Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schalke 04 handhaaft zich middels klinkende zege in de 2. Bundesliga

Laatste update:

Schalke 04 heeft zich dinsdagavond verzekerd van nog een jaar in de 2. Bundesliga. De gevallen topclub won de uitwedstrijd tegen VfL Osnabrück overtuigend met 0-4 en is niet meer in te halen door de achtervolgers. Osnabrück degradeert door de nederlaag juist uit de 2. Bundesliga.

Het duel tussen Schalke en Osnabrück stond oorspronkelijk voor afgelopen weekend gepland, ware het niet dat de stad Osnabrück met onmiddellijke ingang een schriftelijk bevel uitvaardigde om het Bremer Brücke-stadion niet langer te gebruiken.

Concreet is dat te wijten aan structurele gebreken in de constructie van het dak van het stadion en de daarmee samenhangende veiligheidsrisico's. Het onderkomen van de nummer laatst van de 2. Bundesliga zal eerst grondig onderzocht en gerenoveerd moeten worden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Aangezien het vanwege wettelijke voorschriften niet mogelijk was om de wedstrijd op het reguliere moment af te laten werken, werd besloten het duel te verplaatsen naar dinsdagavond met een andere speellocatie. Het duel werd daarom afgewerkt in het stadion van Sankt Pauli.

Bijzonderheden


Bij Schalke verschenen met Thomas Ouwejan en Steven van der Sloot twee Nederlanders aan de aftrap. Zij zagen hoe al na vijf minuten een 0-2 voorsprong werd genomen. Met amper twee minuten op de klok zorgde Keke Topp op aangeven van Simon Terrode voor de 0-1.

Schalke draaide de duimschroeven meteen stevig aan en kwam al snel op een 0-2 voorsprong. Ron Schallenberg onderschepte de bal op het middenveld, waarna hij Kenan Karaman in staat stelde om de marge te verdubbelen.

Ook na rust was het Schalke dat de klok sloeg. Na slecht uitverdedigen van Osnabrück schoot Assan Ouedraogo raak in de korte hoek voor de 0-3. Het slotakkoord, een kwartier voor tijd, kwam opnieuw van de voet van Topp.

Scoreverloop


2' 0-1 Keke Topp (assist Simon Terrode)
5' 0-2 Kenan Karaman (assist Ron Schallenberg)
65' 0-3 Assan Ouedraogo (assist Paul Seguin)
75' 0-4 Keke Topp (assist Paul Seguin)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldig nieuws voor het Duitse voetbal! Schalke is echt een geweldige club dat gewoon top 10 moet spelen in de Bundesliga

7 mei 2024 om 22:12

Qua entourage en historie horen ze bij de top 4 van Duitsland.

Top 4 imo;

Bayern
Dortmund
Schalke
Hamburg

7 mei 2024 om 22:18

Hiermee doe je Bor. Mönchengladbach wel tekort. Meer historie als Schalke

7 mei 2024 om 22:40

VFB Stuttgart! En Werder Bremen uiteraard, nog steeds de derde meest succesvolle club in het Bundesliga tijdperk

8 mei 2024 om 08:46

Qua supportersaantallen is Schalke zelfs de tweede club van Duitsland, na Bayern. Bizar hoe de club leeft in het Ruhrgebied (en ver daarbuiten). Maar Duitsland heeft echt gigantische clubs met Dortmund, Stuttgart (is ook elke wedstrijd uitverkocht voor 50duizend man), HSV, Werder Bremen, FC Köln, Frankfurt, Leverkusen en Borussia Mönchengladbach. Prachtige Traditionvereins. Ik heb heel erg de hoop dat Schalke snel weer terugkomt en dat de jeugd (met Keke Topp en Ouadraogo had je gister 3 doelpunten vanuit jeugdspelers) weer mag doorbreken in Gelsenkirchen, want de jeugdopleiding is echt fenomenaal daar.

8 mei 2024 om 10:27

Over supporters aantallen gesproken, was vorige week bij Alemannia aken, 4e niveau (amateurs) in Deutschland. Daar waren 30.000 toeschouwers. Zijn nu wel gepromoveerd, dat wel maar hier ook, ongelooflijke aantallen.

7 mei 2024 om 22:44

Schalke is na bayern de club met het grootste ledenaantal van Duitsland. Nog meer dan dortmund. Als ze qua entourage en historie niet de nummer 2 zijn dan wel de absolute nummer 3. Inderdaad gevolgd door clubs als Hamburg en Mönchengladbach.

8 mei 2024 om 07:45

Definieer historie in deze context eens?

8 mei 2024 om 08:43

7 x landstitel, 5 x dfb pokal, uefa cup gewonnen.

Blijft schandalig dat ze daar spelen. Stel je voor dat PSV onderaan in de KKD zou staan. Of een Arsenal in de Championship

7 mei 2024 om 20:53

Het is wel Duitsland hè. In Nederland heb je Helmond, Telstar en Dordrecht in de KKD. In Duitsland heb je enorme clubs als Kaiserlautern, Schalke, HSV, Sankt Pauli etc. in de 2e Liga. Sterker nog, laatst zaten er meer toeschouwers op de tribune in de 2e Liga dan in de Bundesliga. Concurrentie is moordend in Duitsland. Ook Stuttgart speelde laatst nog 2e Liga en gaat nu de CL in. Union Berlin juist weer van CL voetbal naar degradatievoetbak

7 mei 2024 om 23:22

In de KKD heb je tegenwoordig (met alle respect) veel grotere clubs dan de clubs die jij opnoemt. Groningen, Ado, volgens jaar Vitesse.

7 mei 2024 om 23:53

Twente, NEC, NAC, Groningen, Sparta, Willem II, ADO. Alle zeven clubs die in de eeuwige ranglijst van de Eredivisie bij de eerste 14 staan. Daar komt Vitesse als achtste ploeg straks bij die de afgelopen paar jaar in de KKD speelde.

8 mei 2024 om 00:07

En Roda niet te vergeten, die staan dacht ik zelfs achtste op de eeuwige ranglijst

7 mei 2024 om 21:31

Is dit niet een btje sentimenteel gezwets? Excuus voor de bewoording maar Duitsland, met haar kleine 84 mil inwoners, kent wel meer van dit soort gevallen (HSV de laatste bekende). Iig geenzins te vergelijken met NL. Dat is toch juist topsport? Als het altijd dezelfde teams zouden zijn is het pas "schandalig."

7 mei 2024 om 21:55

Ik vind meer schandelig dat sponsoren liever geld uitgeven aan een Hoffenhiem Hetha dan aan Schalke St Pauli Kauslautrn

En Kaiserslautern ook bijna veilig! Hopen dat Hansa Rostock Wehen Wiesbaden nog voorbij kan gaan

7 mei 2024 om 20:53

Dat laatste hoop ik ook, dan kan ik m'n sjaaltje nog eens rocken!

7 mei 2024 om 21:48

Ik waardeer jouw liefde voor gevallen (top)clubs welke op het 2e of 3e niveau uitkomen enorm!

7 mei 2024 om 23:05

Mooie woorden heel erg bedankt! Vind het erg leuk om de lagere niveaus te volgen, en dan met name in Engeland en Duitsland! Als je dan een Dynamo Dresden ziet, dat is qua fanbeleving echt het beste van het beste, CL niveau qua fans maar helaas zijn de resultaten al jaren bedroevend

7 mei 2024 om 23:15

Ik hou er ook echt van. Ben sowieso een fan van Duits voetbal. Net voor covid ook bij dortuna Düsseldorf en leverkusen geweest. Man die fans en beleving en hoe ze met ons om gingen als Nederlanders. Echt zo fantastisch.

7 mei 2024 om 21:57

Wanneer komen jullie weer eens in de PL. Heb als kind genoten van Match of the Day met Qpr Sunderland Black Burn rovers. Spelers als Samba Remy verder was ik te jong om namen te herhinneren Showcross.

7 mei 2024 om 23:13

Ja als we eens van onze eigenaren afkomen 😉 Het is heel spijtig wat er met ons gebeurt is. Een hele schrale troost is dat we dit seizoen de topscorer van de Championship in onze gelederen hadden. Szmodics gaat ons nog een smak geld opleveren, en dat hebben we hard nodig. Sinds de Venky's er zijn hebben we nooit progressie geboekt en bijna jaarlijks onze beste spelers verkocht😔 De Venky's zitten trouwens ook redelijk diep in de shit, zijn al meerdere rechtszaken afgegaan

8 mei 2024 om 07:02

Dan zal het jou ook wel kunnen bekoren dat mijn cluppie alemannia Aachen, kampioen is geworden..😆

gelukkig maar, het zou bizar zijn om een van de 5 grootste Duitste clubs niet meer in de Bundeslida 2 te hebben. Hoop dat ze terug op het hoogste niveau komen. Je ziet dat het snel kan gaan. Waar clubs als Ipswich en Leipzig bijvoorbeeld jaar na jaar promoveren, zie je ook hoe snel het bergafwaarts kan gaan.

Deze pot toevallig net gekeken op viaplay 😂
Snapte al niet waarom het in een leeg st Pauli stadion werd gespeeld

Goed werk van Geraerts. De vraag is of hij gaat blijven of naar een Belgische topclub gaat.

Wedstrijd live mee gekeken, maar o wat is Schalke diep afgegleden. Het niveau was erbarmelijk slecht. Misschien ook de entourage in het lege stadion, maar wat een drama slecht niveau. Dacht een tijdje geleden dat die Oudejans een versterking voor onze FC Twente zou zijn op de links back positie, maar met alle respect. Die komt bij RKC of Excelsior nog op de bank. Gelukkig blijft Schalke erin, want opnieuw degradatie was het einde van deze mooie club geweest in verband met de schulden last waar ze mee te maken hebben. Maar het zal waarschijnlijk helaas nog jaren duren voordat ze weer mee gaan doen om promotie in de tweede Bundesliga.

Gelukkig maar. Het leek er zelfs een tijd op dat Schalke 04 naar de 3e divisie zou gaan. Club hoort gewoon in de Bundesliga, maar dat zal wel even duren. Hetzelfde met Hamburger SV, Hannover, Hertha etc.
Eigenlijk is de 2e Bundesliga wel leuker dan de 1e Bundesliga.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren