Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi heeft man van 160 wedstrijden niet langer nodig: vertrek ophanden

Laatste update:

Clément Lenglet hoeft zich voorlopig niet te melden bij Barcelona, zo weet Fabrizio Romano te melden. De Franse verdediger heeft van de club toestemming gekregen om zich tot 18 juli afzijdig te houden van de rest van de selectie. Lenglet kwam deze zomer terug van een huurperiode bij Tottenham Hotspur, maar hoeft in het Spotify Camp Nou niet op veel speelminuten te rekenen. Barça houdt rekening met een definitief vertrek.

Verwacht werd dat Lenglet maandag, bij de start van de voorbereiding op het seizoen 2023/24, zou aansluiten bij Barcelona. De centrale verdediger heeft echter te horen gekregen dat de club als doel heeft om zijn vertrek binnen enkele weken af te ronden. Met concurrenten Ronald Araújo, Jules Koundé, Andreas Christensen, Eric García en Iñigo Martínez hoeft Lenglet niet op speeltijd te rekenen onder Xavi.

Hoewel Barcelona in eerste instantie inzette op een transfersom van vijftien miljoen euro, lijkt de Catalaanse grootmacht inmiddels akkoord te gaan met een vaste som van rond de tien miljoen euro. Dat bedrag moet middels makkelijk te realiseren bonussen met enkele miljoenen worden opgekrikt. Tottenham Hotspur, de club waar hij afgelopen seizoen dus op huurbasis speelde, lijkt de beste papieren te hebben.

Tottenham is tevreden over de manier waarop Lenglet zich afgelopen seizoen heeft gemanifesteerd, zowel qua sportieve prestaties als zijn aanpassingsvermogen in de Premier League. De Fransman kwam in 35 officiële wedstrijden tot 1 goal en 2 assists. Hoewel hij geen vaste basisspeler was in de Premier League, werd in de Champions League wel steevast een beroep op hem gedaan.

Barcelona haalde Lenglet in de zomer van 2018 voor 36 miljoen euro naar Catalonië, waar hij vier seizoenen zou spelen. Daarin kwam hij tot 160 wedstrijden, 7 goals en 3 assists. Vast staat dat de verdediger Barcelona niet gaat verlaten onder de omstandigheden zoals Samuel Umtiti de club verliet. Na lang gesteggel maakte Barcelona anderhalve week geleden bekend het contract van laatstgenoemde vroegtijdig te beëindigen, waardoor hij transfervrij is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is op zich prima gedaan door Barcelona: ongewenste speler verhuurd, doet het goed, Tottenham wil m kopen. Er zal ws dan wel een deel van die transfersom naar Lenglet moeten gaan als compensatie voor het lagere salaris? Maar Barcelona is in elk geval van m af, en Inigo Martinez zal ongetwijfeld een goedkopere vervanger zijn.

11 juli 2023 om 14:27

Inigo Martinez gaat naar verluidt ergens tussen de 9 en 10 miljoen euro per jaar verdienen. Hij was immers ook transfervrij. Dat is dus een hoger salaris dan Lenglet verdient.

Wat moet je als Spurs zijnde met deze speler? Daar schiet je toch niet veel mee op? Als huurling is het nog goed te praten, aangezien je hem dan nog kunt zien als een pleistertje op een etterende en inmiddels enorme wond, de defensie van Tottenham, maar als permanente transfer schiet je hier niets mee op.. Als 1 ding duidelijk is geworden afgelopen seizoen dan is het wel dat Tottenham de aankomende jaren flink de focus moet leggen op het verbeteren van de defensie!l

11 juli 2023 om 09:09

tottenham heeft sowieso een probleem zodra kane vertrekt.
son is ook niet de jongste meer.

en dan inderdaad de achterhoede die niet goed is

11 juli 2023 om 09:57

Als Kane al vertrekt, ik geloof niet dat dat akkoord er gaat komen

11 juli 2023 om 10:46

Als hij deze zomer niet vertrekt, dan zal het wel Januari worden. In beide gevallen heeft Spurs een probleem.

11 juli 2023 om 10:52

Ik geloof niet dat Levy hem nu laat vertrekken. Ik denk dat je de nieuwe coach geen slechtere start kunt gunnen dan zonder Kane en een adequate vervanger gaan ze natuurlijk nooit aantrekken.

Zonder Kane vallen ze uit de top 10 daar bestaat voor mij echt geen twijfel over..

11 juli 2023 om 13:22

Zelfde geldt moet je na kane zijn vertrek volgend jaar weer een nieuwe systeem bouwen omdat je nu een plan om hem heen maakt. In beide gevallen is de spurs gewoon de sjaak.

11 juli 2023 om 14:31

Ik vind het lastig. Het is niet voor niets dat Son en Kane eigenlijk de enige twee aanvallers zijn die het bij Tottenham hebben laten zien in de afgelopen jaren. Dat terwijl daar echt niet de minste spelers hebben gelopen en/of lopen. Richarlison heeft zich wel bewezen in de Premier League, Kulusevski deed het zelfs even goed bij Tottenham. Het probleem is dat ze telkens aanvallers halen die op de posities van Son en Kane spelen en/of afhankelijk zijn van aanvoer. Je hebt dus telkens 1 aanvaller lopen die onschadelijk wordt gemaakt door eigen beleid in plaats van door de tegenstander.

Waarom wil Tottenham Lenglet nou weer terug hebben? Heeft het afgelopen seizoen toch niet zo denderend gedaan. Ze kunnen zich beter concentreren op het aantrekken van Tapsoba. Een duo met Tapsoba en Van de Ven heeft tenminste nog potentie. Dat zijn spelers waar Tottenham beter van kan worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren