Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona en Sevilla mondeling akkoord over transfer Jules Koundé

Laatste update:

Barcelona en Sevilla zijn mondeling akkoord over de transfer van Jules Koundé, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano woensdagavond via Twitter. De 23-jarige Fransman kwam afgelopen weekend al tot een persoonlijk akkoord met Barcelona. Nu zijn ook de clubs eruit. De definitieve handtekeningen zullen snel gezet worden volgens Romano.

Hoewel het papierwerk nog getekend moet worden, lijkt Barcelona na Andreas Christensen zijn volgende defensieve versterking binnen te hebben. In het tijdsbestek van een week zijn de kaarten volledig anders geschud. Waar er eerst nog een akkoord werd gemeld tussen Chelsea en Koundé, schreef Gerard Romero nog geen halve dag later dat Barcelona een overeenstemming had bereikt met Sevilla over een transfer. Romano voegde daar afgelopen weekend al aan toe dat Koundé bereid was het contractvoorstel van de Catalanen te accepteren.

"Bedankt! We wachten op je in Barcelona, je nieuwe thuis", schreef Romero zelfs al in een tweet geadresseerd aan het account van Koundé. Chelsea maakte zich al op zijn nieuwe stopper te verwelkomen, daar het beet leek te hebben met een bod van 65 miljoen euro en een jaarsalaris van negen à tien miljoen euro. The Blues pakten door voor Koundé toen duidelijk werd dat Nathan Aké niet haalbaar was. Het jeugdexponent van de club stond bovenaan het wensenlijstje, maar zijn huidige broodheer Manchester City gaf te kennen dat de Nederlander niet te koop was.

Koundé was er al niet bij toen Sevilla een reis naar Zuid-Korea ondernam en ontbrak ook toen de Andalusische ploeg op het vliegtuig naar Lagos stapte. Daar is Sevilla bezig aan een trainingsweek met 31 spelers. De verdediger is in afwachting van zijn transfer en wordt door de club voorlopig buiten de groep gelaten. De Fransman volgt een individueel trainingsprogramma. Het akkoord met Barcelona maakt vermoedelijk ook een einde aan de vermeende interesse in Iñigo Martínez, wiens naam in verband werd gebracht met Barça.

Is Jules Koundé een aanwinst voor Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wellicht nog belangrijker nieuws is dat Frenkie na een gesprek met Xavi waarschijnlijk bereid is om 50% salaris in te leveren. Zou wel wat zijn, iedereen die zei Frenkie verlaat die grafclub nou eens maar Frenkie zelf is bereid de helft in te leveren om te kunnen blijven hahahaha! aldus Javi Miguel. Had hem zelf liever verkocht maar als hij wil inleveren is dat ook prima.

Wat betreft Kounde welkom Jules! Ik denk dat ze niet echt blij zijn in London.. 50 miljoen + 10 miljoen euro aan variabelen 5 miljoen euro minder dan en het aanbod van Chelsea maar hij wou perse naar Barça. Gigantische club zelfs na een aantal dramatische seizoenen!

Overigens brak Gerard Romero dit nieuws gisteren al, Fab is een beetje sloom.

24 juli 2022 om 21:34

Ach al die meningen over het feit dat barca een grafclub zou zijn, dat is echt alleen de tendens in Nederland.

Kounde is inderdaad meer dan welkom! Ook omdat hij de positie van rechtsback, die erg dun bezet is, ook beheerst. Top!

24 juli 2022 om 21:48

Dan moet je een groot deel van de posts overslaan, want menigeen - waaronder ik - is een andere mening toegedaan.

24 juli 2022 om 21:54

Muah, op Twitter is de tendens rond Barcelona ook allesbehalve positief.

Nu snap ik dat Twitter echt een waardeloos platform is, maar alleen om even aan te geven dat Nederland niet het enige land is waar er momenteel niet positief over ‘Mes que un club’ gedacht wordt.

24 juli 2022 om 21:55

Als je denkt dat dit alleen in Nederland is, dan volg je geen andere socials of forums.

24 juli 2022 om 22:05

Dat doe ik wel, ik luister verscheidene podcasts, lees Engelse tabloids etc. In Nederland maken we er zo’n probleem van omdat de nieuwsgeving vooral over de situatie van Frenkie gaat en dat ieder gerucht hier geplaatst wordt als feit. 99% van wat er geplaatst wordt is onzin.

24 juli 2022 om 22:08

Nee ik weet dat de algehele tendens niet direct positief is, maar in Nederland en dan met name hier op het forum is het wel erg zwart wit natuurlijk ajaxxxlove. Als er hier een artikel geschreven wordt over de kantinejuf die haar fooi aan de club geeft dan zal hier de eerste reactie zijn: “wat een nare club dat ze dit accepteren, ziel verkocht!”. Dat is natuurlijk totaal niet de algemene tendens.

24 juli 2022 om 22:40

Op diverse Engelse fan fora en reddit hangt er een zeer negatieve tendens rondom barca. Dit is echt niet alleen Nederland; barca is zijn gezicht verloren (of aan het verliezen).

24 juli 2022 om 23:16

Dit is op dit moment natuurlijk met name de fanfora van united en Chelsea. Ik zit bijvoorbeeld in de reddit groep ynfa, en tal van zulke groepen. Daarin wordt ongeveer 25 keer per dag de draad gestoken met chelsea omdat zij zoveel doelwitten verliezen aan barca. En zo kun je per club natuurlijk wel invullen hoe en wat. Het valt hier onmogelijk aan de man te brengen hoe het daadwerkelijk zit en van nuance is niet te spreken. Het is als tegen dovenmansoren, dus ik laat het daar wel gewoon bij! “Frenkie ga toch weg bij die grafclub!!!”. Doe ik het goed jongens?

24 juli 2022 om 23:57

In de VS idem dito, veel negatieve reacties op het beleid van Laporta.

25 juli 2022 om 08:30

Hahaha Mick. Wat verkondig jij voor onzin dan? Alleen in Nederland? Volg je geen social media? Iedereen lacht momenteel om de handelingen van Barcelona. Stel dat ze kampioen worden en ver komen in de CL dan nog lacht men hun uit door het kansloze beleid dat ze voeren.

27 juli 2022 om 18:15

Zou nergens op slaan om kounde te halen en hem dan rechtsback te zetten. Als cv wel echt een topper natuurlijk.

27 juli 2022 om 18:16

Kansloze beleid? Dit is gewoonweg topbeleid wat laporta voert. Alle dure spelers die voetballend niet waardevol zijn gaan weg en hij haalt echte versterkingen binnen die nog eens voor een goede prijs komen (de meeste accepteren een lager salaris dan ze elders kunnen krijgen). Barcelona heeft nu een verschrikkelijk goed team staan en is plots weer op het niveau van de eliteclubs. Als laporta had bezuinigd dan was barcelona gedoemd om een nieuwe arsenal/acmilan te worden.

En vergeet niet, hij heeft misschien wel toekomstige inkomsten verkocht, maar de inkomsten zullen ook weer stijgen met succes en dat is waar hij op gokt.

27 juli 2022 om 18:17

@mick zelden zulke grote onzin gehoord. Daarnaast geven de voorbeelden die jij geeft duidelijk aan dat je er geen bal van snapt.
In heel de voetbalwereld wirdtbde situatie Frenkie gevolgd. Waarom? Omdat het moreel verwerpelijk is wat Brokelona hier aan het doen is. Er zijn altijd twee kanten van het verhaal en het feit dat Barcelona Frenkie probeert te verkopen is niks mis mee. De manier waarop echter is heel erg laag. Laporta dacht na Messi en Koeman dat hij de nieuwe Wolf of Walstreet was en alles kan maken. Maar zo werkt het niet, Frenkie heeft zijn bluf gecalled en het imago is slechter dan ooit. Wereldwijd!
Misschien wil Frenkie wel inleveren en blijven uiteindelijk, maar voor nu heeft hij Laporta en Barca echt in hun hemd gezet. Grote klasse! Hij en Xavi willen gewoon lekker ballen. Xavi heeft ook geen ruggengraat hoe hij hiermee omgaat, maar goed dat wisten we al.

On: Kounde wel een hele lekkere aankoop voor Barca, een van de weinige versterkingen die ze echt beter gaat maken.

27 juli 2022 om 18:34

@RealXIII ik hoop dat je sarcastisch bent, anders spreek je jezelf natuurlijk gruwelijk tegen. "Dat is waar hij op gokt" en "dit is gewoonweg topbeleid". Dus gokken met als inzet eventueel faillissement of sportief succes is jouw inziens top beleid?

27 juli 2022 om 18:37

Wat jij wil, dan heb ik er geen bal verstand van. Ik zie het op een andere manier. De enige plek waar ik voetbal volg waar de situatie van frenkie zo wordt uitgelicht is Nederland en United fan pagina’s. Ik zit bijvoorbeeld in een midlands groep, van Aston villa, Birmingham en wolves fans en daar worden enkel memes gestuurd over de situatie in Spanje. Ik kan nog talloze voorbeelden geven hoor daar niet van, maar daar heb ik geen energie voor. Geniet van je dag.

27 juli 2022 om 18:49

sjaakstaak// Ik kan ook gokken op een wedstrijd van real madrid tegen levante. Dan gok ik op een zekerheidje, maar het blijft gokken.

Het ligt natuurlijk ook in de lijn der verwachtingen dat als je een topteam samenstelt, meedoet om de prijzen (en ze eventueel wint), dat je inkomsten zullen stijgen.

27 juli 2022 om 19:08

Sportief is het natuurlijk prima beleid. De selectie wordt er sterker op en met uitzondering van Raphina allemaal zeer nuttige en nodige toevoegingen. Beleid is echter meer dan alleen sportief. Financieel is er geen touw aan vast te knopen momenteel.

27 juli 2022 om 19:10

@mick jij ziet dus niet in wat hier niet kan aan de handelswijze van Barca en daarnaast denk je ook dat wereldwijd de tendens is dat dit normale gang van zaken is?

24 juli 2022 om 21:36

Ik denk dat ik als speler ook eerder naar Barca zou gaan dan naar Chelsea. Barca heeft toch de historie, ondanks dat het de laatste jaren sportief slecht was. Chelsea wint minder vaak de landstitel en de CL winnen ze gemiddeld ook minder vaak (toevallig knap 2x in de laatste 10 jaar als zware underdog).

Ondanks alle terechte kritiek op het beleid van Barca, er zit wel weer veel potentie daar. En ze willen duidelijk naar een attractieve speelwijze toewerken. Denk dat ze binnen een paar jaar weer overal om strijden, misschien komend seizoen al wel. Bij vlagen wel een leuk Barcelona gezien onder Xavi. Chelsea's spel boeit me eigenlijk nooit zo, dan liever Pool of City.

24 juli 2022 om 22:22

Met het huidige beleid bij Barça zou ik er juist nooit heengaan

24 juli 2022 om 21:40

Wees er maar trots op dat je als club je speler maar moet dwingen om 50 procent van zijn salaris in te leveren want anders moet hij op rotten. Barcelona is niks anders dan een vieze grafclub die niks anders dan een faillissement verdiend.

24 juli 2022 om 21:42

Hij kon er ook voor kiezen om weg te gaan om zijn dikke salaris 100% te innen, het word hem voorgesteld en hij gaat er in mee, als jij dat vind moet je dat vinden boeit ze vrij weinig in Barcelona.

24 juli 2022 om 21:46

Als of Barcelona een glock 9mm tegen Frenkie zijn hoofd houd en hem dwingt om in te leveren hahaha. Hij kan ook gewoon vertrekken naar Manchester United en niets inleveren maar blijkbaar wil hij niet naar Manchester.

Maar je frustratie druipt van me scherm ik geniet er inderdaad van!

24 juli 2022 om 21:53

Geen pistool nee, maar ze betalen ook zijn 17 miljoen niet en kopen ondertussen wel links en rechts spelers voor tientallen miljoenen. Ben je daar trots op?

24 juli 2022 om 22:00

El_Guaje7. Wij waren natuurlijk niet bij het gesprek dus kunnen niet oordelen in hoeverre het fair is gegaan. Het kan heel gemoedelijk zijn geweest maar het kon ook een gesprek zijn van 'of je levert in of je krijgt geen speeltijd'. Frenkie wilt niet weg bij Barcelona, dus naar manchester gaan is dus geen optie.

24 juli 2022 om 22:01

RedDevil die 17 miljoen pond heeft Frenkie in 2020 al over meerdere jaren laten uitsmeren officieel. Probleem is nooit die 17 miljoen euro geweest dat hij niet wou vertrekken zoals veel Manchester United fans elkaar wijs maken. Echter wou hij gewoon niet naar Manchester begrijpelijk ook zonder Champions League voetbal.

24 juli 2022 om 22:23

Ze maken misbruik van de situatie en van Frenkie. Iedereen bij barca weet dat Frenkie wilt blijven omdat het zijn droomclub is. Dan zeggen ze tegen Frenkie van ja je kan blijven alleen als je geld inlevert.

24 juli 2022 om 22:48

Frenkie wilt gewoon blijven, misschien omdat hij de warmte voelt bij FCB en dat hij wel het gevoel ervaart dat Barca meer is dan een club. Niet janken aub.

25 juli 2022 om 00:01

Dat je daar je genot uit moet halen is vrij triest moet ik zeggen. Ik vind het iig allesbehalve sjiek van Barcelona.

27 juli 2022 om 18:51

Laten we afwachten wat Frenkie zelf te zeggen heeft over de situatie want tot nu toe is het enige wat hij aangegeven heeft dat hij wil blijven.

Ik hoop wel dat hij aankomend seizoen gewoon op het middenveld speelt of in plaats van Gavi of in plaats van Busquets. Een middenveld met Frenkie Pedri en Kessie is best lekker. We gaan het zien.

Kounde als rechtsback lijkt me zonde in het centrum is hij veel beter en meer nodig.

Wat ik me wel afvraag; Barca had nog 100 miljoen nodig aan inkomsten om de aankopen tot aan Lewa in te kunnen schrijven. Als Frenkie de helft inlevert dan nog is dat niet genoeg ruimte voor die inschrijvingen, laat staan Kounde. Weet iemand hoe dit zit? Zit er nog een verkoop van rechten of een uitgaand transfer aan te komen? Of is er een aanzienlijke kans dat deze aankopen niet ingeschreven kunnen worden? Het lijkt me echt sterk dat de club zoveel spelers koopt zonder ze in te kunnen schrijven

27 juli 2022 om 19:43

Dat lijkt mij erg stug, dan komt er nog meer negatieve feedback dan er nu al is, ook van binnen de club, want dan gooi je genoeg geld weg en het is toekomstige kapitaalvernietiging. Dat gaat nooit gebeuren.

27 juli 2022 om 20:48

Volgens mij moeten ze Frenkie wel inschrijven en kunnen/mogen ze dat niet zomaar doen. Zou ook heel dom zijn 1 van je best betaalde spelers niet inschrijven. hij is echt nog wel goed genoeg voor aardig wat wedstrijden dus ze gaan Frenkie echt wel inschrijven. Hopelijk vertrekken Depay en Puig nog en kan iedereen ingeschreven worden.

24 juli 2022 om 21:47

Haha wat ben jij gek schaam je er is niks geen eer meer aan die club, ze moeten zich doodschamen daar, je ziel verkopen in %en voor een paar miljoen , los eerst je schuld af , ik hoop dat faillissement word aan gevraagd dat is pas gerechtigheid! En kounde loser je mocht willen dat je voor Chelsea mocht spelen uitbuiter!!

24 juli 2022 om 21:50

Niet alleen Koundè… Dembele, Raphinha… Lewandowski allen wouden ze niet naar Chelsea maar naar Barça. Verschil moet er zijn… Levels to this shit.. 🤣

24 juli 2022 om 21:57

Zo eentje heeft hier wat te vieren zeg... Alsof je de cl of liga hebt gewoon. Btw wel goeie aankopen. Sterk intressant om te volgen.

24 juli 2022 om 22:14

Zou je denken, straks 🥖 loos👏🏼
Ellende is allemaal gekomen door almachtige Vorkie toen de poen op was snel vertrok!
En straks trekken de nieuwe aandeelhouders de touwtjes iets strakker aan en dan adiós, opnieuw beginnen 🤗

27 juli 2022 om 20:51

Was Chelsea ook geïnteresseerd in Lewa? Dat nieuws heb ik dan gemist. Als het klopt dat Barca al deze spelers voor de neus van Chelsea heeft weg gekaapt dan zou ik Depay aanbieden voor 5 miljoen als goedmakertje

24 juli 2022 om 21:58

Trots zijn om dit nieuws te kunnen verkondigen!? De Jong stond volledig in zijn recht om het achterstallige salaris te eisen. Barcelona komt op mij over als een ongeloofwaardige club. Je kan iets afspreken en een aantal maanden later proberen ze er onderuit te komen. Als mij gevraagd wordt salaris uit te stellen, omdat het bedrijf het lastig heeft maar er worden vervolgens nieuwe mensen aangenomen met riante overnamefees dan zou ik ook vragen hebben.

24 juli 2022 om 22:02

Alsnog raar dat een frenkie 50% moet/wil inleveren om te blijven terwijl er zoveel nieuwe spelers gehaald worden. Niet echt iets om trots op te zijn.

24 juli 2022 om 22:08

Wel weer een concurrent erbij voor Frenkie in de achterhoede als Kounde komt

24 juli 2022 om 22:09

Huilende reacties zijn alleen trending in Nederland!! Barca en Real zijn de grootste clubs ter wereld en de aantrekkingskracht is zo groot ondanks de moeilijke jaar van Barca zijn spelers bereid om minder te verdienen om als nog die transfer te maken!!

25 juli 2022 om 08:33

En jij gelooft ook in sprookjes? Als 1 speler bereid is in te leveren dan geloof ik het maar zoveel? Daar zit echt wel een addertje onder. Barcelona is echt niet meer zo groot met al hun rare praktijken.

24 juli 2022 om 22:14

het probleeem van frenkie was eigelijk Bartomeu die had hem nooit een salaris van 18 miljoen per jaar.moeten geven veels te groot risico geweest en ook met andere salarissen barcelona had gewoon .veels te groot salaris huis laporta probeert nu puin op te ruimen en salaris huis in te krimpen die als je al die aankopen optelt die Bartomeu heeft gedaan in die jaren kom je op 900miljoen en allemaal .miskopen zo als digne coutinho Bartomeu heeft er gewoon te club kapot gemaakt nu kan laporta het opknappen wat lastig is zonder olie kraan zo als psg of city je moet het allemaal zelf oplossen weet ook niet of dit de beste manier is met de verkoop van tv rechten enzovoort hele leven al cule dit komt wel goed in 2002 met gasper zaten we ook heel diep in de problemen en me oma heeft me ook verteld dat club ook de franco tijd heeft overleefd ook bijna om is gevallen maar niet gebeurt barca bestaat nog steeds visca barca visca catalunya

24 juli 2022 om 22:36

Is het aantrekken van Kounde, Raphinha, Lewandowski, Kessié en Christensen een voorbeeld van het inkrimpen van het salarishuis?

24 juli 2022 om 22:36

Niemand ontkent ook dat Bartemeu te hoge salarissen heeft uitgedeeld. Maar een contract is een contract. Als op mijn werk een nieuwe directeur komt kan hij ook niet eisen dat iedereen salaris in gaat leveren omdat het bedrijf er slecht voor staat door zijn voorganger.

24 juli 2022 om 22:43

AjaxxLove,

Dembele heeft 40% ingeleverd
Sergi Roberto bijna 75%
Coutinho vertrokken 18 miljoen netto
Trincao vertrokken 7 miljoen euro netto
Lenglet verhuurd, Spurs is goed voor 50% van zijn salaris.
Frenkie de Jong salaris reductie pending ⏳

Vorig seizoen Messi & Griezmann vertrokken die een monster contract hadden. Dus met al die topaankopen is het salaris als nog dalende.

24 juli 2022 om 23:16

Dat was niet mijn vraag. Ze moeten bij hun huidige selectie bedelen om het salarishuis in te krimpen, hoe past het aantrekken van vijf gevestigde namen ( het betalen van tientallen miljoenen aan transfersommen) in het inkrimpen van het salarishuis?

Is het uit te leggen aan je huidige selectie dat je diverse gevestigde namen haalt? Het vertrek van Messi en Griezmann (vorig jaar!) heeft natuurlijk niets met dit jaar te maken. Wist je dat Iniesta ook vertrokken is? Kan je er ook nog bij halen misschien. Beetje creatief boekhouden. Dat kunnen ze daar als de besten.

24 juli 2022 om 23:33

Je komt heel gefrustreerd over Ajaxxxlove.

Je vraag was of met al deze topaankopen het salaris uit krimpt of juist stijgt? Van het vertrek van Coutinho kon Barcelona twee Lewandowskis halen (9m netto vs 18m netto voor Coutinho).

Heeft helemaal niets met creatief boekhouden te maken maar eerder jou frustraties als ik je comment zo analyseer. Leg hier feiten op tafel wat betreft salaris reducties en jij komt hier aan met waardeloze aannames gemixed met een een beetje frustratie.

25 juli 2022 om 00:01

Het gaat er niet om dat Barca het salaris niet kan betalen maar dat het salaris te hoog is voor Barca volgens de nieuwe normen van la liga.

25 juli 2022 om 00:03

El_Guaje7, waarom komt iedereen die jou (terecht) op je plek zet wat betreft het goed praten van de huidige omstandigheden bij Barca gefrustreerd over? Wellicht even in de spiegel kijken, jij lijkt mij de enigste gefrustreerde persoon die hier reageert momenteel kerel..

25 juli 2022 om 06:33

Die ElGuaje doet me echt denken aan mijn klasgenoten van de middelbare school destijds. 0 zelfkritiek of op hun favoriete club en iedereen die anders denkt is 'gefrustreerd' en moet dat nog even ingwreven worden.

25 juli 2022 om 08:37

En maar vol blijven houden dat de rest gek is. 9 van de 10 mensen vinden het beleid van Barcelona slecht en schandalig en die hebben er allemaal geen verstand van.

25 juli 2022 om 10:11

En jij denkt dat die bestaande spelers allemaal zoveel salaris inleveren om bij FC Barcelona te kunnen voetballen? Kom op zeg, die jongens zullen best veel salaris inleveren om nu allemaal die nieuwe aankopen te kunnen inschrijven. Maar hier staat bij allemaal een andere financiele compensatie tegenover zodat ze er per saldo nauwelijks op achteruit gaan (bijvoorbeeld aanzienlijk meedelen in een transfersom).
Vanuit FC Barcelona een aardig gokspel en korte termijn gedachte. De structurele problemen zijn echter nog lang niet opgelost.

27 juli 2022 om 18:56

@jeroen200 dit hoor ik nu voor het eerst dat spelers die salaris inleveren op een andere manier gecompenseerd worden? Door meedelen in een transfersom? Hoe weet je dat, heb je bronnen die dit bevestigen? En wat als een speler gewoon uit zijn contract loopt?

27 juli 2022 om 21:06

Nou, het is vrij simpel. Als een grootverdiener( de jong) te vervangen is door twee andere spelers ( Pedri&gavi) die gezamenlijk een lagere salaris opstrijken kun je twee dingen doen - de grootverdiener zien te verkopen of in gesprek gaan om te bemiddelen over het salaris.

Waar maak jij je overigens druk om? Spelers komen nog altijd graag spelen voor barca, de huidige transfers bevestigen dat. Over de overige zaken buiten het voetbal heb jij en overige vz-leden geen feitelijke kennis en ben je puur aan het speculeren op basis van stemmingmakerij vanuit de media...

De huidige selectie heeft niets liever dan vers bloed om te kunnen concurreren! Denk je dat de selectie niet liever een topper als Kounde erbij wilt hebben ipv een retired Pique? Voetbal is een keiharde business waarin je je kansen moet overwegen.

24 juli 2022 om 22:45

Dat el-guaje hier blij mee is, zegt genoeg over zijn normen en waarden. Dat je positief bent en lacht om een gerucht dat de Jong 50% zou willen inleveren, zegt mij nog meer. Poeh, het valt hier soms niet mee op vz.

24 juli 2022 om 22:47

Frenkie de Jong is zelf bereid in te leveren en jij komt hier aan met normen en waarden… Volgens mij heeft Frenkie zelf dan ook geen normen en waarden niet? 😅

27 juli 2022 om 19:00

Hij is bereid in te leveren om bij Barca te voetballen. Anders wordt m dat blijkbaar onmogelijk gemaakt!

Was altijd een Barca-fan en zal ze altijd steunen in wedstrijden. Maar dit beleid steun ik zeker niet!

Jammer dat je niet eerlijk genoeg bent om dat oordeel te geven El Guaje!

25 juli 2022 om 03:29

Je verhaal klopt van geen kant! Hij heeft al een aantal kopjes ingeleverd bij zijn salarisonderhandeling 3,5 week geleden. In Londen zijn ze wel blij. Deze speler slaat flater na flater bik Vive Le France.

25 juli 2022 om 10:06

Jij bent bij dat gesprek geweest? Denk je echt dat Frenkie na een gesprek met Xavi 50% inlevert. Natuurlijk niet, daar kun je vrij zeker van zijn. Hij kan best wat hebben ingeleverd, maar dan is er ongetwijfeld iets anders financieels voor terug gekomen. Dat hij bijvoorbeeld een aanzienlijk bedrag deelt in een toekomstige transfersom of een andere financiële compensatie.

Had hem zelf liever verkocht zeg je ook nog haha. Veel succes met je pipo de clown spaans middenveld. Frenkie was en is de enige speler die een aanzienlijke transferwaarde vertegenwoordigd en wellicht alleen maar meer waard wordt.
Maar goed dat jij dan geen bestuurder bent bij Barcelona.

27 juli 2022 om 18:29

Hoi Kounde, welkom bij de club. We willen je graag vragen om alvast 50% van je salaris in te leveren. Anders kunnen we je helaas niet inschrijven. Alvast bedankt!

27 juli 2022 om 18:50

Laten we eerlijk zijn: voor Frenkie is het het beste om gewoon weg te gaan!

Hij heeft geen zekerheid om een basis plek en als die speelt is het nu als CV.

Dat mensen een negatief beeld van Barca krijgen is overigens gewoon volkomen terecht toch? Spelers voor miljoenen kopen, maar ondertussen bijna eisen dat spelers een salaris reductie aanvaarden. Is simpelweg heel erg krom!

27 juli 2022 om 19:48

Belangrijk nieuws die frenkie is knettergek om dat te doen.

27 juli 2022 om 20:06

Heerlijk is dit al die moraalridders in Nederland frenky dit frenky dat zelfs het woord afpersing van die mislukte Ex speler werd gebruikt, zelfs de mensen die nooit voetbal hebben gekeken waren ineens voetbal experts!!!

27 juli 2022 om 20:21

Je leest veel nieuwsberichten maar het zou me verbazen dat de Jong zomaar even de helft inlevert. Achter zijn rug is er een deal met Manutd gemaakt wordt er vekondigd dat hij weg moet, Xavi goochelt met hem in de opstelling. Dat zijn geen goede tekenen en voor mijn gevoel is de relatie Barcelona de Jong kapot. Niet chique van Barcelona hoe ze dat doen. Pijnlijk want Barcelona was de favoriete club van De Jong, waar hij heen wil. Je leest ook, hij weigert in te leveren, en misschien is dat begrijpelijk ook. Je laat niet met je sollen maar zie geen toekomst voor de Jong bij Barcelona. Hij moet weg daar.

27 juli 2022 om 22:05

Nog belangrijker? Frenkie had volgens menig barca supporters/volgers geen toekomst meer op het middenveld toch?

Zo heeft Barca toch wel een sterke selectie moet ik zeggen, ben benieuwd hoe ze het gaan doen dit seizoen.

Concurrentie voor Frenkie centraal achterin.

Waanzinnige speler, erg blij mee mocht dit rondkomen.

Fabrizio zit er echt vaak naast deze transferperiode

Let’s gooo. Alle prachtige zure comments incoming over hoe het allemaal wel niet mogelijk is. Nu nog ff een linksback of rechtsback en het is genoeg geweest.

25 juli 2022 om 08:41

Niet gek dat het dan genoeg is geweest. 5 aanvallers, 1 middenvelder en 5 verdedigers in 1,5j tijd zou inderdaad genoeg moeten zijn.

Voor het geval je afvraagt wie die spelers dan zijn:
Aubameyang, Torres, Depay, Raphinha, Lewdowski
Kessie
García, Kounde, Christensen en dan nog een links en rechtsback.
Hou ik de alweer vertrokken of gehuurde spelers buiten beschouwing.

27 juli 2022 om 20:15

Waarom tel je spelers mee die vorig seizoen zijn aangetrokken? En noem dan ook de spelers op die dit seizoen en vorig seizoen zijn vertrokken/verhuurd

Flinke upgrade voor de verdediging, dat zou ook wel eens tijd worden van harte welkom Koundé

Kan iemand me vertellen of Sevilla ook akkoord is met de transfersom? Dat lijkt me namelijk ook belangrijk naast een akkoord met de speler zelf.

Blijf de laatste tijd met gemengde gevoelens naar de club kijken. Ergens is het ongemakkelijk om clubleden volmondig in te zien stemmen met de verkoop van televisierechten, om de clubleiding vervolgens te zien investeren in de selectie. Jules Koundé, Andreas Christensen, Franck Yannick Kessié, Pablo Torre, Raphinha, Robert Lewandowski… Barcelona zou met deze selectie in staat moeten zijn om weer op alle fronten mee te strijden. Om dan nagenoeg de volledige achterban in de polonaise achter Joan Laporta aan te zien lopen is op z’n zachtst gezegd ongemakkelijk. Alsof we even voor het gemak moeten vergeten dat de clubleiding tegen relatief ongunstige voorwaarden televisierechten heeft verkocht. Op zichzelf hoeft dat niet direct problematisch te zijn, maar de investeringen die er met die financiële middelen worden gedaan zijn niet bepaald gericht op de toekomst. Vijftig miljoen voor een extra vleugelaanvaller, vijftig miljoen voor een bijna 34-jarige spits? Ongetwijfeld geweldige spelers, maar hun toegevoegde waarde zal binnen vijf jaar zijn uitgewerkt. Het lijkt me equivalent aan iemand die besluit om de nieuwe iphone 14 Pro Max op afbetaling te bestellen, terwijl diegene nauwelijks rond kan komen met de maandelijkse inkomsten. Op korte termijn zal diegene er ongetwijfeld gelukkig van worden, maar de gevolgen voor de langere termijn worden uit het oog verloren. En als diegene dan ook nog eens loopt te pronken met de nieuwe telefoon, dan lijkt me dat equivalent aan het gedrag van de achterban richting supporters van Chelsea. Nergens voor nodig! De Engelsen hebben er een passend woord voor: obnoxious.

Toch ben ik enthousiast over de komst van een jonge centrale verdediger met het niveau van Jules Koundé. Er zijn weinig spelers van zijn leeftijd die het spel op zo’n manier kunnen lezen. Hij heeft alle ingrediënten van een ideale centrale verdediger om in een hoge lijn te spelen; loopvermogen, explosiviteit, anticiperend vermogen, techniek, werklust… Met deze versterking vormt Barcelona het hart van de verdediging voor de komende zeven á acht jaar. Ronald Araujo en Jules Koundé, dat is gewoon een duo van wereldklasse!

24 juli 2022 om 22:00

Hier hetzelfde gevoel. Denk bij veel supporters wel

27 juli 2022 om 20:18

Ik vind vooral de komst van Lewa overbodig en vervelend omdat ik Fati graag als toekomstige spits had gezien. Ik hoop dat hij nu op links kan spelen dan maar. Maar dat betekent weer dat Raphinha en/of dembele gaat banken. Dus vooral Lewa en Rapinha waren echt niet nodig

27 juli 2022 om 21:52

Ik denk dat Raphinha broodnodig was. Voornamelijk omdat de onderhandelingen met Dembele nog volop aan de gang waren en Dembele daarnaast de afgelopen jaren behoorlijk veel blessures heeft opgelopen. Fati hetzelfde verhaal qua blessures.. ik hoop dan ook dat ze Auba weten te verkopen voor de harmonie in de kleedkamer. Ferran Torres was meer lapmiddel in de crisistijd waar Barca is zat.

24 juli 2022 om 22:04

Ik snap dat je enthousiast bent over de versterkingen, en er toch met gemengde gevoelens naar kijkt. Het voelt voor mij alsof Laporta lak heeft aan wat er met Barca op lange termijn gebeurt, en er alles aan wil doen om de boeken in te gaan als prijzenpakker.

Er komt een tijd dat al deze gemiste inkomsten Barca op gaat breken. Alle verkochte merchandise rechten en tv-rechten van nu maakt dat alleen maar erger.

25 juli 2022 om 09:00

Dat hangt natuurlijk volledig af van het niveau van inkomsten in de loop van de komende twintig jaar. Maar ik begrijp je punt, eigenlijk zou de club controlemechanismen in moeten bouwen zodat voorzitters gaan beslissingen mogen maken die de club langer dan vijftien jaar beïnvloeden.

25 juli 2022 om 10:00

Op zich hebben ze daarom de socio’s hierover laten stemmen natuurlijk.
Mijn inziens zorgt het systeem van verkiezingen er ook voor dat voorzitters zich als politici gaan gedragen en dus te vaak voor korte termijn resultaten kiezen. Interessant om dat te herbekijken en doorbreken.

24 juli 2022 om 22:14

Waar ik vooral moeite mee heb zijn mensen als Xavi (die toch voor mooi voetbal/romantiek stond) maar hier ook nul moreel kompas blijken te hebben. Barca geeft bakken vol met geld uit aan transfersommen en salarissen, maar zodra het over Frenkie gaat komen woorden als Financial Fair play ineens naar voren.Ik snap heel goed dat Laporta er alles aan doet om zsm een zo goed mogelijk team op het veld te hebben, maar mijn sympathie (en ik denk met mij velen) is de club inmiddels kwijt.

25 juli 2022 om 09:02

Denk dat je een moreel kompas en voorkeur voor een bepaalde voetbalstijl als twee afzonderlijke dingen moet zien. Xavi fungeerde jarenlang als uithangbord voor Qatar en het wereldkampioenschap bijvoorbeeld. Denk je echt dat hij in dit geval dan plotseling het moreel kompas moet zijn?

24 juli 2022 om 22:21

Eerst en vooral, volledig akkoord met de eerste paragraaf. Ik vrees dat ze met de verkoop van FDJ & aankoop van Bernardo Silva wel nog een zeer matige beslissing gaan nemen. Genoeg volk op het middenveld lijkt me, zelfs met verkoop van Fdj.

Over de tweede paragraaf: ik had toch liever Pau Torres zien komen. Ook weer 20 miljoen goedkoper als ik enkele media mag geloven. Ik schat overigens dat Araujo eerder op de rechtsback gaat terechtkomen met een Koundé/piqué en Christensen naast hem. Die positie heeft hij overigens in die enkele wedstrijden zeer goed ingevuld. Of toch alvast beter dan Adama/alvas/dest/roberto... Maar concurrentie was nu natuurlijk ook niet top daar. Hopen dat Alba blessurevrij blijft & deftig niveau gaat halen want daar toch grootste probleem lijkt me dit seizoen.

24 juli 2022 om 22:52

Mijn opa en vader waren groot Barca en Cruijff fans (en Ajax)! Dus bij mij was de keus al snel gemaakt! Eerste voetbalshirtje ooit was de klassieke Blaugrana split shirt met de jaren 1899 - 1999 op de voorkant... Kluivert op de achterkant!

Mijn hele leven al fan van de club, maar wat er nu gebeurd maakt me oprecht misselijk. De club (lees de vertegenwoordigers) is haar ziel aan verkopen! Er worden zelfs stukken camp nou gras verkocht...

Ja het geld dat ze binnen halen is legaal, maar wat ze er allemaal voor doen, hoe ze het uitgeven, hoe er met spelers word omgegaan en andere zaken is echt alles behalve chique...

24 juli 2022 om 22:56

Ook ik zit echt wel met twijfels. Maar ik vertrouw maar gewoon op Laporta. Laporta heeft al eens eerder aan het roer gestaan en dat was wel de start van al het succes. Is dat een garantie? Nee, maar je moet ook wel een beetje vertrouwen hebben in iemand toch?

Het is wat het is. De puin moet opgeruimd worden en ik zou zelf niet iets weten wat Laporta had moeten doen.

27 juli 2022 om 20:22

@janter in de 1e periode Laporta had hij Cruyff die in zijn oor fluisterde. Sinds Cruyff weg is bij de club en zeker sinds zijn overlijden zijn er gewoon heel veel slechte beslissingen genomen. Ik weet niet hoe graag de invloed van Jordi is en hoeveel technische kennis hij heeft maar het lijkt niet veel te helpen dat hij de club adviseert

24 juli 2022 om 23:12

Ik ben op dit forum uitgemaakt voor Barca-hater omdat ik het beleid van de club niet uit te leggen vind. Het is puur gokken op de korte termijn. Ik zie het persoonlijk als een ijdelheidsproject van Laporta. Die heeft niet het beste voor met de club. Andere kandidaten spreken mij meer aan. Maar ja, kannonnen scoren.

24 juli 2022 om 23:25

Ik ben het roerend met je eens. Nu moet ik zeggen dat ik investeringen in Raphinha, Pablo Torre en Kounde helemaal geen slechte vindt: ze zijn jong, hebben enorm veel potentie en restwaarde, de manier waarop klopt alleen niet. Liever had ik gezien dat de club weer rustig opgebouwd zou worden in plaats van direct weer deel te nemen aan transfergeweld. De enige manier waarop dit draaiende kan blijven, is als dit team de sterren van de hemel speelt en de prijzen aan elkaar rijgt en enorme bedragen voor de club verdient. Is dat realistisch? Totaal niet, er zijn veel ploegen veel verder dan Barca. Nee, ik had liever nog een mager jaar gehad en rustig toegewerkt naar een betere toekomst.

25 juli 2022 om 00:34

@Guaporta: nou nou, op Lewandowski (en eventueel Azpilicueta, maar die is goedkoop) na, zijn alle andere versterkingen voor zowel de korte als lange termijn. Kessie, Christensen, Raphinha, Kounde en Torre kunen nog minstens 5 jaar tot zelfs 8-10 jaar mee. Het sportieve beleid is zeker wel gericht op de lange termijn, kijk maar naar de hoeveelheid jonge spelers in de selectie met Araujo, Eric Garcia, Dest, Balde, Nico, Gavi, Pedri, Raphinha, F. Torres, Ansu Fati, Dembele,...daar kan je nu al een volwaardig elftal mee formeren. Het bestuur heeft nu een inspanning gedaan om een selectie samen te stellen voor de toekomst, ik ga ervan uit dat ze de komende jaren niet meer zoveel gaan investeren in de selectie hoor. En de misgelopen inkomsten uit tv-gelden, zullen deels gecompenseerd worden met extra inkomsten die er in het verleden niet waren (stadionnaam bv). Dit bestuur heeft gewoon alles gedaan wat het kon om de beste sportieve en zakelijke resultaten te bekomen, alles is zeer zorgvuldig en doordacht verlopen op de meest transparante wijze en met inspraak van de leden. Vooralsnog zeg ik job well done en nu is het aan Xavi en het team om hiermee competitief te zijn en successen te boeken.

25 juli 2022 om 01:31

Toch wel bijzonder hoe iemand die zich werkelijk interesseert in de club en zich profileert als culer de club en de cultuur niet echt kent.

25 juli 2022 om 06:10

Waar doel je op?

25 juli 2022 om 08:38

Op de geschiedenis van de club als geheel. De constante druk vanuit verschillende krachtvelden die machtsbeluste megalomane idioten tot het soort handelingen verleidt die we nu opnieuw zien.

Ik begrijp de eenzijdige kijk op deze club vanuit Nederland alsof Cruijff de club gevormd heeft, maar niets is minder waar.

De club bestaat al ruim 120 jaar en heeft in zijn bestaan altijd rare fratsen uitgehaald. Grote spelers ingekocht, op te grote voet geleefd, bijzonder lang internationaal gefaald. Noem maar op.

Het ontbreekt bij velen een groter kader, en blijkbaar bij Guaporta ook.
Ik vind dat opvallend.

25 juli 2022 om 09:12

Andonis, ik vrees dat je een kleine nuance in het verhaal hebt gemist. Megalomane voorzitters is de club niet vreemd, maar het verschil is dat het nu gebeurt met de directe steun en goedkeuring van clubleden. Clubleden hebben een controlerende functie en die hebben ze onvoldoende uitgevoerd. En dat is waar mijn gemengde gevoelens vandaan komen.

25 juli 2022 om 10:16

Clubleden hebben inderdaad een controlefunctie, maar ook die hebben in het verleden stelselmatig getoond met de polonaise mee te lopen. Er zijn weinig clubs zo verdeeld als Barcelona, met zoveel macht en politieke spelletjes. Dat je daar verbolgen over bent begrijp ik best, maar mijns inziens is dat toch een beetje struisvogelpolitiek van een romantiserende fan.

25 juli 2022 om 11:18

Het clubledensysteem heeft inderdaad nadelen, zoals in dit geval het weglopen voor de controlefunctie. Volledig met je eens. Maar als we het dan toch over struisvogelpolitiek hebben, laten we dan ook eens discussiëren over alternatieven voor dit systeem. Wat wil je dan? Een rijke eigenaar die de club gebruikt als speelbal voor hun eigenbelang? Of wil je de club via een beursgang in de handen brengen van aandeelhouders? Daar kleven nog veel meer nadelen aan. In mijn ogen wegen de voordelen van het clubledensysteem op tegen de nadelen.

27 juli 2022 om 20:25

Van mij mag Piqué wel voorzitter worden na zijn carrière voor langere tijd. Is een echte clubman en goede zakenman ook zal hij niet alleen maar aan de korte termijn denken..

27 juli 2022 om 18:15

Ik snap de transfer niet echt. Christensen is er ook al en dat is dan gewoon voor de bank? Verder vond ik Koundé dit jaar echt tegenvallen eerlijk gezegd.

27 juli 2022 om 19:26

Lewandowski kan naast zijn sportieve waarde ook van grote waarde zijn voor jonge talenten uit de selectie. Daar worden die spelers ook beter van en creëren daardoor meer marktwaarde. Als Lewa Barca een paar rondes verder schiet in de CL levert dat ook weer miljoenen op.

27 juli 2022 om 23:04

Ik betwijfel als spelers iets kunnen opsteken van Lewandowski. Lewandowski heeft een vervelende karakter. Heeft meerdere malen in de clinch gelegen met spelers en coaches.

27 juli 2022 om 21:33

Guaporta, welke andere wereldspits die er meteen staat kun je tegenwoordig binnenhalen voor 50m? Mbappe, haaland, Kane? I dont think so..
Ik ga ff mee met jouw iPhone-thinking.. Barcelona haalt zelfs 4 a 5 nieuwe iPhone14s en vervangt in de tussentijd zn oude nokia's en doet de oude iphone12s&13s(die nog interessant zijn op de markt) in de verkoop en blijft daardoor creditwaardig 😏

Over de manier hoe financiële middelen zijn vrij gekomen ben ik met je eens dat het ergens along the way (negatief) voelbaar zal worden voor de club. De hoop is natuurlijk dat door daadkrachtig te zijn op de transfermarkt de prestaties zullen verbeteren om op de "gewone" manier financiële middelen te genereren doormidden van het behalen van titels en prijzen

Zuur voor Chelsea. Echter kunnen zij, als ze Skriniar halen, een veel betere verdediger halen dan Kounde. Wel jammer. Had Kounde graag in Premier League gezien. Voor Barca een overbodige transfer. Hebben al Christensen, Garcia, Araujo en Pique.

24 juli 2022 om 22:43

Overbodig? Kounde staat direct in de basis boven iedereen die jij opnoemt.
Niks overbodig dus, voor zowat elk team een versterk!

25 juli 2022 om 08:14

Dat maakt een ander overbodig.. Gezien de financiële malaise maakt in ieder geval dat er vreemde keuzes worden gemaakt in dezen..
Dat korte termijn denken heeft al gezorgd voor uitzicht op financiële afgronden, maar er wordt vrolijk doorgegaan, dat is open minst gek. In ieder geval kan er weer gezeikt worden op een andere club dan de traditionele olie-ploegen, das dan wel weer verfrissend ;-)

25 juli 2022 om 10:44

Oh, dus als je iemand kan halen die veel beter is moet je het niet doen want dan word iemand anders overbodig? Lol.

27 juli 2022 om 20:27

Piqué is aan vervanging toe, hij kan niet meer met veel ruimte in zijn rug spelen. Daarnaast zijn er altijd wel blessures.. ook kunnen sommige van deze spelers ook als back spelen

27 juli 2022 om 21:37

Piqué kan niet meer mee en Garcia is een leuke toevoeging maar niet meer dan dat. Barca heeft nu eindelijk 3 waardige centrum verdedigers(araujo Christensen en Kounde) en Garcia als backup en eventueel zelfs de jong. Kounde was broodnodig!

Tsja, dat krijg je als je zelf iemand 6 weken links laat liggen en constant in de media lekt dat je liever 5 andere spelers haalt.. Kounde is al sinds vorig jaar zomer rond met Chelsea, als hij echt voor Barcelona kiest is dat collectief falen van ons nieuwe bestuur en de manager. Ik kan het Kounde iig niet kwalijk nemen dat hij niet naar een ander land wil verhuizen om voor een club te spelen waar je de 5e keuze bent.

24 juli 2022 om 22:56

Om heel eerlijk te zijn zit ik hier helemaal niet mee. Heb 'm een paar keer zien spelen en snap dat 't een nuttige verdediger voor La Liga kan zijn, maar ik heb er persoonlijk sws geen Premier League waardige speler in gezien. Zeker niet een van 65 milioen.

24 juli 2022 om 23:08

Haha ook dat. Ik heb het idee dat hij heel erg omhoog gepraat wordt hier omdat hij nu naar Barcelona gaat, ik vind hem goed en zie potentie maar wat mij betreft hebben wij zelf al enkele gasten in huis die niet minder zijn dan Kounde (zeker in potentie niet)

25 juli 2022 om 00:06

Hij was dit seizoen uiterst zwak toen Diego Caos plots lang geblesseerd was en hij niet meer de cover van de Braziliaan had om zijn zwakke optredens te camoufleren. Xavi zal hem niet met Garcia of Cristensen samen moeten opstellen, maar toch echt alleen met Araujo, die nog wat kan corrigeren.

Over paar jaar is hij gratis op te halen dan is Barca toch failliet😜. Jammer dat het deze transferperiode niet wilt lukken qua aankopen ben bang dat Chelsea weinig gaat betekenen dit seizoen of er moeten nog hele gekke dingen gebeuren. Boehly heeft het ook zwaar onderschat allemaal dus ik hoop dat dit een wijze les voor hem is en hij voortaan sneller door pakt. Vind overigens wel prima dat Barca 25 of 35? Procent van hun tv rechten gewoon weer rustig in spelers stopt in plaats van hun schulden ik geef ze nog een paar jaar tot ze failliet zijn. Wel jammer dat ik Alonso niet meer zie vertrekken nu. Azpi is prima om erbij te houden weet namelijk wel zeker dat er nu geen zaken meer met Barca wordt gedaan.

24 juli 2022 om 22:14

Londen denk eerder dat jou kleine clubje weer verkocht wordt dan dat barca failliet gaat!! Barca en Real zijn instituten!!

24 juli 2022 om 22:20

Spreek je over een paar jaarXD iedereen ziet dat Barca verrot is en alleen bezig is met het korte termijn. Alleen seniele Barca fans willen het niet zien/geloven. Chelsea is veel gezonder dan Barca ooit nog zal worden.

24 juli 2022 om 23:50

Jou geloof ik meteen want jouw clubje heeft het allemaal meegemaakt. Dus als wij failliet gaan dan worden we eerst door een billemaat van Putin gekocht en daarna weer door een een of andere miljardair. Dat je nog durft te praten…

25 juli 2022 om 00:36

Haha well said Barcalonista, het is inderdaad ongelofelijk wat voor een niveau sommigen hebben.

25 juli 2022 om 09:21

Wanneer is Chelsea ooit failliet gegaan dan? XD. Wat heeft sancties te maken met financiën als ik vragen mag? Als de wereld niet zo hypocriet was geweest tegenover de russen was Abramovich gewoon nog steeds de eigenaar en waren we nog steeds gezonder dan Barca ooit zal worden.

25 juli 2022 om 09:22

@fcbcruyffista praten over niveau terwijl je zelf maar wat roept het begint steeds triester te worden bij de barca fans.

27 juli 2022 om 20:29

Barca kan nooit failliet gaan, wishfull thinking noemen ze dat maar gaat echt niet gebeuren. Daarvoor is de club te groot en zijn er wereldwijd teveel fans

28 juli 2022 om 11:27

Korte termijn? Barca kan een ploeg opstellen met een gemiddelde leeftijd van 23 die jou ploeg naar huis speelt..

Meesterlijk team krijgt onze rivaal, gaat een leuke titelstrijd worden. Barcelona gefeliciteerd!

24 juli 2022 om 23:02

Dit gaat een erg leuk seizoen worden. Onze selectie is erg sterk mits iedereen fit blijft. Stiekem hoop ik dat Ronaldo naar Atletico komt, dan zal de titelstrijd helemaal spannend worden. Op een spannend seizoen!

Tja.. Volgensmij wilde hij sowieso liever naar Barcelona maar het hielp niet mee dat Chelsea pas na Koulibaly, Ake, de Ligt en Kimpembe pas voor Kounde ging. Als je vorige maand voor Kounde zou gaan dan had je een stuk meer kans maken om hem te contracteren. Bij Barcelona was hij gewoon eerste keus. Ben benieuwd voor wie we nu gaan. Misschien Wesley Fofana? Dat zou een droomversterking zijn. Of misschien toch Gvardiol proberen te overtuigen.

24 juli 2022 om 23:20

Skriniar zou een mooie en beter alternatief zijn dan Kounde. Heeft nog maar 1 jaar contract en is daarom perfect haalbaar.

24 juli 2022 om 23:49

Zou ook een prima optie zijn. Kost wel iets duurder maar hij is natuurlijk wel beter.

Door de passieve houding van onze bestuur stijgt barca gewoon boven ons. Echt verschrikkelijk. Een titel prolongeren lijkt ons echt niet gegeven de afgelopen decennia. Barca doet het echt uitstekend en vooral laporta trekt barca toch wel uit een diep gat.

24 juli 2022 om 21:58

Nee joh. Ik acht Madrid nog wel wat sterker dan Barcelona. Bij Barca veel nieuwe spelers moeten nog even kijken hoe dat loopt. In Madrid spelen ze al jaren samen zijn heel goed ingespeeld op elkaar.

Maar ik verwacht wel dat Barcelona dit seizoen groot gedeelte van de achterstand op Madrid goed heeft gemaakt.

24 juli 2022 om 23:36

Kom nou. Met Kounde zal barca ijzersterk zijn. En veel meer gevaar voorin. Dit zijn gewoon giga transfers wat mij betreft.

25 juli 2022 om 10:37

Real heeft wel nog een back-up nodig in de spits. Maar haalden toch ook enkele mooie lange termijn versterkingen

24 juli 2022 om 22:03

Nee hoor denk het niet. Wij hebben nu wel een goede selectie, maar Madrid heeft altijd de juiste mindset en dat is die van een team dat tot het einde strijd. Denk dat het op het einde in het voordeel van real uitvalt en wij nog een jaar moeten wachten

24 juli 2022 om 22:05

Calma. Geduld is een schone zaak. Het verschil op het veld wordt zo wel wat kleiner (al heeft Madrid nog steeds het voordeel imo) maar de duurzaamheid van de club op lange termijn is wel een gigantisch verschil op. Madrid kan de komende 25 jaar blijven spenderen zoals ze nu doen en Barca zal na 1 of 2 zomers dat te overtreffen er weer onder moeten duiken. Ik weet wel wat ik liever zie. Perez laat zich niet gek maken.

24 juli 2022 om 22:19

Precies! Barca zal zich meer laten gelden in de competitie en hopelijk ook weer in de Champions League maar Real lijkt me nog steeds de favoriet met deze op elkaar geweldig ingespeelde machine.

25 juli 2022 om 00:47

Barca beoogt ook niet om de komende 25 jaar te spenderen zoals ze nu doen, dat is niet de filosofie van de club en daarop wordt er ook niet begroot. Het was zaak om nu een competitief team samen te stellen voor de korte en lange termijn, maar de focus van de club zal hierna terug uitgaan naar de cantera en talentscouting (al is dat nu ook al wel gerealiseerd met Fati, Gavi, Nico, Pedri, Araujo,...). Bovendien weten we niet hoe het voetballandschap eruitziet over 25 jaar en is het nogal arrogant en voorbarig om zulke conclusies te trekken. Misschien is er tegen dan al een Super League (niet dat ik daar op hoop, integendeel zelfs) of heeft Barca tegen dan recordcijfers gedraaid dankzij het Espai Project, misschien is de club tegen dan al in handen van Pique die dan miljardair is 😝

28 juli 2022 om 11:37

Barcelona hoeft de komende 10j ook niet zo zwaar te investeren. Zeker niet in de aanval of miiddenveld. Met spelers zoals Fati, Dembele, Torre, Gavi, Pedri, Frenkie... daar komt in mindere mate Kessi, Rapinha, Ferran Torres, Balde bij.. en misschien Kounde.

24 juli 2022 om 22:49

Lekker boeiend. Liever gezonde koers varen en aankomende jaren beleid blijven voeren ipv korte termijn denken en over jaren pijn lijden.

24 juli 2022 om 23:00

Nou ik ben blij dat jullie die Rudiger hebben gehaald. Compleet gestoord die gast, maar zorgt wel voor sensatie. Dat stukje wat velen Clasico’s geweldig maakten, zoals met Ramos en Pepe.

27 juli 2022 om 20:31

Het Team van Real is meer op elkaar ingesteld en achterin en middenveld ook heel sterk. Jullie krijgen wel een probleem als Benzema en/of Vinicius geblesseerd raken. Met Courtois een keeper die echt veel punten kan pakken..

En dan hoor je zo iedereen dat Xavi een geweldige trainer is…. Net als bij Guariola, je bent zo goed als de spelers die je hebt. Kijk wat Koeman voor spelers kreeg en Xavi echt een lachertje!

mensen maken zich elke dag druk om de financiële zaken van Barca 'waar ze uiteindelijk niks vanaf weten lol... triest .... Lewan naar Laliga ... exciting.... laten we genieten in plaats van de hele dag janken om zaken waar je niks van af weet ..jesus christus

Ik weet niet hoe jullie tegen Kounde aankijken, zelf vind ik hem technisch enorm sterk, maar verdedigend (lees fysiek) geen beest. Tevens blijf ik het zeggen: ik vind 1,78 gewoon te kort voor een top centrum verdediger (toppers als Puyol daargelaten).

24 juli 2022 om 22:56

Begin anders een keer met voetbal kijken. Koundé, Raphinha en Kessié zijn geen middelmaat. Geen wereldtop, maar wel topspelers met veel potentie. En niemand heeft het erover dat we de CL gaan winnen.

25 juli 2022 om 19:38

Atalanta en Benfica wareb kwartfinale*

Barcelona kan je vergelijken met iemand met overgewicht of obesitas. Men weet wel dat een koekje of een stroopwafel ongezond is en uiteindelijk kan leiden tot chronische ziekten (lange termijn), maar de bevrediging die tijdens het nuttigen van dergelijk voedsel om de hoek komt kijken lijkt onweerstaanbaar (korte termijn). Op den duur schiet Barcelona zichzelf in de voet, de vergelijking van Guaporta met iemand die een iPhone op afbetaling koopt is zeer treffend.

Ze krijgen een hele goeie ploeg daar in Barcelona. Met Koundã© erbij zitten ze ook prima in de verdediging. Op het middenveld en de aanval waren ze al heel goed bezet. Tja dit Barcelona gaat inderdaad meedoen om alle prijzen. En La Liga wordt heel zwaar dit seizoen. Als ze zo gaan spelen: Ter Stegen; Araujo, Koundã©, Christensen/pique, Alba; Kessie/busquets, Pedri, Gavi/de Jong; Raphinha, Lewandowski en Fati heb je een aardig basis. En dan heb je ook nog wisselspelers zoals Memphis, Dembele, Ferran Torres, Gavi/de Jong, Kessie/busquets, Garcia etc op de bank. Tja ze hebben wel echt diepte in hun selectie. Komen wij aan met Mariano, Asensio en Hazard...

27 juli 2022 om 22:33

Vind de verdediging anders gewoon matig hoor en dus zie ik ze niet voor de CL spelen. Aanval is goed en middenveld ook alleen moet je Busquets vervangen. Kessie en Frenkie kunnen dat niet echt.

Alba is al op leeftijd, rechtsback matig en centraal achterin ook niet bijster sterk. Christensen, García, Piqué kunnen niet. Arauja is wel goed en Kounde heeft potentie. Maar nog niet goed genoeg voor CL na mijn mening.

Hopen voor Barca dat hij het beter gaat doen dan de vorige Franse CV die ze van Sevilla kochten😂

Hahahaha nee dit kan niet? Hou op. Nog meer geld uitgeven? De club met de meeste schulden maar ook de meeste uitgaves? Om je kapot te schamen. Maar je hebt inmiddels wel een selectie van 35 man waarmee je Real Madrid kan aanpakken.

24 juli 2022 om 23:01

Wees blij, door deze aankopen worden er weer tickets voor torenhoge prijzen verkocht en gaan de kijkcijfers omhoog. Op deze manier komen er leukere Classico’s. Ik vind het top. Kan al niet wachten de strijd die zal worden geleverd

25 juli 2022 om 08:27

Blij zijn? La Liga wordt een lachertje door Barcelona en zijn gedrag. PSG en Man City heeft een rijke eigenaar waarmee ze een hoop kunnen en doen maar Barcelona niet.

25 juli 2022 om 08:37

Waarom wordt Barca een lachertje dan?

Nogmaals, you should be happy bro! Door deze gang van zaken worden Classico's in 1 klap een stuk interessanter en levert het indirect Real Madrid ook een smak geld op.

Barcelona financiert eea door rechten op toekomstige inkomsten te verpatsen.
En mbt Frenkie is dit natuurlijk een schandalige manier van werken, dat lijkt me glashelder of je nu dan bent of niet.
Idioot. Wat mij betreft stort de bende in elkaar daar.

Uitstekende verdediger maar met al die aankopen vraag ik me toch af of we dit seizoen ook nog jeugdspelers gaan zien die ingepast gaan worden in het team. Jeugdspelers moeten de goudmijn zijn voor Barcelona, aankopen die een team sterker maken zijn altijd welkom maar het slaat nogal door.

27 juli 2022 om 21:58

Er hoeven niet elk seizoen jeugdspelers ingepast te worden. Als je in 5 jaar tijd Pedri, Fati, Nico en Gavi hebt ingespast dan heb je het als club geweldig gedaan. Geen enkele team heeft 4 jeugdspelers van dit niveau.

Al had Barcelona niemand aangetrokken, alsnog moet de club spelers hun belachelijke salaris verlagen. Ik verw8 dat Frenkie gwn bij Barcelona blijft, op het middenveld heeft hij al laten zien wat hij kan en Busquetes kan niet alles meer spelen. Het zou dom zijn van Barca om Frenkie te verkopen, snap niet dat mensen dat niet inzien.

25 juli 2022 om 10:46

Wat denk je dat laporta aan het doen is? Daarom moet Frenkie salaris inleveren. De tijd van belachelijke salarissen is voorbij.

27 juli 2022 om 18:29

9 a 10 miljoen salaris aan deze gast besteden is belachelijk. Kan je na gaan wat Lewa verdiend. Walgelijk. En ik ben Barca fan....nou ja....was. Zolang die Laporta er is

Ik snap eigenlijk niet zo goed dat spelers nu ook voor Barcelona kiezen. Ze hebben de berichten van de afgelopen 2 jaar toch ook mee gekregen? Het wordt de komende jaren ook nog steeds zeiken om salarisverlagingen. En als de club van je af wil, dan wordt je net zoals bij Frenkie niet op niet op zijn beste positie opgesteld. Barca is een vreselijk club geworden, die bij mij alle sympathie heeft verloren. En dat Xavi daar nu ook in mee gaat vind ik pas echt treurig, en had ik echt niet verwacht.

27 juli 2022 om 19:11

Zo zie je maar hoe groot de aantrekkingskracht van het instituut FC Barcelona nog altijd is. Kunnen elders meer verdienen maar willen per se in Camp Nou schitteren: Lewandowski, Raphinha en Kounde: deze 3 voorop. Wat verwacht je dan van Xavi? Die wil een zo sterk mogelijke selectie net als elke andere trainer ter wereld.

Waar moet hij dan komen te spelen

Christenen, araujo, alba , eric garcia , azpleq....

Piqui , mingueza, umiti , dest bijna vaarwel

Wat heerlijk dit! Wat een team hebben we nu. Ik hoop op nog een reserve linksback, en eventueel een nieuwe rechtsback zodat araujo gewoon centraal kan. Roberto en dest vind ik niet goed genoeg.

Hopelijk blijft Frenkie ook gewoon met 50% minder salaris en dan kunnen we echt een gooi doen naar de titel en eventueel een CL, al zou het ook wel moeten meezitten dat het nieuwe team snel ingespeeld raakt, maar goed kijk naar real, met aardig wat geluk kan je zomaar de CL winnen. Ik heb in ieder geval erg veel zin in het nieuwe seizoen en hoe Xavi het gaat neerzetten. Laporta bedankt!

Laat de boehoe reacties maar weer komen. Popcorn staat klaar! Here we go!

Visca el Barça!

27 juli 2022 om 19:56

Wat lachwekkend dat je zegt dat je met heel wat geluk de CL kan winnen. Heel leuk team heeft Barca maar vrijwel geen enkele speler heeft ervaring met tegenslagen overwinnen in de champions league. Zoiets leer je niet uit een boekje of op het trainingsveld. Dat leer je door jarenlang samen te spelen, ingespeeld te zijn en te weten dat je altijd terug kan komen. Real heeft die CL dik en dik verdiend op basis van de veerkracht, mentaliteit en optimaal gebruik maken van de spelers. Dus nogmaals, met alleen leuke spelers en geluk red je het niet. Om je even uit je roze wolk te helpen

50M + 10M aan variabelen. 5 miljoen makkelijk te behalen en de overige 5 miljoen moeilijker (waarschijnlijk winnen van de CL). Zal dus uiteindelijk 55M gaan kosten, 10M minder dan het bod van Chelsea wat er lag van 65M. Redelijk salaris ook 6 miljoen netto. Zelfde salarisschaal als waarschijnlijk Gavi & Araujo.

Alemany uitstekende onderhandelaar benieuwd of Xavi uiteindelijk met drie verdedigers wil gaan spelen. Kounde kan dan de rechter van de drie achterin worden. Wellicht kan Frenkie dan ook weer als een soort libero spelen rol past wel bij hem. We gaan het zien goede aankoop dat wel.

27 juli 2022 om 18:24

Is toch genieten dat er zoveel haat is op Barca van de voetbal fans en dat alsnog zowat elke voetballer naar Barça wilt voor zelfs veel minder geld.

27 juli 2022 om 19:37

Dat is leuk voor nu, maar dan moeten ze het ook laten zien. Er zijn televisierechten verkocht om deze aankopen te kunnen doen, dus ik hoop maar voor jullie dat ze het ook echt gaan waarmaken en eventueel nog een zak met geld kunnen opleveren.. anders zal dit wel gevoeld worden op de lange termijn.

27 juli 2022 om 18:46

Denk eerder dat Kounde RB gaat spelen. Zo kunnen Dembele of Raph ook meer voluit aanvallen. Aangezien de andere RB's niet echt wauw zijn zie ik xavi wel zo spelen. Maar wat een ongekende transfers hoor. Staat opeens een heel nieuwe team zowat. Bizar lol.

27 juli 2022 om 19:58



Kampioen worden en de CL pakken is Xavi wel verplicht nou geen excuses, ben benieuwd hoe ze dat gaan nuanceren.

27 juli 2022 om 20:22

Begin jij nu over Nuance Aqua? Kom op zeg wat lul je.. cl pakken is verplicht? Met concurrentie van City, PSG, City, Bayern, Real, Liverpool etc.. die zijn allen beter dan Barça, maar Barça is verplicht de CL eventjes te winnen.. ja hoor…

Geen centen makke maar toch blijven kopen, blijf het maar heel bijzonder vinden.

Salaris van a 10 miljoen. En Frenkie moet maar inleveren. Laporta ga lekker even een end oppleuren aub.

27 juli 2022 om 18:34

Frenkie verdient meer dan het dubbele dan wat deze Kounde bij Barcelona gaat verdienen. Goede speler hoor die Frenkie maar verdient veel te veel.

27 juli 2022 om 19:55

Geen reden natuurlijk om op deze manier te handelen. Barcelona heeft hem zelf dat contract gegeven. Afgezien van alle financiële ellende krijgt Barca sportief gezien nu een heerlijk team wel overigens.

27 juli 2022 om 18:53

6 miljoen.

Barca heeft een heel goed elftal gebouwd deze zomer als dit doorgaat. Met zowel toppers als spelers die keihard werken. Zie ze dit seizoen weer helemaal meedoen om de prijzen mits ze iedereen goed gebruiken, geen rare fratsen uithalen met spelers wegpesten en xavi het voor elkaar kan krijgen een eenheid te creëeren in de kleedkamer. Al vind ik Barca een enorm trieste club worden, en nog triester dat dit zo kan en mag. Het is voor spanje natuurlijk een enorme trekpleister en inkomstenbron maar voetbal moet gescheiden blijven. Geen enkele club of bedrijf kan dit en heeft dit ooit kunnen doen met een miljard schuld, en nog wel meer scheve dingen. Maarja, dat zal m aan mij liggen.
(Van een real van)

Lekker hard doorgaan met geld naar voren halen. Dan doe je nog 5 a 10 jaar goed mee en ben je daarna 15 jaar de pisang omdat elke andere club dan pas profiteert van die t.v. gelden. Ik las vanmiddag dat die deal betekent dat Barcelona meer dan het dubbele terug betaalt door deze deal met Sixth Foot. Wat een verspilling.

Hij had nog wel zo'n commentaar op zijn voorganger Bartomeu. Hij is gewoon hetzelfde. Maar goed, het is hun eigen club die ze naar de donder helpen.

Hoe gaan ze dat doen dan? Ze kunnen lewandowski en raphina nog niet inschrijven voor de competitie en ze halen er gewoon nog iemand bij?

Ik kan er echt met m'n pet niet bij. De complete selectie vragen salaris in te leveren vanwege de financiële situatie van de club, om vervolgens letterlijk honderden miljoenen uit te geven aan nieuwe spelers. Bizar lijkt me het enige juiste woord. Of schandalig, ik weet het niet zo goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren