Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederland wordt handje geholpen door Frankrijk: plek 2 weer binnen handbereik

Laatste update:

Frankrijk heeft maandagavond opnieuw een zege geboekt in de kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland. In eigen huis zorgde Kylian Mbappé met een benutte penalty voor het enige doelpunt: 1-0. Daardoor heeft Frankrijk nu twaalf punten uit vier wedstrijden, waardoor deelname aan het EK bijna niet meer mis kan gaan. Griekenland blijft tweede, met zes punten. Nederland, dat nog een duel tegoed heeft, kan nu aan één zege genoeg hebben om die plek over te nemen van de Grieken. Ondertussen won Ierland in eigen huis met de nodige moeite van Gibraltar: 3-0.

Frankrijk – Griekenland 1-0
Bij Griekenland stond AZ’er Pantelis Hatzidiakos net als voormalig VVV-Venlo-spits Giorgos Giakoumakis in de basis, terwijl Vangelis Pavlidis op de bank startte. Frankrijk, met vier andere basisspelers dan afgelopen vrijdag tegen Gibraltar (0-3 zege), domineerde in de eerste helft. Scoren deden les Bleus echter niet voor de pauze, ondanks mogelijkheden voor Mbappé (schot over), Randal Kolo Muani (kopbal naast) en Jules Koundé (goede redding doelman Odisseas Vlachodimos).

Na tien minuten in de tweede helft was het wél raak voor de gastheren. Konstantinos Mavropanos plantte zijn voet in het eigen strafschopgebied in het gezicht van Antoine Griezmann, die daardoor flink begon te bloeden. De aanvaller kon desondanks verder, en Frankrijk kreeg een penalty. Die werd benut door Mbappé: 1-0. Mavropanos, die voor zijn overtreding geel had gekregen, moest een kwartier later met direct rood naar de kant, nadat hij de doorgebroken Kolo Muani had neergehaald. Met een man minder was Griekenland vervolgens niet meer bij machte om nog op gelijke hoogte te komen, ook niet in de veertien (!) minuten blessuretijd.

Ierland – Gibraltar 3-0
Gibraltar begon met de in Nederland geboren Niels Hartman in de basis. Zoals verwacht kon worden, domineerde Ierland in de eerste helft. Het kreeg meerdere kansen op de openingstreffer, maar gescoord werd er voor de rust niet. Dat gebeurde in het eerste kwartier van de tweede helft wel twee keer. Eerst belandde een vrije trap van Will Smallbone via de muur voor de voeten van Michael Johnston, die simpel binnen kon tikken: 1-0. Zeven minuten later verdubbelde Evan Ferguson de score, door een voorzet van James McClean binnen te koppen. Lange tijd leek het daar - mede dankzij Gibraltar-goalie Dayle Coleing - bij te blijven, maar in de blessuretijd bepaalde Adam Idah met een rake kopbal de eindstand. Zo verloor Gibraltar voor de vierde keer een wedstrijd in deze poule met 3-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Koeman zo doorgaat dan heeft Nederland niks op dat EK te zoeken.

19 juni 2023 om 22:56

Inderdaad. Als Frankrijk maar 1 0 van wint wint waar wij zo aan de kant werden geschoven kunne we onze borst nog nat maken.

20 juni 2023 om 02:13

Ik ben niet overtuigd van dit Frankrijk wat voetbal in combinatie met doelpunten betreft... En vooruit het waren niet de beste spelers tegen Gibraltar maar dan nog hoor je daar met een minimum van een nulletje of 6 mee overheen te walsen terwijl ze tegen een onthutsend matig tot zwak Ierland ook maar nipt van hadden gewonnen en hetzelfde geldt nu voor deze wedstrijd tegen de Grieken dus Nederland kan het ze echt wel lastig maken in de return over een paar maanden maar dan moet het vooral in verdedigend opzicht echt stukken beter gaan en Bijlow weer beter gaan keepen want voor zover ik van hem gezien heb tijdens de Nations League wedstrijden verdiend Noppert of Flekken meer een kans tussen de doelpalen dan de keeper van de landskampioen uit de Eredivisie!

19 juni 2023 om 22:55

Meedoen is belangrijker dan winnen volgens de Hollandse voetbalschool.

20 juni 2023 om 00:17

Nou nee... Gewoon lekker voetballen is belangrijker dan meedoen of winnen. Want als dit zo door gaat gaat geen hond meer naar Oranje kijken.

20 juni 2023 om 06:48

Je verliest netaan van Italie en Kroatie aan het eind van het seizoen met een ploeg die voor het eerst sinds tijden weer een trainer heeft die wel durft te voetballen, allemaal jonge gasten inbrengt in die wedstrijden en eindelijk worden er weer kansen gecreëerd tegen toplanden. Mij gaf het hoop, als je maar meeweegt dat er verdedigend nog veel verbeterd moet worden. Maar het ligt niet zozeer aan kwaliteit maar aan agressiviteit, scherpte en bereidheid om te werken voor het team. En als er iets trainbaar is is dat het wel.

19 juni 2023 om 22:57

En als het straks wel gaat lopen worden we Europees kampioen. Kom op zeg, dat negatieve gedoe altijd. We hebben tegen goede ploegen verloren, zeker tegen Kroatië zijn we op waarde geklopt. Nederland hoort nu gewoon even niet bij de toplanden, maar als ik de opstelling zie hebben we echt wel een ploeg met veel talent. Dat talent moet nu nog een ploeg worden, reken maar dat we het weer goed gaan doen.

19 juni 2023 om 23:02

Nee. Ook als het wel loopt bij Oranje komen ze tekort tegen Frankrijk, Engeland, Spanje of Kroatië. Gewoon kwalitatief niet goed genoeg. Tuurlijk worden ze geen Europees kampioen.

19 juni 2023 om 23:04

Dit allen wat JIJ uitlegt heeft te maken met een trainer, ze lopen gewoon niet meer extra voor Koeman omdat hij NL voor barca in de steek heeft gelaten naam nog dommer s e KNVB die hem terug heeft gehaald omdat er wanbeleid word vertoont keiharde wanbeleid er is gewoon veel betere trainers die met liefde het stokje over willen nemen maar de KNVB blijft haken op het oude

19 juni 2023 om 23:07

@Allez Paris, daar gaat het toch niet om? Het gaat nu om het kwalificeren, er kan een boel veranderen in een jaar tijd.

@TheGoalgetter!, helemaal met je eens niks aan toe te voegen. Altijd dat negatieve gedoe, makkelijk om de boel af te zeiken. Ga eens wat positiever voetbal kijken. Winnen ze straks met 20 is het ook niet goed. Talent is er zeker alleen het heeft tijd nodig.

19 juni 2023 om 23:10

Tuurlijk hebben die landen meer kwaliteit. Maar dat betekent niet dat je per definitie kansloos bent. Ik heb Frankrijk en Spanje ook zat zaadpotten zien spelen, die zijn echt niet onverslaanbaar. Mijn punt is dat er echt genoeg kwaliteit in het NL elftal zit, het moet ‘alleen nog even’ een team worden. Wat natuurlijk ook gelijk het euvel is.

19 juni 2023 om 23:13

bulterione, Hij is toch degene die stelt dat Nederland Europees kampioen kan worden als het loopt of ben ik nou blind?

19 juni 2023 om 23:22

Kan toch ook. Griekenland had ook niks te zoeken op het ek 2004 waar ze met Charisteas in de spits van Tsjechie, Frankrijk en Portugal wonnen.

19 juni 2023 om 23:25

@migi Dat Griekenland het EK won was ook wel echt een van 8 wereldwonderen 😁

19 juni 2023 om 23:43

Kroatië en Spanje hebben op papier niet eens een beter elftal dan Nederland. Ik zou De Ligt, van Dijk, Frimpong/Dumfries, Frenkie, Ake en Gakpo direct in de basis knallen bij Spanje, en bij Kroatië zou een Malen of Depay in vorm ook gewoon meedoen voor een basisplek. Frankrijk en Engeland wordt een redelijke kansloze missie inderdaad.

20 juni 2023 om 09:10

Tenzij het penalties wordt, dan wil je op zeker van Engeland.

19 juni 2023 om 23:02

Als Koeman zo doorgaat pakt Griekenland punten tegen NL en niet te vergeten uit tegen de ieren dus al met al word het nog een hels karwei en dan nog geen gezichtsverlies op het EK als ie dat al haalt want met dit beleid ga je de volgende ronde ook niet halen

19 juni 2023 om 23:06

Verliezen van Griekenland volgende wedstrijd zou toch wel einde oefening zijn lijkt me.

19 juni 2023 om 23:26

Ja het ligt echt alleen aan Koeman, die 11 man in het veld doen echt alles volledig goed. Wat een onzin zeg.

19 juni 2023 om 23:27

Ja inderdaad ek voor de buis. Koeman is echt niet de trainer die veel mensen in hem zien. Onherkenbaar voetbal. Geen gedachte strategie of tactiek.

19 juni 2023 om 23:40

Wel bijzonder dan dat alle spelers (ook de ‘lastige figuren’) hem zo graag terug wilden hebben als coach.

20 juni 2023 om 06:37

Onherkenbaar voetbal? Hoe precies?

Ik keek liever hiernaar dan die ene kans per wedstrijd die we creërden onder van Gaal. Dat WK was een schande voor het Nederlands voetbal.

20 juni 2023 om 07:25

Van Gaal op het wk spande de kroon maar Koeman laat het team soelen zonder automatismen. De tegenstander tactisch bespelen is er ook niet bij. Van Gaal had de spelers in iedergeval wel binnen de discipline spelen. En bijna de wk gepakt. Maar het was niet om aan te gluren.

De mannen waren toe aan vakantie.. was goed terug te zien.

Ik ben toch benieuwd of dat Nederland bijvoorbeeld wel gewoon 2x van Ierland en 2x van Griekenland gaat winnen…

19 juni 2023 om 22:59

Dat denk ik niet. Nederland is defensief te zwak om 2 keer van Griekenland te winnen denk ik en ook uit tegen Ierland is moeilijk. Wordt nog een hele klus voor Oranje om zich te kwalificeren.

19 juni 2023 om 23:25

We hebben ook gewoon te weinig dragende spelers en persoonlijkheden met karakter en leiderschap. Wiefer en Simons zijn bv top voor de toekomst maar gaan nu de kar niet trekken, Frenkie blijft een jongetje in het veld, behalve van Dijk heb je gewoon helemaal geen persoonlijkheden op het middenveld of voorin.

20 juni 2023 om 09:11

Hoe kan je nou defensief te zwak zijn met deze spelers?

Qua doelpuntensaldo is 1-0 niet ideaal natuurlijk. Toch maar die beide onderlinge duels winnen tegen de Grieken, want het is toch een stug team. Domme penaltyfout ook trouwens.

Nou dit Griekenland wordt nog een zware dobber voor het NL’s elftal. Verdedigen kunnen ze, schromen het niet om met 10 man gestructureerd rond de 16 te hangen en af en toe eruit te komen. Typisch een ploeg waar Nederlandse clubs / Oranje het lastig tegen krijgt. Nu wij in een overgangsfase zitten zie ik het somber in…

19 juni 2023 om 23:09

Best wel bizar dat we voor mijn gevoel al vanaf 2015 in een overgangsfase zitten en er niet meer uit lijken te komen. Het enige toernooi waar we een beetje ver kwamen was Qatar omdat meistro Van Gaal nog even een laatste kunstje deed. Ik denk zelfs niet dat Nederland 2e gaat worden in deze poule. Maar ik geloof dat we als 3e ook nog mee kunnen naar het EK? Met 4-3-3 en Koeman is het na de 8e finale ook wel klaar dan.

19 juni 2023 om 23:34

Eigenlijk al wat eerder. Het EK 2012 was ook drama en vanaf dan is het eigenlijk toch allemaal minder geworden. Dat WK 2014 blijft ook wel echt wonderbaarlijk met die selectie (en wat geluk met Costa Rica in de kwartfinale).

19 juni 2023 om 23:36

Laatste kunstje? Van Gaal had niets te maken met een makkelijke loting tot aan de halve finale. Bovendien hebben we juist in Qatar gezien dat je met hopeloos spel en vage keuzes nog steeds de kwartfinale kunt halen als de loting meezit.

20 juni 2023 om 06:40

Dat kunstje zal ik nooit meer vergeten. In negatieve zin dan.

Griekenland en Ierland gaan al hele moeilijke tegenstanders worden als je ze hebt gezien tegen Frankrijk. Gaat echt niet makkelijk voor ons worden helaas. Koeman moet snel iets gaan veranderen want anders ga je het heel moeilijk krijgen tegen dat soort landen. En bij de eerste twee plekken moeten we wel eindigen...

Je moet hopen dat de Fransen niet verslappen aan het einde van de kwalificatie. Kan Nederland zo maar eens plek 2 kosten aangezien Frankrijk op de laatste speeldag nog naar Athene moet

Op deze manier red je het ook niet tegen Griekenland en Ierland, zeker uit niet. Koeman valt terug op spelers die 5 jaar geleden top waren, maar nu over de top heen zijn. Maarja Koeman kijkt sowieso eerst of er een Ajax of Feyenoord achtergrond zit. Doen alle bondscoaches van de laatste 20/30 jaar trouwens. Het is schandalig dat wanneer je bij Ajax of Feyenoord in de jeugd hebt gespeeld of in het 1e speelt een streepje voor hebt om in Nederlands elftal te komen. Het is een zieke cultuur binnen de KNVB en de trainers/bestuurders uit de Randstad. Flekken, Verbruggen veel betere keepers, zeker qua techniek dan Bijlow en Noppert.

Zoals Oranje nu speelt gaan zij plek 2 echt niet overnemen. En al helemaal niks te zoeken op het EK in deze vorm. Come on boys!

De grieken spele met Hadzi, zie hem wekelijks ku***n bij AZ. Zorg dat hij de bal krijgt, en dan komt het goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren