Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blessurespook waart niet alleen bij Oranje rond: ook Frankrijk geteisterd

Laatste update:

Ook Oranje-opponent Frankrijk wordt geteisterd door het blessurespook. Na William Saliba hebben ook Dayot Upamecano en Jules Koundé zich moeten afmelden voor komende interlandperiode. Het drietal zal dus vrijdag niet in actie kunnen komen tegen Nederland. Daarmee ontbreken er in ieder geval twee onbetwiste basisspelers bij les Bleus.

Dat Saliba zou ontbreken werd zondag al bekend. De Arsenal-verdediger liep een teenblessure op tegen Manchester City (1-0 winst) en werd vervangen in de Franse selectie door Jean-Clair Todibo (OGC Nice).

Saliba is echter geen vaste basisspeler, waar Upamecano en Koundé dat wél zijn. Eerstgenoemde start eigenlijk altijd als rechter centrale verdediger, terwijl Koundé de vaste rechtsback is.

Upamecano meldde zich af met hamstringklachten, Koundé heeft zijn knie verrekt. Het duo wordt vervangen door Chelsea-spelers Axel Disasi en Malo Gusto.

Gusto speelde nog geen enkele interland, terwijl Disasi er vier verzamelde. Naar verwachting verhuist Benjamin Pavard tegen Nederland naar rechts, waardoor Ibrahima Konaté en Disasi het moeten uitvechten rechts in het centrum. De broertjes Lucas en Théo Hernandez vormen normaliter de linkerhelft van de defensie.

Schrale troost
De blessures zullen een schrale troost zijn voor Ronald Koeman, die zelf ook met talloze afmeldingen kampt. Zo ontbreken sterspelers Frenkie de Jong en Memphis Depay en moeten ook Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Justin Bijlow, Mark Flekken, Steven Berghuis en Noa Lang verstek laten gaan. De afmelding van Berghuis was de meest recente: hij werd in de selectie vervangen door Ian Maatsen.

Ook werd maandag bekend dat Teun Koopmeiners nog een twijfelgeval is voor vrijdag. De Atalanta-middenvelder kwam niet okselfris uit het duel met Lazio, waar hij als invaller binnen de lijnen kwam. Koopmeiners meldt zich maandag wel in Zeist, waar onderzoek zal uitwijzen of hij in actie kan komen tegen de Fransen.

Nederland - Frankrijk wordt vrijdag afgewerkt in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA. De ploegen trappen om 20.45 uur Nederlandse tijd af. Bij winst nadert Oranje koploper Frankrijk tot op drie punten in Groep B. Griekenland heeft net als Oranje negen punten, maar heeft al wel een duel meer gespeeld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met het kleine verschil dat Frankrijk zo'n 3 elftallen op kan stellen die op papier nog beter zijn dan het NL elftal..

9 oktober 2023 om 14:28

Sterker nog, ze kunnen 3 teams opstellen die allemaal het EK kunnen winnen…

9 oktober 2023 om 16:24

Die zullen ook niet met een keeper komen zonder Europese ervaring en die bij de huidige nummer 7 van de ligue 1 speelt (ondanks dat Olij prima keept, alleen het idee).

9 oktober 2023 om 18:16

En toch, de afwezigheid van Kounde, Saliba en Upamecano voelen ze bij Frankrijk ook hoor. Die doen ook gewoon een ‘jasje uit’ defensief…

Of spelers hebben wellicht gewoon geen zin meer in al die wedstrijden? En zeker die onzinnige interlands die echt nergens op slaan.

Ik begrijp het wel, zeker als je bijv. In de PL of Laliga speelt en CL voetbal speelt. Dan speel je zo 70-80 potjes in een jaar.

9 oktober 2023 om 15:27

Of spelers zijn gewoon niet fit genoeg om spelen.

9 oktober 2023 om 15:55

Geen zin? Je speelt tegen een op papier sterkste tegenstander van Europa. Als je niet gemotiveerd bent om hier van te winnen hou dan maar op met voetballen. Als je nou zegt potje Gibraltar sla ik even over begrijp ik dat enigszins.

9 oktober 2023 om 18:04

Frankrijk zal toch wel 1e worden in de poule. Of ze nou van Nederland wel of niet winnen. Dus ik kan me wel voorstellen dat sommige spelers geen zij hebben in deze kwalificatie gebeuren.

Frankrijk heeft zo'n 50 spelers die meekunnen op het hoogste niveau haha. Ik maak me geen illusies.

9 oktober 2023 om 16:26

Moeilijkste aan de job als bondscoach van Frankrijk is niet een WK of EK pakken maar alle 50 kandidaten op de reserve lijst tevreden houden 😂.

Frankrijk is een cheatcode joh, die kunnen bij blessures nog steeds spelers van Liverpool, Bayern en Chelsea oproepen en laten spelen met dus Konate, Pavard en Didasi/Gusto. Niet normaal. Ik maak me weinig illusies..

Tja maar Frankrijk heeft zoveel spelers dat ze uit genoeg vervangers kunnen zoeken haha. Een Disasi, Kalulu, Todibo en Pavard bijvoorbeeld. Echt niet normaal dat een land zoveel luxe keuzes heeft. Samen met Engeland toch wel de topfavoriet voor het aankomende Ek.

9 oktober 2023 om 16:25

En dan moet je nagaan dat een Le Normand en Laporte gewoon voor Spanje hebben gekozen en daar basis staan. Daarbij heb je ook nog is Lukeba, Zouma, Simakan, Boey en nog wat spelers die ik ben vergeten.

9 oktober 2023 om 20:25

Konate, Fofana, Varane

Het is zo een avond dat wij zomaar 4-1 gaan winnen van de Fransen.
Gewoon, omdat het kan.
Giroud op doel, Mbappe speelt als natte krant,
Xavi dolt 6 man en geeft een steek en Malen prikt hem erin. Ja ja.

Lekker vroeg,
al aan de paddenstoelen ———— soep.

9 oktober 2023 om 14:47

Ik heb toch een paar mooie visioenen aan die paddo's gehad vroeger...

De vorige keer dat Nederland thuis aantrad tegen Frankrijk, zorgde dat voor een ommekeer bij het Nederlands elftal. Ik was toen in het stadion, NL speelde toen eindelijk weer is een goede interland tegen een topland na een paar afgrijzelijke jaren...

Ik denk dat de Fransen het wel goed vinden zo gezien de huidige stand, zij gaan spelen voor een puntje (didier kennende) en dat zodoende NL gaat winnen.

Gratis TOTO tip van de dag! Groetjes een drievoudig Scorito winnaar! (poultje van 12 mensen)

Het grote verschil is dat Frankrijk op bijna alle posities minstens twee alternatieven heeft die niet veel minder zijn, als ze al minder zijn. Oranje heeft een aantal basisspelers die bij Frankrijk niet eens bij de selectie zouden zitten.

als de eerste 80 spelers van frankrijk uitvallen, dan maakt oranje pas kans. Dus dit zegt helemaal niks haha

Kat in bakkie dus. Afdrogen die gasten.

Als we maar van die Grieken winnen... Tegen Frankrijk gewoon een paar KKD-spelers laten debuteren en de spelers die we nog hebben gewoon lekker sparen. Of het nu 10-0 of 5-0 wordt maakt ook niet uit.

9 oktober 2023 om 16:01

Of ze roepen ons op tegen Frankrijk hebben wij ook nog een leuke avond en gaan we daarna clubben met Mbappe en de rest.

9 oktober 2023 om 16:22

Martijn Kaars!

Overigens blijf ik het apart vinden dat een Saliba geen basisspeler is boven Upamecano. In mijn ogen is hij echt wel beter dan Upamecano. En in mijn ogen ook beter dan Konaté, maar goed...

Koundé, Saliba en Upamecano vallen weg, maar alsnog kan men in Frankrijk kiezen uit spelers als: Pavard, Disasi, Konaté, Todibo, Lucas Hernandez, Gusto, Clauss.

Verder hebben ze ook nog voldoende spelers die nu nog niet eens opgeroepen zijn (mits fit) die ze kunnen oproepen. Denk hierbij aan een Fofana, Badiaschile, Kalulu, Lukeba, Kimpembe, Simakan, Zouma, Diop, Lacroix, Badé, Solet en Nianzou. En dan nog een zeer jonge Leny Yoro ook.

Dan noem ik Varane niet eens meer op, want die heeft geloof ik bedankt voor het Franse elftal ondertussen.

Bizar eigenlijk.

En Boubacar Kamara als CVM, kan ook bij nood nog als CV spelen. Bizarre elftallen kunnen die opstellen zeg.

9 oktober 2023 om 15:22

Ojee over Saliba en Upa, dat wordt hoe dan ook een opmerking van een zeker lid. Ben het wel met je eens, maar zoiets mag je niet zeggen want Saliba heeft nog niets noemenswaardigs gewonnen en speelt niet bij een kanshebber voor de CL dus dan kan je niet beter zijn dan spelers die dat wel doen....aldus de beredenering van dat lid.

9 oktober 2023 om 15:34

Mij maakt dat niet zo veel uit hoor.
Als iemand anders de mening heeft dat Upamecano beter is dan Saliba, dan mag hij die mening hebben.
Dan ben ik het alleen totaal niet met hem eens!

Koundé - Saliba - Hernandez - Hernandez zou in mijn ogen dan ook de sterkste opstelling zijn bij Frankrijk. Of je moet al met Clauss als aanvallende back willen spelen.

9 oktober 2023 om 15:39

@samcro

Haha ik heb zo een gevoel over welk lid het gaat....

Echter wil ik hem op dat vlak wel bijtreden, maar om andere redenen. Saliba is inderdaad op dit moment beter dan Upamecano maar je bewezen diensten bij de nationale ploeg telt zwaarder door dan je prestaties op nationaal vlak. Dat is namelijk ook de enige reden waarom Maguire bvb nog speelt bij de Three Lions en waarom dat Umtiti ook nog vaak werd opgeroepen bij les Bleues Als je nog dichter bij huis kijkt, Daley Blind ;-)...

Ik snap wel dat Upamecano speelt bij les Bleues, daar doet hij het toch beter als bij Bayern.

9 oktober 2023 om 16:44

In Engeland hebben ze niet snel beter dan Maguire, dus die vind ik niet helemaal op gaan. Hetzelfde voor Daley Blind, wie is er aantoonbaar beter in wat Blind wel goed kan en heeft ook nog meer snelheid. Dan wel in combinatie, want iedereen is sneller dan Blind

Ik vind dat je simpelweg geselecteerd moet worden op actuele prestaties en niet om wat je jaren terug hebt laten zien, is ook niet meer dan logisch volgens mij. Upa zit in een mindere fase, Saliba in een sterke fase....makkelijke keuze.

Nou, dat wordt een eitje dan. Simons op links met Q erachter en we vreten ze via de linkerkant op. 4-1, net als in 2008.

9 oktober 2023 om 15:42

@migi

Nu ken ik je allanger op VZ om te weten dat dit sarcastisch is haha, maar in 2008 had NL wel een heerlijk elftal!

Van der Sar
Butcher
Ooijer
Matthijssen
Gio
Butcher 2
Engelaar
Kuyt
Van der Vaar
Sneijder
Van the Man
9 oktober 2023 om 15:50

Ja en toen konden we in de rust ook nog Robben en Van Persie inbrengen...

9 oktober 2023 om 20:40

Klinkt onwerkelijk dit. In de rust Robben en vPersie inbrengen. Wat een tijd.

Alsof Frankrijk daar wakker van ligt. Die kunnen 3 elftallen inschrijven voor de ek en wk en dan zie ik ze nog 1,2 of 3 worden

9 oktober 2023 om 20:41

Ze hebben geen enkele titel in handen, dus namen zeggen niet alles.

Als voetballer wil je gewoon voetballen, dat is het leukste. 99 procent wil ballen maakt niet hoevaak en wanneer..

Verbruggen
Dumfries-Geertruida-Virgil-Aké-Hartman
Wieffer-Blind
Simons
Weghorst-Brobbey

Dit wordt het! Behouden systeem met slimme spelers en spelers die niet vies zijn van hard werken en beuken.

Met een frans b-team tegen oranje is t nog kansloos voor oranje. Als dumfries als bijzondere aanwinst wordt gezien voor oranje is er wel wat aan de hand.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren