Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax en PSV strijden om piepjong defensief toptalent Jorthy Mokio’

Laatste update:

Ajax en PSV hopen zich te versterken met de piepjonge centrale verdediger Jorthy Mokio, zo meldt Het Laatste Nieuws. De Belgisch jeugdinternational van KAA Gent is een interessant doelwit, daar hij nog altijd geen profcontract heeft getekend bij zijn jeugdliefde. Mokio vierde afgelopen donderdag zijn zestiende verjaardag en kan zaterdagavond tegen Standard Luik de jongste debutant in het Belgische voetbal worden.

Mokio wordt omschreven als het grootste talent van Gent, de stad waar hij geboren is. Na zijn verjaardag afgelopen donderdag is de linkspoot door trainer Hein Vanhaezebrouck direct opgenomen in de wedstrijdselectie van de Buffalo’s.

Indien Mokio tegen Standard Luik in actie komt, is hij de jongste debutant in het Belgische voetbal. Daarmee kan hij de gestopte Nii Lamptey (16 jaar en 6 dagen) en Belgisch topscorer aller tijden Romelu Lukaku (16 jaar en 11 dagen) aftroeven.

Het Laatste Nieuws, een belangrijk dagblad in België, sprak met meerdere jeugdtrainers en makelaars over Mokio. “Het is een fenomeen”, kreeg de redactie onder meer te horen. Voor zijn leeftijd zou Mokio behoorlijk volwassen zijn, terwijl hij verder uitblinkt in de duels en in balbezit iets extra’s kan toevoegen.

Ajax en PSV krijgen concurrentie van meerdere buitenlandse clubs, waaronder Borussia Dortmund en LOSC Lille. Dat Mokio nog niet eerder bij de wedstrijdselectie van Gent zat heeft vooral te maken met zijn contractsituatie. “Had hij wel al getekend, wat in België mogelijk is vanaf 15 jaar, dan had hij al eerder selecteerbaar geweest voor de A-ploeg.”

Gent doet er alles aan om Mokio te behouden, ook op financieel vlak. “Ik ga niet over de sommen spreken die we nu aangeboden hebben. Maar het is gigantisch”, aldus CEO Michel Louwagie. Volgens Het Laatste Nieuws is Gent inmiddels al van plan om Mokio een verbeterde aanbieding te doen.

Mokio werd door Gent in 2021 opgepikt bij KFC Merelbeke. De centrumverdediger behoort officieel nog tot de selectie van Gent Onder 18, maar deed ook al een aantal duels mee in de UEFA Youth League. Daarnaast is Mokio jeugdinternational bij België Onder 18. Mogelijk kunnen Ajax of PSV het defensieve toptalent verleiden tot een overstap naar Nederland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die is dus qua leeftijd een echte Gent Student 😅

2 maart 2024 om 08:37

Laat lekker daar voetballen. Word nu al op gejaagd. Over twee jaar nog piep jong.

2 maart 2024 om 09:30

Hahaha #dhvgs, maar even on topic zo'n jonge jongen die niet bij zijn club wil tekenen waar hij de hele opleiding heeft gevolgd vind ik altijd zo ondankbaar. Het lijkt een heel negatieve trend te worden! Voor de speler lijkt het me ook beter. In de vertrouwde omgeving spelen met vertrouwen i.p.v. je opnieuw te bewijzen en te knokken voor je plek wat bij die jonge gasten best een tik voor het vertrouwen kan zijn!

Weer eentje die op jonge leeftijd niet wil tekenen. Dit lijkt een trend te worden

2 maart 2024 om 09:59

Helaas inherent aan het hedendaagse voetbal, wat een gigantische melkkoe is geworden voor investeringsmaatschappijen. Jonge spelers worden al vroeg gek gemaakt voor het grote geld.

2 maart 2024 om 11:33

Het is nog niet gezegd dat hij niet wilt tekenen. Zijn ouders hebben altijd gezegd dat ze pas zouden beslissen wanneer hij 16 is. Nu zijn ze dus aan het kijken wat het beste voor hem is, maar de kaarten van Gent liggen nog steeds redelijk goed heb ik gehoord. Al is dat geen zekerheid uiteraard.

PSV hypocriet clubje. Feyenoord veroordelen omdat ze Babadi hebben benaderd en zelf contact leggen met een jeugdspeler. Walgelijk

2 maart 2024 om 09:55

PSV was verontwaardigd dat Feyenoord net voor de topper de interesse kenbaar maakte. Niet dat ze interesse hadden in Babadi net zoals tal van andere clubs.

2 maart 2024 om 16:05

Heeft niets met timing te maken. Gesprek met Babadi was al veel eerder.

2 maart 2024 om 10:11

Zo daar zit een hoop frustratie onder haha

2 maart 2024 om 16:06

Valt wel mee. Maar vond de veroordeling jegens Feyenoord gewoon treurig en onterecht.

2 maart 2024 om 10:14

PSV 'verwonderde' zich over de timing waarop Feyenoord met Babadi ging praten. Niet zozeer het feit dat ze met hem gingen praten. Dat mag namelijk iedere club. Feyenoord mag ook gewoon met Mbappe praten als ze willen

2 maart 2024 om 10:21

ik las PSV en Ajax die achter de Belgische toptalent zit en heb Peter Bosz nog nooit Feyenoord horen of zien veroordelen dat Feyenoord achter Babadi zit. Hypocriet noem je PSV dat enkele jaren geleden Bakayoko oppikte in België omdat de kenners in België hem te lui vonden. Dus hou je woord "walgelijk" in en ga zondag kijken hoe je club afgedroogd wordt.

2 maart 2024 om 16:09

Haha laat je lekker gaan hier. Stort je hart maar uit. Er is weinig chocola van je zinsconstructies te maken, maar ik heb het vermoeden dat je het ergens niet mee eens bent.
69 Jaar en je laat je zo kennen. Vermakelijk.

“Daarmee kan hij de gestopte Nii Lamptey (16 jaar en 6 dagen) en Belgisch topscorer aller tijden Romelu Lukaku (16 jaar en 11 dagen) aftroeven.”

Aftroeven nog wel… wordt ook steeds meer een cliché. Die paar dagen zijn nietszeggend.

“Daarmee kan hij de gestopte Nii Lamptey (16 jaar en 6 dagen) en Belgisch topscorer aller tijden Romelu Lukaku (16 jaar en 11 dagen) aftroeven.”

Aftroeven nog wel… wordt ook steeds meer een cliché. Die paar dagen zijn nietszeggend.

Als je op moment moet kiezen of PSV of Ajax dan is de keus niet moeilijk, als je echt een toptalent bent dan kies je voor PSV ipv. een elftal wat geflopt is en nog tijd nodig heeft om er weer bovenop te komen. En ik bedoel met toptalent dat je niet in Jong Ajax,jong PSV begint maar al mee traint met het eerste.

2 maart 2024 om 10:12

Laat PSV eerst presteren in Europa. Ajax is nog steeds een veel grotere merk dan PSV. Weinig jeugdspelers die dromen van het 1e van PSV 😂 of je moet ergens uit Eindje komen.

2 maart 2024 om 10:14

Bla bla bla volgens mij presteert PSV tot nu toch gewoon in Europa? En wat voor merk? Brandblussers of schoonmaakmiddelen 🤣🤣🤣

2 maart 2024 om 10:26

HSV en Schalke zijn ook grote merken. Het gaat om het heden en PSV is Ajax op alle fronten voorbij aan het streven. Dat is de keiharde realiteit van vandaag de dag. Prestaties uit het verleden zijn geen garanties voor de toekomst.

2 maart 2024 om 10:38

Ik geef toe dat PSV de laatste jaren tot 2022 steeds achter AJAX aanliep, maar net als een pak melk moet je lezen wanneer het over tijd is. Bij Ajax was dat de halve finale tegen Tottenham 8-5-2019 en daarna storte Ajax langzaam in tot wat het nu is met als gevolg dat AJAX niet vanaf begin kan meedoen met de nieuwe opzet CL 2024-2025. In het verleden gehaalde successen vertellen niets over de toekomst.

2 maart 2024 om 10:22

Als je het objectief bekijkt zie je bij Ajax meer talenten echt doorbreken naar het eerste elftal. In de afgelopen jaren is dat ook bij AZ aan de gang, maar die doen dat meer doordat ze verkopen en niks ervoor terughalen. Bij Ajax hebben ze de Ligt, Timber en nu ook Hato die door zijn gebroken.

Bij PSV hebben we centraal rechts achterin een probleem, maar krijgt een talent als van de Blaak daar geen kans (kan dit natuurlijk niet 100% beoordelen, omdat je de trainingen niet ziet etc.), maar het is toch opvallend.

2 maart 2024 om 11:05

Van de Blaak is inmiddels bankzitter bij Jong PSV en is na zijn blessure heel ver verwijderd van PSV niveau. De reden waarom PSV nu wat minder jeugd toepast is omdat Jong PSV een slechte lichting is. Maar je noemt De Ligt, Timber en Hato(die pas bij Ajax zit). PSV kwam met Gakpo, Madueke en Bakayoko

2 maart 2024 om 11:08

@vonlanthen. het is vooral dat bij ajax meer verdedigende spelers doorbreken en bij psv meer aanvallende. Dat ligt ook aan kwaliteit want PSV heeft goede aanvallers voortgebracht maar bij verdedigers is het toch een stuk minder. Ook is er geen verdedigende speler die vertrokken is en het elders wel goed doet, op de al op 16 jarige leeftijd vertrokken Maatsen na

2 maart 2024 om 11:25

Gakpo, Madueke en Bakayoko Zijn geen verdedigers , dus die opsomming gaat niet op.

3 maart 2024 om 01:08

“ Als je het objectief bekijkt zie je bij Ajax meer talenten echt doorbreken naar het eerste elftal.”

Hij heeft het hier toch over talenten? En niet persé verdedigend talent? Het gaat om wat er door komt vanuit de jeugd.

Mokio is wel echt een toptalent. Heb hem het afgelopen jaar wat gevolgd en hij is alles wat je van een centrale verdediger zou willen. Snel, sterk, kan goed voetballen en speelt ook heel slim. Vanhaezebrouck heeft ook al laten verstaan dat mocht hij tekenen, hij nu al zou mee strijden voor een basisplaats in de verdediging van Gent, wat alles zegt over het geloof in hem.

Daarom lijkt het mij ook beter om bij Gent te blijven. Hij zou hier de komende maanden al geregeld minuten maken bij het eerste team en hopelijk vanaf de zomer dan een vaste basisplaats krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren