Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona schiet niet één keer op doel en gaat eerloos ten onder tegen Bayern

Laatste update:

Barcelona is woensdagavond eerloos ten onder gegaan in de Champions League. In eigen huis was de ploeg van trainer Xavi niet opgewassen tegen Bayern München: 0-3. De Beierse doelpuntenproductie werd verzorgd door Sadio Mané, Eric Maxim Choupo-Moting en Benjamin Pavard, waardoor der Rekordmeister zich bovendien verzekerde van groepswinst in Poule C. Eerder op de avond wist Barcelona al dat het veroordeeld was tot het spelen van Europa League-voetbal na de winterstop. Internazionale eindigt tweede, terwijl Viktoria Plzen al zeker is van uitschakeling in Europa.

Ten opzichte van het gewonnen LaLiga-duel met Athletic Club (4-0) moest Eric García het veld ruimen ten faveure van Marcos Alonso, die centraal achterin naast Jules Koundé stond. Rechtsachterin werd de geblesseerde Sergi Roberto vervangen door Héctor Bellerín, terwijl Gavi zijn plek naast Busquets en Frenkie de Jong kwijtraakte aan Franck Kessié. Aan de overzijde kreeg Noussair Mazraoui de kans om zich van het eerste fluitsignaal te laten zien en hield hij Pavard uit de basis. Verder moest Kingsley Coman zijn plek linksvoorin afstaan aan Sadio Mané. Matthijs de Ligt begon in het hart van de defensie naast Dayot Upamecano, terwijl Ryan Gravenberch genoegen moest nemen met een reserverol.

De Catalaanse hoop op een eervol afscheid in de Champions League vervloog al in de tiende speelminuut. Vanaf eigen helft had Serge Gnabry een fenomenale dieptepass in huis op Mané, die veel te snel was voor Bellerín. De aanvaller kruiste voorlangs en zette Bayern vervolgens met een diagonale schuiver op 0-1. Bayern verdubbelde de voorsprong na een half uur spelen. Wederom lag de vijandige defensie volledig open, waardoor Gnabry opnieuw in de gelegenheid kwam een steekpass op maat te geven. Ditmaal koos laatstgenoemde voor Choupo-Moting, die op koelbloedige wijze afrondde: 0-2.

Op slag van het rustsignaal kreeg Bayern tweemaal de kans om de score nog verder uit te bouwen. Eerst voorkwam doelman Marc-André ter Stegen dat Mané voor de 0-3 zorgde; vervolgens reageerde de sluitpost met succes op een inzet van dichtbij van Jamal Musiala. Aan de overzijde leek De Ligt in de 44ste minuut de fout in te gaan met een foutieve tackle op Robert Lewandowski. Arbiter Anthony Taylor gaf geel aan de Nederlander en kende Barcelona een strafschop toe, maar na het bekijken van de videobeelden rectificeerde de leidsman zijn besluit: geen penalty.

In het tweede bedrijf dacht Bayern op 0-3 te komen. Ditmaal fungeerde Gnabry zelf als eindstation na een pass van Joshua Kimmich en eerstgenoemde rondde af, maar het doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel in de opbouw van de aanval. In het restant van de wedstrijd nam de amusementswaarde voor de neutrale toeschouwer af: Bayern weigerde onnodig met krachten te smijten; Barcelona was niet in staat een doorbraak te forceren in de Duitse defensie. In de hele wedstrijd nam de thuisploeg niet één keer het vijandige doel onder vuur. In de slotminuut maakten de bezoekers toch nog een derde treffer. Na een corner vanaf de rechterkant en een ogenschijnlijk onbewuste voorzet van Gnabry bepaalde invaller Pavard de eindstand: 0-3.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze moeten in Barcelona haast wel wakker schrikken van Bayern München snachts

26 oktober 2022 om 22:59

Snap wel dat je dat denkt als real fan.
Barca heeft real vaak slaag gegeve

26 oktober 2022 om 23:01

Het is 2022 bro 🤣 Wakker worden

26 oktober 2022 om 23:03

Toen je deze irrelevante comment plaatste dacht je vast “niet geschoten is altijd mis”

26 oktober 2022 om 23:04

och heeft hij je gevoelig snaar geraakt, is toch zo dat Barca jaarlijks wordt afgedroogd door FC Hollywood,

26 oktober 2022 om 23:04

Vaak slaags gegeven? Real heeft meer gewonnen onderling dan barca zoek het op op Google behalve expeditie wedstrijden heeft barca meer gewonnen 😂

26 oktober 2022 om 23:04

Onderling resultaat tussen real en Barca is nog altijd in het voordeel van Real.

26 oktober 2022 om 23:06

Goat10.

Fout.

Real Madrid heeft nog altijd de meeste overwinningen in onderlinge duels met FC Barcelona. Ook heeft Real Madrid de hoogste overwinning op FC Barcelona.

Om precies te zijn heeft Real Madrid tegen Barcelona 101 keer gewonnen tegen de 97 keer van FC Barcelona.

Grootste overwinning in El Clasico was 11-1 voor Real Madrid.

26 oktober 2022 om 23:12

Hahaha Goat voelt de pijn hoorXD. Heerlijk dat Barca EL gaat spelen gun die club helemaal niks en hoop nog altijd dat de club ooit failliet gaat. Zal Lewa al spijt hebben?XD. Misschien nog even wat tv rechten verkopen komen ze volgend seizoen misschien wel de poulefase door. Enige waar ik nog van kan genieten van de Barca wedstrijden is wanneer Slowlonso speelt geeft me weer een partij vreugde dat we die hebben kunnen slijten aan ze.

26 oktober 2022 om 23:19

Barca gaat nooit failliet. Als het daar bijna op aankomt dan neemt een grote investeerder de club over net als met jou club.

26 oktober 2022 om 23:22

1x gewonnen de laatste 8 potjes ofzo? Eng hoor.

26 oktober 2022 om 23:25

Welke investeerder wilt nou een club overnemen die straks geen enkele rechten meer over heeftXD

26 oktober 2022 om 23:34

Geen enkele rechten? Waar heb jij het over? Barca heeft het grootste deel van de club nog steeds in eigen handen.

26 oktober 2022 om 23:40

Misschien mijn eerste bericht nog even teruglezen.

27 oktober 2022 om 00:34

Tuurlijk heeft real de laatste tijd vaker gewonnen, maar zaten meer dan genoeg diefstallen tussen, 2 jaar geleden nog 2x en dit jaar ook al.

27 oktober 2022 om 01:58

Barcelona heeft jarenlang tegen fc franco gevoetbald joh. De spelers van barça werden toen gewoon door de spaanse staat gedwongen om te verliezen. Zonder franco was jij nu gewoon voor barcelona waarschijnlijk.

26 oktober 2022 om 23:01

Voordat ze gaan slapen kijken ze of Muller niet in de kledingkast zit.
Wat een ongelooflijke suprematie van Bayern in deze onderonsjes de afgelopen jaren.

27 oktober 2022 om 00:58

Als we eerlijk zijn... Bij het omvallen van Boateng hebben wij de eeuwige high ground verworven.🤣

27 oktober 2022 om 02:06

En daarna heeft Bayern weer de CL gewonnen en jullie nog flink in de pan gehakt op meerdere avonden en gaat Barca alweer naar de Europa League.Ohja: je profielplaatje, waarmee je Real probeert te trollen. Je hebt het perfecte seizoen uitgekozen om dat te doen als Barca fan, Martijn. Geniet van de zoveelste demasqué 😜

26 oktober 2022 om 23:02

Lewa wilde iets nieuws, dat heeft hij: de EL.

26 oktober 2022 om 23:06

Ja indd. Over slechte keuzes maken gesproken. Ze moeten dit als les materiaal op scholen gebruiken, zodat kinderen kunnen zien dat slechte keuzes wel degelijk invloed hebben op je leven. 😂😂😂

26 oktober 2022 om 23:27

Lewan had het zelf nooit verwacht, maar ja liet het afweten in de toppers.

26 oktober 2022 om 23:43

Hou toch eens op met het laten afweten in toppers. Vaak zat voor Bayern en Dortmund belangrijk geweest in de CL of tegen elkaar, dat het nu niet lukt betekend niet dat dit nooit is gelukt. Stop met die onzin.

27 oktober 2022 om 00:19

Afweten in toppers houd toch op man. Scoorde trouwens nog 2x tegen Inter. Of is dat geen topper? Het is dat Barca het achterin compleet weggeeft. Was vandaag ook gewoon de beste speler van Barca (kreeg ook de hoogste notering op diverse data sites).

26 oktober 2022 om 23:03

Barca het nieuwe arsenal speeltje van bayern. Geef het nog even tijd bij Barca. In de transferperiode nog wat investeren en het komt wel goed.

26 oktober 2022 om 23:11

Ze hadden beter niet kunnen investeren. Bellerin, Alonso wat zijn dat voor aankopen man.

26 oktober 2022 om 23:15

Valt wel mee toch? Zijn vgm transfervrij geweest. Niet de beste spelers, maar voor de breedte

26 oktober 2022 om 23:19

Als of jeugdspelers zoveel minder kunnen zijn.

26 oktober 2022 om 23:20

Tot nu toe laten de jeugdspelers keer op keer zien beter te zijn dan dat soort aankopen. Slechte transfers dus.

26 oktober 2022 om 23:29

Bellerin tot daar aan toe. Die had een sterk seizoen achter de rug en op rechts had Barca niet echt wat in de jeugd. Alonso is wel onvoorstelbaar als je Balde ziet spelen.

26 oktober 2022 om 23:36

Op rechts hebben we helaas niks lopen inderdaad. Hector is wel een groot talent, maar die is nog maar 16 jaar.

27 oktober 2022 om 01:18

Je gaat me niet zeggen dat Emerson en Dest niet beter zijn dan Hector Bellerin vandaag de dag. Alonso en hij zijn wandelende drama's. Maar ja, met Christensen (waar je ook je bedenkingen over moet hebben als hij topfit is) en Araujo out heb je ook weinig keus over: Garcia de schildpad, Pique de wandelstok en Kounde die er alleen maar goed uitzag toen Diego Carlos nog naast hem stond bij Sevilla.

27 oktober 2022 om 06:01

Als er iemand zich aan de malaise onttrekt is het Koundé wel. Speelt een foutloos seizoen en is iedere cent waard geweest. Echter als je constant moet corrigeren voor spelers als Bellerrin en Alonso ben je ook ver van huis. Araujo & Kounde is gewoon een geweldig centrum. Vind de een niet veel beter dan de ander.

Dus dat Kounde er alleen goed uitzag met Diego Carlos naast hem is onzin die nota bene nu voor Aston Villa speelt. Wat ik overigens een zware houthakker vind die alleen vieze overtredingen maakt.

27 oktober 2022 om 10:35

Barcelona moet een hele goede rechtsback gaan aantrekken zo simpel is het. Na Daniel Alves (niet vorig seizoen, maar al langer terug toen die naar Juve vertrok), is die positie echt nooit meer bezet geweest door een specialist. Aleix Vidal, Sergi Roberto, Emerson, Dest: allemaal regelrechte troep of niet goed genoeg. Vanderson van Monaco zou een goede optie zijn. Van Eric Garcia, Pique, Bellerin en Alonso moet je gewoon af. Christensen kan als back-up fungeren van Araujo en Koundé, maar alsnog moet je 1 goede CV achter de hand hebben. Een Badiashile of Timber zou een goede zijn voor nu en met het oog op de toekomst. En waarom verkoop je een groot talent als Marmol? Het beleid is nog steeds (helaas) slecht. Ben ontzettend benieuwd hoe kritisch Laporta naar zichzelf durft te kijken. Zijn kennende gaat hij wijzen naar anderen of smoesjes verzinnen.

27 oktober 2022 om 00:56

Een beetje zoals jullie van Werner zo ondertussen?😘

27 oktober 2022 om 02:27

Een combinatie van jezelf nét iets te grappig vinden en toegang tot een toetsenbord😂

27 oktober 2022 om 08:57



Martijn,

Je moet je schamen man. Dat jij Real fans nog durft te trollen en zelfs een profielfoto daarvoor veranderd terwijl Real allang geplaatst was. Dat sommige Barca fans nog denken wat in de melk te brokkelen hebben is echt schandalig. Als je kaal geschoren wordt moet je stil zitten. Supporters als jij bezorgen de normale Barcelona fan een slechte naam. Uitloggen man.

Xavi houd de eer aan jezelf en neem ontslag. Ik snap dat jij het goed bedoeld en fantastische ideeën hebt, maar wij leven niet meer in 2008-2010.

Tiki-taka is dood, zelf Guardiola kan het niet meer, die moet elke jaar minimum 100 miljoen op tafel leggen en hem lukt niet eens om de CL te winnen, laat staan dat jou het lukt Xavi.

Valverde was de beste coach voor Barcelona, maar die zijn daar te koppig om te accepteren.

Hoe gaat Laporta dit ooit accepteren.

26 oktober 2022 om 23:01

Laporta is onderdeel van het probleem. Zowel laporta als xavi out. Jordi cruijff mag ook mee. Daarna een fatsoenlijke voorzitter met een verantwoord technisch en monetair beleid. En een trainer met ervaring, die logische opstellingen maakt en prijzen pakt

26 oktober 2022 om 23:04

Barcelona heeft een speler als Cristiano Ronaldo nodig. Direct Ronaldo aantrekken en dan komt alles goed.

27 oktober 2022 om 18:12

Ronaldo? Whahahahahah met een afwachter wint je geen oorlog. Dan moet barca ook een Modric, Kroos, Bale, Benzema + de scheids halen.
Barcelona was Messi.

26 oktober 2022 om 23:04

Er wordt toch wel iets te negatief gedaan over het huidige seizoen vind ik. De CL is inderdaad een blamage, maar de tegenstand was gewoon sterk. En dit is de eerste keer dat ze echt niks in te brengen hebben deze CL-campagne.

Maar in La Liga gaat het toch gewoon naar behoren?

26 oktober 2022 om 23:07

Alsnog is Barca 7 klasse beter dan Inter die hoor je gewoon 2 keer op te rollen hoor Lierse, en met toppers die ze hebben gehaald is dat schandalig.

26 oktober 2022 om 23:09

In La Liga gaat het naar behoren maar daar lopen ze ook achter de feiten aan.

Zij hebben echt niet de hele selectie omgegooid, leningen overal getrokken, stadionnaam verkocht etc.. om vervolgens naar de Europa League te vliegen.

Ik zeg ook nergens dat zij de Champions League moeste winnen, maar die inkomsten hadden ze echt wel broodnodig.

26 oktober 2022 om 23:11

Achter de feiten aanlopen is ook wat overdreven niet? 3 Punten achter op real en dat na een verloren Classico in Bernabeu. De laatste potten daarnaast ook overtuigend gewonnen. Atletico loopt achter de feiten aan. Barca doet nog gewoon mee voor de titel.

26 oktober 2022 om 23:12

Ja tegen getafe,elche etc je moet tegen topploegen winnen om u zelf te bewijzen dat je bij de rop behoort zeker als je meer dan 200 mil aankopen deed

26 oktober 2022 om 23:14

7 klassen beter dan Inter? Inter heeft gewoon een betere defensie hoor. Schat Barca en Inter eerder kwalitatief gezien gelijkwaardig in dan dat Barca 7 klassen beter is.

26 oktober 2022 om 23:16

Ik ben totaal geen Barca fan, maar je kan wel stellen dat Barca flink is benadeeld in Milan

26 oktober 2022 om 23:25

Klopt inderdaad met die handsbal van Dumpfries

26 oktober 2022 om 23:30

Volgens mij moeten ze met Atleti en Betis nog tegen 2 vd top 4 en tegen die andere hebben ze al verloren.

26 oktober 2022 om 23:36

Daarna kan je dan een oordeel vellen. Maar om te stellen dat ze nu al achter de feiten aanlopen, is dat voorbarig. La Liga gaat gewoon goed momenteel.

26 oktober 2022 om 23:58

Wel met de kanttekening dat er veel risico is genomen en er flink gespendeerd is. Het beleid is gewoon onzinnig. Ze stellen een onervaren coach aan. Weliswaar talentvol, maar onder deze omstandigheden gaan onervaren coaches gewoon veel fouten maken. Er is gewoon weer veel te romantisch gedacht in Barcelona, terwijl Guardiola bij City laat zien hoeveel je moet spenderen om een dergelijke speelstijl te laten renderen op het hoogste niveau. Barcelona heeft een beduidend mindere ploeg met minder ervaring.

Bij dit soort clubs wordt je nou eenmaal afgerekend op dergelijke zaken. Zo'n blamage in de CL weegt best wel wat en als ze afgelopen zomer 100 miljoen euro minder hadden gespendeerd, zouden ze er waarschijnlijk niet eens zozeer slechter op worden. Die hebben erg veel geld over de brug gegooid zonder dat de ploeg nou zoveel sterker werd. Het is gewoon een puinhoop en ik moet zeggen dat ik ook wel met Xavi te doen heb. Op papier lijkt het allemaal te doen, maar de praktijk is gewoon een stuk moeilijker. Inter is ook niet bepaald een geweldige ploeg naar mijn mening.

27 oktober 2022 om 00:26

Dat het beleid achterlijk risicovol was, ben ik volledig met je eens. Zeker omdat je niet eens zulke kwaliteit haalde (buiten Lewandowski) uiteraard die je praktisch verzekert van de volgende ronde.

27 oktober 2022 om 01:22

Naar één kant redeneren? Het ene wordt niet gezien en het ander is gewoon buitenspel, pik. Haha!

26 oktober 2022 om 23:04

Nouja, Guardiola heeft in de afgelopen vijf seizoenen wel gewoon vier keer de premier league gewonnen. Lukt hem aardig volgens mij.

26 oktober 2022 om 23:14

* 2016-17
John Stones (€55.60M)
Leroy Sane (€52.00)
Gabriel Jesus (€32.00M)
Ilkay Gundogan (€27.00M)
Claudio Bravo (€18.00M)
Nolito (€18.00M)

Totaal: €215.00M


* 2017-18

Aymeric Laporte (€65.00M)
Benjamin Mendy (€57.50M)
Kyle Walker (€52.70M)
Bernardo Silva (€50.00M)
Ederson Moraes (€40.00M)
Danilo (€30.00M)

Totaal: €317.50M

*2018-19

Riyadh Mahrez (€67.80M)

Totaal: €78.59M

* 2019-20
Joao Cancelo (€65.00M)
Rodri (€62.70M)
Angelino (€12.00M)
Peter Porro (€12.00M)

Totaal: €159.52M

*2020-21
Ruben Dias (€68.00M)
Nathan AKe (€45.30M)
Ferran Torres (€33.50M)

Totaal: €172.30M

* 2021-22
Jack Grealish (€117.50M)
Julian Alvarez (€17.00M)

Totaal: €134.50M

2022-23
Erling Haaland (€60.00M)

Ik hoop dat je kan tellen, maar ik tel meer dan 1 miljard euro…. Dat is het minst wat hij kan doen met de Premier League winnen.

26 oktober 2022 om 23:16

Cmg maar als united onderaan de streep dus net zoveel uitgegeven heeft en er eigenlijk slechter voor staat dan aan het begin kan het maar één kant op. Guardiola doet tóch iets goed.

26 oktober 2022 om 23:17

Kijk naar Chelsea en vooral Man U, zo makkelijk is het allemaal niet hoor.

26 oktober 2022 om 23:18

Je bent bang he? Je weet dat Real Madrid dit niet vol kan houden en dat vroeg of laat de Engelse clubs over Real Madrid heen walsen. Bij Barca zie je het al, Europa league voor de tweede seizoen op rij. Zolang jullie in Spanje elkaar uitlachen worden ze in Engeland allen maar sterker en sterker

26 oktober 2022 om 23:23

Real kan dat hebben. Die hebben dacht ik de afgelopen 10 jaar het minste uitgegeven van alle Europese topclubs. En ik als real fan had al paar tussen jaren ingecalculeerd aangezien we geen grote spelers meer hebben maar vorig jaar tegen mijn verwachtingen in kampioen geworden en Champions leauge gewonnen.

26 oktober 2022 om 23:27

@bderonde

Bang? Bang van wie? Ik denk dat Guardiola bang is van Real Madrid.

2 weken werd hij gevraagd waarom de Champions League zo moeilijk is om te winnen voor City. Guardiola antwoordde simpel: omdat Real Madrid er altijd is.

Real Madrid is financieel gezond, de beste en grootste talenten kiezen uiteindelijk meestal voor Real. Ik ben dus niet bang voor de toekomst, de toekomst van Real ziet er fantastisch uit.

Stadion dat helemaal bijna af is, fantastische mix van jonkies als de ervaren oude garde, financieel super gezond.

Het gaat goed!

26 oktober 2022 om 23:29

Goedso jonge, geniet er nog maar van. Hopelijk zul je over een aantal jaar terugdenken aan mijn reactie.

27 oktober 2022 om 00:01

@mick00 - Dat is natuurlijk een slecht argument. Manchester United voert misschien wel het slechtste beleid van Europa. Natuurlijk doet Guardiola iets goed, maar daar heeft hij wel eindproducten voor nodig. Als je in zo'n korte periode zo vreselijk veel geld uitgeeft terwijl er al een behoorlijke selectie stond, mag je best meerdere PL-titels verwachten. Dat neemt overigens niet weg dat Guardiola zeker indruk maakt op bepaalde aspecten, maar met dergelijke bedragen kun je nauwelijks stellen dat hij iets buitenaards doet in ieder geval.

27 oktober 2022 om 00:12

Ik stel natuurlijk ook nergens dat hij iets buitenaards presteert. Alleen dat hij toch wel iets goed doet, wat je natuurlijk ook niet kan ontkennen.

27 oktober 2022 om 01:28

Dit zijn ook gewoon de tussenjaren van Real @foubi. De overgang van een oude garde die langzaam maar zeker wegtrekt (ronaldo, Bale, Isco, Casemiro, Ramos) naar een nieuwe groep, de namen zijn inmiddels al bekend, die aan de deur kloppen van de wereldtop en/of daar al zijn. De Engelse clubs zullen vast wel eens over ons heen walsen, dat lukte Leipzig ook dinsdag. Maar op 28 mei jl stonden wij wel weer met die cup en had de gehele Engelse top het nakijken gekregen. Real hoeft bovendien helemaal niks vol te houden. Laten die Engelse clubs maar eerst een CL of 10 winnen, dan zullen we weer kijken hoe of wat.

27 oktober 2022 om 08:28

hahahaha "je bent bang he'. Och man, ik snap dat je het heel erg hoopt. Heb je gezien wat er aan zit te komen aan jonge spelers bij Real, en Bellingham? Bang zegt ie. Real is met afstand de grootste club ter wereld.

27 oktober 2022 om 09:49

En wat heeft city verkocht? Als je dat bij elkaar optelt zou dat minder dan een miljard zijn.
Je moet wel een hele omzet pakken om kritisch te zijn.

27 oktober 2022 om 11:16

@CMG - en dan de verkopen:

2022-2032
Sterling 56.20m
Jesus 52.20m
Zinchecnko 35m
Porro 8.5m

totaal: 151.90m

2022-2021
Torres 55.00m
Angelino 18m

totaal:73m

2020-2021
Sane 59m
Otamendi 15m

totaal: 74m

2019-2020
Danilo 37.00m
Luiz 16.80m
Delph 9.50m

totaal: 63.3m

2018-2019
Diaz 17.00m
Gunn 11.3m
Denayer 10m
Hart 3.90m
Maffeo 9m
Celina 3.4m
Kayode 3m

totaal:57,60m

2017-2018
Iheanacho 27.70m
Unal 14m
Bony 13m
Mooy 9.10m
Nolito 7m
Fernando 6m
Kolarov 5m
Anderen: 6.25m

totaal: 75.05m

2016-2017
Jovetic 13.50m
Dzeko 11.00m

totaal 24.50m

Verkopen in dezelfde periode: 519.35m

Totale investering over 7 seizoenen is dus een half miljard. Komt meer op 71M per jaar aan investeringen. Vergelijkbaar of zelfs minder dan de andere grote clubs in Engeland.

Kortom: gewoon een hele knappe prestatie om zo'n team op te bouwen en daar zoveel prijzen mee te winnen.

26 oktober 2022 om 23:06

En Laporta dan die heeft zich hard gemaakt voor Xavi heeft Koeman opgeofferd dan kan Laporta zichzelf niet serieus nemen, omdat hij zo voor xavi is gegaan en Laporta gaf 250 miljoen met bedoeling meedoen in de CL als het kan om de CL beker en de Laliga. EL zoveel geld uitgeven dat wordt een drama en EL halen is een grote fiasco voor Barca..

26 oktober 2022 om 23:11

@CMG- Mwah, Valverde was wel het andere uiterste. Ik denk dat iemand als Ten Hag of Guardiola met zijn huidige spelopvatting van dit Barcelona een hele gevaarlijke ploeg kan maken, die ook nog fraai voetbal op de mat legt. Wellicht niet goed genoeg om Real of Bayern in een finale te kloppen, maar wel een ploeg die stukken beter dan dit voor de dag komt.

26 oktober 2022 om 23:19

@cmg..dat kan je echt niet vergelijken met dat team van vroeger en de stijl...ze hebben het al voordat Koeman kwam Barça verkracht..
Door Griezman te vervangen door Neymar

26 oktober 2022 om 23:43

Barca kan het oplossen door Laporta een exit te geven, om te beginnen.

27 oktober 2022 om 02:00

Waar bemoei jij je mee jongen? Trainert ontslaan heeft geen enkele zin nu. En mooi dat jij denkt er meer verstand van te hebben dan een van de beste spelers ooit.

Man man man. Eigenlijk is het al 5/6 jaar het zelfde liedje tegen de absolute top. Je hebt genoeg de bal en voetbald leuk mee, maar wordt compleet afgetroefd op effectiviteit en mannelijkheid.. Daarnaast speel je wederom met een k*t opstelling, wat je Xavi ondertussen wel mag aanrekenen. Barca is een van de weinige (top)clubs op het hoogste niveau die in topwedstrijden zelde tot nooit met de beste 11 speelt. Zo breng je natuurlijk ook nooit vastigheden in het team. Verder ben ik benieuwd of iemand mij kan vertellen wat die Bellerin uberhaupt bij een club als Barcelona te zoeken heeft. Zal hij dan echt aangetrokken zijn omdat hij vroeger aardig hard kon rennen? Voetballend voegt hij niets toe.. Daarnaast is het gewoon niet meer uit te leggen waarom Busquets in dit soort grote wedstrijden nog op die cvm positie staat en niet Frenkie. En als kerst op de taart laten we vooral Dembele, die als enige nog iets uit de hoge hoed toverde naar de linkerflank halen..

26 oktober 2022 om 23:08

Helemaal eens met je betoog, enige wat je vergeet is het opstellen van Alonso. Er gaat al iets goed mis als je besluit om Alonso te kopen, maar om hem vervolgens telkens te blijven opstellen in belangrijke wedstrijden kan ik gewoon niet in mijn hoofd halen.

26 oktober 2022 om 23:13

Vandaag was het alternatief Piqué of Garcia. Dat is echt kiezen tussen de pest en de cholera.

26 oktober 2022 om 23:15

Ja volledig eens. En dan ook nog centraal achterin want hij deed het aardig tegen Atletic Bilbao, dat is natuurlijk naïviteit ten top. Alonso is een typische speler die van alles een beetje kan, maar alles dan ook niet goed genoeg kan voor een absolute topclub. Bijzonder dat hij zo lang heeft kunnen rond huppelen bij Chelsea

26 oktober 2022 om 23:18

@lierse1997 het is beide niet best en je mist natuurlijk Araujo verschrikkelijk maar stel dan maar Garcia op. Niet dat die geweldig is maar dat is ten minste nog een echte CV. Barcelona heeft daar sowieso een handje van, spelers scouten op een bepaalde positie en dan gewoon totaal ergens anders positioneren, maar dan wel verrast zijn als het niet werkt. Misschien is Griezmann hier nog wel het beste voorbeeld van. Die man had voor Barca nog geen wedstrijd 433 gespeeld, werd gekocht en moest daarnaast ook nog op de flank spelen..

26 oktober 2022 om 23:24

Garcia is ondanks zijn fouten tegen Inter wel een stuk beter dit seizoen. Die Alonso hoef ik echt nooit meer in het shirt van Barca te zien.

Poeeh wat pijnlijk. Ik vraag me wel af hoe ze het nu met de begrotingen gaan doen? Want ze hadden doorgerekend met het behalen van minimaal de kwartfinale toch?

26 oktober 2022 om 23:33

Hoor je dat? Dat is het geluid van Laporta die nog eens aan een lever trekt.

27 oktober 2022 om 00:08

Die kunnen niet nog meer 'levers' activeren. Die gaan nu razendsnel door de injecties heen, want je kunt de klok erop gelijkzetten dat ze de transfermarkt weer op gaan met die kunstmatige winst waar Laporta mee liep te pronken. Als dat geld eenmaal op is, zit het nog steeds met een miljardenschuld en kunnen ze zo'n 100 miljoen euro per jaar op hun buik schrijven door die deals. Nog meer injecties en het wordt echt penibel. Vooral omdat ze ook gewoon betalingsverplichtingen hebben. Die voelen ze nu niet omdat er geld op de bank staat, maar dat duurt niet lang. Een deel ervan zullen ze vast gebruiken om gaten te dichten en komende zomer zullen ze die omzet boven de miljard willen houden. Het lijkt er toch wel op dat het beleid voor grote problemen gaat zorgen, al is het nog te vroeg om conclusies te trekken.

27 oktober 2022 om 00:04

Tja, daar ontstaan natuurlijk gigantische gaten. Buiten het verschil in prijzengeld loopt het ook ongetwijfeld ontzettend veel geld betreft sponsoring mis. Daar zitten doorgaans ook veel prestatieclausules bij al zal het gissen zijn hoeveel.

Misschien dat er nog ergens wat tientallen miljoenen te verkrijgen zijn door rechten te verkopen, kunnen ze vast een paar spelers mee halen om de EL te winnen.

Mazraoui speelde weer ijzersterk. Prachtige voetballer is dat.

26 oktober 2022 om 23:30

Gravenberch viel anders ook heel sterk in. De voormalige Ajax spelers deden het uitstekend vandaag. Met uitzondering van die ene in rood met blauw. Die was in geen velden of wegen te bekennen. Maar dat weet je wanneer er een grote club de tegenstander is. Tegen Elche of Celta wordt hij wel weer de wereldtopper, dus geen zorg.

26 oktober 2022 om 23:51

Echt een supergoeie voetballer ook zijn gemis bij Ajax is heel groot werd altijd ondergewaardeerd bij Ajax om welke redenen weet ik niet.

27 oktober 2022 om 01:49

@impossilble

Heb het ook nooit kunnen begrijpen. Was zo enorm belangrijk voor Ajax aanvallend en was zelfs de laatste 2 jaar verdedigend ook een beest.

Echt een topper in spé. Ik heb het ook nooit begrepen.

27 oktober 2022 om 02:13

Mooi om te lezen. Voor Nous schakel ik af en toe in als Ajax niet gelijktijdig speelt. Inderdaad een schitterende voetballer, die van heel ver is gekomen. Het is hem gegund.

Geen 1x op doel was in de tijd van het tiki taka ook regelmatig het probleem. Eindeloos rond breien en vervolgens er niks mee doen.

Barcelona is echt zo slecht in topwedstrijden. Die zijn mentaal zo zwak. 1 tegengoal en die koppies gaan naar beneden. Heel Spanje uitgeschakeld behalve Real is echt triest zeg…

26 oktober 2022 om 23:10

Spaanse clubs zijn echt in verval de laatste jaren. Enige die het nog goed doet is Real Madrid. 2008 tot 2018 waren topjaren voor Spanje, maar daar is ondertussen bijna niks meer van over jammer genoeg.

26 oktober 2022 om 23:13

Klopt zijn hard op weg de 4de competitie te worden. De Italiaanse en Duitse clubs preseren dit jaar in de CL een stuk indrukwekkender. Ook de Portugese doen het verrassend goed.

26 oktober 2022 om 23:18

Nee dat zijn ze niet. Spanje staat nog steeds meer dan 11.000 punten voor op Duitsland op de UEFA-ranking en bijna 20.000 op Italië.

26 oktober 2022 om 23:29

De komende jaren gaan de topjaren van Spanje eruit en heeft Duitsland door de recente overwinningen van Bayern en Frankfurt Europees weer flinke stappen gezet. Maar goed we gaan het meemaken. Ik kan me nog herinneren dat Spanje dik op 1 stond en zelfs de PL dik achter zich liet.

26 oktober 2022 om 23:30

haha dat gaat dus echt nooit gebeuren he

26 oktober 2022 om 23:34

Vorig seizoen nog 3 kwartfinalisten. Beetje overdreven hoor...

26 oktober 2022 om 23:34

Dan moeten de komende drie seizoenen van Spanje ook slecht zijn en die van Duitsland ook al goed. Als dat al “hard op weg is”… Verder kunnen die Spaanse clubs het nu ook gewoon goed doen in de EL, dus dan moet dit seizoen niet per se slecht zijn voor la Liga.

En in de periode dat Bayern en Frankfurt de CL en EL gewonnen hebben, hebben Villarreal en Real Madrid dat ook gewoon gedaan. Ook nogal een vreemd argument.

26 oktober 2022 om 23:37

Er waren jaren met jaarlijks Real of Barca als winnaar, 2/3 Spaanse halve finalisten of zelfs finales en jaarlijks een EL winnnaar. Punt is gewoon dat het drastisch achter uit gaat. En nu maar slechts 1 club door.

26 oktober 2022 om 23:39



Ik weet niet exact of de EL evenveel punten oplevert als de CL, want anders zal dat inderdaad nog wel eens krom zijn en juist in het voordeel van de Spanjaarden kunnen werken. Waarschijnlijk ook de reden waarom Roma zo hoog staat op die ranking door de Conference Leage? Want anders is mijn conclusie inderdaad wel ietwat te voorbarig @lierse.

26 oktober 2022 om 23:49

Een overwinning in de conference league is evenveel waard als een overwinning in de champions league. Wel zijn er verschillen in de bonussen die een team ontvangt voor kwalificatie van een volgende ronde.

En het totaal moet je ook nog delen door het aantal teams dat meedoet natuurlijk. Bij Spanje zijn dat er volgens mij 7 en Duitsland 8 (Frankfurt door de EL- overwinning in de CL), dus dat kan ook nog wel een verschil maken.

27 oktober 2022 om 00:10

Nee Duitsland ook 7. 1 ploeg minder in de EL.

27 oktober 2022 om 00:27

Ah excuses. Ik dacht dat ze een extra ticket ontvangen hadden.

27 oktober 2022 om 10:54

Duitsland heeft er wel 8, Bayern, Dortmund, Red Bull, Leverkusen, Eintracht, Freiburg, Union Berlin en Köln

27 oktober 2022 om 00:10

Mua, zo'n geweldige ploeg is Inter ook weer niet. Dat maakt het allemaal eigenlijk nog wat erger. Het kan natuurlijk een keer verkeren, maar voor Barcelona komt het op wel een heel beroerd moment.

Xavi out. Is gewoon geen toptrainer (in spe). Is ook niet te verwachten, heeft geen ervaring. Maar is wel op schandalige manier naar deze functie toe geschreeuwd. Laporta moet nu ook maar z'n consequenties trekken.

Pijnlijke, maar terechte conclusie van John van Vliet na deze kansloze nederlaag tegen een Bayern op 50 procent.

Ben benieuwd of er nog kleuren cartridges in de printers zitten komend jaar bij de Catalanen.

Het zijn bijzondere tijden voor het Spaanse voetbal, enkel Real Madrid door naar de knock out fase.

Dit doet nog eens extra deugd dat zo'n club nog eens extra verliest na de CL-uitsluiting. Dat is puur genieten gezien ik een hekel heb aan dat bestuur en aan Pini Zahavi.

Voor de 2de jaar op rij europa leugue is mooi toch? Proficiat barca😂

26 oktober 2022 om 23:16

En dan gaan ze daar wel verliezen van een Arsenal of Manchester ofzo

26 oktober 2022 om 23:23

Ben & papier, teken er direct voor!

Bayern op tranquillo tempo en zo kinderlijk eenvoudig langs zinkend schip Barcelona. Wat een aanfluiting als je dit Barcelona ziet. Er zitten aardige namen in dat elftal, maar ook heilige Xavi krijgt er geen muziek in. Wat nu? Voor een club als Barcelona kan je niet een heel jaar gaan experimenteren. Ronald Koeman kreeg die ruimte ook niet.



Laat ik de wedstrijd van vandaag maar volledig buiten beschouwing. De klap was vorige week al gegeven, dus eerlijk gezegd doet het me niet veel wat er vandaag gebeurt is op het veld. Het was verwacht en ingecalculeerd.

Iedereen zal wel weer over Xavi heenvallen, ik deel alleen die mening niet. In de competitie gaat het meer dan aardig en ik wil niet zeggen dat ik het niet vreselijk vind dat barca is uitgeschakeld, kan ook dit gewoon gebeuren met zo’n groep. Het mag niet gebeuren, maar het kan wel gebeuren, tel daarbij de pech van blessures en lullige beslissingen op en dan gebeurt het ook echt. Xavi er nu uitgooien zou de chaos alleen maar enorm vergroten in plaats van oplossen.

26 oktober 2022 om 23:14

Met je eens dat Xavi ontslaan niet de oplossing is. Barca moet hopen op een Arsenal scenario. Maar deze uitschakeling is weldegelijk op zijn conto te schrijven. Hij heeft 160 miljoen mogen uitgeven in de zomer om vervolgens met middelmaat te komen als Raphina en Alonso. Grootste zwaktepunt vind ik nog wel dat hij zo weinig jeugdspelers toepast. Balde is tot nu toe de enige die de kans krijgt.

26 oktober 2022 om 23:18

Ja de uitschakeling mag volledig op conto Xavi. Dat ben ik met je eens hoor, maar hem eruit gooien zou de chaos compleet maken. Wat betreft jeugdspelers is de enige wie hij ook zou kunnen inpassen Balde toch? Of mis ik iemand.

26 oktober 2022 om 23:28

Inderdaad een nieuwe coach gaat niet helpen. Hedendaags krijgen coaches sowieso te weinig kans. Wat betreft jeugdspelers zijn er meerdere die een kans verdienen. Chadi als cv, maar het middenveld heeft ook een paar talenten rondlopen die een kans verdienen.

26 oktober 2022 om 23:37

Ja je hebt gelijk. Chadi had wel een wedstrijd, bijvoorbeeld tegen Celta of Mallorca mogen starten of minuten maken. Het middenveld weet ik niet, is natuurlijk zeer breed bezet met heel jonge jongens ook.

26 oktober 2022 om 23:42

Met Cascado en Garrido lopen er talentvolle spelers op het middenveld die hun kansen verdienen, en dan vergeet ik voor het gemak Torre ook nog. Daarnaast ook onbegrijpelijk om Mormal aan Andorra te verkopen om vervolgens met Alonso aan te komen.

26 oktober 2022 om 23:48

Mika marmol had ik inderdaad ook nooit weg laten gaan. Pablo Torre krijgt zo nu en dan minuten, mag overigens wel wat meer want vind hem wel prettig voor het oog. Cascado heb ik welgeteld 3 minuten gezien in een compilatie dus kan er niet genoeg over zeggen.

Onder aan de streep komen we toch op hetzelfde uit, hopen dat het seizoen niet wéér als een nachtkaars uitgaat.

26 oktober 2022 om 23:24

Maar Xavi laten zitten gaat je ook niet vooruit helpen. Als je de spelers van Barça afzet tegen die van Inter, heeft Inter wel geteld misschien 4 spelers die op hun positie iets beter zijn dan wat Barça rond heeft lopen. Als je met Lewa, Dembele, de Jong, Kounde, Raphina, Pedri, enz niet van Inter kan winnen en Bayern thuis op minimaal een gelijkspel dan doe je het taktisch als coach toch echt niet goed. Bij elke andere club was je ontslagen na zoveel geïnvesteerd te hebben. Dus je kan het echt niet afschuiven op een paar lullige beslissingen, omdat je hier gewoon rekening mee moet houden. Want er zijn een aantal jaren geweest dat Barça dat soort beslissingen mee had, en nu heb je ze tegen. Dat kan gebeuren, maar dat kan niet de oorzaak zijn. Als je Xavi nu laat zitten en het gaat volgend seizoen ook niet lekker dan ben je weer een seizoen kwijt. Barça heeft een ervaren coach nodig die speelt op resultaat en Barça kampioen maakt en een aantal keer halve finale CL. Dan kun je financieel ook weer vooruit en kun je bouwen aan een team dat echt strijd om de winst in de CL.

27 oktober 2022 om 00:18

Het grote probleem bij Barcelona is dat het kwalitatief best goed is als je het individueel bekijkt. Het is alleen totaal geen collectief en bovendien is het kwalitatief niet goed genoeg om de poorten zo open te gooien. Dat werkt in Spanje tegen 90 procent van de tegenstanders, maar niet in de CL waar er meerdere factoren meespelen. Xavi ontslaan lijkt me geen oplossing, maar dit zorgt er wel voor dat de plannen van Laporta volledig getorpedeerd zijn. Dit gaat ze financieel echt veel zeer doen en je kunt de klok erop gelijkzetten dat die 273 miljoen euro in de zomer van 2023 op is aan gedichte gaten en nieuwe spelers. Vanaf volgend seizoen is het dus best aannemelijk dat ze grote problemen gaan krijgen. Zonder de injecties is de omzet namelijk nooit een miljard. Als je nagaat dat er voor 700 miljoen euro aan bezittingen is verkocht, kun je wel uitrekenen hoe drastisch de omzet gaat dalen. Nog meer bezittingen verkopen is dus ook geen optie.

27 oktober 2022 om 01:53

@mick00

Je stuk klopt zeker. Ben het er helemaal mee eens, maar die reactie van ForTheBadge was gewoon echt zeer grappig. Laat gaan.

Wat ik niet begrijp is dat Barça miljoenen heeft uitgegeven afgelopen zomer. Geld wat ze eigenlijk geeneens hadden en dan nu al naar de Europa League gaan is wel echt een schande. Financiëel kan dit niet meer goed gaan zou je denken. Bayern vond ik geeneens op volle kracht spelen maar behalen een goede overwinning. Normaal gesproken 2 jaar op rij Europa League is ontslag trainer zou je zeggen..

Ik vind dit zo hypocriet. Toen Koeman coach was, los van het feit dat het stadion maar voor de helft vol zat, werd elke misstap keihard bestraft met fluitconcerten. En nu steunen ze het team tot het einde. Uitgerekend nu al die aankopen moet het publiek genadeloos opereren. ze moeten oppassen want met zulke praktijken ga je Manu achterna. Een van de redenen dat Glazers zo onaantastbaar zijn is omdat er letterlijk geen een zitplaats onbezet is bij thuiswedstrijden op Old Trafford

26 oktober 2022 om 23:06

Toen kon die mafkees van een voorzitter alles op Koeman afschuiven, maar nu hij Xavi zelf heeft neergezet moet hij 'm wel blijven steunen om zijn eigen hachje te redden.

26 oktober 2022 om 23:09

Dus wat je zou verwachten is dat de fans het stadion leeg laten of constant fluiten? Het sentiment is op dit moment veel te negatief voor de prestaties die geleverd worden. De club zit in zwaar weer en heeft gewoon de steun van de fans nodig. Dat hoort er ook bij als je jezelf fan noemt denk ik.

27 oktober 2022 om 00:20

Had de club dat niet toen het op de rand van de afgrond balanceerde dan? Als er een moment was dat ze de ploeg moesten steunen, was het toen wel. Maar goed, verder heb je ook geen ongelijk.

26 oktober 2022 om 23:27

Volgens mij ben je niet helemaal op de hoogte wat United supporters allemaal aan het doen zijn om de Glazers te boycotten & ze eruit te krijgen!
Zal me niet verbazen als het binnen nu & 3 jaar alsnog zo ver komt dat die parasieten weg gepest zijn!

Een goeie warming up voor bayern voor aankomend weekend tegen Mainz! Dit barcelona is te dramatisch.

Mooizo, het moet maar eens goed misgaan bij Barca, net zo lang tot die gestoorde voorzitter weg gaat en hij de club niet nog verder naar de afgrond kan helpen.

Barca wint alleen tegen getafe,celta maar tegeb topploegen verliezen ze altijd en dit al jaren nu moeten ze zich voorbereiden op europa league daar horen ze zich thuis😂

Barcelona is officieel geen Europese top meer. Gezien de prestaties afgelopen 2 jaar in de CL zijn ze gewoon Europese middenmoot. Daarom acteer je ook in de EL en niet bij de laatste 16 in de CL. Meer concurrentie als vorig jaar met Arsenal, Juventus, Atletico, Ajax en United dus wellicht dat er een nog grotere blamage als vorig jaar komt. Alhoewel tegen deze clubs kan je er gewoon vanaf gaan. Kijken of Xavi en Laporta ook bepaalde conclusies durven te trekken. Was een voorstander van Xavi zijn komst maar je moet realistisch zijn: veel aankopen gedaan maar prestaties zijn vooral Europees weer triest. In deCompetitie doe je leuk mee, maar dat is meer omdat de rest zwakker dan ooit is.Bellerin aantrekken, Marcos Alonso centraal, Pedri/Gavi als hangende linksbuitens: allemaal beslissingen waarbij ik de capabele skills van Xavi als trainer duidelijk mee in twijfel trek.Ook natuurlijk benieuwd wat Laporta nu te zeggen heeft. Miljoenen getrokken, maar zwaar gefaald.

Schiet niet een keer op doel tegen een Bayern op 50/60 procent. Dit is schandalig. Ergens vind ik dit komisch (door Xavi), ik ga niet liegen, maar voor het eerst vind ik het zielig voor de objectieve/trouwe Cule's.

Gaan ze Xavi eruit gooien? Zou het terecht zijn?
Nou ja, bij Real kan dit echt niet, maar goed.. Dat is Real. In La Liga doet Barcelona het wel naar behoren. Dus ik geef Xavi het voordeel van de twijfel, als hij nou niet zo koppig is en ook "lelijk" gaat proberen te winnen (zo als tegen Celta Vigo). Want ik bedoel, wat heb je liever: Lelijk verliezen? Er zit 0 automatisme in bij Barcelona van Xavi.
Denk dat als Real Madrid op (minimaal) 9 punten voorsprong komt te staan dat ze hem (xavi) per direct moeten ontslaan.

26 oktober 2022 om 23:17

Het probleem is dat Barca niet zo kan spelen. Zodra Barca lelijk speelt krijg je wedstrijden als tegen Celta. Dan is het meer geluk dan wijsheid dat je wint.

26 oktober 2022 om 23:27

Of is het andersom?

Ik ben er niet mee eens. Tegen Celta wilden ze "mooi" voetballen (a la Xavi) maar het lukte niet waardoor Celta genoeg kansen kreeg. Xavi moet begrijpen dat er meerdere manieren zijn om een wedstrijd te winnen/domineren.

Overigens, met lelijk spelen bedoel ik; Wat Xavi lelijk vindt, met andere woorden, op de counter spelen. Verdedigend (met Low block), etc. Iig, dit seizoen, het vertrouwen moet terug en vertrouwen krijg je door te winnen niet door "mooi" proberen te spelen en dan verliezen tegen grote ploegen.

26 oktober 2022 om 23:32

Daar heb je wel een punt. In wedstrijden waar het niet lukt probeert Xavi alsnog aanvallend te spelen, terwijl op de counter loeren met spelers als Dembele en Balde beter zou werken. Enige coach die dat kon was Valverde, maar die had toentertijd wel een Umtiti, Pique en Ter Stegen die wereldtop waren. Xavi heeft die mogelijkheid opzich ook wel met Kounde en Araujo, maar ik ben bang dat Xavi daar te koppig voor is.

Barca, Atletico en Sevilla eruit en allen ook gewoon volledig terecht eruit. Het Spaanse voetbal is buiten Real momenteel gewoon flink in verval. Zelfs Portugal kan gewoon nog 3 clubs doorkrijgen naar de volgende ronde.

26 oktober 2022 om 23:50

Maar 1 Spaanse ploeg in de CL is natuurlijk wel beter voor Real. Die zullen meer genereren, als ik het goed heb begrepen.

Statistiek in de titel spreekt boekdelen. Pijnlijk voor Barcelona, een club die 'gewoon' op het hoogste niveau thuishoort. Het is zonde dat ze zo wisselvallig spelen, want er lopen echt wel spelers rond die goed kunnen voetballen. Overwinteren was met alle uitgaven wel echt een must, dus ik ben benieuwd wat de gevolgen hiervan zijn. Ik hoop dat ze er op korte termijn wel weer bovenop komen.

Er is gewoon een mismatch op verwachtingen. Laporta die wilt snel resultaten boeken en kon niet snel genoeg Barcelona weer bij de top van Europa scharen. Dat bewijzen de risico's die genomen werden afgelopen zomer om meerdere transfers te realiseren en een rijpe spits als Lewa te gaan halen. Maar daar had je dan ook een bewezen coach voor moeten aanschaffen. Of je haalt met minder vuurwerk wat slimme transfers met minder risico's en smijt Xavi voor de groep. Zo temper je de verwachtingen en geef je hem tijd. Nu had je veel fans die wel even dachten dat Guardiola 2.0 aangekomen was en dat men vanaf dit jaar weer half Europa op een hoopje ging spelen. En nu is de realiteit dat je in oktober reeds uitgeschakeld bent voor de CL. Heeft het tegengezeten op sommige momenten qua arbitrage beslissingen? Goed mogelijk. Maar alles daar op schuiven als je enkel hebt gewonnen van Viktoria, zal niet helpen om verder te groeien en beter te doen in de nabije toekomst. Xavi kan met meer afkomen dan enkel 'de Champions League is heel oneerlijk met ons', en terwijl de prestaties van Real naar beneden praten.

Bayern beestachtig verdedigd; aanvallen en verdedigen met 11 man en wat een klasse als ze gas geven

Maar Frenkie speelde wel fantastisch, uitmuntend en groots toch?

26 oktober 2022 om 23:21

Is het 1 tegen 11? Wat wil je nou als je trainer je bijna links buiten neerzet als verdedigend middenvelder?

26 oktober 2022 om 23:38

Ook toen hij een linie naar achteren ging was hij onzichtbaar.

Het is zacht gezegt niet heel prettig om een barca fan te zijn de laatste jaren. Als ik dan zo’n Marcos alonso in de basis zie staan die allemaal vraagtekens boven zijn hoofd heeft. Het is verschrikkelijk, al zijn die gasten transfervrij moet je ze never nooit halen. Messi heeft deze ploeg een wereld ploeg laten lijken. Suarez die een jaar na vertrek Atletico kampioen maakt. Wanbeleid, puur wanbeleid. Veel te laat gestart met doorselecteren en zo kan ik nog wel een tijdje door gaan.

27 oktober 2022 om 08:16

Alle die jaren is het niet prettig geweest ja. Zo zie je dat Messi the Goat is. Gaat lang duren dat er een top team staat. Realistisch blijven.

Simpel..de hele achterhoede + Kessie zijn niet goed genoeg. Daardoor haalt de rest zijn niveau natuurlijk nooit. Tegen clubs als München of City ga je er dan groots af.

Het was duidelijk dat Bayern niet voluit ging. Ze missen ook Sane en Coman en Muller was ziek dus niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen. Maar wat waren de ex Ajax spelers goed zeg. Gravenberch viel echt uitstekend in. Mazraoui zowel aanvallend als verdedigend ijzersterk en De Ligt heeft Lewandowski even in zijn achterzak opgeborgen (samen met Upa).

Barcelona heeft een slechte groepsfase gehad, maar is in de 1e wedstrijd wel volledig bestolen, met onterecht afgekeurd doelpunt en niet gegeven penalty. Dan hadden ze nu beide op 7 gestaan en waren ze wss door gegaan. Tuurlijk hadden ze die 2e wedstrijd ook nooit mogen verliezen en deden ze zich de 1e wedstrijd tegen bayern ook te kort, dus ze mogen naar zichzelf kijken. Maar een scheidsrechter zou niet zo bepalend mogen zijn.

Mazraoui een wereld partij. Wat mist Ajax deze topper. Altijd de baas over de gehele rechterkant .. geweldig gespeeld . Ook de ligt had lewa helemaal klem. Gelukkig was het geen penalty want dat zou echt belachelijk zijn .. we krijgen een mooie Europa leaque met grote namen ( barca , Arsenal , Juventus , united , Sevilla , Ajax en misschien atletico en Tottenham nog daarbij ). Dat word echt genieten

En leden hier staan vooraan om de Ligt af te branden bij een fout of slechte pot. En nu? Doodstil. Matthijs was ijzersterk vandaag. Geweldig gespeeld!

27 oktober 2022 om 06:24

Niet voor niets uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Frenkie speelde weer verstoppertje weekend weer vlammen tegen Valencia

Xavi maak nieuw de verandering, anders is het te laat. Altijd met Busqeuts spelen in grote wedstrijden. Hij kan dat niet meer aan. Koppigheid of Xavi ziet het niet. Vraag ik mij af.

Financieel weet ik het niet, maar sportief moet barca eens afscheid gaan nemen van dat eeuwige rondtikken. Dat heeft een paar jaar gewerkt maar is allang niet meer relevant. Tegenwoordig is voetbal steeds meer een sport van kracht op het middenveld, tenzij je heeeel goede buitencategorie spelers hebt staan, en dan bedoel ik Modric/iniesta. Je hebt Kessie, echt een middenvelder anno 2022. Die moet altijd spelen. Je hebt gewoon zo'n beuker nodig op het middenveld, en dan speelt ie nooit.

27 oktober 2022 om 10:34

"tegenwoordig is voetbal meer een sport van kracht op het middenveld". Gek zeg, dat werd ook gezegd na 2006. Dat werd ook gezegd na de Dream Team. Dat wordt eigenlijk altijd gezegd door dezelfde type mensen die nog, merkwaardig genoeg, nog steeds denken dat mensen sneller kunnen rennen dan de bal kan rollen en dat kracht ertoe doet om een team uit te spelen.

En dan zeggen dat Kessie altijd moet spelen, terwijl hij tot nu toe in ieder geval altijd de slechtst spelende middenvelder is.

27 oktober 2022 om 10:37

Maar je bent het toch met me eens dat tikie taka is uitgewerkt? Een van de redenen dat Real al die cl's heeft gewonnen is de combinatie Kroos & modric - Casemiro. Casemiro is voetballend totaal niks bijzonders maar zo'n speler moet er gewoon altijd in staan in europese topwedstrijden. De strijd op het middenveld win je tegenwoordig met spelers als Tchouameni, Kante, Casemiro of Goretzka. Meer dan 5 jaar terug.

27 oktober 2022 om 10:41



Misschien moeten wij ook concluderen dat Pedri en Gavi niet zo uitzonderlijk goed zijn als we denken. Ik vind ze beide echt enorm goed, maar absolute buitencategorie? Nog niet. Ze kunnen het worden. Maar die jongens krijgen zo een druk op zich om elke week te moeten presteren. En die vergelijkingen steeds met Xavi en Iniesta maken het niet beter erop. Pedri is een geweldenaar (wellicht wel buitencategorie), maar vergelijk het even met Musiala en Camavinga: die hebben een Kimmich, Kroos, Goretzka, Modric en Muller om zich heen staan op het veld: kwaliteit en ervaring. Mede aardoor kunnen die jongens uitstekend excelleren en lekker voetballen. Bij Liverpool zie je het ook bij een jongen als Elliot: die speelt met Thiago, Henderson en Fabinho om zich heen: ervaring en kwaliteit. Spelers die nog steeds elke wedstrijd leveren.

Pedri en Gavi moeten zelf de kar trekken en de rol van ervaring/routine maar voor lief nemen. Busquets kan het namelijk allang niet meer, Frenkie is zo inconsistent als de pest en tegen absolute topteams speelt hij verstoppertje. De omstandigheden zijn anders. En men plaatst ze teveel op een voetstuk waardoor ze zelf misschien gaan denken dat ze al net zo goed zijn als die namen die ik benoemd heb.

Daarnaast heb je achterin teveel clowns die niet kunnen verdedigen of super traag zijn. Een Baldã© zou in een stabiele defensie veel sneller kunnen ontwikkelen. I.p.v. Raphinha had Barca liever een extra CV of RB kunnen aantrekken. Voorin zat je toch wel goed met Lewa, Fati, Dembele, Depay en Ferran.

27 oktober 2022 om 11:33

Dit is een heel nieuw tijdperk. Tiki-Taka is gewoon gedateerd. Je kan niet met 1 stijl een wedstrijd meer winnen. Als het niet lukt moet je je kunnen aanpassen. Pep speelt ook niet meer het Tiki Taka van de jaren 10. Die speelt ook veel directer met De Bruyne. En heeft ook een spits als Haaland die niet constant de bal hoeft te hebben.

27 oktober 2022 om 20:29

Kaka2007, 'tikkie takka' is een term die de media hebben gegeven aan het spel van Pep. De bal rondtikken zal nooit 'uitwerken', wat dat ook moge betekenen. Want ik weet niet of je ooit gevoetbald hebt maar de bal hoor je gewoon echt rond te spelen hoor.

Kan zeggen wat je wilt, maar die EL krijgt met deze clubs ook steeds betere affiches

tja, je zag het verschil tussen een absolute topclub en een subtopper. Lewandowski die echt niks bracht vandaag, en daar is 50 miljoen voor betaald...... Alleen kan hij het echt niet, als de rest niet klopt. Zal hij nu ook spijt hebben?

En weer tegen een echte tegenstander was die zgn. Topper Frenky de Jong nergens te zien. En nu op ziijn favoriete plek.. Daarbij speelde Bayern een ,, trainingspartijtje” . Of lag het weer niet aan Frenky., maar aan de rest..!! 🙄🙄. Zie hoe Kimmich en Musiala spelen.. dat zijn toppers.. Kan Frenky niet aan tippen..

27 oktober 2022 om 11:28

@fer62 het lag aan Kimmich,Musiala,Goretzka dat Frenkie niet goed speelde

Welcome to EL alle Barcelona en Ajax fans. Zo lang denigrerend doen tegen Man U, Arsenal etc om dan zo kansloos eruit te vliegen. Frenkie die miljoenen inleverde om pp de bank in CL te kunnen zitten. Wat moesten Anthony en Martinez nu in United doen? Dat was toch een downgrade want Ajax speelde CL. Welcome to reality.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren