Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heerlijke goal Kudus niet genoeg: Ajax buigt vlak voor tijd voor sterk Liverpool

Laatste update:

Ajax is dinsdagavond in de slotminuten onderuitgegaan op Anfield. Vroeg in de wedstrijd maakte het ijzersterk spelende Liverpool via Mohamed Salah de openingstreffer, waarna Mohammed Kudus de stand uit een kiezelhard schot onderkant lat nog voor rust gelijktrok. Liverpool zette Ajax onder grote druk, maar kon lange tijd geen doorbraak forceren. Een ingekopte hoekschop door Joël Matip dompelde Ajax in de slotfase in rouw: 2-1. Liverpool komt zo met drie punten in Groep A naast Ajax en Napoli. Laatstgenoemde club gaat woensdag op bezoek bij Rangers.

Schreuder viel terug op zijn basiself tegen Rangers (4-0 winst) en had dus weer een basisplek ingeruimd voor Steven Berghuis. Davy Klaassen, die een basisplaats had tegen SC Heerenveen (5-0) en scoorde, verhuisde om die reden weer naar de reservebank. Bij Liverpool keerde Thiago Alcántara, net hersteld van een hamstringblessure, terug op het middenveld, terwijl Diogo Jota in de spits de voorkeur genoot boven Darwin Núñez.

Ajax kwam in de openingsfase nauwelijks van de eigen helft af. Het leverde aanvankelijk behalve dreiging niets op voor Liverpool, maar na zeventien minuten was het bij de eerste echte kans van de wedstrijd meteen raak. Daley Blind liep totaal niet mee met Salah, die door Jota vrij voor Remko Pasveer werd gezet. De Egyptenaar rondde de enorme kans dodelijk af: 1-0. Kort daarna kopte Edson Álvarez een gevaarlijke bal uit de doelmond van Ajax, maar wel recht in de voeten bij Luis Díaz. De Colombiaan schoot in compleet vrije positie van een meter of tien rakelings naast.

Liverpool had duidelijk de overhand, toch slaagde Ajax er na een klein half uur spelen in om op gelijke hoogte te komen. Blind stak Berghuis weg over de linkerflank, waarna de bal laag voor het doel bij Kudus terechtkwam. De Ghanees haalde na zijn aanname verwoestend uit en zag de bal via de onderkant van de lat prachtig binnenvliegen: 1-1. Liverpool liet het er niet bij zitten en zocht opnieuw vol de aanval. Ajax kon het nauwelijks bijbenen en had reddingen van Pasveer nodig op een vrije kopkans van Virgil van Dijk. De goalie stond vervolgens ook op de goede plek toen Trent Alexander-Arnold doorbrak in het zestienmetergebied, Calvin Bassey uitkapte en zo voor zichzelf een grote schietkans creëerde.

In de openingsfase van de tweede helft counterde Ajax naar een gevaarlijk moment voor Kudus, die na goed werk van Steven Bergwijn verzuimde om de bal aan te nemen of te schieten. Vanaf dat moment werd het eenrichtingsverkeer op Anfield richting het doel van Pasveer. Ajax kwam totaal niet meer onder de druk uit, maar hield de gelederen wel aardig gesloten. Na een uur spelen leidde balverlies van Timber wel een een-op-eenmoment in voor Salah, die ditmaal op Pasveer schoot. Ajax hield stand en kreeg een kwartier voor tijd zelf een enorme kans via Blind, die op aangeven van Dusan Tadic in alle vrijheid rakelings naast kopte.

In de laatste tien minuten deed Liverpool er alles aan om de winst alsnog binnen te halen. Het werd steeds penibeler voor Ajax, dat moest toestaan hoe een prachtige aanval eindigde bij Núñez. De Uruguayaan schoof de bal in vrije positie naast. Enkele minuten later kwam Ajax heel goed weg toen Núñez de bal kiezelhard laag voor het doel bracht. Twee minuten voor tijd viel een schot van Salah via het lichaam van Bassey op de paal. De daaruitvolgende hoekschop werd Ajax fataal. Matip torende boven de defensie uit en kopte binnen. Tadic leek op de doellijn weg te halen, maar de bal was daar toen al overheen: 2-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb vandaag een matig Liverpool en een slecht Ajax gezien. Liverpool enorm slordig in de passing en de afronding was drama met alleen maar ballen die recht op Pasveer af werden geschoten. Wel een volledig terechte overwinning van Liverpool, omdat ze duidelijk beter waren dan Ajax. Van Dijk was wel goed, heersend in de lucht en Thiago speelde ook heel goed. Aan Ajax kant een hele goede partij van Kudus, Berghuis en Timber. Blind liet weer eens zien wat ik vantevoren al had voorspeld. Die kan echt niet meer op dit niveau. Die geeft gewoon een goal cadeau aan Liverpool. Dan zal iemand wel weer beginnen over die voorassist, maar die goal is voor 80 procent op het conto van Berghuis, matig verdedigen van TAA en Kudus te schrijven. Daarmee heeft hij dus imo niet zijn cruciale verdedigende fout teniet gedaan.

13 september 2022 om 22:56

Ajax had geluk dat Liverpool matig was in de afronding. Ik ben er van overtuigd dat wanneer Schreuder was gewisseld van Tactiek, dat Ajax in ieder geval meer strijd had kunnen bieden. Jammer maar een mooi leermoment met nog voldoende uitzicht op de volgende ronde.

13 september 2022 om 22:57

Bergwijn😂. Wat een grap deze gast. Niet voor niets volledig mislukt in de PL

13 september 2022 om 22:57

Uit bij liverpool kan je verliezen. Ajax moet gewoon voor plek 2 gaan.

13 september 2022 om 22:58

nou ajacieden weer een beetje met beide voetjes op deze aardbol? Las vanmiddag dat we niet te stoppen zouden zijn. Spelen vandaag als psv in de CL met poep in de broek. Tactisch ook zeer matig. Grillitsch voor Taylor? Spelen voor een gelijkspel is instemmen met een verlies. Jammer en zeer onnodig.

13 september 2022 om 22:58

Ajax stond de hele wedstrijd gewoon niet goed. Eerder wisselen had waarschijnlijk niet iets uitgemaakt.

13 september 2022 om 22:59

Is lastig om te zeggen natuurlijk, al ben ik het er wel mee eens dat Schreuder in ieder geval iets moest doen. Hij wisselde echt veel en veel te laat. Wat mij betreft had hij al kunnen wisselen tijdens de rust. Taylor had het de gehele wedstrijd echt ongelofelijk lastig en was aan het verzuipen. Daarbij had Ajax het vrij lastig met het opbouwen en verloor de bal al vrij snel door de druk van Liverpool of omdat Pasveer die bal vooruit schoot. Beiden buitenspelers stonden ook veel te hoog waardoor het sowieso al lastig werd om op te bouwen. Dus dit is wel absoluut iets waar Schreuder aanpassingen had kunnen doen.

13 september 2022 om 22:59

Logische wissel Taylor deed alles fout.
Het was geen poep in de broek. Was gewoon een te groot kwaliteitsverschil.
Waardeloze backs vs goede aanvallers en het middenveld van Ajax war drama

13 september 2022 om 23:01

@futures
Eens, maar daar had Schreuder tijdens de wedstrijd ook wat aan kunnen doen. Het team stond gewoon helemaal niet goed. Buitenspelers stonden te hoog en Taylor had het ongelofelijk moeilijk. Die had gewoon gewisseld moeten worden na de eerste helft.

13 september 2022 om 23:01

Je zegt het goed. Het was puur ontzag en ook vanuit de tacktiek. Van dit Liverpool hoef je helemaal niet te verliezen. Je moet gewoon druk zetten ipv afwachtend te spelen.

13 september 2022 om 23:02

Hier zat jij waarschijnlijk onder je steen op te wachten.. Bergwijn en Tadic beide onzichtbaar. Is ook geen schande tegen Liverpool, gaan nog wel genoeg wedstrijden komen waar ze hun waardes kunnen bewijzen. Ik zie trouwens nog steeds liever Brobbey in de spits, Kudus op 10 en Berghuis op positie van Taylor.

13 september 2022 om 23:03

Hij speelde idd slecht. Maar verder waren de meeste spelers van Liverpool gewoon redelijk in vorm. Ze hadden een strijdplan, waar ze een hele week op konden oefenen. Bijv. Bassey de vrije man laten. Die is daar gewoon niet zo goed in. En wat was er aan de hand met die korte uittrap toch steeds? Idee was natuurlijk dat wij het kopduel niet zouden winnen maar als je ziet dat het alleen maar gewoon opgeleverd voor je eigen goal, schiet je zo’n bal toch liever lang?

13 september 2022 om 23:03

Precies Liverpool was gewoon een maatje te groot. Of 3...

13 september 2022 om 23:04

Verschil tussen Ajax en psv zou zijn dat alle schoten van Liverpool een goal zouden zijn en bij Ajax (beetje
geluk) of op de paal of naast of recht op Pasveer gingen. Maar bij psv gaan alle ballen momenteel gewoon in tegen wie ze ook spelen.

Niet als provocatie bedoeld he het is meer gewoon opvallend dat psv wel in de hoek zit waar de klappen vallen.

13 september 2022 om 23:05

Ik mis de echte uitzonderlijke klasse bij Ajax momenteel (Timber uitgezonderd). Kudus is wel veelbelovend en doet het echt uitstekend, maar het kaliber Ziyech, Antony etc. wordt toch wel gemist

13 september 2022 om 23:05

zeer slechte wedstrijd geen druk durven zetten. alleen maar terug uit spelen heb me 90 minuten geërgerd aan het spel van ajax

13 september 2022 om 23:05

Grotendeels eens Japie, kleine toevoeging die je niet graag hoort wellicht maar een percentage van de goal mag ook naar Blind. En Liverpool matig wellicht maar weet niet of ze onlangs gezien hebt, die hebben een stijgende lijn te pakken hoor met thiago er weer bij. in deze vorm waren ze door Napoli niet zo ongenadig afgedroogd.

13 september 2022 om 23:06

helaas dat we geen Cruijff meer in kunnen zetten. Was Schreuder er direct uitgevlogen. Angsthazenvoetbal. Mag die lekker bij een anders club gaan doen, niet bij Ajax. Wissels waren op ingegeven door angst. Extra verduurzamen miidenvelder erbij. Brobbey voor de counterprikjes en opvangen maar. Precies het voetbal dat schreuder op bij zijn vorige ploegen op de mat legde.

13 september 2022 om 23:07

@japie
Alvarez, Timber en Pasveer waren denk ik de spelers die nog enigzins hun niveau haalden.

13 september 2022 om 23:10

Denk dat het wat vroeg komt. Maar je kunt groeien in een seizoen, het succesjaar 18/19 met Ziyech Frenkie en co was de poulefase ook niet overdreven overtuigend. Denk dat Ajax een mooi jaar krijgt, maar betekent niet dat je Liverpool in eigen huis zoekspeelt, dat is en blijft wereldtop en Ajax zit daar een forse stap onder.

13 september 2022 om 23:10

Timber ? Echt hoe komt iedereen erop

13 september 2022 om 23:12

Van Alvarez was ik niet onder de indruk. Maakte in de tweede helft weer een onnodige overtreding waarvoor hij geel kreeg en hij speelde alleen maar balletjes breed en terug terwijl er af en toe spelers voor hem gewoon makkelijk aanspeelbaar waren. Of hij dat niet ziet of niet durft weet ik niet. Pasveer heeft idd prima gekeept

13 september 2022 om 23:12

Het is meer de media en analisten waar het naar de bol gestegen is.
Met vragen als : wie is de favoriet vanavond?
We mogen trots zijn dat we steeds goed meedraaien Europees, maar bij Liverpool kan en mag je gewoon verliezen hoor.
Zij zetten ongelooflijk goed en hoog druk. Tegen deze ploegen moet je op en top zijn op zo'n avond en dat waren we helaas niet.
Kleine graadmeter met de top van PL en Mickey Mouse League.
En Taylor was helemaal op in minuut 80 vandaar die wissel, alles schoot van zn voeten af en was op gegeven moment net zo ' snel ' als Daley.

13 september 2022 om 23:12

@AndreG spijt me maar het verschil tussen de twee clubs is echt veel meer dan een beetje geluk. De wedstrijden tegen Rangers hebben dat redelijk duidelijk aangetoond.

13 september 2022 om 23:13

Taylor kon niet mee en Kudus moet zijn plek krijgen en dan Brobbey in de spits.

13 september 2022 om 23:15

Liverpool wist exact waar ajax zwak was in de opbouw en dat was Bassey. Meer balbezit is minder druk. Maar met Bassey die in zijn broek poepte, kregen ze het bij Ajax niet voor elkaar

13 september 2022 om 23:17

Ben ik wel met je eens, maar ook achterin. Ajax had niet het vermogen om zich er onderuit te voetballen.

13 september 2022 om 23:19

Ik lees veel van je Japie.
En ondanks dat niet iedereen het met je eens bent vind ik dat je een realistische kijk op het spelletje hebt.

13 september 2022 om 23:20

Liverpool heeft het goed gedaan. Ajax wil bij de beste 16 horen, dat betekent dat je clubs als Napoli het hoofd moet kunnen bieden. Van Liverpool mag je verliezen, in het San Paolo niet.

13 september 2022 om 23:24

Dat moeten ze dan duidelijk maken in de volgende 2 matches, namelijk de dubbele ontmoeting met Napoli.

13 september 2022 om 23:34

Ik vond juist Berghuis en Bassey erg goed. In de opbouw heb je niks aan Bassey maar verdedigend is het echt een beest.

13 september 2022 om 23:39

@Willem Thanks voor het compliment

14 september 2022 om 00:32

Ik dacht dat Blind de slechtste speler was tijdens de wedstrijd, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd dat toch echt Bergwijn, het is maar goed dat Bergwijn zijn looplijn/aanname niet goed was dat Kudus die bal inschiet, dat is het enige goede dat Bergwijn heeft gedaan vandaag, dramatisch

14 september 2022 om 00:42

@krekel. Het is toch echt Timber die 2x mis tast in een onderling luchtduel, waaruit vervolgens een doelpunt komt (na fout schuiven van Bassey bij het eerste doelpunt). Op zijn doelpunt na was Kudus gewoon onzichtbaar. Hij was overigens niet de enige Saint.

14 september 2022 om 08:48

@andreg,

Komt dat ook niet gewoon door je verdediging en keeper?

14 september 2022 om 09:54

@eredivisie ajax

Ik heb dat soort onzin niet veel gezien hoor. Het is er wel, maar de meesten zijn realistisch. Ajax was gisteren slecht en heeft verdiend, maar nipt, verloren. Als Ajax zelf beter was geweest had een resultaat er in gezeten. Je zag ook aan het eind dat Ajax hun normale spel niet meer kon spelen, ook al was de ruimte er wel. Gewoon teveel krachten verspild om overeind te blijven.

13 september 2022 om 22:56

Kudus heeft naast zijn goal bijna niks goed gedaan. Daarnaast Rensch en Schreuder de meest matige aan Ajax kant. Dit was een partij kansloos zeg.

13 september 2022 om 22:59

Ik vond Rensch best goed. Waarom vond je hem zo matig?

13 september 2022 om 23:00

Kudus is een miskoop. Zsm verkopen en bouwen aan de toekomst. En Blind is al jaren niveau rechterrijtje eredivisie maar zit alleen dankzij zijn vaders connecties nog bij ajax en NL te voetballen. Schreuder moet aan de bak, vandaag werd pas duidelijk dat er flink wat zand in de motor ligt verstopt

13 september 2022 om 23:02

Hahaha jongens toch wat een idiote reacties toch op spelers, trainer etc. Man man het is echt te bizar voor woorden. Je speelt niet tegen Fortuna thuis

13 september 2022 om 23:02

Hahahaha jezus man, Rensch was echt de beste aan Ajax kant in de 1e helft met Pasveer. Hoe kan je dat jou in godsnaam zeggen?!?

13 september 2022 om 23:02

Rensch best goed? Heb jij gewoon af en toe een blik op de tv geworpen waarbij Rensch toevallig de bal naar de juiste kleur speelde. Ik heb hem vooral slechte passes zien geven, verkeerd zien staan dekken, en eruit worden gelopen door zijn directe tegenstander. Leuke speler voor een Heerenveen oid, maar die kan natuurlijk nooit meer basis staan nadat Sanchez zo invalt.

13 september 2022 om 23:05

Ik vind niet dat dit Kudus zijn schuld is. Alle spelers voorin stonden veel te hoog. Tadic was de enige die zich af en toe terug liet zakken. Later in de tweede helft kwam Bergwijn ook terug om mee te verdedigen, maar toen was het eigenlijk al te laat. Het hele team stond gewoon niet goed. Taylor slechtste man op het veld, die had er wat mij betreft veel eerder af gemoeten.

13 september 2022 om 23:05

Vamos433, helemaal met je eens. Je speelt tegen één van de beste ploegen van de wereld.

13 september 2022 om 23:06

@bocheref, het begint bijna lachwekkend te worden wat er hier op VZ rondloop. Kudus maakte vorige week en vandaag een wereld goal en jij noemt het een miskoop? Een miskoop waar ze vanuit Engeland minimaal 30m voor gaan neerleggen.

13 september 2022 om 23:06

Nou nou hij schiet met geluk 1 bal binnen he pas op. Hij is in top vorm blijkbaar dus.

13 september 2022 om 23:12

Zeg het al een paar weken, Taylor is leuk voor de breedte, maar in de CL maakt hij echt het verschil niet. Leuk bij een 3-0 voorsprong maar bij 0-0 voegt hij zowel verdedigend als aanvallend 0.0 toe. En dan nog mensen die het lef hebben om hem te vergelijken met Gravenberch, en die hem een revelatie durven te noemen schaam je diep. Niet de speler die Ajax naar een hoger plan kan tillen.

13 september 2022 om 23:13

Bochherief houd toch op met je getroll eens een keer, Kudus was vandaag weer bijna beslissend.

13 september 2022 om 23:14

Vamos433. Ik snap dit soort reacties als van jou niet. Je bent als Ajax zijnde, wat zich wil meten met de Europese top, gewoon volledig maar dan ook volledig overklast. Dan mag je toch kritisch zijn en de vinger op de zere plek leggen? Wanneer je net meer dan 100 miljoen hebt uitgegeven mag je wel wat verwachten. Jij doet net alsof FC Twente net tegen Liverpool heeft gespeeld.

13 september 2022 om 23:40

Manunited

Tuurlijk mag je kritisch zijn, maar wanneer je tegenstander 100 miljoen aan 1 speler kan uitgeven mag je ook wel verwachten dat zij thuis van Ajax winnen.

Ook vergeet je dat Ajax 5 basis spelers heeft verkocht en 200+ miljoen aan kwaliteit heeft verloren.

Nu ervan leren en weer door.

14 september 2022 om 00:27

Kudus miskoop hahahah, deze 2 doelpunten van Kudus in de CL had niemand in de eredivisie zo gemaakt, werelddoelpunten

14 september 2022 om 01:16

@21Antony: Was een mooie goal, maar je moet nu ook weer niet overdrijven. Zijn dit seizoen al vele mooie goals in de eredivisie gemaakt, je zou eens door een andere bril moeten kijken. Ajax is vandaag gewoon next level van de mat geveegd, zijn met een 2-1 nog goed weg gekomen, maar dat kan natuurlijk gebeuren tegen Liverpool, die echt wel minimaal een klasse beter.

14 september 2022 om 07:14

@manunitedrvp tuurlijk wilt Ajax zich meten met de absolute top maar we doen hier net alsof we een verschrikkelijk seizoen draaien en gisteren met 9-0 compleet zijn weggetikt. Het is geen schande om van Liverpool te verliezen, ondanks de laatste wedstrijden blijft het gewoon een absolute topclub. En ja Ajax was niet goed dat klopt maar al die negativiteit is ook nergens voor nodig dit is pas dr 1e wedstrijd die je verliest dit seizoen en dat is geen schande

14 september 2022 om 10:01

Cr7

Taylor staat dit seizoen voor het eerst basis, en dit is zijn tweede CL wedstrijd. Uit bij Liverpool. Give the guy a break. Gravenberch heeft zoveel matige wedstrijden gespeeld, en werd uiteindelijk toch weer beter.

13 september 2022 om 22:56

Ajax gaat het nog behoorlijk lastig krijgen tegen Napoli. Die hebben dit seizoen echt een behoorlijk goed team staan.

14 september 2022 om 00:21

Ajax wordt denk ik derde. Wedstrijden tegen Heerenveen en Rangers hebben en hoop doen verbloemen, want als je een beetje druk op de achterhoede zet bij Ajax is t niet veel soeps. Napoli kom dit Liverpool helemaal aan gort spelen en Ajax kwam op 1 moment na niet eens in de buurt van Alisson. Niets om je voor te schamen overigens, maar een stukje realiteitsbesef. Ajax (en elke andere Nederlandse ploeg) kan beter punten sprokkelen in kleinere competities.

14 september 2022 om 00:37

Grootste fout die je maakt is verschillende potjes voetbal bij elkaar optellen Rubentje. Ajax heeft de pech dat Liverpool vorige week volledig weggespeeld is want dat gebeurt ze dus niet zo snel nog eens. Maar misschien heeft Napoli die pech met Rangers ook wel...scorebordjournalisitiek.

14 september 2022 om 11:18

Haha Ruben, Ajax staat in de Uefa Club Coëfficiënten lijst op de 10e plek met 87 punten waarvan 71 in de CL gehaald zijn en nu moeten ze punten 'sprokkelen' in een lagere competitie? Gister was niet goed, maar ik neem aan dat er meer voor nodig is dan 1 slechte pot om tot deze belabberde conclusie te komen.

13 september 2022 om 22:56

Liverpool was gewoon goed vandaag. Had zomaar 5 - 0 kunnen worden.

13 september 2022 om 23:00

Had ook 1-2 kunnen worden Maar dat was op z'n Psv's zwijnen geweest haha

13 september 2022 om 23:06

Het blijft moeilijk om normaal te reageren he. Er is toch niets aan gelogen. Al met al een terechte nederlaag, Ajax kwam helaas op alle fronten te kort vandaag.

13 september 2022 om 23:06

Wat heeft PSV hiermee te maken....

13 september 2022 om 23:08

Die zwijnden afgelopen weekend toch? Dat hadden we vandaag kunnen gebruiken.

13 september 2022 om 23:11

Nou ja, gezien de wedstrijd was 1-2 zeer onwaarschijnlijk. Ajax was vandaag (helaas) rijp voor de slacht. Dit had een hele dikke uitslag kunnen zijn en Liverpool speelde zeker niet groots. In dit soort wedstrijden zie je een aantal zwakheden waaronder de onkunde van de coach. Dat verbloem je in de Eredivisie met een hele brede selectie, maar tegen dit soort ploegen moet je tactisch in ieder geval goed zitten en eventuele fouten ook snel kunnen herstellen. Schreuder had al veel eerder omzettingen moeten doen, want dat het hier vandaag geen 5-1 of zoiets was, heeft vooral te maken met Pasveer en de slordigheid van Liverpool voorin. Het blijft gissen, maar ik denk dat dit onder Ten Hag nooit gebeurd was.

13 september 2022 om 23:14

@sirius: op absoluut topniveau telt had gekund niet. Want dan had Blind ook de 1-2 kunnen maken, Kudus 1-2 kunnen maken, Juist in de tweede helft heeft Liverpool weinig uitgespeelde kansen gehad. Tuurlijk is het hartstikke terecht, maar zou me hier niet al te druk om maken.

13 september 2022 om 23:29

He ben je daar Psvchelsea? Vorige week niet gezien.

13 september 2022 om 22:57

Liverpool is gewoon 2 klasse beter dan ajax. Ik snap dat gezeur van de meeste ajax supporters niet in mee praten. Dachten die zeker dat ajax Liverpool effe zou weg tikken.

13 september 2022 om 23:03

Ach iedereen weet het zo goed, maar dit niveauverschil overbrug je niet met een wissel of tactische wijziging. Die gasten hebben gewoon meer inhoud en zijn meer snelheid gewend in handelen. Geen schande dat je je nog niet met Liverpool kan meten. Goed voor die jonkies van Ajax om mee te maken, leren het meest in zulke wedstrijden. Zie ontzaggelijk veel potentie bij Ajax, zo’n Bassey heeft het zwaar opbouwend met dit niveau van druk, maar hij gaat zich bij Ajax als een komeet ontwikkelen, die komt er wel en dat geld voor velen. Jammer geen resultaat maar dat zou ook onverdiend zijn. En nul punten op Anfield had ik ingecalculeerd. Tegen Napoli moeten ze zelf meer het spel zien te maken, dan kan het alsnog een mooi CL seizoen worden.

13 september 2022 om 23:03

Totaal niet onder de indruk van Liverpool. Met een goed tactiek en geen ontzag toenen, dan kun je gewoon van Liverpool winnen.

13 september 2022 om 23:06

Wegtikken niet maar durven voetballen heb ik ook niet gezien. Heel slordig aan de bal tikkies terug op Pasveer.
Rond minuu 75 was Liverpool uitgeraast dan moet je dus proberen te voetballen niet gezien vanavond.

13 september 2022 om 23:17

Misschien hebben ze gewoon nog niet de kwaliteit om onder dit soort druk de juiste keuzes te maken . Alvarez ontwikkeld zich fantastisch en ik hou van het soort voetballer, maar het is geen supertalent als Frenkie die het allemaal op intuïtie doet. Voor veel van die jochies is dit nog wel heel imponerend, maar denk dat ze beter worden van dit soort ervaringen.

13 september 2022 om 23:47

@musi26: De enige tactiek is hopen dat Thiago weer eens geblesseerd raakt, want die domineerde de wedstrijd.

14 september 2022 om 01:06

Klopt dat is het grote verschil met de vorige wedstrijden, maar met te veel ontzag spelen en eerder druk zetten maak je gewoon kans tegen dit Liverpool.

14 september 2022 om 10:18

Betwijfel of Ajax met teveel ontzag speelde, is natuurlijk moeilijk te bepalen, maar kan een rol spelen voor sommige spelers.

Of eerder druk zetten de oplossing is, denk ik niet. Vond vooral Ajax tegenvallen in het zelf uit willen voetballen onder druk. Bijna elke bal werd naar voren gepeerd waar het voor Matip en Van Dijk een koud kunstje was om weer balbezit te krijgen door de fysieke overmacht. Ik denk dat Ajax daar juist de grootste stappen kan zetten om het Liverpool in de Arena moeilijker te maken. De paar keren dat het Ajax namelijk wel lukte om onder de druk van Liverpool uit te voetballen, oogden vaak gevaarlijk.

14 september 2022 om 12:10

Liverpool in vorm is natuurlijk beter, dat is gewoon zo. Maar we hebben vorige week Liverpool weggespeeld zien worden. In die vorm had Ajax zeker een kans gehad. Dat betekent niet dat Ajax ze “wel even wegtikt”, maar gewoon dat je een kans hebt. Liverpool was nu beter dan vorige week, en Ajax was slechter dan vorige week.

14 september 2022 om 12:11

Hotemetote

Ajax had toen ook de energie niet meer. Er lag ruimte waar normaal zo Ajacieden induiken. En nu niet.

13 september 2022 om 22:57

Hoef alleen maar de eerste zin te lezen en dan weet ik al genoeg over jouw kijk op voetbal.

Liverpool was bijzonder sterk op de afronding na.

13 september 2022 om 22:57

Pijnlijk duidelijk dat blind en tadic internationaal niet meer kan. Tadic maakt alleen maar overtredingen omdat hij z’n duels niet meer kan winnen. Dat is een teken dat je het niveau niet aankan. weg ermee. Blind natuurlijk ook , zwaar door de mand gevallen. Taylor positief hoor , knap . Stond er gewoon .zwak dat schreuder juist hem wisselt.

13 september 2022 om 22:59

Eens over Tadic. Wat voegt die man nou nog toe in dit soort wedstrijden? Taylor stond er wel, maar die deed niet veel hoor. Die heeft Schreuder echt te lang op het veld laten staan.

13 september 2022 om 23:04

Ik snap je punt. Diep in z’n hart weet schreuder dat z’n sterkste 11 zonder blind en tadic is, ben ik van overtuigd. Hij had tadic moeten wisselen voor brobbey en dan met berghuis rechtsbuiten , brobbey punt en kudus op tien moeten spelen laatste halfuur

13 september 2022 om 23:08

Hoevaak heb je Bergwijn gezien vanavond ? Ja die assisit maar die had tadic ook kunnen geven.

Bergwijn was nog het meest gevaarlijk vanaf rechts wissel je afentoe van flanken ook bijna niet gezien.

13 september 2022 om 23:22

Kenner ja hij stond er, maar we hebben spelers nodig die iets toevoegen in plaats van er staan. Taylor voegt verdedigend niks toe, en aanvallend ook niks geniaals, gaat het verschil niet maken.

13 september 2022 om 23:35

Okee mee eens , maar viel niet door de mand. het is altijd makkelijk om dan een taylor te wisselen en niet tadic.

13 september 2022 om 23:42

Bergwijn ook matig , maar hield wel de bal bij zich. Kon met een man in z’n rug ingespeeld worden. Maar tadic verloor gewoon al z’n duels, en maakte dan overtredingen als hij zag dat hij z’n duel aan het verliezen was. dat is echt een teken dat je het niveau niet aankan

13 september 2022 om 23:55

Hij viel inderdaad niet echt door de mand, en is ook geen slechte speler, maar Ajax moet streven naar basisspelers die een hoger niveau aantikken dan Taylor, en het spel echt naar een hoger plan kunnen tillen als dat nodig is. Taylor is echt leuk voor de bank de ideale 13e man.

13 september 2022 om 22:58

Ajax mag blij zijn dat het bij 2-1 is gebleven

Hadden niet te vertellen tegen dit Liverpool, jammer dat ze zo slordig in de afronding waren

13 september 2022 om 22:58

Berghuis speelde goed vanwege een leuke actie ? Of 2? De meest onzichtbare nr 10 sinds tijden. Heel middenveld was slecht. Taylor vooral en hem maar lang laten.
constante druk op de verdediging, omdat het middenveld amper wat deed. Werden overlopen. Alvarez zo nu en dan met een overtreding. Wings kwamen niemand voorbij. Alleen de keeper was goed en kudus

13 september 2022 om 23:06

Kudus heeft 1 briljant moment gehad, voor de rest echt heel slecht. Pasveer echt de MOTM en daarna echt wel Berghuis hoor. Elke spaarzame aanval die we hadden begon bij hem.

13 september 2022 om 23:13

Berghuis gaf 1 goeie bal met geluk op kudus. Voor de rest snoer bemoeit met het spel. Tweede helft beter dan de tweede maar was slecht. Uiteraard vergeleken bergwijn, tadic en Taylor goed, maar dat lijkt me niet de maatstaf

13 september 2022 om 22:58

Nou top Japie, heb jij je met je aversie tegen Blind toch een mooie avond gehad! Steek die maar in je zak dat je het voorspeld hebt.

On topic: Verdiend verloren, Schreuder gewoon erg matig met wisselen. Ik vond alleen Pasveer & Berghuis sterk spelen. Kudus knalt hem goed binnen maar had ook echt zwakke momenten. Alle andere spelers die door het ijs zakte. Tijdens zo loting verwacht je geen punten tegen Liverpool, zeker niet uit, dus extra jammer dat 89ste minuut er nog in gaat. Tegen Napoli moet je wel een stuk beter voor de dag komen, want anders ga je ook tegen hun de boot in.

13 september 2022 om 23:09

Dat is dus geen aversie, dat is gewoon realistisch en nuchter constateren dat een bepaalde speler passe is op dit niveau. Je ziet toch ook al jaren in Oranje dat hij tegen praktisch elke directe tegenstander constant voorbij wordt gelopen? Je hoeft geen raketgeleerdr te zijn om te zien dat Blind op dit niveau niet meer kan

13 september 2022 om 23:56

Vandaag lag het toch niet aan Blind, Japie. Bassey eerder. Maar ik vond met name iedereen voorbij Alvarez vandaag heel slecht. Dus Taylor Berghuis Bergwijn Tadic en in mindere mate Kudus. Die hielden niks vast, lieten iedereen lopen. Bergwijn mag wel even banken na vandaag, zo slecht vond ik hem. Schreuder had moeten ingrijpen. Blind Rensch zijn onze pijnpunten maar deden het vandaag beter dan al die voorin bij elkaar. Bassey vond ik de zwakste verdediger. Heel nerveus.

14 september 2022 om 01:08

Misschien kun jij je beter gaan focussen op het bouwen van een raket, want het probleem lag helemaal niet bij blind, maar zelfs als blind er niet bij was dan had je alsnog blind de schuld gegeven.

14 september 2022 om 02:08

We treffen elkaar altijd hier, wanneer het over Blind gaat, Japie. Vandaag weer, als je alleen al ziet hoe hij terugloopt bij de 1-0, is gewoon pijnlijk. Dat sommige Ajacieden nog verbaasd zijn.

14 september 2022 om 08:36

Veel Ajacieden beschermen Blind tot in de ongeloofwaardigheid. Zelfs alle analisten vonden het Blind zijn fout, maar volgens deze Ajacieden lag het allemaal weer aan andere spelers. Blind is verdedigend al jaren de zwakste schakel bij Ajax en Oranje

13 september 2022 om 22:58

Kudus fantastisch! Bergwijn, Bassey, Timber CL niveau. Pasveer top. Maar Berghuis, Blind en Tadic ver ondermaats. En Taylor is leuk tegen RKC maar natuurlijk een ramp op dit niveau. Wat was die waardeloos!

13 september 2022 om 23:01

Bassey is aanvallend erg matig, dat moet wel beter.

13 september 2022 om 23:03

Bassey was een van de slechtste op het veld. Je hebt op geen enkel moment je eigen voetbal kunnen spelen doordat er totaal geen voetbal zit in die kerel, waardoor steeds de ballen hoog naar voren moesten worden gespeeld.

Blind ijzersterk zien voetballen. Staat verkeerd bij de 1-0 lijkt het, maar dat ziet er meer uit als een communicatie fout of een tactisch falen. Want als hij zo hoog staat is die man natuurlijk niet meer van hem. Verder was hij weergaloos in de opbouw, en zat er vaak goed tussen, en hield salah meer dan eens goed af.

Berghuis was ook top, viel ook op dat hij goed met de kleine ruimtes om kan gaan, zelfde voor timber. Tadic belachelijk slecht, zelfde geld voor Taylor.

13 september 2022 om 23:04

Bassey heeft aan de bal echt geen idee. Vond dat aan hem tegenvallen. Verdedigend wel ok.

13 september 2022 om 23:05

Wat is er zo top aan Pasveer? Alle ballen werden recht op hem afgeschoten. Die had mijn opa ook tegen gehouden. Dus nu niet doen alsof het wereld reddingen waren. Ajax 90 minuten alleen maar tegenhouden en tijdrekken. Nooit niks meer over andere clubs zeggen als die dat doen.

13 september 2022 om 23:15

Bergwijn, Bassey en Timber presteerden juist zwaar ondermaats. Vooral Timber kan veel beter.

13 september 2022 om 23:22

Bassey is voetballend juist zwak en hij verloor het kopduel bij de 2-1. Nog lang geen CL niveau.

13 september 2022 om 23:58

Verdedigend was Bassey ook niet oké, bij beide goals in de fout, waarbij de tweede volledig zijn fout was (slecht wegkoppen = corner en bij de corner verliest hij het duel) en bij de eerste stapt hij uit (waar Rensch en Timber niet goed communiceren). Vond Bassey vandaag net zo slecht als Bergwijn en Tadic en Berghuis en Taylor. Allemaal een 3.

14 september 2022 om 01:11

Inderdaad, zo is het. Echter is het altijd lekker makkelijk om blind de schuld te geven. Dat vd vaart hem ook de schuld geeft heeft meer met het feit te maken dat hij malacia in oranje wil. Toen salah tegen hem united scoorde hoorde de blind haters natuurlijk niet. Terwijl malacia er notabene al bijna naast stond.

14 september 2022 om 09:41

@janjansse,

Je antwoord het zelf eigenlijk al:
Zijn positionering is top aan Pasveer.
Daarbij heeft Ajax tot de 80ste minuut echt niet zitten tijdrekken, daarna wel.

13 september 2022 om 22:58

Tadic speelde ook weer de dissonant. Zat alleen maar te klagen tegen de scheidsrechter en heeft in aanvallend opzicht nauwelijks wat goed gedaan. Taylor komt ook nog tekort voor CL en van Bergwijn had ik toch een stuk meer verwacht.

13 september 2022 om 23:05

Doet Tadic al 3 seizoenen, maar iedereen loopt er nog mee weg in Amsterdam. Waarschijnlijk omdat hij aanvoerder is

13 september 2022 om 23:37

Inmiddels is het al drie seizoenen joh, het wordt steeds gekker. Toch knap dat ie in elk van die drie seizoenen alsnog MVP is geworden dan, dat is toch op zijn zachtst gezegd opmerkelijk.

14 september 2022 om 12:29

Mr Beer

Dat klagen doet ie al langer, maar dat ging eerst gepaard met topprestaties. Nu de prestaties afnemen wordt iedereen (terecht) sneller geïrriteerd door zijn gedrag.

13 september 2022 om 22:58

Ijzersterk?? Liverpool? Weet niet welke wedstrijd jullie hbbn gekeken vond het echt n zwak Liverpool hier had Ajax echt meer uit kunnen halen .

13 september 2022 om 23:00

Want Ajax heeft zo ontzettend veel kansen gehad?

13 september 2022 om 23:02

Welke wedstrijd heb jij zitten kijken? Jij hebt toch geen potje fifa op amateur niveau gespeeld ofwel? Ajax is gewoon helemaal scheel getikt. Dat het maar 2-1 is gebleven is echt een wonder.

13 september 2022 om 23:03

Nee Pizzadoos dat is ook het hele probleem he. Ajax kon er een paar godd uitkomen maar raakte door eigen onkunde de bal kwijt.

Daarom had Ajax er ook meer uit kunnen halen. Uiteindelijk is de nederlaag volkomen terecht.

13 september 2022 om 23:03

Als liverpool zwak was, wat was ajax dan wel niet? Die waren zoveel minder dan liverpool vandaag

13 september 2022 om 23:06

Welke heb jij gekeken dan ? Meer balbezit maar scheel getikt ? Hoeveel kansen heeft Liverpool gehad vertel maar nita bene met n corner goal winnen .Een Salah die Blind niet eens voorbij kwam .geen combinaties niks puur balbezit thuisvoordeel en meer power.

13 september 2022 om 23:13

20 ballen op doel tegenover bij ajax 3. Ja liverpool heeft geen kansen gehad. Ze waren gewoon matig in het afronden. Maar ajax had niks te vertellen.

13 september 2022 om 23:19

Het had al met de rust 4-1 kunnen zijn. Pasveer redt twee keer knap en Liverpool schiet een keer net naast. De tweede helft waren ze minder gevaarlijk, maar houdt Pasveer Ajax opnieuw op de been door die harde voorzet aan te raken, waardoor Diaz ‘m niet binnen kan tikken. Ajax had gewoon weinig te vertellen.

13 september 2022 om 23:19

Vriend welke van de 10 kleuterschoten op Pasveer bedoel je? Dat noem je toch geen kans ? Ik zeg absoluut niet dat Ajax goed was ze waren bar slecht maar om te zeggen dat ik n flitsend Liverpool zag ?Absoluut niet die kopbal van Blind die naast ging was al gevaarlijker dan 17 schoten op doel van Liverpool.

13 september 2022 om 23:35

Een kopbal naast goal gevaarlijker dan schoten op doel, bijzonder. Ajax had werkelijk nergens recht op, ondanks dat ze zich zeker kranig verweerden, en had geluk dat Liverpool het vizier niet op scherp had. Anders was het al veel eerder gespeeld.

14 september 2022 om 12:32

Naast de schoten op doel waren er ook meerdere schoten die net langs de paal gingen. Bal op de lat nog. Liverpool was veel feller dan vorige week, en Ajax kwam niet onder de druk uit. Deels omdat Ajax slecht was maar ook omdat Liverpool goed druk zette.

13 september 2022 om 22:59

Pasveer was dan ook de held die Ajax overeind hield, Ajax was sterker in de eerste helft maar ging toen bezwijken onder de druk van Liverpool. Liverpool had echt wel overmacht alleen zie je weer goed waar het probleem ligt, de afronding en de creativiteit op het middenveld.

13 september 2022 om 22:59

Ik ben het echt vrijwel nooit met je eens he Japie. Natuurlijk is de overwinning terecht maar Virgil werd totaal in de luren gelegd door Kudus. Erg slecht verdedigend. Blind had je misschien van te voren voorspeld, ik vind het deels ook de schuld van de hele slechte Bassey vandaag, maar Blind leidt ook gewoon weer de 1-1 in. En dat zie jij weer niet. Zonde, want dit had gewoon 1-1 kunnen worden en we hadden zelfs kansjes op meer.

13 september 2022 om 23:02

Fenomenale goal van Kudus! Maar in de luren leggen vind ik sterk overdreven! Heb Kudus niet echt gevaarlijk meer zien worden daarna. Natuurlijk waren er kansen op meer maar het verlies was wel gewoon terecht.

13 september 2022 om 23:02

Had 1-1 kunnen worden en Ajax had kansjes op meer? Kom op, Liverpool was echt veel beter. Met 10 schoten op goal tegen en zelf maar 1 schot op doel moet je gewoon nederig zijn en niet zwammen over zogenaamde kansjes op een overwinning.

13 september 2022 om 23:06

@sammerens:helemaal eens, maar het had met Blind en met vriend Kudus die ineens gaat liggen toch iets gevaarlijker kunnen worden. Als telt niet, zeg ook dat het meer dan terecht is maar in de 89e minuut is het gewoon zo zuur. En zolang het 1-1 staat en je hebt die kansjes, dan is het niet zwammen dat je kon zwijnen. Liverpool veel beter vorige week, Ajax veel slechter. Niet aan voetballen toegekomen.

13 september 2022 om 23:08

Hey Myvision wat vond je van onze grote revelatie Taylor? Geslaagd voor zijn eerste grote test, of toch geen speler die Ajax beter maakt?

13 september 2022 om 23:12

Taylor was ronduit slecht. Even terug naar de tekentafel haha. Geen man overboord natuurlijk.

13 september 2022 om 23:21

Van Dijk dekt twee aanvallers doordat Fabinho niet meeverdedigt. Verder is Blind in de opbouw natuurlijk prima, maar verdedigend altijd een onzekere factor. Zonde, maar helaas waar. Ajax heeft verder ook gewoon veel geluk gehad met een scherpe Pasveer. Een gelijkspel was gezien het spelbeeld echt gestolen geweest.

13 september 2022 om 23:25

Dat Pasveer scherp is, is geen geluk. Dat is kwaliteit. Onderdeel van het team.

14 september 2022 om 12:34

Sammerens, eens hoor, maar dat is ook de manier waarop we vaak verliezen. Meer kansen, toch met 0-1 eraf. Als het een keer andersom is, is dat echt geen ramp.

13 september 2022 om 22:59

Terechte winstpartij voor Liverpool. 3 klasses beter dan dit Ajax. Tadic en Blind hebben beste tijd gehad. Rensch kotm niet in de buurt van wat Mazraoui kon. Bassey is constant in paniek..nee denk dat Ajax beter kan focussen op Europa League

14 september 2022 om 00:16

Hoezo? 2e plek ligt nog volledig open. Echt waar, er komen er weer een aantal onder hun steen vandaan niet normaal. Ach ja, je moet wat als je aversie jegens Ajax groter is dan de liefde voor je eigen club.

14 september 2022 om 01:14

Sterker nog. De 1e plek is gewoon open.

13 september 2022 om 23:00

81% passnauwkeurigheid is niet bepaald slecht lijkt mij. Overduidelijk Liverpool de betere. Hadden we stiekem anders verwacht? Blijkbaar wel, maar er zit nog steeds degelijk verschil in het fysieke niveau en handelingssnelheid. Het ontbrak juist balvastigheid aan het team van Ajax.

13 september 2022 om 23:01

Blind was tweede helft de beste aan onze kant. Zat er als enige kort op en gaf geen stomme ballen.

Die achterlijke doeltrap waar Bassey hem breed legt op Pasveer mag ook kapot vallen. Stom breed leggen om dan alsnog lang te spelen, wat een debiel plan.

Liverpool speelde overigens met de intentie als vanouds. We konden er geen moment onderuit spelen en dan is het geen schande dat je verliest. Met wat geluk kopt Blind die bal in, maar daar had je natuurlijk 0 recht op.

13 september 2022 om 23:01

Kudus en Berghuis waren juist verre van goed.. Taylor was de beste, Rensch was de eerste helft geweldig.

13 september 2022 om 23:07

Ik vond berghuisnde beste aan ajax zijde

13 september 2022 om 23:01

De verwachtingen zijn wel erg hoog hier op vz. Je speelt uit op Anfield, dan weet je dat je het heel lastig krijgt. Voetballend lukt het een keer niet, dan moet je knokken voor een punt. Dat hebben ze absoluut gedaan. Er zijn maar weinig teams die zo lang stand houden op Anfield. Natuurlijk was Liverpool een stuk beter, maar echt grote kansen kregen ze pas op het einde. Veel blaffen, niet bijten. Ingecalculeerd verlies. Rug recht, borst vooruit en op naar AZ.

13 september 2022 om 23:07

Precies. Wat een hevige kritiek, je speelt tegen de finalist van vorig jaar en een team wat na vorige week een overwinning moet halen. Ajax had duidelijk moeite met het tempo wat Liverpool kon brengen en dat is helemaal geen schande. Ajax heeft gevochten voor wat het waard was en haalt er bijna nog een gelijkspel uit. Op naar AZ

13 september 2022 om 23:02

Ajax heeft gevochten voor wat t waard is. Erg overtuigend ondanks de late doelpunt niet geheel onterecht is. Ondanks het doelpunt Kudos snap ik niet dat je in dit soort wedstrijden gezien de cv van Liverpool met Brobby speelt. Je had met kudos niet echt een aanspeelpunt. Wel een behoorlijke tik dit anders had je 4 punten tov Liverpool gestaan en daarmee al met 1 been de vlg ronde in gegaan.

13 september 2022 om 23:04

Omdat Brobbey helemaal niet slim genoeg is om de duels van van Dijk en Matip te winnen. Die hebben normaal gesproken veel meer moeite om tegen een beweeglijke spits als Kudus te spelen. Daar is de 1-1 het bewijs van.

13 september 2022 om 23:05

Vind dat we wat meer aandacht mogen richten op Schreuder en zijn lievelingetje Taylor, de revelatie van het jaar. Een speler waarmee je de oorlog niet wint, leuk als je 4-0 voor staat. Maar bij 0-0 niet de speler die het verschil maakt. Als je dan een Berghuis ziet, een Elliot en een Thiago. Van een 8 wordt er in het hedendaagse voetbal meer verwacht dan een speler die het spel versnelt, je moet iets extras hebben om bij Ajax zo onomstreden te zijn op de 8.

14 september 2022 om 00:03

Schandalig inderdaad, dat een speler met ongeveer 10 wedstrijden als basisklant ondersneeuwt tegen het beste Liverpool dit seizoen.

13 september 2022 om 23:13

Ik vond Liverpool wel wat meer dan matig. Ze maken de kansen niet af, maar ze bleven wel hoog tempo spelen 90 min lang. Ajax werd redelijk weggespeeld. In vergelijking met de afgelopen wedstijden van Liverpool was het wel weer een stuk beter. Wat wel matig was waren de kansen die ze miet afmaken.

13 september 2022 om 23:19

Matig Liverpool? Ze vonden continu de ruimtes als ze in balbezit waren en zetten zoveel druk dat Ajax niet wist waar ze het moesten zoeken. Dan kan je niet zeggen dat ze matig speelden. Qua aanval kon het inderdaad wel iets beter. Verder was Kudus absoluut niet goed. Echt een prachtige goal, maar hij verloor veel ballen, zette geen druk op de verdediging en zijn individuele acties lukte vaak niet.

14 september 2022 om 00:15

Los van de wedstrijd waarin Liverpool verdiend heeft gewonnen heb ik wel genoten van de Ajax fans die de hele wedstrijd hoorbaar waren. Liverpool wordt vaak geroemd om haar fans maar heb ze amper gehoord tot de 90e minuut

14 september 2022 om 01:37

We kunnen allerlei theorieën over kos laten maar hier zie je duidelijk weer het verschil tussen een topcompetitie en eredivisie.

14 september 2022 om 07:19

Berghuis was ook echt heel matig. Kon het niet belopen en onder druk leverde hij echt veel in. Iedereen was slecht. Slechtste wedstrijd sinds jaren. Ajax kon helemaal niet voetballen leek t. Allemaal verstoppertje. Oh, Pasveer uitgezonderd.

14 september 2022 om 08:00

Heel Ajax was gewoon ronduit slecht, vanaf minuut 1 leek het wel of ze gekomen waren om niet te verliezen. Kwamen totaal niet in hun spel en er zat vanaf het begin een hoop spanning op waardoor echt alles mis ging. Uiteraard ook de verdienste van Liverpool die er wel kort op zaten. Toch denk ik dat ze niet kansloos waren geweest als ze wat meer traditionele branie hadden getoond. Even had ik nog de hoop dat Ajax na rust gas zou gaan geven maar het werd alleen maar meer tegenhouden. Zat ook totaal geen beweging in de ploeg. Ajax had deze pot niet hoeven verliezen, de goal van Kudus en wat eraan vooraf ging liet zien dat ook het oh zo machtige Liverpool kwetsbaar is als er goed gecombineerd wordt.
Ik hou het maar op een collectieve off day, spelers eruit lichten is weinig zinvol.

14 september 2022 om 13:35

Met je eens. Druk leek verlammend te werken. Maar Bassey ivm Martinez maakt voetballend echt een enorm verschil.

Ajax overklast op snelheid, kracht en handelingsnelheid.
Dames en heren dit is de absolute top.

13 september 2022 om 22:57

Klopt, op een gegeven moment is die geluksfles helemaal leeg geknepen en uitgelikt. Jammer dat het net voor tijd is. We weten weer waar we staan, het was een mooie schoolreis. Timber en Kudus de allerbeste, Bergwijn en Tadic de slechtste aan Ajax zijde.

13 september 2022 om 23:08

Timber? Degene die telkens doodleuk niet meespringt met hoge ballen, waardoor deze keer Matip hem binnenkopt (als ik het goed zag)? Of die bij de 1-0 het kopduel aangaat terwijl hij dit aan Rensch moet laten en de ruimte moet afdekken?Ook aan de bal vond ik hem matig.Geweldige speler, maar vond hem vandaag echt niet best.

14 september 2022 om 00:33

Timber!? Serieus? Nog nooit zo'n slechte wedstrijd van hem gezien. Verliest kinderlijk eenvoudig een beslissend kopduel bij de 1-0. Geen een keer onder de druk uit kunnen voetballen (waarbij een keer onnodig risico nam, de bal verloor en Liverpool gevaarlijk werd), in de opbouw sowieso niet aanspeelbaar, stond veelal lucht te dekken. Vond hem erg matig.

13 september 2022 om 22:58

Zeker waar, maar wat wij gedaan hebben is ook tactisch falen van Schreuder. Zijn wisselbeleid is drama. Daarbij de keuze om niet hoogop te staan bij balbezit Liverpool, terwijl we altijd zo spelen, is gewoon een hele domme zet geweest. Daarbij lijkt hij Brobbey nu even te willen straffen? Je zal z'n motivatie echt omhoog brengen door hem 5 minuten voor tijd in te brengen... had makkelijk bij minuut 65 al gekund. Al met al een klote avond, waarbij we totaal terecht verliezen, maar toch enorm balen door de late goal...P.s. Deze wedstrijd is wel de reden dat je Edson bij een bod van 50+ miljoen moet verkopen. Geweldig af en toe verdedigend, maar dit niveau gaat gewoon te snel.

13 september 2022 om 23:07

Ik vond dat Brobbey ook eerder gebracht had moeten worden, want hij kan tenminste een bal vast houden.

13 september 2022 om 23:01

Mwoah, Liverpool zit daar op dit moment net onder. De absolute top zijn op dit moment City, PSG, Madrid en Bayern.

13 september 2022 om 23:06

Waarom zit Liverpool er nu onder? Stonden nog gewoon in de CL-finale. Alleen dan vanwege een slechte competitiestart? In dat geval zou ik Bayern ook niet noemen. Maar als je eerlijk bent, horen Liverpool en Bayern toch gewoon bij de top?

13 september 2022 om 23:07

Als ik eerlijk ben vind ik Liverpool achteruitgegaan in de zomer. De verdediging is minder door ouderdom en Mané is nog niet goed opgevangen. Aanvallend loopt het gewoon niet. Liverpool moet verjongen om aan te haken. Maar ze zijn nu wel een klasse minder dan de clubs die ik noemde.

Bayern kun je over twijfelen, maar daar vind ik het meer aan vorm liggen dan aan kwaliteit.

13 september 2022 om 23:01

Vooral handelingssnelheid. Dat was echt een wereld van verschil

13 september 2022 om 23:23

En het toonbeeld van handelingssnelheid is Thiago Alcantara. Wat een geweldige voetballer, puur genieten.

13 september 2022 om 23:38

Klopt. Hij stak er met kop en schouders bovenuit

13 september 2022 om 23:04

Dat is zeker waar en geen schande. Schreuder liet tactisch niets zien. Als je Liverpool van de goal wilt houden en onder de druk wilt uitkomen had je met een kapstok moeten spelen voorin, dus Brobbey met Kudus of Berghuis erachter. Dit zag je al na 20 minuten, want ze konden de bal niet kwijt. Tadic wisselen voor Ocampos die.meer diepgang heeft, dan heb je opeens een heel ander spelletje. Liverpool speelde het slim op Basset op te laten bouwen. Het is een goede rots in de branding maar voetballen kan die niet op dit niveau.

Ajax met haar eigen wapens aangepakt.

Van de zogenaamde "amsterdamse bluf" was niet te merken en het was juist Liverpool dat de verdediging van Ajax goed onder druk zette. Ajax is niet geslaagd voor haar eerste serieuze test van dit seizoen. Leuk dat het tegen een Volendam lukt, maar als je zoveel geld uitgeeft mag je iets meer verwachten. Het zal de toch al gespannen sfeer binnen Ajax er niet beter op maken.

Wel grappig, iedereen roept maar dat Blind het zo moeilijk zou krijgen tegen Salah en dat Bassey dat zou moeten afvangen. Blind hield zich prima staande terwijl Bassey zich steeds meer ontpopt tot de Maguire van Ajax.

Miskoop?

13 september 2022 om 22:56

Zelden zoveel provocaties in 1 reactie gezien. Complimenten.

13 september 2022 om 23:04

Tja, ook dat is een koekje van eigen deeg. Dit soort uitspraken staat het normaal vol mee van Ajacieden als een andere Nl'se club het niet helemaal bolwerkt.

Het eerste stukje van zn tekst klopt overigens helemaal. Ik vind Bassey wel goed en Blind vond ik vanavond niet slecht, maar hij komt wel gewoon te kort.

Verder zie je op wie Ajax leunt en wie de meevoetballers zijn. Tadic, Taylor en Rensch zijn allemaal door het ijs gezakt.

Complimenten voor Berghuis, Pasveer en Alvarez. Dat waren de uitblinkers.

13 september 2022 om 23:06

Alvarez? Die vond ik bijzonder matig.

13 september 2022 om 23:07

Over dat stukje van Bassey ben ik het wel eens eigenlijk. Speler heeft - 25 miljoen gekost en als hij onder druk wordt gezet raakt hij helemaal in paniek, fysiek is ie geweldig maar ook heel onstuimig. Wereld van verschil met Timber die naar mijn mening wel absolute top is.
Je hebt dit jaar voor belachelijk veel geld terug ingekocht en Bergwijn en Bassey waren in geen velde of wegen te bekennen. Pasveer kost je niks en keept weer eens een geweldige pot. Naar mijn mening had Ajax beter 35 miljoen kunnen investeren op de back posities dan een Bergwijn halen waar het al zo druk is.

13 september 2022 om 23:08

Alvarez knapt echt heel veel vuil werk op. Alles wat Taylor, Rensch, Bassey en Timber lieten liggen zeg maar. Het is niet fraai, maar het is wel essentieel. Anders wordt je nog meer overlopen.

13 september 2022 om 23:16

Lol welke backs die betaalbaar zijn maken het de Liverpool wingers lastig ? Is geen gakpo, tadic of zo.

13 september 2022 om 23:24

Tja het argument welke is betaalbaar gaat natuurlijk niet op Lee. Je hebt meer als 100 miljoen uitgegeven lijkt met echt wel dat je ergens voor 15 miljoen * 2 ergens een groot talent of gevestigde naam kunt kopen ipv een Bergwijn waar het al dringen was op de flanken.
Klopt inderdaad dat de flanken van Liverpool geweldig zijn maar lijkt met toch fijner voetballen staat er verdedigend een tweetal goede backs.

13 september 2022 om 23:39

Zie je dit Ajax zonder Bergwijn? Hij is de topscorer man. Met Nico en mazraoui had je ook verloren

13 september 2022 om 23:39

Malacia🤣 Die had Salah namelijk wel in zijn broekzak!

14 september 2022 om 00:16

Dat zag je heel goed Feye, zonder Alvarez was het sowieso 3-0 of 4-0 geworden.

14 september 2022 om 12:24

Alsof hij zal komen. United of Ajax? De keuze is logisch.

13 september 2022 om 22:56

Overtrokken reactie. Het niveauverschil is normaliter al aanwezig, en zeker na een zomer waarin Ajax heel veel spelerswisselingen heeft gehad.Voetballend was het heel matig, en je mist de opbouwende kwaliteiten van Nous en Martinez heel erg.Ik miste wel een plan bij de lange ballen, die nu altijd maar lukraak naar voren werden geschoten, ipv altijd richting Tadic en die kleine back.En Bassey is een type Sanchez. Absoluut een meerwaarde voor Ajax en gaat ons over twee seizoenen heel veel opleveren, maar kan uiteraard niet in slechts een paar maanden de switch van het Schotse voetbal maken.

14 september 2022 om 00:26

Ik denk eerlijk gezegd dat de lange ballen tot de tactile van Ajax hoorden. Op momenten dat Ajax probeerde op te bouwen zag je namelijk Liverpool enorm effectief druk zetten. Door de lange bal te spelen, voorkom je die druk. Moet je wel spelers hebben die het duel winnen en daar ontbrak t Ajax aan.

13 september 2022 om 23:22

Bassey is verdedigend wel sterk , maar komt totaal tekort qua voetballend vermogen . Positie waar hij speelt is juist erg belangrijk in balbezit Ajax . Liverpool liet hem juist aan de bal , want in balbezit weet hij onder druk niet wat hij moet doen.

13 september 2022 om 22:57

Ajax heeft nog niet tegen Volendam gespeeld

13 september 2022 om 22:58

Iedereen kan negatief doen wat ze willen, maar ik kon deze wedstrijd eigenlijk maar 1 ding denken: wat is het lang geleden dat Ajax kansloos was in Europa. Wij hebben de afgelopen 4 jaar voor geen enkele tegenstander onder gedaan. Aan die reeks moest een keer een einde komen. Het is niet anders. Trots op die club!

13 september 2022 om 22:58

Hahah je hebt hier lang op moeten wachten he? Vergeet niet dat Ajax zijn moeilijkste wedstrijd nipt verliest van Liverpool op Anfield door een corner. Dus zo slecht gaat het allemaal niet hoor. en welke gespannen sfeer heb je het over, ben jij welkom in de kleedkamer dan

13 september 2022 om 23:00

Mee eens dat zijn bericht provocerend is. Aan de andere kant als Liverpool wat zuiverder is in de afronding ga je gewoon met 4 tegengoals naar huis.

13 september 2022 om 23:02

"als" telt niet in het voetbal. Je maakt een goal of je maakt hem niet.

13 september 2022 om 23:07

Daar heb je ook een punt.

13 september 2022 om 22:59

Mwoah niet helemaal mee eens. Verdedigend was Bassey redelijk. Aan de bal erg matig. Zijn ook z’n eerste CL wedstrijden en van blind z’n 100-ste, soms telt ervaring boven kwaliteit.

Liverpool was gewoon erg goed, veel druk en verschillend aanvallend spel. Zowel over de flank als direct aanvallend spel.
Niet gek dat Liverpool een maat te groot is. Als je firmino en nunez kan inbrengen..

13 september 2022 om 22:59

Huh dan heb ik denk ik een andere wedstrijd gezien. Blind liep continu 5 meter op achter. Bassey hield zich volgens mij best staande.

13 september 2022 om 22:59

Bassey miskoop? En Blind hield zich staande ?

Hebben wij überhaupt de zelfde wedstrijd gezien?

14 september 2022 om 00:01

Blind was toch absoluut beter dan Bassey. Verder slaat zijn verhaal nergens op met dat miskoop gedoe, dat is gewoon stoken. Maar Bassey was net als Taylor niet op CL niveau.

14 september 2022 om 00:15

Stoken?

Je zegt zelf dat Bassey niet op CL speelde, maar daar is hij dus juist voor gehaald voor een enorm bedrag. Vandaar dat ik hem ter discussie stel.

13 september 2022 om 22:59

Fan van Bassey. Een beest, sterk in duel, maar aan de bal in het centrum veel fouten en heeft te veel tijd nodig om de bal te behandelen. Hopelijk wordt beter. Te vroeg om te oordelen.

14 september 2022 om 00:21

Die jongen heeft een handvol wedstrijden meegedaan bij Ajax. Speelde bij Rangers veel opportunistischer. Laat we hem gewoon de tijd geven om beter aan de bal te worden alsjeblieft.

13 september 2022 om 22:59

Kinderachtige reactie zeg. Bassey speelt een slechte wedstrijd, voor het eerst op het allerhoogste niveau en jij suggereert alsof hij de ene na andere slechte pot speelt.

Als je dan wil provoceren zorg dan in ieder geval dat je de feiten correct hebt.

13 september 2022 om 23:05

Waarom is het een kinderachtige reactie?

Hij speelt inderdaad op het allerhoogste niveau, daar is hij toch ook voor gehaald door Ajax voor 23,5m euro? Acteren op het hoogste niveau is toch de ambitie van Ajax?

Bassey speelt zoals jij zelf zegt een slechte wedstrijd op het niveau waarvoor hij is gehaald, vandaar dat ik de discussie hierover op gang breng.

13 september 2022 om 23:05

Maar feitelijk doet hij niks anders dan Ajacieden die hem ophemelen vanwege potjes tegen Heerenveen, Cambuur, Utrecht en Sparta waarin hij helemaal niks te doen heeft gekregen. Ophemelen heeft ook nog totaal geen zin obv eredivisie.

13 september 2022 om 23:12

Omdat jij doet alsof hij enkel slechte wedstrijden heeft gespeeld, terwijl je nu toegeeft dat het zijn 1e slechte wedstrijd was. Wat is het nou? Kan niet beiden.

13 september 2022 om 23:18

Bassey was verdedigend de beste bij Ajax. Wat voor tv hebben jullie? Ruimde alles op. Letterlijk alles.

13 september 2022 om 23:20

Z'n debuut was ook niet zo goed

13 september 2022 om 23:49

Zijn debuut was vooral ongelukkig.

14 september 2022 om 00:20

Waar geef ik toe dat dit zijn 1e slechte wedstrijd was? Ik herhaal slechts jouw woorden: Bassey speelde een slechte wedstrijd.

Hij is gehaald voor dit niveau en hij is gezakt voor zijn examen.

14 september 2022 om 00:22

Hoezo is hij gehaald voor dit niveau? Hij is gehaald omdat ze potentie zien. Moet zich inderdaad verbeteren aan de bal, maar heeft verder alles wat een CV nodig heeft. Doe normaal man.

14 september 2022 om 00:31

Tegen PSV was het ook niet al te best wat hij liet zien. Zodra het niveau en tempo omhoog gaat, kan hij minder goed mee. Voor een aankoop van 20 miljoen+ mag je wel verwachten dat hij er meteen staat, ook op CL niveau (net als de onzichtbare Bergwijn overigens, die 30 miljoen had je beter in 2 Braziliaanse jongens kunnen stoppen van t niveau Antony). De kritiek op bassey is gewoon terecht.

14 september 2022 om 00:37

Omdat hij simpelweg nog maar een wedstrijd op het allerhoogste heeft gespeeld, meer zijn er nog niet geweest, dus: één. Jij schrijft hem af over een hele periode, dat kan dus niet, want nog maar een wedstrijd op dit niveau gespeeld.

Hoe dan ook hoeft dat niet eens relevant te zijn, want als we zo gaan redeneren kan Messi er ook niks van. Die heeft ook wel eens een slechte wedstrijd op het hoogste niveau gespeeld.
Daarnaast kan Ajax geen wereldsterren kopen, dus nee, hij hoeft niet nu al perfect te zijn.

14 september 2022 om 00:54

Kritiek is ook prima, maar hem nu al compleet afschrijven is simplistisch.

14 september 2022 om 12:32

Tegen PSV deed hij een handje vol minuten mee en maakte hij een domme overtreding op de helft van PSV. Hij werd niet eens getest toen. Hij maakte een lompe overtreding. VS Liverpool verdedigde hij prima. Sterker nog er komt vanuit UK niet eens kritiek op zijn spel. Men kijkt daar niet of je een bal pamklaar kunt leggen op de stropdas. Die manier van een verdediger beoordelen is de reden waarom Nederlandse clubs Europees matig zijn op enkele na.

Aan de bal was hij sowieso slecht wat ook logisch is. Hij is geen voetballende verdediger. Hoeft ook niet met een Timber en Blind naast je. Daarnaast kan hij het leren. Zie Alvarez die aan de bal 3 x beter is dan eerst. Zelfde verwacht men van Bassey. Als jij je hele carriere niet hoefde te focussen op passing etc is dat toch een omschakeling voor hem?
Geef hem de tijd. Verdedigen doet hij namelijk prima. Dat is zijn primaire taak. Als hij ook nog eens kon voetballen als Mazraoui koste hij geen 20 maar 50 miljoen euro en dat weet je zelf ook wel. Sterker nog dan had een Ajax hem niet kunnen kopen.

Investeren in talenten? Diezelfde Antony was zogenaamd mr geen rendement en liet het volgens velen afweten in zogenaamde topwedstrijden lol.
Bergwijn is een geweldige winger voor Ajax. Gisteren kreeg hij amper de bal. 0 x in de loop. Constant dubbele dekking. 1 x kon hij 1 op 1 komen en toen verpeste hij het. Zat simpelweg niet in de wedstrijd evenals heel Ajax.

13 september 2022 om 23:00

Dat is te vroeg maar hij was wel de zwakste schakel en een bron van onrust. Hierdoor kwam Ajax niet aan voetballen toe. Daarnaast een zwakke Bergwijn en Kudus (behoudens zijn goal) en het wordt lastig.

13 september 2022 om 23:10

Ik vond vooral Tadic erg slecht. Verliest al zijn duels en steekt meer tijd in klagen bij de scheids dan in voetballen. Tadic moet je zeker bij de groep houden voor zijn ervaring en bewezen diensten, maar ik zou hem niet opstellen (en zeker geen 90 min)..

13 september 2022 om 23:01

Geen miskoop. Goed genoeg voor de eredivisie. Op Europees niveau vooralsnog veel te onrustig. Ik stel voor dat we verder een inzamelingsactie spinazie voor Rensch gaan beginnen. Sanchez viel mij overigens ook fysiek wel tegen om eerlijk te zijn. Op het middenveld werden we gewoon overlopen. Bergwijn amper iets zien doen vanavond.

14 september 2022 om 00:32

Voor 20+ miljoen verwacht je wel meer toch dan alleen dat iemand op eredivisie niveau mee kan? Die had je ook voor de helft gehad namelijk. Dit bedrag betaald omdat hij in de topwedstrijden het verschil kan maken, maar tegen psv en Liverpool gewoon heel erg matig.

14 september 2022 om 00:37

Jij wilt dat ik het woord 'vooralsnog' voor jou definieer?

Vooralsnog: op dit ogenblik; = voorlopig.

13 september 2022 om 23:02

Je begint zo goed, met prima punten waarmee ik het eens ben.
Maar kom je met volendam aanzetten, terwijl ajax rangers makkelijk heeft weggezet (ja, in de champions league), en in de eredivisie heer en meester is.
Gespannen sfeer? Omdat het zo goed gaat? Tot nu toe geen vuiltje aan de lucht dit seizoen hoor.
Bassey speelt elke wedstrijd prima, ook daar sla je de plank weer mis.

Maar goed, je bent dan ook een trol. Ga even gauw terug onder je bruggetje, en blijf daar.

13 september 2022 om 23:05

Wat een aanames. Gegeven alle wisselingen in de selectie gaat t niet slecht. Liverpool maatje te groot maar iedereen met beetje realisme zou t dit jaar prestatie vinden als we overwinteren. Vind onze back posities nog t matigst daar kunnen we wel wat kwaliteit gebruiken.

13 september 2022 om 23:06

Miskoop ben jij Marksen! Tweede Champions League wedstrijd voor Bassey, tegen een van de beste ploegen ter wereld! Mag hij het moeilijk hebben? Lachwekkend. 😒

13 september 2022 om 23:12

Omdat ik mijn mening geef?

Ajax heeft de ambitie om op CL niveau te acteren en daarvoor is Bassey voor een gigantisch bedrag gehaald. Mag ik dan kritisch zijn als hij totaal door het ijs zakt?

13 september 2022 om 23:20

Marksen als je na een half jaar een conclusie geeft, dan zal iedereen er begrip voor hebben. Maar die onzin na een 2e Europese wedstrijd? Nunez is voor 80 tot 100 miljoen gekocht, is hij ook een miskoop? Wat je ook gekost hebt, iedere speler heeft recht om te acclimatiseren. Totaal geen realiteitszin man. Niet iedereen is als die gekke Suarez, en die gelijk vanaf de eerste wedstrijd overal beslissend is.

13 september 2022 om 23:23

Sulej geeft ook zijn mening en ik ben het wel met hem eens.

14 september 2022 om 00:03

Je mag wel kritisch zijn, terecht want Bassey was slecht, maar een miskoop?? Dan kan je beter op Ocampos wijzen, een mishuur, als je toch al vroege conclusies wil trekken, want die speelt zelfs niet als Tadic 90 minuten lang alles fout doet.

13 september 2022 om 23:17

Ajax was niet al te best, maar heb je wel gekeken naar de wedstrijd? Bassey heeft meer energie getoond dan Blind.

En voor dat geld mag je meer verwachten? Ik hoop dat je hiermee het geld van Liverpool bedoeld want met dat geld mag je wel verwachten dat het 5-0 wordt. Daar is het geld bij Ajax niks bij

14 september 2022 om 01:32

Wat een pannenkoekreactie. Liverpool is normaal gesproken gewoon een maatje te groot op Anfield. Niet alleen Ajax, maar voor heel veel teams. Bassey is een beest van een verdediger, maar geen hele goede voetballer. Liverpool deed het dus slim hem onder druk te zetten. Liverpool was duidelijk bezig met eerherstel, waar Ajax er te weinig tegenover stelde. Terechte overwinning natuurlijk, al is het zuur dat de winnende in de 89e minuut nog valt.

14 september 2022 om 02:57

Ik vond Bassey geweldig. Verdedigend dan wel te verstaan. Sterk en snel, hij deed dat geweldig. Maar nee, zijn kwaliteiten liggen niet in het voetballende gedeelte. Bassey moet die bal over vijf meter lekker inleveren bij Alvarez of Timber en vooral niet denken dat hij er zelf wat mee moet doen. Maar dat soort automatismen kosten tijd, en dat zal heus wel verbeteren.

Wat heb je liever? Een herhaling van de Johan-Fruitschaal waar je met een stel ukkies in de verdediging staat en iedere bal voor een gegarandeerde goal tegen is? Ik vind Bassey echt een grote vooruitgang, en iets wat dit elftal echt mistte.

Liverpool uiteraard dik en dik verdiend gewonnen. Ajax was echt heel slecht vandaag. Mede ook door het niveau en spel van Liverpool. Dus alle credits voor hen.

Wel flink huiswerk voor Schreuder. Hij had eerder moeten ingrijpen door te wisselen. Hij wachtte gewoon dat Liverpool ging scoren. Taylor, maar ook andere spelers waren onzichtbaar vandaag. Dus volgende keer de wedstrijd beter proberen te lezen en overstappen naar plan B.

In ieder geval een mooie goal van Kudus. Verder leed hij veel balverlies. Jammer, maar helaas. Volgende keer beter.

Gefeliciteerd Liverpool fans!

13 september 2022 om 23:02

Plan B was eigenlijk Plan A vanaf minuut 1 en dat had je kunnen weten. Met deze achterhoede speel je je niet onder de druk van Liverpool uit. Dan moet je die bal simpelweg bij Tadic en die kleine back leggen. Nu ging het zo vaak richting Kudus wat totaal kansloos is, of speelde ze elkaar de bal toe in de zestien, om hem vervolgens in paniek weg te roeien.Ingecalculeerde nederlaag, maar wel even een realitycheck waar we op dit moment staan. En tweede worden in de poule gaat heel lastig worden.

13 september 2022 om 23:31

Eens! Dit was bedroevend slecht en Ajax onwaardig. Zelfs wanneer het lukte om op het middenveld in balbezit te komen en gevaarlijk te worden, speelden ze de bal hopeloos verkeerd. Vanaf het begin zag je dat Ajax met de instelling speelde om niet te verliezen. Dat pas niet bij Ajax.

Wanneer Schreuder naar Napoli-Liverpool had gekeken dan hij geweten dat de ruimte ligt aan de zijkanten en achter de verdediging bij Liverpool. Daar zijn zij kwetsbaar. Daar maakte Napoli wel dankbaar gebruik van. Spelers op het middenveld die een pass kunne geven en snelle aanvallers voorin. Daar hij had ook voor kunnen kiezen met bijv. Brobbey en Bergwijn en desnoods Ocampos.

Ingecalculeerde nederlaag inderdaad, maar de manier hoe past totaal niet bij Ajax. Ik verlies liever kansloos met 4-0 dan dit.

13 september 2022 om 23:03

Mee eens met je betoog. De enige positieve bij Ajax was de keeper die veel pakte en Berghuis. Speelde goede

13 september 2022 om 23:06

Alvarez heeft het team zo ongeveer in zn eentje overeind gehouden. Heerlijk om iemand in je team te hebben die zoveel vuil werk opknapt

13 september 2022 om 23:04

Schreuder bewijst weer eens waarom men twijfelt aan hem. Tactisch een nietsnut. Dat je verliest van en in Liverpool is geen schande, dat mag je incalculeren. Maar de manier hoe is vooral lachwekkend.
Het middenveld wordt de hele wedstrijd overlopen en voorin heb je niemand die de bal kan vasthouden en hij doet er niks aan. Ze kwamen constant door het midden, gooi het daar dicht. Berghuis vertikt het mee terug te verdedigen en aanvallend brengt hij niks, toch maar hij blijven aanmodderen. Je wist vanaf het begin dat mis zou gaan. Iedereen zag dat, behalve Schreuder.

13 september 2022 om 23:10

Wie had je dan op het middenveld of aanval gezet?Het grootste probleem is dat je achterin te weinig voetballende kwaliteiten hebt (geen Nous/Martinez), daardoor gaat werkelijk alles lang en kom je geen moment in de wedstrijd.Minder voetbal in de ploeg brengen (Klaassen? Grillitsch?) is niet de oplossing.

13 september 2022 om 23:14

Verander in ieder geval iets. Je ziet dat niet werkt. Haal Kudus naar het middenveld en zet Brobbey in de spits bijvoorbeeld. Heb je zowel voorin als op het middenveld een speler die de bal kan vasthouden.

Je wist dat dit sowieso fout zou gaan Je mist ook diepte. Liverpool staat hoog dus ligt er veel ruimte achter hun verdediging. Eventueel Ocampos erin voor Tadic en pomp die ballen achter hun backs. Lange bal op Kudus die tussen van Dijk en Matip staat is natuurlijk kansloos.

14 september 2022 om 00:22

Lunny juist, daarom was Schreuder de slechtste man. Had wat tactisch omgezet, geen garantie maar had in ieder geval wat geprobeerd.

14 september 2022 om 01:26

Was er bang voor de dag dat hij aangesteld werd. Is een grijze muis, zo goed als overal mislukt en zelden aantrekkelijk voetbal. Dat hij daarnaast lekt naar de Telegraaf maakt zijn aanstelling onbegrijpelijk.

14 september 2022 om 07:36

Sorry Lunny maar vind je behoorlijk overdrijven. Gister is Ajax overklast door 1 van de beste teams van Europa. Ajax had nergens recht op, maar Liverpool vloog er op en speelde erg snel en hoog. Wat had je dan verwacht? Een aantal seizoen geleden tegen Liverpool met Ten Hag ging het niet veel anders... Ajax hield langer stand, maar stond uiteindelijk ook met lege handen.

En om Schreuder nu al af te rekenen omdat hij zelden aantrekkelijk voetbal speelt? Ik weet niet welke wedstrijden jij keek voor deze tegen Liverpool, maar ik zag een Ajax met een goede drive die 7 keer gewonnen heeft met een behoorlijk doelsaldo.

Dus ik vermoed dat je iets te hoog in je emotie zit na het verlies tegen Liverpool... Maar we zijn geen PSG/Madrid/Bayern die Liverpool even van de mat spelen he, wel realistisch blijven denk ik.

14 september 2022 om 12:30

Ik vind niet dat ik overdrijf. Zoals ik al aangaf mag je van Liverpool verliezen, dat is geen schande. De manier hoe echter... Als het niet loopt en je ziet dat het misgaat, dan grijp je in toch? Maar Schreuder legde zijn billen bloot en kontje omhoog. Gaf zich gewonnen.
Winnen of verliezen vind ik niet altijd even belangrijk, de manier hoe wel.

Ajax heeft 7 keer gewonnen, maar dat verbloemt het enkel. Ik was netzo goed chagrijnig na de winst tegen Fortuna.

14 september 2022 om 21:45

Ik zou niet weten wat er gedaan moest worden om het tij te keren. Liverpool heeft stuk voor stuk betere spelers met een geweldige coach. Soms moet je iets accepteren zoals het is. Zo kijk ik er naar in ieder geval.

Wel vind ik het een beetje flauw dat je nu alleen de wedstrijd tegen Fortuna er bij pakt en niet de wedstrijd tegen Groningen of Rangers. Het is namelijk een utopie om te denken dat je iedere wedstrijd de Panne van het dak speelt en een geweldige tactiek neerlegt waarop de tegenpartij geen antwoord heeft.

Als je het afzet naar bijvoorbeeld Ten Hag, heeft hij toch ook wel wat tactische missers gemaakt. Oja, net als Jurgen Klopp trouwens die vorige week tegen Napoli tactisch finaal door het ijs ging ... Zo zie je maar dat ieder team of coach het wel eens verkeerd neerzet, maar met de beste bedoelingen!

15 september 2022 om 11:48

Ik heb ook niet direct de oplossing en wellicht had je hoe dan ook verloren, maar dan maar niks te doen...?! Dat komt er bij mij niet in. Doe iets, slechter of minder kan het niet worden.

Ik wil best elke wedstrijd voor je analisten analyseren, maar met de wedstrijd tegen Fortuna geef ik aan dat ik ook kan balen als er met slecht voetbal gewonnen wordt, andersom dus ook tevreden kan zijn met een verliespartij. Als je maar je best doet. Zo ben ik ook tevreden over Rensch. Vorig jaar matig en laconiek, en hoewel het nog steeds niet helemaal top is, heeft hij zich wel aanzienlijk verbeterd. Vooral zijn inzet.

Een wissel kan wel eens verkeerd uitpakken, maar helemaal niks doen...

Blind en Tadic out. Tijd om door te wisselen voor een nieuwe generatie.

13 september 2022 om 22:58

Blind out, zodat het zwakke meevoetballen van Bassey elke wedstrijd een groot probleem is en niet alleen tegen een topteam als dit? Dan snap je er dus helemaal niks van... deze wedstrijd bewijst eerder dat Blind onmisbaar is.

13 september 2022 om 23:02

Bij de eerste goal was Blind zeker verantwoordelijk. Tweede helft nog een moment waarbij Blind te laat was en Salah vrije doorgang keeg. Hij is te traag in het verdedigen. Ik ben aan de bal een grote Blind fan. Maar hij kan het niet meer compenseren in topwedstrijden. Tadic was onze troef voor de lange bal. Maar de lange bal ging ook telkens verloren. Hadden we beter gecountered, dan was de hoge lijn van Liverpool keihard afgestraft. Liverpool nam veelste veel risico.

13 september 2022 om 23:03

100% met Hakkie eens. Als Wijndal fit is eens kijken of Blind in Europees verband weer terug naar het centrum kan.

13 september 2022 om 23:10

1 goal was blind niet verantwoordelijk. Zelfs bold was niet op tijd terug geweest.

13 september 2022 om 23:16

Musi, laat gaan, men is verblind en zien hem graag falen. Ze gaan voor het gemak eraan voorbij dat Timber even daarvoor kinderlijk eenvoudig een cruciaal kopduel verliest.

13 september 2022 om 22:59

Blind en Tadic out? Oud bedoel je?

13 september 2022 om 23:03

Ik vind het afgeven op Blind wel erg zwak in dezen. Timber gaat een kopduel aan waardoor hij de verdediging als een ware Moses volledig opensplijt, die hij notabene ook nog verliest. Die man kostte je tegen AS Roma en Benfica ook al de wedstrijd. Maar hij is the next big thing dus zal kosten wat het kost het handje boven het hoofd worden gehouden. Ajax verder waardeloos, 0 corners, 1 schot op doel. Er is geen PL team geweest, waaronder Fulham, Palace en Bournemouth die aanvallend minder hebben gebracht. Zogenaamd potentiele groepswinnaar en van te voren was Liverpool heus wel te pakken.

Wel even een reality check dit deze wedstrijd. Ik heb ze in 4 jaar nog nooit zo machteloos gezien.

Ajax kan totaal niet voetballen wanneer ze echt serieus onder druk worden gezet. Dat voetballende vermogen zoals onder Ten Hag hebben ze bij lange na niet. Een belangrijke factor hierin is het wegvallen van Martinez, en Bassey ervoor in de plaats. Laatstgenoemde is voetballend gewoon heel zwak.

Ook even Schreuder aanhalen, want die man heeft gewoon ongeveer 70 minuten zonder in te grijpen aangekeken hoe Rensch werd vernederd (zoals verwacht), en 80 minuten voordat hij een verandering doorvoerde op het middenveld wat totaal overlopen werd. Nee, ik zie het helemaal niet zitten met die man als Ajax trainer.

13 september 2022 om 22:58

Rensch was in de eerste helft 1 van de betere, na die pijntjes was hij inderdaad 1 actie matig, vind dat het een beetje overtrokken wordt hoe slecht Rensch was.

13 september 2022 om 22:59

Dit ajax is voetballend op veel vlakken afgezakt. Bassey heeft dat minder dan martinez. Rensch veel minder dan mazraoui. Taylor minder dan gravenbergh en teadic op rechtsbuiten heel stuk minder voetballend dan antony.
Ajax gaat geen hoge ogen gooien in de CL Maar zou de Europa league nog wel kunnen winnen.

13 september 2022 om 23:04

Was wel eens verfrissend om Ajax met de rug tegen de muur te zien, en dat bedoel ik niet eens negatief of provocerend; laatste 3 jaar is dat maar echt heel weinig voor gekomen in CL

13 september 2022 om 23:04

Rensch was de eerste helft de beste en had Diaz in z’n broekzak. Vreselijk slechte reactie

13 september 2022 om 23:05

Hoe voetbal je met zo een middenveld ? 0 creativiteit.

13 september 2022 om 23:05



Is Rensch weer de Sjaak bij een minder Ajax? Kom op zeg. Tadic niet gezien, Taylor niet gezien, Blind 1 keer gezien toen nog bijna een doelpunt maakte, Alvares had de handen vol, maar heeft die naar voren iets kunnen doen, en deed Bergwijn mee?

Het Ajax dan ik tot nu toe heb zien spelen is elk duel de bovenliggende partij geweest. Omdat ze simpelweg goede spelers hebben. Dan kun je lekker de bal rondspelen, en de backs lekker hoog staan. Je kunt zelfs de Cv’s in de buurt van de 16 meter tegenkomen. Dit is next level! Aldus de analisten. Maar vandaag zie je wat er over blijft als de tegenstander niet achteruit, maar georganiseerd vooruit loopt en druk kan zetten en duels pakken. Dat is geen verwijt, we hebben het over Liverpool en niet over Utrecht, Heerenveen of zelfs PSV. Er is gewoon meer nodig om een Liverpool zoals vanavond te kloppen. Dat kun je toch niet afschuiven op Rensch.

13 september 2022 om 23:14

Hahah wat een Nederlandse naive reactie. Bassey haalde een hoop weeg en moest mega hard werken doordat Blind weer overal te laat was, en laat Bassey even wennen. Blind tegen Salah en dat zou gaan werken, wat een fout van Schreuder.

13 september 2022 om 23:19

Vernederd? Welke wedstrijd heb je gezien, Rensch was 100% een van de beste en Diaz hebben we niet gezien met hem erin.

13 september 2022 om 23:25

Volledig mee eens , iedereen zag hoe Ajax werd overlopen en voorin geen bal
vast kon houden . Alvarez heeft zoveel hersteld en dicht gelopen niet normaal. Schreuder mede verantwoordelijk voor slechte pot Ajax .

14 september 2022 om 00:37

Wat had je verwacht dan? Dat Ajax Liverpool even aan de kant zou zetten? Op elke positie heeft Liverpool spelers staan die 1 tot 3 klassen beter zijn dan de Ajax spelers. Een mislukking bij Spurs is basis bij Ajax. Logisch dat je er niet aan te pas komt dan. Niets om je voor te schamen, wel een realiteitscheck.

Wat was het afzien vanavond, Liverpool was 3 klassen beter als ons. En liet vanavond weer zien, waarom Liverpool de absolute wereldtop is. De terugkeer van Thiago en die andere topper was cruciaal voor hen.

De slechtste man van het veld vond ik Schreuder, weet hij niet dat je (op tijd!) mag wisselen? Wisselen geeft geen garanties, maar we hadden duidelijk andere impulsen nodig en in Brobbey heb je een aanspeelpunt.

Tot slot nog de complimenten aan onze oude vos Pasveer, hij was de enige die meekon in het voetbalgeweld vanavond.

Verdiende nederlaag.....😔

13 september 2022 om 23:00

En Timber vond ik verdedigend ijzersterk!

13 september 2022 om 23:01

Timber verliest wel 2 kopduels waar beide goals uitvallen.

13 september 2022 om 23:07

Timber stond niet bij Matip hoor, dat waren Bassey en Alvarez.

13 september 2022 om 23:08

Tja dat is Engels voetbal; daar zijn de verdedigers meestal minimaal 185 cm, terwijl Ajax langste speler 185 cm is(Alvarez,Bassey) dat staat in een schril contrast met Matip en Van Dijk (193 en 195 cm) maar dat niet alleen, ook Fabinho en Nunez zijn 190 cm of langer. dan kan je erop wachten dat je kopballen tegen krijgt

13 september 2022 om 23:27

Maar lengte zegt ook weer niet alles. De beste kopper in aanvallend opzicht is misschien wel Jota bij Liverpool met 1,78.

Martinez en Tagliafico waren bij Ajax ook altijd zeer sterk in de kopduels en die zijn zelfs nog kleiner.

13 september 2022 om 23:00

Amen.
Alsnog genoten van de ambiance. Leuk voor Liverpool dat ze weer zulk spel laten zien, hopelijk trekken ze deze lijn door. Sympathieke club

13 september 2022 om 23:04

Ja dat was ff afzien als Ajacied denk ik. Op geen enkele manier konden ze onder het vroege storen van Liverpool uitspelen. Ik denk dat daar simpelweg ook de individuele klasse voor ontbreekt. Een (gestolen) punt had goud geweest in deze poule maar het zat er niet in. Ik had als kijker vooraf geen voorkeur voor Liverpool of Ajax en hoopte op spektakel. Na de 1-1 bleef dat jammer genoeg uit. Geen man overboord, de moeilijkste uitwedstrijd (op papier) heb je al achter de rug. Nu liever meer dan 3 punten tegen Napoli halen en je zit nog steeds aan de goede kant.
Bassey is trouwens wel een heerlijke beer van een verdediger zeg. Salah kon geen kant op. Alleen aan de bal af en toe paniekerig maar die is ook niet gewend tot in den treuren op te bouwen.

13 september 2022 om 23:05

Pasveer is al jaren een hele goede keeper, het is jammer voor hem dat dat eigenlijk nu pas gezien wordt. Vind het ook tof om te zien dat Ajax hem gewoon de kans geeft.

Taylor kwam duidelijk te kort vandaag, vroeg me af of Klaassen daar niet zou kunnen spelen? Die heeft in ieder geval wat meer ervaring op dit niveau. Die had Schreuder inderdaad eerder moeten wisselen.

Bassey was duidelijk erg zenuwachtig, speelde zo onrustig. Begrijpelijk ook.

Overigens vond ik de scheidsrechter wel vaak de kant van Liverpool kiezen in de duels (oa bij Tadic). Niet dat dat uitmaakt voor het resultaat maar ik heb me er nogal aan zitten ergeren.

13 september 2022 om 23:13

Absoluut eens.
Ajax heeft natuurlijk ontzettend veel ingeleverd (Gravenberch, Martinez, Anthony, Mazraouri, Obama etc) en heeft een goede nieuwe groep, maar moet wel weer wennen. En dan speel je een hele lastige wedstrijd tegen een gretig en fanatiek Liverpool

13 september 2022 om 23:14

Mwa wisselen is lastig hoor in zon potje. In een wedstrijd met zon intensiteit invallen is lastig man. En is niet zo dat het 100% zeker is dat je van een wissel beter gaat voetballen.

14 september 2022 om 07:43

Zeker verdiend verloren helaas. Liverpool was echt een stuk beter.

Ik zat gister te kijken en verbaasde me erover dat er niet, of in ieder geval zo laat werd gewisseld. Maar toen bedacht ik me ook, wie zou er nou voor wie moeten in komen dan? Zeker op het middenveld werd Ajax overklast, maar dan krijg je bijvoorbeeld Klaassen als invaller. Schiet je in zo'n wedstrijd weinig mee op. Tadic was niet zo best gister, die zou je voor Ocampos kunnen wisselen maar betwijfel of dat dan een gelukkige wissel zou zijn.

Wellicht toch Brobbey eerder brengen, Taylor eruit en daar Kudus zetten voor wat meer creativiteit... Maar goed het mocht niet baten helaas.

Natuurlijk een terecht resultaat, maar waarom altijd zo. En wel te laat wisselen hoor. Klaassen had in deze vechtpot niet misstaan. De positieve dingen: Pasveer lijkt me gewoon de beste keeper voor Oranje, absoluut de nummer 1. Wel 5 onhoudbare ballen eruit gehouden. Berghuis speelde echt als enige echt met bravoure. Tadic weet ook hoe het is om zo'n topwedstrijd te spelen. Maar och, wat waren we onder de indruk. Verder hadden we het Portugeze scheidsje niet bepaald mee en hadden we ook gewoon kansen op een 1-2. Bassey was ronduit slecht. Ik snap dat de meesten bij de 1-0 gaan wijzen naar Blind maar Bassey loopt eerst in zijn zone en als Blind dan echt uit positie is, loopt hij ineens naar Rensch en Timber waar het absoluut niet nodig was. Bassey was zenuwachtig, had een paar goede verdedigende acties maar stond bij de 2-1 ook aan de grond genageld. Beste spelers Kudus door zn goal, Berghuis door zn hele optreden. Slechtste Taylor absoluut niet gezien en dus helaas vriend Bassey. Leerzame wedstrijd. Trots op de strijd.

13 september 2022 om 22:59

Ik stoor me daar echt aan bij Scheuder, altijd dat laat wisselen. Slaat nergens op. Zelfde met Kudus, die was al 10 minuten op.

13 september 2022 om 23:00

Dat van Blind weet je al jaren. Bassey liet zich een aantal keren kinderlijk eenvoudig uitkappen. Bij de 1-0 speelt Jota hem wel erg simpel uit.

13 september 2022 om 23:03

Ik vind Bassey niet de fout in gaan bij de 1-0. Bassey loop daar naar toe om rugdekking te geven daarnaast loopt Salah in zijn rug en let hij op de bal. Blind ziet Salah wel lopen, maar die doet ook maar geen enkele moeite om hem nog te verdedigen. Plus, het is Blind zijn man. Blind is in mijn ogen wel duidelijk diegene die fout zit.

13 september 2022 om 23:16

Was niet de fout van Blind. Was ook niet per se een fout van Bassey.

13 september 2022 om 23:08

Myvision. 5 onhoudbare ballen? Haast elke bal was recht op hem af...

13 september 2022 om 23:10

Okay, dan was het 5 tot misschien wel 10x puur geluk. Pasveer stond te keepen als geen andere Nederlandse keeper doet het afgelopen jaar. Joa, misschien Noppert maar die doet het niet op Europees topniveau.

13 september 2022 om 23:24

Myvision. Pasveer heeft het vandaag prima gedaan, maar alsof die de partij van zijn leven heeft gekeept vond ik het nou ook weer niet. Voor mij is het toch gewoon Cillessen of Bijlow en wie als 3e keeper meegaat is wat mij betreft om het even.

13 september 2022 om 23:27

Zowel Cillessen als Bijlow keepen al een hele poos niet op Europees topniveau. Pasveer is beide ronduit voorbij, Bijlow zou trouwens in zijn handen mogen knijpen om uberhaupt geselecteerd te mogen worden. Wat was hij afgelopen donderdag op het tweede Europese niveau waardeloos zeg.

13 september 2022 om 23:10

Eens met Myvision mbt Bassey. Pasveer idd fantastisch. We misten verder een middenveld...

13 september 2022 om 23:33

Pasveer keept prima, maar ik heb em eigeijk geen onhoudbare bal zien stoppen. Wel een paar lastige. Wat mij betreft wel op 1 voor Oranje nu. Bijlow is uit vorm en je kan niet aankomen met de keeper van NEC.

13 september 2022 om 23:45

Onhoudbare ballen kun je toch sowieso niet stoppen, anders zouden ze niet onhoudbaar zijn

14 september 2022 om 00:04

Ja oké Maar in dit geval dan doelend op zo'n bal als Stekelenburg stopte van Kaka in 2010. Of Tim Krul bij Newcastle toen die het reddingen in 1 potje record verbrak. Vandaag zat er buiten die kopbal van Van Dijk die hij knap pakt en die voorzet die hij aantikt niet echt boeiende reddingen bij. Liverpool rond vooral slecht af. En ik vond Pasveer bij de 1-0 heel matig gepositioneerd staan. Veel te ver naar het midden,.

Dik verdiende overwinning voor Liverpool. Intensiteit was te hoog voor ajax en ze leken met angst te spelen. Ook zeer laffe coach die totaal niet wisselde om de wedstrijd te kantelen.
Wisselde te laat en enkel verdedigend maar niet om meer grip voetballend te krijgen.
ik verwacht een 3de plaats in de poule. Tegen napoli verwacht ik van de coach ook weer een bange coach.

Geen schande, liverpool is op iedere positie sterker. Toch zaten ze dicht bij een stunt met 1 punt, nu hopen op punten tegen napoli.

Dikverdiende last-minute winner. Eindelijk eens weer gewonnen.Jammer voor Ajax maar hadden niks in te brengen op een moment na.

Echt waar, een werkelijke schande! He-le-maal weggetikt, weggesausd, weggerot... wat je maar wilt zeggen. Je bent gewoon in je hemd gezet.

Er was één speler die werkelijk top was en die ook in de CL team of the week zou MOETEN zitten en dat is Pasveer. Die keepte als een fenomeen.

EDIT: oh jah, dat is men denk ook wel duidelijk geworden dat je gewoon klootzakken mist. Die hele verdediging is zo lief en schattig. Jeetje wat ik mis ik dan ook de gretigheid en helemaal tot het gaatje gaan-mentaliteit van Martinez, Nico en Antony.

Dit deed me echt denken aan de wedstrijden tegen Madrid onder FdB.

13 september 2022 om 22:59

Eens dat je voetballes hebt gekregen maar een Liverpool in mindere vorm is gewoonweg thuis nog veel te sterk voor dit Ajax. Overigens is dat ook helemaal geen schade, Liverpool is namelijk wereldtop.

13 september 2022 om 23:09

Voetballes? Meen je dat ? Dit was gewoon een club in haar hemd zetten, helemaal compleet wegvagen. Was alsof Liverpool tegen Spakenburg speelde.

13 september 2022 om 23:01

Schande? Liverpool is na Real Madrid en Man City het beste team ter wereld. Dan is 2-1 nog een prima resultaat

13 september 2022 om 23:07

Resultaat is prima. Al was het 3-1 geworden of 2-0.. best. Maar als het 7-1 was geworden, was het heel normaal. Wereltop of niet, maar zo weggespeeld worden is gewoon schandalig ja.

13 september 2022 om 23:14

Nou had Liverpool zeker wel 3-0, 4-1 of 4-0 kunnen winnen. Maar 7-1 .... is dat als werkelijk alle kansen van Liverpool werden omgezet in doelpunten? Een beetje realistisch blijven,

13 september 2022 om 23:08

Schande ? Liverpool wint 6-0 van de overige clubs in de ed. Minstens

13 september 2022 om 23:11

Wat maakt de ED in dit spel uit? We spelen CL en je wordt gewoon compleet weggepompt, weggevaagd... Ajax kon niet eens 5 x naar elkaar overspelen. Ja, dan vind ik het een schande.

13 september 2022 om 23:24

Dat je wekelijks amper tegenstand krijgt om vervolgens te schakelen naar dit niveau.
Je overdrijft wat weggevaagd. Voor het zelfde geldt was blind z'n hoofd niet scheef en knikte hij hem binnen. Verloren in de laatste minuut. Je overdrijft enorm. Terecht verloren, maar had zomaar een gestolen punt kunnen zijn

13 september 2022 om 23:56

Ik overdrijf? Hahaha, mogen blij zijn dat het geen 5,6,7-1 is geworden. Blij zijn dat Liverpool zo slordig was in afronding.

14 september 2022 om 12:37

Nou dat was het dus toch ook niet of wat?
Alsof de keeper voor spek en bonen speelt....
Alsof Liverpool honderd procent kansen miste. Noem ze op dan?
Je overdrijft ja.
Ze kregen velen mogelijkheden, maar de keeper hoefde echt geen wereld reddingen te verichten. De kopbal van Virgil kwam ook recht op hem af. FF serieus.
Liverpool stukken beter dat sowieso. Niemand onkent dat maar 7-1 op basis waarvan? kom met feiten.

Schreuder echt niets gebracht ook zeg, zo kennen we hem hier ook.

13 september 2022 om 23:05

Tja, je kunt je lang verstoppen achter de enorme kapitaalkracht en mede daardoor het grote verschil in Nederland, maar tegen dit soort ploegen komen zwakheden pijnlijk bloot te liggen. Met name beslissingen van de coach vallen dan direct positief of negatief op. In het geval van Schreuder vandaag was het weer ouderwets blunderen.

Voordat iedereen Ajax gaat afkraken, het is Liverpool mensen, geen mvv maastricht

13 september 2022 om 22:58

Klopt maar Liverpool heeft dit seizoen nog niet echt de vorm. Daarbij waren wel veel Ajax spelers niet echt goed.

13 september 2022 om 23:08

Die vorm van Liverpool leek behoorlijk terug anders, behalve in de afronding nog niet helemaal. Wel eens dat Ajax echt matig was. Logisch dat vele Ajacieden, waaronder ik, hoopte dat er misschien wel wat mogelijk zou zijn vanavond maar Liverpool is gewoon echt te sterk en van die vormdip was weinig te merken, niet in de minste mate dankzij Thiago. Wat een wereldvoetballer is dat, die maakt echt een enorm verschil.

13 september 2022 om 23:09

Liverpool speelde vandaag anders wel als een geöliede machine. En kan me herinneren dat ze 2 weken geleden de tegenpartij nog met 9-0 van het veld speelde. Alleen in de afronding was het minder vandaag. Verder heeft Liverpool op iedere positie gewoon een betere speler. Dus zo schandalig is het nou ook weer niet.

13 september 2022 om 23:24

Form is temporary, class is permanent. Laten we niet vergeten dat Liverpool op elke positie een speler heeft staan die 2 klassen beter is dan wat wij hebben. Je verliest van 1 van de beste 3-5 clubs uit Europa door een treffer in de 89e minuut. Waren we minder vandaag? Absoluut. Maar je verkoopt je huid gewoon heel erg duur, er zijn maar weinig ploegen die dat kunnen zeggen. Dit Liverpool is gewoon weer draaiende en dat is vooral op het conto van Thiago te zetten. Die heeft vandaag laten zien waarom hij na de Bruyne de beste middenvelder ter wereld is. Heeft letterlijk ALLES goed gedaan vandaag. Geniale speler.

Verdient verloren, blijft jammer!

13 september 2022 om 23:01

Of hoe Henk de jong zou zeggen, het was hier maar 2-1 jongens! Dat moet de rest nog maar voor elkaar zien te krijgen!

Zonder dollen, zeer terecht verloren.

Blind op dit niveau kan echt niet meer, die moet gewoon stoppen. Wie dacht dat Blind op Salah een goed idee was? Middenveld van Liverpool domineerde, Ajax werd op kwaliteit en tactiek afgetroeft. Geen schande maar wel zonde.

Het verschil was wel heel erg groot. Dat had ik niet verwacht. Te veel spelers konden het niveau niet halen. Ervan uitgaande dat Napoli morgen wint komt volgende thuis wedstrijd wel vol de druk erop te liggen.

Liverpool veel en veelste sterk voor dit Ajax. Blind en Rensch op de flanken is toch wel een heikel puntje, eigenlijk kan dat echt niet meer. Ajax kwam er voetballend echt niet aan te pas maar had wel een aantal gevaarlijke counters. Man of the match Pasveer of Tsimikas.

13 september 2022 om 23:03

Wat dacht je van Pasveer aan de kant van Ajax en Thiago aan de kant van Liverpool? Beide heren waren geweldig. Alvarez speelde ook wel sterk.

13 september 2022 om 23:13

Thiago had ook echt een aantal geweldige passjes en schijnbewegingen. Vond Alvarez matig eigenlijk deze wedstrijd. Vooral weer smerige, totaal onnodige tackels op de knieholtes van spelers maken. Heb je zo'n speler in je team is het geweldig, staat hij bij de tegenpartij dan heb je hem het liefst zo snel mogelijk met rood van het veld.

Taylor en Blind hadden er in de rust eruit gemoeten. Konden het totaal niet belopen. Alvarez stond er helemaal alleen voor. Schreuder besluit pas diep in de 70ste minuut hier wat aan te doen, al betwijfel ik of die Grillisch iets had kunnen veranderen.

Een Schreuder die al met een slechte tactiek begint, de hele wedstrijd gewoon niets omzet terwijl je zo overlopen wordt 90 minuten lang. Waardeloze coach... stop ermee als je toch niets weet of kan. Zo'n wedstrijd was onder ten Hag écht niet gebeurd.

Ajax moet echt gaan werken aan het tempo wat ze hanteren. Ze zijn totaal niet aan voetballen toegekomen. Ook vond ik dat schreuder heel laat wisselde, het was heel erg duidelijk dat dit niveau veel te hoog is voor taylor en dat ajax meer pit in het elftal nodig had.

Terecht verloren maar desondanks blijft het klote zo vlak voor tijd maar absoluut geen schande.
Rug rechten op op naar Az

Zonde maar geen schande om van Liverpool te verliezen. Voetballend was het niks, verdedigend gestreden tot het einde.
Jammer bij live mee praten van de mensen die ineens genieten van een verlies, dit is de absolute wereldtop.

Taylor mag even nog op stage oranje komt nog veelste vroeg. Gewoon kwaliteitsverschil niet erg op naar de volgende wedstrijd

Slechtste Ajax dat ik de laatste jaren heb gezien in de Champions League, miss dwong Liverpool dat ook wel af. Speelde erg sterk en leken veel gretiger dan Ajax. Jammer dat die in de 89e minuut valt, maar je had er ook met 7 1 af kunnen gaan vandaag. Dan moeten ze het maar tegen Napoli doen!!

Terechte nederlaag. Liverpool vandaag gewoon een maatje te groot en de meeste bij Ajax toch ook onder niveau. Zwakste vandaag is toch Schreuder. Hij ziet dat het totaal niet loopt, maar van tactiek veranderen of tactisch wisselen hoo maar. Tadic heeft de hele wedstrijd maar 1 bal goed geraakt, en die mag gewoon weer blijven staan. Blind die op dit niveau gewoon te kort komt verdedigend, mag gewoon blijven staan. Taylor wordt veel te laat gewisseld.
Ajax was ondermaats vandaag maar Schreuder nog erger.
Je weet dat Liverpool beter is en dat is niet erg, maar ik had toch echt meer tegenstand verwacht van Ajax ipv continue overlopen worden. Dat het maar 2-1 is geworden mogen we blij mee zijn.

Dik verdiend verloren en echt tactisch falen dit van Schreuder. Na 10 minuten kon je al zien dat deze tactiek niet ging werken. Liverpool zet druk op de achterste lijn en dwingt je constant tot de lange bal, Kudus heeft 1 bal goed geraakt en verder helemaal niks. Brobbey veel eerder moeten brengen als aanspeelpunt zodat je onder de druk uit kan voetballen. Maar nee, in de 86e minuut gaan wisselen. Ik ben Tadic fan maar was ook gewoon rijp voor een wissel. Waarom heb je een Ocampos gehaald als je die nooit gaat brengen? Al met al een hoop verkeerde keuzes en dan blijven volharden in je falende plan…

Schreuder heefr hier toch gefaald. Leuk dat je je eigen spel wilt spelen, maar continu met drie man druk zetten op Thiago die met ogen de vrije man vindt is vragen om problemen. Je mag je nog gelukkig prijzen met 2-1. Slechtste pot van Ajax in Europa sinds Getafe. Liverpool speelde wel weer als vanouds moet gezegd worden.

Ajax op alle fronten overklast vandaag, ik had geen moment het gevoel dat er iets te halen viel voor ons. Gefeliciteerd Liverpool met deze mooi zege, dit laat het verschil zien tussen de top en alles wat daaronder zit

Tja Liverpool duidelijk niet op hun Napoli niveau, logisch natuurlijk.. maar toch had ik meer verwacht van ons. Ik ben benieuwd naar het wedstrijdplan van Schreuder, volgens mij heeft het niet gewerkt. Met Brobbey had je tenminste een targetman. Vandaag geen 2e bal gewonnen. Heel zonde want met een punt had je ze al bijna richting de EL geduwd. Heb genoten van het uitvak, en van de vechtlust, voor de rest wil ik dit nooit meer zien.

13 september 2022 om 23:13

Schreuder had het voor de wedstrijd over durf en lef aan de bal en geen lange bal te hanteren in eerste instantie, zou me echt kapot schamen als ik hem was nu, zeker nadat er in de rust niets omgezet is.

13 september 2022 om 23:17

Vrij awkward ja na deze performance. Hopelijk een paar kritische vragen. Liverpool heeft een bak aan wereldtoppers maar met betere game management haal je hier gewoon een resultaat. Ze hadden overwicht maar geen echt grote kansen.

Heel slecht optreden van Schreuder die niet inziet wat en waar het fout gaat en ook nog eens dramatisch wisselt.

Lekker die blind blijven opstellen, komt ajax heel ver mee en oranje ook! Echt zolang is die gast al finito en dan krijg je dat kansloze ajax praat, ow maat hij is zo goed in zijn passing man hahahah. Alsjeblieft zeg, grootste zwakke schakel in ajax en nl.

Ajax moet opzoek naar een goede vervanger voor zowel Blind als Tadic. In dit soort wedstrijden kunnen deze twee het niet meer belopen en mis je snelheid. Het gemis van Anthony is duidelijk zichtbaar. Ook Rensch komt zwaar tekort wbt verdedigen en denkt alleen aan aanvallen.

13 september 2022 om 23:01

Nou ja, Ajax komt tegen dit soort ploegen wel veel kwaliteit tekort. Dat beperkt zich niet tot Blind, Tadic en Rensch.

13 september 2022 om 23:29

Anthony is vervangen door Bergwijn die ansoluut niets liet zien. Tadic ging tenminste nog de duels aan en had een puike voorzet op Blind. Bergwijn? Helemaal niets.

Wat een enorme K.u.t. wedstrijd van Ajax zeg. Speelde als makke lammetjes zonder enige rust of lef. Taylor en Bergwijn bijna niet gezien. Berghuis kwam pas een beetje tot leven aan het eind van de tweede helft. Opbouw met Timber en Bassey dramatisch. Veel liever dat je eraf gaat met 3-0, maar wel durft te voetballen dan als één of andere b-ploeg uit oost-europa voor de pot hangen.
Dikke onvoldoende ook voor Schreuder, die het allemaal maar aan zat te kijken en helemaal niets bracht qua wissels.

Zuur dat het zo laat gebeurt, maar dat het maar 2-1 is geworden is een klein wonder. Kan me niet herinneren dat Ajax zo is weggespeeld sinds Frank de Boer.

13 september 2022 om 23:06

De 4-1 tegen Rostov is denk ik de laatste keer Europees geweest. Maar het voelde inderdaad vooral als de CL campagne onder De Boer. Vooral omdat Ajax in die jaren telkens ploegen als Real Madrid of Barcelona uit de loting kreeg waar het vooral schade beperken bleek.

Jammer, ik had er meer van verwacht. Toch wel enigszins een deceptie. Duidelijk dat de balcirculatie qua snelheid tekortschoot. Dit natuurlijk ook door de goede pressing van Liverpool. Misschien had Schreuder wel wat eerder verse krachten kunnen brengen.

Ajax heeft enorm hard gevochten en een geweldige mentaliteit getoond, maar het is gewoon niet opgewassen tegen de klasse van de Europese top. Vanavond zagen we een demonstratie van de verhoudingen tussen Nederlandse en Europese top. Timber is op een goede dag de enige die mee kan komen op het niveau wat voor Liverpool de norm is. Des te knapper dat ze het Liverpool nog zo moeilijk hebben kunnen maken. Kop op Ajacieden, de huid is duur verkocht vanavond.

Mijn neefje van 7 had 2-1 voorspeld.. gelukkig leer ik ze hier al jong gokken en had ie een betje gelegd.

On: een meer frustrerende manier om een wedstrijd te verliezen bestaat er niet. Kop op en doorgaan.

13 september 2022 om 23:02

Mag hopen dat dit een grap is? Je neefje van 7 al leren gokken..

13 september 2022 om 23:10

Het is een grap eindjeee, geen Veilig Thuis bellen aub. Wacht in elk geval tot we het geld gestort hebben gekregen.

Tja, het verschil was wel werkelijk gigantisch. Dat de uitslag niet flink meer was, is vooral te danken aan Pasveer en de slordigheid van Liverpool, dat overigens niet eens heel erg groots speelde. Dan zie je toch wel dat het individueel best wat te wensen overlaat. Bergwijn toont in dit soort wedstrijden aan waarom z'n avontuur in Engeland zo'n flop was.

Pasveer maakte overigens weer een uitstekende indruk. Schreuder naar mijn mening de slechtste man op het veld. Die heeft tot het einde van de wedstrijd een tactiek aangehouden die niet werkte en heeft heel veel mazzel dat dat niet werd afgestraft met een enorme pak slaag. Dat je kwalitatief tekort komt, dat kan. Echter waren tactische mispegels wel de reden dat het bij vlagen een stormloop aan gevaar moest incasseren. Aan de bal was het vandaag sowieso onmachtig.

Onnodig moeizame overwinning voor Liverpool. Heb het idee dat dit de slechtste Europese wedstrijd van Ajax sinds jaren was. Desondanks nog dé kans om de 1-2 te maken ook, ongelofelijk. Eigenlijk is Ajax toch behoorlijk weggetikt vandaag, kwamen vrijwel geen moment in de gelegenheid om hun eigen spel te spelen. Liverpool leeft nog in de poule gelukkig.

13 september 2022 om 23:59

Ik dacht dat je er klaar mee was en dat je niet meer terug zou komen? Wat maakt het dat je telkens wel wil verkondigen dat je hier niet meer wil zijn, maar toch telkens terugkomt?

Ajax kwam er inderdaad amper aan te pas vandaag. Liverpool heeft weer een beetje vertrouwen kunnen kweken.

Het is natuurlijk geen schande om van Liverpool te verliezen, het is wel teleurstellend hoe sommige spelers van Ajax vandaag voor de dag kwamen en misschien nog vreemder dat Schreuder niet of veel te laat durfde te wisselen.
Al met al neem ik aan dat Ajax hier vooraf wel een beetje 0 of 1 punten had ingevuld met potlood. Thuis beter voor de dag komen moet lukken.

Wat een pech, maar vandaag is ajax toch wel echt overklast. Zal nog een flinke kluif worden om geen derde te eindigen in deze poule.

13 september 2022 om 23:05

Hoezo pech. Dat de goal zo laat pas valt? Denk dat je het ook om kan draaien, geluk dat je er geen 4 of meer tegen krijgt doordat Pasveer die ballen eruit pakt.

Ik vin die 2-1 dus gewoon een fout van Pasveer. Binnen de 5 meter moet je als keeper voor gaan want als hij het hoofd van een tegenstander raakt ben je kansloos. En als je dan blijft staan wel in het midden van je doel en niet bijna ernaast.

13 september 2022 om 23:34

Zucht... De bal werd van buiten de 5 meter gekopt. Bovendien staan er 15 kerels op een kluitje. Komt ie uit kan hij dus nooit aan de bal.

Vooral heel jammer dat je zo dichtbij een resultaat bent maar dan uiteindelijk toch weer nipt verliest. Het vorige tweeluik ook al tegen Liverpool, hoewel een resultaat toen verdiend zou zijn en we daar nu eigenlijk geen aanspraak op maakte. Gewoon een maatje te klein, maar wel geknokt voor iedere meter.

Jammer, maar dit zat er wel een beetje aan te komen. Geen bonuspunt, nu het tweeluik met Napoli wat heel zwaar gaat worden. Maar eerst AZ uit, dat zal ook een pittig duel worden.

Helaas zat er gewoon niet meer in vandaag. Liverpool was niet een maatje maar een flinke maat te groot. Is verder ook geen schande aangezien de CL winnaar zijn en mee doen voor de titel in de PL.

Tsja, op het eindresultaat niets af te dingen. Liverpool was natuurlijk beter en totaal geen schande. Pasveer en berghuis by far MOTM voor mij. Kudus wel een wereldgoal natuurlijk, niet normaal. Was gezien de spelverhouding niet helemaal terecht geweest, maar toch zuur dat je 5 minuten voor tijd het puntje verliest. Maar is het niet anders, we moeten de punten vooral thuis pakken. Op naar de volgende!

Geen moment aanspraak kunnen maken op een punt. Is de hele wedstrijd wachten op goals van Liverpool. Zijn op elke plek op het veld beter bezet. Verschil Eredivisie en PL is levens groot.

Terecht nederlaag. Heb me wel kapot geërgerd aan het late wisselen.

Begint toch wel een vervelende trend te worden. Steeds weer vergooien we het in de laatste minuten tegen een ploeg uit de PL. Liverpool heeft overigens terecht gewonnen, Ajax had helaas weinig in te brengen.

Eerste echte test voor Ajax. Gewoon kansloos. 1 leuk schot op goal. Kijken of ze de rug kunnen rechten zondag in Alkmaar

Nu kan de Amsterdamse arrogantie hopelijk ook weer wat minder. Las in de krant dat roofdier Ajax de prooi Liverpool wel even zou verslinden. Ook reacties hier allemaal vol zekerheid dat er over Liverpool heen gewalst wordt. Nou, tegen een Liverpool dat niet eens heel sterk speelde heeft Ajax op een wondergoal niks in te brengen gehad.

13 september 2022 om 23:06

Het gros was gewoon realistisch, ik moet altijd wel lachen om kindertjes zoals jij die na een verlies altijd hier even komen provoceren en overdrijven. Lekker slapen hierop kerel.

14 september 2022 om 13:39

Jij was misschien realistisch, het gros zeker niet.

Ben echt pissig op Ajax. Natuurlijk kan je verliezen van Liverpool, maar als je zon draak van een wedstrijd speelt moet je hem vasthouden ook! Ajax weer met beide voetjes op de grond, dat is wel even goed. Wat een dramatische wedstrijd, echt heel slecht. Geheel verdient verloren, maar de manier waarop is echt dramatisch. Zoveel fouten, naïviteit en dom balverlies.

Liverpool had er 6 moeten maken , waren enorm zwak in de afronding.

Mensen lijken maar wat blij om Ajax even af te zien gaan. Even serieus, Ajax speelt tegen de absolute top. Zo vreemd is het niet dat ze er met slechts 2-1 van af gaan. Remko Pasveer de beste aan Amsterdamse zijde. Het had ook 5-1 kunnen zijn.

13 september 2022 om 23:09

Vind het ook schrijnend hoe mensen zich hier gedragen als het een keer misgaat, lijkt wel alsof ze er op wachten tot het een keer fout gaat om dan de meest zielige reacties te plaatsen. Je speelt tegen liverpool, niet tegen Helmond Sport ofzo

Als Ajax wint in de Eredivisie moeten we elke keer ook dat gezeik over budget enzo aanhoren, maar als je dan een keer verliest van Liverpool wat een nog veel groter verschil in budget heeft hoor je daar niemand over, want dat past niet in het straatje. Echt ongekend.

Overigens als aanvulling:
Liverpool: 883 miljoen totale marktwaarde
Ajax: 254 miljoen totale marktwaarde.

Doe daarmee wat jullie willen maar het laat toch wel zien dat dit verlies een mindere schande is dan hier wordt uitgemaakt door verschillende mensen..

13 september 2022 om 23:30

Los van het feit dat ik elke Nederlandse ploeg liever zie winnen, is dit natuurlijk zo subjectief als maar kan. Past niet in het straatje? De zaken die jij nu aanhaalt, worden altijd gebagatelliseerd en nu zijn die argumenten ineens wel weer nuttig om aan te halen.

Maar goed, ik vond vooral dat de technische staf flink heeft staan blunderen deze wedstrijd, waardoor er fases waren waarbij het bijna een schiettent werd. Dat je de mindere bent kan gebeuren, maar tegen een niet zo heel goed Liverpool dat zomaar met flinke cijfers had kunnen winnen, dat moet wel echt beter. Dat er tactisch ook totaal niet werd ingegrepen, is wel zorgwekkend. Juist als de weerstand enorm is, heb je een coach nodig die de boel direct kan aanpassen. Ik denk eerlijk gezegd dat dit onder Ten Hag nooit gebeurd was. Wellicht de uitslag wel, maar niet de manier waarop.

13 september 2022 om 23:35

Ach het is voetbalzone. Gebeurt bij PSV em Feyenoord net zo. Boeiend.

Mooie en terechte overwinning voor liverpool. Ajax werd neergezet als het roofdier dat liverpool zou gaan verschalken maar bleek een tandeloze tijger. 1 dikke voldoende aan ajax kant voor pasveer, kudus ook voldoende maar de rest matig tot slecht. Geen schande om te verliezen maar een mooie realitycheck dat clubs als liverpool toch echt de dienst uit maken in Europa en niet ajax.

Waarom hebben wij continue een coach die niet fatsoenlijk kan wisselen? Wat een dwaas. Plan/tactiek totaal mislukt en gewoon niks doen. Het is een wonder dat het bijna 1-1 bleef en pas aan het eind 2-1 viel. Tadic eruit gespeeld door de scheids, ook een bijzondere. Verliezen tegen een Liverpool kan gebeuren, maar dit was wel heel slecht.

Jammer.. Heb in geen tijden zo'n slechte wedstrijd van Ajax zijnde gezien. Eerste conclusie: we missen diepte op rechts. Die snelheid van Antony was zo'n wapen. Met Tadic op rechts mis je de dynamische snelheid op rechts. Helemaal ook omdat je links met Blind zit en Bergwijn een totale offday had. Bassey ook veel spanning in de benen. Maakte latee veel goed. Dat middenveld moet echt anders. Op thiago hadden ze geen antwoord.

Zuur dat je zo laat in de wedstrijd nog een punt verspilt, maar gezien de wedstrijd was het natuurlijk dik verdient. Het is een aantal wonderen en Pasveer te danken dat het maar bij 2-1 gebleven is. Kudo's aan Liverpool voor hun sterke pot vandaag, ze heersten vooral op het middenveld en hun verdediging. Het is denk ik een tijd geleden dat Ajax vrijwel een gehele wedstrijd zo onder druk is gehouden. Opbouwend en voetballend was Ajax te matig waardoor te vaak de lange gespeeld moest worden waarmee Liverpool juist in het zadel werd geholpen. Het zal vast bewust zijn geweest, maar er werd wel erg weinig druk gezet op de verdediging van Liverpool, zij en Thiago hadden vaak alle tijd om wat te bedenken. Absoluut geen schande om hier te verliezen, maar ik had gehoopt dat we wel iets meer tegenstand hadden kunnen bieden.

Alfred weet dat hij elk moment mag wisselen? Voor de rest, helaas terecht verloren.

Terecht nederlaag. Heb me wel kapot geërgerd aan het late wisselen.

Troost halen uit het feit dat je niet ook op het scorebord compleet vernederd bent, nu heb je nog het gevoel dat er iets haalbaar was terwijl je compleet afgetroefd bent.

Deze nederlaag kon je in calculeren. Is ook geen schande. Liverpool is een topploeg die speelde met de druk van het moeten winnen. Kop omhoog en op naar AZ.

Na PSV in de JC schaal was dit de 2e serieuze tegenstander voor Ajax. De euforie is veel te groot in Amsterdam. Deze ploeg en (met name) deze trainer zijn veel minder dan voorgaande jaren.

13 september 2022 om 23:06

Ben ik het absoluut niet mee eens. Vind deze ploeg echt wel in staat tot enorme prestaties, maar soms komt het er een keer niet uit hé. Een ultra getergd Liverpool op Anfield, daar winnen er maar heel weinig van. Maar ja opportunisme en voetbal horen bij elkaar, na Rangers was Ajax Europese elite, na vandaag kunnen we er volgens velen helemaal niks van

13 september 2022 om 23:09

Intressante opnie, Glasgow Rangers geen serieuze tegenstander als verliezend finalist uit de EL.

13 september 2022 om 23:12

Kom op zeg. Rangers is niveau subtop Nederland en inderdaad verliezend finalist in de EL maar dat wil niet zeggen dat het momenteel een goed team is. By far de zwakste in deze groep.

13 september 2022 om 23:14

Als je CL speelt ben je gewoon een serieuze tegenstander. Punt uit.

13 september 2022 om 23:22

@master1

Maar je noemt wel een duel om de JC tegen PSV als serieuze test, terwijl het Glasgow Rangers waar we nu over praten PSV over twee duels uit de CL hield?

13 september 2022 om 23:37

Oneens. Pas wanneer de groepsfase voorbij is zijn er serieuze tegenstanders

14 september 2022 om 09:43

@legendturk,

Haha, hoe komen die anderen in de CL dan?
Gewoon elke deelnemer is een serieuze tegenstander.

13 september 2022 om 23:34

Bijzonder dat een potje in de voorbereiding wel serieus is maar de EL finalist die PSV eruit knikkert niet serieus is haha. Je wil te graag, wat een domme opmerking.

Gvd het zal weer eens niet dat Ajax op lengte wordt geklopt. Dat krijg je als je met backs en centrale verdedigers speelt die er geen reet van kunnen in de lucht. Bassey is met zijn 1.85 de langste en hij verliest van Matip. Het zal ook eens weer niet. Het had net zo goed de wedstrijd tegen PSV om de Nederlandse Supercup kunnen zijn alleen dan van een hoger niveau. Trouwens, die Sanchez was toch zo snel? Hij liet zich er steeds uitlopen tegen Tsimikas en Diaz en Nunez toen die erin kwamen. Sjonge, jonge, jonge wat een bagger zeg. Verliezen van Liverpool dat kan. Het punt dat je zou halen echter in de slotfase nog weggeven is belachelijk. Ik zei het al voor de wedstrijd: Ben bang dat Liverpool via standaardsituaties het verschil gaat maken i.v.m de geringe lengte achterin.

We hebben deze wedstrijd natuurlijk dikverdiend gewonnen. Echt veel sterker dan Ajax vandaag. Maar man man man wat scoren we toch moeizaam. Dat is echt wel een punt van aandacht als we wel zo veel kansen creëren.

Eerlijk is eerlijk er zat niets in vandaag terwijl Liverpool niet eens heel goed speelde, Ajax heeft het ook wel laten gebeuren met de laffe manier van spelen. Lekker achterover leunen en alles lang trappen terwijl elke keer dat we er voetballend uit kwamen over de grond het gelijk gevaarlijk werd. Geen moment ons eigen spel gespeeld het was gewoon resultaatvoetbal.

Pasveer geweldig gekeept, Bergwijn en Taylor zwaar en zwaar ondermaats. Ook Schreuder een dikke onvoldoende met z'n wissels en gebrek aan tactiek.

13 september 2022 om 23:06

Alleen Bergwijn en Taylor? Heb je die Rensch gezien? Die kan er echt helemaal niks van. Ja, tegen Emmen of RKC, maar op dit niveau wordt ie aan alle kanten voorbij gelopen.
En Blind….laten we daar maar over zwijgen, dat is echt voorbij.

13 september 2022 om 23:08

Van Blind en Rensch had ik geen verwachtingen tegenover Salah en Diaz, vond het met Blind nog meevallen maar Rensch kan echt geen positie kiezen die doet maar wat.

13 september 2022 om 23:10

Zonder Blind was de 1-1 nooit gevallen gozer, die voorassist was heel goed gegeven. Bij de 1-1 is ie inderdaad te laat terug. Maar hij is daar absoluut niet de enige die fout zit. Rensch/Timber en gingen daar in de fout bij het luchtduel, waardoor er meer ruimte lag dan voor Mozes toen de zee spleet. Bassey kan daardoor niks/weinig doen. En Pasveer, verder een fantastische wedstrijd van hem, duikt op het moment dat de bal al lang en breed in het doel ligt

Volkomen terecht verloren. Liverpool een klasse beter. Enige is wel dat de manier waarop dan zo zuur is, maar ja je voelt t ook wel aankomen als je 90 minuten lang overklast wordt. Schreuder laat zien de zelfde ziekte te hebben als EtH, niet willen wisselen. Brobbey/Grillitsch had veel eerder moeten gebeuren. Brobbey had zelfs voor rust misschien al gemoeten, aangezien we alleen tot lange ballen kwamen. Ik miste lef en branie, maar ik miste gelukkig geen vechtlust, 2-1 is geen resultaat, maar Liverpool met Thiago is gewoon absolute wereldtop, die wat kan die gozer voetballen zeg. Kopbal van Blind had echt een beter lot verdiend, ookal zou die goal totaal onverdiend zijn geweest in de wedstrijd. Al met al een absoluut goed leermoment, voor de rest van het seizoen (europees) kan deze nederlaag wel eens heel nuttig zijn. Als laatste punt, hulde voor het uitvak, die waren echt in topvorm!

Liverpool een maatje te groot. Achterin hadden ze moeite met het hoge, vroege druk zetten. Op het middenveld waren ze net een stap te laat en voorin niet in staat om iets uit te richten. In de omschakeling waren Berghuis en Kudus nog wel gevaarlijk, maar tegen Napoli moet wel uit een andere vaatje getapt worden. Tadic niets uit kunnen richten tegen de tweede linksback van Liverpool en Bergwijn ook niet gezien, terwijl TAA meer rechtshalf stond dan rechtsback. Pasveer, Berghuis en Kudus de mensen die hun niveau redelijk haalden, de rest allemaal matig.

Dan speel je een draak van een eerste helft, en verwacht je na rust wat omzettingen of ander tactisch plan, maar niets van dat.
Wat een tactisch onbenul die Schreuder, vraag me werkelijk waar af wat er dan in de rust gebeurd in de kleedkamer.
Die Bassey kan voor geen meter opbouwen, Blind en Rensch zijn nog geen Conference Leugue niveau, kunnen er echt helemaal niks van. En die bejaarde in de goal beweegt als mijn oma achter de rollator bij elke bal aan zijn voet.

Moeten ook de complimenten geven aan de scheidsrechter. Zeer sterke wedstrijd gefloten zonder maar een fout te maken. Liverpool is een maatje te groot.

Vind het wisselbeleid van schreuder waardeloos . Kudus mooie goal, maar kan verder weinig uitrichten . Terwijl veel lange bal werd gespeeld heb je meer aanspeelpunt brobey, maar die krijgt weer 5 min .

Voer nou een keer op tijd een wissel door Schreuder, verdomme man. Taylor en Rensch alleen negatief opgevallen, hier moet je gewoon met Klaassen beginnen en Rensch er veel eerder uit halen. Zelfs Ocampos had niet misstaan tegen een tegenstander als dit, er moest gevochten worden.

Volledige verdiende overwinning voor Liverpool tegen een zwak Ajax. Liverpool zelf was ook niet eens erg goed, maar bij Ajax was het vandaag zonder idee.

Lange ballen naar voren tegen zulke lange verdediging van Liverpool? Echt Schreuder? Je hebt dan nog zo een groot hoofd, maar dit sloeg echt nergens op.

Bassy is leuk voor in NL, kan redelijk verdedigen maar een bal naar dezelfde kleur is lastig voor hem. Rench komt ook tekort. Blind ga ik het niet eens over hebben.

Middenveld vond ik Taylor goed en Kudus ook. 2e Helft was Berghuis heel goed. Bergwijn onzichtbaar en Tadic ook slecht. Dan red je het niet.

Geen schande. Ik had dit al voorspeld en verwacht. Enkel niet dat het met zulk slecht voetbal zou zijn. Ajax moet voor de 3e plek gaan en wie weet kunnen we stunten voor de 2e maar ik vermoed dat Napoli ook heel lastig wordt voor Ajax.

We missen wel wat snelheid voorin. Hebben enkel een Bergwijn die niet goed was. Tadic zit geen snelheid in.

Ach het is wat het is.

Liverpool toch een maatje te groot.
Ajax is op alle fronten overklast.
De bus heeft nog lang stand gehouden.
Het is dat Liverpool niet in grootse doen is.
Was vandaag ook weer te zien.
Erg slordig in balbezit.
Jammer een stunt had er bijna in gezeten met een gelijkspel.
Maar eerlijk is eerlijk Liverpool is de grote verdiende winnaar.

Waar ten hag de jongens met durf en lef laat spelen tegen grote topclubs, laat schreuder ze angstig de bal steeds terug naar pasveer spelen. En hij doet helemaal niks om er iets aan de veranderen. Kudus speelde de hele wedstrijd als een drol. Draaide continu de verkeerde kant op, liep maar te lopen met de bal gaf hem nooit aan de juiste man. En wat doet schreuder. Hij wisselt hem 5 minuten voor tijd. Stel je voor hè dat je eerder in de wedstrijd nog iets probeert te veranderen hè schreuder? Stel je voor. Hij heeft de hele wedstrijd lang dezelfde tactiek gebruikt en niets gedaan om het spel van Liverpool te ontregelen. Helemaal niets!

13 september 2022 om 23:16

Ik zag een team en trainer die bang waren om te verliezen, dat is echt heel lang geleden dat ik zoiets heb gezien bij Ajax.

13 september 2022 om 23:25

Liet Schreuder dat? Of zorgde Liverpool daarvoor?

13 september 2022 om 23:27

Ajax heeft wel een jasje uitgedaan, hoor. En waren vanavond niet in goede doen. De uitwedstrijden in de Eredivisie gingen ook al niet crescendo, dus we zijn er nog lang niet. Wel een eye opener voor wie er nu wel of niet (een beetje) mee kan komen. Beide backs zwaar onder de maat, Bassey moet nog veel leren, middenveld mist loopvermogen en voorin amper gevaarlijk. Tadic deed niet mee, Bergwijn liet zien waarom hij in Engeland het niet heeft gemaakt, en Kudus moet zijn handelingssnelheid verhogen. Want die heeft wel potentie. Daarbij, vanavond had je te maken met een getergd Liverpool. Had je die vorige week getroffen, was de kans op een resultaat groter geweest. Dus het kan tegen Napoli wel weer anders uitpakken. Je kunt op Anfield verliezen - bijna zelfs een gelukkig punt! - maar er is nog niet alles verloren. Over Schreuder zijn we het wel redelijk eens. Over Ten Hag niet;-))

Jammer. Liverpool was veel beter en 'verdiende' de overwinning natuurlijk. Op topniveau valt er een hoop te verbeteren aan deze verbetering. Bassey is op papier goed, maar hij is zo zwak in de opbouw en hij denkt nooit een stapje verder na bij het uitverdedigen. Het gebeurde continu dat een half weggekopte of gemaaide bal bij Liverpool terechtkwam. Blind was niet eens zo slecht, maar mist, voor de zoveelste keer, echt de snelheid tegen dit soort teams met vleugelflitsers. Timber herpakte zich in de tweede helft maar sneeuwde geregeld onder. Rensch hield zich prima staande en Sanchez deed dat ook. Maar de arme Alvarez draaide echt overuren.

Tsimikas man van de wedstrijd, speelde de hele wedstrijd sterk. Fel, vol techniek. Sterk in de omschakeling, leverde goede corners en vrije trappen af. Thiago was man van de wedstrijd geweest als ie niet zo was afgekalft in de tweede helft. Aan de kant van Ajax waren Berghuis en ook Taylor sterk, terwijl Tadic goed leiderschap leverde. Taylor wisselen voor Grillitsch was niet de beste keuze; Schreuder had beter Kudus naar achter kunnen schuiven op 10 en dan Berghuis op 8. Brobbey dan erin voor Taylor in de spits, je zag dat ie de laatste vijf minuten direct goed als kapstok diende.

Al met al een leerzaam avondje. Ajax kan prima doorbekeren maar het zal wel weer uitschakeling zijn in de laatste 16.

Liverpool is echt een maatje te groot, maar waarom reageert de trainer niet? Je ziet de hele wedstrijd dat het niet goed gaat. Het enige wat je kunt doen is wisselen. En niet Grillitsch voor Taylor, maar een beetje aanvallende impuls.
En de enige aanvaller die redelijk goed was (Kudus) haalt hij eruit?
Je wisselt niet als je denkt dat het goed gaat, maar iedere m*** ziet dat het niet goed gaat toch?

Gehavend Liverpool moet kunnen hoorde ik veel. Viel ietsjes tegen

13 september 2022 om 23:13

Het moest toch ook kunnen? Dit was in principe gewoon het moment om te ze pakken. Het moet alleen wel zo zijn dat Ajax echt een top dag heeft en Liverpool een mindere, dat was gewoon niet zo en dan verlies je. Logisch.

Liverpool gewoon terecht gewonnen. Hadden echt ontzettend veel kansen. Het is dat Pasveer zo enorm goed was. Dit Liverpool is toch een hele andere ploeg met Thiago erbij. Wat een klasse middenvelder is het ook.

Ajax kwam er helaas niet of nauwelijks aan te pas vanavond tegen een fel maar gelukkig erg slordig Liverpool. Anders ga je hier zomaar met 5-1 naar huis. Geen schande natuurlijk, het niveau verschil is te groot. Ajax moet echt top zijn en Liverpool een slechte dag hebben, dan zit er een stunt in. Dat was vanavond overduidelijk niet het geval. Niet te lang over rouwen, nog volop mogelijkheden voor een goed resultaat in deze poule.

Liverpool verdiend gewonnen, blind goed? Moest vaak zen eigen fouten. Goed maken, vooral de 1 e helft, waardoor taylor en Bergwijn ook verzopen, bassey gewoon lekker in de mandekking laten staan, en niet laten voetballen, schreuder wat sneller wisselen. En niet 5 min voor tijd! Nu uithuilen en op naar zondag.

Ik zie het al, deze wedstrijd is koren op de molen van de Ajax haters. Heeft even geduurd voordat ze verloren( volkomen terecht uiteraard) maar nu kunnen ze tenminste weer een paar spelers afzeiken. Liverpool was oppermachtig, erg dominant. Dus alle credits naar deze ploeg.

ach ja, je verliest uit bij 1 van de betere teams ter wereld. kan gebeuren.
zelfs een liverpool (niet in vorm) is gewoon nog een stap te ver voor ajax.
daarom is een 2-1 nog niet eens zo slecht vind ik.

het spel kan natuurlijk vele malen beter. moet je van leren en weer door naar de volgende wedstrijd.

Schreuder! Zet eens wat om! Tadic wisselen en Brobbey eerder. Kudus op 10. Doe eens wat man.
Taylor eraf… oké dat kan, maar voor een speler zonder ritme?
En kan iemand Ajax vertellen dat Van Dijk gedekt moet worden bij een corner?

Natuurlijk dik verdiend verloren, maar toch zuur dat het zo vlak voor tijd gebeurd. Op alle vlakken was Liverpool beter, zowel voetballend, als fysiek. Is geen schande. Liverpool is wereldtop en Ajax zit daar een a twee niveau('s) onder. Ik heb wel een Ajax gezien wat er voor vocht. Verder maar zien als een erg leerzame wedstrijd. Hier krijg je gewoon minder tijd en dat moeten ze natuurlijk wel leren als je straks een stap wil maken naar een topcompetitie. Wat ik wel schrijnend vond is dat Liverpool iets van 4 vrije kopkansen kreeg uit standaard situaties (wonder dat er maar 1 is ingegaan). Ik heb niks tegen Schreuder, maar ik kraak vandaag zn wisselbeleid wel af. Brobbey had je er veel eerder in moeten zetten om meer met een aanspeelpunt te spelen. Ajax moest noodgedwongen de lange bal spelen en er was niemand die een duel kon winnen voorin. Verder waren er ook wel een aantal jongens die het erg lastig hadden.

We kunnen nu wel met zijn allen negatief doen en spelers individueel gaan afvallen, maar Liverpool speelde vandaag erg sterk! Liverpool speelde Ajax helemaal zoek en Ajax kwam niet in het spel. Het is geen schande om tegen dit Liverpool te verliezen, hebben gewoon weg betere spelers. Ajax heeft geknokt maar terecht verloren .

Schreuder wisselde wel erg laat, waarvan ik dacht had best eerder gemogen. Met name Brobbey voor Kudus en Klaassen had er wel ingetogen voor Taylor. Klaassen heeft veel meer loopvermogen. Ajax heeft ook een sterke en brede selectie, waarom die niet benutten?


Ajax heeft hard gestreden, maar terecht verloren van een erg sterk Liverpool.

Wat Ajax overkwam tegen Liverpool. overkwam Feijenoord vorige week tegen Lazio Roma, en overkomt de meeste Eredivisieclubs tegen Ajax of Feijenoord. Namelijk niks in te brengen. Ajax kan ook niet ongestraft een meer dan half elftal klasse spelers een op een vervangen. Naast het feit dat Liverpool heel erg goed was, maar heel slordig in de afronding, was Ajax wel heel matig. Kwamen overal een stap te laat en liepen zo vaak verkeerd, dat het uiteindelijk nog een wonder mag heten dat je er maar met 2-1 af gaat. Was bij Liverpool ook dat stukje goed verzorgd geweest was het doelsaldo van Ajax zo'n 5-5 in plaats van 5-2. Wel moet opgemerkt worden dat ook Liverpool een slechte dag kan hebben. Want waren onherkenbaar t.o.v. de wedstrijd tegen Napoli. Zo zie je maar, de ene wedstrijd is de andere niet. Wel een eye opener dat bij Ajax de beide backs niet mee kunnen - vooral Rensch was zo slecht - Bassey nog veel moet leren en worden bijgeschaafd en dat het middenveld het niet kan belopen zodra er een ploeg met loopvermogen tegenover staat. Voorin heeft Tadic 0,0 waarde gehad; daarom werd die ook niet gewisseld, en is het nu wel zichtbaar waarom Bergwijn in Engeland geen vaste basisspeler was bij de Spurs. Hoe dan ook, de CL wordt vervolgd....

13 september 2022 om 23:21

Rensch was de eerste helft 1 van de beste, zo slecht was die helemaal niet op die actie van Diaz na, maar Rensch had op dat moment net pijntjes aan de andere kant van het veld.

13 september 2022 om 23:32

Was bijna altijd te laat, of stond verkeerd, of verloor zijn duels. Een voortdurende bron van onrust, en zeker niet goed genoeg. Net als de back aan de andere kant...

Weer genoten van Thiago, favoriete middenvelder sinds Iniesta gestopt is

Als Feyenoorder moet ik zeggen dat deze wedstrijd mij een ding heeft aangetoond: er is op Ajax na geen enkele Nederlandse club die iets in de CL te zoeken heeft.

Wat lopen vele te zeiken zeg.
Ja ik had ook gehoopt op een punt of meer.
Liverpool was gewoon beter en de uitslag terecht en het is 2-1 tegen 1 vd beste clubs vd wereld en daar hoeft Ajax zich niet voor te schamen.
Blind ja fouten worden afgestraft, Kudus prachtige goal maar daarna niet meer gezien, Pasveer klasse gekeept .
Ik ben trots op mijn club, op naar zondag tegen Az.

Verdiende overwinning van Liverpool natuurlijk. Wel zuur dat de 2-1 zo laat viel. Ajax opbouwend gewoon slecht. Het probleem werd telkens naar Pasveer verlegd. Zowel Bassey als Timber durfde erg weinig aan de bal. Leek ook of het middenveld totaal niet aanspeelbaar was.. Over de voorhoede kan je eigenlijk ook geen enkel oordel vellen omdat de bal daar amper aankwam vanuit achteren. Ik hoop dat Ajax de volgende Europese wedstrijden met meer lef en durf gaat spelen. Zeker thuis.

Ik denk dat het weekend rust Liverpool wel goed heeft gedaan. Ze waren fel en pompte veel energie in de wedstrijd. De Queen zal trots op ze zijn.

Het begint al bij Pasveer. Je hebt +_ 300 miljoen op je bankrekening staan en je hebt niets eens een normale doelman. Hij straalt helemaal niets uit. Achterin met Blind en Rensch. Missen zoveel snelheid dat het niet meer om aan te zien. Middenveld prima maar geen top. De aanval is top voor de eredivisie. Ajax is vergeleken met vorig jaar er flink op achteruit gegaan.

13 september 2022 om 23:25

Beste op het veld de keeper. Je kraamt maar wat uit

Ontzettend vreemde tactiek van Ajax. Na een half uur kon je zien dat de buitenspelers van Liverpool megahoog stonden zodat Ajax de backs niet ingespeeld kreeg en dus op de lange bal van de keeper was aangewezen. Maar vreemd dat daar dan geen voordeel uitgehaald werd door daar een wapen van te maken. De enige die namelijk zo aangespeeld kon worden was Tadic maar daar doken telkens drie man op af om alle kaatslijnen af te vangen. Dan zou je denken dat je meer koopkracht brengt en op basis van doorkoppen de diepte gaat zoeken. Maar nee, ook nog in 85e minuut proberen de backs tevergeefs in te spelen, terwijl Liverpool er allemaal meer aanvallers in zette die ook hoog gingen staan... Ik begreep er niets van.... verdiende overwinning van Liverpool, maar ja alas Ajax paar honderd miljoen mag uitgeven zonder echt te hoeven verkopen dan is dat niet bepaald een knappe prestatie te noemen.



Dik verdiend voor Liverpool maar Ajax heeft een puike strijd geleverd. Het is alleen zó frustrerend dat het lijkt alsof Schreuder de hele wedstrijd lang geen enkele tactische omzetting heeft gedaan. Alsof het okee was dat Ajax zo vaak overlopen werd. Zit er geen vernuft in zijn hoofd om iets uit de hoge hoed te toveren?

Nu kijk ik niet wekelijks liverpool en was dan niet ontevreden dat Robertson ontbrak, maar die Tsimikas kan ook een potje voetballen zeg… een van de betere spelers aan de kant van liverpool

Bassey kleine foutjes maar hier gaat ajax veel plezier aan beleven zo slim, snel en fysiek sterk. Blind kan echt niet meer op dit niveau mee. Bergwijn was onzichtbaar, had eruit gemoeten voor brobbey

Liverpool had gewoon veel energie en speelden ouderwets met ontzettend hoge druk en intensiviteit. Natuurlijk een geweldige goal van Kudus. Toch raar dat Schreuder niet eerder ingrijpt. Liverpool had gewoon controle en mocht maar blijven komen. Als je steeds de bal 2 keer rond tikt en naar voren trapt kom je nooit in je spel en vraag je die druk steeds meer op je af. Uiteindelijk een verdiend resultaat, maar wel verschrikkelijk zuur dat het zo laat tot stand komt en zeker als je nagaat dat Blind ons op 1-2 moet koppen. Wat een kans. Vandaag gewoon niet goed genoeg, dat kan zeker tegen een uitgerust en getergd Liverpool op Anfield, maar had toch wat meer ballen van ons verwacht. Bassey verdedigend heel sterk maar voetballend een gigantische handicap vandaag.

2-1 verliezen in de 88e minuut door een goal waarvoor de scheids een lijnensysteem nodig had, op een kolkend Anfield tegen een Liverpool dat echt moest. Zuur maar niet slecht..

Wauw. We zijn compleet vernederd. Ajax gaat ten onder zonder haar eigen spel te durven spelen. Bergwijn Tadic Berghuis Taylor totaal verzopen. Bassey clownesk. Verder Alvarez en Pasveer lichtpuntjes. 2 1 was wat ik verwachtte, maar je moet wel lef tonen en hard werken, voorin gebeurde dat niet. Prima, maar dan gaan we hard naar de EL, want dit was geen CL niveau. Schreuder ook te afwachtend. Kudus eruit halen en Bergwijn Berghuis Tadic laten staan is waanzin. Kortom, terechte nederlaag. Nu hiervan leren en volgende keer wel je eigen spel spelen.

13 september 2022 om 23:58

Het lag volledig aan de gigantische druk die Liverpool 90 minuten uitoefende waardoor Ajax nooit in z'n eigen spel heeft kunnen komen.

14 september 2022 om 01:14

Sorry maar als Ajax niet van het zwakste liverpool in jaren kan winnen, kunnen ze zich opmaken voor een verliespartij in de tussenronde van de Europa league. Dit was echt dramatisch en Ajax moet even door de Nederlandse pers op zijn plek worden gezet. Napoli heeft waarschijnlijk schaterlachend naar dit Ajax lopen kijken en ik verwacht dat Ajax 2x machteloos onderuit gaat tegen napoli. Kvara zal waarschijnlijk natte dromen krijgen van rensch als directe tegenstander, want man wat is dat een slechte voetballer zeg.

Allereerst wil ik even zeggen dat Ajax dramatisch was. Met als enkele hoogtepunten Rensch, Taylor en Tadic. Rensch is verdedigend echt heel zwak en voegt aanvallend nauwelijks iets toe. Vooral die actie van Diaz dat Rensch verkeerd instapt en Diaz alle ruimte heeft om een goede keuze te maken. Taylor heb ik vandaag totaal niet gezien. Dit geldt zowel aanvallend als verdedigend. Taylor was nergens op tijd (net als de rest van Ajax overigens) en zijn passing liet ook de wensen over. En Tadic is al een tijdje geen schim meer van zijn top CL-seizoen, maar vandaag spande wel echt de kroon. Echt werkelijk waar niks lukte bij hem. Bovendien heeft Tadic geen snelheid, dus wanneer hij vastgezet wordt, heb je niks aan hem.

Dan zie ik iedereen hier kritiek geven op Kudus, maar wat moet die jongen ook met lange ballen vanuit achterin. Hij is een kop kleiner dan Van Dijk en Matip en zou nooit te nimmer een kopduel van een van hen winnen. Net als de rest van Ajax speelde hij inderdaad een zaadpot, maar hij zorgde tenminste nog voor gevaar in de vorm van een goal.

Buiten slechte individuele prestaties werd Ajax ook als collectief compleet overklast. Ajax was overal een stap te laat en er werden bijna geen tweede ballen gewonnen. Liverpool tikte ondertussen lekker rond over het veld alsof het een oefenwedstrijd was. Als Liverpool iets effectiever was geweest, was het hier 5/6-1 geworden.

Verliezen bij Liverpool kan natuurlijk. Schreuder viel vanavond wel door de mand met zijn wisselbeleid. In de eredivisie wordt dit keurig gemaskeerd door overvloed aan kwaliteit. In de CL wordt de kwaliteit van de trainer echt zichtbaar. Ben benieuwd naar de pot tegen Napoli.

Volledig verdiende overwinning voor Liverpool. Vandaag zijn wij gewoon tactisch volledig overklast. Liverpool wist dat Bassey niet het beste aan de bal is en lieten hem opbouwen. Ajax (en Bassey in het bijzonder) wisten daar geen raad mee en ging de lange bal spelen richting Tadic, maar die wist ook geen bal vast te houden waardoor wij constant onder druk stonden.

De ruimte vandaag lag bij de backs, maar daar wist Ajax geen gebruik van te maken. Ik had graag gezien dat Blind naar het centrum ging en Bassey naar links. Dan hadden onze backs nog lager moeten uitzakken bij onze opbouw waardoor de backs van Liverpool gedwongen zouden worden om of door te stappen (en dus ruimte weg zouden geven voor onze buitenspelers) of om te blijven staan (wat weer ruimte zou geven aan onze backs). Dit zou het makkelijker maken om onder de druk uit te voetballen.

Jammer maar geen schande. We moeten weer door!

Blind en tadic kunnen het op ervaring en kwaliteit doen in de eredivisie.. nu zie dat het te snel gaat... tadic in de omschakeling te traag en blind kan niet meer terug sprinten...

Jammer voor deze jongens, maar op het hoogste nivo, niet meer van waarde.. de posities werken ook niet echt mee

Ik vind dat er hier wel heel veel zeurende reacties zijn en misschien wel uit een onderbuik?! Feit: Liverpool is beter dan Ajax.. is dat een verassing? Nee toch? Feit: Liverpool meer kansen dan Ajax vandaag .. is dat een verassing? Nee toch? Ajax kwam vandaag niet in zijn mogelijkheden en naar mijn inzien had dat beter gekund met Brobby in de spits kudus eromheen en dan rest midden berghuis en alvarez. Wel knap dat je terwijl je echt zwaar met rug tegen de muur staat toch nog een 100% kans weet te creeeren in de vorm van de kopbal van blind die gewoon op doel had gemoeten en dan had ik het nog wel willen zien! Maar terechte uitslag en genoeg aanknopingspunten die voor verbetering vatbaar zijn maar gaan ze dat doen dan kan de eredivisie wel inpakken je hebt het hier over de absolute top van Europa (Liverpool) en die Erwinnen thuis maar met 2-1 met een goal in de 88e minuut.

Dit hadden we kunnen zien aankomen met Schreuder als trainer. Iedereen deed alsof hij wel even Ten Hag kon doen vergeten, maar onder Ten Hag zijn we in Europa nooit overklast omdat de organisatie toen goed stond. Nu was het een drama. Ook die opportunistische lof voor Bassey die Martinez wel even naar de vergetelheid zou spelen - niet dus. Onrustig verdedigend en opbouwend verschrikkelijk. Aan de bal zonder lef gevoetbald, we waren close, maar terecht verloren. Jammer!

Wat ik al had gezegd, Ajax mag zich opmaken voor een potje verliezen tegen AS Roma in de Europa league. Leuk die game tegen Rangers, maar tegen napoli en Liverpool word je makkelijk afgeslacht met matige backs zoals Blind en die jongen die niet eens met RKC mee zal komen Rensch

Van Liverpool uit kun je gewoon verliezen. Is geen schande. Maarbwat mij opvalt is dat Ajax langzaamaan aan het afglijden is. Met het vertrek van Overmars en Ten Hag is veel kwaliteit en kennis verloren gegaan. Schreuder moet het nog maar bewijzen. Die laat iedereen spelen die onder Ten Hag geen toekomst hadden. De wedstrijd van vanavond heeft aangetoond waarom. Verder hebben Hamstra en Huntelaar matig ingekocht. Bassie is geen Marinez. Rensch geen Mazraoui. En Nico wordt ook node gemist. Tel daarbij Haller en Antony op en de terugval van Ajax is daar. In iedergeval in Europa.

Ajax heeft welgeteld 1 schot op goal gehad en die zat.

Ajax mocht al van gelukt spreken dat Liverpool matig was in de afronding, veel te veel kansen recht op de keeper af.

Verdiende overwinning voor Liverpool, was ook wel echt nodig!

Normale uitslag. Ik schat Liverpool ook veel hoger in. Ajax gaat in deze poule gewoon als 3de eindigen, zie gewoon niet hoe ze boven Napoli en Liverpool gaan eindigen. Is ook niets mis mee, Ajax is gewoon niet goed genoeg voor deze clubs.

Liverpool met veel geblesseerden en uit vorm… en dan kunnen ze toch nog zo’n wedstrijd op de mat leggen, das best knap en geeft ook nog maar eens het niveauverschil met de top van de Première League aan. Ajax kon niet onder de druk uit voetballen en de passing was simpelweg te slordig. Desondanks toch een grote kans op 1-2 (kopbal Blind), dat was totaal tegen de verhouding in geweest maar zou wel lekker zijn geweest al die bal erin was gegaan. Kudus en Berghuis konden wel mee in dat niveau, Bergwijn viel zoals zo vaak in grote wedstrijden erg tegen. Pasveer keepte goed maar kreeg veel ballen recht op zich af… Het zou leuk voor de poule zijn als Rangers vanavond van Napoli wint.

Ajax is gisteren absoluut weggespeeld, wat een slecht spel.
Liverpool speelde absurd fel en met passie, iets wat ik bij Ajax miste.
Telkens proberen een korte doeltrap te nemen, waardoor je weet dat je onder druk gezet word, en de bal op een gevaarlijke plaats kwijtraakt.
Probeer dan op zijn minst Brobbey binnen de lijnen te zetten, Tadic eraf te halen, zodat Brobbey Kudus of Bergwijn had weg kunnen sturen met een kopbal.

Liverpool blijkt goed gebruik te hebben gemaakt van de rust die ze hebben gekregen.
Ajax off-day, Liverpool een vorm die ze al weken niet meer hebben gehaald.

Leren van de fouten, de rest vergeten en door. Soms heb je dat wel eens, een dag dat het totaal niet lukt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren