Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zeer matig Barcelona wint met meer geluk dan wijsheid in Pamplona

Laatste update:

Barcelona is zondagavond goed weggekomen op bezoek bij Osasuna. De ploeg van trainer Xavi speelde een zeer matige wedstrijd in Pamplona, al leidde het bij rust wel met 0-1 dankzij een rake kopbal van Jules Koundé. Ook na rust overtuigden de Catalanen niet en de 1-1 van Chimy Ávila, de broer van Ajacied Gastón, was dan ook verdiend te noemen. Barcelona kreeg in de slotfase echter een strafschop na een overtreding op Robert Lewandowski, die het buitenkansje zelf benutte en de eindstand bepaalde op 1-2. Dankzij de zege staat Barcelona nu derde, op twee punten van het nog foutloze Real Madrid.

Aan de kant van Barcelona stond Frenkie de Jong op het middenveld met Oriol Romeu en Ilkay Gündogan. De aanval bestond uit Lamine Yamal, Lewandowski en Gavi. Xavi kon geen beroep doen op de geblesseerde Ronald Araújo, waardoor het hart van de defensie bestond uit Andreas Christensen en Jules Koundé. Doelman Marc-André Ter Stegen zag Sergi Roberto (rechts) en Alejandro Balde (links) de backposities invullen. Deadline Day-aanwinsten João Cancelo en João Félix begonnen op de bank, net als onder meer Raphinha.

Barcelona was al binnen een minuut spelen dicht bij de 0-1. De Jong schepte de bal bij Gündogan, die de bal niet goed raakte. Uit de rebound kreeg De Jong zelf een schietkans, maar de Nederlander zag zijn inzet tegen de paal belanden. Barcelona domineerde als verwacht in de eerste helft. Osasuna stond echter goed gepositioneerd, waardoor de Catalanen geduld moesten hebben. Barcelona deed weinig met het balbezit en keek zelfs bijna tegen een achterstand aan. José Manuel Arnáiz probeerde het in de korte hoek, waar Ter Stegen op tijd bij was. De Duitser moest opnieuw aan de bak bij een poging van Aimar Oroz. De nummer 10 van Osasuna schoot niet genoeg naar de hoek, waardoor Ter Stegen redding kon brengen. 0-0 leek de ruststand te worden, maar in blessuretijd kwam Barcelona tegen de verhouding in op voorsprong. Koundé kopte fraai binnen uit een hoekschop: 0-1.

Na de onderbreking had Barcelona de bal, al was het gevaar van de thuisploeg nooit echt ver weg. Barcelona deed net als voor rust weinig in balbezit, waardoor Xavi na een uur wat vers bloed in het veld bracht. Cancelo maakte zijn debuut, terwijl ook Ferran Torres het veld betrad. Dat ging ten koste van respectievelijk Sergi Roberto en Yamal. Het spel werd er ook met de twee verse krachten niet beter op en Barcelona leek te teren op zijn voorsprong. Ávila zorgde een kwartier voor tijd echter voor de fraaie gelijkmaker. De Argentijn deed ontdeed zich simpel van de Catalaanse verdediging en liet Ter Stegen kansloos met een schot dat via de binnenkant van de paal binnensloeg: 1-1.

Toch zou Barcelona nog aan het langste eind trekken. De Jong had een heerlijke pass in huis op Lewandowski, die in de zestien werd neergehaald door Alejandro Catena. De arbiter wees naar de stip en gaf Catena na het zien van de beelden rood. De strafschop werd benut door Lewandowski: 1-2. Barcelona kwam in de slotfase nog goed weg, toen debutant Iñigo Martínez een overtreding leek te begaan op Ante Budimir. De arbiter wuifde het echter weg, waardoor de 1-2 tussenstand ook de eindstand bleek.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Real Madrid3326614984
2FC Barcelona3221742770
3Girona3221562768
4Atlético Madrid3219492161
5Athletic Club32161062258
6Real Sociedad33131281151
7Real Betis3212128248
8Valencia3213811147
9Villarreal3211912-442
10Getafe3291310-640
11Osasuna3211615-939
12Sevilla3291013-437
13Las Palmas3210715-937
14Alavés329815-1035
15Rayo Vallecano3271312-1234
16Real Mallorca3261313-1231
17Celta de Vigo3271015-1031
18Cadiz3241315-2325
19Granada 323920-2818
20Almería3211120-3314

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ergens blijft het onbegrijpelijk dat de clubleiding van Barcelona in staat is om binnen de restricties van de Spaanse financiële spelregels de selectie te blijven versterken. João Cancelo, Iñigo Martínez, Oriol Romeu, Ilkay Gündogan en João Félix vertegenwoordigen een marktwaarde van bijna honderdveertig miljoen euro. Hoeveel werd er dan uitgegeven aan transfersommen? Iets meer dan drie miljoen euro. En daar tegenover stond ook nog eens het vertrek van Arnau Tenas, Sergiño Dest, Eric García, Samuel Umtiti, Clément Lenglet, Jordi Alba, Sergio Busquets, Nico González, Franck Yannick Kessié, Pablo Torre, Estanis, Abdsessamad Ezzalzouli, Ansu Fati en Ousmane Dembélé. En dan is het ook nog eens niet onbelangrijk dat de meest talentvolle spelers nog altijd ‘onder controle’ zijn van de club aangezien ze ofwel op huurbasis bij een andere club spelen of dat Barcelona een relatief lage terugkoopclausule heeft weten te bemachtigen. Kortom, in deze omstandigheden hadden we niet meer mogen vragen van de club. Sterker nog, mijn prioriteiten zouden een vleugelverdediger en een vleugje genialiteit zijn in de laatste dagen van de transferperiode en (ondanks de overduidelijke nadelen) João Cancelo en João Félix lijken directe versterkingen voor het elftal.

Ondanks dat het vertrek van Arnau Tenas en Ousmane Dembélé pijnlijk was, denk ik dat er in de afgelopen zomer verder is gebouwd aan de kern van de toekomstige selectie. Eric García, Nico González, Pablo Torre, Estanis en Ansu Fati kunnen onder gunstige voorwaarden terugkeren bij de club, terwijl er op korte termijn een enorme kwaliteitsinjectie heeft plaatsgevonden. Xavi Hernández heeft nu genoeg middelen om verder te bouwen aan de structuur van een toekomstige succesgeneratie; of dat nu met vier middenvelders, drie aanvallers of drie verdedigers is. Ben zelf erg benieuwd naar de meest aanvallend ingestelde opstelling, waar in de loop der tijd defensieve zekerheden kunnen worden ingebouwd (i.e., Jules Koundé als rechtsback, Oriol Romeu als controleur of het opofferen van een vleugelaanvaller voor een extra middenvelder).

Marc-André ter Stegen; João Cancelo, Jules Koundé, Ronald Araujo, Alejandro Balde; Pablo Gavi, Frenkie de Jong, Pedri González; Lamine Yamal, Robert Lewandowski, João Félix (4-3-3).

En dan hoor je Ronald de Boer pleiten voor een soortgelijke opstelling en dan ga je toch even bij jezelf te rade, want Frenkie de Jong komt natuurlijk niet tot zijn recht als enige controleur. En met twee aanvallend ingestelde vleugelverdedigers begint de restverdediging natuurlijk ook een zorgenkindje te worden. En laten we eerlijk zijn, een speler van het kaliber Ilkay Gündogan hoort natuurlijk altijd te spelen. Ach, er is nu in ieder geval meer dan genoeg materiaal om te experimenteren en ben erg benieuwd op welke manier de puzzelstukjes in elkaar gaan vallen!

Over de wedstrijd zelf hoeven we het trouwens niet eens meer te hebben, want buiten een zwaarbevochten overwinning valt er weinig te melden. Gavi matig, Martínez matig, Yamal onzichtbaar, Gündogan niet aanspeelbaar en verder vooral veel rondspelen zonder diepgang. Snel vergeten en hopelijk kunnen de nieuwe aanwinsten snel integreren in het elftal!

3 september 2023 om 23:07

Grotendeels met je eens alleen die vier middenvelders van Xavi werkt totaal niet, komen amper tot kansen en aangezien er al aardig verdedigende zekerheden zijn geven ze nogal wat kansen weg. Daarnaast zou ik Gundo altijd voor Gavi zetten die ik persoonlijk nogal overschat vind. Voetbalt leuk mee maar er komt eigenlijk weinig uit. Ik zou hem op 6 zetten als aanjager, denk gezien zijn speelstijl dat deze positie misschien wel het beste bij hem past want aanvallend voegt hij niet zoveel toe.

3 september 2023 om 23:14

Heb ik iets gemist? Abde zit toch nog bij Barcelona?

3 september 2023 om 23:20

50 procent van de rechten verkocht aan Betis voor €7.5M. Met buyback optie.

3 september 2023 om 23:20

Nee die is op het laatste moment vertrokken naar Betis. Voor 7.5 miljoen, plus 50% doorverkoop en een terugkoopclausule.

Xavi zal het heel seizoen in een soort van 442 gaan spelen, met wellicht Felix als hangende linksbuiten. Abde heeft slim gezien dat er dan weinig minuten voor hem zijn, en is dus nog snel vertrokken toen die zag dat Felix echt aangetrokken ging worden. De overgang speelde al wel wat langer, maar is in de laatste paar uur pas echt weer leven ingeblazen.

Goede stap voor Abde zelf, maar voor Barca wel jammer dat Ansu en Abde allebei nu weg zijn.

3 september 2023 om 23:27

Abde is hooguit een gemist in de breedte. Heeft absoluut niet het niveau om te slagen bij Barça en ook een andere speelstijl. Hij heeft ruimte nodig, zoals het geval was bij Osasuna of nu bij Betis.

4 september 2023 om 08:13

Ik verwacht zeker niet dat die een basisspeler zou worden bij Barca hoor, maar een gemis in de breedte is ook een gemis. Zeker als Balde een blessure krijgt bijvoorbeeld is het toch lekker om een type Fati of Balde achter de hand te hebben op linksvoor. Het was niet zo dat Abde geweldig was de afgelopen wedstrijden, maar het hielp wel om iets te forceren in de slotfase.

3 september 2023 om 23:27

Als Real dit jaar flink geïnvesteerd zou hebben, dan hadden ze zo hard over Barcelona heen kunnen gaan. Ik geef Barca nog wel een goeie kans in de La Liga, maar ik vrees dat het na de poulefase in de CL over zal zijn.

4 september 2023 om 09:03

Hmm, het is heel erg afhankelijk van de loting in de CL denk ik. AC Milan was vorig jaar ook echt geen goed team, maar door de loting stonden ze ineens in de halve finale. Verder moeten we de poulefase gewoon overleven, Shakthar en Antwerp zijn echt geen topniveau.

Niet de beste wedstrijd van Barca maar met de blessures van Araujo en Pedri een meer dan prima resultaat.

De aankopen kunnen nu ook langzaam ingepast worden en je ziet vandaag al wat beter dat de selectie in de breedte versterkt is, je kunt nu goede spelers inbrengen.

Persoonlijk genoten van een aantal dingen, te weten:
Lamine, speelt behoorlijk volwassen voor zo’n jonge speler.
Gavi en FdJ; strijders!
Cancelo; lekker balletje op Lewa (die op de lijn er uit werd gehouden)

Gaat lastig worden wie van de 2 gaat banken voor Araujo straks, zowel Christensen als Koundé spelen heel verdienstelijk.

3 september 2023 om 23:14

Naast het genieten van een aantal spelers helaas ook weer vreselijk geërgerd aan Oriol Romeu. Hopelijk is het nu wel een keer klaar om hem op te stellen….

Iemand enig idee wanneer Pedri weer terug is?

Barcelona wint weer maar was weet matig. Maar goed wedstrijden als deze winnen zorgen er wel voor dat je kampioen kan spelen.

Inigo viel slecht in. Cancelo kon een prachtig assist hebben, maar je zag gelijk dat hij verdedigend niet werelds is, werd even zoek gespeeld. Felix gaf een mooie bal op Raphina.

Ben inmiddels wel een beetje klaar met de behouden speelstijl van Xavi. Stel 2 aanvallende speler op en creëert wedstrijd op wedstrijd amper kansen en blijft maar doorgaan op deze manier, vreselijk. Hoe kan het zijn dat iedereen kan zien dat het voor geen kant loopt maar dat trainers altijd maar vol blijven houden aan dit saaie behouden voetbal

3 september 2023 om 23:24

Simpelweg te koppig zijn en hun niet fout willen toegeven want het “doodgewone” volk snapt er niks van en wij kijken met onze ogen dicht. Wij zijn gewoon niet in staat om deze stapeling van tactische meesterzetten waardoor je met speels gemak wint te doorgronden…

4 september 2023 om 06:32

Het jammere is dat deze tactiek werkt. Vorig seizoen was het vaak ook niet om aan te zien maar toch weet Barcelona over het algemeen wel te winnen. Weinig goals weggeven en net genoeg creëren is voor ons als "het gewone volk" inderdaad niet leuk maar Xavi wint er prijzen mee dus lastig is het toch niet te doorgronden?

Zag ik nou een goedkope penalty of heb ik het verkeerd gezien. Want volgens mij werd Lewandowski niet echt geraakt. Wel zie je dat Barca minder goed speelt dan het einde van vorige seizoen.

3 september 2023 om 23:12

Ik vind juist dat de lijn van einde vorig seizoen wordt doorgezet, en dat is niet positief. Na de blessure van Dembele was het voorin al erg karig qua het creëren van kansen, en dat is nu nog steeds niet anders.

3 september 2023 om 23:17

Ook toen moesten we het doen zonder Pedri. Die is zo bepalend voor dit Barca

3 september 2023 om 23:15

Lewandowski werd volgens mij wel echt geraakt, maar gewoon erg licht waarna die gelijk ging liggen. Opzich een mooie vergoeding voor de droevige arbitrage van de afgelopen wedstrijden, maar voor Osasuna wel erg lullig. Zeker omdat Barca ook niet perse veel meer aanspraak maakte op een overwinning.

3 september 2023 om 23:56

Er was wel contact. Alleen heel lichtelijk. Ik vond de eerste keer dat ik het terugzag ook als op een schwalbe lijken. Er was contact maar Lewandowski molk het wel heer erg uit.

Jezus wat een slechte pot van barca zeg.

Zeer slechte wedstrijd. Een klassiek voorbeeld van een gestolen overwinning. Smaakt overigens wel lekker, 3 punten zijn altijd het belangrijkste. Zeker omdat je al in de achtervolging modus zat voor aanvang van deze wedstrijd. Cancelo gaat Barcelona veel plezier aan beleven, dat zie je al aan zijn manier positie kiezen, passing, overzicht etc. Verdedigend uiteraard wat minder, maar brengt aanvallend heel veel. Felix zie je toch ook wel dat hij inzicht heeft en het spelletje kan spelen wat men bij Barca pretendeert.

Werk aan de winkel voor Xavi. Opstelling, tactiek en formaties zijn tot op heden niet goed afgestemd. Totaal niet zelfs.

Felix hopelijk vaste basisspeler vanaf links. Gundogan tot nu toe matig. Veel onnodig balverlies en onzuivere passing.

3 september 2023 om 23:26

@Joga_Bonita10

Mee eens, ik begin het wel zat te worden met xavi zijn 4 mans middenveld iedere wedstrijd, het lijkt gewoon alsof hij niet meer durft om met 3 middenvelders te spelen. Lewandowski mag van mij gerust banken en zet ferran maar als valse 9 neer naast lamine en felix naast hem, en cancelo viel goed in idd ben echt blij met hem.

4 september 2023 om 00:05

Ja ben het met je eens. Maar Lewa banken zie ik niet snel gebeuren eerlijk gezegd. Benieuwd ben ik wel. Zie het liefst 3 echte aanvallers en 3 echte middenvelders. Middenveld met 1 controleur en 2 aanvallendere middenvelders. Hoe Frenkie staat te spelen wil bijna zeggen laat hem maar als die controleur spelen ipv Romeu. Elke potentiele aanvalsopbouw begint toch bij Frenkie. Iedereen speelt of zoekt hem van de verdedigers zodra ze de bal hebben.

Frenkie en dan Pedri ervoor. Keuze tussen Gavi en Gundogan maken. Raphinha/Yamal vanaf rechts, Felix vanaf links en dan Lewa spits (of Ferran eventueel als trequartista). Ook Felix zou je als Trequartista kunnen opstellen. Jammer dat Vitor Roque er nog niet is. Dan zou Lewa wellicht meer getriggerd worden vanwege echte concurrentie in de vorm van een echte spits.

4 september 2023 om 00:47

@Joga_Bonita10

Yes ik wil frenkie ook als enige controleur zien. Hij lijkt ook een beetje bevrijd nu busi er niet meer is want nu gaat alles via hem de opbouw etc. Ik zie lewa ook niet banken maar is hard nodig. Ik hoop ook dat xavi stopt om Lamine steeds iedere wedstrijd op te stellen. Tuurlijk het is leuk dat we zon groot talent elke week zien spelen. Maar teveel op zon jonge leeftijd is ook niet goed. Kijk naar pedri en ansu die kun je inmiddels wel blessuregevoelig noemen omdat ze zoveel wedstrijden spelen op zon jonge leeftijd.

4 september 2023 om 08:11

Ik weet het nog zo net niet met Frenkie als enige controleur. Vorig seizoen functioneerde die ook uitstekend met Busquets naast zich, maar toen die af en toe als enige controleur moest spelen zakte die door het ijs. Ik zie niet direct een reden waarom die dat nu wél zou kunnen. Sterker nog, met Cancelo op rechtsback is de verdediging er op achteruit gegaan, waardoor er juist extra behoefte is aan defensieve zekerheid door 2 controleurs te gebruiken.

4 september 2023 om 08:55

@EIRompelineas

Goedemorgen.

Klopt inderdaad maar De Jong heeft ook wel best vaak goed gespeeld als enige cvm. Ik zie hem daar ook het liefst ipv dat we telkens met een dubbele 6 spelen. Gavi als valse linksbuiten is hem gewoon niet. Xavi vraagt om problemen om telkens met 4 middenvelders te spelen.

4 september 2023 om 12:12

Hardleers jullie. Hij heeft zelf aangegeven zich daarbij niet lekker te voelen als enige controleur. Hij heeft bewegingsvrijheid nodig en dat heb je met een 6 als Romeu achter hem. Anders moet hij teveel achter de 10 aan wat zijn allround spel niet ten goede komt

5 september 2023 om 12:32

Ferran is waardeloos en rn dat zag je ook weer aan deze wedstrijd.
Ferran past gewoon niet bij Barcelona.
Een goal hier en daar en that's it.

Erg matig weer, mag toch hopen dat ze elkaar voorin wat meer gaan vinden. We hebben de spelers er nu voor, nu de kansen nog creëren. Cancelo is ook wel een hele fijne speler om erbij te hebben, toch wel een heel groot verschil met Sergi Roberto gelijk.

Off-topic: Ik had verwacht dat Felix met 10 zou gaan spelen, maar die heeft rugnummer 14 gekregen. Heeft iemand enig idee wie dit seizoen nummer 10 gaat dragen? Pedri misschien?

3 september 2023 om 23:28

Niemand dit seizoen

3 september 2023 om 23:36

Voor zover ik weet moeten in Spanje alle nummers 1 t/m 25 ingevuld worden, vandaar mijn vraag.

4 september 2023 om 00:08

Edit:

Niet alle nummers t/m 25 hoeven ingevuld te worden als dit niet kan qua aantal spelers in de selectie. De reden dat Fati wel 10 moest nemen is omdat op dat moment alleen 10 vrij was van de nummers 1 t/m 25. Het is dus inderdaad goed mogelijk dat dit seizoen niemand nummer 10 draagt.

Prima overwinning! Ook zulke wedstrijden horen er bij denk ik maar zo.

Stilaan maar zeker wordt Xavi toch het probleem van dit Barcelona als hij zo blijft doorgaan.
Iedereen kan zien dat dit systeem niet werkt, behalve Xavi dan.
Geen diepte in de ploeg, blijft maar die Gavi hangend links zetten.
Speelt toch zoals Barca altijd al heeft gedaan, met drie vooraan en drie middenvelders.
Die oriol romeu komt toch in alles te kort, veel te traag, wint zo goed als geen duels, draait traag, en onder druk kan hij gewoon niet voetballen, toch blijft Xavi die opstellen.
Als Xavi niet bij draait, dan wint Barca niks dir seizoen.

3 september 2023 om 23:30

Zeggen dat Oriol Romeu (die ik overigens ook soms tekort vind komen) geen duels wint is wel heel erg incorrect, want dat is juist waarin hij sterk is. Brengt net dat extra fysiek wat niemand anders op het middenveld heeft. Verder voetballenf ook gewoon prima, alleen wel duidelijk de minste van de 4 middenvelders

3 september 2023 om 23:37

Oriol Romeu deed vandaag bijna niets goeds. Vorige wedstrijd liep het ook veel beter toen hij eraf werd gehaald. Hoort eigenlijk helemaal onderaan de pikorde. Snap niet dat Xavi dat niet ziet.

4 september 2023 om 12:14

Wat een onzin. Heeft gister vaak genoeg met Frenkie gecombineerd. Zijn taak is om de andere middenvelders aan het werk te zetten in balbezit en dat lukte. Verdedigend ook prima

Felix is echt niks bijzonders. Barcelona heeft hem gehaald voor de bank. Ook bij Atleti en Chelsea niet goed genoeg voor de basis.

Cancelo daarentegen is wel absolute basismateriaal. Die moet gelijk starten in de volgende wedstrijden.

3 september 2023 om 23:41

Ik ben zelf ook niet echt enthousiast over de transfer van Felix. Maar hij heeft vandaag amper gespeeld.

3 september 2023 om 23:59

Ik beoordeel hem niet op basis van de minuutjes die hij vandaag gepakt heeft. Ik heb het over Felix in het algemeen. Ik verwacht oprecht niks bijzonders van hem en ik denk dat Barcelonafans dat ook niet zouden moeten doen. Het is geen koekebakker, maar ook geen wereldtop. Gewoon een okey speler voor in de breedte.

4 september 2023 om 02:10

Een creatieve speler zal zichzelf nooit kunnen bewijzen bij een club als Atletico/Chelsea. Hij past veel beter bij Barcelona, daar kan hij lekker veel aan de bal komen, in plaats van op en neer denderen

Nou niet om het een of ander maar die strafschop van Lewa (die gegeven kan worden) was lichter dan 2 instanties op Jude gisteren. De eerste werd gegeven maar teruggeroepen door de VAR en de 2e werd zelfs niet eens naar gekeken. Wat is het scheidsrechterskorps in Spanje toch lachwekkend inconsistent.

4 september 2023 om 02:12

Die handsbal van Rudiger, en dat buitenspel moment van Joselu heb je zeker over het hoofd gezien, of die schandalige charge van Rudiger vol op de scheen, die niet met rood bestraft werd. En dan de scheidsrechter in het voordeel van Barcelona inconsistent noemen, Barcelona had al 5 penalty’s moeten hebben de afgelopen 4 potten, waarvan er maar 1 op de stip is gelegd.

4 september 2023 om 10:32

Schandalige charge hahaha. Hij probeerde gewoon een skill uit en doordat Rudiger zo lomp is komt zijn voet op het scheenbeen van Mayoral. Daarnaast heeft hij gewoon gelijk dat deze penalty van Lewandowski veel lichter is dan de 2 niet-gegeven strafschoppen van Bellingham. Daarnaast, waar gaat deze discussie over? Real8 zegt helemaal nergens in zijn reactie dat de scheidsrechter inconsistent is in het voordeel van Barcelona. Hij zegt alleen inconsistent en vergelijkt daarbij 2 instanties. Dat jij dan daar zo beledigd op moet reageren…

4 september 2023 om 10:08

Het is duidelijk dat het taalprobleem toch echt een ding is real8. Lezen en interpreteren wat er staat schijnt echt heel lastig te zijn. Vooral voor sommige mensen die zoals ze gewend zijn dan hysterisch uit hun plaat gaan en dan in de veroorzaakte blindheid reageren op een comment met dingen roepen die nooit gezegd of beweerd zijn en niet reageren op wat er wel gezegd of beweerd wordt.

De scheidsrechter was inderdaad heel slecht bij Osasuna - Barcelona, net als die bij Real Madrid - Getafe. Het algemene probleem waarmee La Liga worstelt en waar alle clubs last van hebben. Maar het is een probleem dat zich in alle competities voordoet. En als je in Spanje er dan ook nog een paar overduidelijk partijdige mannen tussen hebt als Munuera Montero, De Burgos Bengoetxea en Hernandez Hernandez, wordt het er niet beter op. Gelukkig zijn we van die Iturralde Gonzalez af want die was echt een Negreira mannetje.

Het spelbeeld is vooralsnog niet wat ik ervan verwacht had. Na 2,5 jaar Xaviball verwacht ik wel meer. Nu aan de andere kant, we hoeven nu nog niet te pieken. Zolang we de drie punten blijven binnenhalen en er verbetering de komende maanden zichtbaar is kunnen we verder. Het is een must om er te staan in de CL. Met het huidig niveau halen we hoogstens de 1/8ste finale.

Xavi moet afstappen van het 4 middenvelds principe want we creëren veel te weinig. Naar wat ik de afgelopen periode heb gezien voetballen wij precies als onder Valverde. Die wist namelijk ook de wedstrijden minimaal te winnen met resultaatsvoetbal. De intenties zijn er wel maar het komt er totaal niet uit vind ik.

4 september 2023 om 08:16

Ik durf eigenlijk nog niet helemaal te oordelen over het 442 systeem, aangezien Felix en Cancelo ook even de tijd moeten krijgen om erin gepast te worden. Met Cancelo op rechtsback en misschien Felix als hangende linksbuiten (soort halve 433 halve 442 dus) kan het spelbeeld er al heel anders uitzien. En als je Cancelo op rechtsback hebt, ben je denk ik weer erg blij met de defensieve voordelen van het spelen met 2 controleurs.

4 september 2023 om 09:09

Xavi zit nog niet eens 2 jaar bij Barca, hij trad eind 2021 aan. Het is denk ik ook een beetje dat Xavi moet roeien met de riemen die hij heeft. Vorig jaar bouwde hij met de 4 middenvelders enorm veel defensieve zekerheid in waardoor we zo weinig tegendoelpunten kregen en kampioen konden worden. Ben het er volledig mee eens dat dat een veel te zakelijke spelopvatting is voor Barca-begrippen. Er kan dit jaar met Felix op links wel weer met 3 aanvallers worden gespeeld, met Cancelo voeg je ook weer aanvallende impulsen toe. Denk dat we meer aanvallend voetbal gaan zien nu, alleen was gisteren daarvoor te vroeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren