Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Blind kan verkassen naar Londen; ook Italianen zijn op jacht’

Laatste update:

Daley Blind staat in de belangstelling van Arsenal, zo meldt The Athletic maandag. Manager Mikel Arteta zou gecharmeerd zijn van de verdediger van Ajax en hem komende zomer graag naar Londen halen. Volgens de berichtgeving uit Engeland kan de 29-jarige Oranje-international ook opteren voor een transfer naar Italië.

Arteta wil komende zomer graag een linksbenige centrale verdediger toevoegen aan zijn selectie. Afgelopen januari huurde Arsenal de linksbenige Pablo Mari al van Flamengo met een optie tot koop, maar met Blind zou de coach nog een optie erbij hebben. Volgens The Athletic zou Blind zelfs met een afkoopclausule voor een laag bedrag op te halen zijn, maar het valt te betwijfelen of de stopper daadwerkelijk voor een bepaalde som Ajax kan verlaten.

Tadic: 'Getafe is een rare ploeg, maar het zijn wel strijders'

Blind, die nog tot medio 2022 vastligt in de Johan Cruijff ArenA, kan Arteta meer opties geven dan alleen links in het centrum van de verdediging. Blind kan ook als linksback fungeren, terwijl hij ook als verdedigende middenvelder kan dienen. Arsenal gaat zich dus mogelijk melden bij Ajax, maar the Gunners kunnen meer concurrentie verwachten inzake Blind.

Naar verluidt hebben ook andere Engelse clubs, net als enkele clubs in Italië, belangstelling voor Blind. The Athletic meldde op de maandagochtend al dat Ajax rekening houdt met een exodus. Naast Blind en Hakim Ziyech, die naar Chelsea verkast, liggen er mogelijk ook transfers in het verschiet voor André Onana, Donny van de Beek, Nicolás Tagliafico, David Neres, Joël Veltman, Noussair Mazraoui en Sergiño Dest.

Verwacht jij dat Daley Blind deze zomer Ajax gaat verlaten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En daarom is Ajax dus al een tijdje op zoek naar spelers en kopen ze extra in. Komende zomer gaan er veel spelers vertrekken. Het is niet mogelijk om, heel jong Ajax te promoveren naar Ajax 1 en dan toch nog om dfe prijzen te spelen. Dus meneer van Basten hierom koopt Ajax dus in.

17 februari 2020 om 11:48

Dan is er toch nog steeds geen vervanger voor Blind gehaald, of je wilt marinez van het middenveld afhalen? Alvarez is toch een totaal andere speler als Blind?

17 februari 2020 om 12:05

Volgens mij is Vertonghen transfervrij op te pikken in de zomer, dus zo moeilijk is daar in ieder geval geen vervanger voor te vinden. Ik geloof overigens niet dat Blind gaat vertrekken, niet voor clubs als Arsenal in ieder geval. Ajax zal hem deze zomer ook nooit laten gaan, dan moet er wel een hele hoge prijs op tafel komen.

17 februari 2020 om 12:08

@puntnaarachter of Botman en Piere krijgen kans als Lcv. Martinez gewoon middenveld. Maar hopelijk niet en blijft Blind gewoon lkkr in Amsterdam. Samen met Tadic te belangrijk voor komende seizoenen. Langdurig contract tekenen en ook daarna als trainer verder.

17 februari 2020 om 12:12

Botman is toch geen type als Blind? En Kik is dat in mindere maten, maar is er toch nog lang niet klaar voor? Dan lees ik nu ook de naam van Vertonghen, maar daarmee ga je toch al helemaal niet meer Europees hoge ogen mee gooien? Het is nog een leuke speler in de eredivisie, maar gaat het niveau omhoog dan kan die het gewoon niet meer bij benen. Dan heb ik het nog geen eens over zijn blessuregevoeligheid dat alleen maar erger gaat worden.

17 februari 2020 om 12:16

Ik denk zelfs dat Blind net als zijn pa gewoon zijn carrière bij Ajax gaat afsluiten en daarna weer een nieuwe functie krijgt binnen Ajax.

17 februari 2020 om 13:23

InkeMontana sorry maar Verthongen hoeft voor mij niet meer.
1. Is al 33.
2. Hij moet eerlijk zijn als hij nog wil cashen in China enz.
3. Meneer wil geen water bij de wijn doen en maar roepen mijn hart ligt bij Ajax en daar zakt mijn broek vanaf.

17 februari 2020 om 14:03

Meen je dat echt? Pierie kan het amper bijbenen in Jong Ajax en is in alles geen verdediger. Botman begon dit seizoen prima bij Heerenveen. Maar sinds zijn naam genoemd wordt bij Ajax, is het kommer en kwel met die jongen. Nee, om Europees mee te doen, zijn deze twee jongens geen optie. Al zou ik Botman nog niet helemaal afschrijven, maar dan moet hij zich wel verbeteren. Pierie is gewoon gewogen en veel te licht bevonden. Niveau keukendivisie....

17 februari 2020 om 14:11

Pierie is net 19, die kun je niet nu al afschrijven, maar ik ben het er wel mee eens dat hij er nog lang niet klaar voor is, net als Botman. Dat "kansen geven" is het Ajax van 5-6 jaar geleden toen we kansen gaven aan Ebecilio of Lukoki. Als je elk jaar wil overwinteren in de CL moet de jeugd er gewoon staan.

17 februari 2020 om 17:05

@puntnaarachter "botman is toch geen type als Blind? En Kik is dat in mindere maten, maar is er toch nog lang niet klaar voor?" Je hoeft toch niet zelfde type. Botman is meer verdedigend en naast hem kan Schuurs het aanvallende deel overnemen. Kik is er nu zeker niet klaar voor, maar dat zeiden we rond deze tijd vorig jaar ook over Schuurs. Was niet heel denderend vorig seizoen bij JAJ maar sinds de voorbereiding zag je dat hij gegroeid was. Maar ik hoop dat Blind gewoon blijft, dan kunnen deze spelers verder groeien (of Botman wordt verkocht). @pinko "pierie kan het amper bijbenen in Jong Ajax en is in alles geen verdediger." Riep je dit vorig jaar ook over Schuurs en geen verdediger over Blind paar jaar terug? @gaalmeister "dat "kansen geven" is het Ajax van 5-6 jaar geleden" Nee hoor dat heet gezonde beleid voeren. Je hebt miljoenen betaald voor Piere. Ajax geeft kansen. Je kan niet onbeperkt blijven kopen en anders spelers afschrijven. Net als met Marin die krijgt ook gewoon weer een kans volgend seizoen. Als Blind gaat - en Ajax pikt Vertongen niet op - dan zou het logisch zijn om te kijken hoe ver Botman en Piere zijn. Tenzij er een buitenkans is met een ervaren Lcv. Ik denk dat je dan beter v. Aanholt kan halen als ervaren linksback en Botman en Piere laten vechten. Redden ze het niet kan je Schuurs nog altijd LCV zetten en Alvarez Rcv. Spoeling wordt dan wel dun. Maar Ajax zal zeker kansen geven, net als aan Noa Lang, Eifting, Ekkelenkamp, Traore, Gravenberch, Marin, Alvarez en Labyad als vervangers voor de vertrokken spelers.

17 februari 2020 om 11:48

Ik kan me niet voorstellen dat Ajax Blind gaat verkopen. Tenzij er bepaalde afspraken gemaakt zijn natuurlijk. Maar met zijn pasgeboren kindje en zijn huidige status zie ik hem zelf niet snel vertrekken. Die blijft nog lekker 3 jaar bij Ajax en sluit dan af in Amerika of zo. Zo’n type lijkt het me althans.

17 februari 2020 om 12:38

Blind is na dit seizoen wel al 30. Als die ooit nog op niveau in het buitenland wil spelen, dan is komende zomer zijn laatste kans.

17 februari 2020 om 11:48

Gaat Blind echt weg denk je? Hij zit toch perfect bij Ajax en Arsenal speelt niet eens CL.

17 februari 2020 om 11:53

Denk het absoluut niet. Blind en Ajax zijn echt een top match, hij zal bij Arsenal nooit een even hoog niveau halen denk ik. Bovendien heeft Ajax hem hard zat nodig en is Blind thuis in Amsterdam, heeft net een kindje er bij, lekker in je comfort zone blijven met je vrouwtje en je zoontje! Bovendien speelt Ajax hoogstwaarschijnlijk in de CL, i.t.t. Arsenal inderdaad. Wat mij betreft geeft Overmars hem vandaag nog een contractverlenging. Ik zie Daley graag zijn carriere afsluiten bij ons!

17 februari 2020 om 11:55

Bij Ajax heeft hij al bereikt wat hij kan, terwijl ik me kan voorstellen dat die zich nog is wilt bewijzen in de PL. In die zin kan ik me wel voorstellen dat hij op zijn minst is naar Arsenal zou luisteren.

17 februari 2020 om 12:28

Mwa, met United heeft hij ook al wel bereikt wat er te bereiken valt in de PL toch? Met Arsenal ga je de PL of de CL ook niet winnen en met Man United heeft hij ook de FA-cup, de supercup en de EL gewonnen. Een absolute uitblinker zal hij ook niet meer worden in de PL, terwijl hij dat bij Ajax wel is. Ik zou zeggen, lekker blijven, Daley!

17 februari 2020 om 12:31

Ik weet ook niet hoe ver zijn medisch verleden zal meespelen bij een eventuele transfer. Ook al is Blond 100 % genezen verklaard , ik kan best begrijpen dat clubs een beetje afwachtend zijn en extra zekerheid willen hebben

17 februari 2020 om 11:54

Meneer van Basten opteerde dat Ajax z'n vermogen moest investeren in ervaring ipv een jeugdspeler. Je reactie raakt dus kant nog wal

17 februari 2020 om 12:15

De ervaren Boadu zou wel welkom zijn inderdaad.

17 februari 2020 om 12:20

Van Basten was na zijn voetbalcarrière niet meer serieus te nemen. Neem zijn mening dus met een korreltje zout.

17 februari 2020 om 12:28

Van Basten hou er opmerkelijke ideeën op nou, net zoals die keer dat hij spelregels wou veranderen als buitenspel afschaffen. Geweldige voetballer, maar verder geen kijk op voetbal. Toch frappant

17 februari 2020 om 12:42

Dat afschaffen van buitenspel was meer bedoelt om een discussie op gang te brengen volgens mij. Daarbij zaten er overigens best een aantal spelregels tussen waar nog eens over nagedacht kan worden. Ik vind Van Basten juist een hele goede analist, hij zegt ten minste waar het op staat.

17 februari 2020 om 15:11

Maar wie is dan de vervanger van Ziyech? Volgens mij gaf van basten aan dat er best ervaren spelers gehaald mogen worden maar geen 25 miljoen voor een 20 jarige.

17 februari 2020 om 17:47

Welke 20 jarige wordt er dan voor 25 miljoen euro gekocht? Duurste Ajax speler was de 19 jarige Suljemani, die kocht van Basten voor 18,5 miljoen euro toen hij zelf trainer was, iets meer dan tien jaar geleden. Met inflatie correctie overtret hij zijn genoemde 25 miljoen euro wel.

Met dit soort nieuwtjes kan ik vrij weinig. Hetzelfde wordt namelijk ook geschreven over Tagliafico, Onana, Van de Beek, Neres etc. Ajax zal hooguit 4 belangrijke spelers weg doen en vanaf dan zullen er echt exorbitante bedragen op tafel moeten komen om ook nog eens spelers als Blind te kunnen halen. Blind is gewoon ontzettend belangrijk en hopelijk blijft hij gewoon lekker bij Ajax.

17 februari 2020 om 11:59

Blind heeft altijd aangegeven dat mocht de kans zich voordoen dat hij dan nog een keer een stap wil zetten. Volgens velen zou in zijn contract ook een beperkte afkoopsom staan en dan zou een overstap dus zo maar heel reëel kunnen worden. Ik hoop dat hij blijft maar zie het eigenlijk somber in. Mocht Blind vertrekken dat zou de komst van Vertonghen wel dichterbij komen. Zoals al eerder aangegeven wordt dit de moeilijkste transferperiode voor Overmars omdat waarschijnlijk veel spelers gaan vertrekken en je dus aan een nieuw team moet gaan bouwen. Daar hoort de jeugd tussen maar ook enkele zeer ervaren spelers.

17 februari 2020 om 12:14

Wat is beperkt? Op dit moment (antony is nog niet officieel) is Blind volgens mij recordaankoop van Ajax. Ik kan me dus niet voorstellen dat hij een afkoopsom onder de 30 miljoen in zijn contract heeft staan. Mocht hij inderdaad toch weggaan dan maakt dat de weg vrij voor Vertonghen en zal het voor spelers als Tagliafico en Onana een stuk lastiger worden om te vertrekken.

Als al de spelers in het artikel vertrekken kan Ajax weer van voor af aan beginnen. Met een goedgevulde portemonnee is het niet moeilijk om een kampioenschap te kopen, maar structureel aanhaken bij de Europese (dub)top wordt zo wel heel moeilijk.

Kan me dan ook goed voorstellen dat Blind dan ook een transferverzoek indiend.

17 februari 2020 om 11:59

Mwa, we weten vrijwel voor 99% zeker dat Ajax volgend seizoen niet meer het Ajax is dat "onverslaanbaar" is in de ED. Dit zal betekenen dat andere clubs in NL hier kunnen van profiteren van de 6 a 7 basisspelers die Ajax zal verlaten. En het is nooit een zekerheid of de nieuwere spelers ook net zo goed gaan presteren dan wat Ajax nu heeft. Ik zie kansen voor andere clubs, het tijdperk dat Ajax aan de top stond, glijdt nu langzaam af. En overigens denk i kdat EtH ook niet meer Ajax zal coachen aankomend seizoen, dus op tactisch gebied zal Ajax ook verzwakken.

17 februari 2020 om 12:07

Overmars heeft meermaals aangegeven dat er max. 4 spelers per zomer vertrekken. Ziyech is al weg, dus zullen daar nog hoogstens 3 spelers bijkomen. Fikse aderlating natuurlijk, maar nogal beter dan je gehele elftal zien vertrekken.

17 februari 2020 om 12:10

uutrecht. Ik lees vooral veel 'ik hoop' En die hoop op een minder Ajax is natuurlijk niet gek voor de andere clubs in Nederland. Maar 'het tijdperk dat Ajax aan de top stond, glijdt nu langzaam af', is juist nu een hele onzinnige uitspraak. Mochten ze van 6 a 7 basisspelers afscheid moeten nemen (denk zelf dat het er hooguit 5 zijn, maar goed) , dan gaan die allemaal voor de hoofdprijs. Dat maakt het gat tussen Ajax en de rest financieel gezien alleen maar groter. Gezien al die spelers weg zullen gaan voor bedragen die meer dan 10 miljoen liggen boven de hoogste bedragen die de concurrentie ooit heeft gekregen. Dan zal het volgend jaar misschien een jaar van veel passen en meten zijn, maar met de kapitalen die Ajax dan heeft kan het gerust weer een ijzersterk elftal opbouwen. Uiteindelijk wint geld altijd, mits er een goed beleid aan gekoppeld is, maar daar hoeven we bij Ajax niet om te vrezen.

17 februari 2020 om 12:18

Inke, ik verkondig inderdaad mijn mening. Of je mijn reactie dat Ajax afglijdt onzinnig vindt, dat mag. Elke dag zijn er artikelen te lezen over vrijwel elke Ajax basisklant die kan of wilt vertrekken, dan is het toch niet zo gek dat een outsider het idee krijgt dat het complete elftal onderhand vervangen wordt..? Dat ik kan dan kansen zie voor rest van de NLse clubs is in mijn ogen meer dan logisch. Nieuwe spelers moeten maar eerst hun financiele waarde op het veld laten blijken, enz. Er wordt.inderdaad gezegd dat er maar max 4 basisklanten mogen vertrekken, maar zoals je zelf ook aangeeft, is geld een machtig middel. Hoewel ik niet twijfel aan het beleid dat Ajax voert, twijfel ik wel aan de wensen en behoeften van de A spelers.

17 februari 2020 om 12:32

Als spelers willen gaan, kun je we heel stoer roepen dat je ze niet laat gaan, maar ook Overmars weet hoe dat werkt. Óf je biedt ze een godsvermogen aan om een jaar te blijven, óf ze gaan gewoon, want hoe je het ook wendt of keert, dat soort ploegen is in ieder geval een flinke financiële verbetering tov Ajax.

17 februari 2020 om 12:34

uutrecht. Is zeker niet gek dat je dat denkt, ook als Ajacied heb je de vrees een beetje dat het echt helemaal los gaat aankomende zomer. Maar gezien de vorige transferzomers bestaat bij mij het vertrouwen wel dat er deze zomer weliswaar wat meer gaan, maar het willen binnen de perken blijft. Overmars gaat niet zomaar van dat idee afstappen dat er elke zomer een gematigde uitstroom van spelers dient te zijn, zodat er een geleidelijk overgang kan zijn. Ik verwacht zelf vooral een vertrek van Dest, Ziyech, v.d. Beek, Tagliafico, wellicht Onana, en heel misschien Neres (verwacht bij hem vooral veel minder interesse omdat hij er nu wel erg lang uit ligt). Ik geloof echt niet zoals vanochtend werd beweerd dat Ajax ook Blind, Mazraoui, en Veltman (wederom op belangrijk moment voor transfer geblesseerd) op zo'n moment nog laat vertrekken. Met die wetenschap wordt het alsnog passen en meten, maar is het in de eredivisie wel op te vangen. Gedeeltelijk met de spelers die er al zijn, gedeeltelijk met jeugd en gedeeltelijk met nieuw aan te trekken spelers. Het gapende gat financieel gezien wordt echter alleen maar groter, en ik denk dat juist daarvoor wel vrees zou moeten zijn vanuit andere eredivisieclubs.

17 februari 2020 om 12:34

Thucan

Dat zal vast. Overmars heeft tot nu toe meermaals bewezen spelers binnenboord te kunnen houden. Ik verwacht een speler of 4 wat vertrekt, de rest blijft.

17 februari 2020 om 12:35

Thucan. Ja dat klopt, en hoe is dat precies in de afgelopen jaren gegaan? Er is met het vertrek van Ziyech bijv. ineens wel weer 1 van de absolute grootverdieners die weggaat, dus ruimte voor bijvoorbeeld spelers als Neres/ Onana om het nog eens flink up te graden.

17 februari 2020 om 15:13

De spelers aan wie getrokken werd, zijn toch gegaan? Dat upgraden is leuk, maar geldt niet voor elke speler. Daarnaast gun je een Onana of Tagliafico toch wel een transfer.. Al langer dan gedacht acterend in de eredivisie, dat is voor Ajax natuurlijk alleen maar mooi. Iedereen weet dat met
het succes in Europa dit gestalte kan krijgen. Twee jaar in de marge van de CL / EL en dit soort jongens zijn eerder weg. Allemaal geen probleem, is de realiteit en op te vangen met jeugdspelers toch? ;-)

17 februari 2020 om 15:53

Thucan. Nee hoor, die zijn lang niet allemaal gegaan. Er is in het verleden ook al getrokken aan Ziyech, v.d. Beek, Tagliafico, Neres. Allen konden ze langer gebonden worden. Nu zal er ook weer een deel van het rijtje gaan en een deel zal blijven.

Ik hoop natuurlijk dat gij blij, maar het zou wel echt een geweldige aankoop voor arsenal zijn.

Zou een beloning zijn voor jaren stabiliteit en ondanks dat hij vaak bakken kritiek over zich heenkreeg. Maar is Arsenal een stap omhoog? Imo niet op dit moment, en verdiend bij Ajax al een PL-salaris

17 februari 2020 om 11:55

Wat is precies het voordeel dat je bij Ajax speelt dan? Bij Arsenal is de competitie beter, meer geld en stuk hoger niveau. Het enige wat Ajax heeft is CL voetbal, maar dat heb je ook bij rode ster en Salzburg. Ik zou blind niet hoeven te zien bij Arsenal. Heb liever upamecano en/of ake.

17 februari 2020 om 12:03

Onder Arteta heeft Arsenal me nou nog niet echt overtuigd van een hele grote stijgende lijn. Ajax speelt indd CL, en inderdaad Salzburg ook, het verschil is alleen dat Ajax meer kan bieden financieel en qua aanzicht. Blind verdiend bij Ajax nu zo’n 3 miljoen als ik het goed heb. Zal Arsenal heb dan bijvoorbeeld 4 of 5 mil per jaar betalen? Lijkt me niet toch

17 februari 2020 om 12:09

Wat verwacht je dan? Dat je met hetzelfde team in een paar weken opeens de sterren van de hemel speelt? Arteta heeft individueel al veel spelers beter gemaakt in een korte periode. Arsenal krijgt amper nog goals tegen, ongeslagen in 2020 (samen met Liverpool), veel clean sheets. Het enige waar het echt aan ontbrak was scoren en winnen. Gister gewoon 4-0 gewonnen van Newcastle, als jij geen stijgende lijn kan zien in deze korte periode dan kijk je of nooit/sporadisch naar Arsenal of dan roep je gewoon maar wat. Denk dat dit gerucht ook gewoon onzin is. Blind is een goede speler maar als Arsenal weer enigszins terug wil komen dan moeten ze toch voor ander soort spelers gaan. Blind zit bij Ajax goed op zijn plek en presteert daarom ook gewoon uitstekend. In de PL haalt en haalde hij bij lange na niet het niveau dat hij bij Ajax haalt. Zie inderdaad liever Upamecano of Ake komen..

17 februari 2020 om 12:50

Advocaat lukt het anders wel om met een zelfde selectie dubbel zo goed te presteren als Stam

17 februari 2020 om 13:06

Als United fan zou jij toch moeten begrijpen dat je de PL en de eredivisie totaal niet kan vergelijken. Overigens zie jij als Feyenoord fan ook wel dat alles ontzettend meezit op t moment en dat bijvoorbeeld bij Arsenal heel veel heeft tegengezeten (scheidsrechters, missen van kansen etc.) Arteta presteert ook gewoon veel beter dan Emery. Wel veel gelijkspellen helaas. Maar ik zie aan alles dat de sfeer rondom de club zeer positief is. Ik ben elke dag bezig met Arsenal, spreek fans uit binnen -en buitenland, bezoek jaarlijks wedstrijden. Ik zie gewoon een stijgende lijn en zie de positieve sfeer die Arteta heeft gecreëerd. Arsenal moest ook van ver komen. Ik denk dat Arsenal nog goede kans maakt op een CL plek..

17 februari 2020 om 13:27

Arsenal moet nog steeds van ver komen en inzake CL plaatsen vooral hopen op falen van de concurrentie, want zoveel wedstrijden tegen de teams boven ons hebben we niet meer te spelen. Eerst dit weekend maar eens winnen van Everton, dat zou een goede stap kunnen zijn. En dan hopelijk met goed spel, veel goals voor en weinig/geen tegen.

17 februari 2020 om 12:33

In jouw ogen niet, in die van de rest van de voetbalwereld wél. Zelfs bovenkant championship kan een financiële verbetering betekenen.

Paar dagen geleden dacht ik hier toevallig nog aan.. Blind bij Arsenal. Prima speler hoor maar fysiek niet de grootste wat wel een handige plus is in de prem.. daar tegenover staat wel dat hij de competitie al kent. Kan inderdaad op meerdere posities. Mocht Blind komen, wil ik alsnog een klerenkast van een Gozer erbij hebben achterin dat zou prima zijn.

17 februari 2020 om 12:10

Kan op meerdere posities spelen, dat klopt. Maar als je nou iets niet wil is Blind op linksback op op cvm in de PL..

17 februari 2020 om 12:28

Klopt, kon hij bij United al niet belopen. Blijft natuurlijk wel een enorm intelligente speler die overal wel wat toe kan voegen in de breedte.

17 februari 2020 om 12:32

Tuurlijk, goede speler maar niet wat Arsenal nodig heeft op het moment in mijn ogen. Blind zou leuk meedoen maar het niveau niet omhoog brengen..

Betaalbare optie, dat wel. Maar of hij dit Arsenal daadwerkelijk sterker maakt, durf ik in twijfel te trekken. Bovendien ook alweer 29 jaar... dan lijkt me Ake een betere optie voor Arsenal, al zal die wel een pak duurder uitvallen.

17 februari 2020 om 11:54

Blind is sinds zijn komst de beste verdediger aan Ajax kant en ook in de Europese potten meer dan prima. Waarom zou hij Arsenal niet beter maken?

17 februari 2020 om 11:55

Omdat die heeft laten zien niet het niveau in de PL aan te kunnen?

17 februari 2020 om 12:10

Wat een nonsens. Met je dooddoeners. Hij heeft het bij United aardig gedaan. Arsenal is een ploeg die meedraait in de middenmoot van Engeland. Daar kan Blind lachend meedraaien. Ik. Zie je hierboven trouwens zeggen dat Arsenal een hoger niveau heeft dan Ajax. Daar kan ik alleen hartstochtelijk om lachen. De competitie is beter. Dat maakt Arsenal geen betere ploeg dan Ajax.

17 februari 2020 om 12:10

Wat een nonsens. Met je dooddoeners. Hij heeft het bij United aardig gedaan. Arsenal is een ploeg die meedraait in de middenmoot van Engeland. Daar kan Blind lachend meedraaien.

17 februari 2020 om 12:11

De lucht is blauw en het gras is groen - waarom zou Blind Arsenal niet beter maken? Het een heeft toch niks met het ander te maken, dr.mario. Ik kan het kort houden want het antwoord is simpel: niet goed genoeg.

17 februari 2020 om 12:15

@Bon Jovi,

Als je dit zegt zie je Blind simpelweg niet tot nauwelijks spelen. Ik zie Blind wekelijks spelen. Ik zie elke Ajax pot. Blind is wel degelijk goed genoeg om bij Arsenal mee te draaien.

17 februari 2020 om 12:15

Dat vind ik iets te kort door de bocht. Dsley is niet bepaald geflopt als je kijkt hoeveel wedstrijden hij daar gespeeld heeft, ook al werd hij steeds op een andere plek gezet. Als CV naast Smalling had hij een ijzersterk seizoen. En ik denk dat als je hem in zijn kracht zet, als opbouwer in een voetballend elftal, dat Blind heel nuttig is. Daarom zou ik hem bij een Arsenal best succesvol zien zijn, dat is een club die normaal gesproken ook vanuit de opbouw mooi voetbal wil spelen.

17 februari 2020 om 12:22

Even voor de duidelijkheid: Henry en Bergkamp spelen er al een tijdje niet meer. Blind blinkt uit in een Ajax dat de halve finale CL haalt en houd zich staande tegen Europese top maar zou zogenaamd niet meekunnen met een middenmotor in Engeland. Hij zou inderdaad vast op de bank gehouden worden door wereldtoppers zoals David Luiz en Holding. Ga toch fietsen.

17 februari 2020 om 12:24

In de tijd dat Blind bij United basis speelde werden ze 6de.. dat vond ik overigens over de breedte een zwakkere competitie dan nu. Arsenal staat daar nu 5 punten vanaf.. doe nou niet of een David Luiz niet de beste verdediger van de eredivisie zou zijn als hij daar zou spelen. Wat maakt Ajax op dit moment dan beter dan Arsenal? Denk dat ze in een onderlinge wedstrijd 50/50 zouden zijn. De mogelijkheden bij Arsenal zijn daarnaast veel groter dan bij Ajax.. zoals al de artikelen al aangeven.. er zullen weer een hoop spelers vertrekken. Overigens denk ik dat de meeste Arsenal fans ook niet op Blind zitten te wachten maar op een sterkere, snellere en misschien ook wel jongere verdediger. Alle respect voor Blind want was vorig jaar erg goed maar denk dat dit voor een groot deel ook te maken heeft met de combinatie Blind/Ajax.. en dat ze 10de staan betekent overigens niet dat dat hun niveau is. Kan op t einde van het seizoen zo anders staan aangezien het nu beter begint te lopen onder Arteta, dat heeft sowieso even tijd nodig.. meeste spelers van Arsenal zouden bij Ajax gewoon in de basis staan.. of wil je zeggen dat je met Eiting, Gravenberch, Alvarez, Mazrouai, Traore, Huntelaar etc. kan aankomen in de Arsenal selectie?

17 februari 2020 om 12:32

@Tilburg,

Mooi verhaal. Eiting, Gravenberch, Alvarez, Mazraoui, Traore en Huntelaar zijn ook bij Ajax geen basisspeler als iedereen fit is.

Tijd nodig? Whut? Dit is speelronde 26. Hoeveel tijd wil je een trainer geven om een elftal aan de praat te krijgen? Arsenal is simpelweg een middenmotor op dit moment. Leuk dat ze een paar leuke spelers hebben, maar dit is een selectie vol met matige talenten, subtoppers en oude toppers die het ook allemaal niet meer kunnen belopen. Dit Arsenal is niet beter dan Ajax, nee. Dat de mogelijkheden groter zijn is leuk verder, maar geen criterium om de sterkte van een ploeg aan te duiden lijkt mij. Dan zou United lachend kampioen worden.

17 februari 2020 om 17:25

De afgunst spat er weer eens vanaf. Werkelijk waar belachelijk dat mijn onderbouwde reactie verwijderd word maar deze neerbuigende, generaliserende onzin mag blijven staan.

17 februari 2020 om 11:57

Ik denk dat hij niet voor de CV positie zal worden gehaald. Blind lijkt mij een ideale backup voor Granit Xhaka. Mooi rouleren met die 2, 2 spelers met een goede pass die graag terugzakken voor ruimte.

17 februari 2020 om 12:03

Xhaka is een totaal andere speler dan blind dus ik neem aan dat hij niet als backup zal gelden. Ook lijkt het er op dat Pape Gueye overgenomen wordt van Le Havre. Verdedigend sterke middenvelder van 21, heeft ook een hele goede trap in de benen

17 februari 2020 om 12:16

Arsenalfan, iemand als Sander Berge was een ideale back-up geweest voor Xhaka. Iemand met veel groeimarge die Xhaka na x-aantal maanden uit de ploeg speelt en een meerwaarde biedt. Je gaat toch geen miljoenen neerleggen voor een 30-jarige Blind zonder groeimarge om een Xhaka te vervangen? Xhaka vind ik al mwah. Het loopt voor hem al wat beter onder Arteta maar ik vind het toch nog steeds net niet. Ik zou dus graag een betere speler zien komen OF een talent dat beter kan worden. Niet iemand die op zijn top nog slechter is en ook geen progressie meer zal maken. Integendeel, hij wordt binnen enkele weken 30 en zal alleen maar minder worden, kijk naar bijv Vertonghen. Mocht een Blind nu einde contract en gratis zijn zou ik het heel misschien nog overwegen maar wellicht toch niet doen. Maar hij is niet eens gratis. Dus daar ga je toch geen 15 miljoen of zo voor betalen.

17 februari 2020 om 13:35

Bon Jovi, daar raak je de hele essentie en waarom elke kleine discussie die hier gevoerd wordt compleet nutteloos is. Blind is op zijn retour, gaat niet meer beter worden en is derhalve geen geschikte speler voor Arsenal...daar heeft zijn niveau niet veel mee te maken.

Dit zou wel echt een aderlating zijn! Begin van de leegloop ben ik bang! Ik heb Overmars ook niet horen zeggen zoals vorig jaar "max 4 spelers weg. Je bent in principe zowiezo Ziyech, Donny en Onana kwijt. Nu lees je dus ook al Blind en Dest (die laatste tijd nu eindelijk super goed begint te spelen). Dat zijn toch wel al je sterspelers en de spelers die ons tiki taka voetbal mogelijk maakte, aangezien Tadic zwaar uit vorm is. Ik hoop toch dat Blind, Donny of Onana blijft maar Schat de kans klein in. Martinez is een beest dus kan Daley achterin makkelijk doen vergeten, maar dan krijg je weer een probleem op het middeveld, waarvan alleen Eiting net aan het niveau meekan, dus moet je 2 toppers voor het middeveld aantrekken die er gelijk moeten staan, nou vertel mij maar wie!

17 februari 2020 om 11:52

En tot mijn spijt vergeet ik Nico ook nog is😭, Maar Castillo doet het goed in JA dus die mag van mij zeker de kans krijgen.

17 februari 2020 om 12:43

Dat is ook niet vol te houden, aankomende zomer krijgen we waarschijnlijk de rekening van ons succes gepresenteerd. Het is zoals het is, hoewel ik als het gaat om Blind nog best optimistisch ben. Het zal volgend jaar bouwen worden aan een nieuw team, maar gezien de financiële middelen kan daar best opnieuw een geweldig elftal uitkomen. Laten we eerst dit seizoen maar positief afsluiten, achter de schermen werkt Overmars (zie komst Anthony) al aan het halen van vervangers.

Ach logisch zulke berichten maar ik denk toch niet dat Ajax 6/7 spelers laat vetrekken want ze hebben allemaal nog langlopende contracten en je moet toch als je eventueel kampioen word een respectabel elftal hebben volgend seizoen ik denk dat het wel meevalt hoor met de uittocht van spelers , plus dat ik denk dat spelers niet naar ploegen gaan die geen CL spelen want dat is het podium waarop spelers zich toch willen laten zien en ook bij ajax verdienen ze een behoorlijk salaris .

Mocht Blind weggaan dan zie ik hem goed in Italie passen, tactisch sterk, goeie techniek. Voor de PL komt hij physiek iets tekort en bij Arsenal komt ie in eenzelfde situatie terecht als bij Man Utd. Zou dat zeker niet doen

17 februari 2020 om 12:05

Ik zou als ik hem was eerst aan zijn gezondheid denken en in plaats van de dollars.

17 februari 2020 om 12:08

Fysiek wordt je ook overlopen in italie als CV met spitsen als Ronaldo,Ibra,Lukaku,Petagna,Dzeko of je wordt dol gedraaid door Dybala,Lautaro,Immobile ect

Maar Serie A is wel minder snel dan BPL. Iets wat goed uitkomt voor een langzame Blind

Ik zie Blind niet slagen in italie, competitie waar je als verdediger als ondergrens een 7 moet hebben en als bovengrens een 11 op de schaal van 10..(clubs uit het linkerrijtje). wel is Italie qua spel het minst snel vd 4 topcompetities, dus dat ligt hem dan weer meer, aangezien hij niet bepaald snel is. Engeland was eerder geen succes maar ik zie hem bij bepaalde clubs wel slagen. Ik zie hem Duitsland wel passen, mix van voetbal en verdedigend daar als CV. Schalke wel. Idk. Eerste club die me te binnen schiet, of leicester city(mits er een CV weggaat)

17 februari 2020 om 12:23

Met al deze opties die je noemt, kan hij beter bij Ajax blijven. Die andere clubs zouden een (lichte) financiele vooruitgang kunnen zijn, maar voetballend is Ajax ze allemaal de baas. En ik zou niet weten waarom hij naar een club zou gaan waar hij voetballend niet tot zijn recht komt. Dan snijdt hij zichzelf in de vingers.

17 februari 2020 om 12:31

Nee klopt die laatste aliniea alleen is de competitie ook veel beter dan de matige eredivisie natuurlijk.
als Ziyech straks weg is stel Donny en Blind gaan weg, dan staat er toch een heel ander Ajax. Een wat minder Ajax. Net zoals dit Ajax ook een niveau minder is dan Ajax met Frenkie en De Ligt. En dan wil ik het nog wel eens zien tegen Vardy en Co. Leicester city heeft namelijk gewoon een goed elftal hoor

17 februari 2020 om 12:35

Ajax is leicester voetballend de baas? Leicester staat 3e in engeland. Ajax kon de 4e plaats (Chelsea) 2x niet verslaan. Waarop is jouw aanname gebaseerd dan?

17 februari 2020 om 13:17

Ga je serieus de wedstrijden van Chelsea noemen? 1-4? 2x rood? "buitspel"goal? Ajax was Chelsea zeker in Londen voetballend de baas. Ajax was Spurs zeker in Londen ook de baas. @maurootje, klopt hoor. Al denk ik dus dat Ajax niets direct verkoopt en ook kwaliteit inkoopt waardoor het het huidige niveau aardig gaat blijven volhouden, al weet ik dat Ziyech onvervangbaar is.

17 februari 2020 om 14:32

Voetballend iemand de baas zijn en resultaatvoetbal zijn twee dingen. Leuk dat ze voetballend de baas waren, heb je helaas geen zak aan als je met lege handen staat.

17 februari 2020 om 18:34

Meer bieden om een Uefa scheidsrechter om te kopen lijkt me niet meevallen als de tegenstander Abrahamovich van Gazprom (hoofdsponsor van de Uefa)is ..dan kan je nog zo veel beter spelen..dan sta je inderdaad met lege handen, maar dat vreesde we bij de loting al.

17 februari 2020 om 12:37

De Italiaanse competitie wordt een tikkeltje overschat. Vroeger enorm fan van de Serie A geweest, nu kijk ik het puur vanwege het sentiment. Er zijn genoeg middelmatige spelers die daar prima meekunnen (dijks, Hateboer, De Roon). Het voetbal is daar niet om aan te zien. Ik denk dat Blind daar met zijn type spel niet zijn ei kwijt kan. Heeft niks met snelheid te maken, gewoon het type spel wat daar wordt gespeeld. Inter komt het dichts bij qua spel met Ajax, maar die hebben daar uiteraard al top Cv's.

17 februari 2020 om 13:07

maar de spelers die jij opnoemt spelen niet bij de grote clubs in Italie, hateboer en De Roon hebben meegebouwd aan Atalanta's succes, zij kwamen daar toen Atalanta een degradatiekanidaat had moeten zijn. elke eredivisie speler uit de top 14 kan wel mee met de nummer l19 en 20 uit de serie A.dat geloof ik wel, maar zij zijn met Atalanta mee gegegroeid, want denk jij dat zij ook basis zouden staan bij de plek boven(inter) of plek onder(roma) Atalanta, ik gok van niet... als Atalanta al succes hadden voor hun komst, waren ze nooit uitgekomen bij een De Roon en de spelers die jij opnoemt zijn geen CV. als CV wordt veel gevraagd, als middenvelder en vleugelverdediger toch wat minder. ik mijn ogen zijn CV en spitsen de moeilijkste en meeste gevraagde posities op het veld in de Serie A, met kort daar achter vleugelaanvaller.en Dijks speelt niet zo goed als De Roon en Hateboer,

Dat Van de Beek en Onana gaan vertrekken dat ziet iedereen ook wel aankomen, ook Tagliafico en Neres zullen normaal gesproken gaan. Dus dat die 4 nog zullen volgen na Ziyech daar zou ik niet van opkijken. Daarbij zal Veltman zich normaal gesproken voegen, die jongen speelt nu al jaren voor de club en als hij een mooie transfer kan maken deze zomer zal er vast wel een deal uitkomen. Ook met het oog op de ontwikkeling van Schuurs en de aanwezigheid van Alvarez een logische zaak. Dest en Mazraoui beide laten vertrekken zou ik me verassen, ik denk dat een van de twee vertrekt en de andere gaat de onbetwiste rechtsback worden komend seizoen met Timber als back-up. Blind zie ik eerlijk gezegd niet snel vertrekken, of er moet iets heel bijzonders langs komen. Ik ga voorlopig uit van 6 vertrekkende basisspelers en dat lijkt me eerlijk gezegd ook ruim voldoende. Er zal ongetwijfeld een half dozijn aan aanwinsten bijkomen vermoed ik en dat is ook nodig als je zoveel kwaliteit verliest.

Dit zegt genoeg over de ambitie van Arsenal. Die zal niet veel hoger liggen dan plek 6 dan. Rond die regionen kon Blind nog best mee bij United. Zodra United de top bestormde speelde Blind niet meer.

Lijkt me heel sterk. Nooit echt serieus genomen in engeland en deze gast moet dan de redding van Arsenal worden. Hoop dat ze daar toch inzien dat je met blind de oorlog nooit zal winnen. Kan leuk meevoetballen als die goeie mensen om zich heen heeft die zijn zwaktes camoufleren.

17 februari 2020 om 14:55

141 Wedstrijden voor Manchester United. Dat is volgens mij best veel voor iemand die in Engeland "nooit echt serieus genomen werd"...

Kan zijn hart de intensiteit van de PL wel aan? Hij moet voor de Serie A gaan. Bij United had hij ook al moeite met het tempo en hij is inmiddels ook al dagje ouder. Maar ik geloof best dat Arteta iets in Blind ziet. Die is dol op intelligente spelers

iedereen weet het beter maar uit eindelijk bepaald hij het zelf , natuurlijk vertrekt hij want op deze leeftijd kun je cashen voor bedragen die hier niet haalbaar zijn !!! Het voetbal is in het buitenland een grote stap voorwaarts en het geld doet de rest , en om hem met zijn vader te vergelijken dat gaat een stap te ver want die haalde dit niveau niet , wel in nederland maar te weinig klasse voor een trapje hogerop !!!

ja hoor verkoop alle spelers
niet normaal stop er mee of verhoogd
de bedragen met miljoenen meer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren