Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij wil absoluut niet meer terug naar Ajax en Ajax rekent ook niet meer op hem’

Laatste update:

Georges Mikautadze wil absoluut niet meer terug naar Ajax. Dat blijkt uit een analyse van Voetbal International. De 23-jarige Georgiër verkeert momenteel in topvorm op huurbasis bij FC Metz, maar voelt er dus niks voor om na de zomer weer terug te keren in Amsterdam. De Franse club heeft een optie tot koop bedongen van naar verluidt ongeveer dertien miljoen euro.

De kans is zeer groot dat Metz de optie gaat lichten, daar Mikautadze in uitstekende vorm verkeert. De rechtspoot was tot dusver goed voor elf goals en vier assists in zestien competitiewedstrijden en houdt Metz daardoor in de race voor lijfsbehoud in de Ligue 1. Als de club de koopoptie licht, kan Ajax middels een doorverkooppercentage in de toekomst wellicht nog een extra bedrag vangen voor de spits.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Mikautadze liet onlangs in gesprek met Franse media al weten dat hij totaal niet kon aarden in Amsterdam en dat Ajax hem vergeten zou zijn tijdens zijn verhuurperiode in Frankrijk. Hoewel de club regelmatig contact met zijn zaakwaarnemer heeft, rekenen de Amsterdammers ook niet meer op de spits, schrijft VI.

“Dat hij in de Franse pers zo uithaalde, wordt gezien als tactiek om in de zomer niet meer terug te hoeven keren. Het moet dus heel gek lopen wil Mikautadze ooit nog het Ajax-shirt dragen”, klinkt het.

Metz staat momenteel op de zestiende plaats in de Ligue 1, wat aan het einde van het seizoen recht geeft op play-offs voor promotie/degradatie. Met nog één competitiewedstrijd te gaan lijkt de club ook op die plek te gaan eindigen, aangezien het een beter doelsaldo heeft dan nummer zeventien FC Lorient (voorsprong van drie punten) en een slechter doelsaldo dan nummer vijftien Le Havre (achterstand van drie punten).

AS Monaco toont interesse


Dinsdag kwam nog naar buiten dat AS Monaco de Georgische spits wil binnenhalen. Dat meldde journalist Jurriaan van Wessem, die het Franse voetbal op de voet volgt. De verhuurde spits van Ajax wordt gezien als een geschikte opvolger van Wissam Ben Yedder, wiens aflopende contract niet wordt verlengd.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel interessant in het stuk van VI is dat hij heel veel hulp aangeboden heeft gekregen, maar alles geweigerd heeft. Prima dat hij vertrekt dan, hopelijk dat Metz het niet kan ophoesten iig. Dan kunnen we echt nog lekker cashen.

15 mei 2024 om 16:58

Ik ga er van uit dat Metz de optie zal lichten om hem meteen door te verpatsen en winst op hem te nemen. Hem bijhouden zal waarschijnlijk te hoog gegrepen zijn.

15 mei 2024 om 20:07

Ik geloof er niks van. Akpom maakte hetzelfde mee wat Mikautadze vertelde. Dit is geen toeval.

Ben vooral benieuwd hoe hoog het doorverkooppercentage is. Dat bepaald of het een goede deal is geweest (de optie tot koop) of een slechte deal.

Verhuren na 6 maanden met een optie tot koop wat lager ligt dan het aankoopbedrag kan ik anders niet begrijpen.

15 mei 2024 om 16:02

Achteraf is dat altijd makkelijk.
Toen leek of Ajax in de winter nog een flink bedrag kon krijgen voor deze miskoop was het een goede deal, en ook nog toen Mikautadze de eerste 5 of 6 wedstrijden niet tot scoren kwam.

Ik denk ook niet dat hij meer waard zou zijn deze zomer als hij bij Ajax de 2e seizoenshelft alleen maar op de bank had gezeten. Hoe eerder je een miskoop kan lozen hoe meer je er in de regel nog voor terug krijgt, op dat moment hebben clubs immers eerdere resultaten nog op hun netvlies. De verhalen die via verschillende club watchers (en niet alleen die van de telegraaf) uit de trainingen kwamen waren toch ook dat hij er daar niet veel van bakte, dus uitzicht op meer speeltijd had hij ook niet.

Achteraf misschien geen goede deal doordat hij in de Ligue 1 is gaan scoren en er nu interesse is van andere clubs. Maar vanuit de situatie in December/januari leek dit de best mogelijk damage control optie die ze konden wensen.

15 mei 2024 om 16:16

Ik vind het ook wel wat makkelijk om nou altijd te spreken over "achteraf." Maar ik, en sommigen met mij. Riepen in de zomer al dat het idioot was zo'n Conceicao weg te doen als enige echte rechtsbuiten in je selectie. Nota bene een speler met talent die al best leuke dingen liet zien. Riepen ook al de hele eerste seizoenshelft dat je die Mikautadze gewoon eens vijf wedstrijden het vertrouwen had moeten geven in de spits. Vind je het gek dat hij de eerste vijf wedstrijden niet scoorde, als je als spits enkel linksbuiten en middenvelder wordt gezet.. Maar nee, als je dat herhaalt - wat je maanden lang hebt gezegd - dan is het opeens makkelijk praten achteraf..

15 mei 2024 om 16:41

Speeltijd moet je ook ergens afdwingen. Dat hij niet scoorde bij Ajax vond ik minder erg. In de wedstrijden dat hij speeltijd kreeg, liet hij ook helemaal niets zien. Ook niet op het moment dat hij bijvoorbeeld op de rand van de 16 een bal aangespeeld kreeg in postities waar hij als spits normaal ook zou moeten komen heb ik alleen meer slechte aannames, foute paasses en mislukte acties gezien.
Zelfde geld voor bijvoorbeeld die wedstrijd tegen Hercules. Hij is een prof, het maakt niet uit waar je die in het veld neer zet tegen amateurs. Al zet je hem centraal achterin dan had hij er als prof nog boven uit moeten steken. Dan hoef je geen doelpunten te verwachten, maar wel gewoon kwaliteit met en zonder bal en niet iemand die net zo goed in het andere shirt had kunnen lopen. Ook in normale wedstrijd situaties krijg je als spits op die posities wel eens de bal en dan hoor je er iets goeds mee te doen, en zeker tegen amateurs.

Ik vond het ook niet slim om Conceicao weg te doen omdat, al was dat niet omdat hij nou zo'n goede indruk achter had gelaten in zijn eerste jaar (helemaal niet zelfs), maar omdat hij de enige echte rechtsbuiten was in de selectie. Als ze Berghuis en Forbs daar als betere opties zagen begrijp ik ook die keus op dat moment. Die laatste had je nooit moeten halen, maar als je hem dan toch haalt moet je ook verder. Je kan ook niet elke speler maar jaren bij de selectie houden in de hoop dat het er een keer wel uit gaat komen.

16 mei 2024 om 10:55

Achteraf makkelijk, maar in dit geval ook weer niet.

Heb dit ook vooraf hier gezegd toen de deal met Metz werd gemaakt. Dus is voor mij niet achteraf.

Waarom zou je iemand met veel potentie, nog jong en een hoge rendement in Frankrijk verhuren met een optie tot koop voor een lager bedrag dan je aankoopbedrag?

16 mei 2024 om 14:51

Omdat hij nog minder waard wordt dan het huidige bedrag in de optie tot koop als hij alleen maar op de bank blijft zitten.

Op basis van de trainingen en wat hij in de wedstrijd liet zien had hij absoluut geen uitzicht op meer speeltijd en zou hij nu 4e spits zijn geweest.
Als die jongen de rest van het jaar op de bank had gezeten had je er echt niet nog meer voor terug gekregen dan nu.

Georgiers gaan meer waard worden, nu de nationale team ook mee gaat doen met de eindtoernooitjes en spelers als kvara en die keeper. Hele goeie transfer van Mislintat gewoon super logisch maar dat is niet het filosofie van Ajax. Het is geen koopclub, het gaat vooral om de eigen opleiding.

15 mei 2024 om 15:27

Een goede transfer is vooral een speler die ook past in het spel wat gespeeld wordt. Hoe goed de speler ook is, als het totaal niet in het systeem past en daardoor minder rendeert gaat dit ten koste van je transferwaarde.

15 mei 2024 om 15:27

Georgie heeft maar ongeveer 3 noemenswaardige spelers.. Of de rest echt zoveel meer waard worden....

Elke aankoop van onze duitse vriend die je kan verkopen voor nagenoeg het zelfde bedrag als er voor betaald is, is mooi mee genomen. alles waarop geboden word lekker weg doen en op nieuwe bouwen.

Logisch dat hij in eerste instantie niet terug wil maar dat kan ook zo weer anders zijn na een gesprek met de nieuwe trainer/kroes/beuker.

Wel benieuwd wie nu de waarheid spreekt over de aangeboden hulp vanuit Ajax, is immers niet de eerste keer dat Ajax daarin te kort schiet. Overigens echt een waardeloze constructie, heel blij dat De Lang geen rol als td krijgt.

15 mei 2024 om 15:37

Die hulp heeft hij aangeboden gekregen, alleen heeft hij zelf steeds geweigerd. Staat in het volledige VI pro artikel

Tja was wel te verwachten als die na een half jaar al verhuurd mocht worden. Mikautadze is een uitstekende speler met een goeie dribbel. Maar goed daar staat Brobbey nou eenmaal en die gaat er niet uit. Dan is het niet meer dan logisch dat je niet terug wil. En ook is die te duur als wisselspeler. Kijken of je nog in de buurt komt van het aankoopbedrag voor hem kan krijgen, mits Metz natuurlijk de koopoptie niet licht.

Tsja, logisch ook. Is geen middenvelder en is ook geen spits voor een 4-3-3/4-2-3-1...

Hij is een spits in een 2 spitsensysteem. Eigenlijk zou hij ideaal zijn om naast Brobbey te laten spelen of naast Akpom, maar dat gebeurd niet...

Nou, dan verkoop je hem toch voor ongeveer hetzelfde geld met een doorverkooppercentage. Beide partijen happy.

Die heeft echt bij vrijwel elke invalbeurt zowat alle ballen verloren. Als spits, valse spits of buitenspeler. Daarnaast op gekste plekken een hakje willen doen. Gun hem het beste maar deed echt alles fout in zo'n 5-10 invalbeurten. Hoe slecht de begeleiding of het team ook draait, dan hoef je nog niet de allerslechtste te zijn.

Dit blijft voor mij een raar verhaal. Mikautadze komt absoluut niet tot zijn recht bij Ajax in ons systeem. Niet dat er veel spelers goed terecht kwamen. Ook kreeg hij nauwelijks vertrouwen, maar het is ook een valse 9 die met ruimte moet spelen. Als je dan met 6-8 in het strafschop gebied staat is hij vrij waardeloos. Toch is het echt een goede voetballer. Er zitten ook strafschoppen bij, maar in de Ligue 1 heeft hij het gewoon heel goed gedaan dit jaar. Kan een man uitspelen en is een sierlijke en goede afmaker. In de geringe minuten die hij wel kreeg in Amsterdam ging het ook voor geen meter... Je zou eigenlijk hopen dat Metz degradeert want ik denk dat Ajax hier nog meer voor kan pakken. Bij clubs die meer vanuit de omschakeling spelen zou hij gewoon goed moeten passen.

Dit kan wel eens weer zo'n speler worden waarvan je achteraf gaat zeggen dat Ajax er meer uit had kunnen halen als ze hem beter hadden gewaardeerd.

Omdat hij uit de koker van Mislintat komt heerst er het sentiment dat hij hoe dan ook moet en zal mislukken zodat hij als miskoop bestempeld kan worden.

Ik denk serieus wanneer hij een eerlijke kans krijgt bij Ajax, hij echt van meerwaarde kan worden. We zullen zien wat hij klaar gaat spelen. Als hij zijn huidige lijn doortrekt dan zal de top in de Ligue 1 zich vanzelf wel melden

Ik wordt zo onderhand strontziek van mijn club. Zo'n Conceicao zag iedereen het talent van, maar die moest enkel wat productiever worden. Raar hè, voor een jeugdspeler die net een half seizoen een paar minuten mag maken. Wordt afgeschreven en verhuurd met belachelijke clausule.

Ocampos, die huur je voor veel geld, geef je geen enkele kans. Keer in de winter terug, en is meteen weer belangrijk voor Sevilla in de Europa League winst..

Idem met Mikautadze. Die koop je voor veel geld. Geef je een handvol kansen op de vleugel, op het middenveld. Heeft geen minuut in de spits gespeeld. En schrijf je dan af met wederom een belachelijke clausule waar Metz met gemak het dubbele op pakt.

Ook zo'n Bassey, doet het bij Fulham best behoorlijk. Maar niks wat je bij Ajax niet kon zien van zijn kwaliteiten. Sta d'r maar niet raar van te kijken als die over twee jaar voor serieus geld richting de Engelse (sub)top gaat.

Worden spelers gekocht zonder enig idee? Hebben de trainers geen enkel benul hoe je iemand in zijn kracht laat spelen. In wat voor rol, op welke positie. Je had bij wijze van spreken die Mbappe transfervrij kunnen halen. Als je hem drie wedstrijden de kans geeft op rechtsback en oordeelt dat hij er daar niks van kan en hem afschrijft, schiet je er geen reet mee op.

Daarover gesproken. Welke idioot had nou bedacht dat Martha onze nieuwe linksback was in Ajax 1. Omdat hij na het vertrek van Baas naar NEC drie wedstrijden als noodoplossing linksback heeft gestaan als rechtsbuiten..

15 mei 2024 om 16:24

Je spreekt nu over 2 transferperiodes. De eerste is de club met name gekaapt door de zaakwaarnemer van Tadic en Schreuder. Waar de scouting volledig werd genegeerd. Vervolgens heeft ook Mislintat de scouting volledig genegeerd. Er waren veel problemen in de scouintg, daar is oa Kelvin de Lang sinds zijn binnen treden al heel erg mee bezig geweest, om daar dingen te veranderen en met name te professionaliseren. Er waren bijv. helemaal geen profielschetsen over wat voor type spelers etc er gezocht worden. Die liggen er nu wel.

En ja we hebben al 2 jaar lang keer op keer rampzalig slechte trainers aangesteld die geen flauw benul hebben.

15 mei 2024 om 16:39

Ik hoop dat ze nu meer vastleggen op papier in plaats van opgeslagen in een hoofd zodat we door kunnen als er weer iemand om dubieuze reden ontslag krijgt. Wat een verval na het ontslag van Overmars

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren