Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

België treedt in zeer opvallend Kuifje-outfit aan op het EK in Duitsland

Laatste update:

Domenico Tedesco heeft donderdagochtend de 25-koppige selectie voor de aankomende interlandperiode bekendgemaakt. De oefenmeester is daarnaast door de Belgische voetbalbond beloond met een contractverlenging.

De Rode Duivels hebben eind maart twee oefeninterlands op de planning staan. Op 23 maart spelen de zuiderburen eerst in het Aviva Stadium in Dublin tegen Ierland, alvorens ze drie dagen later oefenen tegen Engeland op Wembley.

Domenico Tedesco trainde in het verleden onder meer Schalke 04 en RB Leipzig, voordat de Duits-Italiaanse oefenmeester Roberto Martínez opvolgde na diens teleurstellende WK-optreden in Qatar. In de kwalificatiepoule voor het EK bleef België onder leiding van Tedesco ongeslagen. In de tussentijd won Tedesco met de Belgen twee oefeninterlands tegen Duitsland (2-3) en Servië (1-0).

De goede prestaties bleven bij de KBVB niet onopgemerkt en donderdag meldde de bond via de officiële kanalen dat Tedesco nog tot en met het WK 2026 in de Verenigde Staten, Mexico en Canada aan het roer staat. Het contract van de bondscoach liep nog door tot na het EK in Duitsland van aankomende zomer.

Tot de 25-koppige selectie van België behoort onder andere Johan Bakayoko. De rechtsbuiten van PSV heeft inmiddels negen wedstrijden op zijn naam staan voor zijn land.

Kuifje


Het was een dag van bekendmakingen in België. Naast de contractverlenging van de bondscoach en de opgeroepen spelers werden ook de tenues van het komende jaar uitgelicht. Vooral het opvallende uitshirt van de Belgen krijgt op social media veel aandacht. Op het EK in Duitsland treden de zuiderburen namelijk aan in een lichtblauw shirt met een bruine broek en witte sokken. Het is een verwijzing naar de Belgische stripfiguur Kuifje.

Piet Vandendriessche, algemeen directeur van de Belgische voetbalbond was in zijn nopjes met het nieuwe uitshirt voor de heren en dameselftallen van de nationale ploeg: “Kuifje veroverde niet alleen mijn hart en geest toen ik opgroeide, maar ook die van vele andere generaties. Dat is precies wat de Rode Duivels en the Red Flames proberen te bereiken. Hopelijk geeft Kuifje hen de inspiratie om geweldige prestaties neer te zetten”, vertelde hij opgetogen.

De gehele selectie van België

Doelmannen


Arnaut Bodart, Koen Casteels, Matz Sels en Thomas Kaminski.

Verdedigers


Timothy Castagne, Koni de Winter, Zeno Debast, Wout Faes, Thomas Meunier, Arthur Theate en Jan Vertonghen.

Middenvelders


Amadou Onana, Charles de Ketelaere, Orel Mangala, Youri Tielemans, Olivier Deman, Arthur Vermeeren en Aster Vranckx.

Aanvallers


Johan Bakayoko, Michy Batshuayi, Jérémy Doku, Dodi Lukébakio, Loïs Openda, Romelu Lukaku en Leandro Trossard.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet echt een geweldig tenue, maar sowieso vind ik de hele lading Adidas-tenues die bekend gemaakt werden vandaag echt tegenvallen. Dan zijn de twee tenuetjes van België nog wel geslaagd vind ik.

14 maart 2024 om 19:15

Adidas is niet echt origineel. Veel ontwerpen worden hergebruikt bij andere clubs. Behoorlijk saai ontwerp vaak ook. Wel logisch echter want ze hebben zoveels teams onder hun. Hopelijk staan er wat meer merken op zodat de shirts ook wat gevarieerder worden.

14 maart 2024 om 19:21

Ik blijf het gek vinden. Sommige clubs hebben wel vaak echt mooie tenues. Denk aan een Arsenal bijvoorbeeld.

Sowieso kan het echt niet moeilijk zijn mooie tenues te maken. Op internet circuleren vaak de mooiste exemplaren.

14 maart 2024 om 19:34

Dat vind ik juist bij Adidas veeeeel minder dan bij Nike

14 maart 2024 om 19:19

Ik vind het een geweldig tenue, hartstikke mooi en leuk bedacht.

15 maart 2024 om 05:44

@Lierse1997

He? Smaken verschillen, maar dit is by far het beste tenue sinds decennia van de Belgen. Een prachtig exemplaar.

Vind hem Kuifje net iets beter staan.

Geinig. Ook echt met een bruine broek hahah. Punten voor de Belgen.

Duizend bommen en granaten wat een mooi outfit!

Echt een geweldig mooi tenue zeg, was echt groot fan van Kuifje als jonge jongen. Heb ergens nog die strips zitten, misschien dit weekend weer even open trekken.

Courtois heeft een knieblessure en De Bruyne krijgt rust?

Wat een matige slectie heeft Belgie eigenlijk als je zo die namen ziet….
Ik dacht bij die verdedigers eerst ff dat het een jong elftal was.

Prima outfit. Wat krijgt de coach? Ik zat te denken, iets in de stijl van Jansen en Janssen?

Damn wat een drama verdedigers bij elkaar bij de Belgen, als je Witsel zag spelen op cv bij Atletico dan had ik er alles aan gedaan om hem terug erbij te halen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren