk eens niet veruit het beste team van de competitie en valt die tactisch keihard door de mand.

15 januari 2017 om 18:31

Er zijn zoveel coaches die in 3 jaar niet de CL winnen. Bekertoernooien zijn meer vatbaar voor uitschieters dan competities. Zie bijvoorbeeld Chelsea in 2012. Aan de andere kant haalde Guardiola aanzienlijk meer punten dan Heynkes in de competitie. Heynkes werd zijn eerste jaar zelfs niet kampioen.

Barcelona was jaar voor Guardiola 3e(?) geworden. Busquets is enkel de voetballer geworden die hij is door Guardiola. Het middenveld van Busquets, Xavi en Iniesta is door hem perfect geworde. En we weten simpelweg niet of Messi zonder Guardiola net zo goed zou zijn geworden, maar onder Guardiola is hij uitgegroeid tot de beste voetballer vd wereld.

Het is wel grappig om hier vandaag allemaal mensen te zien die Guardiola toch al stom vonden hun gelijk te proberen te zien halen.

Lieve mensen, als je dat gelijk probeer te halen op basis van een wedstrijd, dan begrijp je niks van de variantie en mate van toeval in voetbal.

Wat een wedstrijd om bij aanwezig te zijn. Met de neus in de boter vallen noemt men zoiets, niet? Wat een heerlijk knokkend en voetballend Everton gezien.

Daarbij ook nog eens drie van de vier doelpunten vlak voor mijn neus.

Come on you Blues!

Fantastische prestatie van Everton, leuk dat Koeman zijn keuze goed uit pakt met de jonkies.
Zoals Pep op de bank zat te staren spreekt boekdelen, zijn team was laks, het lukte niet en de verdediging snapt er nog steeds niets van. Ook in interviews lijkt hij het steeds minder naar zn zin te hebben in Engeland. Zijn nog behoorlijk wat nieuwe spelers nodig bij City. Gelukkig hebben ze een goede jeugd

Zullen ze al spijt hebben dat ze Pellegrini hebbem weggestuurd?

Een van de sterkere tactische zetten die ik al gezien heb dit seizoen. Perfecte opstelling gezet om goed druk te zetten op City, maar tegelijk het achterin zo goed mogelijk gesloten te houden. Er waren natuurlijk fases waarbij City zelf op voorsprong had kunnen komen en dan was het een andere match geweest, maar Everton speelde een fenomenale match met de middelen die er zijn tegen zo een topteam. Met 3 centraal vanachter en 2 wingbacks die hoog druk zetten, zorgde ervoor dat City nooit echt in hun spel konden komen en veel foutjes maakten achterin.

Ook de zet om Davies in de basis te zetten was gedurfd maar bijzonder goed. Ik zeg het al een paar weken, maar Davies is een talent van absolute wereldklasse, dat liet die al zien bij zijn invalbeurten en vandaag liet die het nog meer zien. Een sierlijke voetballer met een goede pass, die niet vies is van wat loopwerk en een harde tackle.

Op Barkley zijn eerste helft na, speelde zowat iedereen zeer sterk bij Everton. Enige minpunt vond ik toch de reactie van Lukaku op Davies zijn doelpunt. Dat hij hem zelf nog probeerde binnen te tikken om zeker te zijn dat die erin zit zou ik ergens nog kunnen begrijpen, maar uit zijn reactie erna was het duidelijk dat hij gewoon superblij was omdat hij dacht dat hij zelf nog een doelpuntje op zijn naam er kon bijschrijven (wat gelukkig niet het geval was en terecht naar Davies ging). Je mag egoã¯stisch zijn als spits, maar je moet daarom geen lafaard zijn.

15 januari 2017 om 18:10

Everton heeft dan ook gewoon een prima team. En inderdaad, 3 cv's en 2 wingbacks is echt perfect voor hen. Coleman en Baines zijn beesten op beide flanken, en met Williams hebben ze een beer van een vent die altijd het voortouw neemt. Ik wou hem graag bij Arsenal zien, en toen verklaarden velen mij voor gek, maar hij is in mijn ogen echt een goede verdediger! City maakt uberhaupt nog te veel foutjes dit seizoen. Ze lijken erg onzeker, en Koeman heeft daar heel goed op ingespeeld. City zal nog grondig moeten renoveren voordat ze de PL kunnen gaan domineren met Pep. Sagna, Clichy, Zabaleta, Kolarov, Toure, Fernando, Delph.. Alle backs zijn 30+ en niet meer op niveau.. Kompany is nooit meer fit, Otamendi heeft een vormdip en Stones moet een solide en betrouwbare speler naast hem hebben om zich verder te ontwikkelen. Fernando is matig en Toure is al 2 jaar lui en laks. Dat zijn behoorlijk wat pijnpunten voor een topteam..

Het grootste probleem bij City is dat die kern zwaar overschat is. Buiten Silva, De Bruyne, Agã¼ero en Kompany zitten daar geen (wereld)topspelers. Silva is ondertussen al aan het aftakelen, Agã¼ero zit meer in de ziekenboeg dan hij lief is en Kompany is eigenlijk ook gewoon einde verhaal. Dus dan heb je enkel nog De Bruyne.

Al de rest is middenmoot of zelfs dat niet. Sterling en Stones zijn zo wat de verpersoonlijking van de compleet nergens op gebaseerde overwaarding van Engels talent. En daar betalen ze dan zo'n 120 miljoen voor zeker? Waanzin.

Goed, dan maar even een controversiele mening: Guardiola is nog steeds de beste coach ter wereld.

Alle mensen hierboven die Pep afschrijven gaan zich mogelijk nog lelijk verkijken. Deze wedstrijd heeft Everton 4 schoten op doel gehad en ze alle 4 geraakt. Zo gaat dat soms. Voetbal is een rare sport. Het City van Pep is niet zo goed als verwacht, maar er vallen ook gewoon een hoop wedstrijden net de verkeerde kant op.

Het Barcelona van Guardiola is het beste team ooit en zijn Bayern was ook uitstekend. Er wordt de rare vergelijking gemaakt met de CL winst van Heynckes, maar in de jaren daarvoor werd nota bene Dortmund kampioen. Die prestaties bagatelliseren is vreemd en een miskenning van hoe goed Guardiola als coach is.

We gaan zien hoe het uiteindelijk uit zal pakken met Guardiola in de PL, maar zij die hem nu afschrijven vergissen zich waarschijnlijk.

15 januari 2017 om 18:59

Je moet ook meer naar de mening vd spelers luisteren, raag maar eens aan Robben ofzo.
Man is bezeten van voetbal en is echt wel goed. Net zoals vGaal denk ik wel dat ie soms teveel in zijn eigen tactiek gelooft en weinig in staat is om aan te passen aan materiaal dat er is.
Daarnaast, gearriveerde spelers van andere clubs halen zoals Clichy en Sagna, Kolarov etc.. ik geloof er niet in. Beter aankomende talenten halen, helaas zijn die Engelse talenten ietwat overschat (Stones) Dat mag je de scouting aanrekenen imo.
Guardiola is niet de gebeten hond bij City, dat is Txiki Beguiristain al een poosje.
Geloof niet dat hij nog houdbaar is zeker gezien feit dat Aguero en Silva nog voor zijn tijd waren (?)
Enfin, laat Pep maar ff zitten en eigen team maken, lijkt me beter

Wauw echt genoten vandaag. Ik kijk al jaren graag naar de thuiswedstrijden van Everton tegen een topclub omdat de supporters en de spelers er telkens echt in hun geloven. Ook omdat er altijd wel een Belg bij speelt, Fellaini vroeger, daarna Mirallas en Lukaku is er sinds 2,5 jaar ook bij. Die twee mochten voorin starten in een perfecte opstelling van Koeman. Mijn favoriet, de 3-5-2 met twee snelle spitsen en een geweldige balans in het elftal.

De 1-0 van Lukaku was geweldig. De 2-0 van Mirallas nog meer. Dan had je de jonge 18-jarige Tom Davies die mocht blijven staan ondanks dat Mccarthy en Schneiderlin inkwamen.. die de 3-0 maakt na een geniale actie. En dan heb je nog eens 19yo Ademola Lookman die de 4-0 maakt.. Wow..

Degene die bashen op Guardiola, kijk eens met wat voor waardeloze voetballers City moet voetballen, een middenveld met Zabaleta en Yaya Toure?? 0,0 voetballend vermogen of inzet. Die backs Sagna en Clichy dat kã¡n gewoon niet, zij kãºnnen niets aanvallend en verdedigend laten ze zich telkens pakken. Die moet je meteen vervangen door Maffeo en Tasende.. Oh kijk het is transferperiode.. haal gewoon een random back die 5 miljoen ofzo kost en die doet het nog beter.. Schandalig die twee.

koemans volgende stap wordt het volgende jaar juist man city.mss zelfs manutd..pep is voor de titel vd cl gebracht, verdiend 25miljoen in een jaar maar is een overschatte trainer.en mourinho zit niet eens op een cl plek

Wow, 4-0, knappe prestatie! Koeman is wederom goed bezig!
City zakt nu wel erg snel af naar beneden, spelen niet best, al is de verdediging van City wel zwak.
Benieuwd hoeveel tijd Pep daar krijgt, lijkt mij geen club waar je lang de kans krijgt, al vind ik wel dat hij die moet krijgen.

Toch wel lekker dat Lukaku alweer scoort. Na al het gezever van bepaalde Belgische "fans", bewijst hij nu keer op keer dat hij echt wel de 1ste spits is voor de rode duivels. En steekt er nu met kop en schouders bovenuit in vgl met bats en origi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren