Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Invallers Bergwijn en Akpom redden punt voor Ajax op bezoek bij Sparta

Laatste update:

Ajax heeft zondag een punt weten te redden op bezoek bij Sparta Rotterdam. De Amsterdammers kwamen op Het Kasteel op een 2-0 achterstand door twee goals van Arno Verschueren, maar wisten de wedstrijd in de tweede helft nog te kantelen. Via doelpunten van invallers Steven Bergwijn, die na maanden afwezigheid terugkeerde van een spierblessure, en Chuba Akpom kwam er een 2-2 eindstand op het scorebord. Ajax behoudt daarmee plek vijf, die bij eventuele bekerwinst van Feyenoord voldoende zal zijn om de play-offs te ontlopen. Sparta staat tiende.

John van 't Schip verraste andermaal vriend en vijand met de opstelling van Ajax. Waar de Amsterdammers de laatste weken met vijf verdedigers speelden, stonden er tegen Sparta op papier slechts drie aan de aftrap.

Jordan Henderson schoof terug van terug vanuit het middenveld en speelde centraal achterin naast Ahmetcan Kaplan. Anton Gaaei kwam verrassend in de ploeg als rechtsback, Jorrel Hato werd de linksback na de wanprestatie van Borna Sosa op die positie tegen Aston Villa (4-0 verlies). Mika Godts maakte als linksbuiten zijn basisdebuut.

De openingsfase op Het Kasteel was levendig te noemen, met kansen over en weer. Verschueren kon net niet bij een gevaarlijke voorzet van Koki Saito komen, terwijl Brian Brobbey aan de overzijde rakelings naast kopte na een goede bal van Henderson.

Ajax-keeper Diant Ramaj kon in de 25ste minuut het eerste echt grote gevaar van Sparta nog afwenden. De goalie had een goede reflex in huis op een volley van Verschueren. Drie minuten later scoorde de Belgische middenvelder van Sparta alsnog. Verschueren rekende via een kapbeweging kinderlijk eenvoudig af met Kaplan en schoof de bal beheerst in de verre hoek: 1-0.

In het restant van de eerste helft werd een schot van Gaaei uit de bovenhoek getikt door Nick Olij. Enkele minuten na rust verdubbelde Sparta zijn voorsprong. Verschueren werd over het hoofd gezien door de Ajax-defensie en kon zo een ogenschijnlijke doelpoging van Pelle Clement verlengen: 2-0.

Ajax bracht vervolgens met Bergwijn en Akpom twee nieuwe aanvallers in. Het leverde snel resultaat op, want in de 65ste minuut maakte Akpom er 2-1 van. De spits kopte een voorzet van Henderson feilloos binnen. Grote tegenvaller voor Ajax was het uitvallen van Brobbey, die naar zijn hamstring greep en daarmee ook weg lijkt te vallen voor de interlandperiode met het Nederlands elftal komende week.

Akpom was in de 87ste minuut vervolgens verantwoordelijk voor het opzetten van de gelijkmaker. De Engelse spits versnelde aan de rechterzijde van het strafschopgebied en zette laag voor. Bergwijn gleed de bal met de punt van zijn schoen binnen: 2-2.

In blessuretijd claimde Bergwijn een penalty, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük vond het contact met Jonathan De Guzman daarvoor te licht. Direct in de omschakeling pakte Kaplan de anders doorgebroken Charles-Andreas Brym vast. De verdediger van Ajax kreeg daarvoor rood, maar redde wel een punt voor zijn ploeg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

John is een hele sympathieke man, maar tactisch maakt hij er zo een bende van.

Ik hoop dat Akpom blijft, ja hij is voetballend matig. Maar als pinchhitter, toch wel heel belangrijk gebleven met het hoofd en de voeten.

Veel werk aan de winkel voor Kroes, nieuwe sterke tactische ervaren trainer en een geheel nieuwe technische staf is van essentieel belang.

Kaplan man..? 😒

17 maart 2024 om 18:45

Echt bizar joh dat die Hlynsson liever als rechtsbuiten ziet dan een Forbs met zijn snelheid. Op rechts is die ook nog wat onvoorspelbaarder met zijn linker omdat die zowel naar binnen als naar buiten kan. Maar nee liever kiezen voor Dani de Wit 2.0 op het middenveld. Dat zo’n 13 in een dozijn speler nog een basisklant is onder Van t’ Schip.

17 maart 2024 om 18:51

Hlynnson gaat banken bij de volgende trainer, maak je geen zorgen. Straks zijn we van John af…nog effe volhouden

17 maart 2024 om 18:53

Zowel Hlynsson als Taylor hebben er gewoon niks te zoeken, die staan er volgens hopelijk ook gewoon naast.

17 maart 2024 om 18:56

Taylor speelt vandaag een redelijk goede pot als lwb. Liever dat dan sosa

17 maart 2024 om 19:01

Dat kun je toch niet menen? Hij speelt een draak van een wedstrijd, misschien wel de slechtste man bij Ajax. Hij levert alles in bij de tegenstander en laat mensen links en rechts voorbij lopen.

17 maart 2024 om 19:07

Dit meen je niet?? Op een mooie pass na, waaruit Brobbey had moeten scoren, was die jongen drama. Stond ook nog eens opgesteld als een soort van veredelde links(wing)back. En is verdedigend zo verschrikkelijk slecht, dat is op het middenveld ook al heel merkbaar. Nee, van dit soort (eigen) jongens moet Ajax als de wiedeweerga van af. Daar mag je Rensch, Hlynsson, Gooijer en Martha ook direct bij plaatsen. Rubbish!

17 maart 2024 om 19:09

Forbs is een enorm talent. Een trainer met technisch inzicht moet wel wat kunnen met Bergwijn, Brobbey en Forbs lijkt me. De keuzes van de staf zijn om te huilen.

17 maart 2024 om 19:10

Haha meen je niet.

Taylor ie waardeloos zoals gewoonlijk (;

17 maart 2024 om 19:30

Niet normaal dit Ajax: 26 gespeeld - 47 goals tegen. Net zoveel als AZ en Twente bij elkaar. Zelfs RKC heeft minder tegengoals… Dan wordt winnen iedere wedstrijd lastig.

17 maart 2024 om 20:35

Het probleem is dat zowel Hlynsson als Taylor misschien niet goed genoeg zijn, maar dat is de rest ook niet en die zijn denk ik nog minder.
Het hele seizoen wordt er al om andere spelers geroepen, maar op het moment dat die 1 of 2 wedstrijden spelen wordt er direct weer om andere spelers geroepen en begrijpt iedereen ineens waarom ze toch op de bank zaten.

18 maart 2024 om 02:04

Modric Hlynsson zie ik nog wel wat in, enkele maanden geleden was hij een lichtpuntje. Maar gewoon vreselijk uit vorm, en momenteel hebben we helaas niets beters vrees ik. Forbs had ik ook wel willen zien, ondanks hij veel fout doet.

17 maart 2024 om 18:46

Leek alsof hij moe was. Maar rare actie inderdaad. Maargoed, moet ie snel vergeten, straks interlands voor hem

17 maart 2024 om 18:46

Tsja als alle voorgaande trainers er ook niks van bakten, ligt het misschien dieper. Is dit inmiddels al de vierde ofzo na Ten Hag? Zit nog steeds geen lijn in. Nou ja naar beneden dan

17 maart 2024 om 19:27

Het ligt ook dieper. Maar dat maakt de verschillende coaches niet goed he. Bestuurlijk is Ajax een chaos. De transfers zijn dramatisch. Maar de coaches zijn ook gewoon heel heel heel zwak, sinds Ten Hag. Allemaal doen ze onbegrijpelijke dingen, met Steijn als zwaar dieptepunt wat mij betreft.

17 maart 2024 om 19:53

Maar van ‘t Schip doet toch net zulke onbegrijpelijke dingen?

17 maart 2024 om 20:41

Van 't Schip zet het misschien ook niet goed neer. Maar heel veel andere keuzes heeft hij ook niet.
Het grootste probleem is een selectie waarvan er misschien maar 3 of 4 spelers goed genoeg zijn waarvan er 2 geblesseerd zijn. De rest is of nog niet goed genoeg of gaat dat nooit worden.

18 maart 2024 om 09:28

We tellen na Ten Hag: Schreuder, Heitinga, Steijn, Maduro en Van t Schip. En het spelbeeld is sindsdien zoekende. Ofwel 5 trainers hebben geen idee wat ze met het materiaal aanmoeten. Dan ligt dat toch niet meer alleen aan de trainer?

17 maart 2024 om 18:47

Goed gezien. Want Ajax heeft een betere selectie dan Fortuna, Sparta, NEC en Heerenveen en dat zijn enkele ploegen waarvan Ajax niet kon winnen. Kortom, van 't Schip is een trainer die de selectie nog slechter maakt (dan ie al is).

17 maart 2024 om 18:47

Tja Sulejmanii, we hadden het er denk ik in december er al over. De zin om Steijn door Schip te vervangen was er gewoon niet

17 maart 2024 om 18:52

Die zin was er m.i. wel degelijk, want hij had zich onmogelijk gemaakt, maar de vervanger is niet gelukkig gekozen.

17 maart 2024 om 20:01

Inderdaad door zijn persoonlijke vete met de td heeft hij zich ook onmogelijk gemaakt bij de spelers.

17 maart 2024 om 21:13

Maar als je je trainer vervangt, doe het dan niet door een lichtgewicht. Tja meestal zijn we het wel eens over dingen, hierin niet geloof ik:-)

18 maart 2024 om 02:06

Hansie klopt, maar wat NJ en rubje al zeiden Steijn had zich zelf onmogelijk gemaakt.

17 maart 2024 om 18:47

Zou het niet aan de kwaliteit van de selectie liggen? Gewoon een hele hele matige selectie, hier haalt John van ‘t Schip gewoon het maximale uit. Het is niet dat je met een nieuwe trainer plotseling boven PSV staat. Ajacieden willen de realiteit niet onder het oog zien.

17 maart 2024 om 18:48

Aanvallend is er gewoon heel veel talent eigenlijk. Dat bewijzen ze keer op keer en dat terwijl er niet eens een duidelijk systeem is.

17 maart 2024 om 18:49

Buiten Brobbey valt dat echt reuze reuze mee hoor. Ik zie niet welke aanvaller in de basis zou staan bij Feyenoord of PSV, zelfs Brobbey niet.

17 maart 2024 om 18:52

Dat keer op keer blijven terugkomen is geen toeval natuurlijk.

17 maart 2024 om 19:18

Ik denk dat slot graag brobbey had hoor..en beide graag een bergwijn fit hadden..

17 maart 2024 om 19:32

Kom op zeg hij speelt bagger tegen ploegen zoals Heerenveen, Fortuna en nu Sparta. Dit materiaal hoort echt wel beter te zijn dan die dat soort ploegen. Van t'schip is degene die met deze onnozele opstellingen en tactieken komt. Kom op zeg Hlynsson op rechtsbuiten. Wie verzint dat nou weer.

17 maart 2024 om 18:48

Taylor ook weer elke pass ingeleverd.Wanneer word hij eens gewisseld? Hlynsson mag ook wel eens banken zeg, wat een lichtgewicht.

17 maart 2024 om 18:50

Elke pass ingeleverd..Taylor deed het in die rol helemaal niet slecht.

17 maart 2024 om 19:03

Heb je de wedstrijd wel gezien? Ik kan zo een video monteren met 30 passes van Taylor vandaag die allemaal bij een Spartaan uitkwamen.

17 maart 2024 om 19:43

Is die montage nou al klaar?

17 maart 2024 om 19:55

Toch knap dat je met 30 passes naar de tegenstander nog altijd op 81 procent passnauwkeurigheid uitkomt. Mensen moeten eens wat minder liegen/overdrijven om een punt te maken..

18 maart 2024 om 00:38

Taylor heeft wel potentie op die plek, het kan imo in ieder geval minder kwaad dan hem als 1 van je middenvelders opstellen. Hij kan eigenlijk hetzelfde als Sosa, maar ik vind hem wel iets meer inzet tonen dan mr nonchalant Sosa.

Met iets meer ervaring waar hij moet lopen kan hij best een goede linksback/wingback worden. Ook omdat hij makkelijk in kan schuiven als extra middenvelder, maar hij kan ook buitenom en een prima voorzet geven. Dat is voor een tactisch sterke coach een genot.

17 maart 2024 om 19:26

Ik neem aan dat Akpom zelf liever ean andere rol heeft een dan ook liever vertrekt als de situatie niet veranderd

17 maart 2024 om 20:20

Maar is hij echt zo sympathiek? Zie hem steeds z'n eigen spelers publiekelijk afvallen, niet heel aardig.

Kaplan bezwijkt weer eens onder de druk. Lijkt alleen maar te kunnen verdedigen door overtredingen te maken.

17 maart 2024 om 18:45

Heb jij een andere wedstrijd gezien dan ik? Verklaar je svp nader

17 maart 2024 om 18:47

Hoe kan je daar nou zo dom ingrijpen? Je benadeelt zo direct je team voor de volgende week.

17 maart 2024 om 18:49

Nou Kaplan was paar potten geleden nog de verlosser na 2 goede wedstrijden, nu is het weer helemaal niks, voetbal in een notendop

17 maart 2024 om 18:49

Het was dat of een bijna zekere 3-2

17 maart 2024 om 18:50

Dom? Gwn op de keeper laten afgaan in de laatste seconden ja tuurlijk is veel slimmer

17 maart 2024 om 18:52

Dat ie zo moet ingrijpen kan je als fout zien. Maar wat hij doet is logisch gezien de stand en het moment van de wedstrijd

17 maart 2024 om 19:01

Als je hem zo slecht vindt spelen is dit toch heerlijk voor je? Speelt niet mee volgende week tegen PEC. Het 'weer eens' snap ik niet vooral niet. Kaplan speelt net in het eerste en is redelijk consistent. Te weinig laten zien om weer eens door de mand te zakken. Als ajax niet op een penalty rekende en schakelde zoals je hoort te doen, had Kaplan niet in hoeven grijpen trouwens..

17 maart 2024 om 19:18

Hij was de laatste man hoor. En hij staat zelf helemaal verkeerd waardoor hij de overtreding moet maken. Die eerste goal van Sparta is ook zijn fout waarbij hij zich kinderlijk eenvoudig laat uitkappen. Afgelopen donderdag was hij al niet best maar dat is dan ook een ander niveau. Maar vandaag was hij echt slecht.

Probeert er ook steeds veel te hard in te gaan. Is soms totaal onnodig. Hij heeft zeker talent maar begint nu al te veel in zichzelf te geloven

17 maart 2024 om 19:49

Burdy

Veels te kort door de bocht. Bij de 1e goal staat de hele verdediging fout. Henderson grijpt niet waar daarna zowel Kaplan als Hato niet doordekken waardoor Verschuren alle ruimte heeft. Die maakt ook gewoon een mooie goal.

Overigens was Henderson vandaag veel minder dan Kaplan maar omdat laatst genoemde complimenten heeft gehad gaan we op hem focussen.

Je laatste zin slaat overigens kant noch wal.

17 maart 2024 om 18:46

Meer een professionele overtreding dankzij weer een arbitrale dwaling.

17 maart 2024 om 18:49

Haha, ik hou van sarcasme!

17 maart 2024 om 18:58

Sorry maar dit was nooit een strafschop

17 maart 2024 om 19:13

Was gewoon een duw in de rug, kijk maar eens terug. Daarna nog bewust trappen. Maar ja Ajax en VAR altijd een nadeel.

17 maart 2024 om 19:18

Altijd nog wel. Dat lijkt mij vrij sterk. Sterker ik weet 100% zeker dat het niet waar is

17 maart 2024 om 18:46

Hahah hou toch op man omdat die nu 1x een domme fout maakt kan die opeens alleen verdedigen door overtredingen te maken?

17 maart 2024 om 18:49

Om dit punt te redden een wellicht 'nuttige' overtreding en terecht rood maar bezwijkt onder de druk? Man neem nog een pilske

17 maart 2024 om 19:19

“weer eens”… In welke andere wedstrijd(en) bezweek hij dan?

Kaplan blijkt toch gewoon een mens te zijn en niet het 8e wereldwonder

17 maart 2024 om 18:49

Niemand dacht dat het een wereldwonder was. Hij heeft wel heel veel potentie en laat meer zien dan de meeste andere verdedigers.

17 maart 2024 om 19:00

@ajax12321, nou, ik zag verschillende reacties waarin hij gebombardeerd werd tot toptalent en de beste verdediger sinds Martinez etc. Ik heb toen nog gezegd dat ze niet te hard van stapel moesten lopen, want dat is voor die jongen ook niet fijn.

17 maart 2024 om 19:56

Fr010

Ik heb ook eerder dit seizoen gelezen dat Gimenez 105 miljoen waard is, je weet hoe dat gaat met fans he?

Onzin, zowel ik als vele Ajacieden zeiden ook dat we het nog wel moesten zien, ook gezien zijn blessure gevoeligheid.

Henderson was overigens veel minder dan Kaplan vandaag. En niet alleen dat, alles is de schuld van Sutalo natuurlijk.

17 maart 2024 om 20:33

Maar Santi liet het toen al bijna een jaar zien. (Los van het feit dat hij dat nooit waard was) Kaplan 3 wedstrijden.
Henderson viel me vooral tegen qua drukzetten idd

Tja wat moet je er nog van zeggen. Bizar slechte pot weer tot die 2-1 valt. Snap niet waarom Van t’schip alweer begint met Hlynsson. Wat is dat toch met die obsessie alsof het Dusan Tadic is. Hij mag elke keer maar weer blijven spelen alsof het een hele goeie speler is. Maar het is een 13 in een dozijn speler. En ook Taylor heeft weer is enorme krediet omdat die toevallig wat doelpunten maakt. Maar qua spel weer dramatisch.

Voor de rest gaven Bergwijn, Akpom en Rijkhoff wat meer dynamiek voorin. En kom je nog tot 2-2. Maar ja dan is het niet des Ajax dit seizoen zonder een rode kaart. Tja dit Ajax moet heel hard werken voor de 5e plek dit seizoen. Want hoger zit er niet.



17 maart 2024 om 18:48

13 in een dozijnspeler vind ik nog te veel eer eerlijk gezegd. Ik schat zowel hem als Taylor nog een categorie onder Klaassen en Dani de Wit die ik als dertien in dozijn spelers zou omschrijven. Die zouden in dit Ajax onbewtist basisspeler zijn en waarschijnlijk veel meer brengen dan die 2 die er nu staan. Hlynsson is hooguit leuk voor het rechterrijtje en Taylor zou misschien net bij Sparta meekunnen

17 maart 2024 om 18:56

En dan ook nog is als rechtsbuiten. Het is toch ongelofelijk wat John nou in die kerel ziet. Die hoort bij Jong Ajax te spelen en niet als basisspeler bij Ajax 1. Maar ja die gaat volgende week ook gewoon weer spelen.

17 maart 2024 om 18:50

Berghuis mis je enorm. Meeste assists ook vd selectie en top5 eredivisie.

Creëert ook veel kansen

Bergwijn ook belangrijk

17 maart 2024 om 19:28

Meeste assist top 5? Start Veerman niet bovenaan?

17 maart 2024 om 19:16

Verschil is Tadic 16 goals en tig assist. Is niet te vergelijken.

Is het seizoen al afgelopen?

17 maart 2024 om 19:29

Nee, maar volgend weekend wordt er niet gespeeld. Is dat ook een genoeg doening?

17 maart 2024 om 19:46

En er wordt weer F1 gereden, dus het is een schrale troost. Kan nu al niet wachten op het volgende voetbalseizoen.

Waarom zeggen al die analisten dat het net geen penalty is? Er gebeurt letterlijk geen drol dus er is 0 spraken van een penal kom op joh.

17 maart 2024 om 18:46

Omdat Guzman het shirtje van Bergwijn vasthoudt. Contact is altijd spelen met vuur en dan ben je afhankelijk van interpretatie.

17 maart 2024 om 19:02

Bergwijn maakt de eerste overtreding. Die heeft eerder het shirt vast

17 maart 2024 om 20:21

Neh! Ik vind t zelf trouwens ook de licht voor een pingel. Maar ze zijn voor minder gegeven. Dus speel je met vuur.

17 maart 2024 om 18:47

100 % pingel

17 maart 2024 om 18:47

Omdat die gewoon Bergwijn op zijn hakken loopt te licht voor een penalty maar gebeurt wel gewoon. 🤡

Ben ik de enige Ajacied die zich echt mateloos stoort aan Henderson? Loopt als een veredelde vedette alles op te eisen, maar hij als je bij de F-jes zo’n vrije trap neemt, moet je twintig rondjes om het complex heen rennen. Daarnaast loopt hij bij elke beslissing van de scheidsrechter, als een opgefokte hond die voor het raam zit en iemand ziet fietsen, tegen hem te blaffen. Vond hem tegen PSV hoopgevend beginnen, maar vind hen echt met de week irritanter.

17 maart 2024 om 18:46

Pseudo vedette die Henderson. Het is zowel met als zonder bal niks. Kost je wel een godsvermogen aan salaris.

17 maart 2024 om 18:49

Ik vind het wel vermakelijk, stoor me er niet aan hoor.

17 maart 2024 om 18:51

Nope ik ben blij met Henderson maar teveel mensen denken ff dat hij al 5x scoort en 10 assists geeft daar is ie niet voor gehaald en zo was hij bij Liverpool ook niet

17 maart 2024 om 18:55

Haha, dat beweert toch echt helemaal niemand? Ja, misschien Van der Vaart. Maar die moet de Gall en Gall wat minder sponsoren. Hij is gehaald om de balans te bewaren en ervoor te zorgen dat we verdedigend minder weggeven, maar er vallen nog steeds gaten waar een gemiddelde perforator jaloers op zou zijn. Niemand verwacht ook dat hij dat in z’n eentje oplost, maar hij brengt met en zonder bal echt veel te weinig. Dat is al vervelend, maar als je dan ook elke standaardsituatie opeist (vraag me ook af waarom, want een gelijkvloerse woning heeft nog een betere trap) en de hele tijd zo met de scheidsrechter bezig bent, ga je wel een beetje in m’n allergie zitten.

17 maart 2024 om 18:59

Ik heb 15 min gekeken en toen zag ik hem een vrije trap opeisen tov Van den Boomen. Daar stoorde ik me al meteen aan. Hij valt tot nu toe erg tegen, maar brengt wel ervaring en coaching.

17 maart 2024 om 19:20

Hij moet absoluut niet centraal staan, slaat nergens op. Verder vond ik hem de laatste 2 potten ook iets minder maar over het algemeen in zo'n 70% van zijn eerdere potten wel gewoon een goede toevoeging die wel iets brengt in dit team. Je mist hem wel op het middenveld gelijk.

Het enige waar ik me wel aan stoor is dat eindeloze gezeik op de scheids. Doet me denken aan Luuk de Jong hoe vaak hij aan het wijzen en roepen is naar de "refffff!!!!"

17 maart 2024 om 19:27

Waarschijnlijk ben je dat niet, maar zonder Henderson is het helemaal los zand. Hij moet kappen met het opeisen van die dode spelmomenten, maar voor de rest prima

17 maart 2024 om 19:37

Schijnbaar aan de vele likes ben je niet de enige. Persoonlijk vind ik juist dat hij de enige is die een echte winnaarsmentaliteit brengt. De rest van het team lijkt het allemaal maar prima te vinden om als makke schaapjes naar de slachtbank te worden gebracht. Ik kan mij er juist mateloos aan irriteren dat er niemand in het team ook echt boos wordt. Vooral een Brobbey, kom op man. Aan alles straalt hij zijn irritatie uit... hij vreet zich zelf van binnen op. Uit het is in het veld... Zet je medespelers is op hun plek! Maar nee in Nederland is het gelijk irritant of een slecht voorbeeld en wordt je met een beetje temperament of emotie die je uit al gecanceld door de hele woke cultuur die er heerst.

Zaadpot. Wederom. Ik merk dat ik me er nauwelijks meer aan kan ergeren eigenlijk. Je weet het vooraf al. Puntje ingelopen op NEC! En John mag er wat mij betreft echt uit. Veel slechter dan dit kan inmiddels gewoon niet meer denk ik. Dit Ajax gaat gewoon 50/50 winnen vanaf nu (hooguit).

Edit: correctie, uitgelopen op NEC inderdaad zoals hieronder wordt aangegeven! Zo pessimistisch hoef ik nou ook weer niet te zijn (nog niet in elk geval)

17 maart 2024 om 18:51

Uitgelopen.

17 maart 2024 om 18:52

Puntje uitgelopen. En het heeft echt geen zin meer om nu nog van coach te wisselen.

17 maart 2024 om 19:00

Ligt eraan. De trainers die tot nu toe genoemd zijn (behalve Lijnders) zijn al vrij. Enige legitieme reden om Van ‘t Schip te laten zitten, is als je per se op Ten Hag wilt wachten. Dan heeft het inderdaad weinig zin. Maar als de beoogde hoofdtrainer van volgend seizoen nu vrij is, zou ik hem nu al laten beginnen.

17 maart 2024 om 19:11

Heeft zeker wel zin. Tactische keuzes die worden gemaakt zijn raar, opstelling klopt geen reed van. Het is toch niet gek dat het totaal ruk gaat.

17 maart 2024 om 19:14

4 weken geleden had ik je gelijk gegeven over de coach. Inmiddels denk ik dat het geen kwaad meer kan want Ajax in deze vorm onder JvS gaat elke pot gewoon kansloos kopje onder en alleen op individuele klasse kun je er soms nog een puntje uitslepen. Staf is het helemaal kwijt. Wisselen vaker van systeem dan de gemiddelde 12-jarige op Fifa..

17 maart 2024 om 20:30

Dan moet je er een andere interim trainer neer zetter.
Als je nu de trainer voor het volgende seizoen er neer zet is die aan het einde van het seizoen ook beschadigd. die gaat het de komende 8 wedstrijden niet veel beter doen.

17 maart 2024 om 20:45

Oh dat bedoel ik ook hoor London, een beoogde nieuwe trainer er nu zetten zou stompzinnig zijn. Staat dan al met 3-0 achter voordat het nieuwe seizoen begonnen is.

Maar beter om nu gewoon een type Advocaat neer te zetten als interim zodat je een logisch fundament hebt waarop je kan bouwen tot het einde van het seizoen ipv dit gekloot wat we nu week in week uit te zien krijgen.

Gaat wel lekker met die rode kaarten bij Ajax

Het voetbal onder Schip is nog dramatischer dan onder Steijn kunnen we nu toch wel concluderen

Wat zijn Hlynsson en Taylor absurd slechte spelers zeg. Voegen werkelijk niks toe

Henderson is amper beter dan andere middenvelders. Branco ook zwak

Brobbey slecht deze wedstrijd

Kaplan hype mag ook stoppen. Slechte wedstrijd

17 maart 2024 om 18:54

Kaplan kan ik niet veel over zeggen, als hij die overtreding niet had gemaakt dan hadden we verloren.

17 maart 2024 om 18:59

Weet je niet. Dat is hoopvol denken. Maar sparta spelers zijn niet zo goed hoor. Zou alsnog 50/50 zijn geweest en je ad ramaj nog.

17 maart 2024 om 19:23

Kaplan kan je niet veel over zeggen maar je hebt hier maandenlang Sutalo verguisd voor elk verkeerde inspeelballetje. Kaplan geeft vandaan gewoon een goal weg alsof hij van Hato een lesje in anticiperen op uitkappen heeft gehad, open je ogen man. Begon ijzersterk maar zakt ver weg de laatste 3 potten helaas. Of vind je nog steeds dat het allemaal aan Sutalo ligt?

Ze zakken allemaal door het ijs achterin bij Ajax omdat ze allemaal de druk gewoon niet aankunnen dit seizoen.

17 maart 2024 om 20:15

Jtje

Jij weet ook dondersgoed dat Kaplan die goal niet weg geeft maar de hele verdediging. Zowel Henderson, Kaplan en Hato staan allen verkeerd waardoor Verschuren alle ruimte heeft, die kan met zoveel ruimte makkelijk een mannetje uitkappen.

Hoe je Sutalo aan het verdedigen bent neemt wel grote vormen aan. Sutalo heeft zeker goede wedstrijden gespeeld maar als we de balans opmaken kunnen we gewoon naar mijn mening zeggen dat hij te weinig levert en te veel geblesseerd is. Zonde, want ik zie zelf echt wel potentie in onze Kroatische vriend.

17 maart 2024 om 20:16

Sutalo die week in en week uit slecht en ondermaats presteert vergelijken met Kaplan die een paar foutjes maakt? Hou toch op man. Als Sutalo in de basis stond vandaag zou het al helemaal misgaan.

17 maart 2024 om 20:56

Meneer Daniel: Sutalo levert inderdaad te weinig maar ik reageer nu even op alle gasten die de afgelopen weken riepen dat Sutalo de enige reden was dat het achterin zo lek was als een mandje. Ik las hier na Fortuna al dat meerdere leden zeiden: "het is de aanwezigheid van Sutalo waardoor de fouten worden gemaakt." nou dat hebben we kunnen zien vandaag.

En Henderson gaat zeker niet vrijuit maar dat uitkappen was wel heel slecht hoor van Kaplan. Dat vond ik allerminst overtuigend.

Het gaat bij mij niet over het verdedigen van Sutalo, het gaat over terugkomen op de idiote heksenjacht die bezig was waarin meerdere leden elke blunder achterin op Sutalo persoonlijk afschoven in plaats van in te zien dat dit collectief falen was. En zeker types als Deuitverkorene die daar zo'n 300 reacties aan hebben gewijd en na Fortuna hier zichzelf flink op de borst kwamen kloppen dat het inderdaad weer mis ging.

Ik vind het wel grappig dat ik hier vaak weggezet word als iemand die Sutalo alleen maar verdedigt. Ik ben letterlijk in elke post alsnog vrij kritisch op hem, maar het gaat er bij mij niet in dat het allemaal aan hem zou liggen. Net als vorig jaar met Bassey, en ook op Bassey was ik kritisch. Maar ik heb er een enorme hekel aan als 1 speler als pispaal wordt weggezet terwijl het zo overduidelijk collectief falen is dat we te zien krijgen.

Na een schoolreisje, uhh... Europees duel kun je het weekend erna met dit zooitje natuurlijk sowieso puntverlies incalculeren. Wonder boven wonder nog een puntje gepakt.

Weer tegen beter weten gekeken, weer geen enkel idee of tactiek kunnen ontdekken. Alle namen van de spelers de grabbelton in en willekeurig neerzetten op posities.

Van 't Schip is hard op weg om een nog slechtere coach dan Steijn te worden, niks liefdadigheid meer gewoon eruit gooien voordat het te laat is.

Branco kunnen we ook wel afvinken op de lijst van slechte transfers, jezus dat kan echt niet.

17 maart 2024 om 18:51

Van ‘t Schip is natuurlijk niet aangenomen als tactisch wonder. Het was de enige die in dit zaadseizoenhalverwege wilde instappen. En om “Ajax DNA” terug te brengen. Ik hoop nu wel dat ingezien wordt dat je een ontzettend goede trainer nodig hebt om hier wat van te maken. Hoop ook dat niet Vos a la Heitinga voor de leeuwen wordt gegooid want die gaat hier ook niks van maken. Er is echt een internationale goede trainer nodig om hier nog iets van te maken.

17 maart 2024 om 19:28

Ah man, je had United moeten kijken tegen Liverpool. Kijk in ieder geval die samenvatting even. Dat was wel genieten hoor.

17 maart 2024 om 19:32

Had een stream aan staan maar m'n maat uit Manchester was 2 minuten verder dus was ook geen gein aan Wel een topwedstrijd voor de kijker.

17 maart 2024 om 20:48

Van 't Schip is misschien niet de oplossing.

Maar wat dan wel? Je serveerd zelf, en daar ben ik het overigens wel mee eens vd Boomen ook af (zelf nooit een fan geweest). Alleen wie of wat blijft er dan over? Een 18 jarige verdediger die nog fouten maakt en een jonge spits die voorin op een eiland staat. Van de fitte spelers was dit wel ongeveer het beste wat je op kon stellen. Bij elke andere naam hadden we net zo hard kunnen roepen "die niet".

We moeten niet te hard zijn voor Kaplan. Zonder die rode kaart was het waarschijnlijk 3-2 geworden.
Goal en assist van Akpom zagen er allebei prima uit trouwens.

17 maart 2024 om 19:36

Als je ziet wat voor kritiek Sutalo, Gooijer, Gaaei, Rensch, Sosa en Hato te verwerken krijgen dit seizoen dan lijkt het me niet meer dan logisch dat er ook gewoon eerlijk gekeken wordt naar Kaplan. Hij heeft heel veel potentieel maar laat zich vandaag bij de 1-0 veel te makkelijk uitkappen. Had een groot aandeel in allebei de goals van Fortuna vorige week en was ook tegen Villa bij de 1-0 zijn man volledig kwijt. Zelfs tegen AZ had hij een aandeel in de 2-0 en gaf hij bijna een pingel weg (had het niet raar gevonden als die op de stip was gegaan).

Ik zie veel in hem maar hij is absoluut niet vrij van fouten.

17 maart 2024 om 21:18

Elke speler underperformed bij Ajax dit seizoen. Ik ga er vanuit dat ze allemaal wel beter kunnen maar ze zitten er mentaal gewoon allemaal doorheen. Dat zal dit seizoen ook niet meer veranderen en alle kritiek van de supporters zal ze er zeker ook niet bij helpen.

Laten we gewoon nu stoppen met het seizoen… gaat echt niet beter meer worden

Nog even uitzitten dit seizoen.. wat een verschrikking

Wat is dat toch met Ajax die na rust zo belachelijk slecht uit de kleedkamer komt iedere keer? Zitten ze allemaal in de kleedkamer op hun telefoon en is de focus daarom volledig weg? Echt schandalig.

Fijn dat we na 2-0 toch nog terugkwamen, terecht dat we minstens een punt aan dit duel overhouden. Gezien het verloop kun je dan toch nog met enige opluchting terugkijken op dit duel.

Akpom goed ingevallen! Verder moet John kappen met dat klote systeem van hem. We hebben 0 aanvallende intenties en krijgen nog steeds evenveel kansen tegen. Ga lekker spelen met jongens die echt willen voetballen en probeer vast te bouwen voor volgend seizoen. Wat er nu gedaan wordt werkt en in het heden niet en helpt totaal niet met de voorbereiding voor de toekomst.

In ieder geval weer een puntje uitgelopen op de concurrentie. Toch een geslaagd weekend voor Ajax. Voor een tegenstander wordt het steeds lastiger om Ajax te analyseren. Iedere week een andere fantasie opstelling.

Ik had de Ajax bingokaart er weer bij en dat ging me weer goed af.

- Rode kaart Ajax
- 5 mans verdediging (deze was wel even spannend vooraf ivm de blessures, maar Taylor als linksback had ik zelf nog niet bedacht. Past toch weer mooi. Die man kan ook overal spelen)
- Tegengoals
- Geen druk op de bal
- Wandelvoetbal

Is maar één woord voor dit Ajax en dat is triest. John een sympathieke vent, maar als je met poep in de broek gaat voetballen tegen Sparta is dat toch alles wat Ajax nooit heeft gewild. Gelukkig kon ik op een tweede scherm ook United - Liverpool zien. Zijn mijn uren voor de televisie toch niet zo verprutst.

17 maart 2024 om 20:24

Zet ook maar op de bingokaart:
- tikkie terug
- dekken op 5 meter

Mensen die nog steeds de waarde van Berghuis en Bergwijn onderschatten?

Sinds zij geblesseerd zijn, is het 3x niks

Enige spelers die kansen creëeren en assists hebben vaak

Sparta werd wel genaaid zeg. Doorgebroken speler wordt neergehaald, maar daarna fluit de scheids midden in een aanval voor het einde... Heel slecht.

17 maart 2024 om 18:54

Die hele situatie ontstond alleen maar omdat Ajax een penalty werd onthouden.

17 maart 2024 om 19:01



Als dat penalty was stop ik met voetbal kijken penalty Ha ha

17 maart 2024 om 19:02

Schwalbes zijn geen penalty waard hoor. Vaak wel, snap ik maar, maar hoor niet als er niks aan de hand is. Gelukkig zag de scheids het bij Taylor ook goed

17 maart 2024 om 19:30

Welke penalty? Dat akkefietje met Bergwijn wat in de verste verten geen penalty was? Bedoel je die penalty?

hoop dat we snel weer terug gaan naar 433. Verdelegend maakt het niks uit, maar aanvallend creëren je gewoon meer. Akpom mag van mij blijven als pinchiter. Brengt pit
In het elftal.en brobbey ga aub wat doen aan je kopwerk, je ziet bij akpom wat je zoveel meer kan creëren

Als je constant moet repareren loop je alleen maar achter de feiten aan en dan blijft het net niks. Met 1 punt schiet je niks op. Kaplan mag hopen dat hij geen drie duels schorsing krijgt want dan mist hij de Klassieker

Het was vandaag gewoon weer gruwelijk slecht. Dat valt vooral te wijten aan een gebrek aan kwaliteit. Maar er valt ook veel op te merken aan de inzet. Het gesjok van verschillende spelers bij balverlies, het spelen van verstoppertje zodra de bal vooruit gespeeld moet worden. Het is triest gesteld.

17 maart 2024 om 19:16

Het valt vooral te wijten aan de technische staf en hun keuze. Deze selectie moet echt beter kunnen, als het maar normaal wordt neergezet.

17 maart 2024 om 19:39

Ik denk dat dat het grootste probleem van deze selectie is. Ze kunnen het (waarschijnlijk zeg ik) wel maar het lijkt wel of ze niet willen. Nou kan ik niet achter de schermen kijken maar waar wordt in vredesnaam op getraind bij Ajax en met welke intensiteit?

17 maart 2024 om 19:56

Het zit potdicht bij Ajax. Geen enkele mogelijkheid om de selectie te zien trainen. Maar ook daar heb ik mijn bedenkingen bij. Want patronen zie je nauwelijks en iedere wedstrijd wordt gespeeld in een andere samenstelling + formatie.

Wat een matig niveau van beide teams...
Zoveel foute passing van beide kanten en zo weinig vernuft. Deed pijn aan de ogen weer.

Werkelijk bizar hoe supporters kunnen zijn. Van 't schip wad heilig verklaard nadat hij in een zware periode er voor koos Ajax te helpen met een verschrikkelijk slechte selectie. Inmiddels kan John er zogenaamd niks meer van. Zou me kapot schamen als een supporter zo durft te praten als van 't Schip. Ik vind het nog knap wat hij weet te presteren met deze selectie

17 maart 2024 om 19:20

Selectie is zeker niet goed. Maar is die minder dan die van bijvoorbeeld Fortuna, Sparta, GAE of Hercules?

17 maart 2024 om 20:56

Als iedereen fit is is de selectie zeker beter.
Maar als de helft van deze spelers over een paar jaar bij een dergelijke club speelt is er toch niemand die daar raar van op kijkt.

17 maart 2024 om 19:26

Respect dat John instapt op zo'n moment hoor. Alleen als je zijn keuzes de afgelopen weken ziet is , zijn die toch echt heel erg raar . Henderson als CV, Hlynsson en Taylor als flankspelers....sorry, maar dan ben je de weg gewoon echt kwijt.

17 maart 2024 om 19:43

Van het schip heeft volgens mij nergens laten zien tactisch een goede trainer te zijn. Dit had je dus ook kunnen verwachten

Verloren seizoen moet er het beste van maken akpom is goede speler werklust alleen 1e helft heeft t verpest. Sparta heeft t weggegeven ookal waren se minder 30-70% balbezit goed dat bergwijn terug komt beetje bii beetje dit seizoen is zoiezo verloren, Hopen dat brobbey snel terug is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren