Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gertjan Verbeek is kritisch op Joey Veerman: ‘Dat doe je niet als prof’

Laatste update:

Gertjan Verbeek betwijfelt of Joey Veerman gaat slagen bij PSV. Dinsdag werd duidelijk dat de middenvelder overkomt van sc Heerenveen: hij is al gesignaleerd in Eindhoven voor de medische keuring. Volgens Verbeek zijn de prestaties van Veerman nog te wisselvallig, al toont hij tegenover het Algemeen Dagblad begrip voor de keuze van PSV om de creatieve middenvelder in te lijven. De koploper van de Eredivisie trekt naar verluidt een slordige zes miljoen euro uit voor zijn komst.

Verbeek vindt de optredens van Veerman bij Heerenveen variëren van 'heel goed tot ver onder de ondergrens'. "Iedereen ziet dat hij met afstand de beste speler is van Heerenveen, maar het is nog te wisselvallig", vindt de clubloze trainer, die zelf tussen 2004 en 2008 aan het roer stond bij Heerenveen. "Hij is geen stabiele factor. Ik begrijp heel goed dat PSV hem heeft gehaald. Een Nederlandse speler met zoveel voetbalinzicht zie je tenslotte weinig. Maar in hoeverre het een succes wordt? Ik heb mijn twijfels." Die twijfels betreffen met name het 'mentale en fysieke aspect'. "Kijk de duels van Heerenveen erop na. Naarmate de wedstrijd vordert zie je dat hij, de grote vormgever, steeds minder vermogen heeft."

Verbeek trekt de vergelijking met Klaas-Jan Huntelaar en Ruud van Nistelrooij, die vanuit Heerenveen de overstap maakten naar respectievelijk Ajax en PSV. Verbeek was assistent-trainer bij Heerenveen toen Van Nistelrooij in 1998 vertrok en had Huntelaar als hoofdtrainer twee jaar onder zijn hoede. "Zowel Klaas-Jan als Ruud haalde elke wedstrijd en elke training meer dan het maximale uit zichzelf", weet hij nog. "Alles stond bij hen in het teken van beter worden, van investeren, van er alles voor over hebben om de top te halen. Bij Joey heb ik soms het gevoel dat hij te veel parasiteert op zijn talent."

Om zijn stelling te onderbouwen, noemt Verbeek een voorbeeld. "Uit de verhalen begrijp ik dat Joey kort in Friesland woonde, maar dat hij sinds de komst van de andere Veerman (Henk, red.) weer dagelijks op en neer reist vanuit Volendam. Dagelijks zo lang in de auto zitten, dat doe je in mijn ogen niet als prof. Daarin zit wel een verschil met Huntelaar en Van Nistelrooij. Zij waren als Heerenveen-speler in alle opzichten klaar voor de top. Die overtuiging heb ik bij Veerman niet."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Reacties

Ach, dan trek ik even de vergelijking met Ziyech. De man die bij Heerenveen en Twente parasiteerde op zijn talent en bij zijn stap naar de top bij Ajax doorkreeg dat hij meer arbeid moest gaan leveren en dat vervolgens ook deed. Ik vind dit overigens wel voor het eerst een goed punt. Qua talent moet Veerman het makkelijk kunnen redden, qua duurvermogen mag er wel wat meer benzine in de tank.

4 januari 2022 om 18:02

Toch maakt hij aardig wat kilometers op het veld, als je de statistieken moet geloven.

4 januari 2022 om 18:06

Typische verbeek opmerking. Zowel Huntelaar als Van Nistelrooy hadden beide een geweldige functionele techniek, maar ze hebben nooit kunnen parasiteren op hun talent, omdat er simpelweg andere waren met meer talent. De drive die ze hierdoor hebben ontwikkeld heeft ze in combinatie met hun kwaliteiten ver gebracht.
Veerman daarentegen parasiteert nu volledig op zijn talent en eerder ook. Die kan best bij PSV de omschakeling maken net als Ziyech bij Ajax. Dat is zijn leerpunt, net zoals dat bij Van Nistelrooy en Huntelaar het constant in de spits worden was.
Niemand kan voorspellen of een transfer goed uitpakt. Dat slaat nergens op. Veerman heeft echter wel bewezen dat hij een kans verdient. Die krijgt hij nu en het is aan hem om meer inhoud te creëren en zijn spel naar een hoger niveau te brengen, maar de kans heeft hij zeker verdiend.

4 januari 2022 om 20:18

Nou, ik vond Van Nistelrooij talentvol zat. Die was iets minder een "Robotspits" dan kjh.

4 januari 2022 om 20:22

Tevens vind ik Verrman vergelijkbaar met Ramselaar, Sinkgraven of Maher. Allemaal spelers die technisch uitblonken bij hun team maar waarbij de stap hogerop een gok is.

4 januari 2022 om 20:27

Juist als United fan zou je toch moeten weten dat Van Nistelrooij fantastisch veel talent had. Die wist vanuit alle hoeken in de zestien precies het gaatje te vinden en had een fluwelen volley. Vooral in zijn periode bij Real Madrid liet RvN zien dat hij juist met relatief weinig inzet wedstrijden ineens kon beslissen. Die wist als diepe spits ruimte te vinden in de zestien zonder sprintjes te maken. Die liep daar in een slakkengangetje over het veld en stond dan ineens totaal vrij voor de goal. Dat lukt je echt niet zonder talent.

5 januari 2022 om 20:37

@scotsman dat zeg ik, Van Nistelrooy had een geweldige functionele techniek.

4 januari 2022 om 18:23

Joey Veerman heeft op 5 spelers na de meeste kilometers afgelegd in de Eredivisie. Als je dan als Verbeek beweert dat hij niet genoeg arbeid levert praat je dus gewoon maar wat. Er zijn genoeg kanttekeningen te verzinnen over Veerman naar PSV maar arbeid verrichten valt daar wel als laatste onder.

4 januari 2022 om 18:32

Netjes! Dat had ik dan weer niet achter Veerman gezocht. Dan is het ergens ook weer niet raar dat het soms lijkt alsof de tank al wat eerder leeg is als hij zoveel kms maakt. Wellicht is energie beter verdelen dan meer een leerpunt dan nog meer arbeid leveren.

4 januari 2022 om 18:47

Ja zou kunnen inderdaad. Al durf ik niet te stellen of bij hem de tank (te vaak) leeg is, daarvoor kijk ik niet genoeg Heerenveen. Schmidt is wel vrij duidelijk in wat hij verwacht van een speler dus wellicht dat hij zich op die manier nog kan ontwikkelen.

4 januari 2022 om 20:03

Ik denk dat de koek op was bij Heerenveen die kan voetballen en weet precies hoeveel hij moet leveren alles word met data bekeken. Bij psv weten ze wel hoe ze een speler moeten halen want proper stopt ermee dus een goede prijs voor een goede opvulling van de selectie

4 januari 2022 om 18:34

Hoe verklaar je dan dat Veerman wel statistieken laat zien waarin hij wel degelijk de afstanden maakt en vieze meters loopt in die wedstrijd? Dat het geen box-to-box-middenvelder is als Til of Van Ginkel staat vast, maar dat zijn duurvermogen onvoldoende is is volgens mij beeldvorming. Neemt niet weg dat ik denk dat hij niet zal slagen bij PSV. Ik denk alleen dat hij in de basis en dan vooral mentaal tekort komt om structureel van betekenis te kunnen zijn in de top. De vergelijking met Ziyech gaat wat dat betreft ook niet op. Die maakte zó'n ongelooflijke impact bij FC Twente dat - ondanks het feit dat ook hij nog punten had om te verbeteren - de topklasse er vanaf droop. Of om het anders te zeggen: als Veerman bij pakweg AZ terecht was gekomen de volgende vijf jaar zou niemand het vreemd vinden, als Ziyech niet bij een Nederlandse topclub terecht was gekomen was dat ronduit bizar geweest.

4 januari 2022 om 19:06

Gomes1psv. Wat jij nu doet is met kennis van achteraf praten. Waren ook toen nog genoeg mensen die zich afvroegen of Ziyech met zijn mentaliteit bij Ajax zou slagen. Sterker nog, dat kantjes eraf lopen bij Twente was toen onderwerp van discussie bij die hele transfer. Ziyech had daarbij natuurlijk ook wel een stuk aanvallendere positie om zijn impact te maken op een kleinere ploeg, ik vind Veerman ook een zeer grote impact maken op zijn ploeg maar wel op een positie waar je passing en spel nou eenmaal wat verder van het doel van de tegenstander is. Wat betreft eerste punt, ik had dat inderdaad nier achter Veerman gezocht gezien ik regelmatig wedstrijden kijk en daarin nu Verbeek dat zegt, inderdaad wel opvalt dat hij tegen einde van wedstrijd wel eens op lijkt. Maar goed, als hij zoveel meters maakt dan lijkt het dus meer een kwestie van je energie beter indelen te zijn.

4 januari 2022 om 19:33

Welnee Gomes, Ziyech werd in de winter als absolute paniekaankoop gebombardeerd juist doordat velen hem een gebrek aan mentaliteit vonden hebben. De klasse droop er van af, maar dat is nu toch ook zo bij Veerman van Heerenveen. Ik vind de parallel zeer goed gevonden. Ziyech werd niet voor niets op een gegeven moment zelfs uitgefloten begin 2018 in Amsterdam. Pas het seizoen daarop, in het absolute topjaar van de halve finale CL zag je duidelijk dat Ziyech de knop om had gezet en zeer weer werklust op de mat legde naast zijn absolute superklasse. Mensen hebben maar een selectief geheugen blijkt wel en wat Inke zegt klopt, je gebruikt de kennis van nu. Het is zo herkenbaar dat mensen zo'n Veerman bij voorbaat al een miskoop aanduiden. Ik zag de afgelopen dagen veel Feyenoorders dat hier al doen en ook veel PSVers zijn absoluut niet overtuigd. Nou, ik denk dat je goud in handen hebt.

4 januari 2022 om 19:53

Myvion

"parallel zeer goed gevonden"

Vind je? Ziyech was echt met afstand de beste speler bij Twente.

Ik heb meer Sinkgraven gevoel bij Veerman. Erg technisch en bij H'veen leuk, alleen (mentale) stap naar NL top net iets te groot.

4 januari 2022 om 20:14

Alleen Sinkgraven blonk totaal niet uit bij Heerenveen en was niet eens altijd basisspeler. Dat kan je van Veerman niet zeggen.

4 januari 2022 om 20:27

Ziyech speelde op een andere positie (veel aanvallender) en deed los van aanvallen heel erg weinig bij Twente. Op dat gebied is Veerman veel meer een teamspeler dan Ziyech.

4 januari 2022 om 21:28

"Ziyech was echt met afstand de beste speler bij Twente."

Dat klopt wel, maar dat is Veerman evengoed bij Heerenveen mijns inziens. Ik denk dat hij naast Sangaré echt wel goed kan renderen bij PSV!

5 januari 2022 om 09:58

76 wedstrijden en bij 64 goals betrokken als aangever of afmaker. Als dat de kantjes eraf lopen betekent, ben ik benieuwd welke verwachtingen je dan had. Een jongen die dat, in nota ben een verder ontzettend slecht FC Twente, presteert, heeft 'topclubmateriaal' op zijn voorhoofd staan naar mijn idee. En ook toen werd er volop gespeculeerd wat zijn volgende stap zou zijn. PSV had geen belangstelling, Feyenoord wilde hem geen 10-positie garanderen omdat Jens Toornstra(!) daar als stond en of het nu een paniekaankoop van Ajax was of niet: ze hadden zo'n jongen wel nodig. En dat is in de jaren erop ook gebleken.

Natuurlijk was Ziyech ook de makkelijkste niet, maar hij was trots genoeg om zich toch te willen revancheren op de media en de fans die hem bekritiseerden en uitfloten. Bij Veerman moet ik nog zien of hij genoeg drive heeft. Zelfs in Heerenveen houdt hij het niet uit als hij twee dagen niet in Volendam is en aan zijn spel en postuur te zien lijkt het me ook geen trainingsbeest dat er alles voor laat.

4 januari 2022 om 19:47

Dit lijkt mij voor PSV een prima aankoop. Ik denk dat hij het niveau prima aan kan, maar het is afwachten hoe hij met de druk van het moeten presteren omgaat. Gaat hij daar goed mee om, dan is dit een ontzettend leuke speler.

4 januari 2022 om 20:20

Ach, onder het beleid van Schmidt hoeft hij maximaal 60 minuten per wedstrijd de spelen. Daar heeft hij echt wel het duurvermogen voor. Wat dat betreft is het een perfecte match.

4 januari 2022 om 20:40

Verbeek heeft natuurlijk helemaal geen recht van spreken. Kansloze old school trainer die geen oog heeft voor talent. Noem mij één speler die Verbeek beter heeft gemaakt … Deze man heeft wel een betonnen plaat voor zijn hoofd om nog in de media te verschijnen. Hij begrijpt waarschijnlijk niet dat heel voetbalminnend Nederland hem ondertussen meer dan beu is.

4 januari 2022 om 20:50

Mooie vergelijking. Denk ook dat het wel goed komt met Veerman bij PSV, hij komt in een warm bad bij een team dat nog strijd op 2 fronten en kan zich in de kijker spelen voor het NL elftal, als je echt wil dan valt er veel te winnen.

4 januari 2022 om 22:00

Veerman heeft de potentie om een topspeler te worden en te slagen bij een topclub. Maar het is duidelijk dat hij nog in zichzelf moet investeren om een betere speler te worden. De stap naar PSV is een logische maar gelijk als basisspeler in PSV 1 is nog een stap te ver.

Aldus GJ verbeek.
De man die nooit wisselvalligheid kende en aansluitend een stijgende lijn vast hield.

4 januari 2022 om 18:01

Alsof je niets mag zeggen als je niet alleen maar een stijgende lijn vasthield

4 januari 2022 om 18:07

Dus dan mag je geen mening meer hebben?

4 januari 2022 om 18:17

Ik snap @tinus45 wel. Het is nogal schrijnend om Verbeek weer kritisch te zien zijn na z'n zoveelste mislukte avontuur van het afgelopen decennium. Een paar weken geleden liep meneer nog om zich heen te slaan omdat een journalist zijn functioneren in twijfel trok en nu doet hij doodleuk hetzelfde bij Veerman. Da's wel hypocrisie van de bovenste plank.

4 januari 2022 om 18:19

Het maakt je mening minder geloofwaardig. Is het zelfde met de analisten hier in Nederland.

Als je bijv. Over de grens kijkt naar een Engeland, Spanje en Duitsland daar zijn de analisten ook echt 9/10x legends die oprecht wat gepresteerd hebben en daardoor telt hun mening voor menigeen ook zwaarder. Zou niet moeten maar is vaak wel zo.

Wij moeten het hier doen met een Jan van halst en nog wat mensen uit het Nederlandse voetbal en ja dan zal hun mening wat vaker ondergescheten worden. Want kan van Halst die analist is bij een wedstrijd van Barca en dan kritiek heeft op een verdedigster tja..

4 januari 2022 om 18:24

In mijn beleving heeft voetbalkwaliteit echt niets te maken met je niveau als analist. Daar zijn die Engelse een lichtend voorbeeld van. Michael Owen, Gary Neville, Roy Keane, nog te dom om een dropveter te analyseren.

4 januari 2022 om 18:58

Neville is toch nog wel een redelijke analist? Hij is in het geval van United vaak een emotionele jongen, maar verder vind ik hem nog wel gaan. Je moet hem alleen geen elftal laten trainen, dat ging minder goed.

4 januari 2022 om 20:51

Danny Blind vind ik ook een mooi voorbeeld. Dat vind ik echt de slechtste bondscoach ooit, maar als analyst perfecto 👌

Tja, lang in de auto zitten, als hij dat er voor over heeft moet hij dat toch lekker doen. Wat zegt dat nou over professionaliteit? Zahavi woont in Amsterdam, maar wel een echte prof.

4 januari 2022 om 18:11

Ik moest ook gelijk aan Zahavi denken. trouwens Huntelaar woonde tijdens zn laatste periode bij Ajax toch ook nog in de achterhoek?

4 januari 2022 om 18:13

Je begrijpt dat dat soort argumenten uit de kast worden gehaald om een negatief (of kritisch) verhaal te onderbouwen.

4 januari 2022 om 18:18

Lang reizen lijkt me fysiek niet echt voordelig toch?

4 januari 2022 om 19:02

Ja maar wat is lang reizen. Op google maps is het ongeveer 1.5 uur rijden, als je dat met 2 mensen iedere dag doet valt het toch heel erg mee.

4 januari 2022 om 19:48

Ja en woonde Huntelaar niet in Nederland terwijl hij voor Schalke speelde?

4 januari 2022 om 20:29

Ja, maar ik denk dat je van zijn woonhuis nog eerder in Gelsenkirchen dan in Amsterdam.

Het zijn wel heel veel suggesties bij Gert-Jan. En heeft Huntelaar niet zijn hele periode in Nederland in de Achterhoek gewoond?

4 januari 2022 om 18:29

In ieder geval sinds zijn terugkeer bij Ajax.. Waar hij in zijn eerste periode woonde weet ik niet..

4 januari 2022 om 21:12

Nja, ik vind eigenlijk ook niet heel belangrijk. Want anderhalf uur in de auto wil ook helemaal niet zeggen dat je niet voluit op de training kan gaan. wellicht voelt Veerman zich in Volendam veel meer thuis en op zijn gemak dan in Heerenveen. Wellicht beinvloed het zijn prestaties juist positief.

Hij word er natuurlijk voor betaald en het is z'n goed recht om een mening te hebben, maar ik blijf me toch wel verbazen hoe groot de plaat is die Verbeek voor z'n hoofd heeft. Totdat het over z'n eigen functioneren gaat, dan loopt meneer om zich heen te slaan omdat hij volgens hem nooit de schuldige is. Overigens vind ik de ondergrens van Veerman niet heel laag. Ik vraag me vooral af of het totaal-pakket van Veerman voldoende is om te slagen bij PSV. Creativiteit is zeldzaam tegenwoordig, maar dat alleen is niet genoeg. Daar kan Maher over meepraten, terwijl ook Ramselaar eigenlijk niet goed genoeg bleek voor PSV. Zeker gezien de speelwijze van Schmidt waarbij middenvelders toch veel energie in de wedstrijden moeten leggen, zal Veerman zich op andere vlakken wel moeten ontwikkelen. We gaan wel zien of hij dat kan.

het plafond dat Huntelaar heeft aangetikt zal Veerman niet benaderen (om over van Nistelrooy maar te zwijgen). ondanks dat Veerman veel steken laat vallen kan hij bij PSV een betere voetballer worden, daarvoor hoeft hij niet bij Heerenveen te blijven. voor 6 miljoen heb je een van de betere Nl'se spelers binnen de eredivisie. ik ben benieuwd om hem bij PSV te zien, en Bazoer trouwens ook.

4 januari 2022 om 19:49

Als Ajacied ben ik vooral benieuwd naar Bazoer haha. Die heeft altijd overal gezeur en laat zich super snel opnaaien.

Met de laatste prestaties die Verbeek de laatste tijd heeft geleverd lijkt het mij beter om zich even te onttrekken uit het voetbal. Ik kan het gewoon niet serieus nemen dat hij dit over spelers zegt terwijl hij als coach 1 grote faal was de afgelopen jaren en zulke spelers dus niet aan het voetballen kreeg.
Hij kan beter op Voetbalzone komen praten over voetbal onder een andere naam, dan nemen we hem weer wat serieuzer.

KJH woonde gewoon in de Achterhoek toen hij weer voor Ajax ging spelen, kom ouwe mopperkont, get your facts straight! Now you stand for monkey

Al zou hij nog in Volendam wonen, naar Heerenveen is een dik uur? Denk dat vele verder wonen dan Veerman, dus wat een flauwekul.

Toen ik de kop las dacht ik dat hij bedoelde; eerst een jaar lang met Feyenoord flirten en dan naar psv gaan, dat doe je niet.
Slapjanus is het, dat is wel weer duidelijk

4 januari 2022 om 19:26

Je kunt een jaar lang met patty brard flirten, als die niet hapt en jolante cabau komt om de hoek die wel wil ben je geen slapjanus hoor;-)

GJ Verbeek de trainer die overal ontslagen werd oordeelt. Laat hem eerst naar zichzelf kijken

Wal appart Roger Smith zei nog we gaan ons niet roeren op de transfermarkt. Eerste transfer in de window, PSV koopt veerman hahaha

4 januari 2022 om 18:58

Omdat Pröpper is gestopt

Ik ben benieuwd hoe Veerman het doet met betere spelers om zich heen. Maar voor nu is het wel afwachten of hij gaat slagen bij PSV

Kan iemand die Gert-Jan Verbeek een muilkorf op doen. Dit is typisch zo iemand die alleen maar zeikt om het zeiken en vrijwel altijd chagrijnig is. Wat maakt het nou weer uit als je in Volendam woont, moet je toch lekker zelf weten. En ook lekker makkelijk om hem met Ruud of Klaas-Jan te gaan vergelijken. Twee jongens met de absolute topmentaliteit. Volgens mij wil Verbeek gewoon weer ff laten weten dat hij met die jongens gewerkt heeft..

PSV neemt gewoon een gokje met deze jongen voor 6 miljoen. Doet hij het goed, dan levert hij misschien wel 15 op en doet hij het niet goed, dan slijt je hem wel aan een Duitse degradatiekandidaat voor 5 a 6. Ik denk zelf dat hij tekort komt en het geen succes wordt. Ik denk hierbij aan Ramselaar die ik in zijn Utrecht periode voor PSV beter vond dan Veerman nu bij Heerenveen. We weten allemaal hoe dat gelopen is.

4 januari 2022 om 20:32

Ik denk dat beide het niveau wel aan zouden moeten kunnen, het is alleen de vraag in hoeverre hij kansen krijgt en in hoeverre het type op dat moment bij de club past. Verman heeft wel specifieke kwaliteiten die er bij psv niet echt zijn.

Wat een mega sukkel is die Verbeek
Overal buiten geschopt
Waarom schrijft een journalist überhaupt nog iets op wat hij te zeggen heeft

Dat Veerman een baller is kan iedere leek zien, maar ik heb persoonlijk geen enkele vertouwen in de man zijn mentale gesteldheid. Let maar op dit is een Ihatarrenetje 2.0.

Geloof niet dat Veerman het gaat redden, hij heeft dezelfde tekortkoming als de Nederlandse spelers in het algemeen. Ze zijn niet dynamisch genoeg als je het vergelijkt met spelers in de grote competities. Je kan wel veel meters maken, maar waar het om gaat is dat je op het goede moment op de juiste plaats bent met een versnelling zodat je weg bent bij je tegenstander. Veerman heeft dat zeker ook niet.

We zullen het wel zien als hij het kan bij PSV STRAKS

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren