Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal

Laatste update:

Manchester City heeft zondag een belangrijke stap gezet richting de Engelse landstitel. Het enige wat telde voor de the Citizens was een zege, en die kwam er: 0-2 werd het op bezoek bij Nottingham Forest. Daardoor doet Manchester City wat het kan, en komt het op één punt afstand van koploper Arsenal. De ploeg van Pep Guardiola heeft echter nog een duel tegoed.

Vlak voor de aftrap in Nottingham kregen the Citizens door dat Arsenal het volle pond had gehaald op bezoek bij Tottenham Hotspur (2-3). Daardoor kwam de concurrent vier punten los van Manchester City, en móést er gewonnen worden op City Ground. Zoals gewoonlijk begon Guardiola aan die queeste met Nathan Aké aan de aftrap. De Nederlander vormde een defensief centrum met Manuel Akanji.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het was een andere collega-verdediger die uitgroeide tot goudhaantje. Josko Gvardiol was zijn naam: de Kroaat kopte na een halfuur spelen gedecideerd raak uit een hoekschop van Kevin De Bruyne. Daarvoor had Manchester City nog maar weinig gecreëerd. De grootste kansen kwamen zelfs van Nottinghamse zijde.

Met name Chris Wood kreeg tal van opgelegde mogelijkheden, maar hij had het vizier niet op scherp staan. Daardoor gingen de ploegen rusten met 0-1. Ook na de pauze was het Forest dat domineerde, waardoor Guardiola zich genoodzaakt voelde in te grijpen. Erling Braut Haaland, die tot dan toe vanaf de bank had moeten toekijken, werd ingebracht in de plaats van Jack Grealish.

Precies negen minuten had de Noor nodig om zijn stempel te drukken. Haaland kreeg de bal in de punt van De Bruyne, passeerde een man en plaatste in de verre hoek achter Matz Sels: 0-2. Dat betekende niet alleen Haalands 21ste competitietreffer dit seizoen, maar ook de genadeklap voor Forrest. The Tricky Trees geloofden er daarna niet meer in, waardoor het duel als een nachtkaars uitging.

Manchester City komt zo op 79 punten na 34 gespeelde duels. Arsenal staat weliswaar op 80, maar heeft wel een duel meer gespeeld. Nummer drie Liverpool, outsider voor de titel, verzamelde tot dusver 75 punten uit 35 duels. Manchester City verloor overigens Ederson nog met een blessure.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit was voor mij op voorhand de wedstrijd waarbij ik de kans op een slippertje van City het grootst achte. En gezien het wedstrijdbeeld was dat ook absoluut mogelijk, maar helaas doet Forest zich zoals al zovaak dit seizoen weer enorm te kort, met vandaag te danken aan Chris Wood. Ik zie het nu niet meer gebeuren voor Arsenal. City speelt haar resterende programma tegen clubs die naar alle waarschijnlijkheid allemaal nergens meer om voetballen. En de lastigste wedstrijd op papier die City nog voor de boeg heeft is Tottenham uit. Helaas voor ons wordt deze pot te laat in het seizoen gespeeld. Tottenham kan naar mijn inziens geen bedreiging meer vormen voor Aston Villa en hebben ook van onderuit geen tegenstand meer te dulden waardoor ze zich nergens meer moe voor hoeven maken tegen die tijd dat ze tegen City aantreden. En zoals ik afgelopen week al aangaf gaat Tottenhan daarnaast natuurlijk ook nooit meewerken aan een kampioenschap voor Arsenal. Andersgelovigen doen aan niets meer dan wishfull thinking.

28 april 2024 om 19:30

Het was een mooie bonus geweest als City vandaag punten zou verspelen. Maar ik mik op de uitwedstrijden tegen Fulham en Spurs. Zij hebben geen Wood voorin lopen. Tottenham met inhaalwedstrijden winnen staat maar 1 punt achter Villa.

28 april 2024 om 19:35

Heb je t programma van Spurs als eens naast dat van Villa gelegd? En ik zie Fulham ook niet bij machten om City pijn te doen. En op Craven Cottage spookt het doorgaans ook niet snel, zeker als t nergens meer om gaat.

28 april 2024 om 19:59

Om eerlijk te zijn verwacht ik ook niet dat City het gaat weggeven. Maar ik blijf het hopen natuurlijk. City staat niet met een straatlengte voor. Vanwege doelsaldo is 1 slippertje genoeg misschien. Als ze alles winnen en Arsenal niet. Fair enough.

28 april 2024 om 23:25

Jij verwacht dat Spurs jullie (Arsenal) een handje gaat helpen? Villa heeft officieel top 4 in eigen hand, denk dat als het zo ver is, dat Spurs echt niet zoiets heeft van: We gaan City verslaan zodat Arsenal kampi kan worden.
3 Bier & een dikke sjekkie als jij dat gelooft kerel!

29 april 2024 om 09:12

@takemehome
Erg naïef. Ik verwacht dat Spurs tenminste enig zelfrespect heeft en denkt aan hun eigen ontwikkeling. Dit soort praatjes verwacht ik van fans maar niet van spelers en de trainer die wedstrijdpremies krijgen en zelf erg sportief zijn. Wanneer is het voorgekomen in de PL dat teams expres een wedstrijd verliezen?

28 april 2024 om 19:33

City speelt nog 4 wedstrijden. De kans op een slippertje is nog steeds significant. Zeker als ze zo spelen zoals vandaag. City heeft al 10 jaar niet meer gewonnen uit bij Spurs

28 april 2024 om 19:39

Als City bij Spurs punten gaat morsen waardoor Arsenal kampioen kan worden dan doe ik bij deze de belofte dat ik mijn account hier op voetbalzone verwijder!!

28 april 2024 om 19:41

Ze hebben een paar maanden geleden nog gewonnen bij Spurs voor de fa cup. Spurs speelt nergens meer om tegen die tijd en gaat Arsenal echt niet helpen.

29 april 2024 om 09:36

Tsja. Arsenal ''echt niet helpen'' is ook zoiets. Het is ook niet zo dat Spurs zomaar zal verliezen van City hoor. Kan mij haast niet voorstellen dat zij City gewoon simpel laten winnen, maar goed. Daar zijn het ook gewoon profs voor.

28 april 2024 om 19:46

Snap je volledig maar een slippertje is altijd op de loer! Ik ben het met je eens maar spurs blijft altijd een rare wedstrijd…

28 april 2024 om 19:50

Ik geef t alleen nog een kans in geval Tottenham nog voor en CL ticket zou spelen. Maar ik acht de kans heel klein dat dat er nog in zit voor ze tegen die tijd.

28 april 2024 om 20:22

Supporters zullen het wellicht hopen maar spelers gaan echt niet express verliezen.

28 april 2024 om 20:27

Klopt maar als je nergens meer voor speelt zijn spelers niet meer gemotiveerd. Dat speelt dus wel een rol

29 april 2024 om 10:14

Hoe kom je erbij dat Spurs geen bedreiging meer vormt voor Aston Villa? Spurs staat maar 1 verlies punt achter op Aston Villa en Aston Villa moet nog tegen Brighton, Liverpool en Crystal Palace, waarvan Palace in topvorm is met Glasner aan het roer en Liverpool sowieso goed en Brighton volgens de bookmakers ook favoriet tegen Villa thuis. Spurs moet ook tegen Chelsea, Liverpool en City, maar zijn daar ook niet kansloos tegen. Spurs won de laatste jaren niet voor niks meerdere keren van City. Het is alles behalve beslist dat Villa 4e wordt.

De druk is eerder op City, Arsenal heeft de punten aan boord. Hoe kunnen teams die in de achtervolging zijn onder meer druk staan dan de teams die achtervolgd worden?

28 april 2024 om 19:36

Misschien omdat de 'team die in de achtervolging is' minder verliespunten heeft?

28 april 2024 om 19:37

Als je weet dat het andere team heeft gewonnen weet je ook dat je moet winnen. City loopt elk jaar wedstrijden achter en in die situatie zijn ze op hun scherpst normaliter

Het is echt indrukwekkend hoe Guardiola deze spelersgroep hongerig houdt. Zitten toch al veel spelers die alles hebben gewonnen. Het lijkt mij wel dat hij komende seizoen of het seizoen daarop afscheid gaat nemen van een aantal grote spelers. Helaas heeft Guardiola een soort Duitse competitie van de Premier League gemaakt. Later zal wel blijken welke financiële doping zij hebben gebruikt met illegale constructies. Doodzonde dat bijvoorbeeld een Klopp ondanks een heel hoog puntenaantal niet meer titels heeft gepakt. Volgens mij twee keer boven de negentig punten. Nu krijg je dat met Arsenal die zeer goed presteren, maar City toch onmogelijk te verslaan blijkt over 38 wedstrijden.

28 april 2024 om 19:39

Ondanks dat het vaak City is geworden was het absoluut spannend. In de BL is Bayern vaak al kampioen in maart. Het puntenverschil tussen #1 en #2 is normaliter klein.

28 april 2024 om 19:43

Vorig jaar was Bayern in minuut 89 kampioen. De jaren dat ze in maart kampioen waren was in 2013 en 2014 met Heynkess en Guardiola. Duidelijk dat je het niet goed volgt, maar het is een simplistische kreet die we vaker horen. En nu Leverkusen in april kampioen is horen we er niemand over?

28 april 2024 om 21:03

Dat klopt helemaal, maar je weet wat ik bedoel. Over de laatste 10 jaar was het 2x spannend in de Bundesliga en dat waren de laatste 2 jaar, waarvan 9x dezelfde kampioen. In de PL hebben we City, Liverpool, Chelsea en Leicester gezien als kampioenen en was het verschil tussen #1 en #2 beduidend kleiner gemiddeld gezien. Je mag het voor mij zelfs uitrekenen als je wilt.

28 april 2024 om 21:36

2019 was het ook spannend toen Bayern op de laatste speeldag kampioen werd en Dortmund een 10 punten voorsprong weggaf. Het is sowieso de laatste jaren veel spannender dan in de jaren met Guardiola en het laatste jaar van Heynkess. Verder als City nu weer kampioen wordt is dat 6 titels in 7 jaar. Leicester en Chelsea is al tijden geleden. Beetje dubbele maat wordt er nu gerekend want als Bayern op de laatste speeldag kampioen wordt is het easy kampioen geworden en de ‘Bayernliga’ en als City het doet op de laatste speeldag is het de oh zo spannende Premier League.

29 april 2024 om 18:32

Ik reken de afgelopen 2 jaar van de Bundesliga absoluut als spannend. Alsin laatste speeldag een kampioenschap en dit seizoen Leverkusen. Dat verhaal van 2019 ben ik blijkbaar alweer vergeten. Het is terecht dat je dat aankaart.

28 april 2024 om 22:10

Met dat budget vind ik echt weinig indrukwekkend... En Guardiola kiest de grote grote favorieten om te trainen, ook niet zo spannend, he. Train dan roma, Atletico, Lyon, Arsenal. Dáármee kampioen worden is knap. Niet met het Barca van Messi, Bayern en Manchester Miljard City

28 april 2024 om 23:07

Waarom zou een Pep Lyon en Roma trainen? Alsof Messi bij Betis ging tekenen om het daar te laten zien. Beste coaches horen nou eenmaal bij de beste clubs

Haaland is zijn vorm een tijdje kwijt. Ook wat blessures gehad waar hij van terug moest komen. En nog steeds topscorer van de PL.. blijft toch een geweldenaar

29 april 2024 om 15:22

Hij werd nu in zijn kracht aangespeeld, met genoeg ruimte om hem heen en vooral voor hem.

Alvarez wederom een tandloze tijger in de punt. Haaland laat meteen zijn waarom hij de spits van City is. Met hem is City veel gevaarlijker

28 april 2024 om 19:44

In Europa is dat toch andersom? Wat was t? 1 goal per 50 minuten voor Alvarez?

29 april 2024 om 18:33

Alvarez was de eerste paar maanden best goed, maar de afgelopen maanden heb je echt niks aan hem. Haaland scoort ook als hij slecht speelt. Dat is het verschil in hoe belangrijk het is om een speler zoals Haaland te hebben

Niet sprankelend winnen zal de City spelers juist het vertrouwen geven dat ze het wel kunnen. Dit zien we vaker in kampioensracen. Pep zal hier en daar waarschijnlijk nog wat tactische aanpassingen verrichten en ik verwacht ook zeker niet dat dit kampioenschap makkelijk over de streep zal worden getrokken, maar City wordt wel kampioen.

Die Chris Wood is echt slecht man. Had minimaal twee keer moeten scoren. Ik vond City fragiel ogen vandaag. Slijtage zit er bij hun ook in. Scheelde niet heel veel en Nottingham had er iets uit kunnen slepen.
City en Arsenal houden elkaar wel even bezig zo. Fulham en Spurs uit is voor City de wedstrijden waar een gelijkspel het grootst is. Ik geloof niet dat Ange Spurs bewust slecht laat spelen als Spurs nergens meer om speelt. Dat zou enorm dom zijn voor eigen ontwikkeling en Ange is niet zo’n soort trainer.
Marco Silva de trainer bij Fulham idem dito. Die houd ook van het spelletje en zal Fulham ook gemotiveerd houden.

Hopelijk wordt Arsenal kampioen ipv Man City. Voetbal moet opnieuw in leven komen na al die olie sjeiks die unlimited money glitches hebben. Klopt, Arsenal heeft een mega grote bedrag uitgegeven aan Rice. Maar Arsenal heeft wel een geschiedenis en heeft nog tenminste een naam.
Dit zeg ik als Liverpool supporter.

Jammer! Forrest was echt prima vandaag, speelde goed, goede druk en City had het moeilijk. Wood moet die 1-1 maken, ook die situaties bij de corners mag je er toch een maken. Jammer. Gun het arsenal zo veel meer, en ook Forrest hoort in de PL

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren