Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind hoopt dat Ziyech niet in actie komt voor Marokko

Laatste update:

Danny Blind hoopt dat Hakim Ziyech volgende maand niet in actie komt in de oefenduels van Marokko met Ivoorkust (9 oktober) en/of Guinee (12 oktober). De middenvelder van FC Twente heeft een uitnodiging gekregen van Badou Zaki en als hij zijn debuut maakt voor de Marokkaanse ploeg, betekent dit dat hij niet langer inzetbaar is voor het Nederlands elftal.

/

Ziyech dacht dat hij eventueel nog van voetbalnationaliteit zou kunnen wisselen, maar omdat hij al voor Jong Oranje heeft gespeeld, kan hij na zijn debuut voor Marokko niet meer terug. De 22-jarige middenvelder werd daar zaterdagavond na de wedstrijd tegen SC Cambuur mee geconfronteerd; hij was voor dat moment nog helemaal niet op de hoogte. “Ik hoor het nu van jullie”, zei Ziyech, die echter aangaf dat hij niet van plan was om terug te krabbelen.

“Zoals het er nu naar uitziet, ga ik gewoon naar Marokko. Ik wil gewoon spelen”, zei Ziyech, die dus lijkt te kiezen voor een interlandloopbaan bij de Marokkaanse ploeg. Het Algemeen Dagblad schrijft dat Blind in het afgelopen weekend contact heeft gehad met Ziyech, in een poging de spelmaker op andere gedachten te brengen. De bondscoach liet Ziyech weten dat hij nog steeds in beeld is bij Oranje, maar dat hij geen toezeggingen kan doen over een oproep.

Blind kreeg als reactie dat Ziyech volgende maand gewoon af zal reizen naar Afrika, maar het is nog maar afwachten of hij ook daadwerkelijk zal gaan spelen. In mei werd Ziyech nog in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal opgenomen, maar hij moest zich toen afmelden vanwege een blessure.

Ik hoop dat Hakim Ziyech beschikbaar blijft voor Oranje

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had hem dan gewoon opgeroepen 😑😑

21 september 2015 om 07:45

Ze zijn een beetje zinloos bezig daar bij Oranje, Ziyech is van uitzonderlijke klasse voor Twente. Stel je voor dat hij naar het buitenland gaat en daar nog beter word lopen we toch een groot talent mis die het echt in zich heeft om Sneijder op te volgen. Blind had Ziyech gewoon moeten selecteren inplaats van Anita ofso had je dit probleem nu niet gehad. Andere kant zeg ik als Ziyech toch zo graag voor Marokko wilt uitkomen laat hem dan lekker maar ik denk dat hij nu gewoon echt voor Marokko wilt uitkomen omdat hij anders bang is dat hij nooit de kans zal krijgen bij Nederlands elftal behalve als hij ooit wekelijks zou uitblinken bij sub/topclub in Europa.

21 september 2015 om 08:12

Hij was afgelopen interland periode geblesseerd afgehaakt. Ook mede daardoor zat Anita bij de selectie, verdient of onverdient maakt dan niet zo veel uit. Hij had vorig jaar in mijn ogen al bij de selectie moeten zitten, ongelooflijk veel assists en meer dan 15 doelpunten als ik me niet vergis. Maar goed, het selectie beleid is al sinds het vertrekken van van Gaal niet meer logisch.

21 september 2015 om 08:15

Geef hem eens ongelijk, als Nederland hem niet wilt hebben dan gaan we toch naar Marokko. Denk dat het voor beide kanten beter is als hij voor Nederland gaat spelen maar dan moet hij wel opgeroepen worden

21 september 2015 om 08:24

Zo lang we blijven verliezen vinden we de selectie beleid niet logisch. Van Gaal selecteerde ook vaak genoeg onlogisch maar wat hij heel goed deed was het selecteren van mensen die gewoon spelen en niet een Van der Wiel gaan zitten selecteren als je niet speelt, ook gaf van Gaal veel vertrouwen aan eredivisie spelers als De Vrij, BMI etc. dat mis ik toch wel een beetje bij Blind en Guus. Van mij part krijgen jongens als Luuk de Jong, El Ghazi, Bazoer, Karsdorp, Tete, Riedewaald gewoon de kans om zich te laten zien in oranje. Ik zeg altijd goed genoeg is oud genoeg en het vorm van het moment telt.

21 september 2015 om 09:06

De keuze van de Knvb om Blind aan te stellen, gaat nog lang doorwerken in de toekomst. Blind kent met name de 'jongens'van Ajax en selecteert naar mijn mening echt zinloze jongens. Tete en Riedewald zijn natuurlijk een lachertje, daar hebben we nog wel zeker 3 andere betere opties voor, maargoed die kent Blind niet zo goed...als 1 van de beste spelers van de eredivisie niet word geselecteerd zit je toch echt te slapen, als hij dan ook nog eens voor de toekomst een andere keuze gaat maken en dus nooit meer voor Nederland mag uitkomen heb je dus voor de Nederlandse toekomst schade aangericht. (en wie weet is hij nu al wel waardevoller voor dit Nederlandse elftal dan een Snijder, maarja die kent Blind natuurlijk weer goed...)

Ik ben al een tijdje uitgekeken op het Nederlands elftal, kijk de wedstrijden geeneens meer, als nou meer mensen daar last van krijgen, gaat bij de Knvb vanzelf wel een lampje branden, aangezien die alleen op de euro's letten.

21 september 2015 om 09:37

Hij was afgelopen interland periode helemaal niet opgeroepen. Hij zat in mei in de voorselectie en is toen geblesseerd afgehaakt. Als hij was opgeroepen voor Ijsland en Turkije had je nu een goede speler voor op de 10 bij Oranje. Ze hebben zichzelf in de vingers gesneden door vooral voor ajacieden en psv spelers te kiezen. Zelfs de spelers die uit het buitenland komen hebben over het algemeen een verleden bij 1 van de 2 clubs. Hij had er 100% zeker al bij geweest als hij voor 1 van deze clubs speelde.

21 september 2015 om 09:50

Ben ik de enige die eigenlijk vind dat de Uefa en Fifa aan dit soort praktijken iets moeten doen? volgens mij zijn er genoeg spelers met dubbele nationaliteit die een wedstrijd spelen voor een kwalificatie en vervolgens nooit meer worden opgeroepen terwijl de speler ook uit kan komen voor een ander land?

persoonlijk vind ik dat als een speler 25 procent van de wedstrijden speelt in een jaar tijd of uitkomt op een groot toernooi hij vast zit aan een bond/land. en tot die tijd mag hij switchen hoevaak hij wilt, jong oranje, jong marokko, oranje, turkije noem maar op.

als je in een jaar tijd 10 wedstrijden speelt en je komt in die wedstrijden in 3 wedstrijden tot minuten dan zit je vast.

toch raar dat als je op jonge leeftijd een potje hebt gespeeld bij jong oranje dat je nu ineens vast zit aan een bond omdat je dan een oefenwedstrijd speelt voor Marokko? Blind roept hem nu in een keer op, laat hem vervolgens links liggen en gaat verder met Sneijder en dan zit het er weer op voor Ziyech

zijn volgens mij zat voorbeelden van dit soort grapjes.

21 september 2015 om 10:08

En Sneijder passeren zeker. Is Ziyech een betere nr 10 dan hem? Laat me aub niet lachen. As Ziyech nou als CM kon spelen oke, maar dat is niet het geval.

21 september 2015 om 10:14

Caribbean, dan selecteert hij toch de goede mensen? Kijk naar de hoeveelhejd Ajaxcieden, PSV'ers en Feyenoorders er bij van Gaal zaten in vergelijking met Blind (oud spelers meegerekent). Voorbeeld: van der Wiel en Tete. Ik snap dat Tete een kans verdient heeft en dat van der Wiel bij een topclub speelt maar het waren cruciale wedstrijden, Tete is niet gebruikt en van der Wiel speelde zijn slechtste wedstrijden in Oranje. Dan had je toch liever Janmaat of Verheagh erbij gehad. Die gasten zijn basisspelers bij hun club, al kreeg Janmaat wel een domme rode kaart voordat de definitieve selectie bekend gemaakt werd. Dat zou de enige reden kunnen zijn dat je hem geen basisplek zou geven, maar hij had er wel bij moeten zitten. Verheagh had dan in mijn ogen nummer 3 moeten zijn, maar toch gaat Tete mee. Hij heeft talent maar had hem meegenomen tegen Kazakhstan of iets dergelijks.


Okydoky
Ofzich kon ik me vinden in het selecteren van Riedewald, zoveel goede linksbacks zijn er niet in Nederland. De spelers die ervoor geselecteerd worden spelen bij hun club niet op die positie. Tete had ik thuis gelaten, reden leg ik net uit. Maar Anita is geen vaste basisspeler bij Newcastle en dan neem je hem wel mee, maar Speler van het Jaar Janmaat niet.
We zullen zien waar het eindigt komende zomer. 24 van de 53 landen mogen naar het EK, toch knap als je daar niet voor kunt plaatsen na een halve finale plek op het WK. Terwijl de selectie vrijwel identiek is.

21 september 2015 om 10:17

Het is al zo dat wanneer je een officiële wedstrijd speelt voor een land dat dat bindend is. Dat geldt alleen niet voor de landenteams onder de 21 jaar. Ik vind dat het zo moet blijven aangezien er genoeg jongens buiten de boot vallen en zij dan eventueel voor een land van herkomst kunnen uitkomen. Ziyech heeft gewoon niet de waardering als speler gekregen die hij verdient. Maar mijn onderbuik gevoel zegt mij dat het nog niet definitief is dat hij voor Marokko gaat spelen. Als hij dat wel zeker ging doen had hij dat wel duidelijk gezegd in de media. Hij twijfelde heel erg en dat was duidelijk zichtbaar. Ik hoop in ieder geval dat hij wel voor Marokko kiest aangezien we een speler als hem wel kunnen gebruiken. Nederland trouwens ook.

21 september 2015 om 10:35

Heb je ergens gelezen dat ik Ziyech beter vind als Sneijder? Hij kan in ieder geval wel een goede concurrent achter hem gebruiken. Voor het afgelopen wk werd sneijder ook bijna gepasseerd en toen kregen we een andere Sneijder te zien. Je merkt nu gewoon dat er voor bepaalde spelers geen druk meer op staat omdat ze geen concurrentie meer zien. Vergeet daarnaast niet dat Ziyech een stuk jonger is als Sneijder en zijn cijfers beter zijn als die van Sneijder op zijn leeftijd. Dan wil ik van jou weten waarin je sneijder beter vind als Ziyech op dit moment?

21 september 2015 om 11:12

Hij kan m.i. de Premier League op termijn wel aan wat hij zich moet realiseren dat men daar ook blijer wordt van de europese kalender voor kwalificatie wedstrijden en oefenduels dan een land als Marokko met bijvoorbeeld de Afrikacup. Wil hij evt naar premier league laten clubs dit meewegen net als in Duitsland

21 september 2015 om 11:24

Teté is verdedigend beter dan wat wij daar hebben rondlopen....

21 september 2015 om 11:54

Afgelopen interland periode was hij gewoon niet opgeroepen en de interlandperiode daarvoor was hij geblesseerd afgehaakt, Bondscoach heeft lopen slapen en hij denkt nu van oke het zal wel ik kijk wat Marokko mij te bieden heeft zolang hij niet speelt is er niks aan de hand, al hoewel ik hoop dat hij gaat spelen voor Marokko dan zal danny zich wel achter de oren krabben. Maar goed we moeten ook niet doen of hij de verlosser is want hij heeft genoeg concurrentie in de toekomst op zijn plek. We zullen het meemaken

21 september 2015 om 12:40

Dan zal je net zien zoals bij douglas, yildrim, boussata en weet ik bij hoeveel spelers hij maar 1x opgeroepen wordt. Daar gaat dan je interland carrïere!!

21 september 2015 om 13:01

@Jeronsaik

Die jongens zijn volwassen genoeg om hun eigen keuze te maken. Ze weten stuk voor stuk dat dit een keuze is die ze de rest van hun leven bij ze zullen dragen.

Huidige systeem is prima.

21 september 2015 om 13:41

Ziyech word een veel grotere speler dan Sneijder. Hoelang heeft Sneijder nou in de basis gestaan van een topteam?

21 september 2015 om 08:23

Die gaat echt wel spelen hoor ze zijn daar ook niet achterlijk.
Weten ook heus wwl dat als hij speelt hij niet meer voor Oranje mag spelen.
Die Blind gaat nu een beetje lopen janken maar dan had hij hem maar moeten oproepen en moeten opstellen.
Maar ook vooral erbij houden.
Zeer goeie voetballer.

21 september 2015 om 12:02

Haha blind heeft wel ballen. Je belt iemand op om te zeggen dat je hem in de gaten houdt maar niet selecteert en ook nog eens zegt dat je hoopt dat hij niet voor Marokko gaat spelen. Wat een belediging voor hakim.

21 september 2015 om 16:16

Wat heeft dat er nou mee te maken? Deze jongen heeft een dubbel paspoort en voelt zich kennelijk meer Marokkaan dan Nederlander. Vandaar hij liever uitkomt voor Marokko dan voor Nederland.

Het gaat hier niet om wie de bondscoach is maar welk land ene speler wil vertegenwoordigen, bij welk volkslied hij wil staan met zijn hand op zijn hart. Welk volkslied hij luidkeels mee wil zingen.

Ja en nu opeens wel, kies lekker voor Marokko Hakim!

21 september 2015 om 08:04

Inderdaad. Pas als het te laat is gaan de belletjes rinkelen en is hij opeens goed genoeg. Ik kan talloze redenen bedenken waarom hij voor Oranje moet kiezen, maar voor de sportieve uitdaging etc. hoef je het niet meer te doen. Als hij zich goed voelt bij Marokko en geen probleem heeft met het reizen, zou ik gewoon lekker voor hun kiezen. Daar wordt je ten minste gewaardeerd als speler en sta je er na een slechte wedstrijd ook niet direct naast. Het NL elftal is evenveel politiek als voetbal.

21 september 2015 om 09:46

" Ik kan talloze redenen bedenken waarom hij voor Oranje moet kiezen, maar voor de sportieve uitdaging etc. hoef je het niet meer te doen. "

Heerlijk dat opportunisme in de voetballerij,

21 september 2015 om 10:39

Heeft meer met realisme te maken dan met opportunisme.
De eerste 2 toernooien gaat Nederland al niet halen, dus speel je alleen kwalificatie wedstrijden en vriendschappelijke, dus zo groot is die sportieve uitdaging de eerste 3 jaar niet.

21 september 2015 om 10:54

@wandering, Hoe weet jij dat Nederland de eerste twee toernooien niet gaat halen? Wellicht zijn de andere opportunistisch, maar jij nogal pessimistisch. Verder is het maar de vraag wat je aan sportieve succes gaat boeken bij Marokko. Laatste WK-deelname daar stamt ook alweer uit 1998, waar ze achter Noorwegen de groepsfase uitgingen. Bij de Afrika cup zijn ze in 2004 tweede geworden, daarna zijn ze de groepsfase ook niet meer doorgekomen.

Nu weet je natuurlijk niet wat de toekomst gaat brengen, ik net zo min als jij uiteraard, maar ik betwijfel toch ten zeerste of hij bij Marokko beter zit voor de sportieve succes dan bij Nederland.

Overigens helemaal los van onze discussie, vind ik dat hij moet kiezen voor wie hij zelf wil. Speelt hij graag voor Marokko, moet hij dat zeker doen, liever voor Nederland, ook prima.

21 september 2015 om 11:44

@ Peerk
Je moet realisme niet verwarren met pessimisme.
Zie jij nu opeens het Nederlands elftal 4 wedstrijden op rij winnen dan? Nu opeens zouden ze wel goed kunnen voetballen? Ik zie het niet gebeuren, natuurlijk zou het kunnen dat Turkije een wedstrijd verliest, dat is niet ondenkbaar, maar Nederland 4 wedstrijden op rij winnen? Denk het niet.

En als je met Frankrijk in een poule zit plus een paar landen die het niets uitmaakt om met z'n elven voor de goal te hangen, lijkt mij het WK halen ook een brug te ver.

Maar hé de bal is rond, het blijft 11 tegen 11 en meer van die clichés,

21 september 2015 om 08:20

Hoezo "nu opeens wel", hij is al eerder opgeroepen en had het toen waarschijnlijk gehaald als die niet geblesseerd af had gehaakt.

21 september 2015 om 10:44

Iedereen die het selectie beleid een beetje heeft gevolgd kan wel raden dat hij, ook als hij niet geblesseerd was geraakt, hij hoogst waarschijnlijk niet bij de vaste selectie was gekomen.

21 september 2015 om 10:44

Waarom heeft Blind hem niet opgeroepen voor de wedstrijden tegen ijsland en Turkije is de grote vraag. Dat hij eerder is opgeroepen door Hiddink zegt helemaal niks aangezien er nu een andere bondscoach staat. Als Ziyech ziet dat hij dan niet opgeroepen wordt ga je je afvragen of dat dan ooit wel gaat gebeuren onder de nieuwe bondscoach. Hij is direct betrokken geweest bij 23 van de laatste 24 doelpunten bij fc Twente. Geen enkele speler in het Nederlandse elftal is zo bepalend voor zijn club als Ziyech. Wat had hij nog meer uit de kast moeten trekken om wel opgeroepen te worden voor de laatste 2 wedstrijden?

21 september 2015 om 12:56

Nee oke, daar heb je een punt, het was een andere bondscoach.

Blind had hem moeten uitnodigen voor de voorselectie, had hij ook zijn toekomst plan voor hem kunnen voorleggen. Dat hij nu toch voor Marokko kiest kan ik wel begrijpen.

21 september 2015 om 07:47

Ja inderdaad. Soms moet je een uitzondering maken. Had hem gewoon in een officiele wedstrijd wat minuutjes laten maken. Pas daarna gaan kijken wanneer je hem echt wilt opstellen.

21 september 2015 om 16:18

Ik zal het nogmaals herhalen, het heeft niets met Blind te maken. Deze jongen heeft een dubbel paspoort en voelt zich kennelijk meer Marokkaan dan Nederlander. Vandaar hij liever uitkomt voor Marokko dan voor Nederland.

Het gaat hier niet om wie de bondscoach is maar welk land een speler wil vertegenwoordigen, bij welk volkslied voelt hij zich thuis, voor welk land wil hij strijden, daar gaat het om.

21 september 2015 om 21:06

Neemt niet weg dat Blind hem gewoon had moeten uitnodigen. Dan had hij zelf altijd nog kunnen aangeven dat hij niet voor Nederland wil uitkomen.

21 september 2015 om 21:53

Heb jij Ziyech persoonlijk gesproken? Je bent er zo te zien heel zeker van dat hij al een voorkeur voor Marokko had. Ik zal echt heel blij zijn als hij voor Marokko gaat spelen want een speler als hij kunnen we wel gebruiken. Alleen heeft zijn interview met fox sports mij echt doen twijfelen. Als zijn keuze al gemaakt was dan had hij dat wel duidelijk mogen aangeven. Nu laat ie het in het midden en zie je duidelijk dat hij twijfelt.

Dat had je je eerder moeten bedenken met je belachelijke selectie beleid

21 september 2015 om 07:43

Kan jij me uitleggen wat zijn selectiebeleid is? Want ik snap niet helemaal waarom mensen daar moeite mee hebben.

21 september 2015 om 07:47

Zijn selectie beleid is dat Ajax spelers eerder een uitnodiging zullen krijgen wanneer zij eventjes goed spelen. Kun jij mij uitleggen hoe het mogelijk is dat Ziyech zo lang goed speelt en geen uitnodiging ontvangt en Tete en Riedewald al na 5 wedstrijden erbij zitten?

21 september 2015 om 07:47

Nou, spreekt voorzich toch? Hij roept alleen Ajax spelers op, terwijl er betere jongens rondlopen

21 september 2015 om 07:48

Dat hij de talenten van Ajax, die ook net pas om de hoek komen kijken, wel oproept!
En nu gaat ie kopen janken als een speler voor een ander land kiest...
Ziyech zal ook wel begrijpen dat hij niet direct basis staat, maar hem oproepen kan toch geen kwaad?

21 september 2015 om 07:57

@Glory: Blind heeft eigenlijk geen beleid, dat is het hele probleem. Hij doet maar wat. Het is qua selectie een aaneenschakeling van foute keuzes. Om een paar voorbeelden te geven: geen Bas Dost, behoorlijk op dreef bij nummer 2 van Duitsland. Geen Nigel de Jong, in plaats daarvan de 'excellerende' Vurnon Anita. Juist tegen Turkije misten we Nigel de Jong erg. Dan over de rechtsbacks nog maar te zwijgen. De een niet wedstrijdfit, want al 90 dagen geen wedstrijd gespeeld en de ander zes wedstrijdjes eredivisie als ervaring. Dan Riedewald oproepen als LCV, maar hem als linksback opstellen. Dan heb je het al over 4 posities waar je aantoonbaar zwakker bent dan normaal.

21 september 2015 om 07:59

Wat een onzin. Blind selecteert nagenoeg dezelfde spelers die zijn voorgangers ook selecteerden. Als je het talent van Riedewald en Tete niet ziet heb je er geen verstand van. Op het moment van selecteren zaten ze in een geweldige flow en had Ajax zelfs nog geen tegengoals. Op dit moment maar 4 in alle competities. Blind zou de hele verdedeging van ajax moeten oproepen..

21 september 2015 om 08:02

En Ziyech zat niet in een flow? Heeft het hele seizoen zijn team op sleeptouw genomen en wordt over het hoofd gezien, dan heb je pas geen verstand van voetbal! En als twee talenten in een flow zitten hoef je niet direct een uitnodiging ontvangen! Lopen genoeg talenten rond die in een flow zitten. En die twee waren op Europees niveau niet zo in een flow...

21 september 2015 om 08:13

Maar ziyech heeft veel meer concurentie, Sneijder, Wijnaldum, Klaassen etc. En wie hebben Tete en riedewald? Op LB waar Riedewald speelt Blind die multi functioneel is en Willems die is geblesseerd. Tete heeft Janmaat die niet al te best presteerd en van der Wiel die meestal op de bank zit.

21 september 2015 om 08:28

Oh ja, Tete heeft ook de captain van FC Augsburg, vorig jaar nummer 5 van Duitsland voor zich.

21 september 2015 om 08:34

Ikhouvanajax. Doe toch eens normaal dat je snijeder en gini noemt is fijn maar laat je klaassen alsjeblieft achterwegen en doe je ajax bril af. Klaassen is op dit moment nog niet half zo goed als ziyech. Toch wordt hij wel opgeroepen? Weet niet waar jullie Danny mee bezig is

21 september 2015 om 09:11

Wat een onzin dat hij geblesseerd was, ja in mei, maar volgens mij heeft hij vorig seizoen al genoeg laten zien om in aanmerking te komen en ook de afgelopen periode had hij gewoon mee kunnen doen....niet verschuilen dat hij geblesseerd was, dat is echt onzin, kansen genoeg gehad lijkt me.

21 september 2015 om 10:05

Hij heeft gewoon meer concurrentie als nr 10 mijn hemel zeg.
Moeten er 4 nr's 10 geselecteerd worden of zo? Wth heb je daar nou weer aan?
De verdediging is misschien wel de zwakste linie. Geen 1 verdediger is echt onomstreden er daarom worden er velen verdedigers uitgeprobeerd. Dat was zo onder Guus en overigens ook gewoon onder Loui.

21 september 2015 om 10:22

@ defban

De spelers die jij nu opnoemt, spelen die op de zelfde positie van Ziyech? Je maakt jezelf echt belachelijk. Die jongens worden opgeroepen omdat op hun positie minder concurrentie rondloopt.

22 september 2015 om 12:37

@ ikhouvanajax

Wat is er zo goed aan klaassen dan ??? is hij creatief ??? zet hij mensen voor de goal met meerderen steekpasses per wedstrijd ?? creert hij een man meer situatie zoals een echte tien ???

Enigste wat hij kan is scoren, hard werken (wat elk voetballer hoort te doen en is dus ook geen kwaliteit) en kaatsen. En toch vind iedereen hem een goede 10. Van al zijn zogenaamde concurenten is ziyech de enigsten met specifieken kwaliteiten van een tien. En had hij vorig seizoen al, vast bij oranjeselekties moeten zitten.

Echt heel jammer dit, eigenlijk moet nederland gewoon net als spanje en belgie dat met bakkali en el haddadi deden. Zodra er een speler doorbreekt met een dubbele nationaliteit en zijn potentie al aantoont in de eredivisie. Moet je hem gewoon selecteren en hem in de 90e min van de wedstrijd laten debuteren zodat hij niet meer voor een ander land kan kiezen.

21 september 2015 om 16:20

Belachelijk selectie beleid? Het gaat hier om welk land een speler wil vertegenwoordigen, niet om wie de trainer is. Deze jongen voelt zich duidelijk meer Marokkaan dan Nederlander dus wil hij niet in een oranje shirt het Wilhelmus zingen, maar liever in een rood shirt het Hymne Chérifien zingen met tranen in zijn ogen. Strijden voor zijn vaderland voor eer en glorie.

21 september 2015 om 21:21

@SpeedyAfc: zoek eens in het woordenboek (Van Dale Hedendaags Nederlands) op wat de definitie is van 'vaderland'. Daar staat het volgende: 'Het land of de staat waarin iemand geboren en getogen is'. Met andere woorden, jij geeft hiermee te kennen dat Ziyech graag voor Oranje wil spelen. Alleen het volkslied dat hij mee wil brullen 'het Wilhelmus' en niet een hymne.

22 september 2015 om 10:15

Nee hoor, ik denk het niet, ik verwacht dat hij voor Marokko kiest omdat bepaalde groepen in Nederland zich nou eenmaal geen Nederlander voelen.

Zo zie je wat een bondscoach Blind is. Waarom werd hij überhaupt niet opgenomen in de selectie? Veruit de beste aanvallende middenvelder van de eredivisie, maar nee, Ajacied Klassen moet zo nodig spelen en de Ajacieden Tete en Riedewald (laatste speelde trouwens heel goed) die niks hebbwn bewezen kregen wel kansen en Hakim niet?! We weten allemaal dat wanneer Hakim bij Ajax speelde dat hij ook meedeed tegen IJsland en Turkije! Zo zie je hoe slecht het is als je als bondscoach door een bepaalde bril kijkt!

21 september 2015 om 07:53

Moet ik zeggen dat ik Klaassen ook een klasbak vind hoor.
Maar ja hij snijd zich nu in de vingers . Mensen selecteren die goed en bijzonder goed in vorm zijn en Ziyech was daar zeker 1 van.

Wel een totaal andere voetballer dan Klaassen natuurlijk.

21 september 2015 om 09:04

De cijfers van ziyech zijn erg goed, spel valt tegen. Hij begint nu op te bloeien nu schreuder weg is, had gewoon bij oranje moeten zitten tegen ijsland en turkije. Jammer dat hij toen geblesseerd was

21 september 2015 om 09:32

Toen Nederland tegen Ijsland en Turkije speelde was Zyech niet geblesseerd joh. Dat moet jij als Twente supporter toch weten? Hij heeft dit seizoen alles gespeeld. In mei is hij op de training van de voorselectie even aan zijn enkel geblesseerd geweest, maar heeft daardoor geen wedstrijd gemist.
Overigens is hij toen door Hiddink opgeroepen, voor diegenen die Hiddink aanwijzen als schuldige. Die had overigens een andere makke, door steeds zijn oogappeltje Affelay te selecteren.

Ziyech heeft volkomen gelijk! Het is graag of niet en niet hij zijn keuze maakt pas interesse tonen terwijl hij het beter doet dan alle andere ' talenten' die wel zijn opgeroepen!

Hakim, ga lekker naar je oefenwedstrijden met Marokko en laat de wereld zien hoe goed je wel niet bent.

Good luck!

Haha zal zelf enkele keren in Marokko zijn geweest en is hier opgegroeid en nog voor Marokko kiezen, nee bij oranje hoef ik je dan al niet meer te zien.

Vind het vrij apart dat iedereen loopt af te geven op Blind als bondscoach omdat Ziyech niet geselecteerd is. De meeste leggen de oorzaak neer bij Blind, terwijl de oorzaak bij Ziyech gelegd moet worden. Waarom wil hij nu opeens wel spelen voor Marokko ?

Dus eerst speel je voor jong Oranje, dan wordt je opgeroepen voor het Nederlands elftal, die uitnodiging accepteer je , vervolgens raak je gebleseerd, kom je terug ben je in vorm, wordt je niet opgeroepen, Marokko komt langs en nu opeens wil je voor Marokko spelen?

Dit lijkt mij toch een zeer aparte reeks van keuzes vanuit de heer Ziyech. Als hij echt voor Marokko wou spelen, waarom heeft hij dan niet direct het Nederlands elftal afgezegd en een flirt naar Marokko gedaan?

Nederland zou zich niet eens meer moeten willen mengen met deze speler, simpelweg omdat hij dus nog niet in staat lijkt om een definitieve keuze te maken. Je wil toch spelers die voor jouw land willen (!!!) uitkomen en niet spelers die zich gekrenkt voelen op het moment dat je ze niet direct oproept, zelfs wanneer je de sterren van de hemel speelt. Marokko zou in principe ook zou moeten denken. Waarom zou je nog een speler willen die eerst gewoon van plan was voor Nederland te willen gaan spelen?

Ik hou hier een hele aparte smaak aan over.

Ik ben niet tegen Nederland of Marokko, ga niet zeuren over nationaliteiten, maar ik kijk puur naar de intenties van Ziyech, die in mijn ogen gewoon gericht zijn op waardering en die hij blijkbaar volgens zijn beleving op 1 of andere manier niet helemaal heeft gekregen van Nederland..

Bijzonder, zeer bijzonder. Boeit me trouwens vrij weinig wat hij hier allemaal heeft gekregen aan opleiding, woning, en dat soort dingen. Dat staat namelijk compleet los van hoe een persoon zich voelt tegenover het land waar hij voor wil uitkomen. Ik woon ook in Nederland sinds mijn 14e , maar heb nooit getwijfeld om voor mijn geboorteland uit te komen (zuid Afrika) of Nederland, het land waar ik grotendeels ben opgeleid. Zowel de speler moet het een eer vinden om het tricot te dragen als het land het een eer vind om jouw het tricot aan te bieden.

Als ik deze criteria meeneem en toepas op de keuzes van Ziyech, kan ik deze ' eer ' rond alle 3 de partijen (ziyech, Nederland en Marokko) niet terug vinden. Apart

21 september 2015 om 09:19

De bondscoach van Marokko had hem blijkbaar goed overtuigd. Heeft niks te maken met waardering. Voor elke Marokkaan is voor Marokko spelen toch echt een eer, maar de laatste 15 jaar is er geen echt goed beleid meer daar, vandaar dat ze dan voor andere landen kiezen. Maar zoals het er nu uit ziet denk ik dat Marokko sterker gaat worden dan oranje. En als het zo blijft door gaan dan speelt Marokko wel een wk en oranje niet.

21 september 2015 om 09:41

Als jouw redenering klopt Zola dan had Zeist al lang Douglas op moeten roepen. Die heeft zijn nationaliteit zelfs helemaal afgestaan om voor Nederland uit te komen. Nederlandse vrouw en Nederlands kind. Maar ondanks dat werd ie niet opgeroepen. Dus als je wel graag wilt kom je ook niet in aanmerking als je niet voor Ajax speelt. Als hij na Twente naar Ajax of PSV was gegaan had ie zeker de WK in Brazilië meegemaakt.

21 september 2015 om 23:45

Het feit dat Blind achteraf belt met Ziyech zegt genoeg. Hij weet gewoon dat hij een domme fout heeft gemaakt door hem niet eerder op te roepen om tegen ijsland en/of Turkije minuten te maken. Daarmee had je deze pareltje verbonden aan het Nederlandse elftal.

Dat jij als Zuid-Afrikaan zou kiezen voor oranje maakt niet dat iedere speler met een keuze dit ook zou moeten doen. Dat is een persoonlijke keuze en heeft te maken met de binding die je nog hebt met het land van herkomst. Daarnaast heeft Ziyech gewoon het recht om zich gepasseerd te voelen bij het Nederlandse elftal. Heeft veel meer bewezen als een Klaassen en een grotere bijdrage geleverd op sportief gebied voor zijn team tot op heden.

Spanje heeft bijvoorbeeld het tegenovergestelde gedaan met Munir el Haddadi van Barcelona. Die hebben hem onder de neus van het Marokkaanse elftal weggekaapt en hem 2 minuten laten spelen in een officiële wedstrijd. Die zien we voorlopig niet terug bij het Spaanse elftal en waarschijnlijk is zijn interland carrière voorbij. Nederland heeft dit in het verleden trouwens ook gedaan met Dries Boussata en Yildirim.

Wat is er nog Nederlands aan als hij voor Marokko kiest ? Als hij voor Marokko kiest wat is dan zijn motivatie om nog voor het ned elftal uit te komen?. Ik zeg dikke strik er om en verder kijken.

Blind is dus ook wakker, iedere voetbalvolger kan zien dat dit een geweldige speler is. hoop dat ie voor Nederland kiest.

Veel jonge spelers die op dit moment uitstekend presteren maar helaas niet opgeroepen worden omdat Blind bewust of onbewust gewoon het voordeel geeft aan spelers die bij Ajax spelen of daar een verleden hebben. Bekend met het systeem waar Blind graag mee wilt experimenteren en ook met het beleid die hij doorzet bij het Nederlands elftal (ofwel Ajax opleiding/ervaring).

Spelers zoals Ziyech of een Karsdorp raken dan buiten beeld en worden niet direct meegenomen...

En dat is gewoon jammer, als Ziyech het vertrouwen krijgt om bij het Marokaans elftal te spelen en ook gegarandeerd speeltijd dan klinkt dat heel aantrekkelijk.

Ach joh waarom moet de Nedelandse Media hier zoveel aandacht aan besteden laat die jongen gewoon is zijn keuze. Bovendien als hij erbij zit bij Marokko laten we hem lekker 1 minuut spelen zodat hij nooit meer voor Oranje kan kiezen. Jah ik weet is vies maar landen als Duitsand Spanje en Belgie deden dit ook zo simpel is het.

21 september 2015 om 08:39

1 minuut? Ziyech niet in de basis? op lange termijn moet dat zeker kunnen!

21 september 2015 om 09:24

Met barrada (marseille), belhanda (dinamo kieyf), el kaddouri (napoli), mastour (acmilan nu malaga), en nog een paar heeft ziyech wel sterke concurrentie voor zich.

Zou in het kader van het falen van de Knvb wel passend zijn als Ziyech voor Marokko kiest. Weg opgeleide speler!

Een van de grootste Nederlandse talenten en Blind laat hem gewoon lopen.........

Jah maar waarom moet hier zoveel aandacht aan besteed worden de wereld vergaat niet Ziyech kiest voor Marokko. Ik vind het overdreven van de Nederlandse Media dat ze die jongen constant op andere gedachtes proberen te halen. Maar dat is mijn mening dan is zijn keuze en die moet je respecteren vind ik persoonlijk. Ze zetten hem wel onder druk terwijl Marokko een keer is langs geweest Marokko heeft hem niet onder druk gezet.

21 september 2015 om 09:04

Blijkbaar boeit het jou wel heel veel en is het maar goed dat de Nederlandse media erover bericht. Daarbij komt dat dit de woorden van de bondscoach zijn, degene die die jongen op andere gedachten moet krijgen

Ja, meneer Blind, berouw komt na de zonde. Totaal onbegrijpelijk dat je wel gemankeerde spelers als Ibrahim Afellay en Vernon Anita oproept. Maar geen Hakim Ziyech. Op basis van de prestaties van het gehele vorige seizoen en het begin van het nieuwe had Danny Bind zonder na te denken Hakim Ziyech voor Oranje moeten oproepen. Dat Ziyech direct een basisplaats zou krijgen tegen Ijsland en Turkije is een andere zaak. Maar de bondscoach moet ook bouwen aan een nieuw Oranje. Als over twee jaar een aantal vaste basisklanten zullen afhaken. Omdat ze de pensioengerechtigde leeftijd van een profvoetballer bereiken. Zoals b.v. Wesley Sneijder.
Ziyech is een in Nederland geboren en getogen voetbalspeler. Die zijn volledige voetbalopleiding in Nederland heeft genoten. Alleen al om die twee redenen hoort hij, als hij de kwaliteiten daarvoor heeft, in Oranje te spelen.

welkom Ziyech! Vive le Maroc!

21 september 2015 om 09:05

Gaat toch gewoon voor Nederland spelen

21 september 2015 om 09:12

Marokko is wat betreft in zulke zaken slim net als Mastour van AC Milan hebben ze vorig wedstrijd 87e minuut laten invallen zodat hij niet meer voor Italië kan kiezen is nog een jong talent. Marokko is na de afgelopen verschrikkelijke jaren weer aan het bouwen aan hun team.

21 september 2015 om 09:19

@halamadrid95, volgens mij kun je pas spreken van een echt Marokkaans team als dat bestaat uit spelers die enerzijds geboren en getogen zijn in Marokko en anderzijds, nog veel belangrijker, hun voetbalopleiding in Marokko hebben genoten.

21 september 2015 om 09:49

@palko

een echt Marokkaans team is een team dat volledig uit 100 procent Marokkanen bestaat. waar ze zijn geboren en getogen maakt niet uit. een land representeert een volk/nationaliteit, geen voetbalopleiding. daar heb je clubvoetbal al voor.

en je maakt de vergelijking met douglas maar die gaat helemaal mank in deze. douglas is een Braziliaan die zn hele leven in brazilie heeft gewoond en pas 5 jaar kennis heeft gemaakt met nederland en de taal niet eens echt machtig was.

dat is wat anders dan een geboren en van huis uit getogen Marokkaan die voor marokko kiest.

21 september 2015 om 10:02

Dat mag je vinden, Bombastic. Maar ik denk daar totaal anders over. Voor mij was, is en blijft essentieel in welk land je als sporter je gehele opleiding hebt genoten. Voor dat land hoor je, mits je over voldoende talent beschikt, uit te komen. Of je ouders uit Brazilië, Indonesië, Suriname of Burkina Faso komen vind ik derhalve niet relevant. Kortom: We zullen het daarover niet eens worden.

22 september 2015 om 00:05

Het is dan wel vreemd dat er bij andere Marokkaanse Nederlanders (Boussabon,Amrabat, Tannane enz.) geen ophef ontstaat wanneer zij voor Marokko gaan spelen. Zij zijn toch ook geboren en getogen in Nederland? Natuurlijk wil de bondscoach wie dat ook is gebruik maken van de beste spelers maar dan moet hij dat wel tijdig aangeven en desbetreffende speler gewoon selecteren. Dat heeft Blind nu nagelaten en Ziyech heeft zijn conclusies getrokken. Als hij volgens Blind te veel concurrentie heeft (aangezien hij hem niet selecteerde voor afgelopen interlands. Zat zelfs niet in de voorselectie. ) en je hebt ook de keuze om voor het land van herkomst te kiezen dan doe je dat. Ik zie ook reacties zoals: waarom geef je niet eerder aan dat je voor Marokko kiest? Antwoord is heel simpel namelijk er waren geen keuzemogelijkheden op dat moment.

Hakim gefeliciteerd zie je in Agadir binnenkort..

Verdediging is duidelijk onze zwakke plek. Jammer dat spelers als Rami en Kaboul voor Frankrijk hebben gekozen en ze spelen nooit voor Frankrijk hadden ze net zo goed voor Marokko kunnen kiezen.

Munir
Feddal
Da Costa
Benatia
Lazaar
Mastour
Ziyech
El Ahmadi
Amrabat
El Arabi
Tannane
21 september 2015 om 09:26

Een wel erg aanvallend middenveld terwijl je zelf zegt dat je verdedigend zwak bent. Voor de rest wel erg mooie namen met Mastour, Benatia en Ziyech als grootste sterren / talenten met meeste potentie

Superdom gehandeld door de Knvb als we deze jongen kwijt raken aan Marokko. Ziyech is zo ongeveer de beste speler van de Eredvisie en neemt Twente op sleeptouw. Gaat zich sowieso in het buitenland nog goed ontwikkelen en is de ideale nummer 10 voor Oranje, of wil je liever Klaassen daar zien......

21 september 2015 om 09:35

@paolo Maldini, overigens vind ik Davy Klaassen zeker een speler die in de toekomst én bij Ajax én bij Oranje een voortrekkersrol kan gaan vervullen. Kortom, ook een speler die je, mits fit, als bondscoach altijd moet uitnodigen.

22 september 2015 om 12:54

@palko

Wat is er zo goed aan klaassen dan ??? Waarom worden al zijn gebrekken hem vergeven omdat hij cool is voor de goal en hard werkt ??? Hii is toch geen spits ??

Een aanvallende middenvelder hoort het spel te maken, een man meer situatie te kunnen creeren en zijn aanvallers alleen voor de goal te zetten. Doet klaassen dat ???

In de huidige NL-elftalselectie was het niet gek dat Ziyech (nog) niet geselecteerd was. Jong Oranje was de plek waar hij qua leeftijd en niveau op zijn plaats was. Vind het dus niet een fout van Blind dat hij ineens naar Marokko gaat. Blijf het vreemd vinden dat iemand die de Nederlandse nationaliteit heeft en hier geboren en opgegroeid is en van alle faciliteiten in dit land gebruik (heeft ge)maakt nu voor Marokko kiest. Wat mij betreft hoeft Blind hier geen energie en tijd meer in te steken. Iemand moet het een eer vinden en trots zijn voor Nederland te spelen of anders niet.

21 september 2015 om 09:51

Da's toch onzin. Blind heeft nu spelers opgeroepen die nog jonger en onervarener zijn dan Zyech. Die zouden dan toch ook in Jong Oranje of Onder-19 moeten. Maar die kiest ie wel en Zyech niet. Gaat een beetje mank, jouw filosofie

21 september 2015 om 10:25

@ twente-watcher

Welke middenvelder heeft hij precies opgeroepen die nog jonger en onervarener is? En begin niet over de verdedigers, want die ''ervaren'' jongens die we daar hebben zoals Van der Wiel en Indi hebben er een potje van gemaakt met dramatische gevolgen.

21 september 2015 om 10:56

BMI ervaren noemen met zijn 23 en Ziyech die 22 is een broekie, vind dat wel grappig.

Spelers met internationale ervaring voor de achterhoede die Blind over het hoofd zag, Janmaat, Verhaegh, Douglas, Pieters en v Dijk.

Ach of Ziyech voor Marokko kiest of voor Nederland, maakt mij niet zo heel veel uit, het is nu ook weer niet zo, dat met Ziyech het EK of WK wel gehaald gaan worden.
Dus als hij op een groot toernooi wil gaan spelen is de kans met Marokko vele male groter, dus eigenlijk een vrij logische keuze.

21 september 2015 om 11:43

@ twente-watcher
Welke spelers heeft Blind opgeroepen die nog jonger en onervarener zijn dan Zyech? Je moet natuurlijk wel kijken naar de positie van Zyech. Hij heeft voor zich Sneijder, Wijnaldum, Affellay, evt. Van Persie en Klaassen die op zijn positie (kunnen) spelen. Alleen Klaassen is (slechts een maand) jonger maar heeft veel meer ervaring bij een nationale topclub en in de CL.

21 september 2015 om 15:18

Gaat in mijn reactie niet om de positie. De opmerking die werd gemaakt ging over dat Zyech gezien zijn leeftijd op zijn plaats was in Jong Oranje. Als dus leeftijd het criterium is had er niemand jonger dan 23 jaar in de Oranje selectie moeten zitten. Daar reageer ik op.

Tja Zyech, als ik in jouw schoenen zou staan dan zou ik voor Marokko kiezen. Die Blind neemt zijn achternaam wel heel serieus!
En nu hij opeens belt nadat hij je nooit heeft opgeroepen zou ik alleen maar om moeten lachen.

Wederom falen van Blind en de Knvb! Hoeveel fouten moeten hun nog maken?

Het lijkt bijna wel op de politiek. Falen doen ze elke dag, maar consequenties ho maar.

21 september 2015 om 16:24

Blind faalt heer geen zins. Jij faalt omdat je de materie van dubbel nationaliteiten niet begrijpt of wil begrijpen. Deze keuzes zien we heel vaak met Marokkaanse en/of Turkse jongens.

Het gaat hier om welk land een speler wil vertegenwoordigen, niet om wie de trainer is. Deze jongen voelt zich duidelijk meer Marokkaan dan Nederlander dus wil hij niet in een oranje shirt het Wilhelmus zingen, maar liever in een rood shirt het Hymne Chérifien zingen met tranen in zijn ogen.

Duidelijk toch?

21 september 2015 om 18:46

Begrijpend lezen, daar wil ik het bij houden speedy.......

22 september 2015 om 00:14

Welke Marokkaanse Nederlanders hebben dan voor Marokko gekozen ipv Nederland. Dan heb ik het ook echt over spelers die daadwerkelijk de keuze hadden. Boulahrouz, Affelay en Boussata zijn de enige spelers die voor zover ik weet de keuze hadden. En deze spelers hebben alle 3 voor Nederland gekozen en gespeelt. Helaas bleef het voor Boussata bij 1 interland en was het afgelopen qua interlands.

Domme keuze van hiddink en blind om het hem niet te laten debuteren. Verbaast me eigenlijk dat ze dat niet hebben gedaan. Maar ja als je klaassen btr vind dan ziyech dan wil je niet winnen

Bewuste keuze gemaakt Ziyech, hij ziet zelf ook wel dat hier niks te halen valt, k hoop dat Tannane en el Ghazi de volgende zijn.

21 september 2015 om 10:59

Wat valt er te halen bij Marokko om eerlijk te zijn?

21 september 2015 om 11:55

Hebben in potentie echt een geweldig team ouwe, een stuk meer potentie dan Nederland. Allemaal potentiële topspelers voor de CL clubs.
Bovendien een stuk fanatieker publiek en niet zo'n achterlijke coach die werkelijk 'blind' is.

Kortom, hele logische keuze waar wij nog wel achter gaan komen als Nederland.

En daar is die dan, de klap op de vuurpijl van het incompetente beleid van Scholletje. Deze jongen had natuurlijk allang bij Oranje moeten zitten, een speler met bijzonder veel kwaliteit en een echte groeibriljant. Echter, de beste spelers selecteren is al een te gecompliceerde taak gebleken voor Blind - die wél jochies als Tete en Riedewald bij de selectie haalt omdat zij enkele minuten goed gespeeld hebben bij Ajax, maar Ziyech schijnbaar over 't hoofd ziet.

Vind het overigens ook wel jammer dat Ziyech dan toch voor Marokko kiest - Je bent in Nederland opgegroeid en opgeleid - erg jammer dat je dan kiest voor een land waar je nooit gewoond hebt.

21 september 2015 om 10:10

Zeg dat maar tege blind, denk dat tie daar wel begrip voor heeft

21 september 2015 om 10:15

Volgens mij weer deze speler niet eens wat de consequenties zijn als je hem de vragen zag beantwoorden !

Iedereen roept wat dom van Blind, maar we hebben in Nederland nou eenmaal veel talent op het middenveld. Daarbij is Sneijder de speler die dan vervangen zou moeten worden door Ziyech, met daarachter ook nog Wijnaldum. Dan heb je gewoon pech dat daar klassespelers staan. De andere genoemde Oranjespelers hebben andere eigenschappen en andere taken. Tete en Riedewald hebben gewoon minder concurrentie, Riedewald omdat hij linksbenig is en Tete omdat elke andere rechtsback een twijfelgeval is. Van der Wiel speelt nu helemaal niet en moet normaal gesproken afvallen. Janmaat komt eigenlijk te kort, wat o.a. blijkt uit het feit dat hij in Brazilie vervangen werd door Kuyt. Blind heeft Janmaat ook meegemaakt in die tijd, want was toen al assistent.

22 september 2015 om 12:58

Veel talent ?? Mensen zijn wel heel snel tevreden tegewoordig. zodra de ruimtes klein worden spelen wijnaldum en klaassen verstoppertje.

Wat een poppenkast. Voor mij mag iemand kiezen waar diegene voor wil kiezen. Als hij meer heeft met Marokko. Be my guest. Deze hele heisa er omheen snap ik niet. Dat snap ik ook niet met deze jongen. Waarom eerst Jong Oranje en daarna Marokko.

21 september 2015 om 16:28

Jong Oranje is vaak in verband met het reizen en zo. Op wat latere leeftijd komt de echte keuze welk land je wil vertegenwoordigen. Dan komen familie, ouders et cetera ook om de hoek kijken. Voelt men zich Marokkaans of voelt men zich Nederlander.

Deze jongen voelt zich kennelijk Marokkaans en wil graag voor dat land's eer strijden. Liever de t Hymne Chérifien zingen dan het Wilhelmus.

Ik zie hier dat vele het Blind aanrekenen maar heeft niet de complete knvb gefaald. Tuurlijk,uiteindelijk moet Blind zo iemand oproepen en hij heeft ook al eerder bij een voorselectie gezeten. Maar kom, hij raakt geblesseerd, je weet dat ie een dubbele nationaliteit heeft en je weet dat de interlands van Marokko ook gaan komen. Dan blijf je in die blessure periode toch contact houden? Of zou ik nu opeens een hele rare manager zijn die oog houdt op de toekomst. Het feit dat Blind nu pas belt geeft voor mij aan dat hij en de rest van de Knvb totaal niet bezig met hem waren en dit slechts hebben gedaan vanwege de media aandacht.

22 september 2015 om 13:01

Precies dit, ziyech had eigenlijk al vorig jaar moeten debuteren. Dit is niet alleen Blind zijn schuld, maar van heel de knvb.

Echt heel jammer dit, eigenlijk moet nederland gewoon net als spanje en belgie dat met bakkali en el haddadi deden. Zodra er een speler doorbreekt met een dubbele nationaliteit en zijn potentie al aantoont in de eredivisie. Moet je hem gewoon selecteren en hem in de 90e min van de wedstrijd laten debuteren zodat hij niet meer voor een ander land kan kiezen.

Nou ja, ik heb al in mijn ogen de beste selectie samen gesteld, waarin Riedewald en Tete er niet bij zitten, en Cillessen gewoon op de bank zit, die overschat zich zelf op dit moment als de nete.
Ziyech moet je natuurlijk altijd oproepen, is al 2 jaar constant qua niveau, speelt goed en scoort.

Mijn 22 namen bestaan uitsluitend uit spelers die op niveau acteren, en altijd spelen mits ze fit zijn.
En ik durf de gok wel aan met Douglas, veel slechter dan met wat we nu hebben is ie niet.
Mits iedereen fit is uiteraard, is dit de beste selectie, wel een paar verrassende namen, maar geef het maar de kans.
Danny, schrijf je mee?

De volledige selectie:

Doelmannen:
Vermeer (Feyenoord) Stekelenburg (Southampton) en Krul(Newcastle)

Verdediging:
Janmaat(Newcastle) de Vrij(Lazio) Douglas(Dynamo Moscow) Indi(Porto) Pieters(Stoke) Willems(PSV) van der Wiel(PSG) van Dijk(Southampton)

Middenveld:
Bacuna(Aston Villa) Klaassen(Ajax) Sneijder(Galatasaray) Strootman(Roma) N. de Jong(AC Milan) Clasie(Southampton) Blind(Manchester United) Ziyech(Twente)

Aanval:
Huntelaar(Schalke) Dost(Wolfsburg) Depay(Manchester United) Robben(FC Bayern) Promes(Spartak Moscow) L. de Jong(PSV) Castaignos(Frankfurt)

21 september 2015 om 14:41

Leuk hoor, maar waar is je argumenteren voor de genoemde spelers? Vermeer is niet beter dan Cillessen.. Strootman is al ongelooflijk lang geblesseerd (recentelijk wéér) dus die kan je sowieso ook niet selecteren - wat ik echt ontzettend jammer vind want als hij fit was geweest had hij heel belangrijk kunnen zijn voor oranje.

Verder merk ik op dat je Bacuna wel selecteerd, maar Wijnaldum niet? Op basis waarvan? En Castaignos boven Rvp?

Sorry, maar ik kan me totaal niet vinden in je selectiebeleid

21 september 2015 om 15:34

van Persie is vergane glorie, dat kan niet meer.
Castaignos doet het goed in de Bundesliga, en wil ik best de kans geven om erbij te komen.
Verders hadden ook jongens als van Beek en Karsdorp erbij gekund, maar zelfde verhaal als met Riedewald en Tete, laat ze eerst maar zien dat ze een seizoen constant kunnen presteren.
Stekelenburg speelt gewoon bij Southampton in de basis.
Bacuna doet het goed bij Villa op de rechtshalf, is een speler die de hele rechterkant kan bestrijken.
Wijnaldum doet het goed bij Newcastle, maar Newcastle zelf doet het niet heel best, spelen ook niet heel goed voetbal, en dat heeft zijn uitwerking ook op Wijnaldum.

Ik heb uitsluitend gekozen voor jongens die bij hun club spelen, en dat is met RvP niet altijd het geval.

Zal wel de enige zijn, maar in Nederland geboren en getogen. Speel dan ook voor jong Marokko.

Zal zich wel geblesseerd afmelden bij Zaki nu hij weet dat het permanent zal zijn, probleem opgelost.

Hij moet natuurlijk kiezen wat hij zelf wil, maar het zou jammer zijn voor Nederland als hij nu zijn keuze voor Marokko gaat maken. Aan de andere kant moet je er ook weer niet al te hard aan trekken. Sneijder staat er nu nog, maar zal op den duur vervangen moeten worden, echter hebben we daar ook Wijnaldum en Klaassen voor, dus het is niet dat die positie ineens zwak bezet is, als Ziyech voor Marokko kiest. Ik vrees meer voor een El Ghazi die eventueel voor Marokko zou kiezen, daar ga je veel meer aan missen.

Als Blind echt zoveel vertrouwen in de kwaliteiten van Ziyech had gehad, dan had hij hem gewoon moeten oproepen. Dat is niet gebeurd, dus blijkbaar gelooft blind meer in andere spelers?

21 september 2015 om 16:30

Het heeft niets met Blind te maken, het gaat om de keuze tussen twee landen. Voel je je Nederlander of voel je je Marokkaan. Welk land spreekt je het meest aan, voor welk land wil je strijden. Bij welk volksleid krijg je tranen in je ogen, het gaat om die keuze.

21 september 2015 om 23:43

Ik geloof best dat het een gevoelskwestie is, maar ik denk wel dat Blind ervoor had kunnen zorgen dat het vlammetje in Ziyech toch iets harder had "gebrand" voor Nederland door hem gewoon uit te nodigen.

Op basis van zijn spel bij FC Twente lijkt me dat meer dan verdient. Hij was het afgelopen seizoen toch de onbetwiste spelmaker?

22 september 2015 om 10:18

Hij is al een keer opgeroepen maar raakte geblesseerd. Blind heeft hem al lang aangegeven dat hij een serieuze kandidaat is. Maar voor deze jongens geldt ook de druk van de ouders, familie et cetera. Hij weet dat hij zich in Oranje kan spelen.

De keuze wordt echter niet gemaakt op basis van de kans op selectie voor oranje maar op gevoel. het is gene club transfer, het is het vertegenwoordigen van je land, de grootste eer die een sporter kan krijgen.

Ik vind dat Ziyech in alle rust zijn keuze mag maken. Ik respecteer zijn keuze of het nu Nederland of Marokko is en dat zouden er meer mensen moeten doen ipv uit onderbuikgevoelens te spreken!

Blind heeft gefaald gewoon door Ziyech niet direct op te roepen toen tegen Ijsland en Turkije. Trouwens Ziyech was toen niet geblesseerd en dan vind ik het nu wel achterbaks om nu met hangende pootjes terug te komen.

21 september 2015 om 14:02

Haha ... hoezo Blind nou weer..

Het meest lachwekkende hier nog wel is... is dat wanneer je 2 weken geleden iedereen hier had gevraagd een selectie van het Nederlands elftal te maken... dat 90 procent Ziyech niet had genoemd...

En nu Ziyech er zelf een issue van maakt... zo zie ik het namelijk... loopt 90 procent hier Danny Blind maar weer eens af te zeiken....

Kennelijk hebben de meeste mensen geen eigen mening en laten ze zich zo snel om lullen door media... Ik durf het best heel triest en zielig voor jullie te noemen... ondanks dat ik enorm in de minderheid ben!

Het is ook geen schande als Ziyech voor Marokko kiest, want ze hebben een aardig elftal staan wat zeker niet onder doet voor Nederland.

Maakt me echt niet uit...had hij voor Nederland gekozen zou dat prima zijn, speelt hij voor Marokko..ook prima. Het is namelijk echt niet zo dat hij zo goed is dat hij een team kampioen kan maken....zelfs Messi kan dat niet afgaande op het WK 2014 en ook afgaande op de prestaties van FC twente...dat gezegd hebbende is hij zeker wel een van de beste middenvelders in de eredivisie, maar je bent zo goed als je zwakste schakel

Het is en blijft Ziyech zijn eigen keus. Ik zelf zie in Ziyech de toekomstige nummer 10 van het Nederlands elftal. Maar als Ziyech liever voor Marokko speelt is dat prima. Het is jammer dat zowel Hiddink als Blind hier de plank hebben misgeslagen.

Iedereen loopt hier af te geven op Blind... maar jullie hebben echt allemaal gewoon een anti-Blind bril op... Denk eens fv gezond na.

Hij is geen domme jongen... en hij speelt nu een smerig spelletje met Blind. Je keuze op interland voetbal maak je met je gevoel... voel je je meer Nederlander of Marokkaan?

Hij heeft potentie genoeg om international van Oranje te worden alleen zal hij door concurrentie in de breedte wat harder voor moeten werken. Als je dat niet hebt.. moet je lekker hypocriet voor Marokko gaan voetballen (met in het achterhoofd liever voor Nederland te hebben gespeeld). Wel tof naar je fans!

Zyech speelt al een tijd goed, betrokken bij alle laatste 25 goals vam twente, maar nooit voor NL gespeeld, sommige speler raken twee wedstrijden een bal en zitten erbij, lekker voor marokko kiezen.!

Wat een slap verhaal van Blind zeg. Als je dit weet dan roep je hem op, en laat je hem iig een aantal minuten maken om het gras voor de voeten van de Marokkaanse voetbalbond weg te maaien.
Reken maar dat hij in actie gaat komen bij een van deze twee oefenwedstrijden.
Maar het past wel precies hoe alles nu gaat rondom het Nederlands elftal.
Hollandse knulligheid ten top.

Dat hij überhaupt kan kiezen is gewoon van de zotte. Hij speelde voor jong oranje, dus hij heeft zijn keuze al gemaakt. Maar nu kan hij alsnog switchen naar zijn 2e keus. Ik vind dit raar, zoiets heeft niets meer te maken met internationaal voetbal. Landen zijn clubs geworden.

Marokko kan zelfs geen potten breken in de Africa Cup. Veel succes daar. Nederland zal altijd een beter voetballand dan Marokko zijn omdat wij meer voetbalbrains hebben, uitstekende instituties en een enorme historie aan voetbalvernieuwers. Alle voetballanden kennen Oranje. 1974, 1978, 1988, 1998, 2000, 2010, 2014: alom bewondering. Wat heeft Marokko ooit gepresteerd? Marokko zit in dezelfde categorie landen als Paraguay, Bulgarije en Zuid-Afrika. Dus veel succes daar, Ziyech. Je zult niet om de prijzen spelen.

21 september 2015 om 14:36

Met alle respect, maar Nederland zou het momenteel zelfs moeilijk hebben tegen Honduras.

21 september 2015 om 14:55

Momenteel zegt weinig. Blind is zo vervangen, hoor. Van Oostveen ook. Op nagenoeg elke positie loopt een toptalent rond. Over enkele jaren kunnen wij ons gewoon weer meten met landen als Duitsland, Spanje en Argentinië. Mits Blind en Van Oostveen tijdig wieberen.

Het meest lachwekkende hier nog wel is... is dat wanneer je 2 weken geleden iedereen hier had gevraagd een selectie van het Nederlands elftal te maken... dat 90 procent Ziyech niet had genoemd...

En nu Ziyech er zelf een issue van maakt... zo zie ik het namelijk... loopt 90 procent hier Danny Blind maar weer eens af te zeiken....

Kennelijk hebben de meeste mensen geen eigen mening en laten ze zich zo snel om lullen door media... Ik durf het best heel triest en zielig voor jullie te noemen... ondanks dat ik enorm in de minderheid ben!

Jullie zeuren over Ziyech dat hij hier zijn opleiding heeft genoten, maar waarom zeuren jullie niet over Boukhari, el Akchaoui, Boussabon, Ramzi, El Hamdaoui, El Ahmadi, Tighadouini, Labyad, Amrabat. N, Amrabat. S, Aissati,achenteh, Ammi, Mokthar? Omdat dat zeker mindere spelers zijn die Nederland niet nodig heeft dan pas mogen ze als vuil voor Marokko kiezen. Wij Marokkanen voelen ons hedendaags nog steeds meer Marokkaans dan Nederlands.

21 september 2015 om 14:47

Altijd dat "wij Marokkanen".. Onnodig en zorgt alleen voor splitsing. Neem eens een voorbeeld aan Typhoon zou ik zeggen, die zich op de eerste plaats een trotste nederlander voelt, naast surinamer.

Ik begrijp echt niet waarom er zo veel Marokkanen zijn in Nederland die zich perse tegen Nederland af willen zetten.. het zal ongetwijfeld een bijzonder complex gegeven zijn. Hoe dan ook, Ziyech is vrij zijn eigen keuze te maken - als hij dan voor Marokko kiest - so be it.

Echter zou je zo'n beslissing wel op basis van logische redenatie moeten doen, en ik, net zoals velen anderen, zien de logica voor het kiezen van Marokko niet.

21 september 2015 om 16:35

Je slaat de spijker op zijn kop, het gaat om de keuze welk land je als je vaderland ziet en niet om het selectie beleid van de bondscoach. Deze jongen voelt zich minder Nederlander maar meer Marokkaans net zoals veel van zijn collega's.

Ook al zijn ze hier geboren, hier opgeleid, ze blijven zich ook na de derde generatie eerder Marokkaans voelen, ze zijn trotser op Marokko dan op Nederland. De cultuur verschillen zijn nou eenmaal zo groot, die blijken nauwelijks te overbruggen, ook niet na drie generaties.

Dan komt Danny Blind er nu pas mee, dat hij Hakim Ziyech voor het Nederlands elftal wilt hebben. Waarom heeft Blind hem dan niet opgeroepen voor de vorige interlands? Ziyech verdiend het zeker om opgeroepen te worden voor het Nederlands elftal en hij heeft zeer zeker de kwaliteiten om uit de komen voor het Nederlands elftal.

Persoonlijk zie ik in Ziyech de toekomstige opvolger van Wesley Sneijder. Georginio Wijnaldum en Davy Klaassen kunnen ook nog op de tien positie uit de voeten en kunnen, net als Ziyech ook nog jaren mee, maar mijn persoonlijke voorkeur zou dan toch uitgaan naar Ziyech, als hij alsnog voor het Nederlands elftal kiest.

Ziyech is technisch erg goed, pikt geregeld zijn goals zelf mee, kan zelf wat creëren en kan andere spelers laten scoren. Wijnaldum is technisch ook sterk, maar Ziyech is net iets verfijnder en Klaassen moet het vooral van loopvermogen en hard werken hebben.

Mits iedereen fit is, zie ik ook gewoon het liefst deze selectie bij het Nederlands elftal:

Keepers: Jasper Cillessen ( Ajax ), Kenneth Vermeer ( Feyenoord ) en Tim Krul ( Newcastle United ).

Verdedigers: Daryl Janmaat ( Newcastle United ), Rick Karsdorp ( Feyenoord ), Stefan de Vrij ( Lazio Roma ), Sven van Beek ( Feyenoord ), Virgil van Dijk ( Southampton ), Bruno Martins Indi ( FC Porto ), Jetro Willems ( PSV ) en Erik Pieters ( Stoke City ).

Middenvelders: Nigel de Jong ( AC Milan ), Jordy Clasie ( Southampton ), Kevin Strootman ( AS Roma ), Daley Blind ( Manchester United ), Wesley Sneijder ( Galatasaray ) en Georginio Wijnaldum ( Newcastle United ).

Aanvallers: Quincy Promes ( Spartak Moskou ), Anwar el Ghazi ( Ajax ), Bas Dost ( VFL Wolfsburg ), Klaas Jan Huntelaar ( Schalke 04 ), Arjen Robben ( Bayern München ) en Memphis Depay ( Manchester United ).

Cillessen
Janmaat
de Vrij
v.Dijk
Willems
de Jong
Strootman
Robben
Sneijder
Memphis
Dost
21 september 2015 om 15:36

Niks mis mee.
Alleen bij El Ghazi zet ik een vraagteken, daar die het even leuk doet, en ik had Vermeer of Cillessen buiten de selectie gelaten voor Stekelenburg.
Maar ik denk wel momenteel de beste 22.

21 september 2015 om 16:24

@ Dimi4life,

Persoonlijk vind ik wel dat Anwar el Ghazi een oproep voor het Nederlands elftal verdiend. Hij doet het al sinds zijn debuut, die hij vorig seizoen maakte, prima bij Ajax.

Vorig seizoen speelde el Ghazi 31 wedstrijden in de Eredivisie, daarin scoorde hij negen keer en had hij acht assists. Niet slecht voor iemand voor wie het dan z'n debuutseizoen is en ook dit seizoen is el Ghazi prima begonnen, het aantal doelpunten dat hij vorig seizoen in de Eredivisie scoorde, heeft hij nu, na zes wedstrijden, al bijna geëvenaard, met zeven doelpunten en ik denk dat el Ghazi dit seizoen 15 tot 20 goals voor Ajax zal maken in de competitie.

En ja, het klopt dat hij na z'n goals net als Cristiano Ronaldo probeert te juichen, maar buiten het feit dat hij soms vervelend juicht, presteert hij wel prima en zelfs als el Ghazi niet goed speelt, kan hij nog beslissend zijn met een goede actie, doelpunt of assist.

Op dit moment denk ik dat je toch meer aan el Ghazi zal hebben bij het Nederlands elftal, dan bijvoorbeeld een Luciano Narsingh en ja, afgelopen week maakte Narsingh de winnende goal tegen Manchester United, maar dat is dan ook het enigste goede wat hij sinds tijden heeft gepresteerd of laten zien.

El Ghazi kan natuurlijk nog niet. En Ziyech zou ik zeker oproepen. Hij laat zien wekelijks de beste te zijn en heeft een geweldig aandeel bij Twente. Nog meer dan Wijnaldum had bij Psv. Blind en consorten zitten al een tijdje te slapen. Zelfs Klaassen en Afelay zijn minder dan hij. Verder zou ik Van Persie altijd oproepen en opstellen. Simpelweg veruit de beste spits die we hebben in ons spelsysteem. Dit gaat helaas ten koste van Huntelaar, die inmiddels voorbij is gestreeft door Bas Dost. Dost is geen mindere afmaker dan Huntelaar, maar wel een veel betere kopper, zeker in het geval de lange bal gespeeld moet worden.

Ik hoop het niet. Marokko is nu eerder. Ik hoop dat tie slim is en voor Marokko kiest.

Nederlands elftal behoort een afspiegeling van de maatschappij te zijn. En Blind begrijpt dat goed. Een Marrokaan moet zich dubbel bewijzen. Terwijl dit 1 van de grootste talenten op de Nederlandse velden is. Ergens is het ook wel mooi als deze jongen straks voor Marokko speelt. Dat kan misschien er toch indirect aan bijdragen dat het institutionele racisme hier even aan het denken wordt gezet.

In mei werd Ziyech nog in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal opgenomen,
maar hij moest zich toen afmelden vanwege een blessure.
Blind heb kans zat gehad om Ziyech te selecteren. De eerste keer was Ziyech geblesseerd,
daar kon hij niks aan doen maar toen hij fit was moest Blind hem niet.
En Kies hij voor Marokko dat is zijn goed recht of het wijs is zal later blijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren