Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eerste Mislintat-aankoop gaat vertrekken: ‘Ajax akkoord over verhuur'

Laatste update:

Georges Mikautadze maakt het seizoen af bij FC Metz, zo meldt L'Équipe. Volgens de Franse sportkrant stalt Ajax de 23-jarige aanvaller tot het einde van het seizoen bij de laagvlieger uit de Ligue 1. De Amsterdammers namen Mikautadze afgelopen zomer nog voor ruim 16 miljoen euro over van Metz.

Volgens L'Équipe houdt niets de tijdelijke transfer van Mikautadze naar Metz nog tegen. De 22-voudig international van Georgië ligt in Amsterdam nog tot medio 2028 vast, maar gaat dit seizoen niet meer in actie komen voor Ajax. Bij Metz staat Mikautadze blijkbaar nog altijd hoog aangeschreven, daar de sportkrant rept over ‘de terugkeer van de koning’.

Het avontuur van Mikautadze bij Ajax blijft voorlopig steken op 338 speelminuten, verdeeld over 9 optredens. Daarin wist de rechtspoot geen bijdrage te leveren aan doelpunten. Een hard gelag voor de Amsterdammers, aangezien de inmiddels ontslagen technisch directeur Sven Mislintat afgelopen zomer nog 16 miljoen euro overmaakte naar Metz.

Dat de Fransen zich verheugen op de komst van Mikautadze, valt ergens wel te verklaren. Het jeugdproduct van Metz scoorde vorig seizoen aan de lopende band. In 45 officiële wedstrijden voor de club was de Georgiër goed voor 26 doelpunten en 10 assists.

Voor zijn doorbraak bij Metz speelde Mikautadze op huurbasis voor RFC Seraing. Namens de Belgische club wist de aanvaller 36 keer te scoren en 4 assists af te leveren in 57 wedstrijden. De in Lyon geboren aanvaller werd in zijn carrière al topscorer van de 1B Pro League en Ligue 2.

Nu mag Mikautadze zich laten zien op het hoogste niveau van Frankrijk. Metz staat momenteel op de veertiende plek in de Ligue 1 en hoopt zich met Mikautadze, als extra aanvallende versterking, te handhaven. In de eerste drie wedstrijden van dit seizoen was de spits nog actief voor Metz, waardoor hij met twee Ligue 1-doelpunten achter zijn naam begint aan 2024.

De verwachting is dat Mikautadze op korte termijn wordt gepresenteerd bij Metz, zodat hij zich over een week kan aansluiten bij de selectie van László Bölöni. De Roemeense oefenmeester nam afgelopen week al een voorschot op de komst van de aanvalsleider. “Georges heeft het niet makkelijk gehad in Amsterdam. Hij mag altijd terugkeren, want dit was een kans die hij niet mocht laten lopen. Ik hoop echt dat hij nu weer terug wil keren.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel verstandig, na dat debacle helemaal klaar met die inzetloze gozer

23 december 2023 om 12:32

Ik vind deze speler een slachtoffer. Voor 18 miljoen aangetrokken als spits en door de aanwezigheid van Akpom en Brobbey nooit op die positie gezet. Linksbuiten, rechtsbuiten, 10: alle plekken mocht hij verkennen behalve zijn favoriete plek. Dat is bizar.

23 december 2023 om 12:36

Mee eens. Maar ja brobbey is 1, akpom heeft laten zien een goede sub te zijn. Deze jongen is/was overbodig van de start. Drie overduidelijke positie 9-spelers, echt dramatisch aankoopbeleid.

23 december 2023 om 12:51

Denk ik ook. Nooit op zijn eigen positie mogen spelen en basis alleen als het halve elftal gehusseld was en er dus nul vastigheid achter hem stond. De tijd bij Metz zal het leren of dit een miskoop of een misbruik was.

23 december 2023 om 13:00

Hou op. Hij straalt in niks kwaliteit uit. Zeer matige speler. Nog velen zullen volgen hopelijk

23 december 2023 om 13:15

@Suarez, er zal vast wel een bepaalde rede voor zijn waarom hij niet opgesteld wordt als nummer 9 denk je niet? Als je met alle respect achter Akpom zit in de pikorde dan ben je geen hoogvlieger, en ook al speelt hij dan op de verkeerde plek, hard werken en inzet tonen kan dan gewoon lijkt me

23 december 2023 om 13:27

Akpom en Brobbey zijn gemaakt voor de 4-3-3 lijkt het wel; het zijn beide fysiek sterke spitsen die je als aanspeelpunt kunt gebruiken. Mikautadze is een wat meer verfijnd type die uitblinkt in doelgericht schieten en snel handelen. Ik ben er vrij zeker van dat die een prima carrière gaat hebben. Alleen niet bij Ajax.

23 december 2023 om 13:57

@Suarez,

Hoe kan Ajax nou 16 miljoen uitgeven aan een speler die alleen op het 2e niveau in België en Frankrijk wat heeft laten zien? Hij is ook inmiddels 23 jaar dus ook geen groeiparel voor de toekomst.

Hij is vooral slachtoffer van het feit dat hij niet goed genoeg is. Denk je nou echt dat als hij beter was dan Akpom of Brobby dat hij niet in de basis zou staan.

23 december 2023 om 14:08

@suarez7 dit denk ik dus ook. Het is een speler voor 442 en ben bang dat we deze gozer over een jaar of 5 gaan tegenkomen bij Lyon/ Sevilla/ Napoli achtige clubs en dat hij Ajax dan hoogstpersoonlijk een Europees toernooi uitkegelt…

23 december 2023 om 14:10

@Suarez, dat snel handelen weet ie anders heel goed te verbergen, zijn aannames zijn vaak niet goed, heeft vaak teveel tijd nodig om een bal te geven, doet alles op 1 tempo en dan het liefste uit stilstand.. Het doelgerichte zal best maar verder is het alles behalve een Ajax speler

23 december 2023 om 14:19

Niks daarvan. Mag hopen dat Ajax zich vrij hard opstelt qua voorwaarden, met bonussen als hij ze handhaving bezorgt. Elke euro kan Ajax goed gebruiken in de zoektocht naar herstel van balans in de selectie.

23 december 2023 om 14:56

@Kokkie, 1 en ander is ook afhankelijk van het wedstrijdverloop. Mikautadze heb je niet zoveel aan als je hoge ballen gaat inpompen. Met Mikautadze moet je beginnen, niet brengen om een wedstrijd te kantelen. Echter Brobbey is al de nr.1 spits. Akpon is een plan B spits.

Knap hoeveel meuk die man binnen heeft kunnen halen, voor dat iemand het besef had dat dit niet klopte...

23 december 2023 om 12:18

Ook knap hoe lang hij hier verdedigd werd door sommige leden. Iedereen met een beetje voetbalverstand kan toch na een paar wedstrijden zien dat behalve vd Boomen, Ramaj en als invaller Akpom het allemaal echt waardeloze spelers zijn.

23 december 2023 om 12:28

Nou Van der Boomen is dezelfde meuk.als al die anderen. Die corners van hem zijn vuurpijlen waar je niks aan hebt. Verder is een schildpad nog sneller in zijn handeling dan deze overschatte speler. Waar ligt de lat bij Ajax tegenwoordig?

23 december 2023 om 12:34

Oneens. Van den Boomen speelde de laatste wedstrijden voor zijn blessure onder Van ‘t Schip prima. Bracht echt wat tempo en energie in de ploeg.

23 december 2023 om 12:38

Prima? Dit is toch een matige speler met een aardige pass in de benen?

23 december 2023 om 12:48

Moet eerlijk bekennen dat ik mezelf hier schuldig aan heb gemaakt. Nu we wat verder zijn kun je inderdaad zien dat het allemaal bijzonder matig is. Vreselijk slechte coach er aan het begin ook nog bij maakte het helemaal af. Wat een drama voor ons als Ajacieden. Een vriend van mij die psv fan is had zelfs medelijden met me. Erger gaat het niet worden denk ik.

23 december 2023 om 12:58

@psv-er, er valt wat voor te zeggen.. een Ocampos bijvoorbeeld rendeerde totaal niet bij Ajax maar doet het bij Sevilla toch ook prima. We kunnen erover discussiëren of Mikautadze de juiste inzet heeft gehad, maar kwalitatief gezien heeft hij toch aardige dingen laten zien bij Metz? Ook bij tijd en wijle vond ik hem aan de bal sterk overkomen bij Ajax, alleen zonder bal liep hij echt te schutteren en had hij geen enkel benul wat hij aan het doen was.

23 december 2023 om 13:33

Ja op het tweede niveau van Frankrijk. Dat is gewoon een mix van rechterrijtje Eredivisie en Linkerrijtje KKD.

23 december 2023 om 13:02

Meuk? Nochtans waren de meeste aankopen, zoals de Georgiër maar bv ook Tahirovic, ‘briljante’ aankopen van de data Duitser en werd elke objectieve ‘kritiek’ weggezet als ‘geen kennis van zaken’.

Ondertussen is het al lang duidelijk dat het ‘Duitse genie’ vooral miskopen heeft gedaan en Ajax met een financiële kater en in puin heeft achtergelaten.

23 december 2023 om 15:00

@THenry, wat een onzin zeg. Zoveel meuk is het niet. Wat Mislintat vooral verkeerd heeft gedaan is geen balans in de selectie, zowel qua posities als leeftijdsopbouw. Geen rechtsbuiten, een zes, drie spitsen, 4 nummers acht, geen 10 enz. Vervolgens koopt hij 10 projecten, die zich vooral moeten doorontwikkelen en geen enkele leide. Sterker nog alle leiders doet hij weg. Als klap op de vuurpijl mag een onbenul as Steijn de boel gaan leiden. De meeste kritiek is dan ook ongenuanceerde zooi. De hardste kritiek werd geleverd op de aankoop van Ramaj. Dat was totaal onnodig, inmiddels is hij eerste doelman bij Ajax en ziet iedereen de potentie. Akpom is eindelijk een plan B dat echt zou kunnen functioneren. En zo zijn er wel
meer spelers die waarde kunnen hebben als ze een serie wedstrijden mogen neerzetten. Het zijn echter geen van alle leiders en moeten zich voornamelijk op zichzelf focussen, waarbij de enige middenvelder die mogelijk oog heeft voor rest verdediging en balans al maanden geblesseerd is.
Staat trouwens los van een Avilla. Dat is echt overbetaalde meuk. Dan zijn er ook nog een aantal die niets bij Ajax te zoeken hebben qua type speler. Denk aan Sosa, Gaaei en Mikautadze. De eerste twee zijn duidelijk wingbacks en Mikautadze is meer het type spits voor een twee spitsen systeem.
En dan heb je nog de categorie het zou kunnen als ze nog wat stappen zetten in hun ontwikkeling. Dan denk ik bv aan een Sutalo, maar ook Forbs. Dat er teveel betaald is voor alle spelers is een feit, maar niet elke speler is meuk.

24 december 2023 om 23:58

@ninjakai

Ik denk dat Misluklingtat is betaald door Psv'er Willy en Rene van de kerkhof en Feyenoorders John de Wolf en Ruud heus om Ajax ten gronde te leggen hahahahaha......... Deze opmerking is natuurlijk een grapje maar ook net zulke onzin als zeggen dat alles wat aangekocht is dat dat geen meuk is hahahaha.

Als je 100+ uitgeeft en je staat na 8 wedstrijden 18e en je wordt door een 3e divisionist uit de beker geknikkerd en een paar keer zeer moeizaam en met veel geluk wint nadat je Steijn er uit gooit(die niet eens fatsoenlijk de kans heeft gekregen er een elftal van te maken net als schreuder vorig jaar trouwens) Tegen complete laagvliegers, dan kun je in mijn ogen niet anders dan concluderen dat het een bak meuk is wat er is aangekocht hahaha

Waardeloze speler voor Ajax, dus dit is goed nieuws. Hoop dat er meer volgen.

23 december 2023 om 11:37

En toch kan ik me niet voorstellen dat hij daadwerkelijk zo slecht is als nu wordt gedaan. Natuurlijk waren de berichten vooraf overdreven over zijn prestaties in de Ligue 2 (Dante Rigo is daar nota bene basisspeler bij een topclub), maar af en toe zag je in die weinige minuten best dat die Mikautadze echt wel kan voetballen. Maar wel alleen ergens waar hij vertrouwen krijgt wellicht Geen niveau voor een topclub in de Eredivisie maar het zou me ook weer niet heel erg verbazen als hij binnen een paar jaar bij een leuke club in Spanje of Frankrijk opduikt. Maarja, 16 miljoen (!) betalen was wel echt krankzinnig ja.

23 december 2023 om 11:42

Dit wist hij donderdag dan goed te verbergen... Trouwens mogen ze mijn part Taylor er gelijk bij doen samen met aantal anderen

23 december 2023 om 12:21

Tsja, sommige spelers hebben ook wedstrijdritme nodig.

23 december 2023 om 13:38

Hij zal vast beter kunnen, maar men overdrijft z'n cijfers ook nogal. Het overgrote deel van zijn rendement komt uit de Ligue 2 en het tweede Belgische niveau. In de JPL had hij er maar 9 in liggen. Dat kan een Van 34-jarige Wolfswinkel op z'n retour ook.

Voor dat geld hoor je gewoon een zekerheid binnen te halen. Er zijn genoeg goede aanvallers haalbaar op de markt, maar meer dan eens willen Td's het wiel opnieuw uitvinden. Het is me ook een raadsel waarom je na Brobbey nog eens twee spitsen haalt voor vreselijk veel geld (in relatieve zin).

Die Mislintat zal vast wel oog voor talent hebben. Dat kan ik nog geloven, maar de man is een waardeloze TD. Hij heeft de ballen verstand van het collectief, een speelwijze en doelgerichte aankopen. Die moet lekker weer de scout gaan spelen.

Beste voor alle partijen!
Krijgt bij ons geen kans, en moet gewoon minuten maken op deze leeftijd.

Jammer want had echt verwacht dat hij een allround aanvaller was, hopelijk bloeit ie bij Metz weer op.

23 december 2023 om 11:36

Wat versta je onder een allround aanvaller ? Ik zie over het algemeen liever specialisten in de aanval.

23 december 2023 om 11:39

Dat ie op alle posities voorin even slecht is.

23 december 2023 om 12:30

Maar was hij dat niet dan ?

23 december 2023 om 11:43

Dwingt geen kansen af*

Nogal een belangrijk verschil.

Het is voor Ajax te hopen dat hij daar veel speel minuten gaat maken en veel gaat scoren. Misschien heb je er dan volgend jaar iets aan of kun je hem verkopen. Nu kost het alleen maar geld en wordt hij eerder minder dan meer waard.

Van de andere kant had Ajax nu natuurlijk meer aan een verkoop gehad. Met een verhuur maak je maar nauwelijks geld vrij voor het aantrekken van nieuwe spelers.

Wel grappig dat na de interlandperiode waar die er een aantal maakte tegen Thailand en ik geloof Myanmar ofzo, dat iedereen bij Ajax hem als de verlosser zag.

Niet wetende dat die landen kwalitatief minder voorstellen dan de clubs in de 4e klasse.

Ik zag al meteen bij de 1e pot, dat dit echt totaal geen Ajax speler was

23 december 2023 om 11:59

"iedereen bij Ajax" hou op hoor. Enige wat "we bij Ajax" zeiden is 'kijk hij kan dus heus wel iets met een bal, al is het maar tegen Thailand en Cyprus'.

Wel goed dat je het al zag bij de eerste pot!

23 december 2023 om 12:00

Grappig hoe een aantal reacties op een internetforum meteen worden geïnterpreteerd als: 'iedereen bij Ajax zag hem als de verlosser'.

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die in een hosanna stemming verkeerde (misschien hopen tegen beter weten in). Maar laten we nou niet doen alsof die alle Ajax supporters vertegenwoordigen.

Geen idee wanneer hij zijn eerste minuten voor Ajax maakte, maar ik kan mij nog een uitwedstrijd bij Fortuna herinneren dit seizoen waarin Mikautadze basis stond en het hele uitvak al snel doorhad dat deze gozer ongeschikt voor Ajax was.

23 december 2023 om 12:03

Wat een onzin Mikeyduff. Toen zat hij al op de bank bij Ajax en waren het vooral gebruikers zoals jij die het bagatelliseerden. Immers, iedere prof die tegen Thailand heeft gespeeld heeft er 5 gemaakt.

In Metz spreken ze van terugkeer van een koning. Maar hij zal er geen reet van kunnen.

23 december 2023 om 12:18

Ja zei iedereen dat hij een verlosser was Mikey? Iedereen bij Ajax? En wist niemand dat zij nog minder voorstellen dan clubs uit de vierde klasse? Pluim voor jou bij de eerste pot al zeg, dat kan je maandag nog eens bij de sjoeltafel in de groep gooien.

23 december 2023 om 13:30

Niet iedereen, maar er waren er wel een paar die er schande van spraken dat hij niet veel kansen meer kreeg. Daar zaten ook wel een aantal hoger aangeschreven leden tussen. Maar goed, ik snap ook wel dat je in een tijd van crisis vasthoudt aan bepaalde zaken, zoals een wissel die het leuk doet bij z'n nationale ploeg, ondanks de omstandigheden. Bij Oranje doen we ook allemaal hetzelfde. We roepen bij FC Twente momenteel ook om Taha, omdat Rots en Vlap niet voldoen. Zo gaat het nou eenmaal.

Mooi. Nu Sutalo, Forbs, Tahirovic en Gaaei nog. Sosa lijkt me nog wel een prima speler en Akpom zou ik er toch bij houden. Snel de bezem door deze selectie. Daarna gauw door selecteren. Berghuis, Bergwijn, Taylor en Rensch mogen wat mij betreft ook vertrekken. Ramaj, Hato, van den Boomen en Brobbey zijn de enige waardevolle basisspelers.

23 december 2023 om 11:45

Wil je de 2e seizoenshelft uberhaupt nog wel met een 11tal aantreden of denk je dat een 8tal wel voldoende is?

23 december 2023 om 13:27

Als je de voetbalregels een klein beetje kent besef je dat het grootste gedeelte van deze spelers niet weg kan in de winter, aangezien je maar voor 2 clubs mag spelen. Dus met grote schoonmaak bedoel ik in aanloop naar de zomer. Dit seizoen is toch al gespeeld voor Ajax...

23 december 2023 om 11:48

Ramaj waardevol? Overschatte keeper. Waarom heeft iedereen hem liever dan Rulli die duidelijk beter is?

23 december 2023 om 11:55

Vind je? Vind die nogal wat ketsers maken, voornamelijk met de handen. Ramaj heeft dat imo minder, al overschat die soms wel weer zijn voeten, heeft soms echt hele goede passes, maar afgewisseld met enorme afzwaaiers, te veel afzwaaiers imo. Al met al vind ik Ramaj net even iets beter, al is het geen prime Onana ofzo. Wel zit er flink meer rek in hem dan in Rulli.

23 december 2023 om 12:04

Ramaj heeft ook de nodige fouten gemaakt en daarnaast maakt Rulli in mijn ogen veel meer reddingen. Ook echt goede reddingen waar Rulli meerdere punten mee heeft gepakt vorig seizoen. Helaas geblunderd op het belangrijkste moment (Union) en in een paar oefenwedstrijden dit seizoen. Qua keepen gaat Ramaj het niveau van Rulli denk ik niet bereiken en laat dat nou net het belangrijkste gedeelte zijn van een keeper.

Meevoetballend maakt Ramaj ook steeds meer fouten.

23 december 2023 om 12:36

Ik vind Rulli geen geweldige keeper. Van Ramaj ben ik echter ook nog niet overtuigd. Hij is wel rustig aan de bal, maar ik vind voor een keeper waarvan gezegd wordt dat hij goed mee kan voetballen dat veel ballen verkeerd aankomen.
Los daarvan denk ik dat het voor Ajax nu belangrijk is de keeper in de goal te zetten die het beste de verdediging neer kan zetten. Liever af een toe een ketser maar wel meer stabiliteit in het elftal dan een keeper zonder fouten maar die voor de organisatie van het team niet goed is.
Echter wie daar bij Ajax het beste in is durf ik niet te zeggen.

23 december 2023 om 12:08

Ik vind Ramaj maar een vreemd keepertje, hij probeert een beetje de toffe guy uit te hangen in die goal maar hoe vaak hij de meest merkwaardige ballen geeft is bijna niet bij te houden, niet al te groot van stuk ook. Weg ermee. Alleen Hato en Brobbey zijn basis waardig.

23 december 2023 om 12:15

@afcaeric
Het is geen Football Manager door onderhand de halve selectie te vervangen, dat heeft tijd nodig.verder wil je eigenlijk iedereen uit de selectie hebben die (enigszins) ervaring heeft. Niet echt verstandig lijkt mij.

23 december 2023 om 12:15

Van den boomen is toch niet echt waardevol? Het is een bruikbare speler bij gebrek aan beter. Maar vind hem niet zo heel geweldig. Ook ramaj blijf ik maar een matige keeper vinden. Het is geen punten pakker.

23 december 2023 om 13:27

Ik vind Van Den Boomen gewoon een aardige speler voor Ajax. Geen hoogvlieger, geen laagvlieger. Gewoon stabiel en consistent. Een gebrek aan beter zou ik het dus ook weer niet noemen.

Had natuurlijk nooit moeten komen met een gekochte Akpom en een nog aanwezige Brobbey. 3 spitsen is overkill, maar goed, kan hij ook weinig aan doen. Ik hoop dat hij in z'n vertrouwde omgeving alsnog gaat floreren daar

23 december 2023 om 11:48

Jamaar, jamaar, volgens het Orakel uit Dortmund kon die gozer linksbuiten, rechtsbuiten, op 10 én in de spits... Ja, daarvan klapperde hij zelf ook met zn Franse oortjes toen hij dat hoorde van een journalist, maar het Orakel had gesproken (blijkbaar niet met George voordat hij die ophaalde, anders had hij mogelijk wel geweten dat hij voor 4 verschillende posities gehaald werd).......

23 december 2023 om 12:09

De vervanger van Tadic zei die zelfs. Ongelofelijk.

23 december 2023 om 12:36

@eziomessi, ik denk dat ook niemand hier had verwacht dat Brobbey na een seizoenshelft op bijna 2000 minuten zou zitten

Bij metz lachen ze zich nu natuurlijk helemaal stuk. Eerst voor zo'n bedrag kunnen verkopen en hem dan een half jaar later al weer terug kunnen huren.

23 december 2023 om 11:42

Ja die zagen wat Leipzig deed en dachten: dat kunnen wij ook! 😉

23 december 2023 om 11:59

Lijkt mij helemaal niet onwaarschijnlijk als Zagreb de volgende club is die de ballen uit de broek gaat lachen (Sutalo). Ajax is koning CL-miljoenen uitdelen

Vond hem donderdag heel sporadisch iets zien. Qua techniek en balbehandeling. Voor iemand met 0,0 speeltijd en vertrouwen zit er wel iets in. Als ik dat vergelijk met het aantal kansen dat Forbs nu geeft gehad weet ik nu niet wie ik liever zie gaan?

23 december 2023 om 12:50

Precies dit. Je ziet wel dat hij toch wat kan. Heeft gewoon nul kansen gekregen. Nooit op zijn positie of anders met een half elftal aan wisselspelers die hem niet in stelling konden brengen.
Ik ben benieuwd of hij op bloeit in Metz. Zou mooi zijn, kun je hem alsnog zonder verlies verkopen aan een franse topploeg. De tijd zal het leren of dit een miskoop was of een misbruik.

Haha wauw zo zonde deze jongen kan er niet heel veel van helaas. Kan leuk dribbelen geen redement

Nu is de vraag, zal ajax na 2 beroerde jaren nog steeds in staat zijn hem te verkopen voor 15 miljoen, of mag je blij zijn als je er straks nog 6 miljoen voor krijgt?

Jonk kent tenminste de eredivisie en verhuur Mikautadze......, Ajax mag hopen dat hij daar slaagt om nog wat centen terug te zien....... hoorde Kale en Koki vertellen dat Ajax geen geld meer heeft.

23 december 2023 om 12:07

Goede onderzoeksjournalisten zijn dat inderdaad

23 december 2023 om 12:42

Kale en Kokkie.. leuke gasten hoor, prima podcastje ook maar die hebben net zoveel verstand van Ajax als de gemiddelde bezoeker van de mediamarkt.

tja heeft niks laten zien waarvan je denkt: die heeft wat speciaals en kan ajax verder helpen.
ben wel benieuwd wat hij dan bij metz weer gaat laten zien in de ligue 1.
want ik denk wel dat dit gewoon een goede speler is voor een bepaald type voetbal, wat ajax dus niet speelt.
slecht gescout (waarschijnlijk helemaal niet gescout) en niet nagedacht hoe deze speler zou kunnen renderen in een ajax systeem

23 december 2023 om 12:02

Dat heb ik dus bij meer van die aankopen eigenlijk! Zo'n Sutalo in een 5-mans defensie. Gaaei en Sosa op de vleugels in een 5-3-2, Akpom in een counterploeg. Lijkt me allemaal beter voor die spelers maar dat speelt Ajax dus allemaal niet.

Maar geen optie tot verplichte koop? Je moet alleen maar nu hopen dat hij het daar weer laat zien zodat er andere interesse gaat komen en je verlies zo klein als mogelijk wordt. Anders heb je er niet zoveel aan want als hij daar ook een drama half seizoen draait zit je er weer mee.

23 december 2023 om 13:25

Het voordeel is dat Metz niet zomaar dit soort spelers aantrekt. Die liepen al snel weer naar hem te hengelen, waardoor je weet dat hij wel aan spelen toe gaat komen. Die gaat het daar dus sowieso wel beter doen dan bij Ajax. We doen er vaak wel lichtzinnig en kleinerend over richting 'onze eigen clubs', maar er is nogal een verschil tussen een club als Metz en een Nederlandse topclub. We hebben nog wel eens de neiging om eigen clubs naar beneden te praten, maar het is veel makkelijker spelen bij Metz dan bij bijvoorbeeld Ajax, ondanks de wat sterkere competitie.

Ach scoort hij 5x en speelt hij een paar goede wedstrijden ben je hem zo weer kwijt, deze jongen is zeer geliefd in Frankrijk niet alleen bij Metz ook andere supportersgroepen zijn overtuigd van z'n kwaliteiten.

Ik zie liever dat Ajax wat kapitaal creëert met de verkoop van Bergwijn en Taylor die alleen maar talenten in de weg lopen, Rulli zal ook wel gaan. Als je bij elkaar 30M overhoud moet er toch wat mogelijk zijn op rechtsbuiten en de 6.

Het verklaard wel waarom hij er zo bij liep afgelopen week. Dan moet je als technische leiding ook niet zeuren. Als je iemand eigenlijk al hebt verhuurd, hoe hard denk je dat ie dan nog loopt doordeweeks. Die wil fit zijn bij zijn nieuwe werkgever.

Mooi en maak maar een schoonmaak met het verkopen van een aantal spelers.
Begin maar met Medric, Avila, Mannsverk, Forbes en van mij mag Bergwijn ook weg.
Zal vast wel wat vergeten zijn maar dit zijn toch wel de miskopen eerste klas.

23 december 2023 om 12:35

Je vergeet met name Taylor Mitch, hoop dat die met voorrang verdwijnt en we een normale 8 halen

23 december 2023 om 12:35

Ik zou Mannsverk niet wegdoen na 45 minuten Steijnball, dan eerder Tahirovic die op 6 er niets van bakt. Mannsverk is de voetballende 6 die we al heel lang willen maar het is fysiek wel slappe hap, moet wel een vent naast.

23 december 2023 om 12:42

Tahirovic is ook geen 6! Je gaat Brobbey toch ook niet linksbuiten zetten? Tahirovic hoort hogerop op het veld te staan maar krijgt die kans niet. Deze week bij 3 doelpunten betrokken toen hij mee naar voren was. Dat zegt toch wel iets. Mensen beoordelen hem allemaal op een positie waar hij niet hoort te spelen.

23 december 2023 om 13:17

Maar ook hogerop het veld heeft hij een te lage handelingssnelheid. Dat heb je wel of dat heb je niet, onafhankelijk van de positie.

23 december 2023 om 14:27

Soccerfan_1
Tahirovic is wel degelijk een 6 datzelfde geld voor Manssverk en branco speelt het liefst centraal op het middenveld dus eigenlijk drie spelers voor dezelfde positie.
En dan heb je ook nog Vos is ook een 6 maar is er nog niet klaar voor hij maakt naar mijn inzicht
nog te veel fouten .

24 december 2023 om 00:42

Branco is toch geen 6 zeg haha. Heeft echt niet de verdedigende kwaliteiten daarvoor. Ook bij Toulouse speelde hij veel hoger op het veld. Is gewoon een prima centrale middenvelder. Tahirovic kan een 6 zijn maar heeft laten zien dat niet te kunnen. Mannsverk heeft nog meer tijd nodig want is nog een jonge kerel. Ajax moet echt op zoek gaan naar een type Hojbjerg want dat zou een enorme aanwinst zijn.

23 december 2023 om 12:39

Op basis van wat moet Mannsverk weg dan?

Ik vindt het onbegrijpelijk dat je zo’n goser afgelopen donderdag dan opstelt. Die is totaal niet meer gemotiveerd als hij weet dat hij toch weg gaat. Slappe hulptrainer zeg.

Blij voor hem. Stelselmatig genegeerd. Ik vond hem op 10 beter combineren met anderen dan Akpom. Geen moment een eerlijke kans gehad en al helemaal niet in de spits. Ik hoop dat hij veel gaat scoren daar en dan in de zomer wel een eerlijke kans gaat krijgen van de nieuwe trainer.

23 december 2023 om 13:22

Echter heeft Akpom er al 9 in liggen in 662 speelminuten, terwijl die jongen (mikautadze) misschien 10 minuten leuk heeft gespeeld. Ik snap wel dat je je bij je eerdere standpunten moet houden nadat je hem telkens al verdedigd had, maar er moet ook nog plek zijn voor zo'n jongen. Brobbey is de beste man aan de kant van Ajax tot nog toe en Akpom scoort heel makkelijk. Daar kom je dan niet tussen als je nog geen knikker geraakt hebt. Dat hij dan een bal kan passen, tja... Daar heeft Ajax andere spelers voor op andere posities.

Lullig voor die jongen, nooit een eerlijke kans gekregen op zijn eigen positie.

16 miljoen hahahaha. Echt ongekend. Daarvoor had je één van Lang/lozano/schouten gehad.

Tja, allemaal leuk die cijfers, maar het was nota bene in de Ligue 2 en op het tweede Belgische niveau. In de JPL was het rendement al heel wat minder. Onvoorstelbaar dat je daar 16 miljoen euro voor neertelt. Maar goed, dat is ook lekker makkelijk achteraf gepraat natuurlijk.

Hopelijk speelt die ze eigen in kijker , want volgens mij waren er vorig seizoen veel clubs geïnteresseerd in hem .

Ik hoopte eigenlijk vooral op Avila.. Dat is de eerste die kan vertrekken. Leuk hoor die 'grinta' maar als zelfs Martha het beter doet, weet je dat je echt slecht bent.

Dat geloof je toch gewoon niet? Verhuur? Wtf heb je daar nou weer aan. Verhuur met verplichte koopoptie prima of voor een jeugdspeler maar Mikautadze? Wat een onzin. Lekker verkopen voor de helft en pakken wat je pakken kan.

Die jongen kan er totaal niks aan doen. Heeft ook nooit een fatsoenlijke kans gekregen.
Het hele probleem is hier dat alles om geld draait. Spelers krijgen een prijskaartje omgehangen en afhankelijk van de hoogte van de prijs worden er dingen verwacht.
Als je bij Metz kunt scoren en aanvallend en een bijdrage levert bij een kleine club in de Franse competitie die ik hoger aanschrijf dan de Eredivisie dan ben je niet zomaar een amateur.
Maar je kunt wel een amateur lijken als je bij een topclub komt die helemaal in elkaar gezakt is en je vervolgens binnen gehaald wordt voor een slordige 16miljoen gaan mensen dingen van iemand verwachten. Geen fatsoenlijke kansen krijgen en beoordeeld worden op 1 wedstrijd...

Daarbij Ajax heeft ook flink gevangen voor Athony ook veel te veel als je het mij vraagt en als je bij de supporters van Man United gaat vragen denk ik dat ze zijn naam niet eens willen uitspreken.
Is Anthony dan een waardeloze voetballer? Nee vind ik niet maar met dat prijskaartje van 100mil wordt er wel verwacht dat hij iedere wedstrijd 2 assist geeft en misschien wel een doelpunt maakt.

De verhoudingen tussen de prijs wat voor iemand betaald wordt en wat iemand daadwerkelijk waard is die is veel te groot.

Die jongen kan echt wel voetballen en heeft een prima techniek. Maar het ontbreekt hem aan wedstrijdritme en ook aan zelfvertrouwen. Daarnaast als die mag spelen is het vaak als buitenspeler wat totaal niet zijn positie is. Zelfs tegen Hercules moest Akpom per sé als spits spelen. De beste oplossing voor beide partijen want hij komt toch niet aan spelen toe. Maar ja er moet dan wel een buitenspeler voor hem terug komen. Want het is bijzonder karig met Bergwijn, Forbs en Berghuis op de vleugels...

Goede oplossing en zien hoe die daar functioneert en dan verkopen om uit de kosten te komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren