Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Frimpong neigt naar vertrek bij Leverkusen, maar topclubs moeten haast maken’

Laatste update:

Jeremie Frimpong lijkt Bayer Leverkusen deze zomer te willen verlaten, zo meldt BILD. De 23-jarige back beschikt over een afkoopclausule van veertig miljoen euro, maar die is alleen geldig vóór de start van het EK. Geïnteresseerde clubs moeten een eventuele transfer dus vóór 14 juni rondkrijgen, anders kan Leverkusen vragen wat het wil. Volgens Transfermarkt is de tweevoudig international van Oranje vijftig miljoen euro waard.

Frimpong is bezig aan een geweldig seizoen bij die Werkself. De rechtspoot was tot dusver goed voor veertien doelpunten en twaalf assists en legde onlangs beslag op de landstitel in Duitsland. Leverkusen staat bovendien ook in de finale van de DFP-Pokal en van de Europa League, waardoor Frimpong mogelijk nóg twee trofeeën aan zijn prijzenkast mag toevoegen.

De kans is echter groot dat de in Amsterdam geboren back aan zijn laatste weken bij Leverkusen bezig is. Volgens BILD ‘neigt’ Frimpong ernaar om te vertrekken en een stap hogerop te maken. De Oranje-international heeft aan interesse geen gebrek daar Real Madrid, Arsenal, Manchester City en Manchester United naar verluidt onlangs nog op het vinkentouw zaten.

Ook Bayern München is geïnteresseerd, maar omdat die Rekordmeister nog altijd geen nieuwe trainer voor het komende seizoen heeft aangesteld, is een transfer voorlopig in de ijskast gezet. Onlangs kwamen er berichten naar buiten dat Thomas Tuchel mogelijk tóch op zijn post blijft.

Frimpong maakte in oktober zijn debuut in het Nederlands elftal in het thuisduel met Frankrijk (1-2). Eind maart tegen Schotland (4-0) speelde hij ruim een uur mee, maar kon hij geen potten breken.

De pijlsnelle back lijkt, mits fit, een zekerheidje in de EK-selectie van Ronald Koeman. Frimpong moet de concurrentie aangaan met Denzel Dumfries, maar wordt hier en daar ook genoemd als mogelijke optie voor de linkerflank van de defensie.

Frimpong komt uit de jeugd van Manchester City, waar hij niet kon doorbreken in het eerste elftal. In de zomer van 2019 vertrok hij daarom voor slechts vier ton naar Celtic, waar hij furore maakte. Begin 2021 ruilde hij de Schotten voor een bedrag van elf miljoen euro in voor Leverkusen. De teller staat inmiddels op 139 wedstrijden namens die Werkself.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Dit is een goede clausule, zeg. Dit zouden meer clubs moeten doen. Voor een bepaalde periode x bedrag (wat al vrij hoog ingestoken is) en na deze datum ongelimiteerd. Dit werkte ook goed bij Sangare. Speler, club en geïnteresseerden weten allen waar ze aan toe zijn. Ik begrijp overigens niet waarom clubs niet met een prijs staffel werken. Bespaart je een hoop gezeik!

15 mei 2024 om 12:16

Als club is een clausule natuurlijk zelden voordelig. Leverkusen zou nu al meer kunnen krijgen dan die 40 miljoen. En in principe werkt het natuurlijk al zo dat spelers aan het einde van de window duurder zijn dan aan het begin, dat hoef je niet bij elke speler contractueel vast te leggen

16 mei 2024 om 16:53

Is onze vrind het waard? Leuk die clausules maar ,#realiteit?🤔🤪

Ik ben toch benieuwd hoe hij het zal doen als rechtsback. De clubs die interesse hebben spelen vooral met een 4mans verdediging terwijl Frimpong toch meer als wingback/rechtsmid speelt met minder verdedigende taken.

15 mei 2024 om 11:47

Ik denk dat hij fantastisch zou kunnen spelen in een 4 mans verdediging bij een team dat voornamelijk de bovenliggende partij is. Als er dan een goede cv achter staat voor rugdekking zou hij prima bij bijvoorbeeld een real madrid op rechtsback uit de voeten kunnen.

15 mei 2024 om 11:51

Volledig mee eens.
Al zou hij bij Arsenal ook prima kunnen spelen. Enige nadeel is dat White dan moest schuiven, dat ziei k niet snel gebeuren....

Dan zou je spelen met Frimpong - White - Saliba - Gabriel.
Laat je Gabriel als LCV spelen en Frimpong hoger op het veld spelen om Saka maximaal te ondersteunen.

Zou kunnen werken, maar niet ideaal. Al brengt hij als back wel wat anders dan de rest. Dus voor 40 miljoen zou het een koopje kunnen zijn. ZOu ook nog als back-up buitenspeler kunnen gelden.

15 mei 2024 om 12:21

Ik zou White nooit inruilen voor Frimpong persoonlijk. White is echt geweldig dit seizoen en natuurlijk verdedigend echt veel beter dan Frimpong. Bovendien is de linksback van Arsenal vaak de aanvallend ingestelde met White die zich bij Saliba en Gabriel voegt. Ik hoef hem niet te zien persoonlijk, al is 40m echt een enorme steal.

15 mei 2024 om 12:28

Tsja, Als je gewoon met White Saliba Gabriel achterop kan spelen en Frimpong meer hogerop, dan is het gewoon goed mogelijk.

Wil White ook absoluut niet eruit hoor.

Overigens speelt Arsenal vanaf 2024 eigenlijk alleen met een aanvallende White juist. De linksback is nu tegenwoordig Kiwior en Tomiyasu. Die zijn defensief ingesteld. Kiwior speelt echt meer als LCV en Tomiyasu invert vooral als die LB speelt. Geen aanvallend overlap.

15 mei 2024 om 13:00

Timber gaat toch gewoon weer LV spelen als die fit is?

15 mei 2024 om 13:23

timber links voor?

15 mei 2024 om 13:24

Dat moet nog maar blijken.
Verder is het goed om diversiteit in de ploeg te hebben.

Als je Frimpong koopt, kan je Zinchenko, Tierney en Tavares gemakkelijk van de hand doen. En die 3 verkopen leveren meer op, dan Frimpong moet kosten...

Frimpong en Tosin halen voor 40 miljoen (tosin = transfervrij). Dan heb je gewoon een goede defensie staan:

White & Frimpong / Saliba & Tosin / Gabriel & Kiwior / Tomiyasu & Timber.

Tierney & Zinchenko leveren samen, ga ik van uit, al wel het bedrag op dat Frimpong (40 miljoen) moet kosten hoor. Denk zelfs nog wel meer... Tavares en Lokonga nog daarbij en hopelijk ook nog Nketiah & Nelson.

Zou, bovenop het budget, genoeg cashflow moeten opleveren voor een goede nieuwe spits, middenvelder en back-up buitenspeler.

15 mei 2024 om 13:29

Hij bedoeld linksback

Maar ja: Timber is er voor de RB en LB positie. (LV = linkerverdediger denk ik bij hem, i.p.v. linksvoor)

Heel benieuwd naar of het Leverkusen lukt om dit team grotendeels bij elkaar te houden. Uiteraard een grote slag geslagen met de toezeggingen van Xabi Alonso en Florian Wirtz, wat vast ook een positief signaal is naar de rest, maar ik kan me voorstellen dat aan veel spelers toch redelijk getrokken wordt, waaronder Frimpong. Hij lijkt me voor vrijwel ieder team een aanwinst met zijn specifieke kwaliteiten.

In het verlengde daarvan vraag ik me ook af hoe Leverkusen ervoor gaat zorgen dat er niet een leegloop plaatsvindt volgend jaar. Het moeilijkste is niet om een keer te pieken, maar om dat hoge niveau ook te consolideren.

15 mei 2024 om 11:47

Dat denk ik dus niet. Hij zal een toevoeging zijn voor teams die een wingback of rechtsmidden zoeken. Teams die met 4 verdedigers spelen en hem als rechtsback willen gebruiken zullen denk ik snel merken dat hij fysiek en verdedigend daar net te kort voor komt

15 mei 2024 om 11:50

Ik denk net dat Frimpong maar voor een handvol clubs een aanwinst in, namelijk de clubs die met een rwb spelen. Clubs die een klassieke rechtsback zoeken kunnen beter elders zoeken.

Ik zou lekker blijven, ook al is een seizoen als dit is bijna niet meer te overtreffen. Maar je bent wel geliefd bij de club, heb een goeie trainer en speelt volgend seizoen ook sowieso champions league. Waarom zou je weggaan?

15 mei 2024 om 11:49

Voor beide beslissingen valt een hoop te zeggen. Blijven zou natuurlijk mooi zijn. Enorm geliefd bij de club en lekker CL spelen, maar dit kunstje opnieuw flikken zal niet gebeuren. Het kan alleen minder. Na zo'n topseizoen is het ook verleidelijk naar een topclub te gaan. Stel hij heeft persoonlijk een minder jaar en de club ook, staan ze misschien niet meer in de rij. Lastig in mijn ogen. Ik zou de stap zelf wel maken denk ik. Als die boot voorbijkomt zeg dan maar eens nee.

15 mei 2024 om 11:50

Bayer Leverkusen beleeft natuurlijk een geweldig seizoen maar zou je een stap richting de top van de Premier League of bijvoorbeeld naar Real Madrid niet maken als Frimpong zijnde?

Dan hebben we het toch over de echte wereldtop, een promotie ten opzichte van Bayer lijkt me. (met alle respect naar het geweldige seizoen)

Ook financieel zal die er vast wel op vooruitgaan.

Ik zie Madrid eigenlijk liever Frimpong dan Davies halen. Ten eerste is linksback een positie waar je de komende jaren goede opties vanuit de jeugdopleiding hebt (fran Garcia, Miguel die men voor 8M kan terughalen, Obrador die er aan komt). Madrid is niet het type club dat geforceerd jeugdspelers er in propt maar als er dan talent doorbreekt als dit zou het wel zonde zijn om het niet te gebruiken, zeker omdat het voor de rest vrij pover is op andere posities.

Bovendien zou dat imo meer balans geven. Je hebt volgend jaar normaliter 3 voorhoedespelers die allemaal naar links uitwijken. Dan vraag je je af of een ultra-offensieve linksback die graag overlapt nuttig is. Wellicht zou een defensief ijzersterke optie als Mendy wellicht beter zijn. Zeker als Kroos nog 1 of 2 jaar doorgaat, die speelt op lcm en kan je doorgaans ook amper op rekenen defensief. Aan de andere kant mist Madrid nu al 4 jaar dreiging op rechts. Frimpong als rb/rwb die de hele rechterkant voor zijn rekening neemt zoals bij Leverkusen zou dat (deels) kunnen oplossen. Zeker met Mendy op links, die zoals gezegd defensief ijzersterk is, heeft hij de vrijheid om hoog te spelen. Dan krijg je in balbezit een beetje een 3412 of zelfs 3313 met Mendy die blijft hangen en Frimpong die eroverheen dendert, Jude achter de spitsen en Vini-Mbappe voorin.

15 mei 2024 om 12:05

Ik geloof dat Real serieuze interesse heeft getoond in Trent. Dat lijkt mij een veel betere optie dan Frimpong. Voetballend is hij van hoger niveau en met zijn balgevoel heb je meer aan hem tegen de meeste tegenstanders.

15 mei 2024 om 12:27

Trent is onder aan de lijn beter maar Frimpong zou beter in de rol passen die ik hierboven beschrijf. Bovendien is die interesse voor 2025 en zouden ze dan deze zomer al Davies halen. Doe dan maar gewoon niet. Davies én Frimpong/trent is teveel van het goede. Dan kan je net zo goed opendeurdag houden.

Persoonlijk zie ik in Frimpong geen Real Madrid speler. Als ik kijk naar hoe Frimpong speelt dan moet ik denken aan Danilo en die was vaker in de 16 van de tegenstander dan zijn eigen 16. Was altijd te laat en verdedigend zwak.

Arbeloa bijvoorbeeld was zelden aanvallend gevaarlijk maar wel solide als verdediger. Als Carvajal dan wegvalt wat vaak genoeg gebeurt dan heb ik liever iemand de goals tegenhoudt. Aanvallende creativiteit heb je straks in overvloed met Vinicius, Bellingham, Rodrygo, Endrick, Diaz, Güler en mogelijk Mbappé.

Dan moet je er niet aan denken dat een verdediger ze daar in de wegloopt of ruimtes dichtloopt.
Datzelfde zou gelden voor Davies maar daar heb je mogelijk nog Alaba of Fran Garcia en zelfs Camavinga in nood.

Rechtsback is eeuwig een probleem want Vazquez lijkt op een F pupil met de techniek van een gemiddelde student. Althans zo ziet het eruit als hij met een schaar komt.

En dan alsnog maar een vraagteken of hij goed genoeg is voor Oranje. Juist ja...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren