Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AS Roma zoekt naar opvolger Romelu Lukaku en komt uit bij voormalig Ajax-flop

Laatste update:

AS Roma is geïnteresseerd in de diensten van Lorenzo Lucca, zo meldt Gazzetta dello Sport donderdag. De Italianen sorteren voor op een terugkeer van Romelu Lukaku naar zijn werkgever Chelsea, waarbij ze in de zoektocht naar zijn opvolger uit zijn gekomen bij de voormalig Ajacied.

In Rome wordt er verwacht dat Lukaku na dit seizoen zal terugkeren op Stamford Bridge. Dit seizoen werd de ijzersterke Belg gehuurd van Chelsea. Daarom kijkt de club nu alvast rond naar een mogelijke opvolger van Lukaku, waarbij Lucca hoog op het lijstje staat bij i Giallorossi.

De Italiaanse spits staat momenteel onder contract bij Pisa, dat uitkomt in de Serie B, maar wordt verhuurd aan Udinese, dat momenteel veertiende staat in de Serie A. Daar is hij inmiddels verzekerd van een basisplaats en was hij al goed voor 7 doelpunten en 3 assists in 29 duels.

Lucca maakt daarmee een uitstekend seizoen door bij Udinese en dat is niet ongezien gebleven. De 23-jarige aanvaller werd tijdens de interlandbreak door bondscoach Luciano Spalletti zelfs voor het eerst opgenomen in de 28-koppige selectie van Gli Azzurri. Een dijbeenblessure gooide echter roet in het eten van een mogelijk debuut.

Het wordt daardoor ook lastig voor Lucca om zich in de EK-selectie van Italië te knokken, daar zijn collega-spitsen zich in de interlands tegen Venezuela en Ecuador konden laten zien aan de bondscoach. Mateo Retegui, één van de concurrenten voor een plekje in de selectie van Spalletti, trof twee keer doel tegen Venezuela.

Bij AS Roma zou Lucca volgend seizoen de strijd aan kunnen gaan met Tammy Abraham, die ook hoopt op meer speeltijd. Een andere mogelijkheid is dat de twee samen een spitsenduo zullen vormen, daar ook Paulo Dybala deze zomer uit zijn contract loopt in Rome en er dus een extra plek vrij lijkt te komen in de voorhoede van de ploeg van Daniele de Rossi.

Lucca kwam vorig seizoen op huurbasis uit in de Johan Cruijff ArenA, maar kon daar maar weinig potten breken. In veertien optredens in de hoofdmacht wist de boomlange spits twee keer het net te vinden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is Lucca echt een flop ? Ik vond dat er altijd wel iets gebeurde als hij inviel. Hij kreeg echter wel heel weinig kansen.

28 maart 2024 om 15:54

Wel een flop toch? Heel matig bij Ajax. Alleen was hij ook niet duur volgens mij dus maakt het in the bigger picture niet echt uit. Net zoals Medic nu ook een flop is, maar als die over 5 jaar naar Juventus gaat, kan je als Ajax ook niet klagen. Je moet die spelers wel een kans geven, en anders zijn het misschien flops, maar niet drama-flops zoals al die dure Mislintat aankopen van 15 miljoen die er niks van kunnen (looking at you Forbs).

Als je hem goed gebruikt zal het vast een prima spits zijn, bij paste simpelweg niet in het Ajax spelletje. Als Roma het spel op hem afstemt zie ik het zomaar slagen.

28 maart 2024 om 14:25

Ja? Waarom dan? Nu 7 uit 29 is toch ook niet echt een statistiek waar je als scouting warm van wordt, lijkt me. En voetballend vond ik het ook geen geweldenaar, al zal ze dat in Italië minder interesseren.

28 maart 2024 om 14:56

Beetje hetzelfde als Scamacca. Een type spits waar je op moet zijn ingesteld. Passen totaal niet bij een ploeg als Ajax, maar bij bijv het huidige PSV heb je wel wat aan Lucca en Scamacca. 7 uit 29 voor Lucca is natuurlijk wat mager, maar hij speelt wel bij Udinese... Beetje vertekend beeld als je het mij vraagt.

28 maart 2024 om 15:13

Wellicht dat ze potentie in hem zien? 7 uit 29 bij Udinese vind ik niet per se heel slecht. Bij die ploeg speel je veelal op je eigen helft. 7 uit 29 bij een topclub vind ik dan wel weer matig. Maar bij Udinese vind ik dat nog wel prima.

Bij Roma denken ze "lukaku, Lucca.., lijkt op elkaar, die nemen we".

28 maart 2024 om 15:56

Zet hem in de wei naast een koe en je hebt Lukaku. Dat was ook wel een beetje het niveau van Lucca bij Ajax, prima voor in de wei, niet voor in het eerste van Ajax. Past beter bij een club die iets opportunistischer en fysieker voetbalt.

Zul je zien, kopt ie Roma volgend seizoen langs Feyenoord in de verlenging.

28 maart 2024 om 15:31

Hahaha ik ben er als feyenoorder bang voor 😂

Om hem als flop te benoemen gaat me wat ver. Hij heeft simpelweg te weinig tijd gekregen. Zag het eerlijk gezegd wel zitten in hem. Had hem liever gehad als backup dan Chuba. Was waarschijnlijk ook goedkoper geweest.

28 maart 2024 om 14:39

Uiteindelijk was hij inderdaad goedkoper geweest hahah. Dat huurcontract van Lucca had een koopoptie van tien miljoen wat iedereen belachelijk duur vond waardoor niemand serieus rekening gehouden met hem overnemen, maar uiteindelijk heeft Akpom 14,5 miljoen gekost (volgens mij) en die heeft dezelfde functie.

Ik vond Lucca ook niet echt een flop. Hij scoorde tegen PSV, maar was sowieso altijd dreigend. Die gast was zo bizar lang (en met die lengte een behoorlijk goede kopper i.t.t. bijvoorbeeld Weghorst die ook erg lang is) dat hij echt wel een uniek wapen had en dat had je bij Ajax nu goed kunnen gebruiken. Akpom is soms prima voor hele wedstrijden, maar als je echt even iets anders wil proberen in de laatste tien minuten was hij wel uniek.

Flop noemen terwijl die amper de kans kreeg. Net zoals Ocampos eigenlijk. 10 miljoen was erg veel geld en ook wel logisch destijds dat Ajax de optie niet wou lichten. Maar achteraf had je hem liever willen hebben dan Akpom, die rond de 14 miljoen was. En Lucca had natuurlijk nog wat waarde als je hem in de toekomst kon verkopen door zijn leeftijd.



28 maart 2024 om 14:57

idd. 10 miljoen is best wel veel, echter als je het met Akpom vergelijkt valt het best wel weer mee. (of valt het bedrag voor Akpom gewoon tegen)

28 maart 2024 om 16:26

Er is genoeg interesse in Akpom om hem voor dezelfde 14 miljoen te verkopen dus Akpom vertegenwoordigt gewoon waarde.

Snap ook niet helemaal waarom achteraf gezien je liever Lucca had gehad. Kerel scoorde nooit. Ja hij heeft niet veel kansen gehad maar de kansen die hij kreeg daar heeft die niks mee gedaan.

Doe mij dan maar een Akpom die er ook al een aantal in heeft liggen.

type spits waar je geen reet aan heb als je met buitenspelers speelt die nooit van hun leven een voorzet gaan geven. Is voetballend niet sterk maar in de lucht een groot wapen, zal naar mate van tijd ook sterker worden neem ik aan.
dat hij er momenteel "maar" 7 heeft in liggen voor udinese zegt me niet heel veel, is niet het type spits ala di natale die zelf kansen creeert en maakt. Ik volg udinese te weinig, maar ik kan me goed voorstellen dat ze 75% van de wedstrijd op eigen helft staan geposteerd en er sporadisch uitkomen. Oftewel lucca krijgt niet zoveel kansen. Zou bij een team dat vaker dominant is en goede aanvoer vanaf de zijkant zeker 10-15 goals maken en voor veel chaos/gevaar zorgen in de 16.

Lukaku naar Ajax halen dan gaan we met 2 uitsmijters in de spits spelen haha

Pff lijkt me een flinke downgrade.

Las het ook al ergens anders. Abraham komt natuurlijk ook terug van een blessure dus dan zal Lucca 2e spits worden. Persoonlijk geen grote fan nog, moet nog in niveau groeien voor Roma.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren